MAK NEN N B LG PLAKASINDAK B LG LER N AÇIKLAMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAK NEN N B LG PLAKASINDAK B LG LER N AÇIKLAMASI"

Transkript

1

2

3 MAK NEN N B LG PLAKASINDAK B LG LER N AÇIKLAMASI 1. ÜRET C N N ADI, ADRES VE LOGOSU 2. MODEL 3. SER NUMARASI 4. BLOK EMASI 5. KAYNAK VER M 6. G R VOLTAJI 7. KORUMA SINIFI 8. ANMA G R GER L M 9. MAKS MUM ANMA G R AKIMI 10. MAKS MUM GERÇEK G R AKIMI 11. ÜRÜN STANDARTLARI 12. ÇALI MA VER M 13. NOM NAL KAYNAK AKIMI 14. KLAS K YÜK GER L M D ER TEKN K ÖZELL KLER A IRLIK: 8 STAT K KARAKTER ST K: mista EBEKE KORUMA AYGITI: Sigorta 16A Geciktirmeli Int. Bipolari: 16A Curva K o C TERM K KORUMA: Termik tipo S01/S02 MÜDAHALE SICAKLI I: I 100 Isınma testleri 40 C sıcaklıkta yapılmı tır.

4 UYGUNLUK BEYANI MODEL: 27K 35K 47K Bu makinenin 89/336/CEE 92/31/CEE 73/23/CEE 93/68/CEE direktiflerine uygun olarak EN EN standartlarına göre üretildi ini beyan ederiz. M LANO GENEL MÜDÜR AMBROGIO CARZANIGA FIMER tarafından izin verilmeyen bir modifikasyon veya de i iklik bu beyanı geçersiz kılar.

5 TEHL KE SEMBOLLER TEHL KE Yaralanmaya veya hasara yol açabilecek bir tehlikeyi gösterir. SIKI TIRILMI GAZ TEHL KES Sıkı tırılmı gaz tüplerinin veya dedantörlerin hatalı kullanılması veya bakımı durumunda yaralanma veya ölüm tehlikesi oldu unu gösterir. TEHL KE Yaralanmaya veya hasara yol açabilecek bir tehlikeyi gösterir. YANGIN ÖNLEMLER YANGIN VEYA NF LAK TEHL KES ÖNEML B LG Üniteyi kurarken ve kullanırken alınacak önlemleri gösterir. GÖZ KORUMASI Yanıkların ve göz hasarının önlenmesi için göz korumasının gerekli oldu unu gösterir. TASF YE B LG LER TOKS K GAZ Toksik gaz tehlikeleri oldu unu gösterir. KURULUM TAL MATLARI SICAK CÜRUF Sıcak cüruftan yanma riski oldu unu gösterir. ÇALI TIRMA TAL MATLARI GÖZ KORUMASI Uçan parçacıklardan korunmak için göz korumasına ihtiyaç oldu unu gösterir. AMBALAJIN AÇILMASI TAL MATLARI

6 D KKAT EMN YET UYARILARI Bu cihaz yalnızca endüstriyel veya profesyonel kullanım için tasarlanmı tır. Bu haliyle, yalnızca deneyimli veya tam e itim almı ki iler tarafından kullanılabilir. Cihazın kullanıcısı ve/veya sahibi, deneyimsiz personelin bu cihazı kullanmalarına engel olmaktan sorumludur. Dumanlar, toksik gazlar ve buharlar zararlı olabilir! Toksik kaynak gazlarından zarar görmemek için emniyet uyarılarını okuyun, anlayın ve uyun. Yakındaki ki ilerin bile tehlikelerin farkında olmaları gerekti ine özellikle dikkat edin. Fimer SpA, bu cihazın deneyimsiz, uygun olmayan veya ihmalkar kullanımından dolayı meydana gelen yaralanma veya hasardan sorumlu de ildir. Sıkı tırılmı gaz tüplerini veya dedantörlerini kullanırken veya bakımlarını yaparken dikkatsizlik operatörü ve/veya yakında bulunan ki ileri yaralayabilir veya öldürebilir! Sıkı tırılmı gazın tehlikelerinden korunmak için bütün emniyet uyarılarını okuyun, anlayın ve uyun. Yakında bulunan ki ilerin bile tehlikelerin farkında olmalarına özellikle dikkat edin. Bir i çi aletlerine dikkatli bir ekilde göz kulak olmalıdır. Gere i gibi göz kulak olunmayan bir alet veya cihaz tehlikeli olabilir. Onarıma ihtiyacı olan veya ihmal edilmi bir cihaz tehlikeli olabilir. Cihaz düzgün çalı mıyorsa veya a ırı ısınıyorsa, elektrik kayna ı derhal çıkarılmalı ve cihaz onarım için satıcıya geri gönderilmelidir. YÜKSEK GER L M Cihaz potansiyel olarak ölümcül gerilim ta ır. Cihazın yüksek gerilimli bölgeleri ayrılmı tır ve bu bölgelere ancak kaynak makinesiyle birlikte verilmeyen aletler kullanılarak eri ilebilir. Bu bölgelere eri im gerektiren bütün bakım ve onarım i leri Fimer tarafından e itilmi teknisyenler tarafından yapılabilir. Kaynak makinenizi kullanmadan önce bu elkitabını dikkatlice okuyunuz. Ancak o zaman i inizi daha iyi ve daha emniyetli yapabilirsiniz. Bu elkitabını okudu unuzda, kaynak i inin imkanları, sınırları ve potansiyel tehlikeleri hakkında daha fazla ey ö renirsiniz. Bu elkitabını makinenin ömrü boyunca saklayınız. Elkitabı her zaman operatör tarafından kolayca ula ılabilecek bir yerde saklanmalıdır. YABANCI NESNELER Hava deliklerini asla yabancı nesnelerle kapatmayın ve sıvılarla temas etmesinden kaçının. Kuru bir bez kullanarak temizleyin. Bu emniyet önlemlerine cihaz kapalıyken bile uyulmalıdır. Bu elkitabında yer alan emniyet bilgileri gereksiz risklere maruz kalmamanız için verilmi tir. Ancak, operatörün yetkin ve her zaman dikkatli olması gerekir.

7 A IRLIK YÜKLER Kaynak makinesinin üst kısmı a ır yükleri çekmek için tasarlanmamı tır. Cihazın üzerine asla çıkmayın. Elektrik güç kaynaklarına ba lanan bütün cihazlar, üreticinin talimatlarına uyulmadı ı takdirde tehlikeli olabilir. Elektrik çarpmasından yaralanma veya ölme tehlikesini azaltmak için bu emniyet talimatlarını mutlaka okuyun. Yakındaki ki ilerin bile kaynak bölgesindeki tehlikelerin farkında olmalarını sa layın. KABLO ÖLÇÜLER Bütün kabloların, kaynak makinenizin ihtiyacı olan giri gücüne uygun ölçüde oldu undan emin olmanız gerekir. Bu önlem uzatma kabloları için de geçerlidir. Bütün uzatma kabloları düz olmalıdır. Sarılmı kablolar a ırı ısınarak tehlike yaratabilir. Bükülmü veya sarılmı kablolar kaynak makinesinin hatalı çalı masına sebep olabilir. Yangınlar veya infilaklar yaralanmaya veya hasara sebep olabilir. Yangın veya infilaktan yaralanma veya hasar riskini azaltmak için bütün emniyet uyarılarına uyun. Yakında bulunan ki ilerin bile kaynak bölgesindeki tehlikelerin farkında olmalarını sa layın. Kaynak i inin do ası gere i, yangına, cilt yanıklarına ve göz hasarlarına yol açabilecek kıvılcımlar, sıcak sıçramalar, erimi metal damlaları, sıcak cüruf ve sıcak metal parçalar meydana getirdi ini unutmayın. A IRI YÜK KORUMASI Kaynak makinesini besleyen güç kayna ının do ru voltajda oldu unu ve emniyetli bir ekilde korundu unu kontrol edin. Güç anahtarının güç besleme devrelerinde açık olması gerekir (tek fazlı ba lantı kullanılıyorsa, hem elektrikli hem de nötr kutuplar açık olmalıdır. Üç telli bir ba lantı kullanılıyorsa, üç kutbun hepsi de açık olmalıdır. Dört telli devreler bütün kutupların ve nötrün açık olmasını gerektirir). Zaman geciktiricili sigortalar veya K standardı devre kesicileri kullanılmalıdır. Ark ı ınları gözlerinize hasar verebilir ve cildinizi yakabilir. Ark ı ınlarından zarar görmemek için bütün emniyet uyarılarına uyun. Yakında bulunan ki ilerin bile kaynak bölgesindeki tehlikelerin farkında olmalarını sa layın. Koruyucu maske kullanın ve yakında bulunan ki ilerin de kullanmalarını sa layın. TOPRAKLAMA Kaynak makinesiyle birlikte bir fi verilmemi se, önce toprak telini ba layın. Fi i çıkardı ında, en son toprak telini çıkarın. F VE GÜÇ KAYNA I Kaynak makinesinde ba lı bir fi varsa, fi in kullanmayı dü ündü ünüz prize uyumlu oldu unu kontrol edin. Fi i asla kordonundan çekerek çıkarmaya çalı mayın. YANGIN SÖNDÜRÜCÜ Çalı ma sahasının yakınında onaylı bir yangın söndürücüyü daima hazır bulundurun. Yangın söndürücüler düzenli olarak kontrol edilmelidir. KABLO RENKLER Ye il-sarı kablo toprak kablosudur. (Bu kabloyu ba ka bir ey için kullanmayın.)

8 YER Kaynak makinesini ısı kaynaklarından epey uza a yerle tirin. Kaynak makinesini havadar bir yere yerle tirin. Kaynak makinesini emniyetli, korunmu bir yere yerle tirin. Kaynak makinesi açık havada olmamalıdır. Kaynak makinesini tozlu ortamlara kurmayın. Cihazın içine toz girerek so utmaya engel olabilir. Kaynak makinesi düz, dengeli ve makinenin ebatlarından daha büyük bir yüzey üzerine yerle tirilmelidir. YER DE T RME 1 Bazı kaynak makineleri son derece a ırdır, bu nedenle cihazın yerini de i tirirken dikkatli olunmalıdır. Cihazın yerini de i tirmeden önce zeminin ta ıma kapasitesini kontrol edin. TEM Z YERLER Kaynak makinesinin içine parçacıklar veya sıvılar çekilmemesi için kaynak makinesinin kullanıldı ı yerin temiz ve kuru olmasını sa layın. Aksi takdirde cihazda arıza ve yangın çıkma tehlikesi meydana gelir. YER DE T RME 2 Kaynak makinesini asla e imli olarak veya yan tarafı üzerine yerle tirmeyin. ONARIMLAR Kaynak makinesini asla kendiniz onarmaya kalkı mayın. Mutlaka üreticiye veya yetkili bir servise ba vurun. Aksi takdirde makinenin garantisi geçersiz olacaktır. Ayrıca, Fimer SpA, yetkisiz bir onarımın sebep olabilece i arıza veya hasarlardan sorumlu olmayacaktır. KULLANIM ORTAMI Bu cihaz banyolarda, du kabinlerinde, kötü ortamlarda veya benzeri yerlerde kullanıma uygun de ildir. Cihazı bu tür ortamlarda kullanmanız gerekti inde, bütün su kaynaklarını kapatın ve alanın tahliye edilmi oldu unu kontrol edin. TEKN K YARDIM Cihaz herhangi bir ekilde hasar gördü ünde veya a a ıdaki durumlardan biri meydana geldi inde cihaz yetkili bir teknik servise götürülmelidir: sıvı infiltrasyonu, dü en nesnelerin verdi i hasar, ya mura veya neme maruz kalma (belirtilen limitlerin a ılması), hatalı çalı ma, verim kaybı, cihazın dü ürülmesi. ÇALI TIRMA VE/VEYA KURULUM Kaynak makinesi ya mur veya kar altında kullanılmaya ve tutulmaya uygun de ildir. YEDEK PARÇALAR Yalnızca üreticinin önerdi i yedek parçaları kullanın. Di er yedek parçalar cihazın hatalı çalı masına sebep olabilir. Orijinal olmayan yedek parçaları kullanılması garantiyi de geçersiz kılacaktır. Üretici, orijinal olmayan yedek parçalar kullanılması nedeniyle meydana gelen hatalı çalı malardan veya hasarlardan sorumlu de ildir. ÇALI TIRMA VE/VEYA KURULUM ORTAMI 1 Kaynak makinesi, karayolu araçları, demiryolu vagonları, kablolu teleferik, uçak, gemi veya tekne gibi darbelere veya titre ime maruz kalabilecek ortamlarda (vinçler, konveyörler veya titre im yapan sair seyyar ekipmanlar dahil) kullanılmaya uygun de ildir.

9 ÇALI TIRMA VE/VEYA KURULUM ORTAMI 2 Kaynak makinesini asla patlayıcı, a ındırıcı, korozyona yol açıcı veya tuzlu bir ortamda kullanmayın. KAYNAK LEM EMN YET TAL MATLARI PERSONEL N KORUNMASI PERSONEL N KORUNMASI Yukarıdaki talimatlarla birlikte, a a ıdaki önlemlere de sıkı sıkıya uyulmalıdır. D KKAT! Kaynak i leri, emniyet uyarı ve talimatlarına uyulmadı ı takdirde operatör ve yakında bulunan ki iler için tehlikeli olabilir. KORUMA MASKES Boynunuzu, yüzünüzü ve ba ınızın yanlarını korumak için koruyucu, yanıcı olmayan bir kaynak maskesi takın. Maskenin camını temiz tutun ve kırıldı ında veya çatladı ında derhal de i tirin. Maske ve kaynak alanı arasına saydam bir koruma camı yerle tirin. G YS Sıkı oturan, kapalı, yanıcı olmayan, cepsiz giysiler giyin. HAVALANDIRMA Di er çalı ma alanlarına do rudan eri imi olmayan iyi havalandırılmı bir ortamda kaynak yapın. GÖZ KORUMASI Uygun göz koruması olmadan arka bakmayın. DUMANLAR VE GAZLAR 1 Kaynak yapılacak parçadaki boyaları, pasları veya sair pislikleri temizleyin, aksi takdirde tehlikeli dumanlar olu abilir. DUMANLAR VE GAZLAR 2 Operatör ve yakında bulunan ki iler oksijen tüplü solunum cihazları kullanmadıkça asla çinko, cıva, krom, grafit, a ır metaller, kadmiyum veya berilyum içeren metallerde kaynak yapmayın. YÜKSEK GER L M KORUMASI Yukarıdaki talimatlarla birlikte a a ıdaki önlemlere sıkı sıkıya uyulmalıdır. KAPALI HAC MLER Küçük ortamlarda kaynak yaparken, güç kayna ını, kayna ın yapıldı ı hacmin dı ında tutun ve toprak pensini kaynak yapılacak parçaya ba layın.

10 NEM Asla ıslak veya nemli ortamlarda kaynak yapmayın. HASARLI KABLOLAR Asla hasarlı kablolar kullanmayın. (Bu kural hem güç hem de kaynak kabloları için geçerlidir.) HASARLI KABLOLAR Cihazın yan panellerini asla çıkarmayın. Yan paneller açıldı ında, i e ba lamadan önce panellerin sıkıca kapanmı oldu unu kontrol edin. YANGIN ÖNLEME Yukarıdaki talimatlarla birlikte, a a ıdaki önlemlere de sıkı sıkıya uyulmalıdır. Kaynak i leri yüksek sıcaklıklar gerektirir, bu nedenle yangın tehlikesi büyüktür. ÇALI MA ALANININ ZEM N Çalı ma alanının zemini yangına dayanıklı olmalıdır. ÇALI MA ALANININ YÜZEYLER Kaynak sırasında kullanılan i tezgahları veya tablalar yangına dayanıklı yüzeylere sahip olmalıdır. DUVAR VE DÖ EME KORUMASI Kaynak ortamındaki duvarlar ve dö eme yanıcı olmayan malzemelerle örtülmelidir. Bu önlem yangın tehlikesini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kaynak i leri sırasında duvarlarda ve dö emede hasarlar meydana gelmesini de önler. YANGIN SÖNDÜRÜCÜLER Çalı ma ortamında onaylı ve uygun büyüklükte yangın söndürücüler bulundurun. Çalı ma düzenini düzenli olarak kontrol edin (planlı denetimleri yapın) ve bütün görevlilerin yangın söndürücüleri nasıl kullanacaklarını bildiklerinden emin olun. TEM Z ORTAM Bütün yanıcı maddeleri çalı ma ortamından uzakla tırın. C DD TEHL KE! 1 Toksik, yanıcı veya patlayıcı malzemelerin bulundu u veya daha önce depolandı ı kapalı bir mekanda asla kaynak yapmayın. Özellikle sarnıçlar bo altıldıktan yıllar sonra bile toksik, yanıcı veya patlayıcı gazlar ve buharlar ihtiva edebilir. C DD TEHL KE! 2 Toksik, yanıcı veya patlayıcı malzemeler bulunan (veya eskiden depolanmı olan) bir sarnıçta asla kaynak yapmayın. Sarnıçlar bo altıldıktan yıllar sonra bile toksik, yanıcı veya patlayıcı gazlar ve buharlar ihtiva edebilir. Herhangi bir i e ba lamadan önce mekanı kum veya benzeri bir atıl malzemeyle doldurarak pasif hale getirin.

11 C DD TEHL KE! 3 Su borularını çözdürmek için asla kaynak ekipmanları kullanmayın. HAVALANDIRMA Yukarıdaki talimatlarla birlikte a a ıdaki önlemlere de sıkı sıkıya uyulmalıdır. KORUYUCU KAYNAK GAZLARI Koruyucu gazlarla kaynak yaparken, yukarıdaki talimatlarla birlikte, a a ıdaki önlemlere de sıkı sıkıya uyulmalıdır. KAYNAK ORTAMININ HAVALANDIRILMASI Kaynak ortamını dikkatli bir ekilde havalandırın. Toksik veya patlayıcı gaz birikmesini önlemek için yeterli hava akı ı olmasını sa layın. Bazı metal türleri veya bile imleri toksik dumanlar üretebilir. Bu durum meydana geldi inde solunum cihazı kullanın. Kaynak yapmadan önce kaynak ala ımı emniyet önlemlerini okuyun. GAZ T PLER Kaynak arkını koruyucu gazla kaynak yaparken yalnızca atıl (yanıcı olmayan) gaz kullanın. Yapılacak kaynak i ine uygun tipte gaz seçilmesi önemlidir. TANIMSIZ GAZ S L ND RLER Tanımsız gaz silindirlerini asla kullanmayın. BASINÇ REGÜLATÖRÜ 1 Silindiri do rudan kaynak makinesine ba lamayın. Mutlaka bir basınç regülatörü kullanın. BASINÇ REGÜLATÖRÜ 2 Regülatörün gere i gibi çalı tı ını kontrol edin. Regülatör talimatlarını dikkatlice okuyun. BASINÇ REGÜLATÖRÜ 3 Regülatörün herhangi bir parçasını asla ya lamayın. BASINÇ REGÜLATÖRÜ 4 Bütün regülatörler belli bir gaz tipi için tasarlanmı tır. Regülatörün kullanılacak koruyucu gaz için uygun oldu unu kontrol edin. HASARLI GAZ S L ND RLER Hasarlı veya hatalı silindirleri asla kullanmayın. S L ND R N YER N N DE T R LMES Bir gaz silindirini asla regülatöründen tutarak kaldırmayın.

12 GAZ S L ND RLER Gaz silindirlerini yüksek ısı kaynaklarına, kıvılcımlara, sıcak cürufa veya alevlere maruz bırakmayın. GAZ HORTUMU 1 Gaz hortumunun hasarlı olmadı ını kontrol edin. GAZ HORTUMU 2 Gaz hortumunu çalı ma alanından yeterli mesafede uzak tutun. ELEKTR K ÇARPMASI Yukarıdaki talimatlarla birlikte, elektrik çarpması riskini azaltmak için a a ıdaki önlemlere sıkı sıkıya uyulmalıdır. ELEKTR K ÇARPMASI SONUCU YARALANMA Elektrik cereyanına kapılan birine, hala kabloyla temas halindeyse asla dokunmayın. Hemen ebeke güç kayna ını kesin, sonra yardım edin. KABLO TEMASI ebekeye ba lı olan güç kordonlarını üzerinde müdahalede bulunmayın. Kaynak devresine dokunmayın. Kaynak devresi genelde dü ük gerilimlidir, ancak her ihtimale kar ı kaynak elektrotlarına dokunmayın. KABLO VE F ÖNLEMLER Güç kayna ı kablosunu, fi ini ve prizini düzenli olarak kontrol edin. Bu husus özellikle ekipmanın yeri sıklıkla de i tiriliyorsa önemlidir. ONARIMLAR Kaynak makinesini asla kendiniz onarmaya kalkmayın. Garantiniz geçersiz olabilece i gibi, tehlike riskleri de yüksektir. BAKIM ÖNLEMLER Bu elkitabında sıralanan bakım i lemlerinden herhangi birini (örne in eskimi elektrotların, kaynak tellerinin, tel besleyicinin vb. de i tirilmesi) yapmadan önce güç kablosunun ebekeden ayrılmı oldu unu kontrol edin. Kaynak tabancasını veya elektrotu asla kendinize veya ba kalarına do ru tutmayın. ELEKTROMANYET K UYUMLULUK Kaynak makinesinin yakınında güç kayna ı kabloları, telefon kabloları veya sair elektrikli elemanlar (örne in bilgisayar kabloları, kontrol hatları vb.) bulunmadı ını kontrol edin. Kaynak makinesinin yakınında telefonlar, televizyonlar, bilgisayarlar veya di er verici aygıtlar bulunmadı ını kontrol edin.

13 Kalp pili ta ıyan ki ilerin kaynak makinesine çok yakla malarına izin vermeyin. Kaynak makinesini hastanelerde veya tıbbi ortamlarda (veteriner ameliyathaneleri dahil) kullanmayın. in yapıldı ı yerin yakınında hiçbir elektrikli tıbbi ekipman kullanılmadı ından emin olun. Kaynak makinesinin ba ka cihazlarla etkile im halinde olması durumunda a a ıdaki önlemler alınmalıdır: 1. Kaynak makinesinin yan panellerinin sıkıca kapalı olduklarını kontrol edin. 2. Güç kayna ı kablolarını kısaltın. Kaynak makinesi ile güç kayna ı arasına EMC filtreleri yerle tirin (bu konuda Fimer Teknik Departmanına ba vurun). Elektromanyetik uyumluluk sınıflandırması: CISPR 11, grup 2, klas A

14 ÖNSÖZ Bu elkitabı kullanıcıya bazı talimatlar vermek ve güç kayna ının nasıl çalı tı ını açıklamak amacıyla hazırlanmı tır. Bu elkitabı güç kayna ıyla çalı mayı kolayla tırmak amacını ta ır ve bir bakım elkitabı de ildir, çünkü güç kayna ı bildi imiz anlamda bakım gerektirmez. Alınacak tek önlem, elektrikli makineler için alınan önlemdir (toprak koruması). Bundan ba ka, güç kayna ını a ır darbelere maruz bırakmamanızı, ta ırken dikkatli olmanızı, hasar görmemesine veya a ırı yüksek sıcaklıklara maruz kalmamasına dikkat etmenizi öneririz. Bir arıza durumunda bakım servisi ve onarım gerekli oldu unda, elektronik mühendisleri olan bir servise veya distribütörümüze ba vurmanızı öneririz. JENERATÖRÜ BA LAMADAN ÖNCE Jeneratörü ba layıp açmadan önce, jeneratörü hatalı kurmamak, dolayısıyla jeneratörün arıza yaparak garantinizin geçersiz hale gelmemesi için talimat elkitabını dikkatlice okuyun. Her eyden önce cihaza temiz hava giri inin herhangi bir ekilde engellenmedi ini kontrol edin. 1) Güç kayna ını ambalajından çıkarın. 2) Güç kayna ının bir duvarın önüne, hava akı ı kesilecek ekilde koymamaya dikkat edin. Örne in, güç kayna ının üzerini herhangi bir eyle örtmeyin. 3) Hava sıcaklı ının 40 derecenin altında olması ve ortamın a ırı kirli, örne in A) tozlu, asitlerle veya tuzlarla karı mı nemli hava B) yüksek miktarlarda demir veya metal tozları içeren hava bulunan bir ortam olmaması gerekir. 4) ebeke voltajının kullanılan jeneratör tipiyle uyumlu oldu unu kontrol edin. 5) ebeke gücünün de erinin, makinenin do ru çalı ması için yeterli oldu undan emin olmanız gerekir. Bir üphe durumunda teknik veri tablosuna bakın. 6) Bu güç kaynaklarında IP23 koruma düzeyi vardır, dolayısıyla bu spesifikasyona ba lı kalmak, güç kayna ını 12 mm çapından büyük harici ünitelerden ve 60 derece açıya kadar olan sprinklerlerden korumak gerekir, bu nedenle A) güç kayna ını herhangi bir sıvının içine daldırmayın B) güç kayna ını çamurlu ve ıslak yüzeyler üzerine koymayın C) hava yarıklarına yabancı nesneler koymayın. 7) Kaynak makinesini kasası olmadan kullanmayın; hem makine hem de operatör için tehlikeli olabilir.

15 GENEL Plazma Kompresörü, hızlı ve güvenilir i lemin gerekli oldu u endüstriyel uygulama için özel olarak tasarlanmı bir plazma kesme güç kayna ıdır. Güç kayna ı, yeni inverter teknolojisine uygun olarak üretilmi tir. Bu teknoloji kompakt, çok hafif bir cihaz imal edilmesini sa lamakta, ayrıca yalıtımlı yüzeylerin kesilmesinde beklenen sonuçların alınmasına imkan vermektedir. Plazma Kompresörü özellikle montaj i lerinde, onarımlarda ve acil durumlarda (demiryolları, otobüsler, otomobiller, tramvaylar vb.) çok kullanı lıdır. Kesme için 'yalnızca' basınçlı havanın kullanılması, gazın mevcut olmadı ı yerlerde kesmeye imkan vermesi bakımından önemli bir avantaj sa lamaktadır. Plazma Kompresörünün çalı tı ı yüksek frekans (30KHz üzeri), elektromekanik kesme makinelerinin tipik gürültüsünü ortadan kaldırır. Bundan ba ka, elektrik arkı kesme i leminin gereklerine hızla adapte edilebilir. ebeke voltajındaki istikrarsızlık veya yük varyasyonları kesme akımını etkilemez. Plazma Kompresörü geli tirilirken, yüksek teknik kalite yanında, uzun ömürlü, az servis gerektiren ve yüksek güvenilirlikli bir kesme güç kayna ı geli tirmeye özel bir önem verildi. Plazma Kompresörünün ve her bir parçasının üretiminde, hem güç devresinde hem de kontrol devresi için yalnızca masif elektronik komponentler kullanıldı. Kullanımda mutlak güvenilirlik en yüksek öneme sahiptir; bu hedefe ula mak için, komponentlerin yük altında zorlamalı olarak kontrol edilmesini gerektirir, ancak o zaman "di yapma problemleri" ortadan kaldırılabilir ve daha sonra güç kayna ında arızalara yol açabilecek muhtemel yapısal kusurların önüne geçilebilir. Bu hususu dikkate alan Fimer yalnızca gerekli kapasitenin üzerinde kapasiteye sahip komponentler kullanmakla kalmamı, yüksek kaliteli parçalar seçerek, montajdan sonra inverteri birkaç gün boyunca yapay yükler ve a ırı yük uygulayarak zorlu testlere tabi tutmu, böylece zayıf veya arızalı olması muhtemel komponentleri tespit ederek de i tirmi tir. Yeni yapı teknolojisinin uygulanması -ki bunun mantı ı kullanıcıya ilginç gelebilir-, Plazma Kompresörünün bu ola anüstü özelliklerinin elde edilmesini mümkün kılmı tır.

16 BLOK EMASI Blok emanın açıklamasına geçmeden önce, Plazma Kompresörünün yapısının dayandı ı bazı genel konseptleri tanıtmak isteriz. Güç kayna ının "kalbi", yani Plazma Kompresörünün teknik olarak en ileri parçası nverterdir. nverter, yüksek kaliteli elektronik komponentlerden imal edilmi tir, dolayısıyla çalı ma sırasında yüksek güvenilirlik sa lar. nverter salınımlı bir devredir, bir DC kayna ından beslenir, istenen frekansta AC akımı sa lar. Frekans arttırılarak birkaç avantaj elde edilebilir: aynı transformatör gücünün elde edilmesi için daha küçük ve daha hafif transformatörlerin kullanılması, ancak özellikle de anlık çıkı varyasyonunun, yani kesme akımının, mümkün olması gibi. Bu, i e uygun ve "andan ana" de i en bir akım varyasyonunu mümkün kılar. Son olarak, ama en son de il, bu frekansların kullanılması, iyi bilinen ve rahatsız edici olan elektrikli cihaz gürültülerini ortadan kaldırır. A) DC kayna ı voltajı, do rultma paketiyle do rultulur ve filtre edilir (1). B) Bu ekilde elde edilen DC, nverter yoluyla yüksek frekansta AC akımına çevrilir (2). C) Bu AC akımı, çıkı ı ebeke akımından galvanik olarak yalıtan bir transformatöre gönderilir (3). Transformatör çıkı ı, paketle (4) filtre edilen ve DC'ye çevrilen yüksek frekanslı bir voltaj gönderir. D) ebeke voltajı anma voltajına (3 fazlı, 380 V ±%10) uygun olmadı ında kontrol kartı (5) akımı kapatır. E) Kontrol paneli (6), güç beslemesi tamamen otomatik oldu undan, kontrol eder ve anında tepki vererek gerekli düzeltmeyi yapar. Kontrol paneli unları içerir: 1) Kesme akımı kontrolü için bir topuz 2) Güç kayna ının durumunu gösteren ledler 3) Hava akımını kontrol için anahtar

17 ÇALI MA VER M A a ıdaki grafik, ordinatta kaynak akımını amper cinsinden, yatay koordinatta ise toplam kullanım süresini yüzde (%) olarak gösterir. %100, kesintisiz çalı mayı gösterir. %50, aynı sürelerde çalı mayı ve durmayı gösterir. Buradan hareketle, makinenin, toplam sürenin %35'ine kadar maksimum akımı gönderdi i sonucunu çıkarabiliriz. Bu akım kesintisiz çalı mada 30A'ya dü er. 1) Kesme akımı regülasyonu 2) Led, a a ıdaki iki durumu gösterir: ÇALI MA VER M GRAF

18 KONTROL PANEL N N AÇIKLAMASI A) KIRMIZI LAMBA SAB T - P LOT ARK AÇIK B) KIRMIZI LAMBA YANIP SÖNÜYOR - HATALI TOPRAK BA LANTISI 3) ON-OFF DURUMUNU GÖSTEREN LED 4) A A IDAK ÜÇ DURUMU GÖSTEREN LED: HER K LED (2) VE (4) YANIYOR = TORÇ BA LI I ÇIKARILDI I Ç N MAK NE BLOKE OLMU. MAK NEY KAPATIN, YAKLA IK 15 SAN YE BEKLEY N, SONRA MAK NEY TEKRAR AÇIN.

19 TEKN K VER LER NVERTER PLAZMA KOMPRESÖRÜ TEKN K VER LER BESLEME 27K-GEN 35K 47K-GEN BESLEME 115/230 V 1 Faz 115/230 V 1 Faz 115/230 V 1 Faz FREKANS 50/60 Hz 50/60 Hz 50/60 Hz MAKS MUM PR MER AKIM 15 A / 230 V 30 A / 115 V 15 A / 230 V 30 A / 115 V 20 A / 230 V 40 A / 115 V MAKS MUM G R GÜCÜ 1.9 kva 1.9 kva 2.9 kva GÜÇ FAKTÖRÜ ETK NL K KESME KESME AKIMI REGÜLASYON ARALI I 5-25 A 5-22 A 5-40 A P LOT ARK AKIMI 15 A 15 A 15 A ÇALI MA VER M %40 %60 % A 10 A 7 A 20 A 10 A 7 A 30 A 20 A 13 A EBATLAR (G x D x Y) 13 x 29 x x 40 x x 44 x 38 A IRLIK (KG) KORUMA SINIFI IP23 IP23 IP23

20 ÇALI TIRILMASI Plazma Kompresörünün çalı ması, seçilen de ere e ik kesintisiz bir akımın, ark uzunlu u ne olursa olsun beslenmesi konseptine dayanır. Torç ba landıktan sonra, güç kayna ı açıldı ında, "Pilot Havası" akacaktır. Ancak I1 alterini açarak ebeke havasının mevcudiyetini kontrol etmek daha iyidir. Sonra akım de eri, M1 topuzu çevrilerek MIN ve MAX amper arasında ayarlanabilir. Kesme i lemini ba latmak için torçtaki dü meye basmak yeterlidir. Bu sırada torcu herhangi bir nesneye do ru tutmamak gerekir. Kesme i lemleri sırasında, torç gerekli süre kadar i parçasından kaldırılabilir; mümkünse i parçasıyla do rudan temastan kaçınılmalıdır. Ark uzunlu u 6-7 mm'den daha uzun olamaz. Kesme sona erdi inde, dü me bırakılmalı, ardından hava kapatılmalıdır. ebeke havası, torcu so utmak için yakla ık 10 saniye akacaktır. KESME HIZI Metalleri kesme hızı, A) malzemenin kalınlı ı ve bile imi B) seçilen kesme akımı C) kesilecek hattın geometrik özelli i (düz veya kavisli) gibi çe itli faktörlere ba lıdır. Kesme akımının de eri, kesme temizli ini büyük oranda etkiler. Bu nedenle, akımı gere i gibi ayarlamak çok önemlidir. yi ayarlanmı bir kesme akımı çok temiz ve düzgün bir kesim sa layacaktır. Optimum kesme için bazı temel göstergeler a a ıdaki tabloda verilmi tir. Ayrıntılı özellikler, yumu ak çelik, alüminyum ve paslanmaz çelik malzemelerde iyi kaliteli kesimler yapmak için gerekli minimum ve maksimum hızı gösterir. Bu bilgiler yalnızca bir fikir vermek için verilmi olup, en uygun çalı ma parametreleri operatör tarafından belirlenecektir.

21 NVERTER PLAZMA KOMPRESÖRÜ KESME HIZI KALINLIK MALZEME AKIM AMP. KESME HIZI M/DAK. 27K / 35K 47K 0.6 YUMU AK ÇEL K YUMU AK ÇEL K YUMU AK ÇEL K YUMU AK ÇEL K YUMU AK ÇEL K YUMU AK ÇEL K ALÜM NYUM ALÜM NYUM ALÜM NYUM ALÜM NYUM ALÜM NYUM PASLANMAZ ÇEL K ( NOX) 1.0 PASLANMAZ ÇEL K ( NOX) 1.5 PASLANMAZ ÇEL K ( NOX) 2.0 PASLANMAZ ÇEL K ( NOX) 3.0 PASLANMAZ ÇEL K ( NOX) 4.0 PASLANMAZ ÇEL K ( NOX)

22

23 1 KAPAK 2 YAN PANELLER 3 SO UTMA FANI 4 KOMPRESÖR 5 MAK NE GÖVDES 6 PLAZMA PCB 7 PCB DESTEK KABI

24 PLAZMA TORCU

25 TP 27K STANDART ELEKTROT - 10 ADETL K PAKET (52531) G RDAP HALKASI - 2 ADETL K PAKET (60028) STANDART MEME - 10 ADETL K PAKET ( ) KORUYUCU KAPAK, 2 DEL KL - 2 ADETL K PAKET (60389K) PT-35K TORCU Ç N O-R NG ( ) KOMPLE PT TUTAMA I (09605) #00 PT-XX TORÇ ANAHTARI A LES ( ) #00 UZATILMI ELEKTROT. HAVA (70A) PT-XX (52532) #00 PT-20C 70 TORÇ KAFASI PT-0 (09600) #00 UZATILMI UÇ. KESME ÇAPI 0.65 PT-XX ( ) TP 36K STANDART ELEKTROT - 10 ADETL K PAKET (52531) G RDAP HALKASI - 2 ADETL K PAKET (60028) STANDART MEME - 10 ADETL K PAKET (51316) KORUYUCU KAPAK, 2 DEL KL - 2 ADETL K PAKET (60389K) P ML BO LUK HALKASI PT - 45K H=1 (60431K) STANDART MEME - 10 ADETL K PAKET ( ) PT-35K TORCU Ç N O-R NG ( ) KOMPLE PT TUTAMA I (09605) #00 PT-XX TORÇ ANAHTARI A LES ( ) #00 UZATILMI ELEKTROT. HAVA (70A) PT-XX (52532) #00 UZATILMI UÇ. KESME ÇAPI 0.65 PT-XX ( ) #00 PT-25C 70 TORÇ KAFASI PT-1 (09601) TP 47K STANDART ELEKTROT - 10 ADETL K PAKET (52531) G RDAP HALKASI - 2 ADETL K PAKET (60028) STANDART MEME - 10 ADETL K PAKET (51316) KORUYUCU KAPAK, 4 DEL KL - 2 ADETL K PAKET (60389K4) P ML BO LUK HALKASI PT-45K H=1 (60431K) STANDART MEME - 10 ADETL K PAKET ( ) PT-35K TORCU Ç N O-R NG ( ) KOMPLE PT TUTAMA I (09605) #00 TORÇ ANAHTARI A LES PT-XX ( ) #00 UZATILMI ELEKTROT. HAVA (70A) PT-XX (52532) #00 UZATILMI UÇ. KESME ÇAPI 0.65 PT-XX ( ) #00 PT - 25C 70 TORÇ KAFASI PT-1 (09601)

UYGUNLUK BEYANI. MODEL: TP 52 Plazma nverteri

UYGUNLUK BEYANI. MODEL: TP 52 Plazma nverteri FIMER Ofis: Via Brigatti, 59 20050 Ronco Brigantino (MI) Italy Tel: +39 039 6079326 Faks: +39 039 6079334 Web Sitesi: www.fimer.com E-posta: info@fimer.com Yukarıda belirtilen makine tipinin, 89/339/CEE

Detaylı

ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER

ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER RH 1500 REPEL RH 1500 ELECTRONİC CAT & DOG REPELLER Repel kedi köpek hayvan kovucu 1500 m2 bir alanı etkileyecek şekilde tasarlanmış son derece başarılı bir cihazdır. Sesi ortama 260 Derece emisyon açısı

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

RF 600 RF 700 RF 800

RF 600 RF 700 RF 800 RF 600 RF 700 RF 800 REPEL RF 800 ELECTRONİC ANIMAL & RAT REPELLER Fare Haşere Yarasa kovucu cihaz eşsiz ve dayanıklı metal kasa tasarımı,elektrikli ve pilli kullanıma uygun ve zaman ayarlı çalışma özelliği

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU

Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU Ç NDEK LER 1. GENEL KURALLAR 2. ÇALI TIRMA 3. ÖN PANEL 4. AYARLAR 5. TIG KURULUMU 5.1 TIG DC UYGULAMA ADIMLARI 5.2 TIG AC UYGULAMA ADIMLARI 5.3 AYARLAMA 5.4 KULLANIM TAL MATLARI 6. ÇUBUK KURULUMU 6.1 ARK

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N Tavan lambası L N tr Montaj talimatı 91594HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER

ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER EB 1500 REPEL EB 1500 ELECTRONİC BİRD & ANİMAL REPELLER Repel EB 1500, kuş, kedi, köpek gibi birden fazla canlı ve haşerenin yanında domuz ve ayı gibi çok farklı ve güçlü canlıları bile alanınızdan uzaklaş

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

LED-Çalışma masası lambası

LED-Çalışma masası lambası LED-Çalışma masası lambası tr Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82458AS5X5V 2015-07 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sa hiptir. Buna rağmen güvenlik

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE LK-1900AN LK-1901AN LK-1902AN LK-1903AN LK-1903AN-305 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii iii iv LK-1900AN Serisini daha güvenli şekilde kullanmak için alınması

Detaylı

Güç Bankası 10000 mah

Güç Bankası 10000 mah Güç Bankası 10000 mah Kılavuz 31883 I. Giriş Bu ürün, her an her yerde kullanılabilen çoğu taşınabilir cihazlar için hafif, yüksek kapasiteli, şık ve çevre dostu bir taşınabilir güç bankasıdır. Ürün, yüksek

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

107404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG VP300 SERIES USER MANUAL MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO

107404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG VP300 SERIES USER MANUAL MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO 07404503 B INSTRUCTIONS FOR USE BRUGSANVISNING BETRIEBSANLEITUNG MODE D EMPLOI INSTRUCCIONES DE USO VP300 SERIES USER MANUAL Türkçe Kullanıcıdan beklenen işlemler resimlerde gösterilmiştir. Diğer bütün

Detaylı

HAVA ÜFLEME MAKİNASI

HAVA ÜFLEME MAKİNASI HAVA ÜFLEME MAKİNASI MODEL RTM301 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 2 3 5 CİHAZIN ÜNİTELERİ 4 1. HIZ AYAR DÜĞMESİ 2. TETİK KİLİTLEME BUTONU 3. ÇALIŞTIRMA ANAHTARI 4. HAVA EMİŞ YERİ 5. HAVA ÜFLEME BORUSU TEKNİK

Detaylı

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler

Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK. Ýçindekiler Kullaným talimatlarý SETÜSTÜ OCAK Türkçe, 1 Ýçindekiler Montaj, 13-16 Yerleþim Elektrik baðlantýsý Gaz baðlantýsý Veri tablosu Gaz beki ve hortum baþý özellikleri Cihazýn tanýtýmý, 17 Genel görünüm Çalýþtýrma

Detaylı

HBS300C / HBS330C OTOMAT K ET D L MLEME MAK NES KULLANIM KILAVUZU

HBS300C / HBS330C OTOMAT K ET D L MLEME MAK NES KULLANIM KILAVUZU HBS300C / HBS330C OTOMAT K ET D L MLEME MAK NES KULLANIM KILAVUZU LÜTFEN KULLANMADAN ÖNCE BU KULLANIM KILAVUZUNU D KKATL B R EK LDE OKUYUNUZ. GÜVENL K VE SA LIK UYARILARINA D KKAT ED N Z. Otomatik et dilimleme

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları Güvenlik Talimatları Bu cihaz sadece ev tipi kullanımlar içindir. Bu cihazı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen güvenlik önerilerini ve kullanım talimatlarını

Detaylı

DUALSHOCK. 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E

DUALSHOCK. 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E TR DUALSHOCK 3 Şarj İstasyonu Yönerge El Kitabı CECH-ZDC1E Önlemler Bu ürünü kullanmadan önce bu el kitabını dikkatle okuyun ve gerektiğinde başvurmak üzere saklayın. Ayrıca PlayStation 3 sistemi için

Detaylı

Centronic VarioControl VC581-II

Centronic VarioControl VC581-II Centronic VarioControl VC581-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Radyo sinyali tekrarlayıcı Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Centronic EasyControl EC311

Centronic EasyControl EC311 Centronic EasyControl EC311 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Lumination LED Armatürler

Lumination LED Armatürler GE Lighting Solutions Montaj Kılavuzu Lumination LED Armatürler Askılı LED Bağlantı Elemanı (EP14 Serisi) Özellikler Uzun ömürlü (50.000 saat nominal ömür) 5 yıl garanti IP30 Kuru yere uygun BAŞLAMADAN

Detaylı

1 - Vitroseramik yüzey 2- Sýcak yüzey ikaz lambasý 3 - Kontrol düðmeleri 4 - Alt muhafaza 5 - Vitroseramik tek bölgeli ýsýtýcý

1 - Vitroseramik yüzey 2- Sýcak yüzey ikaz lambasý 3 - Kontrol düðmeleri 4 - Alt muhafaza 5 - Vitroseramik tek bölgeli ýsýtýcý OCAK AOB-6005 Deðerli Müþterimiz, Beklentinizin üzerinde ürün sunmayý amaç edinen VESTEL, modern tesislerde özenle üretilen ve titiz bir kalite kontrolünden geçirilen ürünleri kullanýmýnýza sunmaktadýr.

Detaylı

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA KULLANMA KILAVUZU Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyunuz ve daha sonra başvurmak üzere saklayınız. Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Fridgebox ; soft start, P.I.D kontrol algoritmaları, soft stop gibi gelişmiş yönetim yazılım algoritmalarına sahiptir.

Fridgebox ; soft start, P.I.D kontrol algoritmaları, soft stop gibi gelişmiş yönetim yazılım algoritmalarına sahiptir. Buzdolapları için elektrik tasarruf cihazı %20 - %40 arasında enerji tasarrufu 2-fazlı asenkron alternatif akımla çalışan motorlu cihazlarda kullanılır Kolay montaj Cihazları korur, ömrünü uzatır En son

Detaylı

Centronic EasyControl EC315

Centronic EasyControl EC315 Centronic EasyControl EC315 tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TÜRKÇE APW-896/IP-420 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARI : ❶ ❷ ❶ ❷ ❸ ❸ ❶ ❷ ❸ TÜRKÇE i GÜVENLIK ÖNLEMLERI - ii TÜRKÇE iii iv APW-896 daha güvenli şekilde kullanmak için alınması gereken önlemler 1. Elektrik şokunun

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII

Masa lambası. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D Hamburg 91593FV05X03VII Masa lambası Kullanım Kılavuzu ve Garanti Bilgileri Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91593FV05X03VII 2017-06 Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

Konica Minolta sanayi tipi cihazlar. Güvenlik Önlemleri

Konica Minolta sanayi tipi cihazlar. Güvenlik Önlemleri Konica Minolta sanayi tipi cihazlar Güvenlik Önlemleri Güvenlik Sembolleri Aşağıdaki semboller, cihazın hatalı kullanımına bağlı kazaları önlemek amacıyla bu kılavuzda kullanılmaktadır. Cümlenin güvenlikle

Detaylı

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi KAYNAK ve KESME MAKiNELERi 2016 ÜRÜN KATALOĞU 1 İÇİNDEKİLER SAYFA PoWerPlus+ MMA / TIG / MIG / Plazma Serisi Makineler Inverter MMA DC Kaynak Makineleri 5-8 Tek Fazlı MIG-MAG Sinerjik Gazaltı Kaynak Makineleri

Detaylı

2. Filtreyi yuvasından çıkarınız. 3. Filtreyi tazyikli musluk suyunun altında veya bula ık makinesinde yıkayınız. 4. Filtreyi yerine takınız.

2. Filtreyi yuvasından çıkarınız. 3. Filtreyi tazyikli musluk suyunun altında veya bula ık makinesinde yıkayınız. 4. Filtreyi yerine takınız. Çevreye duyarlı imha Bakım ve temizlik Bakım ve temizlik Mü teri hizmetleri Ambalaj çevreye duyarlı olarak imha edilmelidir. Bu ürün 2012/19/EU sayılı Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar Direktifi

Detaylı

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı El Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları

STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları STEREO MİKROSKOP Kullanma talimatları Ürn.No. 91-19000 D D 1! 1) B H c G F J 2x AA E I G e i Genel Uyarı Boğulma tehlikesi: Bu ürün çocukların yutabileceği küçük parçaları içerir. Bu durum bir boğulma

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ GÜVENLİK VE SAĞLIK İŞARETLERİ Özel bir amaç, faaliyet veya durumu işaret eden - levha, - renk, - sesli ve/veya ışıklı sinyal, - sözlü iletişim ya da el kol işareti yoluyla

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ

KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ KIRICI DELİCİ MATKAP MODEL RTM215 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZ 1 3 4 5 7 6 2 8 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ MANDRENİ 2. İLAVE SAP 3. DERİNLİK MESNEDİ SIKIŞTIRMA VİDASI 4. DARBELİ / DARBESİZ SEÇİM ANAHTARI

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

UC 912 HALI ÇIKARICISI KULLANIM TALİMATLARI

UC 912 HALI ÇIKARICISI KULLANIM TALİMATLARI UC 912 HALI ÇIKARICISI KULLANIM TALİMATLARI Teknik Özellikler Depo kapasitesi, solüsyon deposu 15L Sıvı güvenliği kapaması 35L Depo kapasitesi, kuru emme 45L Motor, by-pass iki motor 2000W Pompa basıncı

Detaylı

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU

KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU KIRICI ve DELİCİ MATKAP MODEL RTM276 KULLANIM KLAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER VOLTAJ GİRİŞ GÜCÜ DEVİR HIZI MAX. BETON DELME ÇAPI UÇ TİPİ 230V-50HZ 1700W 900-1900d/dk 50mm SDS MAX CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SDS UÇ

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII USB şarj cihazı tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 95973HB43XVIII 2018-01 361 188 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 tr Montaj ve İs letme Talimatı Kumanda elemanlı tekli kontrol cihazı As ağıdaki kis ilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili

Detaylı

Üretim Serisi LogiTIG

Üretim Serisi LogiTIG Üretim Serisi LogiTIG Taşınabilir TIG AC/DC Profesyonel Makineler ELECTRODE TIG www.merkle.com.tr TIG DC TIG AC 2 1. Çelik ve Paslanmaz Çelik İçin TIG DC Kaynak Makinesi 2. Alümi Üretim Serisi LogiTIG

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ. CTT 200 VHF ( Mikrofon Vericisi ) ORIENT ORIENTAL ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ. KABLOSUZ ÝLETÝÞÝM SÝSTEMLERÝ

KULLANMA KILAVUZU KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ. CTT 200 VHF ( Mikrofon Vericisi ) ORIENT ORIENTAL ELEKTRONÝK LTD. ÞTÝ. KABLOSUZ ÝLETÝÞÝM SÝSTEMLERÝ SATICI FÝRMA KABLOSUZ MÝKROFON SÝSTEMÝ CTT 200 VHF ( Mikrofon Vericisi ) KULLANMA KILAVUZU YETKÝLÝ SERVÝS ORIENT Oriental Elektronik San. ve Tic. Ltd. Þti. Kablosuz Ýletiþim Sistemleri Refik Belendir sokak

Detaylı

POP-UP LUPE POP-UP BÜYÜTEÇ 3X. Açma Kapama. 2x CR V LED. Ürn.No

POP-UP LUPE POP-UP BÜYÜTEÇ 3X. Açma Kapama. 2x CR V LED. Ürn.No POP-UP LUPE POP-UP BÜYÜTEÇ 3X Açma Kapama 2x CR-1130 3V LED Ürn.No. 90-58000 Genel Uyarı Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya piller). Çocukların

Detaylı

Titreþim denetim cihazý

Titreþim denetim cihazý Titreþim denetim cihazý Tip 675 Titreþim hýzý (mm/s, rms) 2 Transistör þalter çýkýþý (Ön ayarlamasý sabit olarak yapýlmýþtýr) Analog elektrik çýkýþý: 4...20 ma Frekans aralýðý: 10 Hz...1000 Hz 1 Hz...1000

Detaylı

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU 1. Genel GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU GEPA BAR-24X2 Akü Redresör Grubu trafo merkezleri, fabrikalar, acil aydınlatma sistemleri ve 24V DC gerilime ihtiyaç duyulabilecek alanlarda kullanılmak üzere

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TB1.4 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TB1.4 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TB1.4 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Güç Adaptörü AC/DC 90W, Dizüstü Bilgisayar İçin

Güç Adaptörü AC/DC 90W, Dizüstü Bilgisayar İçin Güç Adaptörü AC/DC 90W, Dizüstü Bilgisayar İçin Kullanma Kılavuzu DA-10190 Öncelikle dizüstü bilgisayarların ve netbookların şarj edilmesi ve bunlara güç sağlanması için özellikle tasarlanmış olan yeni

Detaylı

MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI

MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI Kullanma Talimatı Taşıma ve Nakliye Kuralları Cihazınızın uygun tasıma şekli: Streç film veya balonlu naylon ile ambalaj yapıldıktan sonra karton koli

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ AĞAÇ KESME MAKİNASI MODEL RTM902 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 9 8 1 4 5 3 6 2 7 10 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. ELEKTRİK KABLOSU 2. TUTMA KOLU 3. EL SİPERİ(FREN KOLU) 4. ÖN TUTMA KOLU 5. KLAVUZ 6. TESTERE

Detaylı

DC Güç Kaynağı (DC 0 30V, 0 5A) Model No: TE 5305B

DC Güç Kaynağı (DC 0 30V, 0 5A) Model No: TE 5305B DC Güç Kaynağı (DC 0 30V, 0 5A) Model No: TE 5305B Proskit TE 5305B DC güç kaynağı ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ürünü kullanmadan önce Kullanma Kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.

Detaylı

1736/1738. Power Logger. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar

1736/1738. Power Logger. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar 1736/1738 Power Logger Güvenlik Bilgileri Ürününüzün kaydını yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları ve prosedürleri tanımlar.

Detaylı

Prob, 6 mm çapa sahip girintili vida deliklerine sığar. Prob, maksimum 4 A akımla CAT IV 600 V/CAT III 1000 V derecesine sahiptir.

Prob, 6 mm çapa sahip girintili vida deliklerine sığar. Prob, maksimum 4 A akımla CAT IV 600 V/CAT III 1000 V derecesine sahiptir. MP1 Magnet Probe Kullanma Kılavuzu Giriş MP1 Manyetik Prob (Prob veya Ürün) 4 mm güvenlik test uçlarıyla kullanılan manyetik uçlu bir aksesuardır. Manyetik uç; RCD'lerdeki karbon çelik vidalar veya devre

Detaylı

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU

TSEK. ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 1. CİHAZ TİP ve MODEL TANITIMI ELEKTRİKLİ ISITICI KULLANMA ve BAKIM KILAVUZU 2 3 3 1 2 1 VRE Modeli Elektrikli Isıtıcı VCE Modeli Elektrikli Isıtıcı 1. Isıtıcı Gövdesi; isteğe ve kullanım yerine bağlı

Detaylı

QT-U601 Kullan m K lavuzu

QT-U601 Kullan m K lavuzu QT-U601 Kullan m K lavuzu Instruction Manual 01 De erli Müflterimiz, Bluelight ı tercih etti iniz için teflekkür ederiz. Ürünlerimiz tamamen siz de erli müflterilerimizin hayatını kolaylafltırmak için

Detaylı

1662/1663/1664 FC. Electrical Installation Tester. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar

1662/1663/1664 FC. Electrical Installation Tester. Güvenlik Bilgileri. Uyarılar 1662/1663/1664 FC Electrical Installation Tester Güvenlik Bilgileri Ürününüzün kaydını yapmak ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları

Detaylı

Kullanım Kılavuzu WT 3 SPD. Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com. Orijinal Kullanım Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu WT 3 SPD. Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com. Orijinal Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu Orijinal Kullanım Kılavuzu WT 3 SPD Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com 30521E(1)2012-04-10 A 2012-04-10 KULLANIM KILAVUZU TÜRKÇE İÇİNDEKİLER GİRİŞ...

Detaylı

2. Filtreyi yuvasından çıkarınız. 3. Filtreyi tazyikli musluk suyunun altında veya bula ık makinesinde yıkayınız. 4. Filtreyi yerine takınız.

2. Filtreyi yuvasından çıkarınız. 3. Filtreyi tazyikli musluk suyunun altında veya bula ık makinesinde yıkayınız. 4. Filtreyi yerine takınız. Çevreye duyarlı imha Bakım ve temizlik Bakım ve temizlik Mü teri hizmetleri Ambalaj çevreye duyarlı olarak imha edilmelidir. Bu ürün 2012/19/EU sayılı Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar Direktifi

Detaylı

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 10 Kanallı El Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün Firma tanımı Ürün ismi Ürün kodu Firma ismi Adres SELULOZiK TiNER TN200.00.0000 Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815

Detaylı

Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu

Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu Kullanıcı Kılavuzu DA-10193 Digitus Üniversal USB Seyahat Şarj İstasyonu, tüm cihazlarınızı (dizüstü bilgisayarlar, ultrabook'lar, değiştirilebilir cihazlar, tabletler,

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı