AFRICA Antalya nın en büyüğü



Benzer belgeler
Bazıları hızlı sever

Kos-Kalimnos-Leros. tekne BODRUM DENİZ MÜZESİ EKİ İLE BİRLİKTE. Hanse 415. Dufour 445 GL. %50 ye varan indirimlerle. 640 Maine BODRUMLU AD5

NOOR. En iyilerle yarışıyor. yacht keşif

şekillenen ihtişam Modern çizgilerle megayat ATOMIC

Sınırsız Panorama, Sonsuz Işık ve Yüksek Performans ABSOLUTE 70

PERİ 41T. Zarif peri kızı. kapak kızı

İst anbul Shop&Miles BoatShow da sergileyecekler.

SIRENA MARINE DEN LANSMAN: YENİ AZUREE 33C

Minicik, eğlenceli ve hünerli Leader 36, harika bir forma sahip.

10-12 METRE MOTORYATLAR Yazın tadı tuzu

FOUNTAINE PAJOT VICTORIA

AZUREE 33C NİN DÜNYA PRÖMİYERİ CNR AVRASYA BOAT SHOW DA

Sirena Marine, 34. Uluslararası İstanbul Boat Show a Azuree 46, Azimut 54, Azimut 80, Magellano 43 ve Magellano 53 tekneleriyle ile katılıyor

Akdenİzlİ ABSOLUTE 43 FLY. Sportif ve zarif bir. yacht test

MEGAYAT. Yüz er köşk. 034 naviga

VELASCO 43. Kapak kızı

Aston Martin denize indi

Düşlerinizin ötesinde bir gerçek var...

SQUADRON 65 SQUADRON

DUYULARIN USTALIKLA BİLEŞİMİ

yeni semtin yeni gözdesi İstanbul un kalbindeki yepyeni semt 5. Levent te yüzünüzü güldürecek detaylar bir arada toplanıyor. 5.

YELKENLİLER, MOTORYATLAR, KATAMARANLAR... HEPSİ MARINTURK İSTANBUL CITY PORT TAN ÖNCE NAVİGA SAYFALARINDA BOY GÖSTERİYOR.

MIAMI DE YATIRIM YAPMAK İÇİN ÇOK NEDEN VAR

hayallerinizi inşaa ediyoruz

Bir tekneye adı ancak bu kadar yakışabilirdi. Sarp Yachts ın 46 metrelik güzeller güzeli La Passion u, tıpkı adı gibi tutkulu bir aşkın ürünü.

Basın bülteni 2016 WOODEX Fuari

AKSOYLAR APARTMANI. Erenköy Mah. Hacı Hakkı Bey Sokak No:9

Lara Family Club KEMERAGZI MAH.TESISLERI CAD., AKSU - ANTALYA, Lara, Antalya

SQUADRON 78 CUSTOM RÜŞTÜNÜ ISPATLAMIŞ SQUADRON 78 CUSTOM ÜST DÜZEY EĞLENCE VE DINLENCE IMKÂNI SUNACAK ŞEKILDE DONATILMIŞTIR

Kiralık villa Kalkan Merkez Kışla Mevkinde, Ödüllü Mahal Plajına 300 m mesafede konumlanmıştır. Muhteşem deniz, doğa ve Kalkan manzarasına sahiptir.

Villa Hayal. Özet. Açıklama

Ayt Elegance, konumunuzu ve zarafetinizi yükselten bir yasam..

LEB-İ DERYA BİR YAŞAM SİZİ BEKLİYOR... HAZIR MISINIZ?

TARGA 50 GRAN TURISMO

SQUADRON 60. Güçlü tasarımının altında hemen sezilen avangard zarafeti, kusursuz bir şekilde tasarlanmış iç tasarımının açık kanıtıdır.

ETHEMEFENDİ 22 APARTMANI

Musandıralı ev DEKORASYON. Hayat adlı seyir terası, Ortakent in yeşilliklerine açılan panoramik doğa manzarasına sahip.

Villa Tepe. Özet. Açıklama

TARGA 38 & TARGA 38 OPEN

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

SEVEN SINS. Avrupa nın kayak merkezleri. Sanlorenzo nun şimdiye kadar suya inen en büyük yatı. Semi-custom rehberi. Gulf Craft CEO su Erwin Bamps:


Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz.

Kalkan günlük kiralık villa, Kalkan merkeze yakın Kışla Mevkinde; Mavi Bayrak ödüllü Kışla Plajına 500 m mesafede konumlanmıştır.

Satılık Endüstriyel Tesis Yatırım Fırsatı

TUSEL TEKNİK HİZMETLER

TARGA 48 OPEN & GRAN TURISMO

GOLDENKEY CHALET Kartalkaya Hisarönü: Bördübet:

RMK Marine ve Hot Lab Yacht & Design. RMK 5000 konsepti için güçlerini birleştirdi

Megayat COLUMBUS 40S HYBRİD

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM

İÇİNDEKİLER. ÖZET..i. İÇİNDEKİLER...ii. ŞEKİLLERİN LİSTESİ...iv. TABLOLARIN LİSTESİ.. vi. ÖNSÖZ...vii

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

E V L E R İ TÜRKBÜKÜ - BODRUM

prestige 750 Prestige, genellikle multi-milyonluk süperyatlarda rastlanan ana güvertede master kamara tasarımını yaygınlaştırıyor.

Kalkan Merkezde yer alan deniz ve doğa manzarasına hakim kiralık lüks villamız Kalkan ın merkezine araçla yaklaşık 5 dakika mesafededir.


Lefke Bölgesi ÖZEL YURTLAR. kitapçığı. w w w. eul.edu.tr

Merve Pırlanta.

DEKORASYON Doğrusal geometri, kütlesel görünüm

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde

Başkent in en özel caddesinde,

Kiralık lüks villa, Kalkanda Toros dağlarının eteğinde, eşsiz Kalkan, deniz ve doğa manzarasına hakim bir noktada konumlanmaktadır.

BAHÇEŞEHİR İN EN GÜZEL BAHÇESİ MAHALLE KÜLTÜRÜYLE BULUŞUNCA

SQUADRON 48 BU SQUADRON, FAİRLİNE'IN ŞAŞMAZ TASARIM MÜKEMMELİYETÇİLİĞİNİN BAŞKA BİR ÖRNEĞİDİR

Merve Kristal.

NEW HOLLAND. TR6 Serisi

GELENEKSEL BODRUM GULETİ FORMUNDAN YARARLANARAK OLUŞTURULAN BİR YELKENLİ AİLESİ

RADYANT PANELLER GR - CAM RADYANT PANEL

süper ev kdeniz deki Hazırlayan Çiğdem HASANOĞLU

Samm Hotel. Konaklama Sanatı

.. ORTAKOY DE Sanat KETHÜDA TASARIMCI HAFTASI HAZIRAN 2015

Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor.

R A D I S S O N B L U H O T E L I S TA N B U L ATA K O Y

ARMONİ YAT CLUB ARMONİ YAT CLUB ÜYELERİNE, TEKNELERİNİ KULLANACAKLARI SÜRE KADARKİ KISMINA SAHİP OLMA ŞANSI

Yapıda uzman imzası. Make. projesi


Mark Howorth imzasıyla

BOAT TEST. Fotoğraf: Fairlıne EYLÜL

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir.

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

Kalkan Kördere Mevkinde yer alan kiralık lüks villamız, eşsiz Kalkan, deniz ve doğa manzarasına hakim, Toros dağlarının eteğinde konumlanmaktadır.

Ilgaz a Unutulmaz Bir Yolculuk

KURTOĞLU APARTMANI ŞAŞKINBAKKAL. Birkaç adımda Bağdat Caddesi ndesiniz, standartların çok üstündesiniz.

Gücü de büyük, yükü de...

Pearl yıl önceki büyük heyecan. Haida AMERICA S CUP. YENİ TEKNELER, Kelly Hoppen dan. YENİ MÜCADELELER megayata çağdaş yorum

YATIRIMLARI BÜLTENİ S A Y I. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım

Ayrıcalık her adımda...

Ticaret Merkezi Referanslarımız

İstanbul u bir de bizimle yaşayın!

En güvenli sürüş deneyimi

2 adet engelli odası. Tekerlekli sandalye kullanımına uygun iç ve dış alanlar

İş Yaşamına Yeni Bir Soluk

DESIGNED BY

Maya World Belek. Non refundable rate Ortalama fiyat Acentaya Öde

İHTİŞAMLI BİR SATIŞ OFİSİNE DAVETLİSİNİZ

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI

Aşkabat Havalimanı Aşkabat Aşkabat Havalimanı Berker le havalanıyor

yaşam alanlarınız özelleşiyor...

MÜGE APARTMANI FENERBAHÇE

Transkript:

MÜCEVHER YATLAR AFRICA Antalya nın en büyüğü Antalya Serbest Bölgesi nde üretilen en büyük çelik yat olan 45 metrelik Africa kadar üreticisi Sunrise Yachts ın yürüttüğü satış kampanyaları da yatseverlerin ilgisini çekiyor. ÖZGE AYTULU Resim altı, resim altı, resim altı FOTOĞRAFLAR SunRISE YACHTS / YACHTS MAgAzInE group - MATTHIEu CARLIn 136 YACHT TÜRK YE ŞUBAT 2010 SAYI 48 YACHT TÜRK YE 137

MÜCEVHER YATLAR Büyük bir veranda gibi tasarlanan konforlu kıç havuzlukta bambu koltuklar bulunuyor (en üstte). Üç güverteli yatın geniş pencereleri yaşam mahallerinin gün ışığından olabildiğince faydalanmasını sağlıyor (üstte, solda). Yatla birlikte sahibine teslim edilen ve üzerinde Afrika temalı desenler taşıyan, özel yapım Harley Davidson (üstte, sağda). ntalyalı Africa nın hikâyesi Ağustos 2007 de başladı. Bu dönemde teknenin inşa edildiği Fransız-Alman ortaklı Sunrise Yachts a ait tersane de inşa halindeydi. Tersaneyle birlikte büyüyen Africa nihayet tamamlandı. Antalya da üretilen en büyük çelik yat unvanına sahip oldu. Suya inişini Eylül 2009 sayımızda duyurduğumuz yatın Mayıs 2008 de gövde ve üst binasıyla boyası tamamlanmış. Daha sonrasında mobilya, boru ve elektrik donanımının montajı bir yıl kadar sürmüş. Tabii tüm bunların tamamlanmasının ardından da işin asıl zevkli kısmına, yani seyir denemelerine 3 Ağustos 2009 da suya indirilip İsviçreli sahibine teslim edildikten sonra geçilmiş. Bir aylık seyir tecrübesinden sonra yat, Monaco Yacht Show a gitmek üzere Antalya dan ayrılmış. Deplasman tipi bir motoryat olan Africa nın gövdesi yüksek mukavemetli çelikten, üst binası alüminyumdan inşa edildi. Radar direği ve açık güverte mobilyaları için kompozit kullanılmış ve blok montaj inşa tekniğiyle üretildi. ÇİKOLATA RENKLİ YAT Dış tasarımı ve mühendisliği İtalyan Studio Scanu ve Karataş Yacht Design a ait olan yatın iç tasarımını Fransız Franck Darnet yaptı. Üç güverteli Africa nın alt güvertesine iki VIP, iki misafir ve dört mürettebat kamarası yerleştirildi. Ana kamara ise ana güvertenin baş tarafına konumlandırıldı. Yatın kıç tarafına doğru sırasıyla, kuzine, yemek bölümü ve salon yer alıyor ve salonundan geniş kıç havuzluğuna ulaşılıyor. Ayrıca kumanda mahallinin yer aldığı üst güvertede kaptan için çift kişilik bir kamara bulunuyor. Küçük küçük bölümlere ayrılmadığı için geniş bir iç hacim sunan yatın üst güvertesinde bir de jakuzi mevcut. İngiliz stilinin hâkim olduğu yaşam mahallerinde tercih edilen mobilyalarda genel olarak Afrika dan gelen makore ağacı kullanılmış. Sahibinin talebi doğrultusunda, döşemelerde sıkça Afrika temalı desenlere, zebra ve devekuşu derisi gibi kaplamalara yer verilmiş. Salon ve kamaralarda parke ve halı beraber kullanılırken diğer mekânlarda özellikle banyo gibi ıslak bölümlerde zemine mermer uygulanmış. Yatın genel havasına bakıldığında çikolata renginin baskın olduğu görülüyor. E tabii yatın sahibi İsviçre gibi çikolatanın kaynağı bir memleketten olunca bu rengin hâkimiyeti yadırganmamalı. OYUNCAKLAR STEINWAY VE HARLEY DEN Tekne sahibinin talebiyle üst güvertedeki salona baby grand (kuyruk uzunluğu 1,50-1,70 metre) boyutunda Steinway piyano alınmış. Harley Davidson ın yanı sıra garaja iki adet de Vespa motosiklet eklenmiş. Sunrise, 45 metrelik yatın inşası devam ederken Harley Davidson motosiklet hediyesini duyurmuştu. Yatı alan 138 YACHT TÜRK YE ŞUBAT 2010

MÜCEVHER YATLAR SUNRISE YACHTS Tüm yaşam mahallerinde olduğu gibi salondaki mobilyalar da makore ağacından. Salonda ayrıca dört parçaya ayrılabilen deve kuşu derisinden geniş puf, ayaklı bir tavla ve sandalyeleri koyu renk deri olan sekiz kişilik yemek masası bulunuyor (en üstte). Ana kamaranın zeminine zebra derisi post yerleştirilmiş (üstte, solda). Üst güvertedeki salonda Steinway kuyruklu piyano ve bir bar yer alıyor (üstte, sağda). kişinin zevki doğrultusunda tamamıyla Afrika temalarının hâkim olduğu, özel üretim Harley Davidson Fatboy modeli motosiklet, Sunrise ın beklediğinin de üzerinde; hem alıcıların hem de Monaco Yacht Show da yatı ziyaret edenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmış. Hatta bazı Harley cilerin bloglarında, Harley Davidson alana 45 metre motoryat bedava şeklinde haberler de çıkmış! Yatta 6 metrelik ve 4,80 metrelik iki servis botu bulunuyor. Anladığımız kadarıyla yatlar kadar motosikletleri de seven Africa nın sahibi garajına iki Vespa koymuş. Motoryatı alırken bu motosikletler yerine iki jet-ski de tercih edebiliyor. Yatın kuzinesindeki kahve makinesi, mikrodalga fırın gibi elektronik cihazlarında Gaggenau kullanılmış. Bulaşık ve çamaşır makineleri içinse Miele markası tercih edilmiş. Yatın ısıtma ve soğutma sistemleri için 360 bin BTU çıkış gücüne sahip Webasto klima yerleştirilmiş. Ayrıca yatta iki adet Schenker su yapıcı bulunuyor ki bunların toplam kapasitesi 10 bin litre. Okyanus aşabilecek teknik donanımıyla Lloyd s sınıfı sertifikaya sahip yatın tam dolu ağırlığı 380 ton. Kullanılan malzemelerden dolayı benzerlerinden daha hafif olan Africa, 60 bin litrelik dolu yakıt deposuyla 5 bin deniz mili yol yapabiliyor. Yat iki adet 1070 beygirlik MTU motorla ortalama 12, en yüksek 15 knot hıza ulaşıyor. Sunrise kurmaylarının belirttiğine göre Temeli 2007 Mayıs ında atılan, Fransız ve Alman ortaklara ait Sunrise Yachts, 10 bin 500 metrekareyle Antalya Serbest Bölgesi nin en büyük üretim alanlarından birine sahip. İki adet 1600 metrekarelik hangarı bulunan tersanenin boya hangarı 1000 metrekare. Üretim alanları aynı anda 45-50 metre boylarında beş yatın inşasına imkân veriyor. Sunrise, diğer tersanelerden farklı olarak taşeronların atölye ve ofislerini de kendine ait binada toplamış. Tersanede taşeron firmalarla birlikte yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Firmanın Fransız ortağı Guillaume Roche, Türkiye deki 13 yıllık tekne üretim geçmişiyle Türk yat sektörünü iyi tanıyan biri. Roche ASB deki yatırımını Alman ortağı Herbert Baum la birlikte 2006 itibariyle hazırlamaya başladı. Ana sermayedar olan Baum, Almanya da ve ABD de inşaat işleri yapıyor, ayrıca lojistik sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi daha var. Sunrise Yachts ın anlaşmalı broker ı ise Camper & Nicholsons. Africa yla birlikte yeni projelerinin de satış çalışmasını onlar sürdürüyor. Ancak Sunrise, sadece broker firmaya bağlı değil, firmanın Paris te kendi satış ve pazarlama ofisi de var. Africa, sahibinin yanı sıra mürettebatının da rahat edip seveceği bir yat, çünkü mürettebat kamaralarının kalitesi misafir kamalarına çok yakın seviyede yapılmış. Mürettebat kamaralarının altında makine dairesine doğrudan geçilen bir tünel bulunuyor ve tüm teknik donanım buradan kontrol edilebiliyor. Africa nın tüm ses ve titreşim ölçümleri, kabul edilen değerlerin 140 YACHT TÜRK YE ŞUBAT 2010

TEKNİK ÖZELL İKLER MÜCEVHER YATLAR Flybridge de diyebileceğimiz sky lounge karşılıklı oturma grupları, şezlongları, boydan boya uzanan güneşlenme minderleri ve jakuzisiyle yüzde yüz lüks (en üstte). Africa nın kıç tarafında servis botu ve motosikletler için bir garajı da var (üstte, solda). Üst güvertenin baş tarafına U biçimli, krem rengi alçak oturma grupları yerleştirilmiş (üstte, sağda). AFRICA Tam boy 44,8 0 metre Genişlik 8,73 metre Ağırlık 380 to n Kamara 5+5 Yakıt kapasite si 60.000 litre Su kapasitesi 13.500 litre Ekonomik se yir hızı 12 knot En yüksek hı z 15 knot Motor 2x1070 bg MTU Yapım yılı 20 09 İnşa malzem esi Çelik-alüm inyum İletişim www.sunriseyacht s.com Antalya nın en büyüğü 45 metrelik Africa, yaşam mahallerinde çikolata renkli klasik bir stil, dış mekânlarında ise modern keyif alanları sunuyor. altında çıkmış. Sahip olduğu lüks aksesuarlar yatın fiyatı konusunda merak uyandırıyor ancak Sunrise, yaptığı satış anlaşması gereği bu rakamı kimseyle paylaşmıyor. BİR YATTA DÖRT SEÇENEK Sunrise Yachts, 25-27 Şubat 2010 da Abu Dabi Yacht Show a ve 9-13 Mart ta ise Dubai Boat Show a katılıyor. Ancak Africa yı sergileyip sergilemeyeceği henüz kesinleşmemiş. Tersane, şimdilerde ikinci 45 metrelik yatın üretimine yoğunlaşmış durumda. Üretimine 2009 un ilk çeyreğinde başlanan bu megayatın şu an donatımına geçilmiş. İkincinin ilkinden farkıysa mobilyaları. Bu yatta koyu renkli Makore yerine açık renkli Fransız meşesi tercih edilmiş. 45 metre tasarımlarında Sunrise, sadece mobilya ve döşeme renklerini değiştirerek dört farklı tekne alternatifi yaratabiliyor. Burada seçim tabii ki tekne sahibine bırakılıyor. Dolayısıyla tersanenin 45 metre yatları için yarı sipariş terimi kullanılabilir. İkinci 45 metre için planlanan suya indirme ve teslim tarihi 2011. Ayrıca tersanenin şimdilik proje aşamasında olan 47 metre ve 57 metre motoryatları da inşa edilmeyi bekliyor. Bunların tasarımını ise firmanın 2008 Monaco Yacht Show da anlaştığı, Octopus ve Silver gibi ödüllü yatların tasarımcısı Espen Oeino yapıyor. Proje aşaması sonuçlanan 47 metre motoryatın kontratı imzalanır imzalanmaz inşasına geçilmesi planlanıyor. 142 YACHT TÜRK YE ŞUBAT 2010 YAT_48_KESIF_AFRICA.indd 8 1/25/10 9:02:20 PM