sizden, bizden! Okumak ödüllendirmek GRUPLAR ÖDÜLLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "sizden, bizden! Okumak ödüllendirmek GRUPLAR ÖDÜLLER"

Transkript

1 15. GELENEKSEL 1

2 Okumak sizden, ödüllendirmek bizden! 2 Başlama Tarihi: 14 Ocak 2019 Sınav Tarihi: 16 Mart 2019 GRUPLAR ÖDÜLLER BİRİNCİ GRUP 4 ve 5. Sınıflar İKİNCİ GRUP 6, 7 ve 8. Sınıflar ÜÇÜNCÜ GRUP Lise Öğrencileri DÖRDÜNCÜ GRUP Yetişkinler Her grubun; Birincilerine : TL İkincilerine : TL Üçüncülerine : TL Dördüncülerine : TL Beşincilerine : 750 TL 6, 7, 8, 9 ve 10 uncularına : 600 TL BAŞVURU VE BİLGİ İÇİN Sümer Bilgi Evi Dahili Beştelsiz Bilgi Evi Dahili Yeşiltepe Bilgi Evi Dahili Veliefendi Bilgi Evi Dahili Seyitnizam Bilgi Evi Dahili Merkezefendi Bilgi Evi Dahili Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evi Dahili Ödül Töreni, 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat te Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecektir. İlk üç dereceye girenler, ailelerinden iki kişiyle birlikte 5 gece 6 gün sürecek olan Çanakkale Yaz Kampı na katılacaktır.

3 YARIŞMA FİKRİ VE AMACI Neden kitap okuma yarışması? İlk defa kitap okuma yarışması düzenleme fikri ne zaman ortaya çıktı? Şimdiye kadar kaç kitap okuma yarışması yapıldı? YARIŞMAYA NASIL KATILABİLİRİM? Kitap okuma yarışmasına kimler katılabilir? Yarışmaya katılım şartları nelerdir? Yarışma kaç grupta yapılmaktadır? Bilgi Evi üyesiyim, yarışma için tekrar kayıt yaptırmama gerek var mı? Kayıt olmak için nereye başvurabiliriz? Başvurular ne zamana kadar yapılabilecek? Yarışma hangi tarihler arasında yapılacak? YARIŞMA ŞARTLARI Kaç kitap okunacak? Tüm yarışmacılar aynı kitapları mı okuyacak? Kitapları nereden temin edebiliriz? Yarışma için Bilgi Evinden ödünç alınan kitapların süresi kaç gündür? Okunacak kitaplar hangi kriterlere göre seçildi? NASIL SINAV YAPILMAKTA? Sınav ne zaman ve nerede yapılacak? Nasıl bir sınav uygulanacak? Sınava girerken yanımızda neler bulunmalı? SINAV DEĞERLENDİRME SÜRECİ Dereceye girenler nasıl belirlenecek? Hatalı soru tespitinde uygulama nasıl olacak? Yarışmada usulsüzlük tespiti halinde ne gibi bir işlem yapılacak? Sınav sonuçlarının geçerli sayılması nelere bağlıdır? Sınav sonuçlarına itiraz hakkımız var mı? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖDÜLLER VE ÖDÜL TÖRENİ Ödüller nelerdir? Ödül töreni ne zaman ve nerede yapılacak? ÖNCEKİ KİTAP OKUMA YARIŞMALARINDA NE TÜR KİTAPLAR OKUNDU? NE DEDİLER? 3

4 YARIŞMA FİKRİ VE AMACI Neden kitap okuma yarışması? Öncelikle hedefimiz toplum genelinde kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamaktır. Okumaya teşvik için, ilkokul öğrencilerinden başlamak üzere, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlerin de dâhil olduğu, toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir okuma yarışması başlatılmıştır. Bu yarışmanın, Türkçeyi daha doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmeye katkıda bulunması da düşünülmektedir. Diğer yandan üyelerimizde okuma sevgisi oluşturarak, merak eden, araştıran, sorgulayan, tartışan ve karar veren, olaylara eleştirel yaklaşan, neden sonuç ilişkisi kuran, yaratıcı fikirler geliştirebilen bireylerin topluma kazandırılmasına katkı sağlanması da amaçlanmıştır. 2 İlk defa kitap okuma yarışması düzenleme fikri ne zaman ortaya çıktı? İlk Bilgi Evinin açılmasıyla birlikte, 2005 yılının Nisan ayında, Bilgi Evleri bünyesinde ilk okuma yarışması düzenlendi. Şimdiye kadar kaç kitap okuma yarışması yapıldı? Bilgi Evleri açıldığı yıldan beri her sene bahar aylarında bir okuma yarışması düzenlenmektedir. Giderek artan bir ilgiyle, şimdiye kadar on üç defa tekrar edilmiş olup bu yıl 15. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması gerçekleştirilecektir.

5 YARIŞMAYA NASIL KATILABİLİRİM? Kitap okuma yarışmasına kimler katılabilir? Yarışmaya Zeytinburnu nda ikamet eden, okuyan, çalışan; ilkokul 4. sınıftan itibaren tüm öğrenciler ve okumayı seven tüm yetişkinler katılabilir. Yarışmaya katılım şartları nelerdir? Yarışma kaç grupta yapılmaktadır? Yarışmaya katılacak kişilerin öncelikle Bilgi Evlerine üye olmaları gerekmektedir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin kayıtlı oldukları Bilgi Evlerine müracaat ederek yarışma listesine isimlerini yazdırmaları gerekmektedir. Yarışmaya Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları ile birinci dereceden yakınları katılamazlar. Yarışma dört grupta yapılacak ve değerlendirilecektir. 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 2. Grup : 6,7 ve 8. Sınıflar 3. Grup : Lise Öğrencileri 4. Grup : Yetişkinler Zeytinburnu Belediyesi Kitap Okuma Yarışması ile ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Bilgi Evi üyesiyim, yarışma için tekrar kayıt yaptırmama gerek var mı? 3 Evet, yarışmaya katılmak için, kayıtlı olduğunuz Bilgi Evine başvuru yapmanız gerekmektedir. Üye olmak için nereye başvurabiliriz? Size en yakın Bilgi Evine başvurabilirsiniz. Başvurular ne zaman başlayacak ve ne zamana kadar yapılabilecek? Başvurular 14 Ocak 2019 Pazartesi günü başlayacak, 16 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 17:00 de son bulacaktır. Yarışma hangi tarihler arasında yapılacak? Yarışma 14 Ocak 2019 Pazartesi günü başlayıp 16 Mart 2019 Cumartesi günü yapılacak sınavla sona erecektir.

6 YARIŞMA ŞARTLARI Kaç kitap okunacak? Katılımcılar kendi gruplarındaki 7 şer kitabı okuyacaklardır. Tüm yarışmacılar aynı kitapları mı okuyacak? Her bir grup için seviyelerine uygun kitaplar belirlenmiştir. Lise ve yetişkinler aynı kitapları okuyacaktır; fakat sınav sonuçları ayrı değerlendirilecektir. Kitapları nereden temin edebiliriz? 4 Kitapları kayıtlı olduğunuz Bilgi Evlerinden temin edebileceğiniz gibi yazar, yayınevi ve baskısı aynı olmak koşuluyla kendi imkânlarınızla da alabilirsiniz. Kitap listeleri 14 Ocak Pazartesi gününden itibaren Bilgi Evlerinde, ile web sitelerinde ilan edilecektir. Yarışma için Bilgi Evinden ödünç alınan kitapların süresi kaç gündür? Yarışmacılar, yarışma için Bilgi Evlerinden her seferde bir kitabı 5 gün süreyle ödünç alabileceklerdir. Okunacak kitaplar hangi kriterlere göre seçildi? Yarışmada okunacak kitapların büyük çoğunluğu, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından tavsiye edilen kitaplar olup; gerek içerik olarak, gerek edebî kalite, dil, anlatım ve üslup bakımından nitelikli eserlerdir. Kitapların seçiminde, içerik olarak, ortak kültürel değerlerimizin ön plana çıkarıldığı eserlere öncelik tanınmıştır. Ayrıca dünya edebiyatının çeşitli edebî türlerinden örnekler olmasına da özen gösterilmiştir. Okuma listeleri ilçemizdeki farklı okullardan öğretmenlerin görüşleri de dikkate alınarak hazırlanmıştır.

7 NASIL SINAV YAPILMAKTA? Sınav ne zaman ve nerede yapılacak? 16 Mart 2019 Cumartesi günü Haluk Ündeğer İlkokulu ve Haluk Ündeğer Anadolu Lisesinde; I. ve II. Gruplar için saat da; III. ve IV. Gruplar için saat te yapılacaktır. Katılımcıların sınav saatinden en az bir saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınava girerken yanımızda neler bulunmalı? Yarışmacı sınav günü sınav giriş kartını ve kendisini tanıtacak bir kimlik kartını yanında bulundurmalıdır. Sınav için gerekli olan kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş; her bir yarışmacı için Bilgi Evleri tarafından temin edilecektir. Nasıl bir sınav uygulanacak? Her bir grup için, belirlenmiş kitaplardan toplam 100 soru sorulacaktır. Sorular çoktan seçmeli test şeklinde olacaktır. I. ve II. Gruplar için dört seçenekli test hazırlanıp, 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir. Lise ve yetişkinler için beş seçenekli test soruları hazırlanıp, 4 yanlış cevap bir 1 doğru cevabı götürecektir. Sınav süresi her bir grup için 100 dakikadır. Sınav tek oturumda yapılacaktır. Katılımcı, cevaplama işlemini erken tamamlamış olsa bile sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikasında sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. 5

8 SINAV DEĞERLENDİRME SÜRECİ Dereceye girenler nasıl belirlenecek? Sınavlar optik okuyucular tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecektir. Hatalı soru tespitinde uygulama nasıl olacak? Hatalı soru iptal edilerek, kalan sorular üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Yarışmada usulsüzlük tespiti halinde ne gibi bir işlem yapılacak? 6 Kurallara aykırı bir hal veya usulsüzlük tespitinde yarışmacı, yarışmadan çıkarılacaktır. Ayrıca, adayların sınava; Cep telefonu (Cep telefonu yanında olan adaylar kesinlikle sınav salonlarına alınmayacaklardır.), çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla gelmeleri, Müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük vb. araçlarla gelmeleri, Sınav süresince adayların konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, birbirlerine kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, Başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları iptal edilecektir.

9 Sınav sonuçlarının geçerli sayılması nelere bağlıdır? Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için; kopya alma veya verme girişiminde bulunmaması, kullandığı soru kitapçığının grubunu cevap kâğıdına doğru olarak işaretlemesi, cevaplarını soru kitapçığına değil, cevap kağıdına işaretlemiş olması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu halde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları halde sınav düzenini bozmak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. 7 Sınav sonuçlarına itiraz hakkımız var mı? Evet, yarışmacıların sonuçlara itiraz etme hakkı vardır. İtirazlar, sonuçlar açıklandıktan sonraki beş iş günü içinde mesai saati bitimine kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne dilekçeyle bildirilebilir. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları ilk kez ödül töreninde ilan edilecektir. Dereceye girenler ödül töreni esnasında ilan edilecek, diğer katılımcıların sonuçları ödül töreninden sonra Bilgi Evlerinde, ile web sitelerinde ilan edilecektir. Ayrıca her bir katılımcı için ayrı ayrı sınav sonuç karnesi hazırlanacaktır. Sınav sonuç karneleri, kayıtlı olunan Bilgi Evlerinden alınabilecektir.

10 ÖDÜLLER VE ÖDÜL TÖRENİ Ödüller nelerdir? 1. Dört farklı grupta ilk on dereceye ödül verilecektir. (mükerrer dereceler dahil): 2. İlk üç dereceye giren yarışmacılar ailelerinden iki kişiyle birlikte Çanakkale Yaz Kampı na katılacaktır. 5 gece 6 gün sürecek olan yaz kampının tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacaktır Dereceye girenlere onur belgesi verilecektir. Ödül töreni ne zaman ve nerede yapılacak? Ödül töreni, 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat te Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecektir. Daha önce yapılmış kültür gezileri 3. Kitap Okuma Yarışması Kültür Gezisi / Çanakkale gezisi 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. Kitap Okuma Yarışması Kültür Gezileri / Safranbolu-Kastamonu ve Amasra gezileri. 10. ve 11. Kitap Okuma Yarışması Kültür Gezileri / Kapadokya Bölgesi. 12, 13 ve 14. Kitap Okuma Yarışması Kültür Gezileri / Çanakkale ye düzenlenmiş ve 5 gece 6 gün süren yaz kampı şeklinde gerçekleştirilmiştir.

11 ÖNCEKİ KİTAP OKUMA YARIŞMALARINDA NE TÜR KİTAPLAR OKUNDU? Kitap okuma yarışması geleneksel olarak her yıl farklı konu başlıkları dikkate alınarak düzenlenmektedir. Şimdiye kadar yapılan yarışmaların içeriği ve okunan kitaplar şu şekildedir: 5. Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Kitap Okuma Yarışması: Serbest Okuma* 2. Kitap Okuma Yarışması: 100 Temel Eser* 3. Kitap Okuma Yarışması: Tarih Okumaları* 4. Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (10 ar kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Yürekdede ile Padişah Cahit Zarifoğlu 2. Arılar Ordusu Bekir Yıldız 3. Ömer in Çocukluğu Muallim Naci 4. Şamatalı Köy Astrid Lindgren 5. Evvel Zaman İçinde Eflatun Cem Güney 6. Andersen Masalları 7. Şermin Tevfik Fikret 8. Bir Küçük Osmancık Vardı Hasan Nail Canat 9. La Fontaine Masalları 10. Bağrı Yanık Ömer Mahmut Yesari 2. Grup: 6,7 ve 8. Sınıflar 1. Mutlu Prens Oscar Wilde 2. Motorlu Kuş Cahit Zarifoğlu 3. Osmancık Tarık Buğra 4. Sevdalı Bulut Nazım Hikmet 5. Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi Cemal Süreya 6. Beyaz Gemi Cengiz Aytmatov 7. Sol Ayağım Christy Brown 8. İnsan Ne ile Yaşar Tolstoy 9. Han Duvarları Faruk Nafiz Çamlıbel 10. Kelile ve Dimne Beydeba 3. ve 4. Grup: Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Çanakkale Mahşeri Mehmet Niyazi 2. Gençlerle Başbaşa Ali Fuat Başgil 3. Beyhude Ömrüm Mustafa Kutlu 4. Beş Şehir Ahmet Hamdi Tanpınar 5. Safahat Mehmet Akif Ersoy 6. Derviş ve Ölüm Meşa Selimoviç 7. Mesnevi den Seçmeler 8. Suç ve Ceza Dostoyevski 9. Leyla ile Mecnun İskender Pala 10. Korkuyu Beklerken Oğuz Atay 1. Ağaçkakanlar Cahit Zarifoğlu 2. Cin ile Cincik Fazıl Hüsnü Dağlarca 3. Yedi Gün Yedi Gece İstanbul Bir Bilmece Ayla Hacıoğulları 4. Evvel Zaman İçinde Mümtaz Güleryüz 5. Çocuk, Kurt, Koyun ve Marul Allan Ahlberg 6. Küçük Prens Antoine de Saint Expuery 7. Harun un Maceraları Esrarengiz Orman Vehip Sinan 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. Serçekuş Cahit Zarifoğlu 2. Seçme Hikâyeler Anton Çehov 3. Bütün Şiirler Orhan Veli Kanık 4. Koçyiğit Köroğlu Ahmet Kutsi Tecer 5. Martı Jonathan Livingston Richard Bach 6. Gülistan Sadi ŞirazÎ 7. Küçük Ağa Tarık Buğra 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Saatleri Ayarlama Enstitüsü Ahmet Hamdi Tanpınar 2. Şehir Mektupları Ahmet Rasim 3. Bit Palas Elif Şafak 4. Çile Necip Fazıl Kısakürek 5. Osmanlı yı Yeniden Keşfetmek İlber Ortaylı 6. Beyaz Zambaklar Ülkesinde Grigoriy Petrov 7. Bin Dokuz Yüz Seksen Dört George Orwell 9

12 10 6. Kitap Okuma Yarışması: 2010 Kültür Başkenti İstanbul İçerikli Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4. ve 5. Sınıflar 1. Gülücük Cahit Zarifoğlu 2. Anadolu Masalları Tahsin Yücel 3. Profesör Binbilir in Maceraları Melek Çe 4. İlber Hocayla Topkapı Sarayı Gezi Rehberi İlber Ortaylı 5. Her Çocuğun Bir Yıldızı Var Mustafa Ruhi Şirin 6. Elma Bahçeleri Emily Taft Douglas 7. Harika Şehir İstanbul Semih Kavak 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. Türk Yazınından Seçilmiş Çocuklar İçin Şiirler haz. Memet Fuat 2. Fatih Harbiye Peyami Safa 3. Katıraslan Cahit Zarifoğlu 4. Momo Michael Ende 5. Çocukların İstanbul u Haldun Hürel 6. Yeraltında Bir Şehir Kemalettin Tuğcu 7. Benim Küçük Dostlarım H. Nusret Zorlutuna 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Aziz İstanbul Yahya Kemal Beyatlı 2. Huzur Ahmet Hamdi Tanpınar 3. İstanbul a Dair Nihad Sami Banarlı 4. İstanbul da Yaşama Sanatı Haluk Dursun 5. Reis Bey N. Fazıl Kısakürek 6. Rüzgarlı Pazar Mustafa Kutlu 7. Son Kuşlar Sait Faik Abasıyanık 7. Kitap Okuma Yarışması: Türk Edebiyatında Yaşayan Yazarlar İçerikli Seçki (7 şer Kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Vapurları Seven Çocuk Behiç Ak 2. Fadiş Gülten Dayıoğlu 3. Pazar Kuşları Muzaffer İzgü 4. Şirin Başkan Olmak Kolay Mı? Birsen Ekim Özen 5. Safahat tan Hikâyeler Yıldız Yılmaz 6. Kim Duma Dum Kime! Gökhan Özcan 7. Dondurmalı Matematik Mevlana İdris 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. İki Dirhem Bir Çekirdek İskender Pala 2. Yıldız Sayan Ağaç Mustafa Ruhi Şirin 3. Tarihimizden Yaşanmış Öyküler Yavuz Bahadıroğlu 4. Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy Murat Kaya 5. Ben Bir Gürgen Dalıyım Hasan Ali Toptaş 6. Mavi Zamanlar Mavisel Yener 7. Fatih ve Kısa Oyunlar A. Turan Oflazoğlu 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Katre-i Matem İskender Pala 2. Mavi Kuş Mustafa Kutlu 3. Mehmet Akif Sezai Karakoç 4. Sinan A. Turan Oflazoğlu 5. Aşk Elif Şafak 6. Şiirler ( ) Hüsrev Hatemi 7. YÛsuf İle Züleyha Nazan Bekiroğlu

13 8. Kitap Okuma Yarışması: Tarih İçerikli Seçki (7 şer Kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Fatih Sultan Mehmet in İstanbul u Haldun Hürel 2. Sultan Alparslan Selahattin Dikmen 3. Uzunca Sevindik Kadir Mısıroğlu 4. Biz Savaş Çocuklarıydık Sevinç Kuşoğlu 5. Bir Hilal Uğruna Arif Akpınar 6. Osmanlı Tarihi (Ertuğrul Bey, Osman Bey, Orhan Bey ve 1.Murat Dönemleri) Zehra Aydüz 7. Kuyudaki Asker Hidayet Karakuş 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. Ayağın Nerede Oğul Fazıl Yazıcı 2. Kurtuluşa Koşanlar (Kurtuluş Savaşı Hikayeleri) İsmail Bilgin 3. Geçit Vermez Çanakkale Metin Özdamarlar 4. Hanoğlu Ahmet Yılmaz Boyunağa 5. Atatürk Ahmet Turan Oflazoğlu 6. Tarih Öyküleri Selim Gündüzalp 7. Osmanlı Tarihi (Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul un Fethi) Zehra Aydüz 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Vatanın Kilidi Çanakkale Sara Gürbüz Özeren 2. Yemen Ah Yemen! Mehmet Niyazi 3. Osmanlı Sarayında Hayat İlber Ortaylı 4. Sultan Abdülhamid Zeynel Toprak 5. Şah & Sultan İskender Pala 6. Kuşatma 1453 Okay Tiryakioğlu 7. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan Yavuz Bahadıroğlu 9. Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Olimpiyat Ormanı Bestami Yazgan 2. Vay Canına Mevlana İdris Zengin 3. İstanbul un Sırrı Gülçin Tunalı Koç 4. Zaman Bisikleti Bilgin Adalı 5. Masal Doktoru Sevgi Bahçesinde Yusuf Dursun 6. Güldüren Uçurtma Muzaffer İzgü 7. Gülibik Çetin Önür 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. Yılkı Atı Abbas Sayar 2. Kuşların Dili Cahit Zarifoğlu 3. Deyim mi Demeyim mi Melek Çe 4. Esrarname Hasan Aycın 5. Beyaz Diş Jack London 6. Yaşlı Adam ve Deniz Ernest Hemingway 7. Gümüş Kanat Cahit Uçuk 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Uzun Hikâye Mustafa Kutlu 2. Semerkant Amin Maalouf 3. Satranç Stefan Zweigh 4. Elveda Gülsarı Cengiz Aytmatov 5. Muhayyer Ramazan Dikmen 6. Kürk Mantolu Madonna Sabahattin Ali 7. Gül Yetiştiren Adam Rasim Özdenören 11

14 Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (7 şer Kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Erik Çekirdeği Lev Tolstoy 2. Uç Minik Serçem Necati Cumalı 3. Sümbüllü Köşk Bilgin Adalı 4. Göl Çocukları İbrahim Örs 5. Çaylak Yazar İş Başında Fatma Çağdaş Börekci 6. Galata nın Tembel Martısı Behiç Ak 7. Çılgın Öğretmen Melek Çe 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. Yankılı Kayalar (100 Temel Eser) A. Yılmaz Boyunağa 2. İki Yıl Okul Tatili Jules Verne 3. Affet Beni Öğrencim! Bestami Yazgan 4. Masal Masal İçinde Ahmet Ümit 5. Ölümsüz Aile Natalie Babbit 6. Piri Reis in Hazineleri - Tuncel Altınköprü 7. Pal Sokağı Çocukları Ferenc Molnar 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Kuyucaklı Yusuf Sabahattin Ali 2. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu Peyami Safa 3. Toprak Ana Cengiz Aytmatov 4. Çalıkuşu Reşat Nuri Güntekin 5. Hayvan Çiftliği George Orwell 6. Hayat Güzeldir Mustafa Kutlu 7. Simyacı Paulo Coelho 11. Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerlerden Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Mahalle Sineması Sevim Ak 2. Mavi Rüyalar Gören Çocuk Mustafa Ruhi Şirin 3. Şişkonun Bütün Adamları (2. Dönem) H. Salih Zengin 4. Küçük Kara Balık Samed Behrengi 5. Levent Çanakkale de Mustafa Orakçı 6. Siyah İnci Anna Sewell 7. Masallar Tolstoy 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. İstanbul (1. Madalyonun Laneti) Ayla Hacıoğulları 2. Ay a Yolculuk Jules Verne 3. Sakız Sardunya Elif Şafak 4. Macera Adası Ahmet Yılmaz Boyunağa 5. Uçan Sınıf Erich Kastner 6. Eyvah Kitap Mine Soysal 7. Çanakkale Aslanları Vehbi Vakkasoğlu 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Zamanın Farkında Şule Gürbüz 2. Kırmızı Pazartesi Gabriel Garcia Marquez 3. Marcovaldo ya da Kentte Mevsimler Italo Calvino 4. Gülşefdeli Yemeni Hüseyin Su 5. Lacivert Taşı Sevinç Çokum 6. Sokakta Bahaeddin Özkişi Alay Çanakkale İsmail Özbilgin

15 12. Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Şiir Madalyonunun Gizemi Polat Onat 2. Anadolu Masalları Ahmet Efe 3. Gizli Görev İsmail Bilgin 4. Düş Avcısı Ayda Çayır 5. Adından Belli Kuşlar Köyü Toprak Işık 6. Küçük Kahramanlar Osmanlı nın Kuruluşunda- Yunus Emre Özsaray 7. Gizem İzcileri İstanbul da Ayşen İnci 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. Ağaç Diken Adam Jean Giono 2. Sadako Eleanor Coerr 3. Beyaz Yele Rene Guillot 4. Bilimin İlk Kaşifleri 3 Zehra Aydüz 5. Nasreddin Hoca Hikayeleri haz. Ahmet Ramazan 6. Parbat Dağı nın Esrarı Gülten Dayıoğlu 7. Çin Seddi nin Ötesinde Tuncel Altınköprü 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Tek Kanatlı Bir Kuş Yaşar Kemal 2. Günler Ne Kadar Kısaldı İsmail Özen 3. Balık ve Tango Sibel Eraslan 4. Cengiz Han a Küsen Bulut Cengiz Aytmatov 5. Tatar Çölü Dino Buzzati 6. Dinle Küçük Adam Wilhelm Reich 7. Ciğerdelen Safiye Erol 13. Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Küçük Kemancı Eleanor H. Porter 2. Kitaplardan Korkan Çocuk Susanna Tamaro 3. Küçük Şehzade Cahit Zarifoğlu 4. Az Gittim Uz Gittim Hamdullah Köseoğlu 5. Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği Behiç Ak 6. Kör Güvercin Bekir Yıldız 7. Ekmek Arası Tarih 1 Emine Aydın 2. Grup : 6,7 ve 8. Sınıflar 1. Vişnebal Osman Koca 2. Güliver in Gezileri Jonathan Swift 3. Don Kişot Cervantes 4. Gerçek Öyküleriyle İstiklal Marşı Murat Kılıç 5. Çocukluğum Sobe Yusuf Dursun 6. Endişe Ağacı Marianne Musgrove 7. Eksimus Serüvenleri 1 Aslı Tohumcu 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Ah Mercimeğim Mustafa Çiftci 2. İyiler Ölmez Mustafa Kutlu 3. Yeraltından Notlar Dostoyevski 4. Alemdağ da Var Bir Yılan Sait Faik Abasıyanık 5. Yaprak Dökümü Reşat Nuri Güntekin 6. Gün Akşamsızdır Fatma Barbarosoğlu 7. Uç Beyi Ertuğrul Gazi Mehmet Kemal Erdoğan 13

16 15. Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar Kitap Okuma Yarışması: Farklı Edebi Türlerden Seçki (7 şer kitap) 1. Grup : 4 ve 5. Sınıflar 1. Thui Başka Renkte Büyümek - İdil Pişgin 2. Köyde Bir Hafta İbrahim Ünsal 3. Çubuk Makarna Düğümü Alexander McCall Smith 4. Halepli Zeynep - Mevlana İdris 5. Robot Roli - Salih Memecan 6. Mutluluğun Formülü - Bestami Yazgan 7. Çorap Kral - Melih Tuğtağ 2. Grup : 6,7 ve 8. Sınıflar 1. Kalp Ustası - Osman Koca 2. Süper Selim 2 - Süleyman Ezber 3. Okul Öyküleri - Selim Gündüzalp 4. Kahraman Köpek Balto - Elizabeth Cody Kimmel 5. Geri Dönüşüm Holdingi - Sara Gürbüz Özeren 6. Küçük Hezarfen in Serüvenleri 1 - Salih Özçelik 7. Temmuz Elması - Fatma Çağdaş Börekci 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Aziz Bey Hadisesi - Ayfer Tunç 2. Dünyayı Dolduran Kiraz - Şükrü Karaca 3. Nuh un Kızı - Mukadder Gemici 4. İnsanın Acayip Kısa Tarihi - Güray Süngü 5. Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar 6. A mâk-ı Hayal - Filibeli Ahmed Hilmi 7. Kurt Kanunu - Kemal Tahir 1. Penceredeki Kuş - Süleyman Bulut 2. Saklı Kent - Ahmet Yılmaz Boyunağa 3. Son Günün Sevinci - Mustafa Özçelik 4. 3 Kafadar / Saklı Hazine - Yaşar Bayraktar 5. Rafadan Tayfa / Dehliz Macerası - Ozan Çivit 6. Can ile Rüya / Bisiklet Macerası - İlyas Gündüz 7. Bilmecenin İzinde Maceranın Peşinde - Dursun Ege Göçmen 2. Grup : 6, 7 ve 8. Sınıflar 1. Mimar Sinan Macerası - Muzaffer Özgüleş 2. Dere Ülkesinin Yolcusu Hebo - Kasım Tiryaki 3. Martıya Uçmayı Öğreten Kedi - Luis Sepúlveda 4. Çaylak ile Filozof / Ben Bir Neyim? - Özkan Öze 5. Küçük Kayılar / Ertuğrul Gazi nin Zaferi - Enis Temizel 6. Fikri Bol Fikri-1 / Acayip Kaçış Planı - Nehir Aydın Gökduman 7. Apartman Çocuğu-2 / Gıdıklayan Proje - Şebnem Güler Karacan 3. ve 4. Grup : Lise Öğrencileri ve Yetişkinler 1. Açlık - Knut Hamsun 2. Köse Kadı - Bahaeddin Özkişi 3. Sur Kenti Hikâyeleri - Ali Ayçil 4. Yağmur Beklerken - Tarık Buğra 5. Kuyu ve Sarkaç - Edgar Allan Poe 6. Çok Sesli Bir Ölüm - Rasim Özdenören 7. Tüfeksiz Hareketler - İbrahim Tenekeci

17

18

19 NE DEDİLER? Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evlerinin organize ettiği kitap okuma yarışmasını canı gönülden destekliyorum. Şüphesiz bir ülkenin kalkınması o ülkenin okuma oranıyla bağlantılıdır. Özellikle televizyon seyretme oranının ortalama %94, kitap okuma oranlarının da % 4,5 olduğu ülkemizde, bu tür yarışmalarla kişilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, kitap okumanın özendirilmesi gerçekten çok güzel bir çalışma. Başarılarınızın devamını dilerim. Ahmet ÇOŞKUN Okul Müdürü Sosyal Belediyeciliğin ana eksenini oluşturan Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri okul saatleri dışında öğrencilerimizi hem sokaktan almakta hem de onları geleceğe, çağın teknik bilgi ve teknolojisiyle yetiştirmektedir. Özellikle insanlarımızda eksikliğini her alanda hissettiğimiz kitap okuma alışkanlığı gibi önemli bir işlevi yerine getiren Zeytinburnu Bilgi Evlerinin fedakar yöneticilerine bir eğitim yöneticisi olarak teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. Nejmi KAŞKAYA Okul Müdürü Özellikle seçtiğiniz kitaplar çok güzel. Başladığım kitapların çoğunu büyük heyecanla okuyordum. Kitapların bazılarını bir gün içerisinde bitirdim. Günümüzde teknolojik aletlerin egemen olduğu bir zamanda bizi tekrardan kitaplarla buluşturduğunuz için size minnettarız. Ahmet AKGÖZLÜ Öğrenci Zeytinburnu Belediyesinin böyle bir yarışma düzenlemesi beni çok heyecanlandırdı. İnsanlara okuma sevgisini aşılaması takdire şayan bir eylem. Daha ilk kitabımı bitirdim; fakat seçtikleri kitapların okumaya değer nadide kitaplardan olduğunu düşünüyorum. Yarışmayı düzenleyen güzel insanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla... Cansu ÖZEN Öğrenci 7 den 70 e herkesin katılabildiği, öğretici olduğu kadar da eğlendiren, ayrıca insanlara kitap okumayı sevdiren bir yarışma düzenlediğiniz için teşekkürler... Dr. Halil BELVERENLİ Çocuk Sağlığı Uzmanı Kitap okuma yarışması dolayısıyla, yaptığınız her etkinliğe merakım arttı diyebilirim. Bu yarışmanın en güzel yanlarından biri, gelenekselleştirilmiş olması. Yetişen yeni nesilleri okumaya teşvik etmek için bu yarışmalar çok cazip. Ayrıca bir okuyucu gözüyle şunu da belirtmek isterim ki ; Yarışma için seçtiğiniz kitaplar gerçekten kaliteli kitaplar. Her birinin özenle seçildiği belli. Ben bir öğrenciyim ve rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki biz öğrenciler için kitaplar her zaman çok önemlidir. Ama öğrenci olduğumuzdan her zaman için kitap alma olanağımız olmuyor. Alamadığımız kitapları Bilgi Evleri aracılığıyla ve gayet merkezi yerlerden temin edebiliyoruz. Bu olanaklar için teşekkür ediyorum. Cansel ALTINTAŞ Öğrenci 17

20 Böyle güzel organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz saygılar. Kitap okumaya teşvik ederek insanların görüş açısına yön veriyorsunuz. Dereceye girerek bizim bu güzel kentleri görmemizi sağlayanlara da ayrıca minnettarım. Gezi boyunca ilgi ve alakalarından dolayı Bilgi Evi Öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Selma GENÇ Ev Hanımı Sevgili Bilgi Evi yetkilileri, Öncelikle yetişkinlere de böyle güzel bir aktivitede bulunma imkânı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın kitaptan uzak insanları kitaplara çekeceğine, benim gibi zaten kitaplara âşık insanlar içinde hem heyecan verici hem de eğlenceli bir etkinlik olacağına canıgönülden inanıyorum. Esra KURTOĞLU Öğretmen 18 Belediyenin yapmış olduğu geleneksel kitap okuma yarışmasından çok memnunum. Bir amaç için okumanın keyfini her yıl yaşıyorum. İlk üçe girerek katıldığımız gezi sayesinde de ömür boyu hatırlayabileceğimiz bir anımız oldu. Bu gezideki bize gösterilen ilgi de bizi çok mutlu etti. Bu geleneğin uzun yıllar devam etmesi dileğiyle Kadir KAYA Öğrenci Teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Belediyenin sonsuz hizmetlerinden yararlanıyoruz. Allah razı olsun ve daim etsin inşallah. Kitap okuma yarışmalarına ilk defa katılıyorum. İlk duyduğumuzda biraz tedirgin olmuştum. Ama şükür ki başladım. Şu an dördüncü kitaptayım ve inanın şu yaşıma kadar almadığım, kazanmadığım bilgiye ulaştım. Bana bambaşka dünyaların kapılarını açtı. Yeni bir ufuk çizdi. Tarihimizi öğrenmenin mutluluğu içinde yarışmayı unuttum. O kadar güzel ki bu organizasyonu düşünenden, yapandan, getirenden, götürenden Allah binlerce kez razı olsun. Çok teşekküreler Derya TEKİN Ev Hanımı Bilgi Evleri tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasının öğrenciler ve yetişkinler üzerinde kitap okuma alışkanlığı kazandırdığı kanaatindeyim. Bu güzel hizmetin devam etmesini diler, emeği geçenlere teşekkür ederim. Fatih ORMANCI Öğrenci Bilgi Evlerinin geleneksel kitap okuma yarışmasına senelerden beri katılmaktayım. Bu sene öğrencilerimle birlikte katılmak heyecan verici ve eğlenceliydi. Çocuklarım şu anda ufak, ilerde onlara da bu yarışmaya katılmak İnşallah nasip olur. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Recep UÇAN Öğretmen Kitap okumak, insanların düşünce yapısını değiştirir. Cahilliği, bilgisizliği ve zayıf düşünmeyi üzerimizden alır götürür. Yeni nesiller artık kitap okumak yerine teknolojiyle ilgileniyorlar; fakat maalesef teknolojiyi olumlu kullanamıyorlar. Çünkü hep oyun oynamak istiyorlar; ama bunu bilinçsiz bir şekilde yapıyorlar. Bırakın telefonları, tabletleri ve bilgisayarları. Siz de yazılar yazın, siz de kitap okuyun. Kitap okumak zihni güçlendirir. Zeytinburnu Belediyesi bu bağlamda örnek olacak bir yarışma düzenliyor her sene. Hadi hep beraber yarışmaya katılarak kendimizi gösterelim. Kitap okuyarak kendimizi geliştirelim. YASEMİN KAŞKAN Öğrenci Bu yıl ilk kez bir kitap okuma yarışmasına katılıyorum. Kitap okumayı seven biri olduğum halde bu kadar kısa sürede, hiç bu kadar kitap okumamıştım. Yarışmanın bana çok katkısı oldu. Gerçek manada kitap okuma alışkanlığı kazandım. Bu yarışma için Zeytinburnu Belediyesine çok teşekkür ediyorum. İnsanları okumaya teşvik ederek toplumumuza çok önemli bir artı kazandırmaya çalışıyor. Böyle yarışmaların daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şevval ÜVDEV Öğrenci

21 Yarışmaya katılmadan önce kendime güvenim yoktu. Ama katıldıktan sonra aslında korkacak bir şey olmadığını anladım. Şimdi kendime güveniyorum. Yarışmayı kazanmasam da üzülmeyeceğim. Pınar KAYA Öğrenci Bilgi Evlerinde yapılan kitap okuma yarışmasına oğlumla beraber katıldım. İlk defa bir yarışmaya ve sınava gireceğim için biraz heyecanlıydım. Bize verilen kitaplar çok güzeldi. Okuduğum kitaplardan çok şey öğrendim. Meğer bilmediğim ne kadar çok şey varmış. Başlarken sınavda başarısız olacağımı düşünerek üzülsem de kitapları okudukça bunun için üzülmemeye başladım. Çünkü değerli kitaplardan değerli bilgiler öğreniyordum ve bu bana eşime ve çocuklarıma çok güzel yansıyordu. Bu yarışma benim için güzel bir tecrübeydi. Sizlere teşekkür ederim. Necla KÜÇÜK Ev Hanımı Benim için kitap okumak demek, ruhu dinlendirmek demektir. Bu yüzden Bilgi Evlerine çok teşekkür ediyorum. Bilgi Evlerinin gerçekleştirdiği bu proje, çocuklara kitabı sevdirdi. Daha fazla kitap okumaya başladılar. Başarılarını keşfettiler. Kendilerine olan güvenleri ve bilgileri arttı. Okurken düşündüler, duygularını açıkça ifade edebildiler. Kısacası kitap okuma yarışması bir çok çocuğun yol göstericisi oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler. Pınar ÜREGİL Ev Hanımı Bu yarışmaya her sene katılmaya çalışıyorum. Çünkü çok değerli eserler okutuluyor bizlere. Kültürlü hissettiriyor diğer bir deyişle. Öğretmenlerimle kitapları tartışabiliyoruz veya okuduğumuz bir dergide o kitaplardan bahsedilince yabancı gözüyle bakmıyoruz. Kitaplar aynı zamanda bilgi kaynağıdır. Yarışmaya katılınca da kısa zamanda çok kitap okuyarak bilgilerimiz hem artıyor hem de canlanıyor. Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evlerine çok teşekkür ederim. Kaliteli kitapları sunmaları olsun, bölye güzel organizasyonlar olsun, kitap okumaya teşvik etmeleri olsun; bizleri çok mutlu ediyor. Rabia Şevval KAYA Öğrenci Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği geleneksel kitap okuma yarışmasına 4. Kez katılıyorum. Böyle bir yarışma düzenlediği için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Düzenlenen yarışma nedeniyle çok güzel kitaplar okuma fırsatımız oldu. Böyle bir etkinlik olmasaydı okuma dağarcığımız gelişmezdi. Maksat kazanmak ödül almak değil bu güzel kültüre etkinliğe katılmak. İnşallah bu etkinlikler belediyemiz tarafından devam eder. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayriye DOĞAN Ev Hanımı Çocukluğumuzda 80 li yıllarda televizyonlarda yarışmalar olurdu. Yarışmacılar kendilerini tanıtırken birtakım klişe sözle kullanırlardı. Müzik dinlemek, kitap okumak gibi. Onların kitap okuyor olmasına hiçbir zaman inanmamıştım. 30 yıl sonra bugün buna gönülden inanıyorum. Bana göre kitap okumak için ayırdığım zamanlar hayatımın en önemli zamanları. Bu noktada Bilgi Evlerinin önemini ve yerine getirdiği misyonu saygıyla takdir ediyorum. Kitap okuma yarışması mükemmeldi. Beni 30 yıl geriye götürdü. Bir daha katılmak için şimdiden heyecanlanıyorum. Erdoğan KARAMAN Tekstilci Bilgi Evlerinin varlığı mahallemiz için çok önemli bir imkan olmuştur. Bu sayede çocuklarımız sokaklarda boşa vakit geçirmekten, kötü arkadaşlardan ve internet kafelerden, yanlış amaçsız işlerden kurtulmuştur. Bilgi Evleri sayesinde çocuklarımız güven ve huzur içinde kitap okuma ve ders çalışma ortamına kavuşmuşlardır. Kitap okuma yarışmaları başlayınca mahalleye farklı hareketlilik geliyor. Ve bu çoşkuyu gözlemliyor olmak bana mutluluk veriyor. Ömer ALGÜL Seyitnizam Mahalle Muhtarı Zeytinburnu Belediyesinin yapmış olduğu bu yarışmalarla insanları kitap okumaya teşvik etmesi beni çok mutlu ediyor. Böyle yarışmaların insan iletişiminde çok büyük rolü olduğuna inananlardanım. Çocuklarımızı ve bizleri sosyal ağlardan ve monotonluktan kurtaran, bunun yanı sıra verdiği ödüllerle de bunu taçlandıran bir belediyeye sahip olduğumuz için gururluyuz. Hatice ARIKAN Ev Hanımı 19

22 20 Okuma bilinci, her insanın günlük gıda ihtiyaçları kadar önemlidir. Kitap okumak ve bilgi edinmek temel ihtiyaç olarak bilinmelidir. Düzenlenmekte olan bu yarışma, kitap okumada farkındalık oluşturma konusunda hayli önemlidir. Devamı dileklerimle Mehmet ALPAY Gazeteci Bir yıl sonrayı düşünüyorsan buğday ek, on yıl sonrayı düşünüyorsan ağaç dik, eğer yüz yıl sonrasıysa hayallerin insan yetiştir. Ben Bilgi Evi ne girince gençlerin araştırma yapmalarını, okuma alışkanlığı edinmeleri için kitap okumalarını, genç beyinlerini birazcık dinlendirmek için satranç oynamalarını görünce yüz yıl sonrası insanlarını veya iyi yetişmiş insanların ebeveynlerini gördüğümü hissederim... Mustafa ÇEKİÇ Emekli Öncelikle Zeytinburnu Belediyesine Bilgi Evlerini açıp eğitime destek verdiği için; Bilgi Evi çalışanlarına da sıcak ilgileri ve dostça tavırlarından dolayı teşekkür ederim. Kitap okuma yarışmasına iki kez katıldım yılındaki yarışmada dereceye girip ödül aldım. Bir anne olarak çocuklarıma olumlu örnek olduğuma inanıyorum. Hem eğitim hem de günlük hayatımda okuduğum kitapların çok faydasını gördüm. Kitap okuma yarışması her yönüyle faydalı ve güzel bir etkinlik. Herkesin katılmasını tavsiye ederim. Zeynep DÖNGEL Ev Hanımı Öncelikle her sene olduğu gibi kitap okuma yarışmasının bu senede olması, mutluluk ve övünç verici bir durum. Yine kitap okumayı seven dostlarımın kitapla pekiştiği an gelmiştir. Her sene olduğu gibi bu senede yarışmaya büyük bir istekle katıldım. Umarım bu yarışmadan herkes istediği payı alabilirim Bu yarışmaları düzenleyim bu alanda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fatma Zehra İSLAM Öğrenci Bilgi Evleri Kitap Okuma Yarışması, kitapseverler için her yıl özlemle beklenen bir etkinlik. Tabii okumaya fırsat bulamayanlar için de bu ihtiyacı gidermesi açısından ayrı bir öneme haiz. Günümüz de hızla yaygınlaşan sanal alem takıntısından uzaklaşarak kitapların büyülü dünyasında gezinti yapmak için bu tür etkinlikler kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Nural ÇİÇEK Emekli Kitap okumak hep önemli deriz; fakat en çok da önemli dediğimiz şeyleri ihmal ederiz. Bu, insanın doğasında var, deyip geçeriz çoğu zaman da. Evet, gerçekten de önemlidir kitap okumak. İnsanın, özellikle de çocukların çoğu şeyi anlamasında, kelime hazinesinin gelişmesinde, hayal dünyalarının genişlemesinde büyük rol oynar. Ben öğrencilerimizin çoğunda, bu yarışma sayesinde kitap okuma isteğinin arttığını görüyorum. Sadece öğrencilerim değil, velilerimizin de Kitap okuma yarışmasına hazırlanıyoruz hocam. dediğini duyuyorum. Bu çok güzel bir şey. Zeytinburnu nda çoğu insanın farkındalığını artırdığı için Bilgi Evlerine teşekkür ediyorum. Her sene, katılımcıların giderek artmasını ve kitap okuma alışkanlığının toplumumuzun bir parçası haline gelmesini temenni ediyorum. Songül YAMAN Öğretmen Böyle bir yarışmanın yapılmasının ve her kesimden insanın katılabilmesinin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Koşturmacalı ve stresli yaşantımızın içinde kitap okuyacağımız zamanlar aslında nefes aldığımız zamanlardır. Kitaplar, toplumu aydınlatan en ucuz ve en kestirme yoldur. Ancak kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ne yazık ki sihirli bir değneğimiz yok elimizde. Bu nedenle de bu tarz etkinlikler kitap okuma alışkanlığı için önemli bir adımdır. Devamını dilerim. Emel KARAARSLAN Öğretmen Merhaba! Ben kitap okumayı çok seven bir kız. Kitap okuma yarışması, bana kitap sevgisinin yanı sıra heyecan ve coşku yaşattı. Ben kitap okumayı sevdiğim için zaten çok kitap okuyorum. Ama kitap okuma sevgisi olmayan insanlar için sevgili Belediye Başkanımız Murat Aydın ın katkılarıyla hazırlanmış olan kitap okuma yarışması bence bu alanda çok güzel bir çalışmadır. Emeği geçen herkese, özellikle Bilgi Evi öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Haydi Zeytinburnu kitap okumaya! Sara YETİŞ Öğrenci

23 Geleneksel Kitap Okuma Yarışması kitapseverlerin gönülden desteklediği ve bu istikamete önümüzdeki yıllarda da destekleyeceği bir yarışmadır. Özellikle motive edici bir ödül kavramı içerisinde gerçekleştirilen bu yarışmaların halkımızın kitap okuma alışkanlığını geliştirme ve sevdirme noktasında çok önemli olduğunu düşünüyor ve toplumsal bilinç oluşturması yönünden faydalı olduğunu düşünüyorum. Halit İNCE Muhasebeci Ülkemizin gelişmesi yönünde en önemli unsurlardan birisi de eğitim seviyesinin yükseltilmesidir. Bu yönde katkı sağlayacak en güzel girişim ise okuma alışkanlığının her yaştan vatandaşımıza kazandırılmasıdır. Okuyan insanın ufku açılır ve kendini çok yönlü geliştirir. Bu da toplumun kültürel ve sosyal yönden gelişimini sağlar. Böyle bir amaca hizmet eden Zeytinburnu Belediyesini ve Bilgi Evinin değerli çalışanlarını kutluyor ve bu hizmetlerin devamlılığını canı gönülden temenni ediyorum. Bayram AKŞİT Komiser Kitap Okuma Yarışması adı altında topluma kitap okuma alışkanlığını kazandırma amacınızın olduğuna inanıyor ve bu amacınıza da ulaşmış olduğunuzun müjdesini kendi adıma veriyorum. Seçmiş olduğunuz kitapları büyük bir zevk ve iştiyakla okumaktayım. Okuyacağım bir sonraki kitabın içeriğini merak ediyor, bir an önce onları da okumak istiyorum. Yarışma vesilesi ile daha çok kitap okumamıza imkan tanıdığınız için teşekkür eder, hizmetlerinizin devamını bekler ve size kolaylıklar dilerim. Zübeyir ERGİN Avukat Düzenlenen kitap okuma yarışmaları biz yetişkinler ve çocuklarımız için çok faydalı oldu. Başarmanın sırrı okumaktan geçer. Çocuklarımızı okuma alışkanlığına teşvik etmekte bu yarışmaların büyük katkılarını gördük. Bizlere ve çocuklarımıza bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Pelin ÖZÜNAL Ev Hanımı Zeytinburnu Belediyesinin düzenlemiş olduğu kitap okuma yarışması çok güzel bir uygulama. Bu yarışmanın her yıl olması da kitap okuma alışkanlığının artması açısından çok önemli ve teşvik edici. Belediyemize ve Bilgi Evlerine teşekkür ediyorum. Zeynep YILDIZ Öğrenci Kitap okuma yarışmalarının hem öğrencilerimize hem de yetişkinlere sağladığı faydalar saymakla bitmez. Okuyan insanlar her zaman bir adım öndedir. Okuyan insanla sohbet etmenin keyfi bile bambaşkadır. Bilgi Evlerimizin düzenlemiş olduğu bu yarışmalar, kitaba uzanamayan eller için inanılmaz bir fırsat. Okullar olarak da öğrencileri bu yarışmaya özendirmek, öğrencilere kitap sevgisini aşılamak da biz öğretmenlere düşmektedir. Kitabın en iyi dost olduğunu büyük küçük hepimiz bilmeli ve bildirmeliyiz. Elvan BİLDİREN Öğretmen Sevgili Bilgi Evi Ailesi; sizleri tanıdığım günden beri, her yıl düzenlemiş olduğunuz kitap okuma yarışmaları ile kitapların sihirli dünyasını kapılarını şenlik havasında aralamaktasınız. Her yıl bu şenliğin yapılmasını dört gözle beklemekteyim. Bizleri televizyondan, telefondan başka dünyalara taşıyarak bizlerin ve gençlerimizin ufkunu açtıkları için emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Ekrem SABIR Memur İnsanlar hiçbir bilgiye sahip olmadan doğarlar. Yaşamları boyunca okuyarak öğrenirler. Başarının sırrı da okumaktır. Okumak, beşikten mezara kadar uzanan bir yolculuktur. Okul yıllarıyla birlikte biten okumalar yarıda kalmıştır. Oysa okumak, mezara kadar sürecek kararlılık ve sabır ister. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmayı eğlenceli hale getiren Bilgi Evlerine çok teşekkür ederim. Filiz AKÇA Öğretmen 21

24

25

26

27 Her Yaşa Hitap Eden Kitap maları ve Oku Saatleri Geleneksel Kitap Okuma Yarış rı mala Yarış Öykü Okur Yazar Buluşmaları i Gençlerle Baş Başa Sohbetler ma Ortamı Araştırma ve Serbest Ders Çalış 198 Adet Bilgisayar Güvenilir İnternet Temel Bilgisayar Eğitimleri Çıktı Alma Ödev Araştırma Yapma ve Atölye Çalışmaları Kulüp Faaliyetleri Bilge Nesil Çalışmaları Ayın Öğrencisi Ödül Törenleri Haftanın Üyesi, Şiiri, Kitabı, Sözü nları Eğitici ve Eğlendirici Akıl Oyu Masa Tenisi Turnuvaları Futbol, Voleybol, Satranç ve a Etkinlikleri Bilgi Yarışmaları ve Münazar arı raml Prog altı Kahv Piknik ve oloji Fuarı vb.) Eğitici Geziler (Müze, Kitap, Tekn ürel Etkinlikler Sinema, Tiyatro, Konser vb. Kült Konferanslar Meslek Tanıtımları a Seminerleri Sosyal Yaşam Bilinci Oluşturm Huzurevi ve Hasta Ziyaretleri Kitap Bağışı Kampanyaları

28 Okumak Sizden, Ödüllendirmek Bizden Unutmamak gerekir ki, bilgi güçtür ve bu güç ancak okumakla ve araştırmakla elde edilir. Bilgi Evleri ile sizlerin güvenli bilgilere rahatça ulaşmanız için çaba sarf etmekteyiz. Okumak sizden, ödüllendirmek bizden diyerek geleneksel olarak düzenlediğimiz Kitap Okuma Yarışması nın bu yıl on beşincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar kişi yarışmalara katılmış, yüz binlerce kitap Zeytinburnulu hemşehrilerimizce okunmuş, dereceye girenler ödüllendirilmiştir. Elinizdeki kitapçıkta; yarışmanın amacı, katılım şartları, sınav ve değerlendirme süreçleri, ödüller, önceki yarışmalarda okunan kitaplar ve yarışmaya katılanların değerli görüşlerinden seçki yer almaktadır. Zeytinburnu nda kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak ve okumayı teşvik etmek amacıyla yarışmalara katılan ve emek veren tüm kitap dostlarını kutluyorum. Kitapların, hayatınıza farklı anlam ve heyecanlar katması dileğiyle, sevgilerimle.

Saat 14.00, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi

Saat 14.00, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi 444 1984 ! Saat 14.00, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi YARIŞMA FİKRİ VE AMACI» Neden kitap okuma yarışması?» İlk defa kitap okuma yarışması düzenleme fikri ne zaman ortaya çıktı?» Şimdiye kadar kaç

Detaylı

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir.

2-Komisyon üyelerimizce İlkokullar için 10, Ortaokullar için 10, Liseler için 10 Veliler için 10 kitap belirlenmiştir. ARTVİN OKUYOR Proje Kapsamında Velilerimiz ve Öğrencilerimiz 100 Temel Eser Türk ve Dünya Klasikleri arasından seçilen eserleri okuyacak ve süreç sonunda okudukları eserlerden 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü

Detaylı

zeytinburnu.bel.tr 444 1984

zeytinburnu.bel.tr 444 1984 YARIŞMA FİKRİ VE AMACI» Neden kitap okuma yarışması?» İlk defa kitap okuma yarışması düzenleme fikri ne zaman ortaya çıktı?» Şimdiye kadar kaç kitap okuma yarışması yapıldı? YARIŞMAYA NASIL KATILABİLİRİM?»

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ & İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GELENEKSEL 2. KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ & İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GELENEKSEL 2. KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ & İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GELENEKSEL 2. KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Bu Şartname Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü nün imzaladığı protokol

Detaylı

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK

T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLARDA OKU MAK T.C. MERSİN VALİLİĞİ TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TOROSLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSELER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TOROSLARDA OKU MAK KONU: Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya ÇITAK ın himayelerinde

Detaylı

TÜRKİYE GENLİK VAKFI MEDENİYET VE DEĞERLER KULÜBÜ KİTAP KURDU PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ

TÜRKİYE GENLİK VAKFI MEDENİYET VE DEĞERLER KULÜBÜ KİTAP KURDU PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ YARIŞMA KONUSU TÜRKİYE GENLİK VAKFI MEDENİYET VE DEĞERLER KULÜBÜ KİTAP KURDU PROJESİ YARIŞMA ŞARTNAMESİ 5-6.sınıf öğrencileri ve 7-8.sınıf öğrencileri için belirlenen 5 adet kitabın münferit veya danışman

Detaylı

T.C. ACIPAYAM KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ACIPAYAM ATATÜRK ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ OKUDUKÇA BÜYÜYORUM PROJESİ

T.C. ACIPAYAM KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ACIPAYAM ATATÜRK ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ OKUDUKÇA BÜYÜYORUM PROJESİ T.C. ACIPAYAM KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ACIPAYAM ATATÜRK ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ OKUDUKÇA BÜYÜYORUM PROJESİ ORTAOKULLAR ARASI 100 TEMEL ESER KİTAP OKUMA YARIŞMASI (2015-2016) T.C. ACIPAYAM KAYMAKAMLIĞI

Detaylı

1. Dede Korkut Hikayeleri (İlköğretim İçin Uyarlama) 2. Mevlana nın Mesnevisinden Seçme Hikayeler. (İlköğretim Çocukları İçin Seçme Hikayeler)

1. Dede Korkut Hikayeleri (İlköğretim İçin Uyarlama) 2. Mevlana nın Mesnevisinden Seçme Hikayeler. (İlköğretim Çocukları İçin Seçme Hikayeler) 1. Dede Korkut Hikayeleri (İlköğretim İçin Uyarlama) 2. Mevlana nın Mesnevisinden Seçme Hikayeler (İlköğretim Çocukları İçin Seçme Hikayeler) 3. Karagöz ile Hacivat (İlköğretim İçin Seçme Hikayeler) 4.

Detaylı

PROJE ADI Annemle Okuyoruz, Yarışıyoruz, Kazanıyoruz. PROJENİN KAPSAMI Tüm Resmi Ortaokul ve Ortaöğretim Okulları HEDEF KİTLE

PROJE ADI Annemle Okuyoruz, Yarışıyoruz, Kazanıyoruz. PROJENİN KAPSAMI Tüm Resmi Ortaokul ve Ortaöğretim Okulları HEDEF KİTLE T.C. GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANNEMLE OKUYORUZ, YARIŞIYORUZ, KAZANIYORUZ PROJESİ PROJE ADI Annemle Okuyoruz, Yarışıyoruz, Kazanıyoruz PROJENİN KAPSAMI

Detaylı

3. SINIFLAR ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI

3. SINIFLAR ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI T.C. SELÇUKLU KAYMAKAMLIĞI Kemal Rızvanoğlu İlkokulu Müdürlüğü 1 GERÇEK KAHRAMANLARI TANIYOR MUSUN? 3. SINIFLAR ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ 2016 Madde 1: Bu şartname Konya Selçuklu Kemal

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

FINDIKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ KİTAP OKUYORUM VE HAYALLERİMİ YAZIYORUM YARIŞMALARI UYGULAMA YÖNERGESİ

FINDIKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ KİTAP OKUYORUM VE HAYALLERİMİ YAZIYORUM YARIŞMALARI UYGULAMA YÖNERGESİ FINDIKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE GENELİ KİTAP OKUYORUM VE HAYALLERİMİ YAZIYORUM YARIŞMALARI UYGULAMA YÖNERGESİ 1.BÖLÜM : KİTAP OKUYORUM YARIŞMASI KONU: 2013-2014 eğitim öğretim yılı Fındıklı İlçesi

Detaylı

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ 2016-2017 OKULLAR ARASI ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR YARIŞMALARIMIZ Güzel Şiir Okuma Yarışması Şehitler Ölmez Konulu Resim Yarışması Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz (SAS) Konulu Kompozisyon

Detaylı

Projenin Adı " Mutluyuz Okuyoruz, Okuyoruz Mutluyuz kitap okuma yarışması. Proje Kitabı Mavi Defterin Gizemi-Fatma Çağdaş BÖREKÇİ( DİB yayınları)

Projenin Adı  Mutluyuz Okuyoruz, Okuyoruz Mutluyuz kitap okuma yarışması. Proje Kitabı Mavi Defterin Gizemi-Fatma Çağdaş BÖREKÇİ( DİB yayınları) Projenin Adı " Mutluyuz Okuyoruz, Okuyoruz Mutluyuz kitap okuma yarışması Proje Kitabı Mavi Defterin Gizemi-Fatma Çağdaş BÖREKÇİ( DİB yayınları) Projenin Süresi 45 Gün Etkinlik Günü 14/04/2018 Projenin

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Bu Şartname Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi nin ortaklaşa düzenlediği Kitap Okuma Yarışması

Detaylı

T.C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. REYHANLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-154566 Sayı : 86555309-821//^) 20/02/2013 Konu : 100 Temel Eser Kitap Kitap Okuma Yarışması İLKOKULU/ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE REYHANLI İl Milli Eğitim

Detaylı

Lise Öğrencileri Arası Kitap Okuma Yarışma Şartnamesi

Lise Öğrencileri Arası Kitap Okuma Yarışma Şartnamesi T.C. RİZE VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü Lise Öğrencileri Arası Kitap Okuma Yarışma Şartnamesi Ar-Ge Birimi 2016 RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ KAPSAM:

Detaylı

28 Mart 2016 07 Mayıs 2016

28 Mart 2016 07 Mayıs 2016 444 1984 28 Mart 2016 07 Mayıs 2016 2.000 TL 1.500 TL 1.000 TL 750 TL 500 TL 6, 7, 8, 9. ve 10 uncularına : 400 TL BAŞVURU VE BİLGİ İÇİN 413 11 11 Sümer Bilgi Evi Dahili - 32 11 Beştelsiz Bilgi Evi Dahili

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

ETKİN OKUL, SEÇKİN OKUL

ETKİN OKUL, SEÇKİN OKUL T.C. BAHÇELİEVLER KAYMAKAMLIĞI Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü ETKİN OKUL, SEÇKİN OKUL GAZİ İLKOKULU ETKİN OKUL, SEÇKİN OKUL PROJESİ BAHÇELİEVLER - 2014 TAKDİM Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir eğitim

Detaylı

Bilim,Sevgi,Hoşgörü.

Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 27 Aralık 1936 Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı nın yazarıdır. Vatan Şairi olarak anılır. Yahya Kemal Beyatlı

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

T.C FOÇA KAYMAKAMLIĞI

T.C FOÇA KAYMAKAMLIĞI T.C FOÇA KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, REHA MİDİLLİ EĞİTİM VAKFI VE REHA MİDİLLİ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ İLE ORTAOKULLAR ARASI KİTAP OKUMA; LİSELER ARASI HİKAYE YAZMA ŞARTNAMESİ

Detaylı

TARİH YAZAR/SANATÇI DÜZENLEYEN İMZA SAAT SÖYLEŞİ SAAT SÖYLEŞİ KONUSU

TARİH YAZAR/SANATÇI DÜZENLEYEN İMZA SAAT SÖYLEŞİ SAAT SÖYLEŞİ KONUSU TARİH YAZAR/SANATÇI DÜZENLEYEN İMZA SAAT SÖYLEŞİ SAAT SÖYLEŞİ KONUSU AHMET ŞAFAK AYGAN YAYINLARI 15:00 14:00-15:00 VURAL SAVAŞ BİLGİ YAYINEVİ 11:00-17:00 İLKER BAŞBUĞ 16:30-18:00 15:30-16:30 VURAL SAVAŞ

Detaylı

Haftasonu Etütleri Başlıyor..

Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Haftasonu Etütleri Başlıyor.. Öğrencilerimizin okul dışında kalan zamanlarını etkinliklerle planlayarak geçirmeleri, onların bedensel ve ruhsal gelişmelerinin sağlıklı sürmesine destek olacaktır. Bu öngörüyle

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1

ÇOK AMAÇLI SALONUMUZA KAVUŞTUK OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ. Hazırlayan: MÜCAHİT KARAKUŞ Sayfa: 1 Y A K A M O Z G A Z E T E S İ HAZİRAN 2013 EĞERCİ İLKOKULU / ORTAOKULU YIL: 2 SAYI: 4 OKUL MÜDÜRÜMÜZ TURGAY YOLCU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI DEĞERLENDİRDİ Saygıdeğer öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:1 Nisan 2015 1 KİTAP VE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ 3 2014-2015 KÜTÜPHANE ORYANTASYONUMUZ 5 KÜTÜPHANEMİZ 8 OKUMA ŞENLİĞİMİZ 10 BRITANNICA ONLINE 12 SEVİM AK

Detaylı

ATATÜRK İLKOKULU BENİMLE OKUR MUSUN? KİTAP OKUMA PROJESİ

ATATÜRK İLKOKULU BENİMLE OKUR MUSUN? KİTAP OKUMA PROJESİ 1 2 ATATÜRK İLKOKULU BENİMLE OKUR MUSUN? KİTAP OKUMA PROJESİ 2016-2017 öğretim yılı sene başı Öğretmenler Kurulu ve Sosyal Etkinlikler Kurulunda alınan kararlar çerçevesinde okulumuzda Benimle Okur musun?

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI ŞUBAT 1. Farklı Yeteneklere Sahip Öğrencilerin Tespit Edilmesi Öğrencilerin Yetenekleri keşfetmekmelerini Sağlamak Sınıf Rehber (06-10 ŞUBAT) 2. okuma saati planını hazırlamak ve her hafta planı uygulamaya

Detaylı

4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI

4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE VE KÜTAHYA BELEDİYESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI 2018 PROJE PROTOKOLÜ Bu protokol Eğitim- Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şubesi ve Kütahya Belediyesi nin ortaklaşa düzenlediği

Detaylı

MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR ADLI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR ADLI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR ADLI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN ADI YARIŞMANIN KONUSU TÜRÜ MUSTAFAKEMALPAŞA OKUYOR İlçe halkı ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve kitap sevgisini

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018 MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARMATYA 2018" MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONU Madde 1: 12 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Kartal İlçesine bağlı devlet okullarının 4.ve 6. sınıflarında okuyan öğrenciler

Detaylı

SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMİ PROJELER EKİBİ KİTAP OKU(YORUM) PROJESİ

SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMİ PROJELER EKİBİ KİTAP OKU(YORUM) PROJESİ SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMİ PROJELER EKİBİ KİTAP OKU(YORUM) PROJESİ HAZİRAN 2017 PROJENİN ADI: KİTAP OKU(YORUM) PROJESİ 1) PROJE İŞ AKIŞI ŞEMASI 1. Proje taslağının oluşturulması,

Detaylı

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ ONUR KURULU Sn. M. Celalettin LEKESİZ Hatay Valisi Sn. Prof. Dr. H. Salih GÜDER MKÜ Rektörü Sn. Osman ŞİMŞEK Hatay İl Milli Eğitim Müdürü YAHYA KEMAL YILI YÜRÜTME

Detaylı

KÜTAHYA BELEDİYESİ, KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KÜTAHYA BELEDİYESİ, KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KÜTAHYA BELEDİYESİ, KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBESİ 4. ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2018 Bu şartname Eğitim Bir Sen Kütahya 1 Nolu Şubesi, Kütahya Belediyesi

Detaylı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Yıl:2016 Sayı:2 29 Ekim Cumhuriyet bayramı okulumuzun bahçesinde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törenin ardından beden eğitimi öğretmenimiz Levent

Detaylı

9 Evliya Çelebi -Seyahatnâmesi'nden Seçmeler (MEB,Yapı) 13 Hüseyin R. Gürpınar -Kuyruklu Yıldız Altında Bir(Özgür)

9 Evliya Çelebi -Seyahatnâmesi'nden Seçmeler (MEB,Yapı) 13 Hüseyin R. Gürpınar -Kuyruklu Yıldız Altında Bir(Özgür) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim 100 Temel Eser Listesi Yazar adı - Kitap adı (Yayınevi) TÜRK EDEBİYATI 1 M. Kemal Atatürk -Nutuk (TDK,Çağdaş..) 2 Kutadgu Bilig'den Seçmeler(TDK.) 3 Dede Korkut Hikâyeleri

Detaylı

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI

İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 OKULLARINDA KARNE HEYECANI İlkokul-Ortaokul Bölümünde 9 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri başlamıştır. Sayın Velilerimiz, İlkokul-Ortaokul Bölümünde 09 Şubat 2015 tarihinden itibaren veli-öğretmen görüşmeleri

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI

İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI DÜZENLEYEN KURUM İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü YARIŞMANIN DAYANAĞI İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI 2018 İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışma şartnamesi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim

Detaylı

AMAÇ: KAPSAM: 3. SINIFLAR İÇİN

AMAÇ: KAPSAM: 3. SINIFLAR İÇİN 07-08 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAHRAMANMARAŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ TARAFINDAN ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLEN KAHRAMANMARAŞ BİLGİ İLE BULUŞUYOR PROJESİ KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ AMAÇ:

Detaylı

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI

MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI MENEMEN HALDUN KOŞAY ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM PLANI AMAÇ VE HEDEFLER AMAÇ 1: Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı için okulun fiziki yapısını, araç - gereç ve donanımını

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası E-BİKO 2009 ANİMASYON ALANINDA DÜNYA 4.'SÜ OLDUK Bu yıl 5.'sinin gerçekleştirildiği E-BİKO Uluslar Arası Bilişim Olimpiyatına Okulumuz İki Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Projesi Başvurmuştur. Okulumuzun

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ

BAHARA MERHABA. H. İlker DURU NİSAN 2017 İLKOKUL BÜLTENİ BAHARA MERHABA Toprağın ve suyun güneşle buluştuğu, doğanın canlandığı, aydınlık ve sıcak günlere kavuştuğumuz güzel bahar aylarına merhaba dedik. Baharın verdiği canlılık ve heyecanla eğitim- öğretim

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

ATATÜRK İLKOKULU BENİMLE OKUR MUSUN? KİTAP OKUMA PROJESİ

ATATÜRK İLKOKULU BENİMLE OKUR MUSUN? KİTAP OKUMA PROJESİ 1 2 ATATÜRK İLKOKULU BENİMLE OKUR MUSUN? KİTAP OKUMA PROJESİ 2015-2016 öğretim yılında birincisi gerçekleştirilen Benimle Okur musun? isimli kitap okuma projesi, alınan yararlı geri dönüşler neticesiyle

Detaylı

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR.

ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. ÖZEL SEYMEN EĞİTİM KURUMLARI ORTAOKULU 5.SINIFLAR KİTAP VE KIRTASİYE LİSTESİDİR. TÜRKÇE UÇAN SINIF- ERİCH KASTNER - CAN YAYINLARI CHARLİE'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI- ROALD DAHL- CAN YAYINLARI BÜYÜK ATATÜRK'TEN

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Doç. Dr. Rıza BAĞCI

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Doç. Dr. Rıza BAĞCI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖĞRENİM DURUMU Lisans: 1976-1980 Doç. Dr. Rıza BAĞCI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ/TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Yüksek Lisans: 1984-1987 EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZORUNLU HAZIRLIK YETERLİLİK DGS SINAV SONUÇLARI FEN FAKÜLTESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZORUNLU HAZIRLIK YETERLİLİK DGS SINAV SONUÇLARI FEN FAKÜLTESİ FEN FAKÜLTESİ YER: İ.Ü.YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU B1 KORİDORU DERSLİK 2 1 0402170137 GAMZE YENYIL HAZIRLIK OKUYACAK 2 0402170139 ELİF NUR KOYUN HAZIRLIK OKUYACAK 3 0402170140 ŞÜKRAN DUMLUPINAR HAZIRLIK

Detaylı

Edebiyat Mevsimi 2012 de Tasavvuf Rüzgarı. Tasavvuf Ve Gelenek. Seminerleri

Edebiyat Mevsimi 2012 de Tasavvuf Rüzgarı. Tasavvuf Ve Gelenek. Seminerleri Edebiyat Mevsimi 2012 de Tasavvuf Rüzgarı Tasavvuf Ve Gelenek Seminerleri EDEBİYAT MEVSİMİ 2012 24 ARALIK 2012 PAZARTESİ AÇILIŞ PROGRAMI 4.İSTANBUL EDEBİYAT MEVSİMİ 11:00 Açılış Konuşmalar 24 ARALIK 2012

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul)

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul) ODS-3 Telafi (Ortaokul) Etütleri 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF PROGRAMI ANLATILDI 30.03.2016 tarihinde okulumuz konferans salonunda 4.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Yabancı

Detaylı

KASTAMONU VALİLİĞİ İL SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER ŞEHRİ KASTAMONU PROJESİ DEĞERLER ŞEHRİ OKUYOR KİTAP OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ

KASTAMONU VALİLİĞİ İL SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER ŞEHRİ KASTAMONU PROJESİ DEĞERLER ŞEHRİ OKUYOR KİTAP OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ KASTAMONU VALİLİĞİ İL SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER ŞEHRİ KASTAMONU PROJESİ DEĞERLER ŞEHRİ OKUYOR KİTAP OKUMA YARIŞMASI YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Amaç Madde 1:

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI LİSE TANITIM VE BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SOSYAL FAALİYET VE ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2013 Sene Başı Öğrenci Bilgilendirme Programı YGS - LYS

Detaylı

OKUL MECLİS BAŞKANLARIMIZI OKUL MÜDÜRÜMÜZ TEBRİK ETTİ

OKUL MECLİS BAŞKANLARIMIZI OKUL MÜDÜRÜMÜZ TEBRİK ETTİ OKUL MECLİS BAŞKANLARIMIZI OKUL MÜDÜRÜMÜZ TEBRİK ETTİ TED Kayseri koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve Lise Müdürümüz Sayın Arif Sırrı ŞİRİN,Ortaokul Meclis Başkanımız Ahmet Utku AÇIKGÖZ ve Lise Meclis Başkanımız

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

Beden Eğitimi (5900) - (70)-KARAMAN / (2) -ERMENEK / (747769) - Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu

Beden Eğitimi (5900) - (70)-KARAMAN / (2) -ERMENEK / (747769) - Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu T.C KARAMAN VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M ÜDÜRLÜĞÜ 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI (2) NO'LU ÖĞRETMEN ONAY LİSTESİ SIRA T.C KİMLİK NO ADI SADI GÖREV 1 ERCAN ATAĞAN Beden Eğitimi GÖREV YERİ -ERMENEK / (747769) -

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar nerelerde görev aldınız?

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar nerelerde görev aldınız? Reşadiye Öğrenci Meclisi Başkanı Yücel Bolat: Asla kin tutamam bana yapılan kötülüğü unutur geleceğe bakarım geçmişe takılmam. Bu davranışlarım da bana çok dost kazandırdı iletişimimi geliştirdi. SORU-

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR AB yi Öğreniyorum.. Avrupa Birliği Platformu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmakta olan Öğrenciler AB yi Öğreniyor Projesi kapsamında öğrencimiz Rabia ÜZEL Kayseri İl birincisi olmuştur. Öğrencimize

Detaylı

ÇEAŞ ANADOLU LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, OKUL ETKİNLİKLERİ PLANI ÇİZELGESİ

ÇEAŞ ANADOLU LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, OKUL ETKİNLİKLERİ PLANI ÇİZELGESİ ÇEAŞ ANADOLU LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, OKUL ETKİNLİKLERİ PLANI ÇİZELGESİ 1- da yapılan programlar 40 dk., tören alanında yapılan programlar ise 20 dk. Geçemez. 2- da yapılacak törenlerde hangi

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN KURA ÇEKİLİŞLERİ YAPILDI 2017-2018 eğitim - öğretim yılı için,anaokulu 4 yaş gruplarının kura çekilişleri yapıldı. Aylık gruplara göre kız-erkek olarak ayrılan

Detaylı

Zamanı Etkin ve Verimli Kullanma Projesi çalışma planı hazırlanması ve uygulamaya hazır hale getirilmesi.

Zamanı Etkin ve Verimli Kullanma Projesi çalışma planı hazırlanması ve uygulamaya hazır hale getirilmesi. IV. HAFTA ( 23 27 ) ŞUBAT ŞUBAT II ( 16 20 ) ŞUBAT I ( 09 13 ) ŞUBAT 1. Okulda in Zamanı Etkin Ve Verimli Kullanma Projesi; Okul Proje Komisyonu kurulması. Zamanı Etkin ve Verimli Kullanma Projesi çalışma

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SULUCA ORTAOKULU 6/B SINIFI 2. DÖNEM VELİ TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 18.02.2016 Perşembe Saat: 12.00 YER: 6-B Sınıfı VELİ TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ Yoklama Velilerin görevleri,

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu YAZMA YOLCULUĞUNDA FARKLI YÖNTEM VE TEKNİKLER Gülsemin Ergün Kucba Türkçe Koordinatörü gulseminkucba@terakki.org.tr B.Aslı P.Şener Türkçe Öğretmeni basakpacaci@terakki.org.tr Yazar olmak istiyorsanız,

Detaylı

EĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR 1 NOLU ŞUBE ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ

EĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR 1 NOLU ŞUBE ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ EĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR 1 NOLU ŞUBE ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ 2017 Bu Şartname Kitap Okuma Yarışması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru

Detaylı

MİHALIÇÇIK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 NİSAN-MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ SÜT DESTEK İCMALİ

MİHALIÇÇIK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 NİSAN-MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ SÜT DESTEK İCMALİ İL İLÇE S.No. ESKİŞEHİR MİHALIÇÇIK Müstahsil Bilgileri. Tarih :21.08.2015 T.C./Vergi No. Adı Soyadı. Baba Adı. D.Tarih. MİHALIÇÇIK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 NİSAN-MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ DÖNEM SONU ORTAK SINAVLARI Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz, 01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği

Detaylı

Seyitnizam Bilgi Evi Yaz Etkinlikleri Programı 22-26 Haziran 2015

Seyitnizam Bilgi Evi Yaz Etkinlikleri Programı 22-26 Haziran 2015 22-26 Haziran 2015 Hep Beraber Okuyoruz Hep Beraber Okuyoruz Hep Beraber Okuyoruz Hep Beraber Okuyoruz Hep Beraber Okuyoruz Etkinlikler (Paint,Word Etkinlikler (Paint,Word Etkinlikler (Paint,Word Etkinlikler

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 NO ADI SOYADI GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 3 SELMAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00

Detaylı

TARİHLİ İLANIMIZIN ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

TARİHLİ İLANIMIZIN ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI 26.11.2015 TARİHLİ İLANIMIZIN ÖN SONUÇLARI MYO PROGRAMI KADRO ÜNVANI : DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MYO : SERAMİK, CAM VE ÇİNİCİLİK : ÖĞR.GÖR. ADI SOYADI ALES MEZUNİY ET TU ALES %70 MEZUNİY ET TU %30 TOPLAM

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ

KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube. KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ KÜTAHYA EĞĠTĠM BĠR-SEN 1 NOLU ġube KĠTAP OKUMA YARIġMASI PROJE ġartnamesġ Bu Şartname Kitap Okuma YarıĢması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme kurulunu,

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ 2.PORTFOLYO SUNUMLARIMIZ SORGULAMA ÜNİTEMİZ OKUMA YAZMA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ GEZİLERİMİZ SAHNE PROVALARIMIZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

ÖGRENCILER IÇERIDE AILELER DISARIDA

ÖGRENCILER IÇERIDE AILELER DISARIDA ÖGRENCILER IÇERIDE AILELER DISARIDA Portal : hadber.com İçeriği : Haber Tarih : 29.10.2015 Adres : http://haber.hadber.com/haber/668664252/trabzonspor-maã ı-hakemleri-avni-akerden-à ıkamadı.htm Öğrenciler

Detaylı

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ

ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ ANTAKYA ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ANTAKYA KÜLTÜR TEMEL LİSESİ TÜRK EDEBİYATI BİLGİ YARIŞMASI YÖNERGESİ LİSELİ GENÇLER ŞAİR VE YAZARLARINI TANIYOR PROJESİ 1 İÇİNDEKİLER Genel bilgiler Sayfa 3 Yarışma kuralları

Detaylı

Son Gönderme Tarihi : 13.11.2014 13.01.2003 KENAN ARAYICI

Son Gönderme Tarihi : 13.11.2014 13.01.2003 KENAN ARAYICI İŞYERİNE SÖZLÜ SINAV / MÜLAKAT İÇİN GÖNDERİLENLERİN LİSTESİ Talebi Alan Ünite Adı : ELBİSTAN HİZMET MERKEZİ Talebi Veren Kurum Adı : ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. (EÜAŞ) - KAHRAMANMARAŞ Talebin Statüsü (Normal,

Detaylı

Bir Dil Bir İnsan!... 1 Çankaya Okullar Arası Tiyatro Şenliği... 2 II.Dönem Kurs Takvimimiz... 2 Ülkem Maket Yarışması... 2

Bir Dil Bir İnsan!... 1 Çankaya Okullar Arası Tiyatro Şenliği... 2 II.Dönem Kurs Takvimimiz... 2 Ülkem Maket Yarışması... 2 İçindekiler Bir Dil Bir İnsan!... 1 Çankaya Okullar Arası Tiyatro Şenliği... 2 II.Dönem Kurs Takvimimiz... 2 Ülkem Maket Yarışması... 2 Meraklısı İçin Öylesine Bir Hikaye- Sait Faik Abasıyanık... 3 Eğitimde

Detaylı

2014 2015 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi AĞUSTOS

2014 2015 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi AĞUSTOS 04 0 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi AĞUSTOS 3 4 7 0 3 4 7 *Akademik kadronun göreve başlaması *Açılış Kahvaltısı 0 4 30 ZAFER BAYRAMI 3 04 0 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi EYLÜL 3 4 7 Eve Dönüş.30

Detaylı