TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI"

Transkript

1 Karar Sayısı: TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Yönetim Kurulu nun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açık bulunan Elektronörofizyoloji Programına Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alımının durdurulabilmesi hakkındaki tarih ve 2016/727 sayılı kararı görüşüldü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açık bulunan Elektronörofizyoloji Programına Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alımının durdurulması oy birliği ile kabul edilerek,yükseköğretim Kurulu na gönderilmek üzere Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Karar Sayısı: 175 Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyi Akademik Danışmanlık Uygulama Esas ve İlkeleri nde yapılması önerilen değişiklikler hakkındaki tarih ve /5032 sayılı yazısı görüşüldü. Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyi Akademik Danışmanlık Uygulama Esas ve İlkeleri nde karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy çokluğu ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 175 sayılı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİ AKADEMİK DANIŞMANLIK UYGULAMA ESAS VE İLKELERİ NDE YAPILMASI ÖNERİLEN DEĞİŞİKLİKLER MEVCUT DURUM Madde 4- Öğrenci ve danışmanlara ait bilgiler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı na gönderilir ve öğrencinin dosyasında saklanır. Zorunlu olmadıkça, öğrencinin akademik danışmanı değiştirilmez ancak, öğrencinin veya danışmanın isteği üzerine değişiklik yapılır. Danışman değişikliğinin gerekçesi bir raporla belirtilir ve öğrenci dosyasında saklanır. Madde 5- (b)- Bölüm başkanlıkları [ ve ders programı ile ayrı diploması olan anabilim/ ana sanat dalı başkanlıkları], kendi birimlerindeki akademik danışmanlar arasında bir kişiyi koordinatör olarak belirler. Madde 5 (c) Her bir fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokulu düzeyinde tüm koordinatörlerden oluşan Akademik Danışmanlık Kurulu oluşturulur. DEĞİŞEN DURUM Madde 4- Zorunlu olmadıkça, öğrencinin akademik danışmanı değiştirilmez ancak, öğrencinin veya danışmanın isteği üzerine değişiklik yapılır. Kalktı Kalktı

2 Madde 5 (d) Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu Akademik Danışmanlık Kurulu, yarıyıl başlarında olmak üzere yılda en az bir kez toplanarak akademik danışmanlık hizmetlerinin gözden geçirilmesi, iyileştirilmesi, karşılaşılan sorunların çözülmesi ve ilk kez akademik danışmanlık yapacak öğretim elemanlarına gerekli bilgi, belge ve kaynakların sağlanması için toplanır. Madde 5 (e) Üniversite düzeyinde, her bir fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokulunu temsilen koordinatörlerden oluşan bir Üniversite Akademik Danışmanlık Kurulu oluşturulur. Bu kurul akademik danışmanlık hizmetlerini etkin kılmak ve fakülte / yüksekokul / meslek yüksekokullarında yürütülen akademik danışmanlık etkinlikleri arasında eşgüdüm sağlamak amacıyla yılda en az bir kez (öğretim yılı başında) toplanır ve akademik danışmanlık hizmetlerine yönelik politikalar oluşturulmasında üniversite yönetimine önerilerde bulunur. Kurul kendi içinde bir üyeyi Üniverisite Koordinatörü olarak seçer. Madde 5- (g) Akademik danışman, her yarıyıl en az bir kez grup olarak ve haftalık programında yer alan en az bir saatlik danışmanlık süresinde isteyen öğrencilerle bireysel görüşme yapabilir. Danışman, danışmanlık saatini öğrencinin erişebileceği bir yolla ilan eder. Grupla yapılan görüşmelerde toplantı tutanağı düzenlenir ve tutanak ilgili program yetkilisine sunulur. Madde 6- (a) Öğrenciye, Üniversitemiz dersler (zorunlu/seçmeli) ve kredi sistemine ilişkin bilgilendirme yapar ve her yarıyıl/yıl başında program kaydını onaylayarak kayıt işlemini tamamlar. Madde 7 Akademik danışmanların sunduğu hizmetlerin niteliği, her öğretim yılı sonunda Akademik Danışman Değerlendirme Formu aracılığıyla öğrenciler tarafından değerlendirilir. Madde tarih ve sayılı Senato Kararı ile yürürlüğe giren Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyi Akademik Danışanlık Uygulama Esas ve İlkeleri yürürlükten kaldırılmıştır. Kalktı Kalktı Akademik danışman, her yarıyıl en az bir kez grup olarak ve haftalık programında yer alan en az bir saatlik danışmanlık süresinde isteyen öğrencilerle bireysel görüşme yapabilir. Danışman, danışmanlık saatini öğrencinin erişebileceği bir yolla ilan eder. Madde 6 (a) Öğrencinin ders kaydına, akademik başarı durumunu öğrenciyle birlikte değerlendirerek onay verir. Madde 6 (b) Yarıyıl/yıl sonunda mezun durumundaki öğrencileri inceleyerek mezuniyetine onay verir. Kalktı Madde 9 04/09/2013 tarih ve sayılı Senato Kararı ile yürürlüğe giren Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyi Akademik Danışmanlık Uygulama Esas ve İlkeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

3 Karar Sayısı: 176 Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın Hacettepe Üniversitesi Kurum İçi ve Kurum Dışı Ders Transferlerinde Eşdeğerliğe İlişkin Esas ve İlkeler inde yapılması hakkındaki tarih ve /5034 sayılı yazısı görüşüldü. Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın Hacettepe Üniversitesi Kurum İçi ve Kurum Dışı Ders Transferlerinde Eşdeğerliğe İlişkin Esas ve İlkeler inde karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 176 sayılı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUM DIŞI DERS TRANSFERLERİNDE EŞDEĞERLİĞE İLİŞKİN ESAS VE İLKELER İNDE YAPILMASI ÖNERİLEN DEĞİŞİKLİKLER MEVCUT DURUM 3. Madde- Bir dersin eşdeğer sayılabilmesi için son beş yılda alınmış olması gerekir. 5. Madde- Eşdeğer sayılması istenen bir dersin, teorik ve pratik saat dağılımı ile kredi miktarının tamamen aynı olması gerekmez. Ders saatine bakılmaksızın, eşdeğer sayılacak dersin yerel veya AKTS kredisinin %80 ine eşit olması yeterlidir. 9. Madde- Bir dersin eşdeğerliğinin reddi halinde ilgili akademik birim kurulu, ret sebeplerini gerekçeli olarak açıklar. 10. Madde Bir öğrencinin, yaz okulu yoluyla başka üniversitelerden transfer edebileceği kredi miktarı o programın kredi miktarının % 10 unu aşamaz. DEĞİŞEN DURUM Kalktı 5. Madde- Eşdeğer kabul edilecek dersin Ulusal veya AKTS kredisinin, saydırılacak dersin kredisiyle aynı ya da daha fazla olması gerekir. Kalktı 10. Madde Bir öğrencinin eğitimi süresince, yaz okulu yoluyla başka üniversitelerden transfer edebileceği kredi miktarı o programın kredi miktarının % 10 unu aşamaz. Karar Sayısı: 177 Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın Hacettepe Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği nde yapılması önerilen değişiklikler hakkındaki tarih ve /5033 sayılı yazısı görüşüldü. Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın Hacettepe Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği nde karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi.

4 tarih ve 177 sayılı Kararı Eki HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ NDE YAPILMASI ÖNERİLEN DEĞİŞİKLİKLER MEVCUT DURUM Kayıt Ders Alma Madde 7-(3)- Yaz okulunda öğrenci, ders sayısına bakılmaksızın en fazla 12 kredilik ders alabilir. Devam Zorunluluğu Madde 9- Bu Yönetmeliğin 7. maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında sınav hakkı kullanacak öğrenciler hariç, yaz okulunda derslere devam zorunluluğu ile ilgili olarak; Hacettepe Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır. DEĞİŞEN DURUM Kayıt Ders Alma Madde 7-(3)- Yaz okulunda öğrenci, en fazla 3 ders alabilir. (Yeni eklenen fıkra) Başka Üniversiteden Ders Alma Madde 8-(2)- Öğrenci, iki farklı yaz okulundan aynı anda ders alamaz. (3) Öğrenci, kendi programının ilgili yıldaki taban puanından düşük puanlı bir programdan ders alamaz. Devam Zorunluluğu Madde 9- Bu Yönetmeliğin 7. maddesinin 4. fıkrası kapsamında sınav hakkı kullanacak öğrenciler hariç, F2, F3 notu ile başarısız olunan dersleri tekrarlayan öğrenciler için devam zorunluluğu % 50, dersi ilk kez alan veya F1 notu ile başarısız olup dersi tekrarlayan öğrenciler için devam zorunluluğu %70 dir. Uygulamalı dersler için ise Hacettepe Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 22. maddesinde yer alan hükümler uygulanır. Karar Sayısı: 178 Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü Seçmeli Dersler Komisyonu nun eğitim öğretim yılı Bahar Döneminden itibaren SEC kodlu 25 adet yeni ders açılması hakkındaki tarih ve 2016/155 sayılı kararı görüşüldü eğitim-öğretim yılı Bahar Döneminden itibaren karar ekinde belirtilen SEC kodlu 25 adet dersin açılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi.

5 tarih ve 178 sayılı Kararı Eki SEÇMELİ DERSLER BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDEN İTİBAREN AÇILMASI ÖNERİLEN DERSLER Dersin Kodu ve Adı TPK AKTS Dersin Dönemi Kontenjan SEC100 Beden Dili Güz/Bahar 30 SEC501 Rock Müzik ile İngilizce Güz/Bahar 30 SEC502 Rock Müzik ile İngilizce Güz/Bahar 30 SEC507 Turizm Fransızcası Güz/Bahar 30 SEC511 Turizm Almancası II Güz/Bahar 30 SEC516 Temel Düzeyde İsveççe Güz/Bahar 30 SEC517 Orta Düzeyde İsveççe Güz/Bahar 30 SEC518 Turizm İsveççesi Güz/Bahar 30 SEC525 Osmanlı Sarayında Eğitim ve Müzik Güz/Bahar 30 SEC526 Sağlık ve Toplum Güz/Bahar 30 SEC530 Müziği Okumak ve Anlamak I Güz/Bahar 30 SEC531 Senfonik Orkestra Çalgıları Güz/Bahar 30 SEC532 Osmanlı Dönemi Çoksesli Müziğin Tarihsel Serüveni Güz/Bahar 30 SEC533 Cumhuriyet Dönemi Çoksesli Müziğin Tarihsel Serüveni Güz/Bahar 30 SEC534 Örneklerle Batı Müziği ve Dönemleri I Güz/Bahar 30 SEC535 Örneklerle Batı Müziği ve Dönemleri II Güz/Bahar 30 SEC536 Sahne Makyajı Tasarım ve Uygulaması I Güz/Bahar 30 SEC537 Sahne Makyajı Tasarım ve Uygulaması II Güz/Bahar 30 SEC538 Temel Flüt İcrası I Güz/Bahar 30 SEC539 Temel Flüt İcrası II Güz/Bahar 30 SEC540 Postmodern Tiyatro Tarihi Güz/Bahar 30 SEC541 Origami I Güz/Bahar 30 SEC542 Origami II Güz/Bahar 30 SEC543 Toplumsal Cinsiyet ve Sağlık Güz/Bahar 30 SEC544 Müziği Okumak ve Anlamak II Güz/Bahar 30 Karar Sayısı: 179 Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü Seçmeli Dersler Komisyonu nun açılacak SEC kodlu 25 adet yeni dersin şubelendirilmesi hakkındaki tarih ve 2016/155 sayılı kararı görüşüldü eğitim-öğretim yılı Bahar Döneminden itibaren açılacak olan SEC kodlu 25 adet dersin karar ekinde belirtilen şekilde şubelendirilmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Yönetim Kurulu na sunulmasına karar verildi.

6 tarih ve 179 sayılı Kararı Eki SEÇMELİ DERSLER BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDEN İTİBAREN AÇILMASI ÖNERİLEN DERSLER Dersin Kodu ve Adı TPK AKTS Dersin Dönemi Şube Sayısı SEC100 Beden Dili Güz/Bahar 10 ( ) SEC501 Rock Müzik ile İngilizce Güz/Bahar 10 ( ) SEC502 Rock Müzik ile İngilizce Güz/Bahar 7 ( ) SEC507 Turizm Fransızcası Güz/Bahar 14 ( ) SEC511 Turizm Almancası II Güz/Bahar 14 ( ) SEC516 Temel Düzeyde İsveççe Güz/Bahar 5 SEC517 Orta Düzeyde İsveççe Güz/Bahar 5 SEC518 Turizm İsveççesi Güz/Bahar 5 SEC525 Osmanlı Sarayında Eğitim ve Müzik Güz/Bahar 5 SEC526 Sağlık ve Toplum Güz/Bahar 5 SEC530 Müziği Okumak ve Anlamak I Güz/Bahar 5 SEC531 Senfonik Orkestra Çalgıları Güz/Bahar 5 SEC532 Osmanlı Dönemi Çoksesli Müziğin Tarihsel Serüveni Güz/Bahar 5 SEC533 Cumhuriyet Dönemi Çoksesli Müziğin Tarihsel Serüveni Güz/Bahar 5 SEC534 Örneklerle Batı Müziği ve Dönemleri I Güz/Bahar 5 SEC535 Örneklerle Batı Müziği ve Dönemleri II Güz/Bahar 5 SEC536 Sahne Makyajı Tasarım ve Uygulaması I Güz/Bahar 3 ( ) SEC537 Sahne Makyajı Tasarım ve Uygulaması II Güz/Bahar 3 ( )

7 SEC538 Temel Flüt İcrası I Güz/Bahar 5 SEC539 Temel Flüt İcrası II Güz/Bahar 5 SEC540 Postmodern Tiyatro Tarihi Güz/Bahar 5 SEC541 Origami I Güz/Bahar 4 ( ) SEC542 Origami II Güz/Bahar 4 ( ) SEC543 Toplumsal Cinsiyet ve Sağlık Güz/Bahar 5 SEC544 Müziği Okumak ve Anlamak II Güz/Bahar 4 ( ) Karar Sayısı: 180 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Yüksek Lisans Programı nda Seminer dersinin kredisiz (yerel) ve bilimsel araştırma teknikleri ile araştırma ve yayın etiği konularını içeren bir dersi zorunlu olarak Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminden itibaren uygulanmak üzere programlara eklenmesi hakkındaki tarih ve 2016/5 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Yüksek Lisans Programı nda Seminer dersinin kredisiz (yerel) ve bilimsel araştırma teknikleri ile araştırma ve yayın etiği konularını içeren bir dersi zorunlu olarak karar ekinde belirtildiği şekilde eklenmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 180 sayılı Kararı Eki-1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDA TEKLİF EDİLEN DEĞİŞİKLİKLER ESKİ YENİ T P K AKTS T P K AKTS YAPILAN DEĞİŞİKLİK AİT 641 Seminer/ Seminar YEREL KREDİ VE İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLDİ. AİT 640 Cumhuriyet Tarihi Araştırmalarında Yöntem Teknikler ve Yayın Etiği / Research Metods in Republican History and Publication Ethics YENİ ZORUNLU DERS AÇILMASI

8 AİT 620 Osmanlıdan Cumhuriyete Fikir Hareketleri / Intellectual Movements from the Ottomans to the Republic AİT 630 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II / Atatürk Principles and History of Turkish Revolution I ESKİ ZORUNLU DERSİN YENİ SEÇMELİ DERS OLMASI VE AKTS KREDİSİNİN 8 DEN 7 YE DÜŞÜRÜLMESİ ESKİ ZORUNLU DERSİN YENİ SEÇMELİ DERS OLMASI VE AKTS KREDİSİNİN 8 DEN 7 YE DÜŞÜRÜLMESİ Yüksek Lisans programında zorunlu ders yükü 25 AKTS ve 6 yerel kredidir maksimum değerin altındadır. - AİT 641 Seminer dersinin içeriğinin bir kısmı yeni açılan AİT 640 Cumhuriyet Tarihi Araştırmalarında Yöntem Teknikler ve Yayın Etiği dersine aktarıldı. Yerel kredi ve AKTS Kredisi değiştirildi. - Yeni açılan ders kapsamlı biçimde düzenlendi. - Zorunlu derslerin AKTS kredi toplamını % 50 de tutmak için; AİT 620 Osmanlıdan Cumhuriyete Fikir Hareketleri ve AİT 630 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II dersi seçmeli hale getirildi ve AKTS kredileri 8 den 7 ye düşürüldü. NOT: Yapılan değişiklikler Bahar Döneminden itibaren geçerli olacaktır. Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 181 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016:05-30 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 181 sayılı Kararı Eki Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı

9 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Yüksek Lisans Programı Yeni Ders Açılması ÇTL620 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Z Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Yüksek Lisans Programı Ders Adı Değişikliği ÇTL601 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Semineri Z ÇTL601 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Semineri Z Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 182 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı lisansüstü programlarında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016:05-21 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı lisansüstü programlarında karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 182 sayılı Kararı Eki İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı İngiliz Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı Ders Kredi Değişikliği İDE692 İngiliz Edebiyatı Semineri ,5 Z İDE692 İngiliz Edebiyatı Semineri ,5 Z İngiliz Kültür Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı Ders Kredi Değişikliği İKA690 İngiliz Kültür Araştırmaları Semineri ,5 Z İKA690 İngiliz Kültür Araştırmaları Semineri ,5 Z Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 183

10 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı lisansüstü programlarında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016:05-12 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı lisansüstü programlarında karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 183 sayılı Kararı Eki Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı Ders Adı Değişikliği AKE601 Seminer: İleri Z Araştırma Yöntemleri Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı Yeni Ders Açılması AKE601 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği Z AKE602 Seminer Z Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 184 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Felsefe Anabilim Dalı lisansüstü programlarında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016:05-11 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren Felsefe Anabilim Dalı lisansüstü programlarında karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Felsefe Anabilim Dalı tarih ve 184 sayılı Kararı Eki Felsefe Yüksek Lisans Programı Ders Adı Değişikliği FEL601 Felsefede Araştırmanın Özelliği Z FEL601 Felsefede Araştırmanın Özelliği ve Araştırma Yayın Etiği Felsefe Yüksek Lisans Programı Ders Kredi Değişikliği Z FEL698 Felsefe Semineri Z FEL698 Felsefe Semineri Z

11 Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 185 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalı lisansüstü programlarında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016:05-31 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalı lisansüstü programlarında karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 185 sayılı Kararı Eki Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalı Aile ve Tüketici Bilimleri Doktora Programı Yeni Ders Açılması Aile ve Tüketici Bilimleri Yüksek Lisans Programı Yeni Ders Açılması ATB790 Araştırma ve Yayın Etiği Z ATB690 Araştırma ve Yayın Etiği Z Aile ve Tüketici Bilimleri Yüksek Lisans Programı Ders Kredi Değişikliği ATB649 Seminer Z ATB649 Seminer Z Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 186 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Sanat Tarihi Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016:05-32 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren Sanat Tarihi Anabilim Dalı Yüksek Lisans karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 186 sayılı Kararı Eki

12 Sanat Tarihi Anabilim Dalı Sanat Tarihi Yüksek Lisans Programı Ders Statü-Kredi Değişikliği SAN698 Araştırma Yöntem ve Teknikleri S SAN698 Araştırma Yöntem ve Teknikleri Z SAN699 Seminer Z SAN699 Seminer Z Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 187 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarında değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016:06-2 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Bahar döneminden itibaren Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarında karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 187 sayılı Kararı Eki 1. Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı Ders Adı AKTS Değişikliği INT637 Araştırma INT637 Araştırma Z Z Yöntemleri Yöntemleri ve Etiği 2. Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı Ders Yerel Kredi AKTS Değişikliği INT622 Seminer Z INT622 Seminer Z 3. Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı Ders AKTS Değişikliği Mevcut Hali Önerilen Hali Ders Kodu, Adı Statü T P K AKTS Statü T P K AKTS INT601 Uluslararası İlişkiler Teorisi Z Z 303 8

13 4. Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı Ders Statü AKTS Değişikliği Mevcut Hali Önerilen Hali Ders Kodu, Adı Statü T P K AKTS Statü T P K AKTS INT640 Dünya Siyasetinde Güncel Konular Z S INT656 Uluslararası Hukuk Konuları Z S Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programında 1. ve 2. yarıyılda yer alan tüm seçmeli derslerin AKTS lerinin 6 dan 7 ye yükseltilmesi; 6.Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programından mezun olmak için alınması gereken ders sayısının 10 dan 8 e indirilmesi; Öğretim Yılı Güz Dönemi nde kaydolan öğrenciler açısından da geçerli olmak üzere, Uluslararası İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun olmak için gerekli olan ders sayısının 14 den 10 a indirilerek, 10 Ders + 1 Dönem Projesi olarak belirlenmesi, 8. Uluslararası İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders Adı AKTS Değişikliği İNT637 Araştırma İNT637 Araştırma S Z Metodları Metodları ve Etiği 9. Uluslararası İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders AKTS Değişikliği İNT699 Dönem Z İNT699 Dönem Projesi Z Projesi Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Karar Sayısı: 188 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Fen Bilimleri Enstitü lisansüstü programı öğrencilerine verilmek üzere Enstitü bünyesinde FBE 601 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği dersinin zorunlu statüde açılması hakkındaki tarih ve 2 sayılı kararı görüşüldü. YÖK tarafından hazırlanarak, 20 Nisan 2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 34(5) maddesinde, Bilimsel araştırma teknikleri ile araştırma ve yayın etiği konularını içeren en az bir dersin lisansüstü eğitim sırasında verilmesi zorunludur hükmü gereğince;

14 Güz Yarıyılında ilk kez lisansüstü programlara kesin kayıtlarını yaptıran öğrenciler ile, Güz yarıyılı öncesinde kayıtlı olup, Bahar Yarıyılında ders dönemindeki tüm lisansüstü programı öğrencilerine, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Anabilim Dalları öğretim üyeleri tarafından, Bahar Yarıyılından itibaren verilmek üzere FBE 601 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği ( / 5 AKTS ) dersinin zorunlu statüde açılması ve enstitü bünyesindeki her Anabilim Dalının Bologna sayfasına eklenmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Karar Sayısı: 189 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Müzik Bölümü, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı, Bando Şefliği Sanat Dalı, Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesinin Eğitim Öğretim Yılı için yapılacak özel Yetenek Giriş Sınavından itibaren uygulanmak üzere değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 2016/24 sayılı kararı görüşüldü. Müzik Bölümü, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı, Bando Şefliği Sanat Dalı, Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesinin Eğitim Öğretim Yılı için yapılacak özel Yetenek Giriş Sınavından itibaren uygulanmak üzere karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 189 sayılı Kararı Eki BANDO ŞEFLİĞİ SANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAV YÖNERGESİNİN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN GEREKÇE METNİ Halen yürürlükte olan Yönerge 13 maddeden oluşmaktadır. Önerilen Yönerge de ise, Madde 3, Madde 6 ve Madde 9 değiştirilerek yeniden kaleme alınmıştır. Madde 1, Madde 2, Madde 4, Madde 5, Madde 7, Madde 8, Madde 10, Madde 11, Madde 12 ve Madde 13 aynen korunmuştur. Aşağıda, değiştirilen maddeler sergilenmekte ve değişiklik gerekçeleri açıklanmaktadır. Madde 3. Yürürlükte Olan Yönerge Sınav Başvuru Koşulları Madde 3 Önerilen Yönerge Sınav Başvuru Koşulları Madde 3

15 Konservatuvara başvuruda bulunabilmek için, Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Konservatuvara Gönderilecek Öğrenciler Özel Yönergesi hükümlerine göre Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanlığı nca aday gösterilen öğrenciler sınava başvuruda bulunabilirler. Sınava başvuruda bulunabilmek için, adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin her hangi birinden (Yabancı Dil Puanı hariç) Güzel Sanatlar liseleri ve Müzik Hazırlık Liseleri mezunu adaylar için sınava giriş tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi nin ilan ettiği en az taban puan, diğer lise ve dengi okullar için ise en az 180 puan almış olma koşulu aranır. Devlet Konservatuvarları Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi ve lisans devresi mezunları için Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı puan şartı aranmaz. Değişiklik gerekçesi: Bilindiği üzere 31 Temmuz 2016 Tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 Sayılı Olağanüstü Hal kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararname ile Silahlı Kuvvetler Bando Okulları kapatılmıştır. Dolayısıyla, Konservatuvar sınavına girecek öğrenciler için ön görülen Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanlığı nca aday gösteril öğrenciler sınava başvuruda bulunabilirler hükmü geçersiz hale gelmiştir. Bu nedenle sınav başvuru koşulları önerilen şekilde değiştirilmiştir. Madde 6. Yürürlükte Olan Yönerge Önerilen Yönerge Baraj Sınavının İçeriği Baraj Sınavının İçeriği Alan Toplam Alan Toplam Açıklama Açıklama Puan Puan Tek sesli Dikte Onaltı (16) ölçülük tek sesli dikte Tek sesli Onaltı (16) ölçülük tek sesli 15 yazımı* Dikte dikte yazımı* 15 İki sesli Dikte Onaltı (16) ölçülük iki sesli dikte İki sesli Onaltı (16) ölçülük iki sesli dikte 15 yazımı* Dikte yazımı* 15 Deşifre Lavignac 2-C düzeyinde 25 Deşifre Lavignac 2-A düzeyinde 30 Solfej Okuma Jüri tarafından belirlenecek Jüri tarafından belirlenecek Lavignac Solfej Lavignac 2 - A kitabından veya 2 - C kitabından veya eşdeğeri 20 Okuma eşdeğeri düzeyinde solfej düzeyinde solfej parçaları okuma parçaları okuma 20 Akor Diktesi Akor diktesi, tek dizek üzerinde olup Akor diktesi, tek dizek üzerinde 10 Akor Diktesi 3 sesli akorlardan oluşur. olup 3 sesli akorlardan oluşur. 10 Modülasyon Müzik Kuramları, (Teori), Piyano üzerinde La sesi verilerek herhangi bir tondan başlanır ve beş farklı tona modülasyon yapılır. Müzik Kuramları, (Teori), temel müzik eğitimi konularını kapsar Müzik Kuramları, (Teori), Müzik Kuramları, (Teori), temel müzik eğitimi konularını kapsar. Toplam 100 Toplam Madde 9. Yürürlükte Olan Yönerge Önerilen Yönerge Kesin Kabul Sınavının İçeriği Kesin Kabul Sınavının İçeriği Alan Açıklama Toplam Alan Puan Açıklama Toplam Puan

16 Tek sesli Dikte Onaltı (16) ölçülük tek sesli dikte 15 Tek sesli Onaltı (16) ölçülük tek sesli dikte 15 yazımı Dikte yazımı İki sesli Dikte Onaltı (16) ölçülük iki sesli dikte yazımı 15 İki sesli Dikte Onaltı (16) ölçülük iki sesli dikte yazımı 15 Akor Diktesi Akor diktesi, tek dizek üzerinde olup 4 Akor diktesi, tek dizek üzerinde olup 10 Akor Diktesi sesli akorlardan oluşur. 3 sesli akorlardan oluşur. 10 Deşifre Lavignac 2-C düzeyinde 20 Deşifre Lavignac 2-A düzeyinde 30 Modülasyon Piyano üzerinde La sesi verilerek 5 herhangi bir tondan başlanır ve beş farklı tona modülasyon yapılır. Piyano Adayın, piyano seviyesini gösteren bir 10 Piyano Adayın, piyano seviyesini gösteren 10 parça çalması beklenir. Aday çalacağı bir parça çalması beklenir. Aday parçayı seçmekte tamamen özgürdür. çalacağı parçayı seçmekte tamamen Enstrüman Türkçe Kompozisyon Adayın, çalgısı ile düzeyine uygun bir gam, bir etüt ve bir Müzikal parça çalması istenir. (Tercihen eşlikli) Adaylardan, müzikle ilgili verilen bir konu başlığı altında bir ders saati süresinde Türkçe kompozisyon yazmaları istenir. Adayların sanatsal ve kültürel birikimlerinin saptanması amacıyla yazdırılacak kompozisyonda konuyu algılama, kurgu, bütünlük, kaynak kullanımı ve orijinalliği çerçevesinde değerlendirme yapılır. özgürdür. 15 Enstrüman Adayın, çalgısı ile düzeyine uygun bir gam, bir etüt ve bir Müzikal parça çalması istenir. (Tercihen eşlikli) 10 Türkçe Kompozisyon Adaylardan, müzikle ilgili verilen bir konu başlığı altında bir ders saati süresinde Türkçe kompozisyon yazmaları istenir. Adayların sanatsal ve kültürel birikimlerinin saptanması amacıyla yazdırılacak kompozisyonda konuyu algılama, kurgu, bütünlük, kaynak kullanımı ve orijinalliği çerçevesinde değerlendirme yapılır. Toplam Değişiklik gerekçesi: Bando Şefliği Sanat Dalı Özel yetenek Giriş Sınavlarına, Güzel Sanatlar liseleri ve Müzik Hazırlık Liseleri mezunu adayları ile devlet konservatuvarları müzik ve sahne sanatları liseleri ve lisans devresi mezunları girebileceklerdir. Bando Şefliği Sanat Dalı Özel yetenek Giriş Sınavları (Baraj ve Kesin Kabul sınavları), uygulamadaki haliyle Güzel Sanatlar liseleri için oldukça zor görünmektedir. Sınava girecek adaylar arasında eşitliği sağlamak ve denge oluşturmak için yürürlükteki yönerge içeriği değiştirilmiştir Karar Sayısı: 190 Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans programında bazı değişiklikler yapılması hakkındaki tarih ve 2016/07 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren - Lisans ders programına EMÜ 426 Oyun Teorisi (3-0-3 / 6 AKTS ), EMÜ 445 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri (3-0-3 / 6 AKTS ) ve EMÜ 453 Ölçme ve Enstrümentasyon (3-0-3 / 6 AKTS ) derslerinin alan içi seçmeli ders olarak eklenmesine, - Lisans ders programında bulunan EMÜ 437 Olasılıksal Risk Değerlendirmesi ve Karar Destek (3-0-3 / 6 AKTS ) alan içi seçmeli dersinin önkoşulu olarak EMÜ 231 Mühendisler için Olasılık ve İstatistik I veya EMÜ232 Mühendisler için Olasılık ve İstatistik II dersinin belirlenmesine,

17 - Lisans ders programında bulunan EMÜ 399 Staj I ve EMÜ 499 Staj II derslerinin yerel kredilerinin (0 4 2) olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 190 sayılı Kararı Eki Endüstri Mühendisliği Lisans Programı Değişikliği Programa Eklenen Dersler Dersin Adı Z/S T-P-K AKTS EMÜ 426 Oyun Teorisi S EMÜ 445 Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri S EMÜ 453 Ölçme ve Enstrümentasyon S Önkoşul Eklenen Dersler Dersin Adı Z/S Önkoşul S EMÜ 437 Olasılıksal Risk Değerlendirmesi ve Karar Destek (3-0-3 AKTS:6) EMÜ Mühendisler için Olasılık ve İstatistik I (3-0-3 AKTS:5) veya EMÜ Mühendisler için Olasılık ve İstatistik II (3-0-3 AKTS:5) Kredisi Değiştirilen Dersler Dersin Adı Z/S T-P-K AKTS EMÜ Staj I Z EMÜ Staj II Z Karar Eki Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır.

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 24.04.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 24.04.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 613 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı Gitar Sanat Dalı

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 25.06.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 942 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kök Hücre Bilimleri Anabilim Dalına bağlı olarak Kök Hücre Yüksek Lisans programının

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 278 01.06.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans programına alan içi seçmeli dersler olarak EMÜ 414 - Matematiksel

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 410 11.01.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano ve Arp Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları Yönergesi'nin güncellenmesi hakkındaki

Detaylı

KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI KOMPOZİSYON ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI KOMPOZİSYON ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI KOMPOZİSYON ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 786 Fen Fakültesi Fakülte Kurulu nun Matematik Bölümü tarafından Aktüerya Bilimleri Bölümü öğrencilerine verilen MAT 148 Doğrusal

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 01.03.2018 Karar Sayısı: 432 01.03.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kurulu nun Klinik Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 78 18.10.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü Seçmeli Dersler Komisyonu nun 2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Döneminden itibaren hem Güz hem Bahar Dönemlerinde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 168 15.12.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı na bağlı olarak Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 24.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 036 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı Bilgi ve Belge Yönetimi Yüksek Lisans programı Giriş Sınavlarına

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 027 10.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı bünyesindeki Korrepetisyon ve Bale Piyanistliği Yüksek Lisans Programı ile

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.04.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 076 Bilişim Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Mühendislik Yönetimi Anabilim Dalı adı ile yeni bir Anabilim Dalı ve Mühendislik Yönetimi

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.04.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Tarihi : 07.04.2016 Karar Sayısı: 053 Sosyal Bilmler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kamu Hukuku Anabilim Dalı bünyesinde Ekonomi ve Enerji Hukuku II. Öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 11.05.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 269 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yandal programında ve Programın uygulama ilkelerinde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 15.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 749 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Halk Sağlığı Hemşireliği Yüksek Lisans ve

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 10.09.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 993 Hukuk Fakültesi Fakülte Kurulu nun Hukuk Fakültesi Lisans Programı 6. Yarıyıl seçmeli dersi olan HUK 344 Uluslararası Örgütler

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 05.12.201 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 05.12.201 Eğitim Komisyon Karar No: 504 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İşletme Anabilim Dalı İşletme Uzaktan Eğitim II.

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 03.10.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 469 Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Madde 21- (2) de aşağıda belirtilen değişikliğin

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 124 21.07.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu nun Uluslararası İlişkiler Yandal Programı koşullarının güncellenmesi hakkındaki

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 21.08.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 652 Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Sanatta Yeterlik Programı'nın adının, "İç Mimarlık

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.05.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 850 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Sosyal Hizmet Bölümü lisans programında 2 dersin önkoşulunda düzenleme

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 16.07.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 968 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Mikrobiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde yer alan yüksek lisans ve doktora programlarının

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 24.01.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 296 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Yönetim Kurulu nun Elektronörofizyoloji programının 2013-2014 eğitim-öğretim

Detaylı

KABUL SINAVI YÖNERGESİ

KABUL SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KABUL SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik

Detaylı

03.04.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

03.04.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 03.04.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 606 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İşletme Anabilim Dalı bünyesinde İnsan Kaynakları Yönetimi II.Öğretim Tezsiz Yüksek

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 403 28.12.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Psikoloji Bölümü Yan Dal Programında yer alan derslerin güncellenmesi hakkındaki 23.11.2017 tarih ve

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 9.08.013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 9.08.013 Eğitim Komisyon Karar No: 41 Bologna çerçevesinde hazırlanan ve karar ekindeki listede belirtilen programlar oy birliği ile

Detaylı

a)öğrencilerin eğitim olanaklarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak; bu yolla Üniversitede eğitimin verimliliğini artırmak.

a)öğrencilerin eğitim olanaklarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak; bu yolla Üniversitede eğitimin verimliliğini artırmak. Hacettepe Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği (08/06/2003 tarihli ve 25132 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelikte değişiklik yapan düzenlemeler ; 03.07.2006

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 16.01.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 548 Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu nun Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı nda EBB 320 Etkili Öğrenme

Detaylı

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 756 Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu nun ÖSYM tarafından 18.07.2014 tarihinde güncellenen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri

Detaylı

BOLOGNA KAPSAMINDA YAPILAN İNTİBAK İŞLEMLERİ, EŞDEĞERLİKLER VE LİSANS PROGRAMI KİTAPÇIĞI

BOLOGNA KAPSAMINDA YAPILAN İNTİBAK İŞLEMLERİ, EŞDEĞERLİKLER VE LİSANS PROGRAMI KİTAPÇIĞI H. Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN BAŞLANAN BOLOGNA KAPSAMINDA YAPILAN İNTİBAK İŞLEMLERİ, EŞDEĞERLİKLER VE LİSANS PROGRAMI KİTAPÇIĞI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 02.04.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 02.04.2015 Eğitim Komisyon Karar No: 809 Eczacılık Fakültesi Fakülte Kurulu nun Eczacılık Fakültesi lisans eğitiminde verilmekte

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 368 05.10.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü Seçmeli Dersler Komisyonu nun Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü Uygulama Usul ve Esasları nın

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 05.11.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 05.11.2015 Eğitim Komisyon Karar No: 1017 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 25.12.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 727 Spor Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu nun 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Güz döneminden itibaren Spor Bilimleri Fakültesine

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 14.06.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 14.06.2012 Eğitim Komisyon Karar No: 151 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Müzikoloji Anabilim Dalı nda yürütülmekte olan

Detaylı

PİYANO ANASANAT DALI GİTAR ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

PİYANO ANASANAT DALI GİTAR ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PİYANO ANASANAT DALI GİTAR ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 217 23.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Bilgisayar Mühendisliği Lisans programında 2017-2018 eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren

Detaylı

1. İş Sağlığı Doktora Programı

1. İş Sağlığı Doktora Programı 31.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 048 Halk Sağlığı Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İş Sağlığı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında değişiklik yapılması hakkındaki 29.02.2016 tarih

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.09.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 438 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Yönetim Kurulu nun H.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Yönergesi

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 142 22.09.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülte Kurulu nun Resim Bölümü lisans programında yer alan 2 adet seçmeli derse sehven verilen

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 19.07.2018 Karar Sayısı: 532 19.07.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Hacettepe Üniverstesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Müzik Bölümü Yaylı

Detaylı

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Yayın Tarihi 22.4.25 1 1 Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergeleri

Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergeleri Hacettepe Üniversitesi 2016-2017 Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergeleri Lisans Programları İçindekiler Tarihçe Eğitim Programları Kodları Eğitim Programları, Bölümler ve Anasanat Dalları Sanat Dalları YGS

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 17.01.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 287 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Sosyoloji Bölümü Lisans Programında SOS 328 Toplumsal Hareketler dersinin seçmeli olarak

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12 Üniversitemiz Senatosu 26.06.2015 tarihinde saat 09:30 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 196 26.01.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sosyal Bilimler Enstitü Enstitü Kurulu nun İnsan Hakları Anabilim Dalı İnsan Hakları Tezsiz Yüksek Lisans Programının kapatılarak 2017-2018

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 14.02.2017 Karar No : 2 GÜNDEM: 1- Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde; Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü altında Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı;

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

12.09.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

12.09.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 12.09.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 12.09.2013 Eğitim Komisyon Karar No: 432 Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Sosyoloji Bölümü lisans programında yapılacak güncellemeler

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 04.12.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 04.12.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 709 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Bale Dansçılığı Programı, Modern Dans

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 465 03.05.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Kimya Mühendisliği Bölümü lisans programında 2018-2019 eğitim öğretim yılından

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ Amaç Madde 1-) Bu Yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce, Erzurum Teknik Üniversitesi dahil

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 09.01.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 537 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde eğitim vermekte olan Anabilim Dalları Lisansüstü

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI .06.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi:.06.2012 Eğitim Komisyon Karar No: 125 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Müzikoloji Anabilim Dalı nda yürütülmekte olan Etnomüzikoloji

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 23.02.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 038 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı eğitim programında yer alan

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Ege Üniversitesi yaz okuluna ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 14.05.2015 Karar No : 4 GÜNDEM: 1- Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, İktisat Anabilim Dalına bağlı; Bankacılık ve Finans Uzaktan Öğretim (Online) Tezsiz

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi DERS SEÇME İŞLEMLERİNİZİ YAPMADAN ÖNCE lütfen aşağıda maddeler halinde sıralanmış hususları dikkatlice inceleyiniz. 1. Türkiye Yükseköğretim

Detaylı

Karşılaştırmalı Değişiklik Tablosu. T P K (Değiştirilmesi istenen mevcut şekli)

Karşılaştırmalı Değişiklik Tablosu. T P K (Değiştirilmesi istenen mevcut şekli) Karar Sayısı: 231 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Yönetim Kurulu nun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Programının açılması hakkındaki 23.01.2017

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi nin Lisans/Önlisans düzeyindeki programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerin,

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, yaz aylarında yapılacak olan yaz öğretimine

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Toplantı gündeminin oylanması.

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Toplantı gündeminin oylanması. 2018-132 2018-133 Toplantı gündeminin oylanması. Üniversite Senatosu Rektör Prof.Dr.Sait BİLGİÇ Başkanlığında saat 15:00 da Rektörlük Toplantı Salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET KONSERVATUVARI Adnan Menderes Üniversitesi I - LİSANS EĞİTİMİ YÖNERGESİ II - BÖLÜMLER PİYANO ANASANAT DALI YAYLI ÇALGILAR ANASANAT DALI 1 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.02.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 306 Hacettepe Üniversitesi Mesleki Teknoloji Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu nun Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Lisans Programı Müfredatında

Detaylı

KABUL SINAVI YÖNERGESİ

KABUL SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU KABUL SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 17.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 17.05.2012 Eğitim Komisyon Karar No: 105 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun İktisat Bölümü lisans programında

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 14.02.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 311 Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu nun Odyoloji Bölümü nün adının Odyoloji ve Dil Konuşma Bozuklukları Bölümü olarak değiştirilmesi

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK VE DERS MUAFİYETİ UYGULAMA ESASLARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK VE DERS MUAFİYETİ UYGULAMA ESASLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK VE DERS MUAFİYETİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu uygulama esaslarının amacı; Erciyes Üniversitesi Hukuk

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 04 Haziran 2013 Toplantı Sayısı : 10 Karar 1 Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Kayıt Yenileme Yönergesi hakkında görüşüldü. Çukurova Üniversitesi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne yeni kayıt

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 29/11/2016-56466 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEKV3C3N6* Sayı :91441517/105.01.01.6/ Konu :Yaz Öğretimi ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar ayısı: 205 02.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİYONU KARARLARI osyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İşletme Anabilim Dalı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarında değişiklik

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI PROGRAMI İÇİN AÇILAN FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI ÇİFT ANADAL LİSANS PROGRAMI

İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI PROGRAMI İÇİN AÇILAN FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI ÇİFT ANADAL LİSANS PROGRAMI İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYAT PROGRAM İÇİN AÇLAN FRANSZ DİLİ VE EDEBİYAT ÇİFT ANADAL LİSANS PROGRAM İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü nün Lisans Programı nda başarılı olan öğrencilerinin Fransız Dili ve Edebiyatı

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 02.10.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 674 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Biyokimya yüksek lisans programında yeni bir seçmeli ders açılması hakkındaki 12.09.2014

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

10.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

10.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 10.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 098 Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitim-öğretim programında değişiklik yapılması hakkındaki

Detaylı

d) İlgili akademik birim: Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını,

d) İlgili akademik birim: Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını, MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) (Değişik- Senato: 07/06/2018-III) Çift anadal programının amacı; öğrencilerin önlisans programları ile diğer önlisans programları

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi ve kurum dışı

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLER EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı; Süleyman Demirel Üniversitesinin

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 135 11.08.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Odyoloji Anabilim Dalı Eğitim Odyolojisi yüksek lisans ve doktora programlarının

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı; Niğde Ömer Halisdemir

Detaylı