T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /"

Transkript

1 Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı kararlar alındı ve saat 23:30 da sona erdi Gündem onaylandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesinin; 23. madde 1. fıkrasına (t) bendi eklenerek, aşağıda belirtildiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi. MADDE 23 (1) Uluslararası bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılımı destekleme programı projelerinin (1921 kodlu kongre destek projeleri) uygulanmasında aşağıdaki ilkelere uyulur: t)bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu veya Değerlendirme Komisyonu (PDK) üyeliği yapan/yapmış* öğretim üyeleri, her bir görevlendirme dönemi için bir defa 1921-BAP Uluslararası Bilimsel ve Sanatsal Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı kapsamında kongre desteğine başvurabilir. (Söz konusu görevler 1921 BAP programı için dayanak kabul edilir.) Bu destek için üyenin en az bir yıl boyunca komisyon üyeliği yapmış olması gerekir. Başvuru TÜBİTAK UBYT dergi listesi A grubuna denk olarak kabul edilir. (*Görevini tamamlayan üyeler, üyeliğin bitiminden sonra en geç bir yıl içerisinde başvuru yapmalıdır.) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin EK-I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.

2 Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 24.madde 1. Bendinde değişiklik yapılması konusundaki Merkezin tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 24.madde 1. Bendinde aşağıdaki şekilde değişiklik yapılmasının kabulüne ve Resmi Gazetede yayımlanmak üzere T.C. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme Yayın Genel Müdürlüğüne gönderilmesine oybirliği ile karar verildi. Mevcut hali: MADDE 24 (1) (Değişik:RG-14/9/ ) Sınavlar, yazılı olarak yapılır. Ancak, dersin özelliği nedeniyle sınavın sözlü, hem yazılı hem sözlü ya da uygulamalı yapılmasına öğretim elemanının önerisi ile bölüm ve/veya anabilim dalı akademik kurulu karar verir. Sözlü sınavlar, ders vermeye yetkili en az iki öğretim elemanı katılımıyla yapılır. Öğrenci, bir günde o yarıyıla/yıla ait en fazla iki dersin sınavına alınabilir; 5-ı dersleri ve mazeret sınavları için bu şart aranmaz. Kabul Edilen Yeni Hali: MADDE 24 (1) (Değişik:RG-14/9/ ) Sınavlar, yazılı olarak yapılır. Ancak, dersin özelliği nedeniyle sınavın sözlü, hem yazılı hem sözlü ya da uygulamalı yapılmasına öğretim elemanının önerisi ile bölüm ve/veya anabilim dalı akademik kurulu karar verir. Sözlü sınavlar, ders vermeye yetkili en az iki öğretim elemanı katılımıyla yapılır. Öğrenci, bir günde o yarıyıla/yıla ait en fazla iki dersin sınavına alınabilir; Uzaktan Eğitim, 5-ı dersleri ve mazeret sınavları için bu şart aranmaz Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinde yer alan Ek Madde-1 kapsamında yapılacak öğrenci yatay geçiş işlemlerinde, Yükseköğretim Yürütme Kurulu nun 08/01/2015 tarihli toplantısında uygun görülen Bahar Dönemi Başvurularına İlişkin Usul ve Esaslarında öğrenci alınıp alınmayacağının üniversitelerin yetkili kurullarına bırakılması kararına istinaden, Eğitim-Öğretim bahar yarıyılında Üniversitemiz lisans ve önlisans programlarına yatay geçiş yolu ile öğrenci kabul edilmemesine oybirliği ile karar verildi.

3 Üniversitemiz Lisansüstü Programları, Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı öğrenci kontenjanlarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Üniversitemiz Lisansüstü Programları, Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı öğrenci kontenjanlarının, EK-I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Üniversitemiz lisansüstü ve önlisans programları ilave yatay geçiş öğrenci kontenjanları ve yatay geçiş değerlendirme takvimi görüşüldü Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı; - Lisansüstü Yatay Geçiş Kontenjanlarının EK-I de - Önlisans İlave Yatay Geçiş Kontenjanlarının EK-II de - Yatay Geçiş Değerlendirme Takviminin, EK-III deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Sınavı (OMÜ-YÖS) Başvuru, Değerlendirme ve Kesin Kayıt Takvimi görüşüldü Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Sınavı (OMÜ-YÖS) Başvuru, Değerlendirme ve Kesin Kayıt Takvimi nin EK-I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Yüksek Öğretim Kurulunun Öngördüğü Asgari Öğretim Üyesi şartını sağlamayan anabilim dallarında görevlendirilecek öğretim üyeleri konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Teklifin gündemden çekilmesine oybirliği ile karar verildi.

4 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığından Rektörlüğümüze sunulan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında okutulmak üzere ders açma teklifi konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında okutulmak üzere açılacak derslerin aşağıdaki şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi. Dersin Kodu-Adı Yıl-Dönem Kredi AKTS SBK336 Uluslararası Örgütler Bahar SBK338 Diplomasi Tarihi Bahar SBK340 Uluslararası İlişkiler Teorileri Bahar SBK438 Dünya Siyasetinde Güncel Meseleler Bahar SBK440 Dünya PolitikasıII (Avrupa ve Balkanlar) Bahar Eğitim Bilimleri Enstitüsünden Rektörlüğümüze sunulan, Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Tarih Eğitimi Bilim Dalı tezli yüksek lisans programında yürütülen yüksek lisans derslerinde kredi değişikliği yapılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Tarih Eğitimi Bilim Dalı tezli yüksek lisans programında yürütülen yüksek lisans derslerinde yapılan kredi değişikliklerinin aşağıda belirtilen şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi. Dersin Kodu Dersin Adı Eski Kredisi ECTS Yeni Kredisi TRE 603 Tarih Öğretimi İlke ve Yöntemleri TRE 611 Türk Eğitim Sisteminin Tarihsel Gelişimi

5 Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitimin Sosyal Tarihi ve Temelleri tezli yüksek lisans programında okutulan ders kodlarının değiştirilmesi konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitimin Sosyal Tarihi ve Temelleri tezli yüksek lisans programında okutulan derslerin kodlarında yapılan değişikliklerin Enstitüden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı Fransız Dili Eğitimi Bilim Dalı tezli yüksek lisans programında yeni ders açılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı Fransız Dili Eğitimi Bilim Dalı tezli yüksek lisans programında açılan dersin aşağıda belirtilen şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi. Dersin Kodu FRE 618 Dersin Adı Kredi AKTS Dönemi Programı Çocuklara Yabancı Dil Öğretiminde Çizgi Roman ve Filmlerin Kullanımı Bahar Yüksek Lisans Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Anabilim Dallarındaki lisansüstü ders programlarına yeni dersler eklenmesi, bazı derslerin müfredattan çıkarılması ve derslerin ad, kod ve saatlerinde ve statülerinde değişiklik yapılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarındaki lisansüstü ders programlarına yeni dersler eklenmesi, bazı derslerin müfredattan çıkarılması ve derslerin ad, kod ve saatlerinde ve statülerinde yapılan değişikliklerin Enstitüden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.

6 Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Harita Mühendisliği Anabilim Dalında doktora programı açılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Fen Bilimleri Enstitüsü Harita Mühendisliği Anabilim Dalında doktora programı açılmasına ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulmasına oybirliği ile karar verildi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programında zorunlu olarak okutulmakta olan İŞL 501 Genel İşletme (3 0 3) dersinin seçmeli ders olarak değiştirilmesi konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programında okutulmakta olan İŞL 501 Genel İşletme (3 0 3) dersinin seçmeli ders olarak değiştirilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında okutulmakta olan zorunlu ve seçmeli derslerin, kategorilerinde değişiklik yapılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında zorunlu ve seçmeli ders olarak okutulan derslerin kategorilerinde aşağıda belirtildiği şekilde değişiklik yapılmasının kabulüne oybirliği ile karar verildi. Yüksek Lisans Dersin Kodu-Adı T P K Mevcut Durumu Önerilen Hali TAR 601 Tarih Araştırmalarında Yöntem Seçmeli Zorunlu TAR 624 Tarih ve Ötesi Zorunlu Seçmeli Doktora Dersin Kodu-Adı T P K Mevcut Durumu Önerilen Hali TAR719 Modern Dünya Tarihi ve Türkiye Zorunlu Seçmeli TAR723 Türk Siyasi Düşünce Tarihi Seçmeli Zorunlu

7 Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında ile Medya İletişim Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında Uzmanlık Alan Dersleri açılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programları ile Medya İletişim Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında Uzmanlık Alan Dersleri açılması konusundaki teklifin Ek:I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına yeni dersler eklenmesi konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen derslerin eklenmesine oybirliği ile karar verildi. Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu-Adı T P K ECTS Dersin Türü TDE 636 Deyimbilimi Seçmeli TDE 637 Sözlükbilimi Seçmeli Doktora Programı Dersin Kodu-Adı T P K ECTS Dersin Türü TDE740 Çağdaş Söz Dizimi Kuramları Seçmeli Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Kadın ve Aile Araştırmaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında okutulan bazı derslerin kredilerinde değişiklik yapılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın ve Aile Araştırmaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında okutulan bazı derslerin kredilerinde değişiklik yapılması konusundaki teklifin Enstitüden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.

8 Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Kadın ve Aile Araştırmaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına yeni dersler eklenmesi konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın ve Aile Araştırmaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen derslerin eklenmesine oybirliği ile karar verildi. Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu-Adı T P K ECTS Dersin Türü KAP 630 Eğitimde Kadın Liderliği Seçmeli KAP 631 Sinemada Kadın Temsilleri Seçmeli KAP 632 Toplumsal Cinsiyet ve Kimlik İnşası Seçmeli Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Bilgisayar Programcılığı Programı müfredatında değişiklik yapılması konusundaki Yüksekokulun tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Samsun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ders müfredatında yapılan değişikliklerin Ek-I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Devlet Konservatuvarından Rektörlüğümüze sunulan, Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları Müzik ve Bale İlköğretim Kurumları ile Müzik ve Sahne Sanatları Liseleri Yönetmeliği kapsamında, Konservatuvara bağlı Müzik ve Bale İlköğretim Okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi kurulması konusundaki Konservatuvarın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları Müzik ve Bale İlköğretim Kurumları ile Müzik ve Sahne Sanatları Liseleri Yönetmeliği kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde Müzik ve Bale İlköğretim Okulu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi kurulmasına ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulmasına oybirliği ile karar verildi.

9 Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığından Rektörlüğümüze sunulan, Sağlık Yönetimi Bölümü Müfredat Programında eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren uygulanmak üzere değişikli yapılması konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Müfredat Programında eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren uygulanmak üzere yapılacak değişikliklerin Ek-I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Havza Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, eğitim-öğretim yılında Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim Programı açılması ve programa öğrenci alınması konusundaki Yüksekokulun tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Havza Meslek Yüksekokulu Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Programının (Uzaktan Eğitim) açılarak, Eğitim- Öğretim Yılında 100 (yüz) öğrenci alınmasına ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi Havza Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü nden Rektörlüğümüze sunulan, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı olarak açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Programına Eğitim-Öğretim yılında ilk defa öğrenci alınması konusundaki Yüksekokulun, tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Havza Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı olarak açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Programına, Eğitim-Öğretim yılında ilk defa öğrenci alınmasına, programın kontenjanının 50 (elli) olarak belirlenmesine ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi.

10 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünden Rektörlüğümüze sunulan, Üniversitemizde 2547 Sayılı Kanun kapsamında, önlisans programlarında zorunlu olarak uzaktan eğitim yoluyla, dört yıl ve üzeri lisans programlarında ise isteğe bağlı olarak örgün ya da uzaktan eğitim yoluyla okutulan (Yabancı Dil, Türk Dili Türkçe 1 Yazılı Anlatım, Türkçe 2 Sözlü Anlatım- ile Atatürk İlkleri ve İnkılap Tarihi) 5/ı derslerinin; Eğitim ve Tıp Fakültelerinde örgün olarak verilmesi konusundaki tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe 1 Yazılı Anlatım, Türkçe 2 Sözlü Anlatım, İngilizce derslerinin eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren, Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümünde okutulan İngilizce dersinin; eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren örgün olarak verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Ayşenur CAN ın, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etme isteği konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Ayşenur CAN ın, sağlık sorunları nedeniyle; eğitimöğretim yılı bahar yarıyılında, okul kaydı ve diğer yükümlülükleri ilgili üniversitede kalmak kaydıyla; Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde, özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etmesine oybirliği ile karar verildi.

11 Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Seda SARIKAYA nın, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü nde özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etme isteği konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Seda SARIKAYA nın sağlık sorunları nedeniyle; eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren bir yıl süre ile, okul kaydı ve diğer yükümlülükleri ilgili üniversitede kalmak kaydıyla; Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Eğitimi Anabilim Dalı nda özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etmesine oybirliği ile karar verildi Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Fatma Nurdan ÇAKAR ın, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bölümü nde özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etme isteği konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Fatma Nurdan ÇAKAR ın, mazereti nedeniyle; eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında 1 (bir) yarıyıl süre ile, okul kaydı ve diğer yükümlülükleri ilgili üniversitede kalmak kaydıyla; Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı nda özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etmesine oybirliği ile karar verildi Üniversitemiz Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı no.lu öğrencisi Davut SÜMEN in, Yüzüncü Yıl Üniversitesi nde özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etme isteği konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Üniversitemiz Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı no.lu öğrencisi Davut SÜMEN in, mazereti nedeniyle, eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi nde özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etmesine oybirliği ile karar verildi.

12 Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü no.lu öğrencisi Berkaycan ENGİN in, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü nde özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etme isteği konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü no.lu öğrencisi Berkaycan ENGİN in, mazereti nedeniyle, eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü nde, özel öğrenci statüsünde öğrenimine devam etmesine oybirliği ile karar verildi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Etik İlkeleri ve İş Etik Kurulu Yönergesinin 6. maddesi uyarınca üye seçimi konusu görüşüldü. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Etik İlkeleri ve İş Etik Kurulu Yönergesinin 6. maddesi uyarınca; Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bekir BATI, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Niyazi USTA ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cafer Sadık YARAN ın, Etik İlkeleri ve İş Etik Kurulu üyesi olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verildi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığından Rektörlüğümüze sunulan, Sosyal Hizmet Bölümü müfredat programında eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren uygulanmak üzere değişiklik yapılması konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü müfredat programında eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren uygulanmak üzere yapılan değişikliklerin Ek-I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Yüksek Lisans ve Doktora Programları müfredatından kaldırılacak Uzmanlık Alan Dersleri konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programları müfredatından kaldırılacak Uzmanlık Alan Dersleri konusundaki teklifin Enstitüden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.

13 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Acil Tıp Hemşireliği Anabilim Dalı adının Acil Hemşireliği Anabilim Dalı olarak değiştirilmesi konusundaki Enstitünün, tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Acil Tıp Hemşireliği Anabilim Dalı adının Acil Hemşireliği Anabilim Dalı olarak değiştirilmesine ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulmasına oybirliğiyle ile karar verildi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Hemşirelik, Anatomi (Tıp),Veterinerlik Cerrahisi, Veterinerlik Cerrahisi, Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi ve Radyolojik Bilimler Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında yeni dersler açılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik, Anatomi (Tıp),Veterinerlik Cerrahisi, Veterinerlik Cerrahisi, Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi ve Radyolojik Bilimler Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında yeni dersler açılması konusundaki teklifin Enstitüden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Veterinerlik Biyokimyası, Veterinerlik İç Hastalıkları, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında Uzmanlık Alan Dersleri açılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veterinerlik Biyokimyası, Veterinerlik İç Hastalıkları, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında Uzmanlık Alan Dersleri açılması konusundaki teklifin Enstitüden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.

14 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Hemşirelik, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Evde Bakım Hemşireliği ve Sağlık Yönetimi Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında okutulmakta olan derslerin AKTS lerinde değişiklik yapılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Evde Bakım Hemşireliği ve Sağlık Yönetimi Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında okutulmakta olan derslerin AKTS lerinde değişiklik yapılması konusundaki teklifin Enstitüden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Hemşirelik, Ruh Sağlığı Hemşireliği ve Evde Bakım Hemşireliği Anabilim Dallarının Yüksek Lisans ve Doktora programlarında yer alan derslerin kredilerinde değişiklik yapılması konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik, Ruh Sağlığı Hemşireliği ve Evde Bakım Hemşireliği Anabilim Dallarının Yüksek Lisans ve Doktora programlarında yer alan derslerin kredilerinde yapılan değişikliklerin Ek-I deki şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında yer alan bazı zorunlu derslerin seçmeli ders olarak değiştirilmesi konusundaki Enstitünün tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında okutulmakta olan ve aşağıda yer alan zorunlu derslerin seçmeli ders olarak değiştirilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

15 Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Piyano Anasanat Dalı adının Müzik Anasanat Dalı olarak değiştirilmesi konusundaki Enstitünün, tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Güzel Sanatlar Enstitüsü Piyano Anasanat Dalı adının Müzik Anasanat Dalı olarak değiştirilmesine ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulmasına oybirliğiyle ile karar verildi Eğitim Fakültesi Dekanlığından Rektörlüğümüze sunulan, Eğitim Bilimleri Bölümü adı altında Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalının kurulması konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü adı altında Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalının kurulmasına ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulmasına oybirliği ile karar verildi İlahiyat Fakültesi Dekanlığından Rektörlüğümüze sunulan, lisans müfredat programına yeni dersler eklenmesi konusundaki Dekanlığın tarih ve sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. İlahiyat Fakültesi Lisans Müfredat Programına; İLH324 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve İLH415 Hitabet ve Mesleki Uygulama derslerinin aşağıda belirtildiği şekilde eklenmesine ancak; eğitim-öğretim yılında 4. sınıfta olan öğrencilerin bu derslerden muaf tutulmamasına oybirliği ile karar verildi. Dersin Adı Kredi AKTS Yarıyılı Uygulanacağı Dönem T U K İLH324-Bilimsel Araştırma Teknikleri yarıyıl eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren İLH415 Hitabet ve Mesleki Uygulama II yarıyıl eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren

16 İlahiyat Fakültesi Dekanlığından Rektörlüğümüze sunulan, lisans müfredat programında okutulmakta olan İLH320 Bitirme Ödevi ve İLH409 Bitirme Ödevi derslerinin kaldırılması konusundaki Dekanlığın tarih ve sayılı teklif yazısı ve ekleri okunarak görüşüldü. İlahiyat Fakültesinde 6. ve 7. Yarıyılda okutulmakta olan İLH320 Bitirme Ödevi ve İLH409 Bitirme Ödevi derslerinin; eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren müfredat programından kaldırılmasına, eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında 4. sınıfta olup, söz konusu dersi alan veya herhangi bir sebepten dolayı hiç almamış olan 4. sınıf öğrencilerinin, mezun oluncaya kadar dersi almalarına oybirliği ile karar verildi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Dekanlığından Rektörlüğümüze sunulan, eğitim-öğretim bahar yarıyılından itibaren uygulanmak üzere İşletme Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümlerine seçmeli ders eklenmesi konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümlerinde eğitim-öğretim bahar yarıyılından itibaren uygulanmak üzere açılacak seçmeli derslerin Fakülteden geldiği şekilde kabul edilmesine oybirliği ile karar verildi Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı ve İnretnet Ağ Teknolojileri Programı, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programında yapılacak olan müfredat, ders ve AKTS değişiklikleri konusundaki Yüksekokulun tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı ve İnretnet Ağ Teknolojileri Programı, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programında yapılan müfredat, ders ve AKTS değişikliklerinin Yüksekokuldan geldiği şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.

17 Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünden Rektörlüğümüze sunulan, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı mevcut doktora programına yeni ders eklenmesi konusundaki Dekanlığın tarih ve E sayılı teklif yazısı ve ekleri görüşüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı mevcut doktora programına eklenecek dersin aşağıdaki şekilde kabulüne oybirliği ile karar verildi.

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 15:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 13:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12 Üniversitemiz Senatosu 26.06.2015 tarihinde saat 09:30 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /63-88

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /63-88 Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Toplantı gündeminin oylanması.

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Toplantı gündeminin oylanması. 2018-132 2018-133 Toplantı gündeminin oylanması. Üniversite Senatosu Rektör Prof.Dr.Sait BİLGİÇ Başkanlığında saat 15:00 da Rektörlük Toplantı Salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /74-85

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /74-85 2018-74 2018-75 Toplantı gündeminin oylanması. Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ Başkanlığında saat 11:30 da Rektörlük Toplantı Salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / 2018-168 2018-169 Toplantı gündeminin oylanması. Üniversite Senatosu Rektör Prof.Dr.Sait BİLGİÇ Başkanlığında saat 14:00 da Rektörlük Toplantı Salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 01.01- Sürekli Eğitim Araştırma

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 15:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /23-48

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /23-48 Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet KURAN başkanlığında saat 15:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat CEYHAN başkanlığında saat 14:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof.Dr.Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 16:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 09.01- Kütüphane ve Dokümantasyon

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 377 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 14.05.2015 Karar No : 4 GÜNDEM: 1- Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, İktisat Anabilim Dalına bağlı; Bankacılık ve Finans Uzaktan Öğretim (Online) Tezsiz

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 04 Haziran 2013 Toplantı Sayısı : 10 Karar 1 Çukurova Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Kayıt Yenileme Yönergesi hakkında görüşüldü. Çukurova Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 09 Ağustos 2016 Toplantı Sayısı : 10 Karar:1 Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Detaylı

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü.

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 03.01- Eğitim Komisyonu Başkanlığı

Detaylı

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü.

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 05.01- Eğitim Komisyonu Başkanlığı

Detaylı

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve 938 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve 938 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 05.01- Sağlık Kültür ve Spor Daire

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /34-65

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /34-65 2018-34 Ülkemizin Suriye sınır bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG/DAEŞ ten oluşan terör öbeklerini konuşlandırmak suretiyle ülkemizi terörize etmeye çalışanlara ve toprak bütünlüğümüze yönelik mütecaviz faaliyetlere

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI /11

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI /11 16.08.2013 2012-2013/11 Üniversitemiz Senatosunun, 01.07.2013 tarih ve 2012-2013/9.12 sayılı kararı uyarınca yaz aylarında çoğunluğun sağlanamadığı hallerde acil konularda karar almak ve bu kararları ilk

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 14.02.2017 Karar No : 2 GÜNDEM: 1- Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde; Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü altında Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı;

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 11 Temmuz 2017 Toplantı Sayısı : 10 Karar:01 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Üniversitemizce hazırlanacak bildiri hakkında görüşüldü.

Detaylı

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 11.01- Sağlık Kültür ve Spor Daire

Detaylı

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa TARHAN ın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa TARHAN ın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 08.01- Üniversitemiz Rektör

Detaylı

KARAR Tıp Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 1112 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Tıp Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 1112 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 05.01- Koyulhisar Kaymakamlığı nın

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 10.09.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 993 Hukuk Fakültesi Fakülte Kurulu nun Hukuk Fakültesi Lisans Programı 6. Yarıyıl seçmeli dersi olan HUK 344 Uluslararası Örgütler

Detaylı

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü.

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 08.01- Eğitim Komisyonu Başkanlığı

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 25/05/2017 Karar No : 6 GÜNDEM: 1- A) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Suudi Arabistan Programının 2017-2018 Öğretim Yılı

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 027 10.03.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı bünyesindeki Korrepetisyon ve Bale Piyanistliği Yüksek Lisans Programı ile

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 196 26.01.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sosyal Bilimler Enstitü Enstitü Kurulu nun İnsan Hakları Anabilim Dalı İnsan Hakları Tezsiz Yüksek Lisans Programının kapatılarak 2017-2018

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 25.06.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 942 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kök Hücre Bilimleri Anabilim Dalına bağlı olarak Kök Hücre Yüksek Lisans programının

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 20 Eylül 2016 Toplantı Sayısı : 11 Karar:1 Üniversitemiz ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüleri Makine Mühendisliği Anabilim

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 374 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 05.11.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 05.11.2015 Eğitim Komisyon Karar No: 1017 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 15:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Üniversitemiz Yönetim Kuruluna üye seçilmesinin görüşülmesi;

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Üniversitemiz Yönetim Kuruluna üye seçilmesinin görüşülmesi; T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 11/08/2017 Karar No : 8 GÜNDEM: 1- Üniversitemiz Yönetim Kuruluna üye seçilmesinin 2- Üniversitemiz Senatosunun 22/12/2015 tarihli ve 11/12 sayılı kararıyla

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 25.05.2006 2006/7 Üniversitemiz Senatosu 25.05.2006 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /8

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /8 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 22.07.2004 2004/8 Üniversitemiz Senatosu Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

TARİH: 26.08.2015 NO: 89

TARİH: 26.08.2015 NO: 89 Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN Rektör Hukuk Fakültesi Dekanı (Tedviren) Prof. Dr. Davut TURAN Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan ABAY

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 15.12.2005 2005/10 Üniversitemiz Senatosu 20.10.2005 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih :11 Mayıs 2010 Toplantı Sayısı :05 Karar Sayısı :15 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Karar 1 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Konsültasyon

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 352 TOPLANTI TARİHİ : Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü.

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü. T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 11.01- Eğitim Komisyonu Başkanlığı

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 380 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 339 TOPLANTI TARİHİ : 28.01.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 12.02.2004 2004/2

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 12.02.2004 2004/2 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 12.02.2004 2004/2 Üniversitemiz Senatosu Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 01.03.2018 Karar Sayısı: 432 01.03.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kurulu nun Klinik Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 29 Haziran 2016 Toplantı Sayısı : 08 Karar:1 Üniversitemiz Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüklerinin ortak görüşü doğrultusunda hazırlanan

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 04.10.2016 Karar No : 7 GÜNDEM: 1- Eğitim Fakültesi Dekanlığı bünyesinde 2016-2017 öğretim yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının açılmasının,

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 2- Danışma Kurulu oluşturulması ve Kurula üye seçiminin görüşülmesi;

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 2- Danışma Kurulu oluşturulması ve Kurula üye seçiminin görüşülmesi; T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 07/06/2016 Karar No : 4 GÜNDEM: 1- Kırım Türklerinin milli birliği, teşkilatlanması, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi ve Kırım Türkleri ile Türk Dünyası

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 340 TOPLANTI TARİHİ : 18.02.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Vekili Prof. Dr. Binnaz BAYTEKİN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki

Detaylı

a)öğrencilerin eğitim olanaklarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak; bu yolla Üniversitede eğitimin verimliliğini artırmak.

a)öğrencilerin eğitim olanaklarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak; bu yolla Üniversitede eğitimin verimliliğini artırmak. Hacettepe Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği (08/06/2003 tarihli ve 25132 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelikte değişiklik yapan düzenlemeler ; 03.07.2006

Detaylı

KARAR Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI 11.03.2016 03 01-33 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 03.01-Strateji

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİİRT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Eğitim Komisyonunun yetki ve sorumluluklarına ilişkin çalışma esaslarını

Detaylı

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Yayın Tarihi 22.4.25 1 1 Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan

Detaylı

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak.

ALES Türü ve Puanı. Yabancı Dil. İstenen Belgeler. YDS veya Eşdeğer Yabancı Dil Sınava girmiş olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 16.01.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 548 Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu nun Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı nda EBB 320 Etkili Öğrenme

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI / Üniversite Yönetim Kurulu Rektör Prof.Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 15:00 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 376 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Eğitim-Öğretim Komisyonu nun kuruluş, yetki ve sorumluluklarını,

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato Tarih 31.05.2018 Sayı 12 KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde güz ve bahar

Detaylı

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 88 Tarih :10.07.2015 Toplantıda Bulunanlar : 1- Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Hukuk Fakültesi Dekanı (Tedviren) 2- Prof. Dr. Orhan

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 13/11/2017 Karar No : 10 GÜNDEM: 1- Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalına bağlı; Değerler Eğitimi Uzaktan

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 07.04.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Tarihi : 07.04.2016 Karar Sayısı: 053 Sosyal Bilmler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kamu Hukuku Anabilim Dalı bünyesinde Ekonomi ve Enerji Hukuku II. Öğretim

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Lisansüstü Başvuru Tarihi LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ Giriş Sınavı Tarihi 1415 Ağustos 2017 Giriş Sınavı Sonuçlarının

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI. Çukurova Üniversitesi Yayınevi Çalışma Yönergesi hakkında görüşüldü.

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI. Çukurova Üniversitesi Yayınevi Çalışma Yönergesi hakkında görüşüldü. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 30 Aralık 2014 Toplantı Sayısı : 17 Karar:1 Çukurova Üniversitesi Yayınevi Çalışma Yönergesi hakkında Çukurova Üniversitesi Yayınevi Çalışma Yönergesinin

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ 9.1. 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Üniversitemiz Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın, Fırat Üniversitesi 2014-2015

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 17/07/2018-E.28730 *BEL53CT0M* T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 55545571-103 Konu : Akademik Takvim (2018-2019) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI. öğrencilere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından gönderilen kutlama belgeleri takdim edildi.

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI. öğrencilere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından gönderilen kutlama belgeleri takdim edildi. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 22 Kasım 2016 Toplantı Sayısı : 16 Karar:1 2016-2017 eğitim yılında Üniversitemizin fakültelerini, fakülte birincisi olarak kazanan öğrencilere Yükseköğretim

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 01/06/2011 2010-2011/17

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 01/06/2011 2010-2011/17 Üniversitemiz Senatosu 01/06/2011 Çarşamba Günü saat 14.00 de Rektör Prof.Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 403 28.12.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu nun Psikoloji Bölümü Yan Dal Programında yer alan derslerin güncellenmesi hakkındaki 23.11.2017 tarih ve

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 02.04.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 02.04.2015 Eğitim Komisyon Karar No: 809 Eczacılık Fakültesi Fakülte Kurulu nun Eczacılık Fakültesi lisans eğitiminde verilmekte

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 26.08.2014 TOPLANTI NO: 29 KARAR:29-01: Gündem ve gelen evrak konusu görüşüldü. Toplantı

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 342 TOPLANTI TARİHİ : 01.04.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 29/04/2011 2010-2011/16

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 29/04/2011 2010-2011/16 Üniversitemiz Senatosu 29/04/2011 Cuma Günü saat 14.00 de Rektör Prof.Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 26.01.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 008 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun İngilizce İktisat Bölümü öğrencilerinin aldığı Siyaset Bilimi ve Kamu

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 09 Eylül 2014 Toplantı Sayısı : 12 Karar:1/1 Üniversitemiz ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüleri Çevre Mühendisliği Anabilim

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM

AKADEMİK TAKVİM Mayıs 2017 05.05.2017-05.09.2017 Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvurusu için Son Gün Temmuz 2017 01.07.2017-29.12.2017 Lisansüstü Güz Dönemi Doktora Yeterlik Sınavları Ağustos 2017 21.08.2017-18.09.2017 Güz

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 03/12/ /4

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 03/12/ /4 Üniversitemiz Senatosu 03/12/2010 Cuma Günü saat 14.00 da Rektör Prof.Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Samsun M.Y.O. Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Samsun M.Y.O. Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Samsun M.Y.O Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı Karar Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı 23.06.2017 18 112-127 2017/112 Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu 23.06.2017 tarihinde saat

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 368 05.10.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü Seçmeli Dersler Komisyonu nun Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü Uygulama Usul ve Esasları nın

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİNİN PLANLANMASI PROSEDÜRÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİNİN PLANLANMASI PROSEDÜRÜ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, YTÜ eğitim öğretim hizmetlerinin belirlenmesi ve planlanmasıdır. 2. KAPSAM Bu prosedür,

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK VE DERS MUAFİYETİ UYGULAMA ESASLARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK VE DERS MUAFİYETİ UYGULAMA ESASLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK VE DERS MUAFİYETİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu uygulama esaslarının amacı; Erciyes Üniversitesi Hukuk

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Üniversitemiz Senatosu tarihinde saat da Rektör Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki kararları

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 168 15.12.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı na bağlı olarak Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI 2016.04.01. Felsefe Bölüm Başkanlığının, Araştırma Görevlisi (ÖYP) Mehmet Şirin CAN ın, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35 inci maddesine göre Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 9.08.013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 9.08.013 Eğitim Komisyon Karar No: 41 Bologna çerçevesinde hazırlanan ve karar ekindeki listede belirtilen programlar oy birliği ile

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI tarihinde yapılan Fakülte Yönetim Kurulu Kararları onaylandı. Fakültemiz Yönetim Kurulu 11.05.2017 tarihinde Saat 12:30 de Dekan V. Prof. Dr. Niyazi USTA Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Seminer salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.04.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 076 Bilişim Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Mühendislik Yönetimi Anabilim Dalı adı ile yeni bir Anabilim Dalı ve Mühendislik Yönetimi

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 14.08.2014 Karar No : 6 GÜNDEM: 1- Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi Arasında Ortak Lisansüstü Program açılmasına ilişkin Protokol kapsamında

Detaylı