Sayı : 2013/192 5 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayı : 2013/192 5 Tarih : 06.08.2013 Ö Z E L B Ü L T E N İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI"

Transkript

1 Sayı : 2013/192 5 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI 1

2 1- Yasal Düzenlemeler 1.1. Kurumlar Vergisi Kanunu Yatırım indirimi uygulamasının kaldırılmasından doğan boşluğu doldurmak üzere, 5838 sayılı kanunla, kurumlar vergisi kanununa 32/A maddesi eklenerek indirimli kurumlar vergisi uygulaması tarihinde yürürlüğe sokulmuştur. Anılan madde ile getirilen uygulama ana hatlarıyla şöyledir. - Finans ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar, iş ortaklıkları, taahhüt işleri ile 4283 ve 3996 sayılı kanunlar kapsamında yapılan yatırımlar ile rödovans sözleşmelerine bağlı olarak yapılan yatırımlar hariç olmak üzere Teşvik belgeli yatırımlardan elde edilen kazançlar, yatırımın kısmen veya tamamen işletilmesine başlanılan hesap döneminden itibaren yatırıma katkı tutarına ulaşıncaya kadar indirimli oranlar üzerinden kurumlar vergisine tabi tutulur. Yatırıma katkı tutarı, indirimli kurumlar vergisi uygulanmak suretiyle tahsilinden vazgeçilen vergi yoluyla yatırımların devletçe karşılanacak tutarını, bu tutarın yapılan toplam yatırıma bölünmesi suretiyle bulunacak oran ise yatırıma katkı oranını ifade eder. - Bakanlar Kurulu sektörler, bölgeler ve organize sanayi bölgeleri itibariyle kurumlar vergisi indirim oranı belirlemeye yetkili kılınmıştır. - Yatırıma katkı ve vergi oranı farklı illerde aynı mükellef tarafından yapılan yatırımlarda, toplam yatırımın her bir ile isabet eden oranına göre ilgili ilin yatırıma katkı oranı ve indirimli vergi oranı uygulanır. 2 - Tevsi yatırımlarda, elde edilen kazancın işletme büyüklüğü çerçevesinde ayrı hesaplarda izlenmek suretiyle tespit edilebilmesi halinde, indirimli oran bu kazanca uygulanır. Kazancın ayrı bir şekilde tespit edilememesi halinde ise indirimli oran uygulanılacak kazanç, yapılan tevsi yatırım tutarının, dönem sonunda kurumun aktifine kayıtlı bulunan toplam sabit kıymet tutarına (devam eden yatırımlara ait tutarlar da dahil) oranlanması suretiyle belirlenir. Bu hesaplama sırasında işletme aktifinde yer alan kıymetlerin kayıtlı değeri, yeniden değerlenmiş tutarları ile dikkate alınır. İndirimli oran uygulamasına yatırımın kısmen veya tamamen faaliyete geçildiği geçici vergi döneminde başlanır. - Bu madde gelir vergisi mükellefleri hakkında da uygulanır. Sözkonusu 32/A maddesine daha sonra 6322 sayılı kanunla bir bend eklenerek, Bakanlar Kuruluna, yatırıma başlanan tarihten itibaren, bu maddeye göre hesaplanacak yatırıma katkı tutarına mahsuben, toplam yatırıma katkı tutarının %50 sini ve gerçekleşen yatırım harcaması tutarını geçmemek üzere; yatırım döneminde kurumun diğer faaliyetlerinden elde edilen kazançlarına indirimli kurumlar vergisi oranı uygulatmak suretiyle yatırıma katkı tutarını kısmen kullandırma yetkisi verilmiştir. Ancak bu değişiklik ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

3 1.2. Teşvik Kararnamesi Bakanlar Kurulu, kurumlar vergisi kanununun 32/A maddesinin kendisine verdiği yetkileri 2012/3305 sayılı ( R.G.) ve 2012/3802 sayılı ( R.G.) kararlar ile kullanmıştır. Anılan kararlar ile yapılan düzenlemeler şöyledir. - Bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında yatırıma katkı oranı ile kurumlar vergisi veya gelir vergisi indirim oranları aşağıdaki gibidir. Parantez içindeki oranlar yatırıma tarihine kadar başlanılmış olması halinde uygulanacak oranlardır. Bölgeler Yatırıma Katkı Oranı (%) Kurumlar Vergisi veya Gelir Vergisi İndirim Oranı (%) 1 10 (15) 30 (50) 2 15 (20) 40 (55) 3 20 (25) 50 (60) 4 25 (30) 60 (70) 5 30 (40) 70 (80) 6 35 (50) 90 (90) - Yatırıma başlandığının kabul edilebilmesi için, yatırımın başlangıç tarihinden sonra arazi-arsa, altyapı, bina-inşaat, makine ve teçhizat (avans ve ön ödemeler dahil) ile diğer yatırım harcamalarına yönelik olarak teşvik belgesinin ilk düzenlendiği tarihteki sabit yatırım tutarı esas alınmak üzere, sabit yatırım tutarının en az %10 u oranında harcama yapılması gerekir. 3 - Hesaplanacak yatırıma katkı tutarına mahsuben gerçekleştirilen yatırım harcaması tutarını aşmamak ve toplam yatırıma katkı tutarının bölgesel teşvik uygulamarı kapsamındaki yatırımlarda, 2 inci bölgede yüzde onunu, 3 üncü bölgede yüzde yirmisini, 4 üncü bölgede yüzde otuzunu, 5 inci bölgede yüzde ellisini ve 6 ıncı bölgede yüzde seksenini geçmemek üzere yatırım döneminde yatırımcının diğer faaliyetlerinden elde edilen kazançlarına indirimli gelir veya kurumlar vergisi uygulanabilir. - Arazi, arsa, royalti, yedek parça ve amortismana tabi olmayan diğer harcamalar vergi indirimi desteğinden yararlanamaz. - Bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında organize sanayi bölgelerinde gerçekleştirilen yatırımlar vergi indirimi açısından bulundukları bölgenin bir alt bölgesinde sağlanan oranlarda bu destekten yararlanır. 2- Özellik Arzeden Hususlar Maliye Bakanlığı indirimli kurumlar vergisi uygulamasıyla ilgili olarak bugüne kadar genel tebliğ veya sirküler yayımlanmamıştır. Bu itibarla aşağıda belirtilen konularla karşılaşıldığında Bakanlıktan mukteza talebinde bulunulmasında yarar olabilir.

4 2.1. Yatırımlara ilişkin karın ayrı olarak hesaplanamaması durumunda yapılacak oranlamayla ilgili hususlar Kanuna göre indirimli kurumlar vergisi oranı, bizatihi o teşvikli yatırımdan elde edilecek kazanca uygulanacaktır. Tevsi yatrımlarda elde edilen kazancın işletme bütünlüğü çerçevesinde ayrı hesaplarda izlenmek suretiyle tespit edilebilmesi halinde indirimli oran bu kazanca uygulanacaktır. Kazanç bu şekilde ayrı olarak tespit edilemiyorsa, indirimli oran uygulanacak kazanç, tevsi yatırım tutarının dönem sonunda kurumun aktifinde kayıtlı toplam sabit yatırım tutarına oranlanması suretiyle belirlenecektir. Burada aşağıdaki hususlar önem arzetmektedir Modernizasyon, ürün çeşitlendirmesi ve entegrasyon yatırımları Kurumlar vergisi kanununun 32/A maddesinde yatırım çeşitleri olarak yeni yatırımlar ve tevsi yatırımlardan bahsedilmiş ve indirimli kurumlar vergisinin tevsi yatırımlarda bu yatırımlardan elde edilen kazanca uygulanacağı belirtilmiştir. 2012/3305 sayılı karara ilişkin 2012/1 sayılı teşvik tebliğinde ise yatırım cinslerinin komple yeni, tevsi, modernizasyon, ürün çeşitlendirme ve entegrasyondan oluştuğu belirtilmiştir. Bu durumda modernizasyon, ürün çeşitlendirme ve entegrasyon yatırımlarının tevsi yatırım sayılıp sayılamayacağı, sayılacaksa bu yatırımdan elde edilen kazancın nasıl hesaplanacağı belirsizdir Oranlama yoluyla kazanç tespitinin bir seçimlik hak olup olmadığı Maliye bakanlığının verdiği özelgelerde tevsi yatırımlarda aslolanın kazancın bire bir tespit etme imkanı varsa bu şekilde tespit edilmesidir. Oranlama yapılmak suretiyle kazanç belirlenmesi seçimlik bir hak değildir. Hatta bir özelgede kazanç tespit usulünün sonraki hesap dönemlerinde değiştirilmesine imkan olmadığı belirtilmiştir Oranlamada birikmiş amortismanlar Bakanlıkça verilen özelgelerde, gerek oranın payında yer alacak teşvikli yatırım tutarının gerekse paydasında yer alacak toplam sabit yatırım tutarının birikmiş amortisman öncesi brüt değeri üzerinden dikkate alınacağı belirtilmiştir Oranlamaya dahil edilmeyecek sabit kıymetler Özelgelere göre oranlamaya dahil edilecek sabit kıymetler VUK nun 313 üncü maddesinde belirtilen amortisman konusunu oluşturan sabit kıymetlerdir. Buna göre boş arsa ve araziler toplama dahil edilmeyecektir. Ancak gayrimaddi haklar (bu arada leasingli kıymetler), özel maliyet bedelleri gibi amortisman konusu kıymetler toplam sabit kıymet hesabına dahil edilecektir.

5 2.2. Zarar olması halinde Teşvik belgeli yatırımların faaliyete geçtiği tarih itibariyle aynı mükellefin başka teşvik belgeli veya belgesiz diğer faaliyetlerinden zarar doğması halinde zararın mahsubunda teşvik belgeli yatırımdan elde edilen kazancın dikkate alınıp alınmayacağı, dikkate alınacaksa toplam kazanca göre oranlama yapılıp yapılmayacağı konusunda belirsizlik bulunmaktadır İstisna ve indirimler olması halinde Teşvik belgeli yatırım yapan kurumların kurumlar vergisinden istisna kazanç ve indirimleri bulunduğu ve kurumun diğer faaliyetlerinden elde ettiği kazançların indirim ve istisnaları karşılayacak tutarda olmadığı taktirde, bu indirim ve istisnaların teşvik belgeli yatırımdan elde edilen kazançtan indirilmesinde sıralamanın indirimli kurumlar vergisi uygulandıktan sonra kazanç kalması halinde mi, yoksa önce söz konusu istisna ve indirimlerin uygulanması ve sonra kalan tutarın indirimli kurumlar vergisine konu edilmesi şeklinde mi olması gerektiği belirsizdir. 3. Bir Örnek 3. bölgede organize sanayi bölgesi dışında 2013 yılında başlayan teşvik belgeli 11 milyon liralık yatırım söz konusudur. Yatırım 2015 yılında tamamlanmıştır. Teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırım harcamaları yıllar itibariyle şöyledir yılında ,-TL 2014 yılında ,-TL 2015 yılında ,-TL ,-TL Şirketin yıllar itibariyle kazançları da şöyledir yılı diğer faaliyet kazancı: ,-TL 2014 yılı diğer faaliyet kazancı: ,-TL 2015 yılı teşvikli yatırım kazancı: ,-TL 2015 yılı diğer faaliyet kazancı: ,-TL 2016 yılı teşvikli yatırım kazancı: ,-TL 2016 yılı diğer faaliyet kazancı: ,-TL 2017 yılı teşvikli yatırım kazancı: ,-TL 2017 yılı diğer faaliyet kazancı: ,-TL Yukarıda verilen bilgilere göre bu yatırım için; -Yatırıma katkı oranı: %25 -Yatırıma katkı tutarı: x%25= ,-TL -Mahsuben yararlanılacak azami yatırıma katkı tutarı: x%20= ,-TL -İndirimli kurumlar vergisi oranı: %8 (%60 indirimli oran)dir.

6 Buna göre şirketin kurumlar vergisi hesabı yıllar itibariyle aşağıdaki gibi olacaktır yılı ,-TL: Diğer faaliyet kazancı ,-TL: Mahsuben indirimli kurumlar vergisi matrahı [ /(%20-%8)] ,-TL: %20 oranlı kurumlar vergisi matrahı ( ) ,-TL: İndirimli kurumlar vergisi ( x%8) ,-TL: %20 oranlı kurumlar vergisi ( x%20) ,-TL : Toplam kurumlar vergisi ( ) Yukarıdaki TL, %20 yerine %8 oranı uygulanmak suretiyle ,-TL vergi avantajı sağlayan tutar olarak hesaplanmıştır. Bu dönemde +mahsuben yararlanılabilecek yatırıma katkı tutarı: ,- +Fiilen yararlanılan yatırıma katkı tutarı (mahsuben): ,- ( x%12) +Sonraki döneme devreden yatırıma katkı tutarı: ,- ( =) 2014 yılı ,-TL: Diğer faaliyet kazancı ,-TL: %20 oranlı kurumlar vergisi matrahı ,-TL: %20 oranlı kurumlar vergisi yılı ,-TL: İndirimli kurumlar vergisi matrahı ,-TL: %20 oranlı kurumlar vergisi matrahı ,-TL: İndirimli K.V. ( x%8) ,-TL: %20 oranlı K.V. ( x%20) ,-TL: Toplam kurumlar vergisi Bu dönemde +Yararlanılabilen yatırıma katkı tutarı: ,- ( %12) +Sonraki Döneme Devreden Yat. Katkı Tutarı: ,- ( =) 2016 yılı ,-TL: İndirimli K.V. matrahı ,-TL: %20 oranlı K.V. matrahı ,-TL: İndirimli K.V. ( x%8) ,-TL: %20 oranlı K.V. ( x%20) ,-TL: Toplam kurumlar vergisi

7 Bu dönemde +Yararlanılabilen yatırıma katkı tutarı: ,- ( %12) +Sonraki Döneme Devreden Yat. Katkı Tutarı: ,- ( =) 2017 yılı ,-TL: İndirimli K.V. matrahı [880,000/(%20-%8)] ,-TL: %20 oranlı K.V. matrahı ,-TL: İndirimli K.V. ( x%8) ,-TL: %20 oranlı K.V.( x%20) ,-TL: Toplam kurumlar vergisi ( ) Yukarıdaki ,-TL, %20 yerine %8 oranı uygulanmak suretiyle ,-TL vergi avantajı sağlayan tutar olarak hesaplanmıştır. Bu dönemde +Yararlanılabilen yatırıma katkı tutarı: ,- ( x%12) +Sonraki Döneme Devreden Yat. Katkı Tutarı: - 0 Yatırıma katkı tutarının (indirimli kurumlar vergisi uygulanmak suretiyle tahsilinden vazgeçilen vergi) bu yatırım için ,-TL olduğu belirtilmişti. Yararlanılan yatırıma katkı tutarları ise şöyledir yılında ,-x%12(%20-%8)= ,-TL (mahsuben) 2014 yılında yılında ,-x%12 = ,-TL 2016 yılında ,-x%12 = ,-TL 2017 yılında ,-x%12 = ,-TL ,-TL 7 Böylece ,-TL lik yatırımın %25 i olan ,-TL tahsilinden vazgeçilen vergi yoluyla devlet tarafından karşılanmış olmaktadır. Saygılarımızla, Hasan Zeki Süzen (YMM) - Ekrem Kayı (YMM) G/K-D/A

Sirküler No: 2011 Sirküler Tarihi:

Sirküler No: 2011 Sirküler Tarihi: Altınova Mah. İstanbul Cad. Buttim Plaza No: 424-4 / 1702 16250 Osmangazi / BURSA T: +90 (0224) 211 42 24 F: +90 (0224) 211 42 49 www.saymmas.com.tr Sirküler No: 2011 Sirküler Tarihi: 13.01.2017 KONU:

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü. Sayı : [ÖZG-15/59]

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü. Sayı : [ÖZG-15/59] T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Grup Müdürlüğü Sayı : 17192610-125[ÖZG-15/59]-228 03.10.2016 Konu : Diğer faaliyetlerden elde edilen kazançlara indirimli

Detaylı

İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASININ ESASLARI

İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASININ ESASLARI MAKALE Tahir ÖZIRMAK I. Giriş: İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASININ ESASLARI İndirimli kurumlar vergisi oranı uygulaması Kurumlar Vergisi Kanunu' nun 32/A maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu madde

Detaylı

İSA KARŞI YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR

İSA KARŞI YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ VE UYGULAMA ÖRNEĞİ TARİH 10.05.2012 BÜLTEN NO 2012/006 Teşvik belgesine bağlanan yatırımlardan elde edilecek kazançların indirimli orana tabi kurumlar vergisine tabi tutulmasına

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü) Sayı : 62030549-125[32A-2013/331]-269 17/02/2015 Konu : İndirimli kurumlar vergisi uygulaması.

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10)

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE 1 3/4/2007 tarihli ve 26482 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/34

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/34 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 05.07.2017 Sayı : 2017/34 Değerli Müşterimiz; 2017 yılında yapılan yatırım harcamalarında, genel teşvik uygulamalarına ilave olarak, özellikli teşvikler getirilmiştir. Buna

Detaylı

BÖLGESEL TEġVĠKLĠ YATIRIMLARDA ĠNDĠRĠMLĠ KURUMLAR VERGĠSĠ UYGULAMASI

BÖLGESEL TEġVĠKLĠ YATIRIMLARDA ĠNDĠRĠMLĠ KURUMLAR VERGĠSĠ UYGULAMASI BÖLGESEL TEġVĠKLĠ YATIRIMLARDA ĠNDĠRĠMLĠ KURUMLAR VERGĠSĠ UYGULAMASI 1. KONU Bilindiği üzere, 5520 sayılı Kurumlar Kanununun 32/A maddesinde; finans ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar,

Detaylı

Yatırımların Teşvik Edilmesinde Vergi İndirimi

Yatırımların Teşvik Edilmesinde Vergi İndirimi Yatırımların Teşvik Edilmesinde Vergi İndirimi Daha önceki yazılarımızda ayrıntılı olarak açıklandığı üzere; Yatırımların teşvik edilmesine yönelik olarak yayımlanan 14/07/2009 tarihli ve 2009/15199 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/145 Ref: 4/145

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/145 Ref: 4/145 SİRKÜLER İstanbul, 17.08.2016 Sayı: 2016/145 Ref: 4/145 Konu: SERMAYE AVANSI İLE İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMALARINA DAİR AÇIKLAMALAR İÇEREN KVK GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR 05.08.2016 tarih ve 29792

Detaylı

DUYURU: / tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 10 seri no.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde;

DUYURU: / tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 10 seri no.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde; 1 DUYURU: 16.08.2016/51 05.08.2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 10 seri no.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde; Sermaye avansı olarak ödenen tutarların nakdi sermaye arttırımında geçerli faiz indirimi

Detaylı

UYGULAMALI ÖRNEKLERLE İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ. Dr.Koray ATEŞ

UYGULAMALI ÖRNEKLERLE İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ. Dr.Koray ATEŞ UYGULAMALI ÖRNEKLERLE İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ Dr.Koray ATEŞ koray@taxandtax.com İndirimli Kurumlar Vergisi Müessesesi Mevzuatımıza Ne Zaman Girmiştir? İndirimli kurumlar vergisi müessesesi 28.02.2009

Detaylı

: Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) de Değişiklik

: Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) de Değişiklik SİRKÜLER TARİH : 11.08.2016 SAYI : 2016-08-6 KONU : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) de Değişiklik Yapılmasına dair Tebliğ (Seri No: 10) ÖZETİ : Tebliğde sermaye artırımlarında hesaplanarak

Detaylı

SİRKÜLER 2016/41. Söz konusu Tebliğ ile de sermaye avanslarının indirim şartları örnekli açıklamalarla ele alınmıştır.

SİRKÜLER 2016/41. Söz konusu Tebliğ ile de sermaye avanslarının indirim şartları örnekli açıklamalarla ele alınmıştır. SİRKÜLER 2016/41 08.08.2016 KONU : Nakit Sermaye Artırımında Faiz İndirimi Uygulamasında Sermaye Avansı Tutarları ve İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasına İlişkin Açıklamaların Yer aldığı Tebliğ Yayımlandı

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri /

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı. 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri / T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri / Konusu : İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulaması Tarihi : /01/2015 Sayısı : KVK - / 2015-1 / İndirimli Kurumlar

Detaylı

Sirküler No: 038 İstanbul, 16 Nisan 2014

Sirküler No: 038 İstanbul, 16 Nisan 2014 Sirküler No: 038 İstanbul, 16 Nisan 2014 Konu: Mali İdare, indirimli kurumlar vergisi uygulamasında tereddüt bulunan bazı konulara ilişkin görüşünü açıkladı. Özet: İndirimli kurumlar vergisi uygulamasında,

Detaylı

SİRKÜLER. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2016/29

SİRKÜLER. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2016/29 SİRKÜLER Sirküler Tarihi: 11.08.2016 Sirküler No: 2016/29 Batı YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Halit Ziya Bulvarı no:42 Kat:1 Çankaya/İzmir TÜRKİYE Tel: 0232 489 78 48 Faks: 0232 489 01 08 e-mail: info@batiymm.com.tr

Detaylı

ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KARARI

ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KARARI ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KARARI Karar Tarihi: 01.06.2016 Karar No : 2016/185-05 I-KONU Ankara YMM Odası Başkanlığının 16.05.2016 tarih ve D.53/1088

Detaylı

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR (ESKİ VE YENİ HALLERİ)

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR (ESKİ VE YENİ HALLERİ) YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR (ESKİ VE YENİ HALLERİ) Madde 1-15/6/2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yatırımlarda

Detaylı

FİNANSAL KİRALAMA YOLU İLE EDİNİLEN MAKİNE VE TECHİZATLARIN İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI

FİNANSAL KİRALAMA YOLU İLE EDİNİLEN MAKİNE VE TECHİZATLARIN İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI FİNANSAL KİRALAMA YOLU İLE EDİNİLEN MAKİNE VE TECHİZATLARIN İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASI Mehmet Duman mehmet@dumanglobal.com @Duman_Global 1. GİRİŞ İndirimli kurumlar vergisi uygulaması 28.02.2009

Detaylı

15/Şubat/2017 Platform Çalışması ( Değişiklikler ve Özet) 13/Mart/2019 İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulama Çalışması

15/Şubat/2017 Platform Çalışması ( Değişiklikler ve Özet) 13/Mart/2019 İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulama Çalışması 15/Şubat/2017 Platform Çalışması ( Değişiklikler ve Özet) 13/Mart/2019 İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulama Çalışması YMM Adem ÖZZAİM YMM Hüsnü ERDOĞMUŞ Sunu Planı 1. Kapsam 2. Yasal Düzenlemeler 3. Destek

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 62

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 62 İstanbul, 09 Ağustos 2016 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 62 KONU İndirimli Kurumlar vergisi Uygulaması Hk. 28 Şubat 2009 tarihli Mükerrer Resmi Gazete de yayımlanan 5838 sayılı Kanunla, 5520 sayılı

Detaylı

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi Giriş... 3 1. Mevzuat ve tanımlar... 4 a. Tanımlar... 4 b. İndirimli kurumlar vergisi uygulamasına ilşkin Kanun metni ve diğer mevzuat... 4 2. Komple yeni yatırım / tevsi

Detaylı

AKDENİZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

AKDENİZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. Tarih: 07.01.2015 Sayı : 2015/06 YATIRIM DÖNEMİ İÇİNDE İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ Bilindiği üzere indirimli kurumlar vergisi uygulaması 2009 yılında 15199 sayılı Bakanlar Kurulu kararınca yürürlüğe girmişti.

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/17

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/17 Değerli Müşterimiz, Ö z e t B ü l t e n Tarih : 21.03.2017 Sayı : 2017/17 YATIRIM TEŞVİK KARARNAMESİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILMIŞTIR (2012/3305 SAYILI) 2017/9917 Sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında

Detaylı

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi 2 İçindekiler 1. Mevzuat ve tanımlar 3 6 a. Tanımlar 7 b. İndirimli kurumlar vergisi uygulamasına ilişkin Kanun metni ve diğer mevzuat 8 2. Komple yeni yatırım/tevsi

Detaylı

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi Giriş... 3 1. Mevzuat ve tanımlar... 4 a. Tanımlar... 4 b. İndirimli kurumlar vergisi uygulamasına ilişkin Kanun metni ve diğer mevzuat... 4 2. Komple yeni yatırım /

Detaylı

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi - 2015 0 İndirimli kurumlar vergisi müessesesi 28.02.2009 tarihli (mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlanan 5838 sayılı Kanun ile mevzuatımıza girmiştir. Bu uygulamayla ilgili

Detaylı

I. BÖLGE YATIRIM TEŞVİKLERİ SİRKÜLERİ (LXI)

I. BÖLGE YATIRIM TEŞVİKLERİ SİRKÜLERİ (LXI) 1 SİRKÜLER - LXI Sirküler Tarihi: 10.07.2012 Sirküler No : 61 Focus Denetim ve Y.M.M. Ltd. Şti Maltepe Mah. Edirne Çırpıcı yolu No:5-4 Vatan Residans A Blok Kat:5 Daire:10 Topkapı/İstanbul Tel: 0-212-510

Detaylı

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi

İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi İndirimli Kurumlar Vergisi Rehberi Giriş... 3 1. Mevzuat ve tanımlar... 4 a. Tanımlar... 4 b. İndirimli kurumlar vergisi uygulamasına ilişkin Kanun metni ve diğer mevzuat... 4 2. Komple yeni yatırım /

Detaylı

DENET VERGİ DUYURU 2017 YILINDA YAPILAN YATIRIMLARA SAĞLANAN ÖZELLİKLİ TEŞVİKLER

DENET VERGİ DUYURU 2017 YILINDA YAPILAN YATIRIMLARA SAĞLANAN ÖZELLİKLİ TEŞVİKLER DENET VERGİ DUYURU Duyuru Tarihi : 30.06.2017 Duyuru No : 2017/088 Yayımlandığı Yer : VERGİ DÜNYASI DERGİSİ Temmuz 2017 Sayı : 431 Mehmet Emek KURT Yeminli Mali Müşavir emek.kurt@bdo.com.tr 2017 YILINDA

Detaylı

KONU: İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ

KONU: İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ Sayı: Vergi/2014.034 Tarih: 22.09.2014 -VERGİ SİRKÜLERİ- KONU: İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ Kurumlar vergisi kanununun 32/A maddesi uyarınca; Ekonomi Bakanlığı tarafından teşvik belgesine bağlanan yatırımlardan

Detaylı

Denet Duyuru Duyuru Tarihi : Duyuru No : DUYURU/ Yayımlandığı Yer : LEBİB YALKIN DERGİSİ / EYLÜL 2009 / SAYI : 69 / Sayfa :

Denet Duyuru Duyuru Tarihi : Duyuru No : DUYURU/ Yayımlandığı Yer : LEBİB YALKIN DERGİSİ / EYLÜL 2009 / SAYI : 69 / Sayfa : Denet Duyuru Duyuru Tarihi : 03.09.2009 Duyuru No : DUYURU/2009-082 Yayımlandığı Yer : LEBİB YALKIN DERGİSİ / EYLÜL 2009 / SAYI : 69 / Sayfa : 100-110 Mehmet YILDIRIM Eski Hesap Uzmanı BDO Denet Vergi

Detaylı

Özelge: Yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilen imalatına ilişkin yatırımlarda İndirimli kurumlar vergisi uygulaması hakkında hk.

Özelge: Yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilen imalatına ilişkin yatırımlarda İndirimli kurumlar vergisi uygulaması hakkında hk. Özelge: Yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilen imalatına ilişkin yatırımlarda İndirimli kurumlar vergisi uygulaması hakkında hk. Sayı: B.07.1.GİB.4.41.15.01-KVK-2011/7-54 Tarih: 28/02/2012

Detaylı

Ali YERLİ. Yeminli Mali Müşavir

Ali YERLİ. Yeminli Mali Müşavir Ali YERLİ Yeminli Mali Müşavir Ali Yerli Yeminli Mali Müşavirlik Ve Bağımsız Denetim A.Ş İşçi Blok. Mah. Mevlana Bulv No:182 Ege Plaza B-Blok No:88 Balgat-Çankaya/ANKARA Tel: 0312 4720237-38 Fax: 0312

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 30 İST, 04.03.2009. 5838 Sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu da yapılan değişiklikler.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 30 İST, 04.03.2009. 5838 Sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu da yapılan değişiklikler. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 30 İST, 04.03.2009 ÖZET: 5838 Sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu da yapılan değişiklikler. 5838 SAYILI KANUNLA GELİR VERGİSİ KANUNU VE KURUMLAR VERGİSİ

Detaylı

Sirküler no: 025 İstanbul, 20 Şubat 2009

Sirküler no: 025 İstanbul, 20 Şubat 2009 Sirküler no: 025 İstanbul, 20 Şubat 2009 Konu: 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun un, kurumlar vergisi ile ilgili hükümleri. Özet: 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

Detaylı

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Mevzuat Platformu

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Mevzuat Platformu TEŞVİK SİSTEMİNDE, İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ GELİŞMELER 30/Mart/2017 YMM. Adem ÖZZAİM İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Mevzuat Platformu Sunu PLANI 1. Yasal Çerçeve 2. İndirimli Kurumlar Vergisi

Detaylı

İndirimli kurumlar vergisi uygulamasında tereddüde düşülen hususlar ve karşılaşılan sorunlar

İndirimli kurumlar vergisi uygulamasında tereddüde düşülen hususlar ve karşılaşılan sorunlar Kuzey YMM AŞ Büyükdere Cad. Beytem Plaza No:20 34381 Şişli İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com İndirimli kurumlar vergisi uygulamasında tereddüde düşülen hususlar ve karşılaşılan

Detaylı

İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASINDA ÖZELLİK ARZ EDEN HUSUSLAR

İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASINDA ÖZELLİK ARZ EDEN HUSUSLAR İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ UYGULAMASINDA ÖZELLİK ARZ EDEN HUSUSLAR Geçmişte uygulanan yatırım indiriminin kaldırılmasından sonra, Kurumlar Vergisi Kanununa 5838 Sayılı Kanunun 9 uncu maddesiyle eklenen

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.08.2009 Sayı: 2009/121 Ref: 4/121

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.08.2009 Sayı: 2009/121 Ref: 4/121 SĐRKÜLER Đstanbul, 26.08.2009 Sayı: 2009/121 Ref: 4/121 Konu: KURUMLAR VERGĐSĐ KANUNU MADDE 32/A KAPSAMINDA ĐNDĐRĐMLĐ KURUMLAR VERGĐSĐ UYGULAMASI Đndirimli kurumlar vergisi 5520 sayılı Kurumlar Vergisi

Detaylı

Sayı : 2009/161-01 Tarih: 11.03.2009 VERGİ SİRKÜLERİ

Sayı : 2009/161-01 Tarih: 11.03.2009 VERGİ SİRKÜLERİ Sayı : 2009/161-01 Tarih: 11.03.2009 VERGİ SİRKÜLERİ Son günlerde vergi mevzuatında yapılan önemli değişikliklerden bazıları aşağıdaki gibidir. 1. Teşvik Belgeli Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi

Detaylı

ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KARARI

ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KARARI ANKARA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI MEVZUAT İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KARARI Karar Tarihi: 15.04.2015 Karar No :2015/168-04 I-KONU : 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanuna eklenen 32/A maddesi ile

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/15

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/15 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 21.01.2019 Sayı : 2019/15 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -Perakende Ticarette

Detaylı

BÖLGE YATIRIM TEŞVİKLERİ SİRKÜLERİ (LXIII)

BÖLGE YATIRIM TEŞVİKLERİ SİRKÜLERİ (LXIII) 1 Focus Denetim ve Y.M.M. Ltd. Şti Maltepe Mah. Edirne Çırpıcı yolu No:5-4 Vatan Residans A Blok Kat:5 Daire:10 Topkapı/İstanbul Tel: 0-212-510 48.14 Fax: 0-212-510 53 14 web: www.fokusdenetim.com.tr e-mail:

Detaylı

İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasına İlişkin Açıklamalar İçeren Kurumlar Vergisi Tebliğ Taslağı AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU

İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasına İlişkin Açıklamalar İçeren Kurumlar Vergisi Tebliğ Taslağı AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasına İlişkin Açıklamalar İçeren Kurumlar Vergisi Tebliğ Taslağı AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU RESMİ GAZETE TARİHİ RESMİ GAZETE SAYISI MEVZUAT TÜRÜ TEBLİĞ (TASLAK) YAYIMLANMA

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI Eğitim Yatırımlarında Sağlanan Destekler Bilgi Notu Yatırım Destek Ofisleri 07/01/2013 İçindekiler 1. Tanımlar... 2 2. Destekler... 2 2.1. Öncelikli

Detaylı

SİRKÜLER Tarih,07/10/2016 Sayı:2016/47. KONU: Yatırım Teşvik Uygulamasında Değişiklikler Yapıldı.

SİRKÜLER Tarih,07/10/2016 Sayı:2016/47. KONU: Yatırım Teşvik Uygulamasında Değişiklikler Yapıldı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,07/10/2016 Sayı:2016/47

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : 09.04.2015 Sayı : 2015/11

Ö z e t B ü l t e n Tarih : 09.04.2015 Sayı : 2015/11 1 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 09.04.2015 Sayı : 2015/11 Değerli MüĢterimiz, Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. I- 6637 SAYILI KANUN YAYIMLANDI 07.04.2015

Detaylı

Mali Bülten No: 2015/3

Mali Bülten No: 2015/3 ` Mali Bülten No: 2015/ Vergi/ 6 Ocak 2015 İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasına İlişkin Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri Taslağı Hazırlandı kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: Yatırım teşvik mevzuatına

Detaylı

TEVSİ YATIRIMLARDA VERGİ İNDİRİMİ TEŞVİKİ

TEVSİ YATIRIMLARDA VERGİ İNDİRİMİ TEŞVİKİ TEVSİ YATIRIMLARDA VERGİ İNDİRİMİ TEŞVİKİ Nesimi YAŞAR* 1- GİRİŞ Yatırım Teşvik mevzuatı gereğince; tevsi (yenileme, ilave) yatırım yapan mükelleflerin kullanabileceği vergi indirimi hakkının, yine aynı

Detaylı

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 1. LEVENT/İSTANBUL Tel:0 212 281 29 29 Fax: 0 212 280 01 80

Levent Cad. Tekirler Sok. No:4 1. LEVENT/İSTANBUL Tel:0 212 281 29 29 Fax: 0 212 280 01 80 SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 28 İST, 24.02.2009 ÖZET: 5225 Sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanunu Genel Tebliği yayımlandı 5225 SAYILI KÜLTÜR YATIRIMLARI VE GİRİŞİMLERİNİ TEŞVİK KANUNU GENEL

Detaylı

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No:

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No: Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/56

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/56 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 13.07.2018 Sayı : 2018/56 Değerli Müşterimiz; Gelir vergisi stopaj teşviki uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği Seri No:304 Gelir Vergisi Genel Tebliği 06.07.2018

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SİRKÜLER İstanbul, Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SİRKÜLER İstanbul, 04.03.2019 Sayı: 2019/054 Ref:4/054 Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 28.02.2019 tarih ve 30700 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 798 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 5225 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ. ( Seri No : 1 )

SİRKÜLER RAPOR 5225 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ. ( Seri No : 1 ) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 24.02.2009 Sirküler No: 2009/28 5225 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ ( Seri No : 1 ) 20.02.2009 tarih ve 27147 sayılı Resmi Gazete de Yayımlanan 5225 sayılı Kültür Yatırımları

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 20.02.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27147

Resmi Gazete Tarihi: 20.02.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27147 Resmi Gazete Tarihi: 20.02.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27147 5225 SAYILI KÜLTÜR YATIRIMLARI VE GİRİŞİMLERİNİ TEŞVİK KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİNO: 1) 1. Giriş 5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini

Detaylı

Yeni Teşvik Sistemine Göre Vergisel Düzenlemeler

Yeni Teşvik Sistemine Göre Vergisel Düzenlemeler Mustafa ŞİMŞEK Yeminli Mali Müşavir antalya@ankaymm.com Yeni Teşvik Sistemine Göre Vergisel Düzenlemeler Yeni Teşvik sisteminin yasal düzenlemeleri tamamlanarak 15.06.2012 tarihli ve 2012 / 3305 sayılı

Detaylı

KONU : :AR-GE FAALİYETLERİ KAPSAMINDA ORTAYA ÇIKAN BULUŞLARA KURUMLAR VERGİSİ VE KDV İSTİSNASI GETİREN KANUN, TBMM DE KABUL EDİLDİ.

KONU : :AR-GE FAALİYETLERİ KAPSAMINDA ORTAYA ÇIKAN BULUŞLARA KURUMLAR VERGİSİ VE KDV İSTİSNASI GETİREN KANUN, TBMM DE KABUL EDİLDİ. KONU : :AR-GE FAALİYETLERİ KAPSAMINDA ORTAYA ÇIKAN BULUŞLARA KURUMLAR VERGİSİ VE KDV İSTİSNASI GETİREN KANUN, TBMM DE KABUL EDİLDİ. TBMM Genel Kurulunda 6 Şubat 2014 tarihinde kabul edilen 6518 sayılı

Detaylı

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA 2016 YILINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1 Bölgesel Yönetim Merkezleri Kurumlar Vergisinden Muaf Tutulmuştur. 2 01/01/2017 tarihinden itibaren faaliyete geçen özel kreşler ve gündüz

Detaylı

Yeni Yatırım Teşvik Paketinin Bursa ya Getirdikleri...

Yeni Yatırım Teşvik Paketinin Bursa ya Getirdikleri... Yeni Yatırım Teşvik Paketinin Bursa ya Getirdikleri... 1. Yeni Teşvik Sisteminin Genel Görünümü Yeni teşvik sistemi, aşağıdaki dört bileşenden oluşmaktadır. - Genel teşvik uygulamaları - Bölgesel teşvik

Detaylı

ENFLASYON DÜZELTMESİNDEN KALAN BİLANÇO KALEMLERİ

ENFLASYON DÜZELTMESİNDEN KALAN BİLANÇO KALEMLERİ Enflasyon Düzeltmesinden Kalan Bilanço Kalemleri 469 ENFLASYON DÜZELTMESİNDEN KALAN BİLANÇO KALEMLERİ Hasan Zeki SÜZEN * / Ekrem KAYI ** GİRİŞ Bilindiği üzere, 5024 sayılı kanunla Vergi Usul Kanununa geçici

Detaylı

SİRKÜLER NO: 2015/22

SİRKÜLER NO: 2015/22 27.04.2015 SİRKÜLER NO: 2015/22 Konu: Yatırım Teşvik Uygulamalarında Değişiklik Hk. 8 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2015/7496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2012/3305 sayılı Yatırımlarda

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/16

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/16 Değerli Müşterimiz, Ö z e t B ü l t e n Tarih : 17.03.2017 Sayı : 2017/16 2017 yılında uygulanacak olan istihdam teşvikine ilişkin 297 No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği, 16.03.2017 tarih ve 30009 sayılı

Detaylı

Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri Sayılı (Seri, Sıra Numarası, No : 03 Sayılı)

Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri Sayılı (Seri, Sıra Numarası, No : 03 Sayılı) 3 Nolu, Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri - 5520 Sayılı Seri, Sıra Numarası, No : 03 Sayılı Sirküsü Geçici 69 uncu madde ile ilgili açıklamalar ve Yatırım İndirimi İstisnası Uygulamaları Tarih 07/08/2006

Detaylı

1 SERİ NO'LU 5746 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

1 SERİ NO'LU 5746 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ 1 SERİ NO'LU 5746 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Sayısı 26959 Resmi Gazete Tarihi 06/08/2008 Kapsam 1. Giriş Teknoloji merkezi işletmelerinde, Ar-Ge merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları ile

Detaylı

5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin. Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği. (Seri No: 1) (Taslak)

5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin. Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği. (Seri No: 1) (Taslak) 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği (Seri No: 1) (Taslak) 1. Giriş Teknoloji merkezi işletmelerinde, Ar-Ge merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

sayılı Kanunun Geçici 19 uncu Maddesi Kapsamında İşe Alınan Ücretlilere İlişkin Gelir Vergisi Stopajı Teşviki Uygulaması

sayılı Kanunun Geçici 19 uncu Maddesi Kapsamında İşe Alınan Ücretlilere İlişkin Gelir Vergisi Stopajı Teşviki Uygulaması SİRKÜLER 2018/58: Yeni işe alınan çalışanların ücretleri üzerinden hesaplanan gelir vergisinin 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu nun Geçici 21. Maddesi kapsamında terkin edilmesine dair 304 seri no.lu

Detaylı

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI 06 Temmuz 2018 tarihinde 30470 sayılı resmi gazete ile yayımlanan 25/8/1999

Detaylı

Vergide Gündem Tax Agenda

Vergide Gündem Tax Agenda Vergide Gündem Tax Agenda Ağustos / August 2013 Vergi Teşvikleri özel sayısı İndirimli kurumlar vergisi uygulamasında tereddüde düşülen hususlar ve karşılaşılan sorunlar Ayşe Cebe Teknoloji geliştirme

Detaylı

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında Sirküler 2017 / 026 Referansımız: 0259/ 2017/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 291 57 10 Fax: +90 (212) 241 46 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 16.03.2017 2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/007 Ref: 4/007

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/007 Ref: 4/007 SİRKÜLER İstanbul, 02.01.2018 Sayı: 2018/007 Ref: 4/007 Konu: İMALAT SANAYİİNE YÖNELİK YATIRIM TEŞVİK BELGELİ BİNA-İNŞAAT HARCAMALARINDA KDV İADESİ İLE 15 PUANLIK EK YATIRIMA KATKI VE % 100 VERGİ İNDİRİMİ

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 02.07.2015/128-2 SERMAYE ŞİRKETLERİNDE SERMAYE ÜZERİNDEN HESAPLANAN FAİZİN VERGİ MATRAHINDAN İNDİRİMİNE İLİŞKİN BKK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 02.07.2015/128-2 SERMAYE ŞİRKETLERİNDE SERMAYE ÜZERİNDEN HESAPLANAN FAİZİN VERGİ MATRAHINDAN İNDİRİMİNE İLİŞKİN BKK YAYIMLANDI SERMAYE ŞİRKETLERİNDE SERMAYE ÜZERİNDEN HESAPLANAN FAİZİN VERGİ MATRAHINDAN İNDİRİMİNE İLİŞKİN BKK YAYIMLANDI ÖZET : 2015/7910 sayılı BKK ile sermaye şirketlerinin ilgili hesap dönemi içinde, ticaret siciline

Detaylı

SİRKÜLER. TARİH : 03.07.2015 SAYI : 2015 / 07 / 1 KONU : Kurumlar Vergisi Kanununa ilişkin 2015/7910 sayılı BKK ÖZETİ

SİRKÜLER. TARİH : 03.07.2015 SAYI : 2015 / 07 / 1 KONU : Kurumlar Vergisi Kanununa ilişkin 2015/7910 sayılı BKK ÖZETİ ---------------------------- SİRKÜLER TARİH : 03.07.2015 SAYI : 2015 / 07 / 1 KONU : Kurumlar Vergisi Kanununa ilişkin 2015/7910 sayılı BKK ÖZETİ : BKK da 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak

Detaylı

İstanbul, DUYURU 376

İstanbul, DUYURU 376 İstanbul, 4.1.2017 DUYURU 376 Konu: Döviz kurları, zorunlu BES uygulaması, TCMB avans faiz oranı, kurumlar vergisi uygulamaları, kıdem tazminatı tavanı ve vergiden istisna çocuk yardımı hakkında. 1. 31.12.2016

Detaylı

Page of 6 Ağustos 008 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 699 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: 76 SAYILI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: ). Giriş Teknoloji

Detaylı

KONUSUNU DEVLETT SAYILI. 8 Nisan. konulan başlıklı. vergi ve. takdirde. Yapılan

KONUSUNU DEVLETT SAYILI. 8 Nisan. konulan başlıklı. vergi ve. takdirde. Yapılan Vezin Sirküler 2015-024 SİRKÜLERİMİZİN KONUSUNU YATIRIMLARDA HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİ İK YAPILMASINA BAKANLAR KURULU KARARI OLUŞTURMAKTADIR. DEVLETT YARDIMLARI DAİR 2015/7496 SAYILI 8 Nisan 2015 tarihli

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/36 Ref: 4/36

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/36 Ref: 4/36 SİRKÜLER İstanbul, 08.02.2012 Sayı: 2012/36 Ref: 4/36 Konu: 2011 YILI DÖRDÜNCÜ GEÇİCİ VERGİ DÖNEMİNDE DEVREDEN YATIRIM İNDİRİMİ İSTİSNASI TUTARLARINA UYGULANACAK ENDEKSLEME ORANLARI 2010 yılı ve devam

Detaylı

KAZANCIN AYRI BİR ŞEKİLDE TESPİT EDİLEMEDİĞİ TEVSİ YATIRIMLARDA KAZANÇ TUTARININ DEĞİŞMESİ

KAZANCIN AYRI BİR ŞEKİLDE TESPİT EDİLEMEDİĞİ TEVSİ YATIRIMLARDA KAZANÇ TUTARININ DEĞİŞMESİ KAZANCIN AYRI BİR ŞEKİLDE TESPİT EDİLEMEDİĞİ TEVSİ YATIRIMLARDA KAZANÇ TUTARININ DEĞİŞMESİ HOW SHOULD A CHANGE IN TOTAL REVENUE EFFECT TAX AMOUNT TO BE PAID WHEN GAINS FROM AN EXPANSIONAL OR ADDITIONAL

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 08.08.2014 Sayı:2014/141 Ref: 4/141. Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARA İLAVELER YAPILMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 08.08.2014 Sayı:2014/141 Ref: 4/141. Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARA İLAVELER YAPILMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 08.08.2014 Sayı:2014/141 Ref: 4/141 Konu: YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARA İLAVELER YAPILMIŞTIR 06.08.2014 tarih ve 29080 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Bakanlar Kurulu

Detaylı

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır

İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Tax WWW.ONERYMM.COM.TR 13.ONUR YILIMIZ 2018 27 İlave İstihdama Sağlanan Gelir Vergisi Stopaj Teşviklerine İlişkin Uygulama Esasları Açıklanmıştır Özet Büromuzun 2018-17 sayılı sirkülerinde ayrıntılı olarak

Detaylı

karar vermiş ve bu Karar, 8 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girmişti.

karar vermiş ve bu Karar, 8 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girmişti. Sayın Meslektaşımız; 10.08.2010 Sirküler, 2010 / 12 Konu: Yatırım indirimi istisnasının kullanımı kazancın % 25 i ile sınırlandırılmıģ olduğu, istisnadan sadece 2010 yılında yararlanılabileceği ve 2010

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SERİ NO: 297) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Düzenleme Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğde, 9/2/2017 tarihli

Detaylı

denetim güç katar Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık

denetim güç katar Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık denetim güç katar Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax:0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No:

Detaylı

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: SİRKÜLER TARİHİ : 16 /03/2017 SİRKÜLER NO : 2017/46 İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

"B- 3. maddesiyle 193 sayılı Yasaya eklenen 69 uncu maddenin birinci fıkrasının sonunda yer alan;

B- 3. maddesiyle 193 sayılı Yasaya eklenen 69 uncu maddenin birinci fıkrasının sonunda yer alan; GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 276) 23/7/2010 tarihli ve 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve 1 Kanun Hükmünde Kararnamelerd 1. Yasal Düzenleme 30/3/2006 tarihli ve 5479 sayılı Kan

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/100

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/100 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği SİRKÜLER TARİH : 25.03 03.201.2017 SAYI : 2017-03 03-08 KONU KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ÖZETİ : Tebliğde, özel sektör işverenlerinin 2016 yılı Aralık ayına ilişkin olarak verdikleri

Detaylı

YATIRIM İNDİRİMİ İLE İLGİLİ GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

YATIRIM İNDİRİMİ İLE İLGİLİ GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 01.10.2010 / 110-1 YATIRIM İNDİRİMİ İLE İLGİLİ GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 276 seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği nde 6009 sayılı Yasa ile değiştirilen GVK nın geçici

Detaylı

ADINIZ - SOYADINIZ E-BÜLTEN NAKİT SERMAYE ARTIRIMI

ADINIZ - SOYADINIZ E-BÜLTEN NAKİT SERMAYE ARTIRIMI E-BÜLTEN NAKİT SERMAYE ARTIRIMI Kurumlar Vergisi Kanunu nun diğer indirimler başlıklı 10. maddesine eklenen ( ı ) bendi ile şirketlerin nakit yoluyla sermaye artırımlarını teşvik etmek ve böylece dış kaynaklar

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. 10.02.2017 SİRKÜLER NO: 2017 / 20 Konu: Nakdi sermaye artışlarında kurumlar vergisi matrahından indirim uygulaması hk. Bilindiği üzere 27.03.2015 tarihli ve 6637 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

Konu: 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğ, 16/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğ, 16/03/2017 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. No: 2017/34 Tarih: 16.03.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 KÜLTÜR YATIRIM VE GİRİŞİMLERİNE GELİR VERGİSİ STOPAJI, SİGORTA PRİMİ İŞVEREN PAYI VE SU BEDELİ İNDİRİMİ İLE ENERJİ DESTEĞİ UYGULAMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/10 TARİH : 06/08/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/10 TARİH : 06/08/2008 Abide-l Hurriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Sisli Istanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/10 TARİH : 06/08/2008 KONU

Detaylı

SİRKÜLER (2013-10) KONU: TEŞVİK BELGESİNE BAĞLI YATIRIMLARDA İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ

SİRKÜLER (2013-10) KONU: TEŞVİK BELGESİNE BAĞLI YATIRIMLARDA İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ İstanbul, 08.02.2013 SİRKÜLER (2013-10) KONU: TEŞVİK BELGESİNE BAĞLI YATIRIMLARDA İNDİRİMLİ KURUMLAR VERGİSİ 1. YASAL ÇERÇEVE a. Kurumlar Vergisi Kanununun 32/A Maddesi 28.02.2009 tarih ve 27155 sayılı

Detaylı

EĞİTİME SAĞLANAN DESTEKLER

EĞİTİME SAĞLANAN DESTEKLER EĞİTİME SAĞLANAN DESTEKLER Edirne Yatırım Destek Ofisi 2014 15.06.2012 tarih ve 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar 19.06.2012 tarih ve 28328 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

Sayı : 2016/217 6 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N FİNANSMAN GİDERLERİNİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ

Sayı : 2016/217 6 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N FİNANSMAN GİDERLERİNİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ Sayı : 2016/217 6 Tarih : 05.12.2016 Ö Z E L B Ü L T E N FİNANSMAN GİDERLERİNİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ 1 I- GİRİŞ İşletmeler ihtiyaç duydukları finansal kaynağı özkaynaklardan veya yabancı kaynaklardan sağlarlar.

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 02 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 02 Tarih: Sirküler No: 2017 / 02 Tarih: 06.01.2017 Konu: 1 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 11 SERİ NO LU KURUMLAR VERGİSİ TEBLİĞİ YAYINLANDI 2 1 SERİ NOLU KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİNDE

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48 TARİH : 16.03.2017 NUMARA : 2017/48 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/48 Konu : 297 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği (4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Eklenen Geçici 18 İnci Maddenin Uygulaması) 16/3/2017

Detaylı

Konu: Gelır Stopaj Vergi İndirimi -Teşviki-Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

Konu: Gelır Stopaj Vergi İndirimi -Teşviki-Uygulamasına İlişkin Açıklamalar İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401379

Detaylı