w w w. p r o g m a t i c. n e t Progmatic Ders Dağıtım Programı Formula hızında... Kılavuz Progmatic 2.1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "w w w. p r o g m a t i c. n e t Progmatic Ders Dağıtım Programı Formula hızında... Kılavuz Progmatic 2.1"

Transkript

1 w w w. p r o g m a t i c. n e t Progmatic Ders Dağıtım Programı Formula hızında Kılavuz Progmatic 2.1

2 İçindekiler İçindekiler Başlangıç Bilgi...1 Programa giriş...2 Dersler Ders oluşturma...3 Dersler düzelt...4 Sınıflar Sınıf oluşturma...5 Sınıf düzelt...5 Derslikler Derslikler...6 Öğretmenler Öğretmen kayıt...7 Öğretmen silme...8 Öğretmen düzeltme...8 Günlük Ders Sayıları Günlük ders sayılarını girme...9 Sınıfta Okutulan Dersler Sınıflara ders ataması...10 Dersliklere ders ataması...10 Ortak ders ataması...11 Öğretmenlere Ders Ataması Öğretmene ders verme...12 Öğretmenden ders silme...12 Birden fazla öğretmene ders ataması...12 Öğretmenlerin Ders Programı Öğretmene şart verme...13 Elle ders verme ve silme...13 Dersin yerini sabitleme...14 Otomatik program hazırlama...14 Ayarlar (Genel Ayarlar)...15

3 Bilgi 1 Güvenlik Amaçlı Bilgiler Program çalışmalarınızda mutlaka yedek almanız önerilir. Bilgisayarınızın veri kaybı ve çökme durumlarına önlem olarak program kendi içerisinde günlük otomatik yedek almaktadır. Bu yedeklemeyi günlük yaptığından gün içerisindeki çalışmalarınızı mutlaka kaydetmeniz önerilir. Program Yükleme Program yüklemesi ve güncellemeleri internet üzerinden yapılmaktadır. Web sayfamız veya adresinden Progmatic Haftalık Ders Programı nı Yükle düğmesine basarak indirme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemden sonra programın kurulum menüsü gelecektir. Menülerden İleri düğmelerine tıklıyarak en son Çıkış düğmesini görene kadar onaylayınız. Kurulum bitiminde masaüstünüze Progmatic adında bir kısayol ekleyecektir. Program Yedekleme Yükleme yapılırken sürücü değişikliği yapılmadıysa program C sürücüsünde \alfabe\progmatic klasörüne kaydedilir. Bilgisayar değişikliği veya bilgisayarınızın bakım ve formatlama işlemlerinde bu klasörü mutlaka yedeklemeniz önerilir. Aksi halde programa ait datalar bu klasör içerisinde olduğundan veri kaybınız olabilir.

4 Programa Giriş 2 Programa ilk girişte şifre bölümü gelmektedir. Programa ilk defa giriliyorsa Tamam butonu ile giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı güvenlik olarak Değiştir butonu ile kendi belirleyeceği bir şifre ile programa girmesini sağlayabilir. Kullanıcı belirlemiş olduğu şifreyi girmeden programa giriş yapılamaz. Program ana menüsü resimli butonlardan oluşmaktadır. Resim üzerine tıklanarak ilgili menülere giriş yapılmaktadır. Program akışı ekranda görülen sıralamaya göre (Dersler, Sınıflar, Derslikler...vs) yapılmaktadır. Yardım konularınıda bu sıralamaya göre anlatılmaktadır.

5 Dersler 3 Dersler Okulda okutulan bütün derslerin programa girildiği, silme ve düzeltme işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Kayıt Girme Kayıt yapılabilmesi için Dersin Adı, Kısa Adı, Haftalık Ders Saati ve Yerleşme Biçimi bilgilerini girmelisiniz. Diğer bilgiler zorunlu değildir. Dersin Adı alanına dersin adını yazın. Bu alan en fazla 30 karakter olabilir. (Örneğin TÜRKÇE, MATEMATİK,...) Dersin Adı alanından Kısa Adı alanına geçmek için Tab tuşuna basın. Programın her bölümünde alanlar arasındaki geçiş bu şekildedir. Kısa Adı alanına bu ders için en fazla 12 karakterden oluşan bir kısa ad yazın. (Örneğin TÜRKÇE, MAT., FEN,...) Haftalık Ders Saati alanına dersin haftada kaç saat okutulduğunu yazın. (Örneğin 5,...) Yerleştirme Biçimi alanına bu dersin haftada günlere nasıl dağıtılacağını yazın. (Örneğin 5 saatlik TÜRKÇE dersi için ) Rakamların aralarına ( + ) işareti koymayı unutmayın. Rakamlar büyükten küçüğe doğru yazılmalıdır. (Örneğin doğru, yanlış bir yazımdır.) Haftalık ders saati bu rakamların toplamına eşit olmalıdır. Bu bilgiler doğru girildiği zaman Kaydet düğmesi aktif hale gelir. Yanlış veya eksik yazıldığında ise pasif haldedir ve kayıt işlemi yapamazsınız. Gruplar düğmesine tıklayarak Gruplar Bölümünde Grup tanımlayabilir ve birden fazla dersi tek grup altında toplayabilirsiniz. Grupları bir sınıfta aynı güne gelmesini istemediğiniz dersler için oluşturun. (Örneğin MATEMATİK ve FEN VE TEKNOLOJİ) dersinin aynı güne gelmesini istemiyorsanız bu dersleri aynı grupta toplayın) Bir sınıfta aynı gruptaki derslerin haftalık ders saatleri toplamı 10 u aşmamalıdır.

6 Dersler 4 Dersin Grup özelliğini girmek için Düzelt düğmesine tıklayın. Gelen Ekranda ders için bir grup seçip Tamam ı tıklayın.. Dersle ilgili programın otomatik yerleştirme sırasında uygulayacağı kuralları belirlemek için Düzelt düğmesine tıklayın. Aşağı Ok ve Yukarı Ok simgelerini kullanarak girmiş olduğunuz kayıtların sırasını değiştirebilirsiniz. Dersler (Düzelt) Bu bölüm ders bilgilerinin düzeltildiği ve programın otomatik yerleştirme sırasında derslerle ilgili kuralların belirlendiği bölümdür. Bu bölümde programın otomatik yerleştirme sırasında uygulayacağı kurallar : Bölünebilme : Blok (2) yerleşen bir dersin biçiminde bölünebilmesine izin verilir. Haftalık ders saati yüksek olan derslerde ise bu özellik yerleştirme biçiminin serbest olması anlamına gelir. Örneğin 10 saatlik bir dersin yerleştirme biçimi ( ) ise program bunu otomatik yerleştirme sırasında ( ) e çevirebilir. Bu.dersi (...) nci saatlere yerleştirme : Bu özellik öğle tatillerinde blok derslerin bölünmemesi için konulmuştur. Blok derslerin ilk saati buraya yazılan saate gelmez. Örneğin bu değer 5 ise bu ders 5-6 saatlere gelecek biçimde yerleşmez. Bu dersi (...) ve (...) saatleri arasına yerleştir : 0 değeri başta veya sonra serbestliği belirtir. Örneğin 4 ve 0 : Bu dersi 4 ve sonrasına yerleşir ve 4 : Bu dersi 4 ncü saate kadar (4 dahil) yerleşir. 2 ve 4 : Bu dersi 2 ve 4 ncü saatler arasına ( 2 ve 4 dahil) yerleşir. anlamlarına gelir.

7 Sınıflar 5 Sınıflar Bu bölüm okuldaki bütün sınıfların programa girildiği, düzeltme ve silme işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Kayıt için Sınıfın Adı alanına sınıfın adını yazın.(örneğin 6-A, 7-A, 10-A,..). Sınıf Adı en fazla 12 karakter olabilir. Bölüm alanına varsa sınıfın bağlı olduğu bölümü yazın. (Örneğin MAT, SOS, TM,...) Bölüm adının yazılması zorunlu değildir. Bölüm adı en fazla 12 karakterden oluşur. Bilgileri kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklayın. Aşağı Ok ve Yukarı Ok simgelerini kullanarak girmiş olduğunuz kayıtların sırasını değiştirebilirsiniz. Silme işlemi için sileceğiniz sınıfı seçip Sil düğmesine tıklayın. Sınıf, programın ilgili bütün bölümlerinden silinir. Düzeltme için düzeltme yapacağınız sınıfı seçip Düzelt düğmesine tıklayın.ekrana gelen Sınıflar (Düzelt) bölümünde istediğiniz düzeltmeleri yapıp Tamam ı tıklayın. Sınıflar (Düzelt) Sınıf Adı ve Bölüm Adı üzerinde istediğiniz değişikliği yapıp Tamam ı tıkladığınızda yaptığınız değişiklikler programın ilgili bütün bölümlerine yansır. Sınıf Adı boş olamaz. Bu durumda Tamam düğmesi pasif haldedir.

8 Derslikler 6 Derslikler Bu bölüm okuldaki bütün dersliklerin (LABORATUVAR, ATÖLYE,...) programa girildiği, düzeltme ve silme işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Dersliklerde okutulan dersler yoksa bu bölümün kullanılması zorunlu değildir. Kayıt için Derslik Adı alanına dersliğin adını yazın.(örneğin ATÖLYE-1,..). Derslik Adı en fazla 30 karakter olabilir. Kısa Adı alanına derslik için bir kısa ad veya dersliğin numarasını yazın. (Örneğin LAB1, BİL.LB, 301,...) Kayıt yapılabilmesi için her iki alanında girilmesi zorunludur.. Kısa Adı en fazla 12 karakterden oluşur. Bilgileri kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklayın. Aşağı Ok ve Yukarı Ok simgelerini kullanarak girmiş olduğunuz kayıtların sırasını değiştirebilirsiniz. Silme işlemi için sileceğiniz dersliği seçip Sil düğmesine tıklayın. Derslik, programın ilgili bütün bölümlerinden silinir. Düzeltme için düzeltme yapacağınız dersliği seçip Düzelt düğmesine tıklayın. Ekrana gelen Derslikler (Düzelt) bölümünde istediğiniz düzeltmeleri yapıp Tamam ı tıklayın. Derslikler (Düzelt) Derslik Adı ve Kısa Adı üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapıp Tamam ı tıkladığınızda yaptığınız değişiklikler programın ilgili bütün bölümlerine yansır. Derslik Adı ve Kısa Adı boş olamaz. Bu durumda Tamam düğmesi pasif haldedir.

9 Öğretmenler 7 Öğretmenler Okuldaki öğretmenlerin programa girildiği, silme ve düzeltme işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Kayıt Girme Kayıt yapılabilmesi için Adı Soyadı bilgisini girmeniz yeterlidir. Diğer bilgiler zorunlu değildir. A B C A. Açılır kutu B. Branş tanıtım menüsü C. Görev tanıtım menüsü Adı Soyadı alanına öğretmenin adını yazın. Bu alan en fazla 30 karakter olabilir. Örneğin (MEHMET KARAMANLI,...) Adı Soyadı alanından Kısa Adı alanına geçmek için Tab tuşuna basın. Programın her bölümünde alanlar arasındaki geçiş bu şekildedir. Kısa Adı alanına bu öğretmen için en fazla 12 karakterden oluşan bir kısa ad yazın. Örneğin (ME.KA...) Kısa adını girmezseniz program otomatik olarak öğretmene adının ve soyadının ilk iki karakterinden oluşan bir kısa ad verecektir. Not. Bu kısa ad programın diğer görsel menülerinde ve yazıcı dökümlerinde kullanılacağından kısa ve anlaşılabilir olması tercih edilir. Bu kısa adları daha sonra değiştirmek istediğinizde Düzelt menüsünden değiştirebilirsiniz. Branşı alanını (A) açılır kutudan bu öğretmenin branşını seçerek girin. Daha önce branş adı girmediyseniz bu kutu boş gelecektir. Kutunun sağındaki (B) Branşlar simgesine tıklayarak tüm branşları programa girebilirsiniz. Bu alan kayıt yapılması için zorunlu değildir. Görevi alanını açılır kutudan bu öğretmenin görevini seçerek girin. Daha önce görev adı girmediyseniz bu kutu boş gelecektir. Kutunun sağındaki (C) Görevler simgesine tıklayarak tüm görevleri programa girebilirsiniz. Bu alan kayıt yapılması için zorunlu değildir.

10 Öğretmenler 8 Sınıf Öğretmenliği alanını açılır kutudan bu öğretmenin sınıf öğretmenliği yaptığı sınıfı seçerek girin. Sınıfların gelmesi için önceden sınıfları girmiş olmanız gerekir. Eğitsel Kolu alanına öğretmenin Eğitsel Kolunu yazın. Eğitsel kol en fazla 15 karakterden oluşur. Bu bilgiler doğru girildiği zaman (A) Kaydet düğmesi aktif hale gelir. Yanlış veya eksik yazıldığında ise pasif haldedir ve kayıt işlemi yapamazsınız. (E) Aşağı Ok ve Yukarı Ok simgelerini kullanarak girmiş olduğunuz kayıtların sırasını değiştirebilirsiniz. Öğretmen Silme İşlemi Bir öğretmeni silmek için sileceğiniz öğretmeni seçip (C) Sil düğmesine tıklayın. Öğretmen programın ilgili bütün bölümlerinden silinir. Not. Silme işleminde programın bu aşamasından sonra öğretmene ait tüm ayarlar ve atanmış olan ders yükleri ile programıda beraberinde silinecektir. Öğretmen Düzeltme İşlemi Bilgilerinde düzeltme yapacağınız öğretmeni seçip (B) Düzelt düğmesine tıklayın. Ekrana gelen Öğretmenler (Düzelt) bölümünde istediğiniz düzeltmeleri yapıp Tamam ı tıklayın. Düzeltme işlemi yapıldıktan sonra verilen yeni değerler, programın bundan sonraki aşamalarında ayarladığınız şekilde görülecektir. A B C D E E. Aşağı ve Yukarı Ok Öğretmen Yazdırma İşlemi (D) Yazdır düğmesine bastığınızda girmiş olduğumuz öğretmen listesini (Adı Soyadı, Branşı, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Kulubü, Nöbet Günü ve Yeri) başlıklı olacak şekilde döküm verir.

11 Günlük Ders Sayıları 9 Günlük Ders Sayıları Bu bölümde sınıfların öğretime başlangıç ve bitiş sayıları girilir. Bu sayıların hangi saatlere karşılık geldiğini girmek için Saatler i tıklayın. Ekrana gelen Saatler bölümünde derslere başlangıç saatlerini girebilir ve gün isimlerini değiştirebilirsiniz. Günlük Ders Sayıları Nasıl Girilir? Solda sınıfların bulunduğu listeden sınıfı seçin. (Örneğin 6-A) Tab tuşuna basarak günlük ders sayılarının bulunduğu bölüme geçin. Burada her gün için ayrı ayrı öğretime başlangıç ve bitiş sayılarını girin. Bütün geçişler için Tab tuşunu kullanın. İlköğretim okullarında sabahçı sınıflar için bu değerler 1-6, öğlenci sınıflar için 7-12 dir. Sınıfta ders yapılmayan günler için bu değerleri 0-0 girin. Program haftadaki gün sayısını ilk etapda beş gün üzerinden getirir. Hafta sonunu açmak için programın ana sayfasında bulunan küçük butonlardan programlar bölümüne girerek bir haftadaki gün sayısını yedi güne çıkarabilirsiniz. A A. Programlar

12 Sınıfta Okutulan Dersler 10 Sınıfta Okutulan Dersler Bu bölüm, sınıflarda okutulan derslerin her sınıf için ayrı ayrı tanımlandığı bölümdür. Bir Sınıfta Okutulan Ders Nasıl Verilir? Bir sınıfta okutulan dersi tanıtmak için aşağıdaki adımları izleyin. 1 En soldaki sınıfların listesinden ders vereceğiniz sınıfı seçin. (Örneğin 6-A ) 2 En sağdaki derslerin bulunduğu listeden bu sınıfa vereceğiniz dersin üzerinde (Örneğin MATEMATİK) çift tıkladığınızda veya Enter tuşuna bastığınızda bu ders, sınıfa verilir. Sınıfa verilen dersler ortadaki listeleme kutusunda listelenir. Bir sınıfta okutulan bütün dersleri aynı şekilde tek tek verin. Sınıfta okutulan dersler bölümünün alt kısmında sınıfa atadığınız derslerin toplam sonuçlarını görebilirsiniz. Bir sınıfın dersleri başka bir sınıf ile aynı ise Kopyala düğmesine basın. Ekrana gelen Kopyala bölümünde bu sınıfın derslerinin aynı olan sınıfı seçip Tamam ı tıklayın. Dersliklere ders atamak için Derslik düğmesine tıklayın. Ekrana gelen Dersliklerde Okutulan Dersler bölümünde dersliklere ders ataması yapabilirsiniz. Önce derslik seçin, sonra sınıf seçerek dersin üzerine çift tıklayın. Eğer program dağıtımı (otomat) yapıldıysa derslik atayamazsınız. Bu bölümde dersin dersliğe atanabilmesi için programın dağıtılmamış olması gerekiyor. Sınıfta okutulan bir dersi silmek için aşağıdaki adımları izleyin. 1 Sınıfların listelendiği listeden sınıfı seçin (Örneğin 9-A) 2 Bu sınıfta okutulan derslerin bulunduğu ortadaki listeleme kutusundan sileceğiniz dersi seçin (Örneğin FİZİK) ve Sil düğmesine tıklayın. Bu ders programın ilgili bütün bölümlerinden silinir.

13 Sınıfta Okutulan Dersler 11 Ortak Dersler Ortak Sınıf oluşturmak için Ortak düğmesine tıklayın. Ekrana gelen Ortak Sınıflar bölümünde ortak sınıf (ders) oluşturabilirsiniz. Bu bölüm ortak (birleştirilmiş) sınıf tanımlamalarının yapıldığı bölümdür. Genellikle meslek liselerinde kullanılan bir özelliktir. Aynı sınıfta farklı branş öğrencilerinin, kültür derslerini ortak görüp alan derslerinde ayrılması durumunu bu menüde çözümleriz. Ortak sınıflar ancak dersler öğretmenlere atanmadan yapılması gerekir. Daha önceden öğretmenlere atanmış dersler ortak yapılamaz. Eğer verilmiş ise önce bu derslerin Öğretmenlere Ders Atanması bölümünde silinmesi gerekir. Ortak Sınıflar Nasıl Tanımlanır? 9-A sınıfının BEDEN EĞİTİMİ dersi ile 9-B sınıfının BEDEN EĞİTİMİ dersleri Haftalık Ders Programında aynı gün ve saatte olması gerekiyorsa bu dersler için ortak sınıf tanımlaması aşağıdaki şekilde yapılır. 1 Yeni düğmesine fare ile tıklayın. 2 Sınıfların bulunduğu listeleme kutusundan 9-A sınıfını seçin. 3 9-A sınıfında okutulan derslerin bulunduğu listeleme kutusundan BEDEN EĞİTİMİ dersini seçip; fare ile çift tıklayın veya Enter tuşuna basın. 4 Sınıfların bulunduğu listeleme kutusundan 9-B sınıfını seçin. 5 9-B sınıfında okutulan derslerin görüntülendiği listeleme kutusundan BEDEN EĞİTİMİ dersini seçip; fare ile çift tıklayın veya Enter tuşuna basın. Bu şekilde istediğiniz kadar olan dersi ortak olarak tanıtabilirsiniz. Yeni bir ortak sınıf oluşturmak istediğinizde aynı adımları takip edin. Ortak Sınıflar Nasıl Silinir? Ortak Sınıfları silmek için önce ortak sınıf numaralarının görüntülendiği listeleme kutusundan sileceğiniz ortak sınıf-derslerin bulunduğu numarayı seçin. Ortak sınıf-derslerin bulunduğu listeleme kutusunda bu dersleri Sil düğmesine tıklayarak silin. Derslerin tamamı silindiğinde ortak grup otomatik silinir. verir. Yazdırma İşlemi Yazdır düğmesine bastığınızda Sınıfta Okutulan Dersler listesini aşağıda görüldüğü üzere çıktı olarak

14 Öğretmenlere Ders Atanması 12 Öğretmenlere Ders Atanması Bu bölüm öğretmenlere ders atamalarının yapıldığı bölümdür. Bir derse birden fazla öğretmen atayabilirsiniz. Bir Öğretmene Nasıl Ders Atanır.? 1 Solda öğretmenlerin listesinden ders atayacağınız öğretmeni seçin? 2 Ders atayacağınız dersin ait olduğu sınıfı seçin. 3 Seçtiğiniz sınıfta okutulan derslerin listelendiği en sağdaki listede vereceğiniz dersin üzerine çift tıklayın veya Enter tuşuna basın. Öğretmene atadığınız dersler sol-altaki listeleme kutusunda görüntülenir. Toplam girmiş olduğu ders saat sayısı ise öğretmen isminin yanında yazmaktadır. Bir Öğretmene Verilen Ders Nasıl Silinir? Öğretmeni seçtikten sonra Sol-alta öğretmene verilen derslerin bulunduğu listeden sileceğiniz dersi seçin ve Sil e tıklayın. Silinen ders programın ilgili tüm bölümlerinden silinir. Bir Ders Birden Fazla Öğretmene Nasıl Atanır.? Bunun anlamı bir dersin kendi içerisinde ayrı dal veya kollara ayrılması demektir. Örnek.(TEKNOLOJİ TASARIM). Dersi önce ilk öğretmene yukarıda anlatıldığı şekilde verin. Aynı dersi ikinci defa tekrar vermek istediğinizde ekrana Birden Fazla Öğretmen bölümü gelir. Bu bölümde < Bu ders yukarıdaki öğretmenlere verilmiş. Tekrar vermek istiyormusunuz? > sorusunun karşısına E yazıp Tamam a tıklayın. Bu şekilde bir dersi istediğiniz kadar öğretmene atayabilirsiniz. Boş Dersler düğmesine tıklayarak henüz hiçbir öğretmene atanmamış boşta kalan dersleri görebilirsiniz. Yazdır düğmesine tıklayarak öğretmen ders atamalarını yazdırabilirsiniz.

15 Öğretmenlerin Ders Programı 13 Öğretmenlerin Ders Programı Bu bölüm öğretmenlerin ders programlarının görüntülendiği, otomatik program oluşturma, kapatma, el ile ders verme ve silme, yazdırma.. işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Kapatma (Öğretmenin Şartlarını Girme) Bir öğretmene ders verilmesini istemediğiniz hücreleri F8 tuşu ile kapatın. F8 tuşu açık olan bir hücreyi kapatır, kapalı olan bir hücreyi ise açar. Kapanan alan kırmızıya boyanır. Kırmızı renkli hücrelere program ders vermez. F3 tuşuna bastığınızda öğretmenlerin kapalılık haritası gelir. Yüksek rakamlar kapalılığın fazla olduğu hücreleri gösterir. Düşük rakamlı hücrelerin kapatılması programın sıkışmasını önler. El ile Ders Verme ve Silme El ile ders vermek için 1 - Öğretmeni seçin 2 - Öğretmenlerin bulunduğu listenin sağındaki öğretmenlerin okuttuğu derslerin bulunduğu listeden el ile vermek istediğiniz dersi seçin. 3 - Öğretmenin programının bulunduğu tabloda ders vermek istediğiniz hücreye çift tıklayın. Yeşil ve boş hücreler bu dersin verilebileceği hücreleri gösterir. Tablodaki yeşil renk, dersin okutulduğu sınıfta o hücrede ders yok anlamındadır. Zemin rengi siyah olan hücrelere ders veremezsiniz El ile ders silmek için 1 - Öğretmeni seçin 2 - Öğretmenin programının bulunduğu tabloda sileceğiniz dersin üzerinde çift tıklayın.

16 Öğretmenlerin Ders Programı 14 Bir Dersin Yerini Sabitleme 1 - Yukarıda anlatıldığı şekilde dersi el ile istediğiniz hücreye verin. 2 F8 tuşu ile bu hücreyi kapatın. Bir dersin yerini sabitlediğimizde o hücre kırmızıya boyanır. Program otomatik dağıtma sırasında bu dersin yerini değiştirmez. Tekrar F8 tuşuna basıldığında şart kaldırılır. Otomatik Program Oluşturma Otomatik program oluşturmak için Otomat düğmesine tıklayın. Öğretmenlere kapattığımız yerler haricinde kalan boş hücrelere sınıfların dersleri yerleşmeye başlıyacaktır. Dağıtım esnasında tabloda sürekli olarak bir hareketlilik ve sağ alt köşede (A) Arama düzeyi ile (B) Sayaç göreceksiniz. A B C D A. Arama Düzeyi B. Sayaç C. Geç D. Durdur Bu sayaç programın o anda meşgul olduğunu arama yapmaya başladığından bu yana kaç dakika veya saniye olduğunu yazar. Aramayı geçmek için (C) Geç durdurmak için (D) Durdur düğmelerini kullanabilirsiniz. Öğretmen düğmesi sadece seçilen öğretmenin programını otomatik yerleştirir. Aramadaki farklılık otomat düğmesi tüm öğretmenlerde toplam kalan dersleri dağıtmak üzere arayacaktır. Öğretmen butonu ise hangi öğretmenin üzerinde ise sadece onun kalan derslerini arayacaktır.

17 Öğretmenlerin Ders Programı 15 Ayarlar Programın otomatik yerleştirme sırasında uyacağı kuralları değiştirmek için Ayarlar ı tıklayın. Bu bölümde programın otomatik yerleşme sırasında uyacağı kurallar belirlenir. Bu ayarlar ve açıklaması şu şekildedir. 1 - Öğretmen programlarında dersler arasında boşluk verilsin mi? Bu seçenek evet ise öğretmen programları boşluklu çıkar H ise ancak izin verilen kadar boşluk verilir 2 - Bir haftada boşluk sayısı en fazla kaç olsun? Öğretmen programında bir haftada en fazla verilecek boşluk sayısıdır. 3 - İki ders arasında en fazla kaç boşluk bulunsun? Öğretmen programında iki ders arasında olabilecek en fazla boşluk sayısıdır. 4 - Bir haftadaki boşluk sayısını bir günde boşluk sayısı yap? Bu değer E ise bir haftada verilecek boşluk sayısını hergün için geçerli kılar. 5 - Öğretmen aynı sınıfın birden fazla dersine giriyorsa bu dersler farklı günlere gelsinmi? Bir öğretmen aynı sınıfın iki dersine (Örneğin FİZİK ve FİZİK UYGULAMA) giriyorsa program bu dersleri dağıtım yaparken aynı güne vermemesini sağlar. 6 - Bir ders birden fazla güne yerleştiriliyorsa bu dersler farklı günlere gelsin mi? Örneğin 2+2 biçiminde iki güne yerleşen bir ders arada birgün fark olacak şekilde yerleştirilir. 7 - Bir ders birden fazla güne yerleştiriliyorsa bu dersler farklı saatlere gelsin mi? Örneğin 2+2 biçiminde yerleşen bir ders pazartesi 1 ve 2 nci saatlerdeyse başka bir günde farklı saatlere yerleştirilir. verilir. 8 - (1 + 1) biçiminde yerleşen bir dersin (2) biçiminde birleştirilmesine izin verilsinmi? Örneğin TARİH dersi (1 +1) biçiminde yerleşiyorsa bu dersin 2 biçiminde blok yerleştirilmesine izin 9 - Blok (2) biçiminde dağıtılan dersin (1 + 1) biçiminde bölünmesine izin verilsinmi? Bu seçeneğin evet olması durumunda izin verilen derslerin bölünmesine izin verilir.

18 Öğretmenlerin Ders Programı Öğretmen programlarında derslerin günlere düzenli olark dağıtılmasına dikkat edilsinmi? Bu seçeneği program yerleştikten sonra düzenleme yapmak için kullanın Genel kullanımı diğer öğretmenlerin programlarını bozmadan bir güne tek düşen saatlerin yanına ders vermektir. Bu konuda nolu telefonu arayarak veya alfabegalip@hotmail.com da destek alabilirsiniz Bir sınıfta aynı guptaki dersler farklı günlere gelsin mi? Dersler kısmında bazı dersleri konu benzerlikleri veya zorluklarına göre aynı grupta toplayabilirsiniz. Bu değer E ise aynı grupta topladığınız dersler sınıf programında aynı güne verilmez Bir öğretmene günde en fazla kaç saat ders verilsin? Bir öğretmene bir günde en fazla kaç saat ders verileceğini gösteren sayıdır. Bu değer 6 ise bir öğretmen bir günde 6 dan fazla ders verilmez. Öğretmen ders saatlerinin çokluğundan veya şartlarının çokluğundan dolayı bir günde daha fazla derse gelmesi gerekiyorsa özel ayarlardan sadece bu öğretmen için bu değeri arttırabilirsiniz. Arama düzeyi Arama düzeyini bilgisayarınızın hızına ve okulunuzun türüne göre seçin. Günümüz sistemlerinde bu değerin liselerde 7-9, ilköğretimlerde arasında olması uygundur. Yerleşmeyen dersleri görmek için Rapor düğmesine tıklayın. Öğretmen programlarını yazdırmak için Yazdır ı tıklayın.

19 w w w. p r o g m a t i c. n e t İstanbul Reşitefendi Sokak kadıköy / istanbul Ankara 59 sokak no.23/5 bahçelievler çankaya / ankara

Formula. Kılavuz Formula 1.2. Ek-Ders Ücret Programı. Formula hızında...

Formula. Kılavuz Formula 1.2. Ek-Ders Ücret Programı. Formula hızında... www.progmatic.net Formula Ek-Ders Ücret Programı Formula hızında........... Kılavuz Formula 1. İçindekiler İçindek iler Başlangıç Bilgi...1 Program yükleme ve yedekleme... Program Alma Program alma işlemi...

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

AKBİM-KOÇ AKPRO DERS DAĞILIM PROGRAMI

AKBİM-KOÇ AKPRO DERS DAĞILIM PROGRAMI AKBİM-KOÇ AKPRO DERS DAĞILIM PROGRAMI Genel Bilgiler/Ayarlar: Bu bölümde programın genel ayarları yapılır. Programa vereceğimiz isim ve Programımız kaç haftalık olacaksa bilgileri girilir. Haftaların başlangıç

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ İçindekiler 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ... 2 1.1.YENİ DERS AÇMA NASIL YAPILIR?... 3 2.ÖĞRENCİ DERS YÖNETİMİ EKRANINDA ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE DERS NASIL EKLENİR?... 9 2.1.YENİ DERS EKLEME... 11 1.DERS AÇMA İŞLEMLERİ

Detaylı

YABİL. EK DERS ÜCRET PUANTAJ PROGRAMI Yıl Sonu Öğretmenlere Mesleki Çalışma ile Okul Yöneticilerine Yaz Programının Tanımlanması KILAVUZU

YABİL. EK DERS ÜCRET PUANTAJ PROGRAMI Yıl Sonu Öğretmenlere Mesleki Çalışma ile Okul Yöneticilerine Yaz Programının Tanımlanması KILAVUZU YABİL EK DERS ÜCRET PUANTAJ PROGRAMI Yıl Sonu Öğretmenlere Mesleki Çalışma ile Okul Yöneticilerine Yaz Programının Tanımlanması KILAVUZU Haziran - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi

Detaylı

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015 YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları Ağustos - 2015 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. Personel Modülü Kullanım Kılavuzu Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Personel Modülü Kullanım Kılavuzu 1 1. GİRİŞ... 3 2. YÖNETİCİ GİRİŞİ... 4 3. PERSONEL TANIMLARI... 4 3.1 Personel Tanımlarına Erişim... 4 3.2 Personel

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş

Sorumluluk Sınavlarının Hazırlanması YABİL. Sınav Planlama Programı İş YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları @2018 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi

İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi İdari Birimler Yönetim Paneli Kullanma Kılavuzu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Tasarım Ve Yazılım Birimi Duyurular Nasıl Girilir? Duyuru girmek için ilk olarak İKÇ yönetim panelinden; 1-Kullanıcı adınızı

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI Versiyon 7.1.1 10.8.2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. DERİNLİKLİ EMİR EKRANI İÇİNDEKİLER : 1. GÖRÜNÜM-KISIMLAR 1.1. Hesap Bilgi Paneli 1.2. Emir Giriş Paneli

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri

Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri Örgün Öğrenci Sistemi Anadolu Üniversitesinde öğretim elemanlarının verdikleri derslerle ilgili yoklama, not girişi yapabildikleri ve öğrencilerin aldıkları derslerle ilgili bilgileri görebildikleri sistemdir.

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU OYAK ERYAMAN KONUT PROJES 2.ETAP 344 KONUT Ç N TERC H S STEM KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfasında ONLINE ONLINE ÜYE H

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kullanım Kılavuzu Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş., İÇİNDEKİLER 1. İçindekiler. 1 2. Açılış Ekranı. 2 a. Sunucu Testi.. 2 b. Kantar Testi 2 c. Kullanıcı Girişi.. 2 3. Araç Hareketleri...

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu

Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Kılavuzu Dava Dosya Takibi Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER HAZIRLIK... 3 Kapak... 3 KİŞİLER... 3 Dava... 4 Karşı Taraf... 4 Duruşmalar... 4 Ön Duruşma... 4 Süreli İş... 5 Duruşma...

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR?

NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? EĞİTİM DOSTLARI www.egitimdostlari.org ÖĞRETMENLER NASIL PROJE GİRİŞİ YAPABİLİR? ADIM: 1 SİTEYE GİRİŞ Giriş butonu sayfanın sol üst tarafında bulunmaktadır. Üye girişi veya kayıt yapmak için buraya tıklayınız.

Detaylı

1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım

1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım 1. TANIMLAR 1.1 Laboratuvarım Laboratuvarımızda bulunan analizörleri, çalıştığımız dış kalite değerlendirme (DKD) programlarını ve sonuç göndereceğimiz testlerimizi tanımlayacağımız bu kısma Tanımlar menüsü

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

Maliyet Muhasebesi Logo Mart 2015

Maliyet Muhasebesi Logo Mart 2015 Maliyet Muhasebesi Logo Mart 2015 İçindekiler Maliyet Muhasebesi... 4 Maliyet Kaynakları... 5 Maliyet Kaynağı Bilgileri... 7 Maliyet Kaynakları Yükleyici Muhasebe Hesapları... 9 Maliyet Kaynağı Bütçe Kalemleri...

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk girişlerde; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranız olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve güvenlik

Detaylı

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 1 ĐÇĐNDEKĐLER 1. Teorik Ders Programı Hazırlık Aşamaları ve Kontroller... 3 2. Personel ve Derslikler.... 4 3. Teorik Program Đçin Grup

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU 1.Kütüphane tarafından mail adresinize gönderilen geçici şifre ve kurumsal mail adresiniz ile sisteme giriş yapınız

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2014-1 - 30.01.2014 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli

Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli Uzaktan Eğitim Sistemi Firma Yönetim Paneli Firmalar için hazırlanmış yönetim panelinin kullanma kılavuzu Giriş Sistemde Kullanıcı Arama Eğitim Atamalarının Yönetilmesi Kullanıcıya Ders Atanması Kullanıcıya

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma Poly Pad C504 Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma PolyPad C504 model tabletinizi ilk açtığınızda karşınıza çıkacak ekran görüntüsü yukarıdaki gibi olacaktır. Sistem ilk defa açıldığı için yapmanız gereken

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt 20 Haziran 2016 (Pazartesi) - 22 Haziran 2016 (Çarşamba) 1. https://basvuru.marmara.edu.tr/ başvuru sayfamızdan Yeni Kayıt adımıyla kayıt oluşturarak

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu

DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu DynEd Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanım Kılavuzu Bu web sitesi DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemine tüm sınıf, öğretmen ve öğrenci kayıt işlemlerinin ilgili okul yöneticileri tarafından yapılacağı bir site

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU FIRAT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ADIM ADIM TURNİTİN İNTİHAL PROGRAMI KULLANICI KILAVUZU 1.Kütüphane tarafından mail adresinize gönderilen geçici şifre ve kurumsal mail adresiniz ile sisteme giriş yapınız

Detaylı

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER Bageturk Fırıncılar Portalı Kullanım Klavuzu 2013 İÇİNDEKİLER ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Fırıncılar Portalı Web Adresi...2 Fırıncılar

Detaylı

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI

LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI LUCA YENİ ARAYÜZ UYGULAMASI İçindekiler LUCA Yeni Arayüz Uygulaması... 1 Fiş Listesi Kullanımı... 3 Yeni Fiş... 7 KDV Hesapları... 16 KDV Hesapları Örnek Uygulamalar... 17 Fiş Ayarları... 21 Kısa Yollar...

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü)

2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü) 2. Ders Teklifi (Dersi açan rolü) 2.1. Ders Açma (1) bölümünü işaretler ve daha sonra açılan pencereden Ders Tanımlama bölümünü işaretleriz. a) Bu komut ile birlikte program ekranının sol tarafında yandakine

Detaylı

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak;

Otomasyona Giriş. Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Otomasyona Giriş Otomasyona ilk giriş sırasında standart olarak; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve sayıların

Detaylı

HUZURSOFT AİLE BÜTÇESİ PROGRAMI

HUZURSOFT AİLE BÜTÇESİ PROGRAMI HUZURSOFT AİLE BÜTÇESİ PROGRAMI 1. Butonuna tıklayarak yeni bir gider ekleyebilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan butonuna tıklayarak yeni gider kategorisi ekleyebilirsiniz. 2. butonuna tıklayarak eklemek

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANKARA BAROSU ADLİYE SARAYI KAT:5 SIHHİYE/ANKARA Telefon : 4167200 Fax : 3092237 Internet : www.ankarabarosu.org.tr E-mail : ankarabarosu@ankarabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu

Detaylı

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu

AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu AdverTech Dijital Tabela Yönetim Yazılımı Kullanım Klavuzu 1. AdverTechDS Yönetim Paneline Giriş... 2 2. Hiyerarşi Tanımlama... 3 3. Kullanıcı Tanımlama... 4 4. Cihaz Tanımlama... 5 5. Cihaz Kurulumu...

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU UYGULAMA ADIMLARI MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YETKİ EKRANI KULLANIM KILAVUZU 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi itibariyle, dersleri okutan öğretmenler tarafından puanların sisteme girilebilmesi için Bilgi Yönetim

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfası ONLINE ÜYE HİZMETLERİ Bölümünün altında yer

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı