EFFİE KAZANDIRAN RAPOR İÇİN FAYDALI İPUÇLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EFFİE KAZANDIRAN RAPOR İÇİN FAYDALI İPUÇLARI"

Transkript

1 EFFİE KAZANDIRAN RAPOR İÇİN FAYDALI İPUÇLARI

2 2 EFFİE TÜRKİYE KATILIM VE KATEGORİ SAYILARI

3 E F F I E T I P S EFFIE 2018: TEMEL BİLGİLER Kampanya Kapsamı: 1 Ocak Mart 2018 Toplamda: 25 Ana kategori + 11 Özel kategori 1+1 Kuralı devam ediyor Özel kategorilere özel form

4 E F F I E T I P S Genel Kategoriler

5 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Otomotiv Otomotiv ürünleri/ Hizmetleri Ulaşım/ Kargo Her tür binek otomobil ve ticari araç (tır, kamyon, minibüs, otobüs) mopet, motosiklet vs motorlu araçlara ait model ve marka iletişim çalışmaları. Lastik, motor yağı, akaryakıt, akü, otomotiv aksesuarları, otomotiv servis hizmeti, otomotiv bayii vb. Ulaşım (deniz, hava, kara) şirketleri, bisiklet ve otomobil kiralama şirketleri, uzun dönemli bireysel araç kiralama şirketleri, filo kiralama şirketleri, kargo şirketleri, dijital ulaşım aplikasyonları (örneğin bitaksi, uber gibi)

6 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Değişen Tanım: Değişen Tanım: Yeni Kategori: Banka ve Finans Kuruluşları Kart ödeme sistemleri ve sadakat programları Sigorta Hizmetleri Kart dışında tüm bankacılık ürün ve hizmetleri (Kurumsal bankacılık; bireysel bankacılık, internet ve mobil bankacılığı ürünleri ve hizmetleri). Kart dışında katılım bankacılığı ürün ve hizmetleri. Diğer finansal hizmetler (Menkul değerler, yatırım, danışmanlık hizmetleri, halka açılma, özelleştirme, leasing, factoring, kredi derecelendirme hizmetleri, forex aracı kuruluşları). Bankaların sunduğu tüm kredi kartları, banka kartları vb. Bir markaya ait olmayan, bağımsız sadakat ve avantaj programları (Dijital ya da kart) (Örneğin: Zubizu, Hopi, Platinium Masa gibi platformlar) Sigorta şirketlerinin kendi acenteleri, bankalar veya katılım bankaları aracılığıyla sundukları tüm sigortacılık hizmetleri (hayat sigortaları, sağlık sigortaları, bireysel emeklilik sigortası, eğitim sigortası, trafik sigortası, kasko vb ). Birden fazla sigorta markasının ürünlerini satan şirketler (örneğin sigortam.net gibi)

7 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Değişen Tanım: Değişen Tanım: Değişen Tanım: Ev Temizlik ve Bakım Ürünleri Her türlü ev temizlik ürünleri (çamaşır, bulaşık ve ev temizlik ve bakım malzemeleri), kâğıt temizlik ürünleri, her türlü ev parfümü, cilalar, yumuşatıcılar gibi ana işlevi temizlik olmayan ev bakım ürünleri, haşere ilaçları, kova, elektrikli olmayan süpürge, bulaşık bezleri, süngerleri vb. Kozmetik Güzellik Ürünleri ve Kişisel Bakım Ürünleri Sabun, şampuan, tıraş bıçağı-köpükleri-jelleri, ağız ve diş bakım ürünleri, parfüm, kozmetikler, kolonya, deodorant, güneş koruyucu ürünler, kulak temizleme çubukları, yüz ve vücut losyonları-kremleri, her türlü makyaj, yüz ve vücut bakım ürünleri vb. Sağlık kişisel korunma OTC ürünleri, prezervatifler, vitaminler, gıda takviyeleri, bebek bezleri, ped ve hijyen ürünleri, hasta bezleri vb. (Not: Eczane kanalıyla satılan kişisel bakım ürünleri bu kategoriye değil, Kozmetik Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri kategorisine girer) Medya, yayın ve dijital platformlar Mecra olarak basın, televizyon, radyo, sinema, gazete, dergi, kitap, web siteleri (eğlence, yaşam biçimi, haber, iş vb ), karasal ve dijital yayın yapan tüm televizyon ve radyo program ve istasyonları, sinema salonları, OTT ler (dijital yayın platformları: BluTV, Puhu TV, Netflix gibi) Tüm içerik tanıtımları: film, dizi, yarışma programı vs. (Not: Festival tanıtımları Turizm-Eğlence- Restoran kategorisine girer)

8 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Değişen Tanım: Yeni kategori: Telekomünikasyon Turizm-Eğlence - Restoran Spor Klüpleri ve Markalı Spor iletişimleri Moda Tekstil, aksesuar Telekom operatörleri, internet servis sağlayıcıları, arama motorları, cep telefonu bayileri ve tüm iletişim sağlayıcıları. Tatil köyü, tur, otel, devre mülk, eğlence parkları, festivaller, seyahat acenteleri, gezi web siteleri, güzellik salonları, Spa lar. Fast food zincirleri, bağımsız restoranlar ve restoran zincirleri HOBİ VE OYUNCAK: Fotoğraffilm malzemeleri, bisiklet, spor aletleri, zayıflama araç ve gereçleri, hobi malzemeleri, pil, her tür oyuncak. Her tür spor kulübünün kendi yaptığı tanıtımlar, markaların spor sponsorlukları ve etkinlikleri, spor salonlarının tanıtımı, spor organizasyonlarının tanıtımları (olimpiyat, lig, yarışma, vb.) Bir spor kulübüne bağlı veya bağımsız e-spor takımları ile e- spor karşılaşmalarının tanıtım faaliyetleri de bu kapsamdadır. Kumaş, iplik, düğme, fermuar, her türlü hazır giyim-ayakkabıaksesuar (kravat, kemer, çanta vs ), her türlü spor giyim-ayakkabı-aksesuar, saat, gözlük, bijuteri, mücevher vb.

9 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Değişen Tanım: Değişen Tanım: Yeni Kategori: Çoklu Perakende Birden fazla markayı aynı çatı altında sunan tüm gerçek ve sanal perakendeciler VEYA birden fazla satıcıyı aynı çatı altında sunan e- ticaret siteleri. Zincir gıda marketleri, AVM ler, department store lar, çoklu marka sunan ayakkabı mağazaları, kitap / film dükkanları, indirim marketleri, yemek sipariş siteleri, teknoloji marketleri, emlak siteleri, oyuncak mağazaları, birden fazla markanın ürününü adrese teslim eden şirketler (Örneğin Getir) NOT: Çoğunlukla kendi markası ve alt markalarını satan ve iletişiminde kendi markalarının ürünlerini tanıtan perakendeciler bu kategoride yarışamaz. Telekom operatör mağazaları iletişimde tek marka tanıtımı yapmıyorsa bu kategoride yarışabilir. ( Tüm telefonlarda cazip fiyatlar diyen bir Turkcell kampanyası bu kategoriden, Samsung Turkcell den alınır diyen kampanya Elektronik Ürünler kategorisinden yarışabilir). Dayanıklı eşya ve küçük ev aletleri Ev ve kişisel bakım için kullanılan tüm elektrikli ürünler: Çamaşır makinesi, buzdolabı gibi dayanıklı eşyalar, fritöz, meyve sıkacağı gibi elektrikli mutfak araçları; tıraş makinesi, saç kurutucu, şekillendirici gibi elektrikli kişisel bakım ürünleri şofben, klima, kombi, soba gibi iklimlendirme ürünleri. Ev dekorasyon / Züccaciye Her tür züccaciye ve ev dekorasyon ürünü: Tencere, tabak, bardak, çatal bıçak, vb. mutfak ve sofra ürünleri. Cam, porselen vs. malzemeden her tür ev dekorasyon ürünü. Her tür mobilya, halı ve ev tekstili (nevresim, örtü, perde, tül). (Örneğin Madame Coco, Korkmaz, Paşabahçe gibi markalar bu kategoride yarışırken, Evkur, Enplus gibi bir çok markayı satan markalar Çoklu Perakende kategorisinde yarışır.)

10 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Değişen Tanım: Elektronik Ürünler / Elektronik Hobi ve Eğlence ürünleri Emlak, İnşaat, Yapı Malzemeleri Temel Gıda Televizyon, ses ve/veya görüntü cihazları, video, radyo, müzik seti, mobil cihazlar (telefonlar, tabletler, akıllı saatler), telekom operatörlerinin kendi ürettiği cihazlar, VR cihazları, ev sineması, DVD / Blue-ray oynatıcılar, kameralar, masaüstü ve dizüstü bilgisayar donanımları, oyun konsolları, dronelar, fotoğraf makinesi vb. (Elektronik ürünlerin hedef kitlesi profesyonel ya da tüketici olabilir.) Not: Telekom operatörlerinin tek bir marka veya kendi markası için yaptığı cihaz kampanyaları da bu kategoriye girer. İnşat projelerinin tanıtımı, inşaat malzemelerinin tanıtımı ve evin taşınamayan temel ihtiyaçlarını kapsar: Yapı malzemeleri, sıhhi tesisat, yalıtım malzemeleri, hidrofor, kazan, jeneratör, boya, duvar kağıdı, vitrifiye, armatür, seramik, hazır mutfak, elektrik, enerji, tüp vb. (Gıda ve data hizmetlerini kapsamaz) Margarin, makarna, sıvıyağ, tereyağı, peynir, süt, şarküteri ürünleri, tavuk, balık, et, çorba, konserve, reçel, salça, sos, yoğurt vb. Perakende mağazalarının kendi markası (private label) temel gıda ürünlerine yapacakları iletişimler de bu kategoriden başvurabilir.

11 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Buzdolabı Atıştırmalıkları, Dondurulmuş Gıda ve Dondurmalar Tatlı, tuzlu atıştırmalıklar İçecek Hazır pudingler, sütlü tatlılar, buzdolabı tatlıları, çocuklara yönelik sütlü ürünler, probiyotik yoğurtlar, meyveli yoğurtlar, dondurmalar, yenilebilir donmuş ürünler vb. Perakende mağazalarının kendi markası (private label) buzdolabı atıştırmalıkları ve dondurma ürünleri de bu kategoriden başvurabilir. Bisküvi, kek, kraker, gofret, çikolata, çikolatalı ürünler, işlenmiş kuruyemiş, tatlı ve tuzlu çerezler, şekerleme, sakız, vb. Meyve suları, gazlı içecekler gibi her tür meşrubat, kahve, çay, karışım tozları, aromalı sütler, fonksiyonel içecekler (sporcu, probiyotik), ayran, su, kefir, enerji içecekleri vb.

12 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Değişen Tanım: B2B Pazarlama Sivil Toplum Kuruluşları Hedef kitlesi doğrudan bireyler değil, şirketler olan pazarlama uygulamaları bu kategoride değerlendirilecektir. Şirketlere, mal ve hizmet üretim aşamasında ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri sağlayan firmalar, yaptıkları iletişimler ve doğrudan pazarlama aktiviteleri ile bu kategoriden başvurabilir. Ticari araçlar, kobi bankacılığı, kurumsal bankacılık, üreticilere yönelik hammadde, tedarik hizmetleri, toptancı marketleri, işletmelere yönelik telefon ve data hizmetleri, lojistik hizmetleri, filo kiralama hizmetleri, vb. tüm alanlarda yapılan kurumdan kuruma iletişim çalışmaları Kar amacı gütmeyen kuruluşların, sosyal bir soruna çözüm arayan kampanyaları vb. Başvuru sahiplerinin sorun/konu ile ilgili elde edilen ölçülebilir etkiyi kanıtlamaları mecburidir.

13 E F F I E T I P S Özel Kategoriler

14 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Sürdürülebilir Başarı Üç yıl ya da daha uzun bir süre boyunca başarılı olmuş ürün ve hizmet kampanyaları Sürdürülebilir Başarı ödülüne aday olabilmek için, ürün veya hizmete ilişkin en az 3 yıllık bir süreklilik dönemine haiz olmak gerekmektedir. Ödüle aday başvuruların strateji ve yaratıcı uygulamalarda ortak amaçları koruması ve en azından bir süreklilik unsuru taşıması beklenmektedir. (Spokesperson, slogan, cingıl, tema vs.). Bu unsurları taşıyan başvurunun zaman içindeki etkinliği irdelenecektir. Başvurunun ilk yıl, orta dönem ve son güncel yıl gibi, üç dönemsel veri taşıması beklenmektedir. (Sürdürülebilir Başarı kategorisinin özel bir başvuru formu bulunmaktadır.)

15 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Markalı İçerik Bu kategoride, geleneksel reklam iletişiminin değil, söz konusu marka ile özdeşleşmesi ya da markanın sahip çıkması arzu edilen içerik iletişiminin etkinliği ölçülür. Mecra bağımsızdır; yani her türlü mecra vasıtasıyla tüketici ile buluşması sağlanabilir. Esas mesele hedef kitlenin mesajı, geleneksel reklamlarda olduğu gibi, zorla ya da gafil avlanarak değil, isteyerek almasını/tüketmesini sağlamaktır. İçeriklerin, markanın ana iletişim kampanyasının ve/veya marka özünün bir yansıması olması beklenir. Başvuruların, bu içeriklerin nasıl yaratıldığını, markanın tümüyle nasıl bir bağlantı kurmayı başardığını, iş hedeflerine nasıl katkıda bulunduğunu, nasıl dağıtıldığını ve paylaşıldığını, hedef kitle detaylarını ve yarattığı iş ve etkinlik başarısını detaylı açıklaması beklenir. Sinema filmi, kısa film, şarkı, video klip, oyun, kitap, dergi vb. içerik ve yayınlar.

16 E F F I E E Ğ İ T İ M İ İtibarla Büyüyenler Bu kategori, şirket ya da markaların sadece ürün ya da hizmetlerinin satışını artırmaya yönelik değil, şirket itibarını artırmaya, sosyal sorumluluk, sponsorluk, PR projelerini duyurmaya, iç iletişim, halka arz, imaj çalışmaları ve işveren markası olmaya yönelik çalışmalarını kapsar. Şirketlerde genellikle, marka iletişimi çatısı altında değil, kurumsal iletişim çatısı altında yönetilen projelere açık bir kategoridir. Hedef kitlesi sadece son tüketici değil, tüm sosyal paydaşlar olan projelerin (sağlık, eğitim, sanat ve kültürel hizmetler, çevre ve yerel hizmetler vb.) katılması uygundur. İtibara yönelik metriklerin yanı sıra, başvuru sahiplerinin bu metriklerin markanın faaliyeti ile ilişkisi ve neden önemli olduklarını ifade etmeleri beklenmektedir.

17 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Küçük Bütçeyle Büyük Başarı Kampanya bütçesi sınırlı olan başvurular içindir. Kampanya dönemi bütçesi (Tüm medya ve aktivasyon harcamaları dahil) TL nin altında olan başvurulara açıktır. 360 derece bir kampanyanın parçası ile bu kategoride yarışmak mümkün değildir.

18 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Taze Reklamverenler Bu kategori reklam sektörünün yeni yıldızları, yeni reklamverenler için. Kategorinin amacı hedef kitlesiyle ilk kez buluşan reklamverenlerin (tüzel yapıların) ilk buluşmada yarattığı etkiyi ödüllendirmek. Başvuru için temel kriter, reklamverenin daha önce kendi kategorisinde ya da başka bir kategoride reklamveren sıfatını kazanacak bir faaliyet için ilk kez kolları sıvamış olmasıdır.

19 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Değişen Tanım: Yeniden Doğanlar Bu ödül yeniden doğuş kampanyaları içindir. Başvuruya konu olan marka, satışlarında birkaç yıllık gerileme veya hiçbir ilerleme kaydedememe durumuna karşılık en az son altı ay süresince yükselme kaydetmiş olmalıdır. Markanın en az son 6 ay içinde gösterdiği başarı mutlaka yeni bir pazarlama ve iletişim stratejisi geliştirmesi sonucu gerçekleşmiş olmalıdır. Burada katılımcılardan beklenen, kaydedilen çıkışın geçici değil, kalıcı bir başarı olduğunu ispat etmeleridir. Katılımcılar ticari zorluklar, markanın durumu, rekabet ortamı ve çalışmanın nasıl başarılı olduğunu detaylandırmak zorundadır. Not : Başvuruda sadece yeniden doğuş dönemi değil, gerileme döneminden önceki dönemde yapılan pazarlama yatırımı ve strateji anlatılmalıdır. Ayrıca yeniden doğuş döneminin uzunluğu da detaylandırılmalıdır.

20 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Yerelde Fark Yaratanlar Kategori ayrımı gözetmeksizin, bölge için üretilmiş ve salt yerel mecrada yayınlanmış - TV, basın, radyo, açıkhava, sinema - bölgesel markaların veya ülke çapında hizmet veren markaların bölgesel kampanyaları. Başvuruya, medya ajansından sadece yerelde yayınlandığına dair belge eklenmeli. Bölgesel sonuçların (araştırma veya iş sonucu) verilmesi gerekir. Ulusal bir markanın bölgeye özel kampanyası yarışabilir ama işin ve sonucun bölgeye özel olduğu ispatlanmalıdır.

21 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Özel Günlerde Başaranlar Bu kategori dönemsel iletişim fırsatlarını değerlendiren, fark yaratan markalar içindir. Resmi ve dini bayramlar, anneler günü, babalar günü gibi özel günler, Dünya Kupası, Olimpiyat gibi büyük organizasyonlar markaların yeni bir enerji ile hedef kitlelerine ulaşacakları büyük fırsatlar sunuyor. Fırsatları iyi değerlendiren kampanyalar Özel Günlerde Başaranlar kategorisinde yarışabilir.

22 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Özgün Marka Deneyimi -Aktivasyonda Başarı Bu kategori markayı hedef kitlesi ile buluştururken sadece TV, radyo, basın gibi konvansiyonel mecraların sınırları içinde kalan kampanyalar için uygun değildir. Hayata geçirdiği çalışma ile hedef kitle-marka ilişkisinde fark yaratan bir yeniliğe imza atmış, markayı bambaşka bir boyutta tüketicisiyle buluşturan, deneyimleme şansı sunan kampanyalar bu kategoride yarışabilir. Kullanılan yöntem her şey olabilir; ürün demosu yeniden tasarlanmış, satış mağazası yepyeni bir bakış açısıyla yeniden dizayn edilmiş, yeni bir oyun ya da interaktif bir film vasıtasıyla yeni bir ürün ya da hizmet deneyimi yaşatılmış olabilir. Burada önemli olan hedef kitleye marka stratejisi ile tutarlı bir deneyim yaşatmış olmaktır. Etkinlik, merchandising ve demo çalışmaları, satın alma noktasına özel olarak hazırlanmış yeni bir alışverişçi deneyimi yaşatan ya da olan deneyimi geliştiren kampanyalar ve shopper-marketing anlayışıyla hazırlanan mağaza içi entegre iletişim kampanyaları, dijital uygulamalar (mobil veya desktop), oyun kurguları vs. bu kategoriye girer.

23 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Topluluk Yönetiminde Başarı Bu kategori bir markayı beğenmenin ötesine taşıyan, etkin ve sadık topluluklar yaratan çalışmalar içindir. Başvurular içerik, tecrübe, platform, haber vb. unsurlar kullanarak markanın hedefleri doğrultusunda topluluklarını genişleten, bağlılık yaratan, paylaşım sağlayan ve mesaj mecrası olarak kullanılan ya da verilen mesajı güçlendiren çalışmalar olmalıdır. Katılımcılardan topluluk bağlamında etkinliği, spesifik olarak kaydedilen başarıyı ve etkin topluluk yönetiminin marka/ticaret üzerindeki katkılarını net olarak tanımlamaları beklenmektedir.

24 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Medyayı Yeniden Yaratanlar Mevcut bir medya kanalının yenilikçi kullanımı ya da daha önce mecra olarak kullanılmamış alanlarda yaratılan medya uygulamaları. Effie ler, fikrin sonucu olan başarılı etkinlikle ilgilidir. Yaratıcı fikir ve medya fikri arasındaki çizgi zaman zaman bulanıklaşır. Medya fikrinin kampanyanın taşıyıcısı olduğu durumlar bu kategoride yarışabilir.

25 Başvuru formunu E F FI IE E T IT PIS P 2S nasıl doldurmalıyım?

26 5a - İletişimde karşı karşıya E F FI IE E T IT PIS P 2S bulunduğunuz stratejik durum nedir?

27 E F FI IE E T IT PIS P 2S Pazar ne durumda? Jüriyi pazarı hiç tanımıyor olarak kabul et! Max 1-2 paragrafta Pazar dinamikleri/ana oyuncular/rekabet ile ilgili bilgi ver!

28 E F FI IE E T IT PIS P 2S Zorluklar neler? İletişim kampanyasının marka için kritik önemi nereden geliyor? T ü k e t i c i z i h n i n d e ç o k g ü ç l ü b i r b a r i y e r o l u ş m u ş t u M a r k a n ı n v a a d i e s k i m i ş t i v e P a z a r p a y ı k a y b e t m e y e b a ş l a m ı ş t ı k

29 5b Hedefleriniz nelerdi? E F FI IE E T IT PIS P 2S İş gerçekleştikten sonra uydurulmuş hedefler duygusu yaratma!

30 E F FI IE E T IT PIS P 2S İş Hedefleri Hedef: Başarılı bir lansman yapmak Spesifik ol. Ölçülebilir başarı hedefi koy Hedef: Pazar payını 0,5 puan artırmak 0,5 puan bu Pazar için ne kadar anlamlı? Hedef: Bağış gelirlerini 2016 yılına göre %50 yükseltmek Hedef: Mobil aplikasyonu duyurarak yeni kullanıcı sayısını artırmak Ne kadar artırmak?

31 E F FI IE E T IT PIS P 2S Algısal Hedefler Hedef: «Yenilikçi marka» algısını 2016 yılına göre 2 puan yükseltmek Hedef: Hedef kitlenin yoğunlukla bulunduğu Facebook üzerinden yüksek iletişim ekinliği elde etmek Ne kadar yüksek? Hedef: Marka piramidinde «farklılaşma» seviyesinde 3 puan gelişme

32 E F FI IE E T IT PIS P 2S Davranışsal Hedefler Hedef: Mobil internet kullanmayan inaktif abonelerin 1/10 unu mobil internetle tanıştırmak Hedef: x markasının yeni doğan deneme skorunu artırmak Ne kadar artırmak? Neden o kadar?

33 5c Toplam medya harcamaları E F FI IE E T IT PIS P 2S $ $$ $$$ $$$$ $$$$$

34 6a Büyük fikir neydi? E F FI IE E T IT PIS P 2S Kampanyanın ana fikri neydi? Yaratıcı işin belkemiği neydi? Tek cümleyi geçme! Kısa ve öz

35 6b Büyük fikre nasıl ulaştınız? E F FI IE E T IT PIS P 2S Karşılaşılan zorluk ve seni fikre götüren tüketici içgörüsü arasındaki bağı anlat O zorluğu aşmana bu fikir nasıl yardım etti? Kampanyayı farklı kılan ne? Bu fikrin sonuçla ilişkisini hissettir. Zorluk Fikir Uygulama Sonuç

36 7a Fikri nasıl hayata geçirdiniz? E F FI IE E T IT PIS P 2S Fikri hangi mecralarda hangi strateji ile hayata geçirdiniz? Neden o mecra? Neden o strateji? O mecrayı nasıl kullandınız? Başkalarının o mecrayı kullanması ile sizin kullanmanız arasında fark var mı? Fikir ve mecra kullanımı nasıl örtüşüyor? Zorluk Fikir Uygulama Sonuç

37 7b Fikri nasıl hayata geçirdiniz? E F FI IE E T IT PIS P 2S Mecraları belirt!

38 8 Kampanyanın başarılı olduğunu E F FI IE E T IT PIS P 2S nereden biliyoruz? Her hedefin sonucunu ayrı ayrı belirt! Jüride kandırılıyormuş hissi yaratma!

39 E F FI IE E T IT PIS P 2S Her sonuç için kaynak belirt! Kanıtla! Kaynak gösterirken detay ver: GFK Omnibus Çalışması, Ağustos 2016 AC Nielsen Perakende Paneli, Kasım 2017 Eti İç Satış Verisi, Aralık 2016

40 E F FI IE E T IT PIS P 2S Hedefler, sonuca göre belirlenmiş hissi yaratma! Hedef: %0,10 Pazar payı artışı Fiili: %0,15 Pazar payı artışı Hedef: Belirtilen zor rekabet şartlarında Pazar payını korumak Fiili: Pazar payı korundu ( 2016 ciro pazar payı: 10% 2017 ciro pazar payı: 10,15%)

41 E F FI IE E T IT PIS P 2S Hedefler, sonuca göre belirlenmiş hissi yaratma! Hedefin 3 kat üstüne çıktık Hedefi aşmak olarak değil öngörüsüzlük olarak görülür Hedefi %300 aştık

42 E F FI IE E T IT PIS P 2S Sonucun neden başarılı olduğunu anlat Mevsimselliğin etkisiyle sonbaharda düşen dondurma tüketimi (bunu da kanıtla) kampanyanın etkisiyle %30 arttı Yeni marka denettirmenin zor olduğu (bunu da kanıtla) hijyenik ped kategorisinde, kategorinin köklü ve lider markasından 2 puan pazar payı alındı

43 E F FI IE E T IT PIS P 2S Sonuçlarda karşılaştırma yap Önceki dönemle karşılaştır Pazarın geneliyle karşılaştır Rakiplerle karşılaştırmak

44 E F FI IE E T IT PIS P 2S Sonuçlarda karşılaştırma yap Önceki dönemle karşılaştır Önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırmak Büyüme trendine bakmak - son birkaç ay / yıl Kampanya öncesi ve sonrasını kıyaslamak Hedef: TV Kampanyasının aktif olduğu 3 aylık dönemde %40 satış artışı K i m s e s a d e c e 3 a y i ç i n T V k a m p a n y a s ı y a p m a z! Y ı l t o p l a m ı n d a k i t r e n d i g ö s t e r! T V d ö n e m i n d e k i p e a k i v u r g u l a. K a m p a n y a s o n r a s ı e t k i n e o l d u?

45 E F FI IE E T IT PIS P 2S Sonuçlarda karşılaştırma yap Pazarın geneliyle karşılaştır 2014 senesine göre sabun kategorisi %8 daralırken, Gümüş Sabun %20 büyüdü 2015 yılında ihtiyaç kredisi pazarı %18 büyürken, GüvenBank sektörün üzerine çıkarak %25 büyüdü

46 E F FI IE E T IT PIS P 2S Sonuçlarda karşılaştırma yap Rakiplerle karşılaştırmak * Gümüş Sabun, %25 ilk akla gelme oranıyla kategorinin lideri olan markayı geride bırakarak %30 ilk akla gelme oranına ulaştı * Gümüş Sabun cirosal pazar payı %20 den %25 e çıktı ve marka tüm rakiplerin üzerinde büyüdü

47 E F FI IE E T IT PIS P 2S Sonuçlarda karşılaştırma yap Rakiplerle karşılaştır Gizliliğe dikkat: Marka ismi verilemiyorsa renk kodları kullanılabilir: Rakip 1 - Rakip 2 - Rakip 3

48 E F FI IE E T IT PIS P 2S Sonuçlarda verileri görselleştir Eti Küçük Kek Pazar Payı

49 E F FI IE E T IT PIS P 2S Hedeflerde olmayan ilave sonuçları göstermekten çekinme Türkiye nin en başarılı dijital kampanyası seçildi. Kendi PR ını yarattı. Ana haber bültenlerinde yer aldı. Avrupa nın en inovatif lansmanı seçildi.

50 E F F I E T I P S Hedef ve Sonuçlarda Kullanılacak Medya Metrikleri

51 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Medyada etkinlik göstergeleri Medya mix optimizasyonu ile önemli bir etkinlik artışı sağlandıysa sonuçlarda buna karşılaştırmalı olarak yer ver (aynı hedef kitleye yapılan farklı kampanyalara kıyasla vb.) Entegre kampanya sonuçlarında; proje ile önemli bir etkinlik sağlandıysa, buna sonuçlarda medya değeri kıyaslaması ile yer ver. Rekabet datasının mevcut olduğu noktalarda, markanın yatırımını rekabet ile kıyaslamalı olarak vererek, jürinin bütün resme hakim olmasını sağla.

52 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Medyada etkinlik göstergeleri Kampanyanın yapıldığı 2.çeyrekte, rekabetin de agresif yatırımının olduğu şampuan kategorisinde, %18 SOV(share of voice) ile en çok yatırım yapan 3. marka iken, bir önceki çeyreğe göre +200bps ile, en fazla pazar payı artışı sağlayan marka oldu. Yapılan proje kapsamında, TV ve dijitalde alınan ücretsiz ek görünürlükler sayesinde erişimimizi artırdık. Ne kadar erişim artışı sağlandı? Ek görünürlüklerin medya değeri karşılığı, toplam proje yatırımının % kaçına karşılık geliyordu?

53 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Marka algısına ve reklamın etkinliğine dair göstergeler Dijital platformlarda yapılan kampanyaların sonucunda; marka algısını ya da reklamın etkinliği ölçümlemek için araştırma yapıldıysa; araştırma çıktılarına, ortalama referans değerleri ile karşılaştırmalı olarak ve hedefler ile uyumlu şekilde sonuçlarda yer ver. Bu araştırmalarda ölçümlenebilen metrikler: - Reklamın hatırlanma skoru (Ad recall) - Marka bilinirliği (Brand awareness) - Markaya olan ilgi (Brand Interest) - Değerlendirme (Brand Consideration) - Markayı tercih etme (Brand Favourability) - Satınalma niyeti (Purchase Intent)

54 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Marka algısına ve reklamın etkinliğine dair göstergeler Reklamı görenlerde, görmeyenlere kıyasla marka bilinirliği skorlarında %13 lük artış görüldü. Ortalamadaki uplift olan %6 nın iki katı bir bilinirlik artışı sağlandı. Kampanya sonucunda tüm marka değerlerinde artış sağlandı. Ne kadar artış sağlandı? Benchmark lara göre artış oranı başarılı mı?

55 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Online video göstergeleri Markanın reklamlarının ya da dijitale özel geliştirilen içeriklerinin izlenme sayılarına sonuçta yer verirken, reklam gösterimi ile sağlanan erişimin başarılı sonuca ulaştığını gösterecek ek metriklere de yer ver; - Hedef kitlenin % kaçına erişildiği (awareness) - VTR / VCR - videonun tamamının izlenme oranı (awareness & consideration) - CTR (consideration & conversion) - Dijitale özel bir içerik geliştirildiyse; organik izlenmelerin oranı, kampanya döneminde kanalın toplam organik izlenmelerindeki ve/veya abone sayılarındaki artış. Standart video yayınları dışında; canlı yayın, second screen entegrasyonu, etkileşimli video gibi farklı kullanımlar yapıldıysa, bu uygulamaların sonuçlarına, platformun yerel ya da global farklı kampanyalarının sonuçları ile karşılaştırmalı olarak yer vererek başarıyı ölçülebilir olarak göster.

56 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Online video göstergeleri TV reklamının, dijitale özel olarak düzenlenmiş versiyonu ile 6 milyon tekil izlenmeye ulaştık. Kampanyaya katılmak için videoya tıklayanların oranı da %2 ile, ortalama video CTR oranının dört kat üzerinde bir performansa ulaştı. TV reklamımızı Shazam layan kullanıcılar, Shazam üzerinden mikrofonları aktive edilerek, klasikleşmiş reklam şarkımızla karaoke yaptılar. Telefondan karaoke yaptıran ilk marka olduk! Kaç kişi ile etkileşim sağlandı? Shazam kullanıcıları içinde oranı ne oldu? Shazam üzerinde benzer bir etkileşim kurgusu olan kampanyaların ortalamalarına göre nerede?

57 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Sosyal medya göstergeleri Kampanya hakkındaki sosyal medya konuşmalarına dair verilerin; - Sentiment analizi yapılmış - Spamden temizlenmiş tekil kullanıcı datası olduğundan, - Markanın ve rekabetin aynı dönem veya geçmiş dönem konuşmaları ile karşılaştırmalı olarak paylaşıldığından emin ol. Kampanyanın hedeflediği etkileşimi yarattığını gösteren öne çıkan yorumlardan örnekler ekleyerek savını destekle. Kampanyanın sosyal medyadaki erişimini sonuçlar arasında gösterirken, bu erişim ile hedefler doğrultusunda sağlanan ölçülebilir başarıya yer ver. Kampanya döneminde sosyal medyadan gelen; - Web sitesi trafiğinde, - Doldurulan form adedinde, - Gerçekleşen satış adedinde, - Sepet tutarında bir önceki aya ya da çeyreğe kıyasla ölçülebilir bir artış sağlandıysa belirt.

58 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Sosyal medya göstergeleri Anneler gününde, kampanya hashtag i kullanılarak yapılan ve kampanya ile ilgili olan konuşma gerçekleşti. Bu yorumların %93 u pozitif, %5 i notr olurken; diğer küçük ev aletleri markalarının konuşulma hacimleri ila arasında gerçekleşti. Anneler gününün en çok konuşulan küçük ev aletleri markası olduk. Kampanya ile anneler gününde sosyal medyayı ele geçirdik!

59 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Satış / lead / ziyaret göstergeleri Amacı satış, lead vb olan arama motoru, display ve video reklamlarında, yapılan kampanya sayesinde; - Web sitesi trafiğinde, - Sayfa görüntülenme sayısında ve sitede geçirilen surede, - Doldurulan form adedinde, - Gerçekleşen satış adedinde, - Sepet tutarında bir önceki aya ya da çeyreğe kıyasla ölçülebilir bir artış sağlandıysa belirt. Hedeflerde; - Satış artışını yeni kullanıcı sayısını ya da sepet tutarını artırarak sağlamak, - X hedef kitleden gelecek lead formlarında %Y artış sağlamak, - Websitesine gelen tekil ziyaretçiyi %X artırırken, sitede geçirilen ortalama süreyi veya ziyaret edilen sayfa/kategori sayısını %Y artırmak, gibi alt hedefler varsa, sonuçları bu kırılımda, bu hedefin öneminin de altını çızerek ver.

60 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Arama motoru detay göstergeleri - Tıklamalar - Tıklama oranı (CTR) - Dönüşümler - Form doldurma - Alışveriş tamamlama - Telefon görüşmesi - Ziyaret - Dönüşüm tutarları - Mağaza ziyaretleri (Store Visits -New!...)

61 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Satış / lead / ziyaret göstergeleri Sosyal medya, arama motoru ve display reklamlarını, sürekli optimizasyonlarla iyileştirerek; kampanyanın yapıldığı ay web sitesi trafiği bir önceki aya göre 2 katına çıktı ve kampanyanın birincil hedefi doğrultusunda; moda kategorisinde %76 lık ciro büyümesi sağlandı. Kampanya sayesinde web sitesi trafiğimiz %1200 arttı ve ROI %700 oldu. Hangi döneme kıyasla? Kampanya sonrasında bu trafik artışı azalarak da olsa etkisini sürdürdü mü? ROI hesaplaması gerçekçi olarak ölçümlendi mi?

62 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Programatik göstergeler Programatik satınalma sayesinde önemli bir maliyet avantajı ve/veya kampanya geri dönüşlerinde artış sağlandıysa buna dair verileri standart satınalım ortalamaları ile kıyaslamalı olarak paylaş. Kıyaslama yaparken; - Benzer hedef kitleye - Aynı bütçe aralığında - Aynı sürede - Aynı kategoride yapılmış olan bir standart satınalım ile karşılaştırma yap. Programatik satınalım sayesinde, farklı hedef kitlelere farklı kreatifler / özelleştirilmiş kampanya mesajları ile erişmenin sonucunda ulaşılan başarıyı yine standart satınalım ortalamaları ile kıyaslamalı olarak paylaş.

63 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Programatik göstergeler Programatik hedefleme sayesinde, ilk kez kadın ve erkek kullanıcılara farklı kreatifler ile mesajımızı ilettik. Bunun yanı sıra davranışsal olarak da hedef kitleyi kırarak, aynı mesajı hedef kitlelere özelleşmiş olan 12 farklılaştırılmış kreatif kurgu ve mesaj ile ulaştık. Bu sayede, geçmiş yıllardaki kampanyalara kıyasla; - Web sitesine gelen trafikte %42 lik artış sağlarken, - Tamamı doldurulan formlardaki artış %152 ye ulaştı. - Kampanya sonrasındaki websitesi trafikleri de, geçen yılın kampanya yapılmayan aylarının ortalamasının %20 üzerinde seyretmeye devam ediyor.

64 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Mobil göstergeler Mobile özel geliştirilen kampanyalarda; lokasyon bilgisi ya da aramak için reklama tıklayarak aksiyona geçen kullanıcı sayılarını, eğer bunun sonrasında takip eden aksiyona dair ek data varsa bunu (rezervasyon/satınalma vb), programatikte olduğu gibi, markanın önceki dönemlerdeki oranlarına ya da platformun yerel ya global benzer kampanyalardaki referans ortalamalarıyla karşılaştırmalı olarak paylaş. Mobilde yapılan hedefli reklamlar sayesinde, (lokasyon, hava durumu vb) standart kullanımlara göre daha iyi performans gösteren kampanyalara dair sonuçları, kampanya hedefleriyle uyumlu olarak ve standart kullanımların sonuçlarına kıyaslamalı olarak paylaş.

65 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Mobil göstergeler Geçtiğimiz yıl lanse ettiğimiz 450 bin indirilmiş olan ve 140 bin aktif kullanıcısı olan mobil uygulamanın re-lansman kampanyası sonucunda; - App 1 milyon yeni kullanıcı tarafından indirildi - Aylık aktif kullanıcı sayısı da 550 bine ulaşarak, aktif kullanıcı oranı %31 den %47 ye yükseldi de uygulama için satınalmalardan elde edilen ciro, geçtiğimiz yıla göre % 240 arttı. - Appstore ve GooglePlay deki ratinglerimiz de geçtiğimiz yılın 1 puan üzerine çıktı.

66 E F F I E E Ğ İ T İ M İ Medya inovasyonları Marka, kampanya dahilinde dijitalde daha önce kullanılmamış bir teknoloji kullanımı yaptıysa, ya da mevcut bir teknolojiyi daha önce kullanılmamış bir şekilde kullandıysa; bunu «fikri nasıl hayata geçirdiniz?» bölümünde; - Teknolojinin ne olduğunu, işlevini, - Bu kampanya özelinde mümkün kıldığı ayrıştırıcı/yenilikçi yönünü - Bunun markaya/kampanyaya katkısını anlaşılır bir biçimde paylaş. Ancak bu teknoloji sayesinde, kampanyanın sonuçlarında ölçülebilir bir başarı elde edildiyse, buna sonuçlarda yer ver. İlk kullanım yapan marka olması gibi bilgileri tek başına sonuçlarda kullanma.

Başvuruların mecraların en az birinin, 01 Ocak Mart 2018 döneminde yayınlanmış olması esastır.

Başvuruların mecraların en az birinin, 01 Ocak Mart 2018 döneminde yayınlanmış olması esastır. EFFIE 2018 KATEGORİLER Sektörel Kategoriler Sektörel kategorilere tüm mecralarda yayınlanmış - konvansiyonel, dijital - tekil işler veya çoklu kampanyalarla başvuru yapılabilir. Ayrıca doğrudan pazarlama,

Detaylı

1- Otomotiv Her tür binek otomobili, mopet, motosiklet, kamyon, pick-up, minibüs, otobüs, vs ye ait model ve marka iletişim çalışmaları

1- Otomotiv Her tür binek otomobili, mopet, motosiklet, kamyon, pick-up, minibüs, otobüs, vs ye ait model ve marka iletişim çalışmaları EFFIE 2017 KATEGORİLER Sektörel Kategoriler Sektörel kategorilere tüm mecralarda yayınlanmış - konvansiyonel, dijital - tekil işler veya çoklu kampanyalarla başvuru yapılabilir. Ayrıca doğrudan pazarlama,

Detaylı

PAGE EFFIE TIPS 2017

PAGE EFFIE TIPS 2017 K E Y N O T E G U İ D E L İ N E S PAGE 1 EFFIE TIPS 2017 2 Effie 2017 Kampanya Kapsamı: 1 Ocak 2016-1 Mart 2017 3 1+1 Kuralı 4 Özel Kategoriye Özel Form 5 Genel Kategoriler E F F I E E Ğ İ T İ M İ 2 0

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

11. KIRMIZI BASINDA EN İYİLER REKLAM ÖDÜLLERİ 2013-2014 KATEGORİ AÇIKLAMALARI

11. KIRMIZI BASINDA EN İYİLER REKLAM ÖDÜLLERİ 2013-2014 KATEGORİ AÇIKLAMALARI 11. KIRMIZI BASINDA EN İYİLER REKLAM ÖDÜLLERİ 2013-2014 KATEGORİ AÇIKLAMALARI KIPKIRMIZI Bu ödül katılıma açık değildir. Kırmızı Jürisi, "Basında En İyi Sosyal İçerikli Reklam" hariç, tüm kategori birincileri

Detaylı

Kırmızı Basında En Đyiler Reklam Ödülleri 2010-2011 Kategorileri

Kırmızı Basında En Đyiler Reklam Ödülleri 2010-2011 Kategorileri Kırmızı Basında En Đyiler Reklam Ödülleri 2010-2011 Kategorileri KIPKIRMIZI Bu ödül katılıma açık değildir. Kırmızı Jürisi, "Basında En Đyi Sosyal Đçerikli Reklam" hariç, tüm kategori birincileri arasından

Detaylı

12. KIRMIZI BASINDA EN İYİLER REKLAM ÖDÜLLERİ 2014-2015 KATEGORİ AÇIKLAMALARI

12. KIRMIZI BASINDA EN İYİLER REKLAM ÖDÜLLERİ 2014-2015 KATEGORİ AÇIKLAMALARI 12. KIRMIZI BASINDA EN İYİLER REKLAM ÖDÜLLERİ 2014-2015 KATEGORİ AÇIKLAMALARI KIPKIRMIZI Bu ödül katılıma açık değildir. Kırmızı Jürisi, "Basında En İyi Sosyal İçerikli Reklam" hariç, tüm kategori birincileri

Detaylı

Önemli Not: Kategori detayları için Film ya da Basın kategorilerindeki yaklaşımlar esas alınabilir.

Önemli Not: Kategori detayları için Film ya da Basın kategorilerindeki yaklaşımlar esas alınabilir. KRİSTAL ELMA 2018 KATEGORİ AÇIKLAMALARI AÇIKHAVA Açıkhava kategorisi ev dışı pazarlama iletişimi çalışmalarındaki yaratıcılığı ödüllendirir. Kamuya açık alanlarda/mekanlarda tüketiciye dokunarak marka

Detaylı

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı dördüncü çeyrekte %17 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2017 Dördüncü Çeyrek Sonuçları

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı dördüncü çeyrekte %17 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2017 Dördüncü Çeyrek Sonuçları Basın Bülteni 21 Şubat 2018 Naz Şakar Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 naz.sakar@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı dördüncü çeyrekte %17 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye

Detaylı

Ürün ve Ürün Kategorisi Kategorisi Ürün Çeşitleri İzin Verilen Koşullar Onay Gerekliligi

Ürün ve Ürün Kategorisi Kategorisi Ürün Çeşitleri İzin Verilen Koşullar Onay Gerekliligi Ürün ve Ürün Kategorisi Kategorisi Ürün Çeşitleri İzin Verilen Koşullar Onay Gerekliligi Amazon Cihaz Ve Aksesuarlari Otomobil ve Aksesuarlari Otomobil Parca, Alet ve Ekipmanlari, Aksesuarlar Bebek Ürünleri

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

GOOGLE AdWords REKLAMLARI

GOOGLE AdWords REKLAMLARI Örnek Sunum GOOGLE AdWords REKLAMLARI Kullanılabilir Google Reklam Biçimleri Arama Ağı Reklamları Görüntülü Reklam Ağı YouTube Reklamları ve tüm reklam biçimlerinde kullanılabilen Görüntülü ReMarketing

Detaylı

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr 2015 Sosyal Medya Kulübü SMÖ 2015 Takvim Dijital Dünya da Biz Benzer Etkinlikler Sponsorluk Türleri Ana Sponsorluk Platin Sponsorluk Gold Sponsor Silver Sponsorluk Kategori Sponsorlukları Diğer Sponsorluklar

Detaylı

Ambalaj ve Tasarım Dr. Orhan Irmak 21.10.2015

Ambalaj ve Tasarım Dr. Orhan Irmak 21.10.2015 Ambalaj ve Tasarım Dr. Orhan Irmak 21.10.2015 İnsanlar Dr. Orhan Irmak Yaratıcı Yönetmen Gökhan Irmak Genel Direktör İnsanlar Kreatif Direktör, Sanat Yönetmeni, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Baskı uzmanı

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Akıllı telefon satışlarındaki artış, tüketici teknolojisi ürünleri pazarını 2018 in ilk çeyreğinde %16 büyüttü.

Akıllı telefon satışlarındaki artış, tüketici teknolojisi ürünleri pazarını 2018 in ilk çeyreğinde %16 büyüttü. Basın Bülteni 18 Mayıs 2018 Naz Şakar Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 naz.sakar@gfk.com Akıllı telefon satışlarındaki artış, tüketici teknolojisi ürünleri pazarını 2018

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi

T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi T M M E Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi BASIN BÜLTENİ 6.05.2015 10 yılda 330 bin müşterinin memnuniyeti ölçüldü TMME Ödülleri Sahiplerini Buldu KalDer, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi nde (TMME)

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

ge.sanalmagaza.com KULLANIM KILAVUZU

ge.sanalmagaza.com KULLANIM KILAVUZU ge.sanalmagaza.com KULLANIM KILAVUZU TL KREDİ YÜKLEME - ge.sanalmagaza.com GE çalışanlarının TL kredileri hesaplarına yüklenir. YENİ SİTEYE GİRİŞ - ge.sanalmagaza.com GE çalışanları kendileri ile paylaşılan

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

SİSTEME YÜKLENMESİ ZORUNLU MALZEMELER

SİSTEME YÜKLENMESİ ZORUNLU MALZEMELER BAŞVURU KILAVUZU Kreatif Malzemeler KATEGORİLER SİSTEME YÜKLENMESİ ZORUNLU MALZEMELER REKLAMCILAR DERNEĞİ NE TESLİM EDİLMESİ ZORUNLU MALZEMELER REKLAM FİLMİ Yayınlanlandığı şekliyle gönderilmelidir. F

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com : @irmakhandan What s yours? Bulunduğumuz çağın ekosisteminin özünde «paylaşmak» ve «konuşmak» yer alıyor. TÜKETİCİ HİKAYELERİ HİKAYELERİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR? EĞLENCELİ

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

Arama Motoru Reklamcılığı Stratejisi. Türkiye Hedefli Online Satış Kampanyası

Arama Motoru Reklamcılığı Stratejisi. Türkiye Hedefli Online Satış Kampanyası Arama Motoru Reklamcılığı Stratejisi Türkiye Hedefli Online Satış Kampanyası Ana Performans Göstergeleri Hesap Mayıs 2011 itibariyle ROILAB tarafından yönetilmeye başlanmıştır. 2010 (Haziran Ağustos) --

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu Powered by MyBilet Online yayın nedir? MyStreamTurkey teknolojisi ile, firmanız tarafından uygun bulunulan görsel içerik ile, ekibimiz tarafından firmanızın veya

Detaylı

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media iletişim bültenidir. GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media bu ay Gıda Zincir Marketler sektörünün medya iletişimlerini mercek altına aldı. Bu raporda, pazarda yer alan markaların medya

Detaylı

Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı ikinci çeyrekte %16 büyüdü. Tüketici Teknolojisi Ürünleri: Ciro Trendi 8,56 8,45 8,25 8,17 Q1-14 Q4-13 Q3-13

Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı ikinci çeyrekte %16 büyüdü. Tüketici Teknolojisi Ürünleri: Ciro Trendi 8,56 8,45 8,25 8,17 Q1-14 Q4-13 Q3-13 Basın Bülteni 19 Ağustos Hande Akdağ Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 hande.akdag@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı ikinci çeyrekte %16 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye

Detaylı

E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın

E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın YemekSepeti.com HepsiBurada.com VatanBilgisayar.com Yemeksepeti.com Yemek Sepeti Giriş Sayfasında Flash animasyonu

Detaylı

2018 de Dijital Pazarlama dan Nasıl Yararlanabilirim. Dijital Anadolu - Antalya

2018 de Dijital Pazarlama dan Nasıl Yararlanabilirim. Dijital Anadolu - Antalya 2018 de Dijital Pazarlama dan Nasıl Yararlanabilirim 2018 Dijital Anadolu - Antalya 2017 de En Büyük Ticari Etkiye Sahip Dijital Pazarlama Aktiviteleri ATTRIBUTION MODEL Google Analytics Dönüşüm Modelleri

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

1. Aşama: Terminoloji değişimi

1. Aşama: Terminoloji değişimi 1. Aşama: Terminoloji değişimi Perakende satış yok tüketici / alışverişçi talebi (alımı) var Dağıtım sistemi tuzaklarla doludur İş başarısının ölçümü nihai taleptir Her şey talebi anlamakla başlar 2 Dağıtım

Detaylı

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

DESTEKLENECEK FAALİYET

DESTEKLENECEK FAALİYET LENECEK FAALİYETLER I.TASARIMCI ŞİRKETLERİNİN LENMESİ Tasarımcı şirketlerin yurt dışında tanınmaları ve markalaşmaları amacıyla aşağıdaki faaliyetler belirtilen tutarda desteklenmektedir. LENECEK FAALİYET

Detaylı

Dijital Markanıza İYİ Gelir: Dijital Reklamın Markaya Etkisi Araştırması

Dijital Markanıza İYİ Gelir: Dijital Reklamın Markaya Etkisi Araştırması Dijital Markanıza İYİ Gelir: Dijital Reklamın Markaya Etkisi Araştırması Türkiye dijital ekosistemi büyümeye devam ediyor. NÜFUS İNTERNET SOSYAL MEDYA AKILLI TELEFON 80 Milyon kişi* 49 Milyon kişi** 48

Detaylı

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı üçüncü çeyrekte %19 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları.

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı üçüncü çeyrekte %19 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları. Basın Bülteni 24 Kasım Naz Şakar Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 naz.sakar@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı üçüncü çeyrekte %19 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

Kilometre taşlarıyla Felis Ödülleri

Kilometre taşlarıyla Felis Ödülleri 2018 İÇİNDEKİLER Önsöz 3 Bir Bakışta Felis 2018 4 Felis 2018 Bölümleri 5 Takvim 9 Felis 2017 Kazananları 11 Katılım Koşulları 13 Ödüllerin Amacı 13 Kimler Katılabilir? 13 Bölüm ve Kategoriler 14 Açıkhava

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı 2. Çeyrekte %16,8 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2015 İkinci Çeyrek Sonuçları

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı 2. Çeyrekte %16,8 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2015 İkinci Çeyrek Sonuçları Basın Bülteni 19 Ağustos Hande Akdağ Marketing and Communications T +90 2 368-0700 F +90 2 368-0799 hande.akdag@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı 2. Çeyrekte %16,8 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye

Detaylı

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı ikinci çeyrekte %10 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2017 İkinci Çeyrek Sonuçları.

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı ikinci çeyrekte %10 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2017 İkinci Çeyrek Sonuçları. Basın Bülteni 18 Ağustos Naz Şakar Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 naz.sakar@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı ikinci çeyrekte %10 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye

Detaylı

Dile Gift ten ne dilersen!

Dile Gift ten ne dilersen! Dile Gift ten ne dilersen! Multinet in kurumsal firmaların çalışanlarına ve iş ortaklarına yapacakları teşvik ve yardım harcamalarına yönelik geliştirdiği ürünü Gift, firmanıza vergi avantajı ve karlılık

Detaylı

Basın Bülteni. Akıllı telefon satışları 2018 ikinci çeyrekte de hız kesmedi! GfK TEMAX Türkiye 2018 İkinci Çeyrek Sonuçları

Basın Bülteni. Akıllı telefon satışları 2018 ikinci çeyrekte de hız kesmedi! GfK TEMAX Türkiye 2018 İkinci Çeyrek Sonuçları Basın Bülteni 14 Ağustos 2018 Akıllı telefon satışları 2018 ikinci çeyrekte de hız kesmedi! Naz Şakar Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 naz.sakar@gfk.com GfK TEMAX Türkiye

Detaylı

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler 60+ deneyimli çalışan 2.000+ yerel & küresel müşteri 6 ofis SmartMessage Marketing Platform Müşterilerinize ulaştığınız dijital kanallardan maksimum fayda almanızı

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir

zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir Deniz Kahraman zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir yakınınızdaki kişilerle iletişime geçip buluşabileceğiniz en kolay yol Kişiselleştirilmiş Yerel Arama İletişim & Etkinlikler

Detaylı

Pazarlama İletişimi-3

Pazarlama İletişimi-3 Pazarlama İletişimi-3 Reklamın Makro Ekonomik Rolü Ad=Market Power Ad=Information Sentezci görüş Reklam Türleri Doğrudan harekete geçirici Dolaylı olarak etkili Birincil talep yaratan reklamlar Seçici

Detaylı

Programatik Ekosistem

Programatik Ekosistem Programatik Ekosistem İçerik 1. Programatik Ekosistem 2. Programatik Teknolojiler 3. IAB Türkiye Girişimleri EMEA da programatik kullanımı oranı: %92 Görüntülü reklam kampanyaları için programatik kullananların

Detaylı

50-55 milyar TL dır. Türkiye de Ev Dışı Tüketim

50-55 milyar TL dır. Türkiye de Ev Dışı Tüketim Nisan 2016 Türkiye de Ev Dışı Tüketim Evin dışında tüketimin gerçekleştiği otel, restoran, kafe, fastfood, pastane, hastane, okul, ofis, sanayi kuruluşları, askeri birlikler ve kamu kuruluşları ile buralara

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

2015 Sonuçlar ve 3 yıllık Hedefler

2015 Sonuçlar ve 3 yıllık Hedefler 2015 Sonuçlar ve 3 yıllık Hedefler «Yeni Nesil Perakende» MART 2016 YATIRIMCI SUNUMU 0 2015 TE BİMEKS Net Satışlar : 1.572 milyon TL FAVÖK : 87 milyon TL Net Kar : 9,4 milyon TL Online Satışlar : 188 milyon

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

TİCARETTE KAZANMA REHBERİ

TİCARETTE KAZANMA REHBERİ TİCARETTE KAZANMA REHBERİ MAHALLE MARKETLERİNE ÖZEL SAYI-1 TİCARETTE KAZANMA REHBERİ NEDİR? Ticarette Kazanma Rehberi dünyanın lider yiyecek-içecek şirketlerinden PepsiCo nun, Türkiye deki en büyük iş

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

biz kimiz? Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yeni nesil EVENT ajansıyız!

biz kimiz? Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yeni nesil EVENT ajansıyız! denebirkere biz kimiz? 2 biz kimiz? Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yeni nesil EVENT ajansıyız! Marka ve kurumlar için her projede yenilikçi olmayı ve yeni fikirler üretmeyi hedefler, müşterilerimizin

Detaylı

www.signaturebrand.com.tr SIGNATUREBRAND ALL ABOUT BRAND SIGNATURE BRAND Marka potansiyellerini açığa çıkaran stratejisi sağlam yaratıcı marka danışmanlık hizmetleri sunan Signature Brand, trend olan pazarlama

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

YENİ REKLAM VE SATIŞ MECRASI OLARAK TABLET CİHAZLAR VE TÜRKİYE DE TABLET CİHAZ KULLANIMI

YENİ REKLAM VE SATIŞ MECRASI OLARAK TABLET CİHAZLAR VE TÜRKİYE DE TABLET CİHAZ KULLANIMI YENİ REKLAM VE SATIŞ MECRASI OLARAK TABLET CİHAZLAR VE TÜRKİYE DE TABLET CİHAZ KULLANIMI Hazırlayan: Danışman: İsmail Hakkı Polat Turkcell Danışman: Gizem Moral,Didem Erdoğan Mayıs, 2012 Kısaca Ben...,

Detaylı

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır:

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: Ek 1 2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: TV TV reklamları TV reklam yayın telifi TV reklam videolarının ülke bazlı adaptasyonu TV

Detaylı

2018 de Dijital Pazarlama dan Nasıl Yararlanabilirim. Dijital Anadolu - İzmir

2018 de Dijital Pazarlama dan Nasıl Yararlanabilirim. Dijital Anadolu - İzmir 2018 de Dijital Pazarlama dan Nasıl Yararlanabilirim 2018 Dijital Anadolu - İzmir 2017 de En Büyük Ticari Etkiye Sahip Dijital Pazarlama Aktiviteleri ATTRIBUTION MODEL Google Analytics Dönüşüm Modelleri

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Yazan: Kate Stanford Yayınlanma tarihi: Eylül 2016 Konular Reklamcılık Yayın içi video Reklam Öğesi Tüketiciler, tüm cihazlarının

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz.

AMAÇ ve TANIM. Ödül sürecine katılımınız ile ülkemize insan kaynakları yönetimi alanında değerli kazanımlar sağlayabileceğiz. AMAÇ ve TANIM PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri nin ana amacı, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımak, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmaktır.

Detaylı

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı 3. çeyrekte %14,9 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2015 Üçüncü Çeyrek Sonuçları

Basın Bülteni. Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı 3. çeyrekte %14,9 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 2015 Üçüncü Çeyrek Sonuçları Basın Bülteni 17 Kasım Hande Akdağ Marketing and Communications T +90 2 368-0700 F +90 2 368-0799 hande.akdag@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı 3. çeyrekte %,9 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye Üçüncü

Detaylı

MIXX AWARDS 2014: Hafızaları tazeleyelim. Kategoriler. KPI lar. Herşeyin başı başvuru raporu. Değerlendirme sistemi. Ana jüri.

MIXX AWARDS 2014: Hafızaları tazeleyelim. Kategoriler. KPI lar. Herşeyin başı başvuru raporu. Değerlendirme sistemi. Ana jüri. Mixx Awards 2014 MIXX AWARDS 2014: Hafızaları tazeleyelim Kategoriler KPI lar Herşeyin başı başvuru raporu Değerlendirme sistemi Ana jüri Takvim Hafızaları tazeleyelim Mixx IAB ABD lisansıyla düzenlenir.

Detaylı

Yüzyılın Fırsatı. Sürekli kazanç imkanı. Üreticiden Tüketiciye Herkes Sürekli Kazanacak

Yüzyılın Fırsatı. Sürekli kazanç imkanı. Üreticiden Tüketiciye Herkes Sürekli Kazanacak Yüzyılın Fırsatı Sürekli kazanç imkanı Üreticiden Tüketiciye Herkes Sürekli Kazanacak Ücretsiz Üyelik = %25 Bireysel Kazanç = %25 Sermayesiz Ticaret = %25 Lisanslı Kazanç %40 - %80 Sürekli kazanç imkanı

Detaylı

TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE

TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE TPE Tanıtım Toplantısı Slide 1 tepav Yeni bir gösterge: TEPAV Perakende Güven Endeksi TPE 14 Ocak 2010 TPE Tanıtım Toplantısı Slide 2 Çerçeve TPE nereden çıkıyor? Perakende Anketi ve diğer perakende ölçüm

Detaylı

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi 2 SELMAN ARSLANBAŞ Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı & Aydın TÖMER Müdürü

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜ. Skala Medya nın iletişim bültenidir

FINANS SEKTÖRÜ. Skala Medya nın iletişim bültenidir Skala Medya nın iletişim bültenidir FINANS SEKTÖRÜ Skala Medya bu ay finans sektörünün yılındaki medya yatırım performansını mercek altına aldı. Bu raporda, pazarda yer alan markaların medya yatırımları

Detaylı

İstikrarlı büyüme performansıyla, Türkiye Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı gelişmeye devam ediyor GfK TEMAX Türkiye 2013 ikinci çeyrek sonuçları

İstikrarlı büyüme performansıyla, Türkiye Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı gelişmeye devam ediyor GfK TEMAX Türkiye 2013 ikinci çeyrek sonuçları Basın Bülteni 20 Ağustos 2013 Hande Akdağ Pazarlama ve İletişim T +90 2 368-0700 F +90 2 368-0799 hande.akdag@gfk.com İstikrarlı büyüme performansıyla, Türkiye Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı gelişmeye

Detaylı

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti TELEVIDYON.COM Medya Kiti MYK MEDYA HAKKINDA Televidyon.com adresinde şu ana kadar 9 kategorideki 27 programda 2000'in üstünde yapımın hazırlanması, çekimi, montajı, yayını ve yönetimini gerçekleştirdik.

Detaylı

Basın Bülteni. Türkiye Tüketici Teknolojisi Ürünleri pazarı, olası zor çeyrek dönemi kolaylıkla atlattı ve üç yılın en iyi ikinci değerini elde etti

Basın Bülteni. Türkiye Tüketici Teknolojisi Ürünleri pazarı, olası zor çeyrek dönemi kolaylıkla atlattı ve üç yılın en iyi ikinci değerini elde etti GfK Retail and Technology Basın Bülteni 16 Ağustos 2010 Demet Ulubaşoğlu GfK Retail and Technology Tel. +90 216 538-8923 demetulubasoglu@gfkturkiye.co m Mine Oral GfK Retail and Technology Tel. +90 216

Detaylı

PROJE ADI: Ay çok güzel. Tam benlik!

PROJE ADI: Ay çok güzel. Tam benlik! PROJE ADI: Ay çok güzel. Tam benlik! Araştırma Künyesi Kullanılan Yöntem (ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (Açıklayınız) X Araştırmanın Evreni/ Hedef Kitlesi Marka müşterileri Coğrafi Kapsama Alanı Türkiye

Detaylı

Yıldızını Bul Ödüllendir

Yıldızını Bul Ödüllendir Yıldızını Bul Ödüllendir Global ölçekte çalışan, takdir ve ödüllendirme platformu BIGGSTARS Biggstars, çalışan takdir ve sosyal ödüllendirme uygulamasında, şirket çalışanları kurum değerleri çerçevesinde

Detaylı

Ölçümleme Verisi Nasıl Kullanılacak?

Ölçümleme Verisi Nasıl Kullanılacak? Ölçümleme Verisi Nasıl Kullanılacak? IAB 6 Türkiye Mayıs - Yönetim 2010 Kurulu Üyesi ve Teknik Komite Başkanı Internet Ölçümlemesinin Önemi İnternet, gerçek zamanlı, detaylı ve etkin ölçümleme yapma imkanı

Detaylı

Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı son çeyrekte %6 büyüdü. Tüketici Teknolojisi Ürünleri: Ciro Trendi 9,37 8,56 8,45 8,25 8,17 Q2-14 Q4-13 Q1-14

Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı son çeyrekte %6 büyüdü. Tüketici Teknolojisi Ürünleri: Ciro Trendi 9,37 8,56 8,45 8,25 8,17 Q2-14 Q4-13 Q1-14 Basın Bülteni Şubat 2017 Naz Şakar Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 naz.sakar@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı son çeyrekte %6 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 20

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2018 YILI OCAK- NİSAN DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR NİSAN OCAK - NİSAN NİSAN OCAK - NİSAN 2017 476.704.521 1.836.831.339 130.362.215 498.830.118 2018 622.745.174

Detaylı

Ticket Compliments. Hediye Kuponları

Ticket Compliments. Hediye Kuponları Ticket Compliments Hediye Kuponları İçerik Ticket Compliments Universal Ticket Compliments Fashion Ticket Compliments Ürün Özellikleri Ticket Compliments Marka Kartları Ticket Gift Club Titre du document

Detaylı

BIG CONTENT > BIG DATA

BIG CONTENT > BIG DATA BIG CONTENT > BIG DATA Pazarlama Zirvesi 2013 Paralel Oturumlar KREA Digital 5 Aralık 2013 AKIŞ Terminoloji Bugün, Yarın ve Sonrası İçerik Doğru Soru : Nasıl? Uygulama Örnekler 1 Big Content > Big Data

Detaylı

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ OCAK 2015 VERİLERİ

TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ OCAK 2015 VERİLERİ TR REKLAM PAZARI MECRA BAZINDA OTOMOTİV SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ OCAK 215 VERİLERİ Copyright 212 The Nielsen Company. Confidential and proprietary. NIELSEN MEDYA HİZMETLERİ HAKKINDA Nielsen Medya hizmetleri

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye

BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye 39 ülkede dijitalin geliģimi için çalıģır HAYAT DEĞĠġĠYOR, ARTIK HĠÇ BĠR ġey ESKĠSĠ GĠBĠ DEĞĠL. Son yılların popüler iģ adamları MARK ZUCKERBERG 29 MIKE

Detaylı

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015

SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET. Ekim, 2015 SOSYAL MEDYADA (E) TİCARET Ekim, 2015 SOSYAL DÜNYAYA GENEL BAKIŞ Günden güne sosyal medya, bireylerin günlük rutininin bir parçası haline gelmekte ve bu bütünleşme yalnızca boş vakitleri değerlendirmek

Detaylı