AXA HOLDİNG FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AXA HOLDİNG FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 2016 FAALİYET RAPORU AXA HOLDİNG FAALİYET RAPORU

2 AXA HOLDİNG SERMAYE TABLOSU Şirketin Ünvanı Şirketin Adresi Ticaret Sicili Memurluğu Önceki Sermayesi Şimdiki Sermayesi AXA HOLDİNG A.Ş. : Meclisi Mebusan Cad.No:15 Salıpazarı /İSTANBUL : İstanbul Ticaret Odası : ,00 TL : ,00 TL SERMAYE ARTTIRIMINA İŞTİRAK EDEN PAY SAHİPLERİNİN; Sermaye Payı HİSSE ADEDİ İŞTİRAK TL. 1 KR ORANI % * * AXA SA , , Guillaume Herve Marie Xavier LEJEUNE 0,01 1 0, MARC BERNARDIN 0,01 1 0, AXA MEDİTERRANEAN HOLDİNG, S.A , , RONALD GRUNBERG 0,01 1 0, PEKİN BARAN 0,01 1 0, TOPLAM , ,00 JEAN-LAURENT RAYMOND MARİE GRANIER'in VE PROF.DR.ALİ HÜSREV BOZER'İN YK üyeliği 26/10/2016 tarihinde sona ermiş olup sahip olduğu 1 adet hisse AXA MEDİTERRANEAN HOLDİNG, S.A.'ya devrolmuştur.

3 AXA HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYELERİ Wilm Langenbach Yönetim Kurulu Başkanı 1996 yılında WHU Koblenz Diplom-Kaufmann İşletme bölümünden mezun olan Langenbach, aynı üniversitede İşletme doktorasını tamamlayarak 2000 yılında doktor unvanını kazanmıştır yılında çalışma hayatına başlayan ve AXA HOLDİNG in Yönetim Kurulu üyeliğine 2015 yılında seçilen Langenbach aynı zamanda AXA Medla Holding şirketinde Operasyonlardan sorumlu Başkan olarak görev yapmaktadır. Guillaume Herve Marie Xavier Lejeune Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lejeune, Hautes Etudes Commerciales (HEC Paris) ve Centre d Etudes Actuarielles (Aktüerya Bölümü) mezunudur da Eurosept te danışman olarak ve sonrasında 1995 te AT Kearney de müdür olarak çalışma hayatına başlamıştır. AXA Grubu na 1996 yılında katılan Lejeune ilk olarak AXA GMS, Plan Bütçe ve Raporlama Departmanında, Amerika, İngiltere ve Asya Bölgelerinin finansal kontrolünden sorumlu olarak çalışmıştır. Daha sonra sırası ile 1999 da AXA Conseil de Satıştan sorumlu Bölüm Başkanı, 2001 de AXA Fransa Genel Müdür Yardımcısı, 2003 te AXA Fransa, Güney Batı Bölgesi Satış Bölüm Başkanı, 2006 da AXA Fransa Finansal Kontrol ve Strateji Yöneticisi, 2008 de AXA Meksika, Mali İşler Başkanı ve 2011 yılından itibaren, AXA Fransa da Operasyondan sorumlu Başkan olarak çalışmıştır yılından itibaren AXA SİGORTA da CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Ronald Grunberg Yönetim Kurulu Üyesi Grunberg, Lausanne Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1975 yılı mezunudur. Kariyerine 1968 yılında Profilo Holding de başlayan Grunberg, aile şirketi olan Grunberg A.Ş. de Genel Müdür görevini sürdürmüştür. Şirketin BSH Ev Aletleri A.Ş. ye satılmasıyla beraber bu şirkette İcra Kurulu Üyesi ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı unvanıyla çalışma hayatını devam ettirmektedir. Grunberg, TÜSİAD Üyesi ve TEMA Deutschland Mütevelli Heyeti Üyesidir.

4 Marc Bernardin Yönetim Kurulu Üyesi Bernardin, Siyasal Bilimler (Sciences-Po) 1965 yılı mezunudur yılında Paris II Hukuk Fakültesi nden mezun olup Hukuk Doktoru unvanını almıştır. Kariyerine 1969 yılında Afganistan ın Fransız Elçiliği nde ataşe olarak başlayan Bernardin, 1974 yılında Madagaskar da Union des Assurances de Paris şirketinin temsilcisi olarak, 1977 yılında Senegal Sigorta ve Reasürans Şirketi nde Teknik Yönetici olarak görev almıştır ve yılları arasında Türkiye de İmtaş Sigorta da Murahhas Üye olarak görevini sürdürmüştür. AXA Fransa da da çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bernardin, Dakar Hukuk Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü nde dersler vermiştir. Bir dönem İstanbul daki Fransız Ticaret Odası nın da başkanlığını yapmıştır. Halen Paris te Türk Fransız Dostluk Derneği nin Başkanlığını yapmaktadır. Ömer Pekin Baran Yönetim Kurulu Üyesi Baran, Paris I Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1965 yılı mezunudur yılında Deniz Ticaret Odası nın Kurucuları arasında yer almış ve ilk Yönetim Kurulu Başkanlığı nı yapmıştır yılları arasında Türk Deniz Eğitim Vakfı nın da ilk Yönetim Kurulu Başkanlığı nı yapmıştır. Galatasaray Üniversitesi Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı nın yanı sıra, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti nde de yer almaktadır yılında bir aile şirketi olarak kurulmuş olan Denizcilik A.Ş. nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Ana Hissedarı olarak iş hayatını devam ettirmektedir. Baran TÜSİAD, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türk İngiliz Konseyi üyesidir. Ayrıca Türk Fransız Konseyi Başkan Yardımcısı ve Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısıdır. Celalettin Ali Erlat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Erlat, Heybeliada Deniz Lisesi 1979, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1985 yılı mezunudur yılında çalışma hayatına başlayan ve AXA SİGORTA da 2002 yılından beri görev yapmakta olan Erlat, AXA SİGORTA nın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve aynı zamanda Hukuk, Bedeni Zararlar, Uyum ve İş Sürekliliği departmanları ve bu departmanlara bağlı tüm birimlerin yöneticisidir. Fabian Joachim Rupprecht Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu üyeliğine 2016 yılında seçilen Rupprecht 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle AXA Mediterranean Holding şirketinde CFO (mali işlerden sorumlu başkan) olarak görev almaktadır yılından beri farklı AXA şirketlerinde yönetici ve üst düzey yöneticilik görevlerini üstlenmiştir.

5 AXA HOLDİNG GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI Yavuz Ölken Teknik ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı 1966, İzmir. Ölken, Saint Joseph Fransız Koleji 1981, İzmir Atatürk Lisesi 1984, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1989 yılı mezunudur yılında çalışma hayatına başlayan ve şirketimizde 2002 yılından beri görev yapmakta olan Ölken, AXA Sigorta nın Kurumsal ve Ticari Teknik, Bireysel Teknik, Fiyatlandırma ve Rezerv, Reasürans, Ticari ve Kurumsal Riskler Satış Destek, Proje Yönetimi, Bilgi Teknolojileri (Entegrasyon ve Yurt Dışı İş Geliştirme, Hayat ve Emeklilik Yazılım, Dijital Çözümler, Sistem Performans ve Hayat Dışı Yazılım, Sistem ve Network Yönetimi, Veri Ambarı ve Müşteri Değer Yönetimi) Departmanları ve bu departmanlara bağlı tüm birimlerin yöneticisidir. İbrahim Olgun Küntay Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı 1961, Ankara. Küntay, Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü 1983 yılı mezunudur. Aynı üniversitede istatistik doktorasını tamamlamıştır yılında çalışma hayatına başlayan ve şirketimizde 1999 yılından beri görev yapmakta olan Küntay, AXA Hayat ve Emeklilik in Hayat, Aktüerya, Hayat Sistem Geliştirme, Hayat Emeklilik Operasyon Merkezi Departmanlarının ve bu departmanlara bağlı tüm birimlerin yöneticisidir. Özer Şimşek Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı 1969, Sivas. Şimşek, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 1992 yılı mezunudur. Şirketimizde 2008 yılından beri görev yapmakta olan Şimşek tüm satış, dağıtım kanalları yönetimi ve pazarlama fonksiyonlarının yöneticisidir. Christophe Knaub Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı 1977, Wissembourg. Knaub, Ecole des Mines de Paris mezunudur yılında çalışma hayatına başlayan ve AXA grubuna 2006 yılında katılan Knaub, 1 Eylül 2015 ten itibaren AXA Sigorta bünyesinde Nakit Yönetimi ve Finansal Yatırımlar, Muhasebe, PBR ve Stratejik Planlama, Satın Alma departmanları ve bu departmanlara bağlı tüm birimlerin yöneticisidir.

6 RİSK YÖNETİMİ AXA Holding A.Ş. risk yönetimi politika ve prosedürleri, şirketin gelecekteki nakit akımlarının ihtiva ettiği risk ve getiri yapısını ve buna bağlı olarak faaliyetlerin niteliğini ve düzeyini izlemek, kontrol altında tutmak ve gerektiğinde değiştirmek amacı ile AXA Grup Risk Yönetimi Standartları na paralel olarak belirlenmiştir. AXA Grup tarafından belirlenen bu standartların amacı grup şirketlerinin karşı karşıya kalabilecekleri tüm risklerin sistematik olarak belirlenmesi, ölçülmesi, yönetilmesi ve kontrol altında tutulmasını sağlamaktır. Şirketlerin maruz kalabilecekleri risk grupları hacimleri, nitelikleri, karmaşıklıkları ve geçmiş dönem deneyimlerine uygun olarak standartlarda yer almıştır. AXA Holding A.Ş., Risk Yönetimi Faaliyetleri çerçevesinde AXA Grup Risk Yönetimi standartlarını benimsemiş olup, AXA Grup ve bağlı bulunduğu AXA Gelişen Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Latin Amerika Bölgesi Risk yönetimi ekipleri ile koordineli çalışmakta ve düzenli olarak raporlama yapmaktadır. AXA Grup Risk Yönetimi standartlarına paralel olarak, tüm iş süreçlerimizin bir parçası olan Risk Yönetimi faaliyetlerimizin esas amacı; maruz kaldığımız finansal, sigortacılık ve operasyonel risklerimizin toplu olarak takibi ve bunların önemli finansal göstergelerimize (karlılık, şirket değeri, sermaye, likidite) olan etkilerini ölçmektir.

7 İÇ DENETİM Şirketimiz İç Denetim Departmanı, şirketin faaliyetlerini geliştirme ve onlara değer katma amaçlı bağımsız ve objektif güvence faaliyetleri gerçekleştirerek, İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu na şirketin varlıklarının, itibarının ve sürekliliğinin korunması için destek vermektedir. Risk yönetimi, kontrol ve yönetişim süreçlerinin etkililiğini değerlendirmeye ve gerekli durumlarda İcra Kurulu nu teşvik edici fikir/görüş sunmaya yönelik sistemli ve disiplinli bir yaklaşım getirerek şirketin amaçlarına ulaşmasına yardımcı olmaktadır. İç Denetim Departmanı nın görev, yetki ve sorumlulukları, Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi nce onaylanan İç Denetim Yönetmeliği ile tanımlanmıştır. İç Denetimin bağımsızlığı, İç Denetim Yönetmeliği ile teminat altına alınmış olup, söz konusu yönetmelik her yıl gözden geçirilmekte ve gerektiğinde güncellemeler yapılmaktadır. İç Denetim Departmanı, doğrudan Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Başkanı na bağlı olarak ve Holding bünyesinde yer alan AXA Sigorta A.Ş. ve AXA Hayat ve Emeklilik A.Ş. şirketleri kapsamında, AXA iç denetim standartları doğrultusunda faaliyetlerini yürütmektedir. Ayrıca fonksiyonel olarak AXA Grup Denetim Başkanlığı ve AXA Grup Denetim Komitesi ne de raporlama yapmaktadır. Denetim Komitesi nin, bir tanesi aynı zamanda Yönetim Kurulu nun iç sistemlerden sorumlu üyesi olan üç üyesi bulunmaktadır. Yıllık toplantı gündemi Komite tarafından belirlenmekte ve bu doğrultuda, şirketimizin çeşitli yöneticileri ve bağımsız denetim firması temsilcileri de Denetim Komitesi ne bilgi vermek üzere toplantılara davet edilmektedir. İç Denetim Departmanı yıllık denetim planını yapısal risk ve kontrol seviyelerine göre oluşturmakta, Denetim Komitesi ve Yönetim Kurulu onayı ile planı uygulamaya almaktadır. Denetim planının hazırlanması sürecinde, şirketimiz strateji ve hedefleri, müşteri şikâyetleri, denetim ve kontrol sonuçları ve Risk Yönetimi Departmanının operasyonel riskler konusundaki değerlendirmeleri gözden geçirilmekte, buradan elde edilen risk ölçümlemeleri ile şirket yöneticilerinin risk algıları da dikkate alınmaktadır. Yıllık plan kapsamındaki denetimler haricinde, gerekli durumlarda soruşturma ve incelemelerin gerçekleştirilmesi, suiistimal göstergelerine ilişkin farkındalığın artırılması ve bireysel emeklilik fonları denetimleri de İç Denetim Departmanı nın görevleri arasında yer almaktadır. Her denetim faaliyetinin sonucu rapor haline getirilerek, Denetim Komitesi ve Yönetim Kurulu na sunulmaktadır. Denetim raporlarında; denetim kapsam ve amacına, bulgular ve çözüm önerilerine, sorumlu birim ile aksiyon tarihine yer verilmekte, ayrıca dönemsel olarak bu aksiyonların gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği takip edilmektedir.

8 İç Denetim Departmanı, 2016 yılında; 10 adet denetim, 3 adet fon denetimi ve 1 adet inceleme/soruşturma gerçekleştirmiştir. Bunlara ilişkin süreç sahiplerinden aksiyon plan ve tarihleri alınarak denetim sonuçlarına yönelik raporlar hazırlanmıştır. Şirketimiz bünyesinde, denetim faaliyetlerine ait performans kriterlerinin takibini ve sürekli gözden geçirmeyi sağlayacak araçlar tanımlanmış olup, İç Denetim Departmanının sonuçları ve performansı Denetim Komitesi tarafından düzenli olarak izlenmekte, Yönetim Kurulu na bilgi verilmektedir. İç Denetim Departmanı kadrosu, iki yönetici ve dört denetçiden oluşmaktadır. Denetim ekibi uluslararası kabul görmüş sertifikalara (CIA, CFSA, CISA, CRMA) sahip olup, ekibin sürekli gelişimi için çalışanlara destek verilmeye devam edilmektedir. Denetimlerde, denetlenen birimle işbirliği içinde birimin ve şirketin faaliyetlerine değer katmak, temel yaklaşım olarak ele alınmaktadır.

9 ŞİRKET BİLGİLERİ AXA HOLDİNG A.Ş. Meclisi Mebusan Cad.No:15 Salıpazarı Beyoğlu/İstanbul Beyoğlu Vergi Dairesi İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü Ticaret Sicil No: İŞTİRAKLER; AXA SİGORTA A.Ş. Meclisi Mebusan Cad.No:15 Salıpazarı Beyoğlu/İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü Ticaret Sicil No: AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. Meclisi Mebusan Cad.No:15 Salıpazarı Beyoğlu/İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü Ticaret Sicil No:

10 AÇIKLAMALAR Şirket bünyesinde sağlanan herhangi bir huzur hakkı, ücret, prim, ikramiye, kâr payı gibi mali menfaat yoktur. Şirket bünyesinde verilen herhangi bir ödenek, yolculuk, konaklama ve temsil gideri ile ayni ve nakdi imkân, sigorta ve benzeri teminat yoktur hesap dönemine ait bağımsız denetim yapılmıştır. Şirketin ilgili hesap döneminde yapmış olduğu herhangi bir yatırım yoktur. Şirketin iktisap ettiği kendi payı yoktur. Şirket yıl içinde bağış, yardım, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde harcama yapmamıştır. Şirket aleyhine açılmış ve şirketin mali durumunu ya da faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyebilecek herhangi bir dava bulunmamaktadır. Şirket ve yönetim organı üyeleri hakkında uygulanan herhangi bir idari veya adli yaptırım bulunmamaktadır. Holding hisseleri (A) ve (B) olmak üzere 2 gruba ayrılmıştır. Yönetim Kurulu üyelerinin yarısı (A) grubu hissedarların göstereceği adaylar arasından, diğer yarısı ise (B) grubu hissedarların göstereceği adaylar arasından Genel Kurulca seçilecektir yılı içerisinde olağanüstü genel kurul toplantısı yapılmamıştır yılı içerisinde ana sözleşmede değişiklik yapılmamıştır.

11 AXA HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI Şirket Toplantı Tarihi Katılması Gereken Üyeler Katılım Katılım Oranı AXA HOLDİNG A.Ş Guillaume Herve Marie Xavier LEJEUNE Hayır 62.5% AXA HOLDİNG A.Ş Celalettin Ali ERLAT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Jean-Laurent R. M. GRANIER Hayır AXA HOLDİNG A.Ş Ali H. BOZER Hayır AXA HOLDİNG A.Ş Marc P. BERNARDIN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ö. Pekin BARAN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ronald GRUNBERG Evet AXA HOLDİNG A.Ş Wilm LANGENBACH Evet AXA HOLDİNG A.Ş Guillaume Herve Marie Xavier LEJEUNE Evet 100% AXA HOLDİNG A.Ş Celalettin Ali ERLAT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Jean-Laurent R. M. GRANIER Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ali H. BOZER Evet AXA HOLDİNG A.Ş Marc P. BERNARDIN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ö. Pekin BARAN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ronald GRUNBERG Evet AXA HOLDİNG A.Ş Wilm LANGENBACH Evet AXA HOLDİNG A.Ş Guillaume Herve Marie Xavier LEJEUNE Evet 100% AXA HOLDİNG A.Ş Celalettin Ali ERLAT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Jean-Laurent R. M. GRANIER Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ali H. BOZER Evet AXA HOLDİNG A.Ş Marc P. BERNARDIN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ö. Pekin BARAN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ronald GRUNBERG Evet AXA HOLDİNG A.Ş Wilm LANGENBACH Evet AXA HOLDİNG A.Ş Guillaume Herve Marie Xavier LEJEUNE Evet 86% AXA HOLDİNG A.Ş Celalettin Ali ERLAT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Jean-Laurent R. M. GRANIER Hayır AXA HOLDİNG A.Ş Marc P. BERNARDIN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ö. Pekin BARAN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ronald GRUNBERG Evet AXA HOLDİNG A.Ş Wilm LANGENBACH Evet

12 Şirket Toplantı Tarihi Katılması Gereken Üyeler Katılım Katılım Oranı Guillaume Herve Marie Xavier AXA HOLDİNG A.Ş LEJEUNE Evet 100% AXA HOLDİNG A.Ş Celalettin Ali ERLAT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Marc P. BERNARDIN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ö. Pekin BARAN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ronald GRUNBERG Evet AXA HOLDİNG A.Ş Wilm LANGENBACH Evet AXA HOLDİNG A.Ş Fabian Joachim RUPPRECHT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Guillaume Herve Marie Xavier LEJEUNE Evet 71% AXA HOLDİNG A.Ş Celalettin Ali ERLAT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Marc P. BERNARDIN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ö. Pekin BARAN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ronald GRUNBERG Evet AXA HOLDİNG A.Ş Wilm LANGENBACH Hayır AXA HOLDİNG A.Ş Fabian Joachim RUPPRECHT Hayır AXA HOLDİNG A.Ş Guillaume Herve Marie Xavier LEJEUNE Evet 71% AXA HOLDİNG A.Ş Celalettin Ali ERLAT Evet AXA HOLDİNG A.Ş Marc P. BERNARDIN Evet AXA HOLDİNG A.Ş Ö. Pekin BARAN Hayır AXA HOLDİNG A.Ş Ronald GRUNBERG Hayır AXA HOLDİNG A.Ş Wilm LANGENBACH Evet AXA HOLDİNG A.Ş Fabian Joachim RUPPRECHT Evet

13

14

15

16

17

18

19

20

21 İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU... 4 NAKİT AKIŞ TABLOSU... 5 FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN AÇIKLAYICI NOTLAR

22 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ BİLANÇOSU (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) Dipnot Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Mart 2017 Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Mart 2016 I- DÖNEN VARLIKLAR Hazır Değerler Bankalar Gelecek Aylara Ait Giderler ve Gelir Tahakkukları Gelecek Aylara Ait Giderler Diğer Dönen Varlıklar Devreden Katma Değer Vergisi Peşin Ödenen Vergiler II- DURAN VARLIKLAR Mali Duran Varlıklar Bağlı Ortaklıklar Maddi Duran Varlıklar Demirbaşlar Diğer Maddi Duran Varlıklar Birikmiş Amortismanlar (-) ( ) ( ) Maddi Olmayan Duran Varlıklar - - Maddi Olmayan Duran Varlıklar Birikmiş Amortismanlar (-) (17.817) (17.817) AKTİF TOPLAMI (I+II) İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 1

23 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ BİLANÇOSU (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) Dipnot Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Mart 2017 Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Mart 2016 I- KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR Ticari Borçlar Satıcılar Diğer Borçlar Bağlı Ortaklıklara Borçlar II- ÖZ KAYNAKLAR Ödenmiş Sermaye Sermaye Kar Yedekleri Yasal Yedekler Geçmiş Yıllar Zararları, net (36.347) ( ) Dönem Net Karı PASİF (KAYNAKLAR) TOPLAMI (I+II+III) İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 2

24 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 1 NİSAN MART 2017 HESAP DÖNEMİNE AİT GELİR TABLOSU (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) Dipnot Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 1 Nisan Mart 2017 Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 1 Nisan Mart 2016 BRÜT SATIŞLAR Diğer Gelirler NET SATIŞLAR BRÜT SATIŞ KÂRI FAALİYET GİDERLERİ (-) 4.2 (96.740) (61.180) Genel Yönetim Giderleri (-) 4.2 (96.740) (61.180) FAALİYET KARI VEYA ZARARI (93.952) (43.521) DİĞER FAALİYETLERDEN OLAĞAN GELİR VE KARLAR Bağlı Ortaklıklardan Temettü Gelirleri Faiz Gelirleri OLAĞAN KAR DÖNEM KARI DÖNEM NET KARI İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 3

25 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 1 NİSAN MART 2017 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) Dipnot Ödenmiş sermaye Sermaye yedekleri Kardan ayrılmış kısıtlanmış yedekler Geçmiş yıllar karları/(zararları) Net dönem karı/(zararı) Özkaynaklar toplamı 1 Nisan 2015 itibarıyla bakiye ( ) Transferler (74.472) - Dönem net karı Mart 2016 itibarıyla bakiye ( ) Nisan 2016 itibarıyla bakiye ( ) Transferler ( ) - Dönem net karı Mart 2017 itibarıyla bakiye (36.347) İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 4

26 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 1 NİSAN MART 2017 HESAP DÖNEMİNE AİT NAKİT AKIŞ TABLOSU (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) Dipnot Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 1 Nisan Mart 2017 Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 1 Nisan Mart 2016 Dönem Karı/ (Zararı) Dönem Net Karı/ (Zararı) Mutabakatı İle İlgili Düzeltmeler: Bağlı Ortaklıklardan Temettü Gelirleri İle İlgili Düzeltmeler - (82.600) Amortisman ve İtfa Payları İle İlgili Düzeltmeler Varlık ve Borçlardaki Değişimler Öncesi Net Faaliyet Karı/ (Zararı) İşletme Sermayesinde Gerçekleşen Değişimler: Diğer Dönen Varlıklardaki Artış/Azalış ( ) (15.505) Ticari Borçlardaki Artış/Azalış (1.327) Diğer Borçlardaki Artış/Azalış (524) İşletme Faaliyetlerinden Kaynaklanan Net Nakit Akışı: Nakit Ve Nakit Benzerlerindeki Net Artış/Azalış Dönem Başı Nakit Ve Nakit Benzerleri Dönem Sonu Nakit Ve Nakit Benzerleri İlişikteki dipnotlar bu finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. 5

27 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 1. Şirket in organizasyonu ve faaliyet konusu Axa Holding A.Ş. ( Şirket ) 5 Şubat 1999 tarihinde İstanbul Ticaret Siciline tescil ve 10 Şubat 1999 tarih, 4728 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi nde ilan edilerek kurulmuştur. Şirket, Türk Ticaret Kanunu ve T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü nün 28 Ocak 1999 tarih ve 5735 sayılı izin belgesi ve Yabancı Sermaye Çerçeve Kararı hükümlerine göre bir Holding Anonim Şirketi olarak kurulmuştur. Şirket in amacı, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak ana sözleşmesinde belirtilen kurulmuş ve kurulacak şirketlerin sermaye ve yönetimine katılarak bunların yatırım, finansman, organizasyon ve yönetim meselelerini toplu bir bünye içerisinde çözümlemek ve ekonomik dalgalanmalara karşı yatırımların güvenliğini arttırmak ve bu amaca uygun ticari, sınai ve mali girişimlerde bulunmaktır. Axa Holding A.Ş. nin ortaklarından Axa SA ve OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) arasında 5 Şubat 2008 tarihinde imzalanan Hisse Alım Sözleşmesi çerçevesinde OYAK ın Axa Holding A.Ş. deki hisselerinin tamamı Axa Mediterranean Holding SA ya devredilmiştir. İlgili hisse devrinin geçerli kılınması için alınan resmi izinleri takiben Şirket in Axa Oyak Holding A.Ş. olan ticari unvanı Axa Holding A.Ş. olarak değiştirilmiş ve ilgili unvan değişikliği 12 Ağustos 2008 tarihinde tescil ettirilmiştir. Şirket in sermaye detayı 3.11 no lu dipnotta sunulmuştur. 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla çalışan personeli bulunmamaktadır (31 Mart 2016: Bulunmamaktadır). 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar 2.1 Sunuma ilişkin temel esaslar a) Finansal tabloların hazırlanış şekli İlişikteki finansal tablolar Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri ( MSGUT ) ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu nun ( KGK ) 30 Aralık 2014 tarihinde yayımlanan duyurusuna ( KGK Duyurusu ) uygun olarak hazırlanmıştır. b) Geçerli para birimi ve raporlama para birimi İlişikteki finansal tablolar Şirket in geçerli para birimi olan Türk Lirası ( TL ) cinsinden sunulmuştur. Bütün finansal bilgiler aksi belirtilmedikçe TL olarak sunulmuştur. 2.2 Karşılaştırmalı sunum Şirket in 31 Mart 2017 tarihinde sona eren hesap dönemine ait finansal tabloları Türkiye Muhasebe Standartlarına ( TMS ) uygun olarak hazırlanmış olup ekteki finansal tablolarda sunulan 31 Mart 2017 tarihinde sona eren hesap dönemine ait bilançosu, gelir tablosu, özkaynak değişim tablosu, nakit akış tablosu ve ilgili dipnotlar, KGK nın 30 Aralık 2014 tarihli ek açıklamaları çerçevesinde MSUGT a ve KGK Duyurusu na göre hazırlanmıştır. 2.3 Önemli muhasebe politikalarının özeti a) Alacak ve borç reeskontları Senetli alacaklar ve borçlar ile 3 aydan daha uzun vadeli senetsiz ticari ve diğer alacaklar ile borçlar bilanço tarihindeki gerçeğe uygun değerlerini yansıtması amacıyla reeskont işlemine tabi tutulur. 6

28 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) b) Maddi duran varlıklar Maddi duran varlıklar, 1 Ocak 2005 tarihinden önce satın alınan kalemler için 31 Aralık 2004 tarihi itibarıyla enflasyonun etkilerine göre düzeltilmiş maliyet değerlerinden ve 1 Ocak 2005 tarihinden sonra alınan kalemler için satın alım maliyet değerlerinden birikmiş amortisman ve kalıcı değer kayıpları düşülerek yansıtılır. Maliyet, ilgili varlığın satın alımıyla doğrudan ilişkili harcamaları ifade etmektedir ve eğer varsa, aktifleştirilmiş borçlanma maliyetlerini içermektedir. Sonradan yapılan harcamalar sadece bu harcamalar sonucunda ileride oluşacak ekonomik faydaların Şirket e aktarılmasının mümkün olduğu durumlarda aktifleştirilebilir. Devam eden onarım ve bakım yapıldıkça gider olarak muhasebeleştirilir. Amortisman, maddi duran varlıkların maliyet bedelleri üzerinden Türk Vergi Kanunlarının tespit ettiği yıllık oranlarda, normal amortisman yöntemi kullanılarak ayrılmıştır. Kiralanan varlıklar kiralama süresi içerisinde, kira süresinin beş yıldan fazla olması durumunda da beş yılda eşit tutarlarla amortismana tabi tutulur. Mobilya ve demirbaşlar 3 12 yıl c) Maddi olmayan duran varlıklar Maddi olmayan duran varlıklar, 1 Ocak 2005 tarihinden önce satın alınan kalemler için enflasyonun etkilerine göre düzeltilmiş maliyetlerinden ve izleyen dönemlerde alınan kalemler için satın alım maliyet değerinden birikmiş itfa ve tükenme payları ile kalıcı değer kayıpları düşülmüş olarak gösterilir. Sonradan oluşan maliyetler, yalnızca ilişkili oldukları maddi olmayan duran varlıkların gelecekteki ekonomik faydasını arttırıcı bir etkiye sahipse aktifleştirilir. Diğer tüm harcamalar, içsel olarak üretilen şerefiye ve ticari markalar da dahil olmak üzere oluştukları zaman gelir tablosunda muhasebeleştirilir. İtfa ve tükenme payları, maddi olmayan duran varlıkların maliyet bedelleri üzerinden Türk Vergi Kanunlarının tespit ettiği yıllık oranlarda, normal itfa yöntemi kullanılarak ayrılmıştır. Kiralanan varlıklar, Şirket kiralanan varlığın mülkiyetini kiralama sonunda makul bir kesinlikte üzerine almayacaksa, varlığın kiralama süresi ile faydalı ömürden kısa olanı üzerinden amortismana tabi tutulur. Cari ve karşılaştırmalı dönemlerde tahmin edilen faydalı ömürler aşağıdaki gibidir: Özel maliyetler d) Değer düşüklüğü 5-12 yıl Şirket, her raporlama dönemi sonunda varlıklarının defter değerine ilişkin değer kaybının olduğuna dair herhangi bir gösterge olup olmadığını değerlendirmektedir. Eğer böyle bir gösterge mevcutsa, varlıklar, bilanço tarihindeki gerçeğe uygun değerlerini yansıtması amacıyla, değer düşüklüklerini gösteren karşılıklar ayrılarak muhasebeleştirilir. Oluşan değer düşüklüğü kayıpları gelir tablosunda muhasebeleştirilir. 7

29 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) e) Kıdem tazminatı karşılığı Türk İş Kanunu na göre, Şirket, çalışanların emeklilik, askerlik ya da ölüm gibi nedenlerden işten ayrılan 1 yılı doldurmuş çalışanlarına belirli miktarlarda ödeme yapmakla yükümlüdür. Kıdem tazminatı karşılığı 30 gün bazında Şirket in çalışanlarının emekli olması durumunda gelecekteki tahmini muhtemel yükümlülüğünün bugünkü değerini ifade etmektedir. Kıdem tazminatı karşılığı, tüm çalışanlar bu tür bir ödemeye tabi tutulacakmış gibi hesaplanmış olup finansal tablolarda tahakkuk esası ile yansıtılmıştır. Kıdem tazminatı karşılığı hesaplaması, hükümet tarafından açıklanan kıdem tazminat tavanına dayanmaktadır. 31 Mart 2017 tarihinde geçerli ödenecek kıdem tazminatı aylık 4.426,16 TL (31 Mart 2016: 4.092,53 TL) tavanına tabidir. Ana varsayım, her hizmet yılı için olan azami yükümlülük tutarının enflasyona paralel olarak artacak olmasıdır. İsteğe bağlı işten ayrılmalar neticesinde ödenmeyip, Şirket e kalacak olan kıdem tazminatı tutarlarının tahmini oranı da dikkate alınır. Şirket in 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla çalışanı bulunmadığından kıdem tazminatı karşılığı hesaplaması yapılmamıştır (31 Mart 2016: Bulunmamaktadır). f) Karşılıklar Tutarları kesinlikle saptanamayanları veya durumları tartışmalı olanları da içermek üzere, bilinen ve tutarları uygun olarak tahmin edilebilen yabancı kaynaklar karşılık olarak muhasebeleştirilmiştir. g) Kurum Kazancı Üzerinden Hesaplanan Vergiler Kurumlar Vergisi Kanunu 13 Haziran 2006 tarih ve 5520 sayılı yasa ile değişmiştir. Söz konusu 5520 sayılı yeni Kurumlar Vergisi Kanunu nun pek çok hükmü 1 Ocak 2006 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. Buna göre Türkiye de, kurumlar vergisi oranı 2017 ve 2016 yılı için %20 dir. Kurumlar vergisi oranı kurumların ticari kazancına vergi yasaları gereğince indirimi kabul edilmeyen giderlerin ilave edilmesi, vergi yasalarında yer alan istisna (iştirak kazançları istisnası, yatırım indirimi istisnası vb.) ve indirimlerin (Ar-Ge indirimi gibi) indirilmesi sonucu bulunacak vergi matrahına uygulanır. Kar dağıtılmadığı takdirde başka bir vergi ödenmemektedir. Türkiye deki bir işyeri ya da daimi temsilcisi aracılığı ile gelir elde eden dar mükellef kurumlar ile Türkiye de yerleşik kurumlara ödenen kar paylarından (temettüler) stopaj yapılmaz. Bunların dışında kalan kişi ve kurumlara yapılan temettü ödemeleri %15 oranında stopaja tabidir. Karın sermayeye ilavesi, kar dağıtımı sayılmaz. Şirketler üçer aylık mali karları üzerinden %20 oranında geçici vergi hesaplar ve o dönemi izleyen ikinci ayın 14. gününe kadar beyan edip 17. günü akşamına kadar öderler. Yıl içinde ödenen geçici vergi o yıla ait olup izleyen yıl verilecek kurumlar vergisi beyannamesi üzerinden hesaplanacak kurumlar vergisinden mahsup edilir. Mahsuba rağmen ödenmiş geçici vergi tutarı kalmış ise bu tutar nakden iade alınabileceği gibi devlete karşı olan herhangi bir başka mali borca da mahsup edilebilir. Türkiye de ödenecek vergiler konusunda vergi otoritesi ile mutabakat sağlamak gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Kurumlar vergisi beyannameleri hesap döneminin kapandığı ayı takip eden dördüncü ayın 25. günü akşamına kadar bağlı bulunulan vergi dairesine verilir. 8

30 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 2. Finansal tabloların sunumuna ilişkin esaslar (devamı) Vergi incelemesine yetkili makamlar beş yıl zarfında muhasebe kayıtlarını inceleyebilir ve hatalı işlem tespit edilirse yapılacak vergi tarhiyatı nedeniyle vergi miktarları değişebilir. Türk vergi mevzuatına göre beyanname üzerinde gösterilen mali zararlar 5 yılı aşmamak kaydıyla dönem kurum kazancından indirilebilirler. Ancak, mali zararlar, geçmiş yıl karlarından mahsup edilemez. Yürürlükteki vergi mevzuatına göre, Şirket in 31 Mart 2017 tarihinde sona eren döneme ait nihai vergi beyanının tamamlanması Temmuz 2017 tarihinde yapılmalıdır. Buna göre, Şirket vergi hesaplamalarını nihai haline henüz getirmediği için o tarihe kadar değişime açıktır. h) Ertelenmiş gelirler ve gider tahakkukları Gelecek dönemlere ait olarak önceden tahsil edilen gelirler, ertelemiş gelir olarak muhasebeleştirilmiştir. Cari dönemde tahakkuk eden ancak, gelecek dönemlerde ödenecek olan giderler tespit edilip gider tahakkuku olarak muhasebeleştirilmiştir. i) Yabancı para Yabancı para işlemler, işlemin gerçekleştiği tarihteki kurdan Türk Lirası ( TL ) ye çevrilmişlerdir. Yabancı para cinsinden olan parasal varlık ve yükümlülükler raporlama tarihindeki kurlardan geçerli para birimine çevrilmişlerdir. Yabancı para cinsinden olan işlemlerin TL ye çevrilmesinden veya parasal kalemlerin ifade edilmesinden doğan kur farkı gider veya gelirleri ilgili dönemde gelir tablosuna yansıtılmaktadır. Şirket tarafından kullanılan 31 Mart 2017 ve 2016 tarihleri itibarıyla kur bilgileri aşağıdaki gibidir: 31 Mart Mart 2016 ABD Doları 3,6386 2,8334 Avro 3,9083 3,2081 j) Mali duran varlıklar Finansal duran varlıklar maliyet bedelleri ve iştirak olunan şirketlerin sermayelerindeki yeniden değerleme fonundan karşılanan artışları yansıtan bedelsiz hisselerin nominal değerleri ile gösterilmiştir. Finansal duran varlıkların satış karları gelir tablosunda veya sermaye artışında kullanılmak üzere özsermayede yansıtılır. 3. Bilanço dipnotları 3.1 Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan ortaklıklarda kayıtlı sermaye tavanı Şirket kayıtlı sermaye sisteminde değildir (31 Mart 2016: Şirket kayıtlı sermaye sisteminde değildir). 3.2 Üst düzey yöneticilerle olan bakiyeler ve işlemler 3.3 Aktif değerler üzerindeki sigorta tutarı 9

31 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 3.4 Aktif değerler üzerinde mevcut bulunan toplam ipotek veya teminat tutarları 31 Mart 2017 ve 2016 tarihleri itibarıyla, maddi duran varlıklar üzerinde ipotek bulunmamaktadır. 3.5 Yabancı kaynaklar için verilmiş ipotek ve diğer teminatlar 3.6 Pasifte yer almayan taahhütlerin toplam tutarı 31 Mart 2017 ve 2016 tarihleri itibarıyla, üçüncü şahıslara verilen teminat mektubu bulunmamaktadır. 3.7 Yabancı para cinsinden alacaklar, borçlar ile kasa ve bankalardaki döviz tutarları 3.8 Tedavüldeki tahvil ve finansman bonolarından banka garantili olanlar 3.9 Cari ve gelecek yıllarda yararlanılacak yatırım indiriminin toplam tutarı 3.10 Tedavüldeki tahvillerden hisse senedine dönüştürülebilir niteliktekilerin tutarı 3.11 Sermayeyi temsil eden hisse senetlerinin dökümü 31 Mart Mart 2016 Adı Pay oranı % Pay tutarı Pay oranı % Pay tutarı Axa Mediterranean Holding S.A. 83, , Axa SA 16, , Marc Bernardin 0,00 0,01 0,00 0,01 Ronald Grunberg 0,00 0,01 0,00 0,01 Pekin Baran 0,00 0,01 0,00 0,01 Guillaume Herve Marie Xavier Lejeuene 0,00 0,01 0,00 0,01 Jean Laurent Raymond Marie Granier - - 0,00 0,01 Prof.Dr.Ali Hüsrev Bozer - - 0,00 0, Cari dönemde ihraç edilmiş hisse senedi tutarı 10

32 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 3.13 İşletme sahibinin veya sermayesinin % 10 ve daha fazlasına sahip ortaklarının detayı 31 Mart Mart 2016 Adı Pay oranı % Pay tutarı Pay oranı % Pay tutarı Axa Mediterranean Holding S.A. 83, , Axa SA 16, , Sermayesinin %10 ve daha fazlasına sahip olunan iştirakler ile müessese ve bağlı ortaklıkların detayı Adı Pay oranı % İştirak tutarı 31 Mart 2017 Toplam Son dönem sermayesi karı/(zararı) Axa Sigorta A.Ş. 92, Axa Hayat ve Emeklilik A.Ş. 99, ( ) Enflasyon Düzeltmesi Toplam Adı Pay oranı % İştirak tutarı 31 Mart 2016 Toplam sermayesi Son dönem karı/(zararı) Axa Sigorta A.Ş. 92, ( ) Axa Hayat ve Emeklilik A.Ş. 99, ( ) Enflasyon Düzeltmesi Toplam Stok değerleme yöntemi 31 Mart 2017 ve 2016 tarihleri itibarıyla Şirket te stok bulunmamaktadır Cari dönemdeki maddi ve maddi olmayan duran varlık hareketleri a) Maddi duran varlık hareketleri 1 Nisan Mart Nisan Mart 2016 Dönem başı maddi duran varlık net değeri Dönemin net amortisman gideri (874) (874) Dönem sonu maddi duran varlık net değeri

33 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 3.17 Ana kuruluş bağlı ortaklık ve iştiraklerin ticari alacak ve ticari borçlar içindeki payları 31 Mart 2017 ve 2016 tarihleri itibarıyla bağlı ortaklık ve iştiraklerin ticari alacak ve ticari borçlar içindeki payları aşağıdaki gibidir: a) Ticari alacaklar b) Ticari borçlar c) İlişkili taraflara borçlar Adı 31 Mart Mart 2016 Axa Sigorta A.Ş Finansal tablolardaki diğer ibaresini taşıyan hesap kalemlerinden dahil olduğu grubun toplam tutarının %20 sini veya bilanço aktif toplamının %5 ini aşan kalemlerin ad ve tutarları: 3.19 Cari dönemdeki ortalama toplam personel sayısı 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla Şirket te çalışan personel bulunmamaktadır (31 Mart 2016: Bulunmamaktadır) Bilanço tarihinden sonra ortaya çıkan ve açıklamayı gerektiren hususlara ilişkin bilgi 3.21 Belli bir öneme sahip olan, ancak tutarları tahmin edilemeyen şarta bağlı zararlar ile her türlü şarta bağlı kazançlara ilişkin bilgi 3.22 İşletmenin gayri safi kar oranları üzerinde önemli ölçüde etkide bulunan muhasebe tahminlerinde değişikliklere ilişkin bilgi ve bunların parasal etkileri 3.23 Bankalardaki mevduatın bloke olanına ilişkin tutarlar Bulunmamaktadır. (31 Mart 2016: Bulunmamaktadır) Menkul kıymetler ve bağlı menkul kıymetler grubu içinde yer alıp işletmenin ortakları, iştirakleri ve bağlı ortaklıklar tarafından çıkarılmış bulunan menkul kıymet tutarları ve bunları çıkaran ortaklıklar 12

34 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 3.25 İştirakler ve bağlı ortaklıklarda içsel kaynaklardan yapılan sermaye artırımı nedeniyle elde edilen bedelsiz hisse senedi tutarları Bulunmamaktadır (31 Mart 2016: Şirket in bağlı ortaklığı Axa Sigorta A.Ş. nin 3 Aralık 2015 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı nda alınan karara istinaden, cari dönemde TL bedelsiz sermaye artışı gerçekleştirmiştir. İç kaynaklardan yapılan bu sermaye artırımı ile dağıtılan bedelsiz hisselerden Şirket in payına düşen TL, 31 Mart 2016 tarihli finansal tablolara temettü geliri olarak kaydedilmiştir) Kısa ve uzun vadeli kredilerle ilgili olarak alınan kredilerin ve çıkarılmış menkul kıymetlerin (katılma intifa senedi dahil) kredi ve menkul kıymet türleri itibarıyla tahakkuk etmemiş gelecek döneme ilişkin faiz borçları tutarları 3.27 Ortaklar, iştirakler ve bağlı ortaklıklar lehine verilen garanti, taahhüt, kefalet, aval, ciro gibi yükümlülüklerin tutarı 3.28 Finansal tabloları önemli ölçüde etkileyen ya da finansal tabloların açık, yorumlanabilir ve anlaşılabilir olması açısından açıklanması gerekli olan diğer hususlar 3.29 Bilançonun onaylanarak kesinleştiği tarih Finansal tablolar, Şirket yönetimi tarafından 28 Nisan 2017 tarihinde onaylanmıştır. Şirket Genel Kurulu, finansal tabloları yayımlanmasından sonra değiştirme hakkına sahiptir. 13

35 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 4 Gelir tablosu dipnotları 4.1 Dönemin gelirleri Tarih Vakfı na yapılan kitap satışlarından elde edilen gelirler ve faiz gelirleri detayı aşağıda verilmiştir; 1 Nisan Mart Nisan Mart 2016 Diğer gelirler Nisan Mart Nisan Mart 2016 Faiz gelirleri Bağlı ortaklıklardan temettü gelirleri Nisan Mart Nisan Mart 2016 Axa Hayat ve Emeklilik A.Ş. (*) Axa Sigorta A.Ş. (**) (*) Şirket in bağlı ortaklığı Axa Hayat ve Emeklilik A.Ş. nin 19 Temmuz 2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı nda alınan karara istinaden, 2015 yılı bilançosunda Olağanüstü Yedekler hesap kaleminde yer alan TL den 2015 dönemi net zararı olan TL ile ikinci tertip yasal yedek akçe olan TL nin düşülmesinden sonra ortaya çıkan TL nin Axa Hayat ve Emeklilik A.Ş. nin ortaklarına ödenmesine karar verilmiş olup, Şirket in payına düşen TL lik tutar 31 Mart 2017 tarihli finansal tablolara temettü geliri olarak kaydedilmiştir. (**) Şirket in bağlı ortaklığı Axa Sigorta A.Ş. nin 3 Aralık 2015 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı nda alınan karara istinaden cari dönemde TL bedelsiz sermaye artışı gerçekleştirmiştir. İç kaynaklardan yapılan bu sermaye artırımı ile dağıtılan bedelsiz hisselerden Şirket in payına düşen TL, 31 Mart 2016 tarihli finansal tablolara temettü geliri olarak kaydedilmiştir. 14

36 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 4.2 Dönemin genel yönetim giderleri 1 Nisan Mart Nisan Mart 2016 Denetim ve danışmanlık giderleri Reklam ve sponsorluk giderleri Kira giderleri Vergi ve noter giderleri Amortisman giderleri Diğer giderler Amortisman giderleri 1 Nisan Mart Nisan Mart 2016 Amortisman giderleri Dönemin karşılık giderleri Bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır). 4.5 Dönemin tüm finansman giderleri Bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır) Dönemin finansman giderlerinden ana kuruluş, ana ortaklık, müessese, bağlı ortaklık ve iştiraklerle ilgili kısmın tutarı Bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır). 4.7 Ana kuruluş, ana ortaklık, müessese, bağlı ortaklık ve iştiraklerle yapılan satışlar Bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır). 4.8 Ana kuruluş, ana ortaklık, müessese, bağlı ortaklık ve iştiraklerden alınan ve bunlara ödenen faiz, kira ve benzerleri Kira giderleri Adı 1 Nisan Mart Nisan Mart 2016 Axa Sigorta A.Ş

37 AXA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 MART 2017 TARİHLİ FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR (Tüm tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 4.9 Yönetim kurulu başkan ve üyeleriyle genel müdür, genel koordinatör, genel müdür yardımcıları gibi üst yöneticilere cari dönemde sağlanan ücret ve benzeri menfaatlerin toplam tutarı Bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır) Amortisman hesaplama yöntemleri ile bu yöntemlerde yapılan değişikliklerin dönemin amortisman giderlerinde meydana getirdiği artış veya azalış Dönem amortisman giderleri eşit oranda doğrusal amortisman hesaplama yöntemine göre hesaplanmıştır (2016: Eşit oranda doğrusal amortisman hesaplama yöntemi). Cari dönemde amortisman hesaplama yönteminde herhangi bir değişlik bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır) Maliyet hesaplama sistemleri (safha veya sipariş) ve stok değerleme yöntemleri 4.12 Varsa, tamamen veya kısmen fiili stok sayımı yapılamamasının gerekçeleri 4.13 Yurtiçi ve yurtdışı satışlar hesap kalemi içinde yer alan yan ürün, hurda, döküntü gibi maddelerin satışları ile hizmet satışlarının ayrı ayrı toplamlarının brüt satışların yüzde yirmisini aşması halinde bu madde ve hizmetlere ilişkin tutarları Bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır) Önceki döneme ilişkin gelir ve giderler ile önceki döneme ait gider ve zararların tutarlarını ve kaynakları gösteren açıklayıcı not Bulunmamaktadır (2016: Bulunmamaktadır) Adi ve imtiyazlı hisse senetleri için ayrı ayrı gösterilmek koşuluyla, hisse başına kar ve kar payı oranları Şirket halka açık olmadığı için hisse başına kar ve kar payı oranları dipnotu sunulmamıştır. 16

AXA HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

AXA HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYELERİ 31/03/2018 AXA HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYELERİ Wilm Langenbach Yönetim Kurulu Başkanı 1996 yılında WHU Koblenz Diplom-Kaufmann İşletme bölümünden mezun olan Langenbach, aynı üniversitede İşletme doktorasını

Detaylı

Züccaciyeciler Derneği İktisadi İşletmesi

Züccaciyeciler Derneği İktisadi İşletmesi Züccaciyeciler Derneği İktisadi İşletmesi 31 Aralık 2017 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu 27 Haziran 2018 Bu rapor, 3 sayfa bağımsız denetim raporu ve 13 sayfa

Detaylı

. AXA HOLDING. FAALIYET RAPORU

. AXA HOLDING. FAALIYET RAPORU 2014. AXA HOLDING. FAALIYET RAPORU AXA HOLDİNG SERMAYE TABLOSU Şirketin Ünvanı : AXA HOLDİNG A.Ş. Şirketin Adresi : Meclisi Mebusan Cad.No:15 Salıpazarı /İSTANBUL Ticaret Sicili Memurluğu : İstanbul Ticaret

Detaylı

TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL )

TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL ) TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL ) AKTİF (2009) (2010) I. Dönen Varlıklar 278.827.718,11 156.613.412,26. A. Hazır Değerler 143.598.822,66 128.750.991,10. 1. Kasa

Detaylı

Züccaciyeciler Derneği

Züccaciyeciler Derneği 31 Aralık 2017 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu 27 Haziran 2018 Bu rapor, 3 sayfa bağımsız denetim raporu ve 8 sayfa finansal tablolar ve tamamlayıcı notlarından

Detaylı

TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL )

TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL ) TEK DÜZEN HESAP PLANI AYRINTILI BİLANÇO VE AYRINTILI GELİR TABLOSU ( TL ) AKTİF (2010) (2011) I. Dönen Varlıklar 0,00 516.533,32. A. Hazır Değerler 0,00 515.613,65. 3. Bankalar 0,00 515.613,65. H. Diğer

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 YENİ BOSNA VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 28.04.2014-13:23:37 Vergi Kimlik Numarası E-Posta Adresi 7000030965 obamuhsebem@hotmail.com

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 BAFRA VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 12.04.2013-16:22:37 Vergi Kimlik Numarası 0300053846 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No 2970 İrtibat

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 GÜNGÖREN VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2013 Onay Zamanı : 26.04.2014-19:17:32 Vergi Kimlik Numarası 5930020571 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No İrtibat

Detaylı

BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU

BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU BENGĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLĠK TĠC.LTD.ġTĠ.31/12/2008 ÖZET BĠLANÇOSU AKTĠF (VARLIKLAR) +-------------------------------+-----------------------------------------------+------------------------------------------------+

Detaylı

VAKKO TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SANAYİ İŞLETMELERİ A.Ş.

VAKKO TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SANAYİ İŞLETMELERİ A.Ş. Sayfa No: 1 BİLANÇO DİPNOTLARI: 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu : Hazır Giyim eşyaları üretmek ve ticaretini yapmak. 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : (milyon TL) Adı Pay Oranı

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 400.623.476 329.752.725 1- Kasa 14 46 2.079 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 376.688.815 316.697.160 4- Verilen

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 GÜNGÖREN VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 26.04.2013-16:06:58 Vergi Kimlik Numarası 5930020571 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No İrtibat

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları 30 Eylül 2014 Tarihi İtibariyle Konsolide Olmayan Finansal Tablolar

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir Tabloları... 6-7 Konsolide Olmayan Nakit

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 BAŞKENT VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2012 Onay Zamanı : 17.04.2013-11:54:31 Vergi Kimlik Numarası 6190406571 E-Posta Adresi Ticaret Sicil No İrtibat

Detaylı

01.01.2003 / 31.03.2003 TARİHLİ DİPNOTLARI

01.01.2003 / 31.03.2003 TARİHLİ DİPNOTLARI BİLANÇO DİPNOTLARI: 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu : Hazır Giyim eşyaları üretmek ve ticaretini yapmak. 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : (milyon TL) Adı Pay Oranı Pay Tutarı

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 329.752.725 192.979.883 1- Kasa 14 2.079 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 316.697.160

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 133.722.404 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 125.778.170 81.142.222

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2009) (31/12/2008) A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız 01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız denetimden Geçmemiş Geçmemiş 31.12.2017 31.12.2016 AKTİF

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI SOLO BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) VARLIKLAR SOLO BİLANÇO ( ) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12,14 21,681,608 22,641,606 1- Kasa 14 1,043 2,356 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 18,087,148 20,777,618 4- Verilen

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR

AEGON EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. AYRINTILI BİLANÇO (Bağımsız Denetimden Geçmiş) YTL VARLIKLAR AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I CARİ VARLIKLAR (31/12/2008) A Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 22.641.606 1 Kasa 2.356 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 20.777.618 4 Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri () 5 Diğer

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ 1010 MİMARSİNAN VD VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEM TİPİ Yıllık Yıl 2014 Onay Zamanı : 22.04.2015-12:01:08 Vergi Kimlik Numarası E-Posta Adresi 6490495586 muhasebe@oylum.com Ticaret

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide bilançolar... 1-5 Konsolide gelir

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2017 VARLIKLAR 31 Aralık 2018 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.120.707.680 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.083.885.628 917.590.909 4-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak 31 Aralık 2017 1 Ocak 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 948.408.737 634.168.416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ayrıntılı konsolide bilanço Varlıklar Dipnot 31 Aralık 2012 31 Aralık 2011 I- Cari Varlıklar A-Nakit ve Nakit

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız Denetimden 30.06.2018 31.12.2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.815.809.477 3.504.676.959 1- Kasa 14 45.563 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 ANHYT VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 75.248.958 1- Kasa Mad.14 14.634 2- Alınan Çekler - 3- Bankalar Mad.14 41.720.390 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) Mad.14 (43.473)

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Konsolide Olmayan Bilanço (Para Birimi Aksi Belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) Olarak Gösterilmiştir)

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 272,991,104 268,144,617 1- Kasa 14 1,413 830 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 217,335,404 214,427,517 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.738.269.701 1.606.048.714 1- Kasa 14 53.092 37.347 2- Alınan Çekler 24.966-3- Bankalar 14 1.482.421.204 1.356.733.446 4- Verilen Çekler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.251.332.067 3.504.676.959 1- Kasa 14 41.108 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.827.461.297 3.105.334.647 4- Verilen Çekler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.073.578.282 3.504.676.959 1- Kasa 14 50.393 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.622.011.617 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.775.262.937 3.504.676.959 1- Kasa 14 54.840 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.388.494.332 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.914.657.400 2.304.904.212 1- Kasa 14 49.481 18.864 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 2.517.458.090 1.937.834.876 4- Verilen Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar Denetimden Dipnot 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 326,840,892 299,185,453 1- Kasa 14 1,965 1,844 2- Alınan çekler - - 3- Bankalar 14 242,167,124

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.781.687.233 2.304.904.212 1- Kasa 14 40.837 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.201.116.591 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

ERGO GRUBU HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ERGO GRUBU HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.364.314.943 2.304.904.212 1- Kasa 14 38.784 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.961.058.269 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.066.806.799 3.217.463.827 1- Kasa 14 30.243 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.669.454.374 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 306,276,198 314,537,220 1- Kasa 14 1,957 401 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 203,727,607 226,279,431 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.504.676.959 3.217.463.827 1- Kasa 14 62.857 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.105.334.647 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.570.626.911 3.217.463.827 1- Kasa 14 50.931 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.232.624.099 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.304.904.212 1.606.048.714 1- Kasa 14 18.864 37.347 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.937.834.876 1.356.733.446 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 739.798.890 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

PEMAR TURİZM YATIRIMLARI VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

PEMAR TURİZM YATIRIMLARI VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU PEMAR TURİZM YATIRIMLARI VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Pemar Turizm Yatırımları ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu na

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 771.817.698 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 573.084.935 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 904.312.219 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 664.479.204 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi)

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi) Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2012 ara dönem özet finansal tablolar ve dipnotları Özet bilanço Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Özet bilanço 3 Özet gelir

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2010 Ara Hesap Dönemine Ait Özet Finansal Tablolar İçindekiler Sayfa Bilanço 1-2 Gelir tablosu 3 Özkaynak değişim tablosu 4 Nakit akım tablosu 5 Özet

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Cari Dönem Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 466.984.037 400.623.476 1 Kasa 14 247 46 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİCARET. A. Ş. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 44,608,349 1- Kasa 14 6,889 2- Alınan çekler - 3- Bankalar 14 8,858,622 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri (-) - 5- Diğer nakit

Detaylı

31 Mart Aralık 2011 Pay oranı Pay tutarı Pay oranı Pay tutarı

31 Mart Aralık 2011 Pay oranı Pay tutarı Pay oranı Pay tutarı Konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar 1. Grubun organizasyonu ve faaliyet konusu Genel Alkhair Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi (Şirket), 5 Aralık 1996 tarihinde İstanbul da kurulmuştur.

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu özet konsolide finansal tabloların tamamlayıcı bir parçasıdır. 1 31 MART 2017 ve 31 ARALIK 2016 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR (Aksi belirtilmedikçe tutarlar Türk Lirası ( TL ) olarak ifade edilmiştir.) Dipnot Referansları 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 VARLIKLAR Dönen

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135,139,181 133,722,404 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 121,417,928 125,778,170 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. SELKİM SELÜLOZ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Dipnot Cari Dönem Referansları Önceki Dönem Finansal Tablo Türü Konsolide Olmayan Konsolide Olmayan Dönem 31.12.2012 31.12.2011 Raporlama Birimi TL TL V A R

Detaylı

ERGO GRUBU HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ERGO GRUBU HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN MALİ TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE

Detaylı

BİLANÇO DİPNOTLARI 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu :Vana İmalatı 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : Adı Pay Oranı Pay Tutarı

BİLANÇO DİPNOTLARI 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu :Vana İmalatı 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : Adı Pay Oranı Pay Tutarı BURÇELİK VANA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Sayfa No: 1 BİLANÇO DİPNOTLARI 1- İşletmenin fiili faaliyet konusu :Vana İmalatı 2- Sermayenin %10 ve daha fazlasına sahip ortakların : Adı Pay Oranı Pay

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 551.303.762 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 374.800.368

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.606.048.714 1.153.712.216 1- Kasa 14 37.347 49.256 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.356.733.446 901.838.577 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 415,619,719 340,737,486 1- Kasa 646 544 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 399,206,049 321,015,151 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-)

Detaylı

UNİCO SİGORTA A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

UNİCO SİGORTA A.Ş. 31 MART 2018 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 254.400.256 309.881.821 1- Kasa 2.12 ve 14 1.175 19 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 203.368.459 256.721.317 4- Verilen Çekler

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar geçmiş I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 108,496,514 76,630,825 1- Kasa 14 3,078 1,254 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 71,433,774 38,082,077 4- Verilen çekler ve

Detaylı

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ

TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ TEB SİGORTA ANONİM ŞİRKETİ I- Cari Varlıklar BİLANÇO VARLIKLAR Cari Dönem YTL 31/03/2008 63.806.323 1- Kasa 302 2- Alınan Çekler 0 3- Bankalar 61.638.135 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) -6.442

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 147.648.170 127.439.598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 137.321.333 115.986.832 4- Verilen

Detaylı

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR. I- Cari Varlıklar Dipnot AYRINTILI SOLO BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31.12.2012 31.12.2011 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 12.405.410 10.159.873 1- Kasa 2.12, 14 1.699 1.753 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 2.12, 14

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 96.149.109 86.360.135 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 90.035.797 81.142.222 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı