Efendiler, Vakıfların varoluş esprisi göz önüne alınınca; bunun dinî kurumlar ile beraber hizmet ve sosyal dayanışmayı hedeflediği ortaya çıkar.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Efendiler, Vakıfların varoluş esprisi göz önüne alınınca; bunun dinî kurumlar ile beraber hizmet ve sosyal dayanışmayı hedeflediği ortaya çıkar."

Transkript

1

2 bilinmektedir ki vakıflar memleketimizin mühim bir servetini teşkil eder. Bu servetten millet ve memleketin gerektiği şekilde istifade edebilmesi için şer iyye vekâletiyle beraber bütün bakanlar kurulunun ve hatta yüce meclisin bu hususu ehemmiyetle tetkik ile bu büyük müessesenin haraplıktan korunmasını ve memlekete faydalı bir hale konulmasını temenni eylerim. Mustafa Kemal ATATÜRK ÜN 1 Mart 1922, Efendiler, Vakıfların varoluş esprisi göz önüne alınınca; bunun dinî kurumlar ile beraber hizmet ve sosyal dayanışmayı hedeflediği ortaya çıkar. Vakıfların imarethaneler, bîmarhâneler, hastahaneler, kütüphaneler, kervansaraylar, hamamlar, çeşmeler, mektepler, medreseler ve diğer irfan müesseselerini kapsamış olması, vakıflara ait konuların çözümünde uyulması zorunlu olan hususları göstermektedir."

3

4 İstanbul Marmara Eğitim Vakfı, şanlı tarihimiz boyunca toplumsal dayanışma ve yardımlaşma konusunda etkin, verimli ve bereketli hizmetler görmüş olan zengin vakıf mirasımızın devamı olarak eğitim, sağlık, çevre, kültür, sanat ve daha pek çok alanda kapsamlı hizmetler vererek, vakıf geleneğini sürdürmektedir. İnsanlık tarihinde ve medeniyetlerde hayırseverliğin önemi ve gerekliliği açıkça görülmektedir. Dinimiz açısından bakıldığında, varlıklının yoksula yardım elini uzatması zorunludur ve komşun açlık, sefalet içinde ölürse hesabını senden sorarım hükmü çok değerli ve önemlidir. Toplumsal açıdan bakıldığında mutlu ve huzurlu bir yaşamın, toplumsal barışın, dayanışma, paylaşma, hoşgörü ve imecenin ne kadar önemli olduğunu bilmek ya da öğrenmek insanca yaşamak için olmazsa olmazdır. Milletleri ayakta tutan, sahip oldukları değerler, kendilerine özgü nitelikler ve hepsinden önemlisi, dünden bugüne taşıdığı olumlu gelenekler ve gelişmelerdir. İnsanların varsılıyla - yoksuluyla aynı toplumda karşılıklı güven ve huzur içinde, birlikte yaşayabilmesi ancak hoşgörüyle, paylaşmayla ve dayanışmayla mümkündür. Benim ve ailemin, yaptığımız her işte bir parça kamu yararı arayan birer yurttaş olarak amacımız, milletimizin eğitim ve aydınlanma düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak, İstiklal Savaşı vererek özgürlüğümüzün bedelini canlarıyla ödeyen, başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize karşı vatana, Cumhuriyete ve en önemlisi insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, geçici olanı kalıcı kılmaktır. Bunun ancak bir vakıf kurmakla gerçekleşebileceğinin, insana hizmetin en büyük ibadet olduğunun bilinci ile 1996 yılında İstanbul Marmara Eğitim Vakfı'nı kurduk. Vakfımız, ben ve ailem var olduğumuz sürece eğitim ve sağlık alanında aktif olarak hizmetlerini sürdürecektir. Saygılarımla Hüseyin ŞİMŞEK Kurucu

5

6 Vakıf kurmak, bir toplumun yalnızca ihtiyaçlar düzeyinde değil, kendisini gerçekleştirme ve geleceğe köprü kurma yolunda attığı önemli adımdır. İstanbul Marmara Eğitim Vakfı (İMEV) Kuruluş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün hedeflediği fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için Marmara Eğitim Kurumları nın kurucusu Hüseyin Şimşek in 1985 yılında anaokulu ile başladığı eğitim yatırımı, 1991 yılında Marmara İlköğretim Okulu ve Marmara Koleji ile devam etmiştir. Bedensel ve ruhsal sağlığın başarı üzerindeki etkisinin bilinciyle 1992 de Marmara Koleji Spor Kulübü kurulmuştur yılında Fen Lisesi, 1996 da Marmara Radyo TV Gazetecilik Anadolu Teknik Meslek Lisesi açılmıştır. Aynı yıl Marmara Televizyonu ve Günaydın Marmara Gazetesi kurularak, üretime dayalı eğitimi destekleyen kuruluşlar olmuşlardır. Bodrum Orta Kent'te açılan anaokulu, ilköğretim okulu ve kolej İstanbul dışındaki eğitim yatırımlarıdır. Hüseyin Şimşek, 1 Kasım1996 yılında İstanbul Marmara Eğitim Vakfı nı kurmuş, hemen ardından 1997 de T.C. Maltepe Üniversitesini hayata geçirmiştir. Marmara Eğitim Köyü nü inşa ederek, 2002 yılında İMEV başta olmak üzere Marmara Eğitim Kurumları, Maltepe Üniversitesi

