Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 72, Haziran 2018, s

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 72, Haziran 2018, s"

Transkript

1 Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 72, Haziran 2018, s Yayın Geliş Tarihi / Article Arrival Date Yayınlanma Tarihi / The Publication Date Doç. Yüksel ŞAHİN Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü sahin.yuksel2@gmail.com Öğr. Gör. Esra SUNERLİ Uşak Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Moda Tasarımı Bölümü esra.sunerli@usak.edu.tr SONIA DELAUNAY'IN MODA İLLÜSTRASYONLARI ÖRNEĞİNDE SA- NAT VE MODA ETKİLEŞİMİ 1 Öz 20. Yüzyılda yaşanan siyasal, sosyal, ekonomik köklü değişimlerin küresel etkileri her alanda olduğu gibi plastik sanatları da etkisi altına almıştır. Sanat, 20. Yüzyılda köklü değişimi öneren dinamik, muhalif ve avangart bir yaklaşımı benimsemiştir. 20. Yüzyıl sanat akımları, moda ve tekstil tasarım alanını da etkilemiş, dönemin sanatçı ve tasarımcılarına ilham kaynağı olmuştur. Sanatta ortaya çıkan bu çağdaş yaklaşımların önemli temsilcilerinden olan Sonia Delaunay ın çalışmalarının bir kısmı moda illüstrasyonu, moda ve tekstil tasarımı üzerinedir. Bu makalede Sonia Delaunay ın çağdaş sanat akımlarının yansımasının açıkça görüldüğü avantgart sanat (resim) ve tasarım (moda ve tekstil tasarım) çalışmalarının ışığında sanatçının yılları arasında yapmış olduğu moda illüstrasyonları ele alınacaktır. Çalışmada; Delaunay ın sanatçı duyarlılığıyla yapmış olduğu moda illüstrasyonlarında görülen dinamik etkili figürleri, bu figürlere giydirdiği avangart giysi tasarımları ve tekstil tasarımı çalışmaları incelenecektir. Delaunay ın, moda illüstrasyonları, biçim ve form ilişkisinin yanı sıra renk, doku ve ifade ediş bakımından irdelenerek uygulanmış olan giysi tasarımlarıyla örneklendirilecektir. Sanatçının moda illüstrasyonları; O nun yaşam öyküsü, deneyimleri ve sanat anlayışı göz önünde bulun- 1 Asos Congress Mayıs 4. Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi, 2018

2 durularak açıklanmaya çalışılacaktır. Çalışmanın yöntemini moda tasarımı, moda illüstrasyonu, sanat ve tasarım hakkında yayınlanmış olan alan yazın taraması ve elde edilen verilerin yorumsal bir yaklaşımla ele alınması oluşturmaktadır. Anahtar kelimeler: Moda İllüstrasyonu, Giyim Moda Tasarımı, 20. Yüzyıl sanat akımları, Sonia Delaunay. Ü ART AND FASHION INTERACTION ON SONIA DELAUNAY'S FASHION ILLUSTRATIONS Abstract The political, social and economically rooted changes in the 20th century have affected the plastic arts as well as the global effects in every field. Art adopts a dynamic, oppositional and avant-garde approach that proposes fundamental change in the 20th century. 20th century art movements influenced the fashion and textile design field and inspired artists and designers of the period. Part of the work of Sonia Delaunay, one of the most important representatives of these contemporary approaches to art, is about fashion illustrations, fashion and textile design. In this article, the fashion illustrations that the artist made between 1910 and 1970 in the light of avant-garde art (painting) and design (fashion and textile design), where Sonia Delaunay's reflections of contemporary art movements are clearly visible, will be dealt with.study; Delaunay's dynamically influential figures in fashion illustrations she made with artist sensitivity, avant-garde clothing designs and textile design studies worn by these figures will be examined. Delaunay's fashion illustrations will be exemplified by clothing designs that have been applied in terms of color, texture and expression as well as form and form relation. The fashion illustrations of the artist; His life story, his experiences and his understanding of art will be tried to be explained. It is the method of study; fashion design, fashion illustrations, art and design, and the interpretation of the data obtained through an interpretive approach. Keywords: Fashion Illustration, Clothing Fashion Design, 20th Century Art Trends, Sonia Delaunay. 74 SONIA DELAUNAY'IN MODA İLLÜSTRASYONLARI ÖRNEĞİNDE SANAT VE MODA ETKİLEŞİMİ Günümüzde moda ve sanat olguları sıklıkla beraber anılmaktadır. 20. Yüzyıldan günümüze kadar sanat alanlarının moda ile olan etkileşimi birçok çalışmada kendine yer bulmuştur. Yüzyıl başında moda ve tekstil tasarım alanlarına ait çalışmalarda İzlenimcilik, Fovizm, Kübizm, Soyut Sanat, Sürrealizm, Dadaizm, Pop Art, Optik Sanat ve Postmodernizmin etkileri görülmektedir. Yine aynı dönemde, bu akımların temsilcisi olan sanatçıların eserlerinin tekrar yorumlandığı ve kumaşa baskı yapıldığı bilinmektedir. Söz konusu dönemde dikkat çeken ressam Sonia Delaunay ın resim alanında yakaladığı başarısının, moda ve tekstil tasarımı çalışmalarıyla da devam ettiği ve O nun eserlerinin de başka sanatçılar tarafından yorumlandığı görülmektedir.

3 Delaunay ın Tekstil Tasarımına Olan İlgisi: Sonia Delaunay ın ( ) özgeçmişine kısaca göz atıldığında çalışma hayatının çoğunu Paris'te geçiren Ukraynalı bir sanatçı olduğu ve kocası Robert Delaunay ile birlikte sanat dünyasına dahil oldukları görülmektedir. Delaunay ların Fovizm etkilerinin izlendiği çalışmalarında, saf soyutlama ve parlak renklere odaklandıkları izlenmektedir. Kaynaklar, çiftin Kübizmin alt dalı olan Orphizm sanat akımına öncülük ettiğini belirtmektedir (Arscott; Scott, 2000, s.131). Orphizm, Kübizm'den doğan 20. yüzyıl sanat akımlarından birisidir. Koyu renkleri ve kontrastları kullanmayı sürdüren, fakat Kübizm'den daha yumuşak bir stilde soyut sanata geçişte anahtar olarak algılanan bu akım, Sonia Delaunay tarafından tekstil ve modaya da taşınmıştır. Delaunay ın eserleri boyama, tekstil tasarımı ve sahne dekor tasarımları alanlarında kendisine yer bulmaktadır. Orphizm sanat akımının Sonia Delaunay ın 1911 yılında kumaş parçalarını bir arada dikerek yaptığı bir yatak örtüsünden doğduğu ileri sürülmektedir. Sonia, dikmiş olduğu örtüyü; yeni doğan oğluma kumaş kırpıklarından, Rus köylülerinin kullandığı örtüler gibi bir yatak örtüsü yapmak istedim. Bitirdiğim zaman kumaş parçalarının yan yana gelmesi ortaya kübist sanatı andıran bir görüntü çıkardı. Biz de bu süreci diğer nesnelere ve resimlere uyguladık şeklinde anlatmaktadır (Arscott; Scott, 2000, s.131). 75 Görüntü 1. Sonia Delaunay ın oğlu için yaptığı örtü, Kaynak: Delaunay ın modern çalışmaları; geometrik soyutlama, mobilya, kumaş, duvar kaplamaları ve moda tasarım kavramlarını da içermiştir. İlk yaratımları simultanist 2 estetiği popüler kültüre sokma arzusunu gösteren sanat arayışını gözler önüne sermektedir. Sanatçıların ve aydınların buluştuğu bir yer olan Delaunay ların dairesi, bu simultanist yaratımların bir sanat galerisi tarzında sergilendiği ilk mekandır (Museo Thyssen-Bornemisza sergi kataloğu, 2017). 2 Anında, eşzamanlı, aynı anda olan.

4 Görüntü 2. Sonia Delaunay, Simultaneous Dress,1913. Kaynak: Madrid, Museo Thyssen-Bornemisza, Sonia Delaunay, Art, Design And Fashion sergi kataloğu. Delaunay ın Giysi Tasarımı Çalışmaları: Birinci Dünya Savaşı ndan sonra İspanya'ya sığınan Delaunay, kariyerini performans sanatları ile yakın bir ilişkinin başlangıcını işaret eden, Ballets Russes için kostüm tasarım çalışmaları yaparak devam ettirmiştir (Museo Thyssen-Bornemisza sergi kataloğu, 2017). 76 Görüntü 3. Sonia Delaunay ın Ballet Russes kostüm tasarımları. Kaynak: Madrid, Museo Thyssen-Bornemisza, Sonia Delaunay, Art, Design And Fashion sergi kataloğu.

5 Görüntü 4. Sonia Delaunay, Ballet Russes için yaptığı Cleopatra kostüm tasarımı,1918. Kaynak: Delaunay ın Ballet Russes için yaptığı kostüm çalışmalarının içinde bulunduğu çağın çok ötesinde tasarımlar olduğu söylenebilir. Bunlar renk, desen ve biçim-form açısından değerlendirildiğinde daha o dönemlerden günümüz modasına atıf yaptığı ifade edilebilir. Delaunay, savaş sonrası 1921'de Paris'e dönmüş ve İspanya deneyimleri, O nu Parisli kadınlar için yaşayan resimler biçiminde tasarımlar üretmeye teşvik etmiştir (Museo Thyssen- Bornemisza sergi kataloğu, 2017). Yaşayan resim tanımlaması, resimlerin giysilerin üzerinde yer alması ve bunların insan bedeninin hareket etmesinden dolayı kinetik heykel formatında gerçekleşmesini içermektedir. Delaunay ın 1925 tarihli işlemeli, yünlü palto tasarımı Kübizm ve Orphizm etkileşimini açıkça yansıtmaktadır. 77 Görüntü 5. Sonia Delaunay ın yapmış olduğu resim ve ürettiği işlemeli, yünlü palto tasarımlarından biri, Kaynak: Madrid, Museo Thyssen-Bornemisza, Sonia Delaunay, Art, Design And Fashion sergi kataloğu.

6 Görüntü 6. Sonia Delaunay ın illüstrasyonları ve kendi ürettiği tasarımları. Kaynak: Delaunay ın figüratif illüstrasyonlarında kontrast renk kullanımlarını, kübist çizgi ve desenleri ile deneysel form arayışlarını görmek mümkündür. Dikiş becerisini de kullanarak kendi illüstrasyonlarından aldığı ilhamla, bulunduğu dönem için moda tasarımı açısından önemli sayılacak giysi parçalarını ortaya çıkarttığı söylenebilir. 78 Görüntü 7. Sonia Delaunay ın illüstrasyonları. Kaynak:

7 Delaunay ın moda illüstrasyonları başlı başına dönemin karakteristiğini yansıtan tasarımlar olarak tanımlanabilir. Bu çalışmalar günümüzde hala tartışılmakta olan modanın sanatla ilişkisi var mıdır? sorusuna oldukça iyi bir örnek teşkil etmektedir. Resim sanatı için kayda değer gelişmeler sağlayan Delaunay, yeteneğini ve sanat bilgisini tekstil ve moda tasarım alanına yansıtarak modanın sanatla olan etkileşimini ortaya koymuştur. 79 Görüntü 8. Sonia Delaunay ın desen çalışmaları, giysi üzerine dokuma veya baskı yöntemi ile aktarılması. Kaynak:

8 80 Görüntü 9. Sonia Delaunay ın desen çalışmaları, giysi üzerine dokuma veya baskı yöntemi ile aktarılması. Kaynak: Görüntü 8. ve Görüntü 9. de Delaunay ın kübist, fütürist, puantilist tasarımların tekstil yüzeylerine dokuma, işleme ve baskı yöntemleriyle aktarıldığı görülmektedir. Robert Delaunay eşinin yapmış olduğu tasarımlarını elbiseler artık sadece moda için sarılmış bir kumaş parçası değildi, ama bir nesne, canlı bir resim olarak görülüyordu. Artık donuk elbiseler yok. Kişilikler kendini ifade etme özgürlüğüne kavuşuyor ve podyuma çıkıyor. Modern renklerin bu gizemli uyarlaması, yeni ve görülmemiş bir mimari yaratıyor. Sonia, daha önce yapılmış olanı kopyalamaz. O özgürce icat eder. Kumaş, modern şehrin ritmi, prizması, aydınlatması, nehirlerinin renkleridir. şeklinde yorumlamıştır

9 Görüntü 10. Sonia Delaunay ın resim çalışmasının araba desenine ve paltoya uygulanmış halleri. Kaynak: 81 Görüntü 11. Celine, FW 2012, Delaunay, Görüntü 12. Junya Watanabe, SS 2015, Delaunay, Kaynak: Sonuç: Güzel sanatlar alanları ile dekoratif süslemeyi birleştiren Delaunay; giysileri, mobilyaları, tekstil malzemelerini bir resim tablosuna dönüştürerek moda ve tekstil tasarım alanlarına farklı bir yaklaşım geliştirmiştir. Sanatçının, sanat kariyerine ressam olarak başlaması, dönemin sanat ortamı içinde olması, Delaunay ı çok yönlü eserler ortaya koyma açısından beslemiştir. Bu bakımdan incelendiğinde Sonia Delaunay ın çalışmaları, moda tasarımının diğer sanat çalışmalarından nasıl etkilendiğini gösterme açısından iyi bir örnek oluşturmaktadır. Sanat eserlerinin; çeşitli tekstil malzemelerine; perdelere, koltuk kumaşlarına hatta araba boyalarına uygulanması ile halkın bir şekilde sanatla buluşması sağlanmıştır. Celine, Junya Watanabe, Kay Windsor, Kenzo gibi günümüz moda tasarımcıları halen Sonia Delaunay ın eserlerinden etkilenerek, ilham alarak kendi tasarımlarını zenginleştirmektedirler. Bu etkileşimler Delaunay ın geçmişten, günümüz tekstil ve moda tasarımına ışık tuttuğunun işaretleridir.

10 KAYNAKLAR Arscott, C.ve Scott, K. (2000). Manifestations of venus: art and sexuality. (s. 131) Manchester University Press. Cohen, A. (1978). Sonia Delaunay; the new art of color. The Viking Press. Damase, J. (1991). Sonia Delaunay, mode et tissus imprimés. (Thames and Hudson Ltd, çev.). London: Delaunay, S. ve Morano, E. (1987). Art into fashion. George Braziller Inc. Madrid, Museo Thyssen-Bornemisza, (2017). Sonia Delaunay, art, design and fashion sergi katoloğu. Meller, S. ve Elffers, J. (1991). Textile designs; 200 years of patterns for printed fabrics arranged by motif, colour, period and design. London: Thames and Hudson. Yıldırım, L. (2007). Günümüz ev tekstili tasarımını etkileyen faktörlerin saptanması ve Türk ev tekstilindeki durumu. Yayınlanmamış sanatta yeterlilik tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir. Yıldırım, L. (2010). Tekstil tasarımında bir dönüm noktası: Sonia Delaunay. Yedi, DEÜ GSF Dergisi, 4,

Yrd. Doç. Dr. Dilek TÜTÜNCÜ OĞUZOĞLU Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı ndan EMEKLİ

Yrd. Doç. Dr. Dilek TÜTÜNCÜ OĞUZOĞLU Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı ndan EMEKLİ Yrd. Doç. Dr. Dilek TÜTÜNCÜ OĞUZOĞLU Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı ndan EMEKLİ 1. Eğitim Lisans Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar

Detaylı

Moda Tarihi (GTM 053) Ders Detayları

Moda Tarihi (GTM 053) Ders Detayları Moda Tarihi (GTM 053) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Moda Tarihi GTM 053 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS ICM116 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I* COMPUTER AIDED DESIGN I 2 0 3 ICM118 KONUTLARDA MEKAN

Detaylı

:meltemgiray@beykent.edu.tr :meltemgiray@gmail.com. (T.C. Beykent Üniversitesi, Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü)

:meltemgiray@beykent.edu.tr :meltemgiray@gmail.com. (T.C. Beykent Üniversitesi, Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Güniz Meltem Giray İletişim Bilgileri Mail :meltemgiray@beykent.edu.tr :meltemgiray@gmail.com Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. (T.C. Beykent Üniversitesi, Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi,

Detaylı

KODU DERSİN ADI T U K 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2. Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER

KODU DERSİN ADI T U K 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2. Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER ÇOMÜ / GSF / TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (G.T.S. IV) Sanat Kuramları A.S.D. 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2 ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın

Detaylı

NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI Semih KAPLAN SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009

NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI Semih KAPLAN SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009 NOKTA VE ÇİZGİNİN RESİMSEL ANLATIMDA KULLANIMI SANATTA YETERLİK TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. Leyla VARLIK ŞENTÜRK Eylül 2009 Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Eskişehir RESİMSEL

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

Profesör, Betül Atlı Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü

Profesör, Betül Atlı Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 1968 Yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi nden mezun oldu. 1974 yılında Hamburg Staatliche Hochschule für Bildende Künste Almanya yı bitirdi. 1986 da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Detaylı

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1

09:00 ENT206 Üretim Yöntemleri (A) Mavi Salon, ENT1 ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ FİNAL SINAV PROGRAMI 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 15:00 ENT228 Dijital Ortamda Görselleştirme (A) LAB2 12:00 ARK105 Anadolu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı ve Soyadı: CEM DOĞAN. 2. Doğum Tarihi: Unvanı: DOÇENT. 4. Öğrenim Durumu: Sanatlar Üniversitesi. Sanatlar Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı ve Soyadı: CEM DOĞAN. 2. Doğum Tarihi: Unvanı: DOÇENT. 4. Öğrenim Durumu: Sanatlar Üniversitesi. Sanatlar Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı: CEM DOĞAN 2. Doğum Tarihi: 07.04.1967 3. Unvanı: DOÇENT 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Sanatta Yeterlik İÇ MİMARLIK Yüksek Lisans İÇ MİMARLIK Lisans İÇ MİMARLIK 5. Akademik Ünvanlar

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

Doç.Dr. HAVVA HALAÇELİ METLİOĞLU

Doç.Dr. HAVVA HALAÇELİ METLİOĞLU Doç.Dr. HAVVA HALAÇELİ METLİOĞLU ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1979 ADANA T: 3223387115106 3223387115105

Detaylı

BOŞLUK TEKSTİL TASARIMI ATÖLYESİ ATÖLYELERİ DOĞAL EV AKSESUARLARI VE ETİK

BOŞLUK TEKSTİL TASARIMI ATÖLYESİ ATÖLYELERİ DOĞAL EV AKSESUARLARI VE ETİK BOŞLUK TEKSTİL TASARIMI ATÖLYESİ ATÖLYELERİ BOŞLUK TEKSTİL TASARIMI ATÖLYESİ Teixidors / Nuria Bitria & Sofia Agerberth Bodrum / 27 Haziran-2 Temmuz 2016 Konusu: İspanyol tekstil firması Teixidors un tekstil

Detaylı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAVLARI İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz ENT1 09.00 ENT

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ MAZERET SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ MAZERET SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF Tarihi 09:00 ENT129 Tasarım Çizimi I (A)

Detaylı

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç.

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN Yüksek Lisans Tezi Eskişehir 2010 MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN YÜKSEK LİSANS TEZİ

Detaylı

KUMAŞ BASKI TASARIMI Ders İzlence Formu. Dersin Türü 4 2 2 0 4 3 6 Türkçe Zorunlu Derse Kabul Koşulları: Devam Zorunluluğu

KUMAŞ BASKI TASARIMI Ders İzlence Formu. Dersin Türü 4 2 2 0 4 3 6 Türkçe Zorunlu Derse Kabul Koşulları: Devam Zorunluluğu Diploma Programı Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Yarıyıl Teorik Uygulama Laboratuar KUMAŞ BASKI TASARIMI Ders İzlence Formu Kodu: MTT224 Adı: KUMAŞ BASKI TASARIMI Toplam Saat AKTS Anlatıldığı Dil Türü

Detaylı

Doç.Dr. HAVVA HALAÇELİ METLİOĞLU

Doç.Dr. HAVVA HALAÇELİ METLİOĞLU Doç.Dr. HAVVA HALAÇELİ METLİOĞLU ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1979 ADANA T: 3223387115106 3223387115105

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: HASAN KORKMAZ 2. Doğum Tarihi: 1979 3. Unvanı: ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Geleneksel Türk El Marmara Üniversitesi Güzel 2004 Sanatları

Detaylı

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. : 532 7124949 :meltemgiray@beykent.edu.tr meltemgiray@gmail.com

EK - 4A ÖZGEÇMİŞ. : 532 7124949 :meltemgiray@beykent.edu.tr meltemgiray@gmail.com 1. Adı Soyadı : Güniz Meltem Giray EK - 4A ÖZGEÇMİŞ İletişim Bilgileri Adres : Uphill Court Sitesi Ak Zambak Sokak B4 No:54 Batı Ataşehir İstanbul Telefon Mail : 532 7124949 :meltemgiray@beykent.edu.tr

Detaylı

Nilüfer Irmak Akçadoğan

Nilüfer Irmak Akçadoğan Nilüfer Irmak Akçadoğan Mesleki Deneyim Dr. Öğr. Üyesi 2010 Devam ediyor Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi - Grafik Bölümü Eğitim Bilgileri Sanatta Yeterlik 2002-2006 Marmara Üniversitesi Güzel

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI Ders İzlencesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Program Adı : MODA TASARIMI PROGRAMI Dersin adı: Moda Resmi ve İllüstrasyonu Dersin veriliş şekli: Yüzyüze eğitim Dersin genel içeriği: Moda illüstrasyonları

Detaylı

Bedri Baykam. Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: *

Bedri Baykam. Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: * 08~29 Ocak/Jan. 2016 Kültür Sanat Merkezi Kordon'da Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: +90 232 4649935 * 4649835 Http://www.kedikultursanat.org*info@kedikultursanat.org Kültür Sanat

Detaylı

SANAT VE TASARIM Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SANAT VE TASARIM Yüksek Lisans Programı (Tezli) SANAT VE TASARIM Yüksek Lisans Programı (Tezli) Genel Bilgi: Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar Fakültelerinin çoğalması ile yetişmiş

Detaylı

MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI. Emin GÜLÖREN YÜKSEK LİSANS TEZİ. Resim Anasanat Dalı

MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI. Emin GÜLÖREN YÜKSEK LİSANS TEZİ. Resim Anasanat Dalı MÜZİĞİN RESİM SANATINDA TARİHSEL SÜRECİ 20.yy SANATINA ETKİSİ VE YANSIMASI YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Anasanat Dalı Danışman: Doç. Rıdvan COŞKUN Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Haziran

Detaylı

Yukarıdaki hizmetlerimiz haricinde şirketimizin bünyesinde, gıda ve inşaat alanında da çalışmalar aynı prensipler çerçevesinde yapılmaktadır.

Yukarıdaki hizmetlerimiz haricinde şirketimizin bünyesinde, gıda ve inşaat alanında da çalışmalar aynı prensipler çerçevesinde yapılmaktadır. Alanında on beş yılı aşkın tecrübesi ile yola başlayan firmamız, kaliteli malzeme, hızlı hizmet ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak kendisine bu üç ilkeyi prensip edinmiştir. Bu prensipler çerçevesinde

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ FORMU. ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com. Bekar. Tarihler(Başlangıç-Bitiş) İşverenin Adı-Adresi Sahip Olunan Pozisyon

ÖZ GEÇMİŞ FORMU. ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com. Bekar. Tarihler(Başlangıç-Bitiş) İşverenin Adı-Adresi Sahip Olunan Pozisyon ÖZ GEÇMİŞ FORMU Kişisel Bilgiler Adı-Soyadı Özlem Uslu Adresi Atatürk Caddesi Gülbahçesi Sitesi A blok Kat:12 D:24 Seyhan/ ADANA Telefon 0 505 319 09 58 0 542 512 28 82 E-Posta ouslu@cu.edu.tr ozlemuslu00@yahoo.com

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Arzu EVECEN 2. Doğum Tarihi : 01.01.1982 3. Unvanı : Yrd. Doç. 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik 5. Çalıştığı Kurum : Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013

Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 Devrim Erbil Contemporary Istanbul 2013 1 2 Devrim Erbil 1937 de Uşak ta doğdu. 1955 de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü ne girdi. Galeride

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Desen I Zorunlu 4 Ön Koşullar Dersin Seviyesi

Detaylı

YÖK FORMATLI ÖZGEÇMİŞ

YÖK FORMATLI ÖZGEÇMİŞ YÖK FORMATLI ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Berna Kılıçoğlu 2. Doğum Tarihi: 12/07/1985 3. Ünvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans e-posta: bernakucuk@ayvansaray.edu.tr Tel: 0212 444 76 96

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 ENT 433 Tasarım Kuramları ENT1,ENT2

Detaylı

SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SANAT ve TASARIM ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI Z/S TEO. UYG. TOP. ULUSAL ECTS ST-401 Temel Sanat Eğitimi I S 3 0 3 3 5 ST-403 Genel Sanat Tarihi S 3 0 3 3 5 ST-405

Detaylı

GSF 125 SANAT TARİHİ I GSF 125 SANAT TARİHİ I. PROF.DR. CENGİZ IŞIK Şb:04 B002 (Teorik Sınıf) PROF.DR. BİLLUR TEKKÖK Şb:03 B003 (Teorik Sınıf)

GSF 125 SANAT TARİHİ I GSF 125 SANAT TARİHİ I. PROF.DR. CENGİZ IŞIK Şb:04 B002 (Teorik Sınıf) PROF.DR. BİLLUR TEKKÖK Şb:03 B003 (Teorik Sınıf) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ-GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MODA VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARI YILI HAFTALIK DERS PROGRAMI 1. SINIF PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sir John Soanne Müzesi; Mimarisi ve Müze Mimarisinde Doğal Aydınlatma Uygulamaları.

ÖZGEÇMİŞ. Sir John Soanne Müzesi; Mimarisi ve Müze Mimarisinde Doğal Aydınlatma Uygulamaları. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Unvanı : Güniz Meltem Giray : Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bilkent Üniversitesi 2002 Yüksek Lisans Sanat Tarihi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Handan ÖZSIRKINTI KASAP 2. İletişim: 1230 3. Ünvanı: Yrd. Doç. 4. Öğrenim Durumu: Sanatta Yeterlik (Doktora) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek Lisans Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Öğretim Üyesi/Assist. Prof. Dr. 1. Adı Soyadı : Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU. 2. Doğum Tarihi :

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Öğretim Üyesi/Assist. Prof. Dr. 1. Adı Soyadı : Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU. 2. Doğum Tarihi : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU 2. Doğum Tarihi :08.08.1980 3. Unvanı : Dr. Öğretim Üyesi/ Assist. Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora/ Phd. in Art Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

Detaylı

Çağdaş Sanat Akımları (SGT 224) Ders Detayları

Çağdaş Sanat Akımları (SGT 224) Ders Detayları Çağdaş Sanat Akımları (SGT 224) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Sanat Akımları SGT 224 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

BRAND ENTERTAINMENT. Art Gallery and Project House

BRAND ENTERTAINMENT. Art Gallery and Project House BRAND ENTERTAINMENT Art Gallery and Project House Brand Entertainment; bir markanın pazarlama stratejisini tamamlayıcı bir eğlence tabanlı araçtır. Amacı, kitle ve marka arasında olumlu bağlantılar oluşturarak,

Detaylı

Yıl: 3, Sayı: 6, Mart 2016, s

Yıl: 3, Sayı: 6, Mart 2016, s Meher BAYRAMOĞLU 1 ÇAĞDAŞ MİMARİ VE RESİM SANATINDA SİMETRİ, NAKIŞ VE SÜSLEME MOTİFLERİNİN ETKİLERİ Özet Simetri, nakış ve süsleme sanatı dünya üzerinde pek çok coğrafide yaygın bir sanat anlayışıdır.

Detaylı

10 Countries EXPORT.

10 Countries EXPORT. NEW COLLECTION CONCEPTA MOBİLYA, 1990 Yılından İtibaren Sektörde Yenilikçi Trendleri Takip Eden Tüketici Davranışlarına Hitap Eden Özgün Tasarım Felsefesi Ile Sektöre Hizmet Vermekteyiz. Firmamız üretim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Öğretim Üyesi. 1. Adı Soyadı : Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU. 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Öğretim Üyesi. 1. Adı Soyadı : Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU. 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU 2. Doğum Tarihi :08.08.1980 3. Unvanı : Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim Süleymen Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans 1. Adı ve Soyadı : AYLA ERSOY ÖZGEÇMİŞ 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Edebiyat.Fakültesi.Sanat Tarihi Bölümü İstanbul Üniversitesi 1971 Yüksek Lisans Doktora Türk

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/hafta) Laboratuar Yerel Kredi AKTS TASARIM FELSEFELERİ GTM 058 2014 15 / GÜZ DÖNEMİ 2 - - 2 2 Önkoşul(lar)-var

Detaylı

İLETİŞİMDE TASARIM TASARIMDA İLETİŞİM KONULU ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUM VE SERGİ GERÇEKLEŞTİ

İLETİŞİMDE TASARIM TASARIMDA İLETİŞİM KONULU ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUM VE SERGİ GERÇEKLEŞTİ İLETİŞİMDE TASARIM TASARIMDA İLETİŞİM KONULU ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUM VE SERGİ GERÇEKLEŞTİ Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin

Detaylı

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER

İKRAMETTİN KARAMAN ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER İKRAMETTİN KARAMAN Erzurum doğumlu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim iş Bölümü mezunu. Eskişehir Anadolu üniversitesinde Lisans tamamladı. 1985-1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞINDA ETKİLİ TASARIM AKIMLARI

PEYZAJ MİMARLIĞINDA ETKİLİ TASARIM AKIMLARI PEYZAJ MİMARLIĞINDA ETKİLİ TASARIM AKIMLARI ROMANESK Romanesk, sözcük anlamıyla Roma soyundan gelen", "Romalılardan gelen" anlamlarında bir önaddır. Genellikle "Roma tarzından gelen" anlamında kullanılır.

Detaylı

1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl

1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim ASD - Seçmeli Ek Branş Grafik İngilizce Bölümü

Detaylı

C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite, Fakülte ve Tarih) (Japon Baskıresim Sanatına Genel Bakış ve Soyut Eğilimler)

C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite, Fakülte ve Tarih) (Japon Baskıresim Sanatına Genel Bakış ve Soyut Eğilimler) ÖĞR. GÖR. DR. SELVİHAN KILIÇ ATEŞ Yabancı Dili : İngilizce Uzmanlık Alanı : Baskı Sanatları B. İLETİŞİM E- mail : selvihan@balikesir.edu.tr selvihankilic@gmail.com C. AKADEMİK ÜNVANLARI ( Alan, Üniversite,

Detaylı

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM

İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM İ ÇİNDEKİ LER 1. BÖLÜM ESTETİK ve SANAT 1.1 Düşünürlerin Estetik Kuramına İlişkin Genel Görüşleri... 3 1.1.a. Estetik Düşüncesine Genel Bakış... 5 1.1.b. Gerçekliğin Estetiksel Olarak Algılanması... 6

Detaylı

Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları

Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları Çağdaş Sanat Akımları (GTM 056) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Sanat Akımları GTM 056 Seçmeli 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı ve Soyadı :Atalay Mansuroğlu 2. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi. Doğuş Üniversitesi Kadıköy/İstanbul Telefon

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı ve Soyadı :Atalay Mansuroğlu 2. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi. Doğuş Üniversitesi Kadıköy/İstanbul Telefon ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı :Atalay Mansuroğlu. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi İş Adresi Doğuş Üniversitesi Kadıköy/İstanbul Telefon 016-444 79 97-1419 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim-iş

Detaylı

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II MTT102

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI Tarihi 16.05.2018 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 09.00 ENT 433

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI Tarihi 16.05.2018 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 09.00 ENT 433

Detaylı

Gulnara KANBEROVA 1 Serap BULAT 2 İSHAK PAŞA İLE ŞEKİ HAN SARAYI MİMARLIK DESEN ve FORMLARININ GEOMETRİK KURULUŞLARI

Gulnara KANBEROVA 1 Serap BULAT 2 İSHAK PAŞA İLE ŞEKİ HAN SARAYI MİMARLIK DESEN ve FORMLARININ GEOMETRİK KURULUŞLARI Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 3, Sayı: 9, Mart 2015, s. 48-56 Gulnara KANBEROVA 1 Serap BULAT 2 İSHAK PAŞA İLE ŞEKİ HAN SARAYI MİMARLIK DESEN ve FORMLARININ GEOMETRİK KURULUŞLARI Özet Sultanlar,

Detaylı

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 index Mira Avangarde Trend Combo Angel 4-7 8-13 14-19 20-27 28-35 Nazar Eslem Ottoman 36-41 42-47 48-53 Chester Dilara Lady 54-61 62-67 68-73 4 5 Hayal kurmak önemlidir.

Detaylı

BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK MODA: TÜRKİYE'DE TOPLUMSAL DEĞİŞME AÇISINDAN ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ (TESETTÜR MODASI)

BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK MODA: TÜRKİYE'DE TOPLUMSAL DEĞİŞME AÇISINDAN ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ (TESETTÜR MODASI) T. C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HALKLA İLİŞKİLER ve TANITIM ANABİLİM DALI BİR İLETİŞİM BİÇİMİ OLARAK MODA: TÜRKİYE'DE TOPLUMSAL DEĞİŞME AÇISINDAN ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ (TESETTÜR MODASI)

Detaylı

MMR 101 MİMARLIKTA TEMEL TASARIM I. Güz Dönemi Atılım Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü Lisans Programı 1.Yıl

MMR 101 MİMARLIKTA TEMEL TASARIM I. Güz Dönemi Atılım Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü Lisans Programı 1.Yıl MMR 101 MİMARLIKTA TEMEL TASARIM I. Güz Dönemi 2016-2017 Atılım Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü Lisans Programı 1.Yıl Selahattin Önür, Melike Orhan, Zeynep Tanrıverdi, Gizem Kuçak Toprak, Alper Gündüz

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

"Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden

Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden O O LY F RT L Kİ Ş E İS PO "Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden başlamıştır. Çocukluk döneminde,

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) SANAT VE TASARIM ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -36 AMAÇ SANAT VE TASARIM Bu faaliyet sonucunda Sanat

Detaylı

S A N AT U Y G A R L I K T I R

S A N AT U Y G A R L I K T I R SANAT UYGARLIKTIR Şair Nedim Sokak No:11, Girne, via Mersin-10, Turkey, K.K.T.C Tel: +90 (392) 4445152 / +90 (533) 8212424, E-posta: info@arucad.edu.tr 5 6 AIAD AIAD ARKIN SANAT VE TASARIM ENSTİTÜSÜ Arkın

Detaylı

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Grafik Tasarımında Desen I GRT111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Henri de Toulouse-Lautrec Frank Brangwyn Andy Warhol

Henri de Toulouse-Lautrec Frank Brangwyn Andy Warhol AFİŞ TASARIMI AFİŞ NEDİR? Halkı bir düşüncenin, bir malın ya da bir olayın varlığı konusunda bilgilendirme amacıyla duvarlara asılan, yapıştırılan, sanatsal kaygı taşıyan resimli yazı ve ilanlara afiş

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR Ders No : 8107010004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 0 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr

PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr PROF. İSMAİL AVCI Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi - Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi ismail.avci@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : İsmail Avcı. Doğum Tarihi : 19 Mayıs 1939 3. Ünvanı : Profesör

Detaylı

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ 1. Adı Soyadı : Evrim ÇAĞLAYAN 2. Doğum Tarihi : 04.02.1984 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans 2006 EĞİTİMİ

Detaylı

COLLEC- TION

COLLEC- TION Design COLLECTION 2019 Design COLLEC- TION Mimarca Dekorasyon Mob.San.Tic. Ltd. Şti. kurulduğu günden itibaren özgün, fonksiyonel ve estetik mekan tasarımları, uygulamadaki titizliği, hızlı ve zamanında

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl 1.Adı:Ümran Özbalcı Aria 2.Doğum Yeri:İzmir 3.Unvanı:Yrd.Doç 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl LİSANS RESİM DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1985 YÜKSEK LİSANS SANATTA YETERLİK (DOKTORA) RESİM MARMARA

Detaylı

Bilgisayar Destekli Moda Tasarımı -II- (MOD 306) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Moda Tasarımı -II- (MOD 306) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Moda Tasarımı -II- (MOD 306) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Moda Tasarımı -II- MOD 306 Bahar 2 2

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ MODA TASARIMI (UOLP) TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans RESİM HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Y. Lisans RESİM HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans RESİM HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Y. Lisans RESİM HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ceyda ALPARSLAN 2. Doğum Tarihi : 08 / 01 / 1981 3. Unvanı : Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik Derece Alan Üniversite Yıl Lisans RESİM HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

KftbEM İŞİ YAZMflbflRI

KftbEM İŞİ YAZMflbflRI KftbEM İŞİ YAZMflbflRI Yusuf DURUL Fotoğraflar: Sami GÜNER Kalem işi Kandilli yazmalarıyla Batik leri karıştırmamak gerekir. Kalem işi tülbend yazmalar ayrıca dört ucundan sırma ve simle işlenerek poşu,

Detaylı

Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı Leather and Leather Garment Fair İZMİR / TURKEY. leatherandmore.izfas.com.tr

Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı Leather and Leather Garment Fair İZMİR / TURKEY. leatherandmore.izfas.com.tr Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı İZMİR / TURKEY leatherandmore.izfas.com.tr LEATHER & MORE İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilecek olan Leather & More Deri ve Deri

Detaylı

AYDINLATMA TEKNOLOJĐSĐNĐN MĐMARĐYE ETKĐSĐ

AYDINLATMA TEKNOLOJĐSĐNĐN MĐMARĐYE ETKĐSĐ AYDINLATMA TEKNOLOJĐSĐNĐN MĐMARĐYE ETKĐSĐ F. HĐLAL HALICIOĞLU Yrd. Doç. Dr. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Bilgisi Anabilim Dalı Tınaztepe Yerleşkesi Buca/ĐZMĐR E-mail:

Detaylı

Moda Tasarımı I (MTT201) Ders Detayları

Moda Tasarımı I (MTT201) Ders Detayları Moda Tasarımı I (MTT201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Moda Tasarımı I MTT201 Güz 4 4 0 6 10 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Bırakın doğa evinize gelsin!

Bırakın doğa evinize gelsin! Unica Class Bırakın doğa evinize gelsin! Gerçek malzemeler ile doğal tasarım 444 30 30 www.schneider-electric.com.tr Doğal bir özlem Modern hayat genellikle varlığımızın orijinal, gerçek ve saf yapıtaşlarını

Detaylı

11.00 İNG 188 İngilizce II ENT1

11.00 İNG 188 İngilizce II ENT1 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜN ARA SINAVLAR İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 7.05.2018 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz U1 09.00 ENT

Detaylı

SANAT VE TASARIM Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SANAT VE TASARIM Yüksek Lisans Programı (Tezli) SANAT VE TASARIM Yüksek Lisans Programı (Tezli) Genel Bilgi: Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar Fakültelerinin çoğalması ile yetişmiş

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim T.C. Galatasaray Üniversitesi 2004. Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları Bölümü

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim T.C. Galatasaray Üniversitesi 2004. Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları Bölümü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: İrem Kahyaoğlu 2. Doğum Tarihi: 23/05/1986 3. Ünvanı: Öğr. Gör. 4. Öğrenim Durumu: e-posta: iremkahyaoglu@plato.edu.tr Tel: 533 669 37 95 Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Pınar Partanaz 2. İletişim: partanazpinar@gmail.com 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim Marmara Üniversitesi Güzel

Detaylı

DUYGU ŞENOL. 1 Duygu ŞENOL

DUYGU ŞENOL. 1 Duygu ŞENOL DUYGU ŞENOL ÖĞRENİM DURUMU Doktora: Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri EnstitüsüTekstil Mühendisliği Bölümü (2003-2009) Yüksek Lisans: K. S. Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü (1999-2002) Lisans: Hacettepe

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Zeitschrift für die Welt der Türken Journal of World of Turks MODA VE MİMARİ FASHION AND ARCHITECTURE

Zeitschrift für die Welt der Türken Journal of World of Turks MODA VE MİMARİ FASHION AND ARCHITECTURE MODA VE MİMARİ FASHION AND ARCHITECTURE Hatice HARMANKAYA Asuman YILMAZ Aslı ÇETİN Duygu ERCAN Özet: Sözsüz anlatım dilleri arasında yer alan moda ve mimari alanları soysal, kültürel, ekonomik ve tarihi

Detaylı

Moda Tarihi (MTT233) Ders Detayları

Moda Tarihi (MTT233) Ders Detayları Moda Tarihi (MTT233) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Moda Tarihi MTT233 Güz 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi.

1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi. Çağdaş Dünya Sanatı 1824 yılında Paris Salonu'nda John Constable'ın eserleri sergilendi. Ressamın, kırsal manzaraları bazı genç meslektaşlarını etkiledi. Bu genç ressamlar, şekilciliği reddedip doğadan

Detaylı

Prof.Dr.Hatice BENGİSU

Prof.Dr.Hatice BENGİSU Prof.Dr.Hatice BENGİSU EĞİTİM 1974-1975 Balıkesir Necati Bey İlköğretmen Okulu. 1977-1978 Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Enstitüsü, Resim-İş Bölümü. 1978-1986 Yozgat, Balıkesir, Tatvan, Antakya

Detaylı

2) Adayların Sanat ve Tasarım Doktora programına katılma nedenlerini açıklayan kısa bir metin hazırlaması gerekmektedir.

2) Adayların Sanat ve Tasarım Doktora programına katılma nedenlerini açıklayan kısa bir metin hazırlaması gerekmektedir. Sanat ve Tasarım Doktora Programı Başvuru Dosyasının İçeriği: 1) Adayların sanatsal çalışmalarını ve CV lerini içeren bir dosya. 2) Adayların Sanat ve Tasarım Doktora programına katılma nedenlerini açıklayan

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI YÖK ten 1 Mart 2 de Doktora programımıza olur alınması ile Fakültemizin dikey kuruluşu tamamlanmış olmaktadır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Detaylı

Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Sınav Türleri

Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Sınav Türleri GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ 2017/2018 Güz Dönemi Lisansüstü Programlara Öğrenci Alımı Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Sınav Türleri Anabilim/ Anasanat Dalları Program KONTENJAN TC Uyruklu

Detaylı

Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi nin (İTÜ) ve Fashion Institute of Technology (FIT) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu uluslararası ortak ÇİFT

Detaylı

Moda İllüstrasyonu (MSÇ367) Ders Detayları

Moda İllüstrasyonu (MSÇ367) Ders Detayları Moda İllüstrasyonu (MSÇ367) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda İllüstrasyonu MSÇ367 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

ABİDİN DİNO 1913-1993

ABİDİN DİNO 1913-1993 ABİDİN DİNO 1913-1993 Abidin Dino 23 Mart 1913,İstanbul`da doğdu. Ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni. Çok yönlü bir kültür adamı olan Abidin Dino, çağdaş Türk resminin öncülerindendir. 1933 yılında

Detaylı

DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL. Dalı

DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL. Dalı 1. EĞİTİM DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL Gazi Üniversitesi El Sanatları Bölümü Mesleki Eğitim Dekoratif Ürünler Ana Sanat Fakültesi Dalı LİSANS Y. LİSANS Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü El Sanatları

Detaylı

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU Öğr. Gör. Murat SARI Tasarım Bölümü, Grafik Tasarımı Programı İLETİŞİM BİLGİLERİ Yazışma Adresi BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN Telefon 0 378 227 99 39 Dahili 143 Faks 0 378

Detaylı

PROJE. NEO TEK kent ekipmanlari

PROJE. NEO TEK kent ekipmanlari PROJE NEO TEK kent ekipmanlari Hakkımızda Şirketimiz Perakende satışı olmayan ve öncelikle Müşterinin gereksinimlerine duyarlı Projeleri en uygun ve ekonomik şekilde hayata kavuşturan, dinamik ekibiyle

Detaylı