Toprak Mikrobiyolojisi Çobanlığı Sanatı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toprak Mikrobiyolojisi Çobanlığı Sanatı"

Transkript

1 Onarıcı Tarım için Toprak Gıda Ağı nı Güçlendirmek: Toprak Mikrobiyolojisi Çobanlığı Sanatı Molly Haviland Anadolu Meraları Onarıcı Tarım Eğitimleri kapsamında, 2016 da ve 2017 de düzenlediğimiz ve büyük ilgi gören Toprak Mikrobiyolojisi Çobanlığı eğitimi kayıtlarımız başladı. Köyceğiz Ekoloji Platformu (KEP) evsahipliğinde düzenlediğimiz bu eğitim, modüler ve kapsamı genişletilip güncellenmiş olarak, güçlenmiş bir teknik altyapıyla gerçekleşecek.

2 Artık sık sık duyduğumuz Soil Food Web (Toprak Gıda Ağı), toprak mikrobiyolojisi, Kompost çayı ve toprak mikroskopisi konuları üzerine düzenlediğimiz bu eğitimin sonunda, Toprak Gıda Ağı nın nasıl çalıştığını anlayacak, Yüksek kaliteli Kompost, Kompost özütü ve Kompost çayı yapımının temel süreçlerini arazide uygulayarak öğrenecek, Toprağı canlandıran bu uygulamaların doğru zamanda ve doğru şekilde uygulanmasını pratik ederek deneyimleyecek, Mikroskop eğitimiyle Toprak Gıda Ağı nı oluşturan unsurlarının ve hazırladığınız Kompost özütlerinin analizini yaparak doğru uygulamalar yapma yetisini kazanacak, Bahçeniz ve arazinizden getirdiğiniz toprak örneklerini eğitmen eşliğinde gözlemleyip ihtiyaçlarınızı anlayabileceksiniz. Dengeli ve çeşitliliğe sahip bir Toprak Gıda Ağı sayesinde araziniz/bahçeniz/çalıştığınız ekosistemin, Bitkisel üretimi Hastalıklara karşı direnci Besin tutma ve dönüşümü etkinliği

3 Su tutma kapasitesi Toprak stabilizasyonu İstenmeyen/ardıllığı düşük otların azalım hızı Toprağa karbon gömme kapasite ve hızı Toksik madde yokedim kapasitesi artar ve güçlenir. Bu yıl eğitimimizi beş oturum halinde düzenliyoruz. İlk dört oturum 2 şer gün, son oturum ise 3 gün sürecek. Her oturuma katılabilmek için, bir önceki oturuma katılmak (ve/ veya 2016 da ya da 2017 de düzenlemiş eğitimlere katılıp karşılık gelen modülleri tamamlamış olmak) gerekiyor. Eğitim Yeri: Köyceğiz (Yayla Köyü)

4 Eğitim Tarihleri ve İçeriği 1. Oturum: Toprak Gıda Ağı 4-5 Ağustos (2 gün) Toprak Gıda Ağı nı (Soil Food Web) oluştan mikrobiyolojik ve üstü aktörlerin temel karakteristik özelliklerini, birbirleriyle kurdukları ilişkiler ağını ve ağ içindeki temel işlevlerini inceleyeceğiz, bu canlıların mikroskop altı görüntülerini detaylı olarak öğreneceğiz. 2. Oturum: Toprak Yaratmaya Giriş 6-7 Ağustos (2 gün) Humus ve doğada bulunan çürüme biçemleriyla, bunlardan esinlenen güncel onarıcı tarım yöntemleri üzerine anlatım ve arazi gezisini takiben statik Kompost üzerine teorik eğitim gerçekleşecek. Ayrıca solucan Kompostu ve/veya biyolojik reaktör (BEAM) Kompostu yapımı üzerine uygulamalı eğitim verilecek. Oturum aerobik sıcak (termal) kompost inşası ve bakımı üzerine uygulamayla sona erecek. 3. Oturum: Uygulamalı Mikroskopi 9-10 Ağustos (2 gün) Bu oturumda toprak mikrobiyolojisi dahilinde yapılacak tüm çalışmalar için mikroskopun nasıl kullanılacağı, hangi araçların ne şekilde kullanılması gerektiği anlatılacak ve çok çeşitli toprak ve kompost örneği mikroskop altında incelenecek. Her bir katılımcının, toprak numunelerini mikroskopta inceleyerek farklı mikro-organizmaları tespit etme, izleme ve kayıt altına almayı uygulayarak öğreneceği, eğitmenden 1 e1 destek alabileceği bir öğrenme, uygulama ve (daha önce bu eğitimi almış olanlar için) gelişme oturumu olacak. 4. Oturum: Sıvı Kompost Oluşturma Ağustos (2 gün) Humik asit, Kompost özütü, Kompost çayı ve Kompost mayası gibi ürünlerin ne olduğu ve nasıl hazırlanacağı konusunda hem teorik hem de uygulamalı bir eğitim gerçekleşecek. Bu preparatların hazırlanma ve kontrol sürecinde gerekli olan mikroskopi çalışmaları uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

5 5. Oturum: Kompost ve Preparat Saha Uygulamaları Ağustos (3 gün) Bu oturumda, toprak mikrobiyolojisinin uygulanacağı arazinin nasıl inceleneceği ve hangi bilgilerin toplanacağı uygulamalı olarak öğrenilecek. Sahadan alınan örnekler mikroskop altında incelenecek. Kompost çayı demlenecek ve mikroskop altında kalite kontrolü yapılacak. Hazırlanan preparatlar arazide uygulanacak. 2. oturumdan ve 4. oturumdan sonra (8 Ağustos ve 13 Ağustos tarihlerinde), katılımcıların dinlenmesi için birer günlük aralar bulunuyor. Bu iki gün boyunca eğitim olmayacak, ancak dileyen katılımcıların eğitim mekanını kullanarak çalışmaya devam etmesi mümkün olacak.

6 Eğitmen Molly Haviland hakkında Dünyaca ünlü toprak mikrobiyolojisi uzmanı Dr. Elaine Ingham dan 1 ay süren ilk eğitimini 2010 da alan Molly Haviland, Sürdürülebilir Yaşam Bilimi bölümü mezunu. Üniversitesinin serasında toprak yapıcısı olarak başladığı profesyonel çalışmalarında ilk olarak küçük ölçek Kompost yapımına odaklandı yılında Maharishi Üniversitesi nin kampüsündeki Kompost laboratuarında Kompost çayı ve Kompost özütü üretimini üstlendi, ayrıca dahil olduğu ekiple birlikte toprak, Kompost ve Kompost özütleri/ çaylarının nitel analizlerini yaptı. ABD nin Orta-Batı bölgesindeki çiftçilerin bu konularda eğitilmesi ve danışmanlık verilmesine dahil oldu. Dr. Elaine Ingham ın üniversitede ders vermeye dönmesi üzerine 2 yıl boyunca ders asistanlığını yaptı, ardından da 3 yıl boyunca aynı dersi Dr. Elaine Ingham la beraber, eş-eğitmen olarak verdiler yılından itibaren üniversitede aynı dersi tek başına vermeye başlıyor. Dersin temel konuları Toprak Gıda Ağı nın temelleri, Kompost yapımı, Kompost çayı ve özütü yapımı, bu ürünlerin uygulanması, arazide mineral dengenin oluşturulması ve toprak organik madde oranının arttırılması ten beri ABD nin farklı bölgelerinde, Macaristan ve Güney Afrika da onlarca eğitim ve danışmanlık verdi. Verdiği eğitim ve danışmanlıkların çoğunda ABD nin Orta-Batısı ndaki büyük ölçekli tarım arazilerine ve Kompost operasyonlarına destek veriyor. Uzmanlık alanlarını Toprak Gıda Ağı temelleri, Kompost yapımı ve uygulaması ve toprak mikrobiyolojisinin mikroskop altında analiz ve tanımlanması olarak tanımlıyor yılından beri Dr. Elaine Ingham dan sertifikalı Toprak Yaşamı Uzmanı/Danışmanı.

7 Eğitim Dili ve Çeviri Eğitim sade ve duru bir anlatımla, ingilizce olarak gerçekleşecek. Türkçe ardıl çeviri bulunmayacak. Anadolu Meraları, eğitimde sık kullanılacak kavramlar ve kelimelerin bir tablosunu önceden oluşturup çevirileriyle birlikte katılımcılarla önceden paylaşacak ve eğitim sırasında anlaşılmayan bir durum olursa araya girerek açıklayıcı çeviriler yapacak. Uygulamalı dersler sırasında ingilizce seviyesi farklı olanların beraber bir ekip kurması gibi yöntemlerle olası dil sorunları asgariye indirilecek. Orta seviye ingilizce bilenlerin eğitimden tam verimlilikle yararlanabileceğini öngörüyor ve bu yönde çalışıyoruz. Toprak ve Kompost örnekleri Arazinizden toprak örnekleri ve yaptığınız Kompostlardan numuneler getirmeniz durumunda hem bu örneklerin mikrobiyolojik analizini yapacağız, hem de bu numunelerden sizler için sıvı Kompost özütleri yaratacağız. Numunelerin getirilmesiyle ilgili şart ve teknik gereklilikleri katılımcılarla ayrı bir mailde paylaşacağız. Kayıt olanlara göndereceğimiz lojistik ve bilgi kitinde belirteceğimiz özelliklere sahip bir mikroskobu olanların yanında getirmesi, tek başına bir mikroskopta çalışma imkanı yaratacağı için katılımcıya avantaj olacaktır. Kendi kullanımı için mikroskop satın almak isteyenler, katılım formunda ilgili kısmı doldurarak Anadolu Meraları yla iletişime geçebilirler. Kompost nedir? (ve neden büyük K ile yazıyoruz?) Molly Haviland a göre Kompost, hızlı ve etkin onarıcı tarım pratikleri yaratabilen, özel olarak hazırlanmış özüt ve preparatlara denir. Küçük k ile yazdığımız kompost ise, organik atıklarımızı geri dönüştürmeyi amaçlayarak yaptığımız, nitel kalitesi nispeten düşük oluşumlardır.

8 2016 ve 2017 Eğitimi Değerlendirmeleri Sorular 2016 eğitimi 2017 eğitimi Eğitimin genelinden memnun kaldım Eğitim beklentilerimi karşıladı Mikrobiyoloji Çobanlığının temel mantık, ilke ve yöntemini anlayıp içselleştirdim. Bu eğitimin sonunda kendimi hayatta/ işimde/hayallerimde daha bilgili/hazır/güvende hissediyorum. Eğitmen içerik/müfredat anlamında donanımlı, bilgili ve tatmin ediciydi Eğitmen eğitim bilimi/yöntemi anlamında donanımlı, bilgili ve tatmin ediciydi. Toprak Gıda Ağı ve İşleyişi Modülü Kompost oluşturma ve takip Mikroskopi

9 Ücretler, Kontenjan ve Kayıt Eğitimin kontenjanı sınırlıdır. Eğitim ücretlerine aralarda verilecek çay/kahve, meyve ve diğer atıştırmalıklar dahil. Eğitimin düzenleneceği yerin yakınında ücretsiz çadır kurma şansı da olacak. Erken Kayıt (Anadolu Meraları öğrencileri ve SafiMera Türeticibaşı kontenjanı): (9 Mart a kadar en az yarısı yapılan ödemelerde geçerli) 1. oturum (2 gün) $ + KDV 2. oturum (2 gün) 200 $ + KDV 3. oturum (2 gün) 200 $ + KDV 4. oturum (2 gün) 200 $ + KDV 5. oturum (3 gün) 270 $ + KDV Anadolu Meraları ndan, Geçmiş dönemlerde Bütüncül Yönetime Giriş ve İleri Düzey Eğitimi ni (tüm müfredat) almış, veya 2018 yılı Bütüncül Yönetim Giriş ve İleri Düzey Eğitimleri ne (tüm müfredat) kayıt olup ücretini yatırarak kaydını kesinleştirmiş, veya, 2016 ve 2017 de Toprak Mikrobiyolojisi Çobanlığı Sanatı eğitimlerinin herhangi bir modülüne katılmış öğrencilere, veya ve güncel SafiMera türeticibaşlarının (türeticibaşına 1 kişi) referans olduğu kişilere özel ücrettir. Erken Kayıt (9 Mart a kadar en az yarısı yapılan ödemelerde geçerli) 1. oturum (2 gün) $ + KDV 2. oturum (2 gün) 220 $ + KDV 3. oturum (2 gün) 220 $ + KDV 4. oturum (2 gün) 220 $ + KDV 5. oturum (3 gün) 300 $ + KDV Normal Kayıt (27 Nisan a kadar en az yarısı yapılan ödemelerde geçerli) 1. oturum (2 gün) $ + KDV 2. oturum (2 gün) 240 $ + KDV 3. oturum (2 gün) 240 $ + KDV 4. oturum (2 gün) 240 $ + KDV 5. oturum (3 gün) 330 $ + KDV

10 Geç Kayıt (27 Temmuz a kadar yapılan ödemelerde geçerli) 1. oturum (2 gün) $ + KDV 2. oturum (2 gün) 280 $ + KDV 3. oturum (2 gün) 280 $ + KDV 4. oturum (2 gün) 280 $ + KDV 5. oturum (3 gün) 400 $ + KDV İlave Notlar Tüm kayıt dönemlerinde, eğitimin tüm oturumlarına kayıt olanlar için %10 ilave indirim gerçekleşir. Eğitimin temel giderlerinin ABD doları cinsinden olması ve bu para biriminin yüksek esnekliği nedeniyle eğitim ücretleri ABD doları üzerinden hesaplanıyor. Ödemeyi gerçekleştireceğiniz gün geçerli olan ABD doları kuru üzerinden TL miktarını, size iletilecek hesap numarasına göndererek kayıt olabilirsiniz. Erken ve Normal kayıtları gerçekleştirmek için, eğitim ücretinin en az yarısını ödemiş olmanız gerekiyor. Eğitim ücretinin kalan yarısını 25 Mayıs a kadar ödemenizi rica ediyoruz. Eğitim ödemenizi 25 Mayıs a kadar tamamlamamanız durumunda kaydınız size haber verilerek iptal edilebilir. Bu durumda, o zamana kadar gerçekleştirdiğiniz ödemenin TL cinsinden %75 i tarafınıza iade edilir. Geri Ödemeler Hakkında Yatırılan ücretlerin geri ödenmesi sadece yetersiz başvuru nedeniyle eğitimin Anadolu Meraları tarafından iptali durumunda geçerlidir. Bu durumda, yaptığınız ödemenin tamamı iade edilir. Konaklama ve Ulaşım Konaklama ve ulaşım seçenekleriyle ilgili detaylı bilgiler, bahar aylarında gönderilecek katılımcı rehberinde, kaydı kesinleşmiş öğrencilerle paylaşılacak. Konaklama konusunda çadırdan köyde misafirlik/ev paylaşımına, hostelden otele kadar geniş bir yelpazede seçenekler sunabiliyoruz. Eğitimin yapıldığı yayla köyünde bulunan kahve/lokantada uygun yemek seçenekleri de mevcut. Başvuru ve Kayıt Başvuru için bu linkte bulunan formu doldurmanızı rica ediyoruz. Başvurunuza 2 gün içinde cevap verilecek ve (eğitime kabul edilmeniz durumunda) kaydınızı kesinleştirmek için gerekli bilgiler paylaşılacak.

11

Mikrobiyoloji Çobanlığı Sanatı (Molly Haviland)

Mikrobiyoloji Çobanlığı Sanatı (Molly Haviland) Anadolu Meraları Onarıcı Tarım Eğitimleri Serisi TOPRAK Mikrobiyoloji Çobanlığı Sanatı (Molly Haviland) Anadolu Meraları olarak başlattığımız onarıcı tarım eğitimleri, Türkiye'de ilk defa düzenlenecek

Detaylı

Onarıcı Tarım a Giriş Eğitimi

Onarıcı Tarım a Giriş Eğitimi Onarıcı Tarım a Giriş Eğitimi Eğitim Tarihi: 11 12 Şubat (2 gün) Eğitim Yeri: İstanbul Bu eğitimde insan-insandışı doğa ilişkisi ve özellikle tarım ve arazi yönetimi özelinde somut ekolojik, ekonomik ve

Detaylı

ANADOLU MERALARI 2016 Eğitim Takvimi

ANADOLU MERALARI 2016 Eğitim Takvimi ANADOLU MERALARI 2016 Eğitim Takvimi Savory Enstitüsü Türkiye Resmi Gözesi olan Anadolu Meraları'nın 2016 yılı eğitim programını bu duyuruyla paylaşıyoruz. Bu sene birbiriyle ilişkili 4 eğitim programı

Detaylı

Gelir Getirici Küçük Ölçekli Bahçecilik Eğitimi

Gelir Getirici Küçük Ölçekli Bahçecilik Eğitimi Gelir Getirici Küçük Ölçekli Bahçecilik Eğitimi Eğitim Tarihi: 1 4 Nisan (4 gün) Eğitim Yeri: Köyceğiz (Muğla) Eğitimin amacı Kırsalda veya şehirde, bahçelerde yapılabilecek, Temel ve/veya yan gelir yaratabilecek

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks:

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks: AVRUPA BİRLİĞİ VE KALKINMA AJANSLARI İÇİN UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ Avrupa Birliği; Türkiye de her yıl farklı katılım öncesi mali yardım programları kapsamında Türkiye de çeşitli konularda hibe

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Aralık 2014 - Ocak 2015 18.11.2014 Türkiye nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Mayıs-Haziran 2015 14.04.2015 Türkiye nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Ocak - Haziran 2015 07.01.2015 Türkiye nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ Ekim - Aralık 2015 11/09/2015 Türkiye'nin ilk enerji verimliliği danışmanlık şirketlerinden ESCON, endüstriyel işletmelere yönelik enerji

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

Simple, straight, global, professional...

Simple, straight, global, professional... KAHIN B2B, 2011 yılından günümüze KAHIN Organizasyon Reklam Danışmanlık Ltd. bünyesinde bir alt faaliyet alanı olarak hizmet vermekte ve yabancı işletmelerin Türkiye pazarında, Türk işletmelerinin ise

Detaylı

Bütüncül Yönetim (Holistic Management) Eğitimleri

Bütüncül Yönetim (Holistic Management) Eğitimleri Bütüncül Yönetim (Holistic Management) Eğitimleri Bütüncül Yönetim Nedir? Yarattığı mucizevi değişimlerle tüm dünyada büyük yankı uyandıran Bütüncül Yönetim in uygulamalı eğitimi, tam müfredat ve Savory

Detaylı

Bilişsel Davranışçı Terapi

Bilişsel Davranışçı Terapi Bilişsel Davranışçı İngiliz Psikoloji Derneği Onaylı Uzman Uygulayıcı Diploma Eğitimi Future Academy 1 Ağustos 30 Nisan Online Eğitim & Workshop Approved by the British Psychological Society Learning Centre

Detaylı

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 3. ULUSLARARSI SERTİFİKALI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 -KUŞADASI İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı olmayanlar için

Detaylı

TR 2008 IB EN 04 MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ PROJESİ

TR 2008 IB EN 04 MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ PROJESİ TR 2008 IB EN 04 MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ PROJESİ Ülkü Füsun ERTÜRK Maden atıkları ve Tehlikesiz Atıkların Yönetimi Şube Müdürlüğü Kimya Müh. Antalya, 24-26.04.2012 Maden Atıklarının Yönetimi Projesi

Detaylı

3 eğitmen, 1 master eğitmen katılımıyla 5 gün sürecek eğitime kişi başı katılım ücretimiz 250 TL (+ KDV) dir.

3 eğitmen, 1 master eğitmen katılımıyla 5 gün sürecek eğitime kişi başı katılım ücretimiz 250 TL (+ KDV) dir. Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Merkezi Organize Sanayi Bölgesi, Kahverengi Cadde, No: 11 16140, Nilüfer/ BURSA Tel : +90.224.219.10.00 Dahili: 1450 Faks : +90.224.219.10.31 E-Posta : info@butekom.org

Detaylı

ETKİNLİK PROGRAMI. Hedef Kitle (Hedef Kitle sayfasındaki açıklama alanı ile aynı olacak) Etkinliğin Bitiş Saati

ETKİNLİK PROGRAMI. Hedef Kitle (Hedef Kitle sayfasındaki açıklama alanı ile aynı olacak) Etkinliğin Bitiş Saati ETKİNLİK PROGRAMI Sıra No Etkinlik Adı Etkinlik Tarihi Etkinliğin Başlangıç Saati Etkinliğin Bitiş Saati Hedef Kitle (Hedef Kitle sayfasındaki açıklama alanı ile aynı olacak) Etkinlik Katılımcı Sayısı

Detaylı

13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM

13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM 13-18 EYLÜL 2010 - BODRUM 4. ULUSLARARASI SERTİFİKALI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI 13-18 EYLÜL 2010 -BODRUM İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı olmayanlar için büyük fırsat Hem eğlenin

Detaylı

2. Ekolojik yapı uygulama atölyesi

2. Ekolojik yapı uygulama atölyesi 5-12 Temmuz 2015 Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü ada art art & culture içerik Asırlar boyu göç toprakları olmuş bereketli Anadolu coğrafyasında hem yerine aitliğin hem de yerine ait yapının bir

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Öğretmen Eğitimi

Coğrafi Bilgi Sistemleri Öğretmen Eğitimi Coğrafi Bilgi Sistemleri Öğretmen Eğitimi Amerikan Robert lisesi nde 16-21 Haziran 2014 tarihleri arasında Coğrafya Eğitiminde Coğrafi Bilgi Sistemlerinin (CBS) Kullanılması başlıklı bir eğitim programı

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

Mesleki yetkinliği arttırmak için sonuç odaklı eğitim Türkiye deki organik sektör için yeni bir konsept

Mesleki yetkinliği arttırmak için sonuç odaklı eğitim Türkiye deki organik sektör için yeni bir konsept Alman-Türk İşbirliği Organik Tarım Çift taraflı işbirliği projesi (proje numarası TUR 11-01) Inter-Cluster Organics Closing Conference Mesleki yetkinliği arttırmak için sonuç odaklı eğitim Türkiye deki

Detaylı

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Final ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Giriş Bu doküman ISO 14001:2004 ve ISO 14001:2015 şartları arasındaki eşleştirmeyi sunmaktadır. Doküman yalnızca

Detaylı

Kupa uygulaması nedir?

Kupa uygulaması nedir? Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (YBU-TATMER) tarafından düzenlenecek olan Kupa Uygulaması Kursu ile ilgili bilgi talep eden değerli meslektaşlarımız, Kupa Uygulaması

Detaylı

İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU

İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU İNOVASYON YÖNETİMİ AKADEMİSİ NEDİR? Halen ülkemizde firmalarımız ve iş destek mekanizmalarımız (ihracatçı birlikleri ve meslek örgütleri) proje bazlı çalışma

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI TIP UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HOMEOPATİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

Çiçekçilik sektöründe 30 yıllık köklü bir geçmişe ek olarak, AR-GE ekibimizin çalışmalarıyla vizyonumuzu sürekli güncelliyoruz.

Çiçekçilik sektöründe 30 yıllık köklü bir geçmişe ek olarak, AR-GE ekibimizin çalışmalarıyla vizyonumuzu sürekli güncelliyoruz. ÇİÇEK AKADEMİ Akademi, eğitim kadrosundaki Çiçek Tasarım Uzmanları ile donanımlı çiçek tasarımcıları yetiştirmek için kuruldu. Yıllar içinde artan bireysel talep doğrultusunda, çiçekçiliği hobi olarak

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI 2018 2019 AKADEMİK YILI EXECUTIVE MBA PROGRAMI Modüler bir yapıya ve zengin bir içeriğe sahip olup, 8 haftalık (toplamda 15 ay süren) altı modülden oluşan programımız, farklı sektörlerden genellikle 8

Detaylı

5. ULUSLARARASI %100 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI SPONSORLUK DOSYASI

5. ULUSLARARASI %100 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI SPONSORLUK DOSYASI 2 8-3 0 M A Y I S 2 0 1 5 SPONSORLUK DOSYASI IRENEC 2015, 5.ULUSLARARASI Endüstriyel, yaşamsal ve sosyal, yeryüzündeki neredeyse tüm insan faaliyetlerinin, fosil ve nükleer yakıt kaynaklı enerjilere bağımlı

Detaylı

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri,

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık sistemimizdeki değişim bütün hızıyla devam etmektedir. Bu süreç, kamu sektörünü olduğu kadar özel sektörü; hizmet planlamasını olduğu kadar finansmanını;

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS Hafta Teorik

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü AKTS Hafta Teorik Önlisans - Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu - Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Y : Yıl D : Dönem Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Y D AKTS TLT137 Genel Biyoloji Zorunlu 1 1 4 Dersin Amacı Prokaryotik ve ökaryotik

Detaylı

Dersler: Yüksek Lisans/Doktora Sertifika Programı Eğitim Gün ve Saatleri A1. PERŞEMBE 17:00 21:00 (4 Saat) CUMA 17:00: - 21:00 (4 Saat)

Dersler: Yüksek Lisans/Doktora Sertifika Programı Eğitim Gün ve Saatleri A1. PERŞEMBE 17:00 21:00 (4 Saat) CUMA 17:00: - 21:00 (4 Saat) 1)KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU2017-2018 ÖĞRETİM YILI(YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN) SERTİFİKALI İNGİLİZCE EĞİTİMİ PROGRAMI *Bu programa dördüncü sınanıfa devam etmekte

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Mart 2011 ANTALYA Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın 2011-2015 Tarım Strateji Belgesi

Detaylı

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri

Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri BLOG BLOG 1 2 3 4 5 6 Blog Nedir? Blog un Tarihçesi Türkiye de Blog Eğitimde Blog Neden Blog Blog Türleri Blog Nedir? Blog, teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde

Detaylı

bilimsellik, gönüllülük ve sürdürebilirlik ücretsiz PSİART Eğitim Koordinatörlüğü

bilimsellik, gönüllülük ve sürdürebilirlik ücretsiz PSİART Eğitim Koordinatörlüğü Merhaba, Psikoloji Öğrencileri Araştırma ve Eğitim Topluluğu(PSİART) olarak 2014 yılından beri İstanbul da farklı üniversitelerde lisans eğitimi alan psikoloji öğrencilerin bulunduğu ekiple faaliyetler

Detaylı

2. DUYURU. KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi

2. DUYURU. KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi 2. DUYURU KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi Sayın meslektaşlarımız, Derneğimiz kurulduğu yıldan bu yana, özellikle üyelerinin kendini güncellemesini

Detaylı

Uygulamalı. Moleküler Biyoloji Teknikleri, Temel Mikrobiyoloji, Temel Biyokimya ve Laboratuvar Yönetimi Kursları. Yaz Dönemi Başlıyor!

Uygulamalı. Moleküler Biyoloji Teknikleri, Temel Mikrobiyoloji, Temel Biyokimya ve Laboratuvar Yönetimi Kursları. Yaz Dönemi Başlıyor! Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri, Temel Mikrobiyoloji, Temel Biyokimya ve Laboratuvar Yönetimi Kursları Yaz Dönemi Başlıyor! : DNA izolasyonu, Primer tasarımı, PCR Teknikleri, Agaroz Jel Elektroforezi,

Detaylı

Neobioplus Nasıl Üretilir?

Neobioplus Nasıl Üretilir? Seperasyon Neobioplus Nasıl Üretilir? NH3, NH4, CH4, H2S Gibi Zararlı Bileşenlerin Giderimi Böcek Yumurta Yabancı Ot Tohum Giderimi Pelet Toz Hayvan Dışkıları Bitkisel Atıklar Anaerobik Ortamda Fermentasyon

Detaylı

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP)

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP) Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) ve Control Solutions International İşbirliği ile; KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP) KİMLER İÇİN KİDEP, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT),

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları.

Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi. Katılmıyorum Fikrim Yok. Katılıyorum Kesinlikle. Program Öğretim Amaçları. Program Öğretim Amaçlarını Güncelleme Anketi Program Öğretim Amaçları Fikrim Yok 1) Matematik alanında ileri düzeyde teorik ve uygulama bilgisine sahibim. 2) Günlük hayatta karşılaşılan problemlere modellenmesini

Detaylı

8 ARALIK 2014 INTERCONTINENTAL İSTANBUL TÜRKİYE KUAFÖRLÜK KONGRESİ

8 ARALIK 2014 INTERCONTINENTAL İSTANBUL TÜRKİYE KUAFÖRLÜK KONGRESİ 8 ARALIK 2014 INTERCONTINENTAL İSTANBUL TÜRKİYE KUAFÖRLÜK KONGRESİ TÜRKİYE KUAFÖRLÜK KONGRESİ Türkiye nin kuaförlük sektöründeki ilk ve tek uluslararası Master Class eğitim platformu Academy Türkiye, Türkiye

Detaylı

http://www.cizgidisigirisim.com.tr/danismanlik.aspx?main=ekolojiktasarimv erestorasyondanismanligi

http://www.cizgidisigirisim.com.tr/danismanlik.aspx?main=ekolojiktasarimv erestorasyondanismanligi http://www.cizgidisigirisim.com.tr/danismanlik.aspx?main=ekolojiktasarimv erestorasyondanismanligi KENTSEL VE KURUMSAL KARBON YÖNETİMİ DANIŞMANLIĞI Kentsel ve Kurumsal Karbon Yönetimi Danışmanlığı kapsamında,

Detaylı

İNSAN DÜNYANIN YÖNETİCİSİ

İNSAN DÜNYANIN YÖNETİCİSİ İNSAN DÜNYANIN YÖNETİCİSİ TARIM EKOSİSTEMLERİ (KÖPRÜ) ÜRETİCİ-KÖPRÜ İNTERAKSİYONU DOĞAL EKOSİSTEMLER (ÜRETİCİ) ÜRETİCİ+KÖPRÜ+PARAZİT İNTERAKSİYONU KÖPRÜ-PARAZİT İNTERAKSİYONU ÜRETİCİ-PARAZİT İNTERAKSİYONU

Detaylı

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Yönetim kurulu ve Okulları yönetimi olarak sizlerle yeni

Detaylı

Uluslararası(Kompost(Konferansı((

Uluslararası(Kompost(Konferansı(( Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir This project is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey Çöp Değil, Kompost TÜRKİYE ÇÖPÜNÜ DÖNÜŞTÜRÜYOR!

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA SPSS UYGULAMALI TEMEL İSTATİSTİK KURSU

UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA SPSS UYGULAMALI TEMEL İSTATİSTİK KURSU UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA SPSS UYGULAMALI TEMEL İSTATİSTİK KURSU Eğitim Tarihi Başlangıç: 09 Mart 2019 Bitiş: 24 Mart 2019 Eğitim Yeri: UZEM - Uzaktan Eğitim Platformu Eğitim Süresi: 3 Hafta Ücret: 600 TL

Detaylı

Java. Hakkımızda. Java Eğitimi

Java. Hakkımızda. Java Eğitimi JAVA Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde atmış ve verdiği eğitimlerle

Detaylı

Proje alanı, süresi ve bütçesi

Proje alanı, süresi ve bütçesi 1 Proje Gelişim Süreci Projenin amacı Proje alanı, süresi ve bütçesi İşbirliği yapılan kurumlar Proje Bileşenleri Proje Faaliyetleri 2/21 Mart 2011 Mart 2011 Mart 2012 Mart 2012 Haziran 2012 Haziran 2013

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Toplantı Merkezi Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu, Cumhuriyet Yerleşkesi, ORDU

Toplantı Merkezi Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu, Cumhuriyet Yerleşkesi, ORDU SPONSORLUK DOSYASI GENEL BİLGİLER Toplantı Merkezi Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu, Cumhuriyet Yerleşkesi, ORDU Toplantı Tarihi 3-4 Haziran 2016 Toplantı Dili Toplantı

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Merkezi Finans ve İhale Birimi Türkiye de İklim Değişikliği Alanında Kapasite Geliştirme Programı Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Kozyatağı

Detaylı

Uluslararası İlişkiler Bölümü Değerlendirme Anketi

Uluslararası İlişkiler Bölümü Değerlendirme Anketi BÖLÜM ANKET DEĞERLENDİRMESİ Bölümümüzde 4.sınıf öğrencilerine yönelik yapılan program çıktıları anketinde öğrencilerimizin bölüme dair fikir ve görüşleri hakkında bilgi edinildi. Verilen cevaplara göre,

Detaylı

25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi.

25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi. 25 Haziran 20 Temmuz Medeniyet Üniversitesi Güney ve Kuzey Yerleşkesi StajOkulu Nedir? Bilişim alanında uzmanlaşmak isteyen gençler, alanlarında uzmanlaşmış, özel sektörde uzun yıllar hizmet vermiş profesyoneller

Detaylı

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG)

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) TANIM Canlı hücre içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim vb.), hücre yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuvar ortamında inceleyerek ortaya çıkaran kişidir. A- GÖREVLER - Canlıları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Biyo Atıklardan Küçük ve Orta Ölçekli Kompost Üretimi

Biyo Atıklardan Küçük ve Orta Ölçekli Kompost Üretimi Biyo Atıklardan Küçük ve Orta Ölçekli Kompost Üretimi Datça da Doğa Dostu Tarım için Biyo-Atıklardan Organik Gübre Üretimi, 2015 Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF) Küçük Destek Programı (SGP)

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

AUTM İLE İŞBİRLİĞİ 2

AUTM İLE İŞBİRLİĞİ 2 AUTM İLE İŞBİRLİĞİ 2 AMAÇ Teknoloji transferi ve uygulamaları konusunda bilgi alışverişi sağlamak, Teknoloji transferi, SMH ve lisanslama konularında seminer ve eğitimler düzenlemek, Personel değişimi

Detaylı

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-4 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-4 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Okulları yönetimi olarak sizlerle yeni bir heyecanı paylaşmanın

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Sizinle iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyarız.

Sizinle iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyarız. SPONSORLUK DOSYASI Sayın Yetkili, Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilirlik Zirvesi'ni 4 Mayıs 2015 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak gerçekleştiriyoruz. Organizasyon, Saatli Bina adıyla

Detaylı

INFORMS REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey

INFORMS REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey REVENUE MANAGEMENT & PRICING CONFERENCE - 2014 Istanbul Technical University (ITU) Macka Campus, Turkey 4-6 June 2014 SPONSORLUK DOSYASI INFORMS 2014 Gelir Yönetimi ve Fiyatlandırma Konferansı, İstanbul

Detaylı

PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ

PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ PROBLEM ÇÖZME & KÖK NEDEN ANALİZİ WORKSHOP ÖRNEK VAKA ÇALIŞMALARI 16-17 EKİM 2014 İSTANBUL ÇÖZÜMLÜ 8 VAKA ÇALIŞMASI EĞİTİM HAKKINDA İlaç Endüstrisi günümüz acımasız rekabet koşulları altında faaliyet göstermekte

Detaylı

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG)

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) TANIM Canlı hücre içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim vb.), hücre yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuar ortamında inceleyerek

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 12 Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, 15-17 Mayıs 2017 tarihleri

Detaylı

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3 1 / 31 İÇİNDEKİLER 1. SINAVLARA BAŞVURU... 1 2. ÜCRETLER... 3 1. SINAVLARA BAŞVURU Sınavlara başvurmak isteyen adaylar BAŞVURU FORMUNU eksiksiz bir biçimde doldurur ve ıslak imzalı olacak şekilde RAYTEST

Detaylı

Bütüncül Yönetim (Holistic Management) Eğitimleri

Bütüncül Yönetim (Holistic Management) Eğitimleri Bütüncül Yönetim (Holistic Management) Eğitimleri Bütüncül Yönetim Nedir? Yarattığı mucizevi değişimlerle tüm dünyada büyük yankı uyandıran Bütüncül Yönetim in uygulamalı eğitimi, tam müfredat ve Savory

Detaylı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Sayı: 72180796/419 Konu: TOBB ETÜ-SEM Eğitim Programları Hk. BALl!l

Detaylı

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI (Yetişkin Öğrenciler 16 Yaş Üzeri)

GENEL İNGİLİZCE PROGRAMI (Yetişkin Öğrenciler 16 Yaş Üzeri) Mentora Language Schools Fethiye 30.000 m2 alana yayılan kampüsü ile doğa içerisinde (en yakın yerleşime yürüme mesafesinde) alışılmışın dışında bir öğrenme deneyimi sunuyor. 8-16 yaş arası öğrencilerimiz

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ www.sspkongre.com i SSPKONGRE4 SPONSORLUK SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ... i SSPKONGRE NEDİR?... 1 SSPKONGRE1... 2 SSPKONGRE2... 3 SSPKONGRE3... 4 ÖNCEKİ KONGRELERİMİZE DESTEK VEREN

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 8.9.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik Yıl

Detaylı

PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ

PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ Bu eğitim, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ODTÜ arasında yapılan protokol kapsamındadır. Bu eğitim, KOSGEB Genel Destek

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sayı: 74131067-445.01.01-256329 30.11.2017 Konu: Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge GENELGE (2017/7) Bakanlığımızca hazırlanıp ve 15/2/2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmi

Detaylı

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Leeds Language Academy de Genel İngilizce kursları in okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki becerilerini geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu

Detaylı

BURSA MBA (TÜRKÇE,PROJELİ) Program Hakkında

BURSA MBA (TÜRKÇE,PROJELİ) Program Hakkında BURSA (TÜRKÇE,PROJELİ) Program Hakkında Tüm dünyada olduğu gibi Bursa'nın da; iş dünyasının, karmaşık, birbirine bağımlı ve dinamik bir küresel ortamda doğru kararlar alabilecek gerekli yetenek ve bilgiye

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ 2018 Özet Bu doküman Akredite Kobi Danışmanları Derneğinin eğitim ve eğitmenleri akredite etmek için kullanacağı

Detaylı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Hexaferm, organomineral gübre olarak adlandırılan yeni nesil bir gübre cinsidir.

Detaylı

Ulusal Aritmi Toplantısı

Ulusal Aritmi Toplantısı Ulusal Toplantısı 13-15 Şubat 2015 Konya Nish İstanbul A Blok Kat: 8 No: 47-48 Çobançeşme, Sanayi Cd. 11, Yenibosna, Bahçelievler 34196 İSTANBUL T : +90 212 221 17 30 / 38 - F : +90 212 221 17 54 tkd@tkd.org.tr

Detaylı

26 Haziran Rahmi ORAL Özel Nun İlkokulu Okul Müdürü İstanbul

26 Haziran Rahmi ORAL Özel Nun İlkokulu Okul Müdürü İstanbul 26 Haziran 2015 Rahmi ORAL Özel Nun İlkokulu Okul Müdürü İstanbul Sayın Oral, EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi), eğitim alanında hizmet üreten birey ve kurumlarla bilgi ve deneyim mübadele

Detaylı

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur.

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur. SPONSORLUK DOSYASI GENEL BİLGİLER Toplantı Merkezi Ondokuz Mayıs Üniversitesi/ Samsun Toplantı Tarihi 7-9 Ekim 2015 Toplantı Dili Toplantı dili Türkçe dir. Web Sayfası Toplantı resmi sitesi olan www.labaratuvarhayvanlarıbilimikongresi.org

Detaylı

İŞLETMENİZE DEĞER KATMA SIRASI SİZDE! KENDİNİZE VE ÇALIŞANLARINIZA YATIRIM YAPIN, UYUM YETENEĞİNİZİ ARTTIRIN!

İŞLETMENİZE DEĞER KATMA SIRASI SİZDE! KENDİNİZE VE ÇALIŞANLARINIZA YATIRIM YAPIN, UYUM YETENEĞİNİZİ ARTTIRIN! İŞLETMENİZE DEĞER KATMA SIRASI SİZDE! KENDİNİZE VE ÇALIŞANLARINIZA YATIRIM YAPIN, UYUM YETENEĞİNİZİ ARTTIRIN! ZAFER-İN OPERASYONU KOBi EĞiTiMLERi OCAK TEMMUZ 2017 * Yerli ve yabancı eğitim uzmanları tarafından

Detaylı

KOMPOST CİHAZLARI (YC SERİSİ)

KOMPOST CİHAZLARI (YC SERİSİ) KOMPOST CİHAZLARI (YC SERİSİ) YC 400 KOMPOST CİHAZI Otomatik 400 lt atık/gün Elektrik İhtiyacı: 380 Volt 3 Faz Ortalama Elektrik Tüketimi: 7 kw/gün Parçalama Sistemi: Mevcuttur. Havalandırma Sistemi: Mevcuttur.

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

SPEAKING CAMP www.youth-agenda.org

SPEAKING CAMP  www.youth-agenda.org SPEAKING CAMP 1-7 ŞUBAT İSTANBUL - ŞiLE - AĞVA www.youth-agenda.org 2. ULUSLARARSI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI İSTANBUL ( ŞİLE-AĞVA 1-7 ŞUBAT ) İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı

Detaylı

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Projenin Önemi Ülkemizin dünyadaki rekabet edebilirliğinde tarım ürünlerinin önemi Hidroponik (Topraksız)

Detaylı

Uluslararası Kuruluşlar (ETI218) Ders Detayları

Uluslararası Kuruluşlar (ETI218) Ders Detayları Uluslararası Kuruluşlar (ETI218) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Uluslararası Kuruluşlar ETI218 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

NFPA 13, 20 & 25 Semineri

NFPA 13, 20 & 25 Semineri NFPA 13, 20 & 25 Semineri Bu sıcak fırsatı kaçırmayın! Davetiye Seminer (5 gün), İstanbul 5 9 Aralık 2011 Ücretsiz NPFA Üyeliği dahil MARSH Hollanda ve Türkiye ile NFPA, Avrupa daki resmi NFPA sprinkler

Detaylı

1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım.

1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım. 10 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla saumatematiksau@gmail.com Bu formu düzenle Özet 1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım. 60% Yüksek 2 %20

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN "ÜSTÜN EĞİTİMİ " PROGRAMI

EĞİTMENLER İÇİN ÜSTÜN EĞİTİMİ  PROGRAMI EĞİTMENLER İÇİN "ÜSTÜN EĞİTİMİ " PROGRAMI, üstün potansiyelli çocuklarımızın eğitim yaşantılarına doğrudan etkili olan öğretmenlerinin eğitimi konusunda İzmir de bir proje başlatmıştır. Üstün potansiyelli

Detaylı