«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»"

Transkript

1 MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

2 MUĞLA İLİ Muğla Muğla, kişilik nüfusu ve km 2 yüzölçümü ile Türkiye nin en önemli turizm merkezlerinden biridir yılında Muğla yı kişi ziyaret etmiştir.

3 DÜNYADA MUĞLA Muğla 1480 km lik sahil şeridi ile Türkiye nin en uzun sahil şeridine sahip ili olup, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça ilçeleri ile dünyaca ünlü bir turizm şehridir.

4 MUĞLA DA DENİZ VE HAVA ULAŞIMI Muğla; Bodrum, Fethiye ve Güllük te olmak üzere 3 adet limanın yanı sıra Milas ve Dalaman ilçelerinde bulunan 2 adet havaalanına sahip bir ildir.

5 MUĞLA NIN TARİHİ Muğla evleri; Muğla da tasarımları, pek çokahşap liman işçilikleri, ile Milas kapıları, ve Dalaman tavan olmak işlemeleri üzere 2ve adet şehrin sembolü haline havaalanı gelmiş mevcuttur. bacaları ile Türk geleneksel mimarisinde özgün bir model oluşturmaktadır.

6 MUĞLA NIN TARİHİ 400 e yakın Muğla da restore pek edilmiş çok liman evleri, ilecamileri Milas ve vedalaman sokakları olmak ile Muğla, üzere 2biradet kentsel koruma alanı havaalanı durumundadır. mevcuttur.

7 MUĞLA İLİ GENEL BİLGİLER Yüzölçümü Alanı : Km 2 Nüfus : İlçe Belediye Sayısı : 13 Ormanlık Alan : % 68 ÖÇK Alanı : % 26 SİT Alanı : % 14 Kıyı Şeridi : 1480 km Antik Kent : 110 Adet Milli Park : 2 Adet (Marmaris ve Saklıkent) Tabiat Parkı : 3 Adet (Ölüdeniz, Kıdrak, Bafa Gölü) Körfezler : Gökova, Mandalya, Fethiye, Hisarönü Koy : 131 Adet (mavi tur güzergahı-yatçılık)

8 İLİMİZDE FAALİYET GÖSTEREN SEKTÖRLER İLİMİZDE FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELERİN DAĞILIMI Turistik Tesisler Zeytinyağı Fabrikaları Yaklaşık 360 adet denizde, akarsuda ve karada üretim yapılan balık çiftliği (Türkiye genelinde yapılan balık üretimi yapılan çiftlik sayısının % 54 ü ilimizdedir.) Mermer fabrikaları ve mermer ocakları Maden ocakları 3 Adet termik santral (Yatağan, Kemerköy, Yeniköy) 1 Adet kâğıt fabrikası 1 Adet kireç fabrikası 20 Adet marina (Yat Limanı) 3 Adet liman Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmeleri

9 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON ŞEMASI Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızca işletilmekte olan; Fethiye, Ortaca, Marmaris ve Datça ilçelerinde olmak üzere 4 adet katı atık düzenli depolama tesisi mevcuttur. Mavi Deniz Temiz Kıyılar projesi kapsamında Göcek ve Gökova koylarında 6 adet atık alım teknesi ile denizlerden katı ve sıvı atık toplamaktadır. Göcek Mopak İskele ve Akyaka Maden İskelesi nde 2 adet atık kabul tesisi ile karadan atık alımı yapmaktadır. İlimiz genelinde Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra açılan, Dalaman, Ula, Milas, Menteşe, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde bulunan 7 adet hafriyat sahası, Menteşe ilçesinde mermer atık sahası ve ilçe belediyesinden devralınan 1 adet hafriyat sahası işletilmektedir.

10 HEDEFİMİZ ÇEVRE DOSTU MUĞLA Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak; İlimiz genelinde gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar Çevre Dostu Muğla hedefimiz doğrultusunda yürütülmektedir.

11 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR İlimiz 1480 km ile en uzun kıyı şeridine sahip bir il olup, kıyılarının tamamı turizm amaçlı kullanılmaktadır. Yapılan araştırmada yaz sezonunda ilimizde yaklaşık 5000 adet teknenin seyir yaptığı düşünülmektedir. Bu nedenle, deniz kirliliği ile mücadele konusunda alınacak tedbirler çok önem kazanmaktadır.

12 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR Daire Başkanlığımız bünyesinde görev yapan Atık Kabul Tesisleri ve Atık Kabul Tekneleri yaz sezonu boyunca kesintisiz hizmet vermektedir.

13 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Mavi Kart Uygulaması kapsamında ilimiz genelinde 37 adet atık alım noktası oluşturulmuş olup, aynı çalışma kapsamında 2011 yılında ilimizde ve 2014 yılından itibaren ülkemiz genelindeki bütün kıyı tesislerinin mavi kart sistemine geçişi zorunlu hale gelmiştir Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan 2013/12 Sayılı Gemi Atık Takip Sistemleri Uygulama Genelgesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak faaliyet göstermeye başlayan Marina, Balıkçı Barınağı ve Liman gibi kıyı tesislerinde bulunan Atık Kabul Tesislerine deniz araçları tarafından atıksu, evsel atık, atık madeni yağ ve sintine atıkları verilmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizde ilk olarak 2011 yılında İlimiz pilot il seçilmiş olup; mavi kart sistemi balıkçı barınakları, marinalar, limanlar ve kıyı tesislerinde uygulanmaya başlamıştır.

14 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR PROJESİ İlimizin deniz açısından önemli bir konumda olması, konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ve planladığımız çalışmalara büyük önem kazandırmaktadır. İlimizin 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna istinaden Büyükşehir Belediyesine dönüştürülmesinin akabinde denizlerde atıkların toplanması ile ilgili 2014 yılı yaz sezonunda çalışmalara başlanmıştır.

15 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR PROJESİ 2014 yaz sezonunda bu çalışma hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilmiş olup; tekne trafiğinin yoğun olduğu bölgelerden Göcek-Dalaman Koyları ve Hisarönü Körfezinden Temmuz-Ekim ayları arasında 3 atık gemisi ile yaklaşık 430 ton katı atık toplanmıştır. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemize Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu Kararınca devri yapılan Göcek Atık Kabul Tesisinde 7 aylık dönemde; 1313 adet tekneye hizmet verilmiş olup yaklaşık 300 ton sıvı atık toplanmıştır. Toplamda 146 adet tekneye mavi kart verilmiştir.

16 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR PROJESİ 2015 yılı itibari ile Büyükşehir Belediyemizin Çevre Dostu Muğla ilkesi doğrultusunda; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızca Mavi Deniz Temiz Kıyılar Projesi hayata geçirilmiştir. Proje; ilimizin deniz turizminin en yoğun yaşandığı illerden biri olması, denizlerimizin temizliğinin çevre ve insan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.

17 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR Proje kapsamında İlimiz genelinde toplam 6 adet Atık Kabul Teknesi ile denizde ve 2 adet Atık Kabul Tesisi ile kıyıda atık toplama hizmet verilmeye başlanmıştır.

18 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR- GÖCEK Proje kapsamında tekne trafiğinin yoğun olduğu Göcek-Dalaman Koylarında Muğla BB-2, Muğla BB-4 ve Muğla BB-5 isimli 3 adet atık toplama teknesi hizmet vermektedir.

19 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR- GÖCEK Ülkemizin dünyaca ünlü en güzel koylarına sahip olan Göcek-Dalaman bölgesinde günlük 20 adet koydan evsel nitelikli katı atık toplanmaktadır.

20 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR-GÖCEK 2015 yaz sezonunda Göcek-Dalaman Koylarında 3 adet atık toplama teknesi ile yaklaşık olarak 550 ton evsel nitelikli katı atık toplanmıştır. Toplanan atıklar Fethiye Katı Atık Düzenli Depolama sahasına bertaraf edilmektedir.

21 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR-GÖCEK Proje kapsamında Göcek Atık Kabul Tesisinde Nisan-Ağustos 2015 tarihleri arasında 615 adet tekneye hizmet verilmiş olup, 456 ton atıksu, 3 ton sintine, 572 litre atık yağ tesise kabul edilerek atık yağ ve sintine suyu ayrı ayrı tanklarda biriktirilerek, lisanslı atık taşıma araçları ile Güllük Liman İşletmesine, atıksuyun Göcek Atıksu Arıtma Tesisinde bertarafı sağlanmıştır.

22 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR-GÖKOVA KÖRFEZİ Gökova Körfezinde tekne trafiğinin yoğun olması, bu bölgede karada ve denizde herhangi bir atık toplama teknesi ile atık kabul tesisinin bulunmaması bu bölgede proje kapsamında verilmesi gereken hizmetin önemini arttırmıştır.

23 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR-GÖKOVA KÖRFEZİ Proje kapsamında Gökova Körfezinde Muğla BB-1, Muğla BB-3 ve Marmaris DTO isimli 3 adet Atık Kabul Teknesi ve 1 adet Atık Kabul Tesisi ile hizmet verilmeye başlanmıştır. Ayrıca Marmaris DTO ile yaz aylarında atık toplama faaliyetlerinde kullanılmak üzere protokol yapılan teknemiz ile Gökova Körfezinde atık alım faaliyetleri yapılmaktadır.

24 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR-GÖKOVA KÖRFEZİ Gökova Körfezinde seyir yapan teknelerin karada ihtiyaçlarına karşılık vermek amacıyla proje kapsamında İlimiz Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesine Akyaka Atık Kabul Tesisi kurularak faaliyete geçirilmiştir. Tesiste ilk etapta 5 ton kapasiteli sintine ve 2 ton kapasiteli atık yağ tankı bulunmaktadır. Atık Kabul Tesisinde toplanan atıksu bölgede bulunan kanalizasyon sistemi vasıtasıyla Akyaka Atıksu Arıtma Tesisine iletilmektedir.

25 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR-GÖKOVA KÖRFEZİ Atık Toplama Tekneleri ile ile Haziran- Ağustos 2015 dönemi içerisinde Gökova Körfezinde seyir yapan teknelerden yaklaşık 163 ton pissu, 40 litre sintine, 120 litre atık yağ ve yaklaşık 45 ton katı atık toplanarak bertarafı gerçekleştirilmiştir.

26 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR-GÖKOVA KÖRFEZİ Daire Başkanlığımız bünyesinde görev yapan Atık Kabul Tesisleri ve Atık Kabul Tekneleri yaz sezonu boyunca kesintisiz hizmet vermektedir.

27 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR PROJESİ KAPSAMINDA PLANLANAN ÇALIŞMALAR Daire Başkanlığımızca başlatılan Mavi Deniz Temiz Kıyılar Projesi kapsamında 2015 yaz sezonunda 2 adet Atık Kabul Tesisi ve 6 adet Atık Kabul Teknesi ile verilen hizmetin akabinde proje kapsamında 2016 yaz sezonundan itibaren Bodrum ilçemizde de açık denizde deniz araçlarından kaynaklı atıkların toplanması amacıyla tesis kurma ve tekne temini konularında fizibilite ve çalışmalara başlanılmıştır. Mavi Deniz Temiz Kıyılar Projesi kapsamında verilen hizmet ilave atık kabul tesisi ve teknelerinin temin edilmesi ile devam edecektir.

28 MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR Mavi Deniz Temiz Kıyılar Projesinin bir diğer adımı da atık kabul tesislerinde ve atık kabul teknelerinde toplanan atıkların bertaraf edilmesidir. İlimiz genelinde deniz araçlarından kaynaklı atıklardan pissu atıksu arıtma tesisleri vasıtasıyla arıtımı ve beratarafı gerçekleştirilmektedir. Ancak toplanan bu atıklardan atık yağ ve sintine atıklarının bertarafı için ayrı bir arıtma sistemi gerekmektedir. Bu nedenle ilimiz genelinde toplanan sintine atıklarının bertaraf edilmesi amacıyla Sintine ve Atık Yağ Bertaraf Tesisi kurulacaktır. Konu ile ilgili uygun yer tespiti ve fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Daire Başkanlığımızca İlimiz genelinde toplanan sintine atıklarının bertaraf edilmesi amacıyla Sintine ve Atık Yağ Bertaraf Tesisi kurulması ile ilgili çalışmalara başlanılmıştır.

29 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞEKKÜR EDERİZ.

Fonksiyonel birim şeması yönetmelik eki( Ek-1) de düzenlenmiştir. Personel görev dağılım çizelgeleri Daire Başkanı tarafından belirlenir.

Fonksiyonel birim şeması yönetmelik eki( Ek-1) de düzenlenmiştir. Personel görev dağılım çizelgeleri Daire Başkanı tarafından belirlenir. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ NİN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-12/08/2014 tarihli

Detaylı

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 ( TEMMUZ 2015 ) KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU SUNUŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde;

Detaylı

TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR

TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR Yrd. Doç. Dr. İlke KOŞAR DANIŞMAN Araş.Gör. Elif KOÇ Yrd. Doç. Dr. Alper KILIÇ 26-27 Şubat 2016 SUNUM PLANI Giriş

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, FETHİYE DE KATI ATIK TESİSİ YAPIYOR

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, FETHİYE DE KATI ATIK TESİSİ YAPIYOR MUĞLA BÜYÜKŞEHİR, FETHİYE DE KATI ATIK TESİSİ YAPIYOR Büyükşehir in Çevre Dostu Muğla İçin Yatırımları Sürüyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Çevre Dostu Muğla hedefi doğrultusunda yatırımlar

Detaylı

DENİZ KAYNAKLI KİRLİLİKLERİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI

DENİZ KAYNAKLI KİRLİLİKLERİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI DENİZ KAYNAKLI KİRLİLİKLERİ ÖNLEME ÇALIŞMALARI İMEAK DENİZ TİCARET ODASI GİZEM MATARACI 23.12.2015 1 İMEAK DENİZ TİCARET ODASI 26 Ağustos 1982 de İstanbul Deniz Ticaret Odası olarak kurulmuştur. Daha sonra

Detaylı

DENİZ ÇEVRESİNİN KORUNMASI VE KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ ÇALIŞMALARI. Murat TURAN (Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı)

DENİZ ÇEVRESİNİN KORUNMASI VE KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ ÇALIŞMALARI. Murat TURAN (Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı) DENİZ ÇEVRESİNİN KORUNMASI VE KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ ÇALIŞMALARI Murat TURAN (Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı) II. Marmara Denizi Sempozyumu İstanbul, Aralık 2015 Deniz Kirliliğinin Kaynakları 1-Deniz

Detaylı

Bin TL yatırım yaptı.

Bin TL yatırım yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 2014-2015 Yılında Muğla ya 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptı. 2016 Yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ 410 Milyon 218 Bin TL yatırım yapacak. 2 FEN İŞLERİ

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla nın Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların 45 Kişi BODRUM GÜLER MUSTAFA KIZILAĞAÇ İLKOKULU Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla nın Dalaman İlçe

Detaylı

GEMİ KAYNAKLI KİRLİLİĞİN YÖNETİMİ

GEMİ KAYNAKLI KİRLİLİĞİN YÖNETİMİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü GEMİ KAYNAKLI KİRLİLİĞİN YÖNETİMİ 03 Aralık 2015 (Ulusal Uluslararası Mevzuat) Uluslararası Denizcilik Örgütü- MARPOL 73/78 SÖZLEŞMESİ

Detaylı

Sayın Meclis Üyesi; Dr. Osman GÜRÜN Büyükşehir Belediye Başkanı. 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi

Sayın Meclis Üyesi; Dr. Osman GÜRÜN Büyükşehir Belediye Başkanı. 1. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının görüşülmesi Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 2016 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 13.00 da Şeyh Mahallesi Kurşunlu Caddesi (Kurşunlu Cami karşısı) Muğla

Detaylı

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Muğla nın Menteşe ve Fethiye ilçelerinde çevre temizliği 20 Kişi Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü

Detaylı

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.)

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) Adı GEÇİCİ ÇALIŞMA BELGESİ VE GÜZARGAH İZİN BELGESİ ÜCRETLERİ Tarife i Bodrum- Bardakçı Adet 1.050,00 Fethiye-Çalış Adet 560,00 Göcek-Göcek Adası Adet 560,00 Fethiye-Şövalye Adası Adet 560,00 Güllük-Kıyıkışlacık

Detaylı

LİMAN İŞLETMECİLİĞİNDE ATIK ALIM FAALİYETLERİ:

LİMAN İŞLETMECİLİĞİNDE ATIK ALIM FAALİYETLERİ: LİMAN İŞLETMECİLİĞİNDE ATIK ALIM FAALİYETLERİ: Çanakkale Liman İşletmesi Örneği Evren BECEREN 1, Ali AKTOPRAK 1, Arzu TORÖZ 2 1 Çanakkale Liman İşletmesi San. Ve Tic. A.Ş. 2 Arse Çevre Mühendislik Dan.

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.3728 02.11.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı İLAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki

Detaylı

DENiZLERiMiZiN KORUNMASINA YÖNELiK YERiNE GETiRiLMESi GEREKEN HUSUSLAR 1. Deniz kirliliği nedir? Sorumlu Kurum/ Müdürlük hakkında bilgi alabilir

DENiZLERiMiZiN KORUNMASINA YÖNELiK YERiNE GETiRiLMESi GEREKEN HUSUSLAR 1. Deniz kirliliği nedir? Sorumlu Kurum/ Müdürlük hakkında bilgi alabilir DENiZLERiMiZiN KORUNMASINA YÖNELiK YERiNE GETiRiLMESi GEREKEN HUSUSLAR 1. Deniz kirliliği nedir? Sorumlu Kurum/ Müdürlük hakkında bilgi alabilir miyim? a. Deniz kirliliği; denizde ve deniz çevresinde meydana

Detaylı

DENİZ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

DENİZ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DENİZ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Fatih POLATTİMUR Deniz Denetim Şefi ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI Deniz Yüzeyi Temizliği Kıyı ve Plaj Temizlik Hizmeti Haliç ve Derelerde

Detaylı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Mavi Kart Dünyada Bir İlk Olan Mavi Kart ile Denizlerimiz Daha Temiz... Mavi Kart Nedir? Mavi Kart, motorlu deniz taşıtı atıklarının dijital olarak

Detaylı

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.)

T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) Gelirin Türü(Vergi, resim, harç, ücret) Gelirin Dayanağı T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DENİZ VE KIYI TESİSLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelirin Adı Birimi(Adet,saat, m2, m3, ton, gün vb.) GEÇİCİ ÇALIŞMA

Detaylı

HAVRAN İLÇESİ ESELER MAHALLESİ 106 ADA 60 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU

HAVRAN İLÇESİ ESELER MAHALLESİ 106 ADA 60 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU HAVRAN İLÇESİ ESELER MAHALLESİ 106 ADA 60 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU İçerik 1. GEREKÇE ve KAPSAMI... 2 2. KONUM... 3 3. MÜLKİYET DURUMU VE MERİ DURUMU... 4 4. PLAN DEĞİŞİKLİĞİ...

Detaylı

Sayın Meclis Üyesi; Dr. Osman GÜRÜN Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı

Sayın Meclis Üyesi; Dr. Osman GÜRÜN Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 2016 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 14.00 da Şeyh Mahallesi Kurşunlu Caddesi (Kurşunlu Cami karşısı) Muğla

Detaylı

2015 SEZONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DENEYİMLER. Gürcan KAYA Mavi Bayrak Muğla İl Koordinatörü 31 Mart -01 Nisan 2016 Kuşadası- AYDIN

2015 SEZONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DENEYİMLER. Gürcan KAYA Mavi Bayrak Muğla İl Koordinatörü 31 Mart -01 Nisan 2016 Kuşadası- AYDIN 2015 SEZONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DENEYİMLER Gürcan KAYA Mavi Bayrak Muğla İl Koordinatörü 31 Mart -01 Nisan 2016 Kuşadası- AYDIN Sunum Başlıkları Sayısal veriler Denetimlerde öne çıkan hususlar Uluslararası

Detaylı

GEMİLERDEN ATIK ALIMI

GEMİLERDEN ATIK ALIMI İMO (ULUSLARARASI DENİZCİLİK ÖRGÜTÜ) ULUSLARARASI MEVZUATLAR GEMİLERDEN ATIK ALIMI MARPOL 73/78 AVRUPA PARLEMENTOSU ATIK ALIM DİREKTİFİ GEMİLERDEN ATIKLARIN ALINMASI VE KONTROL YÖNETMELİĞİ ULUSAL MEVZUATLAR

Detaylı

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla nın Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların 35 Kişi Seçim Başlangıç Tarihi ve Saati 09/02/2015 13:00 Seçim Bitiş Tarihi ve Saati 09/02/2015 14:00 BODRUM

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR

KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR III. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu Doi: 10.18872/DEU.b.UDTS.2016.0013 1 TÜRKİYE DE YATÇILIK FAALİYETLERİNDE MAVİ KART UYGULAMASI VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR 1 İlke KOŞAR DANIŞMAN, 2 Elif KOÇ, 3 Alper

Detaylı

AYVALIK İLÇESİ MURATELİ MAHALLESİ 115 ADA 89 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU

AYVALIK İLÇESİ MURATELİ MAHALLESİ 115 ADA 89 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU AYVALIK İLÇESİ MURATELİ MAHALLESİ 115 ADA 89 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI RAPORU İçerik 1. GEREKÇE ve KAPSAMI... 2 2. KONUM... 3 3. MÜLKİYET DURUMU VE MERİ DURUMU... 4 4. PLAN DEĞİŞİKLİĞİ...

Detaylı

BÜTÜNLEŞİK KIYI ALANLARI YÖNETİMİ

BÜTÜNLEŞİK KIYI ALANLARI YÖNETİMİ BÜTÜNLEŞİK KIYI ALANLARI YÖNETİMİ PROF.DR.LALE BALAS GAZİ ÜNİVERSİTESİ DENİZ VE SU BİLİMLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÜNYA %29 Kara %71 Su RUZGAR TÜRKİYE GELGIT DALGALAR YOGUNLUK FARKLILAŞMASI 10

Detaylı

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ 1. Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 2. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 1- GEMİLERDEN ATIK

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISI 14/01/2016 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİNE BAŞKANLIK MAKAMINCA EKLENEN MADDELER

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISI 14/01/2016 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİNE BAŞKANLIK MAKAMINCA EKLENEN MADDELER MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISI 14/01/2016 TARİHLİ MECLİS GÜNDEMİNE BAŞKANLIK MAKAMINCA EKLENEN MADDELER Gündem No : 56567348.301.03-1/1 Toplantı Tarihi:14/01/2016 Toplantı

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi;

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi; T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.4154 07.12.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Sayı : 26219312-301.01-2633 02/12/2016 Konu : MBB Meclis Toplantısı İLAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDAN Muğla

Detaylı

İZMİR DE KATI ATIK YÖNETİMİ. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı

İZMİR DE KATI ATIK YÖNETİMİ. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı İZMİR DE KATI ATIK YÖNETİMİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı İL NÜFUSU: 4.061.074 KİŞİ 2009-2014: 21 İlçe (3,35 milyon kişi) Nisan 2014 itibariyle 30 İlçe ATIK YÖNETİMİNDE YASAL

Detaylı

DENİZ KİRLİLİĞİNE İLİŞKİN YASAL PROSEDÜR VE KURUMLARIN SORUMLULUKLARI

DENİZ KİRLİLİĞİNE İLİŞKİN YASAL PROSEDÜR VE KURUMLARIN SORUMLULUKLARI DENİZ KİRLİLİĞİNE İLİŞKİN YASAL PROSEDÜR VE KURUMLARIN SORUMLULUKLARI. Cemil TUNÇYÜREK Çevre Mühendisi Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 11 Aralık 2015 1 Çevre Kanunu (İlgili hükümler) Kirletme

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE DENİZ YÜZEYİ, KIYI VE PLAJ TEMİZLİĞİ

İSTANBUL GENELİNDE DENİZ YÜZEYİ, KIYI VE PLAJ TEMİZLİĞİ İSTANBUL GENELİNDE DENİZ YÜZEYİ, KIYI VE PLAJ TEMİZLİĞİ Gelecek Nesillere Yaşanabilir, Temiz Bir İstanbul Bırakabilmek İçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Olarak Çevre Yönetim Faaliyetlerini 2005 Yılından

Detaylı

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

KARAR NO RÖLÖVE VE RESTORASYON 43-127- 4 ÖZEL KENTSEL III.DRC YENİ YAPILANMA 46 155 2 ÖZEL III.DRC.ARK KENT.. BELEDİYE 14.02.2007 BELEDİYE 48.01.

KARAR NO RÖLÖVE VE RESTORASYON 43-127- 4 ÖZEL KENTSEL III.DRC YENİ YAPILANMA 46 155 2 ÖZEL III.DRC.ARK KENT.. BELEDİYE 14.02.2007 BELEDİYE 48.01. MUĞLA KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 104 NUMARALI TOPLANTI GÜNDEMİ TOPLANTI TARİHİ:21.03.2007 İ ÇESİ KONUSU PAFTA ADA PARSEL MÜLKİYETİ 1 MUĞLA BODRUM 2 MUĞLA BODRUM 3 MUĞLA BODRUM

Detaylı

PETDER ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİ PROJESİ SONUÇLARI IWES 2012. Volkan SİĞİNÇ volkan.siginc@petder.org.tr

PETDER ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİ PROJESİ SONUÇLARI IWES 2012. Volkan SİĞİNÇ volkan.siginc@petder.org.tr PETDER ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİ PROJESİ SONUÇLARI IWES 2012 Volkan SİĞİNÇ volkan.siginc@petder.org.tr SUNUŞ PLANI; 1- GİRİŞ 2- TÜRKİYE MADENİ YAĞ SEKTÖRÜNÜN DURUMU 3- ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİNE İLİŞKİN MEVZUAT

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Sayı : 26219312-301.01-3866 08/12/2017 Konu : MBB Meclis Toplantısı İLAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDAN Muğla

Detaylı

KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ SAHİL VE KIYI TEMİZLİK EKİPLERİMİZ

KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ SAHİL VE KIYI TEMİZLİK EKİPLERİMİZ KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan halka açık kıyılarda ve halk plajlarında yaz aylarında yüzme sezonunun ( mayıs-eylül ayları arası ) açılmasıyla birlikte

Detaylı

ÇEVRE DURUM RAPORU 2016 YILI ÖZETİ YALOVA

ÇEVRE DURUM RAPORU 2016 YILI ÖZETİ YALOVA ÇEVRE DURUM RAPORU 2016 YILI ÖZETİ YALOVA Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı 496 77. YALOVA 1. Hava Kalitesi Yalova ilinde

Detaylı

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOYLARIMIZ, MAVİ YOLCULUK VE DENİZ TURİZMİ NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi M.Faruk OKUYUCU İMEAK DTO Deniz Turizmi & Kaynakları Birim Yetkilisi İpek BAYRAKTAR SAPMAZ 26-27 Şubat 2016

Detaylı

KUŞADASI-2016 LOKMAN ATASOY TÜRÇEV ANTALYA KOORD. ÇEVRE YÜK. MÜHENDİSİ

KUŞADASI-2016 LOKMAN ATASOY TÜRÇEV ANTALYA KOORD. ÇEVRE YÜK. MÜHENDİSİ Mavi Bayrak Çevre Yönetimi Uygulamaları KUŞADASI-2016 LOKMAN ATASOY TÜRÇEV ANTALYA KOORD. ÇEVRE YÜK. MÜHENDİSİ MAVİ BAYRAK KRİTERLER ANA BAŞLIKLARI 1) Çevre Eğitimi ve Bilgilendirme 2) Çevre Yönetimi 3)

Detaylı

ÇEVRE ORMANCILIK DANIŞMA ŞİRKETİ TARAFINDAN TALEP EDİLEN BİLGİLER ve MÇD NİN CEVAPLARI.

ÇEVRE ORMANCILIK DANIŞMA ŞİRKETİ TARAFINDAN TALEP EDİLEN BİLGİLER ve MÇD NİN CEVAPLARI. ÇEVRE ORMANCILIK DANIŞMA ŞİRKETİ TARAFINDAN TALEP EDİLEN BİLGİLER ve MÇD NİN CEVAPLARI. TALEP: Marmaris Çevrecileri Derneği/Marmaris Sayın Başkanım; Derneğinizin yaptığı çalışmaları ilgi ile izliyoruz.

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Sayı : 56567348-301.05.01-2678 22/09/2017 Konu : Meclis Karar Özetleri İlanı DUYURU Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin

Detaylı

Kaynağında ayrıştırılmış katı atıkların; Geri Dönüşümü, Tekrar Kullanımı ve Geri Kazanılması çok önemlidir [2].

Kaynağında ayrıştırılmış katı atıkların; Geri Dönüşümü, Tekrar Kullanımı ve Geri Kazanılması çok önemlidir [2]. KATI ATIK YÖNETİMİ: ERZURUM ÖRNEĞİ Katı Atık Nedir? Kullanılma süresi dolan ve yaşadığımız ortamdan uzaklaştırılması gereken her türlü katı malzemeye katı atık denir. Katı atıklar evde, okulda, hastanede,

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

MUĞLA İLİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MUĞLA İLİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU MUĞLA İLİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU 2016 MUĞLA İLİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU 2016 E. SEMRA KUTLUAY ÇİFTEVLER SOKAK NO:3/1 06540 A.AYRANCI / ANKARA

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ Ece SARAOĞLU Çevre ve Şehircilik Uzmanı 4. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri 24.09.2014 Sunum İçeriği Atıksu Politikamız Atıksu Mevzuatı Su Kirliliği Kontrolü

Detaylı

GEMİLERDEN ATIK ALIMI

GEMİLERDEN ATIK ALIMI İMO (ULUSLARARASI DENİZCİLİK ÖRGÜTÜ) ULUSLARARASI MEVZUATLAR GEMİLERDEN ATIK ALIMI MARPOL 73/78 AVRUPA PARLEMENTOSU ATIK ALIM DİREKTİFİ GEMİLERDEN ATIKLARIN ALINMASI VE KONTROL YÖNETMELİĞİ ULUSAL MEVZUATLAR

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ve UYGULAMALARI Şule YETKİN Çevre ve Orman Uzmanı BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 19.04.2005 tarih ve 25791 sayılı

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No :401 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi. b) 5393 sayılı Belediye Kanununun 41 inci maddesi ve 5018 sayılı Kamu Mali

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Denetimi Ani, planlı, birleşik denetimler ve izlemeler yapılmaktadır. 2872 sayılı Çevre Kanunu ve yönetmelikleri kapsamında Hava, Su,

Detaylı

1) Limanın ve liman yöneticisinin adı, adresi, telefon ve faks numaraları. 3) Hizmet sunduğu gemilerin tipleri, büyüklükleri ve diğer özellikleri

1) Limanın ve liman yöneticisinin adı, adresi, telefon ve faks numaraları. 3) Hizmet sunduğu gemilerin tipleri, büyüklükleri ve diğer özellikleri EK 1 ATIK KABULTESİSİ PROJE RAPORU VE ATIK YÖNETİM PLANI FORMATI A) GENEL BİLGİLER 1) Limanın ve liman yöneticisinin adı, adresi, telefon ve faks numaraları 2) Raporu hazırlayanların tanıtımı B) LİMAN

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 358 KONUSU: Gündem 08/12/2017 tarihinde duyurulan 21 maddelik gündeme; aşağıda sırası belirtildiği şekilde birimlerden gelen 13 madde

Detaylı

ANTALYA OSB ÇAMUR KURUTMA TESİSİ (ARBYDRY SİSTEM)

ANTALYA OSB ÇAMUR KURUTMA TESİSİ (ARBYDRY SİSTEM) ANTALYA OSB ÇAMUR KURUTMA TESİSİ (ARBYDRY SİSTEM) Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1976 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş ve 1992 yılında ilk etabının altyapıları tamamlanmış bir bölgedir. Toplam

Detaylı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18

Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18 Sahil Güvenlik Komutanlığı TASNİF DIŞI 1/18 Deniz Kirliliklerinde Şikayet Prosedürü ve Kurumların Sorumlulukları TASNİF DIŞI 2/18 2692 Sayılı Sahil Güvenlik Kanunu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 2692 sayılı

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi;

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI. Sayı : E Konu :MBB Meclis Toplantısı. Sayın Meclis Üyesi; T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sayı :56567348-105.02-E.1255 06.04.2018 Konu :MBB Meclis Toplantısı Sayın Meclis Üyesi; Muğla Büyükşehir Belediye Meclisimiz, aşağıdaki gündemde bulunan konuları

Detaylı

2009 Planlanan CKVK_F_43.2.1 Atıkları kaynakta ayırma değerlendirme yönetimi etüd projesi CEK Müd. - 100.000 300.000 - -

2009 Planlanan CKVK_F_43.2.1 Atıkları kaynakta ayırma değerlendirme yönetimi etüd projesi CEK Müd. - 100.000 300.000 - - TOPLAM MALİ KAYNAK İHTİYACI 358.011.900 397.791.000 484.010.000 532.411.000 585.652.100 STRATEJİK AMAÇLAR İÇİN TOPLAM MALİ KAYNAK İHTİYACI 119.719.322 144.175.982 299.561.993 460.362.950 452.833.396 TOPLAM

Detaylı

Beşparmak, Karakümes ve Marçal Dağları'ndan oluşan dağlara "Batı Menteşe Dağları" denir.

Beşparmak, Karakümes ve Marçal Dağları'ndan oluşan dağlara Batı Menteşe Dağları denir. Beşparmak, Karakümes ve Marçal Dağları'ndan oluşan dağlara "Batı Menteşe Dağları" denir. yukarıda adı geçen dağlardan oluşan "Doğu Menteşe Dağları" arasında arasında Çine Çayı Vadisi uzanır. Aydın iline

Detaylı

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonu 21/09/2016 tarihinde saat 14:00 de Şeyh Mahallesi Kurşunlu Caddesi Muğla Büyükşehir Belediyesi 1 Nolu Hizmet Binasında toplandı. Mali Hizmetler Dairesi

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Sayı : 26219312-301.01-336 03/02/2017 Konu : MBB Meclis Toplantısı İLAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDAN Muğla

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 226 KONUSU: Gündem 07/07/2017 tarihinde duyurulan 19 maddelik gündeme; aşağıda sırası belirtildiği şekilde birimlerden gelen 25 maddenin

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Katı Atık Düzenli Depolama Alanı İşletilmesi 2 Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması ve Bertaraftı 3 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre

Detaylı

PROJE - FAALİYET KISA VADE ORTA VADE UZUN VADE 1 HAVZA KORUMA EYLEM PLANI STRATEJİSİNİN OLUŞTURULMASI

PROJE - FAALİYET KISA VADE ORTA VADE UZUN VADE 1 HAVZA KORUMA EYLEM PLANI STRATEJİSİNİN OLUŞTURULMASI 1 HAVZA KORUMA EYLEM PLANI STRATEJİSİNİN OLUŞTURULMASI ÇOB, DSİ, İB, Valilikler, Belediyeler, Üniversiteler, TÜBİTAK HSA/ÇİB 2 KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN SAĞLANMASI ÇOB, Valilikler HSA/ÇİB

Detaylı

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi KARAR SAYISI : 2014/1-1 Salonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanı 'ün Başkanlığında, UKOME TEKLİF: UKOME tarafından yeni bir karar alınana kadar yürürlükte bulunan il trafik komisyonu kararlarının geçerliğinin

Detaylı

Ergün DOĞAN Meclis Katibi

Ergün DOĞAN Meclis Katibi Tarihi 03.02.2017 Sayısı 10 Özü İlçemizde Katı Atık Mobil Aktarma İstasyonunun yapılması hususunun görüşülmesi Akçadağ Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, Belediye Meclis Üyeleri Aliseydi TURHAN, A. Turan

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ OCAK-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. TALEP... 3 1.1. REKREASYON ALANI

Detaylı

Turizmin Göz Bebeği Muğla

Turizmin Göz Bebeği Muğla Turizmin Göz Bebeği Muğla Her sayı farklı bir ili tanıttığımız dergimizde bu ay da insanlığın keşfettiği en güzel doğa parçalarından biri olan ve tarihin ilk yıllarından beri yüzlerce medeniyete beşiklik

Detaylı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Bodrum da, 150 bin lira değerindeki günlük tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı. Bodrum Torba Mahallesi ndeki balıkçı barınağında demirli 20 metre uzunluğundaki

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İzin ve İrtifakDairesi Başkanlığı İzin ve İrtifak Hakları Şube Müdürlüğü Merih SEÇKİNAY Şube Mühendisi Sunum Planı 1. Mevzuat 2. Müracaat, iş akışı, rapor tanzimi 3. Bedeller 17 nci

Detaylı

w w w. m u s. b e l. t r

w w w. m u s. b e l. t r Temizlik İşleri Müdürlüğü T TIBBİ ATIKLARIN KONTROLÜ atıklar Yazları haftada 2 gün, Kışları ise haftada 1 gün olmak üzere toplayıp Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenli depolama tesisine taşınmakta

Detaylı

NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ MADDE 1 AMAÇ : Temiz bir çevrede insanların sağlıklı,mutlu ve çağdaş bir şekilde yaşama haklarından hareketle sokak ve caddeler,

Detaylı

TÜRKİYE DE YAT TURİZMİ MEVZUATINA KEŞİFSEL BİR YAKLAŞIM

TÜRKİYE DE YAT TURİZMİ MEVZUATINA KEŞİFSEL BİR YAKLAŞIM TÜRKİYE DE YAT TURİZMİ MEVZUATINA KEŞİFSEL BİR YAKLAŞIM Murat ÖZBEK Yüksek Lisans Öğrencisi Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı Deniz Turizmi

Detaylı

Sevgi, Hoşgörü, Güleryüzle Hizmet... MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BÜLTENİ

Sevgi, Hoşgörü, Güleryüzle Hizmet... MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BÜLTENİ Sevgi, Hoşgörü, Güleryüzle Hizmet... 2 Yıl:2 Sayı:4 İmtiyaz Sahibi: MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADINA Dr. Osman GÜRÜN Sevgi, Hoşgörü, Güleryüzlü Hizmet... Yazı İşleri Müdürü: İskender Alp ARSLAN Yayına

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE ÜRETİLEN ÇEVRE-ATIK HİZMETLERİNİN FİYATLANDIRILMASI İLE TAKİP VE TAHSİLİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

YEREL YÖNETİMLERDE ÜRETİLEN ÇEVRE-ATIK HİZMETLERİNİN FİYATLANDIRILMASI İLE TAKİP VE TAHSİLİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ YEREL YÖNETİMLERDE ÜRETİLEN ÇEVRE-ATIK HİZMETLERİNİN FİYATLANDIRILMASI İLE TAKİP VE TAHSİLİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Doç.Dr. İbrahim Demir İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü idemir@itu.edu.tr,

Detaylı

ATIKSU YÖNETİMİ ve SU TEMİNİ PROJEKSİYONLARI Aralık 2015. Dr. Dursun Atilla ALTAY Genel Müdür

ATIKSU YÖNETİMİ ve SU TEMİNİ PROJEKSİYONLARI Aralık 2015. Dr. Dursun Atilla ALTAY Genel Müdür ATIKSU YÖNETİMİ ve SU TEMİNİ PROJEKSİYONLARI Aralık 2015 Dr. Dursun Atilla ALTAY Genel Müdür Marmara Havzası ve Atıksu Yönetimi 1950'li yıllar Caddebostan Plajı 1980'li yıllar Ülkemizin en kalabalık şehri

Detaylı

SATILIK YATIRIM ARSASI BODRUM - MİLAS

SATILIK YATIRIM ARSASI BODRUM - MİLAS SATILIK BODRUM - MİLAS İÇİNDEKİLER ÖZET BODRUM-MİLAS GENEL BİLGİ GAYRİMENKULÜN KONUMU NÜFUS ETKİ BÖLGESİ BODRUM-MİLAS BÖLGE HARİTASI BÖLGEDE YER ALAN ÖNEMLİ PERAKENDECİLER MÜLKİYET VE İMAR DURUMU SATIŞ

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA Bodrum Belediyesi nin tüm birimleri Bodrum Merkez ve mahallelerdeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017

FAALİYET BÜLTENİ FAALİYETLERİMİZ FETHİYE ŞUBESİ. Eylül 2017 FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2017 FETHİYE ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ ODA ORGAN SEÇİMLERİ 6 AY ERTELENDİ TİCARİ YATLARIN YUNAN ADALARINDA TUTULMASINA YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ MAVİ DALGA SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİZ

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri

Faaliyet ve Proje Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri 1. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları İş ve İşlemleri: Gıda ile ilgili olanlar dâhil birinci sınıf gayrisıhhî müesseseler ile her türlü akaryakıt ile sıvılaştırılmış petrol gazı

Detaylı

CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon

CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon Öğr. Gör. Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Türkiye Çevre Durum Raporu 2011 www.csb.gov.tr/turkce/dosya/ced/tcdr_20 11.pdf A3 Su ve Su Kaynakları 3.4 Kentsel

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI (GEKA ) PROJELERİ Bilgisayar destekli Tasarım Programı olan NetCAD 6.0 Müdürlüğümüz personellerine Teknik Destek Faaliyet Programı

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ 1) Çevre kirliliğinin önlenmesi ve kontrolü ile ilgili mevzuat çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirmek, koordinasyon sağlamak, Bakanlıkça

Detaylı

Adana Büyükşehir Belediyesi Sorumluluk Alanını gösteren harita

Adana Büyükşehir Belediyesi Sorumluluk Alanını gösteren harita Adana Büyükşehir Belediyesi Sorumluluk Alanını gösteren harita 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu nun 7 nci maddesi; evsel katı atıkların toplanarak bertaraf tesisine/aktarma istasyonlarına taşınması

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI MANİSA İLİ SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, MANİSA İLİ, SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, 105 ADA 1 PARSELDE YER ALAN TAHSİS-A ALANINDA KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

T.C.ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞIALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR ÇEŞMEALTI YAT LİMANI NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

T.C.ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞIALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR ÇEŞMEALTI YAT LİMANI NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU T.C.ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞIALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR ÇEŞMEALTI YAT LİMANI NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Planlama Amacı Ekonomideki gelişmelere bağlı olarak

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

Deniz Çevresi Faaliyetleri ve İdari Cezalar Semineri 06 Aralık İstanbul

Deniz Çevresi Faaliyetleri ve İdari Cezalar Semineri 06 Aralık İstanbul Deniz Çevresi Faaliyetleri ve İdari Cezalar Semineri 06 Aralık 2017 - İstanbul İstanbul Kıyılarında; -Dip Tarama Çalışmaları -Deniz Çöplerinin Kontrolü -Sahillerin ve Plajların Yönetimi -Gemilerden Kaynaklanan

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C.

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C. İL GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GENEL İCMALİ EL KONULAN SU ÜRÜNLERİ - DENETİM MİKTARLARI - UYGULANAN İ İŞLEMLER MİDYE DNT. SAYISI MİKTARI TOPLAMI OCAK 205 4.000,00.846 4 4.864,00 ŞUBAT 205 750,00.954

Detaylı

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu BODRUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 40 Kişi Başvuru sayısı katılımcı sayısından fazla olması halinde GÜLER MUSTAFA KIZILAĞAÇ İLKÖĞRETİM OKULUNDA NOTER KURASI ÇEKİLECEKTİR. Seçim Başlangıç Tarihi ve Saati

Detaylı

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Beslenmemizde Bitkisel Yağların Önemi Kızartma işlemi, uygun şartlarda yapılırsa ve kızartılmış yiyecekler ölçülü olarak tüketilirse sağlığımız için yararlıdır. Çünkü; Ucuz, hızlı ve verimlidir. Gıdaların

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No :275 KONUSU: Gündem 08/07/2016 tarihinde duyurulan 23 maddelik gündeme birimlerden gelen 17 konunun ilave edilmesi ile; 1- İmar ve Bayındırlık

Detaylı

Yükselen Değer. www.pendik.bel.tr

Yükselen Değer. www.pendik.bel.tr Yükselen Değer 1 www.pendik.bel.tr 2 1994 PENDİK TABLOSU NÜFUS ( 1994 ) 320.000 İÇME SUYU (Şebeke) % 49 ATIKSU (Şebeke ) % 40 YAĞMUR SUYU % 7,02 ANA ARTER YOL 19 Km ASFALT KAPLAMA % 19 PARK 14 Adet PLAN

Detaylı

YATLARDA MAVİ BAYRAK UYGULAMASI VE YATÇILARIN ÇEVRESEL FARKINDALIĞINA ETKİSİ

YATLARDA MAVİ BAYRAK UYGULAMASI VE YATÇILARIN ÇEVRESEL FARKINDALIĞINA ETKİSİ III. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu Doi: 10.18872/DEU.b.UDTS.2016.0009 YATLARDA MAVİ BAYRAK UYGULAMASI VE YATÇILARIN ÇEVRESEL FARKINDALIĞINA ETKİSİ 1 İlke KOŞAR DANIŞMAN, 2 Gürcan KAYA Özet Mavi Bayrak,

Detaylı

APPENDICES APPENDIX 8 - ROAD BOOKS

APPENDICES APPENDIX 8 - ROAD BOOKS APPENDICES APPENDIX 8 - ROAD BOOKS APPENDIX 8.1 BODRUM MİLAS AIRPORT TO MAP...58 APPENDIX 8.1A BODRUM MİLAS AIRPORT TO ROAD BOOK...59 APPENDIX 8.2 DALAMAN AIRPORT TO MAP...64 APPENDIX 8.2A DALAMAN AIRPORT

Detaylı