Kurumsal. Bunun için bilim ve teknolojinin getirdiği yenilikleri yakından takip ederek kendisini sürekli yenilemektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kurumsal. Bunun için bilim ve teknolojinin getirdiği yenilikleri yakından takip ederek kendisini sürekli yenilemektedir."

Transkript

1

2 Kurumsal İnşaat rmamız inşaat sektöründe poliüretan enjeksiyon imalat işleri, segment topraklama lama montaj işleri, segment conta montaj işleri ve segment topraklama şerit uygulamaları, yapı onarım ve güçlendirme operasyonları sistemlerinde çalışmaktadır. Kalite standartlarını arttırmak için, bilim ve teknolojinin ışık tuttuğu çağdaş iş yaşamında inşaat sektörünün en iyisi en kalitelisi, en hızlısı ve sektörde lider olmaktadır. Bunun için bilim ve teknolojinin getirdiği yenilikleri yakından takip ederek kendisini sürekli yenilemektedir. Ürettiği ürünlerde montaj ve satış sonrası hizmetleri iyi destekleyerek müşteri memnuniyetini daima ön planda tutmaktadır.

3 Poliüretan Enjeksiyon İmalat İşleri

4 Özel Su Yalıtım Uygulamaları Sıcak Püskürtme Polyurea Su Yalıtım Sistemleri Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri Akrilik Enjeksiyon Sistemleri Enjeksiyon Sistemleri Tek Bileșenli Poliüretan Enjeksiyon (PUR) Sistemleri Tek bileșenli açık hücre yapısına sahip Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri Bina temel ve perdelerinde Yüksek hidrostatik basınç altnda sızıntıların kesilmesinde kullanılır Tek bileșenli kapalı hücre yapısına sahip Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri Bina temel ve perdelerinde, kazık arkalarında, zeminde Yüksek hidrostatik basınç altında sızıntıların kesilmesinde Geniș boșlukların doldurulmasında İki bileșenli Poliüretan Enjeksiyon (PUR) Sistemleri İki bileșenli jel Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri Bina temel ve perdelerinde, Tünellerde, barajlarda Kılcak çatlaklardaki sızıntıların kesilmesinde Soğuk derzlerin mühürlenmesinde Kılcal boșlukların rötușlanmasında İki bileșenli, yüksek mukavemetli Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri Tünellerde, barajlarda Yüksek mukavemet gerektiren uygulamalarda Yük altındaki geniș boșlukların doldrurulmasında Üç ve Dört bileșenli Akrilik Enjeksiyon (AY) Sistemleri Üç bileșenli Akrilik Enjeksiyon Sistemleri Bina temel, perde, tünel, baraj ve zeminlerde Kılcak çatlak enjeksiyonları Soğuk derzler Kalıcı sızıntı önlemleri Dört bileșenli Akrilik Enjeksiyon Sistemleri Bina temel, perde, tünel, baraj ve zeminlerde Yüksek dayanım gerektiren; Kılcak çatlak enjeksiyonları Soğuk derzler Kalıcı sızıntı önlemleri

5 Poliüretan ve Akrilik Enjeksiyon Uygulama Metotları Su Yalıtım Enjeksiyonları yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar Sızıntının kaynağının ve bazı özelliklerinin tespitinin doğru yapılması, poliüretan / akrilik enjeksiyon ürün ve metot seçiminde çok önemli rol oynamaktadır; Sızıntı suyunun basıncı, seçilecek olan poliüretan enjeksiyon ürünün reaksiyon süresi ve uygulama basıncı konusunda karar vermeyi sağlar. Yüksek basınçlı su var ise hızlı reaksiyona giren poliüretan enjeksiyon ürünleri, makine desteği ile yüksek basınçla uygulanmalıdır. Yapının bulunduğu konumdaki eğim, suyun akıș yönü hakkında bilgi verir, yatay eksende, poliüretan enjeksiyon bașlangıç noktası ve yönü hakkında karar vermeyi sağlar. Sızıntı bir çatlaktan geliyorsa, çatlak genișliği, seçeceğiniz poliüretan enjeksiyon veya akrilik enjeksiyon ürününün viskozitesi hakkında bilgi verir. Kılcal çatlaklarda viskozitesi düșük enjeksiyon ürünleri seçilmelidir. Sızıntı suyunun debisi, kullanılacak olan poliüretan enjeksiyon veya akrilik enjeksiyon ürününün viskozitesinin belirlenmesini ve delgi derinlikleri ve paker sistemlerinin seçilmesinde karar verilmesini sağlar Uygulama Ön hazırlık Poliüretan Enjeksiyon veya Akrilik Enjeksiyon uygulaması yapılacak olan bölgedeki yüzeyin temizlenerek sızıntının lokasyonu tespit edilmelidir. Poliüretan Enjeksiyon için gerekli delgi, 45 o açı ile mevcut kesit kalınlığının tam ortasına gelecek șekilde yapılmalıdır. Poliüretan enjeksiyon yapılacak olan pakerler arasındaki mesafe, ürünün sıkıșık ortamda yayılma yarı çapına göre hesaplanmalıdır. Bu mesafe genellikle 25cm olarak belirlenir. Poliüretan enjeksiyon uygulaması yapılacak her delik birbirine ters yönden olacak șekilde düzenlenmelidir. Derzlerde poliüretan enjeksiyon uygulamasında delginin her iki kesitin birleșim noktasını yine 45 o açı ile orta noktasından kesecek șekilde delgi yapılmalıdır.

6 Tek Bileșenli Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri Tek bileșenli Poliüretan Enjeksiyon ürünleri uygulamasında, kullanılan ekipman özellikleri Eletktrik: 230 V Motor gücü: ~0,75-1 kw Basınç: bar Basılabilen mlz. mik.: ~0,4 l/dk. Elektrikli poliüretan enjeksiyon pompaları portatiftir ve küçük uygulamalar için uygundur. Tek bileșenli poliüretan enjeksiyon sistemleri, su ile birlikte hızlı reaksiyona giren çok yüksek köpürme faktörüne sahip sistemlerdir. Poliüretan enjeksiyon uygulaması yapılacak bölgedeki, ortam sıcaklığı, nem miktarı gibi ortam koșulları ve sızan suyun basıncı göz önünde bulundurularak katalizör miktarı (%2-10 arasında) sahada yapılacak denemeler ile belirlenmelidir. Katalizör ürünün içerisine eklendikten sonra kısa bir süre homojen bir görüntü elde edilinceye kadar poliüretan enjeksiyon reçinesi ile karıștırılır. Kullanıma hazır haldeki Poliüretan enjeksiyon reçinesi, pompanın haznesine dökülerek enjeksiyon uygulamasına bașlanır. Bir sonraki pakerden poliüretan enjeksiyon ürünü çıkıșı, basınçta artıș veya su sızıntısında kesilme gözlemleninceye kadar enjeksiyon uygulamasına devam edilir. Poliüretan enjeksiyon uygulaması sonrası sızıntı yönü gözlemlenerek ișleme devam edilmelidir. Gerekirse, suyun yön değiștirmesinden kaynaklı olușabilecek yeni sızıntı noktalarında aynı ișlemler tekrarlanarak uygulama devam ettirilmelidir. İki Bileșenli Poliüretan Enjeksiyon Sistemleri İki bileșenli Poliüretan Enjeksiyon ürünleri uygulamasında, kullanılan ekipman özellikleri: İç basınç: bar Basılabilen mlz. mik.: ~6-20 l/dk. Kompresör çıkıș ihtiyacı: 1 / 2,5 m3/dk. Maks. Hava basıncı ihtiyacı: 8 bar Karıșım oranı: 1:1 Ağırlık: 26 / 60 / 92 kg İki bileșenli pnömatik poliüretan enjeksiyon pompaları, hava desteği ile çalıșırlar ve güç saha koșullarına dayanıklı, yüksek hacimli yer altı yapıları poliüretan enjeksiyon uygulamaları için uygundur. İki bileșenli poliüretan enjeksiyon ürünlerinde reaksiyonun gerçekleșmesi için ortamda su olmasına gerek yoktur, A ve B bileșenleri birbirine karıștığı anda reaksiyon bașlar. Bu nedenle iki bileșenli, 1:1 karıșım oranlı, Poliüretan enjeksiyon ürünleri, eș zamanlı çalıșan pistonlar yardımı ile, iki ayrı hortumdan geçer; poliüretan enjeksiyon ürününün A ve B bileșenleri karıștırıcı uçta birleșerek reaksiyonu bașlatır. Poliüretan enjeksiyon uygulamasına bașlamadan önce, ortam sıcaklığı, nem miktarı gibi ortam koșulları ve sızan suyun basıncı göz önünde bulundurularak reaksiyon süresini ayarlamak amacıyla ısıtılır veya A bileșenine katalizör (Hacmen A bileșeninin %1-5 i arasında) karıștırılır. Poliüretan enjeksiyon reçinesi A ve B bileșenleri, pompanın haznelerine dökülerek veya ambalajından emiș yapılarak enjeksiyon uygulamasına bașlanır. Poliüretan enjeksiyon uygulaması yavaș, reaksiyon süresine bağlı olarak sn aralıklarla, poliüretan enjeksiyon ürününün iç ortamda yayılmasına izin verecek șekilde aralıklarla sürdürülmelidir.

7 Bir sonraki pakerden poliüretan enjeksiyon ürünü çıkıșı, basınçta artıș veya su sızıntısında kesilme gözlemleninceye kadar enjeksiyon uygulamasına devam edilir. Poliüretan enjeksiyon uygulaması sonrası sızıntı yönü gözlemlenerek ișleme devam edilmelidir. Gerekirse, suyun yön değiștirmesinden kaynaklı olușabilecek yeni sızıntı noktalarında aynı ișlemler tekrarlanarak uygulama devam ettirilmelidir. Sızıntının kılcal noktalarında nemlenme gözlenirse, düșük viskoziteli, iki bileșenli, jel poliretan enjeksiyon ürünleri ile Rötușlama yapılarak sızıntı kesilene kadar aynı ișlem tekrarlanır. Akrilik Enjeksiyon Sistemleri Akrilik enjeksiyon ürünleri uygulamasında kullanılan ekipman özellikleri: İç basınç: bar Basılabilen mlz. mik.: ~3-15 l/dk. Kompresör çıkıș ihtiyacı: 0,5 / 1,3 m3/dk. Maks. Hava basıncı ihtiyacı: 8 bar Karıșım oranı: 1:1 Ağırlık: 35 / 50 kg İki bileșenli pnömatik akrilik enjeksiyon pompaları, hava desteği ile çalıșırlar ve güç saha koșullarına dayanıklı, yüksek hacimli yer altı yapıları akrilik enjeksiyon uygulamaları için uygundur. Akrilik enjeksiyon ürünleri çatlak içerisine enjekte edildikten sonra jelleșme tamamlandığı andan itibaren su ile șișme, su olmadığı zaman büzülme hareketine bașlarlar. Böylece akrilik enjeksiyon ürünleri ileriki zamanlarda çatlaklarda gerçekleșecek hareketler sonucunda conta görevini sürdürmeye devam ederler ve uzun ömürlü bir su yalıtımı oluștururlar. Akrilik enjeksiyon ürünlerinde reaksiyonun gerçekleșmesi için ortamda su olmasına gerek yoktur, A ve B bileșenleri birbirine karıștığı anda reaksiyon bașlar. Akrilik enjeksiyon ürünü çok düșük viskoziteli ve hızlı reaksiyona giren ürünler oldukları için, yüksek basınçlı su sızıntısı meydana gelen kılcal çatlaklar için çok uygun bir üründür. Akrilik enjeksiyon uygulamasına bașlamadan önce ön hazırlık olarak malzeme hazırlığı yapılması gerekir. A bileșeni, reçine ve katalizörün karıștırılmasıyla elde edilir, B bileșeni ise bașlatıcı tozun su içerisinde çözünmesi veya güçlendirici reçine içerisinde çözünmesi ile elde edilir. Hazırlanan akrilik enjeksiyon ürünü A ve B bileșenleri pompanın emiș yapması ile enjeksiyon uygulamasına bașlanır. Akrilik enjeksiyon ürününün jelleșme süresi çok kısa olduğu için, enjeksiyon ișlemi hızla ve yüksek basınçla gerçekleștirilmelidir. Çatlak yüzeyinden akrilik enjeksiyon ürünü sıvı veya jel halde çıkıșı gözlendiğinde, mühürlenerek enjeksiyon ișlemi sonlandırılır ve bir sonraki pakere geçilir. Su sızıntısı kesildiğinde akrilik enjeksiyon ișlemi sonlandırılır. Suyun yön değiștirmesi sonucu olușabilecek yeni sızıntı noktaları aynı akrilik enjeksiyon yöntemi ile engellenir.

8 Görsel

9 Görsel

10 Segment Conta Montaj İşleri Conta, prekast beton,çelik ve dökme demir tünel segmentlerinde rahatça uygulanabilir. Conta Avantajları Montajı kolaydır, Segmentler birleștiği taktirde etkili bir sıkıșma sağlayarak kuru bir zemin olușturur, Yer zemininin değișik hareketlerine rağmen etkin bir koruma sağlar, İspatlanmıș ve güvenlidir, Depolama esnasında așağıdaki kurallara dikkat edilmelidir. Depo sıcaklığı 25 C 'un altında olmalıdır. 15 C'un altında olması tercih sebebidir. Contalar ıșıktan, özellikle güneși ıșığından ve yüksek ultraviyolr içeren suni ıșıklardan korunmalıdır. Contalar ozon üretmesi muhtemel ekipmanla ( Örneğin: Civa Buharlı Lambalar) ve elektrik kıvılcımı veya deșarjı yapabilen yüksek gerilimli elektrik ekipmaları ile aynı yerde olmamalıdır. Contalar; gerilimden, baskıdan veya diğer deformasyon yaratıcı etkilerden arındırılmıș olarak depolanmalıdır. Sözgelimi çevresinden herhangi bir șekilde asılmamalıdır. Contalar temiz bir ortamda muhafaza edilmelidir. EZİLME

11 Segment Conta Montaj İşlerin Görselleri

12 Segment Conta Montaj İşlerin Görselleri

13 Segment Topraklama Lama Montaj İşleri

14 Segment Topraklama Lama Montaj İşleri Topraklama enerji üretim, iletim ve dağıtım șebekelerinde insan hayatı ve bazı aygıtların korunması bakımından yapılan en etkili önlemlerden biri de topraklamadır. Gerilim altında olmayan bütün tesisat kısımlarının, uygun iletkenlerle toprak kitlesi içerisine yerleștirilmiș bir iletken cisme (elektrot) bağlanmasıdır. Topraklamanın amacı, elektrikli alıcıları kullananların can güvenliğini sağlamak ve cihazların zarar görmesini önlemektir. Bütün elektrik makinelerinin gövdeleri, boruların madeni kısımları, kurșunlu kabloların kurșun kılıfları, tablo ve benzerlerinin metal kısımları topraklanmalıdır. Topraklama ișletme akım devresinin bir noktasının veya bir tesisisin akım tașımayan iletken kısımları ile toprak arasında iletken bir bağlantı kurmak olarak tanımlanabilir. Topraklama tesisi can ve mal güvenliğini sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir yașam koșulu sağlar. Koruma Topraklaması Bir yalıtım hatasında elektrik devresinin așırı akım koruma aygıtları ile açılmasını sağlamak için gerilim altında olmayan iletken tesis bölümlerinin topraklayıcılara ya da topraklanmıș bölümlere doğrudan doğruya bağlanmasıdır. İșletme Topraklaması Aktif bölümlerin ve sıfır iletkeninin topraklanmasına ișletme topraklaması denir. İșletme topraklaması iki șekilde yapılır. Bunlar: Dirençsiz ișletme topraklaması: topraklama devresine direnç koymadan, doğrudan doğruya yapılan topraklamadır. Dirençli ișletme topraklaması: Omik, endüktif ya da kapasitif bir direnç üzerinden yapılan topraklama olup genellikle OG sistemlerinde uygulanır. Yıldırıma Karșı Yapılan Topraklama Yıldırım düșmesi durumunda, ișletme gereği gerilim altında bulunan iletkenlere atlamaları geniș ölçüde önlemek ve yıldırım akımını toprağa iletmek için ișletme akım devresine ilișkin olmayan iletken bölümlerin topraklanmasıdır.

15 Fonksiyon Topraklaması Bir iletișim tesisinin veya bir ișletme elemanının istenen fonksiyonu yerine getirmesi amacıyla yapılan topraklamadır. Fonksiyon topraklaması, toprağı dönüș iletkeni olarak kullanan iletișim cihazlarının ișletme akımlarını da tașır. Bir tesisin veya bir ișletme elemanının istenen fonksiyonu yerine getirebilmesi amacıyla yapılan topraklamadır. Yıldırım etkilerine karșı koruma, raylı sistem topraklaması, zayıf akım cihazlarının topraklaması, telsiz haberleșme sistemleri bu tip topraklamaya en iyi örneklerdir. Ayrıca statik elektriğe karșı topraklamada yapılmaktadır: Statik Elektrik; elektronların atomlar arasında hareket etmesiyle ortaya çıkan enerji olarak düșünülebilir. Statik elektriğe en büyük örnek olarak yıldırım verilebilir. Kısacası statik elektrik; katının katıya, sıvının katıya veya iki sıvının birbirine sürtünmesi sonucu olușan, genel olarak bir ișe yaramayan ve zaman zaman arklar șeklinde boșalan elektrik enerjisidir. Bu boșalma genel olarak kontrol altına alınamaz ve statik elektrikten faydalanılamaz. Ancak; Bu kontrolsüz güç çok önemli bir yangın çıkıș sebebidir. Endüstriyel ve ticari ișlemlerde, yangın riskinden dolayı statik elektriğin büyük bir önemi vardır. Endüstriyel ve ticari ișlemlerde statik elektrik; transport ișlerinde, konveyör bantlarında, kaplama ișlemlerinde, örtme ve doldurma ișlemlerinde, basım ve matbaa ișlemlerinde, karıștırma ișlemlerinde ve sprey uygulamaları gibi birçok yerde görülmektedir. Örnek olarak : Statik elektrik binalardaki haberleșme, güç hatları ve elektrik sistemlerine büyük ölçüde zarar verir. Makinelerde bulunan sensörler, ölçme kafaları, yazıcı kafaları gibi elektronik malzemeler elektrostatik yüklenmeden etkilenebilir. Ameliyathanede kullanılan bir çok uçucu gaz karıșımı, patlayıcı olduğundan burada yapılan hareketler statik elektriğin birikmesine ve sonunda ani elektrik boșalmalarına sebep olmamalıdır.

16 Segment Topraklama Lama Montaj İşlerinin Görselleri

17

18

19 Segment Topraklama Şerit İşlerinin Görselleri

20

21

22 Notlar

23

24 Merkez: Zübeyde Hanım Meydanı Köseoğlu İşhanı No:1 Çarşamba / SAMSUN O s: Denizköşkler Mah. Seher Çıkmazı No:23 D.:3 Avcılar / İSTANBUL Tel & Fax: ibrahimbolukbasi@outlook.com.tr

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ ÖĞRENME FAALİYETİ AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ AALİYETİ-3 ÖĞRENME FAALİYETİ Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda, uygun atölye ortamında, standartlara ve elektrik iç tesisleri ve topraklamalar yönetmeliğine

Detaylı

TOPRAKLAMA. b) Cihazların, bina aksamının ve benzeri elemanların aralarında, işletme esnasında potansiyel farkı meydana gelmemesini temin etmektir.

TOPRAKLAMA. b) Cihazların, bina aksamının ve benzeri elemanların aralarında, işletme esnasında potansiyel farkı meydana gelmemesini temin etmektir. TOPRAKLAMA Elektrik tesislerinde aktif olmayan bölümler ile sıfır iletkenleri ve bunlara bağlı bölümlerin, bir elektrot yardımı ile, toprakla iletken bir şekilde birleştirilmesine TOPRAKLAMA denilmektedir.

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ - 1.HAFTA - İÇ DONANIM BİRİMLERİ ANAKARTLAR Anakart, bilgisayar parçalarını ve bu parçalar arasında veri iletimini sağlayan yolları üzerinde barındıran elektronik devrelere

Detaylı

Askılar, Raflar ve Konveyörler

Askılar, Raflar ve Konveyörler Askılar, Raflar ve Konveyörler Tavsiyeler Askılar ve Raflar olabildiğince küçük olmalıdır. Askılar parçalardan toz partiküllerini uzaklaştırmamalıdır. Askılar parçalarla sürekli tekrarlanan temas halinde

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

Elektrik İş Güvenliği ve Mevzuatı

Elektrik İş Güvenliği ve Mevzuatı Elektrik İş Güvenliği ve Mevzuatı TOPRAKLAMA 2017-2018 Güz Dönemi Topraklama Topraklama işletme akımı devresinin bir noktasının veya bir tesisin akım taşımayan iletken kısımları ile toprak arasında iletken

Detaylı

TOPRAKLAMA VE POTANSİYEL SÜRÜKLENMESİ

TOPRAKLAMA VE POTANSİYEL SÜRÜKLENMESİ TOPRAKLAMA VE POTASİYEL SÜRÜKLEMESİ Genel bilgi Generatör, transformatör, motor, kesici, ayırıcı aydınlatma artmatürü, çamaşır makinası v.b. elektrikli işletme araçlarının, normal işletme anında gerilim

Detaylı

ELEKTRİK. 2. Evsel aboneler için kullanılan kaçak akım rölesinin çalışma akım eşiği kaç ma dır? ( A Sınıfı 02.07.2011)

ELEKTRİK. 2. Evsel aboneler için kullanılan kaçak akım rölesinin çalışma akım eşiği kaç ma dır? ( A Sınıfı 02.07.2011) ELEKTRİK 1. Bir orta gerilim (OG) dağıtım sisteminin trafodan itibaren yüke doğru olan kısmının (sekonder tarafının) yapısı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? ( A Sınıfı 02.07.2011) A)

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

Mükemmel kıvamsal, elastik ve fiziksel özelliklere sahip akrilatlı enjeksiyon sıvısı

Mükemmel kıvamsal, elastik ve fiziksel özelliklere sahip akrilatlı enjeksiyon sıvısı EN 1501-5 Mükemmel kıvamsal, elastik ve fiziksel özelliklere sahip akrilatlı enjeksiyon sıvısı 1. Tanımı BUMERANG CC 2304 CAOUTCHOUC ACRYL, tuzun (= inisiyatör (başlatıcı) = Komponent B 2 = BUMERANG CC

Detaylı

ÇATLAK ONARIMI. Çevik inşaat. Yüzey Hazırlığı Enjeksiyon Uygulaması Kalite Kontrol

ÇATLAK ONARIMI. Çevik inşaat. Yüzey Hazırlığı Enjeksiyon Uygulaması Kalite Kontrol ***BODRUM KATLARDA TÜNELLERDE VĐLLALARDA YALILARDA TOPRAK SEVĐYESĐNĐN ALT KISIMLARDA ASANSÖR KUYULARINDA SU ÇIKAN YERLERLERDE KĐMYASAL ENJEKSĐYON UYGULAMASI %100 KESĐN ÇÖZÜM GARANTĐSĐ VERĐLMEKTEDĐR.***

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 Tardigrade ERIR 980 Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Enjeksiyon Malzemesi Tanımı Tardigrade ERIR 980, epoksi esaslı, iki

Detaylı

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK)

OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) OTOPARK SU YALITIM VE KAPLAMA SİSTEMİ (CONIDECK) 1. Genel Altı yaşam alanı ve üzeri otopark (veya üzerinde mekanik etkiler olan tüm alanlar) olarak kullanılan yapıların su yalıtımı ve kaplama sistemi olarak

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

ALÇAK GERİLİM ŞEBEKELERİ TOPRAKLAMALARI TT SİSTEMİ

ALÇAK GERİLİM ŞEBEKELERİ TOPRAKLAMALARI TT SİSTEMİ ALÇAK GERİLİM ŞEBEKELERİ TOPRAKLAMALARI Tesisat yönetmelikleri, alçak gerilim şebekelerinde kullanılmak üzere, temel olarak üç çeşit topraklama bağlantısı bildirmektedir. Bağlantı şekillerini belirleyen

Detaylı

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ Elektrik Tesisatı cins ve hacmine göre ehliyetli elektrikçiler tarafından tesis edilerek bakım ve işletmesi sağlanmalıdır. Bu hususta Elektrik

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

FOX INJECTION PUR FC 410 INNO-CRETE. Tanımı. Kullanım Yerleri. Avantajları. Pol üretan Esaslı, Yüksek Performanslı Enjeks yon Malzemes

FOX INJECTION PUR FC 410 INNO-CRETE. Tanımı. Kullanım Yerleri. Avantajları. Pol üretan Esaslı, Yüksek Performanslı Enjeks yon Malzemes Düzenleme Tarihi : 04.05.2015 Revizyon No : 2 INNO-CRETE Pol üretan Esaslı, Yüksek Performanslı Enjeks yon Malzemes FOX INJECTION PUR FC 410 Tanımı, Poliüretan esaslı, suyu kesmek ve çatlakları doldurmak

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Tanımlar

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Tanımlar ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK Tanımlar 1 İçerik 1. Giriş Temel tanım ve kavramlar Enerji şebekesi (Üretim, iletim ve dağıtım aşamaları) Temel bileşenler (İletkenler, elektrik tesisat ekipmanları, anahtarlama

Detaylı

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Yıldırımdan korunma

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Yıldırımdan korunma ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK Yıldırımdan korunma 1 Yıldırımdan korunma 2 Yasal Mevzuat BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK Yıldırımdan Korunma Tesisatı, Transformatör ve Jeneratör Yıldırımdan

Detaylı

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ RULO ÜZERİ AKRİLİK ZEMİN KAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ Rulo üzeri akrilik zemin kaplama özellikle tenis kortları, basketbol, voleybol saha zeminleri için geliştirilmiş zemin kaplama sistemidir. Açık hava şartlarında

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

SU YALITIMINDA ÖNCÜ.

SU YALITIMINDA ÖNCÜ. SU YALITIMINDA ÖNCÜ İZOLASYON İnşaat sektörü ilk yapım aşamasından son yapım aşamasına kadar gerçekten de çok zorlu bir sürece sahiptir. Bir yapı, yapım aşamasında da bittikten sonra da bazı olumsuzluk

Detaylı

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır.

1-Proje çizimi; Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Görsel performans,görsel konfor, enerji sarfiyatı ve maliyet yönünden verimlilik göz önünde bulundurularak aydınlatma yapılmalıdır. Projelerde EMO tarafından belirlenen semboller kullanılacaktır. Liste

Detaylı

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL

ARFEN İNŞAAT TAAH.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Atatürk Sanayi Bölgesi Ömerli Mahallesi Hakkı İleri Caddesi Gülce Sokak No:22 Hadımköy-Arnavutköy / İSTANBUL www.arfen.com Üç Bileşenli Darbe Dayanımlı Epoksi Tamir Harcı Ürün Tanımı: Solvent içermeyen, 3 bileşenli, özel gradasyonlu agregalar ve yüksek dayanımlı epoksi reçinelerin birleşiminden oluşan tamir harcıdır.

Detaylı

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir.

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. M5 EVOLUTION - GÜÇLÜ SUPERMIX - İDEAL İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. Turbomix özellikli sıva makinesi Kolay müdahale edilebilen su armatürü D ve R tipi

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

ELEKTRĠK TESĠSLERĠNDE DOLAYLI DOKUNMAYA KARġI TOPRAKLAMA

ELEKTRĠK TESĠSLERĠNDE DOLAYLI DOKUNMAYA KARġI TOPRAKLAMA ELEKTRĠK TESĠSLERĠNDE DOLAYLI DOKUNMAYA KARġI TOPRAKLAMA Hazırlayan : Y.Müh. Ġsa ĠLĠSU Ġ.T.Ü. Elektrik-Elektronik Fakültesi Emekli Ögr. Görevlisi Ġ.Ġlisu 1 Ġnsan iç direnci dokunma gerilimine olduğu kadar,

Detaylı

15. ÜNİTE İÇ ELEKTRİK TESİSATLARINDA TOPRAKLAMA VE SIFIRLAMA

15. ÜNİTE İÇ ELEKTRİK TESİSATLARINDA TOPRAKLAMA VE SIFIRLAMA 15. ÜNİTE İÇ ELEKTRİK TESİSATLARINDA TOPRAKLAMA VE SIFIRLAMA KONULAR 1. TOPRAKLAMA VE SIFIRLAMA 2. TOPRAKLAMA VE SIFIRLAMA YAPMANIN AMACI, YAPILDIĞI YERLER 3. TOPRAKLAMANIN YAPILIŞI VE SIFIRLAMANIN YAPILIŞI

Detaylı

SERTİFİKA NUMARASI ATLT771414

SERTİFİKA NUMARASI ATLT771414 SERTİFİKA NUMARASI ATLT771414 ATLASCert / 1/9_14.04.2017 Tarih 14 Nisan 2017 0:00 Geçerlilik süresi: 14.04.2018 tarihinde yenilenmelidir! Sorumlu personel verileri oda kayıt Ad Soyad Sinan EVKAYA Ünvanı

Detaylı

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi

AQUAMAT. Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı. Teknik broşür. Açıklama. Renkler: gri, beyaz, açık mavi Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. DIN 48'e göre 7 atm'e kadar su

Detaylı

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Elektrik tesisat kontrolleri

ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK. Elektrik tesisat kontrolleri ELEKTRİKLE ÇALIŞMALARDA GÜVENLİK Elektrik tesisat kontrolleri 1 Topraklama ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMALAR YÖNETMELİĞİ (R.G. 21.08.2001 24500) ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Alçak Gerilim Tesislerinde Topraklama Topraklama

Detaylı

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI

AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI AKÜMÜLASYON TANKI SICAK SU DEPOLAMA TANKI 71AT Serisi Ürün No: 71 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

WEBER MINING. Yüksek kaliteli dolgu ve enjeksiyon ürünlerimizin başlıca kullanım alanları. Boşluk doldurma Havalandırma Sağlamlaştırma Su kontrolü

WEBER MINING. Yüksek kaliteli dolgu ve enjeksiyon ürünlerimizin başlıca kullanım alanları. Boşluk doldurma Havalandırma Sağlamlaştırma Su kontrolü WEBER MINING 960 yılında Adolphe WEBER tarafından kurulmuş olan WEBER MINING, Rouhling-Fransa da bulunan ileri teknoloji ile donatılmış tesislerinde verimlilik ve güvenlik odaklı kimyasal ürünlerin imalatını

Detaylı

(FARADAY) KAFES TİPİ PARATONER TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ

(FARADAY) KAFES TİPİ PARATONER TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ (FARADAY) KAFES TİPİ PARATONER TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ ÖN HAZIRLIK 1. İşe başlamadan önce, tesisin TS EN 62305 standardına göre Yıldırımdan Korunma Risk Analizi yapılacak, sonucuna göre; kafes sistemi

Detaylı

MAKİNELERİN VE KAZANLARIN TEMELE MONTAJI. Makine ve Temelin Hazırlanması Malzemelerin Hazırlanması Grout Uygulaması Kürleme

MAKİNELERİN VE KAZANLARIN TEMELE MONTAJI. Makine ve Temelin Hazırlanması Malzemelerin Hazırlanması Grout Uygulaması Kürleme MAKİNELERİN VE KAZANLARIN TEMELE MONTAJI Makine ve Temelin Hazırlanması Malzemelerin Hazırlanması Grout Uygulaması Kürleme 1. MAKİNE VE TEMELİN HAZIRLANMASI 1.1. Ekipmanlar 1- Su jeti 2- Hava kompresörü

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

Bitümento BT2K 600. Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi

Bitümento BT2K 600. Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi Bitümento BT2K 600 Bitümento BT2K 600 İki bileşenli, esnek, su bazlı, elyaf takviyeli, çimento ve kauçuk bitüm esaslı su yalıtım malzemesi Kullanım Yerleri Temel, perde duvar ve bodrum gibi zemin altı

Detaylı

MasterFlow 960 TIX. Düşük Sıcaklıklarda Bile Kullanılabilen, Yapısal Sabitlemeler İçin Geliştirilmiş, Çok Hızlı Priz Alan, Çimento Esaslı Ankraj Harcı

MasterFlow 960 TIX. Düşük Sıcaklıklarda Bile Kullanılabilen, Yapısal Sabitlemeler İçin Geliştirilmiş, Çok Hızlı Priz Alan, Çimento Esaslı Ankraj Harcı TANIMI MasterFlow 960 TIX, çimento esaslı, tek bileşenli, macun kıvamlı, ağır yüklere maruz kalan donatıların sabitlenmesi için kullanılan, hazırlanışı ve uygulaması kolay, ankraj ve montaj malzemesidir.

Detaylı

Sunum Ana Başlıkları:

Sunum Ana Başlıkları: Sunum Ana Başlıkları: 1. Solar Montaj Sistemleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 2. Solar Montaj Sistemlerinin Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 3. Bakım Ve Onarım 1. Solar Montaj

Detaylı

K.T.Ü. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Böl. Temel Elektrik Lab. II TOPRAKLAMA. 1. Topraklama Nedir? 1-1)Topraklamanın önemi:

K.T.Ü. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Böl. Temel Elektrik Lab. II TOPRAKLAMA. 1. Topraklama Nedir? 1-1)Topraklamanın önemi: K.T.Ü. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Böl. Temel Elektrik Lab. II TOPRAKLAMA 1. Topraklama Nedir? 1-1)Topraklamanın önemi: Elektrik tesislerinde topraklamanın amacı; elektrikli cihazları

Detaylı

FLY ART. ELEKTRİKSEL YÜZEY TEMİZLEYİCİ HAZIRLAYICI ve ELEKTRİKSEL YÜZEY KAPLAMA KORUMA

FLY ART. ELEKTRİKSEL YÜZEY TEMİZLEYİCİ HAZIRLAYICI ve ELEKTRİKSEL YÜZEY KAPLAMA KORUMA FLY ART ELEKTRİKSEL YÜZEY TEMİZLEYİCİ HAZIRLAYICI ve ELEKTRİKSEL YÜZEY KAPLAMA KORUMA BÖLÜM 1 FLY ART TANIMI Elektrik işletim sistemlerinde açıkta kalan bileşenlerin spreyleme yöntemi ile tam izoleli olarak

Detaylı

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir.

FW 2K FW 2K. Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. İKİ BİLEŞENLİ ÇİMENTO + AKRİLİK ESASLI SÜPER ELASTİK SU YALITIM ÜRÜNÜ Çimento ve akrilik esaslı 20 kg. toz + 10 kg. akrilik sıvı bağlayıcıdan oluşan süper elastik su yalıtım malzemesidir. KULLANIM ALANLARI

Detaylı

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi)

(Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) (Aydınlatma, Priz, Zayıf Akım Sembolleri Çizimi) Aydınlatma, priz, zayıf akım sembolleri. Proje Kapağı Projenin en başında projeyi oluşturan mühendis ya da mühendislik firmasınca proje ile ilgili bilgileri

Detaylı

Kristalize Teknolojisi Parex K11 Kristalize Sistemler

Kristalize Teknolojisi Parex K11 Kristalize Sistemler Kristalize Teknolojisi Parex K11 Kristalize Sistemler İçerik Parex K11 CWA 6-10 Parex K11 Slurry 11-12 Parex K11 Matryx 13-14 Su yalıtımı işi, niş piyasaların çokluğuyla karakterize edilir. Pazar segmentlerinin

Detaylı

Elektronik kireç önleme sistemi

Elektronik kireç önleme sistemi Elektronik kireç önleme sistemi Su yumuşatıcılarına çevreci bir alternatif Tuz yok Kimyasal yok Bakım yok Alman teknolojisi Kesinlikle Manyetizma Kullanılmaz MADE IN GERMANY SSS - Sıkça Sorulan Sorular

Detaylı

2.Oturum: Kalıp & Maça Teknolojileri Oturum Başkanı: Teoman Altınok (Entil Endüstri)

2.Oturum: Kalıp & Maça Teknolojileri Oturum Başkanı: Teoman Altınok (Entil Endüstri) «Daha Temiz Motor Bloğu ve Silindir Kafaları için Gelişmiş Boya Sistemleri» Simon Turley, Halil Gönenbaba (Metko Hüttenes Albertus) 2.Oturum: Kalıp & Maça Teknolojileri Oturum Başkanı: Teoman Altınok (Entil

Detaylı

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri

Yalıtım Çözümleri. inovatif yapı çözümleri Yalıtım Çözümleri inovatif yapı çözümleri Bodrum, Temel ve Perde Yal t m 13 Hızlı sertleşen, lifli, 3 mm ile 50 mm arasında uygulanabilen su yalıtım sıvası Yasal onay belgeli Özellikler INTRASIT RZ1 55HSP

Detaylı

5. ÜNİTE ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUNMA TEDBİRLERİ

5. ÜNİTE ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUNMA TEDBİRLERİ 5. ÜNİTE ELEKTRİK TESİSLERİNDE KORUNMA TEDBİRLERİ KONULAR 1. YALITMA 2. KÜÇÜK GERİLİM KULLANMA 3. TOPRAKLAMA 4. SIFIRLAMA 5.1 YALITMA Elektrik devresinde bulunan, cihaz, takım veya makinelerin yalıtım

Detaylı

DRENAJ POMPASI İÇİN ÇÖZÜMLER. Pnömatik pompalar

DRENAJ POMPASI İÇİN ÇÖZÜMLER. Pnömatik pompalar DRENAJ POMPASI İÇİN ÇÖZÜMLER Pnömatik pompalar İŞINIZI GÜÇLENDIRIN Pnömatik pompalar, arızasız çalışmanın zorunlu olduğu durumlar için harika seçeneklerdir. Kolay kullanılırlar, güvenlidirler ve neredeyse

Detaylı

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma

Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 1 Enerji dağıtım tesisleri ve elektrikle çalışma 13. Enerji dağıtım tesisleri, yangın veya patlama riski oluşturmayacak şekilde tasarlanarak kurulur ve işletilir. Kişilerin, doğrudan veya dolaylı teması

Detaylı

SOĞUK KAYNAK TEKNOLOJİLERİ

SOĞUK KAYNAK TEKNOLOJİLERİ SOĞUK KAYNAK TEKNOLOJİLERİ AVANTAJLARI Soğuk Sprey Teknolojisi ile mükemmel Kaynak çözümleri İstenilen kalınlıkta kaynak dolgusu Mükemmel yapışma ve yüksek yoğunluklu kaliteli kaynak Isıdan oluşabilecek

Detaylı

Panel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve İmalat Süreci. Mehmet ÇATALBAŞ Gensed Y.Kurulu Üyesi mehmet.catalbas@gensed.

Panel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve İmalat Süreci. Mehmet ÇATALBAŞ Gensed Y.Kurulu Üyesi mehmet.catalbas@gensed. Panel Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve İmalat Süreci Mehmet ÇATALBAŞ Gensed Y.Kurulu Üyesi mehmet.catalbas@gensed.org Güneş Enerjisi Sanayicileri ve EndüstrisiDerneği Fotovoltaik Endüstri

Detaylı

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ 1 GENEL 1.1 Alçak Gerilim elektrik panoları montaj edilecek yere uygun, çalışma şartlarına göre izolasyon seviyesi sağlanmış, kısa devre şartlarına elektriksel

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

TOPRAKLAMA Topraklama,

TOPRAKLAMA Topraklama, TOPRAKLAMA Elektrik tesislerinde aktif olmayan bölümler ile sıfır iletkenleri ve bunlara bağlı bölümlerin, bir elektrot yardımı ile, toprakla iletken bir şekilde birleştirilmesine Topraklama denilmektedir.

Detaylı

DİLATASYON SU YALITIMI

DİLATASYON SU YALITIMI DİLATASYON SU YALITIMI 1. Genel Farklı yapısal hareketlerin karşılanabilmesi için yapılar arasında bırakılan dilatasyon derzlerinin su yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Yapılarda meydana gelen kaçakların

Detaylı

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2)

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) 2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür. Yapılarda görülen rutubetli alanlar, küf oluşması

Detaylı

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI

ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI ELEKTRİKLİ SU ISITICILARI TİCARİ TİP ELEKTRİKLİ SU ISITICISI 53EWH Serisi Ürün No: 53 İSTANBUL KAZAN İmalat Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd Şti. www.istanbulkazan.com.tr info@istanbulkazan.com.tr www.eastanbulwaterheater.com.tr

Detaylı

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası

KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt Boyası KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı Asfalt yüzeyler için dekoratif renkli kaplama Genel Bilgi : KÖSTER ASOFALT-42 Asfalt sı asfalt ve beton yüzeylere uygulanan, dekoratif renkli yüzey kaplama sistemidir. Paket

Detaylı

TEMEL İNŞAATI ZEMİN İNCELEMESİ

TEMEL İNŞAATI ZEMİN İNCELEMESİ TEMEL İNŞAATI ZEMİN İNCELEMESİ Kaynak; Temel Mühendisliğine Giriş, Prof. Dr. Bayram Ali Uzuner 1 Zemin incelemesi neden gereklidir? Zemin incelemeleri proje maliyetinin ne kadarıdır? 2 Zemin incelemesi

Detaylı

Arc Flash Risk Analizi Cyme 8.1

Arc Flash Risk Analizi Cyme 8.1 Cyme 8.1 Risk yönetimi ve koruma, elektrik endüstrisindeki güvenlik planlamalarının her zaman en önemli aşaması olmuştur. Arc flash risk seviyesinin uygun şekilde değerlendirilmesi, işletme aksamalarının

Detaylı

2 3 BELGELERİMİZ ART ART SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt SARFİYAT m 2 /lt 15-20 AMBALAJ 2,5-7,5-15 lt 8 ART SARFİYAT m 2 /kg 7-11 AMBALAJ 10-20

Detaylı

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI

GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI GRANUL (KIRIK) BUZ MAKİNASI HİJYENİK TEMİZ SU SOĞUTMA CİHAZI SU SOĞUTMA (CHİLLER) CİHAZLARI SOĞUK HAVA DEPOLARI KALIP BUZ MAKİNASI www.eserteknik.com GRANÜL (KIRIK) BUZ MAKİNESİ Balıkçılar ve fırınlar

Detaylı

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ.. - 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL 1.1. Konu ve Kapsam 1.2. Standartlar 1.3. Çalışma Koşulları

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

Basınç düşürme damperleri

Basınç düşürme damperleri X X testregistrierung asınç düşürme damperleri Tipi Kapalı kanat Mahallerde aşırı basıncın önlenmesi için Gazlı yangın söndürme sistemleri ve trafo merkezleri için basınç düşürme damperleri Karşı basınçla

Detaylı

POLYUREA SPREY EKİPMANLARI

POLYUREA SPREY EKİPMANLARI POLYUREA SPREY EKİPMANLARI Polyurea İşinde Başarı İçin Ön Koşul Sunucu: Konuşmacı : Yetkili: Stephan Rindfleisch, Graco Murat Durdu, Graco (paralel oturum) C.Royo, S. Rindfleisch, H. Mann UYGULAMA GEREKSİNİMLERİ

Detaylı

inşaat mühendisliğinde de tünel kazımı esnasında gevşek zeminlerin ve parçalı kayaların stabilizasyonunda,

inşaat mühendisliğinde de tünel kazımı esnasında gevşek zeminlerin ve parçalı kayaların stabilizasyonunda, ENJEKSİYON Buradaki amaç zeminin ya da kaya kütlesinin mühendislik özelliklerini iyileştirmektir. Nitekim bu iyileştirme zeminin gerilmedeformasyon ve dayanım gibi mekanik özellikleri ile geçirimlilik

Detaylı

Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi

Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi Toz Patlaması ve Tozdan Kaynaklanan Güvenlik Risklerinin Yönetimi Serdar GÜLTEK Makine Müh., FPE, M.Sc. İş Güvenliği Uzmanı (A) Serkan KÜÇÜK Kimya Müh., M.Sc. İş Güvenliği Uzmanı (A) Toz Patlaması Parametreleri

Detaylı

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: Sekonder Dağıtım Alçak Gerilim Şebeke Tipleri

ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: Sekonder Dağıtım Alçak Gerilim Şebeke Tipleri Alçak Gerilim Şebeke Tipleri ELEKTRİK ŞEBEKELERİ: (Sekonder Dağıtım) TS 3994 e göre alçak gerilim şebekeleri sınıflandırılarak TN, TT ve IT şebekeler olarak üç tipe ayrılmıştır. EEM13423 ELEKTRİK ENERJİSİ

Detaylı

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ

POLİÜRETANKAPLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 Genel Notlar: Betonun mukavemeti epoksi kaplamalar için uygun olmalıdır, dolayısıyla kaplama yapılacak beton en az C 25 tercihen C 30 C 35 standardında olmalı,yüzeyde ( kaymak tabakası ) gevşek kısım

Detaylı

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva.

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Baumit PRIMO 2 Kaba Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, katkı maddeleri. Kullanım

Detaylı

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU

Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLANMA KILAVUZU Türkiye'den Dünya'ya PARAFUDR KULLAMA KILAVUZU Yıl içerisinde yıldırım düşme olasılığı sıklığına, yıldırımın nasıl meydana geldiğine, binanızın bulunduğu yere ve korunmasını istediğiniz teçhizatınızın

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ;

Hakkımızda Başlıca Faaliyet Alanlarımız ; Uygulama Alanları ; Hakkımızda İstanbul Zemin Epoksi ve Poliüretan Kaplamalar, BAUMEX Marka sının Uzman Uygulama Bayisi olarak yapı kimyasalları sektöründe hizmet vermektedir. Misyonumuz, daima Kaliteli ürün ve kaliteli hizmet

Detaylı

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi

OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi OMV Petrol Ofisi A.Ş. Tarım Kredi Kooperatifleri Tanker Şoförleri Patlayıcı Ortamlar Bilgilendirme Eğitimi Amaç Akaryakıt Taşıma Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Emniyetli Sürüş Teknikleri Uyku ve

Detaylı

AŞIRI GERİLİMLERE KARŞI KORUMA

AŞIRI GERİLİMLERE KARŞI KORUMA n Aşırı akımlar : Kesici n Aşırı gerilimler: 1. Peterson bobini 2. Ark boynuzu ve parafudr 3. Koruma hattı 26.03.2012 Prof.Dr.Mukden UĞUR 1 n 1. Peterson bobini: Kaynak tarafı yıldız bağlı YG sistemlerinde

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

BT2K 600 PLUS. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K 600 PLUS. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K 600 PLUS Polimer modifiye, Bitüm Kauçuk esaslı, iki bileşenli, su yalıtım malzemesi Kullanım yerleri Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ SİSTEM TOPRAKLAMALARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ SİSTEM TOPRAKLAMALARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ SİSTEM TOPRAKLAMALARI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ. -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada kullanılır.

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ. -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada kullanılır. ISI YALITIM LEVHA YAPIŞTIRICISI/3333 Tanımı Isı yalıtım levhaları için, çimento esaslı yapıştırma harcı Uygulama alanı -Tüm yapılarda, mantolama işlemlerinde polistren levhaları (XPS, EPS) yapıştırmada

Detaylı

TEKNOBOND 300 ENJEKSİYON

TEKNOBOND 300 ENJEKSİYON TEKNOBOND 300 ENJEKSİYON Bayındırlık Poz No: Düşük viskoziteliepoksienjeksiyon reçinesi Ürün Tanımı: İki bileşenli, epoksi esaslı, solvent içermeyen enjeksiyon ürünüdür. Kullanım Alanları: -Betonarme,

Detaylı

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net

ERBİL GRUP ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN. www.erbilgrup.net ELEKTROMEKANİK TAAHHÜT TE HEDEFİMİZ KALİTE VE GÜVEN Kurumsal Hakkımızda Erbil Grup temellerini 2000 yılında Erbil Endüstriyel Elektrik Elektronik Makina İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. adı atında kurmuştur.

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Otomotivde Isıtma, Havalandırma ve Amaç; - Tüm yolcular için gerekli konforun sağlanması,

Detaylı

Zettex Yangına Dayanıklı İzolasyon Ürünleri

Zettex Yangına Dayanıklı İzolasyon Ürünleri YANGNA AYANKL Zettex Yangına ayanıklı İzolasyon Ürünleri Yangın güvenliği son yıllarda giderek daha fazla önem kazanan bir konu olmuştur. Yangın güvenliğinin başlangıç noktası bölmelere ayırmadır. Buna

Detaylı

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar:

Teknik Data Boydur M12 Ultra MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Teknik Data MMA Esaslı, Solventsiz, İki Bileşenli, Zemin Kaplama Veya Çabuk Tamirat Amacı İle Kullanılabilen Mortar: Tanım: İki bileşenli, MMA (Metilmetakrilat)esaslı, mekanik ve kimyasal etkilere, atmosfer

Detaylı

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI:

SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOLARINDA SU YALITIMI YAPILMASI: SU DEPOSU, HAVUZ VE DENGE DEPOSU SU YALITIMI YAPILMASI KONU: Doğal zemine oturan veya tabliyeye oturan teras tipi havuzlarda, depolarda, su gören betonarme yüzeylerin İZOTEX markalı Su Yalıtım Membran

Detaylı

Kazısız Boru Rehabilitasyonu için Yüksek Basınçlı Esnek Boru Hatları

Kazısız Boru Rehabilitasyonu için Yüksek Basınçlı Esnek Boru Hatları 1 Kazısız Boru Rehabilitasyonu için Yüksek Basınçlı Esnek Boru Hatları Raedlinger şirket grubu Raedlinger Raedlinger RWenergy Primus Line BBZ İnşaat Mekanik PV Sistemleri Kazısız Profesyonel Şirketi Mühendislik

Detaylı

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR

İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR İNGİLİZCE DEN TÜRKÇE YE ÇEVİRİDİR Teknik broşür AQUAMAT Çimento esaslı su yalıtım harcı Açıklama AQUAMAT, çimento esaslı, fırça ile uygulanabilen sulu sızdırmazlık harcıdır. EN 12390-8'e göre 5 atm'a kadar

Detaylı

MasterSeal M 861 (Eski Adı Conipur M 860 Thix)

MasterSeal M 861 (Eski Adı Conipur M 860 Thix) Poliüretan Esaslı, İki Bileşenli, Solventsiz, Tiksotropik Su İzolasyon Membranı Tanımı MasterSeal M 861, poliüretan esaslı, iki bileşenli, solventsiz, çatlak örtme (crack bridging) özelliğine sahip, tiksotropik,

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSHZ001 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Proje Numarası: 2006K-120470 Teknik Şartname Mekanik İmalat Teknik Destek Hizmeti

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI - (İşyerinin Unvanı Yazılacaktır) -

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI - (İşyerinin Unvanı Yazılacaktır) - GENEL BİLGİLER TABLO İşyeri Unvanı : İşyerinin Adresi : İşveren : İşveren Vekili (Adı, Soyadı, Unvanı) : Faaliyetin Yapıldığı Yerin Adresi* : Tehlike Sınıfı : SGK Sicil No. : Ticaret Sicil No : Vergi No.

Detaylı

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil ÖZET ÜRÜN BİLGİSİ EGSAN ürünü Üniversal Tip Susturucu: olumsuz iç ve dış etkenlere ve korozif koşullara dayanıklı, tamamen alüminyum kaplı sac gövde ve borudan oluşur.

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

TIKAMA BALONLARI. KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm

TIKAMA BALONLARI. KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm TIKAMA BALONLARI KÜÇÜK TİP TIKAMA BALONLARI DN40-300 mm KÜÇÜK TİP BY PASSLI TIKAMA BALONLARI- DN40 DN300 mm İKİ YOLLU UZUN TİP TIKAMA BALONLARI LATERAL VE Y HATLAR İÇİN DN50-DN150 mm GENİŞ TİP TIKAMA BALONLARI

Detaylı

HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ

HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ HAVAALANI ZEMİN BETONLARI ONARIMI ŞARTNAMESİ Yüzey Hazırlığı Malzemelerin Seçimi Uygulama Kürleme Ekipmanlar 1. HASARLAR Havaalanı zemin betonunda tespit edilen hasarlar aşağıdaki resimlerde görülmektedir.

Detaylı