VERION TM Referans Ünite Hızlı Kılavuz Görme Planlayıcı (Yazılım Sürümü 3.1)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "VERION TM Referans Ünite Hızlı Kılavuz Görme Planlayıcı (Yazılım Sürümü 3.1)"

Transkript

1 ÖLÇÜM Ekran panelinin arka kısmındaki açma/kapama düğmesine basarak cihazı açın. Sunulan kutucuğa basın ve size ait kullanıcı bilgileri ile oturum açın. Yeni bir olgunun bekleyen verilerini girmek için New Patient (Yeni Hasta) butonuna basın veya Listelenen olgulardan doğru olanını seçin. New Patient (Yeni Hasta) butonuna basıldığında, hasta verileri için ayrı bir diyalog penceresi açılır. Zorunlu bilgileri girin ve Save (Kaydet) butonuna basın. Hasta listesinin yanında görüntülenen önizleme ekranında yeni bir bilgi alanı görüntülenecektir.

2 İstediğiniz gözün bilgi alanını seçin ve bağlı VERION Ölçüm Modülünde yeni bir ölçüm başlatmak için Measure (Ölç) butonuna basın. Hasta Bilgileri VERION Ölçüm Modülü ile paylaşılır. Bu cihazda bir ölçüm yapın ve kaydedin. Tüm ölçümler otomatik olarak kaydedilir ve Measurements (Ölçümler) sekmesinde görüntülenir. En iyi referans görüntüyü seçin ve Planning Details (Planlama Ayrıntıları) Görünümünü açmak için Plan (Planla) butonuna basın.

3 PLANLAMA Planning Details (Planlama Ayrıntıları) Görünümü ölçüm verilerinin veri girişi alanlarını sunar. Bu alanlar bağlı cihazlardan toplanan verilerle otomatik olarak doldurulur. Bir referans görüntünün alınamamış olması durumunda veya ilave bir ölçüm başlatmak için soldaki Measure (Ölç) butonuna basın. Measure (Ölç) butonunun altındaki Full (Tam) butonuna basarak Axis Only (Yalnızca Aks) modunu etkinleştirin. Keratometri verilerini girin, başlangıç verilerinin kaynağını seçin ve Measure (Ölç) butonuna basın. Kategori başlığının yanındaki Details (Ayrıntılar) simgesine basarak mevcut ölçümleri karşılaştırın. Ölçüm kalitesi, VERION Ölçüm Modülünde durum gösterge ışığı bilgisine ait renk ile belirtilir. Dökümde yer alan turuncu değerler ve ünlem işaretiyle (!) belirtilmiş olan değerler cerrah tarafından ayrı ayrı onaylanmalıdır. Liste girişine basarak en uygun muayeneyi seçin. Örneğin Biometry (Biyometri) kategorisindeki ilave verileri, Haag-Streit Lenstar dan henüz içer aktarılmamışsa doldurun. Seçenekler listesi açılan olgu için Pre-Existing Conditions ı (Mevcut Koşullar) uygulamayı seçin. Optometrist olarak oturum açtıysanız, 5 Surgery Plan (5 Ameliyat Planı) alanındaki açılır diyalog penceresinden ilgili Cerrahı seçin. Done (Bitti) butonu ile onaylayın.

4 Uygulama GİL türünü tanımlanan varsayılan formüle ve lens prosedürlerine göre hesaplar. Sonuçlar bir tabloda listelenir; hedef kırılmaya en yakın değerler satırı kalın yazı tipiyle belirtilir. İstediğiniz GİL i ve prosedürü seçin. 2 Planner Requirements (2 Planlayıcı Gereklilikleri) alanındaki açılır listeden başka bir GİL hesaplama formülü seçin. İlgili tablo girişine basarak veya 3 Spherical Correction Planner (3 Sferik Düzeltme Planlayıcısı) alanındaki tabloda yer alan Compare Formulas (Formülleri Karşılaştır) butonuna basarak sonuçları farklı formüllere göre karşılaştırın. Bir torik lensin tanımlanması halinde, gerekli torik adımını 4 Astigmatism Correction Planner (4 Astigmatizm Düzeltme Planlayıcısı) alanından seçin. Arkuat insizyonları etkinleştirmek için açılır listeden uygun nomogramları seçin, ardından sunulan alanlardan Single (Tek) veya Paired (Çift) seçimi yapın. 5 Surgery Plan (5 Ameliyat Planı) alanında: Lens türü ve gücünü, A sabitini inceleyin; Görüntünün yukarısındaki Edit (Düzenle) butonuna basarak insizyon parametresi alanlarını açın; Görüntünün altındaki More (Daha Fazla) butonuna basarak Expected Post SIA (Beklenen SIA Sonrası) ve PostOp Rs (Ks) incelemesi yapın. Bu son iki ayar açılır kapanır panolarda yer alır. Etiketleri panonun durumuna göre değişir. Açıkken Done (Bitti) ve Less (Daha Az) butonları görüntülenir.

5 Gerekliyse: Amaçlanan insizyon yerini insizyona basılı tutup planlanan yere sürükleyerek değiştirin. Cerrahi parametreleri, Referans görüntü içerisindeki Manual Mode (Manuel Mod) butonuna basarak manuel olarak ayarlayın. Ameliyatın yapılacağı tarihi ayarlayın: Surgery Date (Ameliyat Tarihi) alanına basarak takvimi açın. Tarihi seçin ve işaretine basarak takvimi kapatın. Uygulamanın sol kısmında yer alan buton çubuğunda aşağıdaki butonları seçin: Ameliyat planını kaydetmek için Save (Kaydet); Ameliyat raporları üretmek için Print (Yazdır); Ameliyat planlarını VERION Digital İşaretleyicilere ve/veya AnalyzOR a aktarmak için Export (Dış Aktar). CERRAHİ SONRASI Ameliyat verileri cihaza geri aktarıldıktan sonra: Hasta Listesinde (Patient List) Completed Surgeries (Tamamlanan Ameliyatlar) filtrelemesi yapın; Gözü seçin ve VERION Ölçüm Modülünde yeni bir PostOp Muayeneyi doğrudan kutucuktan başlatmak için Measure (Ölç) butonuna basın; Ya da Open (Aç) butonu ile olguyu açın; Completed Details (Tamamlanan Ayrıntılar) görünümündeki Measure (Ölç) butonuna veya New PostOp (Yeni PostOp) butonuna basarak yeni bir PostOp muayene başlatın.

6 Mevcut PostOp muayeneler kendi zaman damgaları ve lens türleriyle birlikte 3 Postoperative Data (Cerrahi Sonrası Veriler) alanında listelenir. Measurements (Ölçümler) sekmesinde, tüm muayeneleri incelemek için PostOp (Cerrahi Sonrası) filtrelemesi yapın. İstediğiniz kategorideki Details (Ayrıntılar) butonuna basarak ölçüm sonuçları listesini eksiksiz olarak görüntüleyin. Log Out (Oturumu Kapat) butonuna basarak VERION Görme Planlayıcıdan çıkın. Kullanıcı adının yan tarafındaki üst çerçevede yer alan Aşağı Ok simgesine basıldığında alan açılır. Ardından, oturum açma ekranındaki Shutdown (Kapat) butonuna basarak kapatın.

7 AMELİYAT SONUCU DEĞERLENDİRMESİ: A Sabiti ve SIA Optimizasyonu 1. A sabiti optimizasyonu: Cerrahın kişisel A sabitlerini GİL modeline ve prosedüre göre optimize edin Ön Koşullar Aynı Keratometriden alınan PreOp K değerleri Aynı Foropterden alınan PostOp kırılmaları Ameliyattan en az 14 gün sonra alınan kırılmanın manuel beyanı, otomatik refraktometre sonuçlarını kullanmayın Cerrah ve lens prosedürü kombinasyonu başına en az 20 olgu Varsayılan seçim kriterleri Ameliyattan 14 gün sonra BCVA 20/50 (6/15) ve üzeri Aşağıdakileri hariç tutar o Geçmiş refraktif ameliyat o Cerrahi öncesi patoloji o Cerrahi komplikasyonlar o Cerrahi sonrası komplikasyonlar o Uç değerler Cerrahi sonrası PLC nin PLC ortalamasının iki standart deviasyonu dahilinde olmaması 2. SIA Analizi: İnsizyon yeri ve boyutuna göre cerrahın cerrahi olarak indüklenmiş astigmatizmini hesaplayın Ön Koşullar Aynı Keratometriden alınan PreOp ve PostOp K değerleri Cerrah başına en az 30 olgu Varsayılan seçim kriterleri Ameliyattan ve ameliyat sonrası muayene arasındaki minimum gün sayısı: 30 Aşağıdakileri hariç tutar o Cerrahi öncesi patoloji o Cerrahi komplikasyonlar o Cerrahi sonrası komplikasyonlar o Korneal Astigmatizm prosedürü olguları(lri, AK olguları) o Geçmiş refraktif ameliyat A sabitleri ve özel SIA değerleri otomatik olarak güncellenmez. Yeni verileri kullanılabilir olduğunda bir bildirim görüntülenir. Kullanıcının bu bildirimi incelemesi ve kabul etmesi gereklidir: Uygulama üst kısmındaki Notification (Bildirim) öğesine basın Notification sekmesinde A sabitinin ve SIA Optimizasyonunun kullanılabilir verileri listelenir. Listeden tercihinizi yapın. Ayrıntılar için Review (İncele) butonuna basın. Atmak için ise Reject (Reddet) butonuna basın.

8 Seçili lens prosedürü kombinasyonunun optimize edilmiş sabitleri alt kısımda görüntülenir. Seçim kriterlerine uygun olan tüm olguları listeleyen Selected Cases (Seçili Olgular) öğesini inceleyin. Olguları manuel olarak dahil edin ya da çıkarın ya da Advanced Filters (Gelişmiş Filtreler) kısmında farklı seçim kriterleri belirleyin. Cerrahi profilinde kişiselleştirilmiş olan sabitleri kaydetmek için Update Constants (Sabitleri Güncelle) öğesine basın. Optimize edilen SIA, A sabiti optimizasyonu ile aynı mantıkta incelenir ve güncellenir. Cerrah profilinde kişiselleştirilmiş olan SIA yı kaydetmek için (merkezi yöntemle) Update Constants (Sabitleri Güncelle) öğesine basın. Kaydedilmiş olan kişiselleştirilmiş A sabiti, PLC (Kişiselleştirilmiş Lens Sabiti) kolonundaki Lens Procedures (Lens Prosedürleri) sekmesinde incelenebilir. Sonraki ameliyat planları için PLC dikkate alınır. Optimize edilmiş SIA Astigmatism Pref. (Astigmatizm Tercihleri) sekmesinde incelenebilir. Sonraki ameliyat planları için optimize edilmiş SIA dikkate alınır.

9 YALNIZCA VERIFEYE Lynk KULLANICILARI: VERION Görme Planlayıcı ve AnalyzOR bağlantısı Alcon Saha Servisi Mühendisi (FSE) tarafından kurulur. Doğru Practice (Uygulama) seçiminin Oturum Açma ekranındaki açılır listeden seçilmesi gerekir. Yapılandırmayı doğrulamak için ADMIN olarak oturum açın. General (Genel) sekmesinde, FSE nin atadığı Practice (Uygulama) ve Facility (Tesis) öğelerini izleyin. Her iki cihazın cerrah profillerinin birbirine doğru haritalanması gereklidir. Users (Kullanıcılar) sekmesindeki Merged Surgeons (Birleştirilmiş Cerrahlar) alanında yer alan atamaları izleyin. Bunlar doğru değilse, her bir tarafta tanımlanmış olan kullanıcıları eşleştirin. Doğru çiftleri seçin ve Match (Eşleştir) butonuna basın ya da Auto Match (Otomatik Eşleştirme) özelliğini kullanın. Hatalı eşleşmeleri listeden girişi seçerek kaldırın ve ardından Delete Match (Eşleştirmeyi Sil) butonuna basın. Tanımlanmış olan IOL Master gibi harici cihazların VLynk Cihazlarına haritalanması gerekir. Devices (Cihazlar) sekmesinde, Device Mapping (Cihaz Haritalama) öğesini seçin ve VLynk Cihazlarını ve karşılık gelen Verion Cihazlarını eşleştirin. İş akışı, kullanıcı eşleştirme diyalog penceresindeki akışla aynıdır. Haritalanan cihazlar Merged Devices (Birleştirilmiş Cihazlar) alanında görüntülenir. AnalyzOR cihazına yapılan dosya aktarımı her kullanıcı profile için ayrı ayrı yapılır. Kullanıcının Preferences (Tercihler) alanında, Application (Uygulama) sekmesini seçin ve Import/Export Settings (İçe/Dışa Aktarma Ayarları) alanındaki ORA Cloud onay kutucuğunun etkin olup olmadığına bakın.

VERION TM Referans Ünite Hızlı Kılavuz Ölçüm Modülü (Yazılım Sürümü 3.1)

VERION TM Referans Ünite Hızlı Kılavuz Ölçüm Modülü (Yazılım Sürümü 3.1) Cihaz Kalibrasyonu 1. Adım Kalibrasyon hedefi yüzeyinin temiz ve çiziksiz olduğundan emin olun. Kalibrasyon hedefini baş desteği kızakları arasına takın. Ortam ışığını kısarak kalibrasyon çemberinin reflekssiz

Detaylı

VERION Referans Ünite Kullanım Kılavuzu. Kısım II: Görme Planlayıcı. Yazılım Sürümü

VERION Referans Ünite Kullanım Kılavuzu. Kısım II: Görme Planlayıcı. Yazılım Sürümü VERION Referans Ünite Kullanım Kılavuzu Kısım II: Görme Planlayıcı Yazılım Sürümü 3.1 2017-11-28 İçindekiler İçindekiler... 1 1. Giriş... 1 2. Kısaltmalar ve Semboller... 2 3. Kullanım Gereklilikleri...

Detaylı

VERION TM Dijital İşaretleyici L Hızlı Kılavuz (Yazılım Sürümü 3.1)

VERION TM Dijital İşaretleyici L Hızlı Kılavuz (Yazılım Sürümü 3.1) LENSX LAZERİN VE DİJİTAL İŞARETLEYİCİ L NİN HAZIRLANMASI LenSx User Login (Kullanıcı Girişi) ekranında Treatment (Tedavi) Cataract (Katarakt) öğelerini seçin. LenSx lazerdeki Link (Bağlantı) özelliğini

Detaylı

VERION TM Dijital İşaretleyici M Hızlı Kılavuz (Yazılım Sürümü 3.1)

VERION TM Dijital İşaretleyici M Hızlı Kılavuz (Yazılım Sürümü 3.1) KAMERA VE MID KALİBRASYON Kalibrasyon kontrolü her başarısız olduğunda cihaz kalibre edilmelidir! Uygulamada ADMIN olarak oturum açın, şifre kısmına ADMIN yazın. Options (Seçenekler) ekranında Calibrate

Detaylı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı

Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı Welch Allyn Connex Spot Monitör Hızlı Başvuru Kartı İçindekiler Güç düğmesi...2 Power down (Kapat) düğmesi...2 Oturum açma ve profil seçme...2 Pil durumu...2 Profilin değiştirilmesi...2 Blood pressure

Detaylı

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU ARACI TANIMLA Microcat Live tarafından desteklenen Nissan EPC en üst düzey parça satış sistemi sunar. Başlamak için, ana ekranlara göz atın. Araç Arama Araç

Detaylı

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. NAKLİYE HİZMET GRUBU... 5 3.1 NAKLİYE İŞLEMLERİ SEÇİM... 5 3.1.1 Nakliye Hizmet Grubu Talep - Cevap

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

United Security. Canlı İzleme

United Security. Canlı İzleme R Canlı İzleme Yukarıda anlatılan sihirbaz ekranı kapandıktan sonra, aşağıda gösterildiği şekilde bölünmüş bir ekranla karşılaşacaksınız. Kameralardan birine çift tıklayarak o kamerayı tam ekran olarak

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Amway Türkiye Grup Haritası Aracı. Grup Haritası Aracı. www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır.

Amway Türkiye Grup Haritası Aracı. Grup Haritası Aracı. www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır. Grup Haritası Aracı www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır. İçindekiler: Giriş sayfa 1 Grup Haritası Erişim sayfa 2 Grup Haritasını Görüntüleme sayfa 3 Araç Çubuğu Simgeleri sayfa 5 Sütunlar

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

Web Labaratuar Modulu

Web Labaratuar Modulu Web Labaratuar Modulu http://212.156.99.42:777/mlis Linkini web tarayıcıların(google Chrome tercih sebebi) adres satırına linki yazıp Enter butonu tıklanır. Kullanıcı ekranı karşımıza gelir. Karşımıza

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017

Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri. Mart 2017 Bireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım & Logo İnsan Kaynakları Ürün Geliştirmeleri Mart 2017 BİREYSEL EMEKLİLİK OTOMATİK KATILIM UYGULAMASI Bordro Plus BES Otomatik Katılım Bordro Plus 4.41.01.00

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU

AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU Sayfa 1/11 AKILLI KÜRSÜ KULLANIM KILAVUZU 26.01.2017 Sayfa 2/11 Akıllı Kürsüleri Çalıştırmak Akıllı kürsüleri çalıştırabilmek için her bir kürsünün hemen yan tarafında bulunan şifre giriş panelinden yararlanılır.

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu

OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu Tuşlar OTDR Testi Hızlı Referans Kılavuzu Tuş Ad Tuş Fonksiyonu Güç OTDR'yi açmak veya kapatmak için basın ve basılı tutun (yaklaşık 1 san.) Test ve Muayene veya VFL Menu L ve R Sekme tuşları Ok tuşları

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma

1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma 1. Kurulum ve ilk kez çalıştırma SignArt Client Kur dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatın. Kurulum bitene kadar Đleri/Nextdüğmesine basarak tüm adımları takip edin. Kurulum tamamlandıktan sonra başlat

Detaylı

Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz

Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz Emerald insight tan en iyi şekilde yararlanma rehberiniz Aşağıdaki başlıklarda adım adım rehberlik: Bir hesap oluşturma - Emerald Insight için kendi kullanıcı hesabınızın oluşturulması Arama ve gözden

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇAĞRI SİSTEMİ UYGULAMASI GENEL TANITIM Muhasebat Genel Müdürlüğü Çağrı Sistemi uygulamasıyla Kimlik Yönetimi Sorunları Say 2000i Yetkilendirme Sorunları KBS Yetkilendirme Sorunları

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçidekiler Adım Adım Kılavuz......2-7 Ekran Kılavuzu.....8-11 Turkish Version 2.0 JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Uygulamaya Giriş İnternet tarayıcınızı açıp https://epc.jlr-apps.com/

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No.

Kullanıcı Ayarları. Resim 89. United Security. Kullanici Adi Seviye Etkin. No. Kullanıcı Ayarları kayıt cihazınız 1 adet tam yetkili yönetici (Admin) ve buna ilaveten 6 adet kullanıcıyı desteklemektedir. Kullanıcıları görüntülemek için; Cihazınızın [Ana Menü] => [Sistem] =>[Kullanıcılar]

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER

İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER İSTİHDAM VE SOSYAL UYUM İÇİN DİJİTAL BECERİLER Proje Referans No: 2015-1-TR01-KA201-021424 Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union Elektronik Tablo Görevi Öğrenme Sayfaları İstihdam ve

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ OTOMASYON PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI EYLÜL 2016 1 Bu kılavuzda yazılı bilgiler Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Bilgi İşlem Otomasyonu dahilinde kullanılan

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

E-PERFORMANS SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER Referans No: İKD.1-KK-001 İlk Yayım Tarihi: 09.09.2015 Revizyon Tarihi / No: 01.07.2016/01 Doküman Sahibi Departman: Ücret Yönetimi ve Raporlama Bölümü Yayımlayan Departman: Organizasyon ve

Detaylı

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014

Fatura Dosyalarını Yükleme ile ilgili Detaylar. 14 Temmuz 2014 14 Temmuz 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Gelen e-fatura Dosyalarının Transferi Firmalara tedarikçilerinden veya hizmet aldıkları firmalardan gelen e-faturalar,

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

Aİ LE DURUM VE Aİ LE YARDİM Bİ LDİ Rİ Mİ Nİ N E-DEVLET U ZERİ NDEN GO NDERİ LMESİ NE İ Lİ ŞKİ N UYGULAMA KİLAVUZU

Aİ LE DURUM VE Aİ LE YARDİM Bİ LDİ Rİ Mİ Nİ N E-DEVLET U ZERİ NDEN GO NDERİ LMESİ NE İ Lİ ŞKİ N UYGULAMA KİLAVUZU Aİ LE DURUM VE Aİ LE YARDİM Bİ LDİ Rİ Mİ Nİ N E-DEVLET U ZERİ NDEN GO NDERİ LMESİ NE İ Lİ ŞKİ N UYGULAMA KİLAVUZU Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Yazılımları Dairesi Bu kılavuz Aile Durum Bildirimi

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Çınar bilgisayar çelik kapı üretim otomasyonu kullanım kılavuzu ( Sürüm-2015-02/260)

Çınar bilgisayar çelik kapı üretim otomasyonu kullanım kılavuzu ( Sürüm-2015-02/260) Çınar bilgisayar çelik kapı üretim otomasyonu kullanım kılavuzu ( Sürüm-2015-02/260) Programın çalışması için kurulumun mutlaka ana dizinde cinar klasörünün içinde olması gerekmektedir. (C:\CINAR\xxx veya

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V )

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V ) RADYO RTK REFERANS (SABİT) KURULUMU FieldGenius, radyo modem donanımı bulunduran GNSS alıcılarını RTK yöntemi üzerinden kontrol edebilir. Koordinatları bilinen bir jeodezik yer kontrol noktasına sehpa

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ 1. Google Chrome Tarama Verilerini Temizleme Google Chrome menü butonu Ayarlar sekmesine tıklanır.(görüntü 1)

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı : Cari hesap, Kasa, Banka, Vergi, Hizmet, Stok, Döviz, Çek&Senet Master Tanımlarında kullanılan kod listesi ekran yapıları temel olarak aynı olmasına rağmen aşağıda kırmızı belirteçle gösterildiği gibi

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI (EBYS) ELEKTRONİK İMZA İLE EVRAK İMZALAMA KULLANICI KILAVUZU 2015 ARALIK I 1. İçindekiler 1.1 Paraf Bekleyenler... - 1-1.2 İmza Bekleyenler... - 2-1.3 e-imzalama İşlemi... - 4-1.4

Detaylı

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Model: P2715Q/P2415Q Regulatory model: P2715Qt/P2415Qb NOT: NOT, bilgisayarınızdan daha iyi yararlanmanız için yardımcı olan önemli bilgileri

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

AYDES PROJESİ. ULUSAL ve ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ. ULUSAL ve ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ ULUSAL ve ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. ULUSAL VE ULUSLARARASI NAKDİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU... 5 3.1 ULUSAL VE ULUSLARARASI

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Konu : 6.8.2.6 Versiyon Güncellemesi Hakkında Tarih : 22.04.2014 Sayı :00014/22022014 TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Partner Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER Hukuk Partner Rapor Modülü... 3 Bir Raporu Çalıştırmak... 4 Rapor Serbest

Detaylı

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU SABİT KIYMET YÖNETİMİ ADRESİ https://sabitkiymet.defterbeyan.gov.tr/auth/login BİLGİLENDİRME Söz konusu modül 1/1/2019 tarihine kadar deneme

Detaylı

Ulukom Devir İşlemleri

Ulukom Devir İşlemleri Devir İşlemleri Ulukom Devir İşlemleri 31-12-2016 Değerli Ulukom OpenEdge Sistemi Kullanıcıları, Bu dökümanda yeni yıl için devir işlemleri ve yeni firma açma işlemleri anlatılmaktadır. DEVİR İŞLEMLERİNE

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

Kısa kılavuz LQS App (Orijinal kullanım kılavuzunun çevirisi) Doküman versiyonu: 1.2. App versiyonu LQS Bu doküman hakkında

Kısa kılavuz LQS App (Orijinal kullanım kılavuzunun çevirisi) Doküman versiyonu: 1.2. App versiyonu LQS Bu doküman hakkında Kısa kılavuz LQS App (Orijinal kullanım kılavuzunun çevirisi) Doküman versiyonu: 1.2 App versiyonu LQS 1.1.20.0 Bu doküman hakkında Bu kısa kılavuzda aşağıdaki konulara ilişkin en önemli adımlar açıklanmıştır:

Detaylı

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU

SAĞLIK KURULU ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU ENGELLİ RAPORU S İ SO F T S AĞ L I K BİLGİ Sİ S T EMLERİ 2 0 1 9 - AN K AR A ENGELLİ RAPORU Sayfa No : 2 / 18 DEĞİŞİKLİK NO TARİH YAYIN VE DEĞİŞİKLİK İÇERİĞİ DEĞİŞİKLİK YAPAN 00 28.03.2019 Doküman oluşturuldu.

Detaylı

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM

LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM LUCA DEFTER BEYAN SİSTEMİ GENEL ANLATIM 01.01.2018 Tarihinde Serbest Meslek Kazanç elde eden mükelleflerinin zorunlu olarak geçmek zorunda oldukları Defter Beyan sistemine LUCA'da yapmış olduğunuz kayıtlarınız

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı

HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı HSE Radar İş Sağlığı ve Güvenliği Yazılımı E-Reçete Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.2.45.0 Doküman No: AGR.GUI.O.002E/T.REV1 Doküman Tipi: Eğitim Dokümanı Başlık: HSE Radar Eğitim Yönetimi Modülü

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu

Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Talep ve Şikayet Geri Dönüş Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 16.01.2012 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 16.01.2012 1 Dilek Güzel

Detaylı

1) Radyoloji Modülü İstem Kabul formunda cihaz seçimi yapılmamışsa kabulün engellenmesi (280)

1) Radyoloji Modülü İstem Kabul formunda cihaz seçimi yapılmamışsa kabulün engellenmesi (280) yo Sayfa 1 1) Radyoloji Modülü İstem Kabul formunda cihaz seçimi yapılmamışsa kabulün engellenmesi (280) Radyoloji / İstem Kabul ekranında, işlemler sorgulandıktan sonra İsteme Bağlı Hizmetler alanında

Detaylı

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Burcu Altay Ünvan: Yazılım Geliştirme Danışmanı Döküman versiyonu: 1.1 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama

Detaylı

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012

AKINSOFT Web Emlak. Yardım Dosyası. Copyright 2011 AKINSOFT. Sayfa 1. Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 03.08.2012 Sayfa 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı emlakçılar için geliştirilmiş web ara yüzü ile çalışan programdır.

Detaylı

VERİ TABANI UYGULAMALARI

VERİ TABANI UYGULAMALARI V. Ünite VERİ TABANI UYGULAMALARI A. BAŞLANGIÇ B. BİR VERİ TABANI YARATMA C. FORMLARIN KULLANIMI D. BİLGİYE ERİŞİM E. RAPORLAMA 127 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Veri tabanı programları hangi amaç için

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı