ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI"

Transkript

1 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** MAT0 Matematik I FZM Fizik I KIM0 Kimya I KİM09 Kimya Lab JEM0 Genel Jeoloji YDİ 0 Temel Yabancı Dil I 7 YDA 0 Temel Yabancı Dil I YDF 0 Temel Yabancı Dil I 9 TDI0 Türk Dili I ATA0 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I UYM0 Üniversite Yaşamına Uyum Genel Sosyal Seçmeli Ders Grubu 0 0 Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

2 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERSLERİ GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC. YY TOPLAM SAAT*** Kredisi*** SSD3 Atletizm SSD Badminton SSD4 Bağlama SSD09 Basketbol BED0 Beden Eğitimi SSD35 Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerinin Temelleri GUS29 Drama SSD9 Doğa Sporları 0 0 SSD05 Futbol GUS45 Gitar SSD03 Güreş SSD2 Halter GUS2 Halk Oyunları HYK0 Heykel 0 0 * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn. genel sosyal seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

3 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF /. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİDERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC. YY TOPLAM SAAT*** Kredisi*** 7 SSD07 Hentbol GUS49 İşaret Dili SSD25 Latin Dansları SSD29 Masa Tenisi GUS0 Müzik SSD7 Oryantring GUS03 Resim SSD3 Spor, Sağlık ve Antrenman Bilgisi SSD33 Spor Yönetimi ve Organizasyonu BKT3 Takıda Çağdaş Eğilimler GUS33 Türk Halk Müziği GUS37 Türk Sanat Müziği SSD0 Voleybol SSD23 Vucüt Geliştirme-Fitness GUS25 Yaratıcı Yazma 0 0

4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF /. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC. YY TOPLAM SAAT*** Kredisi*** 32 SSD5 Yüzme SSD27 Zumba 0 0

5 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ. SINIF /2. YARIYIL Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** MAT02 Matematik II FZM2 Fizik II FZM58 Fizik II Lab KİM02 Kimya II JEM02 Statik JEM04 Topografya ve Harita Bilgisi YDİ 02 Temel Yabancı Dil II 8 YDA 02 Temel Yabancı Dil II YDF 02 Temel Yabancı Dil II 0 TDİ02 Türk Dili II ATA02 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Genel Sosyal Seçmeli Dersler 0 0 Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

6 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF /2. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC 2. YY TOPLAM SAAT*** Kredisi*** SSD4 Atletizm SSD2 Badminton SSD43 Bağlama SSD0 Basketbol BED02 Beden Eğitimi SSD36 Beden Eğitimi ve Spor Bilimlerinin Temelleri GUS30 Drama SSD20 Doğa Sporları 0 0 SSD06 Futbol GUS46 Gitar SSD04 Güreş SSD22 Halter GUS22 Halk Oyunları HYK02 Heykel 0 0 * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.: genel sosyal seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

7 ANKARA ÜNİVERSİTESİ C EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF /2. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI GENEL SOSYAL SEÇMELİDERSLERİ **GENEL SOSYAL SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Genel Sosyal Seçmeli Dersler KODU: GENELSOSSEC 2. YY TOPLAM SAAT*** Kredisi*** 7 SSD08 Hentbol GUS50 İşaret Dili SSD26 Latin Dansları SSD30 Masa Tenisi GUS02 Müzik

8 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF /3. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 2 3 Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM20 Mineraloji JEM203 Yapısal Jeoloji JEM205 Stratigrafi İlkeleri ve Sedimantoloji JEM207 Genel Jeofizik İST2 Olasılık ve İstatistik JEM209 Bilgisayar Programlama YDİ 20 Temel Yabancı Dil III 8 YDA 20 Temel Yabancı Dil III YDF 20 Temel Yabancı Dil III 0 Program Seçmeli Ders Grubu Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

9 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 3. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 3 JEM 27 Jeoloji Mühendisliğinde Bilgisayar Programları ve Uygulamaları TOPLAM SAAT Kredisi * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

10 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF /4. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 2 Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM202 Optik Mineraloji JEM204 Paleontoloji JEM206 Malzeme ve Mukavemet JEM208 Saha Jeolojisi x MAT 20 Diferansiyel Denklemler YDİ 202 Temel Yabancı Dil IV 7 YDA 202 Temel Yabancı Dil IV YDF 202 Temel Yabancı Dil IV 9 Program Seçmeli Ders Grubu Program Dışı Seçmeli Ders Grubu Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

11 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF /4. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 3 JEM 22 Jeomorfoloji JEM 24 Tektonik JEM 258 Termodinamik TOPLAM SAAT Kredisi

12 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF /4. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler KODU: JEMPDSOSSEC MSS 260 Arkeoloji MSS 264 İnsan Kaynakları Planlaması TOPLAM SAAT Kredisi * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

13 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 5. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 2 3 Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM30 Petrografi x JEM303 Hidrojeoloji JEM305 Zemin ve Kaya Mekaniği JEM307 Tarihsel Jeoloji JEM39 Tasarı Geometri Program Seçmeli Ders Grubu Program Dışı Seçmeli Ders Grubu Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

14 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : SINIF / 5. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 9 DERS KODU JEM 309 Deniz Jeolojisi JEM 3 Çevre Jeolojisi JEM 33 Rezervuar Jeolojisi TOPLAM SAAT Kredisi

15 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 5. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: KODU: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler JEMPDSOSSEC TOPLAM SAAT Kredisi MSS 3 Türk Müziği Ses Sistemi Solfeji ve Repertuarı I * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

16 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 6. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ JEM302 Mühendislik Jeolojisi JEM304 Jeokimya JEM306 Jeolojik Harita Alımı x JEM 308 Sed. Kayaç Petrografisi Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** Program Seçmeli Ders Grubu Program Dışı Seçmeli Ders Grubu Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz.

17 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 6. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 9 JEM 30 Petroloji JEM 34 Petrol Aramalarında Jeofiziksel Yöntemler JEM 36 Sondaj Bilgisi JEM 38 Organik Jeokimyaya Giriş JEM 364 Uygulamalı Jeofizik TOPLAM SAAT Kredisi

18 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 6. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: KODU: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler JEMPDSOSSEC TOPLAM SAAT Kredisi MSS 360 Halkla İlişkiler * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

19 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 7. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 2 Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM403 Petrol Jeolojisi JEM405 Maden Yatakları JEM43 Mühendislikte Projelendirme I Program Seçmeli Ders Grubu Program Dışı Seçmeli Ders Grubu JEM497 Staj (+,++) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz GÜNÜ KURUMDA 0 GÜNÜ BÖLÜM LABORATUVARLARINDA DA YAPILABİLİR. ++ EN AZ 70 ULUSAL KREDİ BAŞARILMADAN STAJA BAŞLANAMAZ.

20 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 7. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler KODU: JEMTEKSEC 9 DERS KODU JEM 40 Jeotermal Sistemler JEM 407 Endüstriyel Hammaddeler JEM 409 Maden İşletme Yöntemleri JEM 4 Cevher Mikroskopisi TOPLAM SAAT Kredisi * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

21 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: SINIF / 7. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: KODU: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler JEMPDSOSSEC MSS 407 Ekonomi MSS 49 Maden Hukuku MSS 42 İş Yönetimi TOPLAM SAAT Kredisi * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

22 ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: FAKÜLTE : MÜHENDİSLİK 4. SINIF / 8. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** JEM404 Türkiye Jeolojisi JEM408 Kömür Jeolojisi JEM46 Jeoloji Mühendisliğinde Tasarım JEM432 Mühendislikte Projelendirme II Program Seçmeli Ders Grubu Program Dışı Seçmeli Ders Grubu JEM498 Staj (+,++) Toplam * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz ** Bu değer ile B (B/B2) ve C formlarındaki tamamlanması lerden alınacak saat ve kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, kredisi toplamı olarak ise 30 kredisini sağlaması gerekmektedir. *** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP (Program Seçmeli Ders Grubu, Program Dışı Seçmeli Ders Grubu, Genel Sosyal Seçmeli) adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam kredisini ilgili gözeye ( ) yazınız. **** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form D ye işleyiniz. ***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri D formunda belirtiniz GÜNÜ KURUMDA 0 GÜNÜ BÖLÜM LABORATUVARLARINDA DA YAPILABİLİR. ++ EN AZ 70 ULUSAL KREDİ BAŞARILMADAN STAJA BAŞLANAMAZ.

23 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : MÜHENDİSLİK PROGRAM ADI : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ 4. SINIF / 8. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM SEÇMELİ DERSLERİ **PROGRAM SEÇMELİ DERS GRUP Jeoloji Mühendisliği Teknik Seçmeli ADI: Dersler JEMTEKSEC KODU: 9 TOPLAM SAAT Kredisi JEM 406 Fotojeoloji ve Uzaktan Algılama JEM 40 Kuyu Hidroliği JEM 44 Mineral Tanıma Yöntemleri JEM 420 Jeoteknik Bilgisi JEM 422 Mesleki Saha Uygulamaları * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

24 ANKARA ÜNİVERSİTESİ B/2 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : PROGRAM ADI : 4. SINIF / 8. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI PROGRAM DIŞI SEÇMELİDERSLERİ **PROGRAM DIŞI SEÇMELİ DERS GRUP ADI: KODU: Jeoloji Program Dışı Sosyal Seçmeli Dersler JEMPDSOSSEC TOPLAM SAAT Kredisi MSS 44 Afet Yönetimi * Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz. ** Her bir seçmeli ders grubu için ayrı form düzenleyiniz ve seçmeli ders grubunun adını belirtiniz (örn.:mesleki, teknik, alan seçmeli gibi.) *** Bu alanın doldurulması zorunludur.

25 ANKARA ÜNİVERSİTESİ D EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : PROGRAM ADI : ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ÖNKOŞUL DERSLER LİSTESİ Sıra no Önkoşullu dersin kodu Önkoşul olan dersin kodu JEM 208 JEM 0 2 JEM 306 JEM JEM 30 JEM 202 JEM 208 Saha Jeolojisi dersini alabilmek için; JEM 0 Genel Jeoloji dersinden başarılı olmalı, JEM205 Stratigrafi İlkeleri ve Sedimantoloji, JEM20 Mineraloji ve JEM203 Yapısal Jeoloji derslerinin de devamını almış olmalıdır. JEM 306 Jeolojik Harita alımı dersini alabilmek için JEM 208 Saha Jeolojisi dersinin devamını almış olmalıdır. JEM 30 Petrografi dersini alabilmek için JEM 202 Optik Mineraloji dersinin devamını almış olmalıdır Eğitim-Öğretim yılında uygulanıp, Eğitim-Öğretim yılında değişecek dersler belirtilmeli. ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU STAJ LİSTESİ Sıra no Hangi yarıyıl sonunda yapılacak? Staj süresi (staj günü) Ders Kodu Adı Açıklama MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN TOPLAM STAJ SÜRESİ Stajın kodu, yarıyılı, süresi ve kredi değeri mutlaka belirtilmelidir. 45

26

27 ANKARA ÜNİVERSİTESİ E EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : : : FAKÜLTE ADI : MÜHENDİSLİK PROGRAM ADI : JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN KREDİ Ulusal Kredi Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken 42 8 Program Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken Program Dışı Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken 5 Genel Sosyal Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken 0 2 Staj 0 0 TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN 8 240

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ 1 SINIF / 1 YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** 1

Detaylı

MÜFREDAT RAPORU. Dönemlik FZM0101 Fizik I Türkçe 3 0 3,0 5,0. GUS101 Müzik I Türkçe 0 1 0,0 1,0. GUS103 Resim I Türkçe 0 1 0,0 1,0

MÜFREDAT RAPORU. Dönemlik FZM0101 Fizik I Türkçe 3 0 3,0 5,0. GUS101 Müzik I Türkçe 0 1 0,0 1,0. GUS103 Resim I Türkçe 0 1 0,0 1,0 Ders Tipi Kod Ad Dil Ön Koşullu Ders 1. Yarıyıl T U K A Dönemlik ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Dönemlik FZM0101 Fizik I Türkçe 3 0 3,0 5,0 Dönemlik GENELSOSSEC1YY Genel Sosyal 1.Yy BED101

Detaylı

YÖNERGE KODLU ve DAHA SONRA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER

YÖNERGE KODLU ve DAHA SONRA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER YÖNERGE JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ %30 İNGİLİZCE KARMA PROGRAMI MEZUNİYET ŞARTLARI 2010 KODLU ve DAHA SONRA KAYDOLAN ÖĞRENCİLER GEO ve değişik kodlu zorunlu İngilizce dersler JEM ve değişik kodlu zorunlu

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI LERİ. YIL. YARIYIL * KODU: GENELSOSSEC.Y.Y. SSD3 Atletizm 0 0 SSD63 Atletizm 0 2 2 0 2 BTR45 Ankara nın Tarihi ve Kültürel Değerleri 0 2 2 0 2 SSD Badminton 0 0 SSD6 Badminton 0

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A. SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** MAT0 Matematik I (CALCULUS I) 4 2 6 5 7 2

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU A PROGRAM ADI : Urdu Dili ve Edebiyatı I. SINIF /I. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** YDI 0 YDA 0 YDF 0 Temel Yabancı Dil İngilizce

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ C ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU. Genel Sosyal Seçmeli Dersler

ANKARA ÜNİVERSİTESİ C ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU. Genel Sosyal Seçmeli Dersler EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 206 207 PROGRAM ADI : FİZİK BÖLÜMÜ SINIF /. YARIYIL * DERS GRUP ADI: KODU: GENELSOSSE.YY Kredisi*** SSD3 Atletizm 0 0 2 BED0 Beden Eğitimi 0 0 3 SSD Badminton 0 0 4 GUS4 Bağlama 0

Detaylı

ÖRNEK ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ÖRNEK ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2015-2016 DTCF PROGRAM ADI : TARİH 1. SINIF /2.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1 YDİ102 YDA102 YDF102 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI ABD.SINIF /. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak dersi var mı?**** TOPLAM SAAT** AKTS Kredisi**

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : BULGAR DİLİ VE EDEBİYATI. SINIF /. YARIYIL* YDİ0 YDA0 YDF0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (BASIC ENGLISH) Temel Yabancı Dil (Almanca) (BASIC GERMAN) Temel Yabancı Dil

Detaylı

DERS KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Dersin ön koşulu var mı? *****

DERS KODU DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) Dersin ön koşulu var mı? ***** ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2018-2019 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : DTCF 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ A Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2018-2019 PROGRAM ADI : Kore Dili ve Edebiyatı 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi **

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ JEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ JEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak EK 1 T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ JEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI BĠRĠNCĠ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI T

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : TİYATRO / Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı SINIF / YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı?

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : DOLOJİ. SINIF /. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** TDI 0 Türk Dili (TURKISH LANGUAGE) 2 0 2 2 Atatürk İlkeleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF/1. YARIYIL DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Dilbilim 1. SINIF /1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** YDİ101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Fars Dili ve Edebiyatı I. SINIF/I. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDİ101 YDA101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A 1. SINIF/ 1.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDA1 Temel Yabancı Dil (Almanca) (GERMAN

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği (İkinci Örgün Öğretim) Diploma Programı Müfredatı 5 Eylül Perşembe 7:4 AKS 7 YBD İngilizce I 7 449 FİZ7 Fizik 84 5, 488 JEO Genel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : ARAP DİLİ VE EDEBİYATI I. SINIF / I.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU Dersin ön koşulu var mı? İntibak Dersi mi? 1 2 YDI101 YDA101 YDF101 ATA101 Temel Yabancı Dil

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** 1 TDI101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** A PROGRAM ADI : SOSYAL HİZMET 1.SINIF/1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1 SHB101 Sosyoloji (Sociology) 0 4 2 SHB10 Psikoloji

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1 YDİ101 YDF101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI. Zorunlu/Seçmeli (Z/S)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI. Zorunlu/Seçmeli (Z/S) ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI I.SINIF GÜZ UYM 101 Üniversite Yaşamına Uyum Z 0 0 0 0 0 EBE101 Ebelikte Temel Kavram ve İlkeler Z 2 4 6 4 9 EBE103 Anatomi Z

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : MATEMATİK 1. SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** TOPLAM SAAT ** AKTS

Detaylı

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 20-201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.YIL 1.YY. in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında 1 YDİ1 YDF1 YDA1 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Fransızca) Temel Yabancı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 6 Müfredatı 6 Eylül 6 Salı 4:46 96 YBD İngilizce I 4. 5 AA Atatürk İlkeleri ve İnkılap arihi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : EBELİK 1. SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** 1 EBE101 Ebelikte Temel Kavram ve İlkeler

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) 1.YARIYIL SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) 1207110 Jeoloji Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 Prof. Dr. Yaşar EREN 1207103 Matematik

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİMÖĞRETİM YILI: 018019 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : DİL VE TARİHCOĞRAFYA FAKÜLTESİ PROGRAM ADI : TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SANAT TARİHİ 1. SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 Temel

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 9 Müfredatı Eylül 7 Salı 9:58 96 YBD İngilizce I 4, 5 AA Atatürk İlkeleri ve İnkılap arihi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Fransız Dili ve Edebiyatı 1. SINIF/1. YARIYIL* YDİ 101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) BASİC ENGLİSH 1 YDA 101 Temel Yabancı Dil (Almanca) BASİC GERMAN 4 4 4 2 2 ATA 101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** 1. YDİ101 YDF101 Temel Yabancı Dil İngilizce (BASIC

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : Felsefe...SINIF /...YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** ** YDİ 0 YDF 0 YDA 0 Temel Yabancı Dil

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 8 Müfredatı 5 Eylül Perşembe 7:6 57 JEO9 Matematik 84 4, 7 FİZ6 Fizik I 84 4, 599 JEO5 emel Bilgi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi .Dönem Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı Müfredatı 5 Eylül Perşembe 7:5 449 FİZ7 Fizik 84 5, 7 YBD İngilizce I 5, 58 KİM7 Genel Kimya 845

Detaylı

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Lisans Programı

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Lisans Programı MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Lisans Programı Kaldırılan Ders Kaldırılan Zorunlu Seçmeli Derslerin Eşdeğerlik Çizelgesi Eş Değer Sayılacak Ders Kodu Adı T P K AKTS Z/S Kodu Adı T P K AKTS Z/S 1.YARIYIL FİZ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU A PROGRAM ADI :Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%30 İngilizce) 1. SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2015-2016 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ 1 BMT101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 1.SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1 AET101 Fizik (Physics) 2 0 2 2 4

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ HĠDROJEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak

T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ HĠDROJEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak EK 2 T.C. AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ HĠDROJEOLOJĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Döneminden Ġtibaren Uygulanacak LĠSANS EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI BĠRĠNCĠ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A 1.SINIF / 1. YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT** Kredisi** 1 ATA101 Atatürk İlke. ve İnk. Tarihi I

Detaylı

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Yeni Ders Planını Uygulama Esasları ve intibak kuralları

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Yeni Ders Planını Uygulama Esasları ve intibak kuralları Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Yeni Ders Planını Uygulama Esasları ve intibak kuralları A) Anadal Öğrencileri için a) Yeni ders planı (ekte sunulan) 2013-2014 Öğretim

Detaylı

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.Sınıf/1.Yarıyıl 1 YDİ101 YDA101 YDF101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil (Fransızca) in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir - - dersi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : MATEMATİK (İNGİLİZCE) 1. SINIF /1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERSİN ADI (DERSİN TÜRKÇE ADI) Dersin ön koşulu var mı? ***** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SOSYOLOJİ 1.SINIF 1.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** 1 SOS109 Sosyolojiye Giriş (INTRODUCTION TO SOCIOLOGY)

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. II. FBÖ101 Genel Fizik I 4 2 5 8 FBÖ102 Genel Fizik II 4 2 5 8 FBÖ103 Genel Kimya

Detaylı

POLONYA DİLİ VE EDEBİYATI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU

POLONYA DİLİ VE EDEBİYATI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF/II.YARIYIL Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 PLN 2 Gramer II (Grammar II) Var Var 4 4 4 6 2

Detaylı

DRAMATİK YAZARLIK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

DRAMATİK YAZARLIK ANASANAT DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI . SINIF/. YARIYIL YDİ YDA YDF Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil (Fransızca) in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında - 2 ATA Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Sıra Numarası Dersin ön koşulu var mı? *** Dersin önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** Kuramsal Uygulama ve Laboratuvar TOPLAM SAAT Ulusal kredi AKTS Kredisi ANKARA ÜNİVERSİTESİ ANADAL

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.Sınıf/1.Yarıyıl A Dersin ön koşulu var mı? *** İntibak Dersi mi? **** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 2 ATA101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (BASIC FOREIGN LANGUAGE ENGLISH)

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.SINIF/1.YARIYIL Dersin ön koşulu var mı? *** İntibak Dersi mi? **** 1 YDİ101 YDA101 YDF101 Temel Yabancı Dil İngilizce (ENGLİSH LANGUAGE) Temel Yabancı Dil Almanca

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 05-06 ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ.SINIF /.YARIYIL* BMT0 Fizik

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A FAKÜLTE/YÜKS EKOKULADI : SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTES İ ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF/1.

Detaylı

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

OYUNCULUK ANASANAT DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.Sınıf/1.Yarıyıl in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programındaeşdeğer bir Uygulama ve Laboratuvar YDİ101 YDA101 1 YDF101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** ANKARA ÜNİVERSİTESİ A PROGRAM ADI : FİZİK BÖLÜMÜ 1 SINIF / 1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ DERS KODU

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS T.C. YABANCI PAKİSTAN KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS T.C. T.C. DOKTORA YABANCI PAKİSTAN ALES Puan

Detaylı

LİSANS SERVİS DERSLERİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLAMA FORMU

LİSANS SERVİS DERSLERİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLAMA FORMU LİSANS SERVİS DERSLERİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLAMA FORMU SERVİS DERSİNİ VEREN BÖLÜM: BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Basketbol Temel Teknik Eğitimi BED3011 saati Saati

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A PROGRAM ADI : SOSYOLOJİ.SINIF.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** AKTS Kredisi ** SOS09 Sosyolojiye Giriş (INTRODUCTION

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A. SINIF /.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDİ0 Temel Yabancı Dil İngilizce (Basic Foreing Language

Detaylı

Ortak Dersler. Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Açılacağı Bölüm T U K AKTS

Ortak Dersler. Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Açılacağı Bölüm T U K AKTS 14.05.2014 tarih ve 25 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu bünyesinde Fakültemiz bölümlerinde açılması muhtemel dersler Ortak Dersler Dersin Kodu Dersin Adı

Detaylı

Rekreasyon Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS. Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 16 4 18 26

Rekreasyon Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS. Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 16 4 18 26 1. Yarıyıl Rekreasyon Programı Ders Listesi İNG127 TEMEL İNGİLİZCE I Z 2 2 3 3 SBR141 TEMEL HAREKET EĞİTİMİ Z 1 2 2 4 SBR175 SPOR BİLİMLERİNİN TEMELLERİ Z 3 0 3 4 SBR177 SERBEST ZAMAN SOSYOLOJİSİ Z 3 0

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROGRM DI : TİYTRO / Oyunculuk nasanat Dalı SINIF / YRIYIL DERS KODU Uygulama ve Laboratuvar*** YDİ0 YD0 YDF0 2 T0 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (ENGLISH LNGUGE) Temel Yabancı Dil (lmanca) (GERMN LNGUGE)

Detaylı

OYUNCULUK ANASANAT DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU

OYUNCULUK ANASANAT DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF / II. YARIYIL 1 YDİ2 YDA2 YDF2 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANADAL PROGRAMI İÇİN ÖNERİLEN EĞİTİM PROGRAMI FORMU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.Sınıf/1.Yarıyıl A Dersin ön koşulu var mı? *** İntibak Dersi mi? **** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 2 ATA101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) (BASIC FOREIGN LANGUAGE ENGLISH)

Detaylı

Spor Bilimleri Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS. Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 13 7 16 22

Spor Bilimleri Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS. Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 13 7 16 22 1. Yarıyıl Spor Bilimleri Programı Ders Listesi İNG127 TEMEL İNGİLİZCE I Z 2 2 3 3 MAT103 TEMEL MATEMATİK I Z 2 0 2 3 SBA103 YÜZME TEMEL EĞİTİMİ Z 1 3 2 4 SBA105 SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ Z 2 0 2 3 SBA109

Detaylı

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü (İnşaat Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü (İnşaat Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü (İnşaat Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl MAT 105 Matematik I Z 4 1 4,5 6 FİZ 103 Fizik I Z 3 2 4 6 İNŞ 103 İnşaat Mühendisliğine Giriş Z 1

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ NDEN İTİBAREN UYGULANACAK

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ NDEN İTİBAREN UYGULANACAK T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ NDEN İTİBAREN UYGULANACAK LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM DERS PLANI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL MAT 175

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl TAR 101 Cumhuriyet Tarihi I 2 0 2 2 Z TAR 102 Cumhuriyet Tarihi II 2 0 2 2 Z TUR 101

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİA ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ 1. SINIF/1. YARIYIL* Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi ** 1 ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Detaylı

ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI

ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI 0-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI I.SINIF/II.YARIYIL 1 YDİ YDA YDF Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil (Fransızca) 1 ATA Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

TABLO 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ (Jeoloji Mühendisliği Öğretim Programı)

TABLO 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ (Jeoloji Mühendisliği Öğretim Programı) 27.04.2017 tarih ve 264 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 TABLO 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ (Jeoloji Mühendisliği Öğretim Programı)

Detaylı

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN AKTS KODU ÖN ŞARTLAR 1,2. (ECTS) 0370040001 Bilgisayar Destekli Teknik Resim I 4 4+1+0 4,5 5 TOPLAM KREDİ 20,5 30. Ek-3.

1. SINIF 1.YARIYIL DERSİN AKTS KODU ÖN ŞARTLAR 1,2. (ECTS) 0370040001 Bilgisayar Destekli Teknik Resim I 4 4+1+0 4,5 5 TOPLAM KREDİ 20,5 30. Ek-3. Ek-3.b T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE KREDİLERİ 1. SINIF 1.YARIYIL

Detaylı

ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

ÇAĞDAŞ YUNAN DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1 SINIF I.YARIYIL YDİ 101 Temel Yabancı Dil (İngilizce) YDA 101 Temel Yabancı Dil (Almanca) 1 1 YDF 101 Temel Yabancı Dil (Fransızca) ATA 101 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

Toplam : 16 30 Toplam : 18 30. V. Yarıyıl / Güz VI. Yarıyıl / Bahar

Toplam : 16 30 Toplam : 18 30. V. Yarıyıl / Güz VI. Yarıyıl / Bahar 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL : Mimarlık Fakültesi Toplam Kredi : 136+14 (5i) = 150 MAT 1075 Temel Matematik I 2 0 0 2 2 MAT 1076 Temel Matematik II 2 0 0 2 2 AIT 101

Detaylı

Eski Mezopotamya Kültür Tarihi I (HISTORY OF ANCIENT MESOPOTAMIAN CULTURE I)

Eski Mezopotamya Kültür Tarihi I (HISTORY OF ANCIENT MESOPOTAMIAN CULTURE I) A PROGRAM ADI : Sumeroloji Anabilim Dalı 1.SINIF/1.YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** 1 SUM117 Akadca Kolay Metinler (BASIC

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI 1. YIL Yarıyıl 1 TUR 101 Türk Dili I Zorunlu 2 0 2 2 ING 101 İngilizce I Zorunlu 3 0 3 3 BSÖ 101 Beden Eğitimi Bilimine Giriş Zorunlu 3 0 3 5 BSÖ 105 İnsan

Detaylı

JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI DERS PLANI (I. ÖĞRETİM)

JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI DERS PLANI (I. ÖĞRETİM) JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI DERS PLANI (I. ÖĞRETİM) I.YARIYIL II.YARIYIL TDB 103 Türk Dili I 2 0 0 2 TDB104 Türk Dili II 2 0 0 2 AİT 101 Atatürk İlke. ve İnk.Tar.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL (GÜZ) 2811001012012 Spor Bilimlerine Giriş 3 0 3 4 2811001032012 Spor Anatomisi ve Kinesiyolojisi

Detaylı

LİSANS SERVİS DERSLERİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLAMA FORMU

LİSANS SERVİS DERSLERİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLAMA FORMU LİSANS SERVİS DERSLERİ HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLAMA FORMU SERVİS DERSİNİ VEREN BÖLÜM: BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 08-09 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Basketbol Temel Teknik Eğitimi BED30 Adı yapılacağı

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem (Güz) 25 saat 2. Dönem (Bahar) 26 saat ARCH 110 Temel Tasarım I 2 6 10 ARCH 120 Temel Tasarım II (ön

Detaylı

BİRİNCİ YIL İKİNCİ YIL

BİRİNCİ YIL İKİNCİ YIL BİRİNCİ YIL I.YARIYIL MAT 101 Matematik I 4,0 3 2 0 5 FIZ 101 Fizik I 3,0 3 0 0 4 FIZ 101L Fizik I Lab. 1,0 0 0 2 1 KIM 101 Kimya 3,0 3 0 0 4 RES 103 Teknik Resim 3,0 2 2 0 5 ING 121 İngilizce I 2,0 2

Detaylı

FARS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU

FARS DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ I.SINIF/II.YARIYIL in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDI2 YDA2 YDF2 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİA ANADAL PROGRAMI AÇAN FAKÜLTE/YÜKS EKOKUL ADI : SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTES İ PROGRAM ADI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLUDERSLERİ 1. SINIF/1. YARIYIL* Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak

Detaylı

ALES Puan Türü. Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu

ALES Puan Türü. Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES Puan Türü Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu Anabilim Dalı Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yüksek

Detaylı

YÖNETİM KURULU KARARLARI

YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. Sayfa-1- Fakülte Yönetim Kurulu Dekan Prof. Dr. Bülent ERDEM in başkanlığında 08 Ekim 2018 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: Harita Mühendisliği Bölüm Başkanlığının 04.10.2018

Detaylı

12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 514 Fen Bilimleri Enstitüsü nün Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde açılması uygun görülen Mühendislik Yönetimi Tezsiz

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II.

EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI. I. Yarıyıl II. EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM PLANI İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl MÖP101 Genel Matematik 4 2 5 12 MÖP102 Soyut Matematik

Detaylı

YÖNETİM KURULU KARARLARI

YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. Sayfa-1- Fakülte Yönetim Kurulu, Dekan Prof. Dr. Ahmet GÖKCE nin başkanlığında 01 Ekim 2010 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanlığının 20.09.2010

Detaylı

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARI DURUMUNA GÖRE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI Meslek Yüksekokulumuzun 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / Faculty of Engineering JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / Department of Geological Engineering I. YIL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / Faculty of Engineering JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / Department of Geological Engineering I. YIL I. YIL I.YARIYIL 0 8 0 4 1 0 1 MATEMATİK I / MATHEMATICS I Z 4 0 4 4 0 8 0 4 1 0 3 FİZİK I / PHYSICS I Z 2 2 4 4 0 8 0 4 1 0 5 GENEL KİMYA / GENERAL CHEMISTRY Z 2 2 4 4 0 8 0 4 1 0 7 GENEL JEOLOJİ I /

Detaylı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS. Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS. Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 1. Yarıyıl Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı Ders Listesi AİT103 ATA. İLK. ve İNK.TAR.I Z 2 0 2 2 EBB147 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Z 3 0 3 4 İNG127 TEMEL İNGİLİZCE I Z 2 2 3 3 SBE103 İNSAN ANA.VE

Detaylı

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ PROGRAMI 1.YIL 1.YY DERS KODU in ön koşulu var mı? in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDA101 Temel Yabancı Dil (Almanca) (German) YDF101 Temel Yabancı Dil (Fransızca) (French) Yok Yok

Detaylı

kanalıyla ilgili öğrenciye bildirilmesine ve Rektörlük Makamına arz edilmesine,

kanalıyla ilgili öğrenciye bildirilmesine ve Rektörlük Makamına arz edilmesine, Sayfa-1-07 Haziran 016 4 1-1 Fakülte Yönetim Kurulu, Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Nazmi OTLU nun başkanlığında 07 Haziran 016 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. Karar No-1: İnşaat Mühendisliği

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2017-2018 FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ADI : DTCF PROGRAM ADI : TARİH 1. SINIF /1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM

Detaylı

ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU DERS GÖREVLENDĠRMELERĠ

ĠNġAAT MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU DERS GÖREVLENDĠRMELERĠ ĠNġAAT MÜHENDĠLĠĞĠ BÖLÜMÜ ID Ders Adı Z/ Teo U/L Top. 19385 17470 İNM107 Fizik I Z 2 2 4 4 Yrd. Doç. Dr. Deniz KAYA Fen Fakültesi 17745 17473 İNM109 Genel Kimya Z 2 1 3 4 Doç. Dr. Numan HODA Malzeme Bilimi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI A EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 2018-2019 PROGRAM ADI : Antropoloji 1. SINIF /1. YARIYIL* ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** TOPLAM SAAT ** Kredisi **

Detaylı