GELECEĞİN İZMİR İ İZMİR TİCARET ODASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GELECEĞİN İZMİR İ İZMİR TİCARET ODASI"

Transkript

1 GELECEĞİN İZMİR İ İZMİR TİCARET ODASI

2 VİZYON İZMİR TİCARETTE, ÜRETİMDE VE TURİZMDE REKABET GÜCÜNE SAHİP, YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR DÜNYA KENTİ OLMALIDIR.

3 HEDEF MARKA KENT : GÜZEL İZMİR İZMİR İN VİZYONUNA ULAŞARAK, BİR DÜNYA KENTİ OLABİLMESİ; KENTİN MARKA OLABİLME BAŞARISINA BAĞLI.

4 HEDEF DÜNYANIN EN ZENGİN İLK 100 KENTİ ARASINA GİRMEK

5 EYLEM PLANI KENT VİZYONUNUN BELİRLENMESİ. İZMİR STRATEJİK PLANI NIN HAZIRLANMASI. MARKA KENT GÜZEL : İZMİR HEDEFİNDE KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASININ YAPILMASI. İZMİR KENT KİMLİLİĞİNİN ÖN PLANA ÇIKARTILMASI; ORTAK VİZYON ÇERÇEVESİNDE KENTLİLİK BİLİNCİNİN YERLEŞTİRİLMESİ. İZMİR STRATEJİK PLANI ÇERÇEVESİNDE İZMİR ÇEVRE DÜZENİ PLANI, KENTSEL BÖLGE NAZIM İMAR PLANI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI.

6 İZMİR İN ÖNÜNDEKİ ALTIN FIRSATLAR AKDENİZ İN VE BATI ANADOLU NUN TİCARET VE KÜLTÜR MERKEZİ 12 AY TURİZM LOJİSTİK MERKEZİ: İZMİR FUARLAR VE KONGRELER KENTİ: İZMİR EĞİTİM, BİŞİLİM VE AR-GE TEKNOPARK, OSB, SERBEST BÖLGE VE SANAYİ ALANLARINDA ENDÜSTRİYEL GELİŞME VERİMLİ HAVZALARDA KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN YETİŞTİRİLMESİ VE TARIMA DAYALI SANAYİ, ORGANİK TARIM. JEOTERMAL, RÜZGAR VE GÜNEŞ GİBİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLAR

7 PROJELER İZMİR MARKA KENT OLARAK BİR DÜNYA METROPOLÜ HALİNE GELMEK İSTİYORSA; VİZYONU DOĞRULTUSUNDA BU ÇALIŞMADAKİ VE BENZERİ ONLARCA PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRMEK DURUMUNDADIR.

8 PROJE : MARKA KENT GÜZEL İZMİR MARKA KENT: GÜZEL İZMİR HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN PROFESYONEL ANLAMDA KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI SONUÇLANDIRILMALIDIR.

9 ADA İZMİR İ SİMGELEYEN ANIT KAMUSAL ALAN (KONGRE-FUAR-MÜZE VB. AKTİVİTE ALANI)

10 PROJE: İZMİR ALSANCAK LİMANI Akdeniz deki KonteynerLimanları Sıralama Liman /ÜLKE Konteyner (TEU) Dünya Sırlaması 1 Gioia Tauro / ITALY Algeciras / SPAIN Valencia / SPAIN Barcelona / SPAIN Genoa / ITALY Piraeus / GREECE Marsalokk / MALTA Damietta / EGYPT Ambarlı / TURKEY La Spezia / ITALY Haifa / ISRAEL Marseille / FRANCE İzmir / TURKEY Taranto / ITALY Leghorn / ITALY Ashdod / ISRAEL İZMİR ALSANCAK LİMANI, İZMİR VE HİNTERLANDINA KALİTELİ HİZMET VEREN, MODERN, REKABETÇİ, KAPASİTELİ BİR KONTEYNER LİMANI OLMALIDIR.

11 PROJE: İZMİR ALSANCAK LİMANI LİMAN DEVİR İŞLEMLERİ 2008 YILINDA TAMAMLANMALI; YARIM KALAN KONTEYNER MOLÜ TAMAMLANMALI, POST PANAMAX GEMİLER İÇİN YAKLAŞIM KANALI TARANMALIDIR.

12 PROJE: KUZEY EGE ÇANDARLI LİMANI 2023 YILINDA 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLEYEN TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİMANI OLACAK, DOĞU AKDENİZ İN ANA AKTARMA LİMANI: KUZEY EGE ÇANDARLI LİMANI 2015 YILINDA DEVREYE GİRMELİDİR. Çandarlı Limanı Çandarlı Limanı

13 PROJE: KUZEY EGE ÇANDARLI LİMANI İLK ETAP KONTEYNER TERMİNALİ MALİYET TABLOSU ÖZELLİKLERİ Yatırım Kalemi Miktar Maliyet (Euro) Dolgu ve Tarama m Dalgakıran 800 m Rıhtım 1000 m Tesis, Bina ve Ekipman Kaplama Lojistik Saha TOPLAM Demiryolu 28 km Karayolu 6,5 km GENEL TOPLAM istif sıralı, m. uzunluğunda 550 m. eninde konteynerterminali, terminali, m. toplam uzunluk 20m derinlik ile rıhtım, Ro-RoTerminali, 800 m. dalgakıran, m2 lojistik saha TEU yıl/kapasite

14 PROJE: KUZEY EGE ÇANDARLI LİMANI

15 PROJE: KUZEY EGE ÇANDARLI LİMANI KUZEY EGE ÇANDARLI LİMANI NIN 2015 YILINA KADAR DEVREYE GİRMESİ İÇİN: TERSANE PROJESİNİN İLAVE EDİLMESİ İLE YENİDEN ALINMASI GEREKEN ÇED RAPORU SÜRECİ SONLANDIRILMALIDIR. LİMAN VE TERSANE YAPIMINA İMKAN VERECEK KIYI İMAR PLANI YAPILMALIDIR. LİMAN PLAN-PROJE PROJE ÇALIŞMALARI SONA ERDİRİLMELİ, YATIRIM PROGRAMINA DAHİL EDİLMELİ, Yİ VEYA YİD MODELİ İLE İHALEYE ÇIKILMALI VE LİMAN KARA-DEMİR YOLU ULAŞIM YATIRIMLARINA BAŞLANILMALIDIR.

16 PROJE: ALİAĞA NEMRUT LİMANI Aliağa Nemrut Koyunda faaliyette bulunan, kapasiteleri yılda 30 Milyonu aşan 5 iskele ve yeni yapılacak iskelelerle ulaşım başta olmak üzere altyapı olanakları ortak, demiryolu ring projesi bitmiş, modern bir dökme yük limanı haline getirilmelidir.

17 PROJE: KARAYOLU - OTOYOL BAĞLANTILARI KÖRFEZİN İKİ YAKASI KÖPRÜ VEYA TÜNEL İLE BİRLEŞTİRİLMELİ, ÇEVRE YOLU HALKA ŞEKLİNDE TAMAMLANMALI. (BAĞLANTI İÇERİSİNDE RAYLI SİSTEM DE BULUNMALI) OTOYOL KUZEYDE ÇANDARLI LİMANI NA VE BERGAMA YA KADAR UZATILMALI.

18 PROJE: ŞEHİRLER ARASI ULAŞIM İzmir Ankara, İzmir İstanbul, İzmir Antalya arası otoyol projeleri bitirilmeli. İzmir Çanakkale-Edirne otoyolu yapılarak Avrupa ya ulaşılmalı ve böylelikle EGE AVRUPA otoyolu yapılmalı. İzmir Ankara, İzmir İstanbul, İzmir Antalya arası hızlı tren sistemi kurulmalı.

19 PROJE: HAVZA YÖNETİMİ VE SULAMA PROJELERİ

20 PROJE: HAVZA YÖNETİMİ VE SULAMA PROJELERİ

21 PROJE: HAVZA YÖNETİMİ VE SULAMA PROJELERİ KÜÇÜK MENDERES HAVZASI NDAKİ KURAKLIK PROBLEMİ VE YER ALTI SU SEVİYESİNİN DÜŞMESİNE KARŞIN SULAMA PROJELERİNİN GERÇEKLEŞMESİ

22 PROJE: HAVZA YÖNETİMİ VE SULAMA PROJELERİ BEYDAĞ BARAJI VE 61. HÜKÜMETLER SAYESİNDE BİTİRİLMİŞTİR. ANCAK SULAMA KANALI PROJELERİ DE GERÇEKLEŞTİRİLMELİDİR.

23 PROJE: HAVZA YÖNETİMİ VE SULAMA PROJELERİ GEDİZ HAVZASI NDAKİ KURAKLIK PROBLEMİ VE YER ALTI SU SEVİYESİNİN DÜŞMESİNE KARŞIN SULAMA PROJELERİNİN GERÇEKLEŞMESİ

24 PROJE: HAVZA YÖNETİMİ VE SULAMA PROJELERİ BAKIRÇAY HAVZASI NDAKİ KURAKLIK PROBLEMİ VE YER ALTI SU SEVİYESİNİN DÜŞMESİNE KARŞIN SULAMA PROJELERİNİN GERÇEKLEŞMESİ

25 PROJE: HAVZA YÖNETİMİ VE SULAMA PROJELERİ GÜNÜMÜZDE KÜRESEL ISINMA VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ KISKACINDA KALAN ANCAK BİNLERCE YILDA OLUŞABİLEN VERİMLİ HAVZALARIMIZDA; HAVZA BAZINDA PLANLAR OLUŞTURULMALI, HAVZA YÖNETİMİNE GEÇİLMELİ, ENTEGRE SU KAYNAKLARI YÖNETİM PLANLAMASI YAPILMALI, ALTYAPI YATIRIMLARI, ARITMA SİSTEMLERİ VE KANALİZASYON SİSTEMLERİ APILMALI BARAJ, GÖLET, BENT PROJELERİ VE SULAMA KANALLARI PROJELERİ BİTİRİLMELİDİR.

26 PROJE: RAYLI SİSTEM 2009 yılısonuna kadar Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistem Projesi bitirilmelidir. Aliağa Menderes Hafif Raylı Sistem Projesi kuzeyde Bergama, güneyde Selçuk a kadar uzatılmalıdır. Bu sistemdaha sonra mevcut hatları takip ederek Bayındır, Tire ve Ödemiş e kadar saçaklanmalıdır. İzmir Urla-Çeşme arasında hafif raylı sistem kurulmalıdır. Bunun için otoyol kamulaştırma sahaları kullanılabilir.bu hat daha sonra Seferihisar a kadar uzanmalıdır. orta refüjü veya İzmir kent merkezinde olabilecek en kısa sürede; v Üçyol-Üçkuyular, v Üçkuyular-DEÜ Hastanesi-Narlıdere, v Üçyol-Buca-DEÜ Kampüs, v Ege Üniversitesi-Bornova Merkez, v Halkapınar-Otogar-Işıkent-Pınarbaşı metro hatları bitirilmelidir. v Ayrıca EXPO projesi çerçevesinde Üçkuyular metro istasyonundan İnciraltı na bir hat uzanmalı ve köprü-tünel ile kuzey hattınabağlanmalıdır bağlanmalıdır. İzmir-Menemen-Aliağa-Bergama metro sisteminin İzmir Alsancak, Nemrut ve Çandarlı Limanları yük trafiğini engellememesi için gerekli önlemler alınmalı, gerekirse hat sayısı üçe çıkarılmalıdır. Nemrut Körfezi Demiryolu Ring bağlantısı hizmete girmelidir. Demiryolu Kuzey Ege Çandarlı Limanı na kadar ulaşmalıdır. Denizli İzmir arası demiryolu hattı konteyner taşımacılığına uygun hale getirilmelidir. Manisa OSB Kemalpaşa OSB İzmir arası demiryolu projesi gerçekleşmelidir.

27 RAYLI SİSTEMİN KENT MERKEZİNDE ULAŞMASI GEREKEN NOKTALARI EGE Kampüs, Bornova Merkez PROJE: RAYLI SİSTEM DEÜ Hastanesi, Narlıdere Buca Merkez, DEÜ Kampüs Otogar, Işıkkent, Pınarbaşı RAYLI SİSTEMİN KENT MERKEZİNDE ULAŞMASI GEREKEN NOKTALARI BERGAMA, ÇEŞME, SEFERİHİSAR, SELÇUK, TİRE, ÖDEMİŞ. BERGAMA ÇEŞME SEFERİHİSAR SELÇUK TİRE

28 PROJE: HAVAYOLU Adnan Menderes Havalimanı nın her türlü gereksinimi giderilmeli, ikinci pist yapımı bitirilmeli, tam anlamıyla uluslararası bir havalimanı hüviyetine dönüştürülmeli. EXPO Sürecinde Çiğli debulunan iki adet askeri havaalanından KaklıçHavaalanı Sivil Havalimanı haline getirilmeli. KAKLIÇ ASKERİ HAVAALANI

29 PROJE: YENİ KENT MERKEZİ AlsancakLiman Arkası, Salhane, Turan kesimini kapsayan kültür, turizm, ticaret ve merkezi iş alanı olarak tarif edilen bölgede yeni bir kent merkezi kurulmalı, bu kent merkezinde ulaşım yeraltından sağlanmalı. Oteller, kongre merkezleri, kültür-sanat merkezleri, iş merkezleri, alış veriş merkezleri, eğlence merkezleri bu yeni kent merkezinde inşa edilmeli.

30 PROJE: KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ % 55 DEN DAHA FAZLASININ KAÇAK VE ÇARPIK YAPILAŞMA İLE SAĞLIKSIZ NİTELİKSİZ YERLEŞİM ALANLARINDAN OLUŞAN İZMİR İN KENTSEL YENİLENMEYİ SAĞLAMALISI GEREKMEKTEDİR.

31 PROJE: KENT MERKEZİNDE YENİ TİCARİ CAZİBE MERKEZLERİNİN YARATILMASI KENT MERKEZİNDE, GELENEKSEL TİCARET MERKEZİ KEMERALTI, MİMAR KEMALETTİN MODA MERKEZİ, ÇANKAYA ÇARŞISI (ESKİ PAZAR VE ELEKTRONİK ÇARŞISI), ANAFARTALAR CADDESİ / ALTINPARK AKSI, BASMANE MEYDANI VE ÇEVRESİ, OTELLER SOKAĞI NIN VE İKİÇEŞMELİK CADDESİ NİN YENİ BİR ANLAYIŞLA ELE ALINMASI, DÜZENLENMESİ; KÜLTÜRPARK, AGORA VE KADİFEKALE İLE İLİŞKİLERİNİN KURULMASI.

32 PROJE: PASAPORT LİMANI DALGAKIRAN PROJESİ İzmir kent merkezinde atıl bir konumda, yok olmaya yüz tutmuş bir şekilde kaderine terk edilen Pasaport Limanı Dalgakıran ı kültür, eğitim, sanat, eğlence, yemek, dinlenme, konaklama, rekreatif vb. spor amaçlara hizmet verecek şekildeprojelendirilmeli.

33 PROJE: PASAPORT LİMANI DALGAKIRAN PROJESİ Proje İçerisinde; Kültür, sanat, sergi ve gösteri mekânları, Sualtı müzesi, Amfi tiyatro, su ve ışık oyunları, Kafeterya, bar, restoran, İzmir Evi, Marina ve yat fuarı Tünel ve akvaryum, Yürüyüş ve seyir alanları Butik otel yer almaktadır.

34 PROJE: PASAPORT LİMANI & ATATÜRK CADDESİ BUTİK OTELLER PROJESİ CUMHURİYET MEYDANI NDAKİ VE PASAPORT LİMANI KARŞISINDAKİ BİNALAR BUTİK OTELE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR.

35 PROJE: GÜZEL İZMİR FAYTONLARI İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ NİN TASARIMIYLA ORJİNAL İZMİR FAYTONU TASARLANDI VE FAYTON AKHİSAR DA YAPTIRILDI. ÖRNEK FAYTON KORDON DA KOŞMAKTADIR. AMAÇ KORDON DA, KÜLTÜRPARK TA, YALI DA ORJİNAL FAYTONLARIN KOŞMASI, ROMEN VATANDAŞLARIMIZA YENİ İŞ SAHALARININ AÇILMASI

36 PROJE: TURİZMDE YENİDEN YAPILANMA Yıllar İtibariyle Türkiye ve İzmir e Giriş Yapan Yabancı Turist Sayısı ( ) Yıllar Türkiye İzmir İzmir'in Türkiye'deki payı (%) Kruvaziyer Turizmi Çıkartıldığında İzmir KruvaziyerTurizmi Çıkartıldığında İzmir'in Türkiye'deki Payı(%) , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,01 TURİZMDE YENİDEN YAPILANMA ŞART

37 PROJE : İZMİR TURİZMİNDE İŞBİRLİĞİ VE KURUMSALLAŞMA 17 MART 2007 DE DÜZENLEDİĞİMİZ İZMİR İN TURİZMİ KONULU ARAMA KONFERANSINDA; TURİZMİN TEMEL PROBLEMİ: TURİZM İLE DOĞRUDAN VE DOLAYLI İLGİLİ KURUMLAR ARASINDA, BİR KENT VİZYONU DOĞRULTUSUNDA, SÜREKLİ VE ETKİLİ Bİ İŞBİRLİĞİNİN KURULAMAMIŞ OLMASI ŞEKLİNDE BELİRLENMİŞTİR. ÇÖZÜM: İZMİR KONGRE VE ZİYARETÇİ TURİZM TANITIM ANONİM ŞİRKETİ ALTINDA BİR ARAYA GELMEK; İZMİR İ TURİZM ODAKLI BİR KENT HALİNE GETİRMEK

38 PROJE: 12 AY TURİZM & ŞEHİR TURİZMİ İZMİR DE ŞEHİR TURİZMİNİ CANLANDIRMAK İÇİN KENT MERKEZİNDE; Kültür Tarih İnanç Turizm Potansiyeli, Fuar - Kongre Potansiyeli, Kruvaziyer Turizm Potansiyeli, Termal Turizm Potansiyeli, Sağlık Turizmi Potansiyeli, DEĞERLENDİRİLMELİDİR.

39 PROJE: KRUVAZİYER TURİZM & İZMİR KRUVAZİYER LİMANI KRUVAZİYER TURİZMDE 4 YILDA İNANILMAZ BAŞARI İZMİR % 0 PAZAR PAYINDAN % 20 PAZAR PAYINA ULAŞTI İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ YIL GELEN GEMİ SAYISI GELEN TURİST SAYISI ODAMIZIN ÖDEDİĞİ AYAK BASTI ÜCRETİ $ LİMANLARIN TÜRKİYE KRUVAZİYER TURİZMDEKİ PAYI / 2007 Marmaris 4% Alanya 7% İzmir 20% Bodrum 2% Antalya 1% Diğer 2% İstanbul 30% Kuşadası 34%

40 ANCAK ALSANCAK LİMANI KARGO RIHTIMINA YANAŞARAK, KRUVAZİYER TURİZMİN GERÇEKLŞEMSİ ÇOK GÜÇ. BU NEDENLE YENİ BİR KRUVAZİYER LİMANI YAPILMASI KAÇINILMAZ. PROJE: KRUVAZİYER TURİZM & İZMİR KRUVAZİYER LİMANI

41 PROJE: KRUVAZİYER TURİZM & İZMİR KRUVAZİYER LİMANI İZMİR KRUVAZİYER LİMANI DOĞU AKDENİZ İN HOME PORT LİMANI OLMALIDIR.

42 PROJE: KRUVAZİYER TURİZM & İZMİR KRUVAZİYER LİMANI EXPO ALANI İZMİR KRUVAZİYER LİMANI KONUMU, ULAŞIM OLANAKLARI, DENİZCİLİK KRİTERLERİ VE EXPO ALANINA YAKINLIĞI NEDENİ İLE KRUVAZİYER LİMAN İÇİN OLDUKÇA UYGUN.

43 PROJE: KRUVAZİYER TURİZM & İZMİR KRUVAZİYER LİMANI PROJE BİLGİSİ TOPLAM ALAN (total area) TERMİNAL ALANI (terminal area) Kurvaziyer İskeleleri (cruisedocks) Operasyon iskelesi ve harici park (Operativedockandexternalparcking) Otobüs terminali ve Teknik Servis (Busterminal andtechnicalservices) Yolcu Terminali birinci kat (Travellerterminal firstflor) Terminal Alışveriş Merkezi (Terminal shoppingcentre) KAMU VE DİĞER KULLANIM ALANLARI Yaya Yolu Alanı (Pedestrianareas) Kamu Kullanımına ait Park Alanı (Publicpark) Lagun(Lagoon) Otel Alanı (HotelArea) Sanat Pavyonu (Art pavillion) Restoran ve Kafeterya (Restaurantandcafè) Çim Çatı (Grassroof) : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2 : m2

44 PROJE : KÜLTÜRPARK, KONGRE VE FUAR MERKEZLERİ KÜLTÜRPARK NEWYORK CENTRAL PARK, HYDE PARK VB. TARZINDA YENİDEN DÜZENLENMELİ. ŞEHİR MERKEZİNDE ULUSLARARASI KONGRE MERKEZİ İNŞAA EDİLMELİ. KÜLTÜRPARK TAKİ FUAR ALANI EKSİKLİKLERİ GİDERİLMELİ VE BU ALANDA KENTLE BÜTÜNLEŞEN FUARLAR DÜZENLENMELİ. İNCİRALTI NA DAHA ÖNCE EXPO OLARAK BELİRLENEN ALANA FUAR VE KONGRE SARAYI İNŞA EDİLMELİDİR.

45 PROJE: TERMAL VE SAĞLIK TURİZMİ Baçova datermal tesislerin bulunduğu alanda, tarihi Agamemnon kaplıcaları izlerini taşıyan termal bir kent kurulmalı. Bu kent kuzeyde MitahapaşaCaddesi (DEÜ Hastanesi) güneyde Teleferik Dağı sırtları arasında yer almalı. Bu kent içerisinde termal turizmle ilgili olarak akla gelebilecek her türlü faaliyet, hizmet ve fonksiyon bulunmalı. Yapılaşma gerçekleştirilirken potansiyel kuyu noktalarına dikkat edilmeli. Benzeri termal kentler Seferihisar, Çeşme, Bergama ve Dikili de de yapılmalı. TERMAL KENTLER Balçova Agamemnon Bergama Seferihisar Dikili Çeşme AGAMEMNON TERMAL KENTİ

46 PROJE: TARİHİ KENT MERKEZİNİN AYAĞA KALDIRILMASI VE MÜZE KENT HALİNE GETİRLMESİ Konak Merkez, Kemeraltı, Mimar Kemalettin, Çankaya, Basmane, Altınpark, Oteller Sokağı, Anafartalar Caddesi, Aya Vuklave çevresi, Agora, Sinagoglar, Antik Tiyatro, Stadyum, Roma Yolu, Kadifekale ve çevresindeki tarihi değerler restore edilerek ortaya çıkartılmalı; yeniden işlevlendirilerekkente kente ve şehir turizmine kazandırılmalıdır. İzmir Tarihi Kent Merkezi UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE dahil edilmeli.

47 PROJE: AGORA, KADİFEKALE ÖREN YERLERİNİN VE ANTİK TİYATRO NUN KENTE KAZANDIRILMASI AGORA, ANTİK TİYATRO VE KADİFEKALE DEKİ TÜM KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMALI, GELEN KONUKLARIN ZİYARETİNE SUNULMALIDIR.

48 PROJE: AGORA, KADİFEKALE ÖREN YERLERİNİN VE ANTİK TİYATRO NUN KENTE KAZANDIRILMASI KENTSEL TASARIMLARLA ZENGİNLEŞTİRİLECEK KEMERALTI- BASMANE-ÇANKAYA-AGORA- ANTİK TİYATRO VE KADİFEKALE ARASINDA TURİSTİN RAHATLIKLA YÜRÜYEBİLECEĞİ GÜÇLÜ YAYA AKSLARININ OLUŞTURULMASI VE AGORA-KADİFEKALE ARASINDA TELEFERİK KURULMASI.

49 PROJE: GELENEKSEL TİCARET MERKEZİ TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISININ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİ AMAÇ KEMERALTI NIN SORUNLARINDAN ARINDIRILARAK DİSİPLİNE EDİLMESİ; İZMİR İN EN BÜYÜK, GELENEKSEL ALIŞ-VERİŞ, KÜLTÜR VE EĞLENCE MERKEZİ HALİNE GELMESİNİ SAĞLAMAK. EYLEM PLANI: KEMERALTI ENVANTERİ NİN ÇIKARTILMASI, İLGİLİ KURUMLARIN BİR ARAYA GELMESİYLE ALAN YÖNETİMİNİN OLUŞTURULMASI. SORUNLARIN TESPİT EDİLMESİ, ÇÖZÜMLERİN ÖNERİLMESİ PROJELERİN ÜRETİLMESİ PROJELERİN UYGULANMASI

50 PROJE: BAYRAKLI SMYRNA ANTİK KENTİ ARKEOLOJİ PARKI Bayraklı da bulunan İzmir in ilk yerleşim birimi Eski Smyrna antik kenti tümüyle ayağa kaldırılmalı, arkeolojik park haline getirilmeli, deniz ile bağlantısı kurularak eski dönemlerde olduğu üzere liman kenti haline dönüştürülmeli.

51 PROJE: TESCİLLİ TARİHİ BİNALARIN KENTE KAZANDIRILMASI İzmir kent merkezinde tescili durumda olan ve mimari, kültürel ve tarihsel açıdan kentte önemli yapılar arasında sayılan Hava Gazı Fabrikası, Sigara Fabrikası, Elektrik Fabrikası, Forbes Köşkü, Peterson Köşkü, Ayavukla Kilisesi vb. gibi tarihi binalar kente kazandırılmalı. İzmir için önemli sayılabilecek bu binalar tespit edilmeli, varsa mülkiyet problemleri giderilmeli, restore edilmeli ve yeni fonksiyonlar verilerek kente kazandırılmalı.

52 PROJE: REJİ İZMİR ESKİ TEKEL İZMİR SİGARA FABRİKASI ÜÇ KURUMUN İŞBİRLİĞİ İLE BİR KÜLTÜR KOMPLEKSİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEKTİR.

53 PROJE: REJİ İZMİR PROJE İÇERİSİNDE, MÜZE, SERGİ SALONLARI, ÇOK AMAÇLI SALON, SANAT ATÖLYELERİ, SİNEMA-TİYATRO, VB. FONKSİYONLAR YER ALACAKTIR.

54 PROJE: ALSANCAK VE BASMANE GARLARI NIN DEĞERLENDİRİLMESİ İZMİR İN GELECEKTEKİ RAYLI SİSTEM KURGUSUNDA ATIL KALABİLECEK OLAN ALSANCAK VE BASMANE İSTASYONLARI, ULAŞIM FONKSİYONLARI YANI SIRA BİR BÖLÜMLERİ RESTORE EDİLEREK; KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ, SERGİ SALONU HALİNE GETİRİLMELİDİR.

55 PROJE: OSMANLI -SELÇUKLU KÜLTÜREL ZENGİNLİKLER İZMİR MERKEZ, KEMERALTI, ÖDEMİŞ, BİRGİ, TİRE, SELÇUK TA İZLERİ VAR OLAN OSMANLI & SELÇUKLU MİMARİ ESERLERİ VE KÜLTÜRÜ AÇIĞA ÇIKARTILMALI, YAŞATILMALI VE TÜM ZİYARETÇİLERİNİN İLGİSİNE SUNULMALI. ÇAKIRAĞA KONAĞI TİRE KILCI MEHMET AĞA CAMİİ BERGAMA SELÇUK TİRE

56 PROJE: İZMİR VE ÇEVRESİNDEKİ ANTİK KENTLER İzmir in çevresindeki iyon (antik dönem) kentlerinin güneyde Efes antik kent başta olmak üzere, Artemis tapınağı, Yedi Uyurlar, Teos, Heraklia, Lebedos, Klaros, Kolophon, Notion, Metropolis, batıda Klazomenai, Erythrai, kuzeyde Phokaia (Foça), Kyme, Pergamon (Bergama), Asklepion, Allianoi, Aydın daki Didyma, Milet, Priene nin kazı ve restorasyon çalışmaları hemen başlamalı (devam etmeyenler hariç) ve bu çalışmalar duraksız devametmeli.

57 PROJE: ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONLARI UNİVERSİADE 2005 İÇİN YAPILAN SPOR TESİSLERİNDE ULUSLARARASI BÜYÜK SPOR ORGANİZASYONLARI DÜZENLENMELİ

58 PROJE: SPOR TURİZMİ ÇEŞME, KARABURUN, SEFERİHİSAR, MENDERES, SELÇUK VE URLA DA KAMP TURİZMİNE YÖNELİK ALANLARDA YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLMELİ VE İZMİR ANTALYA DAN SONRA ÜLKENİN İKİNCİ BİR KAMP TURİZMİ MERKEZİ HALİNE GELMELİ.

59 PROJE: TURİZMDE PLANLAMA VE ALTYAPI Başta Çeşme, Foça, Seferihisar, Menderes olmak üzere tüm ilçelerde ve hinterlanttaki her türlü turizm potansiyeli (doğa, kış, kum-deniz, güneş, üçüncü yaş, dağ, yayla, golf, yat, gençlik, hava sporları, su altı dalış, botanik, av ve inanç turizmi) değerlendirilmeli. Bu amaçla turizm masterplanı hazırlanmalı, projeler üretilmeli, alt ve üst yapı sorunları giderilmeli, yatırımlar gerçekleştirilmeli. Konaklama olanaklarını artırmak için yatırımlara özel teşvik sağlanmalı.

60 PROJE: SİMGE İSİMLERİN TANITIM AMAÇLI KULLANILMASI DÜNYA EDEBİYATININ MİMARI HOMEROS, TANTOLOS GİBİ TARİHTE İZMİR DE YAŞAMIŞ EFSANEVİ KİŞİLİKLER, ESERLERİ VE YAŞAM MEKÂNLARI CANLANDIRILMALI; İZMİR İN TANITIMINDA KULLANILMALI. HOMEROS TANTALOS

61 PROJE: İZMİR E YENİ CAZİBE MERKEZLERİNİN KAZANDIRILMASI İzmir deki cazibe merkezlerini artırmak için kentte tema parkları geliştirilmeli, tasarımlarla zenginleştirilmiş rekreasyon alanları, arkeoloji ve tarih parkları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, dev bir müze, bilim merkezi, sanat merkezi, oyun parkı, açık konser alanları, konser salonları, sergi salonları, modern ve sağlıklı gece eğlence merkezleri, dev akvaryum, meydanlar, heykeller, kaideler, anıtsal yapılar, Lego Land veya İstanbul daki gibi minyatürk tarzında değişik bir maket dünyası merkezi vb. fonksiyonlar kente kazandırılmalı.

62 PROJE: İZMİR E YENİ CAZİBE MERKEZLERİNİN KAZANDIRILMASI

63 PROJE: MEGA MÜZE İZMİR VE ÇEVRESİNDEKİ ZENGİN TARİHİ BİRİKİMİN SERGİLENMESİ İÇİN DÜNYADA MİMARİSİYLE SES GETİRECEK BİR MÜZE YAPILMASI

64 PROJE: EFES ANTİK KENT İN DENİZ İLE BİRLEŞTİRİLMESİ VE MERYEM ANA Efes Antik Kenti deniz ile birleştirilmeli, antik kanal kazı prensiplerine göre açılmalı, antik liman açığa çıkartılmalı ve yat limanı olarak düzenlenmeli. Yatları ile seyahate çıkan turistler antik kente kadar ulaşabilmeli. Efes Antik Kentinde tüm kazılar ve restorasyon çalışmaları 2015 e kadar büyük bir hızla devam etmeli. Efes Antik Kentten Meryemana Evine teleferik hattı kurulmalı. Antik kent karşısındaki turizm alanlarına dev turizm tesisleri ve golf merkezleri kurulmalı.

65 PROJE : BUCA KAYNAKLAR DA DİSNEYLAND Buca Kaynaklar Belediyesi sınırları içinde kalan ve planlarda fuar alanı olarak işaretlenen alanda Disneylandkurulmalı.

66 PROJE: LOJİSTİK MERKEZİ İZMİR İZMİR İN BİR LOJİSTİK MERKEZİ OLABİLMESİ İÇİN: DAHA ÖNCE BELİRTİLEN DENİZ-KARA-DEMİR-HAVAYOLU ULAŞIM YATIRIMLARI GERÇEKLEŞTİRİLMELİ, BORNOVA IŞIKKENT-HACILARKIRI-PINARBAŞI DAKİ KAMYON-TIR PARK ALANLARI, KONTEYNER DEPOLAMA ALANLARI YENİDEN YAPILANDIRILMALI İMAR-ULAŞIM VE ALTYAPI SORUNLARI GİDERİLMELİ, KENTİN KUZEY, DOĞU VE GÜNEY ÇIKIŞ AKSLARINDA GENİŞ ARAÇ DEPO, ANTREPO VE LOJİSTİK SAHALAR DÜZENLENMELİ,

67 PROJE: İZMİR DE BİR LOJİSTİK MERKEZİN KURULMASI İZMİR İN GÜNEY AKSINDAN GELECEK MERKEZDE TOPLANMASI AÇISINDAN, YÜKLERİN BİR ŞEHRE GİRMESİ VE ŞEHİRDE TOPLANMASI GEREKEN YÜKÜN ŞEHRE OLUMSUZ ETKİ YARATMADAN BU NOKTADA DEPOLANARAK TÜM DÜNYAYA GÖNDERİLMESİ AMACIYLA İZMİR TORBALI DA OTOYOL, KARAYALOU VE DEMİRYOLUNUN KESİŞTİĞİ NOKTADA EN AZ M 2 OLAN BİRLOJİSTİK KÖY KURULMALIDIR.

68 PROJE: İZMİR DE BİR EĞLENCE MERKEZİNİN OLUŞTURULMASI İZMİR İN APARTMAN ALTINDA, DEPO ARALARINDA, SOKAK KÖŞELERİNDE VE YOL ÜSTÜNDE SIKIŞMIŞ KALMIŞ EĞLENCE VE RESTORAN MEKANLARI İÇİN ALT VE ÜST YAPI OLANAKLARI VAR OLAN YENİ BİR EĞLENCE MERKEZİ VEYA MERKEZLERİ YARATILMALIDIR.

69 PROJE: YEŞİL KUŞAK VE KENT ORMANI PROJESİ Kent merkezini (çanağı) çevreleyen volkanik dağların tümünde ve özellikle körfeze bakan yamaçlarda yeşil kuşak oluşturulmalı ve kent ormanları meydana getirilmeli. Körfezden geçen asma köprüden veya EXPO adasından bakıldığında İzmir ormanların arasında kalmış bir kent şeklinde görülmeli.

70 PROJE: İÇ KÖRFEZİN TEMİZLENMESİ, AKTİVİTELERİN DÜZENLENMESİ İç körfezin temizlenmesiyle ile ilgili olumlu gelişim aksatmadan devam edilmeli. İzmir iç körfezin döngüsünü sağlayan akıntı engelleri ortadan kaldırılmalı ve sirkülasyon sağlanmalı. Gediz ve NifÇayı başta olmak üzere tüm kirletici unsurlardaki problemler giderilmeli. İnsanlar masmavi körfezden yemyeşil tepe ve dağları seyredebilmeli. Körfezde çok daha fazla yat, yelken vb. su sporları yapılmalı, halkın denizle bütünleşmesi sağlanmalı.

71 İZMİR TİCARET ODASI NIN YÜRÜTMÜŞ OLDUĞU DİĞER PROJELER

72 PROJE: İEÜ VE BİLİM PARKI İTO DESTEĞİ İLE İZMİR TİCARET ODASI EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI TARAFINDAN 2001 YILINDA KURULAN İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ, 6. EĞİTİM YILINDA TÜRKİYE NİN EN TERCİH EDİLEN 10 ÜNİVERSİTESİ ARASINAGİRMEYİ BAŞARMIŞTIR. İEÜ NÜN YENİ HEDEFİ SAHİBİ OLDUĞU GÜZELBAHÇE DEKİ ARSALARINDADÜNYADÜNYA ÇAPINDA BİRBİLİMPARKI OLUŞTURMAKTIR.

73 PROJE: TASARIM VE TARIM ÜNİVERSİTELERİ KÜRESELLEŞEN DÜNYANIN İKİ TEMEL UNSURU TASARIM & TARIM GELECEĞİN GEREKSİNİMLERİNE YÖNELİK YENİ ÜNİVERSİTELER: TASARIM ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL TEKNOLOJİ VE GIDA BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

74 AMAÇ: PROJE: İŞ OKULLARI ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ GEREKSİNİMLERİNDEN OLAN KALİFİYE ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAMAK AMACIYLA İŞ OKULLARI OLUŞTURMAK. İZMİR TİCARET ODASI, İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE SANAYİNİN ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAMAK ÜZERE KURULACAK İŞ OKULLARINDA MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEKTİR. BU KAPSAMDA; 27 KASIM 2007 TARİHİNDE GALLER PRENSİ ZİYARETİ ESNASINDA SQA, BRİTİSH COUNCİL, İZMİR TİCARET ODASI VE İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA BİR İYİ NİYET ANLAŞMASI İMZALANMIŞTIR.

75 PROJE: HALLERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI YAŞ SEBZE VE MEYVE HALİ AB STANDARTLARINA ÇIKARTILMALI VE İZMİR KENTİNE KAÇAK SEBZE/MEYVE NİN GİRİŞİ ENGELLENMELİ, BALIK HALİ DENİZ KENARINA TAŞINMALI VE DENİZLE BÜTÜNLEŞMELİ,

76 PROJE: İZMİRİM KREDİ KARTI Projenin amacı, doğduğumuz ve doyduğumuz şehrimizden aldığımızı yine şehrimize ve hemşerilerimize döndürmemizi sağlamaktır. İzmirimKredi Kartı nın alışverişte kullanımı vasıtasıyla aktarılacak fon, şehrimizde eğitim, sağlık ve spor ile ilgili çalışmaların desteklenmesi için kullanılacaktır; İzmir ve İzmirli kazanacaktır. Yani bu kartla alışveriş yapan her kart sahibi, kartın tüm avantajlarından yararlanacak aynı zamanda da harcadığı her yüz liranın bir lirasını uygulanacak projelere aktarmış olacaktır.

77 PROJE: TAHTALI BARAJ HAVZASI ORGANİK TARIM PROJESİ İZMİR İN EN BÜYÜK İÇME SUYU KAYNAĞI OLAN TAHTALI BARAJI HAVZASINDA TARIMSAL KİRLİLİĞİ ENGELLEMEK VE YÖRE ÇİFTÇİSİNİN MAĞDURİYETİNİ ÖNLEMEK AMACIYLA ORGANİK TARIM PROJESİ GELİŞTİRİLMİŞTİR. Bu Kapsamda Yapılacaklar: Tahtalı havzası tarım tebliği doğrultusunda, havzadaki çiftçilerin bitkisel ve hayvansal ürünlerinin organik metotlarla üretiminin sağlanması, işlenmesi ve pazarlanması için gerekli örgütlenme ve yayım faaliyetleri yaparak organik ürünlerin iç ve dış piyasaya arzını arttırmak. Organik tarım denetim firmalarının bu havzaya girmesi ve çiftçilerle buluşturulması için havza yayım ekibi kurmak ve organik ürün kontrol ve sertifikasyon denetim firmalarının ücretlerini karşılayarak koordineli çalışmaları başlatmak. Organik tarım ürünleri ticareti yapan kişi, şirket ve kurumları havza çiftçileri ile veya kooperatiflerle sözleşmeli çiftçilik yapmaya yönlendirmek. Pazarlama için havzaya hitap eden geniş katılımlı üst birlik ve buna bağlı köy veya koruma mesafeleri bazında kooperatifler kurmak üzere Tarım İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmak. Oluşturulacak Organik Havza nın, ülke çapında çiftçilerin, organik ürün sektöründe çalışan ve çalışacak olan elemanların eğitim alanı olmasını sağlamak.

78 PROJE: İTO HATIRA ORMANI VE YANGIN HAVUZLARI 1996 YANAN BALÇOVA ORMANINDA 10 HEKTARLIK ALANDA HATIRA ORMANI, ÖDEMİŞ HORZUM KÖYÜNDE, KEMALPAŞA YUKARI KIZILCA DA, BORNOVA YAKA KÖY DE OLMAK ÜZERE ÜÇ ADET ORMAN YANGIN HAVUZU 2008 YILINDA 4 ADET YANGIN HAVUZU DAHA, YUNANİSTAN TÜRKİYE ORTAK YANGIN HAVUZLARI PROJESİ

79 PROJE : İZMİR İN TANITIMI İÇİN HEDİYELİK EŞYA İTO VAKFINCA İZMİR İ SİMGELEYECEK HEDİYELİK EŞYALARIN SATIŞA SUNULMASI

80 PROJE : İZMİR İN TANITIMI İZMİR REKLAM VE TANITIM FİLMİ GÜZELLİĞİN SENFONİSİ: İZMİR 6 DİLDE HAZIRLANAN 52 SANİYELİK REKLAM FİLMİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI KANALLARDA OYNATILACAK. 6 DİLDE HAZIRLANAN VE 6 DAKİKA SÜREN TANITIM FİLMİ KRUVAZİYER GEMİLERE, OTELLERE VE HER YERE SUNULACAK. 6 DİLDE HAZIRLANAN TANITIM FİLMİ İLGİLİ HERKESE DAĞITILIYOR.

81 PROJE : İZMİR İN TANITIMI İZMİR İ TANITICI DOKÜMANLAR İZMİR İ TANITAN VE 8 DİLDE HAZIRLANAN İZMİR REHBERLERİ AGORA, KADİFEKALE VE BAYRAKLI SMYRNA YI TANITAN KİTAPÇIKLAR 6 DİLDE HİZMET VEREN 7 ADET KİOSK

82 PROJE : ÇEŞİTLİ YAYINLAR

83 PROJE : ÖREN YERLERİ SPONSORLUKLARI İZMİR KENT MERKEZİNDE ŞEHİR-KÜLTÜR VE TARİH TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK İÇİN 2003 YILINDAN BU YANA AGORA, BAYRAKLI SMYRNA VE KADİFEKALE ÖREN YERLERİ NE SPONSORLUK YAPILMAKTADIR

84 HER ŞEY GÜZEL İZMİR İÇİN

85 PROJE : ULUSLAR ARASI ORGANİZASYONLARIN İZMİR E KAZANDIRILMASI AVRUPA İLİŞKİLERİ ENSTİTÜSÜ (INEA) TARAFINDAN HER YIL ORGANİZE EDİLEN KUZEY GÜNEY AVRUPA EKONOMİ FORUMU, 3-4 KASIM 2008 TARİHLERİNDE İZMİR DE DÜZENLENMİŞTİR. FORUMUN TEMASI TÜRKİYE: AVRUPA İÇİN GÜÇLÜ BİR ORTAK ŞEKLİNDE BELİRLENMİŞTİR. FORUMA 30 ÜLKEDEN KATILIMCILAR, T.C. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL ÜN YANI SIRA HIRVATİSTAN, BOSNA-HERSEK, KARADAĞ CUMHURBAŞKANLARI, ESKİ DEVLET BÜYÜKLERİ, BAKANLAR KATILMIŞLARDIR.

86 PROJE : ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARI İZMİR E KAZANDIRMAK ODAMIZ; EYLÜL 2008 TARİHLERİNDE ULUSLAR ARASI AKDENİZ TİCARETİ VE LİMAN KENTLERİNİN 1000 YILI: GEÇMİŞ VE GELECEK BAŞLIKLI ULUSLARARASI SEMPOZYUMU DÜZENLENMİŞTİR. SEMPOZYUMUN GENEL ÇERÇEVESİNİ AKDENİZ TİCARET AĞINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA AKDENİZ KÜLTÜRÜ VE TİCARİ MİRASININ DEĞERLENDİRİLMESİ OLUŞTURMUŞTUR. İŞ DÜNYASININ SEÇKİN TEMSİLCİLERİ, ÜST DÜZEY HÜKÜMET YETKİLİLERİ VE AKADEMİSYENLER KATILIM GÖSTERMİŞTİR. SEMPOZYUM İKİ YILDA BİR KONGRE OLARAK DÜZENLENECEKTİR.

87 PROJE : ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARI İZMİR E KAZANDIRMAK ODAMIZ, 2009 YILINDA; -TÜRKİYE NİN DÜNYADAKİ FAHRİ KONSOLOSLARI - DÜNYA EKONOMİ FORUMU YENİ ŞAMPİYONLAR TOPLANTISI - AVRUPA EKONOMİ BAKANLARI YILLIK TOPLANTISI - AVRUPA SAĞLIK-BAKIM KONFERANSI - DÜNYA DOĞRUDAN YATIRIM FORUMU ORGANİZASYONLARININ İZMİR E KAZANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTEDİR.

EXPO 2105 İZMİR PROJELERİ

EXPO 2105 İZMİR PROJELERİ EXPO 2105 İZMİR PROJELERİ ŞEHİRCİLİK, PLANLAMA VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR Ağustos 2007 EXPO 2015 İN GERÇEKLEŞECEĞİ ALAN EXPO 2015 İzmir alternatif alanlar içinde öncelik İnciraltı (Dalyan ve Otoyol arasında

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI NIN İZMİR İÇİN ÖNERİLERİ VE YOL HARİTASI ÖZET

İZMİR TİCARET ODASI NIN İZMİR İÇİN ÖNERİLERİ VE YOL HARİTASI ÖZET İZMİR TİCARET ODASI NIN İZMİR İÇİN ÖNERİLERİ VE YOL HARİTASI ÖZET İzmir ticarette, turizmde ve üretimde rekabet gücüne sahip, yaşam kalitesi yüksek bir dünya kenti ve mutlu insanların yaşadığı bir kent

Detaylı

İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu

İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu Aralık 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Kınık Özet Raporu Nüfus Yapısı Kınık ın toplam nüfusu 2009 Adrese Dayalı Nüfus

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI'NIN İZMİR ULAŞIMI İÇİN ÖNERİLERİ

İZMİR TİCARET ODASI'NIN İZMİR ULAŞIMI İÇİN ÖNERİLERİ İZMİR TİCARET ODASI İZMİR TİCARET ODASI'NIN İZMİR ULAŞIMI İÇİN ÖNERİLERİ Hazırlayan: Hitay BARAN İZMİR, Mart 2007 1 İZMİR TİCARET ODASI NIN İZMİR ULAŞIMINA YÖNELİK ÖNERİLERİ GİRİŞ İzmir kenti 8.500 yıllık

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu Kasım 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Seferihisar Özet Raporu Nüfus Yapısı - Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 Seferihisar

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI İZMİR TİCARET ODASI NIN T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI NIN HAZIRLAMAKTA OLDUĞU 1/100

İZMİR TİCARET ODASI İZMİR TİCARET ODASI NIN T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI NIN HAZIRLAMAKTA OLDUĞU 1/100 İZMİR TİCARET ODASI İZMİR TİCARET ODASI NIN T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI NIN HAZIRLAMAKTA OLDUĞU 1/100.000 ÖLÇEKLİ İZMİR-MANİSA-KÜTAHYA ÇEVRE DÜZENİ PLANINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ Hazırlayan: Hitay BARAN İZMİR,

Detaylı

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü LİMAN Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük te liman, gemilerin barınarak yük alıp boşaltmalarına,

Detaylı

Toplam kent nüfusunun % 19'u köy ve bucaklarda, % 81'i il ve ilçe merkezlerinde yaşamaktadır.

Toplam kent nüfusunun % 19'u köy ve bucaklarda, % 81'i il ve ilçe merkezlerinde yaşamaktadır. SONUÇ VE GENEL DEĞERLENDİRME İzmir, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir in işgaliyle başlayan ve 9 Eylül 1922 de İzmir in kurtuluşuyla son bulan Kurtuluş Destanımıza damga vuran kentimizdir. İzmir tarihi birikimi,

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2013 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I DÜNYADA DEĞİŞİM RÜZGARLARI YÖN ARIYOR, TÜRKİYE İSTİKRARA ODAKLANIYOR

İZMİR TİCARET ODASI 2013 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I DÜNYADA DEĞİŞİM RÜZGARLARI YÖN ARIYOR, TÜRKİYE İSTİKRARA ODAKLANIYOR İZMİR TİCARET ODASI 2013 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ... VII BÖLÜM I DÜNYADA DEĞİŞİM RÜZGARLARI YÖN ARIYOR, TÜRKİYE İSTİKRARA ODAKLANIYOR 1. Dünyada Değişen Dengeler Ülkeleri Yeniden

Detaylı

T.C. Ödemiş Belediyesi

T.C. Ödemiş Belediyesi EK-1: T.C. Ödemiş Belediyesi Ödemiş Belediyesi sınırları içerisindeki mahallelerde bulunan parkların yapısal ve bitkisel bakımları, ağaç budamaları ve bordür tamiratları 55 KİŞİ İŞKUR TORBALI HİZMET MERKEZİ

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu Kasım 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Narlıdere Özet Raporu Nüfus Yapısı Hızlı Kentleşme Hızlı Nüfus Artışı Göç

Detaylı

İZMİR İLİ, ALİAĞA İLÇESİ, ÇAKMAKLI KÖYÜ, LİMAN AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK ŞEHİR PLANCISI

İZMİR İLİ, ALİAĞA İLÇESİ, ÇAKMAKLI KÖYÜ, LİMAN AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK ŞEHİR PLANCISI İZMİR İLİ, ALİAĞA İLÇESİ, ÇAKMAKLI KÖYÜ, LİMAN AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK ŞEHİR PLANCISI 1- GİRİŞ : Aliağa ve Nemrut Liman bölgelerinden başlayarak Horozgediği Liman sahasına

Detaylı

BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023

BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023 BOLU KENT VİZYONU HEDEF 2023 VİZYONUMUZU OLUŞTURDUK BOLU ÜNİVERSİTE, TURİZM,SPOR VE SAĞLIK KENTİ OLACAK BOLU nun GELECEĞİNİ PLANLADIK Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Bolu Belediyesi arasında imzalanan

Detaylı

Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE

Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE 592 Dönüm Termal Arazi (aralarından asfaltlı yol geçen iki parça 514 ve 77 Dönüm) Konut ve Termal Turizm İmarlı (Bakanlık onaylı 1/100.000 lik plan) Yasal Bilgiler, Teşvikler

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER

İZMİR TİCARET ODASI 2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER İZMİR TİCARET ODASI 2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ... XI BÖLÜM I DÜNYA BORÇ SARMALINDAN KURTULMAYA ÇALIŞIRKEN, TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNE KOŞUYOR 1. Borç Sarmalı Gelişmiş Ülkelere

Detaylı

GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011

GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011 GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011 KONUT SEKTÖRÜ İÇİN DEMOGRAFİK ÖNGÖRÜLER YILLAR NÜFUS ARTIŞ HIZI % TOPLAM

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ Dr. ADNAN ASLAN 27 MART 2013 ANKARA KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM ve İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇERİK 1.Dünyada ve Türkiye de Turizm 2. Türkiye

Detaylı

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR.

OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. OTELİMİZDE ; RESTORAN, KONFERANS SALONU, ZİYAFET SALONU, OYUN SALONU VE OTOPARK BULUNMAKTADIR. ODA SAYISI:28 (2 SUİT ODA) ODALARDA; MİNİ BAR, KLİMA VE TELEVİZYON MEVCUTTUR. OTELİMİZ PLAJA 100 MT UZAKLIKTADIR.

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Balçova Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Balçova Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Balçova Özet Raporu Aralık 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Balçova Özet Raporu Nüfus Yapısı -Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 Balçova nın nüfusu

Detaylı

YÖNETİCİ ÖZETİ. İzmir Doğu Akdeniz in ve Batı Anadolu nun ticaret ve kültür merkezi olabilir.

YÖNETİCİ ÖZETİ. İzmir Doğu Akdeniz in ve Batı Anadolu nun ticaret ve kültür merkezi olabilir. YÖNETİCİ ÖZETİ İzmir ticarette, turizmde ve üretimde rekabet gücüne sahip, yaşam kalitesi yüksek bir dünya kenti ve mutlu insanların yaşadığı bir kent olmalıdır. İzmir in vizyonuna ulaşarak, bir dünya

Detaylı

İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Bayraklı Özet Raporu

İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Bayraklı Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Bayraklı Özet Raporu Aralık 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Bayraklı Özet Raporu İdari Yapı - Nüfus Yapısı -Eğitim 1 Bayraklı İlçesi 5747

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı

2010-2013 İzmir Bölge Planı 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Tire Özet Raporu Aralık 2010 2 Nüfus Yapısı - Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 2009 ADNKS verilerine göre Tire nin nüfusu 78.176 olarak belirlenmiştir. Aynı yıl

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ DİKİLİ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ DİKİLİ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ DİKİLİ SONUÇ RAPORU Tarih: 11 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 70 Katılımcı listesindeki Sayı: 62 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları. Karabağlar Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları. Karabağlar Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Karabağlar Özet Raporu Aralık 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Karabağlar Özet Raporu Nüfus Yapısı - Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 Karabağlar

Detaylı

Bayraklı İlçe Raporu

Bayraklı İlçe Raporu 2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Mayıs, 2013 Nüfus Yapısı Genel Bilgiler Yüzölçümü, 2002: 37 km 2 Nüfus, ADNKS, 2012: 309.137 kişi Nüfus Yoğunluğu, 2012: 8.350 kişi Şehirleşme Oranı, 2012:

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ

UPİ. İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme UPİ UPİ 2030 UPİ İzmir Ulaşım Ana Planı Bilgi Notu (2) Saha Araştırmaları Bilgilendirme Sunum İçeriği A Çalışmanın Amacı ve Kapsamı I Ulaşım Planı İzmir (UPİ) B A Çalışmanın Süreci ve Takvimi Metodoloji II

Detaylı

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici KALİTELİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA ve ÇALIŞMA MEKANLARI AMACINA İLİŞKİN EYLEMLER (Kısa Vade) 1 MEKANSAL ORGANİZASYON

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI'NIN İZMİR İÇ KÖRFEZ VE İZMİR KIYILARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

İZMİR TİCARET ODASI'NIN İZMİR İÇ KÖRFEZ VE İZMİR KIYILARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ İZMİR TİCARET ODASI'NIN İZMİR İÇ KÖRFEZ VE İZMİR KIYILARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ ŞEHİRCİLİK, PLANLAMA VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TEMMUZ 2011 Adres: Atatürk Caddesi No: 126 35210 Pasaport İZMİR Çağrı Merkezi:

Detaylı

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin 80 81 de taçlandırmaktadır. Nitekim Mersin Serbest Bölgesi; 9 bine yakın istihdamı ve Türkiye de faaliyet gösteren 19 Serbest Bölge içerisinde

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Buca Özet Raporu

2010-2013 İzmir Bölge Planı. İlçe Toplantıları Buca Özet Raporu 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Buca Özet Raporu Aralık 2010 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Buca Özet Raporu Nüfus Yapısı-Nüfus Artışı ve Göç Buca nın nüfusu 2009 Adrese

Detaylı

İZMİR İN TARİHİ KENT MERKEZİNİN UNESCO NUN DÜNYA MİRASI LİSTESİNE KAZANDIRILMASI PROJESİ

İZMİR İN TARİHİ KENT MERKEZİNİN UNESCO NUN DÜNYA MİRASI LİSTESİNE KAZANDIRILMASI PROJESİ İZMİR İN TARİHİ KENT MERKEZİNİN UNESCO NUN DÜNYA MİRASI LİSTESİNE KAZANDIRILMASI PROJESİ Bu çalışma, Kent Danışmanı Hitay BARAN, Müze Sorumlusu Ümit ÇİÇEK ve Enformasyon ve Dokümantasyon Müdürü Ahmet BÜKE

Detaylı

AK PARTİ ile SİLİVRİ de günü kurtaran değil geleceği kuran belediyecilik

AK PARTİ ile SİLİVRİ de günü kurtaran değil geleceği kuran belediyecilik Silivri, modern, verimli, etkin ENTEGRE BELEDİYECİLİK ile yarınlara hazırlanabilir. Entegre Belediyecilik tek çözüm: Büyükşehir Belediyesi, Kamu Kurumları ve Özel Sektör Kuruluşlarıyla didişen değil, entegrasyonu

Detaylı

THE UNICORN SENIOR LIVING TERMAL SPA & WELLNESS CENTER PROJESİ (KUŞADASI YAŞLI BAKIM EVİ GERİATRİ & REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ)

THE UNICORN SENIOR LIVING TERMAL SPA & WELLNESS CENTER PROJESİ (KUŞADASI YAŞLI BAKIM EVİ GERİATRİ & REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ) THE UNICORN SENIOR LIVING TERMAL SPA & WELLNESS CENTER PROJESİ (KUŞADASI YAŞLI BAKIM EVİ GERİATRİ & REHABİLİTASYON MERKEZİ PROJESİ) DÜNYADA VE TÜRKİYE DE YAŞLANMA SORUNU Dünya nüfusu, her geçen yıl artarak

Detaylı

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI TERSANELER VE KIYI YAPILARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HEDEF 2023 İZMİR LİMANLARI ÜLKEMİZDEKİ KIYI TESİSLERİ Uluslararası sefer yapan gemilere açık 178 kıyı tesisimiz

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012 KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI Erkunt Öner 2012 1 1. Kruvaziyer Endüstrisinin Gelişimi Global olarak kruvaziyer endüstrisi, son 5 yılda turizmin en fazla büyüme gösteren alanı olmuştur. Yapılan

Detaylı

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi M.Faruk OKUYUCU İMEAK DTO Deniz Turizmi & Kaynakları Birim Yetkilisi İpek BAYRAKTAR SAPMAZ 26-27 Şubat 2016

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 S a y f a

İÇİNDEKİLER. 1 S a y f a İÇİNDEKİLER 1. PLANLAMA ALANININ KONUMU VE GENEL ÖZELLİKLERİ... 3 1.1. PLANLAMA ALANININ ÜLKE VE BÖLGESİNDEKİ YERİ... 3 1.2. ULAŞIM AĞINDAKİ YERİ... 6 1.3. YAPI ANALİZİ... 8 1.4. ALANA AİT FOTOĞRAFLAR...

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı

2010-2013 İzmir Bölge Planı 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Konak Özet Raporu Aralık 2010 2 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Konak Özet Raporu Nüfus Yapısı -Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 2009 ADKNS verilerine

Detaylı

Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları. Urla Özet Raporu

Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları. Urla Özet Raporu 2010-2013 Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları Urla Özet Raporu Aralık 2010 1 2010-2013 Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları Urla Özet Raporu Nüfus Yapısı - Sosyoekonomik GeliĢmiĢlik 1 Urla nın nüfusu 2009

Detaylı

İZMİR VİZYON PLANI YAŞAM KENTİ

İZMİR VİZYON PLANI YAŞAM KENTİ 5 İZMİR VİZYON PLANI YAŞAM KENTİ Kentsel Vizyon ile X BÖLGE KENT İzmir Vizyon Planı MAHALLE Kentsel Strateji tarafından geliştirilen kapsam ve içerik çerçevesinde, A. Faruk Göksu ve Sıla Akalp in Stüdyo

Detaylı

İZMİR BAYINDIR ÇİÇEKÇİLİK OSB PROJESİ

İZMİR BAYINDIR ÇİÇEKÇİLİK OSB PROJESİ İZMİR BAYINDIR ÇİÇEKÇİLİK OSB PROJESİ ŞEHİRCİLİK, PLANLAMA VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR Haziran 2008 Adres: Atatürk Caddesi No: 126 35210 Pasaport İZMİR Çağrı Merkezi: 444 92 92 Faks: 498 46 98 Web: http://www.izto.org.tr

Detaylı

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin

YENİ ŞEHİR ARNAVUTKÖY / 2. İSTANBUL. Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugün`den Harekete Geçin İstanbul'dan yeni bir şehir doğuyor. Proje alanı büyüklügü 453 milyon metrelik bölgeye 7 milyonluk nüfusun yaşayacağı Yeni Şehir, 2. İstanbul planlanıyor.

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

Ek 1-B- (Değişik: RG-19/6/ ) 2.TAPUDA KAYITLI OLMAYAN TAŞINMAZLAR

Ek 1-B- (Değişik: RG-19/6/ ) 2.TAPUDA KAYITLI OLMAYAN TAŞINMAZLAR Ek 1-B- (Değişik: RG-19/6/2014-29035) 2.TAPUDA KAYITLI OLMAYAN TAŞINMAZLAR 2.1. Üzerinde Bina ve Tesis Olan Taşınmazlar 2.1.1. İdare Binaları 2.1.1.1. Hizmet Binaları 2.1.2. Eğitim ve Öğretim Amaçlı Bina

Detaylı

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler)

Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) Turizmde Arz (Tarihsel Çekicilikler) TARİH Miras ilişkileri T O P L U M MİRAS K Ü L T Ü R DOĞA ÇEVRE MİRASIN KAPSAMI MİRAS ÇEKİCİLİKLERİ ÇEVRE MEKAN YER İNSAN PEYZAJLAR YAPISAL UNSURLAR ÇALIŞMA ALANLARI

Detaylı

Gaziemir İlçe Raporu

Gaziemir İlçe Raporu 2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Mayıs, 2013 Nüfus Yapısı Genel Bilgiler Yüzölçümü, 2002: 62,84 km 2 Nüfus, ADNKS, 2012: 127.730 kişi Nüfus Yoğunluğu, 2012: 2027 kişi Şehirleşme Oranı, 2012:

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır?

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? 1. Konum (Taşımacılık ve Lojistik Avantaj) 2. Yetişmiş insan gücü 3. Zengin yer altı kaynakları (Maden, Termal)

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇEŞME SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇEŞME SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇEŞME SONUÇ RAPORU Tarih: 7 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 50 Katılımcı listesindeki Sayı: 46 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 5 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 133 134 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular 6.15 TURİZM 6.15 TURİZM 334 6.15 TURİZM Başkent Lefkoşa çeşitli dönemlere ait tarihi, mimari, ve kültürel değerler açısından oldukça zengindir. Ayrıca Başkent olması nedeniyle ülkenin yönetsel, iş ve alışveriş

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2014 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I KRİZ VE FIRSAT PENCERESİNDEN DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ

İZMİR TİCARET ODASI 2014 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I KRİZ VE FIRSAT PENCERESİNDEN DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İZMİR TİCARET ODASI 2014 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇESİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ... IX BÖLÜM I KRİZ VE FIRSAT PENCERESİNDEN DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ 1. Batı dan Doğu ya Kayan Üretim ve Gelişme Ekseninde Dünya

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

FİZİKSEL AKTİVİTE VE AKTİF YAŞAMIN DESTEKLENMESİ

FİZİKSEL AKTİVİTE VE AKTİF YAŞAMIN DESTEKLENMESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ FİZİKSEL AKTİVİTE VE AKTİF YAŞAMIN DESTEKLENMESİ BURSA KENTİ VE PASİF YEŞİL ALANLARIN AKTİF KULLANIM MEKANLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ A.Nalan FİDAN Bursa

Detaylı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) xclusive. yönetim raporları. İzmİr turizminde 7 aylık durum analizi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) xclusive. yönetim raporları. İzmİr turizminde 7 aylık durum analizi etik xclusive yönetim raporları ETİK Yönetim Kurulu Mehmet İşler: Y.K Başkanı ve TÜROFED Başkan Yrd. Uğur Şahbaz: Başkan Yrd. Bülent Tercan: Başkan Yrd. Sevda Zorlu Başkan Yrd. Şinasi Akçay: Genel Sekreter

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı!

BAMBOO URLA. Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! BAMBOO URLA Yolu keyiften geçenlerin yeni durağı! Dört mevsim yolunuz kazançtan geçsin... Bamboo Urla, İzmir de lüks yaşamın yeni merkezi olan Urla nın lokasyon ayrıcalığıyla, sadece yaz mevsimi değil,

Detaylı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı Neden Malatya ya yatırım yapmalı 11 2011 Temel Bilgiler Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, merkez nüfusu 500 bin civarında,

Detaylı

AR&GE BÜLTEN. Kültür Turizmi ve İzmir

AR&GE BÜLTEN. Kültür Turizmi ve İzmir Kültür Turizmi ve İzmir Ümit ÇİÇEK Ege Bölgesi, Anadolu nun batısında, tarihin akışı içerisinde birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, suyun hayat verdiği nehirleri ile bereketli ovalara sahip bir

Detaylı

hizmet sınıfı, alt grupları

hizmet sınıfı, alt grupları PEYZAJ MİMARLIĞI PROJE/PLANLAMA YAKLAŞIK UYGULAMA MALİYETİ T.M.M.O.B. PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI PROJE / PLANLAMA HİZMET SINIFLARINA GÖRE BİRİM (m²), YAKLAŞIK UYGULAMA MALİYETLERİ (YUM m²/ytl)

Detaylı

2010-2013 Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları. ÇeĢme Özet Raporu

2010-2013 Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları. ÇeĢme Özet Raporu 2010-2013 Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları ÇeĢme Özet Raporu Ocak 2011 1 2010-2013 Ġzmir Bölge Planı Ġlçe Toplantıları ÇeĢme Özet Raporu Nüfus Yapısı - Sosyoekonomik GeliĢmiĢlik 1 Çeşme nin nüfusu 2009

Detaylı

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2 6 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28992 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2014 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU 1 TOPLAM NÜFUS, 2007 2013 NÜFUSUN GELİŞİMİ, 1927-2013 YILLIK NÜFUS ARTIŞ HIZI, 1927 2013 NÜFUS YOĞUNLUĞU NÜFUSUN CİNSİYETE GÖRE DAĞILIMI YAŞ GRUPLARINA GÖRE NÜFUS MEDYAN YAŞ NÜFUSU EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

TÜRKİYE İZMİR 10. Turİzm Pİyasalari. Araştirma Raporlari

TÜRKİYE İZMİR 10. Turİzm Pİyasalari. Araştirma Raporlari TÜRKİYE Turİzm Pİyasalari Araştirma Raporlari İZMİR 10 İZMİR TURİZM PİYASASI ARAŞTIRMASI, 2010 İzmir Araştırma Bölgesi Amaç Hazırlanan çalışmanın amacı Türkiye nin Turizm odak noktalarından biri olan

Detaylı

TURİZM SEKTÖRÜ. Invest in. İzmir Bölgesi Turizm İşletme Belgeli Konaklama Tesisleri

TURİZM SEKTÖRÜ. Invest in. İzmir Bölgesi Turizm İşletme Belgeli Konaklama Tesisleri Invest in TURİZM SEKTÖRÜ İzmir ili coğrafi konumu, tarihsel ve kültürel kaynaklarının çeşitliliği, coğrafi özellikleri ve deniz-kum-güneş kaynaklı kitle turizmine yönelik altyapısıyla geniş ve canlı bir

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SEFERİHİSAR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SEFERİHİSAR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ SEFERİHİSAR SONUÇ RAPORU Tarih: 2 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 50 Katılımcı listesindeki Sayı: 40 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 28 Nisan 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28277 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ

ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ ATAKÖY MEGA YAT LİMANI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ ÖZET BİLGİ Resmi Süreç: 1) Ataköy Turizm Merkezi İmar Planı 02 Ekim 1986 2) Ataköy Turizm Merkezi nin Turizm Alanı ve Turizm Merkezi olarak tespiti. Bakanlar

Detaylı

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor.

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Sağlık Turizmi GENEL BİLGİ Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Türkiye 2002 de 17. Sıradan 2012 de 7 sıraya yükseldi. (Fransa, ABD, Çin, İspanya, İtalya, İngiltere,

Detaylı

İZMİR LİMANLARININ DURUMU VE İZMİR TİCARET ODASI NIN GÖRÜŞLERİ

İZMİR LİMANLARININ DURUMU VE İZMİR TİCARET ODASI NIN GÖRÜŞLERİ İZMİR LİMANLARININ DURUMU VE İZMİR TİCARET ODASI NIN GÖRÜŞLERİ ŞEHİRCİLİK, PLANLAMA VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR AĞUSTOS 2014 Adres: Atatürk Caddesi No: 126 35210 Pasaport İZMİR Çağrı Merkezi: 444 92 92 Faks:

Detaylı

SAMSUN-KATAR İŞ VE YATIRIM İMKANLARI

SAMSUN-KATAR İŞ VE YATIRIM İMKANLARI SAMSUN-KATAR İŞ VE YATIRIM İMKANLARI Eylül 2018 İÇERİK NEDEN SAMSUN 04 İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI 15 13 YATIRIM ÖNERİSİ 19 DİĞER İŞ BİRLİĞİ ALANLARI 34 MOLDOVA ROMANYA AZAK DENİZİ TAN AKEDONYA NEDEN SAMSUN?

Detaylı

2010-2013 İzmir Bölge Planı

2010-2013 İzmir Bölge Planı 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Aliağa Özet Raporu Aralık 2010 2 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Aliağa Özet Raporu Nüfus Yapısı -Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 2009 ADKNS verilerine

Detaylı

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon,

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon, BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ve İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi olmak üzere iki projenin

Detaylı

İzmir Bölge Planı

İzmir Bölge Planı 1 2010-2013 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Beydağ Özet Raporu Aralık 2010 2 Nüfus Yapısı - Sosyoekonomik Gelişmişlik 1 DPT nin 2004 yılında hazırladığı İlçelerin Sosyoekonomik Gelişmişlik Sıralaması

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ...III İÇİNDEKİLER...V TABLOLAR ve ŞEKİLLER LİSTESİ...XIII GİRİŞ...XV

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ...III İÇİNDEKİLER...V TABLOLAR ve ŞEKİLLER LİSTESİ...XIII GİRİŞ...XV İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ...III İÇİNDEKİLER...V TABLOLAR ve ŞEKİLLER LİSTESİ...XIII GİRİŞ...XV BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR 1.1. TURİZM KAVRAMI VE TANIMI...3 1.2. TURİZMİN ÖZELLİKLERİ...4 1.3. TURİSTİN TANIMI, ÇEŞİTLERİ

Detaylı

HABER BÜLTENİ /EKİM 2015

HABER BÜLTENİ /EKİM 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS, ZİYARET VE TOPLANTILAR HAVRALAR BÖLGESİ KOORDİNASYON TOPLANTILARI 09-10 TEMMUZ 2015 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü, Uygulama İmar

Detaylı

Hayallerinizin nefes aldığı Ege O! EgeOcity. 1. Etap Villaları

Hayallerinizin nefes aldığı Ege O! EgeOcity. 1. Etap Villaları Hayallerinizin nefes aldığı Ege O! EgeOcity 1. Etap Villaları City konforundan ödün vermeden, residans rahatlığında denizi, doğası, iç ısıtan iklimiyle, mandalin bahçeleri arasında bir Ege sahil kasabası

Detaylı

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU 009-0 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 0 TEMMUZ 009 SONUÇ RAPORU İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi İzmir Kalkınma Ajansı

Detaylı

1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012

1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012 1. Hatay Lojistik Zirvesi Açılış Sunumu Hatay ın Gelişmesi İçin Lojistik Çalışmalar 18 Ekim 2012 Atilla Yıldıztekin Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla@yildiztekin.com Lojistik? Son 5 Yılda Türkiye de hazırlanan

Detaylı

Tablo 37 - İllerdeki Konaklama Tesislerinin Kapasiteleri

Tablo 37 - İllerdeki Konaklama Tesislerinin Kapasiteleri TURİZM Manisa ili tesis sayısı ve yatak kapasitesi bakımından çevresinde bulunan illerin gerisinde kalmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı nın 2011 yılı konaklama istatistikleri incelendiğinde Manisa ilinin

Detaylı

2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları. Çiğli İlçe Raporu

2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları. Çiğli İlçe Raporu 2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Mayıs, 2013 Nüfus Yapısı Genel Bilgiler Yüzölçümü, 2002: 130 km 2 Nüfus, ADNKS, 2012: 168.599 kişi Nüfus Yoğunluğu, 2012: 1.195 kişi Şehirleşme Oranı, 2012:

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KİRAZ SONUÇ RAPORU Tarih: 20 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 55 Katılımcı listesindeki Sayı: 50 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

TÜRKİYE NİN BATIYA AÇILAN KAPISI: İZMIR

TÜRKİYE NİN BATIYA AÇILAN KAPISI: İZMIR TÜRKİYE NİN BATIYA AÇILAN KAPISI: İZMIR Şebnem BORAN Erdem ALPTEKİN İzmir, Asya nın en batısında, Avrupa nın ise en doğusunda yer almaktadır. İzmir den Avrupa, Afrika, Asya nın birçok merkezine 2-3 saatte

Detaylı

AYDIN TURİZM ÇALIŞTAYI RAPORU

AYDIN TURİZM ÇALIŞTAYI RAPORU AYDIN TURİZM ÇALIŞTAYI RAPORU 2 Mayıs 2013 tarihli Perşembe günü Kuşadası Korumar Otel de gerçekleştirilen çalıştay saat 10:00 da başlamıştır. Toplantıya Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ADÜ Turizm

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atatürk Kültür Merkezi Alanı Atatürk Kültür Merkezi Alanı nın bağlı bulunduğu mevzuat, tarihsel bağlam, kimlik değerleri, kent içindeki özgün

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI İZMİR FAYTONU

İZMİR TİCARET ODASI İZMİR FAYTONU İZMİR TİCARET ODASI İZMİR FAYTONU PROJE EKİBİ SENEM ÖZGÖNÜL HİTAY BARAN AHMET BÜKE OCAK 2008 İZMİR FAYTONU PROJESİ 19. yüzyıldan itibaren İzmir in ticari ve ekonomik yükselişi döneminde ortaya çıkan fayton,

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ TORBALI SONUÇ RAPORU Tarih: 16 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcı listesindeki Sayı: 20 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Gevaş Belediye Başkanı Sn. Sinan HAKAN makamında ziyaret edildi. 2 2 M a r t

Gevaş Belediye Başkanı Sn. Sinan HAKAN makamında ziyaret edildi. 2 2 M a r t Gevaş Belediyesinin organizasyonu ile katılım sağladığımız Gevaş ın Ticari Hayatı, Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 22.03.2016 tarihinde Gevaş Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. İstişare toplantısına

Detaylı