ODA DÜZENLEME KONTROL LİSTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ODA DÜZENLEME KONTROL LİSTESİ"

Transkript

1 ODA DÜZENLEME KONTROL LİSTESİ Oda düzenlemesi kontrol listesi, çocuklar okula başlamadan, siz sınıfı düzenleyip malzemeleri hazırlarken kullanılmalıdır. Yıl içinde de sınıfı gözden geçirip sınıf düzeinde ve malzemelerde değişiklikler yaptıkça bu listeye başvurmanız gerekir. 1. Odanın Bölünmesi Oda birkaç belirgin köşeye ya da ilgi merkezlerine bölünmüş (evcilik, sanat, blok, masa oyunları, bilgisayar, inşaat, müzik, tabiat Sınırlar çocukların ve yetişkinlerin diğer köşeleri görebileceği gibi alçak raflar, sabit paravanlar ya da pencereli duvarlarla belirgin olarak tanımlanmış. Her köşede çocuklara ve malzemelerle çalışmalarına yetecek kadar yer var. Sanat köşesi musluğa yakın. Masalar çalışma köşeleriyle bütünleştirilmiş Çalışma köşeleri gereksiz eşyalar ya da malzemeyle doldurulmamış. İlgi alanları köşelere ya da duvar kenarlarına yerleştirilmiş ve ortadaki bir planlama ve toplanma köşesine açılıyor. Sanat köşesinin tabanı mozaik ya da seramik. Blok köşesinin tabanı halı Trafik akışı çocukların birbirini engellemeden çalışmalarına elverişli. Evcilik ve blok köşeleri ortak oyunları teşvik edecek biçimde yakın. Gürültülü köşeler sessiz köşelerden uzak. Bazı çalışma köşeleri ılımman iklimler ya da mevsimlerde kullanılmak üzere açık hava oyun alanında düzenlenmiş. 2. Malzemelerin kaldırılması Malzemeler kullanıldıkları köşede saklanıyor. Raflar, çekmeceler ve kutular nesneler, fotoğraflar, resimler ya da siluetler kullanılarak etiketlenmiş. Benzer ve aynı nesneler birlikte saklanıyor. Farklı büyüklerdeki malzeme grupları boy farklarının algılanabileceği biçimde asılmış ya da kaldırılmış. Bütün köşelerde malzemeler çocukların erişebileceği yerlere kaldırılmış. Çocukların görüp uzanabildikleri bütün malzemeleri kullanmaya izin var. bir köşesinin plan tahtasına ulaşmak ve tahtayı görmek kolaydır. Köşeyi temsil eden nesneler ya da resimler bu tahtada yer alır. Her köşede bazı malzemeler çocukların plan yaptığı yerden görülebilir.

2 3. Malzemelerin Seçimi Her köşede yeterli miktarda ve çeşitli malzeme vardır. Her köşede çeşitli biçimlerde kullanılabilecek çok amaçlı malzemeler vardır. örneğin: poker fişleri saymak, dizmek, eşlemek, ayırmak amacıyla, ya da para ve yemek olarak kullanılabilir. Çocukların çeşitli işleri çeşitli biçimlerde yapabilecekleri kadar değişik malzeme vardır. örneğin: çocuklar malzemeleri birbirine uhuyla, tutkalla, bantla, raptiyeyle, ataşla iple yada lastikle birleştirebilirler; bloklar, kağıt, ahşap, oyun hamuru, boya kullanırık bir ev yapabilirler. Her köşede birkaç çocuğun aynı anda çalışmasına yetecek kadar malzeme var. Her köşede etkin olarak kullanılabilecek ve incelenebilecek malzemeler var. Her köşede hayal etmek ya da taklid etmek için kullanılabilecek malzeme var. Her köşede bir çok gerçek nesne (bitki, hayvan, araç gereç, alet edevat) var. Her köşede kültürel anlamda uygun malzemeler var. 4. Çocukların Depolama ve Sergileme Köşesi Her köşede çocukların çalışmaları için bir sergi köşesi sağlanmış. Sergi köşeleri olabildiğince çocukların göz hizasında Her çocuğun kişisel eşyasını kaldırabileceği bir dolap (boş fıçılar, kutular, sepetler ve askı) sağlanmış. bu dolaplar etiketlenmiş ve çocukların kendi kendilerine erişebilecekleri bir yüksekliğe yerleştirilmiştir. 5. yeni malzemeler ekleme Yıl ilerledikce malzemeler eklenmiş. Yetişkinler çocukları köşelerin adı ve içerikleri konusunda bilgilendiriyor. Çocuklar yeni malzemelerin nereye kaldırılacağının saptanmasına yardımcı oluyar. Çocuklar yeni malzemelerin etiketlenmesine yardımcı oluyor. Yetişkinler oda düzenindeki değişikliklerle ilgili olarak çocuklarla konuşuyor. 6. Blok Köşesi Blok köşesinde aşağıdaki malzemelerden yeterli miktarda bulunmalıdır. İnşaat malzemesi. Sökülüp takılabilir malzeme. Doldurma boşaltma malzemesi. Hayali oyunlarda kullanılacak malzeme. Binilen oyuncaklar, çalışma sehpaları, kum masaları ve iskemleler blko köşesinde yer almaz.

3 7. Evcilik Köşesi Evcilik köşesinde aşağıdaki malzemelerden yeterli miktarda bulunmalıdır: Oynama, ayırma, doldurma ve boşaltma için mutfak eşyası. Dramatik oyunlar için malzeme. Gerçek yemek pişirme faaliyetleri için malzeme (yetişkinlerin gözetiminde kullanılmak üzere). Köşede çocukların (evcilik dışında) hayali roller seçip oynamalari için tanımlanmamış bir bölüm var. Köşede kullanışlı bir giysi kaldırma sistemi var. 8. Sanat Köşesi Sanat köşesinde aşağıdaki malzemelerden yeterli miktarda bulunmalıdır: Çeşitli boy, doku ve renklerde kağıt. Karıştırmak ve boyamak için malzeme. Nesneleri birleştirip ayırmak için malzeme. Üç boyutlu çalışmalar için malzeme. İki boyutlu çalışmalar için malzeme. Çeşitli çalışma yüzeyleri var. örneğin masalar, düzgün, zeminler, resim sehpaları tezgah üstleri. İş gömleklerinin kaldırılması için kullanışlı bir sistem var. Resimleri kurutmak için bir yer var. Bitmemiş işleri kaldırmak için bir yer var. Yetişkinler sanat köşesi malzemelerini yavaş yavaş veriyor. Yetişkinler tüketim malzemesi niteliğindeki malzeme stokunu sabit tutuyor. 9. Masa Oyuncakları Köşesi Masa oyunları köşesinde aşağıdaki maılzemelerden yeterli miktarda bulunmalıdır: Gruplayıp bir şeyler yapılabilecek malzeme. Bir düzene sokarak bir şeyler yapılabilecek malzeme Sökülüp takılabilir malzeme. Şifre çözme ve hayal etmek için kullanılabilecek malzeme. Kapağı görülebilecek biçimde kaldırılmış ve belirli aralıklarla değiştirilen kitaplar. 10. İnşaat Faaliyetleri Köşesi İnşaat faaliyetleri köşesinde aşağıdaki malzemeler bulunur: Dört çocuğun çalışabileceği sağlam bir zemin. Temel araçlar:çekiçler, 16 inçlik testere, tornavida, kerpeten, mengeneler, el matkapları. Her çalışma köşesi için bir çekiç (tezgah kaç çocuk alıyorsa o kadar çekiç) Çeşitli büyüklüklerde tahta ve tahta parçası. Çeşitli malzeme: çivi, vida, somun, cıvata, zımpara, rondela. Geleneksel inşaat malzemesiyle birlikte kullanmak üzürü sanat ve buluntu malzeme: tutkal, tel, pipo temizleyicisi, lastık, mukavva, köpük, şise kapakları, kavanoz kapakları vb.. Malzeme ve araçların saklandığı yerler çocukların kolayca erişebileceği bir yerde Köşe, sınıftaki trafik akışından uzak bir köşede.

4 11. Müzik Köşesi Müzik köşesinde aşağıdaki malzemeler bulunur: Hareket köşesi Çeşitli çalgılar: üçgener, çanlar, ksilofon, tefler, trampetler vb.. Basit bir pikap ve/veya kasetli teyp. Resimler ve yazıyla etiketlenmiş plaklar ve bantlar. 12. Bilgisayar Köşesi Minimum 64 kb iç hafızalı en az bilgisayar, bir disk sürücü, bir renkli monutör, ve mümkünse bir yazıcı. Yüksek nitelikli en az on erken çocukluk programı çocukların kullanıma verilmiş. Klavyeler ve diğer yardımcı malzeme çocukların erişebileceği yerlerde. Monitörler çocukların göz, klavyeler dirsek hizasında. Programlar çocukların erişemeyeceği bir rafa kaldırılmış. Fişler ve prizler çocukların erişemeceyeceği biçimde yerleştirilmiş. Bilgisayarlar gerekirse tekerlekli sandalyeden ulaşılabilecek biçimde yerleştirilmiş. Bilgisayardan biri küçük grup ya da toplantı faaliyetlerinde kullanılmak üzere hareketli. 13. Su ve Kum Oyunları Köşesi Su ve kum oyunları köşesinde aşağıdaki malzemeler bulunur: Uygun bir su kum aracı. Temizlenebilir bir yüzey. Dökme, daldırma, kazma, doldurma ve boşaltma için araç ve malzeme. Çeşit sağlamak için kum tipi malzeme (kuru bakliyat, köpük parçaları vb.) Köşe suya yakın ve gerektiğinde dışarı taşınabilir. 14. Tabiat Köşesi Tabiat köşesinde aşağıdaki malzemeler bulunur: Dost hayvanlar: solucanlar, karıncalar, tırtıllar, kurbağa yavruları, balıklar, kobaylar, kediler, köpekler, tavşanlar vb. Uygun kafesler ve yiyecekler. Bakımı kolay bitkiler Çocukların kendilerinin ekebileceği tohum ve diğer malzemeler (havuç yaprakları, ananas yaprakları, sebze kesikleri) Saksılar, saksı toprağı, sulama malzemesi.

5 15. Açık Hava Oyun Alanı Dört tip oyun için ayrı bölgeler: yaratıcı/bilişsel, sosyal, fiziksel Peyzaj bileşenleri (çalılar ağaçlar, kum çimen) ve topografya (tepeler, düzlükler çukurlar) çok çeşitli. Peyzaj bileşenlerinin ve oyun araçlarının renkleri çeşitli. Peyzaj bileşenleri ve oyun araçları yumuşak ve sert yüzeyli olmak üzere çeşitli dokulara sahip. Oyun için güvenli bir su kaynağı var. Bütün bitkiler zehirsiz. Alanda aşağıdaki malzemeler var: Kum, kil, oyun hamuru gibi gevşek malzemeler. Su ve kum oyunları için kaplar ve araçlar (kovalar, tavalar, kürekler, vb). Bina yapmak için bloklar ve tahtalar. Tırmanma, kayma, oturma 8 feet ten alçak atlama düzenekleri. Büyük tekerlekli oyuncaklar. İçine ve altına girilebilecek düzenekler. Üstüne atlanabilecek, üstünden atlanabilecek düzenekler. Çocukların üstünden düşebileceği araçların altında darbe yumuşatıcı yüzey kaplaması var. Ses, rüzgar,güneş, egzos dumanından yeterli korunma sağlanmış. Oyun araçları çocukların boyutlarına uygun. Salıncaklar en fazla ikili. 16. Özel İlgi Gerektiren Çocukların Sınıfları Görme engelli çocukların oda düzenlemeleri: Malzemeler hep aynı yerde tutuluyor. Oda düzenindeki değişiklikler çok yavaş yapılıyor ve değişikliklerden hemen sonra yetişkinler görme engelli çocukları bundan haberdar ediyor. Malzemelerin üzerindeki etiketler dokulu. Dolaşım düzeni değişmiyor. Halılar döşemeye sıkıca tespit edilmiş. Odada bir su ve kum oyunları köşesiyle bir müzik köşesi var. Oda mümkün olduğunca ses tutan malzeme kullanarak duyma engelli çocukların kullanabileceği özellikte. Fiziksel engelli çocukların oda düzenlemeleri: Çalışma yüzeyleri çocukların erişebileceği gibi düzenlenmiş. Tek tek çocukların özel ihtiyaçlarına uygun olarak özel fiziki düzenlemeler yapılmış ve sürdürülüyor. Zihinsel engelli çocukların oda düzenlemeleri: Etiketler zihinsel engelli çocukların anlayabileceği biçimde. örneğin: gerçek nesneler. Her köşe sınıftaki zihinsel engelli çocuklara uygun bazı malzemeleri içeriyor. Oda düzenindeki değişiklikler yavaş yavaş yapılıyor ve çocuklara bu süreci anlamaları ve katılmaları için yardım ediliyor.

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014 2.3.5. TAD KIDS SINIFLARINDA ARANAN MIN. FİZİKİ STANDARTLAR VE GEREKLİ TEÇHİZAT GİRİŞ - 1 Adet Banko - 1 Adet Ahşap Galoşluk - 1 adet Ahşap bank 100x40 3 Yaş Grubu Sınıfı: - 8 Çocuk için Min: 16m2 Alan

Detaylı

ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ KASIM 2011 ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ ÇOCUĞUN GELİŞİMİ İÇİN OYUNCAK SEÇİMİNİN ÖNEMİ Oyunun, çocuğun gelişimi üzerindeki

Detaylı

HANGİ OYUNCAK ÇOCUKTA HANGİ ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİYOR

HANGİ OYUNCAK ÇOCUKTA HANGİ ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİYOR Oyun Nedir? Oyun çocuğun hiç kimseden öğrenemeyeceği konuları, kendi deneyimleriyle öğrenmesi yöntemidir. Çocuklar için oyun sonucu düşünülmeden, zevk almak, eğlenmek amacıyla girişilen bir etkinliktir.

Detaylı

Özel Amerikan Robert Lisesi. 2009-2010 Eğitim Yılı. Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi

Özel Amerikan Robert Lisesi. 2009-2010 Eğitim Yılı. Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi Öğrencinin Adı Soyadı: Grubu: Öğretmeni: Özel Amerikan Robert Lisesi 2009-2010 Eğitim Yılı Çocuk İnceleme Merkezi Değerlendirme Anketi 1. Okul Müdürü EVET HAYIR BİLMİYORUM Okul müdürü, bir üniversitenin

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 537.4,44 8.980.867, 9.518.268,53 8.833.320,41 684.948,12 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile

Detaylı

Dosyalama araçları, sistemin işleyişini kolaylaştırır. Dosyalamada, geleneksel ve sanal dosyalama araçları kullanılır. Otomasyona dayalı sanal

Dosyalama araçları, sistemin işleyişini kolaylaştırır. Dosyalamada, geleneksel ve sanal dosyalama araçları kullanılır. Otomasyona dayalı sanal DOSYALAMA ARAÇLARI DOSYALAMA ARAÇLARI Dosyalama ve arşivlemede kullanılan donanım ve yardımcı araçlar; büro çalışanlarına kolaylık sağlayan, görevli kişinin işini verimli ve sağlıklı bir şeklide yapabileceği

Detaylı

PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2

PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2 PSİKOMOTOR GELİŞİM - 2 PSİKO-MOTOR GELİŞİMİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK ETKİNLİKLER HEDEFLENEN BECERİLER Kendi vücudunu ve yeteneklerini keşfedebilme Duygu ve düşüncelerini psikomotor hareketler yolu ile ifade

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 22 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 4.8.114, 4.8.114, 3.718.728,31 359.385,71 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile Cihazı ve Fotokopi

Detaylı

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2013-2014 CANLILAR CANSIZLAR KÜLTÜRLER-ARKADAŞLIK HAFTASI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Canlıların özellikleri nelerdir? Söyleme Cansızların özellikleri nelerdir?

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 23 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 5.842.162,27.470.918,70 16.313.0,97 12.489.166, 3.823.914,94 Kırtasiye Malzemeleri Beslenme, Gıda Amaçlı ve Mutfakta Kullanıl Servis ve Saklama Kapları

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 21 TAŞINIR DETAY 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 684.948,12 8.692.17 9.377.119,30 8.644.988,33 732.130,97 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 33.411,36 21.060,03 54.471,38 48.178,20 6.293,19 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 341,61 1.094,10 1.435,71 480,26 955,45

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 6.293,19 28.614,28 34.907,47 29.790,11 5.117,35 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 955,45 2.117,02 3.072,47 2.602,26

Detaylı

ARALIK AYI +3 YAŞ ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı AYIN TEMASI

ARALIK AYI +3 YAŞ ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı AYIN TEMASI ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı AYIN TEMASI ARALIK AYI +3 YAŞ Engelliler Haftası (3 Aralık ) Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası (12-18 Aralık ) Kış Mevsimi Yeni Yıl ( 31 Aralık-

Detaylı

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni gökkubbede hoş bir seda bırakmak adına ÖNSÖZ İşitme engelli öğrencilerin kelime dağarcıklarının yetersizliği

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

Doğada Keşif Yapıyoruz

Doğada Keşif Yapıyoruz Bir Ağacı İnceleyin Doğada Keşif Yapıyoruz Aslı Zülal Çizim: Bengi Gençer Bulutları Gözlemleyin Kuş Gözlemi Yapın dogaetkinlik.indd 2 Keşif Çantası Hazırlayın Renk Avına Çıkın 26.09.2013 15:04 Bir ağacı

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

Korycanska ANAOKULU Prag, Çekya

Korycanska ANAOKULU Prag, Çekya Korycanska ANAOKULU Prag, Çekya Hazırlayan: Serap Erdoğan &Nurbanu Parpucu OMEP Türkiye Milli Komitesi Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Çekya da okul öncesi eğitim- kısa notlar Çek Cumhuriyeti

Detaylı

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014 2.3.6. TAD PRESCHOOL ATÖLYELERİNDE ARANAN MIN. FİZİKİ STANDARTLAR VE GEREKLİ TEÇHİZAT GİRİŞ 1 Adet Banko 1 Adet Ahşap Galoşluk 1 adet Ahşap Bank 100x40 MATEMATİK ATÖLYESİ; 15 Çocuk için Min: 30m2 Alan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne bağlı okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kullanılan temel donatım malzemelerinin sadece sağlık, güvenlik, kullanışlılık ve yaş grubunun

Detaylı

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Seramik kesme ve delme aletleri hangi özelliklerde olmalıdır? a. Kesme ve delme aletlerin kesici kısımları keskin olmalıdır. b. Kızaklar temiz ve kolay

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 00 ANAYASA MAHKEMESI 22 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 193.0, 728.9,12 921.911,16 6.762,32 314.148,84 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5

UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 UYGULAMA TALİMATLARI 1/5 Sevgili Müşterimiz, Par-ky zemini seçtiğiniz için teşekkür ediyoruz. Uygulamaya başlamadan önce, bu talimatları dikkatlice okumanız gerekmektedir. UYGULAMA MALZEMELERİ (resim 1)

Detaylı

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45

VİDA VE DÜBELLER ALLEV ALLEV ALLEV. borazan. vida 25. borazan. vida 38. borazan. vida 45 VİDA VE DÜBELLER borazan vida 25 Alçı levhaları, 0,50-0,70 mm arasındaki kalınlıklardaki galvanizli profillere sabitlemede kullanılır. 25 mm uzunluğunda sivri uçlu vidadır. Vida Boyu Adet / Kutu Adet /

Detaylı

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây

TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Tekerleme, bilmece, şiir, parmak oyunu, grup konuşması, çeşitli hikâye anlatma teknikleri ile hikâye anlatma, hikâye oluşturma, hikây OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ TAŞINIR KESİN CETVELİ 38 GAZI ÜNIVERSITESI 23 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 674.0,95 6.631.563,62 7.3.554,57 4.611.897,33 2.694.657,24 Kırtasiye Malzemeleri Beslenme, Gıda Amaçlı ve Mutfakta

Detaylı

Mikrodalga Teardown. Yazan: Doug McLeod

Mikrodalga Teardown. Yazan: Doug McLeod Mikrodalga Teardown Bu kılavuz modeli hayır, fırın General Electric pikap mikrodalga sökmek için net talimatlar sağlamak için tasarlanmıştır. JES735BJ Yazan: Doug McLeod ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Çocuklar; eğitici oyuncak, evcilik, kukla, blok, müzik, sanat, kitap, fen-doğa,

Detaylı

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI 2017 MAYIS/ 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 RESMİ TATİL SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI HALK LARI (ÖZKAN

Detaylı

cihaza o ses ve hacim getiri böylece bir hoparlörün değiştirilmesi. Yazan: Eliza Marks

cihaza o ses ve hacim getiri böylece bir hoparlörün değiştirilmesi. Yazan: Eliza Marks HP Pavilion zv5000 Hoparlör Değiştirme cihaza o ses ve hacim getiri böylece bir hoparlörün değiştirilmesi. Yazan: Eliza Marks GİRİŞ Eğer hoparlörlerinden ortamları dinlemek zorluk yaşıyor musunuz? senin

Detaylı

Oyuncak piyasası her geçen gün büyümekte ve alternatif oyuncaklar her gün artmaktadır. Bu noktada çocuğun gelişimine, ihtiyacına ve yaşına

Oyuncak piyasası her geçen gün büyümekte ve alternatif oyuncaklar her gün artmaktadır. Bu noktada çocuğun gelişimine, ihtiyacına ve yaşına ÇOCUK VE OYUNCAK Oyun hayatın bir provasıdır... Oyuncaklar, zekayı ve duyuları uyaran, yaratıcılık ve hayal gücünü geliştiren, çocuğun bedensel, duygusal ve sosyal gelişimini destekleyen araç gereçlerdir.

Detaylı

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ARI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015-2016 CANLILAR CANSIZLAR KÜLTÜRLER 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Canlıların özellikleri nelerdir? Söyleme Cansızların özellikleri nelerdir? Söyleme.Canlıların

Detaylı

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ MADDEYİ TANIYALIM CİSİM MALZEME MADDE EŞYA ALET MADDE NEDİR? Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir. Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir. CİSİM

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 27 mayıs 2015 tarihinde yapılan riskli alanların tespitinde aşağıda belirtilen problemler tespit edilmiştir. Bu risklerin öncelikli yapılacak işler kapsamında değerlendirilmesi

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELİĞİ MUTFAK DENETİM FORMU Derin Dondurucu Deposu Sayfa No: 5/1 MUTFAK DEPOLARI Sıcaklığı (-18)Cº derece Termometre depo kapısında Malzemeler yerden yüksekte Yer, duvar, tavan ve raflar temiz Yer ve yüzey zeminlerin döşemesi ıslak

Detaylı

TAŞINIR ÖZET. Birim Adı. Kalan

TAŞINIR ÖZET. Birim Adı. Kalan Muh. : 9 Gümüşhane Sağlık Yüksekokulu Yazı Araçları Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile Cihazı ve Fotokopi Kağıt Tutturucular, Tutkallar ve Bantlar Yazı Düzelticiler Küçük Kırtasiye Gereç ve İlaçlar ve Farmakolojik

Detaylı

COREX YARDIMCI MALZEMELERi

COREX YARDIMCI MALZEMELERi L BRAKET SOMUN CİVATA SETİ (KDP L75) Kapı Destek Profillerinin taban ve tavanda mevcut döşemeye sabitlenmesinde kullanılan L 75 brakettir. Her bir kutu 50 adet KDP L50 braket, 100 adet somun-pul-civata

Detaylı

09.10.2015. Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba;

09.10.2015. Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; 09.10.2015 Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; Geçen hafta giriş yaptığımız Hayvanlar konusunu bu hafta da işlemeye devam ettik. Mini minnacık örümcek adlı parmak oyunumuzu ve Hayvanlar Ne İster? şarkımızı

Detaylı

1.MADDEYİ NİTELEYEN ÖZELLİKLER

1.MADDEYİ NİTELEYEN ÖZELLİKLER NELER YAPACAĞIZ? Günlük yaşamda kullandığımız her şeyin kendine özgü bir hikayesi vardır.örneğin bisiklet yapımında kullanılan demirin, oyuncakların ana maddesi olan plastiğin üretilmesi, bunun gibi bir

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM DÖNEMİ ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖĞRENDİKLERİMİZ Sınıfta kız, erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme Vücudun bölümlerini uygun

Detaylı

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya MADDEYİ TANIYALIM Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları hiç bir değişikliğe uğramadan aynı

Detaylı

Atabek Koleji Anaokulu Eylül - Ekim Ayı Aylık Takvimi

Atabek Koleji Anaokulu Eylül - Ekim Ayı Aylık Takvimi Eylül - EYLÜL 5.Hafta EKİM 1.HAFTA GEL BİZE KATIL BİZE OYUN, SANAT OKUL RESMİ ALAN GEZİSİ, SANAT SABUN DENEYİ SANAT,OYUN,FEN SEBZELER KONUŞUYOR DRAMA, OYUN OKULVAKTİ TÜRKÇE, MÜZİK,OKUMA-YAZMA BAY MİKROP

Detaylı

Mutfak / Banyo Donanımları ve Menfezler Engelliler için çözümler. Bilgi - Engelliler için çözümler. Sıkıştırma Emniyeti AT 220 V OIS-V 230 V

Mutfak / Banyo Donanımları ve Menfezler Engelliler için çözümler. Bilgi - Engelliler için çözümler. Sıkıştırma Emniyeti AT 220 V OIS-V 230 V Bilgi - Engelliler için düşünülmüş kaldırma/indirme tertibatları ile yükseklik ayarlı mobilyalar üretebilir ve engelsiz yaşam alanları yaratabilirsiniz. Mutfak, banyo, çalışma odaları ve ofisler için idealdir.

Detaylı

COREX YARDIMCI MALZEMELERi

COREX YARDIMCI MALZEMELERi L BRAKET SOMUN CİVATA SETİ (KDP L75) Kapı Destek Profillerinin taban ve tavanda mevcut döşemeye sabitlenmesinde kullanılan L 75 brakettir. Her bir kutu 50 adet KDP L50 braket, 100 adet somun-pul-civata

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR)

MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) MUTFAK VE DEPOLAMA YAPILAN BİRİMLERDE YAPILACAK ANA KONTROL FORMU (AYLIK RUTİN KONTROLLERDE KULLANILACAKTIR) A.DEPOLAMA ALANLARI TARİH: I.SOĞUK DEPOLAMA EVET HAYIR 1- Soğuk depo ve / veya buzdolabı var.

Detaylı

SINIRSIZ ZİYARETLER. Nermin Er in ev atölyesi

SINIRSIZ ZİYARETLER. Nermin Er in ev atölyesi 34 SINIRSIZ ZİYARETLER Nermin Er in ev atölyesi 35 Nazlı Pektaş Fotoğraf: Elif Kahveci Sanatçı atölyesinde vakit geçirmek türlü hissi davet eder. Bir yandan sanatçının yaratma evreninin içine girip heyecanlanırsınız,

Detaylı

Automata (Özdevinim): Sınıftaki hareketli oyuncaklar Öğretmen kılavuzu

Automata (Özdevinim): Sınıftaki hareketli oyuncaklar Öğretmen kılavuzu Automata (Özdevinim): Sınıftaki hareketli oyuncaklar Öğretmen kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz, sınıflarında eğitimi destekleyip, geliştirmek amacıyla hareketli oyuncaklar atölye çalışması yapmak isteyen tüm

Detaylı

Atıklarınızı lütfen ayırınız!

Atıklarınızı lütfen ayırınız! Atıklarınızı lütfen ayırınız! Aşağıdaki atıklar çöp konteynerine ait değillerdir. Bunları ayrışmış şekilde biriktirmek için varolan düzenekleri kullanınız! Atık madde ayrışımı = Çevre sağlığı Atık kağıt,

Detaylı

DRAMADA EĞİTİM ORTAMI

DRAMADA EĞİTİM ORTAMI DRAMA ÇALIŞMALARI 2 DRAMADA EĞİTİM ORTAMI O Fiziki Ortamın Tespiti O Drama çalışmalarının yapılacağı ortamda ses yalıtımının olması gereklidir. Dışarıdan gelecek gürültülerin dikkati dağıtmasını engelleyeceği

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ

ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ ÇAĞRI MERKEZLERİ İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış olup ve iç ve dış zeminler (salon girişi, merdivenler vs.)düzenli olarak kontrol ediliyor mu?

Detaylı

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları hiç bir değişikliğe uğramadan aynı şekilde kalmışken

Detaylı

ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı. Etkinlik Havuzu KASIM AYI +3 YAŞ

ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı. Etkinlik Havuzu KASIM AYI +3 YAŞ ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Etkinlik Havuzu KASIM AYI +3 YAŞ AYIN TEMASI Kızılay Haftası 10 Kasım Atatürk Haftası Sonbahar Mevsimi Öğretmenler Günü Kızılay savaş, deprem,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ- AİLEMİZ Evimizin özelliklerini, Evimizin bölümlerini, Evimizdeki sorumluluklarım Aile kavramının ne olduğunu, Ailemizde

Detaylı

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.

temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit. temizlik için HP Pavilion G6 sökme Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. Yazan: Patrick ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Sayfa 1/ 11 GİRİŞ Sökme fanı ve ısı emici toz temizlemek için. ARAÇLAR:

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA KREŞ VE ANAOKULU TEFRİŞİNE AİT İHTİYAÇ LİSTESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA KREŞ VE ANAOKULU TEFRİŞİNE AİT İHTİYAÇ LİSTESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA KREŞ VE ANAOKULU TEFRİŞİNE AİT İHTİYAÇ LİSTESİ SIRA NO Cinsi Kullanılacağı Birim AHŞAP KREŞ MALZEMELERİ Teknik Özellikleri Birimi Adet Fiyat Tutar 1 Bebek karyolası (0-2

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 11 Adım ve Soyadım Eşleştirme yapalım. A Cümlelerin ilk harflerinin her zaman büyük olması gerektiğini biliyor muydunuz? e T t E l e E L L

Detaylı

Schlüter -KERDI-BOARD

Schlüter -KERDI-BOARD 2009 Resimli Fiyat Listesi KB 9 Türkiye Geçerlilik tarihi 1 temmuz 2009 Schlüter -KERDI-BOARD P R O F İ L İ L E İ N O V A S Y O N Schlüter -KERDI-BOARD Evrensel fayans döșeme zemini Noktayı koymak! İster

Detaylı

Bu ünitede öğrencilerin kendi belirleyeceği bir konuda özgün bir ürün veya eser tasarlamaları ve bu eseri sergilemeleri amaçlanmaktadır. Özgün bir ürün veya eser tasarlamak için öncelikle tasarım sürecinin

Detaylı

MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA CUMA KONU PERŞEMBE

MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA CUMA KONU PERŞEMBE MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 SABAH KAHVALTISI MODERN DANS (HANDAN ÖĞRT.) BALE (HANDAN ÖĞRT.). OYUN HAREKET Saklambaç oyunu. Öğrendiğim parmak oyunlarını tekrar ediyorum. Okunan hikâyeyi

Detaylı

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası

Robert Bosch GmbH. Mobil servis arabası Mobil servis arabası Mobil yardımcı Mobil servis arabası Son derece pratik: Bu tekerlekli araba ihtiyaç anında daima oradadır ve her şey için fazlasıyla yer sunar. 1 Giriş Mutfağınızda harikalar yaratmak

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU PROGRAMIN ADI : ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLER DESTEK EĞİTİM PROGRAMI BEP BAŞLAMA TARİHİ: ÖĞRENCİNİN ADI VE SOYADI : BEP BİTİŞ TARİHİ : ÖĞRENCİNİN ŞU ANKİ PERFORMANS

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

Yazan: Andrew Bookholt

Yazan: Andrew Bookholt MacBook Pro 17 "yekpare mikrofonunu değiştirin. Yazan: Andrew Bookholt GİRİŞ işlevsel olmayan bir mikrofonu değiştirmek için bu kılavuzu kullanın. ARAÇLAR: Phillips 00 Tornavida (1) Spudger (1) PARÇALAR:

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

MİZAN (Ayrıntılı) Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 1.352.163.107,68 1.287.566.614,81 507.326,82 1.812.911,74 67.223,98 123.460,79 1.624.058,93 127.

MİZAN (Ayrıntılı) Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 1.352.163.107,68 1.287.566.614,81 507.326,82 1.812.911,74 67.223,98 123.460,79 1.624.058,93 127. // Tarihi itibariyle yapılan işlemleri kapsamaktadır. Kurum :. Adı B o r ç A l a c a k Muhasebe Birimi Banka Hesabı...,..., Vadeli...,...,.., Tübitak Özel larına İlişkin Banka Hesabı BAP Özel larına İlişkin

Detaylı

Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi

Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi Artık Çöp Bidonu Kül Bayan çorapları Bayan petleri Ampul Lastik Kedi kumu Süprüntü artıkları Mum artıkları Tükenmez kalem Deri Plaster, sargı malzemeleri Plastik kova Porselen,

Detaylı

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri

Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

Bir Arkadan aydınlatmalı klavye için 2.0GHz 13 "Alüminyum Yekpare Macbook Yükseltme

Bir Arkadan aydınlatmalı klavye için 2.0GHz 13 Alüminyum Yekpare Macbook Yükseltme Bir Arkadan aydınlatmalı klavye için 2.0GHz 13 "Alüminyum Yekpare Macbook Yükseltme Her zaman geç 08 Alüminyum Yekpare Macbook ve 2.4Ghz modelin ya da 13 "MacBook Artıları var Arkadan aydınlatmalı klavye?

Detaylı

MADDE NEDİR??? madde denir. Boşlukta yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her şeye

MADDE NEDİR??? madde denir. Boşlukta yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her şeye MADDE NEDİR??? Boşlukta yer kaplayan kütlesi ve hacmi olan her şeye madde denir. Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir. MADDENİN ORTAK ÖZELLİKLERİ Maddenin kütle,

Detaylı

VHB Çift Taraflı Silikonize Şeffaf Bant. Çift Taraflı Köpük Bant. Çift Taraflı Köpük Bant

VHB Çift Taraflı Silikonize Şeffaf Bant. Çift Taraflı Köpük Bant. Çift Taraflı Köpük Bant www.ucuzhome.com 1 A Kalite Bant 2 A Kalite Bant VHB Çift Taraflı Silikonize Şeffaf Bant İç ve Dış mekanlarda kullanım Perçin Vida ve Kaynak gibi tüm birleştirme yöntemlerine alternatif olarak kullanılır.

Detaylı

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi

MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi MESLEK DERSLERĠ DESTEKLĠ PROGRAM 7. Sınıf Atöyle Uygulamaları Dersi Ġzlencesi TEKNĠK RESĠM 1. Teknik Resim Tanımları - Standartlar - Resim Kağıtları - Çizgi Çeşitleri (Uygulama Yapılmalı) 2. Temel Araç

Detaylı

BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ

BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ BAKKAL, MARKET VE SÜPERMARKETLER İÇİN KONTROL LİSTESİ Zemin kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve iç ve dış zeminler düzenli olarak kontrol Zeminde çökme, erime, engebe vb.

Detaylı

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız.

AHŞAP DOĞRAMALAR. Aşağıdaki cümlelerin başında boş bırakılan parantezlere, cümlelerde verilen bilgiler doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. AHŞAP DOĞRAMALAR 1. Menteşeler markalanırken üstten ortalama olarak kaç cm mesafe bırakılır? A) 15 cm B) 20 cm C) 25 cm D) 23 cm 2. Lambalı menteşelerde binme boşluğu olarak ne kadar tolerans bırakılır?

Detaylı

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER

MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MAHAL LİSTESİ VE TEKNİK ÖZELLİKLER MEVKİİ : YAPI NİZAMI : BLOK : KAT : DAİRE : ARSA ALANI : Projedeki ölçülere uygun olarak inşaat yapılacaktır. TAŞIYICI SİSTEM : Betonarme karkas sistemi ile yapılacaktır.

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

Toshiba Satellite M45 Anakart Değiştirme

Toshiba Satellite M45 Anakart Değiştirme Toshiba Satellite M45 Anakart Değiştirme Nasıl kaldırmak veya uydu M45 hatalı bir anakart yerine. Yazan: Nick GİRİŞ Bu kılavuz kaldırmak ve bilgisayarınızın anakart nasıl değiştirileceği gösterecektir.

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 237.871,67 393.4,33 630.926,00 340.325,42 290.600,58 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

ÇOCUK VE OYUN 5.HAFTA

ÇOCUK VE OYUN 5.HAFTA ÇOCUK VE OYUN 5.HAFTA OYUN ETKİNLİĞİ PLANLAMA Erken çocukluk eğitimi kurumlarında, oyun saatinde doğru zamanlama yapabilmek,çocukların yaş, gelişim düzeyi ve ilgilerine göre en doğru oyun tipini, oyun

Detaylı

Deniz Canlıları Seti Kod: L9012. Eğlenceli Şekiller Seti Kod: L9010. Sevimli Araçlar Seti Kod: L9008. Yol İnşaatı Seti Kod: L ADET 10 ADET

Deniz Canlıları Seti Kod: L9012. Eğlenceli Şekiller Seti Kod: L9010. Sevimli Araçlar Seti Kod: L9008. Yol İnşaatı Seti Kod: L ADET 10 ADET Ü R E T İ M K A T A L O Ğ U Set ABC Set Eğlen-Öğren Kod: L9005 46 ADET 2 adet spatula, 40 adet rakam ve harf kalıbı, 5 adet etkinlik kartı, 4 adet 75 g. oyun hamuru (300 g.) Deniz Canlıları Kod: L9012

Detaylı

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun OYUN ETKİNLİKLERİ Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2011 OCAK AYI ARI TAVŞAN- ÇİÇEK GRUPLARI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2011 OCAK AYI ARI TAVŞAN- ÇİÇEK GRUPLARI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2011 OCAK AYI ARI TAVŞAN- ÇİÇEK GRUPLARI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ZAMAN BİLDİREN ARAÇLAR Kış mevsiminin özelliklerini söyleme. Kış panosu ve kış mevsimini hatırlatan köşe hazırlama Kış mevsimi

Detaylı

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları Yapıldı. Renk çalışmalarında; çocukların renk algısını geliştirmek amacıyla üç ana renk vererek ara

Detaylı

Matematiksel Beceriler

Matematiksel Beceriler Matematiksel Beceriler Küçük Prens ten. Büyükler sayılardan hoşlanır. Onlara yeni bir dostunuzdan söz açtınız mı, hiçbir zaman size önemli şeyler sormazlar. Size Sesi nasıl? Hangi oyunları sever? Kelebek

Detaylı

ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI

ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI ANA SINIFI KREŞ-YUVA ve PARK DONANIMLARI Kod; 8670 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 500 x 630 cm. Kod; 8660 Ahşap Oyun Grubu Kurulum alanı; 420 x 480 cm. Kod; 8666 Ahşap Oyun Grubu Çift Kuleli, Tünelli

Detaylı

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam...

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam... Dört Dörtlük Bir Yaşam... www. verapark.com.tr Em neller İnşaat Doğayla, doğal olanla yaşamak için... Vera Park Konutları 4-1- www.verapark.com.tr Yeni bir daire alırken orada uzun bir hayat süreceğinizi

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

MİZAN (Ayrıntılı) Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 58.907,97 800.000,00 32.866.879,21 18.819.120,11 1.115.340,25 102.186,77 30.565,26 340.957,38 24.

MİZAN (Ayrıntılı) Hesap Kodu. Ekonomik Kodu 58.907,97 800.000,00 32.866.879,21 18.819.120,11 1.115.340,25 102.186,77 30.565,26 340.957,38 24. Kurum :. Bütçe Yılı : Adı B o r ç A l a c a k KASA HESABI.,.., Muhasebe Birimindeki Çekler.. Muhasebe Birimi Banka Hesabı..,..,., Vadeli..,..,.., Tübitak Özel larına İlişkin Banka Hesabı BAP Özel larına

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

Basamak ve merdiven burunluk profilleri Halı, parke vb. bitiş profilleri Zemin geçiş profilleri

Basamak ve merdiven burunluk profilleri Halı, parke vb. bitiş profilleri Zemin geçiş profilleri İÇİNDEKİLER Profiller Oval yüzeyli süpürgelikler Düz yüzeyli süpürgelikler Bitiş kapağı hazırlanışı Süpürgelik montaj şekilleri ve kablo kanalı uygulaması Profiller İkili ve üçlü duvar koruma bantları

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı