WORLD TRAVEL MARKET (WTM) 2-5 KASIM 2015 TURİZM FUAR RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WORLD TRAVEL MARKET (WTM) 2-5 KASIM 2015 TURİZM FUAR RAPORU"

Transkript

1 WORLD TRAVEL MARKET (WTM) 2-5 KASIM 2015 TURİZM FUAR RAPORU

2 katılmaktadır. WORLD TRAVEL MARKET - LONDRA 1980 den bu yana İngiltere nin başkenti Londra da gerçekleştirilen World Travel Market (WTM) turizm fuarı bu yıl 2-5 Kasım tarihleri arasında kapılarını 36. Kez kapılarını açtı. Londra nın Excel bölgesinde yer alan fuar metrekarelik alan ile Reed Travel exhibition tarafından organize edilmektedir. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan WTM Londra Turizm Fuarı'na 186 ülke ve 50 binin üzerinde profesyonel Türkiye ye en çok turist gönderen üçüncü ülke olan İngiltere, bölgemize bakıldığında ise birinci sırada yer almaktadır, bu da İngiltere pazarını bölgemiz açısından daha da önemli kılmaktadır. Fuara katılan Türk turizmciler 2016 yılı beklentileri konusunda temkinli bir yaklaşım sergilerken, yabancı tur operatörler de bu yaklaşımı destekler nitelikte bir duruş sergilemektedirler. Dört günlük fuar boyunca ilk üç günde sadece sektör profesyonellerine açık iken son gün olan dördüncü günde ise dışardan katılan ziyaretçilere açık olmaktadır. Fuara katılımcı profili, Oteller, Havayolları, Havalimanları, Finansal Hizmetler, Destinasyonlar, Etkinlik Düzenleme Hizmetleri, Ulusal Turizm Kuruluşları, Uluslararası Toplantı ve Konferans Düzenleyicileri,turizm sektöründe Teknoloji Firmaları, Bilet Acenteleri, Turlar ve Ticari Birlikler olarak fuarda yer almaktadır. Odamızı temsilen fuara, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Mutlu AYHAN, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet ERGÜCÜ ve Eğitim Proje Danışmanlık birim sorumlusu Eylem Miray APAK katıldılar. HAZIRLIK: Fuar öncesi, Ağustos ayında stant kiralanması ve fuar desteği konusunda Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yazışmalar ve görüşmeler yapılmıştır. Resmi taleplerimize olumlu yanıt aldıktan sonra, ve Facebook hesabımızdan üyelerimize duyuru yapılarak Fuara tanıtım materyali götürmek isteyenlerin Odamıza başvurması çağrısında bulunulmuştur. Odamız da destinasyon olarak Marmaris in tanıtımında ne tür faaliyetler yürütmesi gerektiğini tartışmak üzere, Marmaris Belediyesi, GETOB ve TÜRSAB ile Ekim ayında 4 adet toplantı gerçekleştirilmiştir..

3 1 Kasım günü EXCEL Fuar Alanı na gidilerek hem GEKA hem de Turizm Bakanlığında yer aldığımız stant alanı ziyaret edilmiş ve ertesi gün için hazırlık yapılmıştır. Fuar seminer programı incelenerek GEKA ve Bakanlık çalışanları ile fuar faaliyet planı hakkında görüşmeler yapılmıştır. Avrupa holünde yer alan Odamız, yer aldığı holdeki diğer ülkelerin hazırlıklarını inceledi. Fuarın ilk günü, hem GEKA hem de Bakanlık standında yer alarak ilçemizin tanıtımı için bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Standımızı ziyaret eden ziyaretçilere ilçemiz hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Fuarın ikinci günü, fuar programı içerisinde yer alan Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü, EuroReports ve TravelPerspective tarafından verilen seminer ve toplantılara katılındı. Bu seminerlerin ana konusu turizmde sosyal medya kullanımının önemi, turizmde yeni trendler ve turizm ekonomisiydi. Özellikle #askgudmundur, #epicestonia ve #floatinghouse kampanyaları sorumluları ile görüşmeler yapıldı. Bu kampanyaların video ve siteleri incelendi. Gün içersinde de Londra Büyükelçimiz Sayın Abdurrahman BİLGİÇ standımızı ziyaret etti. 3.günde kendi holümüzde yer alan online acenteler gezilmiş ve Marmaris destinasyonu için görüşmeler yapılmıştır. HOTELIER, VOGLR TRAVEL, ALMOSAFER, BUSY ROOMS, JANET REDLER, TRAVEL TO MARKETING, REVIEWPRO, ROOMSXML.COM, TRAVCO, REZLIVE.COM, ABREU ONLINE, LIBERTY INTERNA TIONAL TOURISM, ADONIS, SUNHOTELS görüşülen acentelerdir. Tüm firmalar Marmaris i destinasyon olarak almak istediklerini; ancak muhatap bir aracı acentenin gerekliliği ile Dalaman Havalimanına uçuş sıklığının önemini vurgulamıştır. Marmaris e yaz-kış turizm imkanı sağlayacak diğer bir turizm kolu olan engelli turizmi de fuarın gündeminde yer almıştır. Görüşmelerimiz esnasında, ACCESSIBLE TURKEY isimli firma, Marmaris te engelli turizmi için renovasyonların yapılması durumunda Marmaris e gelmek isteyen birçok yabancının olduğunu dile getirmiştir.

4 HER YÖNÜYLE MARMARİS TANITILDI Marmaris ten GEKA destekli standımızın orada bulunması yöremiz için iyi bir prestij olmakla birlikte, Rota Marmaris Projesi kapsamında kısa filmimiz sürekli gösterimde oldu. Marmaris in sadece deniz, kum güneş değil, köyleriyle, tarihiyle, inanç turizmiyle, gastronomi gibi bütün yönleriyle Marmaris i en iyi şekilde beraberimizde götürdüğümüz materyaller ile destekleyerek tanıtımını greçekleştirdik. Odamız olarak fuarda online acenteleri ziyaret ettik. Bunlara Marmaris i anlatarak bu acentelerin iletişim bilgilerini aldık. Bu bilgileri üyelerimize önümüzdeki günlerde duyuracağız. Böylece odamız vasıtasıyla bölgemizdeki turizmciler bu operatörlerle iletişim haline geçmiş olacak. BİSİKLET TURİZMİ Fuarda daha sonra bisiklet turizmi yapan yabancı tur temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Bununla ilgili Marmaris te yeni bir Pazar oluşacaktır. Bu tur şirketleriyle görüşmelerimiz Odamız bünyesinde devam etmektedir. Kendilerini buradaki otelciler ve acentecilerle buluşturup bisiklet turizminin başlaması konusunda yol kat edeceğimizi düşünüyoruz.

5 ENGELLİ TURİZMİ İÇİN TALEP VAR Fuarda gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler çerçevesinde, farklı bir sektör olan engellilere yönelik büyük bir talep olduğu ve bu konuda büyük bütçe ayrılması dikkat çekti. Ancak Marmaris te böyle bir tesisimiz yok. Bu şirketlerin Marmaris te böyle bir tesis talepleri oluşmakta. Marmaris e böyle tesisler yapılarak engelli turizmi kazandırılabilir ve bu konuda, Otelcilik sektöründe faaliyet gösteren sektör üyeleri Avrupa Birliği desteklerinden faydalanarak tesislerini engelli misafirlerin kullanımına uygun hale getirmektedirler ve bu konuda ki talebin memnuniyet verici olduğunu dile getirmektedir. CRUISE SEFERLERİ TEHLİKEDE Cruise gemileri ile ilgili 2016 yılı ve sonrası pek parlak gözükmemektedir. Özellikle yetkililerin,marmaris in Mısır a giden yolcu gemileri için bir uğrak limanı olduğu ve Mısır a yapılan cruise seferleri iptal olduğu için Marmaris e artık uğranılmayacağı belirtilmiştir.. Marmaris in Efes, Selçuk gibi tam olarak bir destinasyonu olmadığını belirten yetkililer Marmaris in bu konuda ki zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılmasının cruise seferlerinin rotasına tekrar Marmaris e eklenmesi açısından önem arz ettiğinin altını çizmektedirler. Odamız beşi bir yerde projeleri içersinde yer alan Kameriye kilisesi ve Amos antik kenti projelerinin hayata geçmesi tekrar Cruise seferlerinin Marmaris e kazandırılması konusunda en önemli avantajımız olacaktır. UÇAKLARDA MARMARİS FİLMİ Rota Marmaris kapsamında çekilen kısa tanıtım filminin uluslararası uçuşlarda yolculara gösterilmesi konusunda firmalarla halen görüşmeler sürmekte olup önümüzdeki dönemlerde Marmaris tanıtım filminin uluslararası uçaklarda yolculara izletilecektir..

6 İNGİLTERE TURİZM İSTATİSTİKLERİ Tatile çıkan İngiliz vatandaşlarının Destinasyon eğilimi; Tüm Ziyaretler (1000) Avrupa (1000) Kuzey amerika (1000) Diğer Ülkeler (1000) Ekim Ocak Nisan Temmuz Ekim Ocak Nisan Temmuz Ekim Tüm Ziyaretler (1000) Avrupa (1000) Kuzey amerika (1000) Diğer Ülkeler (1000)

7 YAPILAN İKİLİ GÖRÜŞMELER VE İŞ BİRLİĞİ TALEPLERİ 2 5 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen World Travel Market Turizm fuarında Marmaris Ticaret Odası olarak gerek standımıza gelip bizi ziyaret eden gerekse bizim stantlarında ziyaret ettiğimiz acenta ve turizm otoriterleri ile yaptığımız ikili görüşme detayları ve iletlşim bilgileri aşağıda yer almaktadır. Not: iletişim bilgileri ve detayları aşağıda belirtilen acenta ve turizm otoriteleri Marmaris Ticaret Odası güvencesi altında değil, sadece üyelerimize duyuru niteliği taşımaktadır. Avustralya, Hindistan, BAE, İngiltere, ABD Firma: roomsxml.com Yetkili: Diptiman Dewan Tel: diptiman.dewan@roomsxml.com Web: Rusya Firma: sletat.ru Yetkili: Anton Gorbachev Tel: hotelier@sletat.ru Web: Türkiye, Fas, BAE Firma: adonis.com Yetkili: Mine Tüysüzoğlu Tel: mine@adonis.com Web: Yunanistan, Malta, Bulgaristan, Romenya Firma: sunhotels Yetkili: Andy Efstathious Tel: andy.efstathious@sunhotels.com Web: Portekiz, İspanya Firma: abreu.online Yetkili: - Tel: uksales@abreuonline.com Web: Çek Cumhuriyeti Firma: Liberty İnternational Tourism Yetkili: Mario Enzesberger

8 Tel: Web: İngltere Firma: Travco Yetkili: Andrew Moore Tel: Web: Ürdün, Katar, Hindistan, BAE, Güney Afrika Firma: rezlive.com Yetkili: S.M. Abbas Tel: Web: Malta Firma: busy Rooms Yetkili:- Tel: Web: ENGELLİ TURİZMİ Firma: Accessible Turkey Yetkili:- Evren Yaylım Tel: evren@fhs.com Web: BİSİKLET TURİZMİ Firma: Custard Magazine Yetkili:- David Pearce Tel: david@custardmag.com Web: Custard magazine, gastronomi ve seyahat üzerine yayın yapan bir dergi, takipcileri arasında önemli bir kısmı bisikletleri ile seyahat eden bir kesime hitap ediyor. Fuarda stantımızı ziyaret ederek Marmaris ve Bölgemiz hakında kapsamlı bilgi verdiğimiz dergi editörlerinden ve bisiklet turu organizatörlerinde David Pearce ile gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler neticesinde, Marmaris e davet ederek, buradaki otelciler ve acentecilerle buluşturup bisiklet turizminin başlaması konusunda yol kat edeceğimizi düşünüyoruz.

9 Dergi son sayısında Cycling in Italy başlığı ile yer verdiği yazısında takipcilerini İtalya da bisiklet kullanmanın bölge özellikleri ile beraber anlatmaktadır. World Travel Market turizm fuarı 2016 yılında Kasım tarihlerin arasında gerçekleştirilecek.

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR Bu yıl 10 13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir in yeni fuar alanı olan FUAR İZMİR de kapılarını katılımcılara ve ziyaretcilere

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü 3-6 KASIM 2014 WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

FUARA BAKIŞ (2015) 13.463 m 2 Sergi Alanı. 31 Ülkeden 1.008 Katılımcı. 64 Ülkeden 33.688 Ziyaretçi

FUARA BAKIŞ (2015) 13.463 m 2 Sergi Alanı. 31 Ülkeden 1.008 Katılımcı. 64 Ülkeden 33.688 Ziyaretçi Türkiye nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan TRAVEL TURKEY İZMİR Turizm Fuar ve Kongresi, 8-11 Aralık 2016 tarihlerinden kapılarını 10.kez dünya turimine açıyor. İZFAŞ ve Türkiye

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Arjantin Turizm Fuarı Güney Amerika nın en önemli turizm fuarlarından biri olan FIT Arjantin Turizm Fuarı bu yıl 23. Kez Buenos Aires

Detaylı

29 Ocak EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı İSTANBUL

29 Ocak EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı İSTANBUL 29 Ocak 2016 EMITT 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Uçak Organizasyonu ve Stand Katılımı I. EMITT TURİZM FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİ İSTANBUL Emitt Fuarı, ilk olarak 1997 yılında Voyager

Detaylı

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1 TÜRKİYE NİN HOLLANDA TURİZM PAZAR PAYI 16.8 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Hollanda, nüfusuna oranla en çok tatile çıkan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Konseyi Resmi İstatistik Dairesi

Detaylı

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018

FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA OCAK 2018 FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 HAZIRLAYAN: AYŞEGÜL SELÇUKİ- Müze Sorumlusu/Arkeolog FITUR MADRİD TURİZM FUARI MADRİD/İSPANYA 17-21 OCAK 2018 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki-Müze Sorumlusu/Arkeolog

Detaylı

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU 20 23 EYLÜL 2016 PARİS / FRANSA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM Top Resa Turizm Fuarı, 20 23 Eylül

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU

FAALİYET BİLGİ RAPORU FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı Turizm Fuarı Messe Berlin GmbH Berlin-ALMANYA

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Sırbistan ın Başkenti Belgrad

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Kruvaziyer dünyasını bir araya getiren en büyük fuar olma özelliğine sahip ve 29. kez düzenlenen Cruise Shipping

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU

FAALİYET BİLGİ RAPORU FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Moskova Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Faaliyetin Konusu Turizm Fuarı ITE LLC Moscow (Organizatör) Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) (Moskova

Detaylı

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU FITUR 2015 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB FITUR 2015 TURİZM FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 28 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında İspanya nın başkenti

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

RAKAMLARLA DÜNYA, TÜRKİYE VE İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ

RAKAMLARLA DÜNYA, TÜRKİYE VE İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş / İzmir Ticaret Odası Kruvaziyer Sorumlusu Uzman RAKAMLARLA DÜNYA, VE İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, Büyüme

Detaylı

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ 2010 TURİZM HABER BÜLTENİ 11 Kasım 2010 TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ Türkiye Seyahat Acenteleri ve Rehberler Meclisi Türkiye Turizm Meclisi 11/11/2010 TOBB 1 İNGİLTERE'DEKİ TURİZM OSKARINI TÜRK OTELİ KAZANDI

Detaylı

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) 2012 ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı Turizm Fuarı Messe Berlin GmbH

Detaylı

BERLİN, ALMANYA MART 2018

BERLİN, ALMANYA MART 2018 ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 07-11 MART 2018 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu-Arkeolog ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 07-11

Detaylı

BIT MİLANO 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

BIT MİLANO 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BIT MİLANO 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU AR-GE BİRİMİ TÜRSAB BIT MİLANO 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 13-15 Şubat tarihleri arasında İtalya nın Milano kentinde

Detaylı

T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği İNGİLTERE 2006 YAZ REZERVASYONLARI. Dönem: 1 Mayı s 2005-31 Mayı s 2006

T.C. LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği İNGİLTERE 2006 YAZ REZERVASYONLARI. Dönem: 1 Mayı s 2005-31 Mayı s 2006 TC LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Dönem: 1 Mayı s 2005-31 Mayı s 2006 ÖZET REZERVASYON SAYISI DESTİNASYONLAR ORTALAMA FİYATLAR TATİL YÖRELERİ-TÜRKİYE 2005 YAZ SEZONU Turkish Culture

Detaylı

ITB BERLİN TURİZM BORSASI RAPORU 9-13 MART 2011

ITB BERLİN TURİZM BORSASI RAPORU 9-13 MART 2011 ITB BERLİN TURİZM BORSASI RAPORU 9-13 MART 2011 Hazırlayan: Ayşegül ÖZBEK ŞANLIURFA YATIRIM DESTEK OFİSİ UZMANI 1 FUAR KİMLİĞİ Fuar Tarihi : 9-13.03.2011 Fuar Yeri : Berlin, ALMANYA Fuar Alanı : Messe

Detaylı

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme 14-16 Mart 2017 tarihleri arasında Rusya Federasyonu nun başkenti Moskova'da 24.sü düzenlenen MITT'2017 Seyahat ve Turizm Fuarı'na 192 bölgeden 1800 kurum ve kuruluş

Detaylı

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 27.02-02.03.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-19:00 Ziyaretçi Sayısı 62.500 Dağıtılan Malzemeler 1. İstanbul Guide 2014

Detaylı

İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirmesi

İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirmesi İstanbul Otellerinin 360 Derece Değerlendirmesi Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Burçin Hatipoğlu Maria Dolores Alvarez Kıvanç İnelmen Dilek Ünalan Değerlendirme... İnsan Kaynağına Yatırım

Detaylı

Amacımız, Alternatif ve kişiye özel projelerimiz ile işletmenizi, hedef müşterinize en kısa ve ekonomik yoldan ulaştırmaktır.

Amacımız, Alternatif ve kişiye özel projelerimiz ile işletmenizi, hedef müşterinize en kısa ve ekonomik yoldan ulaştırmaktır. Amacımız, Alternatif ve kişiye özel projelerimiz ile işletmenizi, hedef müşterinize en kısa ve ekonomik yoldan ulaştırmaktır. ÇÖZÜMLERİMİZ TSS TEMSİLCİLİĞİ YURT DIŞI REKLAM VE PAZARLAMA TURİZM YATIRIM

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı. AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES KKTC, AZERBAYCAN'DA TANITILDI - 06.12.2016 6 Aralık 2016 kibrispostasi.com Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde

Detaylı

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 12-17 Ocak tarihleri arasında Hollanda nın Utrecht kentinde gerçekleştirilen Vakantiebeurs

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

42. İzmir ayakkabı ve çanta fuarı. 42 nd İzmir footwear and bags fair. Fuar Sonuç Raporu ekim october 2017

42. İzmir ayakkabı ve çanta fuarı. 42 nd İzmir footwear and bags fair. Fuar Sonuç Raporu ekim october 2017 42. İzmir ayakkabı ve çanta fuarı 42 nd İzmir footwear and bags fair Fuar Sonuç Raporu 17-20 ekim october 2017 SHOEXPO nun Size Sundukları B2B Eşleştirme Programı Hosted Buyer Programı kapsamında gerçekleştirilen

Detaylı

22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog 22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog 1 22-25 EYLÜL 2016 JATA TURİZM FUARI TOKYO-JAPONYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI 4-7 MAYIS 2015

ATM DUBAİ TURİZM FUARI 4-7 MAYIS 2015 ATM DUBAİ TURİZM FUARI 4-7 MAYIS 2015 AYŞEGÜL SELÇUKİ UYSAL İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ SORUMLUSU/ARKEOLOG 1 4-7 MAYIS 2015 ATM DUBAİ TURİZM FUARI BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ETİK Exclusive WTM Londra 2018 Raporu

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ETİK Exclusive WTM Londra 2018 Raporu Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ETİK Exclusive WTM Londra 2018 Raporu WTM de yeni trendler tanıtıldı İngiltere nin başkenti Londra düzenlenen World Travel Market (Dünya Seyahat Fuarı),

Detaylı

9. Turizm Fuar ve Kongresi. . fuarizmir 10-13 ARALIK FUAR SONUÇ RAPORU. Organizatörler:

9. Turizm Fuar ve Kongresi. . fuarizmir 10-13 ARALIK FUAR SONUÇ RAPORU. Organizatörler: 9. Turizm Fuar ve Kongresi 10-13 ARALIK. fuarizmir FUAR SONUÇ RAPORU Organizatörler: Türkiye nin turizm sektöründeki en önemli buluşma noktalarından biri olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi;

Detaylı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı 2014-2015 Turizm Fuarları Dönemine 23-26 Eylül 2014 tarihleri arasında Paris te düzenlenen IFTM Top Resa Turizm Fuarı ile adım attı.

Detaylı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı

TÜRK TURİZMİ. Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı TÜRK TURİZMİ Necip Boz TOBB Turizm Meclisi Danışmanı 2 45.000.000,00 40.000.000,00 35.000.000,00 30.000.000,00 25.000.000,00 20.000.000,00 15.000.000,00 10.000.000,00 5.000.000,00 Turizm Gelirleri ve Turist

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 r 2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 AYŞEGÜL SELÇUKİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ SORUMLUSU/ARKEOLOG 25.03.2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir

Detaylı

TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB AITF BAKÜ 2017 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Siyasi ve ekonomik ilişkiler açısından Türkiye nin en olumlu diyaloğa sahip bulunduğu ülkeler arasında yer alan Azerbaycan, Türkiye ye gönderdiği turist

Detaylı

TURİZMCİLERİN BÜYÜK BULUŞMASI 5 ARALIK TA İZMİR'DE BAŞLIYOR

TURİZMCİLERİN BÜYÜK BULUŞMASI 5 ARALIK TA İZMİR'DE BAŞLIYOR TURİZMCİLERİN BÜYÜK BULUŞMASI 5 ARALIK TA İZMİR'DE BAŞLIYOR 5 8 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan TRAVEL TURKEY İZMİR 7 inciturizm Fuar & Konferansı turizm profesyonellerini İzmir de buluşturacak.

Detaylı

VAKANTIEBEURS 2015 UTRECHT TURİZM FUARI 13-18 OCAK 2015 UTRECHT / HOLLANDA

VAKANTIEBEURS 2015 UTRECHT TURİZM FUARI 13-18 OCAK 2015 UTRECHT / HOLLANDA VAKANTIEBEURS 2015 UTRECHT TURİZM FUARI 13-18 OCAK 2015 UTRECHT / HOLLANDA Hazırlayan: Paola DISIDORO Avrupa nın en önemli turizm fuarlarından biri olan VAKANTIEBEURS 2015 Utrecht Turizm Fuarı 13-18 Ocak

Detaylı

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015 contracthotelexpo.com NEDEN COHO? Nitelikli ürünler, güçlü tedarikçiler, yeni işbirlikleri için uluslararası tek platform.

Detaylı

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IT&CM FUARI 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IT&CM Şanghay Fuarı, 17-19 Nisan 2012 tarihleri arasında Shanghai World Expo (SWEECC) fuar

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2019 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2019 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2019 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 09.01.2019 13.01.2019 2020 Yılı Fuar Tarihleri 15-19 Ocak 2020 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-18:00 Ziyaretçi Sayısı

Detaylı

3. ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, EV EŞYALARI EV TEKSTİLİ FUARI

3. ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, EV EŞYALARI EV TEKSTİLİ FUARI FUAR RAPORU 05-08 Aralık 2013 Kazablanka - FAS OFEC FUAR HAKKINDA MaDecor Expo 2013 05 08 Aralık 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık, Elan Expo ve Fas'ın en büyük organizasyon şirketlerinden biri

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 27 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 333 katılımcı

Detaylı

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK 2016 UTRECHT / HOLLANDA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IMEX Fuarı (The Worldwide Exhibition for Incentive Travel, Meetings and Events) bu yıl 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

WTM Londra 2008 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

WTM Londra 2008 Turizm Fuarı Sonuç Raporu WTM Londra 2008 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 10-13 Kasım 2008 2009 Yılı Fuar Tarihleri 09-12 Kasım 2009 Ziyaretçi Sayısı 49.000 Katılan Ülke Sayısı 202 Stant Sayısı 5.550 Türkiye Standı Dağıtılan

Detaylı

Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu

Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu Hikmet DENİZ Mehmet Adnan AKSOY Haziran, 2013 2013 Batum 6. Uluslararası Turizm ve Otel Ekipmanları Fuarı Raporu 1. Fuar Künyesi Fuar Alanı

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

NEW DESTINATION BLACK SEA

NEW DESTINATION BLACK SEA 16-18 Nisan 2014 tarihleri arasında NEW DESTINATION BLACK SEA konferansı Trabzon da düzenlenecektir. İş bu konferans Türkiye Karadeniz bölgesinde ilk kez gerçekleştirilecektir. Karadeniz bölgesinde reel

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU

TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU TÜRSAB UITT KİEV 2016 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 30 Mart 1 Nisan tarihleri arasında Ukrayna nın başkenti Kiev de 22 inci kez gerçekleştirilen UITT

Detaylı

ÖZTÜRK: TURİZM BÖLGELERİNE DİREK UÇUŞ ŞART

ÖZTÜRK: TURİZM BÖLGELERİNE DİREK UÇUŞ ŞART ÖZTÜRK: TURİZM BÖLGELERİNE DİREK UÇUŞ ŞART ÖZTÜRK TURİZİMDE YÜZDE 40 KAYIP BEKLEMİYORUZ Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Bodrum İlçe başkanı Çiğdem Demiralp, BODER ve TÜRSAB Başkanları ile bir

Detaylı

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight. BASIN BÜLTENİ Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.com Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

BERLİN, ALMANYA MART 2017

BERLİN, ALMANYA MART 2017 ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12 MART 2017 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu-Arkeolog ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12

Detaylı

GSYH (2016)* KİŞİBAŞINA DÜŞEN GELİR (2015)* İŞSİZLİK ORANI

GSYH (2016)* KİŞİBAŞINA DÜŞEN GELİR (2015)* İŞSİZLİK ORANI Rusya nın başkenti Moskova da bu yıl 24 üncü kez gerçekleştirilen MITT - Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı 14-16 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz nedeniyle

Detaylı

World Travel Market 2013 Katılım Bilgileri

World Travel Market 2013 Katılım Bilgileri World Travel Market 2013 Katılım Bilgileri 4-7 Kasım 2013 tarihleri arasında Londra-Excel Fuar alanında gerçekleşecek olan World Travel Market Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına Türkiye standında katılmak

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015

WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015 WTM LONDRA 2-5 Kasım 2015 FUAR&PAZAR DEĞERLENDİRMESİ HAZIRLAYAN: AKTOB TANITIM BİRİMİ Kaynaklar; T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı UNWTO WTM WORLD TRAVEL MARKET YILIN İLK BÜYÜK TURİZM FUARI WTM, TÜM YILI

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

SAĞLIK KOMİTESİ SUNUM

SAĞLIK KOMİTESİ SUNUM SAĞLIK KOMİTESİ SUNUM BAŞLIKLARLA TÜRSAB TÜRSAB, 1972 yılında 1618 sayılı yasa ile kurulmuş ilk turizm meslek birliğidir. 01 İLK MESLEKİ BİRLİK 2013 yılında Türkiye ye gelen yabancı turistlerin yaklaşık

Detaylı

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU 2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU Fuar Hakkında IBTM World Barselona Fuarı, 29 Kasım 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Fira Gran Via Fuar Merkezi nde bu yıl 28. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Detaylı

2014 YILLIK İŞ PLANI

2014 YILLIK İŞ PLANI YILLIK İŞ PLANI Tarihi: 17.12. Doküman No: ETO-YİP--01 Sayfa No: 1 / 5 AMAÇ 1 HEDEF1.1 HİZMET ALANIMIZDA BULUNAN EDREMİT, AKÇAY, ALTINOLUK VE HAVRAN İLÇELERİNDE ÜYELERİMİZ VE HALKLA İLETİŞİMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi.

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi. 2015 YILI FAALİYET RAPORU OCAK 7 Ocak 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesi, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yapılan görüşmeler sonrasında 7 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldı. ŞUBAT 1 Şubat 2015

Detaylı

2017 YILLIK İŞ PLANI

2017 YILLIK İŞ PLANI 2017 YILLIK İŞ PLANI İLGİLİ/PERSONEL BİRİM OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK BÜTÇE FAALİYET 1.1.1.1 ISO 2-6 Ocak 2017 9001/2008 KYS Revizyonuna ilişkin her yıl

Detaylı

19. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI (EMITT) RAPORU 22-25 OCAK 2015

19. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI (EMITT) RAPORU 22-25 OCAK 2015 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI (EMITT) RAPORU 22-25 OCAK 2015 HAZIRLAYANLAR: M. Adnan AKSOY Koordinatörü Adnan TUZCU Uzmanı 1 FUAR KİMLİĞİ Fuar Tarihi : 22-25.01.2015 Fuar Yeri :

Detaylı

FUAR RAPORU ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

FUAR RAPORU ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE TEKNOLOJİLERİ FUARI FUAR RAPORU 22-25 Kasım 2013 CEZAYİR FUAR HAKKINDA ALGERIA FOODEXPO, 22 25 Kasım 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık ve Elan Expo işbirliğinde SAFEX Fuar Alanı'nda ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq q T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ KUYUMCULUK PROJESİ- JCK LAS VEGAS FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU 30 MAYIS-2 HAZİRAN 2014 HAZIRLAYAN:

Detaylı

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Gençlik Kollarının düzenlediği fidan dikme etkinliğine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI

LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI 4-7 KASIM 2013 İNGİLTERE / LONDRA WTM 2013 Londra Uluslararası Turizm Fuarı nın 34. sü 4-7 Kasım 2013 tarihleri arasında İngiltere, Londra, Excel Fuar Alanı nda gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış!

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Tarih: 19.05.2013 Sayı: 2013/09 İSMMMO nun Türkiye de Tatil ve Çalışma İstatistikleri raporuna göre Türkiye tatil günü sayısında gerilerde Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Türkiye, 34 OECD ülkesi arasında

Detaylı

ITB BERLİN 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITB BERLİN 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITB BERLİN 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU AR-GE BİRİMİ TÜRSAB ITB BERLİN 2014 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 5-9 Mart tarihleri arasında Almanya nın

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası SAUDİ AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası Suudi Arabistan, Riyad Uluslararası Fuar Merkezi (2-5 Ekim 2016) SAUDİ AGROFOOD 2015 ULUSLARARASI GIDA FUARI A. SAUDİ AGRO FOOD 2016 Uluslararası

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı