Benzer ve Farklı Yönlerim

Benzer belgeler
Benzer ve Farklı Yönlerim

SOSYAL BİLGİLER KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET. Fasikül 1 MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE İŞLENMİŞTİR. EVLE OKUL BiR ARADA ATU

SOSYAL BİLGİLER DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI. A. Aşağıda verilen bilgilerin başına D ya da Y yazınız. (10 x2= 20 puan)

Biz Bu Toplumun Bir Üyesiyiz

1) Aşağıdaki görselleri inceleyerek, hangilerinin fiziksel, hangilerinin kişisel özellik olduğunu altlarına yazınız. ... d) ... e) ...

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir?

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

ünite1 Kendimi Tanıyorum Sosyal Bilgiler 1. Resmî kimlik belgesi Verilen kavram ile aþaðýdakilerden hangisi iliþkilendirilemez?

2). Yukarıda Atatürk ün hayatı ile ilgili verilen olayların kronolojik sıralamasını yapınız (5P)

3) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi mayoz bölünmenin sebep olduğu faydalardan değildir?

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir?

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

1. TEMA Birey ve Toplum Ülkemin Vatandaşıyım Yaşadıklarımı Sıralıyorum İlgi ve Yeteneklerim Benzerlik ve Farklılıklarımız

TÜRKÇE. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Kalem. A. k, l, ş B. u, k, ş. C.

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -2

HAFTALIK DERS PROGRAMI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010

7AB 2 nd SEMESTER TURKISH FINAL REVIEW PACKET. 1. A: Adın ne? B:... a) Adım Alex b) Adın Alex c) Adımız Alex d) Adları Alex

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız

3. Sınıf Noktalama İşaretleri

3) Bir gün bu delikten bir tarla faresi çıktı. cümlesinde aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM TESTİ. - Anne, baba ve çocukların oluşturduğu ve toplum içindeki en küçük gruplara denir.

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

SEVGİ. Doğduğumuz gün içgüdüsel olarak annemize babamıza sarılır onların yanında olmak

YAŞ PROBLEMLERİ. Bir kişinin bugünkü yaşı x ise, t yıl sonraki yaşı x + t t yıl önceki yaşı x t dir. n kişinin bugünkü yaşları toplamı x ise,

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce

İLKOKULU 3. SINIFLAR SEVİYE BELİRLEME SINAVI

Cümlede Anlam TEST 38

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir?

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

HAYAT BİLGİSİ B TEMASI: BENİM EŞSİZ YUVAM. 1. Aşağıdaki öğrencilerden hangisinin ifadesi yanlıştır?

Çarpma İşlemi Etkinlikleri ve Problemleri - 1

5 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar?

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1

YEŞMATYA 2 4.SINIF. ABaşarılar Dileriz. Yeşilgiresun İlkokulu 2.Matematik Olimpiyatı Yarışması Sınav Kitapçığı. Kitapçık Türü:

AİLE GÖRÜŞME FORMU. Görüşme tarihi: Görüşme yeri: Öğrencinin adı, soyadı: Doğum tarihi: Okulu, sınıfı: Adresi ve telefon numarası: Geliş nedeni?

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE İŞLENMİŞTİR. EVLE OKUL BiR ARADA ATU

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Hayat Bilgisi Matematik. Türkçe. Matematik. Türkçe İngilizce. Türkçe Görsel Sanat. Oyun ve Fiziki.

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir.

15 Türkçe 15 Matematik 15 Hayat Bilgisi. 2. Sınıf. Kazanım Deneme Sınavı - 1 ADI:.. SOYADI:. SINIFI:.

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır.

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

TEST. Tam Sayılar 1. ( 36) : (+12).( 3) : ( 2) 3 + [( 6) ( 2)] işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 9 B) 1 C) 1 D) 9

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ TEOG DENEME SINAVI SORULARI 4.

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİLGİ ANKETİ SORULARINA VERİLEN YANITLARIN DAĞILIMI Eğitim-Öğretim Yılı

NOKTALAMA İŞARETLERİ Yazılanları daha kolay okuyabilmek için, yazılanların yanlış anlaşılmasını önlemek için. Nokta (. ) Annem bana meyve getirdi.

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENĠ

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın?

ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

TÜRKÇE DERSİ GÖRSEL OKUMA TESTİ Kubilay ORAL

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

YAYINLARI. ISBN:

SES (HARF) BİLGİSİ. Türkçe alfabemizde (abecemizde) 29 harf vardır. Alfabetik sırası şöyledir.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

1. Aile tarihimizi araştırırken aşağıdaki eşyalardan hangisi bize yararlı olabilir? A) Çeyiz sandığı B) Oyuncak kamyon C) Bilgisayar D) Tansiyon aleti

2.SINIF MATEMATİK EŞİTTİR (=) KAVRAMI

Aşağıda mitoz bölünme safhaları karışık olarak verilmiştir.

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1.KİTAP ATATÜRK ANLATIYOR, ÇOCUKLUĞUM

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI

Türkçe Öğreniyorum. Ders Kitabı

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI

Elvan & Emrah PEKŞEN

SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU

EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 621 B. 612 C. 216 A. 232 B. 312 C. 322 A. 312 B. 302 C. 32 A. 25 B. 215 C. 205 A. 607 B. 760 C.

TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ

yuvarlak masa yeşil erik üç kalem ihtiyar adam

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DİKKAT! CEVAP KÂĞIDINIZI BAŞKALARININ GÖREMEYECEĞİ ŞEKİLDE TUTUNUZ. AÇIKLAMALAR

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

MATEMATİK. Metre ve Santimetre. 1. Aşağıdakilerden hangisi standart olmayan ölçü birimlerindendir? A) Metre B) Santimetre C) Karış

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ ΔΠΣΑ (7) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή:

4. "Öğrencilerle konuşmak için can atıyordum." cümlesinde altı çizili sözün cümleye kattığı anlam aşağıdakilerden hangisidir?

7. Sınıf MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA VE BÖLME İŞLEMLERİ 1. I. ( 15) ( 1) 5. ( 125) : ( 25) 5 6. (+ 9) = (+ 14)

3. Sınıf Matematik Kesirler

ÖDEV- 4. TÜRK BAYRAĞI VE ĠSTĠKLAL MARġI

Sütun Grafiği Çizimi

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DENEME 1 1. DÖNEM 1. YAZILI

TÜRKÇE. NOT: soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

4. ve 5. Değerlendirme Sınavları. Puanlama Aşağıda...

Transkript:

Benzer ve Farklı Yönlerim 1. Kendine özgü özellikleri olan, toplumu oluşturan birbirlerinden farklı insanlardan her birine denir. Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Kimlik B) Birey C) Aile D) Akraba 01 Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel özelliklerden biri değildir? 5. A) Kıvırıcık saç B) Mavi göz C) Cesaretlilik D) Uzun boy 4/A sınıfı öğrencilerinden Ali ve Sırma tahtaya bireysel özelliklerini yazmışlardır. ALİ 2. Bireyin kendine özgü başkalarında Sarı saçlı Uzun boylu Utangaç olmayan özelliklerine bireysel özellik denir. Bireysel özellikler fiziksel, duygusal ve zihinsel olmak üzere üçe ayrılır. SIRMA Siyah saçlı Uzun boylu Sevecen Tahtada yazılı olanlar aşağıdaki özelliklerden hangisinin içerisinde yer alır? Bu bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Bireysel özelliklerimiz bizi diğer insanlardan ayıran özelliklerimizdir. A) Duygusal - Fiziksel B) Kişinin kendine ait özelliklerine bireysel özellik adı verilir. C) Duygusal - Zihinsel B) Zihinsel - Fiziksel D) Fiziksel - Duygusal - Zihinsel C) Bütün bireylerin özellikleri aynıdır. D) Bireysel özellikler üçe ayrılır. 3. İnsanların dış görünüşlerine bakı- larak anlaşılan özelliklerine...... özellikler denir. Verilen cümledeki boş yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır? 6. Duygusal Çekingen Düz saçlı Uzun boylu Zayıf Kumral A) zihinsel B) sosyal Zeynep e ait bilgilerden kaç tanesi fiziksel görünüşüyle ilgilidir? C) duygusal D) fiziksel A) 1 B) 3 C) 4 D) 6

SOSYAL BİLGİLER 7. Aşağıda kendilerini tanıtan öğren- 10. Ben Emre. İstiklal İlköğretim cilerin her bir özelliği başlarında sembol ve harflerle ifade edilmiştir. Okulu na gidiyorum. Siyah saçlıyım. Uzun boyluyum. İnsanlara yardım etmekten hoşlanırım. Ben Kerem, 10 yaşındayım. Sarı saçlıyım. Uzun boyluyum. Ben Saf Saffet, A 10 yaşındayım. y B Siyah saçlıyım. C Ela gözlüyüm. Yukarıda Emre nin kendisini tanıttığı parçada yer alan sembollerle verilen özelliklerden hangisi ya da hangileri duygusal özelliklerdendir? A) B) C) - D) - A) - A B) - C C) - B D) - A 8. Aşağıdakilerden hangisi duygusal özelliklerden biridir? A) Uzun boylu olma Her Hakkı Saklıdır Öğrencilerin benzer özelliklerinin birlikte verildiği seçenek aşağıdakilerden hangisidir? 11. Ben resim yapmayı çok seviyorum. Ben futbol oynamayı severim. B) Yardımsever olma C) Şişman olma D) Siyah saçlı olma 9. Uzun - kıvırcık saçlı olmak Utangaç olmak Zayıf olmak Sinirli olmak A B C D Yukarıda yer alan tablodaki özelliklerden hangileri duygusal özelliktir? A) A - D B) B - C C) B - D D) A - C İki kardeşin farklı şeyleri yapmaktan hoşlanması aşağıdakilerden hangisine kanıt oluşturur? A) Bireylerin yetenek ve ilgi alanlarının farklı olduğuna B) Kardeşlerin aynı şeyi yapmaktan hoşlandıklarına C) Bireylerin ilgi alanlarının değişiklik göstermediğine D) Kardeşlerin benzer özelliklere sahip olabileceğine

Duygularımla, Düşüncelerimle Varım Duygularımı, Düşüncelerimi Nasıl İfade Edebilirim? Başkalarına Saygılıyım 1. Yaşanılan durumlar karşısında aklımızdan geçenleri yani düşüncelerimizi belirleyen... 3. Kıskançlık Nefret 02 Öfke Mutluluk Yukarıdaki parçada boş bırakılan yer, aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanmalıdır? Yukarıda sembollerle eşleştirilerek verilen duygulardan hangisi olumludur? A) duygularımızdır. A) B) C) D) B) alışkanlıklarımızdır. C) ailemizdir. D) fiziksel özlelliklerimizdir. 2. Belirli bir nesne, olay veya bireylerin iç dünyamızda uyandırdığı izlenime denir. Düşünce sonucunda varılan düşünme ürünü olan görüştür. Sevmek, korkmak ve mutlu olmak gibi sahip olduğumuz özelliklerimize denir. Eşleştirme tablosunda? olan yerlere aşağıdakilerden hangisi yazılamaz? Okulumu ve sınıf arkadaşlarımı çok seviyorum. Yarın tatil bitiyor ve okulum başlıyor. Bu yüzden kendimi... hissediyorum. Yukarıdaki açıklamaları yapan Aslı nın konuşmasında boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez? A) mutlu B) heyecanlı C) sıkıntılı D) sevinçli 5. Babası, Zeynep e sürpriz yapmış ve hediye olarak bir bilgisayar almıştır. A) Duygu B) Duygusal Özellik Bu durumda aşağıdakilerden hangisi Zeynep in hissettiği duygular arasında gösterilemez? C) Düşünce D) Birey A) Şaşkınlık B) Mutluluk C) Heyecan D) Korku

SOSYAL BİLGİLER 6. Eda Bugün çok ders çalıştım. 9. Matematik sınavından yüksek not aldım. Bu durum beni çok... Filiz Hakan Ali Haftaya sınavım var. Üzgün olduğu zaman içine kapanıyor. Okul haziran ayında tatil olacak. Öğrencilerden hangisinin cümlesi düşünce belirtmektedir? A) Eda B) Filiz C) Hakan D) Ali Yüz ifadesi ve açıklamasına göre Ece nin cümlesi aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanmalıdır? A) korkuttu. B) sevindirdi. C) üzdü. D) sinirlendirdi. 10. Hoşgörü; başkalarına karşı anlayışlı olma, onların duygu ve düşüncelerine saygı duyma demektir. Bu tanıma göre, aşağıdaki davranışlardan hangisi hoşgörüye örnek oluşturur? 7. İpek in resim yarışmasına katılmak için yaptığı resmi kardeşi yırtmıştır. Bu durumda İpek, aşağıdaki duygulardan hangisini hisseder? A) Mutluluk B) Korku C) Kızgınlık D) Acıma Her Hakkı Saklıdır A) Kaan ın, arkadaşını farklı düşündüğü için dışlaması B) Defne nin kendisini arkadaşının yerine koyarak onu anlamaya çalışması C) Derya nın arkadaşlarının düşüncelerini önemsememesi 8. Can, en yakın arkadaşının başka bir şehre taşınacağını öğrenince çok üzüldü. Can ın içinde bulunduğu duyguyu ifade eden resim aşağıdakilerden hangisidir? A) B) C) D) D) Harun un sadece kendi duygularına önem vermesi 11. Cem ve arkadaşları hangi oyunu oynayacaklarına karar vereceklerdir. Arkadaşlarının çoğu futbol oynamayı önermiştir fakat Cem basketbol oynamak istediğini söylemiştir. Bu durum karşısında Cem aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır? A) Kendi tercihini kabul ettirmek için arkadaşlarıyla tartışmalıdır. B) Oyun oynamaktan vazgeçmeli ve arkadaşlarıyla kavga etmelidir. C) Çoğunluğun kararına saygı duymalıdır. D) Arkadaşlarıyla ilişkisini kesmelidir.

Yaşadıklarımı Sıralıyorum Ülkemin Vatandaşıyım 1. Olayların tarihsel sıralaması ile ilgili olan bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Psikoloji B) Tarih C) Kronoloji D) Coğrafya 03 3. I II III Bu resimlerin kronolojik sıralaması aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 2. 19 Mayýs 23 Temmuz 1919 da 1919 Samsun a Erzurum Kongresi çýkýþ 23 Nisan 1920 TBMM nin açýlýþý 29 Ekim 1923 Cumhuriyet in ilaný 19 Mayýs 23 Temmuz 23 Nisan 29 Ekim 1920 1923 1919 da 1919 Öğretmen sosyaltbmm nin bilgilercumhuriyet in dersinde Samsun a Erzurum açýlýþý ilaný Kongresi çýkýþ tahtaya Çengel çizdiği bu şekle ne ad verilkronoloji diğini öğrencilerine sormuştur. Ayşe Semra Çengel Ayşe Takvim Nurdan Kronoloji Sayı doğrusu Semra Ahmet Sayı doğrusu Takvim Nurdan Ahmet Doğru cevabı veren öğrenci hangisidir? A) Ayşe B) Semra C) Nurdan D) Ahmet A) I - II - III B) II - III - I C) III - II - I D) III - I - II Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ile ilgili kronoloji tablosu hazırlayan Barış, ödevine aşağıdakilerden hangisi ile başlamalıdır? A) Doğum tarihi B) İlk okula başladığı tarih C) Kurtuluş Savaşı nı başlattığı tarih D) Cumhurbaşkanı olduğu tarih 5. Aşağıda Serhan ın aile bireylerinin doğum tarihlerini gösteren kronoloji verilmiştir. Dede Babaanne Anne 1950 1979 1956 Baba 1976 Kronolojinin doğru olması için hangileri yer değiştirmelidir? A) Dede - Babaanne B) Babaanne - Anne C) Anne - Baba D) Baba - Babaanne

SOSYAL BİLGİLER 9. 6. 2 yaşında yürümeye başlamışım. Bu sene sınıfa başladım. 3 yaşında konuşmuşum. Okuma yazmayı 6 yaşında öğrendim. Sembollerle eşleştirilerek verilen bir kişinin hayatına ait olayların kronolojik sıralaması, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) - - - Doğum Yeri Hakan Ayşe Okul Numarası Doğum Tarihi Hüseyin B) - - - Yasemin Ayşe, Hakan, Hüseyin ve Yasemin ellerindeki kartlardaki bilgileri nüfus cüzdanlarındaki bilgilerle kıyaslayıp doğrulayacaklardır. C) - - - D) - - - ve tanıtma kartına... adı verilir. Verilen cümledeki boş yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır? A) kart B) kanıt C) cüzdan D) kimlik Hangisi, elindeki karttaki bilgiyi nüfus cüzdanında bulamaz? Her Hakkı Saklıdır 7. Kişinin kim olduğunu tanıtan belge 8. Medeni Hali A) Ayşe B) Hakan C) Hüseyin D) Yasemin 10. Kimlik belgesi olarak kullanılabilecek belgeler nelerdir? Öğretmenin sorusunu hangi öğrenci yanlış cevaplamıştır? A) Nüfus B) cüzdanı C) Sürücü belgesi D) Pasaport Öğrenci pasosu Yanda verilen nüfus cüzdanının arka yüzüne bakılarak bu cüzdanın sahibi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi hakkında bilgi edinilebilir? A) Doğum Tarihi B) Anne Adı C) Baba Adı D) Medeni Hâli

KENDİMİ TANIYORUM 1. I. Cemre çok uzun boyludur. II. Berk mavi gözlüdür. III. Mehmet çekingendir. IV. Leyla sarı saçlıdır. Deniz, hangi numara ile verilen arkadaşını fiziksel özelliğiyle tanıtmamıştır? A) I B) II C) III D) IV 2. Boyu kısa olan Mert, arkadaşları tarafından oynanan oyunlara kabul edilmiyordu. Mert bu duruma çok üzülüyordu. 04 Aşağıda farklı durumlar ve bu du- rumlar karşısında hissedilen duygular eşleştirilmiştir. Yarın okulda gösterim var, düşündükçe kalbim küt küt atıyor. Heyecan En sevdiğim oyuncak arabamı kaybettim. Üzüntü Keşke arkadaşımın kalbini kırmasaydım. Bu olayda Mert in oyunlara kabul edilmeme nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Eşleştirme tablosunda? olan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır? A) Duygusal özelliklerinin farklı olması A) Sevinç B) Pişmanlık C) Korku D) Öfke B) Fiziksel farklılığının olması C) Yeteneklerinin farklı olması D) Oyun oynamayı bilmiyor olması 3. Merhaba, benim adım Ceyda. Ben kısa boyluyum.(i) Gözlük kullanıyorum. (II) Sıcakkanlıyım. (III) Yardımseverim.(IV) Ceyda nın kendisini tanıttığı cümlelerden hangileri duygusal özelliklerini belirtmektedir? A) I - II B) II - III C) III - IV D) IV - I 5. Yaptığı voleybol maçını kazanan Elif in duygularını aşağıdaki yüz ifadelerinden hangisi ile ifade etmesi beklenir? A) B)) C) D)

SOSYAL BİLGİLER 6. 8. Nüfus cüzdanımızda yer alan bil- Durum Duygu Düşünce Sokak hayvanları çok zor şartlarda Üzüntü? yaşamlarını sürdürüyorlar. gilerden biri de... ifadesi aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanamaz? A) boyumuzdur. B) doğum tarihimizdir. C) ana adımızdır. Tabloda? olan yere getirilebilecek düşünce ifadesi aşağıdakilerden hangisi olamaz? D) baba adımızdır. 9. A) Yaşamak onların da hakkı. B) Hayvanları hiç sevmem. C) Keşke onlar için bir şey yapabilseydim. D) İnsanlar bu konuda neden daha duyarlı davranmıyorlar ki! Bir kişinin nüfus cüzdanına bakarak onunla ilgili hangi bilgileri öğrenebiliriz? Özenç enç Öznur nur Serdar rdar Hangi şehirde yaşadığını Hangi ülkenin vatandaşı olduğunu Öğretmenin sorusunu hangi öğrenci yanlış cevaplamıştır? A) Özenç B) Cansu C) Öznur D) Serdar II - Ehliyet II - Ehliyet - Paso I - Pasaport III - Nüfus Cüzdanı IV - Paso Yukarıda numaralandırılarak verilerden kaç tanesi kimlik belgesi olarak kullanılabilir? A) 1 Hangi şehirde doğduğunu Hangi yılda doğduğunu Cansu nsu Her Hakkı Saklıdır 7. I - Pasaport 10. B) 2 C) 3 21 Eylül 10 Aralık 1 Eylül 2002 2003 2008 D) 4 15 Eylül 2011 Mustafa Mustafa Mustafa Mustafa doğdu. 1. sınıfa yürüme- sınıfa başladı. ye başla- başladı. dı. I II III IV Yukarıda verilen çizelgede kaç numaralı bilgiler yer değiştirirse kronolojik sıralama doğru olur? A) I - II B) II - III C) II - IV D) III - IV

KENDİMİ TANIYORUM 1. Beş parmağın beşi bir olmaz. 3. Duygusal özelliklerinizi söyleyebilir misiniz? Damlaya damlaya göl olur. Birlikten kuvvet doğar. Beterin beteri vardır. Öğretmenin sorusuna aşağıdaki öğrencilerden hangisi doğru cevap vermiştir? Yukarıda sembollerle eşleştirilerek verilen atasözlerinden hangisi bireysel farklılıklarla ilgilidir? A) 2. B) C) 05 A) D) Benim adım Ümit. 10 yaşındayım, sınıfa gidiyorum. Uzun boylu ve zayıfım. Oyun oynamayı çok seviyorum. Sıcakkanlı biriyim. Merhaba, benim adım Betül. sınıf öğrencisiyim ve 10 yaşındayım. Kısa boylu ve kiloluyum. En sevdiğim şey arkadaşlarımla oyun oynamak. Çok sıcakkanlıyım. B) Neşeli ve cana yakın biriyim. C) Uzun boylu ve zayıfım. D) Açık tenliyim. Durum Arabada kilitli kaldım. Verdikleri bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi Ümit ve Betül ün farklı özellikleri arasında yer almaktadır? A) Yaşları Kısa saçlı ve yeşil gözlüyüm. Duygum...?... Düşüncem Havasızlıktan bayılabilirim. B) İlgi alanları Şemada? olan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? C) Fiziki özellikleri A) Acımak B) Korku D) Duygusal özellikleri C) Kızgınlık D) Mutluluk

SOSYAL BİLGİLER 5. Cem eve gittiğinde annesinin ona yeni bir bisiklet aldığını görmüştür. Cem in bisikleti gördüğü anda içinde bulunduğu duygusal durumu, aşağıdaki resimlerden hangisi daha iyi ifade etmektedir? A) B) 7. Kişinin kim olduğunu tanıtan belge, tanıtma kartı. Bir şeyin doğruluğu konusunda kanaat verici belge, delil. Herkesin ailece anılmasına yarayan ön adından sonraki adı, aile adı. C) D) Eşleştirme tablosunda? olan yere aşağıdakilerden hangisi yazılamaz? A) Kronoloji B) Kanıt C) Soyadı D) Kimlik 8. Aşağıda Ahmet Bey e ait nüfus cüzdanının ön yüzü görülmektedir. 6. Funda Serpil Arkadaşlarımla birlikte yapacağımız işlerde ortak karar almaya önem veriyoruz. Hangi oyunu oynayacağımıza oylama yaparak karar veriyoruz. Her Hakkı Saklıdır T.C. KİMLİK NO. SOYADI: ADI: BABA ADI: ANA ADI: DOĞUM YERİ: DOĞUM TARİHİ: Ahmet Bey in nüfus cüzdanının ön yüzüne bakılarak aşağıdaki bilgilerden hangisi öğrenilemez? A) Doğum yeri B) Doğum tarihi C) Soyadı D) Ev adresi Hakan Lale Arkadaşlarımın fikirleri beni hiç ilgilendirmez. Sınıfta yapacağımız uygulamaları seçimle belirliyoruz. 9. Aşağıda Mustafa Kemal Atatürk ün nüfus cüzdanı verilmiştir. Adı Babasının Adı Annesinin Adı Doğum Yeri Yukarıdaki öğrencilerin yaptıkları açıklamalara göre hangisi hoşgörülü değildir? A) Funda B) Serpil C) Hakan D) Lale Doğum Tarihi Atatürk ün nüfus cüzdanı incelendiğinde onunla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisine ulaşılamaz? A) Annesinin adı B) Doğum yeri C) Doğum tarihi D) Medeni durumu