MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık MERSİN, Siyasi Partilerimizin Başkan ve Temsilcileri, Mersin MÜSİAD'ın Değerli Başkanı ve Kadim Başkanları,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık MERSİN, Siyasi Partilerimizin Başkan ve Temsilcileri, Mersin MÜSİAD'ın Değerli Başkanı ve Kadim Başkanları,"

Transkript

1 MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık MERSİN, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Büyükşehir Belediye Başkanım, Siyasi Partilerimizin Başkan ve Temsilcileri, Mersin MÜSİAD'ın Değerli Başkanı ve Kadim Başkanları, Mersin İş Dünyasının ve STK Başkan ve Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruşlarının, Sendikalarımızın Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın mensupları, Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gidişatı yorumlamak ve ülkemizin içinde bulunduğu referandum sürecini değerlendirmek amacıyla düzenlenen "Gelecek Senin, Sahip Çık" toplantısına davetiniz sebebiyle teşekkür ediyor ve sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öncelikle, böylesi önemli bir toplantıda, farklı siyasi görüşe sahip Başkan ve Temsilcilerin, STK'larının, farklı Sendika Başkan ve temsilcilerimizin bir arada bulunması, ülkemizin geçtiği bu zor günlerde, birlik ve beraberliğimiz adına, son derece önemli bir duruş. Katılan herkese, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

2 Sözlerime başında, geçen hafta Almanya tarafından Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılan ifadeler, sonra Ekonomi Bakanımıza ve Dışişleri Bakanımıza gösterilen tavır, devamında Hollanda makamları tarafından Dışişleri Bakanımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlarımıza gösterilen anlamsız tutumu, tekrar, şiddetle kınıyorum. Ne, Avrupa nın her fırsatta referans gösterdiği demokratik değerlere, ne de diplomatik teamüllerle bağdaşan bu tavırlar, ne yazık ki, son yıllarda Avrupa da giderek yükselen ırkçılık ve İslam karşıtlığının, yalnızca radikal gruplarla sınırlı olmadığını gösteriyor. Gerek Almanya yla, gerekse Hollanda yla, yüzyıllardır devam eden siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi göz önüne aldığımızda, bu kabul edilemez ve tehlikeli uygulamaların, izah edilebilir bir yanını görmüyoruz. Şimdiye kadar Avrupa da yaptığım konuşmalarda, Berlin duvarının 90 da yıkıldığını, ama artık Avrupa nın psikolojik duvarlarının da yıkılması gerektiğini söyledim. Görünen o ki, bazı duvarlar hala duruyor. Unutmayalım: Duvar örenler, duvarın arkasında kalırlar. Bu garabetin, bir an evvel düzelmesini temenni ediyorum. Sayın Bakanım Değerli Misafirler, Tilkinin bildiği 10 hikayesi varmış, 9'u tavuk üstüne. Türkiye'nin bugünlerdeki en önemli gündemi de Referandum.

3 Biz de bu gündem içinde yoğunuz. Gelecek Senin, Sahip Çık temasıyla, bir toplantı serisi başlattık. İnegöl'den başladık. Kayseri de devam ettik. Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekci nin katılımıyla, İstanbul da, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'mizin 17.sini gerçekleştirdik. Başarı ödülleri verdik ama, gündem yine Referandum'du. Bir şeyi başlatmak önemli. Ama, sürdürebilmek, istikrar da önemli. "Amellerin, az da olsa devamlı olanı makbuldür" biliyorsunuz. Antep te, dostlarımızla buluştuk, Gelecek Senin Sahip Çık dedik. Cuma-Cumartesi günleri, Tekirdağ da 95. Genel İdare Kurulu toplantımızı yaptık. Maliye Bakanımız Sn. Naci Ağbal ile, Maliye Politikaları ve Vergi Mevzuatı Sorunlar ve Çözüm Önerilerimizi değerlendirdik. Elbette Referandum konuştuk. Bugün Mersin e, Baharla birlikte, yeniden geldik. İnşallah, baharın kendisi gibi, anlamını da yaşamak; milletçe bir tazelenme yaşamak da nasip olur. Değerli Misafirler, Hayatımızda, göstergeleri amaçlarımız için kullanıyoruz.

4 Göstergeleri kullanarak, bir ölçümleme yapıyoruz. Oradan hareketle de, yorumda bulunuyoruz. İyi, diyoruz. Kötü, diyoruz. İyiye gidiyor, diyoruz. Gidişatı iyi değil, diyoruz. İş Dünyası temsilcileri olarak, doğru sonuç veren ölçümlemelere önem veririz. Çünkü, önümüzü görmek isteriz. Yanlış zamanda, yanlış yatırım yapmak istemeyiz. İstikrar sürecek mi, emin olmak isteriz. Bu noktada, ekonominin bir başka önemli ayağı da Döviz Kurları. Bana, döviz tahmini soruyorlar. Bugüne kadar, hiç döviz tahmininde bulunmadım. ABD'de, 18 yıl görev bir FED Başkanı vardı, Alan Greenspan. "Bir Merkez Bankacıya hata yaptırmak isterseniz, Döviz Tahmini yaptırın" demişti. Adam, FED Başkanı. Dövize yön veren, Dövizle oynayan adam. O bile, böyle söylüyor.

5 Ben, hiç döviz tahmininde bulunmadım ama, bir yorumda da bulundum. Dedim ki: İş Dünyası için, Dövizin değeri önemlidir. Aşırı değerli veya aşırı değersiz TL'nın doğurduğu sorunlar vardır. Ama, İş Dünyası için, Dövizin değerinden çok, ani değişimleri önemlidir. Önünü görememek, çok daha önemlidir. USD, geçtiğimiz günlerde bir ara 4-TL oldu. Bir miktar ateşi düşse bile, hala da etkileniyoruz. İnanıyorum ki, bir süre sonra, yüksek veya düşük döviz değerine göre de kendimizi ayarlayabiliriz. Ama, nereye gideceğini bilemezsek, işte İş Dünyasının asıl sorunu o zaman başlar. USD/TL Paritesi, 5'e 6'ya doğru mu gidecek, 3'e 2'ye doğru mu inecek? Bu noktada belirsizlik varsa, bu, belimizi daha çok büker. MÜSİAD olarak da, çalışmalarımızda, belirsizlikleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de, iş dünyasının nabzını tutmak için tasarladığımız, Satın Alma Müdürleri Endeksi, SAMEKS. Nabız tutmaktan gayemiz, durum tespiti yapmak değil.

6 bulunuyor. Geçmişe ait istatistik yapmak da değil. SAMEKS, İş Hayatının geleceğine yönelik, sağlam tahminlerde Mart ayının ortasındayız. Geçen gün, Ocak Sanayi Üretim verileri açıklandı. Tamam ama, 2 ay öncesinin bilgisi. Ben, bugüne ve yarına bakmak isterim. Yarına bakarım derken, lafın gelişi söyledim. Aslında, Nisan nasıl geçebilir, Mayıs neler getirebilir, bilmek isterim. İşte, SAMEKS ile bunu yapıyoruz. Şirketlerimizde, geleceğin takipçisi kimlerdir? Satın Alma Müdürleri. Müşterilerden gelen siparişlere bakarlar, stoklara bakarlar, üretim ya da hizmet verebilme kapasitesine bakarlar ve yeni mal siparişlerini verirler. Yani, geleceği, en yakından, onlar takip eder. İşte, biz de onlara, sizlerin Satın Alma Müdürlerine soruyoruz. Sonra, bu sonuçları, her ayın son iş gününde, farklı bir şehirde, kamuoyu ile paylaşıyoruz. Tam 50 aydır, bunu yapıyoruz. Hem bedava bilgi, hem de doğru bilgi veriyoruz.

7 Şubat verilerini, İnegöl de açıkladık. Buna göre, SAMEKS Bileşik Endeksi 5,0 puan artttı. Hem sanayi, hem de Hizmetler sektöründe, girdi alımlarında artış sürüyor. Bu, firmaların Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin işaretidir. Bu nedenle, endekste artışın sürmesini bekliyoruz nin ilk çeyreğinin sonuna yaklaşırken; ABD deki seçimler, İngiltere'nin AB'den çıkış kararı Brexit ve küresel talep yavaşlaması nedeniyle yavaşlayan ekonomik hareketliliğimizin, yeniden hızlanmaya başladığını söyleyebiliriz. Dünyaya baktığımızda ise; Küresel piyasalar, FED in para politikalarına yoğunlaşmış durumda. Diğer taraftan, Başkan Trump ın, üretimi yeniden ABD ye çekme ve istihdamı arttırma, US Dolarının da kendi ihracatını etkileyecek seviyede değer kazanmasına engel olacak bir politika izlemek istediğini görüyoruz. Avro bölgesinde ise, nispeten toparlanma devam ediyor. Değerli Misafirler, Şubat SAMEKS verileri olumlu. Temennimiz, bu canlılığın daha da iyileşerek devam etmesi. Çünkü, "Tek çiçekle bahar olmaz." Başarı, devamlılık ister.

8 Bu da, çalışmaların sürdürülebilir olmasını lüzumlu kılar. Bireysel ve toplumsal meselelerde, bir hedefe ulaşmak istiyorsak, işler dönüp dolaşıp sürdürülebilirlik kavramında düğümleniyor. Sürdürülebilirlik demek, istikrar demektir. İstikrar olmadan; yeni hedefler belirlemek, yeni başarılar elde etmek şöyle dursun, mevcut kazanımları korumak bile mümkün değildir. Tarihimiz, ne yazık ki bunun örnekleriyle dolu. Çok uzağa gitmeye de gerek yok. 2 hafta önce, 28 Şubat ın yıldönümüydü. 8 ay önce de, 15 Temmuz idi. 28 Şubat post modern darbesinin mağdurlarından birisi olan, merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı, rahmet ve saygıyla anıyorum. Bu milletin üzerinde çok emeği var. Mekanı cennet olsun. Evet, 28 Şubat. Hatırlamak bile istemediğimiz, üzücü olayların yaşandığı bir tarih. Bir öç alma peşinde değiliz. Ama, şirketlerin fişlendiği, ev ve işyerlerinin geceyarıları çilingirlerle açılıp zorla içeri girildiği günleri de unutmadık. Evlatlarımıza ve ailelerimize yaşatılanları da unutmadık.

9 Tarih de unutmayacak. Hamdolsun MÜSİAD, 28 Şubat'ta nerede durduysa, e-muhtırada da, Gezi Olaylarında da, Aralık sürecinde de ve elbette 15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girişiminde de, tam zamanında ve olması gereken netlikte, olması gereken aynı yerde durdu. Bugün de, aynı yerdeyiz. Ülkesini seven işadamları olarak, milletimizin tarafındayız. Bosna Hersek'in Bilge Kralı Merhum Aliya İzzetbegoviç diyor ki: "Tarihi, yani Kaderi, Allah yazar. İnsanlar, tavırlarıyla nerede durduklarını belli ederler." İşte, biz de bunu yapıyoruz. Tavrımızı gösteriyoruz. Ama, Sadece tavrımızı gösterip, sonra da kenara da çekilmiyoruz. O tavır doğrultusunda, çalışıyoruz. Sonuç mu? İşte, biz o sonuca, Kader diyoruz. Kaderi, Allah belirler.

10 Millet olarak, bugüne kadar; Siyasette vesayete, toplumda düşmanlığa, ekonomide gerilemeye, hukukta adaletsizliğe ve uluslararası kamuoyunda itibarsızlığa neden olan darbelerden, muhtıralardan ve müdahalelerden çok çektik. Artık, başka darbe süreçlerinin yeniden yaşanması bir tarafa, ihtimalini bile aklımızdan geçirmek istemiyoruz. Milletimizin, böyle gürültülere pabuç bırakmaya da hiç niyeti yok. 15 Temmuz da bunu bütün dünyaya gösterdi. Fakat, köklü çözümlere ihtiyacımız var. Bunun gibi sorunların ortaya çıkmasına meydan vermeyen yapısal çözümler gerekiyor. Ülkemiz, önemli bir Anayasa değişikliği Referandumu sürecinde. Bazıları soruyor! Anayasa değişikliği ile, iş dünyasının ne derdi var ki? Size ne Anayasadan? Anayasanın hangi maddesi iş yapmanıza engel oluyor ki, siz de kalkıp fikir söylüyorsunuz? Bırakın, o yorumları akademisyenler yapsın. Siyasetçiler yapsın, diyorlar.

11 İşlerine öyle geldiği için, böyle konuşuyorlar. İzninizle, işin siyasetçilere ve akademisyenlere ait kısmını onlara bırakarak, bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Evet, biz iş dünyası olarak, Anayasadan etkileniyoruz. İş yapmamız, Anayasanın yanlış yorumları, garip maddeleri, acayip uygulamalarıyla, açıkça engelleniyor. Nasıl mı? Öncelikle, "mevcut sistem arızalı." Anayasalar, bireylerin hak ve özgürlüklerini devlete karşı güvence altına alır ve devletin yönetme sürecinde bağlı olduğu kuralları belirler. Fakat bu kurallar, millet tarafından seçilmiş meşru iktidarı köşeye sıkıştırmak ve iş yapamaz hale getirmek anlamına gelmemelidir. Aksi halde, hak ve özgürlükleri güvence altına alma çabaları, devlet üzerinde hegemonya kurmaya çalışan vesayetçi güçlerin, iktidarlarını pekiştirmesi ve yönetimi ele geçirmesi sonucunu doğurur. Türkiye Cumhuriyeti nin son anayasalarının yapım süreçleri incelendiğinde, karşımıza, milletin iradesini yok sayan, meşru olmayan güçler, silahlı kuvvetler ve darbeler çıkıyor.

12 1961 anayasasında öngörülen Cumhuriyet Senatosu ve 1982 anayasasını hazırlayan Milli Güvenlik Konseyi, vesayet yönetiminin bariz örnekleridir. Milletin iradesini hiçe sayarak, darbelerle devlet düzeni kuran vesayetçi zihniyet, milletin söz sahibi olmaya çalıştığı her dönemde, milletin seçtiği iktidara müdahalede bulunmuş, kendini daima iktidarın asıl sahibi olarak görmüştür. Bu darbe girişimlerinin nereye varabileceğini 15 Temmuz da gördük. Başka örnekleri, tarihimizde maalesef çok. Ama, fazla geriye gitmeye de gerek yok. 10 yıl öncesine gidelim yılında, bu ülkenin seçimle göreve gelmiş hükümetine, bir e- muhtıra verilmişti. Devamında, zoraki icat edilen bir bakış ile Anayasa yorumlandı ve 367 saçmalığı üretildi. Cumhurbaşkanı seçtirilmiyordu bu milletin meclisine. O süreç devam etseydi ne olacaktı? Mevcut Anayasanın dayatılan o garip yorumu sonucu, Cumhurbaşkanı seçememiş bir meclisimiz olacaktı. Bir, Kaos Ortamı yani. Biz bunlarla uğraştırılırken, 2008 yılına girdik.

13 2008 niçin önemli? 2008, etkileri bütün dünyada hala devam eden Dünya Ekonomik Krizinin baş gösterdiği yıl. Bizim gibi, darbe sorunu olmayan, ekonomik olarak çok gelişmiş ülkelerin bile, hala baş edemediği 2008 krizinden söz ediyorum. Tam da o yıl, bir de baktık ki, iktidar partisine karşı, bir de kapatma davası açıldı. Aslında, bir anlamda, Anayasa Mahkemesinden kapatma kararı çıkar gibi de oldu. Anayasa Mahkemesinde 6'ya 5 bir oy sonucu çıktı. 7'ye 4 olsa, İktidar Partisi kapatılmıştı. O günler atlatıldığı için, daha rahat konuşuyorum. Bir an için, seçilerek hükümet görevini yürüten iktidar partisinin, kapatıldığını düşünelim. Cumhurbaşkanı da seçilememiş. Dünyadaysa, 1930 yılında yaşanan Ekonomik Buhrandan sonraki en büyük Ekonomik Kriz hüküm sürüyor. Hiçbir ülke, ne yapacağını bilmiyor. Kaos var.

14 Şimdi soruyorum? Hangi işadamı, böyle bir ülkede iş yapmak ister? Hangi iş adamı, önünü göremediği bir ortamda, Yatırım yapmaya uğraşır? Şimdi de, şu soruyu soralım: Bir ülke, iş dünyasından ne bekler? Daha fazla yatırım, Daha fazla, istihdam, Daha fazla katma değer. Peki, iş dünyası, bunları yapabilmek için neler bekler? Çok basit. 3 kelime. Huzur, Güven, İstikrar. SAMEKS'i açıklarken söylediğim gibi, "önünü görmek ister." Belirsizlik istemez. Peki, 2007 ve 2008'deki o kaos ortamını, hazırlayan neydi? Biz, İş Dünyası mı sebep olduk? Hayır, sebep, Darbe Anayasası idi.

15 Demek ki, bizim iş yapmamız, Anayasa kaynaklı olaylar zinciriyle engellenebiliyormuş. Bereket versin ki, bu süreçler atlatıldı. Ve sonrasında, kısmi bir anayasa değişikliği yapıldı. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi benimsendi. Darbe Anayasasıyla müthiş yetkilerle donatılmış ama bürokrat tipli cumhurbaşkanından; meşruiyetini halka dayandıran cumhurbaşkanına geçiş süreci başladı. Fakat, bu düzenlemeyle, hem cumhurbaşkanı, hem de Başbakan, halk tarafından seçildiği için, çift başlılık gibi bir sorunla karşılaşıldı. Zoraki süreçlerde çözüm arayışına gidilince, bu tip sonuçları da olabiliyor. Yine, iş dünyasının hoşlanmayacağı bir tablo daha ortaya çıktı. Belirsizlik. Biz, bu tabloyu arzu etmiyoruz. Bu nedenle, MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının millet tarafından seçim sürecinin başında, daha adayların isimleri açıklanmamışken, "kuvvetler ayrılığı denilen, fakat kurgusunda kuvvetler karmaşası bulunan bu sistemin değişmesi gerektiğini söyledik."

16 O zamandan beridir de, aynı şeyi söylüyoruz. Bugün, tamamen yasal yetkilerini kullanan, bunları kullandığı için de kimilerince eleştirilen, fakat sorumluluk da taşımayan bir Cumhurbaşkanlığı var. Sistemin, hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyor. Meclis'te kabul edilen ve 16 Nisan da milletin oyuna sunulacak olan anayasa değişikliği, bir tercih değil, bir ihtiyaç. İş dünyası olarak, sürdürülebilir bir kalkınma için, Türkiye nin bu en temel ihtiyacının mutlaka karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, "geleceğimize sahip çıkalım", diyoruz. Sayın Bakanım, Değerli Misafirler, Sizlere bir istatistik aktarayım: Dünya Bankası nın, İş Yapma Kolaylığı diye bir Endeksi var Ekim raporuna göre, Türkiye, 190 ülke arasında; İşe Başlama Kolaylığında 79 uncu, İnşaat İzni Alma Kolaylığında 102 inci, Elektrik Bağlatmada 58 inci,

17 Kredi Alma Kolaylığında 82 inci, Liste uzunca devam ediyor. Bu rakamlar, hepimizin şikayet ettiği, işlerin yavaş yürümesine, yani atalete, yani bürokrasiye işaret ediyor. Allah aşkına, şu vatan sevgisi olmasa, böyle bir ortamda, iş adamları, sizler, yeni yatırım, ya da yeni istihdam için kendinizi paralar mısınız? Zaten, paralasanız da ne olacak? İşler yürümüyor ki! Biz bunu çok uzun zamandır dile getiriyoruz. Çünkü, yavaş ilerleyen bir sistemden en çok etkilenen kesimlerin başında, iş dünyası geliyor. Verimsizlik, iş dünyasını batırır. İşini zamanında ve doğru şekilde yapamamak, iş dünyasının rekabetçi niteliğini katleder. Kamu kurumlarının ve yönetim sisteminin, iş dünyasının dinamizmine ayak uydurabilecek şekilde yeniden kurgulanması gerekiyor. Devletimiz, İş Dünyasına, "ayakta kalabilmek ve büyümek için, Dünya ile Rekabet etmelisiniz" diyor.

18 Doğru. Peki, hala çok büyük bir güce sahip olan devletin kendisi, Dünya ile rekabet edebiliyor mu? Devlet Yönetim sistemimiz buna uygun mu? Biz, iş yerlerimizde, performansa göre elemen çalıştırırken, performansımıza bağlı olarak teşviklerden faydalanmaya çalışırken, devletin kendisi, performans değerlendirme kriteri uyguluyor mu? At kapağı devlete, sonuna kadar sana kimse dokunamaz. Bu adil mi? Bu, rekabetçi mi? Bu mantıkla çalışan bir sistemden doğru iş çıkar mı? "Kem Alat ile, Kemalat olmaz" demiş atalarımız. Adeta, hızın kendisinin bile hızlandığı bir çağda, hantallığın telafisi olabilir mi? Bugün gidip yarın gelmemek için, işlerin daha çabuk yürümesi için; ekonomideki çarkların daha hızlı dönebilmesi için, referandum sürecini iyi anlamak gerekiyor. Günü birlik düşüncelerle, anlık hissiyat ile hareket edilecek zaman değil. Bu milletin, gelecek 50 yılı, 100 yılı oylanacak.

19 Ben, bir iş adamı olarak; Bir kriz yaşayıp, %100 %200 devalüasyonlarla karşılaşıp, bütün iş planlarımın alt üst olmasını istemiyorum. Kriz dönemlerinde bile kamuda çalışanlar her ayın sonunda düzenli olarak maaşlarını almaya devam ederken, o kriz sebebiyle iş yeri kapanan yüzlerce iş adamından birisi olmak istemiyorum. Niye isteyeyim ki? Kim, böyle bir ortamda yatırım yapmak ister? Kim, Cumhurbaşkanı ve Hükümeti olmadan, Dünya Ekonomik Krizinde, kaptansız bir gemide yol almak ister? 7 Haziran sonrası, bir süreliğine belirsizlik ortamı oldu. Hepimiz, çok tedirgin olduk. İş dünyası, belirsizlik istemez. İşte, bu temel gerekçelerden hareketle, bu referandumun, çok önemli bir ihtiyaç ve imkân olduğunu hatırda tutmalı ve bu imkânı iyi değerlendirmeliyiz. Geleceğimize sahip çıkmalıyız. Bu Anayasa değişikliği, tüm milletimiz için, ama özellikle iş dünyası için çok önemli.

20 Bugün, konuşmamın başında ifade ettiğim gibi, siyasi değerlendirmelere girmedim. Anayasa maddelerinin yorumlarına da girmedim. Konuya, iş dünyasının bakışı açısından ve temel yaklaşımlardan hareketle bakmaya gayret ettim. Küçük bir hatıramla sözlerimi bitireyim. Üniversite yıllarındaydık. Bir Ramazanda, iftar masamızda, biraz meczup halli, Ali isminde birisini de misafir etmiştik. İftar sonunda, Arkadaşlar, misafir olduğu için; "Ali kardeş, Yemek duasını sen yapar mısın?" dediler. Ali, "Amin" deyip, açtı ellerini ve dedi ki: "Ya Rab! Varsın, Birsin. Ne Diyeceğimi bilirsin. El Fatiha" Umarım, ben de size ne dediğimi anlatabilmişimdir. Siz, Arif insanlarsınız. Umarım, çoğu zaten bildikleriniz olan bazı gerçekleri, farklı bir bakış açısıyla yansıtabilmişimdir.

21 Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, 16 Nisan daki referandumun öncelikle salimen tamamlanmasını, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Başta katılımıyla bizleri onurlandıran Kalkınma Bakanımız Sn. Lütfi Elvan a; programa ev sahipliği yapan MÜSİAD Mersin Şubemize, şube başkanımız Hakan Kayacı kardeşime, değerli üyelerimize ve siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Nail OLPAK MÜSİAD Genel Başkanı

MÜSİAD 9. BİLİM VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ ANKARA,

MÜSİAD 9. BİLİM VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ ANKARA, MÜSİAD 9. BİLİM VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ ANKARA, 15.03.17 Sayın Bakanım, Bu Yılın Ödül Sahipleri ve Değerli Jüri Üyelerimiz, İş Dünyasının Değerli Temsilcileri, YK Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD

Detaylı

MÜSİAD 95. Genel İdare Kurulu GİK. Tekirdağ Sayın Bakanım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Kaymakamlarım,

MÜSİAD 95. Genel İdare Kurulu GİK. Tekirdağ Sayın Bakanım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Kaymakamlarım, MÜSİAD 95. Genel İdare Kurulu GİK Tekirdağ 10.03.17 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Kaymakamlarım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

MÜSİAD. 17. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri EBBÖ İSTANBUL Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD dostları,

MÜSİAD. 17. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri EBBÖ İSTANBUL Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD dostları, MÜSİAD 17. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri EBBÖ İSTANBUL 07.03.17 Sayın Bakanım, Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD dostları, Sayın Basın Mensupları, Jüri Üyelerimiz, Bu Yılın Ödül Sahipleri, Ekonomi Basını

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık GAZİANTEP, Gaziantep MÜSİAD'ın Değerli Başkanı ve Kadim Başkanları,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık GAZİANTEP, Gaziantep MÜSİAD'ın Değerli Başkanı ve Kadim Başkanları, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık GAZİANTEP, 08.03.17 Gaziantep MÜSİAD'ın Değerli Başkanı ve Kadim Başkanları, Gaziantep İş, Siyaset ve STK Değerli Bşk ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Detaylı

Geleceğine Sahip Çık KAYSERİ, İş, Siyaset ve Sivil Toplum Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Geleceğine Sahip Çık KAYSERİ, İş, Siyaset ve Sivil Toplum Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Geleceğine Sahip Çık KAYSERİ, 06.03.17 Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, İş, Siyaset ve Sivil Toplum Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın mensupları,

Detaylı

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ 02.04.17 Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Büyükşehir Belediyesi Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının,

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Karadeniz Ereğli, Karadeniz Ereğli İş, Siyaset ve STK Dünya Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Karadeniz Ereğli, Karadeniz Ereğli İş, Siyaset ve STK Dünya Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Karadeniz Ereğli, 20.03.17 Sayın Belediye Başkanım, Karadeniz Ereğli İş, Siyaset ve STK Dünya Başkan ve Temsilcileri, Karadeniz Ereğli MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları,

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık SAKARYA, Sakarya İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık SAKARYA, Sakarya İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık SAKARYA, 27.03.17 Sayın Belediye Başkanım, Sakarya İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Sakarya MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık İZMİR, İzmir İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, İzmir MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık İZMİR, İzmir İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, İzmir MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık İZMİR, 28.03.17 İzmir İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, İzmir MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, YK Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık MARDİN, Mardin İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık MARDİN, Mardin İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık MARDİN, 21.03.17 Sayın Valim, Milletvekillerim, Mardin İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Mardin MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık BURSA, Bursa İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Bursa MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık BURSA, Bursa İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Bursa MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık BURSA, 22.03.17 Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Bursa İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Bursa MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık KONYA, Konya İş, Siyaset, Akademi ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık KONYA, Konya İş, Siyaset, Akademi ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık KONYA, 04.04.17 Sayın Valim, Milletvekillerim, Konya İş, Siyaset, Akademi ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Konya MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, YK Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Trabzon, Trabzon İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Trabzon, Trabzon İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Trabzon, 07.04.17 Sayın Milletvekilim, Trabzon İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Trabzon MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, Şube Başkanlarım, Değerli

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Malatya, Malatya İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Malatya, Malatya İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Malatya, 05.04.17 Sayın Bakanım, Büyükşehir Belediye Başkanım Malatya İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Malatya MÜSİAD'ın Başkanı ve Kadim Başkanları, Yönetim

Detaylı

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Adıyaman, Sayın Genel Başkan Yardımcım, Milletvekillerim, Belediye Başkanım,

MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Adıyaman, Sayın Genel Başkan Yardımcım, Milletvekillerim, Belediye Başkanım, MÜSİAD Gelecek Senin, Sahip Çık Adıyaman, 05.04.17 Sayın Genel Başkan Yardımcım, Milletvekillerim, Belediye Başkanım, Adıyaman İş, Siyaset ve STK Değerli Başkan ve Temsilcileri, Adıyaman MÜSİAD'ın Başkanı

Detaylı

SAMEKS BASIN TOPLANTISI İnegöl, İş, Siyaset ve Sivil Toplum Dünyamızın Değerli Temsilcileri,

SAMEKS BASIN TOPLANTISI İnegöl, İş, Siyaset ve Sivil Toplum Dünyamızın Değerli Temsilcileri, SAMEKS BASIN TOPLANTISI İnegöl, 28.02.17 Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, İş, Siyaset ve Sivil Toplum Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli Basın mensupları, Şubat ayı MÜSİAD SAMEKS verilerini açıklamak

Detaylı

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem NEDEN Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem YERLi VE MiLLi BiR SiSTEM Türkiye, artık daha büyük. Dünyada söz söyleyen ülkeler arasında. Milletinin refahını artırmaya başladı. Dünyanın en büyük altyapı

Detaylı

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim,

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Sayın Bakanlarım, Valim 15 Ekim 2015, İzmir Sayın MV'lerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD İzmir Şubemizin düzenlediği

Detaylı

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı MÜSİAD Genel Merkez, 10.02.17 Sayın Bakanım, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ANKARA

MÜSİAD İFTARI ANKARA MÜSİAD İFTARI ANKARA 06.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD, Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi Sayın Başbakanım, Saygıdeğer Hanımefendi, Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, AK Parti'nin Sayın

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016 AR-GE REFORM PAKETİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul 27.Şubat.2016 Sayın Bakanım, Müsteşar Yardımcım, Genel Müdürlerim, Bakanlığımızın Değerli Temsilcileri,

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan,

Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan, Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU 25.02.17 Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan, Genç MÜSİAD'ın Önceki Başkanları, Geleceğimizin Teminatı, Milletimizin Gururu, MÜSİAD'ın Yıldızları,

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI KONUŞMAMA BAŞLARKEN, BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ OLMAK ÜZERE SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD İFTARI MERSİN

MÜSİAD İFTARI MERSİN MÜSİAD İFTARI MERSİN 08.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Sayın Valim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı Türkiye-Yunanistan İş Forumu İzmir, 8 Mart 2016 Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu; Yunanistan Başbakanı Sayın Alexis Tsipras; Saygıdeğer Bakanlarım; Değerli Türk ve Yunan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN FOMC Üyelerinin Yeni Yıl Beklentileri Dikkatle Takip Edilecek Yeni haftanın en önemli

Detaylı

CUMHURBASKANININ YETKİ VE SORUMLULUKLARI

CUMHURBASKANININ YETKİ VE SORUMLULUKLARI CUMHURBASKANININ YETKİ VE SORUMLULUKLARI CİFT BASLILIK BİTİYOR Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetkileri birleştiriliyor. Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanları

Detaylı

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa Bursa İş Geliştirme Toplantısı 28 Mayıs Cumartesi Bursa Sayın Bakanım (Mehmet Müezzinoğlu), Sayın Valim (Münir Karaloğlu), Sayın MV'lerim, Sayın Rektörüm, Sayın B.Belediye Bşk Vekilim Sayın Bursa Tic.San

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 Sn Bakanlarım, Sayın Valim, AKParti GBY'ım, MV'lerim, Büyükşehir Bel. Başkanım ve Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD FOMC de sürpriz yok Fed, Haziran ayı FOMC toplantısında piyasa beklentilerine paralel

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 39 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %5 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, MÜSİAD İSVİÇRE 25.11.2017 Sayın Başkonsolosum (Asiye Nurcan İpekçi), Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD dostları, 1

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN KONUK KONUŞMACI OLDUĞU TOPLANTI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI 1 ARALIK 2014 İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi nin çok değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşları,

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN BRENT PETROL GBPUSD USDTRY EURUSD Piyasalarda Öne Çıkanlar Yeni haftaya Fransa seçimlerinin etkisiyle son 7 haftanın en düşük seviyesinde başlangıç

Detaylı

SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ DEĞERLİ MECLİS ÜYELERİ, HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ DEĞERLİ MECLİS ÜYELERİ, HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM. SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM. ÇOK GÜZEL BİR AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİK. HERŞEY ASO YA YARAŞIR BİR DÜZEN VE AĞIRBAŞLILIK İÇİNDE

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN G20 zirvesinde ikili görüşmeler fazla basına yansımadı. ABD Başkanı Trump ın izole

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız;

Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız; Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız; Hepinizi saygıyla selamlıyor ve Haziran ayı toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçtiğimiz hafta, mübarek

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonrası açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonrası açıklama yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonrası açıklama yaptı Haziran 25, 2017-8:26:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde kıldıktan sonra gazetecilere

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (1. Çeyrek) ORTA 2,8% 3,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Aylık) (Nis) AZ 0,2% 0,4% 11:00

Detaylı

Teknik Bülten. 06 Eylül 2016 Salı

Teknik Bülten. 06 Eylül 2016 Salı Güne Başlarken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustosta aylık bazda yüzde 0,29 düşüşle piyasa beklentisinin üzerinde gerileyerek iyimser

Detaylı

Teknik Bülten. 21 Haziran 2016 Salı

Teknik Bülten. 21 Haziran 2016 Salı Güne Başlarken İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox, seçmenleriyle buluşmak için gittiği, İngiltere'nin kuzeyindeki seçim bölgesi olan West Yorkshire'da silahlı saldırı sonucu vurulmasının ardından

Detaylı

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Katılım Bankalarımızın Kıymetli Genel Müdürleri, Sayın İnceif

Detaylı

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor.

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Sayın Başkan, Değerli Basın mensupları, Odamızın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum. 65. Hükümetimiz, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın

Detaylı

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2013 YILI İLK YARI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2013 YILI İLK YARI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2013 YILI İLK YARI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISI KONUŞMA METNİ 15 TEMMUZ 2013

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK 20-21 Temmuz 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Detaylı

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, Yatırıma ve üretime devam mesajı verdi Balıkesir Sanayi Odası'nın son meclis toplantısında 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının etkileri

Detaylı

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu..

Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. 28 Nisan 2014 Basın Toplantısı Metni ; (Konuşmaya esas metin) Hükümet in TSK İçinde Oluşturduğu Paralel Yapılar; Cumhurbaşkanı ve AYİM nin Konumu.. -- Silahlı Kuvvetlerimizde 3-4 yıldan bu yana Hava Kuvvetleri

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Nisan 14, 2017-7:12:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan ilçesi Lale Meydanı'nda mitinge katılarak vatandaşlara hitap

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi

İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi AYLIK RAPOR İhracat azaldı, Merkez Bankası faiz indirdi Ocak ayında başlıca pazarlara ihracat geriledi, enflasyonda gerileme beklentisi ile Merkez Bankası politika faizini indirdi. EKONOMİK VE SEKTÖREL

Detaylı

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları,

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Ankara Forumunun beşinci toplantısını yaptığımız için çok mutluyum. Toplantıya ev sahipliği

Detaylı

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ

SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ SURİYE TÜRKMEN PLATFORMU I. TOPLANTISI ONUR VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SONUÇ BİLDİRİSİ Bismillairrahmanirrahim 1. Suriye de 20 ayı aşkın bir süredir devam eden kriz ortamı, ülkedeki diğer topluluklar gibi

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Ağustos 21, 2017-1:53:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde

Detaylı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de 22.11.2017-22:35 Son Güncelleme: 22.11.2017-22:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2019 a giden yolda dava uğruna daha fazla mücadele edeceğiz

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Bazı kamu şirketlerinin hisse devirleriyle gündem gelen Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklamalar bugün de yakından takip edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, fonun ekonomideki üretime yardım

Detaylı

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı Kardeşlerim, Değerli Medya

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015. Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015. Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015 Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD Antalya Şubemizin düzenlediği

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN Dünya Bankası küresel büyüme beklentilerini revize etti Dünya Bankası, Haziran 2016

Detaylı

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Cumhuriyetin kuruluşu Anadolu insanının iman, namus, bağımsızlık, özgürlük, vatan ve millete sevgi ile bağlılığının inancı ve iradesi ile kendisine önderlik yapan Mustafa

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanmaları (May) AZ 7,00B 9,65B 11:30 GBP Kamu Sektörü Net Nakit İhtiyacı (May) AZ -15,208B 12:35 EUR Almanya 30

Detaylı

23.Mayıs.2014, Çarşamba

23.Mayıs.2014, Çarşamba BİNGÖL TEMSİLCİLİK AÇILIŞI 23.Mayıs.2014, Çarşamba T.C. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz, Sayın Valim, MV'lerim, Belediye Başkanım, Oda, Kurum, STK larının, İş Düny. Bşk ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD

Detaylı

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri,

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri, MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016 Brüksel Bölgesi Ekonomi Bakanı Sn Didier Gosuin, Devlet Bakanı Kabine Şefi Sn Christophe T Sas, BECI ve Brussels Invest &

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

Teknik Bülten. 13 Haziran 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 13 Haziran 2016 Pazartesi Güne Başlarken TÜİK yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde %4.8 büyüdü.beklenti % 4.4 büyümeydi. ABD'de tüketici güveni yatırımcıların

Detaylı

Teknik Bülten. 31 Ağustos 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 31 Ağustos 2016 Çarşamba Güne Başlarken Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, "Merkez bankasının görevi hiçbir zaman bitmez ve ben (Faiz kararında) "1 kere yeter" diyemeyiz diye düşünüyorum dedi. Fischer, ABD'de üretkenlik büyümesinin

Detaylı

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım,

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR 17-19.01.2018 DOHA Exhibition and Convention Center Sayın Büyükelçim (Fikret Özer), Sayın TOBB Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, İş Dünyasının

Detaylı

Onlar konuşur, AK Parti yapar

Onlar konuşur, AK Parti yapar Onlar konuşur, AK Parti yapar Nisan 21, 2015-8:15:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin vadettiği şeyleri kesinlikle yapacağının altını çizdi. Davutoğlu, Ankara Atatürk Spor

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN BRENT PETROL GBPUSD USDTRY EURUSD Piyasaların Odağı FOMC Toplantı Tutanaklarında FED başkanı Yellen ın ABD senatosunda

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 40. KARADENİZ ODA BAŞKANLARI TOPLANTISI ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI EV SAHİPLİĞİNDE 29-30 HAZİRAN TARİHLERİNDE ORDU DA YAPILDI. Ordu'da düzenlenen ve mesleki

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI 26 Kasım 2014 İstanbul, Sabancı Center TÜSİAD İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye de

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Yurt içinde büyüme ve cari açık rakamları açıklandı Haftanın son işlem gününde 2016

Detaylı

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım,

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı

Detaylı

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK İnegöl, 05.05.2017 Sayın Milletvekilim, Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube

Detaylı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı