Klavuzun içerisinde Epoch50 ile ilgili tüm kurulum ve fonksiyonların anlatımı yer almaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Klavuzun içerisinde Epoch50 ile ilgili tüm kurulum ve fonksiyonların anlatımı yer almaktadır."

Transkript

1 GİRİŞ Epoch50 Nedir? Profesyonel bir iş için,günümüzün rekabetçi iş ortamlarında önemli olan doğru araçlar satın almaktır.epoch50 şuana kadar Dünyanın en iyi ve en stabil çalışan GNSS alıcısıdır.klavuzun amacı Epoch50 GNSS alıcısı ile hızlı ve verimli bir şekilde çalışmanızı sağlamaktır.epoch50 nin daha önceki serilere kıyasla,kullandığı teknolojiler ve algoritması oldukça gelişmiştir.çoklu sinyal izleme(gps+glonass+galileo+sbas)yetenekleri ile daha kapsamlıdır.ayrıca Survey Pro profesyonel arazi yazılımı ile kullanımı oldukça kolaylaştırılmıştır.daha fazla kablo veya ek modüle gerek yok,epoch50 GNSS alıcısı tüm işlemlerinizi yapabileceğiniz güvenilir ve vazgeçemiyeceğiniz aracınız olacaktır. Klavuzun içerisinde Epoch50 ile ilgili tüm kurulum ve fonksiyonların anlatımı yer almaktadır. EKİPMANIN TANIMI ve TEMEL FONKSİYONLAR Epoch50 GNSS alıcısı dahili bir GNSS anteni kullanır ve ölçüm uygulamaları için tasarlanmıştır.gnss alıcısı entegre edilmiş GNSS anteni,dahili PacCrest ADL alıcı-verici radyo modem ve dahili Li-lon pil içerir.aynı zamanda daha uzun menzil için harici PacCrest radyo modemleri kullanabilirsiniz.tüm Epoch50 alıcılar dahili Tx/Rx radyo modemlerle donatılmıştır.radyo modemli RTK kurulumunda harici güç kullanmanız kesinlikle önerilir. Teknik Özellikler Genel Özellikler -220 Kanallı ve tüm uydularla arkadaş -Dahili Alıcı-Verici Radyo Modem -Anten-GNSS kompakt ve hafif tasarım -Ağ RTK çözümü ile Tusaga-Aktifte benzersiz performans -GPS: L1 C/1, L2E, L2C,L5 -GLONASS: L1C/A, L1P, L2C/A ( GLONASS M2 Only), L2P -GALİLEO: GIOVE-A ve GIOVE-B eşzamanlı L1 BOC, E5A, E5B, E5AltBOC1 -SBAS(Uydu tabanlı büyütme sistemleri): Eşzamanlı L1 C/A, L5

2 ÖN PANEL GÖRÜNÜMÜ Güç düğmesi Onaylama Butonu Led Ekran Kaydırma Düğmeleri GÖSTERGELER VE KONTROLLER Güç Düğmesi Cihazı açmak için,güç düğmesine 1kez basınız ve Güç LED ışığı yandıktan sonra bırakınız.cihazı kapatmak için Güç Düğmesine ekran komple kapanana kadar basılı tutunuz.(yaklaşık 5sn) LED IŞIK Cihaz açıldığında güç LED ışığı yanar daha sonra söner.cihaz çalışırken LED ışığın yanıp sönmesi yayın aldığınız veya yayın verdiğiniz anlamına gelir. EKRAN Görüntü organik Led teknolojisi kullanır.bu ekran üzerinden Bluetooth bağlantısı,batarya durumu ve hafıza durumu takip edilebilir. KAYDIRMA ve ONAYLAMA DÜĞMESİ Farklı sayfa bilgileri görüntülemek için kullanılır.sayfalar arasındaki geçişlerde aşağı-yukarı butonlarını,onaylama işleminde ise enter butonunu kullanabilirsiniz.

3 ALTTAN GÖRÜNÜŞ Batarya Bölümü 5/8 Adaptör Harici Güç Girişi-RS232 Harici Güç Girişi-RS232 Hoparlör Çıkışı Radyo Anteni Girişi P/N-Seri Numarası ve Frekans Aralığı BATARYA,KONNEKTÖR VE MODÜLLER Batarya Bileşeni Epoch50 GNSS alıcısı içerisinde kullanılan batarya 7.4V DC 2900Mah yeniden şarj edilebilir Lithium Li-ion bataryadır.alıcının batarya haznesini açmak için,girişteki soketine basılı tutup bırakmanız yeterli olacaktır. GNSS alıcınıza harici güç uyguladığınız zaman içerisindeki dahili bataryayı çıkartınız.bataryaları saklamanız gerektiğinde,saklamadan önce tamamen şarj ediniz ve en az her 3ayda bir yeniden şarj ediniz. Bataryaların ve kullanıcının zarar görmesini engellemek için, -Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. -Suya daldırmayınız. -Bataryada sızıntı varsa,pil sıvısı ile temas etmekten kaçınınız. -Pil sıvısı gözünüze temas ederse,gözünüzü derhal temiz su ile yıkayınız ve tıbbi yardım isteyiniz. -Zarar görmüş yada sızıntı gözlenen bataryayı şarj etmeyiniz ve kullanmayınız.

4 Harici Güç Girişi/RS232 Portları ( Com1-Com2 ) Alıcıda 2adet COM girişleri mevcuttur.her iki porttan harici güç desteği yapabilirsiniz.(12-20vdc) Com1 dahili radyo yapılandırılması için kullanılır.com2 harici radyo girişi içindir.her iki porttanda NMEA akışı alabilirsiniz. Radyo Anteni Girişi Tek pinli dişi konektör(tnc tip),radyo modem anteninin cihaza bağlanmasını sağlar.bu konektör radyo modemli RTK yapılırken kullanılır. Radyo Modülü Bu modül sabit olarak yayın verme ve gezici olarak yayın alma,işlenme imkanı sağlar.radyo modülü kullanıldığında bir radyo anteni de alıcı üzerine bağlanmalıdır. Bluetooth Modülü Entegre bluetooh müdülü sayesinde yine bir bluetooth özellikli kontrol ünitesi alıcıya bağlanabilir.bu özellik kablosuz iletişim kurmak için kullanılır. Anten Özellikleri Sabit kurulduğunda eğik olarak yükseklik ölçüm noktası Eğik olarak yükseklik ölçü noktası yukarıda belirtildiği gibidir.bu ölçü noktası sabit kurulumunda alet sehpası üzerinde ve pilye üzerinde monte işleminde kullanılmalıdır. Alıcı jalon üzerinde iken düşey anten referans noktası seçilmelidir ve Survey Pro yazılımından sadece jalon boyu girilmelidir ek ölçüme ihtiyaç yoktur.

5 Modem Ayarları Epoch50 GNSS alıcısı bize ölçüm için birçok alternatif yöntem sunmaktadır.bu yöntemler içerisinde en çok kullanılan mod Tusaga-Aktif ağına bağlanılarak yapılan GSM bazlı RTK yöntemidir. Epoch50 GNSS alıcısı yeni nesil bir GNSS alıcısı olduğundan Tusaga-Aktif(CORS-TR) ağı ile tam uyumludur.gsm modemde bulunan hazneye GRPS/EDGE/3.5G bağlantısı kurabileceğimiz bir SIM kart takmamız gerekmektedir. Firmamız tarafından Epoch50 GNSS alıcısı kullanılarak yapılan testlerde ortalama 11uydu izlenerek,günde 14 saat ve ayda 24 gün çalışıldığında GRPS/EGDE/3.5G üzerinden indirilen düzeltme verisi toplamda 500MB dan az olmaktadır. Bu nedenle Tusaga Aktif ağına bağlanmak için alacağınız 1GB limitli 3G hat yeterli olacaktır. Kullanılması gereken İnternet Sim Kartının aramalara kapalı, internet ve mgb APN leri aktif ve PIN kodu iptal edilmiş olması gerekmektedir.pın kodunu iptal etmek için hattınızı herhangi bir cep telefonuna takıp Ayarlar/Güvenlik/Pın kilidi bölümümden kapatabilirsiniz. Simkart taktığımız kontrol ünitesi açılır.bu kontrol üniteleri Spectra Precision resmi kontrol üniteleridir. (Nomad,Ranger,MobileMapper10,MobileMapper100)

6 Sımkart takılan kontrol ünitesi(nomad,ranger,mm10,mm100) aç/kapat butonuna basılarak açılır.yapacağımız işlem sisteme taktığımız Simkart ın bağlantı yapılandırması için gereklidir.açılıştan sonra START butonuna basılıp SETTİNG tıklanır. Settings ekranı açıldığında CONNECTİONS butonu seçilir. Connnections sekmesinde Add a new modem connection seçilir.

7 Enter a name fort he connection kısmına herhangi bir isim girebilirsiniz.bu isim sizin bağlantı kullanacağınız profil isminiz olacaktır.bağlantınızıda Cors-Tr sistemi için kullanacağınız için bu tür hatırlatıcı isimler koymanızı öneriyoruz. Select a modem kısmında Cellular Line(GPRS) seçilir ve NEXT seçilir. Access point name kullanacağımız hatta göre değişkenlik göstermektedir.bu kısma hattımızın desteklediği APN sunucularından birini yazmamız gerekiyor.bu karakterleri yazarken küçük harflerle yazmamız gerekmektedir. Turkcell,Vodofone ve Avea data hatlarında internet girilmelidir. Turkcell,Vodofone ve Avea 3G hatlarında mgb girilmelidir. Next butonuna tıklanıp devam edilir. User name,password ve Domaint boş bırakılarak Finish butonuna basılır.

8 TUSAGA-AKTİF(CORS-TR) BAĞLANTISI Epoch50 GNSS alıcımızı CORS-TR ağına bağlamak için birkaç adım izlememiz gerekiyor. Simkart takılı El kontrol ünitemizi açıyoruz ve -1- nolu sembole tıklıyoruz. Açılan pencerede -2- nolu buton olan Wireless Manager butonuna tıklıyoruz. Karşımıza gelen sayfada OFF olan Phone modunu sembole ON yapıyoruz. Bu şekilde cihazın içerisindeki SİMKARTI tanımayı sağlıyoruz. Not: Bu işlemi el kontrol ünitemizi her açtığımızda standart bir şekilde yapacağız.bu işlem yapılmaz ise bağlantınız oluşturulamayacaktır.

9 Hattın aktif olduğunu ekranın sağ üst köşeşinde bulunan GSM sinyal işaretlerinden anlıyabiliriz. Hattımızın aktif olduğundan emin olduktan sonra START > Survey Pro yazılımına tıklıyıp açıyoruz. Survey Pro yazılımı açıldıktan sonra karşımıza 3 seçenek sunacaktır. 1-Aç : Bu buton daha önce oluşturmuş olduğunuz işleri açmanıza olacak sağlıyacaktır. 2-Gözat : Bu buton farklı bir klasör içerisinde olan iş dosyalarınızı bulup açmanıza yardımcı olacaktır. 3-Yeni : Yeni iş açmanızı sağlayacaktır.

10 Yeni İş İsmi butonuna iş isminizi giriniz. Bu aşamadan sonra 2 farklı butonla devam edebilirsiniz. Şimdi İş Oluştur butonu daha önce yaptığınız iş ayarları ile devam eder ve tekrardan iş ayarları ile zaman kaybetmemenizi sağlar.her defasında en son yaptığınız iş ayarları ile devam edersiniz. Ayarlar butonu ile koordinat sisteminizi ve iş ayarlarınızı konfigüre edebilirsiniz.

11 Kontrol dosyası kullan kutucuğu işaretli olmayacaktır. İleri butonuna tıklayıp devam ediniz. Poligon : Kuzey Azimuth Grid Yonu: North and East Mesafeler:Metre Açılar: Grad(gon ) olarak devam edilmelidir. Kirilma Katsayısı: Hiçbiri İLERİ butonuna tıklayıp devam ediniz.

12 Koordinat sistemi seçin butonuna tıklayınız. Dilim ve derece işlemlerinizi bu ekrandan değiştirebilirsiniz. Yore: Turkey Alan : Bulunduğunuz dilim orta meridyenini giriniz. Örn: Ankara 33 İstanbul Malatya 36 İleri butonuna tıklanır. Birinci noktayı gir butonu seçili olmayacaktır.

13 Survey Pro yazılımının ana ekranında sağ üst kısımdaki Profil(Home) butonuna tıklanır.bu profili en çok kullandığınız menülerle donatabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için eklemek istediğiniz başlığın üzerine 3sn boyunca tıklayıp bekleyin ve profilime ekte butonuna tıklayın. Ölçüm başlat butonundan kuruluma devam edilir. Cihazınız ilk kurulum esnasında Bluetoot portlar eşleşmemiş olacaktır.bu eşleşmeyi bir seferliğe mahsus manuel olarak yapacağız. Alıcı Ekle butonundan güncel blutooh cihazları görmek istenir.

14 Bluetooth ile ara butonuna tıklanıp Spectra Precision cihazları taranır.bu esnada Alıcı nın açık olduğundan emin olunuz. Tarama sonrası bulunan Epoch50 GNSS alıcınızın seri numarasının üzerine tıklayıp ekranın sağ alt köşesinde bulunan Tümünü Kaydet butonuna tıklanır.böylece daha sonra Bluetooth ile cihaz aramak zorunda kalmıyacaksınız.

15 GNSS cihazı bulunduktan sonra Geziciye Bağlan menüsünde seri numarası ile birlikte cihazınızı göreceksiniz.epoch50 GNSS alıcısı 3 farklı modda çalışabilir. -CORS -RTK -STATİK Cors-Tr moduna geçmek için seri numarasının sağındaki Ayarlar sembolüne tıklanır ve cihazın desteklediği ölçüm modları arasnda değişiklikler yapılır. Yükseklik mask : Yükselme açısıdır.gnss alıcınızın hangi açının altındaki uyduları pas geçeceğini belirleyebilirsiniz.bu değer açık alanda 10 olarak kalması tavsiye edilir. Not: Ağaç altı ve bina köşelerinde 25 e kadar çıkartılabilir.

16 Görünen ekranda Modem seçeneğine Dahili GPRS i seçmemiz gerekiyor.dahili GPRS el kontrol ünitesi içerisindeki hattı kullanmamızı ve bu hat sayesinde veri indirmemize yarayacaktır. Çevirmeli bağlantı kısmında daha önce anlatmış olduğumuz klavuzun açılışında bulunan Modem Bağlantı Ayarları nda tanımladığımız profilimizi seçiyoruz. Ekranın sol alt köşesindeki Ok butonuna tıklayıp devam ediyoruz. Bluetooth ve mod tanımlama işlemlerimizi gerçekleştirdik.şimdi CORS-TR sistemi için sabit IP ve PORT giriş işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu aşamada Alıcınızın seri numarasının son 4 hanesini göreceksiniz.seri numarasının sağındaki işaretler sırasıyla, Bluetooth : Alıcı ile bluetooth bağlantısı kurulabilir. Dünya Sembolü : Alıcı GPRS modemi aktiftir.ip tanımlaması yapılabilir,tanımlama yapılmış ise sisteme bağlanılabilir.

17 Cors-Tr ( Tusaga-Aktif ) sistemine bağlanmak için Ağ butonuna tıklanır ve Bağlantı ekle denilir. Ağ ayarları sayfasında istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru girmemiz gerekmektedir. IP ve Port yanlış olması durumunda sisteme bağlanamazsınız. Ad : Herhangi bir isim girebilirsiniz CORS-TR için sabit IP ve PORT kullanacağınız için bu sekmeye aklınızda kalıcı bir profil ismi koymanız tavsiye edilir. Adres: ( Cors-Tr ağı için STANDART IP ) cors sistemi 7/24 bu Ip adresi üzerinden yayın yapar dolayısıyla sabittir. Port : 2101( Cors-Tr ağı için sabit Port ) Sunucu Türü : Automatic seçilmelidir. Böylece tüm mountpointleri görebileceğiz ve varsa TCP/IP yayınınıda bu şekilde gözlemleyebiliriz. Etki Şifresi : Bu kutucuğu işaretlememiz gerekiyor.girdiğiniz tüm bilgilerin kaydına yarayacaktır.daha sonraki bağlantılarınızda her defasında IP ve Port girmek zorunda kalmıyacaksınız.

18 Ip ve Port işlemleri gerçekleştirildikten sonra Alıcının seri numarasına tıklanıp BAĞLAN butonu ile devam edilir. Bağlan komutundan sonra Epoch50 GNSS alıcısı sisteme bağlanmaya başlar.bu işlem yaklaşık 10-15sn sürecektir.

19 Karşınıza gelen sayfada sistem için oluşturulan bağlantı tiplerini göreceksiniz.bu bölümde Spectra Precision/Ashtech GNSS cihazlarının en iyi koşullarda çalışmakta olduğu VRSCMRP bağlantı tipi seçilmelidir. Bağlantı seçildikten sonra TKGM den aldığının Tusaga-Aktif kullanıcı adı ve şifresi girilir. Kullanıcı adı ve şifre kaydet butonu işaretlenir ve BAĞLAN komutu verilir. Ölçüm : Jalon kullanıyorsanız herzaman düşey olmalıdır. Ölçülen: Jalon boyunuzu giriniz. İLERİ butonuna tıklanarak devam edilir.

20 Soldaki ekran bildiğiniz bir istasyon var bu bilgileri girmenize yarar.cors-tr sistemi bu dataları zaten bize anlık olarak aktarmaktadır. Sabit Markası: Unknown Anten Tipi: Unknown Broadcast Olcum:Faz merkezi Olculen:0.00 Olması gerekmektedir. BİTTİ butonuna tıklayıp bağlantımızı tamamlayabiliriz. CORS-TR sistemine bağlandınız.

21

22 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR - Garanti : Spectra Precision GPS ve GNSS alcısılarının tüm modelleri 2 yıl garanti altındadır.garanti fabrikasyon hatalarına karşı geçerlidir.cihaz ile verilen lisans şifreleri kullanıcı tarafında saklanmalıdır. - Bilgisayar Bağlantısı : Spectra Precision Epoch50 GNSS alıcısı bilgisayar bağlantısını teslim edilen sert taşıma çantası içinde verilen USB kablo ile yapar.bilgisayar bağlantısı veri aktarımı ve komut göndermek için kullanılır. - Pil Kullanımı: Spectra Precision Epoch50 GNSS alıcısı takılıp çıkartılabilen ve şarj edilebilen bir Li-Ion batarya ile çalışmaktadır.pilleri şarj etmek için cihazın içerisinden çıkartınız ve verilen standart donanım içerisinde bulunan şarj kitleri ile şarj edebilirsiniz.zamanla ömrünü dolduran pilleri ateşe ve çöpe atmayınız.pillerin atılabileceği bir toplama merkezine götürün veya geri dönüşüm olanaklarını değerlendiriniz. - Uydu Yakalayamamak: Spectra Precision Epoch50 GNSS alıcısı üzerinde son teknoloji uydu izleme ve değerlendirme algoritması yüklüdür.almanak verisi bulunan bir Epoch50 nin 2dk içerisinde uydu görmesi gerekir.almanak bilgisi bulunmayan veya kapalı halde 500km den fazla yer değiştiren bir GNSS alıcısı 5dk içerisinde uydu görmelidir.eğer bu sürede uydu yakalayamaz ise GNSS alıcısını yetkili servise göndermeniz gerekir. - Tuşlar : Epoch50 üzerinde bulunan tuşlara aynı anda zorlayarak basmayınız.tuşlara metal vb.maddelerle işlem yapmayınız.tuş basıldıktan sonra fonksiyonunu yerine getirmesini bekleyiniz ve sonra işlemlerinize devam ediniz. - Su Geçirmezlik: Cihazın kasası arazi şartlarına uygunluk taşıması için su geçirmez yapıda tasarlanmıştır ve modüller arasında contalarla izolasyon sağlanmıştır.ip66 düzeyindedir.herhangi bir sebeple cihazın kasası kesinlikle açılmamalıdır.açıldığı durumda contalar zarar göreceğinden garanti dışı kalacaktır.cihazı kullanırken pil yuvası kapağının kapalı olduğundan emin olunuz.

23 - Bakım Bilgileri: Çalışma sıcaklığı aralığını ( -40 ile +60 ) aşmayınız.arazi çalışmalarında cihaza etki edecek ve devrelerine zarar verecek sert cisimler ile zarar vermeyiniz.epoch50 GNSS alıcısı için kullanıcının periyodik olarak yapacağı bir işlem bulunmamaktadır. - Kullanım Ömrü: Cihazın T.C Sanayi Bakanlığı nca tespit edilen kullanım ömrü 7 yıldır.

24 İTHALATÇI FİRMA Geomatics Harita Mühendislik Müşavirlik Ltd.Şti Adres: Beyler Cad.1644 sok.no:2 Çayyolu/ANKARA Tel: Fax: STANDARTLAR Su geçirmezlik standartı : IP67 Kalite Standartı : ISO9001:2000 Belgeli,cihaz CE belgelidir. Yetkili Servis Standart Numarası : TS12361 TEKNİK SERVİS İSTASYONU Geomatics Harita Mühendislik Müşavirlik Ltd.Şti Adres: Beyler Cad.1644 sok.no:2 Çayyolu/ANKARA Tel: Fax: Web/E-Posta : teknikservis@gpsturk.net ÜRETİCİ Trimble/Spectra Precision Spectra Precision Westmoord Drive Suite #100 Westminster, CO ( Toll free in USA ) CE UYGUNLUK DEĞERLENDİRME KURULUŞU Northwest EMC Oregon,Labs EV01-EV12, NW Evergreen Pkwy Suite 400 Hillsboro, USA Phone:

25 GARANTİ ŞARTLARI 1-Garanti süresi, malın teslim tarahinden itibaren başlar ve 2 yıldır. 2-Malım bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garanti kapsamı içerisindedir. 3-Malın garanti süresi içerisinde arızalanması durumunda,tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.malım tamir süresi en fazla 30 iş günüdür.bu süre,mala ilişkin arazanın servis istasyonuna,servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı,acentası,temsilciliği,ithalatçısı veya imalatçısı-üreticisinden birisine bildirim tarihinden itibaren başlar.malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilmesi halinde imalatçı-üretici veya ithalatçı malın tamiri tamamlanıncaya kadar benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır. 4-Malın garanti süresi içerisinde gerek malzeme ve işçilik,gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde,işçilik masrafı,değiştirilen parça bedeli yada başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamiri yapılacaktır. 5-Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın; -Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla bir yıl içerisinde;aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süreci içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması. -Tamiri için gereken azami sürenin aşılması. -Firmanın servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı,bayii,acentesi temsilciliği ithalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirini mümkün bulunmadığının belirlenmesini. Durumlarında tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini,bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir. 6-Malın kullanma klavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. 7-Garanti Belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabeti Korunması Genel Müdürlüğü ne başvurulabilir.

26 Survey Pro- Dönüşüm Dönüşüm için Ana Menü'de bulunan "ÖLÇÜM" butonuna basılır. Açılan ekranda Projeksiyon Butonu ile Devam edilir.

27 Ardından Dönüşüm menüsüne girilir. Nokta Ekle ile dönüştürülecek koordinatların olduğu nokta seçilir veya yeni nokta oluşturulur.

28 Açılan sayfada Sağ üst kısımda bulunan Ok sembolü ile Nokta seçenekleri menüsüne girilir ve yine bu ekrandaki Alet Boyu da Antn. Yük. kısmına girilir. Ekranda "Nokta İsmi" kısmına dönüşüm olacak noktanın adı gelir (Örn. P1) Alt kısımda bulunan "Konum" butonuna ile devam edilir.

29 Konum ekranında koordinat Yapısı GRİD seçilir ve gerekli doğu kuzey yükseklik değerleri girilir ve ardından sol alt köşedeki buton ile onaylanır. Nokta oluşturulduktan sonra ilk dönüşüm ekranı tekrar görüntülenir. Yatay ve Düşeyde dönüşümler için gerekli kutular işaretlenir ve alet boyu da girildikten sonra "Okumayı Başlat" butonu ile dönüşüm yapılacak nokta üzerine düzeçlenen GPS cihazı ile ortalaması alınacak nokta koordinatları okumaları başlatılır.

30 Okumalar ile ilgili detaylı bilgiler ve oturum süresi değerleri ekran da yer alır. Bu değerler yeterli olduğunda sol al köşedeki "Kabul Et" butonu ile dönüşüm işlemi tamamlanır. Bir sonraki gelen ekranda Dönüşüm yapılan Nokralar ve yatay da veya düşeyde kullanım bilgileri yer almaktadır. Dönüşüme dahil olan noktalar sayısı arttırılabilir. Nokta ekle butonu ile yukarıda anlatılan işlemler sırası ile tekrarlanarak bu sayı istenildiği kadar arttırılabilir. Noktalar eklendikten sonra "Bitti" butonu ile dönüşüm tamamlanır.

31 Dönüşümünüzü Projeksiyon Menüsündeki "Kaydet" butonu ile kaydedebilirsiniz. Bu ekrandaki "DönüşümKaydet" butonu ile devam edilir. "Site" kısmına Dönüşümünüzün adını girdikten sonra sol alt köşede ki yeşil buton ile işlemi tamamlamış oluruz.

32 Survey Pro- Dönüşüm Dönüşüm için Ana Menü'de bulunan "ÖLÇÜM" butonuna basılır. Açılan ekranda Projeksiyon Butonu ile Devam edilir.

33 Ardından Dönüşüm menüsüne girilir. Nokta Ekle ile dönüştürülecek koordinatların olduğu nokta seçilir veya yeni nokta oluşturulur.

34 Açılan sayfada Sağ üst kısımda bulunan Ok sembolü ile Nokta seçenekleri menüsüne girilir ve yine bu ekrandaki Alet Boyu da Antn. Yük. kısmına girilir. Ekranda "Nokta İsmi" kısmına dönüşüm olacak noktanın adı gelir (Örn. P1) Alt kısımda bulunan "Konum" butonuna ile devam edilir.

35 Konum ekranında koordinat Yapısı GRİD seçilir ve gerekli doğu kuzey yükseklik değerleri girilir ve ardından sol alt köşedeki buton ile onaylanır. Nokta oluşturulduktan sonra ilk dönüşüm ekranı tekrar görüntülenir. Yatay ve Düşeyde dönüşümler için gerekli kutular işaretlenir ve alet boyu da girildikten sonra "Okumayı Başlat" butonu ile dönüşüm yapılacak nokta üzerine düzeçlenen GPS cihazı ile ortalaması alınacak nokta koordinatları okumaları başlatılır.

36 Okumalar ile ilgili detaylı bilgiler ve oturum süresi değerleri ekran da yer alır. Bu değerler yeterli olduğunda sol al köşedeki "Kabul Et" butonu ile dönüşüm işlemi tamamlanır. Bir sonraki gelen ekranda Dönüşüm yapılan Nokralar ve yatay da veya düşeyde kullanım bilgileri yer almaktadır. Dönüşüme dahil olan noktalar sayısı arttırılabilir. Nokta ekle butonu ile yukarıda anlatılan işlemler sırası ile tekrarlanarak bu sayı istenildiği kadar arttırılabilir. Noktalar eklendikten sonra "Bitti" butonu ile dönüşüm tamamlanır.

37 Dönüşümünüzü Projeksiyon Menüsündeki "Kaydet" butonu ile kaydedebilirsiniz. Bu ekrandaki "DönüşümKaydet" butonu ile devam edilir. "Site" kısmına Dönüşümünüzün adını girdikten sonra sol alt köşede ki yeşil buton ile işlemi tamamlamış oluruz.

38 SURVEY PRO NOKTA ALIMI VE APLİKASYONU 1-ALIM Epoch50 GNSS alıcısı ile arazide alım veya aplikasyon yapılabilmesi için öncelikle bir RTK ağa bağlanılması gerekmektedir.bağlanılan bu RTK ağı Tusaga-Aktif(CORS-TR) ve Radyo Modem ağı olabilir.buradaki asıl amaç aslında bir düzeltme yayını alarak hassas olarak alım veya aplikasyonun işlemlerinin yapılabilmesidir. RTK ağına bağlanıldıktan sonra ÖLÇÜM mesünü seçilir. Ölçüm menüsünde 3.cü sırada olan Data Topla seçilir.

39 Alım ekranı aşağıdaki şekildeki gibidir. Ekranın üzerindeki butonları yukarıdan aşağıya doğru anlatırsak; Çözüm : Pozisyon durumunuzu belirtir. (Autonomus,Float,Fixed) Radyo: Düzeltme yayını aldığınızı bu kısımdan anlık olarak inceleyebilirsiniz.bu bölümde 2 farklı ihtimal vardır. Radyo %100 ise düzelt verisi başarıyla alınıyordur ve pozisyonuza bağlı olarak tam sayı belirsizliği alıcı çözecektir.radyo %0 ise düzeltme verisi alınamıyor anlamına gelir,bu ihtimalde bağlantınızı yenilemeniz veya tekrar kurulum yapmanız gerekir. SV: Alıcının gözlemleyip veri aldığı uydu sayısını görebilirsiniz. HRMS: Yatay konum belirleme duyarlılığı anlamına gelir.alıcınızın güncel olarak yatay düzlemdeki hassasisyetinizi anlık olarak bu satırdan takip edebilirsiniz. Teknik detaylar kısmının altında Veri girişi bölümü bulunur. Nokta: Nokta numarasını bu kısma girmeniz gerekmektedir.survey Pro nun içerdiği gereksinimlerden ötürü harfler ile nokta arasına. (nokta) konulamaz.örnek P.1 ismi girilemez,bunun yerine noktayı kaldırınız veya alt çizgi koyunuz. Örn: P_1 Nokta numarası aritmetik olarak artmaktadır. Açık.(Açıklama): Bu bölüme alımı yapılacak noktaya kullanıcının vereceği nitelik bilgileri girilebilir. Örn: Ağaç,Köşe,Direk,Yol vs Girdiğiniz açıklama değerleri aktarımlarınızda görünecektir ve kullandığınız ofis yazılımında size hatırlatıcı bir etken olacaktır. Antn.Yük : Anten yüksekliği kısmına Jalon boyunu girmeniz gerekmektedir.bu kısımda düşey olarak seçilmelidir. Farklı şekillerde işinizin isteğine göre nokta alımı yapabilirsiniz.survey Pro ihtiyaçlarınız için uygun çözümü sunan Profesyonel bir yazılımdır. Ekranın sol alt kısmında yer alan Hızlı oku butonu tek epokla okuma yapmanızı sağlar ve seri bir şekilde bu butonu kullanarak alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

40 Nokta butonu Epoklu alım yapmamızı sağlar. Nokta butonuna tıklandıktan sonra sol taraftaki ekran karşımıza gelir. Bu kısımda, Güncel koordinatlar bölümünde anlık koordinatlarınızı gözlemleyebilirsiniz.doğu(y) Kuzey(X) Yükseklik(Z) Kalite Çözüm kısmında pozisyon durumunuzu,görülen uydu sayısını,yatay hassasiyetinizi,düşey hassasiyetinizi ve PDOP değerlerinizi göre bilirsiniz. Oturum süresi kısmında kaç sn lik veya kaç okuma yapmanız gerekiyor ise bekleyin ve onaylamak için Kabul et butonuna tıklayınız.karşınıza gelecek olan açıklama sayfasına açıklamanızı girip ok butonuna basabilirsiniz.böylece Epoklu noktanızı kaydetmiş olacaksınız. Hızlı alım için dokunmatik ekranı herzaman kullanmanıza gerek yoktur.el kontrol ünitesi üzerindeki tuşlar ilede işlem yapabilirsiniz.survey Pro profesyonel haritacılıkta kolay çözümler sunar. Alım yaparken sadece enter butonu ile alımlarını gerçekleştirebilirsiniz.bunun için ana menüye dönüp,ekran görüntüsünde olduğu gibi tıklayınız. butonuna

41 Butonuna tıklandıktan sonra karşımıza soldaki ekran görüntüsü gelecektir.daha sonra butonuna uzunca 2sn boyunca basılıp,ölçüm modu tıklanır. Ölçüm modu sayfasında, Nk: Nokta adı girilir. Açık: Açıklama,tanımalama yapılabilir. Soln: Çözüm durumu HPrec: Yatay Hassasiyet VPrec: Düşey Hassasiyet Kontrol üniteniz üzerindeki ENTER butonu ile alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

42 2-APLİKASYON Ana menü üzerinden APLİKASYON butonuna tıklayınız. Aplikasyon Noktasi butonuna tıklanır.

43 Açılan sayfada Sağ üst kısımda bulunan Ok sembolü ile Nokta seçenekleri menüsüne girilir.daha önce girdiğimiz aplikasyon noktalarımızı listeden seçiniz butonuna tıklayarak çağırabiliriz. Gelen ekranda Aplike yapacağımız nokta seçilir ve butonu ile devam edilir.

44 Gelen ekranda nokta seç kısmında aplike yapacağımız nokta ismi göründükten sonra APLİKE butonu ile devam edilir. Görünen ekranda aplikasyon işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz.yönünüzü Epoch50 GNSS alıcısı tayin edecektir.ekranda işareti aplikasyon noktasını, işareti ise GNSS alıcısını gösterir. Harekete başladığımızda GNSS alıcısı otomatik olarak yönüne tayin edip kırmızı ok yönünde ilerlemenizi istiyecektir.bu esnada Epoch50 GNSS alıcısının ekran kısmı size bakmalıdır ve sürekli hedefe giden kırmızı çizgi yönünde ilerlemeniz gerekecektir. Kabul et denilip aplikasyon noktası üzerinde nokta alımı gerçekleştirilebilir.

45 Survey Pro Projeksiyon Seçimi Survey Pro'da Kişisel Menü ekranına eklenen "Projeksiyon" butonuyla veya Ölçüm -->Projeksiyon adımları ile Seçim ekranı görüntülenir. Dilim Seç Butonu ile devam edilir.

46 seçilir. Veri Tabanı Seç ile daha önceden oluşturulan coordinat dosyaları Örnek olarak TR_ED50.csd Dosyası seçilmiştir.seçim yapılır ve Yeşil buton ile Seçim onaylanır ve ekrana gelen Değişim sorusu onaylanır. Yöre ve Alan kısımlarından seçimler yapılır. Bitti butonu ile onaylanır seçimler.

47 Böylece Projeksiyon ayarlanmış olur.

48 RADYO MODEMLİ RTK KURULUMU Epoch50 GNSS alıcısı,bize ölçüm için birçok alternatif yöntem sunmaktadır.bu yöntemler içerisinde en çok kullanılanlardan bir tanesi Radyo Modem ile yapılan RTK yöntemidir.epoch50 GNSS alıcısında Radyo Modem opsiyonel değil,standarttır.epoch50 GNSS alıcısı içerisinde PacCrest ADL 1watt alıcıverici radyo modem barındırır.bu sayede kendi aranızda RTK yapmakla kalmayıp diğer markalarlada RTK yapabilirsiniz. ÖNEMLİ : RADYO MODEM ANTENİNİZİ SABİT VE GEZİCİYE TAKINIZ. Radyo Modemli RTK iki aşamadan oluşmaktadır. 1-Sabit kurulumu 2-Gezici kurulumu Sabit kurulumu için Ana Menüden Ölçüm butonuna tıklanır. Sabit Kur ile devam edilir.

49 Sabit kurulacak Epoch50 GNSS alıcısı seçilir. Sabit seçilen Epoch50 GNSS alıcısının seri numarasının yanındaki butonuna basılır.bu buton sayesinde Radyo Modemi yapılandırabiliriz. Not: Survey Pro Epoch50 GNSS alıcısının son 4 hanesini Data Modem butonu tıklanır.

50 Radyo modem yapılandırması için Radyo ayarları kısmında bulunan YAPILANDIR butonu tıklanır.yapılandır dememizin sebebi boş olan kanal ve hassasiyet getirmektedir. Not: Cors-Tr ve Radyo Modemli RTK arasında sürekli geçiş yapıyorsanız bu butona sürekli tıklayıp,yapılandırma ayarlarını almanız gerekecektir. Gelen bilgilendirme mesajına TAMAM denir.

51 Kanal kısmındaki frekans aralığını yetkili firma Geomatics Harita GNSS cihazınızı teslim ederken yapılandıracaktır. Hassasiyet : Orta ( Önerilir. ) Ayarla Butonu ile devam edilir. Radyo modem başarıyla yapılandırıldı. butonu ile devam edilir.

52 Bu aşamada dikkat etmemiz gereken 2 madde var. -Sabit kurulacak seri numarası seçildikten sonra modem kısmında Dahili PacCrest ADL oluşmalıdır ve bu yeşil buton ile devam etmelidir. Düzetme Biçimi : CMR +plus seçilmelidir. CMR+ Spectra Precision/Ashtech özel formatlarından biridir. Bağlan Komutu ile Sabite Bluetooth ile bağlanılır. Menü ilk açıldığında 10sn dan geriye saymaya başlıyacaktır.bu esnada Olculen kısmına anten yüksekliğini giriniz.( Örn: 1.55 ) Sabit kurulumunda Olcum kısmında herzaman düşey olmalıdır.ve klavuzda belirtilen kısımdan anten yüksekliğinizi set içeriğinde verilen Spectra Precision yükseklik ölçer ile ölçünüz.

53 Olcum ve Olculen kısmı yapılandırıldıktan sonra ekranın sağ altında bulunan İLERİ butonu ile devam edilir. Görünen sayfada sabitin koordinatları istenmektedir.sabitin koordinatı daha önce iş dosyası içine aktarılmışşa butonuna tıklanır. butonuna tıklanıp Listeden seç İş içerisinde sabitinizin koordinatı yok ise,manuel olarak koordinat giriş işleminizi gerçekleştirebilirsiniz Bunun için denmelidir. butonuna tıklanmalı ve yeni nokta ekle Giriş işlemleri yapıldıktan sonra İLERİ butonu ile devam edilir.

54 Sabit kurulumu gerçekleştirildi. Gezici kurulumu, Gezici kurulacak Epoch50 GNSS alıcınızın seri numarasını seçin ve yukarıda bahsedilen sabit için gösterilen yapılandırma ayarlarını izleyin. Not: Sabit ve Gezici yapılandırma ayarları aynı olmalıdır. Yapılandırma işlemleri gerçekleştirildikten sonra tekrar Gezici alıcınızı seçip butonunu tıklayınız. Gezici için Jalon üstünde kullanılıyor ise Olcum kısmında Düşey seçiniz. Olculen kısmına Jalon boyunu giriniz. ( Örn: 2.20 ) İleri butununa tıklayınız.

55 Kurulum gerçekleştirildi.

56 Rinex Formatına Do nü şü m Program Kurulumu Arazide oturumları yapılan statik ölçülerin dengeleme hesabına girmeden önce ortak bir format olan rinex e çevirmek için Convert To RINEX programına ihtiyacımız vardır. Bu programa ister Spectra CD sinden, ister adresinden, isterseniz de Geomatics Group teknik birimiyle irtibata geçerek bulabilirsiniz. Convert To RINEX Programın Kullanılımı Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra Epoch50 cihazımızdan bilgisayara yüklediğimiz statik verileri bir klasör içerisine atarız. Hangi klasörün içerisinden hamdatayı alıyorsak yaptığımız dönüşümden sonra aynı klasörün içerisine çıktılarımızı otomatik olarak vermektedir. Convert To RINEX programımızın son sürümünde import ve export gibi iki ayrı klasör açma durumu tek klasör olarak karışıklığı önleyerek güncellenmiştir. Klasör içerisine attığımız statik oturum hamdatasını Convert To RINEX programından çağırmak için File/Open sekmelerini tıklıyoruz kısayol olarakta CTRL+O yu kullanabiliriz. Ekranımıza gelen dosya seçme sekmesinden dosyamızı seçeriz. Örneğin datamız Masaüstü/Statik klasörünün içerisinde. Buradan seçimimizi yaparak hamdatamızı çağırırız.

57 Hamdatamızı aç butonuna basıp çağırmamızdan sonra yaptığımız ölçümle ilgili olarak bilgilerimiz ekrana gelir. Yaptığımız oturumun nokta numarasını ve yüksekliğini aşağıdaki ekrandan girebiliriz. Rinex File Name kısmının karşısına nokta numaramızı, Antenna Offset Meters kısmının karşısına anten boyumuzu gireriz. Bu işlemlerden sonra yapmamız gereken işlem File/Convert Files i tıklayıp rinex e çevirme işlemini tamamlamak.

58 Convert To RINEX programında Convert Files dedikden sonra işlemimiz tamamlandığında ekranımızın altında Success yazısını görürüz bu uyarı bizim işlemimizin başarıyla tamamlandığı anlamına geliyor. Success yazısından sonra Convert To RINEX programımızdan File/Exit ile çıkış yapabiliriz. Rinexini oluşturduğumuz noktaları görmek için hamdatayı çağırdığımız klasörün içerisine giriyoruz. Örneğin bizim Masaüstündeki statik klasörümüz gibi. Burada 4 adet dosya gelicek karşımıza bunlar; 1-XXXXX.12g olan dosyamız Glonas navigasyon, 2-XXXXX.12n olan dosyamız GPS navigasyon, 3-XXXXX.12o olan dosyamız gözlem, 4-XXXXX.T02 dosyamızda rinexe çevirmek için Epoch50 cihazımızdan aldığımız hamdata dosyamızdır.

59 SurveyPro ve Epoch 50 ile Statik Oturum SurveyPro çalıştırılır. Aşağıdaki işaretli GPS Semboline basılır. Açılan menüden En alttaki "Mesaj İşleme Değiştir" Seçilerek Statik moda geçiş yapılır Statik Başlat" Butonu ile Statik oturuma giriş yapılır. "Kayıt sonlandır" ile Statik oturum bitirilir. "Dosya Management" ile Statik datalara erişilebilir ve datayı buradan el ünitenize indirebilirsiniz.

60 Statik oturum başlat seçildikten sonra Oturumun yapılacağı cihaz Alıcı Listesinden seçilir ve "Bağlan" komutu ile devam edilir. Cihazla bağlantı kurulduktan sonra Statik kayıt aralığı seçilir ve Statik Başlat butonu ile devam edilir. Ekrana gelen uyarı Statik Kaydınız başladığını belirtmektedir. Bu işlemden sonra Alet yüksekliği girmeniz istenecektir.

61 Üstteki bilgi ekranında "Kaydediliyor" uyarısı kaydın devam ettiğini belirtmektedir. "Set HR" butonu ile Anten Yüksekliğinin eğik veya Düşey seçimi için kullanılmaktadır. Sağ tarafta ise "Şuan: Anten Montaj Altlığı" Düşey ölçüm modunu belirtmektedir. Eğik ölçüm için ise "Bottom of Edge " seçilmelidir. 1,98 ise ölçülen yüksekliği belirtmektedir. Uygun seçimler Yapıldıktan Sonra KABUL butonu ile devam edilir. Sonraki ekranda Süren kayıt işlemi ile ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır. Kaydı sonlandırmak için "Kayıt sonlandır" butonuna basılır.

62 Statik kaydın bitirileceği Cihaz listeden seçilir ve BAĞLAN butonuna basılarak kayıt sonlandırma prosedürü başlatılır. Ekrana gelen soruda kayıt işleminin sonlandırılacağı ile ilgili onay istenmektedir. SON butonu ile işlem onaylanır. Sonrasında ise Son kapatılan Statik kaydının El ünitenize indirilip indirilmeyeceği sorulmaktadır. Download butonu ile Bluetooth ile Epoch50 dahili hafızasındaki Statik Kaydını indirebilirsiniz. Not : İndirilen Dosyalar el ünitenizin içerisinde bulunan SurveyProJobs klasörüne indirilecektir.

63 Sonraki ekranda indirmek istenen statik dosya Listeden seçilir ve aşağıda yer alan "Seçileni Aktar" butonu ile el ünitesine indirme işlemi başlatılır.

64 SURVEY_PRO HAT YAY APLİKASYONU DETAYLI KULLANIM REHBERİ Survey Pro da CORS-TR yada RTK kurulumunu gerçekleştirdikten sonra Ana menü üzerinde bulunan Aplikasyon Hattı butonu ile işlem başlatılır. Hattı tanımlayın butonunu seçtikten sonra Başlangıç noktası ve hattın tanımlanacağı 2. Nokta seçilir.

65 Aplike dediğinizde karşınıza çıkacak olan ekran üzerinde Hattın ne kadar dışında olduğunuzu bulunduğunuz yerin kot yüksekliğinin hat üzerindeki kot ile arasındaki farkı ve başlangıç noktanıza olan uzaklığı görebilirsiniz. Ekran üzerinde Sonuçlar dediğinizde bulunmuş olduğunuz yerin koordinat değerlerini görebilir ve nokta olarak kaydedebilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz hat sayesinde Hat üzerinde yürüyebilir, referans olarak başlangıç noktasından sonra belirli bir mesafeyi ayarlayabilirsiniz.

66 SurveyPro- Nokta Dosyası Nokta Dosyası Yüklemek için : Survey Pro ana menüsündek bulunan "Dosya" Butonuna basılır. Bir sonraki ekranda " Dosya Al" butonuna basılır.

67 Açılan Ekranda Yüklenecek nokta dosyasının konumu belirlenir.ekrandan Dosya tipi " Tüm Dosyalar" seçilerek istenilen uzantıdaki nokta dosyası seçilir ve sol alt köşedeki yeşil buton ile seçim onaylanır. Yüklenecek Noktalar seçilen katmana aktarılacaktır. katman seçildikten sonra seçim yeşil buton ile onaylanır.

68 Yüklenecek Nokta Dosyası, dosya içeriğine göre ; Nokta numarası, Kuzey, Doğu, Yükseklik, Açıklama vb. sütunlarına uygun Ayraçlar,Mesafe birimleri ve koordinat biçimleri seçilir. Yüklenecek dosya içeriğindeki ilk satırda boş veya istenmeyen bir bilgi yer almaktaysa bu kutucuk işaretlenerek ilk satırın görmezden gelinmesi sağlanabilir. İleri> butonu ile seçim onaylanır. Sonraki ekranda Koordinat değerlerinin yüklemek istenilen Nokta dosyası içeriğine göre sütunlar doğru numaralar seçilir. "Önizleme" butonu ile seçimlerin doğruluğu kontrol edilebilir. "Bitti" butonu ile seçim onaylanır.

69 Yükleme işlemi ile ilgili sonuçlar görüntülendikten sonra işlem tamamlanmıştır.herhangi bir hata veya yanlış seçim yapıldığında yine bu ekranda görüntülenecektir. Noktası Kaydetmek için ; Dosya Menüsünden "Aktar" butonuna basılır.

70 Kaydedilecek Dosya tipi seçilir (örn. Metin.txt ). İleri> butonuyla devam edilir. Kaydedilecek noktalar seçilir.bu işlem için Aşağı yöndeki ok işaretine basılır ve açılan menüden istenilen seçim yapılır. İleri> Butonu ile devam edilir.

71 Kaydedilecek nokta dosyasının Ayraç, koordinat formatı ve satır bilgileri seçildikten sonra İleri> Butonu ile devam edilir. Kayıt edilecek nokta dosyası içeriğindeki Koordinat sıralaması seçilir ve Bitti ile seçim onaylanır.

72 Dosyasının kaydedileceği yer seçildikten sonra Ad kısmına isim verildikten sonra Sol alttaki yeşil buton ile işlem tamamlanır.

SURVEY PRO NOKTA ALIMI VE APLİKASYONU

SURVEY PRO NOKTA ALIMI VE APLİKASYONU SURVEY PRO NOKTA ALIMI VE APLİKASYONU 1-ALIM Epoch50 GNSS alıcısı ile arazide alım veya aplikasyon yapılabilmesi için öncelikle bir RTK ağa bağlanılması gerekmektedir.bağlanılan bu RTK ağı Tusaga-Aktif(CORS-TR)

Detaylı

SurveyPro- Nokta Dosyası

SurveyPro- Nokta Dosyası SurveyPro- Nokta Dosyası Nokta Dosyası Yüklemek için : Survey Pro ana menüsündek bulunan "Dosya" Butonuna basılır. Bir sonraki ekranda " Dosya Al" butonuna basılır. Açılan Ekranda Yüklenecek nokta dosyasının

Detaylı

Survey Pro- Dönüşüm. Dönüşüm için Ana Menü'de bulunan "ÖLÇÜM" butonuna basılır. Açılan ekranda Projeksiyon Butonu ile Devam edilir.

Survey Pro- Dönüşüm. Dönüşüm için Ana Menü'de bulunan ÖLÇÜM butonuna basılır. Açılan ekranda Projeksiyon Butonu ile Devam edilir. Survey Pro- Dönüşüm Dönüşüm için Ana Menü'de bulunan "ÖLÇÜM" butonuna basılır. Açılan ekranda Projeksiyon Butonu ile Devam edilir. Ardından Dönüşüm menüsüne girilir. Nokta Ekle ile dönüştürülecek koordinatların

Detaylı

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V )

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V ) RADYO RTK REFERANS (SABİT) KURULUMU FieldGenius, radyo modem donanımı bulunduran GNSS alıcılarını RTK yöntemi üzerinden kontrol edebilir. Koordinatları bilinen bir jeodezik yer kontrol noktasına sehpa

Detaylı

R100 Kullanım Kılavuzu

R100 Kullanım Kılavuzu R100 Kullanım Kılavuzu Bluetooth Ayarlarının Yapılması: Cg Survey programı çalıştırılır. Ayarlar bölümünden çalışma seçimine tıklanır. Çalışma seçimi cihaz ayarlarının yapıldığı bölümdür.tüm RTK ve Cors

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

MAGNET FIELD RTK HIZLI KULLANIM KLAVUZU

MAGNET FIELD RTK HIZLI KULLANIM KLAVUZU MAGNET FIELD RTK HIZLI KULLANIM KLAVUZU Topcon yeni nesil arazi ölçüm programı olan Magnet Field in RTK uygulamalarındaki kullanımını anlatan dökümandır. Doküman RTK uygulamalarında anten yüksekliklerinin

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

HT 150 SET ODA TERMOSTATI

HT 150 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 150 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve

Detaylı

SİNO GNSS COMNAV T 300 CARLSON SURVCE 5.0 KULLANIM KILAVUZU

SİNO GNSS COMNAV T 300 CARLSON SURVCE 5.0 KULLANIM KILAVUZU SİNO GNSS COMNAV T 300 CARLSON SURVCE 5.0 KULLANIM KILAVUZU www.adastekmuhendislik.com.tr Öveçler mah.1315.sok.6/4 Çankaya/ANKARA TEL: 0 312 473 83 37 FAX: 0 312 473 83 39 info@adastekmuhendislik.com.tr

Detaylı

Sol üst köşede bulunan (1) Dosya sekmesi tıklanarak Aç komutuyla JXL / RW5 / uzantılı datanızı bilgisayarda nereye

Sol üst köşede bulunan (1) Dosya sekmesi tıklanarak Aç komutuyla JXL / RW5 / uzantılı datanızı bilgisayarda nereye Geomatics Group Teknik Cihazlar GPSFORMAT Format Dönüşüm ve TKGM Formatında Çıktı Alma Programı GEOMATİCS GPSFORMAT YAZILIMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ Geomatics Group tan satın aldığınız Türkiye İthalatçısı

Detaylı

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI FC200 BLUETOOTH LU CEP TELEFONU İLE İNTERNETE BAĞLANMA VE TOPSURV 7.2 CORS DÜZELTME ALMA AYARLARI SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI Bu doküman dahili GSM modemi olmayan Topcon GNSS alıcılarının

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Kablosuz kişisel alan ağlarda kullanılan teknolojileri kavrayıp wi-fi ve bluetooth ağ cihazlarını tanıyacak, kablosuz kişisel alan ağ kurulumunu yapabileceksiniz.

Detaylı

Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir.

Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir. MAGNET FIELD PROGRAMINDA CORS-TR SİSTEMİNİN KULLANILMASI Kontrol ünitesi açıldıktan sonra sol üstte bulunan Windows simgesine tıklanarak menüden MagnetField programı seçilir. Magnet Field programının açılması

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin.

Adaptörü USB portuna takmadan once mutlaka CD ile gelen sürücü yazılımını yükleyin. 802.11g High-Gain Kablosuz USB Adaptörü HIZLI KURULUM KILAVUZU Versiyon 1.0 Ocak, 2006 0 *Windows 98SE/Me/2000/XP: TÜRKÇE. Takip eden örnek yükleme Windows XP işletim sisteminde yapılmıştır. ( Windows

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

WTR-300 Wireless Repeater Hızlı Kurulum Kılavuzu

WTR-300 Wireless Repeater Hızlı Kurulum Kılavuzu WTR-300 Wireless Repeater Hızlı Kurulum Kılavuzu LED Göstergeleri NetMASTER WTR-300 Wireless Repeater ürününün ön yüzünde LED göstergeleri bulunmaktadır. Güç göstergesi WPS/İnternet göstergesi Kablosuz

Detaylı

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI

SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI FC100/200 CF EFORA GPRS KART İLE İNTERNETE BAĞLANMA VE TOPSURV 7.2 CORS DÜZELTME ALMA AYARLARI SABİT REFERANS İSTASYONUNDAN DÜZELTME ALINMASI Bu doküman dahili GSM modemi olmayan Topcon GNSS alıcılarının

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı

SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı www.satlab.com.tr SL 600 6G RTK GNSS Alıcısı 6G GNSS çağının en gelişmiş CORS+RTK çözümü! Avrupa Kalitesi ve Standartları SL600 Hafif Bluetooth GPS GLONASS BEIDOU GALILEO SBAS

Detaylı

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 01 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 Eylül 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Biometrik Kimlik Doğrulama Projesi, vatandaşların parmak damar okuma ve biometrik

Detaylı

Ürün Bakım ve Muhafaza

Ürün Bakım ve Muhafaza NBG4615 NBG4615 Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza durumunda 4441150 no lu ZyXEL

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu.

HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290 HARİCİ SİREN AS 240/250/260/282/290. Kullanım Kılavuzu. HARİCİ SİREN Kullanım Kılavuzu www.eds.com.tr 1 Giriş Harici Sirenler, harici ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, tüm güvenlik sistemlerine uyumlu, her türlü hava şartlarına ve darbeye dayanıklı

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012

T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. Evrak Logo Ekleme Kılavuzu. Kasım 2012 T.C. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Evrak Logo Ekleme Kılavuzu Kasım 2012 İçerik 1 Birim Logosu Kayıt İşlemleri... 3 1.1 Tek Logo Ekleme İşlemleri... 4 1.1.1 Logo Pozisyonu :... 5 1.1.2

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 7979 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden (Turkcell ve Vodafone kartlarını öneriyoruz) interneti olan,

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

HT 250 ODA TERMOSTATI

HT 250 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 250 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 250 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı olan sıcaklığa ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx)

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx) L Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: 0312 235 10 11 (Pbx) Fax: 0312 235 05 50 Çayyolu / ANKARA Web: www.sistemas.com.tr

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

Radyo Frekans Ayarları Klavuzu - ( )

Radyo Frekans Ayarları Klavuzu - ( ) Hi-Target V30, V60 ve V90 PLUS modellerinde dahili radyo modem (modül) cihazı mevcuttur. 1 watt ve 2 watt yayın gücüne sahip olan bu modüller, PasificCrest veya Satel marka olabilmektedir. Doğru bir radyo

Detaylı

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable

MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable MAC OS X E- İMZA KURULUMU VE ÖRNEK E-İMZA ATMA İŞLEMLERİ 1. Kullanılan MAC Bilgisayar, MAC OS X El Capitan ve üzeri bir sürüm ise csrutil disable ayarı yapılması gereklidir. Bu işlem için; Bilgisayarın

Detaylı

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları @2018 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

ComNav T300 Kullanma Kitabı

ComNav T300 Kullanma Kitabı ComNav T300 Kullanma Kitabı Genel Cihazın tüm tuşları ve LED ler ön panelde bulunmaktadır. Seri haberleşme portu ve konnektörler ise cihazın altındadır. Ön Panel Açma kapana tuşu: Cihaza güç vermeke veya

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü

SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü www.satlab.com.tr SLC Tablet PC'ler İçin GNSS Alıcısı Çözümü Sınırsız Uygulama Desteğine Sahip, 6G Uydu İzleme Kapasiteli GNSS Alıcısı İsveç Tasarımı Hafif Bluetooth

Detaylı

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V )

Ekran Arayüzü ve Obje Seçimi (V ) FieldGenius harita ekranı tüm menülere ulaşımın sağlandığı ana ekrandır. Çizim ekranı dinamik özelliklere sahip olup objeler grafik ekrandan seçilebilir. Bu sayede nokta aplikasyonu, mesafe ölçümü gibi

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

SM 100 Terazi Ayarları. Digi SM 100. SM 100 Terazi Ayarları

SM 100 Terazi Ayarları. Digi SM 100. SM 100 Terazi Ayarları Digi SM 100 SM 100 Terazi Ayarları Digi SM 100 Terazi Ayarları Teraziyi ayarlamaya başlamak için öncelikle X S Z ENTER Raporlar Program Ayarlar FONKSIYON Bölümlerine geçiş yapabilmemiz gerekmektedir. Bunun

Detaylı

FOCUS 6 TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU. Hazırlayan FURKAN TUZCU

FOCUS 6 TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU. Hazırlayan FURKAN TUZCU FOCUS 6 TOTAL STATION KISA KULLANIM KLAVUZU Hazırlayan FURKAN TUZCU * Yeni İş Oluşturulması Yapılacak ölçümlerin, arazide toplanan verilerin kaydedilmesi için bir iş dosyası oluşturulması gerekmektedir.

Detaylı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı Yazılım Güncelleme için aşağıdaki işlemler sırasıyla yapılmalıdır. 1. Gerekli Yazılımları ve Dokümanları İndirin 2. KATES i sürekli çalışma moduna alın. 3. Bluetooth bağlantısını

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI

TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI START İKONUNA TIKLAYIP PROGRAMLAR MENÜSÜNDE TRU PROGRAMINI ÇALIŞTIRIN. Device seçeneğini seçip Aplication Mode kısmına gelin. Modem Managing

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

Sayı : 02 Konu : STONEX Format Çevirici ilepoligon ve Detay Alım Çıktılarının Alınması

Sayı : 02 Konu : STONEX Format Çevirici ilepoligon ve Detay Alım Çıktılarının Alınması Sayı : 02 Konu : STONEX Format Çevirici ilepoligon ve Detay Alım Çıktılarının Alınması Giriş TKGM nin TUSAGA AKTİF kullanılarak yapılan ölçülere ait istediği Poligon ve Detay Alım çıktılarının doğrudan

Detaylı

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi

Horoz Programlanabilir Zaman Rölesi Horoz lanabilir Zaman Rölesi 1 Giriş: Horoz programlanabilir zaman rölesi android işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile bluetooth üzerinden programlanabilen bir zaman rölesidir. Röle üzerinde 1 adet

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU)

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) KULLANIM KLAVUZU 28.11.2012 VER.2 İÇİNDEKİLER Bölüm Sayfa 1. TRU 2.5 PC İLE GR5 DİJİTAL II RADYO MODEMLERİN AYARLANMASI 2 2. TRU İLE KONTROL ÜNİTESİ ÜZERİNDEN OAF DOSYASI

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU

OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR B TİPİ C TİPİ D TİPİ TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU OTOMATİK SİGORTALAR Legrand otomatik sigortalar, bağlı bulunduğu elektrik devresini aşırı akım ve kısa devrelere karşı korurlar. Devrenin

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

Network üzerinde MATLAB kurulması

Network üzerinde MATLAB kurulması Network üzerinde MATLAB kurulması MATLAB&Simulink www.figes.com.tr Bir network üzerinde MATLAB ın kurulmasına başlanmadan önce bir network lisansı açılması ve bunun için de kurulum yapılacak sunucunun

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 KÖHLER Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 MERKEZ ADANA BÖLGE TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 İZMİR BÖLGE ANKARA BÖLGE TEL: 0232 459 59 95 TEL: 0312

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı