Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi



Benzer belgeler
Almanca öğrenmek. Sprache. Kultur. Deutschland.

OSMANİYE İL TURİZM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI

KAHRAMANMARAŞ İL TURİZM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI

BULDAN STRATEJİK YOL HARİTASI

Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil!

1- Yaşar 2010 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi

NO 09 AB PROGRAMLARI T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI.

Küçük Çaplı Projeler İçin Hibe Yönetmeliği Prensip olarak 5000,00 `ya kadar proje hibeleri için

U l u s l a r a r a s ı Ö ğ r e n c i l e r İ Ç İ N K A B U L K I L A V U Z U

TÜRKİYE DE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE ELEŞTİREL BİR YAKLAŞIM

Türkiye deki Dinamik Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesine ve Finansmanına Yönelik Çerçeve

IMF, Birleşmiş Milletlerin uzmanlaşmış kurumlarından biri olsa da, kendi tüzüğü, yönetim yapısı ve mali kaynağı vardır.

Kış Sporları Turizmi Kayak Turistlerinin Kış Turizm Merkezlerini Algı ve Değerlendirmelerine Ait Bir Araştırma (Palandöken de Bir Uygulama)

ilerlemenin yolu her zaman ileri bakmak...

EVALUATION OF ALL INCLUSIVE SYSTEM AND ITS EFFECTS TO STAKEHOLDERS AT A GLANCE OF THE HOTEL MANAGERS (THE CASE OF MARMARIS) Abstract.

Yüksel olarak, yarım asra yayılan mesleki

Polonya da Yatırım. kpmg.pl

KAPADOKYA DA TURİZM YATIRIMI OLANAKLARI

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Makine, Metal ve Döküm Kümesi Yol Haritası

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz!

Türkiye ve İsveç te İnsan Kaynakları Yönetimi - El Kitabı

BARSELONA SÜRECİ & AKDENİZ İÇİN BİRLİK

CUMHURİYETÇİ TÜRK PARTİSİ ÖZGÜRLÜK VE REFORM PARTİSİ KOALİSYON HÜKÜMETİ

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ İŞLETMELERİ (KOBİ LER)

C.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, Cilt 10, Sayı 2, 'Lİ YILLARDA TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİ PROFİLİ.

Benim Projem Destek Rehberi Yapı Kredi KOBİ lerin yanında!

Geçen zaman içerisinde büyük ilerlemeler kaydetmemize rağmen hala gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz.

AR-GE harcamalarının önemi ve Türkiye deki durumu

Transkript:

.NEWS Yenilikçi Turizm Projeleri: Berlin, Almanya da Alman Demokratik Cumhuriyeti Müzesi ADC Müzesi, Berlin in etkileşimli müzesi olup; yıllık 500.000 ziyaretçi çekme kapasitesi ile Alman sermayesindeki en çok ziyaret edilen turistik yerlerden biridir. Ziyaretçilere Alman topraklarındaki ilk Sosyalist devletteki yaşama ilişkin birinci elden tanıtım sağladığı için tarih dinamik olarak canlılığını korumaktadır. Ziyaretçiler, uzun yıllardır mevcut olmayan bir sistemin esas koşullarını görebilmekte, bunlara dokunabilmekte, hissedebilmekte ve tecrübe edebilmektedir. Benzersiz eserler, çağ ötesi teknoloji ve ödüle layık görülen tasarım, bir müze ziyaretini zamanda muhteşem bir yolculuğa dönüştürmektedir. Müze, Karl-Liebrecht köprüsünün altında, Spree yanında ve Kubbenin karşısında yer almaktadır. Müze, ilk ziyaretçilerini Temmuz 2006 da almaya başlamış ve 2008 yılında Yılın Avrupa Müzeleri kategorisinde aday gösterilmiştir. 2010 yılında, müzenin alanı genişletilmiştir (GDR restauran dahil) ve şu anda yaklaşık 1000 metre karelik bir alana sahiptir. Müzenin iyileştirilmesi, özel bir girişimci tarafından yapılmıştır ve kamudan ödenek almamıştır. Kaynak: www.ddr-museum.de Müzenin tüm alanı, ADC nin tipik endüstrileştirilmiş apartmanları gibi tasarlanmıştır (1:20 ölçekli olarak). Her endüstrileştirilmiş apartman bloğu, birçok etkileşimli unsurlara (örneğin çekmeceler, kapak, küçük camlar/kapılar vb.) özel konulara ithaf edilmiştir. İçerdiği bilgiler, sadece etkileşimli unsurlar kullanılırken alınabilecektir. Kaynak: www.ddr-museum.de Müzeye ilişkin konular: Alman Demokratik Cumhuriyeti sınırları Berlin Moda Kültür Boş zaman

Ulaşım Stasi (ADC gizli servisi) Alışveriş ADC de üretilen ürünler İnşaa Yaşam Kadın ve aile Basın Eğitim Gençlik Çalışma hayatı Tatil Siyasi parti Devlet İdeoloji Kardeş devlet ADC deki muhalefet Hapishane Ekonomi Çevre Otorite Kaynak: www.ddr-museum.de Endüstrileştirilmiş apartman blok bölgenin yanı sıra, etkileşimli bir sürüş için bekleyen gerçek bir Trabant (ADC ye özgü bir araba), tipik bir apartman (tüm orijinal eşyaları ile birlikte) ve ADC deki yaşam hakkında kısa filmler gösteren bir sinema bulunan başka alanlar da mevcuttur. Kaynak: www.ddr-museum.de Tur sonunda, faydalanabileceğiniz bir mağaza ve ADC ye özgü yemekler sunan kapalı bir restoran mevcuttur. Müze, yıl boyunca 365 gün açık olup; saat 10:00 ile 20:00 arasında (Cumartesi günleri saat 22:00 ye kadar) hizmet vermektedir. Yetişkinler için giriş ücreti 6 Euro iken çocuklar için bu ücret 4 Euro dur. Aynı zamanda müze, gruplar için turlar düzenlemektedir (müze içinde ancak Berlin de bulunan ADC nin tarihi yerleri için müze dışında da turlar düzenlemektedir). ADC Müzesi, modern etkileşimli müze için kesinlikle en iyi örnektir ve Avrupa daki en etkileşimli müzelerden birisidir.

Kısa şirket profili Kohl & Partner Kohl & Partner otel ve turizm geliştirme alanında uzmanlaşmış bağımsız ve uluslararası faaliyet gösteren bir danışmanlık şirketidir. 30 yıldan çok olan turizm deneyimi Kohl & Partner a her türlü turizm kalkınma projesi için profesyonel ve güvenilir bir ortak olabilme yeteneği kazandırmıştır. Uzmanlardan oluşan bir ekip, profesyonel partner şirketlerden oluşan geniş bir ağ ile birlikte turizm destinasyolarına otel ve tatil köylerinden turizm altyapı projelerine kadar turizmin her seviyesinde kendi deneyimini sunar. Kohl & Partner, KOBİ ler için Avusturya Katile Ödülünü kazanmış ve BM Dünya Turizm Örgütü ve Turizm Bilimsel Uzmanları Uluslararası Birliği (AIEST) gibi çeşitli uluslararası kuruluşların bir üyesi olmuştur. Şu anda dokuz ülkede ofisleri ve yerel ortakları vardır (Avusturya, Almanya, İtalya, İsviçre, Türkiye, Macaristan, Romanya, Makedonya ve Arnavutluk). Toplamda ise 40 dan fazla profesyonel Kohl & Partner de istihdam edilmektedir Kohl & Partner Ana İş Alanları: KONAKLAMA SEKTÖRÜ TURİZM ALTYAPISI TURİZM DESTİNASYONLARI Kohl & Partner Haber Bülteni Kohl & Partner düzenli olarak turizm alanındaki güncel konularla ilgili bir bülten yayımlar. Haber bültenine kayıt olmak için ana sayfasımızı ziyaret edin www.kohlint.com.