7

8 Şefkatle uzanan elleri, sevgi dolu yüreklerle buluşturmayı ve bu buluşmayı güçlendirerek, sürekli kılmayı kendisine misyon edinmiş olan İMEV, daha aydınlık bir geleceğin ancak daha sağlıklı gençlerle mümkün olacağı savıyla yola çıkmıştır. Bu yolda amacı Atatürk İlkeleri ve İnkılâplarına bağlı laik Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarını bilen ve bunları davranış biçimi haline getiren bireyler yetiştirmektir. Çam ormanlarının arasında 1000 dönüm açık, 300 dönüm kapalı alana sahip Marmara Eğitim Köyü binlerce çocuğumuz, gençlerimiz ve çalışanlarımızla gün be gün gelişmiş ve ülkemizin gurur kaynaklarından biri haline gelmiştir. T.C. Maltepe Üniversitesi nin yer aldığı kampüste Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İletişim, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Mimarlık Fakülteleri, Uzaktan Eğitim Birimi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri çerçevesinde Yüksek Lisans ve Doktora Programları bulunmaktadır. Eğitim Köyünde ayrıca 8000 kişilik Marmara Açık Hava Tiyatrosu ve Platolar yer almaktadır. Tıp Fakültesi Maltepe Kampüsü nde, Meslek Yüksekokulu Dragos Kampüs ndedir yılından bu yana İstanbul'un değişik semtlerinde altı anaokulu, Bodrum merkezde ve Turgut Reis'te anaokulları açılmıştır. İMEV in kuruluşunun 10.yıl anısına Marmara Eğitim Köy ünde Seramik Sanat Atölyesi açılmıştır.

9

10 İMEV; vakıf olgusunun yüzlerce yıla dayanan geleneğini bugüne taşırken, diğer yandan Atamız ın Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençleri işbirliğine çağırmaktadır. Bu nedenle İMEV in amaçlarından biri, gençlerle gençler için üretmek ve geleceğe daha güzel bir miras bırakmaktır. İMEV in Amaçları: T.C. Maltepe Üniversitesi ne desteğini sürdürmek, Atatürk İlke ve Devrimleri ni koruyup geliştirerek kurumlarımızda uyguladığımız çağdaş eğitimi çevremize yaymak, Başarılı ancak sosyo - ekonomik yetersizliklerden dolayı eğitimini sürdüremeyen öğrencilere burs vermek, Siz de Bir Öğrencinin Geleceğine Umut Olun projesini yürütmek için çeşitli etkinlikler düzenlemek ve projenin devamlılığını sağlamak, Eğitim ve sağlık kurumlarını desteklemek, Eğitim ve sağlık konulu yayınlar çıkarmak, Kültür, sanat, spor alanlarında eğitim vermek.

11

12 Toplumsal barışın çok önemli bir unsuru olan dayanışma, paylaşma, hoşgörü ve imecenin önemini kavramak ve bu değerleri hayata geçirmek insanca yaşamanın olmazsa olmazıdır. Vakıflar Haftasını büyük bir coşkuyla kutlamak, Bilimsel, kültürel, sosyal etkinlikler düzenlemek, Okuma Yazma Seferberliği Projesi ni Maltepe ilçesinde ve çevre ilçelerde okuma-yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar sürdürmek, Çevre okullardaki öğrencilere sınavlara hazırlık ve yetiştirme kursları açmak, STK larla ortak çalışmalar yürütmek, Gençlerle gençler için üretmek ve geleceğe iktisadi işletmeler kurmak, Yardım ve çevre bilincini geliştirmek amaçlı kampanyalar düzenlemek, Eğitim ve Bilim Konseyi kurarak, ülke genelinde eğitim-sağlık projelerinin yanında sosyal ve kültürel içerikli projeler uygulamak, Aynı amaçla eğitim hizmeti veren kurumlarla uluslararası platformda işbirliği yapmaktır. Kuruluş amacı eğitim ve sağlık konularında hizmet vermek olan İMEV hedeflerini her yıl daha büyüterek ve daha geniş kitlelere ulaşarak uygulamaktadır.

13

14 Vakıflar; en değerli varlıklarımızın hizmetindedir. Burslar İMEV; T.C. Maltepe Üniversitesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki başarılı ancak eğitimini ekonomik nedenlerden sürdüremeyecek durumda olduğu tespit edilen yüzlerce öğrenciye eğitim, barınma, yemek ve ihtiyaç bursları vermektedir. Bu öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal etkinliklere katılımlarını da sağlamaktadır. Depremlerde ailesini kaybeden çocuklara, şehit ve gazi çocuklarına eğitim imkânı sağlanmakta, mezun olanlara kurumlarımızda iş imkânı da verilmektedir. Siz de Bir Öğrencinin Geleceğine Umut Olun İMEV; Siz de Bir Öğrencinin Geleceğine Umut Olun Projesi ni yürütmek için; konserler, tiyatrolar, sergiler, kermesler ve çeşitli kampanyalar düzenleyerek öğrencilerin geleceğine umut olmaktadır. Siz de bir öğrencinin geleceğine umut olun. İş Bankası Marmara Eğitim Köyü Şubesi, Hesap No: Çevre Eğitim Çalışmaları İMEV; T.C. Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Kurumları işbirliği ile konferanslar, seminerler, sempozyumlar, paneller, Aile Okulu, Felsefe Söyleşileri, bilim günleri, kitap fuarı, imza günleri, eğitim kurultayları, tiyatro, spor etkinlikleri, sergiler düzenlemekte; öğrencilerimize, velilerimize çevre okullardaki öğrencilere, öğretmenlere, kısaca halkımıza bilimsel, sosyal, kültürel eğitim vermek ve bilgi akışı sağlamaktadır.

15

16 İstanbul Marmara Eğitim Vakfı, zengin vakıf mirasımızın devamı olarak, eğitim, sağlık, çevre, kültür, sanat ve daha pek çok alanda, her yıl daha kapsamlı hizmet vererek, vakıf geleneğini sürdürüyor. Okuma-Yazma Seferberliği Ana-Kız Okuldayız Kampanyası İMEV; sürekli göç alan ilçemizde ve çevremizde dar gelirli, eğitim bakımından yoksun olan, okuma yazma bilmeyen genç kız ve kadınlarımız başta olmak üzere, zorunlu öğrenme çağını geçmiş yetişkinlere okuma - yazma öğretmek, ilköğretim, lise diploması almalarına destek vermektedir, 2001 yılından bu yana her sene idareci ve öğretmenleriyle 400 ila 450 arasında kursiyeri eğitmektedir. Bugüne kadar İMEV in açtığı kurslarla kursiyer de ilkokul diploması almıştır. Okuma Yazma Seferberliği Ana-Kız Okuldayız Kampanyası %100 Okur-Yazar Türkiye oluncaya kadar devam edecektir. Ayrıca yüzlerce kursiyere sağlık taraması yapılmakta ve sağlık sorunlarına çözüm üretilmektedir. istihdam için mesleki beceri eğitim programlarından yararlanmalarına olanak sağlamaktadır. Kent Yaşamına Uyum Panelleri ile kursiyerlere ve çevre halkına kültürel destek verilmektedir.

17

18 Toplumlar, tarihsel birikimlerini günümüzün dünyasına uyarlayabildikleri ölçüde sağlıklı gelişimlerini sürdürebilirler. İnsan Hakları Eğitimi İnsan, haklarıyla insandır anlayışıyla yola çıkan İMEV, Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile insanlar arasında din, dil, ırk renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek üzere insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken haklarını öğrenmesi ve bu haklarını kullanabilmesi için çeşitli eğitimler vermekte, seminerler, konferanslar ve kamplar düzenlemektedir Kent Yaşamına Uyum Panelleri İMEV ve T.C. Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi işbirliği ile Kent Yaşamına Uyum Panelleri her yıl okuma-yazma kurslarını sürdürdüğümüz ilköğretim okullarında velilere, kursiyerlere verilmekte; Kentimiz, Kent Kültürü, Kültürlerarası Uzlaşma, Kent Yaşamında Aile İçi İletişim ve İlişkiler, Çocuk Eğitimi ve Yetiştirilmesi, Her Koşulda Motivasyon, Anne-Çocuk Sağlığı, Sağlıklı Beslenme, Çocuk-Ebeveyn İlişkileri, Ders Çalışma ve Öğrenme Yöntemleri, Sorun Çözme, Stres ve Başa çıkma, Etkili İletişim konularını

19

20 Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müsbet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. M. Kemal Atatürk Felsefe Söyleşileri Vakfımızın ve T.C. Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nün gelenekselleşen ve çeşitli üniversitelerin felsefe hocalarının da konuk olarak katıldığı her yıl sekiz haftalık Felsefe Söyleşilerinde; 7 Nisan 26 Mayıs 2001, Felsefe: Kavramlar Sorular Sorunlar 6 Nisan 25 Mayıs 2002, Eğitim ve Kültür Felsefesi 5 Nisan 31 Mayıs 2003, Etik 3 Nisan 30 Mayıs 2004, Felsefe Açısından Siyaset Felsefesi 1 Nisan - 27 Mayıs 2006, Hukuk Felsefesi 7 Nisan 26 Mayıs 2007, İnsan Felsefesi 5 Nisan 31 Mayıs 2008, Bilgi ve Bilim Felsefesi 4 Nisan - 30 Mayıs 2009, Varlık Felsefesi 3 Nisan - 29 Mayıs 2010, Tarih Felsefesi 2 Nisan - 28 Mayıs 2011, Dil Felsefesi konuları işlenmiş, her yaş ve meslekten yoğun katılım sağlanmıştır. Ayrıca Felsefe Söyleşileri nin çalışmaları kitap halinde yayımlanmıştır.

21

22 Vakıflar; toplumdaki etkileşimin merkezine ilgiyle, şefkati, sevgiyi ve bilgiyi yerleştiren kurumlardır. Aile Okulu Aile içinde yaşanan veya yaşanması olası sorunlara bilimsel çözümler getirmek amacıyla İMEV, T.C.Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü işbirliği ile 2002 tarihinde başlatılan ve her yıl dört hafta süren halka açık Aile Okulu Sertifika Programı yoğun ilgi görmektedir Mart 2002; Ailenin Tanımı ve Önemi, Olası Sorunları 4 25 Ocak 2003; Ailede İletişim 6 27 Mart 2004; Kitle İletişim Araçlarının Aile İçi İletişime Etkisi 5 26 Mart 2005; Değişen Dünyada Aile 4 25 Mart 2006; Aile Eğitimi 3-31 Mart 2007; Aile Okulu Çalıştayı 1-29 Mart 2008; Ailede İletişim 2-23 Mayıs 2009; Yaşanan ve Yaşanacak Olan Kriz Ortamında Sağlığı Korumak 6-27 Mart 2010; Yaşanan ve Yaşanacak Olan Kriz Ortamında Sağlığı Korumak Adına Gerekli Çözüm Üretme, Başaçıkma, Farkındalık 5 26 Mart 2011; Kriz Ortamları ve Krizle Başa Çıkma Yöntemleri

23

24 Sivil hareketlerin toplumsal dayanışmayı ve demokrasiyi beslediği günümüz yaşamında İMEV, üstlendiği sorumluluğun bilinciyle milletine ve insanlığa hizmet etmenin yanında, bu yolda gençlere de destek vermektedir Düşünme Eğitimi İMEV, T.C. Maltepe Üniversitesi ile özellikle çocukların çeşitli konular arasında bağlantılar kurmalarının ön yargılardan kurtulmalarının gereğine inanarak, kısacası sağlıklı düşünme yollarını öğreten Düşünme Eğitimi Dersini, çevre ilköğretim okullarında uygulamaktadır. Sınavlara Hazırlık Kursları İMEV ve T.C. Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi İşbirliği İle Çevre İlköğretim Okullarında ekonomik nedenlerden dolayı ücretli kurslara katılamayan öğrencilere Türkçe, Matematik, Geometri, İngilizce, Fen ve Sosyal Bilgiler Derslerinden sınavlara hazırlık kursları vermektedir Kültür Gezileri İMEV in her yıl yurt içi ve yurt dışına düzenlediği gezilerle Maltepe Üniversitesi öğrencileri gidilen yerlere ait tabii güzellikler yanında tarih, coğrafya, kültür, sanat, bilim ve teknoloji, gelenek ve görenekler, mimarî, şehircilik, siyaset gibi pek çok alanda tespit ve değerlendirmeler yapmaktadır. Ayrıca gezilere öğrenci velileri ve çalışanlardan da yoğun katılım sağlanmaktadır.

25

26 Vakıflar yaşama hakkının bekçileridir Yaşam Engellenemez İMEV ve Marmara Koleji Radyo TV Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi işbirliği ile 8 Aralık 2004 yılında Metin Sabancı Spastik Çocuklar Gençler Eğitim Üretim Rehabilitasyon Merkezi nde Yaşam Engellenemez projesini başlatmış, yapılan çalışmalardan her iki kurum öğrencileri de çok yararlanmış ve bu işbirliğinin her yıl tekrarlanması konusunda görüş birliğine varılarak, memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Bu proje her yıl sürdürülmektedir. Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Her konuda olduğu gibi sokak çocuğu konusunda da alanda çalışanlar ve akademisyenler arasındaki bir mesafe söz konusudur. Yapılan çok sayıda uluslararası araştırmada bu mesafeye dikkat çekilmiş, hizmeti verenlerle yapılan çalışmaların azlığı üzerinde durulmuştur. Bu açığı kapatmak için İMEV, Maltepe Üniversitesi, Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.

27

28 Vakıfların imarethaneler, bîmarhâneler, hastahaneler, kütüphaneler, kervansaraylar, hamamlar, çeşmeler, mektepler, medreseler, ve diğer irfan müesseselerini kapsamış olması, vakıflara ait konuların çözümünde uyulması zorunlu olan hususları göstermektedir." Sağlık Faaliyetleri İMEV etkinlik programı kapsamında yer alan halka yönelik sağlık hizmetlerini Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirmektedir. Özellikle yoksul yurttaşlarımızın yoğun olduğu yörelerde Anne-Çocuk Sağlığı, Aile Planlaması, İlk Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı, Dengeli Beslenme gibi genel sağlık konularında bilgilendirme toplantılarıyla sorunlara çözüm aramaya çalışmaktadır. İlk Yardım Eğitimi İlkyardım uygulayacak olan kişilerin, olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. İMEV her yıl ilkyardım kursları açmakta, gönüllü ilkyardımcılar yetiştirmektedir. Arama Kurtarma Birliği Arama Kurtarma Birliği öğrencilere ve personele afet ve acil durum tedbirlerini öğretmek gönüllü gruplar ile temasa geçerek özellikle birlik üyelerine çeşitli eğitimler vermektedir. İMEV, Maltepe Üniversitesi ni temsil edecek bir Arama Kurtarma Birliği kurmuştur.

29

30 Vakıflar, geçmişte olduğu gibi bugün de medeniyetimizin ve toplumsal yaşamımızın vazgeçilmez bir unsuru olmuşlardır. Seramik Sanat Atölyesi Bilim ve sanat, insan hayatının vazgeçilmez, birbirinden ayrılmaz iki önemli parçasıdır. Yok Olmaya Yüz Tutmuş Seramik ve Çinicilik Sanatında Uzmanlık ve Yaratıcılığın Teşviki Projesi ni hayata geçirmek, T.C. Maltepe Üniversitesi öğrencilerimizi, velilerimizi ve çalışanlarımızı sanatla buluşturmak, seramik, çini ve heykel kurslarıyla istihdam yaratmak amacıyla 2006 yılında Marmara Eğitim Köyü Seramik Sanat Atölyesi kurulmuştur. Ayrıca Seramik Sanat Atölyesinde üretilen eserlerin sergilenmesi amacıyla İMEV Sanat Galerisi açılmıştır. Kent Konseyi Maltepe Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu nda yer alan İMEV, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak, çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak, kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmaktadır.

31

32 Milletleri ayakta tutan sahip oldukları değerler, kendilerine özgü nitelikler ve hepsinden önemlisi dünden bugüne taşıdığı geleneklerdir. Kutlamalar Vakıflar Genel Müdürlüğü nün; 2006 Vakıf Medeniyeti Yılı 2007 Vakıf Medeniyeti Çevre Yılı 2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı 2009 Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı 2010 Vakıf Medeniyeti İSTANBUL Yılı 2011 vakıf Medeniyeti Eğitim Yılı ilan etmesi nedeniyle İMEV; çeşitli etkinlikler yoluyla öncelikle genç kuşaklar olmak üzere toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlamıştır. Bu bağlamda resim, kompozisyon, fotoğraf ve afiş yarışması, çevre okullarda vakıf eserleri gezileri, düzenlenmiş, kutlamalar yıl boyunca aralıklarla sürdürülmüştür. Her yıl Vakıf Haftasını da büyük bir coşkuyla katlanmaktadır. Kampanyalar Ülkemize ve dünyaya karşı sorumluluğunun bilincinde olan İMEV; içinde yaşadığımız doğayı sonsuz bir kaynak gibi görmeyip özellikle ağaç dikme kampanyasıyla bugüne kadar 3000 dönüm araziyi ağaçlandırmıştır. Bunun yanında, ihtiyacı olan çevre okul öğrencilerine kitap, kırtasiye, oyuncak, giysi, çeşitli hediyeler içeren yardım kampanyaları da düzenlemektedir. 34

33

34 Tarihi mirasımıza göstereceğimiz özen sadece geçmişe olan vefa borcumuz değil, aynı zamanda geleceğe atılan imzadır. İMEV İktisadi İşletmesi İMEV amacına yönelik gelir sağlamak için çeşitli alanlarda iktisadi işletme kurmuş ve halkımızın hizmetine sunmuştur. İMEV Yaşam Boyu Eğitim Merkezi İngilizce Kursları ve Sertifika Programları Maltepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tecrübeli idari kadrosu ve alanlarında uzman okutmanlarının desteğiyle ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olan yabancı dil eğitimi açığını kapatmak için İMEV; çocuklar için, STARTERS MOVERS FLYERS - KET, yetişkinler için Genel İngilizce ve PET FCE LCCI - IELTS - TOEFL - ÜDS /KPDS /YDS - YETERLİK SINAVLARI - ONLINE İNGİLİZCE hazırlık kursları açarak sertifika vermektedir. Oyunculuk Eğitimi ve Sertifika Programı Her birimizin derinliklerinde dışarı çıkmayı, özgür olmayı bekleyen utangaç bir oyuncu vardır. Yaşımız kaç, mesleğimiz ne olursa olsun oyunculuk çoğumuzun içinde kalmış, bastırılmış, gizli bir tutkudur. İMEV, Maltepe Üniversitesi bünyesinde mesleki deneyim, sanatsal yaratım süreçlerinin sağlanması ve içinizde varolan oyuncuyu keşfetmek için oyunculuk eğitimi sertifika programları açmaktadır. 36

35

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GÜÇLÜ YÖNLER Çankırı ilinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi bünyesinde olan bir Yaşlı Koordinasyon birimi bulunmaktadır. Zonguldak ilinde ise 2000 yılında

Detaylı

BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM

BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM BEŞİNCİ BÖLÜM KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BEŞİNCİ BÖLÜM Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma

Detaylı

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANÇADER ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 0312 229 79 26-27 www.ancader.org.tr Biz Kimiz? Derneğimiz Üye ve gönüllülerinden

Detaylı

"Köklü geçmişimize yakışır, Asil bir gelecek için..." Kulübümüz ASİLDER in faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Köklü geçmişimize yakışır, Asil bir gelecek için... Kulübümüz ASİLDER in faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. "Köklü geçmişimize yakışır, Asil bir gelecek için..." Kulübümüz ASİLDER in faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. İyi İnsan yetiştirme yarışında siz değerli gönüllülerimizin de bir tuzu olsun istedik.

Detaylı

Türkiye Milli Eğitim Sisteminin Yasal Dayanakları. 2. Eğitim ve Öğretimi Düzenleyen Yasalar. 3. Milli Eğitim Şuraları. 4.

Türkiye Milli Eğitim Sisteminin Yasal Dayanakları. 2. Eğitim ve Öğretimi Düzenleyen Yasalar. 3. Milli Eğitim Şuraları. 4. Türkiye Milli Eğitim Sisteminin Yasal Dayanakları 1. T.C. Anayasası, 2. Eğitim ve Öğretimi Düzenleyen Yasalar 3. Milli Eğitim Şuraları 4. Kalkınma Planları 5. Hükümet Programları Milli Eğitim Temel Kanunu

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

TC KOZLUK KAYMAKAMLIĞI

TC KOZLUK KAYMAKAMLIĞI TC KOZLUK KAYMAKAMLIĞI KOZLUK HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ OKUMA YAZMA VERİLERİ 2008 2012 ANA KIZ OKULDAYIZ KAMPANYASI ANA KIZ OKULDAYIZ KAMPANYASI Ana-Kız Okuldayız Kampanyası Başbakanımız Recep Tayyip

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

Matematik Öğretimi. Ne? 1

Matematik Öğretimi. Ne? 1 Matematik Öğretimi Ne? 1 Matematik nedir? Matematik, sayı ve uzay bilimidir. Matematik, tüm olası modellerin incelenmesidir Matematiğin özü, sayı ve miktarla ilgili düşüncelerle çalışmak değildir. Matematik,

Detaylı

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Amacı: Ülke geleceği üzerinde söz sahibi olan, hedef kitledeki dezavantajlı grubun, BSRM lerde kalan 14-20 yaş arası 60 genç kızın,

Detaylı

12. MĐSYON 13. VĐZYON

12. MĐSYON 13. VĐZYON 12. MĐSYON Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi nin misyonu, evrensel ölçütleri kendisine temel alan, beraberinde ulusal değerlere sahip çıkan, çağdaş tıp bilgi birikimine sahip, koruyucu hekimlik ilkelerini

Detaylı

Çocuklarınıza interneti yasaklamayın; yaptıklarını takip edin. 12 Ocak 2014 Pazar günü, İELEV Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Çocuklarınıza interneti yasaklamayın; yaptıklarını takip edin. 12 Ocak 2014 Pazar günü, İELEV Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Çocuklarınıza interneti yasaklamayın; yaptıklarını takip edin 12 Ocak 2014 Pazar günü, İELEV Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, çağımızın vazgeçilmez gelişim aracı bilgisayar ve

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları 1. Ataturk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Ataturk milliyetciliğine

Detaylı

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler EYPRO BÜLTENİ Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma Ve Uygulama Merkezi engelli bireylerin bağımsız yaşama koşullarına erişme ve kent yaşamına

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE ORTAK DEĞERLER, ORTAK GELECEK VE GENÇ LİDERLER Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi ULUSLARARASI GENÇLİK KAMPI-TÜRKİYE

Detaylı

Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor!

Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor! Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor! Hem kadınlar kazansın, hem ülkemiz. Çünkü Biz Büyük Bir Aileyiz. www.aile.gov.tr www.gonulelcileri.gov.tr Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin yapılan pek çok hukuksal

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atatürk Üniversitesi

Detaylı

Her Okulun Bir Projesi Var

Her Okulun Bir Projesi Var T.C ÇORUM VALİLİĞİ ŞEHİT ALİ KARSLI İMAM HATİP ORTAOKULU Her Okulun Bir Projesi Var Merak Eden Çocuk Saati ÇORUM 2017 Proje Adı: Merak Eden Çocuk Saati Projenin Sahibi: Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu

Detaylı

AÇIK SİSTEM. Sistemler, çevrelerinden girdiler alarak ve çevrelerine çıktılar sunarak yaşamlarını sürdürürler. Bu durum, sisteme; özelliği kazandırır.

AÇIK SİSTEM. Sistemler, çevrelerinden girdiler alarak ve çevrelerine çıktılar sunarak yaşamlarını sürdürürler. Bu durum, sisteme; özelliği kazandırır. SİSTEM: Belli bir amacı gerçekleştirmek üzere, biraraya gelen (getirilen), birbirine dayalı ve birbirini düzenli biçimde etkileyen parçalardan oluşan anlamlı bir bütündür. Sistemler, çevrelerinden girdiler

Detaylı

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta:

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta: FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Telefon: 0 (212) 883 10 62 Faks: 0 (212)883 10 62 E-posta: 750885@meb.k12.tr 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 21 Mart Nevruz Kutlamaları

Detaylı

SPOR SAMBO (MAVİ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SPOR SAMBO (MAVİ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SPOR SAMBO (MAVİ KUŞAK) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ Yıkılan, dağılan imparatorluğun ardından Anadolu nun her karış toprağında yüce Türk ulusunun bağımsızlık

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı 12.02.2009 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, toplumsal sorunlara yaklaşımımız sorunların değil çözümün bir parçası olmaktır. Bu nedenle, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak

Detaylı

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30 E Y L Ü L 2 0 1 8 1 Eylül Cumartesi 2 Eylül Pazar 3 Eylül Pazartesi 4 Eylül Salı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Okul Müdürü 09:00 Okul Yönetimi 5 Eylül Çarşamba / Kurulu 6 Eylül Perşembe Alan / Zümre Toplantıları

Detaylı

KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç (13.04.2015 düzenlendi) KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 (1) Bu Çalışma Yönergesi nin amacı; İzmir İli Konak İlçesi kent yaşamında, kent

Detaylı

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Çalışma Yönergesi nin amacı; Bursa İli Nilüfer İlçesi kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

Gaziler ve Şehitler Derneği Ziyaretimiz

Gaziler ve Şehitler Derneği Ziyaretimiz Gaziler ve Şehitler Derneği Ziyaretimiz 31.05.2016 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz Yabancı Dil Festivali nde elde ettiğimiz geliri Gaziler ve Şehitler Derneği Kayseri şubesine bağışlamak üzere ziyarette

Detaylı

[TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA]

[TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA] BİRİM ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRME RAPORU [TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA] [26.01.2017] Gazi Üniversitesi

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi Vizyonumuz Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş çalışanları ile; yenilikçi, uluslararası alanda sayılan, yaşamın içinde var olan ve etkin eğitim-öğretim standartlarına sahip bir kurum olmaktır. Misyonumuz

Detaylı

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER SAYFA 2 2014-20 15 SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER 23-27 Kasım 2017 tarihleri arasında eğitimci yazar Alişan KAPAKLIKAYA okulumuzda bir dizi seminer programları sundu. Her biri en az iki saati bulan

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı.

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı. Kahramanmaraş Platformu ndan Şenliği Kadın Cumhuriyet On bir kadın derneğinden oluşan Kahramanmaraş Kadın Platformu, Müftülük Meydanı nda düzenledikleri Cumhuriyet Şenliği ile Cumhuriyet in önemine dikkat

Detaylı

ILK 100'DE SADECE ISTANBUL ÜNIVERSITESI VAR AYDıNNEWS

ILK 100'DE SADECE ISTANBUL ÜNIVERSITESI VAR AYDıNNEWS Portal Adres ILK 100'DE SADECE ISTANBUL ÜNIVERSITESI VAR AYDıNNEWS : www.aydinnews.com İçeriği : İletişim Teknolojileri Tarih : 10.08.2014 : http://www.aydinnews.com/ilk-100de-sadece-istanbul-universitesi-var/

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Emin Karip M illi Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başka nı

DEĞERLER EĞİTİMİ. Prof. Dr. Emin Karip M illi Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başka nı DEĞERLER EĞİTİMİ Prof. Dr. Emin Karip M illi Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başka nı Okulların, sınıfların, okul ile ilgili tüm içerik ve düzenlemelerin niteliği, değerlere ve değerler eğitimine

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI Milli Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Milli eğitim sistemimizin genel yapısını şekillendiren kanun: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu dur. Milli eğitim sistemimiz

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 0-3 YAŞ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN :ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ MESLEK : MESLEK SEVİYESİ : MESLEK ELEMANI TANIMI Çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlayan ve

Detaylı

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI

ÖĞRENCİNİN HAK VE SORUMLULUKLARI Okul - veli iş birliği, öğrenci başarısını artıran önemli etmenlerden biridir. Güvenli ve düzenli bir okul ortamının sağlanmasında velilerin rolü büyüktür. Veli katılımının öncelikli amacı, okulun eğitim

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİ VE ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİ VE ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUK EĞİTİMİ VE ETKİNLİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Madde 3 - (1) Bu Yönetmelik; 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - (1) Bu Yönetmelik; 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ İçişleri Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 08/10/ 2006 Resmi Gazete Sayısı : 26313 BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 3.3% 3.3% 69.7% Erkek 69.7% 12 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Bilecik Üniversitesi 29 Mayıs 2007 de kurulan ve Aralık 2007 de eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olan bir devlet üniversitesidir.üniversitenin merkez yerleşkesi, Marmara bölgesinde

Detaylı

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü - 2014/1 TANITIM SUNUMU Sevgili Gençler, Kuruluşumuzdan buyana geride bıraktığımız dört sene içerisinde Öğretim Üyelerimiz; gerek kişi başına makale sayısı, gerekse

Detaylı

EYLÜL. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba/Wednesday Perşembe/Thursday Cuma /Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday

EYLÜL. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba/Wednesday Perşembe/Thursday Cuma /Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday EYLÜL 1. Sınıf ve Nakil Öğrenci Oryantasyon ve Veli Bilgilendirme 1 2 3 4 5 Ramazan Bayramı/Feast of the Ramadan 1.Gün Ramazan Bayramı/Feast of the Ramadan 2.Gün Ramazan Bayramı/Feast of the Ramadan 3.Gün

Detaylı

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2000 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 5 3. Özet 6 4. Faaliyetler ve Çıktılar 8 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

MİLLİ DAYANIŞMA PROJELERİ

MİLLİ DAYANIŞMA PROJELERİ 1 MİLLİ DAYANIŞMA PROJELERİ 2 EĞİTİM PROJESİ ATADEV OKULLARI 5-10 Yaş arası okul öncesi ve ilköğretim, bir çocuğun en hassas yıllarıdır. 5-6 Yaşa kadar aile eğitimi ile okula gelen yavrularımız, ilkokulda

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ EVDE ÇOCUK BAKIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016

SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016 SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016 VAKFIN KURULUŞU Ailedeki hayırseverlik geleneğini kurumsallaştırmak amacıyla, 1974 yılında Sabancı kardeşler tarafından Adana da kuruldu. Kuruluş malvarlığı, kardeşler ve Sabancı

Detaylı

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ 07-11.05. 2018 TR4 - DOĞU MARMARA BÖLGESİ 7. MASA ÇALIŞTAYI Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE FİKRİ A EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM ve TAMAMLAMA 1 Ailelerin eğitim düzeyinin

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: Amaç BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ZEYTİNBURNU KENT KONSEYİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1: Zeytinburnu Kent Konseyi Yönergesi, kent yaşamında, kent vizyonunun ve

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul Haritası Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2015-2016 - 2 - Yüreğir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER SPOR HUKUKU 3.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER Gençlik ve Spor Bakanlığı 03.06.2011 tarihinde çıkarılan 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı, Gençlik

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

ŞANLIURFA BELEDİYESİ. Mehmet Fevzi Yücetepe Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı

ŞANLIURFA BELEDİYESİ. Mehmet Fevzi Yücetepe Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı ŞANLIURFA BELEDİYESİ Mehmet Fevzi Yücetepe Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Şanlıurfa da Göç Olgusu Şanlıurfa da Göç Olgusu Şanlıurfa daki göç olgusu ağırlıklı olarak Köyden Kente Göç eksenlidir. EKOSEP

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

SORULARLA PROJE OKULU

SORULARLA PROJE OKULU SORULARLA PROJE OKULU 1.Proje Okulu Nedir? Milli Eğitim Bakanlığının ulusal eğitim politikaları kapsamında, eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak adına başlatılan, özellikleri kendi yönetmeliği ile

Detaylı

BİZ KİMİZ? ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürk ü ve ideolojisini daha iyi tanımak ve tanıtmak için 1989 yılında ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan bir düşünce topluluğudur. Atatürkçü

Detaylı

Vakıfların toplumsal yaşamımızdaki hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz. 1. Dini hizmetler. 2. Sağlık hizmetleri. 3. Eğitim ve öğretim hizmetleri

Vakıfların toplumsal yaşamımızdaki hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz. 1. Dini hizmetler. 2. Sağlık hizmetleri. 3. Eğitim ve öğretim hizmetleri Bir hizmetin sürüp gidebilmesi için, kişilerin kendi istekleriyle bağışladıkları para ve mülklere Vakıf denir. Bağışlanan mülklerin, eserlerin geleceğe sağlıklı kalabilmeleri korunmalarına bağlıdır. Geçmişin

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ

ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ 2. VE 3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYSERİ EVİ VE BEŞTEPE MESİRE ALANI PİKNİK GEZİLERİ Günümüzde zamanlarının büyük bir kısmını kapalı alanlarda, alışveriş merkezlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklarımız,

Detaylı

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER)

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) Organizasyon ġeması REKTÖR Mühendislik Fakültesi ÇEVMER MÜDÜRÜ ÇEVMER YÖNETĠM KURULU Ziraat Fakültesi MÜDÜRYARD. MÜDÜR YARD. ÇEVMER

Detaylı

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ?

GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? GÜRCİSTANDA NEDEN OKUMALISINIZ? 78 bin kilometrelik yüz ölçümüne sahip Gürcistan, bir Güney Kafkasya ülkesi. Güney batısında Türkiye ile sınır komşusu olan Gürcistan, okuma yazma oranının yüksek olması

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 16.05.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28294 NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

TARİHİ ADI OCAK. 10 Ocak Gazeteciler Günü ŞUBAT. 19 Şubat Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü. 28 Şubat Sivil Savunma Günü MART. 1-7 Mart Deprem Haftası

TARİHİ ADI OCAK. 10 Ocak Gazeteciler Günü ŞUBAT. 19 Şubat Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü. 28 Şubat Sivil Savunma Günü MART. 1-7 Mart Deprem Haftası TARİHİ ADI OCAK Ocak Veremle ayının ilk Savaş haftası Eğitimi Haftası Ocak Enerji ayının Tasarrufu 2. haftası Haftası 10 Ocak Gazeteciler Günü 25 Ocak Dünya Cüzzam Günü 25-31 Cüzzam Ocak Haftası 26 Ocak

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2015-2016 MARMARA ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BÖLÜM ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 5 5 5 - Zihin Engelliler Eğitimi 1 1 1 - Zihin Engelliler

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TABİİ KUMAŞ ÇİÇEK YAPMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 5.sınıf İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ

Detaylı

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Bir toplumun dünya tarihi içinde rol oynayabilmesi, tarihin öznesi olabilmesi, bu şuura sahip olup olmamasına bağlıdır. Birey ya da toplum olarak tarihin oluşumunda rol üstlenebilmek,

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/9 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

Eğitim Referanslarımız

Eğitim Referanslarımız Proje Adı Şehri Anadolu Üniversitesi Eskişehir STANDALONE/EY3600 3 100 Anadolu Üniversitesi Eskişehir KONVANSİYONEL 30 300 Anadolu Üniversitesi AKM Eskişehir SWMP/EY3600 8 250 Anadolu Üniversitesi Eczacılık

Detaylı

Devam Eden Etkinlikler

Devam Eden Etkinlikler Devam Eden Etkinlikler Fakülte / Bölüm: Edebiyat Fakültesi/ Felsefe Tarih Konu: Havzalar, Kişiler ve Eserler ile İslam Felsefe-Bilim Tarihi Konuşmacılar: Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Hedef Kitle: Akademisyenler,

Detaylı

Sonbaharda Açan İlkbahar Çiçekleri - Spring FlowersBlooming in Autumn

Sonbaharda Açan İlkbahar Çiçekleri - Spring FlowersBlooming in Autumn Sonbaharda Açan İlkbahar Çiçekleri - Spring FlowersBlooming in Autumn Sayfa 1 Projemizin Hedefleri Bu projeyle gençlerimizin sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alabilmelerini, sosyal ortamlara

Detaylı