Çamasır Makinesi PWE 7108 S (EU) Kurulum, Ambalajın çıkarılması ve seviye ayarlama. Elektrik ve su bağlantıları. Đlk yıkama Teknik Özellikler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çamasır Makinesi PWE 7108 S (EU) Kurulum, Ambalajın çıkarılması ve seviye ayarlama. Elektrik ve su bağlantıları. Đlk yıkama Teknik Özellikler"

Transkript

1 Çamasır Makinesi IT Kurulum, Ambalajın çıkarılması ve seviye ayarlama Elektrik ve su bağlantıları Đlk yıkama Teknik Özellikler PWE 7108 S (EU) Çamaşır makinesinin tanımı, Kontrol paneli Ekran TR FZ FZ FZ FZ FZ FZ FZ FZ 102 P.1/HA 102 P.1 IX/HA 1022 P.1/HA 1022 P.1 IX/HA 1022 P.1 F/HA 1022 P.1 IX F/HA 102 P.1 F/HA 102 P.1 IX F/HA Bir yıkama programı nasıl seçilir? Yıkama Programları ve Seçenekler Program tablosu ve yıkama programları Yıkama seçenekleri Deterjan ve Çamaşır Deterjan haznesi Çamaşırların hazırlanması Özel yıkama programları Önlem ve Öneriler Genel güvenlik uyarıları Atıkların tavsiye edilmesi Makine kapağının manuel olarak açılması Bakım ve Temizlik Elektrik şebekesinin ve su tesisatının devre dışı bırakılması Çamaşır makinesinin temizlenmesi Deterjan haznesinin temizlenmesi Pompanın temizlenmesi Su besleme hortumunun temizlenmesi Arıza ve Onarım Teknik Servis

2 Kurulum - Bu kitapçığı gerektiği her an danışabilmeniz için saklayınız. Satış, devir ya da taşınma durumunda, çalışma sistemi ve bununla ilgili uyarılar konusunda yeni sahibinin bilgilenmesi için bu kitapçığın cihazla birlikte kalmasına özen gösteriniz. - Talimatları dikkatlice okuyunuz: montaj, kullanım ve güvenliğe ilişkin önemli bilgiler içermektedir. Ambalajın çıkarılması ve seviye ayarlama 1. Cihazın ambalajını çıkarın. 2. Cihazda nakliyat sırasında hasar meydana gelip gelmediğini kontrol edin. Hasarlı ise, cihazı bağlamadan hemen Teknik Servise başvurunuz. 3. Cihazın arkasında bulunan taşıma için monte edilmiş tutma yerini, 4 vidasını sökerek çıkarın. 4. Makineyle birlikte verilen plastik tıkaçlarla delikleri kapatın. 5. Sökmüş olduğunuz malzemeleri saklayın. Taşınma halinde gerekli olacaktır.! Ambalajlar çocuklar için oyuncak olarak kullanılmamalıdır. Seviye ayarlama 1. Makineyi, arka tarafı ya da yanları duvara veya yanında ki herhangi bir mobilyaya dayanmayacak şekilde, düzgün ve sağlam bir zemine yerleştiriniz. 2. Zemin tam olarak düzgün değilse, ayarlanabilir ayakları gevşeterek ya da sıkarak cihazın zemine tamamen oturmasını sağlayınız. En fazla 2 derece eğilebilir (bakınız şekil).

3 Cihazın seviyesinin dikkatlice ayarlanması makinenin titremesini, ses çıkarmasını ve yerinden oynamasını engeller. Zeminde halıfleks ya da kilim olması halinde, ayakları makinenin altında havalandırma sağlanacak şekilde ayarlayınız. Elektrik ve su bağlantıları Su besleme hortumunun bağlantısı 1. Ambalaj torbasındaki contayı besleme hortumunun ucuna geçirerek 3/4 lük dişli bir soğuk su musluğuna monte ediniz (bakınız şekil). Bağlantıyı gerçekleştirmeden önce musluktan berrak su gelene kadar su akıtınız. 2. Su besleme hortumunu, makinenin arka sağ üst köşesinde bulunan su girişine vidalayınız. 3. Hortum kıvrılmamalı, bükülmemeli veya sıkışmamalıdır.! Suyun basıncı Teknik Özellikler kısmında belirtilen sınır kapsamında olmalıdır (aşağıya bakınız).! Su besleme hortumunun uzunluğu montaj için kısa kalırsa, yetkili bir mağazaya ya da teknisyene başvurmanız gerekir.! Eski ve kullanılmış boruları kullanmayınız, cihazla verilen buruları kullanınız. Tahliye hortumunun bağlanması Tahliye hortumunu, katlanmamasına dikkat ederek zeminden 65 ila 100 cm arasındaki bir yükseklikten duvar tahliyesine bağlayınız,

4 ya da tahliye hortumunu ambalaj torbasındaki hortum dirseğiyle, düşmeyecek şekilde sabitleyerek lavabo ya da küvete asınız (bakınız şekil). Tahliye hortumunun serbest ucunun suya girmemesi gerekir.! Tahliye hortumunun ek yapılarak uzatılmaması tavsiye edilir; başka seçenek yoksa, uzatma hortumunun çapının da aynı olması ve 150 cm.den uzun olmaması gerekir. Elektrik bağlantısı Cihazın fişini bir elektrik prizine takmadan önce aşağıdaki noktaları kontrol edin: priz topraklı tesisata sahip ve yürürlükteki normlara uygun olmalıdır; elektrik prizi, Teknik Özellikler tablosunda belirtilen maksimum yükü taşıyabilmedir (aşağıya bakınız); besleme gerilimi, Teknik Özellikler tablosunda belirtilen değer sınırı kapsamında olmalıdır (aşağıya bakınız); priz ve fiş birbiriyle uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde cihazın fişinin değiştirilmesi gerekir.! Cihaz, üzeri kapalı bile olsa açık alanlara monte edilmez, zira yağmur ve fırtınaya maruz kalması son derece tehlikelidir.! Cihaz monte edildikten sonra priz kolayca erişilebilir durumda olmalıdır.! Uzatma kablosu ya da çoklu priz kullanmayınız.! Kablo kıvrılmamalı ve sıkıştırılmamalıdır.! Besleme kablosu sadece yetkili personel tarafından değiştirilmelidir. Dikkat! Bu talimatlara uyulmaması halinde oluşabilecek herhangi bir hasardan yetkili firma sorumluluk kabul etmez. Đlk yıkama Cihazı kullanmaya başlamadan önce, 2 numaralı programını seçerek, içine çamaşır koymadan deterjanla boş bir yıkama gerçekleştiriniz.

5

6 Çamaşır Makinesinin Tanımı Deterjan çekmecesi: Buraya çamaşır yıkamak için kullanılan ürünler koyulur (Deterjan ve Çamaşır bölümüne bakınız). AÇMA/KAPAMA düğmesi: Bu düğmeye kısaca basarak makineyi açıp kapatabilirsiniz. BAŞLAT/DURDUR uyarı lambasının yavaşça mavi renkte yanıp sönmesi makinenin çalıştığını gösterir. Bir yıkama programı esnasında çamaşır makinesini kapatmak için bu düğmeye yaklaşık 3 saniye süresince basmanız gerekir; yanlışlıkla ya da kısa süreyle düğmeye temas edilmesi makineyi kapatmaz. Bir yıkama programı sürerken makinenin kapatılması seçilen programın iptal olmasına neden olur. PROGRAM SEÇME düğmesi: Bu düğmeyle istenilen programı seçebilirsiniz (Program Tablosuna bakınız). SEÇENEK düğmeleri ve uyarı lambaları: Bu düğmeye basarak istenilen seçenekler belirlenir. Đlgili uyarı lambasının yanması bu seçeneğin etkin olduğunu gösterir. SIKMA düğmesi: Sıkma hızını azaltmak ya da devre dışı bırakmak için bu düğmeye basınız. Seçilen değer ekran görünecektir. SICAKLIK AYARLAMA düğmesi: Sıcaklık derecesini azaltmak için bu düğmeyi kullanınız: ilgili değer ekranda görünecektir. GECĐKMELĐ ÇALIŞTIRMA düğmesi: Belirlediğiniz yıkama programının istediğiniz zamanda başlatmak için bu düğmeyi kullanınız. Başlama için kalan süre ekranda görünecektir.

7 BAŞLAT/DURDUR düğmesi ve uyarı lambası: Mavi uyarı lambası yavaşça yanıp söndüğü zaman bu düğmeye basarak yıkamayı başlatabilirsiniz. Yıkama devreye girdiğinde bu lamba sürekli olarak yanmaya başlayacaktır. Yıkamayı duraksatmak için yine aynı tuşa basmanız yeterlidir; bu durumda uyarı lambası turuncu renkte yanıp sönecektir. simgesi ekranda belirmiyorsa makinenin kapağı açılabilir. Yıkamayı kaldığı yerden devam ettirmek için aynı düğmeye basınız. MAKĐNE KAPAĞI KĐLĐTLĐ uyarı lambası: sembolünün belirmesi kapağın kilitli olduğunu gösterir. Herhangi bir arızaya neden olmamak için bu uyarı lambası sönmeden makinenin kapağı açmaya çalışmayınız. Makine çalışırken kapağı açmak istiyorsanız, BAŞLAT/DURDUR düğmesine basınız; MAKĐNE KAPAĞI KĐLĐTLĐ takdirde kapağı açabilirsiniz. BEKLEME MODU sembolü söndüğü Makine, çalışmadığı durumlarda, enerji tasarrufu sağlamak için kendini otomatik olarak kapatır. BAŞLAT/DURDUR düğmesine basarak makineyi tekrar çalıştırabilirsiniz. EKRAN Ekranı, makineyi programlamak ve yıkamayla ilgili bilgiler edinmek için kullanabilirsiniz. A bölümünde, mevcut yıkama programının hangi evrede olduğu ve programla ilgili bütün bilgileri, ayrıca GECĐKMELĐ ÇALIŞTIRMA fonksiyonu programlanmışsa yıkamanın başlaması için ne kadar süre kaldığı görünür.

8 Belirlenen program için gerekli maksimum sıkma hızı ve sıcaklık derecesi ilgili tuşlara basılması halinde burada görülebilir. Makine, seçilen yıkama programına göre kendini programlarken kum saati yanıp söner. En geç 10 dakika sonra kum saati sabit olarak yanacak ve kalan süre tam olarak görünecektir. Kalan süre geriye saymaya başladıktan 1 dakika sonra kum saati tamamen söner. Yıkama programının her bir evresi B bölümünde görünür: Yıkama Durulama Sıkma Boşaltma Sıcaklık, sıkma ve gecikmeli çalıştırma ile ilgili (soldan sırayla) C bölümünde belirir. Sıcaklık barları Sıkma barları gösterir. seçilen yıkama programı için kullanılacak maksimum ısıyı gösterir. seçilen yıkama programı için kullanılacak maksimum sıkma hızını Gecikme sembolünün gösterir. yanık olması bir Geciktirmeli Çalıştırma programlanmış olduğunu Bir yıkama programı nasıl seçilir 1. Makinenin çalıştırılması: düğmesine basınız, ekranda HOŞGELDĐNĐZ yazacaktır; BAŞLAT/DURDUR uyarı lambası mavi renkte yanıp sönecektir. 2. Çamaşırın doldurulması: Makinenin kapağını açınız. Program tablosunda belirtilen maksimum çamaşır miktarını aşmamaya dikkat ederek çamaşırı koyunuz.

9 3. Deterjanın konulması: Deterjan çekmecesini açınız. Deterjan ve Çamaşır bölümünde belirtildiği gibi deterjan ürünlerini gereken haznelere koyunuz. 4. Makine kapağını kapatılması. 5. Yıkama programının seçilmesi: PROGRAM SEÇME düğmesine basarak istenilen programı belirleyiniz; Yıkama programının adı ve bu programa tekabül eden sonradan değiştirebileceğiniz sıkma hızı ve sıcaklık derecesi değerleri ekranda belirecektir. Ayrıca yıkama süresi de ekran belirir. 6. Yıkama programının özelleştirilmesi: Kontrol panelindeki ilgili düğmeleri kullanınız; Sıcaklık derecesini ve / ya da Sıkma hızını değiştirmek için: Seçilen yıkama programına göre çamaşır makinesi otomatik olarak maksimum sıkma hızını ve sıcaklık derecesini belirler. düğmesine basarak sıcaklık derecesini soğuk suyla yıkamaya kadar kademeli olarak düşürebilirsiniz. Aynı şekilde düğmesine basarak sıkma özelliğini iptal edene kadar sıkma hızını kademeli olarak düşürebilirsiniz. Değerler en düşük düzeydeyken ilgili tuşlara bir defa bastığınızda, makine tarafından öngörülen maksimum değerler tekrar belirir. Gecikmeli Çalıştırma programlanması: Gecikmeli bir yıkama programı için, ilgili tuşa, istenilen gecikme zamanına ulaşana kadar basınız. Bu fonksiyon devredeyken sembolü ekranda belirir. Gecikmeli bir yıkamayı iptal etmek için, ilgili tuşa, ekranda sayaç sıfırlanana kadar basılı tutunuz. programların özelliklerinin değiştirilmesi: Fonksiyonu etkinleştirmek için düğmeye basınız; ilgili uyarı lambası yanacaktır. Aynı düğmeye basmanız halinde fonksiyon devre dışı kalacaktır.! Eğer seçtiğiniz fonksiyon yıkama programıyla uyumlu değilse, ilgili uyarı lambası yanıp sönecektir ve fonksiyon çalışmayacaktır.! Eğer seçtiğiniz fonksiyon bir önce belirlediğiniz fonksiyonla uyumlu değilse, ilk fonksiyonun uyarı lambası yanıp sönecektir ve belirlediğiniz ikinci fonksiyonun uyarı lambası yanacak ve etkin durumda olacaktır. Not: SMART özelliği ile uyumlu olmayan yıkama seçenekleri aktif hale getirilemez.

10 ! Bu fonksiyonlar makineye konulacak çamaşır miktarının ve / ya da yıkama süresinin değişmesine yol açabilir. 7. Programın çalıştırılması: BAŞLAT/DURDUR düğmesine basınız. Đlgili uyarı lambası yeşil renkte yanacaktır ve makine kapağı kilitlenecektir (makine kapağı kilitli sembolü belirir). Yıkama esnasında, yıkamanın hangi evrede olduğu ekranda görünür. Makine çalışırken yıkama programında değişiklik yapmak için BAŞLAT/DURDUR düğmesine basarak makineyi duraksatınız (BAŞLAT/DURDUR uyarı lambası turuncu renkte yanıp söner); istenilen programı seçiniz ve tekrar BAŞLAT/DURDUR düğmesine bastığınızda makine çalışmaya devam edecektir. Makine çalışırken kapağı açmak isterseniz BAŞLAT/DURDUR düğmesine basarak makineyi duraksatınız; makine kapağı kilitli sembolü söndüğünde kapağı açabilirsiniz. Tekrar BAŞLAT/DURDUR düğmesine bastığınızda program kaldığı yerden devam edecektir. 8. Program sonu: Ekranda Program Sonu yazması programın bittiğini gösterir; makine kapağı kilitli sembolü söndüğünde kapağı açabilir, çamaşırları boşaltabilir ve makineyi kapatabilirsiniz.! düğmesine belli bir süre basılı tutulması belirlenen yıkama programının iptal edilmesini ve makinenin kapanmasını sağlar. Yük dengeleme sistemi Titreşimin engellenmesi ve yükün düzenli dağılması için her sıkma işleminden önce iç sepet normal yıkama hızından biraz daha hızlı döner. Farklı boyutlardaki çamaşırları makineye doldurduktan sonra yük dengeli hale gelmediyse makine daha yavaş bir sıkma devrini uygular. Yük çok dengesiz ise çamaşır makinesi sıkma devrini gerçekleştirmeden çamaşırları yayma işlemi yapar. Küçük ve büyük boy çamaşırlarınızı bir arada yıkayacak iseniz yükün dengeli olması için çamaşırları kendi aralarında karıştırınız.

11 Yıkama Programları ve Seçenekler Program tablosu Deney yapan olan bütün laboratuarlar ve enstitüler için: 1) EN normuna göre test programı: 2. yıkama programını 60ºC derecede çalıştırın. 2) Pamuklular için uzun yıkama programı: 2. yıkama programını 40ºC derecede çalıştırın. 3) Pamuklular için kısa yıkama programı: 4. yıkama programını 40ºC derecede çalıştırın. Yıkama seçenekleri seçeneği, yıkanan çamaşır yüküne göre kullanılacak su miktarını ve harcanacak enerji seviyesini ayarlar. düğmesine basarak istenilen yıkama türünü belirleyin: Intensive (Etkili): Çok kirli çamaşırlar için etkili yıkama. 4 You (Senin için): Normal kirli çamaşırlar için standart yıkama. Fast (Hızlı): Az kirli çamaşırlar için hızlı yıkama. Süper Durulama Bu seçenekle durulamanın etkinliği artar ve bu sayede çamaşır üzerinde hiçbir deterjan lekesi kalmaz. Hassas deriler için çok kullanışlıdır.

12 Kolay Ütü Bu fonksiyon seçildiğinde kırışıkları önleyecek şekilde yıkama ve sıkma devrinin özellikleri değiştirilecektir. Yıkama sona erdiğinde çamaşır makinesi iç sepetini yavaşça döndürür; KOLAY ÜTÜ uyarı lambası mavi renkte ve BAŞLAT/DURDUR uyarı lambası turuncu renkte yanıp söner. Programı sonlandırmak için BAŞLAT/DURDUR ya da KOLAY ÜTÜ düğmesine basmak yeterlidir. 11 ve 13 numaralı yıkama programları için, yıkama sona erdiğinde, çamaşırlar makinenin içindeki durulama suyunda bekler durumda olacaktır; KOLAY ÜTÜ ve BAŞLAT/DURDUR uyarı lambaları yanıp söner. Suyu boşaltıp çamaşırları çıkarmak için BAŞLAT/DURDUR ya da KOLAY ÜTÜ düğmelerinden birine basmanız yeterlidir.! Bu fonksiyon 9, 10 numaraları programlar ve programlar için uygun değildir. Leke Sökücü Bu fonksiyon en zor lekeleri çıkarmak için kullanılır. Makineyle birlikte verilen 4 numaralı çıkarılabilir hazneyi 1 numaralı haznenin içine yerleştirin. Çamaşır suyu eklerken, orta haznede belirtilen sınırı aşmamanız gerekir (bakınız şekil). Sadece beyazlatmak için yıkama yapacaksanız 4 numaralı çıkarılabilir hazneye çamaşır suyu ekleyin ve Durulama programını seçerek Leke sökücü fonksiyonunu devreye sokun. Normal bir yıkama programında çamaşırları beyazlatmak için istenilen yıkama programı belirleyin, deterjanları koyun ve Leke sökücü fonksiyonunu devreye sokun. Çıkarılabilir 4 numaralı hazneyi kullanırken ön-yıkama yapılmaz.! Bu fonksiyon 1, 7, 9, 10, 11, 12, 13 numaralı programlar ve programlar için uygun değildir. Deterjan ve Çamaşır Deterjan haznesi Etkili bir yıkama sonucu için doğru miktarda deterjan kullanılması gerekir. Fazla deterjan kullanımı çamaşırlara zarar verir ve çevreyi kirletir.! Makinede, elde yıkama için kullanılan deterjanları kullanmayınız. Aksi halde fazla köpürme olur.

13 Deterjan haznesini açınız ve aşağıdaki talimatlara göre ürünleri doldurunuz. 1. hazne: Ön-yıkama deterjanları (toz) Deterjanı koymadan önce, 4 numaralı çıkarılabilir haznenin yerleşik olmadığından emin olunuz. 2. hazne: Yıkama deterjanları (toz ya da sıvı) Sıvı deterjanı çalıştırmadan hemen önce koyunuz. 3. hazne: Ek ürünler (yumuşatıcı, vb.) Yumuşatıcı süzgeci aşmamalıdır. 4. hazne: Çıkarılabilir hazne: Çamaşır suyu Çamaşırın hazırlanması Çamaşırları şunlara dikkat ederek ayırınız: - kumaş çeşidine / etiketteki sembollere göre - renklere göre: renkliler ve beyazları ayırın. Çamaşırlarınızın ceplerini boşaltın, düğmelerini kontrol edin. Kuru çamaşır yükleri aşağıda belirtilen sınırları aşmamalıdır: Dayanıklı kumaşlar: Maksimum 7 kg. Sentetik kumaşlar: Maksimum 3 kg. Hassas kumaşlar: Maksimum 2 kg. Yünlüler: Maksimum 1,5 kg. Đpekliler: Maksimum 1 kg.

14 Çamaşırların ağırlıkları ne kadardır? 1 çarşaf g. 1 yastık kılıfı g. 1 masa örtüsü g. 1 bornoz g. 1 havlu g. Özel programlar Kot Pantolonlar: Yıkamaya başlamadan önce pantolonların tersini çeviriniz ve sıvı deterjan kullanınız. 7. programı kullanınız. Gömlek, Bluz: Renkli gömlek ve bluzları 8. programla yıkayınız. Karışık-Soğuk 30 : Az kirli çamaşırları çok kısa sürede yıkamak için tasarlanmıştır. Sadece 30 dakika sürerek enerji ve zamandan tasarruf sağlar. Bu 9. programı 30ºC derece ısıda çalıştırarak, 3 kilodan az farklı kumaş türlerini (yünlü ve ipekli hariç) kolaylıkla birlikte yıkayabilirsiniz. Yünlüler: 10. programla elde yıkama sembolü olan ve yünlü çamaşırları yıkayabilirsiniz. En etkili sonuçlara ulaşmak için, özel deterjan kullanmanız ve 2 kilodan fazla çamaşır koymamanız gerekir. Đpekliler: 11. program ipekli çamaşırlar için tasarlanmıştır. Bu gibi hassas çamaşırlar için özel bir deterjan kullanılması önerilir. Perdeler: Perdeleri güzelce katlayarak bir yastık kılıfının ya da file torbanın içinde yerleştiriniz. 11. programı kullanınız. Spor Ayakkabılar (12. program): Bu program spor ayakkabı yıkamak içindir. En etkili sonuçları elde etmek için en fazla 2 çift ayakkabı yıkayınız. Dışgiyim (13. program): Bu program kışlık ceket, vb. çamaşırlar içindir (polyester, naylon, vb ). En etkili sonuçları elde etmek için, yarı dozda sıvı deterjan kullanınız. Kesinlikle yumuşatıcı ya da yumuşatıcı içeren deterjan kullanmayınız. Bu program yorgan yıkamak için uygun değildir.

15 Önlem ve Öneriler! Bu makine uluslar arası güvenlik normlarına göre tasarlanmıştır. Aşağıdaki önerileri dikkatlice okuyarak bu güvenlik normlarını uymuş olursunuz. Genel Güvenlik Uyarıları Cihaz konutlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olup profesyonel kullanım amaçlı değildir. Cihaz sadece çamaşır yıkamak için, yetişkinler tarafından ve bu kitapçıktaki talimatlar çerçevesinde kullanılmalıdır. Cihaza ayaklarınız ve elleriniz çıplakken, ıslakken dokunmayınız. Fişi prizden çekerken kablosundan değil fişin kendisinden tutarak çekiniz. Makine çalışmaya başlamışken deterjan çekmecesini açmayınız. Boşaltma suyuna dokunmayınız; çok sıcak olabilir. Makine kapağını açmak için zorlamayınız, otomatik kilidi hasar görebilir. Herhangi bir arıza durumunda kesinlikle makinenin içini açmayınız. Makine çalışırken çocukları yaklaştırmayınız. Yıkama esnasında makinenin kapağı ısınabilir. Makinenin yerini değiştirmek için en az 2-3 kişi gereklidir. Tek başınıza oynatmayı denemeyin çünkü çok ağırdır. Çamaşırı yerleştirmeden önce makinenin içinin boş olduğunu kontrol ediniz. Atıkların tasfiye edilmesi - Ambalaj malzemelerinin tasfiye edilmesi: yerel yasalara uyunuz, bu şekilde ambalajların geri dönüşümü sağlanır. - Elektrik ve elektronik cihazların atıklarını değerlendirme 2002/96/CE sayılı Avrupa Konseyi yöntemi ile tasfiye edilmemesi öngörülmüştür. Kullanılmayan cihazların, madde geri kazanım ve geri dönüşüm oranını en yüksek seviyeye yükseltmek, çevre ve insan sağlığına olası zararları engellemek için ayrı ayrı toplanması gerekir. Tüm ürünlerin üzerinde; ayrı toplama hükümlerini hatırlamak amacıyla üstünde çarpı işareti olan sepet sembolü verilmiştir. Cihazların tasfiye edilmesi konusunda daha geni bilgi almak için cihaz sahiplerinin mevcut müşteri hizmetine veya satış noktalarına başvurulması gerekir.

16 Makine kapağının manuel olarak açılması Herhangi bir arıza ya da elektrik kesilmesi sonucu makinenin kapağını elle açmak için aşağıdaki talimatlara uyunuz: 1. Fişi prizden çekiniz. 2. Makinenin içindeki su seviyesinin makine kapağından daha alçak olmasını sağlayınız, aksi takdirde şekilde gösterildiği gibi bir kapta toplanacak şekilde boşaltma hortumu vasıtasıyla içindeki suyu gideriniz. 3. Çamaşır makinesinin ön panelini, bir tornavida vasıtasıyla, çıkartınız (bakınız şekil). 4. Şekilde gösterilen dilciğinden tutarak blokajından çıkıncaya kadar dışarıya doğru çekiniz. Ardından aşağıya doğru çekerek makinenin kapağını açabilirsiniz. 5. Ardından paneli, tırnakları yerine yerleştirdiğinizden emin olduktan sonra makineye doğru itiniz

17 Bakım ve Temizlik Elektrik şebekesinin ve su tesisatının devre dışı bırakılması Her yıkamadan sonra su musluğunu kapatınız. Böylece makinenin su tesisatının eskimesi engellenir, su kaçağı tehlikesi ortadan kalkar. Makinenin temizlik ve bakım işleminden önce elektrik fişini çekiniz. Çamaşır makinesinin temizlenmesi Çamaşır makinesinin dış yüzeylerini ve kauçuk bölümlerini yıkamak için ılık suya batırılmış sabunlu bir bez kullanın. Aşındırıcı ve çözücü türü maddeleri kesinlikle kullanmayınız. Deterjan haznesinin temizlenmesi Deterjan çekmecesini yukarıya doğru kaldırıp kendinize doğru çekiniz (bakınız şekil). Sıklıkla bol suyla yıkayınız. Pompanın temizlenmesi Çamaşır makinesinin pompası kendini temizleyen bir özelliğe sahip olup, ayrıca temizlik gerektirmez. Fakat bazen ufak cisimler (bozuk para, kol düğmesi, vb ) pompanın koruyucu bölümünde birikebilir.! Bu koruyucu bölümü temizlemeden önce makinenin çalışmadığını kontrol ederek fişini prizden çekiniz. Koruyucu bölüme erişmek için: 1. Makinin ön tarafındaki koruma panelini ortasından bastırarak aşağıya doğru çekin (bakınız şekil).

18 2. Tıkacı saat yönünün tersine doğru çevirerek çıkarın (bakınız şekil). Delikten dışarıya biraz su akması normaldir. 3. Đçeriyi temizleyin. 4. Tıkacı yerine takın. 5. Koruma panelini iyice yerine oturduğuna emin olarak geri takın. Su besleme hortumunun temizlenmesi Su besleme hortumunu, en az senede bir defa kontrol ediniz. Yarık veya çatlaklar varsa değiştirmelidir: yıkama esnasında oluşan yüksek basınçlar beklenmedik patlamalara yol açabilirler.! Eskimiş ve kullanılmış hortumları kullanmayınız.

19 Arıza ve Onarım Çamaşır makinesi doğru çalışmıyor olabilir. Teknik Servise başvurmadan önce ("Teknik Servis" bölümüne bakınız) aşağıdaki liste yardımıyla kolay çözülebilecek bir problem olup olmadığını kontrol ediniz. Arıza: Çamaşır makinesi çalışmıyor. Olası sebep/çözüm: Fiş prize takılı değil. Elektrik akımı kesik. Yıkama programı başlamıyor Makine kapağı tam kapalı değil. AÇMA/KAPAMA düğmesine basılmamış. BAŞLAT/DURDUR düğmesine basılmamış. Su musluğu kapalı Geciktirmeli Çalıştırma programı ayarlanmış (Bir yıkama programı nasıl seçilir bölümüne bakınız). Çamaşır makinesi su alamıyor (H20 uyarısı ekranda görünüyor). Su besleme hortumu musluğa bağlı değil. Hortum kıvrılmış. Musluk kapalı. Evde su besleme düzeni yok. Yeterli su basıncı yok. BAŞLAT/DURDUR düğmesine basılmamış. Çamaşır makinesi sürekli olarak su alıp boşaltıyor. Boşaltma hortumu yerden 65 ila 100 cm arasında bir yere konulmamış (Kurulum bölümüne bakınız). Boşaltma hortumunun serbest ucu su içinde duruyor (bakınız Kurulum). Duvar çıkışı uygun tertibata sahip değil. Bu kontrollerden sonra sorun hala devam ediyorsa su musluğunu ve makineyi kapatınız ve Yetkili Servisi arayınız. Eğer makine bir apartman dairesinde kullanılıyorsa, apartmanın su tesisatı sürekli olarak su alıp boşaltmaya yönelik kurulmuş olabilir. Bu sorunu gidermek için gerekli alet edevatı temin edebilirsiniz. Çamaşır makinesi su boşaltmıyor ve sıkma yapmıyor. Seçtiğiniz program için boşaltma gerekmiyor: bazı programlar için boşaltım işlemi elle yapılmalıdır (bakınız Programlar ve Fonksiyonlar). KOLAY ÜTÜ fonksiyonu etkin durumda: programı sonlandırmak için BAŞLAT/DURDUR düğmesine basınız (bakınız Programlar ve Fonksiyonlar). Boşaltma borusu kıvrılmış (bakınız Kurulum). Su boşaltım hortumu tıkanmış. Çamaşır makinesi sıkma yaparken çok titriyor. Bulaşık makinesinde kaçaklar var. Çamaşır makinesi gerektiği gibi yerleştirilmemiş (bakınız Kurulum). Çamaşır makinesi düz bir zemine yerleştirilmemiş (bakınız Kurulum). Çamaşır makinesi duvara ve mobilyalara bitişik konumda (bakınız Kurulum). Su besleme hortumu iyi bağlanmamış (bakınız Kurulum). Deterjan haznesi tıkalı (temizlemek için Bakım ve Temizlik bölümüne bakınız). Su boşaltma hortumu iyi yerleştirilmemiş (bakınız Kurulum). Çamaşır makinesi bloke olmuş, ekran yanıp sönüyor ve bir kod veriyor (F-01, F- ) Makineyi kapatınız ve prizini çekiniz, bir dakika bekledikten sonra tekrar çalıştırınız. Eğer sorun devam ediyorsa Yetkili Servise başvurunuz. Fazla köpük görünüyor. Kullanılan deterjan çamaşır makineleri için uygun değil (deterjan kutuları üzerinde çamaşır makinesi için, elde ve makinede yıkamalar için yazıları olmalıdır).

20 Teknik Servis Servis Müşteri Hizmetlerini aramadan önce, - Arızayı kendi başınıza onarıp onaramayacağınıza bakın (Arıza ve Onarım a bakınız), - Arızayı giderip gidermediğinizi kontrol etmek için tekrardan aynı yıkama programını başlatın, - Eğer sorun devam ediyorsa garanti belgesi üzerindeki numarayı arayabilirsiniz.! Kesinlikle yetkisi olmayan teknisyenlerden hizmet almayın. Yetkili Teknik Servisi aradığınızda aşağıdaki bilgileri yanınızda bulundurunuz: Arıza sebebi Cihazın modeli (Mod.) Seri numarası (S/N) Bu bilgiler cihaz ya da ambalajı üzerinde bulunan teknik veriler etiketi üzerinde yazılıdırlar. Cihazin ömrü 10 yildir. (Ürünün fonksiyonunu yerine getirebilmesi için gerekli yedek parça bulundurma süresi). INDESIT COMPANY BEYAZ ESYA PAZARLAMA A.S. Faks: Tel: Karahasan Sok. No:11 Balmumcu Besiktas / ISTANBUL

Kullanım Kılavuzu. Đçindekiler Kurulum, Ambalajın çıkarılması ve seviye ayarlama. Elektrik ve su bağlantıları. Đlk yıkama Teknik Özellikler

Kullanım Kılavuzu. Đçindekiler Kurulum, Ambalajın çıkarılması ve seviye ayarlama. Elektrik ve su bağlantıları. Đlk yıkama Teknik Özellikler ARGD 149 K (EU) Çamaşır Makinesi Kullanım Kılavuzu Đçindekiler Kurulum, Ambalajın çıkarılması ve seviye ayarlama Elektrik ve su bağlantıları Đlk yıkama Teknik Özellikler Çamaşır makinesinin tanımı, Kontrol

Detaylı

Kullaným talimatlarý ÇAMAÞIR MAKÝNESÝ. Ýçindekiler AQXL 85

Kullaným talimatlarý ÇAMAÞIR MAKÝNESÝ. Ýçindekiler AQXL 85 Kullaným talimatlarý ÇAMAÞIR MAKÝNESÝ Türkçe,1 AQXL 85 Ýçindekiler Montaj, 2-3 Ambalaj malzemesinin kaldýrýlmasý ve makinenin seviye ayarýnýn yapýlmasý Elektrik ve su baðlantýlarý Teknik bilgiler Çamaþýr

Detaylı

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD.

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Çamaşır Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BO 0289B Deterjan Kompartmanı# Program Düğmesi Elektronik # Gösterge# 2 1 7 A. Ön Yıkama Bölümü B. Ana Yıkama Bölümü C. Yumuşatıcı

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

Kullanma Kılavuzu W455H

Kullanma Kılavuzu W455H Kullanma Kılavuzu W455H 438 9212-51 05.16 İçindekiler İçindekiler Genel... 5 Kontrol Paneli... 5 Kontrol düğmesi... 5 Ekran... 6 Ayar butonları... 6 Yıkama Programı... 7 Başlat Menüsü... 9 Başlat... 9

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 703 C TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5580881

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 703 C TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5580881 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT WDG 9640B http://tr.yourpdfguides.com/dref/4643772

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT WDG 9640B http://tr.yourpdfguides.com/dref/4643772 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

ANKASTRE MONTAJ KILAVUZU

ANKASTRE MONTAJ KILAVUZU ANKASTRE MONTAJ KILAVUZU 54,8 cm 59,7 cm 82 cm 81,6 cm 60 cm 58 cm 1,4 cm 15,3 cm 5,9 cm 2807110174/021009.1246 2 DOLAP KAPAĞI SOL TARAFA AÇILACAKSA 35 3 4 ø10 Havșa delme DOLAP KAPAĞI SAĞ TARAFA AÇILACAKSA

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Cihazınızın Tanıtılması

Cihazınızın Tanıtılması GARANT 2 YIL Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. Cihazınızın Tanıtılması 1. Tutamak 2. Ön Kapak 3. Açma/Kapama Düğmesi 4. Devir Ayar Düğmesi

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQ93F 297 TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5548484

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQ93F 297 TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5548484 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın.

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın. GARANTİ 2 YIL Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla

Detaylı

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır.

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır. Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla uyduğundan

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013

Servis El Kitabı. Ürün Kodu: Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Servis El Kitabı Ürün Kodu: 82204-82208 Model: CM HPC GX0 H - CM HPC HX0 Tanım: Kahve Makinesi Doküman tarihi: 27/06/2013 Revizyon tarihi: 10/10/2013 Teknik Özellikler Gerilim: Frekans: Güç: Pompa gücü:

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 722 HC SS http://tr.yourpdfguides.com/dref/5841789

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 722 HC SS http://tr.yourpdfguides.com/dref/5841789 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 1 PARÇALARIN TANIMLANMASI MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ 1. Dişi tip dönebilir hortum vana/musluk adaptörü 2. İç filtre 3. Üst kapak 4. Kontrolör

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQ93F 29 TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5548483

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQ93F 29 TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5548483 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Kullanma Talimatı 1:1

Kullanma Talimatı 1:1 Kullanma Talimatı : Programınıza bağlı olarak, paneli makinenizin üzerindeki panel ile karşılaştırın. Kullanma Talimatı Ön Hazırlık Giysilerin yıkama talimatlarına göre giysilerinizi 3 ayırın. Cepleri

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMD 1044 BX TK

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMD 1044 BX TK Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com

LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI. www.loobex.com LBX-0612 EV&ARABA İÇİN BİBERON ISITICISI Lütfen biberon ve mama ısıtıcısını kullanmadan önce bu kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun. www.loobex.com Bu ısıtıcı ile her çeşit bebek maması ve içeceğini

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL

V-Brunc serisi.pdf :03 VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 M BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI KULLANIM KILAVUZU CMY GARANTİ 2 YIL V-Brunc serisi.pdf 2 15.02.2011 10:03 VESTEL C V-BRUNCH SERİSİ 1000 M Y CM MY BEYAZ NARENCİYE SIKACAĞI CY CMY K KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızın elektrik bağlantısını

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT WMG 823 C TK.C http://tr.yourpdfguides.com/dref/5437591

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT WMG 823 C TK.C http://tr.yourpdfguides.com/dref/5437591 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Bulaşık Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BOLS12S/E I. Kontrol Panel 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir 2. On/Off Düğmesi: Makineyi açma

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQ93D 29SC http://tr.yourpdfguides.com/dref/4643192

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQ93D 29SC http://tr.yourpdfguides.com/dref/4643192 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AMP 490 İÇİNDEKİLER I Makarna Pişirici Tanımı ve Kullanım Alanları 3 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU

Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU Nilfisk PS 333 A KULLANMA KILAVUZU Genel Uyarılar DİKKAT! DİKKAT EDİLECEK HUSUS: Cihazı kullanmadan önce muhtemel yangın, elektrik çarpması veya benzer kaza tehlikelerini bilmeniz ve gerekli önlemleri

Detaylı

Ýlave Program Paketleri:

Ýlave Program Paketleri: Ýlave Program Paketleri: Bebek Eco Ev EvXL Hijyen & Çocuklar Medic Spor & Saðlýk tr-tr M.-Nr. 09 495 120 Ýçindekiler Program-Paketleri...3 Program Seçimi...4 Sýkma....5 Program Tablosu...6 Program Akýþý....10

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

VESTEL V-PRESS SERiSi 2000 KIRMIZI BUHARLI TEMiZLEYiCi

VESTEL V-PRESS SERiSi 2000 KIRMIZI BUHARLI TEMiZLEYiCi VESTEL V-PRESS SERiSi 2000 KIRMIZI BUHARLI TEMiZLEYiCi KULLANIM KILAVUZU GA RA NT İ 2 YIL Genel Açıklamalar 1. Tutma Kancası 2. Tutma Sapı 3. Elbise Askısı 4. Elbise Askısı Tuşu 5. Pantolon Kelepçesi 6.

Detaylı

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım talimatlarının tamamını dikkatlice okuyun.

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Elektrikli süpürge cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

! 4. Başlatma/Durdurma Düğmesi: Programı başlatma veya askıya alma düğmesi

! 4. Başlatma/Durdurma Düğmesi: Programı başlatma veya askıya alma düğmesi MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Bulaşık Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BOLF12B/E I. Kontrol Panel 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir 2. On/Off Düğmesi: Makineyi açma

Detaylı

ankastre ve setüstü ocak

ankastre ve setüstü ocak ankastre ve setüstü ocak İÇİNDEKİLER Güvenlik Tedbirleri 5 Ocağınızın Kurulumu 6 Elektrik bağlantısı ve güvenlik 8 Gaz bağlantısı ve güvenlik 9 Gazlı Ocakların Gaz Tipine Göre Ayarlanması 10 Kumanda

Detaylı

ELEKTRİKLİ ZIMBA MAKİNASI

ELEKTRİKLİ ZIMBA MAKİNASI ELEKTRİKLİ ZIMBA MAKİNASI MODEL KULLANIM KILAVUZU ALETİN UNİTELERİ 1- Derinlik ayar düğmesi 2- Elektrik kablosu 3- Açma Kapama tuşu 4- Kaldıraç 5- Tetik 6- Basınç 7- Burun 8- Güvenlik 9- Şarjör 10- Tutturmaç

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler WML 6081 ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler WML 6081 ÇAMAŞIR MAKİNESİ Kullanma Kılavuzu ÇAMAŞIR MAKİNEİ İçindekiler Türkçe,1 Montaj, 2-3 Ambalajın çıkartılması ve seviye ayarı getirilmesi u ve elektrik bağlantıları İlk yıkama Teknik veriler Çamaşır makinesinin tanımı ve

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

VESTEL V-COOK SERİSİ 2000 BEYAZ MİKSER KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-COOK SERİSİ 2000 BEYAZ MİKSER KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-COOK SERİSİ 2000 BEYAZ MİKSER KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 3 4 5 0 1 2 3 4 5 Turbo 1 2 6 2 Cihazınızın Açıklanması 1. Ana Gövde 6. Kaydırmaz taban 2. Tutma Sapı 7. Hamur karıştırıcı (büyük

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQD1070F 49 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4643240

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT AQD1070F 49 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4643240 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce

Güvenlik Bilgileri. Uyarılar. Kullanmadan Önce Bu cihaz, ev tipi kullanım içindir, ticari kullanım için uygun değildir. Kullanma kılavuzunu itinalı bir şekilde okuyunuz ve ileride lazım olma ihtimaline karşı saklayınız! Güvenlik Bilgileri Uyarılar

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler WMD 942 ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler WMD 942 ÇAMAŞIR MAKİNESİ Kullanma Kılavuzu ÇAMAŞIR MAKİNESİ Türkçe,1 WMD 942 İçindekiler Montaj, 2-3 Ambalajın çıkartılması ve seviye ayarı getirilmesi Su ve elektrik bağlantıları İlk yıkama Teknik veriler Çamaşır makinesinin

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

Ýlave Program-Paketleri:

Ýlave Program-Paketleri: Ýlave Program-Paketleri: Spor & Saðlýk Ev Hijyen & Çocuklar Bebek tr-tr M.-Nr. 07 742 240 Ýçindekiler Program Seçimi...3 Yeni Program Seçimi...3 Sýkma....4 Program Tablosu...5 Ekstralar...9 Program Akýþý....10

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ ASB 490 İÇİNDEKİLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9 Kullanım Kılavuzu Çamaır Makinası PW9 38 9065-31 05.51 çinder Genel...3 Program butonları...3 Opsiyon butonları... Balama butonu... Deterjan Haznesi... Gösterge bilgilsi...5 Arıza Kodları...6 Yıkama Programı...7

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

1.1.- Montaj Diyagramı...2 1.2.- Yarleştirme...3 1.3.- Su bağlantısı...3 1.4.- Drenaj...3 1.5.- Teknik özellikler...3 1.6.- Elektrik bağlantısı...

1.1.- Montaj Diyagramı...2 1.2.- Yarleştirme...3 1.3.- Su bağlantısı...3 1.4.- Drenaj...3 1.5.- Teknik özellikler...3 1.6.- Elektrik bağlantısı... Instrucciones generales para instalación, uso y mantenimiento Instructions générales pour l instalation, l utilisation et l entretien General instructions for installation, use and maintenance Allgemeine

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FDG 9620MB TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5777104

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FDG 9620MB TK http://tr.yourpdfguides.com/dref/5777104 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Tanıtım Ve Kullanım Kılavuzu. HVE 93 X Davlumbaz

Tanıtım Ve Kullanım Kılavuzu. HVE 93 X Davlumbaz Tanıtım Ve Kullanım Kılavuzu HVE 93 X Davlumbaz maks. 90 cm Şek. 1 Şek. 2 Şek. 3 Şek. 4 Şek. 5 Şek. 6 Şek. 7 Şek. 9A Şek. 8 Şek. 9B Şek. 10 Şek. 11 TÜRKÇE TR GENEL Aşağıdaki montaj güvenliği ve bakımla

Detaylı

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu SW 138 Beşik Salıncak Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. c Parçalar: 1- Asma

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 1024M TK

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 1024M TK Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR MODELLER: G11320SD / G11420SD G11520SD / G11540SD KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Cihazınızı kullanmadan önce bu kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. BU CİHAZ SADECE EV TİPİ KULLANIMLAR İÇİNDİR. ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYARILARIN AÇIKLANMASI

Detaylı

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com

TEL : +90 (212) 639 00 99 PBX FAX : +90 (212) 639 54 90. WEB : www.emartmakine.com. E-MAIL : info@emartmakine.com KULLANIM KILAVUZU 1) ÜRETİCİ VE SERVİS İRTİBAT BİLGİSİ 2) KULLANIM ALANLARI VE KULLANIM AMACI 3) MONTAJ TALİMATLARI 4) GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 5) ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI 6) BAKIM VE TEMİZLİK 7) PERİYODİK BAKIM

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları

Elektrikli Cihazlarla İlgili Genel Güvenlik Talimatları Güvenlik Talimatları Bu cihaz sadece ev tipi kullanımlar içindir. Bu cihazı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen güvenlik önerilerini ve kullanım talimatlarını

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

Elektrikli tuz veya karabiber değirmeni. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 63030AB6X6INGNSB

Elektrikli tuz veya karabiber değirmeni. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 63030AB6X6INGNSB Elektrikli tuz veya karabiber değirmeni Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 63030AB6X6INGNSB Değerli Müşterimiz! Seramik öğütücülü yeni değirmeniniz tuz kristallerini ya da karabiber tanelerini

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu cihaz, bu kullanım kılavuzundaki talimatlara uygun olarak monte edilmeli ve çalıştırılmalıdır. Cihazınız sadece ev içi kullanımlara yönelik olarak evinizdeki halı ve yer temizliğinde kir ve tozların

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ MAKARNA PİŞİRİCİ KULLANMA KILAVUZU MAKARNA PİŞİRİCİYİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AMP 470 İÇİNDEKİLER I Makarna Pişirici Tanımı ve Kullanım Alanları 2 3 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

Elektrikli Şarap kapağı

Elektrikli Şarap kapağı Elektrikli Şarap kapağı tr Kullanım kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88065FV05X07VI 2016-05 332 220 Değerli Müşterimiz! Açılmış şarap şişesinin kullanım süresini elektrikli şarap kapağın ürettiği vakum

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler FMD 823 ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler FMD 823 ÇAMAŞIR MAKİNESİ Kullanma Kılavuzu ÇAMAŞIR MAKİNESİ İçindekiler Türkçe,1 Montaj, 2-3 Ambalajın çıkartılması ve seviye ayarı getirilmesi Su ve elektrik bağlantıları İlk yıkama Teknik veriler Bakım ve özen, 4 Su ve elektrik

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

HY-8010A Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu

HY-8010A Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu HY-8010A Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız. KURULUM: Açma/Kapama:

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT E4DG AA X MTZ http://tr.yourpdfguides.com/dref/5437392

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT E4DG AA X MTZ http://tr.yourpdfguides.com/dref/5437392 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

LED masa lambası. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI

LED masa lambası. Kullanım Kılavuzu. Tchibo GmbH D Hamburg 85677FV04X00VI LED masa lambası tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85677FV04X00VI 2016-01 328 108 Değerli Müşterimiz! Yeni LED masa lambanız hoş ve yumuşak bir ışık yayar. Her türlü hava koşuluna karşı

Detaylı

drainvacturkiye.com PNEUMATIK SERİSİ KULLANIM KILAVUZU

drainvacturkiye.com PNEUMATIK SERİSİ KULLANIM KILAVUZU drainvacturkiye.com PNEUMATIK SERİSİ KULLANIM KILAVUZU drainvacturkiye.com GİRİŞ Bizlere güvenerek Drainvac ürününü seçtiğiniz için sizi tebrik ederiz. Drainvac yıllar boyunca vakumlama ihitiyaçlarınızı

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 703 C TK.M

Kullanım kılavuzunuz HOTPOINT FMG 703 C TK.M Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU

STORMY DC 4100. Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli Süpürge KULLANIM KILAVUZU Sayın FANTOM dostu; Modern tesislerde üretilmiș ve son derece titiz kalite kontrolünden geçmiș STORMY DC 4100 Yatık Toz Torbalı Elektrikli

Detaylı

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası D06F Kurulum Kılavuzu Basınç Düşürme Vanası Güvenlik Kılavuzu: 1. Kurulum talimatlarına uyunuz. 2. Cihazı: Kullanım amacına uygun olarak İyi durumda iken Güvenliğe ve tehlike riskine ilişkin yapılması

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 460 ASB 860 ĠÇĠNDEKĠLER 2 I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI

MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI MAPISHREDDER AUTO S85CD OTOMATİK BESLEMELİ EVRAK İMHA MAKİNASI DİKKAT: Beklenmeyen arıza ve istenmeyen durumlarla karşılamamak için cihazı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım kılavuzunu dikkatlice

Detaylı

Kullanma talimatları ÇAMAŞIR MAKİNESİ. İçindekiler FMF 602

Kullanma talimatları ÇAMAŞIR MAKİNESİ. İçindekiler FMF 602 Kullanma talimatları ÇAMAŞIR MAKİNESİ İçindekiler Türkçe,1 Montaj, 2-3 Ambalajın çıkartılması ve aynı seviyeye getirilmesi Su ve elektrik bağlantıları İlk yıkama Teknik bilgiler Bakım ve onarım, 4 Su ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34

Kullanım Kılavuzu Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34 Radyasyon Ölçüm Cihazı PCE-UV34 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Genel Açıklama... 3 2 Teknik Özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Ölçüm... 5 5 Ölçüm Koşulları... 5 6 Dahili Sıfırlama... 6 7 Pil

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU

SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIE KULLANMA KILAVUZU SOS BEIN-MARIEYĠ ÇALIġTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DĠKKATLĠCE OKUYUNUZ ASB 470 ASB 870 2 ĠÇĠNDEKĠLER I Sos Bein-Marie Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik

Detaylı

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER

Dikkat GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖNLEMLER Dikkat Cihazınızın yanlış kullanımı nedeniyle herhangi bir zarar gelmemesi için, cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu talimatları dikkatlice okuyun. Özellikle cihazınızla ilgili güvenlik talimatlarını

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00 Kullanım ömrü 10 yıldır ÜRÜN İLE İLGİLİ TANITICI RESİM ÜRÜNE AİT TANITICI VE TEMEL BİLGİLER Bu ürün, 5 tona kadar olan gölet

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler IWC 61050 ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Kullanma Kılavuzu. İçindekiler IWC 61050 ÇAMAŞIR MAKİNESİ Kullanma Kılavuzu ÇAMAŞIR MAKİNESİ Türkçe,1 IWC 61050 İçindekiler Montaj, 2-3 Ambalajın çıkartılması ve seviye ayarı getirilmesi Su ve elektrik bağlantıları İlk yıkama Teknik veriler Çamaşır makinesinin

Detaylı