ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI"

Transkript

1 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A. SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** MAT0 Matematik I (CALCULUS I) FZM Fizik I (PHYSICS I) KIM0 Kimya I (GENERAL CHEMISTRY I) KİM09 Kimya Lab. (CHEMISTRY LAB) JEM 05 Genel Jeoloji I (PHYSICAL GEOLOGY I) YDİ 0 Temel Yabancı Dil I (BASIC FOREIGN LANGUAGE I(ENGLISH)) 8 YDA 0 Temel Yabancı Dil I (BASIC FOREIGN LANGUAGE I (GERMAN)) 9 YDF 0 Temel Yabancı Dil I (BASIC FOREIGN LANGUAGE I (FRENCH)) 0 TDI0 Türk Dili I (TURKISH LANGUAGE I) ATA0 Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I (ATATURK'S PRINCIPLES AND THE HISTORY OF HIS REFORMS I) UYM0 Üniversite Yaşamına Uyum (ORIENTATION PROGRAMME FOR THE UNIVERSITY LIFE) Genel Sosyal Seçmeli Ders Grubu (COLLECTIVE SOCIAL ELECTIVE COURSE GROUP) 0 0 Top * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

2 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI : MÜHENDİSLİK : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ. SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERSLERİ GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC TOPLAM SAAT*** Kredisi*** SSD3 Atletizm SSD Badminton SSD4 Bağlama SSD09 Basketbol BED0 Beden Eğitimi SSD35 Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerinin Temelleri GUS29 Drama SSD9 Doğa Sporları 0 0 SSD05 Futbol GUS45 Gitar SSD03 Güreş SSD2 Halter GUS2 Halk Oyunları HYK0 Heykel 0 0 * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn. genel sosyal seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

3 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI : MÜHENDİSLİK : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ. SINIF /. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİDERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC TOPLAM SAAT*** Kredisi*** 7 SSD07 Hentbol GUS49 İşaret Dili SSD25 Latin Dansları SSD29 Masa Tenisi GUS0 Müzik SSD7 Oryantring GUS03 Resim SSD3 Spor, Sağlık ve Antrenman Bilgisi SSD33 Spor Yönetimi ve Organizasyonu BKT3 Takıda Çağdaş Eğilimler GUS33 Türk Halk Müziği GUS37 Türk Sanat Müziği SSD0 Voleybol SSD23 Vucüt Geliştirme-Fitness GUS25 Yaratıcı Yazma 0 0

4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C. SINIF /. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC TOPLAM SAAT*** Kredisi*** 32 SSD5 Yüzme SSD27 Zumba 0 0

5 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ. SINIF /2. YARIYIL Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** MAT 02 Matematik II (CALCULUS II) FZM 2 Fizik II (PHYSICS II) FZM 58 Fizik II Laboratuvarı (PHYSICS II LABORATORY) KİM 02 Kimya II (GENERAL CHEMISTRY II) JEM 06 Genel Jeoloji II (PHYSICAL GEOLOGY II) JEM 08 Topografya ve Harita Bilgisi (TOPOGRAPHY AND INTRODUCTION TO THE MAPS) YDİ 02 Temel Yabancı Dil II (BASIC FOREIGN LANGUAGE II (ENGLISH)) 8 YDA 02 Temel Yabancı Dil II (BASIC FOREIGN LANGUAGE II (GERMAN)) YDF 02 Temel Yabancı Dil II (BASIC FOREIGN LANGUAGE II (FRENCH)) 0 TDİ 02 Türk Dili II (TURKISH LANGUAGE II) ATA 02 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (ATATURK'S PRINCIPLES AND THE HISTORY OF HIS REFORMS I) Genel Sosyal Seçmeli Ders Grubu (COLLECTIVE SOCIAL ELECTIVE COURSE GROUP) 0 Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

6 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C. SINIF /2. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC TOPLAM SAAT*** Kredisi*** SSD4 Atletizm SSD2 Badminton SSD43 Bağlama SSD0 Basketbol BED02 Beden Eğitimi SSD36 Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerinin Temelleri GUS30 Drama SSD20 Doğa Sporları 0 0 SSD06 Futbol GUS46 Gitar SSD04 Güreş SSD22 Halter GUS22 Halk Oyunları HYK02 Heykel 0 0 * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.: genel sosyal seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

7 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C. SINIF /2. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİDERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC TOPLAM SAAT*** Kredisi*** 7 SSD08 Hentbol GUS50 İşaret Dili SSD26 Latin Dansları SSD30 Masa Tenisi GUS02 Müzik 0 0

8 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 2. SINIF /3. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM 2 Mineraloji (MINERALOGY) JEM 23 Yapısal Jeoloji (STRUCTURAL GEOLOGY) JEM 25 Sedimantoloji Ve Stratigrafi İlkeleri (PRINCIPLES OF STRATIGRAPHY AND SEDIMENTOLOGY) JEM 29 Paleontoloji (PALEONTOLOGY) JEM 22 Statik (STATICS) İST 2 Olasılık ve İstatistik (PROBABILITY AND STATISTICS) YDİ 20 Temel Yabancı Dil III (BASIC FOREIGN LANGUAGE III (ENGLISH)) 8 YDA 20 Temel Yabancı Dil III (BASIC FOREIGN LANGUAGE III (GERMAN)) YDF 20 Temel Yabancı Dil III (BASIC FOREIGN LANGUAGE III (FRENCH)) 0 Program Teknik Seçmeli Ders Grubu (IN-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

9 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ 2. SINIF /3. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC JEM 223 JEM 225 JEM 227 JEM 229 Yer Sistem Bilimi (EARTH SYSTEM SCIENCE) Mühendislik Hidrolojisi (ENGINEERING HYDROLOGY) Gemoloji (GEMOLOGY) Teknik Çizim (TECHNICAL DRAWING) TOPLAM SAAT Kredisi

10 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 2. SINIF /4. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM 220 Optik Mineraloji (OPTICAL MINERALOGY) JEM 222 Mukavemet (STRENGTH OF MATERIALS) JEM 224 Saha Jeolojisi (FIELD GEOLOGY) X JEM 226 Genel Jeofizik (GENERAL GEOPYHSICS) 5 JEM 228 Bilgisayar Programlama (COMPUTER PROGRAMMING) JEM 230 Termodinamik (THERMODYNAMICS) 7 MAT 20 Diferansiyel Denklemler (DIFFERENTIAL EQUATIONS) YDİ 202 Temel Yabancı Dil IV (BASIC FOREIGN LANGUAGE IV (ENGLISH)) 9 YDA 202 Temel Yabancı Dil IV (BASIC FOREIGN LANGUAGE IV (GERMAN)) YDF 202 Temel Yabancı Dil IV (BASIC FOREIGN LANGUAGE IV (FRENCH)) Program Teknik Seçmeli Ders Grubu (IN-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) 2 Program Dışı Sosyal Seçmeli Ders Grubu (OFF- PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

11 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ 2. SINIF /4. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC JEM 22 JEM 24 JEM 26 JEM 28 Jeomorfoloji (GEOMORPHOLOGY) Tektonik (TECTONICS) Coğrafi Bilgi Sistemleri (GEOGRAPHICAL INFORMATION SYSTEM) Organik Jeokimyaya Giriş (INTRODUCTION TO ORGANIC GEOCHEMISTRY) TOPLAM SAAT Kredisi

12 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 2. SINIF /4. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler KODU: JEMPDSOSSEC TOPLAM SAAT Kredisi MSS 207 Afet Yönetimi (DISASTER MANAGEMENT) MSS 264 İnsan Kaynakları Planlaması (HUMAN RESOURCE PLANNING) 3 MSS 266 Jeoarkeoloji (GEOARCHEOLOGY) MSS 270 Biyolojiye Giriş (INTRODUCTION TO BIOLOGY) * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

13 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 3. SINIF / 5. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM 32 Petrografi (PETROGRAPHY) JEM 323 Hidrojeoloji (HYDROGEOLOGY) JEM 325 Zemin Mekaniği (SOIL MECHANICS) JEM 327 Tarihsel Jeoloji (HISTORICAL GEOLOGY) 5 JEM 329 Tasarı Geometri (DESIGN GEOMETRY) JEM 33 Jeoloji Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları (COMPUTER APPLICATIONS IN GEOLOGICAL ENGINEERING) Program Teknik Seçmeli Ders Grubu (IN-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) 8 Program Dışı Sosyal Seçmeli Ders Grubu (OFF-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

14 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ 3. SINIF / 5. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 9 DERS KODU JEM 309 Deniz Jeolojisi (MARINE GEOLOGY) 2 JEM 3 Çevre Jeolojisi (ENVIRONMENTAL GEOLOGY) 3 JEM 33 Rezervuar Jeolojisi (RESERVOIR GEOLOGY) 4 JEM 37 Petrol Jeolojisi (PETROLEUM GEOLOGY) TOPLAM SAAT Kredisi

15 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 3. SINIF / 5. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler KODU: JEMPDSOSSEC TOPLAM SAAT Kredisi MSS 3 Türk Müziği Ses Sistemi Solfeji ve Repertuarı I (TURKISH MUSIC SOUND SYSTEM SOLMIZATION AND REPERTOIR I) * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

16 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 3. SINIF / 6. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM 304 Jeokimya (GEOCHEMISTRY) JEM 320 Yakıtlar Jeolojisi (GEOLOGY OF FOSSIL FUELS) JEM 322 Jeolojik Harita Alımı (GEOLOGICAL MAPPING) JEM 324 Sedimanter Kayaç Petrografisi (PETROGRAPHY OF SEDIMENTARY ROCKS) JEM 326 Kaya Mekaniği (ROCK MECHANICS) Program Teknik Seçmeli Ders Grubu (IN-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) 7 Program Dışı Sosyal Seçmeli Ders Grubu (OFF-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

17 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ 3. SINIF / 6. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 9 JEM 30 Petroloji (PETROLOGY) Petrol Aramalarında Jeofiziksel Yöntemler JEM 34 (GEOPHYSICAL METHODS IN PETROLEUM EXPLORATION 3 JEM 36 Sondaj Bilgisi (DRILLING INFORMATION) 4 JEM 364 Uygulamalı Jeofizik (APPLIED GEOPHYSICS) TOPLAM SAAT Kredisi

18 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 3. SINIF / 6. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler KODU: JEMPDSOSSEC Türk Müziği Ses Sistemi Solfeji ve Repertuarı II MSS 32 (TURKISH MUSIC SOUND SYSTEM SOLMIZATION AND REPERTOIR II) 2 MSS 360 Halkla İlişkiler (PUBLIC RELATIONS) TOPLAM SAAT Kredisi * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

19 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 4. SINIF / 7. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM 42 Maden Yatakları (ORE DEPOSITS) JEM 423 Mühendislik Jeolojisi (ENGINEERING GEOLOGY) JEM 425 İş Sağlığı Ve Güvenliği I (OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY I) 0 4 JEM 427 Mühendislik Etiği (ENGINEERING ETHICS) 0 Mühendislikte Projelendirme I (DESIGN IN ENGINEERING GEOLOGY I JEM 429 (GRADUATION PROJECT)) Program Teknik Seçmeli Ders Grubu (IN-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) 7 Program Dışı Sosyal Seçmeli Ders Grubu (OFF-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) JEM 497 Staj (+,++) (INTERNSHIP) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

20 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI : MÜHENDİSLİK : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF / 7. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 9 DERS KODU JEM 40 Jeotermal Sistemler (GEOTHERMAL SYSTEMS) 2 JEM 407 Endüstriyel Hammaddeler (INDUSTRIAL RAW MATERIALS) 3 JEM 409 Maden İşletme Yöntemleri (MINING TECHNIQUES) 4 JEM 4 Cevher Mikroskobisi (ORE MICROSCOPY) 5 JEM 45 Jeoistatistik (GEOSTATISTICS) JEM 47 Mesleki Saha Uygulamaları (PROFESSIONAL FIELD APPLICATIONS) 7 JEM 49 Magmatik Petrografi (MAGMATIC PETROGRAPHY) TOPLAM SAAT Kredisi * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

21 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 4. SINIF / 7. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler KODU: JEMPDSOSSEC TOPLAM SAAT Kredisi MSS 407 Ekonomi (ECONOMY) MSS 49 Maden Hukuku (LAW OF MINING) MSS 42 İş Yönetimi (BUSINESS MANAGEMENT) * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

22 FAKÜLTE ANKARA ÜNİVERSİTESİ A : MÜHENDİSLİK 4. SINIF / 8. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM 424 Türkiye Jeolojisi (GEOLOGY OF TURKEY) JEM 426 İş Sağlığı ve Güvenliği II (OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY II) 0 3 JEM 428 Jeoloji Mühendisliğinde Tasarım (DESIGN IN GEOLOGICAL ENGINEERING) Mühendislikte Projelendirme II (DESIGN IN ENGINEERING GEOLOGY II JEM 430 (GRADUATION PROJECT)) Program Teknik Seçmeli Ders Grubu (IN-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) 6 Program Dışı Sosyal Seçmeli Ders Grubu (OFF-PROGRAMME TECHNICAL ELECTIVE COURSE GROUP) JEM 498 Staj (+,++) (INTERNSHIP) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

23 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : MÜHENDİSLİK PROGRAM ADI : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF / 8. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli Dersler KODU: JEMTEKSEC 9 TOPLAM SAAT Kredisi JEM 434 Uzaktan Algılama (REMOTE SENSING) 2 JEM 436 Kömür Jeolojisi (COAL GEOLOGY) 3 JEM 438 Kuyu Hidroliği (WELL HYDRAULICS) JEM 440 JEM 442 JEM 444 JEM 446 JEM 448 Mineral Tanıma Yöntemleri (MINERAL IDENTIFICATION TECHNIQUES) Jeoteknik Bilgisi (INTRODUCTION TO GEOTECHNICS) Paleoiklimin Temel Prensipleri (BASIC PRINCIPLES OF PALEOCLIMATE) Şehir Planlamasında Jeoloji (GEOLOGY IN URBAN PLANNING) Metamorfik Petrografi (METAMORPHIC PETROGRAPHY) * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

24 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : PROGRAM ADI : 4. SINIF / 8. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler KODU: JEMPDSOSSEC MSS 404 Astronomiye Giriş (INTRODUCTION TO ASTRONOMY) TOPLAM SAAT Kredisi MSS 405 Girişimcilik (ENTERPRISING) * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

25 ANKARA ÜNİVERSİTESİ D FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : MÜHENDİSLİK PROGRAM ADI : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ÖNKOŞUL DERSLER LİSTESİ Sıra no Önkoşullu dersin kodu Önkoşul olan dersin kodu JEM 224 JEM 05 ve JEM 06 ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU STAJ LİSTESİ Hangi yarıyıl sonunda yapılacak? Staj süresi (staj günü) Sıra no Ders Kodu Adı Açıklama JEM 497 ve JEM 498 Staj MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN TOPLAM STAJ SÜRESİ 70 yi tamamlayan öğrenciler 4. Yarıyılın sonunda staj yapabilirler. 40

26 ANKARA ÜNİVERSİTESİ E EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : : ANADAL PROGRAMI AÇAN FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI : MÜHENDİSLİK : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN KREDİ Ulusal Kredi Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken 42 8 Program Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken (8 kredisi Teknik Seçmeli Havuzundan olacaktır) 20+8 = = 36 Program Dışı Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken 0 5 Genel Sosyal Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken Staj ************** TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN Açıklama: Mezuniyet için 80 ulusal krediyi tamamlamak gerekmektedir: Toplam 80 ulusal kredinin 28 i Program Seçmeli Derslerinden olup, 28 ulusal kredi içindeki 8 ulusal kredi Teknik Seçmeli Havuzundaki derslerden oluşacaktır. Program Dışı seçmeli derslerden 0 ulusal kredi almak gerekmektedir. Öğrenci, Stajını da 40 iş günü olarak tamamladıktan sonra mezun olacaktır.

27 Sıra no ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ÖNKOŞUL / EŞDEĞER DERSLER LİSTESİ Önkoşullu/ Eşdeğer olan dersin kodu Önkoşul olan dersin kodu Eşdeğeri olan dersin kodu (Yeni açılacak ders) JEM 0 Genel Jeoloji JEM 05 Genel Jeoloji I 2 JEM 204 Paleontoloji JEM 29 Paleontoloji 3 JEM 02 Statik JEM 22 Statik 4 JEM 202 Optik Mineraloji JEM 220 Optik Mineraloji 5 JEM 207 Genel Jeofizik JEM 226 Genel Jeofizik 6 7 JEM 209 Bilgisayar Programlama JEM 258 Termodinamik (Seçmeli) 8 *JEM 224 Saha Jeolojisi *JEM 05 Genel Jeoloji I *JEM 06 Genel Jeoloji Iı JEM 228 Bilgisayar Programlama JEM 230 Termodinamik 9 JEM 305 Zemin ve Kaya Mekaniği JEM 325 Zemin Mekaniği JEM 326 Kaya Mekaniği 0 2 JEM 27 Jeoloji Mühendisliğinde Bilgisayar Programları ve Uygulamaları (Seçmeli) JEM 308 Sedimanter Kayaç Petrografisi JEM 302 Mühendislik Jeolojisi JEM 33 Jeoloji Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları JEM 324 Sedimanter Kayaç Petrografisi JEM 423 Mühendislik Jeolojisi 3 JEM 403 Petrol Jeolojisi JEM 320 Yakıtlar Jeolojisi 4 5 JEM 43 Mühendislikte Projelendirme I JEM 432 Mühendislikte Projelendirme II JEM 429 Mühendislikte Projelendirme I JEM 430 Mühendislikte Projelendirme II *JEM 224 SAHA JEOLOJİSİ DERSİNİN SEÇİLEBİLMESİ İÇİN JEM 05 GENEL JEOLOJİ I VE JEM 06 GENEL JEOLOJİ II DERSLERİ BAŞARILMIŞ OLMALIDIR.

28 ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : : ANADAL PROGRAMI AÇAN FAKÜLTE ADI PROGRAM ADI : MÜHENDİSLİK : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ TEKNİK SEÇMELİ HAVUZU (Mezuniyet için dört adet ders (8 Ulusal Kredi) alma zorunluluğu bulunmaktadır) Uyg. ve Lab. Toplam Saat Ulusal Kredi kredisi Sıra Kodu Dersler JEM 225 Mühendislik Hidrolojisi 2 JEM 33 Rezervuar Jeolojisi 3 JEM 36 Sondaj Bilgisi 4 JEM 40 Jeotermal Sistemler 5 JEM 47 Mesleki Saha Uygulamaları JEM 438 Kuyu Hidroliği 7 JEM 442 Jeoteknik Bilgisi 8 JEM 446 Şehir Planlamasında Jeoloji

MÜFREDAT RAPORU. Dönemlik FZM0101 Fizik I Türkçe 3 0 3,0 5,0. GUS101 Müzik I Türkçe 0 1 0,0 1,0. GUS103 Resim I Türkçe 0 1 0,0 1,0

MÜFREDAT RAPORU. Dönemlik FZM0101 Fizik I Türkçe 3 0 3,0 5,0. GUS101 Müzik I Türkçe 0 1 0,0 1,0. GUS103 Resim I Türkçe 0 1 0,0 1,0 Ders Tipi Kod Ad Dil Ön Koşullu Ders 1. Yarıyıl T U K A Dönemlik ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Dönemlik FZM0101 Fizik I Türkçe 3 0 3,0 5,0 Dönemlik GENELSOSSEC1YY Genel Sosyal 1.Yy BED101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 205-206. SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** MAT0 Matematik

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / Faculty of Engineering JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / Department of Geological Engineering I. YIL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / Faculty of Engineering JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / Department of Geological Engineering I. YIL I. YIL I.YARIYIL 0 8 0 4 1 0 1 MATEMATİK I / MATHEMATICS I Z 4 0 4 4 0 8 0 4 1 0 3 FİZİK I / PHYSICS I Z 2 2 4 4 0 8 0 4 1 0 5 GENEL KİMYA / GENERAL CHEMISTRY Z 2 2 4 4 0 8 0 4 1 0 7 GENEL JEOLOJİ I /

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI ABD.SINIF /. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak dersi var mı?**** TOPLAM SAAT** AKTS Kredisi**

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** 1 TDI101

Detaylı

DERS KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Dersin ön koşulu var mı? *****

DERS KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Dersin ön koşulu var mı? ***** ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2018-2019 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : DTCF 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ A Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM

Detaylı

YÖNERGE KODLU ve DAHA SONRA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER

YÖNERGE KODLU ve DAHA SONRA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER YÖNERGE JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ %30 İNGİLİZCE KARMA PROGRAMI MEZUNİYET ŞARTLARI 2010 KODLU ve DAHA SONRA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER GEO ve değişik kodlu zorunlu İngilizce dersler JEM ve değişik kodlu zorunlu

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU A PROGRAM ADI : Urdu Dili ve Edebiyatı I. SINIF /I. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** YDI 0 YDA 0 YDF 0 Temel Yabancı Dil İngilizce

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : BULGAR DİLİ VE EDEBİYATI. SINIF /. YARIYIL* YDİ0 YDA0 YDF0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (BASIC ENGLISH) Temel Yabancı Dil (Almanca) (BASIC GERMAN) Temel Yabancı Dil

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2018-2019 PROGRAM ADI : Kore Dili ve Edebiyatı 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi **

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1 AET101 Fizik (Physics) 2 0 2 2 4

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ 1 SINIF / 1 YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** 1

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : DOLOJİ. SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** TDI 0 Türk Dili (TURKISH LANGUAGE) 2 0 2 2 Atatürk İlkeleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF/1. YARIYIL DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** A PROGRAM ADI : SOSYAL HİZMET 1.SINIF/1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1 SHB101 Sosyoloji (Sociology) 0 4 2 SHB10 Psikoloji

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : TİYATRO / Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı SINIF / YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı?

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Fars Dili ve Edebiyatı I. SINIF/I. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDİ101 YDA101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Dilbilim 1. SINIF /1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** YDİ101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : MATEMATİK 1. SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** TOPLAM SAAT ** AKTS

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A 1. SINIF/ 1.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDA1 Temel Yabancı Dil (Almanca) (GERMAN

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1 YDİ101 YDF101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE).SINIF /.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 05-06 ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ.SINIF /.YARIYIL* BMT0 Fizik

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : EBELİK 1. SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** 1 EBE101 Ebelikte Temel Kavram ve İlkeler

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Sıra Numarası Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** Kuramsal Uygulama ve Laboratuvar TOPLAM SAAT Ulusal kredi AKTS Kredisi ANKARA ÜNİVERSİTESİ ANADAL

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) 1.SINIF /1.YARIYIL* 1 COM101 COMPUTER PROGRAMMING I - - 4 2 6 5 9 2 COM113 INTRODUCTION TO COMPUTER SCIENCE - - 3 0 3 3 5 3 PHY0101 PHYSICS I - - 3 0 3

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Felsefe...SINIF /...YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** YDİ 0 YDF 0 YDA 0 Temel Yabancı Dil

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Fransız Dili ve Edebiyatı 1. SINIF/1. YARIYIL* YDİ 101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) BASİC ENGLİSH 1 YDA 101 Temel Yabancı Dil (Almanca) BASİC GERMAN 4 4 4 2 2 ATA 101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : ARAP DİLİ VE EDEBİYATI I. SINIF / I.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? İntibak Dersi mi? 1 2 YDI101 YDA101 YDF101 ATA101 Temel Yabancı Dil

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 1.SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT** Kredisi** 1 ATA101 Atatürk İlke. ve İnk. Tarihi I

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU A PROGRAM ADI :Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%30 İngilizce) 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ JEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ JEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak EK 1 T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ JEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI BĠRĠNCĠ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI T

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) 1.YARIYIL SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) 1207110 Jeoloji Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 Prof. Dr. Yaşar EREN 1207103 Matematik

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİA ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ 1. SINIF/1. YARIYIL* Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** 1 ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2015-2016 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ 1 BMT101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : Felsefe İngilizce Lisans Programı...SINIF /...YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDF 0 YDA 0 Foreign Language

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SOSYOLOJİ 1.SINIF 1.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** 1 SOS109 Sosyolojiye Giriş (INTRODUCTION TO SOCIOLOGY)

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

Ön şart D. Kodu Dersin Adı T U L AKTS MAT101. English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I

Ön şart D. Kodu Dersin Adı T U L AKTS MAT101. English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) Ön

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SANAT TARİHİ 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 Temel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2017-2018 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI :Mühendislik Fakültesi PROGRAM ADI :Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%100 İngilizce) 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ C ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU. Genel Sosyal Seçmeli Dersler

ANKARA ÜNİVERSİTESİ C ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU. Genel Sosyal Seçmeli Dersler EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 206 207 PROGRAM ADI : FİZİK BÖLÜMÜ SINIF /. YARIYIL * DERS GRUP ADI: KODU: GENELSOSSE.YY Kredisi*** SSD3 Atletizm 0 0 2 BED0 Beden Eğitimi 0 0 3 SSD Badminton 0 0 4 GUS4 Bağlama 0

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş

English for Academic Reading & Speaking I İngilizce Akademik Okuma ve Konuşma I. Introduction to Civil Engineering İnşaat Mühendisliğine Giriş T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-16 GÜZ YARIYILI VE SONRASINDA UYGULANACAK LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİMÖĞRETİM YILI: 018019 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : DİL VE TARİHCOĞRAFYA FAKÜLTESİ PROGRAM ADI : TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI 204 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: DÖNEM: GÜZ AİİT 0 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I PRINCIPLES OF ATATURK AND REVOLUTIONARY HISTORY-I ÇM 0 MATEMATİK-I MATHEMATICS-I

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1. YDİ101 YDF101 Temel Yabancı Dil İngilizce (BASIC

Detaylı

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ.SINIF/. YARIYIL 2 3 YDİ0 YDF0 YDA0 ATA0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (Basic Foreign Language) (English) Temel Yabancı Dil (Fransızca) (Basic Foreign Language) (French)

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SOSYOLOJİ.SINIF.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** SOS09 Sosyolojiye Giriş (INTRODUCTION

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 6 Müfredatı 6 Eylül 6 Salı 4:46 96 YBD İngilizce I 4. 5 AA Atatürk İlkeleri ve İnkılap arihi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 9 Müfredatı Eylül 7 Salı 9:58 96 YBD İngilizce I 4, 5 AA Atatürk İlkeleri ve İnkılap arihi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.Sınıf/1.Yarıyıl A Dersin ön koşulu var mı? *** İntibak Dersi mi? **** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 2 ATA101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (BASIC FOREIGN LANGUAGE ENGLISH)

Detaylı

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI 04-05 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ SINIF / I.YARIYIL in ön koşulu var mı? in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? YDİ 0 YDF 0 YDA 0 Temel Yabancı

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING. Course Name T P L ECTS

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING. Course Name T P L ECTS FIRST YEAR 1st semesr T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING MAT101 Calculus I Mamatik I PHY101 Physics I Fizik I 3 0 2 7 CHE101 Chemistry

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.SINIF/1.YARIYIL Dersin ön koşulu var mı? *** İntibak Dersi mi? **** 1 YDİ101 YDA101 YDF101 Temel Yabancı Dil İngilizce (ENGLİSH LANGUAGE) Temel Yabancı Dil Almanca

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : MATEMATİK (İNGİLİZCE) 1. SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERSİN ADI (DERSİN TÜRKÇE ADI) Dersin ön koşulu var mı? ***** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer

Detaylı

English for Academic Reading & Speaking II İngilizce Akademik Okuma ve

English for Academic Reading & Speaking II İngilizce Akademik Okuma ve T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (%100 İNGİLİZCE) BİRİNCİ YIL 1. DÖNEM Ön şart D. Kodu Dersin Adı T U L AKTS MAT101 Calculus

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI (1) FAKÜLTESİ : MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ (2) BÖLÜMÜ : İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (3) SINIFI : 1.

Detaylı

T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T.

T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T. T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI. Zorunlu/Seçmeli (Z/S)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI. Zorunlu/Seçmeli (Z/S) ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI I.SINIF GÜZ UYM 101 Üniversite Yaşamına Uyum Z 0 0 0 0 0 EBE101 Ebelikte Temel Kavram ve İlkeler Z 2 4 6 4 9 EBE103 Anatomi Z

Detaylı

DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR

DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR A) Birinci Sınıfa 2013-2014 Öğretim Yılında Başlayan Öğrenciler: III. Yarıyıl (2014-2015 Güz) IV. Yarıyıl (2014-2015 Bahar) MAT 219 Differential Equations

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : FİZİK BÖLÜMÜ 1 SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ DERS PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ DERS PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER BİRİNCİ SINIF GÜZ YARIYILI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ DERS PROGRAMINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER DEĞİŞİKLİK FORMU COM101 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

Detaylı

AKTS/ ECTS KREDĠ/ CREDITS

AKTS/ ECTS KREDĠ/ CREDITS T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE MĠMARLIK FAKÜLTESĠ, ÇEVRE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMĠK YILI ÖĞRETĠM PLANI / T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A. SINIF /.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDİ0 Temel Yabancı Dil İngilizce (Basic Foreing Language

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 8 Müfredatı 5 Eylül Perşembe 7:6 57 JEO9 Matematik 84 4, 7 FİZ6 Fizik I 84 4, 599 JEO5 emel Bilgi

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI LERİ. YIL. YARIYIL * KODU: GENELSOSSEC.Y.Y. SSD3 Atletizm 0 0 SSD63 Atletizm 0 2 2 0 2 BTR45 Ankara nın Tarihi ve Kültürel Değerleri 0 2 2 0 2 SSD Badminton 0 0 SSD6 Badminton 0

Detaylı

Eski Mezopotamya Kültür Tarihi I (HISTORY OF ANCIENT MESOPOTAMIAN CULTURE I)

Eski Mezopotamya Kültür Tarihi I (HISTORY OF ANCIENT MESOPOTAMIAN CULTURE I) A PROGRAM ADI : Sumeroloji Anabilim Dalı 1.SINIF/1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** 1 SUM117 Akadca Kolay Metinler (BASIC

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2018-2019 PROGRAM ADI : Antropoloji 1. SINIF /1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi **

Detaylı

Müfredatı İNTİBAK PLANI

Müfredatı İNTİBAK PLANI 2012-2013 Müfredatı İNTİBAK PLANI Yeni Kod Dersler T U K Yeni Kod Dersler T U K IENG 111 Foundations of Analytical Reasoning 2 2 3 6 IENG 112 Discrete Mathematics 2 2 3 6 IENG 121 Introduction to IE 2

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı Müfredatı 5 Eylül Perşembe 7:5 449 FİZ7 Fizik 84 5, 7 YBD İngilizce I 5, 58 KİM7 Genel Kimya 845

Detaylı

Endüstri Mühendisliği - 1. yarıyıl. Academic and Social Orientation. 441000000001101 Fizik I Physics I 3 0 1 4 4 6 TR

Endüstri Mühendisliği - 1. yarıyıl. Academic and Social Orientation. 441000000001101 Fizik I Physics I 3 0 1 4 4 6 TR - - - - - Bölüm Seçin - - - - - Gönder Endüstri Mühendisliği - 1. yarıyıl 141000000001101 Akademik ve Sosyal Oryantasyon Academic and Social Orientation 1 0 0 1 0 1 TR 441000000001101 Fizik I Physics I

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.Sınıf/1.Yarıyıl A Dersin ön koşulu var mı? *** İntibak Dersi mi? **** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 2 ATA101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (BASIC FOREIGN LANGUAGE ENGLISH)

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği (İkinci Örgün Öğretim) Diploma Programı Müfredatı 5 Eylül Perşembe 7:4 AKS 7 YBD İngilizce I 7 449 FİZ7 Fizik 84 5, 488 JEO Genel

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ HĠDROJEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ HĠDROJEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak EK 2 T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ HĠDROJEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI BĠRĠNCĠ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİA ANADAL PROGRAMI AÇAN FAKÜLTE/YÜKS EKOKUL ADI : SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTES İ PROGRAM ADI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ 1. SINIF/1. YARIYIL* Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2

1. YARIYIL / SEMESTER 1 2. YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.Sınıf/1.Yarıyıl in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 2 ATA101 Temel Yabancı Dil (İngilizce)

Detaylı

DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR VE DERSLERİN İNTİBAKLARI

DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR VE DERSLERİN İNTİBAKLARI Updated at 31.05.2017 (v4) DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR VE DERSLERİN İNTİBAKLARI A) Birinci Sınıfa 2013-2014 Öğretim Yılında Başlayan Öğrenciler: III. Yarıyıl (2014-2015 Güz) IV.

Detaylı

1.SINIF 1. DÖNEM DERS MÜFREDATI

1.SINIF 1. DÖNEM DERS MÜFREDATI 1.SINIF 1. DÖNEM MÜFREDATI (3)SINIFI : 1 İN ADI MATH 101 Matematik I Calculus I Zorunlu 4-6 PHYS 101 Fizik I Physics I Zorunlu 3 2 6 MSE 101 Malzeme Mühendisliğine Giriş Introduction to Materials Engineering

Detaylı

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM BAHAR DÖNEMİ PROGRAMI

BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM BAHAR DÖNEMİ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ SINIF / II.YARIYIL in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? 3 YDİ 0 YDF 0 YDA 0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Fransızca) Temel Yabancı

Detaylı

1.SINIF / 1.YARIYIL*

1.SINIF / 1.YARIYIL* PROGRAM ADI:MATEMATİK 1.SINIF / 1.YARIYIL* 1 FİZ 5 Mekanik I (Mechanics I) Z 4 2 6 5 8 2 FİZ 5 Mekanik I Laboratuvarı (Mechanics I Laboratuory) Z 0 4 4 2 4 3 MAT 1 Matematik I (Calculus I) Z 4 2 6 5 4

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROGRM DI : TİYTRO / Oyunculuk nasanat Dalı SINIF / YRIYIL DERS KODU Uygulama ve Laboratuvar*** YDİ0 YD0 YDF0 2 T0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (ENGLISH LNGUGE) Temel Yabancı Dil (lmanca) (GERMN LNGUGE)

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YIL

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YIL I. YIL I II FİZ-101 Z FİZİK PHYSICS (3+0)-3 4 KİM-101 Z KİMYA I CHEMISTRY I (2+2)-3 5 MAT-101 Z MATEMATİK I MATHEMATICS I (3+0)-3 4 CM-101 Z ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ INTRODUCTION TO ENVIRONMENTAL ENGINEERING

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Lisans Öğretim Planı (Türkçe) - 8 YARIYILLIK LİSANS MÜFREDATI I. SEMESTER MAT111 Matematik I Calculus I 4 0 4 5 FİZ101 Fizik I Physics I 3

Detaylı

2. YARIYIL / SEMESTER 2

2. YARIYIL / SEMESTER 2 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS

COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS Department : Computer Engineering 152111001 CALCULUS I 3 2 4 5 152111005 PHYSICS I 3 0 3 3 152111006 PHYSICS I LAB 0 2 1 2 152111007 CHEMISTRY 3 0 3 3 152111008

Detaylı

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. YIL

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. YIL I. YIL I II (ECTS) Fİ-101 FİİK PHYSICS (3+0)-3 4 KİM-101 KİMYA I CHEMISTRY I (2+2)-3 5 MAT-101 MATEMATİK I MATHEMATICS II (3+0)-3 4 CM-101 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ INTRODUCTION TO ENVIRONMENTAL ENGINEERING

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ.Sınıf/.Yarıyıl in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** YDİ Temel Yabancı Dil (İngilizce) (Basic Foreign Language (English))

Detaylı

DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR VE DERSLERİN İNTİBAKLARI

DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR VE DERSLERİN İNTİBAKLARI Updated at 28.04.2016 DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK PROGRAMLAR VE DERSLERİN İNTİBAKLARI A) Birinci Sınıfa 2013 2014 Öğretim Yılında Başlayan Öğrenciler: III. Yarıyıl (2014 2015 Güz) IV. Yarıyıl

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ.Sınıf/.Yarıyıl in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** YDİ0 YDF0 YDA0 ATA0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (Basic Foreign

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A FAKÜLTE/YÜKS EKOKULADI : SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTES İ ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF/1.

Detaylı

DOĞA BİLİMLERİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL. Uyg./Lab (U/L) Zor./Seç.

DOĞA BİLİMLERİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL. Uyg./Lab (U/L) Zor./Seç. DOĞA BİLİMLERİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM PLANI 1. YARIYIL AİT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z Pirinciples of Ataturk and Revolution History

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Eskişehir Meslek Yüksek Okulu

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Eskişehir Meslek Yüksek Okulu MAKİNE PROGRAMI 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 241311001 Türk Dili I 2 0 0 2 241011001 AİİT- I 2 0 2 2 241311003 İngilizce I 2 0 0 2 241311004 Matematik I 3 0 3 3 241311014 Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ VE SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARASINDA ÇİFT ANADAL ANLAŞMASI

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ VE SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARASINDA ÇİFT ANADAL ANLAŞMASI ANLAŞMA TARİHİ : YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ VE SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ & İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARASINDA ÇİFT ANADAL ANLAŞMASI ENDÜSTRİ VE SİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET

Detaylı

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.Sınıf/1.Yarıyıl 1 YDİ101 YDA101 YDF101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil (Fransızca) in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir - - dersi

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, METALURJİ VEMALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı