ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ"

Transkript

1 ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ

2 Sanat Tarihi Bölümü, Gazi üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi nde Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü olarak 1991 yılında kurulmuştur de ise Arkeoloji Bölümü ve Sanat Tarihi Bölümü olmak üzere iki ayrı bölüme ayrılmıştır. İlk olarak eğitim-öğretim yılında öğrenci alan bölüm, eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Mayıs 2018 de Gazi Üniversitesi ikiye ayrıldığında bölümümüz Edebiyat Fakültesi yle birlikte Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ne bağlanmıştır.

3 Sanat Tarihi Bölümü Lisansüstü programlarını (Yüksek Lisans ve Doktora programlarını) Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı olarak; eğitim öğretim yılında Yüksek lisans; eğitim-öğretim yılında da Doktora programına öğrenci almıştır. Mayıs 2018 den beride Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü üzerinden yürütmektedir.

4 Bölümümüz, Türk ve İslam Sanatları Anabilim Dalı ile Batı Sanatı ve Çağdaş Sanatlar Anabilim Dalı olmak üzere iki anabilim dalından oluşmaktadır. Bölümümüzde sözü edilen alanlarda uzman, 4 Profesör, 3 Doçent, 4 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Dr., 2 Araş. Gör. Dr. ve 4 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.

5 Sanat Tarihi Bölümünün Amacı; Sanat tarihi eğitimini geniş bir kültür çerçevesi içinde yürüterek ve öğrenciye etkin bir sanat görüşü kazandırarak ülkemizde çok gerekli olan sanat tarihi eğitimini yetki ile uygulayabilecek; sanat eserini, taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma ve değerlendirmede etkin, kültürel mirasın evrenselliğine inanan ve koruma bilinci yüksek, duyarlı, topluma katkı sağlayan, aynı zamanda sosyal adalet bilinci gelişmiş sorumluluk duygusuna sahip olabilecek; özellikle Türk Sanatı Tarihine katkıda bulunabilecek donanımlı birey ve araştırmacılar yetiştirmektir. Sanat güzelliğin ifadesidir Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur M. K. ATATÜRK.

6 Öğretim dili Türkçe olan bölümde 4 yıl boyunca öğrenciler, teorik ve uygulamalı olarak Sanat ve Sanat Tarihi, sanatı oluşturan öğeler, uygulama alanları, Sanat Tarihi yazımı, kuralları ve ilkeleri, temel kavramları, sanatın üretim teknikleri ve koşulları, tarihi bağlamı, görme biçimleri, sanat yapıtlarını inceleyebilmek için gerekli araştırma, okuma, çizim ve sunma yöntemlerini öğrenir. Eğitimleri süresince Türk, Türk-İslam, Hıristiyan, Antik, Avrupa, Asya, Amerika ve Dünya Sanatları hakkında tematik, kronolojik ve biçemsel olarak temel bilgiler veren derslerin yanı sıra, teknik resim-rölöve, restorasyonkonservasyon, kolleksiyonerlik ve müzeciliği kapsayan derslerle Sanat tarihi bilgilerini kültür ve sanat birikimini belgeleme, envanterleme ve koruma alanında kullanma becerisi kazanır. Ayrıca öğrencilerin doğrudan Osmanlı Arşiv kaynaklarına inebilmesi ve Sanat Tarihi araştırmalarının ve ülkenin bu alandaki büyük eksikliğini gidermek için, 3 yıl (2 yıl zorunlu 1 yıl seçmeli) Osmanlıca, Epigrafi ve Nümizmatik dersleri programa konulmuştur. Osmanlıca ve Epigrafi derslerine ağırlık verilerek mezun öğrencilerin ve bölümün alanda ayrıcalıklı bir yer tutması hedeflenmiştir.

7 Bölümümüzde öğrenimine devam eden öğrencilerin fakültenin diğer bölümlerinde Çift Anadal ve Yandal yapma olanağı bulunmaktadır. Ayrıca; Erasmus ve Farabi programları ile öğrenci değişimi yapılabilmektedir. Eresmus Programı kapsamında bölümümüz 3. Sınıf öğrencisi Caner GÜNEŞ Polonya Lodz Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü nde Eğitim Öğretim Yılı Bahar döneminde eğitim görmüştür. Öğrenimine devam eden öğrencilerimizin isteği doğrultusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü nde ve Kültür Bakanlığı na bağlı müze, ören yeri ve arkeolojik kazılarda staj yapma olanağı da vardır.

8 Sanat Tarihi Bölümü nde öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler, Sanat Tarihçisi unvanı ile Kültür Bakanlığı na bağlı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü nde, Arkeoloji ve Etnografya Müzelerinde, Koruma Kurullarında, Belediyeler bünyesinde oluşturulan KUDEB (Koruma Uygulama Denetleme Birimi) komisyonlarında, TBMM ye bağlı Milli Saraylar Dairesi nde, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüklerinde, Türkiye Elektrik Kurumu, Karayolları vb. kamu kuruluşlarında, Turizm Bakanlığı bünyesinde uzman olarak görev yapabilirler. Ayrıca iyi derecede yabancı dil bilen mezunlar, rehberlik sertifikası almak kaydıyla turizm rehberi olarak, Özel Müzelerde Ve Sanat Galerilerinde (Yönetici, Uzman Ve Araştırmacı Olarak), Bankalarda ve özel sektörde Kültür Ve Sanat bölümlerinde, gerekli öğretmenlik formasyonlarını tamamlayan öğrenciler de, Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı orta dereceli okullarda Sanat Tarihi öğretmeni olarak çalışabilmektedirler.

9 Sosyal Faaliyetler anlamında, bölüme her yıl yeni gelen öğrencilerin bölüm hoca ve öğrencileri ile tanışıp kaynaşmasına yönelik toplantılar; Eğitim - Öğretim yılının başlamasından sonra her ay alanında uzman bir konuşmacıyla bütün üniversiteye açık konferanslar, her yıl ülkemizin çeşitli bölgelerine teknik, araştırma ve inceleme gezileri düzenlenmektedir.

10 Bölüm öğretim üyelerinin yurt içi ve yurt dışında kazı ve yüzey araştırmaları bulunmaktadır. Sanat Tarihi bölümü tarafından, 1996 Ağustos ve 1997 Temmuz-Ağustos aylarında gerçekleştirilen İstanbul Saliha Sultan Çeşmesi(1996), İstanbul Eyüpsultan Cafer Paşa Türbesi (1997) ve Ankara Eyne Bey Hamamı (1998) kazıları ile öğrencilerin eğitim birikimlerinin pratik açıdan da geliştirmeleri sağlanmıştır. Ayrıca 2000 yılında Moğolistan Orhun Anıtları Bölgesinde Türk tarihini aydınlatmak ve yeni keşiflerde bulunmak için kazı çalışmaları yapılmıştır.

11 Bölüm Öğretim elemanları (kazı başkanı, kazı başkan yardımcısı ve ekip üyesi olarak) ve öğrencileri, 2001 de Bolu Göynük Akşemsettin Türbesi Haziresi nde, yıllarında Bakü-Tiflis-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı Projelerinde Kahramanmaraş, Erzincan ve Erzurum daki Kurtarma Kazıları, 2004 de Kosova Prizren Osmanlı Mezarlığı nda yüzey araştırma çalışmaları, arasında Eski Ahlat Şehri Kazıları, 2011 Çankırı Taş Mescit Kurtarma Kazısı, yılları arasında Divriği Kale Kazısı, 2014 de de Türkmenistan Merv de Sultan Alparslan ın Mezarı nın Araştırılması Projesi kapsamındaki kazılarda görev almıştır.

12 Bilim çağı dediğimiz 21. yüzyılda, Türkiye nin seçkin eğitim kurumlarından birisi konumundaki Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ne bağlı bir birim olan Sanat Tarihi Bölümü, seçkin akademik kadrosu ile eğitim ve araştırma çalışmalarını büyük bir özveri ile yürütmektedir.

13 Sanat Tarihi Bölümü nün Misyon Ve Vizyonu Misyonu; Sanat Tarihi konularındaki mesleki bilgi ve bunları kullanma becerisine sahip bireylerin yetiştirilmesi amacıyla lisans programlarının güncelliğini ve sürekli geliştirilmesini koordine etmek. Bu programları denetlemek ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak, bölümde eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gerekli çalışmaları yapmak. Çağın ve toplumun gereksinimlerini dikkate alarak Sanat Tarihi kapsamında yeni araştırmaları (kazı, yüzey araştırması, projeler v.b) organize etmek. Elde edilen bilimsel bulguları ulusal ve uluslararası düzeyde yaymak, yurtiçi ve yurt dışı paydaşlarla işbirliği içinde olmaktır.

14 Vizyon: Sanat Tarihi alanında aldığı eğitimle mesleğini ve yaşam kalitesini geliştireceğine inanan öğrenciler tarafından tercih edilen, Mezun öğrencilerin kendi alanlarında seçkin bir yere sahip olmalarını sağlayan, Uyguladığı eğitim-öğretim programıyla başta Türk Sanatı Tarihi olmak üzere Dünya Sanatı Tarihine katkıda bulunacak nitelikli bireyler yetiştiren, Öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı araştırmalarıyla tanınan saygın bir bölüm olmaktır

15 SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ YÖNETİM BÖLÜM BAŞKANI Prof. Dr. Halit ÇAL BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCILARI Doç. Dr. Murat ÇERKEZ Dr. Öğr. Üyesi Muhammet GÖRÜR BÖLÜM SEKRETERİ EMEL SAĞLAM

16 TÜRK ve İSLAM SANATI ANABİLİM DALI Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halit ÇAL AKADEMİK KADRO BATI SANATI ve ÇAĞDAŞ SANATLAR ANABİLİM DALI Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül TUNÇEL Prof. Dr. Mehmet Zeki İBRAHİMGİL Prof. Dr. Nurşen ÖZKUL FINDIK Doç. Dr. Sevay ATILGAN Doç. Dr. Murat ÇERKEZ Dr. Öğr. Üyesi Muhammet GÖRÜR Dr. Öğr. Üyesi Demet ÖRNEK Dr. Öğr. Üyesi Ö. Hakan ÇETİN Öğr. Gör. Dr. Filiz CANYURT Arş. Gör. Dr. Nesrin AYDOĞAN İŞLER Arş. Gör. Bahar ÖZDEMİR Arş. Gör. Saliha TANIK Arş. Gör. Şule GEDİKLİ (Niğde Üniv.) Arş. Gör. Saliha BOZER BAYRAKTAR(Uşak Ü.) Öğretim Elemanları Doç. Dr. Bülent İŞLER Dr. Öğr. Üyesi Seyfi BAŞKAN Arş. Gör. Dr. Deniz SABAN ERGİ BÖLÜMÜMÜZDE GÖREV YAPMIŞ ÖĞRETİM ELEMANLARI Prof. Dr. H. Örcün BARIŞTA Prof. Dr. Hakkı Acun Doç. Dr. Abdullah KARAÇAĞ Arş. Gör. Esra YILDIZ

17 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANS ÖĞRENCİ SAYISI 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF TOPLAM EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ LİSANS MEZUNU ÖĞRENCİ SAYISI 468

18 BÖLÜMÜMÜZDE DEVAM EDEN LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SAYILARI Yüksek Lisans Doktora TOPLAM

19 TÜRK ve İSLAM SANATI ANABİLİM DALI

20 Prof. Dr. Halit ÇAL (Anabilim Dalı Başkanı)

21 Prof. Dr. Mehmet Zeki İBRAHİMGİL

22 Prof. Dr. Nurşen ÖZKUL FINDIK

23 Doç.Dr. Sevay OKAY ATILGAN

24 Doç. Dr. Murat ÇERKEZ

25 Dr. Öğr. Üyesi Muhammet GÖRÜR

26 Dr. Öğr. Üyesi Demet ÖRNEK

27 Dr. Öğr. Üyesi Ö. Hakan ÇETİN

28 Öğr. Gör. Dr. Filiz CANYURT

29 BATI SANATI VE ÇAĞDAŞ SANATLAR ANABİLİM DALI

30 Prof. Dr. Gül TUNÇEL (Anabilim Dalı Başkanı)

31 Doç. Dr. Bülent İŞLER

32 Dr. Öğr. Üyesi Seyfi BAŞKAN

33 BÖLÜM VE BÖLÜM ÖĞRETİM ÜYELERİNE AİT KİTAPLAR

34

35

36

37

38

39 BÖLÜM ÖĞRETİM ÜYELERİNİN YÜRÜTTÜĞÜ- GERÇEKLEŞTİRDİĞİ VE KATILDIĞI KAZI VE YÜZEY ARAŞTIRMALARI

40 1996 Yılında Prof. Dr. H. Örcün BARIŞTA Başkanlığında Yürütülen «İstanbul- Eyüp Saliha Sultan Çeşmesi Kazısı» Yıllarında Prof. Dr. H. Örcün BARIŞTA Başkanlığında Yürütülen «İstanbul- Eyüp Saliha Sultan Çeşmesi Kazısı» 1999 Yılında Prof. Dr. H. Örcün BARIŞTA nın bilimsel danışmanlığında yapılan «Ankara Eynebey Hamamı Kazısı» 2000 Yılında Prof. Dr. H. Örcün BARIŞTA Başkanlığında Yürütülen «Bolu- Göynük Akşemsettin Türbesi Haziresi ndeki Kazı ve Düzenleme Çalışması» 2000 Yılında Prof. Dr. Hakkı ACUN Başkanlığında Yürütülen «Moğolistan daki Türk Anıtları Projesi Kazısı» 2000 Yılında Prof. Dr. Halit ÇAL Başkanlığında Yürütülen «Kastamonu Yakup Ağa Külliyesi Kazısı» 2002 Yılında Prof. Dr. Hakkı ACUN Başkanlığında Yürütülen «Kosova-Prizren Fatih Sultan Mehmet Namazgahı (Kırık Cami) Kazı ve Restorasyon Çalışmaları ile Şehit Başçavuş Hüseyin Kutlu Parkı» 2003 Yılında Prof. Dr. Hakkı ACUN Başkanlığında BOTAŞ İşbirliği ile Yürütülen Erzurum-Horasan İlçesi Güllüdere Köyü Kazısı» 2003 Yılında Prof. Dr. Halit ÇAL Başkanlığında Yürütülen «Kahramanmaraş- Andırın Minnetpınarı Kurtarma Kazısı» 2004 Yılında Dr. Hakkı ACUN Başkanlığında ve Üyeliğinde Yürütülen «Kosova- Prizren Osmanlı Mezarlığı ve Üç Türbenin Düzenlenmesi»

41 Yılları Arasında Prof. Dr. Nurşen ÖZKUL FINDIK Ekip Üyesi Olarak Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM Başkanlığında Gerçekleştirilen «Hasankeyf Tarihi ve Arkeolojik Sit Alanı Araştırma, Kazı ve Kurtarma Projesi» 2008 Yılında Prof. Dr. Nurşen ÖZKUL FINDIK Ekip Üyesi Olarak Dr. Öğr. Üyesi Osman AYTEKİN Başkanlığında «Artvin Şavşat Kalesi Kazısı» 2009 Yılında Dr. Öğr. Üyesi Demet Örnek Tarafından Yapılan «Suriye'de Halep ve Hama Şehirlerinde Osmanlı Devri Eserleri Üzerinde Yüzey Araştırması» 2010 Yılında Dr. Öğr. Üyesi Kimiyoshi MATSUMURA ve Doç. Dr. Murat ÇERKEZ Eş Başkanlığında Gerçekleştirilen «Kırıkkale/Büklükale Höyüğü Kazısı» Yılında Prof.Dr. Nurşen ÖZKUL FINDIK Ekip Üyesi olarak Prof. Dr. Hüseyin YURTTAŞ Başkanlığında Gerçekleştirilen «Kemah Kalesi Kazısı» 2012 Yılında Prof. Dr. M. Zeki İBRAHİMGİL tarafından yürütülen «Üsküp İshak Bey Türbesi Kazısı» Yıllarında Dr. Öğr. Üyesi Muhammet GÖRÜR ün Kazı Başkan Yardımcısı olarak katıldığı Prof. Dr. Erdal ESER Başkanlığında Yürütülen «Sivas Divriği Kalesi Kazısı» 2014 Yılında Doç. Dr. Bülent İŞLER tarafından yapılan «Orta Likya Bölgesinde Alacadağ Çevresindeki Bizans Dönemi Yerleşimleri Yüzey Araştırması» 2014 Yılında Prof. Dr. Haşim KARPUZ-Prof. Dr. Osman ERAVŞAR- Prof. Dr. Halit ÇAL Eş Başkanlığında Yürütülen «Türkmenistan-Merv Sultan Alparslan ın Mezarının Bulunması ve Türbesinin Yapılması Projesi» Kazısı 2017 yılı Prof. Dr. Halit Çal ın katıldığı Kırgızistan Türbe Kazısı 2017 yılı Prof. Dr. Halit Çal ın katıldığı Ahlat Kazısı 2017 yılı Doç. Dr. Bülent İşler in katıldığı Tyana Kazısı

42 İSTANBUL EYÜP CAFER PAŞA TÜRBESİ KAZISI-1997 (Prof. Dr. H. Örcün Barışta Başkanlığında Bölüm Öğretim Elemanları)

43 MOĞOLİSTAN DA TÜRK ANITLARI PROJESİ KAZISI-2000 (Prof. Dr. Hakkı Acun Başkanlığında Bölüm Öğretim Elemanları)

44

45

46

47

48 ÇİN SEDDİ 2000

49

50

51 KOSOVA PRİZREN FATİH SULTAN MEHMET NAMAZGÂHI (KIRIK CAMİ) KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI İLE ŞEHİT BAŞÇAVUŞ HÜSEYİN KUTLU PARKI-2000 (Prof. Dr. Hakkı Acun ve Prof. Dr. M. Zeki İbrahimgil)

52 ÇANKIRI TAŞ MESCİD KAZISI-2011 (Prof. Dr. Halit Çal Başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Muhammet Görür ve Öğr. Gör. Filiz Canyurt)

53 AFGANİSTAN BAHAÜDDİN VELET MEDRESESİ KAZISI-2013 (Prof. Dr. Hakkı Acun)

54 SİVAS DİVRİĞİ KALESİ KAZISI-2013-/2017 (Kazı Başkan Yardımcısı Olarak Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Görür)

55 ORTA LİKYA BÖLGESİNDE ALACADAĞ ÇEVRESİNDEKİ BİZANS DÖNEMİ YERLEŞİMLERİ YÜZEY ARAŞTIRMASI-2014 (Doç. Dr. Bülent İşler)

56

57 TÜRKMENİSTAN MERV SULTAN ALPARSLAN IN MEZARININ BULUNMASI VE TÜRBESİNİN YAPILMASI PROJESİ Ekim-Kasım 2014 (Prof. Dr. Halit Çal Eş Başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Görür Dr. Öğr. Üyesi Ö.Hakan Çetin Öğr. Gör. Dr. Filiz Canyurt)

58

59

60

61

62

63

64 2017 Kırgızistan Akbeşim Kenti ve Tanrıdağları

65 2017 Kırgızistan Türbe Kazısı

66 2017 YILI AHLAT KAZISI

67 BÖLÜMÜMÜZCE DÜZENLENEN KONFERANS ve PANELLER

68

69

70

71

72

73 GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN DÜŞÜNEN FAKÜLTE TOPLANTILARI NDA KONFERANS VEREN BÖLÜM BAŞKANIMIZ PROF. DR. HALİT ÇAL ORTA ASYA TÜRK SANATI KONULU KONFERANS 12 Mayıs 2014

74 BÖLÜM GEZİLERİ

75 POLATLI- SİVRİHİSAR GEZİSİ-Nisan 2010

76

77 AKSARAY Haziran 2013

78

79 BURSA Kasım 2013

80

81

82

83

84

85 AMASYA-TOKAT Haziran 2014

86 GAZİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ TOPLULUĞUNUN ETKİNLİKLERİ

87

88

89

90

91

92

93

94 İZMİR GEZİSİ 2014

95

96

97

98

99

100

101

102

SANAT TARİHİ SANAT TARİHİ NEDİR? Sanat Tarihi, geçmişte varlık göstermiş uygarlıkların ortaya koyduğu her tür taşınır ve taşınmaz maddi kültür varlıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Güzel Sanatlar ve

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S a n a t T a r i h i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S a n a t T a r i h i B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S a n a t T a r i h i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S a n a t T a r i h i B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ S A N A T T A R İ H İ B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998 1. Adı Soyadı: Sedat Bayrakal 2. Doğum Tarihi: 17.08.1969 3. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1995 Y. Lisans Sanat Tarihi Ege

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998 1. Adı Soyadı: Sedat Bayrakal 2. Doğum Tarihi: 17.08.1969 3. Unvanı: Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1995 Y. Lisans Sanat Tarihi Ege

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

Arş. Gör. Muhammet ARSLAN

Arş. Gör. Muhammet ARSLAN Arş. Gör. Muhammet ARSLAN E-Mail Adres : muhammetarslan25@gmail.com : Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 1. Adı Soyadı : Muhammet ARSLAN 2. Doğum Tarihi : 02.11.1984 3. Unvanı

Detaylı

1990 - A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı

1990 - A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Özgeçmiş Lisans 1980, A.Ü. DTCF Sanat Tarihi Bölümü Yüksek Lisans 1982 - A.Ü. DTCF Sanat Tarihi Bölümü Doktora 1990 - A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı İş Deneyimi - 1981-1985

Detaylı

BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI

BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ FRANSIZCA MÜTERCİM-TERCÜMANLIK ANABİLİM DALI BÖLÜM BAŞKANI YARDIMCI DOÇENTLER : Prof. Dr. İlhami SIĞIRCI : Yrd.Doç.Dr. Duran İÇEL Yrd.Doç.Dr. Bayram KÖSE Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

B.Ü. TUYGAR Merkezi ve Turizm İşletmeciliği Bölümü

B.Ü. TUYGAR Merkezi ve Turizm İşletmeciliği Bölümü B.Ü. TUYGAR Merkezi ve Turizm İşletmeciliği Bölümü Türkiye de Toplum için Arkeoloji ve Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Seminer Salonu-1 2 Nisan 2015 Perşembe Saat 13.30-17.30 Bursa Aktopraklık

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ COĞRAFYA BÖLÜMÜ HAKKIMIZDA Coğrafya multidisipliner bir bilim olarak insan ile doğa arasındaki etkileşimi inceleyen bir bilim dalıdır. Hem Türkiye hem de dünya

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih geçmiş hakkında eleştirel olarak fikir üreten bir alandır. Tarih; geçmişteki insanların yaşamlarını, duygularını, savaşlarını, yönetim

Detaylı

SELÇUKLU KALELERİ VE SAVUNMA YAPILARI SEMPOZYUM PROGRAMI

SELÇUKLU KALELERİ VE SAVUNMA YAPILARI SEMPOZYUM PROGRAMI SELÇUKLU KALELERİ VE SAVUNMA YAPILARI SEMPOZYUM PROGRAMI BİLİM KURULU Prof. Dr. Nihat DALGIN (Sinop Üniversitesi Rektörü) Prof. Dr. Turan KARATAŞ (Atatürk Kültür Merkezi Başkanı) Prof. Dr. Refik TURAN

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ 2017-2018 Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 Süleyman Demirel Üniversitesi (1992) sdu.edu.tr Lisans eğitimi veren 19 fakülte 4 yüksekokul 1 devlet konservatuvarı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Tel: (0 362) 457 60 20 Fax: (0 362) 457 69 26 Adres: Kurupelit / Samsun web: http://hemsirelik.ssbf.omu.edu.tr/

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1- Bölümün Tarihçesi: Bölümün kuruluşu ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü nün kuruluşu Mühendislik Fakültesi nin kuruluşu ile özdeştir. Ancak ilk kez Fen ve

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ İSTANBUL DA TEK TIP FAKÜLTESİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 12 Eylül 2017 Toplantı Sayısı : 15 Karar:01 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 25.08.2017 tarihli ve 59541 sayılı yazısı uyarınca Üniversitemiz İlahiyat

Detaylı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2017 Oryantasyon programı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2017 Oryantasyon programı EDEBİYAT FAKÜLTESİ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2017 Oryantasyon programı KURULUŞ * Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında eğitimine başlamıştır. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılından

Detaylı

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN

T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN T.C. ADİYAMAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİM TANITIM DOSYASI NİSAN 2018 ADİYAMAN İÇİNDEKİLER 1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ... 2 1.1. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S o s y o l o j i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S o s y o l o j i B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n S o s y o l o j i B ö l ü m l e r i n i n Ö n e m i N e d e n S o s y o l o j i B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ S O S Y O L O J İ B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V i z

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI Kültür varlıkları ; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi

Detaylı

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ. 1- Genel Bilgi ve Kısa Tarihçe

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ. 1- Genel Bilgi ve Kısa Tarihçe 1- Genel Bilgi ve Kısa Tarihçe Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, 2005 yılında kurulmuştur. 2005 yılında ilk yüksek lisans öğrencilerini alan bölüm, 2008 yılında lisans öğrencilerini

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

Eğitim Fakültesi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ

Eğitim Fakültesi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ Bölümümüz BÖTE Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Eğitim Fakültelerinin 1998 yılında yeniden yapılanması

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat CEYHAN başkanlığında saat 14:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ

ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ 2016-2017 EG İ Tİ M-Ö G RETİ M YİLİ AKADEMİ K FAALİ YET RAPÖRÜ ANKARA Ü Nİ VERSİ TESİ GÜ ZEL SANATLAR FAKÜ LTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Ömer ADIGÜZEL

Detaylı

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SANAT VE SPOR - ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI - SOYADI KANUNU

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SANAT VE SPOR - ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI - SOYADI KANUNU 1 2 Atatürk e göre; «Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu ifade sözle olursa şiir, nağme ile olursa musiki, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.» «Efendiler!

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

Eğitim Fakültesi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ

Eğitim Fakültesi. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ Bölümümüz BÖTE Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Eğitim Fakültelerinin 1998 yılında yeniden yapılanması

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Dili ve Edebiyatı bölümü hem geçmiş dönemlerdeki hem de günümüzdeki durumu açısından Türk dilini ve Türk edebiyatını

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek İzmir in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına

Detaylı

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler Bölümün tanıtımı Mimarlık Bölümü nün misyonu; yaratıcı, teknolojik ve bilimsel gelişmelere hakim, doğal, sosyal ve kültürel çevreye duyarlı, değişime açık, disiplinler arası etkileşime ve ekip çalışmasına

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK FAALİYET RAPORU ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe ÇAKIR İLHAN Dekan Yardımcısı

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü GELECEĞİN KENTLERİNİ BİZ TASARLIYORUZ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Merkez Kampüs Yukarıyurtçu Mah. Mimar Sinan Cad. (Eskişehir Yolu 29. km) No:4 06790 Etimesgut / ANKARA Tel: 0312 233 10 00 Balgat Kampüsü Çukurambar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Doğan YAVAŞ 2. Doğum Tarihi: 26.08.1959 3. Unvanı: Görevi:Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ KURULUŞ: 1997

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ KURULUŞ: 1997 ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ KURULUŞ: 1997 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ A.D. SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ A.D. SOSYAL BİLGİLER EĞİTİMİ A.D. 1 / 2 / 3 / 4 5 / 6 / İlköğretim Bölümü

Detaylı

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü. Bölümü

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü. Bölümü Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Bölümü Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Programı Hakkında Sanat Tarihi Bölümü, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 36

Detaylı

ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ

ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ 2014 ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İSTATİSTİK BÖLÜMÜ Kontenjan 60 Puan Türü MF-1 Eğitim Dili Türkçe Eğitim Süresi 4 yıl Yer ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI ALINAN KARAR SAYISI 24.02.2014 102 01-16 Fakülte Yönetim Kurulumuz Dekan Prof.Dr. Menderes COŞKUN başkanlığında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplanmıştır.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 14 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

Akademik Kurul Toplantısı

Akademik Kurul Toplantısı SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 215-216 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 16 /12/215 Akademik Kurul Toplantısı TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Teknoloji Fakültesi. ülkemizdeki Mesleki ve Teknik Eğitimin güçlendirilmesi

Detaylı

ARKEOLOG TANIM A- GÖREVLER

ARKEOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM İnsanın dünya üzerinde görülmesinden ortaçağa kadar geçen süreç içinde insana ilişkin her türlü kalıntı ve buluntuyu, doğal çevre ile insan arasındaki ilişkileri, yüzey, sualtı araştırmaları ve kazılarla

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n T a r i h B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n T a r i h B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ T A R İ H B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V i z y o n T

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BANDIRMA-2016 A. KURUM HAKKINDA BİLGİLER İletişim Bilgileri İsim Görevi Adres Telefon E-posta adresi Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR Rektör Yeni

Detaylı

2.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

2.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) Doç. Dr. Eyüp NEFES 1969 yılında Giresun'da doğdu. İlköğrenimini 1980, ortaöğrenimini 1987 yılında tamamladı. 1988 yılında O.M.Ü. İlahiyat Fakültesine kaydoldu. 1993 yılında bu fakülteden mezun oldu. 1994

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

Sunum İçeriği: I. Dilbilim Hk. II. Bölüm Hk.

Sunum İçeriği: I. Dilbilim Hk. II. Bölüm Hk. Sunum-1: Sunum İçeriği: I. Dilbilim Hk. II. Bölüm Hk. I. Dilbilim Hakkında Dilbilim (linguistics) nedir? İletişimin en yaygın ve en temel aracı olan insan dilinin sistematik yapısını; fizyolojik, psikolojik,

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sanat Tarihi Ankara Üniversitesi 2006

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sanat Tarihi Ankara Üniversitesi 2006 Öğr. Gör. Kenan ALTINKAYA Bölüm: Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Program: Mimari Restorasyon Programı Unvan: Öğretim lisi Adı Soyadı: Kenan ALTINKAYA E-posta: k.altinkaya@hotmail.com kaltinkaya@aksaray.edu.tr

Detaylı

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ MADDELERİNE İLİŞKİN REVİZYONLAR. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ MADDELERİNE İLİŞKİN REVİZYONLAR. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi AKADEMİK YÜKSELTİLME VE KRİTERLERİ YÖNERGESİ MADDELERİNE İLİŞKİN REVİZYONLAR ESKİ HALİ 3. GENEL İLKELER Madde 3. Aşağıdaki Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarındaki Akademik Yükseltilme ve Atanma Uygulamalarında

Detaylı

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 09.01- Kütüphane ve Dokümantasyon

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015 HUKUK FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015 HUKUK FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015 HUKUK FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER MALİ HİZMETLER BİRİM YÖNETİCİ SUNUŞU 3 I- GENEL BİLGİLER 4 A- Misyon ve Vizyon 4 C- İdareye İlişkin Bilgiler 5 1- Fiziksel

Detaylı

A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ

A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ A R K E O L O J İ B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V i z

Detaylı

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü HOŞGELDİNİZ ÜNİ101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi Bölüm Tanıtımı - 21.09.2017 Bölümümüz 2 BÖTE Hakkında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ

BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ BÖLÜM SÜREKLİ GELİŞTİRME KOMİSYONLARI VE GÖREVLERİ 1. BÖLÜM KALİTE VE AKREDİTASYON KOMİSYONU Kalite Güvence Sisteminin geliştirilmesi konusunda komisyonlar oluşturulmasına yönelik Bölüm Kuruluna öneriler

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni. 09 Ekim 2015

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni. 09 Ekim 2015 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni 09 Ekim 2015 SOSYAL MEDYADA MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ /muglauniversitesi /muglasitkikocmanuniv /muğla-sıtkı-koçman-üniversitesi /muedutr #MSKÜaçılış Muğla

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA BÖLÜMÜ TANITIM SUNUMU MEB Lise Öğrencileri İçin Kimya Bölümü Tanıtım Komisyonu 2013 NİĞDE ÜNİVERSİTESİ VE KİMYA BÖLÜMÜ FAKÜLTELER Eğitim Fakültesi

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

ARTUKLU DÖNEMİ ESERLERİ Anadolu da ilk köprüleri yaptılar.

ARTUKLU DÖNEMİ ESERLERİ Anadolu da ilk köprüleri yaptılar. ARTUKLU DÖNEMİ ESERLERİ Anadolu da ilk köprüleri yaptılar. ( 1102 1409 ) Diyarbakır, Harput, Mardin Diyarbakır Artuklu Sarayı İlk Artuklu Medresesi İlgazi tarafundan Halep te yaptırıldı. Silvan (Meyyafarkin)

Detaylı

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr Ebelik Sosyal Hizmet Hemşirelik http://syo.kocaeli.edu.tr Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur.

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz boş zamanlarında bilgisayar laboratuarından ve salonlarımızda bulunan açık bilgisayarlardan yararlanabilmektedirler. Nitelikli öğretmen yetiştirmeyi amaçlayan fakültemizde dersler,

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME POLİTİKASI TASLAĞI 2018 FAALİYET ÖZETİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME POLİTİKASI TASLAĞI 2018 FAALİYET ÖZETİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME POLİTİKASI TASLAĞI 2018 FAALİYET ÖZETİ Kastamonu Üniversitesi nin Araştirma Geliştirme Açısından Vizyonu; Bilime, teknolojiye, topluma, insanlığa, düşünce ve

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER Fen-Edebiyat Fakültesi, 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 Sayılı Kanunun 18/c maddesi uyarınca kurulan Sinop Denizcilik Fakültesinin kapatılarak yerine

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ Bölüm Başkanı Bölüm Başkan Yrd. Bölüm Başkan Yrd. OZAN OZAN ---- Bölüm Sekreterliği Şükran KARAASLAN ---- Bölüm Staj Komisyonu Bölüm Mezuniyet ve Not Tetkik

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI 2017-2021 Aralık 2016 İÇİNDEKİLER 1. STRATEJİK ANALİZ 1.1. Tarihçe 1.2. Stratejik Planlama Süreci 1.3. Organizasyon

Detaylı

KARİYER SENİN, KARAR SENİN

KARİYER SENİN, KARAR SENİN KARİYER SENİN, KARAR SENİN Değerli Gençler, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü sizleri bekliyor; Türkiye nin ihracat ve istihdam açısından önde gelen sektörlerinden

Detaylı

GÖREV VE SORUMLULUKLARI

GÖREV VE SORUMLULUKLARI GÖREV TANIMI ANABİLİM DALI BAŞKANI ADI-SOYADI İŞ ÜNVANI BİRİMİ BAĞLI OLDUĞU MAKAM TEMEL GÖREVLERİ Vedat AYAN Doç.Dr. Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Bölüm Başkanı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /34-65

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /34-65 2018-34 Ülkemizin Suriye sınır bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG/DAEŞ ten oluşan terör öbeklerini konuşlandırmak suretiyle ülkemizi terörize etmeye çalışanlara ve toprak bütünlüğümüze yönelik mütecaviz faaliyetlere

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Toplantı Tarihi :06/02/2014 Perşembe Toplantı Sayısı :453 01-Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Erdal DİKMEN in Amerika ya 02-Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Önder ŞİMŞEK in Üniversitemize

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

BİLİMSEL YAYIN VE FAALİYETLER

BİLİMSEL YAYIN VE FAALİYETLER BİLİMSEL YAYIN VE FAALİYETLER BİLİMSEL YAYINLAR TEZLER YÜKSEK LİSANS TEZİ Tire de Osmanlı Dönemi Cami ve Mescitleri, Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Ana Bilim

Detaylı

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı Prof. Dr. Sinan Olkun Matematik ve Fen Bil. Eğitimi Blm. Başkanı SUNU İÇERİĞİ TEDU İlköğretim Matematik Öğretmenliği

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...9 1. BÖLÜM DİN HİZMETLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ Zeki Salih Zengin Giriş...13 1. İlk Dönemlerde Din Hizmetleri...14 2. Osmanlılar Döneminde Din Hizmetleri...17 3. Tanzimat Sonrasında

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 1 Enstitümüz Enstitüler, Lisansüstü Eğitim-Öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama yapan birimler olup kanunla kurulurlar ve Enstitüler ana bilim dallarından oluşurlar. Enstitümüz,

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU 1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi 81620 Konuralp / DÜZCE 15/06/2016 2 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum Hakkında Bilgiler

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 24.07.2015 2014-2015/17

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 24.07.2015 2014-2015/17 Üniversitemiz Yönetim Kurulu nun, 26.06.2015 tarih ve 2014-2015/15.13 sayılı kararı uyarınca yaz aylarında çoğunluğun sağlanamadığı hallerde acil konularda karar almak ve bu kararları ilk Yönetim Kurulu

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIM BİLGİLERİ ZONGULDAK 2015 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOÇ. DR. MURAT BARUT Müdür V. BAŞLIKLAR MİSYON VİZYON İDARİ YAPI TARİHÇE ANABİLİM DALLARI PROGRAMLAR EĞİTİM DİLİ ÖĞRENCİ KABULÜ SAYILAR İKİLİ ANLAŞMALAR

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

YL 17% DR 83% Dokuz Eylül Üniversitesi 33% Diğer Üniversiteler 67%

YL 17% DR 83% Dokuz Eylül Üniversitesi 33% Diğer Üniversiteler 67% DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖYP KAPSAMINDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİME DEVAM EDEN ÖYP ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİME DEVAM EDEN ÖYP ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ KADRO DAĞILIMI Kadrosununu Bulunduğu

Detaylı

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI 14 KASIM 2018 14/11/2018 1 SUNUM İÇERİĞİ İdari Yapılanma Öğretim Üyesi Sayıları Öğrenci Sayıları ve Kontenjanlar Eğitim ve Öğretimin Yürütüldüğü Mekanlar

Detaylı