G Ü B R E K ATA L O Ğ U

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "G Ü B R E K ATA L O Ğ U"

Transkript

1 GÜBRE K ATA L O Ğ U

2 SELEDA Gübre olarak, organik içerikli bitki besleme ürünleri alanında yapılan AR-GE çalışmaları neticesinde kalitesini ve etkinliğini kanıtlamış organik ve organomineral granül ve sıvı gübrelerini ve toprak düzenleyicilerini, en son teknolojiyle donatılmış modern fabrikamızda üreterek ülkemiz tarımının hizmetine sunmaktayız. Bilinçli ve dengeli besleme, doğru toprak düzenleme ve dayanıklı ve sağlıklı bitki gelişimi sağlamaya yönelik yenilikçi ve fark yaratan ürünlerimiz tarımsal üretimin ciddiyetini bilen uzmanların öncelikli tercihi konumundadır. Teknolojinin tüm yeniliklerini uzun süreli araştırma geliştirme birikimi ile birleştirerek üreticileri en başarılı sonuçlara taşıma niteliği ile donanmış ürünlerimiz, alternatif maliyetleri engellemekte, bu yönü ile de toprak, bitki, çevre ve insan sağlığına olumlu katkı yapmaktadır. Ülkemiz tarımına, ekolojisine ve insanına sağladıklarımız en büyük kazancımızdır.

3 Gübrelerimiz Hakkında: Ürünlerimiz, ülkemiz topraklarına uygun; asidik ve alkali karakterli toprak yapısının düzeltilmesini hedefleyerek üretilmektedir. Humik asit ve kükürt sayesinde toprakta çoraklık ve tuzluluk yapmaz. Aksine toprağı ıslah edip, organik madde miktarını yükseltir, çoraklaşmanın önünü keser ve topraklarımızın kullanılabilir ömrünü uzatır. Ana elementler olan azot, fosfor, potasyum ve kükürtün yanında, humik asit, serbest kalsiyum, çinko, demir ve magnezyum gibi elementler içermektedir. Humik/fülvik asit ve içeriği sayesinde toprakta kaymak tabaka oluşumunu engelleyip, bitki kök ile yumrulara rahat çalışma ortamı sağlamaktadır. SELEDA gübre üretim fikrinin ortaya çıkışı, ülke topraklarımızın organik maddece yoksul olan topraklarının iyileştirilmesi ve çiftçinin birim alandan yüksek verim alma isteğidir. Bu sebeple yeni, modern ve yüksek kapasiteli tesislerimizde; çiftçiler için uygulaması kolay, toprağa can, bitkiye sağlık katacak ve üretim kalitesini arttıracak gübreler üretmekteyiz.

4 Fermantasyon Sonucu Elde Edilen Organik Gübrenin Özellikleri: SELEDA Organik Gübre; bitki besin maddelerini bünyesinde organik bileşikler halinde bulunduran, sadece bitkisel ve hayvansal atıkların fermantasyonu ile elde edilmiştir. Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı na ve Avrupa Genel Tarım Yönetmeliği ne uygun son teknoloji tesisimizde tüm hijyen şartlarına uygun olarak üretilmiş olup yapılan analizlerle kalitesi belgelendirilmiştir. SELEDA Organik Gübrenin Faydaları Toprak zerreciklerini bir arada tutan küme yapıyı (agrega) geliştirir, su tutma kapasitesini arttırır. Toprakta %1 organik madde varken, ilk 30 cm derinlikte 15ton/da su tutulur, %2 organik maddede tutulan su miktarı 30 ton/da dır. Bitkinin ve toprağın susuzluğa karşı direnci artar. Bitki suya daha az gereksinim duyar, böylece sulama suyundan tasarruf sağlanır. Toprak tavını muhafaza eder. Toprağın sıkışmasını, pulluk tabanı oluşmasını önler. Toprak kolay işlenir, böylece toprak işleme maliyetini düşürür. Kaymak tabakası oluşmasını önler, çapa işçiliği azalır. Toprağın havalanmasını ve drenajını arttırır. Bitki kökleri daha iyi gelişir ve daha derine ulaşır. Kumlu ve killi toprakların yapısını iyileştirir. Sıcaklık değişimlerini tamponlar. Toprağın tozumasını önler, bu sayede topraktaki allerjen maddeler havaya karışarak kirletmez. Tohum çimlenme oranını arttırır. Saçak köklerin çoğalmasını ve güçlenmesini artırır. Toprağın rengini koyulaştırarak toprağın daha fazla güneş ışığı emmesi sağlar. Bitkinin büyüme hızını arttırır. Böylelikle bitkinin erken ürün vermesini sağlar. Biyolojik parçalanmayı arttırır. Kısmi faydalı mikrobiyal yoğunluğu arttırır. Üretilen ürünün kalite ve miktarı artar. Organik madde katyon değişim kapasitesini arttırır. Toprak ph ını düzenler.

5 Toprakta alınamayan formda bulunan bağlı besinleri çözerek alınmasını sağlar. Tarım ilaçlarının toprakta çabuk bozunmasını sağlar, fitotoksite riskini azaltır. İçeriğindeki organik asitlerle çevre kirliliği yaratan ağır metalleri tamponlar, yeraltı sularına karışıp kirletmelerine engel olur. Toprağın tuzlanmasını önler, Aşırı kimyasal gübre ile tuzlanmış, çoraklaşmış toprakların iyileştirilmesini sağlar. Toprak için gerekli mineralleri bünyesinde bulundurmasıyla toprağı verimli hale getirir. Toprağa verilen azot miktarını bitkiye dengeli bir biçimde dağıtır. Toprakta bulunan ve bitki gelişimi için gerekli olan demiri bitkinin alabileceği şekle dönüştürür. Bitkide hücre bölünmesini arttırarak bitkinin büyüme hızını arttırır. Bitkinin bağışıklık sistemini zararlılara ve patojenlere karşı kuvvetlendirir. Topraktaki toksitleri azaltır. Bitki büyümesi ile beraber topraktaki organik karbon içeriğini artırır. Topraktaki koşulları iyileştirir ve ph dengesini düzenler. Toprağın en değerli bölümü olan üst yüzeyini bir arada tutarak rüzgar ve suyun oluşturduğu erozyonu (toprak kaybını) önler. Kimyasal gübre ihtiyacını azaltır.

6 Fermantasyon Sonucu Elde Edilen SELEDA Organik Gübre ile Üretilen Organomineral Gübrelerin Özellikleri: SELEDA Organomineral gübre, fermantasyon sonucu elde edilen ve tamamen Avrupa standartlarına uygun hijyenizasyon sisteminde sterilize edilen saf organik gübrenin, bitki besin maddeleri ile harmanlanarak üretildiği hibrit bir gübre çeşididir. Organik maddelerin toprak iyileştirici özelliği ile mineral maddelerin avantajlarının bir gübrede toplanmasıyla elde edilir. SELEDA organomineral gübreleri, organiklerin formundaki kaynaklı kullanım ve atım dezavantajlarını ortadan kaldırır. Organomineral gübreler, toprak düzenleyici vasıfı güçlü olan organik kaynaklı kompost ile üretilmektedir. Azot, fosfor, potasyum ve diğer mikro elementleri bitkilerin alabileceği formlarda tutması ve ihtiyaç oldukça yavaş bir biçimde bitkiye vermesi, diğer kimyasal gübrelere göre en ayırt edici özelliğidir. Ürettiğimiz SELEDA organomineral gübreler, kimyasal gübreler gibi granül formda olup düşük nemli yapısıyla çiftçinin hayatını kolaylaştırmakta ve tarla uygulamasında avantaj sağlamaktadır. SELEDA Organomineral Gübrelerin Faydaları: SELEDA Organomineral gübre, içeriğinde bulunan organik maddeler ve zengin bitki besin maddeleriyle kalıcı toprak iyileştirmesi yapmakta, köklerin gelişimini arttırmaktadır. Kimyasal gübreler ise bitkilere gereken besin öğelerini optimum olarak sağlamaktadır. SELEDA Organomineral gübre, içeriğindeki azot, fosfor, potasyum ve organik madde ile her çeşit bitki ve toprak tipine uygulanabilir. Fermantasyon sonucu elde edilmiş olup tamamen steril şartlarda üretildiği için, Nematod gibi toprak altı zararlılarını içermez, zararlı mantar ve bakteriler, yabancı ot tohumları içermez. Azot, fosfor, potasyum ve iz elementleri ile zenginleştirilmiş içeriği sayesinde bitkilerin besin ihtiyacını karşılar. İçeriğindeki kükürt ile birlikte yüksek ph ın etkilerini azaltmaya destek verir. En önemli iz elementlerinden biri olan çinko eksikliğini giderir. Düzgün ve kuru granül yapısı ile çiftçilerin mevcut gübreleme ekipmanlarına uygundur. Bitkinin ihtiyaç duyduğu makro(npk) ve mikro besinlerle birlikte toprağın ihtiyaç duyduğu organik maddenin tek seferde verilmesini sağlar.

7 Ürün verimini ve kalitesini arttırır. Toprağın organik madde ve özellikle humik asit ihtiyacını karşılar. Toprağa uygulanan besin maddelerinin yıkanmasını ve toprağa bağlanmasını engeller. Topraktaki tuzun neden olduğu olumsuz etkileri azaltır. Köklerin iyi havalanmasını sağlar ve toprağın su tutma kapasitesini artırır. Bitkinin kuraklığa ve donmalara karşı dayanıklılığını artırır. Tohumun çimlenmesini hızlandırır. Aşırı kimyasal gübre kullanımından kaynaklanan yer altı suları kirliliğine neden olmaz. Hastalık ve zararlılara karşı direnç kazandırır. Bitkide sağlıklı kök ve güçlü gövde gelişimini sağlar. SELEDA Organomineral gübreler ekim, dikimle ve üstten uygulama imkanı sağlar. SELEDA Organomineral gübrelerin temel taşı SELEDA Organik gübreler olduğunda, organik gübrelerin içerdiği tüm faydaları da sağlamaktadır. SELEDA Organik ve Organomineral Gübrelerin Çiftçilere Faydaları: Toprağın kolay işlenmesi; mazot giderlerini azaltır. Tarımsal aletlerin ömrünü uzatır, yıpranmasını azaltır. Yeni alet ve ekipman alımı önlenir. İşçilik ve zamandan tasarruf sağlanır. Toprağın işlemesi kolaylaşacağından her iki yılda bir değiştirilen traktör sirkülasyonu azalır, çiftçinin parası cebinde kalır. Toprağın su tutma kapasitesi arttığından sulama suyu ihtiyacı azalır. Sudan, yakıttan ve işçilikten tasarruf sağlanır. SELEDA markalı gübreler devamlı kullanıldığında bitkiler sağlıklı ve dirençli olacak, zirai mücadele ihtiyacını azalacak, işçilikten, vakitten ve nakitten tasarruf sağlanacaktır. Çapalama ve ara sürüm işçiliği kolay yapıldığından, işçilik maliyeti ve zamandan kazanılır. Bitki besin maddelerine duyulan ihtiyaç azalır. Girdi maliyeti azalır. Verim ve kalitede artış sağlanır, çiftçilerinin kazancı artar.

8 SIVI BioGas Fermantasyon Sonucu Elde Edilen Sıvı Organik Gübre Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 20 Toplam Azot (N) 2 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 3 Serbest Amino Asitler 2 Max. EC 4 (ds/m) ph 5-7 Özellikleri BioGas; enzimlerce zengin fermente edilmiş biyogaz tesisinden alınan organik sıvı madde ve birden fazla katı organik madde karışımlarının, 2 mikron boyutunda öğütülmesi ve süspanse edilmesi sonucunda özel prosesle üretilen benzersiz bir organik sıvı gübredir. Toprağın su tutma ve havalanma kapasitesini artırır. Toprakta yarayışsız halde bulunan bitki besinlerinin yarayışlı hale gelmesine yardımcı olur. Toprağın ph değerini dengeler. Toprağın besin maddesi tutma kapasitesini artırır. Toprakta besin maddesi yıkanmasını azaltır. Toprak tuzluluğunun azalmasına yardımcı olur. Toprakta ayrışmaya uğrarken, bünyesindeki besin maddelerini toprağa vererek bitkinin beslenmesine yardımcı olur. Toprakta, bitkinin kök sistemini geliştirmesini kolaylaştırır. Toprak canlıları için enerji ve besin kaynağıdır. Toprakta mikroorganizma miktarının ve faaliyetinin artmasına yardımcı olur.

9 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER Sera Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vd. Açık Alan Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vd. Karnabahar, Pırasa, Ispanak, Marul, Kıvırcık, Aysberg, Maydonoz vb. TOPRAKTAN LT / Dekar YAPRAKTAN 100 LT / Suyla UYGULAMA ZAMANI 3-5 lt cc Can suyu ile birlikte hasada kadar 10 gün aralıklarla her sulama ile uygulanır. Yapraktan hasada 10 gün kalana 3-5 lt cc dek tüm gübre ve ilaçlarla birlikte uygulanabilir. 3-5 lt cc Ekim ve dikimden itibaren hasat sonuna kadar her sulama ile 3-4 defa uygulanır. Çay 8-10 lt Filiz vermeden gün önce uygulanır. Çilek 3-4 lt cc Üzüm 4-5 lt 400 cc Dikimden itibaren hasat sonuna kadar her sulama ile birlikte uygulanır. İlk sulamada - göz kabarma öncesi -çiçeklenme dönemi ve dane oluşumunda uygulanır. Kavun, Karpuz, Kabak 3-4 lt cc Dikimden itibaren her hafta 4-5 defa uygulanır. Meyve Ağaçları ve Narenciye (Sert ve Yumuşak Çekirdekliler) Zeytin, Fındık, Fıstık, Badem, Ceviz Ayçiçeği, Mısır, Pamuk, Tütün Pancarı, Patates, Havuç, Turp, Soğan Çeltik, Susam, Sorgum 4-5 lt 400 cc 4-5 lt cc 4-5 lt Yaprak oluşumu ile birlikte - tomurcuk ve çiçeklenme öncesinde - meyve oluşumunda ve hasattan 20 gün önce, 4 defa uygulanır. İlk sulama ile birlikte her sulama 3 defa uygulama önerilir. Toprak hazırlığında veya ilk sulamada - kardeşlenme öncesi ve başak döneminde uygulanır. Soya, Mercimek, Fasulye, Nohut 4-5 lt cc Her sulama ile birlikte 3-5 defa uygulanır. Buğday, Arpa 3-5 lt cc 1.Uygulama: Yabancı ot ilacı ile birlikte. 2.Uygulama: Kardeşlenme öncesi. Gül, Karanfil, Çiçekli Süs Bitkileri 2-4 lt cc Sürgünden itibaren sezon boyunca 3-4 defa uygulanır. Çim (Ekim zamanı ve bakım amaçlı) 3-4 lt İlk sulama ile birlikte sulama sonuna kadar uygulanır. Peyzaj ve Park Bahçe Düzenlemesi 5-10 lt cc Gerekli görüldüğü zamanlarda uygulanır.

10 SIVI BioGas Plus Fermantasyon Sonucu Elde Edilen Sıvı Organik Gübre Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 27 Toplam Azot 2 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 3 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 5 Serbest Amino Asitler 2 Toplam Hümik + Fülvik Asit 15 Max. EC 4 (ds/m) ph 5-7 Özellikleri BioGas Plus; enzimlerce zengin fermente edilmiş biyogaz tesisinden alınan organik sıvı madde ve birden fazla katı organik madde karışımlarının, 2 mikron boyutunda öğütülmesi ve süspanse edilmesi sonucunda özel prosesle üretilen benzersiz bir organik sıvı gübredir. Toprağın su tutma ve havalanma kapasitesini artırır. Toprakta yarayışsız halde bulunan bitki besinlerinin yarayışlı hale gelmesine yardımcı olur. Toprağın ph değerini dengeler. Toprağın besin maddesi tutma kapasitesini artırır. Toprakta besin maddesi yıkanmasını azaltır. Toprak tuzluluğunun azalmasına yardımcı olur. Toprakta ayrışmaya uğrarken, bünyesindeki besin maddelerini toprağa vererek bitkinin beslenmesine yardımcı olur. Toprakta bitkinin kök sistemini geliştirmesini kolaylaştırır. Toprak canlıları için enerji ve besin kaynağıdır. Toprakta mikroorganizma miktarının ve faaliyetinin artmasına yardımcı olur.

11 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER TOPRAKTAN LT / Dekar YAPRAKTAN 100 LT / Suyla UYGULAMA ZAMANI Sera Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vb. Açık Alan Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vb. Karnabahar, Pırasa, Ispanak, Marul, Kıvırcık, Aysberg, Maydanoz vb. 2-4 lt 2-4 lt cc cc Can suyu ile birlikte hasada kadar 10 gün aralıklarla her sulama ile uygulanır. Yapraktan hasada 10 gün kalana dek tüm gübre ve ilaçlarla birlikte uygulanabilir. 2-3 lt cc Ekim ve dikimden itibaren hasat sonuna kadar her sulama ile 3-4 uygulama. Çay 8-10 lt Filiz vermeden gün önce uygulanır. Çilek 3-4 lt cc Üzüm 3-4 lt cc Dikimden itibaren hasat sonuna kadar her sulama ile birlikte uygulanır. Yaprak oluşumunda - göz kabarma öncesi - çiçeklenme dönemi ve dane oluşumunda uygulanır. Kavun, Karpuz, Kabak 2-4 lt cc Dikimden itibaren her hafta 4-5 defa uygulanır. Meyve Ağaçları ve Narenciye (Sert ve Yumuşak Çekirdekli), Zeytin, Fındık, Fıstık, Badem, Ceviz 3-4 lt cc Ayçiçeği, Mısır, Pamuk, Tütün, Şeker Pancarı, Patates, Havuç, Turp, Soğan 2-3 lt cc Çeltik, Susam, Sorgum 3-5 lt cc İlk gübreleme ile birlikte - tomurcuk ve çiçeklenme öncesinde - meyve oluşumunda ve hasattan 20 gün önce, 4 defa uygulanır. İlk sulama ile birlikte her sulamada 3 defa uygulama önerilir. İlk sulama ile birlikte her sulamada 3 defa uygulama önerilir. Soya, Mercimek, Fasulye, Nohut 3-4 lt cc Her sulama ile birlikte 3-5 defa uygulanır. Buğday, Arpa 3-4 lt cc 1.Uygulama: Yabancı ot ilacı ile birlikte. 2.Uygulama: Kardeşlenme öncesi. Gül, Karanfil, Çiçekli Süs Bitkileri 2-3 lt cc Sürgünden itibaren sezon boyunca 3-4 defa uygulanır. Çim (Ekim zamanı ve bakım amaçlı) 2-3 lt İlk sulama ile birlikte sulama sonuna kadar uygulanır. Peyzaj ve Park Bahçe Düzenlemesi 5-10 lt cc Gerekli görüldüğü zamanlarda uygulanır.

12 SIVI BioGas AminoSEL Fermantasyon Sonucu Elde Edilen Sıvı Organik Gübre Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 32 Toplam Azot (N) 4 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 2 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 4 Serbest Amino Asitler 6 Max. EC 4,5 (ds/m) ph 5-7 Özellikleri BioGas AminoSEL; enzimlerce zengin fermente edilmiş biyogaz tesisinden alınan organik sıvı madde ve birden fazla amino asitlerce zengin katı organik madde karışımlarının, 2 mikron boyutunda öğütülmesi ve süspanse edilmesi sonucunda özel prosesle üretilen benzersiz bir amino asit içeren organik sıvı gübredir. Özel içeriği sayesinde bitkilerin büyüme uçlarını uyarır. Sürgün faaliyetini ve yeniden filizlenmeyi artırır. Olumsuz çevre şartlarına karşı (toprak tuzluluğu, sıcak, soğuk, su stresi vb.) bitkilerin direncini artırır. Klorofil oluşumunu artırır. Bu sayede besin maddelerinin, proteinlerin, şekerlerin ve organik asitlerin üretimini artırır. Çiçeklenme öncesi kullanıldığında meyve tutumunu artırır. Meyve gelişim döneminde kullanıldığında meyve iriliği ve kalitesi artar. Birlikte kullanıldığı besin maddelerinin bitkiler tarafından daha çok kullanılmasını sağlar. Bitkilerin ve meyvelerin kuru madde miktarını (Brix) ve aromatik özelliklerini (Antonsiyanlar) artırır.

13 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER TOPRAKTAN LT / Dekar YAPRAKTAN 100 LT / Suyla UYGULAMA ZAMANI Sera Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vb. Karnabahar, Pırasa, Ispanak, Marul, Kıvırcık, Aysberg vb. 2-3 lt cc 2-3 lt cc Şaşırtma Dönemi - çiçeklenme başlangıcı - meyve başlangıcı ve meyvelerin gelişim dönemi boyunca gün ara ile 3-4 defa uygulama önerilir. Ekim ve dikimden itibaren hasat sonuna kadar 10 gün ara ile 2-3 defa uygulanır. Çilek 2-3 lt cc Dikimden itibaren hasat sonuna kadar gün ara ile uygulanır. Kavun, Karpuz, Kabak, Turp, Soğan, Havuç, Patates vb. Meyve Ağaçları: (Sert ve Yumuşak Çekirdekli) Narenciye, Zeytin, Badem, Ceviz vb. Mısır, Ayçiçeği, Şeker Pancarı, Pamuk, Soya, Tütün Arpa, Buğday, Çeltik, Mercimek, Nohut vb. 2-3 lt cc 2-4 lt cc 2-4 lt cc cc Ekim ve dikimden itibaren gün ara ile 2-3 defa uygulanır. 1. Uygulama: Çiçeklenme başlangıcında. 2. Uygulama: Meyve başlangıcında. 3. Uygulama: Meyvelerin gelişim döneminde olmak üzere 4 defa uygulama önerilir. Bitkiler 5-10 cm boya ulaştıktan sonra 20 gün ara ile 2-3 defa uygulanır. Yabancı ot ilacı ile birlikte ve kardeşlenme döneminde 2 defa uygulanır. Kesme Çiçekçilik ve Süs Bitkileri 1-2 lt cc Ekim ve dikimden itibaren hasat sonuna kadar 10 gün ara ile 2-3 defa uygulanır.

14 SIVI BioGas HUM-Plus Süspanse Haldeki Sıvı Humik Asit Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 15 Toplam Hümik + Fülvik Asit 15 Suda Çözünür Çinko (Zn) 0,5 ph 4-6 Özellikleri BioGas HUM-Plus; enzimlerce zengin fermente edilmiş biyogaz tesisinden alınan organik sıvı madde ile kaliteli leonarditin 2 mikron boyutunda öğütülmesi ve süspanse edilmesi sonucunda özel prosesle üretilen sıvı hümik ve fülvik asittir. Üretiminde su ve potasyum hidroksit kullanılmadığından dolayı asit karakterde olup topraktaki demir, çinko, bakır, mangan vd. gibi mikro elementlerin bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlar. Şaşırtma yapılan fidelerin strese girmeden, toprağa tutunmasını sağlar. Bitkilerin kök gelişmesini teşvik eder, köklendirici özelliğe sahiptir. Toprak mikroorganizmalarının çoğalmasını ve NPK nın bitkiler tarafından kolay alınmasını sağlar. Toprakta tuz birikimini önler. Topraktaki tuzu parçalayarak tuzluluğu düşürür. Verimsiz toprakların ıslah edilmesini sağlayan yüksek kaliteli bir toprak düzenleyicisidir. Killi toprakların yapısını hafif hale getirir. Toprak yapısını yumuşatarak su ve hava akışının daha rahat olmasını sağlar. BioGas Hum Plus, topraktan kullanıldığı gibi yapraktan uygulamalarda da çok iyi sonuçlar vermektedir. Uygulama sonuçlarımızda yeşil sebzelerde ve şeker pancarı, patates, soğan, sarımsak, havuç, turp, kereviz vd. gibi yumrulu bitkiler başta olmak üzere her türlü üründe verim artışı elde edilmiş, pancarda da şeker oranının yükseldiği gözlemlenmiştir.

15 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER TOPRAKTAN LT / Dekar UYGULAMA ZAMANI Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Baklagiller Marul, Maydanoz, Roka, Bamya, Ispanak, Pırasa, Lahana, Kereviz, Bezelye, Kabak Kavun, Karpuz Meyve Ağaçları ve Narenciye: Yumuşak ve sert çekirdekli meyveler, Bağ, Zeytin, Ceviz, Fındık 1-2 lt 1-2 lt 1-2 lt 1-2 lt Fidelerin şaşırtılması: 100 lt suya 250 cc karıştırılarak ve fide kökleri batırılarak dikilir. Ekim öncesi: Toprak ekime hazırlandıktan sonra ve 1 ay ara ile 2-3 defa uygulanır. Ekim öncesi: Toprak ekime hazırlandıktan sonra uygulanır, 20 gün ara ile 2-3 defa uygulama önerilir. Ekim öncesi: Toprak ekime hazırlandıktan sonra uygulanır, 20 gün ara ile 2-3 defa uygulama önerilir. Vejetatif gelişme başlayınca 10 lt suya 50 cc karıştırılarak ağaç başı iz düşümüne uygulanır. Damlama sulama ile gübrelerle birlikte 2-3 defa uygulanır. Çilek 1-2 lt Sezon başında başlanır, 1 ay ara ile 2-3 defa uygulanır. Tarla Bitkileri: Buğday, Arpa, Çeltik, Kanola, Soya, Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Tütün, Yerfıstığı Yumrulu Bitkiler: Pancar, Patates, Soğan, Sarımsak Havuç, Turp Çim Alanlar: Golf-Futbol Sahaları, Bahçeler vd. Süs Bitkileri 1-2 lt 1-2 lt 0,5-1 lt 500 cc Toprak hazırlığında, ekim öncesi ekim sonrası can suyu ile 2 defa uygulama önerilir. Ekim öncesi veya ekim sonrası can suyu ile uygulama yapılır. Sulama suyu ile birlikte, 2-3 hafta aralıklar ile 3 defa uygulanır. İlkbahardan itibaren gün aralıklar ile uygulama yapılır. YAPRAKTAN: 100 lt suya cc karıştırılarak 1 dekara püskürtülür. Yukarıda belirtilen bitkilerde gelişme dönemi boyunca ve ihtiyaç duyuldukça uygulanır.

16 SIVI AminoSEL-AZOTE Azotlu Sıvı Organomineral Gübre ME Özellikleri AminoSEL-AZOTE; Biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik sıvı madde ile azot, amino asit ve organik şelatlı mikro elementleri bünyesinde bulunduran yeni nesil azotlu organomineral bir gübredir. Yapraktan, bitki gelişimi dönemi boyunca bitkinin azot ihtiyacını karşılamak için kullanıldığı gibi, taban gübresi olarak da kullanılabilir. AminoSEL-AZOTE; tohum çimlenmesinde, kök gelişiminde, çiçeklenme ve meyve tutumunda, bitkinin azot ihtiyacını yavaş salınımlı özelliği sayesinde her dönemde karşılayan özel bir proses ile üretilmiştir. Bitkilerin ihtiyacı olan mikro elementleri bünyesindeki organik şelatlı olarak bulundurur. Bünyesinde bulunan, bitkinin yapı taşı olan amino asitler sayesinde de besin elementlerinin bitki tarafından hem kökten hem de yapraktan kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesini sağlar. AminoSEL-AZOTE, topraktan uygulamalarda, bünyesindeki azot yavaş salınımlı özelliği sayesinde azotun yıkanma kayıplarını da önlemektedir. Grananti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 12 Toplam Azot (N) 18 Amonyum Azotu (N) 4 Üre Azotu (N) 12,8 Organik Azot (N) 1,2 Suda Çözünür Bor (B) 0,1 Suda Çözünür Bakır (Cu) 0,1 Suda Çözünür Demir (Fe) 0,2 Suda Çözünür Mangan (Mn) 0,2 Suda Çözünür Çinko (Zn) 0,2 Toplam Hümik + Fülvik Asit 8 Serbest Amino Asitler 2 Max. EC 8 (ds/m) ph 5-7

17 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER YAPRAKTAN 100 LT / Suyla TOPRAKTAN LT / Dekara UYGULAMA ZAMANI Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz, Çilek, Bamya, Fasulye, Bezelye, Havuç, 2-3 lt Yeşil Sebzeler vd. Narenciye, Elma, Kiraz, Şeftali, Erik, Ceviz, Kayısı, Fıstık, Vişne, Armut, Badem, Nektarin, Zeytin cc 3-4 lt Vejetatif gelişim başlangıcı, yaprak, sürgün (tomurcuk) gelişim döneminde 10 gün ara ile 2 defa uygulanır. Meyve gelişiminin ilk evrelerinde gün ara ile 2 defa uygulanır. Soğan, Sarımsak, Lahana, Kereviz, Brokoli, Karnabahar, Ispanak, Marul, 2-3 lt Maydanoz, Bağ, Fındık, Tütün Soya, Fasulye, Bezelye, Yer Fıstığı, Pancar, Nohut vd cc 1-2 lt Topraktan ve yapraktan yetiştirme sezonu boyunca 2-4 tekrarla uygulanır. Buğday, Arpa, Yulaf, Ayçiçeği, Mısır, Çeltik vd cc - Pestisitlerle birlikte uygulanır. Şeker Pancarı cc 2-3 lt Azot ihtiyacı görüldüğü dönemlerde. Süs Bitkileri ve Çiçekler cc 1-1,5 lt Yapraktan ve topraktan yetiştirme sezonu boyunca 3-4 defa uygulanır.

18 AminoSEL-P NP li Sıvı Organomineral Gübre MgO+ME Özellikleri AminoSEL-P gübresi; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilerek 2 mikron boyutuna öğütülmüş organik madde ile azot, fosfor, amino asitler ve organik şelatlı mikro elementlerle kombine edilmiş yeni nesil NK lı özel bir organomineral sıvı gübredir. AminoSEL-P nin içeriğinde bitkinin tohum çimlenmesi, kök gelişimi, çiçeklenme döneminde ihtiyacı olan yeterli miktarda alınabilir fosforu bulunur. Taban gübresi olarak da kullanılabileceği gibi, bitki gelişimi dönemi boyunca meyve/dane oluşumuna kadar kullanılabilir. Bitkinin hastalık ve kuraklığa karşı direncini artırır. Bünyesinde bulunan, bitkinin yapı taşı olan amino asitler sayesinde de NP nin bitki tarafından hem kökten hem de yapraktan kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesini sağlar. Bitkilerin ihtiyacı olan mikro elementleri de bünyesindeki organik şelatlı olarak bulundurur. SIVI Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 14 Toplam Azot (N) 3 Organik Azot (N) 1,2 Üre Azotu (N) 1,8 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 15 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 15 Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO) 2 Suda Çözünür Demir (Fe) 0,1 Suda Çözünür Mangan (Mn) 0,1 Suda Çözünür Çinko (Zn) 0,1 Toplam Hümik + Fülvik Asit 9 Serbest Amino Asitler 2 Max. EC 5,5 (ds/m) ph 4-6

19 BİTKİLER Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Bezelye, Bamya vd. Marul, Maydanoz, Roka, Pırasa, Brokoli, Ispanak, Lahana, Karnabahar, Kereviz, Tütün YAPRAKTAN 100 LT Suyla KULLANIM TABLOSU TOPRAKTAN LT / Dekara cc 3-4 lt cc 3-4 lt Kavun, Karpuz, Kabak cc 3-4 lt Meyve Ağaçları ve Narenciye: Elma, Kiraz, Şeftali, Erik, Kayısı, Nar, Vişne, Armut, Ayva Antep Fıstığı, Fındık, Ceviz, Zeytin cc cc 2-3 lt / 100 lt su ile dekara 2-3 lt / 100 lt su ile dekara Çilek cc 3-5 lt Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Mısır, Ayçiçek vb. Pamuk, Kanola cc 4-6 lt Üzüm Bağı cc 3-4 lt UYGULAMA ZAMANI Dikim öncesinden başlayarak, vejetatif gelişim süresi boyunca gün ara ile uygulanır. Dikim öncesinden başlayarak vejetatif büyümenin ilk evrelerine kadar 1. Uygulama, 15 gün sonra 2. uygulama tavsiye edilir. Dikim öncesinden başlayarak, vejetatif gelişim süresi boyunca gün ara ile 3 defa uygulanır. Tomurcuklanma, çiçeklenme ve meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyüme süresince 3 defa uygulanır. Vejetatif uyanmadan hemen önce başlanır, çiçeklenme dönemine kadar 3 defa uygulanır. Şaşırtmadan itibaren vejetatif gelişme dönemi boyunca 2-3 defa uygulanır cc - Kardeşlenme öncesi herbisitle karıştırılarak uygulanır. Ekimden 10 gün sonra bitki boyu cm iken, bitki dane oluşumu öncesi ve dane oluşum döneminde olmak üzere 3 defa uygulanır. Yaprak oluşumundan hasat dönemine kadar, çiçek öncesi ve meyve fındık büyüklüğünde iken 25 gün aralıklar ile 3 defa uygulanır. Süs Bitkileri cc 1-2 lt Yetiştirme dönemi boyunca 2 defa uygulanır. Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Havuç, Karnabahar, Kereviz, Turp cc 4-6 lt Ekim öncesi tarla hazırlığında sulama suyuna karıştırılarak ve ilaçlama ile bitki 2-3 yaprak olduğu zaman 15 gün arayla 2-4 defa uygulanır.

20 AminoSEL-NPK NPK lı Sıvı Organomineral Gübre ME Özellikleri AminoSEL-NPK gübresi; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik madde ile azot, fosfor, potasyum, amino asitler ve organik şelatlı mikro elementlerle kombine edilmiş yeni nesil NPK lı özel bir organomineral sıvı gübredir. AminoSEL-NPK gübresi; taban gübresi olarak kullanılmasının yanı sıra bitki gelişimi dönemi boyunca meyve/dane oluşumuna ve hasattan 15 gün öncesine kadar bitkileri dengeli olarak besleyebilir. Tohum çimlenmesini, kök gelişimini, çiçeklenme ve meyve tutumunu hızlandırır. Bitkinin hastalık ve kuraklığa karşı direncini artırır. Bünyesinde bulunan, bitkinin yapı taşı olan amino asitler sayesinde de NPK nın bitki tarafından hem kökten hem de yapraktan kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesini sağlar. Bitkilerin ihtiyacı olan mikro elementleri de bünyesindeki organik şelatlı olarak bulundurur. SIVI Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 15 Toplam Azot (N) 7 Organik Azot (N) 1,2 Üre Azotu (N) 5,8 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 7 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 7 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 7 Suda Çözünür Bor (B) 0,1 Suda Çözünür Bakır (Cu) 0,1 Suda Çözünür Demir (Fe) 0,2 Suda Çözünür Mangan (Mn) 0,2 Suda Çözünür Çinko (Zn) 0,2 Serbest Amino Asitler 2 Toplam Hümik + Fülvik Asit 10 Max. EC 6,5 (ds/m) ph 4-6

21 BİTKİLER Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Mercimek, Baklagiller vb. Marul, Maydanoz, Roka, Bamya, Ispanak, Pırasa, Brokoli, Lahana, Karnabahar, Kereviz YAPRAKTAN 100 LT Suyla KULLANIM TABLOSU TOPRAKTAN LT / Dekara cc 2-3 lt Kavun, Karpuz cc 3-4 lt Meyve Ağaçları ve Narenciye Antep Fıstığı, Fındık, Ceviz, Zeytin UYGULAMA ZAMANI Dikimden iki hafta sonra ilk uygulama yapılır, meyve tutumunda 2 defa uygulanır cc 2-3 lt Dikimden itibaren 15 gün ara ile hasada kadar uygulanır cc cc 2-3 lt / 100 lt su ile dekara 2-3 lt / 100 lt su ile dekara Çilek cc 3-5 lt Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Mısır, Ayçiçek, Kanola vb cc - Pamuk cc 2-3 lt Üzüm Bağı cc 2-3 lt Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Havuç, Turp, Soğan, Sarımsak cc 2-4 lt Meyve tutumundan önce ve 15 gün ara ile hasada kadar uygulanır. Tomurcuklanma, çiçeklenme ve meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyümeye devam ettiği süre boyunca 3 defa uygulanır. Tomurcuklanma, çiçeklenme ve meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyümeye devam ettiği süre boyunca 3 defa uygulanır. Şaşırtmadan itibaren vejetatif gelişme dönemi boyunca 2-3 defa uygulanır. Bitki dane oluşumu öncesi ve dane oluşum döneminde olmak üzere 2 defa uygulanır. Dikimden iki hafta sonra ilk uygulama yapılır, kolza oluşumu döneminde 2. Uygulama olmak üzere 2 defa uygulanır. Yaprakların oluşumundan hasat dönemine kadar, çiçek öncesi, çiçek sonrası ve meyve fındık büyüklüğünde iken 3 defa 25 gün aralıklar ile uygulanır. Bitki dane oluşumu öncesi ve dane oluşum döneminde olmak üzere 2 defa uygulanır.

22 AminoSEL-K NK lı Sıvı Organomineral Gübre ME Özellikleri AminoSEL-K; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik madde ile azot, potasyum ve amino asitlerle kombine edilerek üretilen mikro elementlerce zengin özel bir organomineral sıvı gübredir. Her çeşit üründe, yapraktan ve damlama sulama sistemiyle uygulanabilir. Ürünün içinde yer alan amino asitler, potasyumun bitki tarafından kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesini sağlar. Soğuk, sıcak, tuzluluk ve kuraklık gibi bitkiyi strese sokan faktörler potasyum alınımını engellediği için, böyle zamanlarda yapılan AminoSEL-K kullanımlarında potasyumun kolayca alınmasını sağlar. Potasyum, şeker oranını yükseltir, meyvede renk, aroma, olgunlaşma, sertlik ve depolanmaya dayanıklılık gibi kalite arttırıcı etkiye sahiptir. Bünyesindeki organik şelatlı mikro elementler sayesinde yüksek kireç içeriği ve ph değerine sahip topraklarda ortaya çıkma riski yüksek olan iz element noksanlıklarını gidererek verim azalışlarının önüne geçer. Meyve iriliği ve kalitesine önemli katkı sağlar. SIVI Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 15 Toplam Azot (N) 3 Amonyum Azotu (N) 0,5 Üre Azotu (N) 1,2 Organik Azot (N) 1,3 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 15 Suda Çözünür Demir (Fe) 0,2 Suda Çözünür Mangan (Mn) 0,1 Suda Çözünür Çinko (Zn) 0,1 Serbest Amino Asitler 3 Toplam Hümik + Fülvik Asit 8 Max. EC 9 (ds/m) ph 6-8

23 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kabak, Bamya, Bezelye Lahana, Kereviz, Brokoli, Karnabahar, Ispanak, Marul Narenciye, Nektarin, Elma, Kiraz, Şeftali, Erik, Ceviz, Kayısı, Fıstık, Vişne, Armut, Badem, Fındık YAPRAKTAN 100 LT Suyla TOPRAKTAN LT / Dekara cc 3,5-5 lt cc cc 4-5 lt Zeytin cc 4-5 lt Bağ cc 4-5 lt Çilek cc 3,5-4 lt Kavun, Karpuz cc 4-5 lt Tarla, Yem ve Endüstri Bitkileri: Kanola, Soya, Patates, Pancar, Pamuk, Yer Fıstığı, Nohut vd cc 4-5 lt UYGULAMA ZAMANI İlk meyve tutumundan başlayarak 7 veya 15 gün ara ile meyve olgunlaşıncaya kadar 3-4 defa uygulanır. Şaşırtmadan 6-8 hafta sonra uygulamaya başlanır, olgunlaşma ve hasat döneminde 3 defa uygulanır. Meyvenin büyümeye başladığı dönemden itibaren hasada kadar ara ile uygulanır. Meyvenin büyümeye başladığı döneminde ve kararma döneminde uygulanır. Dane teşekkülünde ve meyve olgunlaşmasında uygulanır. İlk meyve teşekkülünden başlanarak meyve olgunlaşıncaya kadar 2-3 hafta ara ile 2-4 defa uygulanır. Meyvenin büyümeye başladığı dönemle olgunlaşma başlangıcı arasındaki dönemde 3-4 hafta ara ile uygulanır. Ekim veya şaşırtmadan 4-5 hafta sonrası ile hasat arasında kalan dönemde 2-3 defa uygulama tavsiye edilir. Buğday, Arpa, Çeltik, Ayçiçeği, Mısır cc - Sapa kalkma döneminde uygulanır.

24 SIVI Garanti Edilen İçerik AminoSEL-CALCİUM Azotlu Sıvı Organomineral Gübre CaO+B Organik Madde 15 Toplam Azot (N) 8 Amonyum Azotu (N) 0,5 Nitrat Azotu (NO3-N) 4,2 Üre Azotu (N) 2,1 Organik Azot (N) 1,2 Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) Özellikleri AminoSEL-CALCİUM; Biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik sıvı madde ile azot, kalsiyum, bor ve amino asitle kombine edilerek üretilen özel bir azotlu organomineral sıvı gübredir. Kalsiyum taşınmayan bir elementtir. Bitki içerisindeki hareketi pasif mekanizmayla, suyun hareketi ile olur. Bitkide stoma açıldığında terleme başlar, su yukarı çekilir dolayısıyla kalsiyum da çekilir. Stoma kapalı ise terleme olmaz, kalsiyum da taşınmaz. Bu nedenle kalsiyum eksikliği daha çok, stomaların kapalı olduğu kış aylarında ve çok yüksek sıcaklık olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Bu nedenle AminoSELCALCİUM un içerisine bitkilerin yapı taşı olan, stomaların açılmasını sağlayan amino asitler ilave edilmiştir. Bu amino asitler sayesinde her türlü hava şartlarına rağmen stomalar açılır. Bitkide terleme başlar. Suyun hareketi ile de kalsiyum taşınır. Ayrıca amino asitler de bitkinin yapı taşı olduğu için bitkinin gelişmesine önemli ölçüde yardımcı olacaktır. İçerisinde bulunan bor ise kalsiyumun taşınmasına yardımcı olmaktadır. Bitkilerin meyvesinde kalsiyum miktarı yükselirse meyvenin dayanıklılığı artar böylelikle raf ömrü de uzar. % (w/w) 7 Suda Çözünür Bor (B) 0,2 Serbest Amino Asitler 3 Max. EC ph 7 (ds/m) 5-7

25 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER Narenciye, Kiraz, Vişne, Şeftali, Erik, Kayısı, Elma, Armut, Ayva YAPRAKTAN 100 LT Suyla / Dekara 1. Uygulama cc 2. Uygulama cc 3. Uygulama cc DAMLAMA 1 Ton Su İle / Dekar 3-4 lt Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı cc 3-4 lt UYGULAMA ZAMANI Meyve tutumundan 20 gün ve 40 gün sonra 2 defa uygulanır, hasattan önce 1 defa uygulama önerilir. Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra 2 defa uygulama önerilir. Zeytin cc Meyve tutumundan sonra 2 defa uygulanır. Bağ, Kivi 1. Uygulama cc 2. Uygulama cc Muz cc 3-4 lt Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Karpuz, Kavun, Kabak, Çilek cc 3-4 lt Meyve tutumundan sonra 2 defa uygulanır. 4-5 lt Hevenkte parmak irileşmeye başladığında uygulama yapılır. Büyüme döneminde 1-2 defa uygulanır, meyve tutumundan sonra gün aralıklar ile 2-3 defa uygulama önerilir. Marul, Ispanak, Lahana, Kereviz vb cc 2-3 lt Üretim boyunca 2-3 defa uygulanır. Pamuk 1. Uygulama cc 2. Uygulama cc Patates, Şeker Pancarı cc 4-5 lt Ayçiçeği, Mısır cc - - Taraklanma döneminde gün ara ile 1-2 defa uygulama önerilir. Yumrular erik büyüklüğüne geldikten sonra 2 defa uygulama önerilir. Bitki boyu cm olduğu dönemden itibaren 2-3 defa uygulama önerilir. Buğday, Arpa, Çeltik cc - Kardeşlenme döneminde uygulanır.

26 Bio SEK Fermantasyon Sonucu Elde Edilen Katı Organik Gübre NEDEN SELEDA BİO SEK? GRANÜL Bio SEK organik gübre kullanılarak üretilen ürünlerin kalitesi ve miktarı artar. Bitkinin büyüme hızını arttırarak erken ürün vermesini sağlar. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 55 Toplam Azot (N) 3 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 1 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 1 Toplam Hümik + Fülvik Asit 30 Max. Nem 35 Max. EC İçeriğinde bulunan toprak için gerekli mineraller sayesinde toprağı verimli hale getirir. Bitkinin ve toprağın susuzluğa karşı direnci artar. Bitki suya daha az gereksinim duyar, böylece sulama suyu kullanımından tasarruf sağlar. Bio SEK organik gübre toprağın rengini koyulaştırarak toprağın daha fazla güneş ışığını emmesi sağlar. Topraktaki organik madde miktarını yükselterek faydalı solucanların çoğalmasını sağlar. Toprağın geçirgenliğini arttırarak hava ve su alımını kolaylaştırır. Toprağa verilen azot miktarını bitkiye dengeli bir biçimde dağıtır. Bitki gelişimi için gerekli olan topraktaki demiri bitkinin alabileceği forma dönüştürür. İçeriğindeki organik madde ve karbon sayesinde topraktaki mikrobiyolojik aktiviteyi çoğaltarak verimi arttırır. Bitkide hücre bölünmesini çoğaltarak bitkinin büyüme hızını arttırır. Bitkinin bağışıklık sistemini zararlılara ve patojenlere karşı kuvvetlendirir. Topraktaki toksitleri azaltır. Topraktaki organik karbon içeriğini artırır. Topraktaki fiziksel ve kimyasal koşulları iyileştirir ve ph dengesini düzenler. Tohum çimlenme oranını artırır. Saçak köklerin çoğalmasına ve güçlenmesini yardımcı olur. 12 (ds/m) ph 5-7 Tamamen sterilize edilmesi ve fermantasyonun tamamlanmış olması nedeniyle hiçbir patojen taşımamaktadır. Kullanılan kimyasal gübre maliyetini azaltır.

27 ÖZELLİKLERİ Bio SEK; biyogaz üretimi esnasında gerçekleşen fermantasyon işlemi sonucunda elde edilen ve bünyesinde organik mikro, makro ve doğal enzimleri barındıran bir organik gübre ve toprak düzenleyicisidir.muhteviyatında bitkisel ve hayvansal atıklardan elde edilmiş organik hammaddeler bulunan ürün, tamamen fermente ve sterilize edilmiştir. Tarımın her alanında toprak zenginleştirme amaçlı kullanılabileceği gibi NPK lı gübreler ile birlikte uygulanabilmektedir. KULLANIM TABLOSU BİTKİLER Buğday, Arpa, Ayçiçeği, Kanola, Yulaf, Mercimek, Nohut, Fasulye, Soya, Tütün Pamuk, Mısır, Çeltik, Sorgum, Patates, Havuç, Şeker Pancarı, Soğan, Turp, Susam, Çörek Otu Domates, Patlıcan, Salatalık, Biber ve diğer sebzeler (Açık alan) Domates, Patlıcan, Salatalık, Biber ve diğer sebzeler (Sera) Karpuz, Kavun Ahududu Çilek Muz, İncir Üzüm, Elma, Şeftali, Armut, Kivi, Nar, Narenciye, Kiraz, Kayısı, Badem, Ceviz, Fındık, Antep Fıstığı Çay Çim (İlk ekimde) Peyzaj ve Bahçe Düzenlemesi, Çiçekli Süs Bitkileri Toprak ıslahı ve iyileştirme Balkon ve Saksı Bitkileri KULLANIM MİKTARI KG / Dekar kg kg kg kg kg kg kg 3-6 kg / Ocak 3-6 kg / Ağaç kg kg kg kg 1/10 Oranında toprağa karıştırılır TOPRAK HAZIRLIĞI veya EKİM ZAMANINDA ORGANİK TABAN GÜBRESİ OLARAK KULLANILIR.

28 GRANÜL LeoSEL Leonardit Kaynaklı Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 45 Toplam Hümik + Fülvik Asit 40 Nem (Maksimum) 35 ph 4-6 NEDEN LEOSEL? Alkali şartlarda demirin bitki tarafından alınabilirliğini sağlar. Bitkilerin ihtiyacı olan besin elementlerinin kök bölgesinde toprak suyunda tutulmasını sağlar. Toprağın iyon değişim kapasitesini maksimum seviyelere çıkarır. Topraktaki elementlerin bitki tarafından alınabilir forma dönüştürülmesini sağlar. Toprakta tamponlama görevi yaparak toksitlenmeyi önler. Topraktaki tuzlanmayı gidererek verimliliği artırır. Toprağın havalanması arttırır. Toprak erozyonunu önler. Toprağın su tutma kapasitesini yükseltir. Bitki enzimlerini uyarır ve toprakta organik katalizör görevi yaparak fayda sağlar. Bitki köklerinin solunum ve oluşumunu hızlandırır. Bitkilerin vejetatif organlarının ve köklerinin büyümesini uyarır. Bitki hücre zarlarının geçirgenliğini artırarak, bitki beslenme oranını yükseltir. Tohumun çimlenme gücünü artırarak bitkinin büyümesini teşvik eder. Bitki kök sistemi ve hücre çoğalmasını uyararak bitkinin dengeli büyümesini sağlar.

29 ÖZELLİKLERİ LeoSEL; linyit kömür madenlerinden çıkarılan, içeriğinde yüksek oranda humik-fulvik asit ve organik madde bulunduran leonardit kullanılarak elde edilmiş doğal bir organik toprak düzenleyicisidir. Linyit kömür maden yataklarından özenle seçilerek tesisimize getirilen leonardit, kurutma işlemi sonrasında 200 mikron boyutlarında kırılarak granül haline getirilmektedir. KULLANIM TABLOSU BİTKİLER KULLANIM MİKTARI KG / Dekar UYGULAMA ZAMANI Sera ve Açık Tarla Bitkileri, Domates, Salatalık, Biber, Patlıcan, Kabak kg Ekim ve dikimden 1-2 hafta önce uygulanır. Çilek kg Şaşırtılmadan gün önce uygulanır. Üzüm Bağı 1-2 kg / Kök Başına Şubat ve Mart aylarında erken ilkbaharda uygulanır. Patates kg Ekimden 2-3 hafta önce uygulanır. Karpuz, Kavun kg Dikimden 2-3 hafta önce uygulanır. Enginar kg Toprak hazırlığında uygulanır. Pırasa, Karnabahar, Lahana, Havuç, Marul, Ispanak, Tere, Maydanoz, Roka, Nane kg Toprak hazırlığında uygulanır. (Eylül- Ekim-Kasım) Fasulye, Soğan kg Toprak hazırlığında uygulanır. Şeker Pancarı kg Toprak hazırlığında uygulanır. Pamuk kg Ekimden 2-3 hafta önce uygulanır. Buğday, Arpa, Çeltik kg Ekimden önce uygulanır. Ayçiçeği, Mısır kg Toprak hazırlığında uygulanır. Çay kg Toprak hazırlığında uygulanır. Kiraz, Vişne, Kayısı, Şeftali, Erik, Badem Elma, Armut, Ayva, Nar, Turunçgiller Fındık, Ceviz (Ağacın yaşına göre ) Zeytin (Ağacın yaşına göre ) 2-5 kg / Ağaç yaşına göre 2-5 kg / Ağaç 2-6 kg / Ağaç Şubat ve Mart aylarında erken ilkbaharda uygulanır. Şubat ve Mart aylarında erken ilkbaharda uygulanır. Ocak ve Şubat aylarında erken ilkbaharda uygulanır. Yeşil alanların bakımı kg Şubat ve Mart aylarında uygulanır. Yeşil alan tesisi kg Toprak hazırlığında uygulanır.

30 GRANÜL Bio KOMPOZE NPK lı Katı Organomineral Gübre ÖZELLİKLERİ Bio Kompoze; yüksek oranda organik madde, humik asit, azot, fosfor ve potasyumun eşit oranlarda harmanlanması neticesinde elde edilen çinko içerikli bir NPK lı organomineral taban gübresidir. Çinko, bitkinin büyümesi aşamasında gerek duyduğu bir element olması nedeniyle özellikle çinko eksikliği görülen topraklarda uygulanması yüksek fayda sağlar. Bio Kompoze; bitkinin her dönemine ait ana besin maddelerini içermesinin yanı sıra muhteviyatındaki organik madde ve çinko sayesinde bitkinin sağlıklı gelişiminin devam etmesine katkı sağlar. Tahılların yanı sıra; patates, soğan, pamuk, mısır, yağlı tohumlar, narenciye, meyve ağaçları ve sebze tarımında çok yoğun kullanılmaktadır. Ekimden hemen önce ve ekim esnasında tohum veya kök derinliğine uygulanmalıdır. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 20 Toplam Azot (N) 12 Amonyum Azotu (N) 4,5 Üre Azotu (N) 7 Organik Azot (N) 0,5 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 12 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 10 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 12 Toplam Hümik + Fülvik Asit 15 Max. Nem 20 Max. EC 12 (ds/m) ph 5-7

31 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER KULLANIM MİKTARI KG / Dekar Ayçiçeği Mısır Pamuk Şeker Pancarı, Soğan, Enginar Patates Karpuz, Kavun Havuç, Turp Üzüm (Bağ) Çilek Zeytin Narenciye Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları Fındık Açık Tarla Sebzeleri Sera Sebzeleri Süs Bitkileri kg kg kg kg kg kg kg kg kg 1,5-4 kg / Ağaç yaşına göre 2-6 kg / Ağaç yaşına göre 1-4 kg / Ağaç yaşına göre 2,5-4,5 kg / Ağaç yaşına göre 2-5 kg / Ağaç yaşına göre kg kg kg TOPRAK HAZIRLIĞI veya EKİM ZAMANINDA TABAN GÜBRESİ OLARAK KULLANILIR.

32 GRANÜL ORGADAP NP li Katı Organomineral Gübre ORGADAP Zn ÖZELLİKLERİ ORGA DAP; hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyonu sonucu elde edilmiş organik gübrenin; humik asit, fosfor ve amonyum azotu ile harmanlanması sonucunda ortaya çıkan çinko içerikli son derece etkili organomineral taban gübresidir. Bitkilerde gövde uzunluğunun artmasına ve kuvvetli kök oluşumuna katkı sağlaması nedeniyle ürün verimini ve kalitesi arttırır. Hububat, kanola, ayçiçeği, pamuk, şekerpancarı, patates vb. üretiminde kullanılan klasik NP içerikli gübrelerden farklı olarak yüksek oranda organik madde ve humik asit içerir. ORGA DAP, kaliteli buğday üretimi için gerekli olan gluten ve protein oranının artmasına yardımcı olur. Zengin içeriği sayesinde buğday ve arpanın; güçlü kardeşlenmesini, başaklarda iri ve dolgun dane oluşumunu, yatmaya karşı dayanımı ve hastalıklara karşı direncini artırır. Kanolada ise bitkinin erken çiçek açmasını ve maksimum seviyede yağ elde edilmesini sağlar. Hem sulu hem de kuru tarım koşullarında ekim öncesi veya ekimle birlikte tohum yataklarına uygulanır. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Toplam Organik Madde 25 Toplam Azot (N) 10 Amonyum Azotu (N) 10 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 25 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 23 Toplam Hümik + Fülvik Asit 20 Toplam Çinko (Zn) 0,1 Max. EC 12 (ds/m) Max. Nem 20 ph 6-8

33 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER KULLANIM MİKTARI KG / Dekar Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf Ayçiçeği ve Kanola Mısır, Pamuk Çeltik Şeker Pancarı Patates Enginar, Soğan Karpuz, Kavun Havuç, Turp Üzüm (Bağ) Çilek Açık Tarla Sebzeleri Sera Sebzeleri Meyve Ağaçları, Narenciye, Zeytin Fındık kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg 1-4 kg / Ağaç yaşına göre 2-5 kg / Ağaç yaşına göre TOPRAK HAZIRLIĞI veya EKİM ZAMANINDA TABAN GÜBRESİ OLARAK KULLANILIR.

34 GRANÜL ME NPK lı Katı Organomineral Gübre ME Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 24 Toplam Azot (N) 8 Amonyum Azotu (N) 7 Organik Azot (N) 1 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 18 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 16 Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) 7 Toplam Hümik + Fülvik Asit 18 Suda Çözünür Bor (B) 0,1 Suda Çözünür Mangan (Mn) 0,1 Toplam Çinko (Zn) 0,1 Max. Nem 20 Max. EC 12 (ds/m) ph 6-8 ÖZELLİKLERİ ; hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyonu sonucu elde edilmiş organik gübrenin; humik asit, azot, fosfor, potasyum ve mikro elementler ile harmanlanması sonucunda üretilen son derece etkili NPK lı organomineral taban gübresidir. Bitkide sağlıklı kök oluşumu, kuvvetli çiçeklenme ve yüksek verim sağlar. Pancar, mısır, meyve, sebze, zeytin ve üzüm yetiştiriciliği için ideal bir kompoze gübredir. Bitki dikim harçlarında ve çim alanlarda başlangıç gübresi olarak kullanımı uygundur. Taban gübresi olarak ekim veya dikimle birlikte ya da öncesinde tohum veya kök derinliğine uygulanmalıdır.

35 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER Sert ve Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları, Narenciye, Zeytin Elma Fındık, Ceviz, Badem Şeker Pancarı Patates Açık Tarla Sebzeleri Sera Sebzeleri Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Kanola Çeltik Mısır, Ayçiçeği Soğan Karpuz, Kavun Havuç, Turp Üzüm (Bağ) Enginar Çilek KULLANIM MİKTARI KG / Dekar 1-4 kg / Ağaç yaşına göre 1-3 kg / Ağaç yaşına göre 2-5 kg / Ağaç yaşına göre kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg TOPRAK HAZIRLIĞI veya EKİM ZAMANINDA TABAN GÜBRESİ OLARAK KULLANILIR.

36 GRANÜL Zn NP li Katı Organomineral Gübre Zn ÖZELLİKLERİ ; organik maddelerce zenginleştirilmiş azot, fosfor, doğal kalsiyum ve çinko içerikli özel bir NP li organomineral taban gübresidir. Bitkilerin kök ve gövde oluşumuna katkı sağladığından ürün kalitesini arttırarak verime doğrudan etki eder. Yüksek organik karbon içeriği nedeniyle faydalı toprak bakterilerinin aktivitesini arttırır. İçeriğindeki organik madde sayesinde azot ve fosfor besin elementlerinin daha uzun süre toprakta kalmasını sağlar. Aynı zamanda yapısındaki organik madde ve humik-fulvik asit sayesinde toprağı düzenler ve toprağın organik madde değerini artırır. Bitkinin büyümesine ve döl tutmasına katkı sağlayarak ürün kalitesini arttırır. Özellikle ülkemizde yoğun olarak kullanılmaktadır. Hububat, pamuk, ayçiçeği, mısır başta olmak üzere tüm bitkilerde ekim esnasında taban gübresi olarak kullanılır. Uygulama esnasında gübre toprak yüzeyinde bırakılmamalı, bitki kök derinliğine veya tohum derinliğine gömülerek gübreleme işlemi yapılmalıdır. Bu sayede bitki gelişme süresi boyunca muhteviyatta yer alan fosfordan maksimum seviyede yarar sağlanabilir. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 30 Toplam Azot (N) 12 Amonyum Azotu (N) 4,7 Üre Azotu (N) 6 Organik Azot (N) 1,3 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 12 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 10 Toplam Hümik + Fülvik Asit 24 Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) 3 Toplam Çinko (Zn) 0,1 Max. EC 12 (ds/m) Max. Nem 20 ph 5-7

37 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER KULLANIM MİKTARI KG / Dekar Pamuk Ayçiçeği ve Kanola Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf Mısır Patates Şeker Pancarı Soğan Üzüm (Bağ) Enginar Açık Tarla Sebzeleri Sera Sebzeleri kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg TOPRAK HAZIRLIĞI veya EKİM ZAMANINDA TABAN GÜBRESİ OLARAK KULLANILIR.

38 GRANÜL ORGA-AS Azotlu Katı Organomineral Gübre SO3 ÖZELLİKLERİ ORGA-AS; hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyonu sonucu elde edilmiş organik gübrenin; humik asit, amonyum azotu, üre azotu ve kükürt ile harmanlanması sonucunda üretilen son derece etkili organomineral azot gübresidir. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 24 Toplam Azot (N) 21 Amonyum Azotu (N) 6 Üre Azotu (N) 14,5 Organik Azot (N) 0,5 Suda Çözünür Kükürt Trioksit (SO3) 18 Toplam Hümik + Fülvik Asit 15 Max. Nem 20 Max. EC 12 (ds/m) ph 6-8 ORGA-AS zengin içeriğinden dolayı bitkinin hem azot hem de kükürt ihtiyacını karşılar. Kireçli topraklarda dengeleme maksadıyla kullanımı uygundur. Bitkinin gelişimini teşvik etmesinin ötesinde kök ve sapların incelmesini engelleyerek dayanımı arttırır. Üründe yer alan kükürt bitkinin tepe ve kök gelişimi üzerine doğrudan etkilidir. Granül yapısından dolayısıyla kullanım kolaylığı sağlar. Çeltik ve hububat tarımında yoğun kullanıma sahiptir. Ürün içeriğindeki organik madde dolayısıyla kolay yıkanmamaktadır. Bu nedenle birçok bitkide ekimle birlikte kullanılabilir.

39 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER KULLANIM MİKTARI KG / Dekar Çeltik Buğday, Arpa Ayçiçeği Mısır Patates Şeker Pancarı Pamuk Soğan Sera ve Açık Tarla Sebzeleri Karpuz, Kavun Havuç, Turp Üzüm Sert ve Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları, Narenciye, Zeytin Elma (Yaşına göre) Fındık Üzüm, Çilek, Enginar kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg 1-4 kg / Ağaç yaşına göre 1-3 kg / Ağaç 2-5 kg / Ağaç yaşına göre kg TOPRAKTAN ÜST GÜBRE OLARAK KULLANILIR

40 GRANÜL Zn+OM NP li Katı Organomineral Gübre Zn ÖZELLİKLERİ ; hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyonu sonucu elde edilmiş organik gübrenin; humik asit, fosfor ve amonyum azotunun harmanlanması sonucunda üretilen özel katkılı son derece etkili organomineral taban gübresidir. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 20 Toplam Azot (N) 15 Amonyum Azotu (N) 7,5 Üre Azotu (N) 7 Organik Azot (N) 0,5 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 20 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 18 Toplam Hümik + Fülvik Asit 15 Toplam Çinko (Zn) 0,1 Max. EC 12 (ds/m) Max. Nem 20 ph 6-8 İçeriğinde yer alan organik maddenin yapısındaki hümik asit sayesinde, toprakta yararsız formda bulunan mikro besin elementlerinin yararlı hale getirilmesini sağlayarak daha yüksek ve kaliteli ürün elde edilmesini sağlar. Tüm tarla bitkilerinin ve meyve bahçelerinin gübrelemesinde rahatlıkla kullanılabilir.

41 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER KULLANIM MİKTARI KG / Dekar Buğday, Arpa Pamuk Mısır Ayçiçeği Soğan Sarımsak Zeytin Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları kg kg kg kg kg kg 1-3 kg / Ağaç yaşına göre 1-3 kg / Ağaç yaşına göre 2-4 kg / Ağaç yaşına göre TOPRAK HAZIRLIĞI veya EKİM ZAMANINDA TABAN GÜBRESİ OLARAK KULLANILIR.

42 GRANÜL URE-MAG Azotlu Katı Organomineral Gübre URE-MAG MgO+Fe ÖZELLİKLERİ ORGA ÜRE-MAG, hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyonu sonucu elde edilmiş organik gübrenin; humik asit ile yeşilin temel taşları olan üre azotu, magnezyum ve demirin harmanlanması sonucunda üretilen özel katkılı son derece etkili organomineral azot gübresidir. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 20 Toplam Azot (N) 24 Üre Azotu (N) 23 Organik Azot (N) 1 Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO) 2 Suda Çözünür Demir (Fe) 0,5 Toplam Hümik + Fülvik Asit 10 Max. Nem 20 Max. EC 12 (ds/m) ph 6-8 Bitkilerde gövde uzunluğunun artmasına ve kuvvetli kök oluşumuna katkı sağlaması nedeniyle ürün verimini ve kalitesi arttırır. Yeşil aksam oluşumunu teşvik ederek, faydalanmasını sağlar ve verimi arttırır. bitkinin güneşten Tüm bitkiler için azota ihtiyaç duyulan dönemlerde yeterli dozajda verilmesi durumunda bitkilerde çiçeklenmeye olumlu etki sağlar. Sonbaharda ekimle birlikte ve ilkbaharda üst gübre olarak kullanılabilir.

43 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER KULLANIM MİKTARI KG / Dekar Buğday, Arpa Çeltik Patates Pamuk Mısır Şeker Pancarı Ayçiçeği Soğan Açık Tarla Sebzeleri Sera Sebzeleri Meyve Ağaçları, Zeytin Fındık Üzüm, Çilek, Enginar kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg 1-4 kg / Ağaç 2-5 kg / Ağaç yaşına göre kg TOPRAKTAN ÜST GÜBRE OLARAK KULLANILIR

44 GRANÜL (30 SO3)+ME Leonardit Kaynaklı Organomineral Gübre ÖZELLİKLERİ ; hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyonu sonucu elde edilmiş organik gübrenin; humik asit, fosfor ve amonyum azotu ile harmanlanması sonucunda ortaya çıkan son derece etkili organomineral taban gübresidir. Garanti Edilen İçerik % (w/w) Organik Madde 20 Toplam Azot (N) 8 Amonyum Azotu (N) 8 Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5) 21 Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) 20 Toplam Kükürt Trioksit (SO3) 30 Toplam Hümik + Fülvik Asit 5 Toplam Çinko (Zn) 0,5 Max. Nem 20 ph 7-9 İçeriğinde organik madde, humik asit, doğal enzimler, azot, fosfor, kükürt ve çinko bulundurur. Bitkilerde gövde uzunluğunun artmasına ve kuvvetli kök oluşumuna katkı sağlaması nedeniyle ürün verimini ve kalitesi arttırır. Ekim zamanı ya da öncesinde, tohum veya kök derinliğine uygulanabilir. Meyve ağaçlarında kış mevsiminin şartlarına göre Şubat ve Mart aylarında, ilkbahar döneminde ekilecek bitkilerde ise ekim zamanından hemen önce ve genellikle toprağın cm derinliğine gömülerek uygulanmalıdır.

45 KULLANIM TABLOSU BİTKİLER Narenciye, Zeytin (Yaşına göre) Sert ve Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları (Yaşına göre) Açık Tarla Sebzleri Sera Sebzeleri (Sezon boyunca) Pamuk, Mısır, Soğan, Enginar Çilek Muz Elma (Yaşına göre) Karpuz, Kavun Havuç, Turp Üzüm (Bağ) Ayçiçek, Yer Fıstığı, Süs Bitkileri, Kanola Şeker Pancarı Patates KULLANIM MİKTARI KG / Dekar 1-4 kg / Ağaç 1-4 kg / Ağaç kg kg kg kg kg 1-3 kg / Ağaç kg kg kg kg kg kg TOPRAK HAZIRLIĞI veya EKİM ZAMANINDA TABAN GÜBRESİ OLARAK KULLANILIR.

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU www.kilercioglutarim.com BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU İçindekiler 4 6 8 KLR FOSFOR- ÇINKO KLR NITROGEN KLR ZINC 10 12 14 KLR POTASYUM KLR AMINO KLR BOR-ÇINKO 16 18 20 KLR CYTO KLR HUMIK 20-20-20-TE

Detaylı

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ Organomineral Taban ve Üst Gübreleri 2-4 mm Granül (50 kg) 2>3 SF. INDEX İÇİNDEKİLER 2016 01 02 03 04 05 5.0.30+(40So3) NK HARMANLANMIȘ GÜBRE Potasyum

Detaylı

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI - Zn 120 Çinkolu Gübre Çözeltisi Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 10 1 Lt/5 Lt Lignosulfanate Erken dönem uygulamaları ile meyve büyüklüğünde ve verimde artış sağlar. Nişasta sentezi, artar, azot metabolizması

Detaylı

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir?

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum Sülfat Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum sülfat gübresi (MgSO4 7H 2 O) bitkilerdeki magnezyum eksikliğiniz gidermeye uygun, suda tamamen eriyebilen saf ve kristal bir gübredir. Bünyesinde % 15

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto-Zinc 15 Çinkonun Bitkilerdeki Fonksiyonu Çinko bitkilerde bulunan çoğu enzim sisteminde katalist olarak rol alır. Çinko içeren enzimler nişasta

Detaylı

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak /

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak / Kök gelişimini ciddi oranda desteklediği için, özellikle dikim esnasında granül gübrenin kullanılması tavsiye edilir. Üreticilerin, topraktaki besin ihtiyacını tespit edebilmeleri için toprak analizi yaptırmaları

Detaylı

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir.

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir. TKİ HÜMAS ın Kullanım Zamanı, Şekli ve Miktarı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) HÜMAS; tarla bitkileri, sebzeler, sera bitkileri, süs bitkileri, çim, fide, bağ ve meyve ağaçları olmak üzere bu kılavuzda

Detaylı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı Ato Serisi Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli

Detaylı

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın...

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... granül SEBZE ÜRÜNLERİ Açık Alan Yetiştiricilik Meyvesi Yenen Sebzeler KULLANIM DOZUUYGULAMA ŞEKLİ VE ZAMANI Domates / Biber (Dolmalık,

Detaylı

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com.

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com. MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF:0312-387 33 33 FAX:0312-387 34 33 Web: efsus.com.tr e-mail:info@efsus.com.tr ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK VE ORGANOMİNERAL

Detaylı

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri.

Meyve ağaçları, sebzeler, tarla bitkileri, narenciyeler, elma, armut, şeftali, erik ve süs bitkileri. Docto-Fer Topraktan uygulama preparatı Demirin Bitkilerde Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli rolü vardır. Klorofil

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam HAKKIMIZDA 2015 AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Tarımsal arazilerin doğal dengesini tekrar kazanması için her türlü tarım kültürüne uygun ve mevcut sorunların

Detaylı

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Hexaferm, organomineral gübre olarak adlandırılan yeni nesil bir gübre cinsidir.

Detaylı

Catalogue of products

Catalogue of products ARKA KAPAK ÖN KAPAK Catalogue of products İTHALAT & DAĞITIM: NEWAGRİ KİMYA TARIM ÜR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Aşağıoba Mah. S.S. Toptacılar Birliği Sitesi 128. Cadde B Blok No:2 Döşemealtı/ANTALYA Tel:

Detaylı

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME (MARUL- ISPANAK- LAHANA) İnsan beslenmesinde büyük önemi olan sebzelerin yetiştirme teknikleri, ıslahı ve bitki koruma konularında ülkemizde bilimsel çalışmalar yapılmış

Detaylı

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER,

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, mikrobiyal formülasyondan ve bitki menşeli doğal ürünlerden oluşur. Bu grupta yer alan gübreler organik tarım modelinde gübre girdisi olarak kullanılırlar. Bitkilerin ihtiyaç

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2014 YILI Türkiye İstatistik Kurumu 25/12/2014 tarihinde 2014 yılı Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre; Tahıllar ve diğer

Detaylı

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar .html Kimyevi Bitki Besleme Grubu Evo-Cu BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Ambalaj: 1-5 LT Geliştirici ve Bitkiye Direnç Sağlayan Özel Bir Formül Özel bir formülle üretilmiştir.

Detaylı

Topraktan verime, nesilden nesile...

Topraktan verime, nesilden nesile... Topraktan verime, nesilden nesile... Milli ekonominin temeli tarımdır. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık. Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki

Detaylı

Yerfıstığında Gübreleme

Yerfıstığında Gübreleme Yerfıstığında Gübreleme Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Çukurova Bölgesi nde geniş çapta yetiştiriciliği yapılan yerfıstığı, yapısında ortalama %50 yağ ve %25-30 oranında protein içeren, insan

Detaylı

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok yerinde acı-tatlı taze biber, dolmalık, kurutmalık ve sanayi tipi (salçalık) biber yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşitlere göre değişmekle birlikte

Detaylı

SIVI KULLANIM REHBERİ

SIVI KULLANIM REHBERİ SIVI KULLANIM REHBERİ 1 İnsanlığın Geleceği: Organik Tarım! İnsanlık için gıda temin etme konusu, günümüzün en acil sorunudur. Yaklaşık 4 milyon çocuk ve 500 milyondan fazla yetişkin açlık nedeniyle direnerek

Detaylı

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65 Tarım Alanları 1990 2000 2002 2006 2009 2010 2011 2012 (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 25/12/2015 tarihinde 2015 yılı Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2015 yılında bir önceki yıla göre üretim miktarları; Tahıllar ve diğer

Detaylı

Topraktan verime, nesilden nesile...

Topraktan verime, nesilden nesile... Topraktan verime, nesilden nesile... Milli ekonominin temeli tarımdır. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık. Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki

Detaylı

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik;

Nasıl Kullanılır? Garanti Edilen İçerik; Azotlu Organomineral Sıvı Gübre MİKROSTİM HAKKINDA MİKROSTİM; gübreleme programının etkinliğini arttırmak ve genellikle topraklarımızda eksikliğine sıkça rastladığımız Fe-Zn-Mg-Mn besin elementleri noksanlığının

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32 İÇİNDEKİLER TOPRAK VE GÜBRELEME GİRİŞ... 1 1. BAHÇE TOPRAĞI NASIL OLMALIDIR... 2 1.1. Toprak Reaksiyonu... 2 1.2. Toprak Tuzluluğu... 3 1.3. Kireç... 4 1.4. Organik Madde... 4 1.5. Bünye... 5 1.6. Bitki

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2013 YILI Türkiye İstatistik Kurumu 27/12/2013 tarihinde 2013 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2013 yılında bitkisel üretim bir önceki yıla göre

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 23/10/2014 tarihinde 2014 yılı 2. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre;

Detaylı

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU YILI Türkiye İstatistik Kurumu 27/12/ tarihinde yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri haber bültenini yayımladı. yılında bitkisel üretim bir önceki yıla göre artmıştır. Tahıl üretimi

Detaylı

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI

BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI BAZI KÜLTÜR BİTKİLERİNDE KLASİK GÜBRELERE İLAVETEN ÖZEL GÜBRELERİN KULLANILMASI Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin

Detaylı

Neobioplus Nasıl Üretilir?

Neobioplus Nasıl Üretilir? Seperasyon Neobioplus Nasıl Üretilir? NH3, NH4, CH4, H2S Gibi Zararlı Bileşenlerin Giderimi Böcek Yumurta Yabancı Ot Tohum Giderimi Pelet Toz Hayvan Dışkıları Bitkisel Atıklar Anaerobik Ortamda Fermentasyon

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 2. TAHMİN 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 28/10/2016 tarihinde 2016 yılı 2. Tahmin Bitkisel haber bültenini yayımladı. 2016 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı;

Detaylı

toprağa bereket katar...

toprağa bereket katar... toprağa bereket katar... TKİ-Hümas Nedir? TKİ-Hümas, Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından sahip olduğu leonardit rezervleri kullanılarak üretilen hümik ve fülvik asit içeren toprak düzenleyicisi bir üründür.

Detaylı

GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, - Önce Toprak Analizi - Usulüne Uygun Toprak Örneği Alma

GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, - Önce Toprak Analizi - Usulüne Uygun Toprak Örneği Alma GÜBRE TAVSİYELERİ Gübrelemenin Amacı, Toprakta eksikliği tespit edilen bitki besin maddelerini toprağa ilave etmek suretiyle, mümkün olduğu kadar yüksek bir bitkisel üretim ve kaliteli ürün elde etmektir.

Detaylı

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME Ülkemizin Ege - Akdeniz ve Batı Karadeniz sahil kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm diğer tarım alanlarında yetiştiriciliği yapılan şeker pancarında verim

Detaylı

Ekonomik Rapor Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla. Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( )

Ekonomik Rapor Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla. Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( ) Tablo 57. Kişi Başına Gayri Safi Yurt İçi Hasıla Yıllar Nüfus (1) (000 Kişi) Türk Lirası ( ) Cari Fiyatlarla (2) Sabit (1998 Yılı) Fiyatlarla Değişim ABD Doları ($) Değişim Türk Lirası ( ) Değişim 2009

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435. HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR BEYAZ MTS 3.32 3.32 3.3186 20.00 KG 829.6 1 MISIR ı: 829.6 1 MISIR ı 829.6 1 YULAF YULAF SAMAN MTS 0.6 0.6 0.600 109,900.00 KG 71,43.00 1 YULAF ı: 71,43.00 1

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

1. TOKAT İLİ ARAZİ DAĞILIMI

1. TOKAT İLİ ARAZİ DAĞILIMI 1. TOKAT İLİ ARAZİ DAĞILIMI 1.1. ARAZİ KULLANIM DURUMU Tablo 1. Tokat İli Arazi Kullanım Durumu (2015) Grafik 1. Tokat İli Arazi Dağılımı (2015) ARAZİ DAĞILIMI ALAN (Ha) Tarımsal Arazi 372.303 % 36,82

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad.

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad. Akdem Tarım Zahireciler Sitesi 3. Cad. No : 1 2 17 2 0 0 B i g a Çanakkale - TÜRK YE Tel : +90 286 316 71 62 Fax : +90 286 316 87 73 info@akdemtarim.com.tr www.akdemtarim.com.tr Akdem Tarım Bitki Besleme

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2011 Yılı (1. Tahmin Sonuçlarına göre) Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 26/08/2011 tarihinde

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. 10 dönüm için 1 l gübre kullanılarak ilkbaharda sürgünler püskürtme(ya da damlama) yöntemiyle

Kullanma Kılavuzu. 10 dönüm için 1 l gübre kullanılarak ilkbaharda sürgünler püskürtme(ya da damlama) yöntemiyle Yazlık ve kışlık tahıllar, patates, pancar, patlıcangiller, kabakgiller, lahana grubu, ağaçlar, soğanlar, yeşillikler, çiçekler ve çimler, ay çiçeği, üzüm, meyve çalılıkları ve dekoratif çalılıklar, küçük

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BİTKİSEL ÜRETİM BİLGİ NOTU 1. TAHMİN 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 22/05/2014 tarihinde 2014 yılı 1. Tahmin Bitkisel Üretim haber bültenini yayımladı. 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

03 ant Hümix 04 ant Fer Humate 05 ant CopperZinc Humate 06 ant Combi 1 07 ant Combi 2 08 ant Houmphos Dry

03 ant Hümix 04 ant Fer Humate 05 ant CopperZinc Humate 06 ant Combi 1 07 ant Combi 2 08 ant Houmphos Dry Firma Hakkında Türkiye'de gerçek anlamda tarımsal girdi üretimi yapan şirketimiz, üretim bilgi birikimini öncelikle leonarditten Humat üretimi üzerine yoğunlaştırmıştır. Dünya standartlarında Potasyum

Detaylı

(Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % , , , , ,0 15.

(Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % , , , , ,0 15. Tarım Alanı 1990 2002 2013 2014 2015 2016 (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Tarla Bitkileri 18.868 67,7 17.935 67,5 15.613 65,6 15.789 66,0 15.723 66,0 15.573 65,5 Nadas

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 25/03/2011 tarihinde açıklanan, 2010 yılı Bitkisel

Detaylı

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu Organik Ekstra Verimli Bitki & Toprak Dostu SOLOMCAN HAKKINDA HAKKIMIZDA Sölomcan Organik Gübre San. Tic. ve Ltd. Şti., 2014 yılında, yeni nesillerin daha sağlıklı üretilen gıdalar ile yetişmesini sağlamak

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 3,520.00 KG 3,59.51 2 ARPA YEMLİK ı: 3,59.51 2 ARPA ı 3,59.51 2 MISIR MISIR MISIR MTS 0.78 0.78 0.7753 1,580.00 AD 1,225.00 1

Detaylı

AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam. Misyonumuz. Vizyonumuz

AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Vizyonumuz BioVerim Organik Solucan Gübresi Nedir? BioVerim Organik Solucan Gübresinin Faydaları Nelerdir? Topraktaki Organik

Detaylı

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers

Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers. Organik Gübreler / Organic Fertilizers Kimyasal Gübreler / Chemical Fertilizers Organik Gübreler / Organic Fertilizers TOPRAKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR Dünyada hayatın varlığı 30-90 cm lik verimli üst toprak tabakasına bağlıdır. Yeryüzü, bin yılda

Detaylı

4.Sınıf Fen Bilimleri

4.Sınıf Fen Bilimleri Fen Bilimleri Adı: Soyadı: Numara: Besinler ve İçerikleri Canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için yedikleri ve içtikleri maddelere besin denir.canlılar büyüyüp gelişmek, üremek ( çoğalmak ) ve solunum

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73, 01/0/2018 HUBUBAT. MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.30 0.30 0.3000 45,48.29 KG 13,24.49 1 MISIR BEYAZ MTS 3.31 3.31 3.3128 293.00 KG 90.65 1 MISIR KIRIK MTS 4.00 4.00 4.0000 15.00 KG 60.00

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.46 0.46 0.4552 38,730.00 KG 17,628.66 1 ARPA YEMLİK ı: 17,628.66 1 ARPA ı 17,628.66 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.1 0.1 0.188 802,770.00 KG

Detaylı

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam KÜSPELER KÜSPELER. Toplam ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 23/06/ /06/2016

HUBUBAT HUBUBAT. Toplam KÜSPELER KÜSPELER. Toplam ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ T.C. ISPARTA TİCARET BORSASI GÜNLÜK BORSA BÜLTENİ 23/06/ /06/2016 HUBUBAT ARPA ARPA BEYAZ Sayfa: 1-8 ARPA TTS 0.90 0.90 0.9001 4,950.00 KG 4,455.45 1 ARPA TTS- 0.65 0.65 0.6500 38,080.00 KG 24,752.47 1 ARPA BEYAZ ı: 29,207.92 2 ARPA ı 29,207.92 2 BUĞDAY MAKARNALIK BUĞDAYLAR

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0

SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0 1 SÜPER EKİN EKİN 13-24-12 ALTIN ÇİÇEK 15-20-10+ME 10-25-20+20(SO3)+ME DAP MAP TSP 25-5-10 20-20-0 20-20-0+ME 15-15-15 15-15-15+ME 12-30-12 ÜRE BEYAZ İNCİ AMONYUM NİTRAT CAN AMONYUM SÜLFAT POTASYUM SÜLFAT

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2014 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0. 0. 0.663 4,800.00 KG 3,68.26 2 ARPA YEMLİK ı: 3,68.26 2 ARPA ı 3,68.26 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.12 0.12 0.1200 3,41.00 KG 4,490.00

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.12 0.50 0.1389 175,060.00 KG 24,320.80 4 MISIR MTS 1.75 1.75 1.7500 4,571.00 KG 7,999.25 16 MISIR MTS 1.00 1.00 1.0000 2,755.00 AD 2,755.00 1 MISIR

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017

BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017 BİTKİ BESLEME KATALOĞU 2017 ARTESA, Kozluca Kültürevi resmi sponsorudur. Kozluca Köyü- Burdur www.kozlucakulturevi.blogspot.com/ AS QUALITY Formulasyonlar serisi 20-20-20 1 MgO Demir (Fe) HEEDTA % 0,06

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.06 0.84 0.49 42.006.543 KG 20.885.893.8 HMA 1411 BUĞDAY 0.02 0.84 0.55 20.782.119 KG 4 11.547.627.2 HTS 197 BUĞDAY 0.53 0.65 0.61 2.854.120 KG

Detaylı

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI HUBUBATLAR 0,35 0,44 0,396 422.520,00 KG 167.473,60 HTS 7,00 0,34 0,34 0,340 31.500,00 KG 10.710,00 HMSGT 2,00 0,24 0,30 0,254 66.670,00 KG 16.917,00 HMS 8,00 0,33 0,40 0,362 11.000,00 KG 3.980,00 HTSGT

Detaylı

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU HAZIRLAYAN DOÇ.DR.BERRİN FİLİZÖZ TOBB SİVAS İLİ AKADEMİK DANIŞMANI Sivas İli 28.6 bin metrekarelik toprağı ile ülkemizin toprak büyüklüğü sıralamasında 2. sıradadır.

Detaylı

Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) %

Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % 1990 2002 2012 2013 2014 Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Tarla Bitkileri 18.868 67,7 17.935 67,5 15.464 65,0 15.613 65,6 15.789 66,0 Nadas 5.324 19,1 5.040 19,0 4.286

Detaylı

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu' ORGANİK GÜBRE GENEL BAKIŞ Günümüzde yaklaşık 7 milyar insanın yaşadığı dünyada 1 milyardan fazla insan açlıkla mücadele etmektedir. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun belirlemelerine göre dünya nüfusunun

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1, HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/201 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.90 0.90 0.9021 28,80.00 KG 26,043.10 1 ARPA YEMLİK TTS 0.95 0.95 0.9500 26,910.00 KG 25,564.50 1 ARPA YEMLİK ı: 51,60.60 2 ARPA ı 51,60.60

Detaylı

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler. FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler.   FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 Team Crew Yeni Fikirler Üstün Ürünler Ürün Özellikleri: TEAM-CREW besleyici elementler bakımından zengin formülasyonlar ile karakterize edilen NPK formülleridir. önemli miktarlarda azot, fosfor ve potasyum

Detaylı

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 12,000.

T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK İHR , KG 12,000. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK İHR 0.30 0.30 0.3000 40,000.00 KG 12,000.00 1 ARPA YEMLİK MTS 0.30 0.2269 69,280.00 KG 15,720.00 3 ARPA YEMLİK MS 0.29 0.30 0.2997 46,460.00 KG 13,922.40

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.7000 16,500.00 KG 11,550. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 4 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 6,500.00 KG,550.00 ARPA YEMLİK ı:,550.00 ARPA ı,550.00 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.0 3.42 0.3758 372,799.59 KG 40,080.28 3 MISIR

Detaylı

Antepfıstığında Gübreleme

Antepfıstığında Gübreleme Antepfıstığında Gübreleme Tam verime çok geç yatan (8-10 yıl) antepfıstığı uzun ömürlü bir meyve ağacıdır. Hiçbir meyve ağacının yetiştirilemediği kıraç, taşlık ve kayalık arazilerde bile yetişebilmektedir.

Detaylı

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

BALIKESİR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BİTKİSEL ÜRETİM 2. TAHMİN 2014 2014 yılında bitkisel üretimin bir önceki yıla göre; Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretiminin % 6,5 düşüşle 59,6 milyon ton, Sebze üretiminin % artışla 28,7 milyon ton,

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-15 MISIR MTS 2.00 2.00 2.0000 220.00 KG 440.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2.55 3.07 2.662 562.00 KG 1,509.62 2 MISIR YAŞ MTS 0.1 0.1 0.100 730.00 AD 591.30 1 MISIR ı: 2,540.92

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.07 0.95 0.72 26.186.686 KG 18.480.448.3 HMA 2042 BUĞDAY 0.56 1.76 0.80 24.162.526 KG 0 18.746.871.7 HTS 308 BUĞDAY 0.49 0.95 0.74 1.225.180 KG

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 TAVUK

Detaylı

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi

Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi Çiftçi Şartlarında Potasyumlu Gübrelemenin Verim ve Kaliteye Olan Etkisi Âlim Çağlayan 1 Ertan Demoğlu 1 Besinlerin rolü Yeterli bir gübreleme programı sadece bütün besinlerin temel görevleri açık bir

Detaylı

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR?

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR? TOPRAK SOLUCANLARI Solucanlar, dünyanın var oluş sürecinin başından beri hayatta kalabilen nadir hayvanlardan birisidir. Bu zamana kadar hayatta kalabilmelerini, bağışıklık sistemlerinin gücüne borçludurlar.

Detaylı

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM 16.01.2005 / 25702 16 Ocak 2005 Resmî Gazete Sayı : 25702 YÖNETMELİK Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

A) Organik tarım ve yarasa gübresi 1) Dünyada yarasa gübresi 2) Yarasa gübresi neden organiktir

A) Organik tarım ve yarasa gübresi 1) Dünyada yarasa gübresi 2) Yarasa gübresi neden organiktir A) Organik tarım ve yarasa gübresi 1) Dünyada yarasa gübresi 2) Yarasa gübresi neden organiktir B) Gübre ve organik gübre nedir? 1) Organik gübre çeşitleri 2) Leonardit Kaynaklı Organik Gübre 3) Hayvan

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 44,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 44, HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 1.82 1.82 1.8169 221.00 KG 401.54 1 ARPA YEMLİK ı: 401.54 1 ARPA ı 401.54 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.20 2.60 0.2195 1,832,758.00 KG 402,241.91

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.37 0.88 0.59 29.425.656 KG 16.837.257.8 HMA 1988 BUĞDAY 0.46 0.84 0.60 15.138.551 KG 4 8.939.062.27 HTS 175 BUĞDAY 0.45 0.48 0.47 684.153 KG 317.993.85

Detaylı

Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler...

Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler... Toprak Ana nın cömertliğine layık ürünler... Ortak kaderimiz, yaşam kaynağımız olan toprak, iyi bakıldığında tüm cömertliğini sunar, hor görüldüğünde göz yaşlarımızla sulanır. Kaderimiz, bu cömertliğin

Detaylı

I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza

I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza İçindekiler I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza 1. Sebzeciliğin Önemi... 3 1.1. İnsan Beslenmesindeki Önemi...4 1.1.1. Sebzelerin Besin Değeri... 5 1.1.1.a. Su... 5 1.1.1.b. Protein... 6 1.1.1.c. Karbonhidratlar...

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.40 0.55 0.50 634.332 KG 318.459.50 HMA 43 BUĞDAY 0.46 0.61 0.55 885.351 KG 450.707.63 HTS 24 BUĞDAY 0.50 0.50 0.50 56.500 KG 28.250.00 HMAG 6 BUĞDAY

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.7600 5,040.00 KG 3,830.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.7600 5,040.00 KG 3,830. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 8/0/015 T.C. Sayfa: 1-1 ARPA YEMLİK MTS 0.76 0.76 0.7600 5,04 KG 3,830.40 1 ARPA YEMLİK ı: 3,830.40 1 ARPA ı 3,830.40 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0.70 0.70 0.703 47,7 KG 33,197.00

Detaylı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı

HUBUBAT T.C. IĞDIR TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ 01/01/2013. Tarih: Sayı: - 31/12/2013 Satış Şekli. Sayfa: 1-18 Miktarı Br. Tutarı İşlem Sayısı HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 8 ARPA YEMLİK MTS 0.52 0.52 0.5200 2,000.00 KG,040.00 ARPA YEMLİK TTS 0.58 0.65 0.6453 997,574.00 KG 643,733.00 2 ARPA YEMLİK ı: 644,773.00 3 ARPA BEYAZ ARPA BEYAZ

Detaylı

BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ

BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ HASAT & DERİM Olgunlaşmış olan meyvenin ana bitkiden ayrılması, Nasıl yapılmalı???? Ürünün hassaslığı Hasadın hızı Hasat yönteminin maliyeti Hasat

Detaylı

Buğday ve Arpa Gübrelemesi

Buğday ve Arpa Gübrelemesi Buğday ve Arpa Gübrelemesi Ülkemizde en geniş üretim alanı bulunan buğday ve arpa çok farklı toprak tiplerinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Toprak ph isteği bakımından hafif asitten kuvvetli alkalin

Detaylı

kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH sı 6-8

kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH sı 6-8 Ayvalık(Edremit Zeytini) Yağı altın sarısı renginde, meyve kokusu içeren, aromatik, kimyasal ve duyusal özellikleri bakımından birinci sırada yer alır. Son yıllarda meyve eti renginin pembeye döndüğü dönemde

Detaylı

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ

REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ REZFREE TÜRKİYE KURUMSAL BAYİSİ REZ TARIM ÜRÜNLERİ LTD ŞTİ HAKKIMIZDA REZFREE INC Houston, Teksas ta biyoteknoloji ve inovatif sonuç odaklı bir şirket olarak kurulmuş olup, tarım sektöründe inovatif ürünlerin

Detaylı

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU TERRA FARM ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ÜRÜNLERİN ORAN VE İÇERİK BİLGİLERİ BİR SONRAKİ SAYFADA VERİLMİŞTİR. Verilen değerler ürünlerimizde bulunan minimum değerlerdir Ürün İçerik Toplam

Detaylı