TÜRK TIP DİZİNİ. Doç. Dr. Orhan YILMAZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK TIP DİZİNİ. Doç. Dr. Orhan YILMAZ"

Transkript

1 TÜRK TIP DİZİNİ Doç. Dr. Orhan YILMAZ

2

3 1994 yılında TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu bünyesinde, Sağlık Bilimleri alanında ulusal bir dizinleme sistemini ülkemize kazandırmak, yurtiçi yayın kalitesini yükseltmek, dergilerimizin uluslararası düzeyde kabul görmesini sağlamak ve belirlenen kriterlere göre dergileri standardize etmek için Türk Tıp Dizini nin oluşturulması amacıyla Türk Tıp Dizini Oluşturma Kurulu çalışmalarına başladı

4

5 Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) ile birlikte yürüttüğü çalışmaların sonucu 1993, 1994, 1995, 1996 ve 1997 yılı konu ve yazar dizinleri yayınlandı yılından başlayarak ULAKBİM web sayfalarında INTERNET ortamında da araştırıcıların kullanımına sunuldu.

6

7

8

9 2001 yılından başlayarak da makalelerin önemli bölümünün özet ve tam metinlerine ulaşmak mümkün olmaktadır. Türk Tıp Dizini Kurulunun çalışmaları 30 Mart 2001 tarihinde ULAKBİM bünyesinde devam etmiştir.

10

11

12 Türk Tıp Dizini Kurulu nun bugüne kadar yaptığı çalışmalardaki hedefi; Index Medicus benzeri bir dizin oluşturabilmek ve öncelikle dergilerin şekil ve bir takım olmazsa olmaz kurallar açısından standardizasyonunu sağlamak idi. Diğer taraftan Kurulun görevi tüm dergileri dizinlemek değil, bazı evrensel kurallar çerçevesinde değerlendirme yapmaktı.

13 Başlangıçta hakemli, danışmanlı olduğu söylenen ya da olduğu sanılan dergiler dizine alınırken, dizine katılabilmeye ilişkin ve akademik yeterlilik eşeli oluşturan çıta geçen süre içerisinde kademe kademe yükseltilmiş ve ilk yıllarda dizine alınan dergilerin bir kısmı daha sonra kurallara uymadığı için dizinde yer almamıştır.

14 AMAÇ Sağlık bilimleri ile uğraşan Türk bilim adamlarına ulusal nitelikteki mevcut bilgileri sunarak, çalışmalarında yardımcı olmak, Sağlık bilimleri alanındaki araştırma makalelerinin bibliyografik verilerini depolayarak, onları geleceğe ve gelecek nesillere aktarmak, Sağlık bilimlerinde ulusal düzeyde bibliyografik denetimi gerçekleştirebilmek,

15 Araştırmalarda tekrarları önleyerek, işgücü ve ekonomi sağlamak, Araştırmaları bibliyografik verilerle desteklemek suretiyle, onların yaygınlaşmalarına yardımcı olmak, Böylece araştırma kalitesini arttırırken, artan kalitenin getireceği daha iyiye yönelik rekabet ortamının gelişmesine katkıda bulunmak, Aynı şekilde, dergilerin de kaliteli bir şekilde yayınlanmalarını sağlamak ve buna bağlı olarak yayın sürekliliklerini arttırmak,

16 Tıp Veri Tabanı işletmeciliğinde yapılan bu öncülüğün sonucu olarak, aynı konuda danışmanlık hizmetleri sunmak, Başta tıp alanları olmak üzere bilim dilinin gelişmesine yardımcı olmak ve bu bağlamda, veri tabanları kapsamında oluşacak kavramsal dizinler, konu başlıkları listesi vb. ürünler meydana getirmek, Türk araştırmacıların yayınlarını uluslararası platforma taşımak.

17

18 Özellikleri Türk Tıp Dizini, sağlık bilimleri alanlarında Türkiye'de yayınlanan süreli yayınlardaki Türkçe ve diğer dillerdeki makaleleri kapsamaktadır. Türk Tıp Dizini'ne giren makalelerin yaklaşık %25'inin İngilizce olarak yazılmış bulunduğu görülmektedir. Türk Tıp Dizini kapsamına derleme ve çeviriler alınmamaktadır. Türkiye'de düzenli aralıklarla çıkan dergiler, Türk Tıp Dizini'nin kapsamına alınmaktadır.

19 Türk Tıp Dizini'nde dizinlenmek üzere Kurula iletilen dergiler, Türk Tıp Dizini kriterlerine uygun ise, "dizine girme adaylığı" süreci geçirirler. Hem bu aday dergilerin ve hem de dizin kapsamında bulunan dergilerin süregelen içerikleri bilgisayar ortamında izlenmektedir. İlgili kurul toplantılarında her dergi, sayı bazında tek tek ele alınarak incelenmektedir. Dizinde yer alan derginin de, bu statüsünü kaybetmemesi için kalite özelliklerini koruması şarttır.

20 Dergileri inceleyen, değerlendiren Türk Tıp Dizini Kurulu üyeleri, uzmanlık dalları bakımından tıp doktorları, eczacılar, veterinerler ve kütüphanecilerden oluşmaktadır. Dergi seçimi, Türk Tıp Dizini Kurulunca geliştirilmiş bulunan ve her yıl bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin getirdiği değişiklikler doğrultusunda güncellenen "Tıp Dergileri Değerlendirme Kriterleri" çerçevesinde Kurul tarafından yapılmaktadır

21 Türk Tıp Dizini'nde yer alan makalelerin, genelde özgün araştırmalardan oluştuğu görülmektedir. Makale girdilerinin bilgisayar ortamına aktarılmasında kullanılan girdi formu, National Library of Medicine (NLM) formatı göz önüne alınarak geliştirilmiştir. Makale ile ilgili kayıtlar yapılırken, dizinlemedeki anahtar sözcükler Medical Subject Headings (MESH)'den, Türkçe anahtar sözcükler ise, ULAKBİM Tıp Grubunda çalışan konu uzmanları tarafından serbest olarak verilmektedir.

22 Indekslemede daima en son tarihli MESH, "Subject Headings" listesi kullanılmaktadır. Dergilerin sağlanması ve izlenmesi, verilerin girilmesi, dizinlenmesi ve editörlüğü ULAKBİM Tıp Grubu tarafından, dizinlenen dergilerin bilgisayar ortamına geçirilmesi, güncelleştirilmesi ve onların web erişimlerinin sağlanabilir duruma getirilmesi ULAKBİM Teknik Grup elemanlarınca yürütülmektedir.

23 Başarı Türk Tıp Dizini'nin ülkemizin tıp enformasyonunun kalitesine yaptığı en büyük katkı, "Dergilerin Türk Tıp Dizini'ne Alınma Kriterleri"ndeki bağlayıcı hükümler olmuştur. Bu kıstaslar çerçevesinde, dergilerin düzenli zaman aralıklarında yayınlanması, dergilerdeki danışman değerlendirme sisteminin belirlenen koşullara uygunluğu, araştırma makalesi sayısının makalelerin!! en az % 50'sini oluşturması koşulu, yıllık dizinlerin olması, İngilizce ve Türkçe başlıkların bulunma zorunluluğu, makalelerde anahtar sözcüklerinin verilmesi gereği, tıp dergi yayıncılığına en azından "standartlara uyma" kaygısını getiren bir çığır açmıştır.

24 Bugün Tıp Veri Tabanı

25 Bugün Tıp Veri Tabanı

26 Bugün Tıp Veri Tabanı Süreli Yayınların Türk Tıp Dizinine Kabul Edilme Koşulları Dergiler yıl içinde düzenli aralıklarla yayımlanmalı, derginin her sayısından 2 adet, yayınlanması gereken tarihten itibaren en geç 3 ay içerisinde "TÜBİTAK- ULAKBİM Ulusal Veri Tabanları Ofisi YÖK Binası B-5 Blok Bilkent-ANKARA" adresine ulaştırılmalıdır. Ayrıca derginin her sayısına ait elektronik kopyalar pdf dosyası halinde, zamanında ve düzenli olarak Online Dergi İzleme Sistemi (ODİS)'ne yüklenmelidir. Gecikmeler dergi/yayınevi sorumluluğundadır

27 Bugün Tıp Veri Tabanı * Dergi künyesinde dergilerin tam adı, kısaltılmış adı, açık adresi, editörün ve kurumsal olarak derginin e-posta dahil, güncel adresleri belirtilmelidir. Kapakta ve/veya iç kapak sayfasında derginin yayın aralığı ve yayınlanması gereken tarih(yıl ve ay olarak) belirtilmelidir. * Dergiler bir yılda en az 3 sayı basılmalı, birleşik sayı basılmamalıdır. Özel sayı ya da ek sayı niteliğindeki dergiler değerlendirilmeyecektir. Eklere sayı ve devam eden sayfa numaraları verilmemelidir. * Bir yıl içindeki toplam bilimsel araştırma yazısı 12'den az olmamalı ve toplam bilimsel yazı sayısının (araştırma, olgu sunumu, derleme) en az %50'sini oluşturmalıdır. * Dergilerde danışman (hakem) değerlendirme sistemi bulunmalıdır. Danışman sayısı her bilimsel yazı için en az iki olmalıdır. Danışman değerlendirme raporları, Türk Tıp Dizini Komitesi'nin incelemesine olanak verebilecek şekilde yayın tarihinden sonra en az beş yıl süreyle saklanmalı ve istenildiğinde birer kopyaları Türk Tıp Dizini Komitesi'ne ulaştırılmalıdır.

28 Dergi - makale * Bilimsel yazılarda; Türkçe ve İngilizce başlık, yapılandırılmış öz ve yeterli sayıda "Index Medicus: Medical Subject Headings" standartlarına uygun anahtar sözcük bulunmalıdır. Basılı kopyalarında Türkçe öz bulunmayan dergilerin, web sayfalarında veya ULAKBİM'e iletilen elektronik kopyalarında Türkçe öz bulundurmaları durumunda değerlendirmeye alınacaktır. * Bilimsel yazıların ilk sayfasında, yazıların gönderim/kabul tarihleri belirtilmeli, yazarların kurumları ve iletişim kurulacak yazarın adres bilgilerine yer verilmelidir. * Kaynakların doğruluğu, ulaşılabilirliği ve uluslararası kaynak yazım şekline uygunluğuna özen gösterilmelidir. * Dergiler elektronik ortamda da tam metin olarak bulunmalıdır. Basılı olarak yayınlanan dergiler her yayın yılı sonunda yıllık konu ve yazar dizinlerini yayınlamalıdır. Sadece elektronik olarak yayınlanan dergilerde bu koşul aranmaz, ancak bu dergilerde arama motoru bulunmalıdır.

29 Dergi - makale * Kültür Bakanlığı'ndan ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası) alınmalıdır. ISSN derginin dış kapak sağ üst köşesinde ve künye sayfasında yer almalıdır. Elektronik ortamda da yayımlanıyor ise e-issn de yer almalıdır. * Etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel hayvan çalışmaları için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı ve belgelendirilmelidir. Ulusal ve uluslararası geçerli etik kurallara uyulmalıdır. Dergilerin yazım kuralları içerisinde araştırma ve yayın etiğine uyum gerekliliği açık olarak belirtilmelidir. * Dergide yayınlanan bilimsel yazılar, türlerine göre sınıflandırılarak (araştırma, olgu sunumu, derleme) içindekiler bölümünde ve bilimsel yazının ilk sayfasında belirtilmelidir. Araştırma, olgu sunumu, derleme, kaynak içeren editöre mektup, kısa rapor, teknik rapor gibi bilimsel içerikli yazılar dışındakiler dizinlenmemektedir. Bu nedenle sayfa numarası verilmemelidir. * Bilimsel yazıların bütünlüğünü bozmamak açısından, reklam ve benzeri tanıtılar bilimsel yazı içinde yer almamalı ve bunlara sayfa numarası verilmemelidir. * Süreli yayınlara gönderilecek bilimsel yazılarda Dünya Tıp Dergileri Editörler Kurulu'nun (ICMJE Türkçe Çevirisi)( "Biyomedikal dergilere gönderilecek yazılarda aranan ortak kurallarının güncel sürümü dikkate alınmalıdır.

30 Dergi - makale 1996 yılı 44 dergi 805 makale 1997 yılı 41 dergi yılı 73 dergi yılı 67 dergi yılı 84 dergi yılı 90 dergi yılı 92 dergi yılı 100 dergi yılı 97 dergi yılı 98 dergi 4427

31 Dergi - makale 2006 yılı 97 dergi 4184 makale 2007 yılı 97 dergi yılı 99 dergi yılı 108 dergi yılı 105 dergi yılı 110 dergi yılı 108 dergi * yılı dergi

32 Tüm yıllar Toplam dergi sayısı : 192 başlık (isim değiştiren- ISSN değişikliği olan dergilerin her iki adı mevcut)

33 Hedef : Dergilerin fiziksel standartlar yönünden başarısını, makalelerin nitelikleri açısından da yakalayabilmek, Tüm dergilerin tam metinlerine ulaşımı elektronik ortamda sağlayabilmek, Sağlık bilimleri ile ilgili terminolojik birliğin sağlanmasına daha fazla katkıda bulunmak,

34 Sağlık bilgi alanlarında uluslararası düzeyde erişilebilen Türkçe kaynakların sayılarını arttırarak, küçülen Dünyada Türkiye'nin bilgi düzeyinin tanıtılma ve yaygınlaştırılmasına önemli katkı sağlamak, Türk Tıp Dizini'ne giren dergilerin Science Citation Index (SCI)'deki atıf sayılarının arttırılmasına çalışmak, Türkiye'deki e-dergi yayıncılığını özendirmek,

35 Daha kısa sürede erişimi sağlayacak teknolojileri Türkiye'ye getirerek hem bu konudaki verimliliği arttırmak, hem de ulusal ölçekte artmasına katkıda bulunmak, Editörlere ve kullanıcılara yönelik tanıtım ve eğitim toplantıları düzenlemek suretiyle Dizin'in daha etkin kullanımını sağlayarak, bir taraftan da onu daha fazla kurumsallaştırmak, Yayın etiğine doğrudan veya dolaylı yaptırım yollarıyla katkıda bulunmak,

36 ULAKBİM veri tabanları için geliştirilen uluslararası düzeydeki standartların da yardımıyla, veri tabanı işletmeciliğinde öncülük ve danışmanlık yapmak, Çoğunlukla internet aracılığı ile, ulusal ve uluslararası platformda bilgilerin paylaşımını arttırmak, Türk tıbbının bilgi birikiminin uluslararası kullanılabilirliğini yaygınlaştırmak, Türk tıp araştırmalarını dünyaya daha etkin bir biçimde duyurmak ve dünya tıp enformasyon sistemine tam bir entegrasyon sağlamak.

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48 O Öğretmenlere, Öğretmenlerimize Başöğretmenimize... Saygıyla Türk Tıp Dizini Komitesi...

TÜBİTAK ULAKBİM "TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ

TÜBİTAK ULAKBİM TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ ULAKBİM "TÜRKİYE DERGİLERİ DİZİNİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ NELER OLMALIDIR? Başkan: Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU Prof. Dr. Berna ARDA Prof. Dr. Burçin EROL Prof. Dr. Metin GÜRÜ Prof. Dr. Hakan YARDIMCI Dr.

Detaylı

Tıp Enformasyonu ve Türk Tıp Dizini. Orhan YILMAZ

Tıp Enformasyonu ve Türk Tıp Dizini. Orhan YILMAZ Tıp Enformasyonu ve Türk Tıp Dizini Orhan YILMAZ Sağlık bilimlerinde süreli yayıncılık, son yılların en popüler konularından birisi olmuştur. Bunun önemli gerekçelerinin başında, iletişim alanında günümüzde

Detaylı

KBB da YAYINCILIK. SAĞLIK YAYINCILIĞI ve TÜRK TIP DİZİNİ KBB da YAYINCILIK

KBB da YAYINCILIK. SAĞLIK YAYINCILIĞI ve TÜRK TIP DİZİNİ KBB da YAYINCILIK KBB da YAYINCILIK SAĞLIK YAYINCILIĞI ve TÜRK TIP DİZİNİ KBB da YAYINCILIK Dr.Orhan YILMAZ Doç. Dr. Orhan YILMAZ TÜBİTAK ULAKBİM Türk Tıp Dizini Kurul Başkanı 1 İLETİŞİM Dernek, Vakıf, Çalışma gurubu Kongre,

Detaylı

BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI

BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI BİR VERİTABANI ÇALIŞMASI: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK VERİTABANI VİLDAN BARIŞ ÖRKMEZ NİHAL SELÇUK YÜCE ÜNAK 2002 ÜNİVERSİTE VE ARAŞTIRMA KÜTÜPHANELERİ TOPLANTISI 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN BİR VERİTABANI

Detaylı

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ÖZET Güssün GÜNEŞ-Huriye ÇOLAKLAR Amaç: Türkiye de tıp ve sağlık bilimleri alanında yayınlanan, ULAKBİM in Tıp Veri Tabanı

Detaylı

TÜRK TIP DİZİNİ 1994-2010

TÜRK TIP DİZİNİ 1994-2010 1994-2010 Orhan YILMAZ-Aytaç YILDIZELİ SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2010 Çağımızda en hızlı gelişen bilim alanlarından biri de, hiç şüphesiz sağlık bilimleridir. Sağlık bilimlerindeki sürekli

Detaylı

Uzm.Vet.Het. Ebru SOYUYUCE, Uzm.Ecz. Tugba HÜNKAR, Uzm.Kut.Sibel TABANLIOGLU

Uzm.Vet.Het. Ebru SOYUYUCE, Uzm.Ecz. Tugba HÜNKAR, Uzm.Kut.Sibel TABANLIOGLU Veri Tabanı Nedir? Veri Tabanının Oluşum Süreci: Uzm.Vet.Het. Ebru SOYUYUCE, Uzm.Ecz. Tugba HÜNKAR, Uzm.Kut.Sibel TABANLIOGLU Veri tabanı, en geniş anlamıyla; birbiriyle ilişkili verilerin tekrara yer

Detaylı

TIP SÜRELİ YAYINCILIĞINDA BİR ELEKTRONİK DERGİ : KBB-Forum (www.kbb-forum.net)

TIP SÜRELİ YAYINCILIĞINDA BİR ELEKTRONİK DERGİ : KBB-Forum (www.kbb-forum.net) TIP SÜRELİ YAYINCILIĞINDA BİR ELEKTRONİK DERGİ : KBB-Forum (www.kbb-forum.net) Doç. Dr. İrfan YORULMAZ < yorulmaz@dialup.ankara.edu.tr > Doç. Dr. Orhan YILMAZ < orhan@kbb-bbc.org > KBB-Forum Editörleri

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ERİŞİM ARŞİV YÖNERGESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ERİŞİM ARŞİV YÖNERGESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ERİŞİM ARŞİV YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Erzincan Üniversitesi nde oluşturulan kurumsal arşiv, öğretim elemanları ve lisansüstü programı öğrencileri tarafından üretilen

Detaylı

TÜRK TIP DİZİNİ NE ALINMA ÖLÇÜTLERİ

TÜRK TIP DİZİNİ NE ALINMA ÖLÇÜTLERİ SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2007 ETKİLEŞİMLİ TARTIŞMA TÜRK TIP DİZİNİ NE ALINMA ÖLÇÜTLERİ Yönetici Orhan YILMAZ 89 TÜRK TIP DİZİNİ 90 SAĞLIK BİLİMLERİNDE SÜRELİ YAYINCILIK - 2007 TÜRK TIP DİZİNİNE

Detaylı

T.C. ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME ve ATAMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ

T.C. ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME ve ATAMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ T.C. ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME ve ATAMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarında öğretim üyesi adaylarında

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ve ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu yönerge; Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) tarafından desteklenecek bilimsel araştırma ve aktiviteler

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2017 31 Aralık 2017 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 1 Ocak 2018 31 Aralık 2018 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makale ve Diğer Teşvik Başvuruları / Başvuru Rehberi 01 Ocak 2016 31 Aralık 2016 Dönemi (Tüm Teşvik Kalemleri) Aşağıda teşvik başvurularının eksiksiz yapılması amacıyla hazırlanmış

Detaylı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı

Tablo 9 Mühendislik Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 901 Atmosfer Bilimleri ve Meteoroloji Mühendisliği 91 924 Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği 91 925 Biyomedikal Mühendisliği 91 92 Biyomühendislik 91 90 Çevre Bilimleri ve Mühendisliği

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ONUR, HİZMET, BİLİM ve TEŞVİK ÖDÜLLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Tıp Fakültesi

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE Sayfa 1 / 5 Tanım Madde 1- Bu yönerge, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği nin bilimsel yayın organı olan Türk Otorinolarengoloji Arşivi dergisinin bilimsel yönden yüksek nitelikli olması

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE DERGİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Iğdır Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı

Tablo 8 Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 80 Endüstri Ürünleri Tasarımı 81 804 İç Mimarlık 81 801 Mimarlık 81 805 Peyzaj Mimarlığı 81 802 Şehir ve Bölge Planlama 81 Koşul No Başvuru Şartları Puan 81 Mimarlık, Planlama,

Detaylı

Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yeniden Belgelendirme Yönergesi

Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yeniden Belgelendirme Yönergesi Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yeniden Belgelendirme Yönergesi Giriş Türk Dermatoloji Yeterlik Belgeleri Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu Yönergesi doğrultusunda 2009 yılından beri verilmektedir ve yeterlik

Detaylı

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir.

PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU için aşağıdaki koşulların sağlanması gerekmektedir. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROFESÖRLÜK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ( AĞUSTOS 2012) (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı

Detaylı

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI Yüksek Lisans Programı Öğrencileri (2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından Önceki Yarıyıllarda kaydolan öğrenciler de dahil) Zorunlu ders yükünü tamamlamış (en az

Detaylı

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler

Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler Mehmet Emin Küçük, Umut Al Hacettepe Üniversitesi {mkucuk, umutal}@hacettepe.edu.tr N. Erol Olcay Aksaray Üniversitesi neciperololcay@gmail.com -1 Plan Amaç Yöntem

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin arttırılmasına

Detaylı

ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL

ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL ONUNCU YILINDA TÜRK GERİATRİ DERGİSİ 1998-2007 Dilek ASLAN, Orhan YILMAZ, Mahir ÖZMEN, Berna ARDA, Canan AKKOÇ, Yeşim GÖKÇE KUTSAL Sağlık bilimlerinde süreli yayınlar bilimsel iletişim ortamlarının yaratılmasında

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ I FEN MÜHENDİSLİK VE SAĞLIK BİLİMLERİ ALANLARI Fen - Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında Bilimsel Yayınlara İlişkin

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI İZMİR 2018 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DOÇENTLİK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı kapsamında olması

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ. derlenmesi ve Kurumsal Akademik Arşivlerde korunmasını sağlamak,

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ. derlenmesi ve Kurumsal Akademik Arşivlerde korunmasını sağlamak, FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİV YÖNERGESİ Bu yönerge, Fırat Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından üretilen bilimsel çalışmaların kütüphane bünyesinde oluşturulan Kurumsal Arşive

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ ÜYK Toplantı Tarihi: 03/03/2010 Senato Toplantı Tarihi: 08/12/2010 Toplantı Sayısı:3: Karar:1 Toplantı Sayısı: 21 Karar:_3 T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTE DERGİSİ GENEL YAYIN İLKELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1)Bu yönergenin amacı, Ardahan Üniversitesi

Detaylı

Akademik Bir Derginin İşletilmesi. Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017

Akademik Bir Derginin İşletilmesi. Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017 Akademik Bir Derginin İşletilmesi Dr. Behçet Al Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp 2017 Hakem li Dergi Süreci TÜBİTAK TÜBİTAK-ULAKBİM 3 0 Editör Hakem Okuyucu Dergi Yayın Politikasının Belirlenmesi Hedef

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA İLKELERİ YARDIMCI DOÇENT KADROSUNA ATANMA BAŞVURU KRİTERLERİ 1. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 23. maddesinin b fıkrasının 2. bendi uyarınca yapılacak

Detaylı

Tablo 12 Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı

Tablo 12 Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1201 Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı 121 1202 Bitki Koruma 121 1214 Biyosistem Mühendisliği 121 1204 Orman Endüstri Mühendisliği 121 1205 Orman Mühendisliği 121 1206 Peyzaj

Detaylı

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Eczacıbaşı Topluluğu, Türkiye de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, 1959 da başlattığı bilime katkı, başarıya ödül geleneğini

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI BİÇİMSEL ÖZELLİKLER 1. Kullanılacak Dil Tez yazımında Türkçe kullanılmalıdır. Yabancı kökenli olan sözcükler Türkçe karşılıkları ile

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK DERGİSİ (IZMIR JOURNAL OF HEALTH) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (a) Bu yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi Sağlık Dergisi (Izmir

Detaylı

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ

TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ EDİTORYAL SÜREÇ TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ Türk Kütüphaneciler Derneği 1949 TKD Necatibey Caddesi, Elgün Sokak, No. 8/ 8 Kızılay/ Ankara Üyelik TKD Kampüs 2 TÜRK KÜTÜPHANECİLİĞİ Türk Kütüphaneciler

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ BAŞ BOYUN CERRAHİSİ KONGRELERİNE ASİSTAN KATILIM DESTEĞİ YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ BAŞ BOYUN CERRAHİSİ KONGRELERİNE ASİSTAN KATILIM DESTEĞİ YÖNERGESİ TÜRK Sayfa 1 / 6 Tanım Madde 1 Bu yönergede Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongrelerine katılım desteği verilecek asistanlara, bu desteğin hangi şartlarda sağlanacağı belirtilmektedir.

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Kanunda öngörülen

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Osmaniye, 2014 AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla; a) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde

Detaylı

Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi

Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Türkiye deki tüm akademik kurumları birbirine ve sonra küresel araştırma ağlarına bağlayan, Ulusal Akademik Ağ altyapısını işleten, Ar-Ge faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde

Detaylı

2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ

2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ 2016 YILI MERKEZ KÜTÜPHANE AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ AMAÇ 1- Ayrı bir merkez kütüphane binası yapılarak, kütüphane hizmetlerinin bu alandan yürütülmesini sağlamak. Hedef 1- Çağdaş bir kütüphane binasında bilgi/kültür

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN BAŞARILI LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya M üdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir.

Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya M üdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. ONU/ s. ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) BAŞVURU FORMU > b Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya M üdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. Başvuru Sahibi Bilgile

Detaylı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı

Tablo 13 Spor Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1301 Spor Bilimleri 131 Koşul No Başvuru Şartları Puan 131 Spor Bilimleri temel alanında başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olarak aşağıdaki çalışmalara verilen birim

Detaylı

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ Y02--004 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönerge, Koç Üniversitesi Mensuplarına ait bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Koç Üniversitesi Kurumsal Arşivi nde depolanarak bilim dünyasının hizmetine sunulmasına

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ E-DERGİ PORTALI (http://e-dergi.atauni.edu.tr/) Kasım BİNİCİ *

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ E-DERGİ PORTALI (http://e-dergi.atauni.edu.tr/) Kasım BİNİCİ * T A N I T M A L A R Giriş ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ E-DERGİ PORTALI (http://e-dergi.atauni.edu.tr/) Kasım BİNİCİ * Bilimsel dergilerin ilk örneklerinin görüldüğü 1665 tarihinden (Osborn, 1980, s. 29) beri süreli

Detaylı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı

Tablo 6 - İlahiyat Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 602 Felsefe ve Din Bilimleri 61 603 İslam Tarihi ve Sanatları 61 604 Temel İslam Bilimleri 61 Koşul No Başvuru Şartları Puan 61 İlahiyat temel alanında başvurulan doçentlik bilim

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ YARDIMCI DOÇENT KADROSUNA YENĠDEN ATANMA FORMU

ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ YARDIMCI DOÇENT KADROSUNA YENĠDEN ATANMA FORMU Adayın Adı : Soyadı : Son Atanma Tarihi : T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ YARDIMCI DOÇENT KADROSUNA YENĠDEN ATANMA FORMU SON ATANDIĞI TARĠNTEN SONRAKĠ BĠLĠMSEL ARAġTIRMA, YAYIN VE EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ DEĞERLENDİRME ESASLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI Bursa Teknik Üniversitesi Senatosunun 12.08.2011 tarih ve 19 sayılı oturumunda alınan 8 nolu karar ile uygun bulunmuştur.

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla;

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP DERGİSİ (IZMIR UNİVERSITY MEDICAL JOURNAL) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar

İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP DERGİSİ (IZMIR UNİVERSITY MEDICAL JOURNAL) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ TIP DERGİSİ (IZMIR UNİVERSITY MEDICAL JOURNAL) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, İçerik ve Tanımlar (a) Bu yönergenin amacı, İzmir Üniversitesi Tıp Dergisi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, SANKO Üniversitesi mensupları tarafından üretilen akademik ve bilimsel çalışmaların,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu program, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED)

ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) ULUSLARARASI BİLİMSEL ETKİNLİK DESTEK (UBED) BAŞVURU FORMU Bu form ekleriyle birlikte Dekanlık veya Müdürlükler tarafından ön yazı ile Rektörlük Makamına iletilecektir. (8) Bilimsel Etkinliğe Katılım Şekli

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ I. PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU 1. Profesörlük başvurularında adayın, başvuru tarihinde ilgili alanın doçentlik başvurusu için Üniversitelerarası Kurulun

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1- Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi ( İBÜ ) Fakülte, Enstitü ve Yüksekokullarında

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ KONGRELERĠNE ASĠSTAN KATILIM DESTEĞĠ YÖNERGESĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ. BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ KONGRELERĠNE ASĠSTAN KATILIM DESTEĞĠ YÖNERGESĠ Sayfa 1 / 4 Tanım Madde 1 Bu yönergede Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kongrelerine katılım desteği verilecek asistanlara, bu desteğin hangi şartlarda sağlanacağı belirtilmektedir.

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Öğrencinin Adı Soyadı Anabilim Dalı Programı Çalıştığı Kurum Ünvanı Yüksek Lisans Tez Başlığı Doktora Tez Başlığı Programa Başlama Tarihi: Programı

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI*

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* *Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarihli ve 13271644 sayılı yazısı üzerine,11.10.1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME ÖLÇÜTLERİ (22 Ağustos 2013 tarihindeki 813 sayılı Senato Toplantısında yapılan değişikliklerle yürürlüğe girmiştir).

Detaylı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı

Tablo 3 Filoloji Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 303 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları 31 305 Çeviribilim 31 313 Dünya Dilleri ve Edebiyatları 31 30 Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri 31 304 Karşılaştırmalı Edebiyat 31 314 Klasik

Detaylı

Türk Tıp Dizini nde Yer Alan Dergilerde Dergi Özellikleri Yönünden Bazı Yapısal Gelişmeler. Aytaç YILDIZELİ * ve H. Işın DENER **

Türk Tıp Dizini nde Yer Alan Dergilerde Dergi Özellikleri Yönünden Bazı Yapısal Gelişmeler. Aytaç YILDIZELİ * ve H. Işın DENER ** Türk Tıp Dizini nde Yer Alan Dergilerde Dergi Özellikleri Yönünden Bazı Yapısal Gelişmeler Aytaç YILDIZELİ * ve H. Işın DENER ** Amaç Bu çalışmanın amacı, Türk Tıp Dizini ne, dizinin oluşturulduğu yıldan

Detaylı

YDS puanının 55 olması veya ÜAK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

YDS puanının 55 olması veya ÜAK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 247 SAYILI KANUN UN /D MADDESİ UYARINCA İSTİHDAM EDİLEN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN ANILAN KANUN UN 33/A MADDESİ UYARINCA ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA GEÇİŞLERİ İÇİN ARANACAK KRİTERLER

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1 Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi (İBÜ) Fakülte,

Detaylı

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE?

HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ-SENATURK MAKALE HAZIRLAMA VE SUNUM KURSU 11 Ocak 2013 HANGİ MAKALE HANGİ DERGİYE? Bahadır M. GÜLLÜOĞLU Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ÇALIŞMA İÇİN DOĞRU

Detaylı

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan

Detaylı

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ .0.0 SENATO 0 /-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE - () Bu yönergenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinde atanacak öğretim üyeleri için aranacak

Detaylı

Sanat ve Tasarım Doktora Programı

Sanat ve Tasarım Doktora Programı Sanat ve Tasarım Doktora Programı Başvuru Dosyasının İçeriği: 1) Adayların sanatsal çalışmalarını ve CV lerini içeren bir dosya. 2) Adayların Sanat ve Tasarım Doktora programına katılma nedenlerini açıklayan

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK GELİŞİMİ DESTEKLEME PROGRAMI (OMÜ AGED) İLKELERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu program, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

TÜBİTAK Türkiye Dergileri Ulusal Ev Sahipliği

TÜBİTAK Türkiye Dergileri Ulusal Ev Sahipliği Türkiye Dergileri Ulusal Ev Sahipliği Fatma BAŞAR Ulusal Akademik Yayıncılık 23 Kasım 2013 Türkiye Akademik Dergi Haritası Türkiye Dergileri -Yayımlayan Türkiye de Yayımlanan Akademik Dergi: 1300 Dernek

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI Amaç Madde 1- (1) Bu politika, Kocaeli Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Kocaeli Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde arşivlenerek

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi İçin Kaynak Türleri Bilimsel Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Alternatif Bilgi Erişim Kaynakları

Detaylı

BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER

BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER AKADEMİK FAALİYET TÜRÜ FAALİYET BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER TÜBİTAK 1001, 1003,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

Bilgi Merkezi Web Siteleri

Bilgi Merkezi Web Siteleri Bilgi Merkezi Web Siteleri Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Çerçeve Klasik Karma Web Sitesi Yapıları Çerçeve Yapı Örnekler Bilgi Merkezi Web Siteleri Klasik Yapı

Detaylı

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK TÜRKİYE ADRESLİ ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK (UBYT) PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) TÜBİTAK Türkiye Adresli

Detaylı

2) Adayların Sanat ve Tasarım Doktora programına katılma nedenlerini açıklayan kısa bir metin hazırlaması gerekmektedir.

2) Adayların Sanat ve Tasarım Doktora programına katılma nedenlerini açıklayan kısa bir metin hazırlaması gerekmektedir. Sanat ve Tasarım Doktora Programı Başvuru Dosyasının İçeriği: 1) Adayların sanatsal çalışmalarını ve CV lerini içeren bir dosya. 2) Adayların Sanat ve Tasarım Doktora programına katılma nedenlerini açıklayan

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Neden RadyoGRAFİ? 2005 yılında kurulan derneğimiz TÜMRAD-DER, 2000 nin üzerinde üyesi ile yaptığı ulusal ve yerel eğitim faaliyetleri, düzenlediği kongreler

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK UYGULAMA ESASLARI Amaç: Madde 1: Erzurum Teknik Üniversitesi Akademik Teşvik Ödüllerinin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde bilimsel çalışmalarda

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi bünyesinde Açık Arşivler Girişimi Üst Veri

Detaylı

MAKALE YAZIM KURALLARI

MAKALE YAZIM KURALLARI YAYIN KURALLARI Dergimizde, özgün araştırma ve inceleme makalesi, derleme makalesi, çeviri, arşiv belgeleri, kitap eleştirisi ve tanıtımı, ölüm ve sempozyum vb. haberleri yayınlanır. Yazıların başka bir

Detaylı

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

BMJ JOURNALS. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi BMJ JOURNALS 1 Kapsam BMJ Journals, British Medical Association tarafından yayınlanmakta olan dergileri içermektedir. Veri tabanı, sadece BMJ koleksiyonunu değil, sağlık bakım yönetiminden nörolojiye kadar

Detaylı

ÜNAK 2009. Bildiriler Kitabı

ÜNAK 2009. Bildiriler Kitabı ÜNAK 2009 Bilgi Çağında Varoluş: Fırsatlar ve Tehditler Sempozyumu 01-02 Ekim 2009 - Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Bildiriler Kitabı Editörler Aytaç YILDIZELİ Doç.Dr. Aykut ARIKAN Arş.Gör. Tolga ÇAKMAK

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK SİSTEMİ KILAVUZU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK SİSTEMİ KILAVUZU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK SİSTEMİ KILAVUZU 21.03.2018 İÇİNDEKİLER: GENEL BİLGİLER A. MAKALELER B. KONGRELER C. KİTAPLAR D. PATENTLER GENEL BİLGİLER: İstanbul Medipol Üniversitesi nde

Detaylı

Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme

Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme Türk Kütüphaneciliği'nde Bilimsel Bölümlendirme Müge Akbulut Editör makbulut@tk.org.tr Değerlendirme Bilimsel Bölüm Diğer Bölüm Bölümler Hakemli Yazılar Okuyucu Mektupları Kütüphaneciliğimize Kanat Gerenler

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

TÜRKİYE DİYABET VAKFI 2015 EN İYİ BİLİMSEL YAYIN DESTEK ÖDÜLÜ

TÜRKİYE DİYABET VAKFI 2015 EN İYİ BİLİMSEL YAYIN DESTEK ÖDÜLÜ TÜRKİYE DİYABET VAKFI 2015 EN İYİ BİLİMSEL YAYIN DESTEK ÖDÜLÜ ARAŞTIRICI BİLGİ FORMU Amaç Türkiye Diyabet Vakfı Diabetes Mellitus En İyi Bilimsel Yayın Destek Ödül Fonu ülkemizde deneysel ve klinik diyebetoloji

Detaylı

Tablo 1 - Eğitim Bilimleri Temel Alanı

Tablo 1 - Eğitim Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 113 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 11 104 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi 11 102 Eğitim Bilimleri 11 105 Güzel Sanatlar Eğitimi 11 114 Matematik ve Fen Bilimleri

Detaylı