ULUSLARARASI GELECEĞİN E HALİ KONGRESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSLARARASI GELECEĞİN E HALİ KONGRESİ"

Transkript

1 ULUSLARARASI GELECEĞİN E HALİ KONGRESİ LANSMAN TOPLANTISI BASIN BİLGİ NOTU , İstanbul PHARMETİC GİRİŞİMCİ ECZACILAR DERNEĞİ (PGED) 2004 yılında kurulan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED), eczacılığın, eczanelerin hatta tüm sektörün geleceği için çok önemli, dönüştürücü çalışmalara imza atan kanaat önderi eczacılardan oluşmaktadır. PGED, on dört yıldır gerçekleştirdiği sıra dışı projelerle ilacın yanı sıra, OTC, besin destekleri, medikal, dermokozmetik gibi, kişisel bakım ve sağlığa dair tüm alanlarda da belirleyici rol oynamakta, önderlik yapmaktadır. PGED, Eczacılık mesleğini danışman eczacılıkla bütünleştirmeye, yeniçağa uygun gelişmesine yön vermeye ve akılcı ilaç kullanımını yaygınlaştırmaya odaklanmıştır. ULUSLARARASI GELECEĞİN E HALİ BAŞLIYOR Girişimci Eczacılar olarak bizler, geleceğin; İlaç, OTC, kişisel bakım, besin destekleri, medikal ve dermokozmetikleri içine alan Bütünleştirici Eczacılıkta olduğuna inanıyoruz yılında 4500, 2016 yılında 6000 katılımcı ve sektörün önde gelen yaklaşık 100 e yakın firması ile gerçekleştirdiğimiz Geleceğin E Hali En Büyük Eczacılık Buluşması nın büyük başarısının altında birlikte oluşturduğumuz bu geniş ve güçlü dayanışmanın enerjisi olduğunu biliyoruz. Şimdi yeniden, daha büyük bir enerji ve 8000 in üzerinde katılımcı hedefiyle, uluslararası boyutta tasarlanan Uluslararası Geleceğin E Hali Kongresi ni üçüncü kez Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi nde gerçekleştirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Geleceği şekillendirecek büyük adımlarımızı DEĞİŞİM için ŞİMDİ hep birlikte atacağız. Sektörümüzü, mesleğimizi, akademisyenlerimizi, firmalarımızı, öğrencilerimizi, toplumsal sağlık etiği, mesleki güvenirliliğimiz içerisinde kalarak hep birlikte kazanacağımız hedeflere doğru; Şimdi Etkileyeceğiz, Şimdi Değiştireceğiz

2 Zamanın taşıdığı yenilikçi gücü, inovatif düşünceyi, teknolojiyi, örgütlü hareket edebilme potansiyelimizi, geleceğin eczaneleriyle birlikte daha sağlıklı bir yaşam kurmak için kullanacağız. ECZACILIĞIN GELECEĞİ İÇİN, DEĞİŞİM, ŞİMDİ! HAREKETİNİ BAŞLATIYORUZ Bu yıl, Değişim, Şimdi! sloganı ve GelecekSEN Şimdi Gel EtkileyecekSEN Şimdi Etkile, DeğiştirecekSEN Şimdi Değiştir alt sloganlarıyla oluşan yeni konseptimiz ve birçok yenilik ile sektördeki dostlarımızla buluşacağımız güne büyük bir heyecanla hazırlanmaktayız. Değişim Şimdi sloganı ile yola çıkarak değişimi kendi içimizde başlatıyor ve hem danışanlarımızı hem de iş ortaklarımızı bu değişimin bir parçası haline getiriyoruz. Zamanın taşıdığı yenilikçi gücü, inovatif düşünceyi, teknolojiyi, örgütlü hareket edebilme potansiyelimizi geleceğin eczaneleriyle birlikte daha iyi bir yaşam kurmak için kullanıyoruz. Dün ve yarın arasında, zamanın etkisinin en gerçek olduğu andayız. Zamanın değerini bilerek, daha iyi bir yaşam, hayal ettiğimiz gelecek için adımlarımızı ertelemeden yol alıyoruz. Çağı yakalayan, yeniliğe kucak açan, inovatif, paylaşımcı, örgütlü ve ileri görüşlü bir yapıyla biz değişime hazırız. Etki alanı geniş, herkesi değiştirecek, herkese iyi gelecek bir değişimin başlangıç noktası olarak biz dönüşüme öncülük ediyor, sizi de değişimin parçası olmaya davet ediyoruz. DeğiştirecekSEN Şimdi Değiştir Eczanelerin dünden bugüne hayatlarımızdaki varlığını değişimle güçlendirmek, yeniliği eczanelere taşımak, eczanenin dokunduğu insanlar, danışanlar için bugünden geleceğe fark yaratmak bizim elimizde. Bizler, ancak kendi değişimimizi etrafımıza yayarak danışanlarımızı ve iş ortaklarımızı kendi değişimimize kattıkça gerçek bir değişimin mümkün olacağını biliyoruz. Bizden başlayan bu değişimle yayılacak olan yeniliğin, eczaneler için bambaşka bir geleceğin kapılarını açacağına inanıyoruz. Değişmek ve değiştirmek için; şimdi! GelecekSEN Şimdi Gel Geleceğe atılacak olan ilk adımın cesaretini, eczaneleri her zaman bir adım ileriye taşıyacak olmanın kararlılığını ve dokunduğumuz tüm yaşamlara hep daha iyi gelebilmenin inancını içimizde taşıyoruz. Birlikte daha iyi bir gelecek kurabilmek için gereken tüm gücün bizde olduğunu biliyor, kendi gücümüze yön verebildiğimiz sürece geleceği de şekillendireceğimizin farkında olarak geleceğe yürüyoruz. Gelecek için, şimdi.

3 EtkileyecekSEN Şimdi Etkile Güçlü yönlerimizle ayrışıyor, farklılıklarımızla birleşiyoruz. Sektörel firmalarla birlikte, örgütlenerek atacağımız ortak bir adımın büyük yankılar yaratacağını biliyor, bu birlikteliğimize güveniyoruz. Gerçek ortaklıklar kurarak güçleniyor, yarattığımız bu gücün etkisiyle hep daha iyisini başarmak adına yol alıyoruz. Bu kapsayıcı değişimin, gelecek nesiller, farklı alanlar ve tüm insanlar için ilham verici olmasını umut ediyoruz. Etkileşim için, şimdi. Kongredeki salon ve alan isimlerimizi de hedeflerimiz doğrultusunda belirledik; Stant alanı : Gelecek Salonu Stant eczane : İnovasyon Salonu Ana salon : Değişim Salonu Salon (I) : Teknoloji Salonu Salon (II) : Etkileşim Salonu Salon (III) : Genç Salon HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ECZACILARIN BÜYÜK MÜCADELESİ SAHTE TIBBİ ÜRÜNLER VE SAHTE KOZMETİK ÜRÜNLER HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR PGED olarak Uluslararası Geleceğin E Hali En Büyük Eczacılık Buluşması nda, toplum sağlığını ilgilendiren konularda, eğitim, seminer ve farkındalık çalışmaları da yürüteceğiz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde toplumsal sağlığımızı ilgilendiren konularda; İnternette sağlık ile ilgili bilgi kirliliği, sahte ilaç ve ürünlerin tehlikesi, obezite, sigarayla mücadele, bebek sağlığı ve beslenmesi vb. konularda farkındalık oluşturmak amacıyla Ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarıyla, kongre tarihini de içine alacak şekilde uzun dönemli bir planlama yaparak bilinirliliği ve farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.

4 Fitoterapi konusunda tek eğitimli grup olan Eczacılar olarak; Eczane dışında satılan ve sağlığımız için riskler taşıyan sahte ürünlerle mücadeleye dikkat çekmeyi; İnternet üzerinden alınan zayıflama ilaçları, çaylar ve bitkisel karışımların böbrek ve karaciğer hasarlarından, ölüme kadar varabilen sonuçlarının önüne geçmeyi, amaçlıyoruz. Bu konuda en yakın sağlık danışmanızın, eczacılar, en yakın sağlık alanının eczaneler olduğunu vurgulamak istiyor, özellikle internetten satılan, merdiven altı üretilen kozmetik-güzellik ve bakım ürünlerinin de zararları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. ECZANE DIŞINDA SATILAN TIBBİ ÜRÜNLER TEHLİKELİDİR! 2016 yılı sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler, ilaçta sahteciliğin boyutunu gözler önüne serdi. Verilere göre; 316 bin adet cinsel içerikli, 626 bin 755 adet zayıflama ürünleriyle ilgili ve 107 bin 577 adet beşeri olmak üzere toplamda 1 milyonu aşan sahte ve kaçak ilaç ele geçirildi. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK) 2017 Eylül ayında yapılan denetimlerde ise, ilaç gibi lanse edilerek piyasaya sürülen 73 sahte-kaçak ürün tespit edildi. TİTCK, sahte-kaçak ürünler ile mücadele kapsamında, 2017 yılında bunların satış veya tanıtımını yapan 724 internet sitesini kapattı. Hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, Sağlık Bakanlığı onaylı tesislerde üretilip yine Bakanlıkça verilen ruhsat sonrası piyasaya sürülürken, kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan ürünlerin izin ve ruhsatı bulunmuyor. Bu ürünlere bilinçsizce ve yüksek oranlarda konulan ilaç etken maddeleri, kullananlarda sonu ölüme varan yan etkilere sebep olabiliyor. Bu ürünlerin üretim yeri, koşulları, saklama ve dağıtım şartları ise bilinmiyor. Eczane dışında satılan ilaç ve benzeri ürünler merdiven altında, sağlıksız koşullarda üretilmiş sahte ilaçlardır. İlaçlar için istenildiği kadar 'bitkiseldir, doğaldır, zararsızdır, gıda takviyesidir denilsin, İlaç kimyasal bir maddedir. Yasal olarak ilaç sadece eczanede satılabilir. ZAYIFLAMA HAPLARI SAĞLIĞINIZI BOZABİLİR Zayıflamak için kullanılan yöntemlerden biri zayıflama haplarıdır ve bu alanda da yapılan sahte ilaçlar toplumsal sağlığı olumsuz etkilemektedir. İnsan sağlığını hiçe sayarak, hiçbir yasal denetimden geçirilmeyen bu sahte ilaçların kullanımı çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

5 SAĞLIĞINIZ İÇİN BİTKİSEL ÜRÜNLERİ ECZANEDEN ALIN Türkiye de bitkisel ilaçların sunumunda eczanelerin yetkili ve sorumlu olduğu, 2010 yılında yürürlüğe konulan Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliği ile yasal bir zemine kavuşmuştur. Ancak bitkisel ilaç tanımı ve sınıflandırması açısından mevzuatta bulunan boşluklar kullanılarak, halka yapılan sunumlar ciddi sağlık riskleri oluşturmaktadır. Yeterli donanıma sahip olmadan, geçerliliği ve güvenirliliği oluşmamış, kontrolsüz şekilde ve halkı yanlış bilgilendirerek yapılan uygulamalar toplumsal sağlığımızı tehdit etmektedir. Sağlığımız için kullandığımız her ürün ilaç olarak değerlendirilmeli ve bitkisel ürünler ile ilgili temel eğitimler alarak, bu donanımını daha ileriye taşıyan eczacılara danışılmalıdır. Doğru üretim, doğru koşullarda saklanma, doğru tedavi ve doğru danışmanlık ancak eczacılar eliyle yürütülebilir. Halk sağlığını korumak, ülke ekonomisine katkı sağlamak ancak bu şekilde mümkün olabilir. Sağlığa ilişkin her türlü ürün Sağlık Bakanlığı nın onayından geçtikten sonra, aldığı eğitimlerle bu alanlarda uzmanlaşan, meslek etiği içerisinde önce danışanını düşünen eczacı danışmanlığında hastalara ulaştırılmalı ve bu ürünlerin satışı yalnızca eczanelerimizden gerçekleştirilmelidir. Toplumsal sağlığımız için, bitkisel ilaçların danışanlara ulaştırılmasında en güvenli yer Türkiye nin her noktasında bulunan eczanelerdir. HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN SAHTE KOZMETİK VE GÜZELLİK ÜRÜNLERİNE DİKKAT! Halk sağlığını olumsuz etkileyen sahte ürünler Kozmetik ve Güzellik ürünlerinde de kendini göstermektedir. Mesleki etik anlayışından uzak, ticari kaygılarla yapılan bu sahte ürünler farklı tanıtım ve anlatımlarla topluma sunulmaktadır. Yine mevzuatta bulunan boşluklar kullanılarak konu hakkında bilgisi olmayan kişilerce, sağlığa uygun olmayan şartlarda üretilen ürünler pazarlanmakta, halk sağlığı hiçe sayılmaktadır. Bu ürünlerin bilinçsizce kullanılması geri dönülmesi imkânsız sorunlara yol açabilir. Sağlığı ve güzelliği ilgilendiren gerek kimyasal, gerek bitkisel olsun her tür ürün içerik bilgisine sahip ve yeterli eğitimlerden geçirilerek alınan bir uzmanlık ister ki konu insan sağlığı, devamında toplumsal sağlık ve geleceğimizse bu durum daha da önemli bir hal alacaktır. Eczacı bu alanda lisans düzeyinde bilimsel eğitim alan, ürünün tüm aşamalarına hâkim tek uzman kişidir ve mesleki bilgisi ile bireysel ve toplumsal sağlığa hizmete hazırdır. Kısacası, Eczaneler bireylerin ve toplumun sağlık alanıdır. Sağlığınız için en yakın, en etkili ve en doğru bilgiyi eczacınızdan alabilirsiniz. Eczanelerimiz ilaç, bitkisel destek ve medikal malzemelerde olduğu kadar kozmetik ve dermokozmetik ürünlerde de güvenle başvurabileceğiniz ve sağlığınızı koruyabileceğiniz en güvenilir adreslerinizdir. Ecz. Armağan Ener Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

D DOĞAL ÜRÜNLERİN ECZANEDEKİ YERİ DR.ECZ.CANAN ERİŞ

D DOĞAL ÜRÜNLERİN ECZANEDEKİ YERİ DR.ECZ.CANAN ERİŞ D DOĞAL ÜRÜNLERİN ECZANEDEKİ YERİ DR.ECZ.CANAN ERİŞ eczacıların doğal sağlık ürünü rolleri ve sorumlulukları konusunda bir araştırma Kanada da eczane ve paydaş liderlerin (eczacılar,alternatif tedavi

Detaylı

Girişimci Eczacılar Derneği

Girişimci Eczacılar Derneği Pharmetic İçerenköy Mah. Topçu İbrahim Sok. Tahsin Bey Apt. No:9 K:5 D:11 34752 Ataşehir / İSTANBUL T. 0216 450 12 71 info@pharmetic.org www.pharmetic.org DMR Kongre Organizasyon Hizmetleri A.Ş Barbaros

Detaylı

3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. ÇALIŞMA RAPORU 3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 3 Ocak 2017 Yönder Okulları yetkilileri okul tanıtımları ile ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. 3 Ocak 2017

Detaylı

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -2008 YILINDA TOPLAM 10 MİLYAR 717 MİLYON LİRA OLAN İLAÇ HARCAMALARI 2013 YILINDA YÜZDE 46 ORANINDA

Detaylı

BERKTAŞ, SSGÜNEY ECZACILARI ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİF

BERKTAŞ, SSGÜNEY ECZACILARI ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİF 1 HAZİRAN 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Fatih BERKTAŞ, SSGÜNEY ECZACILARI ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİF Güney Ecza Koop 26.Olağan Genel Kurulu na katıldılar. 5 HAZİRAN

Detaylı

16.ULUSAL HASTA BİLGİLENDİRME YARIŞMASI SPONSOR DOSYASI

16.ULUSAL HASTA BİLGİLENDİRME YARIŞMASI SPONSOR DOSYASI 16.ULUSAL HASTA BİLGİLENDİRME YARIŞMASI SPONSOR DOSYASI ANKARA-2019 ULUSAL HASTA BİLGİLENDİRME YARIŞMASI NEDİR? Hasta bilgilendirme yarışması, Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından her yıl

Detaylı

TÜSİAD Gençlik Platformu

TÜSİAD Gençlik Platformu TÜSİAD Gençlik TÜSİAD Gençlik TÜSİAD Gençlik TÜSİAD Gençlik üniversite gençliği ile iş dünyasını sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefi etrafında bir araya getiren ve Türkiye nin geleceğini şekillendiren

Detaylı

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 2017 Ana Sponsor FUAR SONUÇ RAPORU Sağlık ve Sosyal Alanda Kalite

Detaylı

İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM NİSAN 2018

İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM NİSAN 2018 İLAÇ ENDÜSTRISI, TEKNOLOJILERI VE BILEŞENLERI FUARI API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM 19-21 NİSAN 2018 ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL www.expopharmanext.com ORGANİZASYON MEDYA SPONSORLARI

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER NEDEN ECZANEDE OLMALI?

GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER NEDEN ECZANEDE OLMALI? GELENEKSEL BİTKİSEL TIBBİ ÜRÜNLER NEDEN ECZANEDE OLMALI? Asıl başlık stili için tıklatın Ecz. Armağan Ener Armağan Eczanesi, İstanbul Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği, Firma İletişim Komisyonu Başkanı

Detaylı

FARMASÖTİK TEKNOLOJİ-I. Farmasötik Teknolojiye Giriş

FARMASÖTİK TEKNOLOJİ-I. Farmasötik Teknolojiye Giriş FARMASÖTİK TEKNOLOJİ-I Farmasötik Teknolojiye Giriş İlaçların geliştirilmesini ve kullanımını içeren teknolojilerin tümü İlaç şekillerinin hazırlanması, üretimi, kontrolü Etkin madde salım özellikleri,

Detaylı

OTC UZMANLIĞI EĞİTİM PLANI VE İÇERİKLERİ

OTC UZMANLIĞI EĞİTİM PLANI VE İÇERİKLERİ EĞİTİME GİRİŞ OTC UZMANLIĞI EĞİTİM PLANI VE İÇERİKLERİ BÖLÜM 1 OTC (OVER THE CONTER) NEDİR, TANIMI VE SEKTÖRÜMÜZÜN GELİŞİMİ ECZANELERDEKİ TEHDİTLER & FIRSATLAR ECZANELERİN GELİŞİMİ VE ECZANE TEKNİSYENLİĞİNİN

Detaylı

Eczacılardan Bitkisel Ürün Şikayeti!

Eczacılardan Bitkisel Ürün Şikayeti! On5yirmi5.com Eczacılardan Bitkisel Ürün Şikayeti! Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker de, halk sağlığıyla oynayan hiçbir ürüne izin vermelerinin söz konusu olmadığını vurguladı. Yayın Tarihi : 29 Eylül

Detaylı

AMGEN, HASTALAR İÇİN BİYOLOJİNİN POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARIYOR

AMGEN, HASTALAR İÇİN BİYOLOJİNİN POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARIYOR İş Kuleleri, Kule 2, Kat: 25 34330 4. Levent Beşiktaş İstanbul Tel: 0212 386 34 34 Faks: 0212 386 34 00 www.amgen.com.tr AMGEN, HASTALAR İÇİN BİYOLOJİNİN POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARIYOR VAP-TUR-000046 HEDEFİMİZ

Detaylı

görkemli ve büyük Eczacılık Buluşması olan Geleceğin E hali gerçekleştirildi Pharmetic Geleceğin Eczanesi nin açılışını yaptı!

görkemli ve büyük Eczacılık Buluşması olan Geleceğin E hali gerçekleştirildi Pharmetic Geleceğin Eczanesi nin açılışını yaptı! 26 Mart 2012 (PGED) tarafından düzenlenen organizasyon ile 23-24-25 Mart tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi nde, bugüne kadar yapılmış en görkemli ve büyük Eczacılık Buluşması olan Geleceğin E hali

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN " 12. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN  12. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN " 12. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 30 Mayıs 2016 Wyndham Grand İstanbul Levent Otel Sayın Başkanlar, Saygıdeğer Konuklar, Değerli Basın

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar)

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) A. Serbest Eczane stajı: Eczacılığın Tanımı Eczacının tanımı Eczacının

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI

AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI AKILCI İLAÇ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI Uzm. Dr. Burçak Deniz DEDEOĞLU Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürü AKILCI İLAÇ KULLANIMI Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı,

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK

ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK ECZACILIK FAKÜLTESİ KLİNİK ECZACILIK PROGRAM KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Rümeysa DEMİRDAMAR, rdemirdamar@neu.edu.tr YÜKSEK LİSANS DERSLERİ EKE 600 Uzmanlık Alanı Dersi Z 4 0 4 EKE 601 Klinik Eczacılık I S 5

Detaylı

ilaç VE ECZACILIK KATILIM ÜCRETSİZDİR 27-29 Kasım 2015 HALİÇ KONGRE MERKEZİ / İSTANBUL KONGRESi İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı

ilaç VE ECZACILIK KATILIM ÜCRETSİZDİR 27-29 Kasım 2015 HALİÇ KONGRE MERKEZİ / İSTANBUL KONGRESi İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı ULUSLARARASI ilaç VE ECZACILIK KONGRESi KATILIM ÜCRETSİZDİR Kongre web sayfasını ziyaret ederek kayıt olabilirsiniz. İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı www.ivekkongre.com 27-29 Kasım 2015 HALİÇ

Detaylı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ECZACILAR VE HEKİMLER İÇİN XIX. FİTOTERAPİ KURSU

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ECZACILAR VE HEKİMLER İÇİN XIX. FİTOTERAPİ KURSU ECZACILAR VE HEKİMLER İÇİN XIX. FİTOTERAPİ KURSU E. Ü. Eczacılık Fakültesi Bornova - İZMÎR 27 Nisan-25 Mayıs 2012 Detaylı Bilgi İçin :www.pharm.ege.edu.tr XIX. Hekimler ve Eczacılar için FİTOTERAPİ Kursuna

Detaylı

Basın Bülteni Mass İletişim Danışmanlığı / Kemal Arslan kemalarslan@massiletisim.com Tel & Faks: 212 621 41 96 GSM: 0537 388 59 84

Basın Bülteni Mass İletişim Danışmanlığı / Kemal Arslan kemalarslan@massiletisim.com Tel & Faks: 212 621 41 96 GSM: 0537 388 59 84 Basın Bülteni Mass İletişim Danışmanlığı / Kemal Arslan kemalarslan@massiletisim.com Tel & Faks: 212 621 41 96 GSM: 0537 388 59 84 Türkiye de kullanımda olan yaklaşık 400 bin asansör, her gün 50 milyon

Detaylı

BİYOMED. e-bülten - Mayıs 2013

BİYOMED. e-bülten - Mayıs 2013 BİYOMED e-bülten - Mayıs 2013 Biyomed büyüyor Biyomedikal Mühendisleri Derneği (BİYOMED), ülkemizdeki Biyomedikal Mühendislerinin bir araya gelmesi ve Biyomedikal Mühendisliği meslek kültürü oluşturma

Detaylı

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler.

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler. TANIM Tıbbi ürünleri depolayan, muhafaza eden ve ilaç hazırlayan, tıp doktorları ve diğer sağlık uzmanları tarafından yazılan reçetelere göre verilen ilaçların yan etkileri ve doğru kullanımı hakkında

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

Eczacılara Yönelik. Akılcı İlaç Kullanımı

Eczacılara Yönelik. Akılcı İlaç Kullanımı Eczacılara Yönelik Akılcı İlaç Kullanımı 2 Akılcı İlaç Kullanımı T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ Eczacılara Yönelik Akılcı İlaç Kullanımı Ankara, Eylül 2013 Sahibi T.C. Sosyal Güvenlik

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

Sağlık danışmanıdır ECZACI

Sağlık danışmanıdır ECZACI ECZACI Sağlıktan sorumlu ve tam zamanlı çalışan bir meslek adamıdır. Toplumdaki görevi ilaç ve diğer sağlık bakım ürünleriyle ile ilgili bilgileri sunmaktır. Sağlık danışmanıdır 1 ECZACI İlacın Geliştirilmesinden

Detaylı

UZMANLARDAN VATANDASA UYARI! 'ÇOK TEHLIKELI'

UZMANLARDAN VATANDASA UYARI! 'ÇOK TEHLIKELI' UZMANLARDAN VATANDASA UYARI! 'ÇOK TEHLIKELI' Portal : http://haber-ler.info İçeriği : Haber Tarih : 21.03.2017 Adres : http://haber-ler.info/13072.html Uzmanlardan vatandaşa uyarı! 'Çok tehlikeli' 2017-03-21

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN LİDERLİK VE SİYASET AKADEMİSİ EĞİTİMİ

Detaylı

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti.

03 MART 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin SÖZLÜ yü ziyaret etti. 03 MART 2015 CHP Adana İl Başkanlığı görevine atanan Oda Eski Başkanımız Sayın Ecz. Burhanettin BULUT ve CHP Adana İl Yönetimi, Odamızı ziyaret etti. Yapılan ziyarette; yaklaşan genel seçimlerle ilgili

Detaylı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU. bilgilendirme dökümanı

YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU. bilgilendirme dökümanı YETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU bilgilendirme dökümanı 2 o Yetkinlik Değerlendirme Formu (YDF) nun eczanemizdeki her bir çalışanımız için ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir. o YDF larının üzerine çalışanımızın

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Böyle bir organizasyonda sizlerin desteği bizim daha büyük işler yapmamıza olanak sunacaktır ve bizleri çok mutlu edecektir.

Böyle bir organizasyonda sizlerin desteği bizim daha büyük işler yapmamıza olanak sunacaktır ve bizleri çok mutlu edecektir. SPONSORLUK DOSYASI Sayın Yetkili, Cumhuriyet in ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri olarak 20 Nisan 2019 tarihinde PharmAnkara kongresini düzenliyoruz. Uluslararası

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi davranış bilimleri alanındaki uzmanlığı ve akademik birikimiyle madde bağımlılığı üzerine multidisipliner çalışan tek eğitim ve

Üsküdar Üniversitesi davranış bilimleri alanındaki uzmanlığı ve akademik birikimiyle madde bağımlılığı üzerine multidisipliner çalışan tek eğitim ve Üsküdar Üniversitesi davranış bilimleri alanındaki uzmanlığı ve akademik birikimiyle madde bağımlılığı üzerine multidisipliner çalışan tek eğitim ve araştırma kuruluşudur. Bu amaçla yürüttüğü projeleri,

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI 22 Mart 2016 İstanbul, Sheraton Hotel&Convention Center

Detaylı

Eczacının Sağlık Sektöründeki Konumu ve. Mesleğin Genel Sorunları

Eczacının Sağlık Sektöründeki Konumu ve. Mesleğin Genel Sorunları BÖLÜM III Eczacının Sağlık Sektöründeki Konumu ve Mesleğin Genel Sorunları Eczacı, ilaç ve hammadde elde etmede, farmasötik madde ve müstahzar yapımında, çeşitli ilaç analizlerinde, ilacın tanınması ve

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı. Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan

Akılcı İlaç Kullanımı. Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan Akılcı İlaç Kullanımı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekan 23.09.2016 Akılcı İlaç Kullanımı Kişilerin uygun ilacı, uygun süre ve dozda, en düşük fiyata

Detaylı

TEB ECZACILIK AKADEMİSİ

TEB ECZACILIK AKADEMİSİ 9 Kurumsal Gelişim TEB ECZACILIK AKADEMİSİ TEB Akademi TV'ye, Türk Eczacıları Birliği (www.teb.org.tr) ve TEB Eczacılık Akademisi (www.eczakademi.org) web adreslerinden ulaşılabilmektedir. Diğer yandan

Detaylı

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com STYLE & SUBSTANCE misyonumuz Sevgi dolu, güvenli bir aile ortamı her çocuğun hakkıdır. Parents, ebeveynlerin karşılaşabileceği her sorunu

Detaylı

AĞRIDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Prof. Dr. Arzu Yağız On Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD, İzmir

AĞRIDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Prof. Dr. Arzu Yağız On Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD, İzmir AĞRIDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI Prof. Dr. Arzu Yağız On Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon AD, İzmir AKILCI İLAÇ KULLANIMI -Tanım- Kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine

Detaylı

3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ

3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ ANKARA ECZACI ODASI TRABZON ECZACI ODASI 3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ 14.ULUSAL HASTA BİLGİLENDİRME YARIŞMASI BİLİMSEL PROGRAM & BİLDİRİ ÖZETLERİ Katıl, Dinle,

Detaylı

19-21 NİSAN ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL. API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM ORGANİZASYON

19-21 NİSAN ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL.  API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM ORGANİZASYON API ÜRÜN TEKNOLOJİ ÜRETİM 19-21 NİSAN 2018 ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL www.exponutrivision.com ORGANİZASYON MEDYA SPONSORLARI 2 NUTRASÖTİK ENDÜSTRİSİ FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

DÜNYADAN SEKTÖREL HABERLER EKİM-KASIM 2011. Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanmıştır. Willy Brandt Sok. No:9 06690 Çankaya Ankara

DÜNYADAN SEKTÖREL HABERLER EKİM-KASIM 2011. Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanmıştır. Willy Brandt Sok. No:9 06690 Çankaya Ankara DÜNYADAN SEKTÖREL HABERLER EKİM-KASIM 2011 Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanmıştır. Willy Brandt Sok. No:9 06690 Çankaya Ankara İçindekiler: 12 Ülke Avrupa Konseyi nin Tıbbi Ürün Sahteciliği

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

Konaklar. Açık Hava Müzesi

Konaklar. Açık Hava Müzesi 30 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Açık Hava Müzesi Belediyesi Sanat İmecesi İle Beşiktaş'ı Açık Hava Müzesi'ne dönüştürmeyi planlıyor. Sanatta imece usulüyle farklı

Detaylı

19-21 NISAN 2018 FUARLARI ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL. Biyoteknoloji, Yaşam Bilimleri ve Endüstrileri Fuarı

19-21 NISAN 2018 FUARLARI ICEC Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İSTANBUL. Biyoteknoloji, Yaşam Bilimleri ve Endüstrileri Fuarı Analiz ve Laboratuvar Teknolojileri Fuarı Biyoteknoloji, Yaşam Bilimleri ve Endüstrileri Fuarı İlaç Ehdüstrisi, Teknolojileri ve Bileşenleri Fuarı Nutrasötik Endüstrisi Fuarı YAŞAM BİLİMLERİ FUARLARI 2018

Detaylı

14 OCAK 2014 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN ve Ecz. Serdar ÜNSAL, Danıştay ı ziyaret etti. Danıştay da bulunan dava dosyası hakkında bilgi alındı.

14 OCAK 2014 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN ve Ecz. Serdar ÜNSAL, Danıştay ı ziyaret etti. Danıştay da bulunan dava dosyası hakkında bilgi alındı. 06 OCAK 2014 2008 Yılı ve sonrası Adana İli Merkez İlçelerine ait Yeşil Kart Reçete kontrollerinin Eczacı Odamızda yapılması ile ilgili işlemlerin bir eczacı tarafından devlet kurumlarına şikâyet etmesi

Detaylı

KARDEŞİME MESLEK ÖĞRETİYORUM PROJESİ

KARDEŞİME MESLEK ÖĞRETİYORUM PROJESİ KARDEŞİME MESLEK ÖĞRETİYORUM PROJESİ Bu Proje Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek Program kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Desteklenmektedir. Proje: 2011 yılı Nisan

Detaylı

7-10 MART 30. İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR RUMELİ SALONU.

7-10 MART 30. İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR RUMELİ SALONU. 30. İstanbul Uluslararası Güzellik & Bakım, Profesyonel Kozmetik ve Saç, Spa & Wellness Fuarı 7-10 MART İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR RUMELİ SALONU www.guzellikvebakim.com Organizatör BU FUAR 5174 SAYILI KANUN

Detaylı

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI!

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI! ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL İMZALANDI! 36.A.00.7129 25.09.2009, Ankara BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA, T.C. Sağlık Bakanlığı

Detaylı

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ 961 7. HAFTA Yeni Ürün Ruhsat Başvuru Dokümanları Common Technical Document (CTD) Başvuru Formatı Modül 1 İdari Bilgiler CTD başvuru

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN- SYMES, TÜRKONFED 11. GENEL KURUL KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN- SYMES, TÜRKONFED 11. GENEL KURUL KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN- SYMES, TÜRKONFED 11. GENEL KURUL KONUŞMASI 23 Mayıs 2015 Çırağan Otel, İstanbul Sayın Bakanım, Dünya Bankasının Değerli Direktörü, TÜRKONFED in Saygıdeğer

Detaylı

Bas nda TEB. Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010

Bas nda TEB. Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010 Bas nda TEB Gaye SARIKAYA NTV ÖĞLE BÜLTENİ 11.05.2010 BLOOMBERG EKONOMİ SORUYOR 14.05.2010 Canlı yayına konuğu olan TEB Genel Sekreteri Ecz. Özgür Özel, bu sene 14 Mayıs haftasını Akılcı İlaç Kullanımı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar AMAÇ MADDE 1- (1) Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesinin

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI İLAÇ KULLANIMI Yrd.Doç.Dr. Soner METE Ders Hakkında Akılcı ilaç kullanımı (AİK) ile ilgili temel kavram ve tanımların verileceği bu derste, mevzuat ve yasal düzenlemelerin AİK e sağladığı faydalar

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI I. Dönem Eczane Staj Programı 2. ve 3. sınıflar arasındaki yaz aylarında 1 ay süre ile yapılır. A. Serbest Eczane stajı: 1.Eczacılığın Tanımı 2.Eczacının

Detaylı

FarmaMorfoz Eczacının ilaç endüstrisindeki yeri ve beklentileri..

FarmaMorfoz Eczacının ilaç endüstrisindeki yeri ve beklentileri.. FarmaMorfoz Eczacının ilaç endüstrisindeki yeri ve beklentileri.. Ecz. Filiz Balçay Ecz.Ayşegül Kahraman Chiesi İlaç Genel Müdürü Chiesi İlaç Rusatlandırma Müdürü Ajanda İlaç Endüstrisine Genel Bakış Eczacılık

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

DÜNYADAN SEKTÖREL HABERLER

DÜNYADAN SEKTÖREL HABERLER DÜNYADAN SEKTÖREL HABERLER TEMMUZ 2011 Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanmıştır. Willy Brandt Sok. no:9 06690 Çankaya Ankara İçindekiler: Dronedaron, Vareniklin ve Pioglitazona İlişkin FDA ve

Detaylı

Burada olmak size kazandıracak

Burada olmak size kazandıracak Burada olmak size kazandıracak DAVETLİSİNİZ Sürekli olarak Ar-Ge ve inovasyon projeleri geliştiren, Ortaya çıkardığı yenilikçi ürünler ile yüksek katma değer üreten, DAVETLİSİNİZ Geliştirilen yazılım,

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler : ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı: Mehmet İbrahim Vehbi Yüksel 2. Doğum Tarihi: 1952 3. Ünvanı: Eczacılık Bilimleri Doktoru, Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Eczacılık

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

AKILCI İLAÇ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU TC. Saîjlık BaKanlığ» ImîııV^SA, ve 1ıbl>!CtWh^tiTV- Türkiye îlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu AKILCI İLAÇ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI BAŞVURU FORMU ADI SOYADI MESLEĞİ YAŞI MEDENİ DURUMU EĞİTİM DURUMU MEZUN OLDUĞU

Detaylı

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ 961 4. HAFTA Beşeri Tıbbi Ürünler Beşeri tıbbi ürün/ürün: Hastalığı tedavi etmek ve/veya önlemek, bir teşhis yapmak veya bir fizyolojik

Detaylı

Burada olmak isteyeceksiniz

Burada olmak isteyeceksiniz Burada olmak isteyeceksiniz DAVETLİSİNİZ Ar-Ge ve inovasyon fikri olan, Şirketleşmek isteyen, Pazara yenilikçi ürünler, yazılım ve hizmetler sunmak isteyen, Bunlar için bilgi, birikim ve desteğe ihtiyaç

Detaylı

ECZANELER DURUM ANKETİ

ECZANELER DURUM ANKETİ ECZANELER DURUM ANKETİ Anketin yapıldığı il veya ilçe: Eczacının cinsiyeti: Eczacının kaç yıldır serbest eczacılık yapmakta olduğu: Varsa eczacının eczacılık eğitimi dışında aldığı eğitimler: 1- Yıllık

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr. M. Bülent Sönmez 9. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi 10-12 Aralık 2015, Edirne

AKILCI İLAÇ KULLANIMI. Dr. M. Bülent Sönmez 9. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi 10-12 Aralık 2015, Edirne AKILCI İLAÇ KULLANIMI Dr. M. Bülent Sönmez 9. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi 10-12 Aralık 2015, Edirne AKILCI İLAÇ KULLANIMI Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

3 Mart 2004 ÇARŞAMBA. Sayı : 25391

3 Mart 2004 ÇARŞAMBA. Sayı : 25391 3 Mart 2004 ÇARŞAMBA Sayı : 25391 Tebliğler Sağlık Bakanlığından: Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatları Hakkında Tebliğ Amaç ve Dayanak Madde 1 Bu Tebliğin amacı 14 Şubat 2004 tarihli ve 25373 sayılı Resmî

Detaylı

Ders No: 29 Hoş Geldiniz

Ders No: 29 Hoş Geldiniz Acil Durum Planları Ders No: 29 Hoş Geldiniz Eğitimimizin Amacı Katılımcıların, işyerlerinde acil durumlarda uygulanacak planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. Öğrenim

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU 140 BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI VE BAĞLI KURULUŞLAR Dr. Saim KERMAN Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı 1966 yılında Kırıkkale de doğdu.1990 yılında

Detaylı

Akılcı İlaç Kullanımı. Kemalettin Akalın 05 Mayıs 2007, Cumartesi

Akılcı İlaç Kullanımı. Kemalettin Akalın 05 Mayıs 2007, Cumartesi Akılcı İlaç Kullanımı Kemalettin Akalın 05 Mayıs 2007, Cumartesi Dünya nüfusu yaşlandıkça, geri ödeme kapsamına giren nüfus da buna paralel olarak yükselmektedir. Bu durumda, sağlık harcama maliyetleri

Detaylı

Sayı: 2004/5 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2004/5 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2004/5 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2004 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4-5 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 6-7 3. Özet 8-9 4. Faaliyetler ve çıktılar 10 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

KOOPERATİFÇİLİĞİN 25.YIL BULUŞMASI GECESİ

KOOPERATİFÇİLİĞİN 25.YIL BULUŞMASI GECESİ 08 ARALIK 2012 Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Erdem KIZILTEPE, 11 Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin (8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası,14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Evrak Tarih ve Sayısı: 21/09/2015-4227 *BD082576953* TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Sayı : 39.A.00/ Konu : Bactroban %2 Krem adlı ürünün bazı serilerine uygulanan geri çekme işlemi hk Ankara, BÖLGE

Detaylı

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir.

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir. 1 MAYIS 2013 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nde Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte 1 Mayıs ta alanlarda buluştuk, Uğur Mumcu Meydanı nda yapılan yürüyüşe katıldık. 9

Detaylı

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. TEMMUZ 2018 ÇALIŞMA RAPORU 3 Temmuz 2018 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 4 Temmuz 2018 Genç eczacılarla toplantı düzenlendi. 4 Temmuz 2018 T.E.B. Merkez Heyeti tarafından düzenlenen

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

Akılcılık Zihnin dogustan itibaren bazı temel ilkeler ya da fikirlerle donatılmıs oldugu anlayısı

Akılcılık Zihnin dogustan itibaren bazı temel ilkeler ya da fikirlerle donatılmıs oldugu anlayısı Felsefi olarak akılcılık akımı Platon la baslamıstır Akılcılık Zihnin dogustan itibaren bazı temel ilkeler ya da fikirlerle donatılmıs oldugu anlayısı İlaç kullanımında akılcılık Deney ve gözleme dayalı

Detaylı

DİŞHEKİMİNİN GENEL SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ VE GELECEKTEKİ MİSYONU (Dişhekiminin Kazandığı Yeni Misyonun Çıktıları/Faydaları) ÇALIŞMA GRUBU-1 RAPORU

DİŞHEKİMİNİN GENEL SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ VE GELECEKTEKİ MİSYONU (Dişhekiminin Kazandığı Yeni Misyonun Çıktıları/Faydaları) ÇALIŞMA GRUBU-1 RAPORU TDB 20.ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ MESLEK SORUNLARI SEMPOZYUMU FDI 2020 VİZYONU REHBERLİĞİNDE İSTANBUL DEKLARASYONU (26-27-28 Mayıs 2014 Kuşadası, Aydın) DİŞHEKİMİNİN GENEL SAĞLIKTAKİ ÖNEMİ VE GELECEKTEKİ

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Evrak Tarih ve Sayısı: 28/12/2018-9556 *BD0689575212* TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ Sayı : 41.A.00/ Konu : Yardımcı Eczacılar için 2019 Yılı Birinci Başvuru Dönemi İşlemleri Ankara, BÖLGE ECZACI

Detaylı

Bariatrik Metabolik Cerrahi Derneği nden BASIN AÇIKLAMASI

Bariatrik Metabolik Cerrahi Derneği nden BASIN AÇIKLAMASI Bariatrik Metabolik Cerrahi Derneği nden BASIN AÇIKLAMASI Son dönemlerde gerek görsel gerek yazılı basında; özel ve tüzel kişi ve kurumların obezite cerrahisi ile ilgili spekülatif açıklamalarının yayınlanması

Detaylı

ÜTS PROJESİ PROJE TANITIMI

ÜTS PROJESİ PROJE TANITIMI ÜTS PROJESİ PROJE TANITIMI 5 Mayıs 2015 -BİLGEM-Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü 1 Projenin Tanımı Ürün Takip Sistemi Projesi ile ülkemizde üretilen veya yurt dışından ithal edilen tüm tıbbi cihazların

Detaylı

İLAÇTA DURUM -6- 46 FARMAKTÜEL

İLAÇTA DURUM -6- 46 FARMAKTÜEL İLAÇTA DURUM -6- Ticari iskonto ve vade süreleriyle ilgili olarak ilaç firmalarıyla yapılan görüşmeler sonucunda, ilk geri dönüş, Bilim İlaç Sanayi ve Tic.A.Ş tarafından yapılmış olup ve İlaçta Durum 4

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

15.09.2014 Pazartesi Basın Gündemi

15.09.2014 Pazartesi Basın Gündemi 15.09.2014 Pazartesi Basın Gündemi Prof. Dr. Dündar: Boy Uzattığı İddia Edilen Ürünler Büyük Aldatmaca Sağlık insanoğlunun sahip olduğu önemli değerdir ve bu öneminden dolayı her dönem istismarlara

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ TANIM Eczane hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ECZACILIK VE TIBBİ CİHAZ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ECZACILIK VE TIBBİ CİHAZ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ECZACILIK VE TIBBİ CİHAZ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 Eczane Nakil 2 Eczane Açılış HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1-Matbu Form. 2-Diploma örneği: 3-Göz raporu:

Detaylı

OCAK-NİSAN 2017 E BÜLTEN

OCAK-NİSAN 2017 E BÜLTEN OCAK-NİSAN 2017 E BÜLTEN www.oced.org.tr Eğitimde Ailenin Yeri Ve Önemi Algı Özel Eğitim Merkezi nden Okul Öncesi Öğretmeni Aysel KARGÜN ün sunumuyla; Algı Özel Eğitim Kurumları, Algı Akademi, Özel gerçekleşen

Detaylı