BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.



Benzer belgeler
BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

8.SINIF MATEMATİKDENEME-1

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

aşağıdakilerden hangisidir?

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

Yarışma Sınavı. 4 Elektrik alan şiddet

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Aşağıdaki formülden bulunabilir. S16-Kesiti S1=0,20 mm²,uzunluğu L1=50 m,özdirenci φ=1,1 olan krom-nikel telin direnci kaç ohm dur? R1=?

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA DENEME 2 (ÇARPANLAR VE KATLAR)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ LİSE. ELEKTRİK UNVAN DEĞİŞİKLİK SINAVI 10 TEMMUZ 2015 Cuma, Saat: 10:00 GENEL AÇIKLAMA

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI TEKNİSYEN-1

2- İşverenler işyerlerinde meydana gelen bir iş kazasını en geç kaç iş günü içerisinde ilgili bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır?

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Elektromekanik Kumanda Sistemleri / Ders Notları

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

MATEMATİK ARAŞTIRMASI-2018

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

2- İşverenler işyerlerinde meydana gelen bir iş kazasını en geç kaç iş günü içerisinde ilgili bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır?

NET ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ AVRUPA TEST YAYINCILARI BİRLİĞİ ÜYESİDİR. YAYINLAR

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Alternatif Akım Devreleri

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

ALTERNATİF AKIMDA EMPEDANS SERİ DEVRELER

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

Soru 5) Türkiye'de şebeke geriliminin frekansı kaç Hertz dir? a) 50 b) 900 MHz c) 380 d) 220

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü ÖLÇME TEKNİĞİ 9. HAFTA

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

Transkript:

KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 6. GRUP TEKNİSYEN (ELEKTRİK) DLET BKNLIĞI DLİ TIP KURUMU PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI 29/07/2012 dı ve Soyadı :... T.C. Kimlik No :... LNLR SORU SYISI TOPLM SORU SYISI SINV SÜRESİ (DKİK) Görev lanı (lan Bilgisi) 40 TK nin Yapısı ve Kurum Mevzuatı 10 50 60 DYLRIN DİKKTİNE! 1. Sınav saat 10.00 da başlayacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika dolmadan dışarı çıkmayınız. 2. Sınav sırasında sözlük, hesap cetveli veya makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi elektronik iletişim araçlarını yanınızda bulundurmayınız. Bu araçları kullanmanız ve kopya çekmeye teşebbüs etmeniz hâlinde sınavınız geçersiz sayılacaktır. 3. Başvuru şartlarını taşımadığınız hâlde sınava girmeniz, kopya çekmeniz, başka adayın sınav evrakını kullanmanız, geçerli kimlik belgenizi ve sınav giriş belgenizi ibraz edemediğiniz durumlarda sınavınız geçersiz sayılacaktır. 4. Sınavın değerlendirilmesi aşamasında, bilgisayar ortamında yapılan kopya analizinde ikili veya toplu kopya tespiti hâlinde sınavınız geçersiz sayılacaktır. CEVP KÂĞIDI VE SORU KİTPÇIĞI İLE İLGİLİ ÇIKLMLR 1. Cevap kâğıdınızdaki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz ve cevap kâğıdınızı mürekkepli kalemle imzalayınız. 2. Kitapçık türünüzü cevap kâğıdınızdaki ilgili alana kodlayınız. Değerlendirme işlemleri cevap kâğıdındaki kodlamalara göre yapıldığından, eksik ya da hatalı kodlamalarda sorumluluk size ait olacaktır. 3. Cevap kâğıdı üzerinde kodlamalarınızı kurşun kalemle yapınız. 4. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı, yumuşak silgiyle cevap kâğıdını örselemeden temizce siliniz ve yeni cevabınızı kodlayınız. 5. Soru kitapçığının sayfalarını kontrol ediniz, baskı hatası var ise değiştirilmesini sağlayınız. 6. Soru kitapçığınızın ön yüzündeki ilgili yerlere ad, soyad ve T.C. kimlik numaranızı yazınız. 7. Her sorunun dört seçeneğinden sadece biri doğrudur. Doğru seçeneği, cevap kâğıdınızın ilgili sütununa soru numarasını dikkate alarak yuvarlağın dışına taşırmadan kodlayınız. Soru kitapçığı üzerinde yapılan cevaplandırmalar dikkate alınmayacaktır. 8. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmadan sadece doğru cevaplarınız üzerinden puanlama yapılacaktır. 9. Soruları ve sorulara verdiğiniz cevapları, yanınızda götürmek amacıyla kaydetmeyiniz; hiçbir şekilde dışarı çıkarmayınız. 10. Sınav bitiminde, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim ediniz. BŞLYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTPÇIĞINI ÇMYINIZ.

TEKNİSYEN (ELEKTRİK) 1. Yapı bağlantı hattından ana tablolara ve tali tablolara kadar çekilen hatta ne ad verilir? ) Linye B) Sorti C) ydınlatma hattı D) Kolon hattı 6. Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği ne göre aydınlatma sortileri minimum hangi kesitteki bakır iletken ile çekilmek zorundadır? ) 1,5 mm 2 B) 2,5 mm 2 C) 4 mm 2 D) 6 mm 2 2. Şekli verilen devrenin toplam direnci aşağıdakilerden hangisidir? R T 10X 40X ) 5 X B) 8 X C) 30 X D) 50 X 7. Dört renk bantlı kodlama ile kodlanan bir direnç için renk sırası soldan sağa sırasıyla turuncu, mor, kahverengi, gümüş ise bu direncin değeri ve tolerans değeri nedir? ) 27 X! % 5 B) 270X! % 10 C) 37X! % 5 D) 370 X! % 10 3. şağıdakilerden hangisi havai hatları, yıldırıma karşı koruyan elemandır? ) İzelatör B) rk boynuzu C) Parafudur D) kım trafosu 8. Bir saykılda zaman çizgisinin üstünde ya da altında olan kısmına ne denir? ) Sinüs eğrisi B) Frekans C) lternans D) Periyot 4. 3 fazlı bir asekron motorun devir yönü nasıl değiştirilir? ) Herhangi iki fazın yeri değiştirilir. B) Rotor kısmı ters çevrilir. C) Motor üçgen bağlanır. D) Motor yıldız bağlanır. 9. Jeneratörün görevi nedir? ) Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirmek B) Potansiyel enerjiyi elektrik enerjisine çevirmek C) Mekanik enerjiyi potansiyel enerjiye çevirmek D) Elektrik enerjisini hareket enerjisine çevirmek 5. Elektrik akımının geçişine karşı zorluk gösteren elemanlara ne isim verilir? ) Sigorta B) Direnç C) Kapasitör D) Diyot 10. Yardımcı sargılı bir fazlı motorlarda yardımcı sargı nasıl devreden çıkarılır? ) Zaman rölesi ile B) Merkezkaç anahtarı ile C) Şalter ile D) Kontaktör ile 2

TEKNİSYEN (ELEKTRİK) 11. Kapalı bir elektrik devresinde birim zamanda akan serbest elektron miktarına ne isim verilir? ) kım şiddeti B) Elektrik direnci C) Elektrik yükü D) Endüktans 12. Çalışma gerilimi 36000 / 100 volt olan bir gerilim transformatörünün sekonderinde 80 volt okunmuştur. Primer gerilimi kaç volttur? ) 288 B) 2880 C) 28800 D) 288000 13. Endüktif reaktansı XL olan bir bobin, kapasitif reaktansı XC olan bir kondansatör ve bir R direnci seri bağlanmış ve devreye sünüzoidal bir C gerilim uygulanmıştır. XL = XC ise bu devreye ne isim verilir? ) Endüktif devre B) Kapasitif devre C) Seri endüktif devre D) Seri rezonans devresi 16. Bir güç transformatöründe dönüştürme oranı için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ) Dönüştürme oranı şebeke frekansına bağlıdır. B) Dönüştürme oranı sargıların gerilim değerine bağlıdır. C) Dönüştürme oranı sargıların akım değerine bağlıdır. D) Dönüştürme oranı sargıların sarım sayılarına bağlıdır. 17. Reaktif aktif enerji birimi nedir? ) kwatt-saat B) kvr C) kvr-saat D) Watt 18. şağıdakilerden hangisi alternatif akım devrelerinde wattmetrede okunan gücün ifadesidir? ) Görünür güç B) ktif güç C) Reaktif güç D) Kayıp güç 14. Kompanzasyon yapılması sonucunda aşağıdakilerden hangisi meydana gelmez? ) Güç faktörü yükselir. B) Şebeke frekansı artar. C) Gerilim düşümü azalır. D) Gerilimin periyodu artar. 19. şağıdakilerden hangisi bir doğru akım motorudur? ) Senkron motor B) Relüktans motor C) senkron motor D) Şönt motor 20. Isıtıldığında uçlarında gerilim üreten eleman hangisidir? 15. Kapasitif reaktansı 2200 ohm olan bir kondansatöre 50 Hertz, 220 Voltluk bir C gerilim uygulanmıştır. Devreden geçen akım kaç amperdir? ) NTC B) Termokupl C) PTC D) Termistör ) 1 / 2 B) 1 / 3 C) 1 / 5 D) 1 / 10 3

TEKNİSYEN (ELEKTRİK) 21. Güç besleme devrelerinde zener diyot kullanılmasının en önemli amacı hangisidir? ) Regülasyon yapmak B) Düşük gerilimi kesmek C) şırı akımdan devreyi korumak D) Kısa devre koruması sağlamak 26. şağıdaki şekilde -B noktaları arası potansiyel fark kaç volt olur? 20 V + - 20 V + - 20 V + - B ) 20/3 B) 20 C) 40 D) 60 22. Bir devrede akım geçişi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır? ) Sadece dirence B) Sadece gerilime C) Gerilime ve dirence D) kıma ve gerilime 27. Şekildeki -B noktaları arası endüktans kaç Henry olur? L1=4H L2=8H 23. şağıdakilerden hangisi Reaktif gücün birimidir? ) 2 B) 8/3 C) 4 D) 12 ) V B) Farad C) Watt D) Vr 28. şağıdakilerden hangisi lamba türü değildir? 24. Foto diyot ve infaruj led ile oluşturulan diyot çeşidi aşağıdakilerden hangisidir? ) Magnezyum buharlı B) Civa buharlı C) Sodyum buharlı D) kkor telli ) Şotki Diyot B) Led Diyot C) Optokuplor D) Varikap Diyot 29. Doğru akım için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 25. Özel yapılı bir şalter olup şebeke ile jeneratör arasındaki bağlantıyı kesen elektrik elemanına ne ad verilir? ) Bara B) Disjonktör C) Koruma devresi D) Ölçü aleti ) Doğru akım yönü zamana göre değişir. B) Doğru akım yönü ve şiddeti zamana göre değişir. C) Doğru akım yönü zamana göre değişir, şiddeti değişmez. D) Doğru akım yönü ve şiddeti zamana göre değişmez. 4

TEKNİSYEN (ELEKTRİK) 30. lternatif akım için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? ) lternatif akım yönü zamana göre değişmez. B) lternatif akım şiddeti zamana göre değişmez. C) lternatif akım yönü ve şiddeti zamana göre değişir. D) lternatif akım yönü ve şiddeti zamana göre değişmez. 34. Etiketi üzerinde 2200 W - 220 V yazılı bir çamaşır makinesinin çektiği akım şiddeti kaç amperdir? ) 5 B) 10 C) 20 D) 40 35. Kapasitesi 20n F olan bir kondansatörün 50 Hz deki kapasitif reaktansı kaç Ohm dur? 31. Şekildeki -B noktaları arası kapasite kaç Farad olur? ) 50000 r B) 5000 r C) 500 r D) 50 r C1=5F C2=7F C3=12F 36. şağıdaki yöntemlerden hangisi kapasitenin değerini yükseltir? ) 4 B) 6 C) 8 D) 12 ) Plakaların yüzeyi küçültülür. B) Plakaların yüzeyi büyültülür. C) Uygulanan gerilim yükseltilir. D) Plakalar arasındaki mesafe arttırılır. 32. şağıdakilerden hangisi elektrik motorlarının parçalarından değildir? ) Rotor B) Stator C) Kapaklar ve yataklar D) Kontaktör 37. Elektrik motorlarında aşırı ısınmaya engel olmak için kullanılan röle aşağıdakilerden hangisidir? ) Termik röle B) Manyetik röle C) Dil kontak röle D) Civalı röle 33. Şekildeki devrede ana kol akımı kaç amperdir? R2=8X R1=3X R3=8X I=? 38. Bir bobinin alternatif akıma gösterdiği zorluk aşağıdakilerden hangisidir? ) Kapasitif reaktans B) Empedans C) Direnç D) Endüktif reaktans U=35V ) 5 B) 10 C) 15 D) 20 5

TEKNİSYEN (ELEKTRİK) 39. Transformatör için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? ) Hareketli parçaları vardır. B) Gerilim dönüştüren bir motoru vardır. C) Manyetik indüksiyon prensibine göre çalışır. D) Çalışmak için harici gerilim kaynağına ihtiyaç duyar. 43. şağıdaki kadrolardan hangisi dli Tıp Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına tabi kadrolar arasında değildir? ) Pedagog B) Hukuk Müşaviri C) İhtisas Kurulu Başkanı D) Sosyal Hizmet Uzmanı 40. 380 V luk şebekeye yıldız bağlı bir üç fazlı bir asenkron motorun faz sargılarının gerilimleri aşağıdakilerden hangisidir? ) 220 V B) 240 V C) 310 V D) 380 V 41. şağıdaki işlerden hangisi İkinci dli Tıp İhtisas Kurulunun ihtisas alanına girer? ) Ölümle ilgili işler B) Müessir fiiller C) Cezai ehliyet D) Nesep cürümleri 42. Cinsel iktidar tespiti ile fiile karşı koyup koyamayacağı hususlarının tespitine ilişkin dli Tıp Kurumunun hangi ihtisas kurulu görüş bildirir? ) Üçüncü dli Tıp İhtisas Kurulu B) Dördüncü dli Tıp İhtisas Kurulu C) Beşinci dli Tıp İhtisas Kurulu D) ltıncı dli Tıp İhtisas Kurulu 44. Maluliyetler, meslekte kazanma gücü kaybı, meslek hastalıkları ve mesleki kusurlar gibi konularda görüş bildirmek hangi İhtisas Kurulunun görev alanına girer? ) İkinci dli Tıp İhtisas Kurulu B) Üçüncü dli Tıp İhtisas Kurulu C) Dördüncü dli Tıp İhtisas Kurulu D) Beşinci dli Tıp İhtisas Kurulu 45. Mahkemeler ve savcılıklar tarafından gönderilen cesetler ve ceset kısımları ile her türlü incelemeleri yapan İhtisas Dairesi aşağıdakilerden hangisidir? ) Morg İhtisas Dairesi B) Kimya İhtisas Dairesi C) Gözlem İhtisas Dairesi D) Biyoloji İhtisas Dairesi 46. şağıdakilerden hangisi dli Tıp Kurumu İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğünün görevlerinden biri değildir? ) Kurumun mali işleri ile ilgili hizmetleri yürütmek B) Kuruma ait bina ve tesislerin bakım ve küçük onarımlarını yaptırmak C) Genel evrak, arşiv ve haber merkezinin hizmet ve faaliyetlerini düzenlemek ve yürütmek D) Temizlik, aydınlanma, ısıtma ve taşıma işleri ile ilgili hizmetleri yürütmek 6

47. şağıdaki şubelerden hangileri Morg İhtisas Dairesini oluşturan şubeler arasındadır? ) Otopsi, hematoloji, kemik ve diş inceleme B) Kemik ve diş inceleme, toksikoloji, elektrodiagnostik C) Kitlesel ölümlerde olay yeri incelemesi ve kimliklendirme, otopsi, elektrodiagnostik D) Otopsi, histopatolojik tetkik, kemik ve diş inceleme TEKNİSYEN (ELEKTRİK) 48. şağıdaki şubelerden hangisi Kimya İhtisas Dairesini oluşturan şubelerden birisi değildir? ) Kan lekesi model analiz B) Toksikoloji C) lkolmetri D) Narkotik 49. dli Tıp Kurumu Kanunu na göre dli Tıp Kurumu başkan yardımcılarından en az kaçının adli tıp uzmanı olması gereklidir? ) 1 B) 2 C) 3 D) 4 50. dli Tıp Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği nin 7. maddesinde belirtilen şef kadrosuna atanabilmek için atanacak kişinin aşağıdaki unvanlardan hangisini ihraz etmiş olması gerekir? ) VHKİ B) Hizmetli C) şçı D) Teknisyen TEST BİTTİ. CEVPLRINIZI KONTROL EDİNİZ. 7

SINV SÜRESİNCE UYULCK KURLLR 1. daylar, sınav kurallarına ve salon görevlilerinin tüm uyarılarına uymak zorundadırlar. Kurallara ve uyarılara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 2. Sınav başladıktan sonra adayların salon görevlileri ve birbirleri ile konuşmaları, kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri yasaktır. 3. daylar sınav süresince, sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesini) masalarının üzerinde bulundurmak zorundadırlar. 4. Sınav evraklarını teslim etmeyen, soru kitapçıklarının sayfalarından bir kısmını eksik teslim edenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır. SLON GÖREVLİLERİNCE SINV BŞLMDN ÖNCE DYLR YPILCK SON UYRI Soracağınız bir şey var mı? Varsa şimdi sorunuz. Sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Başlama zilini bekleyiniz. Hepinize başarılar dileriz. (Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.) Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

29 TEMMUZ 2012 TRİHİNDE YPILN DLET BKNLIĞI DLİ TIP KURUMU BŞKNLIĞI PERSONELİNE YÖNELİK UNVN DEĞİŞİKLİĞİ SINVI 6. GRUP: TEKNİSYEN (ELEKTRİK) SORU KİTPÇIĞI CEVP NHTRI 1. d 2. b 3. c 4. a 5. b 6. a 7. d 8. c 9. a 10. b 11. a 12. c 13. d 14. b 15. d 16. a 17. c 18. b 19. d 20. b 21. a 22. c 23. d 24. c 25. b 26. b 27. d 28. a 29. d 30. c 31. b 32. d 33. a 34. b 35. c 36. b 37. a 38. d 39. c 40. a 41. b 42. d 43. c 44. b 45. a 46. c 47. d 48. a 49. b 50. a