Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın!"

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu

2 Tüm Hakları Saklıdır. Extensa 14 Bunları kapsar: EX2408 Bu değişiklik: 01/2015 Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın! 1. İnternete bağlı olduğunuzdan emin olun u açın ve ülkenizi seçin. 3. BİR ÜRÜN KAYDET üzerine tıklayın. 4. Bir Acer ID için kayıt olun ya da eğer bir Acer ID'niz varsa giriş yapın. Acer ürününüzü kaydedin Ürün kaydınızı aldıktan sonra içinde önemli veriler olan bir onay epostası alacaksınız. Bu e-postayı güvenli bir yerde saklayın. Kayıtlı ürünlerinizi yönetin Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra tüm kayıtlı ürünlerinizi görmek ve yönetmek için Acer ID'niz ve parolanızı kullanarak account.acer.com'da oturum açabilirsiniz. Not: Bilgilerinizin veri tabanında güncelleştirilmesi birkaç gün alabilir. Önemli Bu kılavuzda telif hakkı kanunlarınca korunan özel bilgiler bulunmaktadır. Bu kılavuzda bulunan bilgiler önceden haber verilmeden değiştirilebilir. Burada verilen bilgiler yalnızca referans amaçlıdır ve bilgisayarınızla ilgili olmayan bilgiler ya da özellikler içeriyor olabilir. Acer Grup, bu kılavuzda bulunan teknik ya da yazım hatalarından sorumlu değildir. Model numarası: Seri Numarası: Satın alma tarihi: Satın alma yeri:

3 İçindekiler - 3 İ ÇINDEKILER Acer ürününüzü kaydedin... 2 Kayıtlı ürünlerinizi yönetin... 2 İlk yapılacaklar 6 Kılavuzlarınız... 6 Bilgisayarınızın kullanımı için temel bakım ve ipuçları... 6 Bilgisayarı kapatma... 6 Bilgisayarınızı koruma... 7 AC adaptörüne özen gösterme... 7 Pil takımının bakımı... 8 Temizlik ve servis... 8 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti 9 Ekran görünümü... 9 Klavye görünümü Sol görünüm USB 3.0 hakkında bilgi Sağ görünüm Taban görünümü Klavyenin kullanımı 14 Kilit tuşları ve sayısal tuş takımı Kısayol Tuşları Windows tuşları Dokunmatik yüzey 17 Dokunmatik yüzeyle ilgili temel bilgiler.. 17 Dokunmatik yüzey hareketleri Kurtarma 19 Bir kurtarma yedeği oluşturma Sürücüler ve uygulamalar yedeği oluşturma Sisteminizi geri yükleme Sürücülerin ve uygulamaların tekrar yüklenmesi Sistemi daha önceki bir duruma geri döndürmek Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme Windows'tan kurtarma Bir kurtarma yedeğinden kurtarma Internet'e Bağlanma 34 Kabloyla bağlanma Dahili ağ özelliği Kablosuz bağlanma Kablosuz LAN'a bağlanma Bir Bluetooth bağlantısı kullanma 36 Bluetooth'u etkinleştirme ve devre dışı bırakma Bluetooth'u etkinleştirin ve bir aygıt ekleyin BIOS uygulaması 39 Önyükleme sırası Parola oluşturma Bilgisayarınızı koruma 40 Bilgisayar güvenlik kilidini kullanma Parola kullanma Parola Girme Güç yönetimi 42 Güç tasarrufu Pil kutusu 44 Pilin özellikleri Pili şarj etme Pil ömrünü en iyi duruma getirme Pil seviyesini kontrol etme Düşük pil uyarısı Pil kutusunu yerleştirme ve çıkarma Bilgisayarınızla yolculuk yapma 48 Masaüstü bilgisayar bağlantısını kesme 48 Kısa yolculuklar Bilgisayarı hazırlama Toplantılara neler götürülür? Bilgisayarı eve götürme Bilgisayarı hazırlama Yanınızda neler götürmelisiniz? Özel hususlar Ev ofis kurma Bilgisayarla yolculuk yapma Bilgisayarı hazırlama Yanınızda neler götürmelisiniz? Özel hususlar Uluslararası yolculuklar yapmak Bilgisayarı hazırlama Yanınıza neler almalısınız? Özel hususlar HDMI 54 Evrensel Seri Yol (USB) 55 Sık sorulan sorular 57 Servis Talebi Windows 8.1 kullanmakla ilgili yardım ve ipuçları Nasıl Başlat'a gidebilirim? Düğmeler nelerdir? Doğrudan masaüstünde olacak şekilde açılış yapabilir miyim? Uygulamalar arasında nasıl atlayabilirim? 62 Bilgisayarımı nasıl kapatabilirim?... 62

4 4 - İçindekiler Bilgisayarımın kilidini nasıl açabilirim? Alarmı nasıl ayarlayabilirim? Benim uygulamalarım nerede? Microsoft Kimliği (hesap) nedir? Internet Explorer'a nasıl bir sık kullanılan ekleyebilirim? Windows güncelleştirmelerini nasıl kontrol edebilirim? Nereden daha fazla bilgi alabilirim? Sorun giderme Sorun giderme ipuçları Hata mesajları İnternet ve çevrimiçi güvenlik 71 Internet'teki ilk adımlar Bilgisayarınızın korunması Bir İnternet Servis Sağlayıcısı seçin Ağ bağlantıları Net Üzerinde Sörf Yapın! Güvenlik Blu-Ray ya da DVD filmlerini yürütme 82

5 - 5 Başlarken... Bu uygulamada şunları bulacaksınız: Bilgisayarınız ve sağlığınız için özen göstermenizi sağlayacak yararlı bilgiler Güç düğmesini, bağlantı noktalarını ve konektörleri nerede bulabilirsiniz Dokunmatik yüzeyi ve klavyeyi kullanmak için ipuçları ve yardım Kurtarma diskleri nasıl oluşturulur Bir ağa bağlanma ve Bluetooth'u kullanma kuralları Acer'ın birlikte verdiği yazılımları kullanma ile ilgili bilgiler

6 6 - İlk yapılacaklar İ LK YAPILACAKLAR Taşınabilir bilgisayar ihtiyacınızı karşılamak için Acer dizüstü bilgisayarı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kılavuzlarınız Acer dizüstü bilgisayarı kullanırken size yardımcı olması için bir dizi kılavuz tasarladık: İlk başlangıçta Kurulum Kılavuzu, bilgisayarınızın kurulumuna başlarken size yardımcı olur. Hızlı Başlama Kılavuzu size yeni bilgisayarınızın temel özelliklerini ve işlevlerini tanıtır. Bilgisayarınızın, daha üretken olmanızı sağlamasına nasıl yardımcı olabileceği ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen Kullanım Kılavuzu'na bakın. Bu kılavuz; sistem işlevleri, veri kurtarma, genişletme seçenekleri ve sorun giderme gibi konular üzerine detaylı bilgi içerir. Buna ek olarak dizüstü bilgisayarınızla ilgili genel kuralları ve güvenlik uyarılarını içerir. Masaüstünde bulunmaktadır; Yardım simgesine çift tıklayın ve açılan menüden Kullanıcı Kılavuzu'na tıklayın. Bilgisayarınızın kullanımı için temel bakım ve ipuçları Bilgisayarı kapatma Kapatmak için aşağıdakilerden birini yapın: Windows kapama komutunu kullanın: Windows tuşu + <C> basın, Ayarlar > Güç'ü tıklatın ve daha sonra Kapat'ı tıklatın. Eğer bilgisayarınızı kısa bir süreliğine kapatmanız gerekiyor ancak tamamen kapanmasını istemiyorsanız, aşağıdakileri yaparak Hazırda beklet moduna getirebilirsiniz: Güç düğmesine basın. Ayrıca uyku hızlı erişim tuşuna basarak <Fn> + <F4> bilgisayarı uyku moduna da koyabilirsiniz.

7 İlk yapılacaklar - 7 Not Bilgisayarı normal olarak kapatamazsanız, bilgisayarı kapatmak için güç butonuna basın ve dört saniyeden fazla basılı tutun. Bilgisayarı kapatıp yeniden açmak isterseniz açmadan önce en az iki saniye bekleyin. Bilgisayarınızı koruma Bilgisayarınıza iyi bakarsanız iyi bir şekilde işleyecektir. Bilgisayarı direkt güneş ışığına maruz bırakmayın. Bilgisayarı radyatör gibi ısı kaynaklarının yanına koymayın. Bilgisayarınızı 0ºC'den (32ºF) düşük ya da 50ºC'den (122ºF) yüksek sıcaklıklara maruz bırakmayın. Bilgisayarı manyetik alanlarda bırakmayın. Bilgisayarı yağmura ve neme maruz bırakmayın. Bilgisayarın üzerine su veya hiçbir sıvı dökmeyin. Bilgisayarı ağır şoka ya da titreşime maruz bırakmayın. Bilgisayarı toza veya kire maruz bırakmayın. Bilgisayarın üstüne hiçbir nesne koymayın. Bilgisayar ekranını kapatırken çarpmayın. Bilgisayarı asla düz olmayan yerlere koymayın. AC adaptörüne özen gösterme Burada AC adaptörünün bakımı için bazı yollar vardır: Adaptörü başka herhangi bir aygıta takmayın. Güç kablosuna basmayın ya da üzerine ağır nesneler koymayın. Güç kablosunu ve diğer kabloları düzgünce sarın ve üzerine basılmayacak şekilde konumlandırın. Güç kablosunu çıkarırken kablodan değil fişten tutarak çekin. Bir uzatma kablosu kullanıyorsanız buna bağlı cihazların toplam amper değeri, kablonun amper değerini aşmamalıdır. Ayrıca bir prize takılı tüm ekipmanların toplam akım değeri, sigortanın değerini aşmamalıdır.

8 8 - İlk yapılacaklar Pil takımının bakımı Burada pil kutusunun bakımı için bazı yollar vardır: Değiştirdiğinizde aynı tür pilleri kullanın. Pilleri yerleştirirken ve çıkarırken gücü kapatın. Pillere dokunmayın. Çocuklardan uzak tutun. Kullanılan pilleri yerel düzenlemelere göre elden çıkarın. Mümkünse geri dönüşüm yapın. Temizlik ve servis Bilgisayarı temizlerken bu adımları takip edin: 1. Bilgisayarı kapatın ve pil takımını çıkarın. 2. AC adaptörünü sökün. 3. Yumuşak ve nemli bir bez kullanın. Sıvı ya da aerosol temizleyiciler kullanmayın. Aşağıdakilerden herhangi biri meydana gelirse: Bilgisayar düştüğünde veya gövdesi hasar gördüğünde Bilgisayar normal çalışmıyor Bkz. Sık sorulan sorular sayfa 57.

9 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti - 9 A CER DIZÜSTÜ BILGISAYARINIZDA BIR GEZINTI Bilgisayarınızı Kurulum Kılavuzu'nda gösterildiği gibi ayarladıktan sonra yeni Acer dizüstü bilgisayarınızı tanıtmamıza izin verin. Ekran görünümü # Simge Öğe Açıklama 1 Video kamera Görüntülü iletişim için video kamera. Video kameranın yanındaki bir ışık, video kameranın etkin olduğunu gösterir. 2 Ekran Bilgisayarın çıkışını gösterir. 3 SD kart okuyucu Secure Digital (SD ya da SDHC) kartlarını kabul eder. Kart bilgisayardan dışarı çıkar. Kartınıza zarar vermemeye dikkat edin. Kartı çıkartmak için yavaşça yuvasından dışarı çekin.

10 10 - Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti # Simge Öğe Açıklama Güç göstergesi Bilgisayarın güç durumunu gösterir. Pil durumunu gösterir. 4 Şarj oluyor: Pil şarj olurken ışık Pil göstergesi kehribar renginde yanar. Tamamen şarj oldu: Işık mavidir. 5 Mikrofonlar Ses kaydı için dahili stereo mikrofon. Klavye görünümü # Simge Öğe Açıklama 1 Güç düğmesi Bilgisayarı açar ve kapatır. 2 Klavye Bilgisayarınıza veri girebilmek için. Bkz "Klavyenin kullanımı" sayfa 14. Klavyede soğutma amaçlı havalandırma girişleri olduğundan klavye koruyucusu ya da benzeri bir örtü kullanmayın.

11 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti - 11 # Simge Öğe Açıklama 3 Sol görünüm Dokunmatik yüzey Dokunmatik yüzey işaretleme aygıtı. Dokunmatik yüzey ve seçim yüzeyleri tek bir yüzey oluşturmaktadır. Sol tıklama gerçekleştirmek için dokunmatik yüzeye sıkıca basın. Sağ tıklama gerçekleştirmek için sağ alt köşeye sıkıca basın # Simge Öğe Açıklama 1 2 Kensington kilit yuvası Havalandırma ve soğutma fanı Kensington-uyumlu bilgisayar güvenlik kilidine bağlar. Bilgisayar güvenlik kilidi kablosunu, masa ya da kilitli bir çekmecenin tutacağı gibi hareket etmeyen bir nesnenin etrafına dolayın. Kilidi çentiğe sokun ve kilidi kapamak için anahtarı çevirin. Bazı anahtarsız modeller de mevcuttur. Bilgisayarın serin kalmasını sağlar. Açıklığı kapatmayın ya da engellemeyin. 3 DC-in jakı AC adaptöre bağlanır. 4 Ethernet (RJ-45) portu 5 HDMI portu Ethernet 10/100/1000-temelli ağa bağlar. Yüksek çözünürlüklü (high definition) dijital video bağlantılarını destekler.

12 12 - Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti # Simge Öğe Açıklama 6 USB bağlantı noktası USB aygıtlarına bağlanır. 7 USB 3.0 hakkında bilgi USB 3.0 uyumlu bağlantı noktaları mavi renktedir. USB 3.0 ya da daha önceki aygıtlarla uyumludur. En iyi performans için USB 3.0 onaylı cihazlar kullanın. USB 3.0 (SuperSpeed USB) spesifikasyonları tarafından tanımlanmıştır. Sağ görünüm Kulaklık/hoparlör jakı Ses aygıtlarına (örneğin, hoparlörler, kulaklıklar) ya da mikrofonlu kulaklıklara bağlanır # Simge Öğe Açıklama 1 Optik sürücü Optik sürücü erişim göstergesi Optik sürücü çıkarma tuşu Acil durum çıkarma yuvası Dahili optik sürücü; CD leri veya DVD leri kabul eder. Optik sürücü etkinken yanar. Optik diski sürücüden çıkarır. Bilgisayar kapandığında optik sürücü tepsisini çıkarır. Optik sürücü tepsisini çıkartmak için düzleştirilmiş bir kağıt ataşını dikkatlice sokun.

13 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti - 13 Taban görünümü # Simge Öğe Açıklama 1 Pil bölmesi Bilgisayar pil takımının yeridir. 2 Pil sıfırlama deliği Pilin sökülüp tekrar takılmasıyla aynı görevi görür. Deliğe bir kağıt ataç sokun ve dört saniye boyunca bastırın. 3 Hoparlörler Stereo ses çıkışı sağlar.

14 14 - Klavyenin kullanımı KLAVYENIN KULLANIMI Klavyede tam boyutlu tuşlar, sayısal tuş takımı, ayrı imleç, kilit, Windows, fonksiyon ve özel tuşlar mevcuttur. Kilit tuşları ve sayısal tuş takımı Klavyede, açıp kapatabileceğiniz üç adet kilit tuşu mevcuttur. Kilit tuşu Caps Lock Num Lock <Fn> + <F11> Scroll Lock <Fn> + <F12> Açıklama Caps Lock açıkken yazılan tüm alfabetik karakterler büyük harflidir. Num Lock açıkken, tuş takımı sayısal moddadır. Tuşlar hesap makinesi olarak işlev görür (+, -, *, ve / aritmetik operatörlerle birlikte). Bir çok sayı veri girişi yapacaksanız bu modu kullanın. Daha iyi bir çözüm harici bir tuş takımı bağlamak olacaktır. Scroll Lock açıkken, yukarı ya da aşağı ok tuşlarına bastığınızda ekran bir satır yukarı ya da aşağı hareket eder. Scroll Lock bazı uygulamalarda çalışmaz. Sayısal tuş takımı masaüstü bir sayısal tuş takımı olarak işlev yapar. Tuşların sağ üst köşelerindeki küçük karakterlerle gösterilir. Klavye kullanımını basitleştirmek için imleç-kontrol tuş sembolleri tuşlara yazılmamıştır. İstenilen erişim Num Lock açık Num Lock kapalı Tuş takımındaki sayı tuşları Tuş takımındaki imleçkontrol tuşları Önemli klavye tuşları Normal şekilde sayıları yazın. İmleç-kontrol tuşlarını kullanırken <Shift> tuşuna basılı tutun. Tuş takımını kullanarak harf yazarkan <Fn> tuşuna basılı tutun. İmleç-kontrol tuşlarını kullanırken <Fn> tuşuna basılı tutun. Normal şekilde harfleri yazın.

15 Klavyenin kullanımı - 15 Kısayol Tuşları Bilgisayarda, ekran parlaklığı ve ses çıkışı gibi bilgisayarın birçok kontrolüne erişimin sağlanması için faydalı tuşlar yer almaktadır. Kısayol tuşlarını etkinleştirmek için, kısayol tuş kombinasyonundaki diğer tuşa basmadan önce <Fn> tuşuna basılı tutun. Kısayol tuşu Simge İşlev Açıklama <Fn> + <F3> <Fn> + <F4> <Fn> + <F5> <Fn> + <F6> <Fn> + <F7> <Fn> + <F8> <Fn> + <F11> <Fn> + <F12> Uçak modu Uyku Ekran değişikliği Ekran kapalı Dokunmatik yüzey değişikliği Hoparlör değişikliği NumLk Scr Lk Bilgisayarın ağ cihazlarını açar/kapatır. Bilgisayarı Uyku moduna sokar. Görüntü ekranı, harici monitör (eğer bağlıysa) ve ikisi arasında ekran çıktısını değiştirir. Görüntü ekran arka ışığını, güçten kazanmak için kapatır. Geriye dönmek için herhangi bir tuşa basın. Dahili dokunmatik yüzeyi açar ve kapatır. Hoparlörleri açar ve kapatır. Dahili sayısal tuş takımı açık veya kapalı. Scroll lock özelliğini açar ya da kapatır. <Fn> + < > Parlaklığı artır Ekran parlaklığını artırır. <Fn> + < > Parlaklığı azalt Ekran parlaklığını azaltır. <Fn> + < > Ses aç Sesi artırır. <Fn> + < > Ses kapat Sesi azaltır.

16 16 - Klavyenin kullanımı Kısayol tuşu Simge İşlev Açıklama <Fn> + <Home> <Fn> + <Pg Up> <Fn> + <Pg Dn> <Fn> + <End> Windows tuşları Yürüt/Duraklat Durdur Önceki İleri Seçilen ortam dosyasını oynatın veya duraklatın. Seçilen ortam dosyasının oynatılmasını durdurur. Önceki ortam dosyasına döner. Sonraki ortam dosyasına geçer. Klavyede Windows a özgün fonksiyonları yapan iki tuş vardır. Anahtar Windows tuşu Uygulama tuşu Açıklama Tek başına basıldığında Başlat ekranına ya da son açık uygulamaya geri döner. Aynı zamanda başka işlevlere sahip diğer tuşlarla da kullanılabilir. Lütfen Windows Yardım'a bakın. Bu tuş farenin sağ tuşuna basmakla aynı işleve sahiptir; uygulamanın kontekst menüsünü açar.

17 Dokunmatik yüzey - 17 D OKUNMATIK YÜZEY Dokunmatik yüzeyle ilgili temel bilgiler Dokunmatik yüzey ekrandaki oku (ya da 'imleci') kontrol eder. Parmağınızı dokunmatik yüzey üzerinde kaydırdıkça imleç de bu hareketi takip edecektir. Not Dokunmatik yüzey, parmak hareketine karşı hassastır; ne kadar hafif dokunursanız, tepki o kadar iyi olur. Touchpad'i kullanırken dokunmatik yüzeyin ve parmaklarınızın kuru ve temiz olmasına dikkat edin. İmleç, bazı temel hareketlerle kontrol edilir: Tek parmakla kaydırma: İmleci hareket ettirmek için parmağınızı dokunmatik yüzey üzerinde kaydırın. Tek parmakla basma ya da dokunma: Dokunmatik yüzeye basarak ya da parmağınızla hafifçe dokunarak, bir öğeyi seçmek ya da başlatmak için 'tıklama' işlemi yapabilirsiniz. Çift dokunma ya da 'çift tıklama' işlevini gerçekleştirmek için dokunmayı hızla tekrarlayın. Sağ alt köşeye tek parmakla basma: Bir 'sağ tıklama' gerçekleştirmek için dokunmatik yüzeyin sağ alt köşesine basın. Başlat ekranında, bu işlem uygulama komutlarını değiştirir. Çoğu uygulamada, seçilen öğeyle ilgili bir bağlam menüsü açar. Sürükle: Dokunmatik yüzeyin sol alt köşesini basılı tutun ya da dokunmatik yüzey üzerinde herhangi bir yere iki kez dokunun. Daha sonra bir alandaki tüm öğeleri seçmek için diğer parmağınızı dokunmatik yüzey üzerinde kaydırın.

18 18 - Dokunmatik yüzey Dokunmatik yüzey hareketleri Windows 8.1 ve diğer birçok uygulama, bir ya da daha fazla parmağın kullanıldığı dokunmatik yüzey hareketlerini destekler. Not Dokunmatik yüzey hareketleri desteği, etkin uygulamaya bağlıdır. Bu durum aşağıdaki gibi birkaç basit hareketle uygulamaları kontrol etmenize olanak sağlar: Parmağınızı kenardan içeri kaydırın: Dokunmatik yüzeyin sağ ya da sol kenarından ortaya doğru çektirerek Windows araçlarına erişin. Sağdan içeri çektirin: Charm'ları açar. Soldan içeri çektirin: Bir önceki uygulamaya geçer. İki parmakla kaydırma: İki parmağınızı dokunmatik yüzey üzerine yerleştirerek ve her ikisini herhangi bir yönde hareket ettirerek web sayfaları, belgeler ya da çalma listeleri arasında çabucak kaydırın. İki parmakla sıkıştırma: Basit bir parmak ve baş parmak hareketiyle çabucak fotoğraflara, haritalara ve belgelere yakınlaştırabilir ve uzaklaştırabilirsiniz.

19 Kurtarma - 19 K URTARMA Bilgisayarınızla ilgili sorun yaşıyorsanız ve sıkça sorulan sorular (bkz. Sık sorulan sorular sayfa 57) size yardımcı olmuyorsa bilgisayarınızı "kurtarabilirsiniz"; yani bilgisayarınızı daha önceki bir durumuna getirebilirsiniz. Bu bölümde bilgisayarınızda bulunan kurtarma araçları açıklanmaktadır. Acer, bir kurtarma yedeği, bir sürücü ve uygulamalar yedeği almanızı sağlayan ve Windows araçları ya da kurtarma yedeği ile kurtarma seçeneklerini başlatma olanağı sunan, Acer Recovery Management uygulamasını sunmaktadır. Not Acer Recovery Management, yalnızca ön yüklü Windows işletim sistemiyle birlikte sunulmaktadır. Önemli En kısa zamanda bir Kurtarma Yedeği ve Sürücü ve Uygulama Yedeği oluşturmanız önerilmektedir. Belirli durumlarda tam yedekleme bir USB kurtarma yedeği gerektirecektir. Bir kurtarma yedeği oluşturma USB veri depolama sürücü kullanarak tekrar yüklemek için önceden kurtarma yedeği oluşturmanız gerekir. Kurtarma yedeğinde, Windows ve tüm fabrikada yüklenmiş yazılım ve sürücüler dahil olmak üzere bilgisayarınızın sabit disk sürücünün tüm orijinal içerikleri yer alır. Bu yedeği kullanarak, tüm ayarlarınızı ve kişisel verilerinizi koruyarak bilgisayarınızı satın alındığı günkü durumuna geri getirebilirsiniz. Not Kurtarma yedeği biçimlendirdikten sonra en az 16 GB alan gerektirdiğinden, 32 GB ya da daha büyük kapasitede bir USB sürücü kullanmanız önerilmektedir.

20 20 - Kurtarma 1. Başlat'ta 'Recovery" yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. 2. Fabrika Varsayılan Yedeği Oluştur'u tıklatın. Kurtarma Sürücüsü penceresi açılır. İçerikleri kurtarma bölümünden kurtarma sürücüsüne kopyala'nın seçili olduğundan emin olun. Bu durumda en eksiksiz ve en güvenli kurtarma yedeği oluşturulacaktır. 3. USB sürücüsünü takın ve İleri'yi tıklatın.

21 Kurtarma - 21 Kurtarma yedeği biçimlendirdikten sonra en az 16 GB alan gerektirdiğinden, 32 GB ya da daha büyük kapasitede bir USB sürücü kullanmanız önerilmektedir. 4. Ekranda yedekleme ilerleyişi gösterilecektir. 5. Tamamlanana kadar işlemleri uygulayın. 6. Kurtarma yedeği oluşturduktan sonra, kurtarma bilgilerinin bilgisayarınızdan silinmesini seçebilirsiniz. Bu bilgileri silerseniz bilgisayarınızı geri yüklemek için yalnızca USB kurtarma yedeğini kullanabilirsiniz. USB sürücüyü kaybederseniz ya da silerseniz bilgisayarınızı geri yükleyemezsiniz. 7. USB sürücüyü çıkarın ve üzerini açıklayıcı biçimde etiketleyin. Önemli Yedeğin üzerine 'Windows Kurtarma Yedeği' gibi benzersiz açıklayıcı bir etiket yazın. Yedeği, hatırlayacağınız güvenli bir yerde sakladığınızdan emin olun. Sürücüler ve uygulamalar yedeği oluşturma Bilgisayarınızın gerektirdiği fabrikada yüklenmiş yazılım ve sürücüleri içeren bir Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği oluşturmak için bir USB veri depolama sürücüsü ya da eğer bilgisayarınızda bir DVD kaydedici varsa, bir ya da daha fazla boş DVD kullanabilirsiniz.

22 22 - Kurtarma 1. Başlat'ta 'Recovery" yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. 2. Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği Oluştur'u tıklatın. USB sürücüsünü takın ya da optik sürücüye yeni bir boş disk takın. Ardından, İleri'yi tıklatın. Eğer bir USB sürücüsü kullanıyorsanız, devam etmeden USB sürücünüzün yeterli kapasiteye sahip olduğundan emin olun. DVD kullanıyorsanız kurtarma disklerini tamamlamak için gereken kaydedilebilir disklerin sayısı da gösterilmektedir. Gereken sayıda aynı ve boş disklere sahip olduğunuzdan emin olun. 3. Dosyaları kopyalamak için Başlat'ı tıklatın. Ekranda yedekleme ilerlemesi gösterilecektir. 4. Tamamlanana kadar işlemi takip edin: Eğer optik diskler kullanıyorsanız sürücü, yazmayı tamamladığı diskleri çıkartacaktır. Diski sürücüden çıkarın ve asetat kalemi ile işaretleyin.

23 Kurtarma - 23 Birden fazla disk gerekirse, istendiğinde yeni bir disk takın ve ardından Tamam a tıklayın. İşlem tamamlanana dek devam edin. USB sürücü kullanıyorsanız sürücüyü çıkarın ve açık biçimde etiketleyin. Önemli Her bir yedeğin üzerine Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği gibi benzersiz açıklayıcı bir etiket yazın. Yedeği, hatırlayacağınız güvenli bir yerde sakladığınızdan emin olun. Sisteminizi geri yükleme Sisteminizi kurtarmak için: 1. Küçük düzeltmeler yapın. Eğer yalnızca birkaç yazılım ya da donanım düzgün çalışmamaya başladıysa, sorun yazılımın veya aygıt sürücülerinin tekrar yüklenmesiyle çözülebilir. Fabrikada yüklenmiş yazılım ve sürücüleri geri yüklemek için bkz. Sürücülerin ve uygulamaların tekrar yüklenmesi sayfa 24. Önceden yüklenmemiş yazılım ya da sürücülerin tekrar yüklenmesiyle ilgili bilgi için ilgili ürünün belgelerine ya da destek Web sitesine bakın. 2. Bir önceki sistem durumuna geri dönün. Eğer yazılım ya da sürücülerin tekrar yüklenmesi yardımcı olmadıysa sorun, sisteminizi, her şeyin düzgün çalıştığı bir önceki duruma getirerek çözülebilir. Talimatlar için bkz. Sistemi daha önceki bir duruma geri döndürmek sayfa İşletim sisteminizi sıfırlayın. Eğer hiçbir işlem sorununuzu çözmediyse ve sisteminizi ilk haline geri getirmek ancak kullanıcı bilgilerinizi korumak istiyorsanız, bkz. Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme sayfa Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirin. Eğer hiçbir işlem sorununuzu çözmediyse ve sisteminizi fabrikadan çıktığı durumuna geri getirmek istiyorsanız, bkz. Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme sayfa 27.

24 24 - Kurtarma Sürücülerin ve uygulamaların tekrar yüklenmesi Bir sorun giderme adımı olarak bilgisayarınızda fabrikada yüklenmiş olarak gelen uygulamaları ve aygıt sürücülerini tekrar yüklemeniz gerekebilir. Oluşturduğunuz sabit disk sürücünüzü ya da yedeğinizi kullanarak sisteminizi geri yükleyebilirsiniz. Diğer uygulamalar - Bilgisayarınızla birlikte gelmemiş olan bir yazılımı tekrar yüklemeniz gerekiyorsa yazılımın yükleme talimatlarını uygulamanız gerekir. Yeni aygıt sürücüleri - Bilgisayarınızda önceden yüklü olarak gelmeyen aygıt sürücülerini geri yüklemeniz gerekiyorsa aygıtla birlikte verilen talimatları uygulayın. Windows'u ve bilgisayarınızda kayıtlı kurtarma bilgilerini kullanarak geri yükleme işlemini yapıyorsanız: 1. Başlat'ta 'Recovery" yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. 2. Sürücüleri ya da Uygulamaları Tekrar Yükle'yi tıklatın.

25 Kurtarma Acer Resource Center'in İçindekiler bölümünü görüyor olmanız gerekmektedir. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 4. Yüklemek istediğiniz öğe için yükleme simgesini tıklatın. Daha sonra yüklemeyi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Bu işlemi tekrar yüklemek istediğiniz her öğe için tekrarlayın. DVD ya da USB'deki Sürücüler ve Uygulamalar Yedeğinden geri yükleme yapıyorsanız: 1. Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği'ni disk sürücüsüne takın ya da boş bir USB bağlantı noktasına takın. Eğer bir DVD taktıysanız Acer Resource Center'ın başlatılmasını bekleyin. Eğer Acer Resource Center otomatik olarak başlamazsa Windows tuşu + <E>'ye basın, ardından optik sürücü simgesini çift tıklatın. Eğer bir USB sürücüsü kullanıyorsanız Windows tuşu + <E>'ye basın ardından yedeği içeren sürücüyü çift tıklatın. ResourceCenter'i çift tıklatın.

26 26 - Kurtarma 2. Acer Resource Center'in İçindekiler bölümünü görüyor olmanız gerekmektedir. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 3. Yüklemek istediğiniz öğe için yükleme simgesini tıklatın. Daha sonra yüklemeyi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Bu işlemi tekrar yüklemek istediğiniz her öğe için tekrarlayın. Sistemi daha önceki bir duruma geri döndürmek Microsoft Sistem Geri Yükleme özelliği, düzenli olarak sistem ayarlarınızın 'fotoğraflarını' çeker ve bunları geri yükleme noktası olarak kaydeder. Çoğu zor çözülen yazılım sorununda, bu geri yükleme noktalarından birine geri dönerek sisteminizi yeniden çalışır duruma getirebilirsiniz. Windows her gün ve her bir yazılım ya da aygıt sürücüsü yüklemenizde otomatik olarak yeni geri yükleme noktaları oluşturur. Not Microsoft Sistem Geri Yükleme'yi kullanmayla ilgili daha fazla bilgi için Başlat'ta 'Yardım' yazın ve uygulamalar listesinde Yardım ve Destek'i tıklatın. Yardım Ara kutusuna 'Windows sistem geri yükleme' yazın ve Enter'a basın. Bir geri yükleme noktasına geri dönme 1. Başlat'ta 'Denetim Masası' yazın ve uygulamalar listesinde Denetim Masası'nı tıklatın. 2. Sistem ve Güvenlik > İşlem Merkezi'ni tıklatın. Ardından pencerenin en altındaki Kurtarma'yı tıklatın.

27 Kurtarma Sistem Geri Yüklemeyi Aç'a tıklayın, ardından İleri'ye tıklayın. 4. Son geri yükleme noktasını tıklatın (sisteminizin düzgün çalıştığı zamandaki), İleri'yi tıklatın, ardından Son'u tıklatın. 5. Bir onay penceresi görüntülenir; Evet'i tıklatın. Sisteminiz, belirttiğiniz geri yükleme noktası kullanılarak geri yüklenir. Bu işlem dakikalarca sürebilir ve bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını gerektirebilir. Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme Bilgisayarınızda diğer yöntemler tarafından çözülemeyecek sorunlar varsa sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirmek için her şeyi yeniden yüklemeniz gerekebilir. Sabit disk sürücüden ya da oluşturmuş olduğunuz kurtarma yedeğinden kurtarma yapabilirsiniz. Eğer hala Windows'u çalıştırıyorsanız ve kurtarma bölümünü silmediyseniz aşağıdaki Windows'tan kurtarma'ya bakın. Eğer Windows'u çalıştıramıyorsanız, ilk sabit diskiniz tamamen tekrar biçimlendirilmişse ya da yeni bir sabit disk sürücü takmışsanız, bkz. Bir kurtarma yedeğinden kurtarma sayfa 30. Windows'tan kurtarma Acer Recovery Management'ı başlatın: Başlat'ta 'Recovery' yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. İki seçenek mevcuttur, Fabrika Ayarlarını Geri Yükle (PC'imi Sıfırla) ya da Özel Geri Yükleme (PC'mi yenile). Fabrika Ayarlarını Geri Yükle, sabit diskinizdeki her şeyi siler ve daha sonra Windows'u ve sisteminizde ön yüklü gelen tüm yazılımları ve sürücüleri geri yükler. Sabit disk sürücünüzdeki önemli dosyalara erişebiliyorsanız dosyaları şimdi yedekleyin. Bkz. Acer Recovery Management ile Fabrika Ayarlarını Geri Yükleme sayfa 28.

28 28 - Kurtarma Özel Geri Yükleme, dosyalarınızı (kullanıcı verileri) korumaya çalışır ancak tüm yazılımları ve sürücüleri tekrar yükler. Bilgisayarınızı satın aldıktan sonra yüklediğiniz yazılımlar kaldırılacaktır (Windows Store'dan yüklenen yazılımlar hariç). Bkz. Acer Recovery Management ile Özel Geri Yükleme sayfa 29. Acer Recovery Management ile Fabrika Ayarlarını Geri Yükleme 1. Fabrika Ayarlarını Geri Yükle'yi tıklatın. Önemli 'Fabrika Ayarlarını Geri Yükle' işlemi sabit diskinizdeki tüm dosyaların silinmesine neden olacaktır. 2. Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın penceresi açılır. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 3. İleri'yi tıklatın ve daha sonra dosyalarınızı nasıl sileceğinizi seçin: a. Yalnızca dosyalarımı kaldır bilgisayarınızı geri yüklemeden önce tüm dosyaları çabucak siler ve bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer.

29 Kurtarma - 29 b. Sürücüyü tamamen temizle her dosya silindikten sonra sürücüyü tamamen temizler. Böylece kurtarmadan sonra hiçbir dosya görüntülenemez. Sürücünün silinmesi çok daha uzun sürer ve bu süre 5 saate kadar çıkabilir. Ancak eski dosyalar tamamen kaldırıldığından çok daha güvenlidir. 4. Sıfırla'yı tıklatın. 5. Kurtarma işlemi, bilgisayarın yeniden başlatılmasıyla başlar ve dosyaların sabit disk sürücünüze kopyalanmasıyla devam eder. 6. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra ilk çalıştırma işlemlerini tekrarlayarak bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Başlatma sırasında sabit sürücüden kurtarma 1. Bilgisayarınızı açın ve açılışta <Alt> + <F10> tuşlarına basın. Klavye düzenini seçmenizi isteyen bir ekran görüntülenir. 2. Artık birden fazla seçenek gösterilir. Sorun Giderme'ye tıklayın. 3. Kişisel bilgisayarınızı yenileyin ya da Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın öğelerinden birini tıklatın. Not "Kişisel bilgisayarınızı yenileyin" bilgisayarınızı, dosyaları değiştirmeden varsayılan fabrika durumuna geri getirmenizi sağlar. "Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın" tüm dosyalarınızı kaldırır ve bilgisayarınızı fabrika ayarlarına geri döndürür. 4. İleri yi tıklayın. İşlem birkaç dakika sürecektir. Acer Recovery Management ile Özel Geri Yükleme 1. Özel Geri Yükleme (Kullanıcı Verilerini Koru)'yı tıklatın.

30 30 - Kurtarma 2. PC'nizi Yenileyin penceresi açılır. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 3. İleri'yi, ardından Yenile'yi tıklatın. 4. Kurtarma işlemi, bilgisayarın yeniden başlatılmasıyla başlar ve dosyaların sabit disk sürücünüze kopyalanmasıyla devam eder. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Bir kurtarma yedeğinden kurtarma USB sürücüdeki kurtarma yedeğinden kurtarma yapmak için: 1. Kurtarma yedeğinizi bulun. 2. Bilgisayarınızda dahili bir klavye yoksa, bilgisayarınıza bir klavye taktığınızdan emin olun. 3. USB sürücüyü takın ve bilgisayarınızı açın. 4. Henüz etkin değilse F12 Açılış Menüsünü etkinleştirmeniz gerekmektedir: a. Bilgisayarınızı başlatırken <F2>'ye basın. b. Main menü'yü seçmek için sol ya da sağ ok tuşlarını kullanın. c. F12 Boot Menu seçilene kadar aşağı tuşuna basın, bu ayarı Enabled değiştirmek için <F5>'e basın. d. Exit menüsünü seçmek için sol ya da sağ ok tuşlarını kullanın. e. Bilgisayarınızın kullandığı BIOS türüne bağlı olarak Save Changes and Exit'i ya da Exit Saving Changes'i seçin ve Enter'a basın. Onaylamak için Tamam ya da Evet'i seçin. f. Bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır.

31 Kurtarma Açılış sırasında, açılış menüsünü açmak için <F12>'ye basın. Açılış menüsü, hangi aygıttan açılış yapılacağını seçmenizi sağlar. USB sürücüyü seçin. a. Ok tuşlarınızı kullanarak USB Aygıtı'nı seçin ve daha sonra Enter'a basın. b. Windows, normal başlatma süreci yerine kurtarma yedeğinden başlar. 6. Klavye türünüzü seçin. 7. Sorun giderme'yi seçin ve kullanılacak kurtarma türünü belirleyin: a. Gelişmiş'i tıklatın ve Sistem Geri Yükleme'yi tıklatarak Microsoft Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın: Microsoft Sistem Geri Yükleme özelliği, düzenli olarak sistem ayarlarınızın 'fotoğraflarını' çeker ve bunları geri yükleme noktası olarak kaydeder. Çoğu zor çözülen yazılım sorununda, bu geri yükleme noktalarından birine geri dönerek sisteminizi yeniden çalışır duruma getirebilirsiniz. b. Sıfırlama işlemini başlatmak için Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın'ı tıklatın: PC'nizi Sıfırlayın, sabit diskinizdeki her şeyi siler ve daha sonra Windows'u ve sisteminizde ön yüklü gelen tüm yazılımları ve sürücüleri geri yükler. Sabit disk sürücünüzdeki önemli dosyalara erişebiliyorsanız dosyaları şimdi yedekleyin. Aşağıdaki Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı sıfırlama konusuna bakın. c. Yenileme işlemini başlatmak için PC'nizi Yenileyin'i tıklatın: Bilgisayarınızı yenileyin, dosyalarınızı (kullanıcı verileri) korumaya çalışır ancak tüm yazılımları ve sürücüleri tekrar yükler. Bilgisayarınızı satın aldıktan sonra yüklediğiniz yazılımlar kaldırılacaktır (Windows Mağazası'ndan yüklenen yazılımlar hariç). Bkz. Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı yenileme sayfa 33.

32 32 - Kurtarma Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı sıfırlama Önemli Bilgisayarınızı Sıfırlayın işlemi sabit disk sürücünüzdeki tüm bilgilerin silinmesine neden olacaktır. 1. Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın penceresi açılır. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 2. İleri yi tıklayın. 3. Kurtarılacak işletim sistemini seçin (normalde yalnızca bir seçenek vardır). 4. Sabit diskinizde yapılan değişiklikleri saklamayı seçin: a. Eğer kurtarma bölümünü sildiyseniz ya da sabit disk sürücüsündeki bölümleri başka şekilde değiştirdiyseniz ve bu değişiklikleri korumak istiyorsanız Hayır'ı seçin. b. Bilgisayarınızı tamamen Fabrika Ayarları'na geri yüklemek için Evet'i seçin. 5. Dosyalarınızı nasıl sileceğinizi seçin: a. Yalnızca dosyalarımı kaldır bilgisayarınızı geri yüklemeden önce tüm dosyaları çabucak siler ve bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer. b. Sürücüyü tamamen temizle her dosya silindikten sonra sürücüyü tamamen temizler. Böylece kurtarmadan sonra hiçbir dosya görüntülenemez. Sürücünün silinmesi çok daha uzun sürer ve bu süre 5 saate kadar çıkabilir. Ancak eski dosyalar tamamen kaldırıldığından çok daha güvenlidir. 6. Sıfırla'yı tıklatın. 7. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra ilk çalıştırma işlemlerini tekrarlayarak bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

33 Kurtarma - 33 Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı yenileme 1. PC'nizi Yenileyin penceresi açılır. 2. İleri yi tıklayın. 3. Kurtarılacak işletim sistemini seçin (normalde yalnızca bir seçenek vardır). 4. Yenile'yi tıklatın. 5. Kurtarma işlemi, bilgisayarın yeniden başlatılmasıyla başlar ve dosyaların sabit disk sürücünüze kopyalanmasıyla devam eder. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

34 34 - Internet'e Bağlanma I NTERNET'E BAĞLANMA Not Bu bölümdeki bilgiler bilgisayarınız için geçerli olmayabilir. Bu bölümde bağlantı türlerine ve Internet'e bağlanmaya ilişkin temel bilgiler vardır. Ayrıntılı bilgi için lütfen bkz. Ağ bağlantıları sayfa 73. Kabloyla bağlanma Dahili ağ özelliği Dahili ağ özelliği sayesinde bilgisayarınızı kabloyla kolayca Internet'e bağlayabilirsiniz. Fakat öncelikle telefon veya Internet şirketi gibi bir Internet Hizmet Sağlayıcısı'nın (ISP) evinize veya ofisinize gelerek Internet hizmetini kurması gerekir. ISP, router adı verilen ve Internet'e bağlanmanızı sağlayan küçük bir kutu kurar. Router'ınız kurulduğunda, tüm yapmanız gereken ağ kablosunun bir ucunu bilgisayarınızdaki ağ portuna, diğer ucunu ise router'ınızdaki porta takmaktır. (Aşağıdaki resme bakın.) Bu işlemden sonra çevrimiçi olmaya hazırsınız.

35 Internet'e Bağlanma - 35 Kablosuz bağlanma Kablosuz LAN'a bağlanma Kablosuz LAN (veya WLAN), iki veya daha fazla bilgisayarı kablolar olmadan bağlayabilen kablosuz yerel alan ağıdır. WLAN'a bağlandığınızda, Internet'e erişebilirsiniz. Ayrıca dosyalarınızı, başka aygıtları ve hatta Internet bağlantınızı bile paylaşabilirsiniz. Uyarı Uçak yolculuğu sırasında kablosuz aygıtları kullanmak yasak olabilir. Uçağın çalışması sırasında tehlikeli olabileceği, iletişimin bozulmasına yol açabileceği ve hatta yasadışı olabileceği için uçağa bindiğinizde ve kalkış sırasında tüm kablosuz aygıtlar kapatılmalıdır. Yalnızca kabin ekibi güvenli olduğunu bildirdikten sonra bilgisayarınızın kablosuz aygıtlarını açabilirsiniz. Bilgisayarınızın kablosuz bağlantısı varsayılan olarak açılır ve Windows kurulum sırasında algıladığı kullanılabilir ağların listesini görüntüler. Ağınızı seçin ve gerekiyorsa şifrenizi girin. Acer dizüstü bilgisayarlarında ağ bağlantısını açıp kapatan bir Uçak modu kısayol tuşu bulunur. Ağ yönetim seçeneklerini kullanarak kablosuz ağınızı açabilir/kapatabilir veya ağ üzerinden hangi içeriklerin paylaşıldığını kontrol edebilirsiniz. Başlat ekranında, kablosuz yazmaya başlayın, ardından Ağa bağlan ya da Wi-Fi ayarlarını değiştir'i seçin. Aksi durumda, Internet Explorer tarayıcısını açın ve talimatları izleyin. Not Internet'e bağlanmaya ilişkin ayrıntılar için lütfen Internet Hizmet Sağlayıcısı'na (ISP) veya router'ınıza ait belgelere bakın.

36 36 - Bir Bluetooth bağlantısı kullanma B IR BLUETOOTH BAĞLANTISI KULLANMA Bluetooth, birçok farklı cihaz türü arasında kısa mesafelerde kablosuz olarak veri aktarmanızı sağlayan bir teknolojidir. Bluetooth özellikli cihazlar arasında bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler, kablosuz kulaklıklar ve klavyeler bulunmaktadır. Bluetooth'u kullanmak için aşağıdakilerden emin olmanız gerekir: 1. Her iki cihazda da Bluetooth'un etkin olduğundan. 2. Cihazlarınızın "eşleştirilmiş" (ya da bağlı) olduğundan. Bluetooth'u etkinleştirme ve devre dışı bırakma Bluetooth bağdaştırıcısının her iki cihazda da etkin olması gerekmektedir. Bilgisayarınızda, harici bir anahtar, yazılım ayarı ile etkinleştirebilir ya da bilgisayarınızın USB bağlantı noktasına ayrı bir Bluetooth harici cihazı takılı olabilir (eğer dahili Bluetooth bağdaştırıcı yoksa). Not Lütfen Bluetooth bağdaştırıcısını nasıl açacağınızı belirlemek için aygıtlarınızın kullanıcı kılavuzunu kontrol edin. Bluetooth'u etkinleştirin ve bir aygıt ekleyin Her yeni cihazın önce bilgisayarınızın Bluetooth bağdaştırıcısı "eşleştirilmesi" gerekmektedir. Yani önce güvenlik amaçları için kimliğinin doğrulanması gerekmektedir. Eşleştirmeyi yalnızca bir kez yapmanız yeterlidir. Bundan sonra her iki cihazda Bluetooth bağdaştırıcının açılması, bağlantının kurulmasını sağlayacaktır. Bilgisayarınızın Bluetooth özelliği varsayılan olarak kapalı durumdadır. Bilgisayarın Bluetooth bağdaştırıcısını etkinleştirmek için aşağıdakileri yapın: 1. Düğmeleri açın ve Ayarlar > Bilgisayar Ayarlarını Değşitir > Bilgisayar ve aygıtlar > Bluetooth'u seçin ya da Windows tuşu + <W> düğmesine basın ve Kablosuz yazın. Sonuçlarda Bluetooth ayarları'nı tıklatın.

37 Bir Bluetooth bağlantısı kullanma Bluetooth'un yanındaki düğmeyi tıklatarak etkinleştirin/devre dışı bırakın. 3. Bilgisayarınız otomatik olarak aygıtları aramaya başlayacak ve kendini diğer aygıtlar tarafından görünebilir hale getirecektir. 4. Bulunan aygıtlar listesinden eklemek istediğiniz aygıta dokunun ve Eşleştir'i seçin. Bilgisayarınızda, cihazınızda gösterilen kodla aynı olması gereken bir kod gösterilir. Evet'i seçin. Daha sonra aygıtınızdan eşleştirmeyi kabul edin. Not Eski Bluetooth teknolojilerini kullanan bazı aygıtlarda, her iki aygıtın da bir PIN girmesi istenir. Cihazlardan birinde herhangi bir giriş olmadığında (örneğin bir kulaklıkta), geçiş kodu cihaza sabit olarak kaydedilmiştir (genellikle "0000" ya da "1234"). Daha fazla bilgi için aygıtınızın kullanıcı kılavuzuna başvurun.

38 38 - Bilgisayarınızı ve verilerinizi güvende tutma... Bu uygulamada şunları bulacaksınız: Bilgisayarınızı nasıl güvende tutabilirsiniz Parola oluşturma Seyahat ederken neleri hazırlanız gerekir Pilinizden en iyi verimi nasıl alabilirsiniz

39 BIOS uygulaması - 39 BIOS UYGULAMASI BIOS uygulaması bilgisayarınızın BIOS kısmında bulunan, donanım oluşturma programıdır. Bilgisayarınız zaten oluşturulmuş ve etkili kılınmıştır, normalde bu işlevi çalıştırmanıza gerek yoktur. Fakat, yapılandırma problemleriyle karşılaşırsanız bu yardımcı programı çalıştırmak zorunda kalabilirsiniz. BIOS işlevini aktif hale getirmek için POST sırasında bilgisayar logosu gösterilirken <Fn> + <2> ye basın. Önyükleme sırası BIOS işlevinde yükleme sırasını ayarlamak için, BIOS işlevini aktif hale getirin, ardından ekranın sol kısmında listelenen kategorilerden Boot'u seçin. Parola oluşturma BIOS işlevinde parolayı belirlemek için, BIOS işlevini aktif hale getirin, ardından ekranın sol kısmında listelenen kategorilerden Security kısmını seçin. Password on boot bul: ve dokunmatik ekranı kullanarak bir parola girin ve bu özelliği etkinleştirin.

40 40 - Bilgisayarınızı koruma B ILGISAYARINIZI KORUMA Bilgisayarınız, dikkat etmeniz gereken değerli bir yatırımdır. Bilgisayarınızı nasıl koruyacağınızı ve bilgisayarınıza nasıl bakacağınızı öğrenin. Güvenlik özellikleri arasında yazılım ve donanım kilitleri; bir güvenlik çentiği ve parolalar vardır. Bilgisayar güvenlik kilidini kullanma Bilgisayar, bir güvenlik kilidi için Kensington ile uyumlu bir güvenlik yuvası içerir. Bir bilgisayar güvenlik kilidi kablosunu masa ya da kilitli bir çekmecenin kulpu gibi hareket etmeyen bir nesnenin etrafına dolayın. Kilidi çentiğe sokun ve kilidi kapatmak için anahtarı çevirin. Bazı anahtarsız modeller de mevcuttur. Parola kullanma Şifreler bilgisayarınızı yetkisiz erişimden korur. Bu şifrelerin konması bilgisayar ve verileriniz için birçok koruma düzeyi oluşturur: Gözetmen Parolası BIOS yardımcı programına onaylanmayan girişleri engeller. Oluşturulduktan sonra BIOS yardımcı programına girebilmeniz için bu parolayı girmeniz gerekir. Bkz. Parola oluşturma sayfa 39. Kullanıcı Parolası onaylamadığınız kullanımlara karşı bilgisayarınızı korur. Maksimum güvenlik için bu şifrenin kullanımını açılıştaki ve Hazırda bekletme durumundan (kullanılabiliyorsa) çıkıştaki şifre denetim noktası ile birleştirin. Önyükleme Sırasında Parola onaylamadığınız kullanımlara karşı bilgisayarınızı korur. Maksimum güvenlik için bu şifrenin kullanımını açılıştaki ve Hazırda bekletme durumundan (kullanılabiliyorsa) çıkıştaki şifre denetim noktası ile birleştirin. Önemli Gözetmen Parolanızı unutmayın! Parolanızı unutursanız satıcınız ya da en yakın yetkili servis merkezi ile irtibata geçin.

41 Bilgisayarınızı koruma - 41 Parola Girme Bir şifre belirlendiğinde, ekranın ortasında bir şifre giriş alanı görüntülenir. Yönetici Şifresi ayarlandığında, BIOS yardımcı programına girince bir istem belirir. Yönetici Şifresi ni girin ve BIOS yardımcı programına erişebilmek için <Enter> tuşuna basın. Parolayı doğru giremezseniz bir uyarı mesajı çıkar. Tekrar deneyin ve <Enter> tuşuna basın. Kullanıcı Parolası ayarlandığında ve önyükleme parolası parametresi etkinleştirildiğinde önyükleme sırasında bir komut belirir. Kullanıcı Şifresi ni girin ve bilgisayarı kullanabilmek için <Enter> tuşuna basın. Parolayı doğru giremezseniz bir uyarı mesajı çıkar. Tekrar deneyin ve <Enter> tuşuna basın. Önemli Bir parolayı doğru biçimde girmek için üç şansınız var. Üç denemeden sonra parolayı tekrar yanlış girerseniz sistem durur. Bilgisayarı kapatmak için açma düğmesine basın ve dört saniye basılı tutun. Sonra bilgisayarınızı açın ve tekrar deneyin.

42 42 - Güç yönetimi GÜÇ YÖNETIMI Bu bilgisayarda sistem etkinliğini izleyen yerleşik güç yönetimi bulunmaktadır. Sistem etkinliği aşağıdaki aygıtlardan birini veya birkaçını içeren herhangi bir etkinliği göstermektedir: klavye, fare, sabit disk, bilgisayarınıza bağlı olan çevre birimleri ve video belleği. Belirli bir süre herhangi bir etkinlik görülmezse enerjiden tasarruf etmek için bilgisayar bu aygıtların bir kısmını veya tamamını durdurur. Güç tasarrufu Hızlı açılışın devre dışı bırakılması Bilgisayarınız, hızlı açılmak için Hızlı açılış özelliğine sahiptir. Ancak aynı zamanda sinyallerin başlamasını kontrol etmek için çok az miktarda güç kullanmaktadır. Bu kontroller, bilgisayarınızın pilini yavaşça bitirecektir. Bilgisayarınızın güç gereksinimlerini ve çevreye olan etkilerini azaltmak istiyorsanız Hızlı açılış'ı kapatın: Not Eğer Hızlı açılış kapalıysa, bilgisayarınızın Uyku durumundan açılması daha uzun sürecektir. Bilgisayarınız, bir ağdan tekrar başlamak için bir talimat aldığında da açılmayacaktır (Wake on LAN). 1. Masaüstü'nü açın. 2. Bildirim alanında Güç Seçenekleri'ni tıklatın. 3. Daha Fazla Güç Seçeneği'ni seçin. 4. Güç düğmesinin yapacaklarını seçin'i seçin.

43 Güç yönetimi Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir öğesini seçin. 6. Aşağı kaydırın ve Hızlı açılışı aç'ı devre dışı bırakın. 7. Değişiklikleri kaydet'i seçin.

44 44 - Pil kutusu PIL KUTUSU Bilgisayar, şarj edildikten sonra uzun kullanım sağlayan bir Lityum pil kullanmaktadır. Pilin özellikleri Bilgisayarınızı AC adaptörüne taktığınızda yeniden pil şarj olur. Bilgisayarınız şarjdayken kullanımı destekler, bilgisayarı kullanmaya devam ederken aynı anda şarj edebilirsiniz. Fakat, bilgisayarın kapalıyken şarj edilmesi şarj süresini önemli ölçüde azaltmaktadır. Seyahat ederken ya da güç kesintisi olduğunda pil sizin için yararlı olacaktır. Yedek olarak ekstradan tam dolu bir pilinizin olması önerilir. Yedek bir pil kutusu sipariş etme ile ilgili detaylar için satıcınız ile temasa geçin. Pili şarj etme Pili şarj etmek için, öncelikle pil bölmesine doğru yerleştirildiğinden emin olun. AC adaptörünü bilgisayara takın ve ana elektrik prizine bağlayın. Piliniz şarj olurken bilgisayarınızı AC gücünde kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat, bilgisayarın kapalıyken şarj edilmesi şarj süresini önemli ölçüde azaltmaktadır. Not Pili dışarı çıkmadan önce şarj etmeniz önerilir. Seyahat gününden önceki gece pili şarj etme, güne dolu bir pille başlamanızı sağlar. Yeni pil takımını koşullandırma Bir pil kutusunu ilk defa kullanmadan öce, izlemeniz gereken bir koşullandırma işlemi vardır: 1. Yeni pili, bilgisayarı açmadan yerleştirin. 2. AC adaptörünü bağlayın ve pili tamamen doldurun. 3. AC adaptörünü sökün. 4. Bilgisayarı açın ve pil gücünü kullanarak çalıştırın. 5. Düşük pil uyarısı görünene kadar pili tamamen bitirin. 6. AC adaptörünü yeniden bağlayın ve pili tekrar tamamen doldurun.

45 Pil kutusu - 45 Pil üç kere dolup boşalana kadar bu adımları uygulayın. Tüm yeni piller için veya bir pil uzun zamandır kullanılmıyorsa bu koşullandırma işlemini gerçekleştirin. Bilgisayar iki haftadan uzun bir süre kullanılmayacaksa pil takımını üniteden çıkarmalısınız. Uyarı Pil takımlarını 0 C (32 F) altında veya 45 C (113 F) üstünde sıcaklıklara maruz bırakmayın. Aşırı sıcaklıklar pil kutusunu olumsuz etkileyebilir. Pil koşullandırma işlemi, pilinizi mümkün olan en yüksek şarjı kabul etmesini sağlar. Bu prosedürün takibinin aksatılması pilin en yüksek düzeyde şarj olmasına engel olur ve ayrıca pilin etkin ömrünü kısaltır. Ayrıca, aşağıdaki kullanım şekilleri de pilin kullanım ömrünü olumsuz yönde etkiler. Bilgisayarı pil takılıyken AC gücünde kullanma. Sabit AC gücü kullanmak isterseniz tam dolduktan sonra pil takımını çıkarmanız gereklidir. Yukarıda tanımlandığı gibi pili sonuna kadar doldurmamak ve boşaltmamak. Sık kullanım; pili ne kadar çok kullanırsanız ömrü o kadar kısa olur. Standart bir bilgisayar pilinin ömrü yaklaşık 300 şarjdır. Pil ömrünü en iyi duruma getirme Pil ömrünün en iyi duruma getirilmesi, pil doldurma/boşaltma döngüsünü uzatarak ve şarj etme yeterliliğini arttırarak pilden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar. Aşağıda belirtilen önerilere uymanız tavsiye edilir: Ekstra bir pil takımı satın alın. Pili mobil kullanım için korumak amacıyla mümkün olduğunca AC gücünü kullanın. Güç harcamaya devam edebileceklerinden, kullanılmadığı zamanlarda harici aygıtları (ör. USB disk sürücüleri) çıkarın. Pil takımını serin ve kuru bir yerde saklayın. Önerilen sıcaklık 10 C (50 F) - 30 C'dir (86 F). Daha yüksek sıcaklıklar pilin kendiliğinden daha hızlı boşalmasına neden olur. Aşırı şarj etme pilin ömrünü kısaltır. AC adaptörüne ve pile dikkat edin.

46 46 - Pil kutusu Pil seviyesini kontrol etme Güç ölçer geçerli pil düzeyini gösterir. Pilin seviyesini görmek için göstergeyi görev çubuğundaki pil/güç ikonunun üzerine yerleştirin. Düşük pil uyarısı Pil gücünü kullanırken güç ölçere dikkat edin. Önemli Düşük pil uyarısı göründükten sonra, AC adaptörünü en kısa sürede takın. Pil tamamen bittiğinde ve bilgisayar kapandığında veri kaybolabilir. Pil düşük uyarısı göründüğünde önerilen işlem, durumunuza göre değişir: Durum Önerilen İşlem AC adaptörü ve elektrik prizi kullanılabilir. Fazladan tam dolu bir pil mevcut. AC adaptörü ya da elektrik prizi kullanılamıyor. Yedek pil takımınız yok. 1. AC adaptörünü bilgisayara takın ve ana elektrik prizine bağlayın. 2. Tüm gerekli dosyaları kaydedin. 3. İşleme kaldığı yerden devam edin. Pili hızlı şekilde yeniden şart etmek istiyorsanız bilgisayarı kapatın. 1. Tüm gerekli dosyaları kaydedin. 2. Tüm uygulamaları kapatın. 3. Bilgisayarı kapatın. 4. Pil takımını değiştirin. 5. Bilgisayarı açın ve işleme kaldığı yerden devam edin. 1. Tüm gerekli dosyaları kaydedin. 2. Tüm uygulamaları kapatın. 3. Bilgisayarı kapatın.

47 Pil kutusu - 47 Pil kutusunu yerleştirme ve çıkarma Önemli Bilgisayarınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız pili üniteden çıkarmadan önce AC adaptörünü takın. Aksi takdirde önce bilgisayarı kapatın. Bir pil kutusu yerleştirmek için: 1. Pili açık pil yuvası ile hizalayın; temas yüzeyli ucun önce girdiğinden ve pilin üst yüzeyinin yukarı doğru baktığından emin olun. 2. Pili, pil yuvasına kaydırın ve pil yerine oturana kadar yavaşça itin. Bir pil kutusunu çıkarmak için: 1. Pili çıkarmak için pil çıkarma kilidini kaydırın. 2. Pili pil yuvasından çekin.

48 48 - Bilgisayarınızla yolculuk yapma B ILGISAYARINIZLA YOLCULUK YAPMA Bu bölümde, bilgisayarınızla seyahat ederken göz önünde bulunduracağınız ipuçları ve öğütler verilmektedir. Masaüstü bilgisayar bağlantısını kesme Bilgisayarı harici aksesuarlardan kurtarmak için aşağıdaki adımları izleyin: 1. Açık olan tüm dosyaları kaydedin. 2. Diskleri optik sürücüden çıkartın. 3. Bilgisayarı kapatın ya da Uyku ya da Hazırda bekletme moduna alın. 4. Ekran kapağını kapatın. 5. AC adaptöründen kablo bağlantısını kesin. 6. Klavye, işaret aygıtı, yazıcı, harici monitör ve diğer harici aygıtların bağlantısını kesin. 7. Bilgisayarı sabitlemek için Kensington kilidinin (kullanıyorsanız) bağlantısını kesin. Kısa yolculuklar Sadece kısa bir mesafeye gidecekseniz (örneğin, ofis masanızdan bir toplantı odasına). Bilgisayarı hazırlama Bilgisayarı hareket ettirmeden önce ekran kapağını, Uyku modunda tutmak için kapatıp kilitleyin. Şimdi bilgisayarınızı bina içinde istediğiniz yere güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz. Bilgisayarınızı uyku modundan uyandırmak için ekranı açın ve gerekiyorsa güç düğmesine basın ve bırakın. Bilgisayarı bir müşterinin ofisine ya da başka bir binaya götürecekseniz kapatmayı seçebilirsiniz: Windows tuşu + <C> basın, Ayarlar > Güç'ü tıklatın, ardından Kapat'ı tıklatın Alternatif olarak:

49 Bilgisayarınızla yolculuk yapma - 49 Bilgisayarı, <Fn> + <F4> tuşlarına basarak ya da ekranı kapatarak Uyku moduna alabilirsiniz. Bilgisayarınızı tekrar kullanmaya hazır olduğunuzda, ekranı açın ve gerekiyorsa sonra güç düğmesine basıp bırakın. Not Bilgisayarınız, bir süre Uyku modunda durduktan sonra Hazırda Beklet ya da Derin Uyku moduna girebilir. Toplantılara neler götürülür? Toplantınız kısa ise yanınızda bilgisayarınızdan başka bir şey götürmeyebilirsiniz. Toplantınız uzun olacaksa ya da pil tam dolu değilse toplantı odasında bilgisayarınızı fişe takmak için AC adaptörünü yanınızda götürmek isteyebilirsiniz. Toplantı odasında elektrik prizi yoksa pil tüketimini bilgisayarı Uyku moduna getirerek azaltın. Etkin olarak bilgisayarı kullanmıyorsanız <Fn> + <F4> tuşlarına basın ya da ekran kapağını kapatın. Bilgisayarı eve götürme İşten eve ya da evden işe gidiyorsanız. Bilgisayarı hazırlama Bilgisayarı masa üstünden çıkardıktan sonra ev yolculuğu için bilgisayarı hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyin: Tüm medya ve CD leri sürücülerden çıkardığınızdan emin olun. Medyanın çıkarılmamış olması sürücü başlığına zarar verebilir. Bilgisayarın kayıp düşmesini önlemek için ve düşme durumunda yastık görevi görmesi için bilgisayarı koruyucu bir çantaya koyun. Uyarı Bilgisayarın üst kapağının yakınlarına bir şey koymaktan kaçının. Üst kapağa baskı ekrana zarar verebilir.

50 50 - Bilgisayarınızla yolculuk yapma Yanınızda neler götürmelisiniz? Evde gerekli bazı eşyalar yoksa şunları yanınıza alın: AC adaptörü ve güç kablosu. Yedek pil Basılı Kurulum Kılavuzu. Özel hususlar Bilgisayarı korumak için aşağıdakileri izleyin, işten eve ve evden işe: Bilgisayarı yanınızda tutarak sıcaklık değişikliklerini en aza indirin. Uzun bir süre durmanız gerekiyor ve bilgisayarı yanınızda taşıyamıyorsanız aşırı ısıya maruz kalmaması için bilgisayarı arabanın bagajına koyun. Sıcaklıktaki değişiklikler ve nem yoğunlaşmaya neden olabilir. Bilgisayarın oda sıcaklığına ulaşmasını sağlayın ve bilgisayarı açmadan önce ekranın yoğunlaşıp yoğunlaşmadığını kontrol edin. Sıcaklık değişikliği 10 C (18 F) dereceden fazlaysa bilgisayarın yavaşça oda sıcaklığına ulaşmasını bekleyin. Mümkünse bilgisayarı, dışarıdaki hava sıcaklığı ile oda sıcaklığı arasında bir sıcaklığa sahip olan ortamda 30 dakika boyunca bırakın. Ev ofis kurma Bilgisayarı evdeyken sık sık kullanıyorsanız evde kullanmak için ikinci bir AC adaptörü satın almak isteyebilirsiniz. İkinci AC adaptörü sayesinde eve gidip gelirken ekstra yük taşımaktan kurtulabilirsiniz. Bilgisayarı evde uzun süre boyunca kullanıyorsanız harici bir klavye, monitör ya da fare de alabilirsiniz. Bilgisayarla yolculuk yapma Önemli Lityum pillerle seyahat etmek açısından herhangi bir özel gereksinim olup olmadığını hava yolunuzdan öğrenin. Uzun mesafelerde yolculuk yapıyorsanız (örneğin ofis binasından müşterinin ofis binasına ya da yerel yolculuklarda).

51 Bilgisayarınızla yolculuk yapma - 51 Bilgisayarı hazırlama Bilgisayarı eve götürürken olduğu gibi hazırlayın. Bilgisayardaki pilin dolu olduğundan emin olun. Havayolları güvenliği, kapı alanına gelindiğinde bilgisayarı açmanızı isteyebilir. Yanınızda neler götürmelisiniz? Aşağıdakileri yanınızda götürün: AC adaptörü Yedek, tam dolu pil paketleri Başka bir yazıcı kullanmayı planlıyorsanız ek yazıcı sürücü dosyaları Özel hususlar Bilgisayarı eve götürürken uygulamanız gereken kuralların haricinde yolculuk sırasında bilgisayarınızı korumak için aşağıdakileri uygulamanız: Bilgisayarı devamlı yanınızda taşıyacağınız bir bavul olarak kabul edin. Yedek pili her zaman el bagajınızı olarak yanınızda taşıyın. Mümkünse bilgisayarı el ile kontrol ettirin. Havayolu güvenliğinin X ışını makineleri güvenlidir, ancak bilgisayarı metal detektörlerden geçirmeyin. Uluslararası yolculuklar yapmak Önemli Lityum pillerle seyahat etmek açısından herhangi bir özel gereksinim olup olmadığını hava yolunuzdan öğrenin. Ülkeler arasında seyahat ederken.

52 52 - Bilgisayarınızla yolculuk yapma Bilgisayarı hazırlama Bilgisayarı herhangi bir yolculuk için hazırladığınız şekilde hazırlayın. Yanınıza neler almalısınız? Aşağıdakileri yanınıza alın: AC adaptörü. Gideceğiniz yer ya da yerler için uygun elektrik kabloları. Yedek, tam dolu pil paketleri. Başka bir yazıcı kullanmayı planlıyorsanız ek yazıcı sürücü dosyaları. Gümrük bürosuna göstermek için fatura. Uluslararası Gezginler Garantisi (ITW). Özel hususlar Bilgisayarla yolculuk yaparken bazı aynı özel hususları uygulayın. Ek olarak aşağıdaki ipuçları uluslararası yolculuklarda yararlıdır: Başka bir ülkeye giderken yerel AC voltaj ve AC adaptör güç kablosu teknik özelliklerinin uyumlu olduğunu kontrol edin. Uyumlu değilse yerel AC voltajı ile uyumlu olan bir güç kablosu satın alın. Bilgisayarınıza güç vermek üzere bazı gereçler için satılan dönüştürücü kitlerini kullanmayın. Modemi kullanıyorsanız modemin ve konnektörün gittiğiniz ülkenin telekomünikasyon sistemi ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

53 - 53 Portlar ve konnektörler... Bu uygulamada şunları bulacaksınız: Bilgisayarınıza takılı portlar ve konektörler hakkında bilgi

54 54 - HDMI HDMI HDMI (Yüksek Çözünürlükte Multimedya Arayüzü) yüksek kaliteli bir dijital ses/video arayüzüdür. HDMI, bilgisayarınız, set-üstü kutular, DVD oynatıcıları ve A/V alıcısı gibi uyumlu herhangi bir dijital ses/ video kaynağıyla dijital bir televizyon (DTV) gibi uyumlu herhangi bir dijital ses ve/veya video monitörü arasında tek bir kablo aracılığıyla bir arabirim sağlar. Tek kablo ile kablo kalabalığından kurtulurken, kolay bağlantı ve en iyi ses ve görüntüsü kalitesi sağlanmaktadır.

55 EVRENSEL SERI YOL (USB) Evrensel Seri Yol (USB) - 55 USB bağlantı noktası, fare, harici klavye, ek saklama alanı (harici sabit diskler) ya da diğer uyumlu aygıtlar gibi USB çevre birimlerini bağlamanıza izin veren yüksek hızlı bir bağlantı noktasıdır. Not Acer bilgisayarlarda iki USB standardı yer almaktadır: USB 2.0 (High-speed USB) ve USB 3.0 (SuperSpeed USB). Acer bilgisayarlardaki USB 2.0 bağlantı noktaları, siyah dile sahipken, USB 3.0 bağlantı noktalarında mavi dil bulunur. En iyi performans için USB 3.0 aygıtlarının her zaman USB 3.0 bağlantı noktalarına takılmaları gerekmektedir. Hangi standardı desteklediğinden emin olmak için cihazınızın belgelerine bakın. Aynı zamanda tabletler, akıllı telefonlar ya da diğer cihazları bir USB bağlantı noktası üzerinden de şarj edebilirsiniz. Bazı USB 3.0 bağlantı noktaları, bilgisayar Hazırda bekletme ya da kapalı durumdayken de cihazların şarj edilmesini desteklemektedir. Ayrıca, birden fazla aygıtı tek USB bağlantı noktasına bağlamak için bir USB hub kullanabilirsiniz. Önemli Bir USB veri depolama aygıtını çıkartırken, aygıtı çıkartmadan önce işletim sisteminin cihazı kullanmasını durdurması için Windows görev çubuğunda USB simgesini sağ tıklatmanız ve "<Aygıtı> çıkart"ı seçmeniz gerekmektedir. Bunun yapılmaması, veri kaybına ya da çevre biriminizin zarar görmesine neden olabilir.

56 56 - Bir sorunuz mu var? Bu uygulamada şunları bulacaksınız: Sık sorulan sorular Windows 8.1 kullanmakla ilgili ipuçları Sorun giderme bilgileri Çevrimiçiyken kendinizi nasıl koruyabilirsiniz Acer servis merkezi iletişim bilgilerini nereden bulabilirsiniz

57 Sık sorulan sorular - 57 SIK SORULAN SORULAR Aşağıdakiler, bilgisayarı kullanırken ortaya çıkabilecek olası durumların bir listesini oluşturur. Her biri için kolay çözümler sunulmuştur. Gücü açtım, ancak bilgisayar başlatılmıyor ya da önyüleme yapmıyor. Güç göstergesine bakın: Işık yanmıyorsa bilgisayara güç gelmiyor. Aşağıdakileri kontrol edin: Pili kullanıyorsanız pilin gücü azdır ve bilgisayarı açmak için yeterli değildir. Pil takımını şarj etmek için AC adaptörünü takın. AC adaptörünün bilgisayara ve elektrik prizine düzgün biçimde takıldığından emin olun. Işık yanıyorsa aşağıdakileri kontrol edin: Optik sürücüde disk var mı? Çıkartın ve sistemi tekrar başlatmak için <Ctrl> + <Alt> + <Del> tuşlarına basın. Bilgisayarınızda takılı bir USB depolama aygıtı (USB disk ya da akıllı telefon) var mı? Çıkartın ve sistemi tekrar başlatmak için <Ctrl> + <Alt> + <Del> tuşlarına basın. Ekranda hiçbir şey görünmüyor. Bilgisayarın güç yönetimi sistemi, güçten kazanmak için otomatik olarak ekranı kapatmıştır. Ekranın yeniden açılması için herhangi bir tuşa basın. Bir tuşa basmak ekranı geri getirmiyorsa üç şey olabilir: Parlaklık seviyesi çok düşük olabilir. Parlaklık düzeyini ayarlamak (artırmak) için <Fn> + < > tuşlarına basın. Görüntü aygıtı harici bir monitöre ayarlanmış olabilir. Görüntünün tekrar bilgisayara gelmesi için <Fn> + <F5> tuşlarına basın (ekran değişikliği). Eğer güç LED'i yanıp sönüyorsa, bilgisayar Uyku ya da Hazırda bekletme modunda olabilir. Uyku modundan çıkarmak için güçtuşunabasın ve bırakın.

58 58 - Sık sorulan sorular Bilgisayardan ses duyulmuyor. Aşağıdakileri kontrol edin: Ses kapalı duruma getirilmiş olabilir. Görev çubuğundaki ses kontrolü (hoparlör) simgesine bakın. Çarpı işareti varsa simgeye tıklayın ve Hepsini Kapat seçeneğindeki işareti kaldırın. Ses seviyesi çok düşük olabilir. Ses seviyesini, görev çubuğundaki ses kontrolü (hoparlör) simgesinden kontrol edin. Sesi ayarlamak için ses kontrolü tuşlarını da kullanabilirsiniz. Bilgisayardaki kulaklık jakına kulaklık ya da harici hoparlörler bağlıysa, dahili hoparlörler otomatik olarak kapanır. Optik sürücü yatağını bilgisayarı açmadan çıkarmak istiyorum. Optik sürücüdeki mekanik bir çıkarma yuvası vardır. Yuvaya kalem ucu ya da düzeltilmiş bir ataş sokup yatağı çıkarmak için bastırabilirsiniz. Klavye yanıt vermiyor Bilgisayarın USB portuna harici bir klavye takmayı deneyin. Çalışıyorsa, dahili klavyenin kablosu gevşek olabileceğinden yetkili servis merkezine ya da bayinize başvurun. Fare çalışmıyor. Aşağıdakileri kontrol edin: Yazıcının elektrik prizine takılı ve açık olup olmadığını kontrol edin. Yazıcı kablosunun USB bağlantı noktasına ve yazıcının ilgili bağlantı noktasına düzgün biçimde takılı olduğundan emin olun.

59 Sık sorulan sorular - 59 Bilgisayarımı orijinal ayarlarına getirmek istiyorum. Not Sisteminiz birden fazla dili destekliyorsa sistemi ilk açtığınızda seçtiğiniz işletim sistemi ve dil, gelecekteki kurtarma operasyonları için tek seçeneğiniz olacaktır. Bu geri alma işlemi dizüstü bilgisayarınızı aldığınız zaman kurulan orijinal yazılım içeriği ile C: sürücüsünü yeniden kurmanıza yardım eder. Uyarı C: sürücüsü formatlanacaktır ve tüm veriler silinecektir. Bu seçeneği kullanmadan önce tüm veri dosyalarınızı yedeklemeniz önemlidir. Geri yükleme işlemini uygulamadan önce lütfen BIOS ayarlarını kontrol edin. 1. Acer diskten diske kurtarma seçeneğinin etkin olup olmadığını kontrol edin. 2. Ana daki D2D Geri Alma ayarının Etkin olduğundan emin olun. 3. BIOS yardımcı programından çıkın ve değişiklikleri kaydedin. Sistem yeniden önyükleme yapacaktır. Not BIOS uygulamasını açmak için açılış sırasında Acer logosunu görünce <F2> tuşuna basın. Daha fazla bilgi için, bkz. Sisteminizi geri yükleme sayfa 23. Servis Talebi Uluslararası Gezginler Garantisi (ITW) Bilgisayarınız, yolculuklarınız sırasında güvenliğiniz ve kafanızın rahat olması için Uluslararası Gezginler Garantisi (ITW) ile garantilenmiştir. Bilgisayarınızla birlikte bir ITW pasaportu verildi ve bu pasaportta ITW programı ile ilgili bilmek isteyeceğiniz her şey bulunmaktadır. Mevcut yetkili servislerin bir listesi bu kullanışlı kitapçıkta yer alır. Bu pasaportu sonuna kadar okuyun.

60 60 - Sık sorulan sorular Destek merkezlerimizin hizmetlerinden yararlanmak için özellikle yolculuklarınızda ITW pasaportunu yanınızda bulundurun. Faturanızı ITW pasaportunuza tutturun. Yolculuk yaptığınızı ülkede Acer yetkili ITW servis merkezi yoksa dünyadaki diğer merkezlerimizden yardım alabilirsiniz. Lütfen adresini ziyaret edin. Aramadan önce Acer çevrim içi servisi ararken aşağıdaki bilgileri sağlayın ve aradığınızda bilgisayarın başında bulunun. Yardımınızla arama süresini azaltabilir ve daha etkin bir şekilde probleminizi çözebiliriz. Bilgisayarınızdan hata mesajları ya da hata sesleri alıyorsanız ekranda göründüklerinde not edin (hata seslerinin sayısı ve sırasını not alabilirsiniz). Aşağıdaki bilgilerin sağlamanız istenecektir: İsim: Adres: Telefon numarası: Makine ve model tipi: Seri Numarası: Satın alma tarihi:

61 Sık sorula Sık sorulan sorular - 61 Windows 8.1 kullanmakla ilgili yardım ve ipuçları Bu yeni işletim sistemine alışmanın biraz zaman alacağını biliyoruz. Bu nedenle işletim sistemini kullanmaya başlamanıza yardımcı olmak için bazı bilgiler hazırladık. Nasıl Başlat'a gidebilirim? Windows tuşuna basın; masaüstü görev çubuğunda Başlat düğmesini tıklatın; ya da imleci ekranın sağ tarafından içeri doğru çekin ve Başlat düğmesini tıklatın. Başlat düğmesi nerede? Başlat düğmesi, masaüstü görev çubuğunda görünür. Üzerini tıkladığınızda uygulamaları başlatabileceğiniz Başlat'ı açar. Tüm uygulamalarımı nasıl görebilirim? İmleci hareket ettirdiğinizde Başlat düğmesinin altında görünen ok simgesini tıklatın. "Tüm uygulamalar" görünümünü Başlat için varsayılan yapabilir miyim? Evet, aşağıdaki adımları uygulayın: 1. Masaüstüne gidin. 2. Görev çubuğunu sağ tıklatın ve açılan menüden Özellikler'i seçin. 3. Gezinme sekmesinde Başlat'a gittiğimde otomatik olarak Uygulamalar görünümünü göster'i işaretleyin. Düğmeler nelerdir? Düğmeler içerik paylaşma, bilgisayarınızı kapatma veya ayarları değiştirme gibi kullanışlı işlevleri gerçekleştirmenizi sağlar. Düğmelere nasıl ulaşabilirim? İmleci ekranın sağ üst köşesine hareket ettirin.

62 62 - Sık sorulan sorular Doğrudan masaüstünde olacak şekilde açılış yapabilir miyim? Evet, aşağıdaki adımları uygulayın: 1. Masaüstüne gidin. 2. Görev çubuğunu sağ tıklatın ve açılan menüden Özellikler'i seçin. 3. Gezinme sekmesinde Oturum açtığında Başlat yerine masaüstüne git'i işaretleyin. Uygulamalar arasında nasıl atlayabilirim? İmleci, ekranın sol üst köşesine götürün ve atlamak istediğiniz uygulamanın küçük resmini tıklatın. Bilgisayarımı nasıl kapatabilirim? İmleci ekranın sağ üst köşesine hareket ettirin, Ayarlar > Güç'ü tıklatın ve yapmak istediğiniz eylemi seçin. Bildirimleri kapatabilir miyim? Bilgisayarınızı açık bırakırken bildirimler ile rahatsız edilmemek için belirli saatlerde bildirimleri kapatabilirsiniz. 1. İmleci ekranın sağ üst köşesine götürün ve Ayarlar > Bilgisayar ayarlarını değiştir > Arama ve uygulamalar > Bildirimler'i tıklatın. 2. Sessiz saatler kayar kontrolünü Açık duruma getirin ve bildirimlerin başlatılacağı ve durdurulacağı saatleri seçin. Bilgisayarımın kilidini nasıl açabilirim? Boşluk çubuğuna basın ve bilgisayarın kilidini açmak için bir kullanıcı hesabı seçin. Hesabınızda bir parola belirlenmişse devam etmek için parolayı girmeniz gerekecektir. Parolanın doğru olduğundan emin olmak amacıyla girdiğiniz karakterleri görmek için önizleme simgesini tıklatın.

63 Sık sorulan sorular - 63 Kilit ekranı'nı kişiselleştirebilir miyim? Kilit ekranını, farklı bir görüntü ile, görüntü slayt gösterisi çalıştıracak şekilde ya da kişisel gereksinimlerinize uygun hızlı durum ve bildirimleri gösterecek şekilde kişiselleştirebilirsiniz. Arka planı değiştirmek için imleci ekranın sağ üst köşesine götürün ve Ayarlar > Bilgisayar ayarlarını değiştir > PC ve aygıtlar > Kilit ekranı'nı tıklatın. Burada aşağıdakileri yapabilirsiniz: Kilit ekranı için bir arka plan görüntüsü seçebilirsiniz Slayt gösterisini açabilir ya da kapatabilirsiniz Kilit ekranı uygulamalarını seçebilirsiniz. Kilit ekranı slayt gösterisini nasıl ayarlayabilirim? 1. İmleci ekranın sağ üst köşesine götürün ve Ayarlar > Bilgisayar ayarlarını değiştir > PC ve aygıtlar > Kilit ekranı'nı tıklatın. 2. Kayar kontrolü Açık duruma getirin ve bilgisayar pille çalışırken slayt gösterisinin görüntülenip görüntülenmeyeceğini seçin. 3. Klasör ekle'yi tıklatın ve kullanmak istediğiniz klasörü seçin (varsayılan olarak Resimler klasörü açılacaktır). Bu klasörü kullan > Tamam'ı tıklatın. 4. Klasör ekle altında klasörlerin listesini göreceksiniz. Bir klasör adı seçin ve klasörü kilit ekranı slayt gösterisinden kaldırmak için Kaldır'ı tıklatın. 5. Gereksinimlerinize uygun olacak şekilde diğer ayarları değiştirin. Kutucukları nasıl hareket ettirebilirim? Bir kutucuğu sağ tıklatarak seçin. Ardından Başlat üzerinde görüntülenmesini istediğiniz yere sürükleyin. Kutucuğun yeni yerine göre diğer kutucukların yerleri değiştirilir. Kutucukları gruplar halinde düzenleyebilir miyim? Evet, düzenleyebilirsiniz. Bir kutucuğu sağ tıklatarak seçin ve Özelleştir menüsünü açın. Adlandırılmamış grupların üzerinde Gruba ad ver görünür. Gruplara bir ad verebilir ve grubun içindeki kutucukları gereksinimlerinize uygun biçimde düzenleyebilirsiniz.

64 64 - Sık sorulan sorular Kutucukları büyük ya da küçük yapabilir miyim? Özelleştir menüsünü açmak için Başlat'ta herhangi bir yere dokunun, yeniden boyutlandırmak istediğiniz kutucukları tıklatın ve Yeniden boyutlandır'ı tıklatın. Açılan menüden bir boyut seçin. Bir uygulamayı nasıl kapatabilirim? İmleci ekranın üst tarafına götürün. Bir el simgesine dönüştüğünü göreceksiniz, eli tıklatın ve ekranın yarı noktasını geçecek şekilde aşağıya doğru sürükleyin. Ekran çözünürlüğünü değiştirebilir miyim? İmlecinizi ekranın sağ üst köşesine götürün, Ara'yı tıklatın, ekrandaki klavyeyi açmak için metin kutusuna dokunun ve sonuçları görüntülemek için 'Denetim Masası' yazın; Denetim Masası > Ekran Çözünürlüğünü Ayarla'y tıklatın. Alarmı nasıl ayarlayabilirim? Bilgisayarınız bir çalar saat gibi çalışabilir. Alarmlar uygulamasını aramak için 'Alarmlar' yazmaya başlayın. 1. Ekranın sol tarafındaki kayar kontrolleri kullanarak saati ayarlayın. 2. AM ya da PM seçin. 3. Alarmın hangi günler kapanacağını seçin. 4. Bildirimi seçin.

65 Sık sorulan sorular Sağ üst köşede Kaydet simgesini tıklatarak alarmı kaydedin. Sil Kaydet Saat Dakika Not Alarm yalnızca bilgisayarını belirtilen saatte uyanık durumdaysa çalacaktır. Benim uygulamalarım nerede? İmleci ekranın sağ üst köşesine hareket ettirin, Ara'yı tıklatın ve açmak istediğiniz uygulamanın adını yazmaya başlayın. Sonuçlar ekranın sağ tarafında gösterilecektir. Uygulamaların Başlat'ta görüntülenmesini nasıl sağlayabilirim? Eğer Tüm uygulamalar'daysanız ve bir uygulamanın Başlat'ta görüntülenmesini sağlamak istiyorsanız, bir kutucuğu sağ tıklatarak seçin ve Özelleştir menüsünü açın. Ekranın en altında görünen Başlata Tuttur'u tıklatın. Bir kutucuğu Başlangıç'tan nasıl kaldırabilirim? Bir kutucuğu sağ tıklatarak seçin ve Özelleştir menüsünü açın. Kaldırmak istediğiniz kutucuk ya da kutucukları tıklatın, ekranın en altındaki menüde görüntülenen Başla'tan Ayır'ı tıklatın.

66 66 - Sık sorulan sorular Bir uygulamanın, görev çubuğunda görüntülenmesini nasıl sağlayabilirim? Eğer Tüm uygulamalar'daysanız ve bir uygulamanın görev çubuğunda görüntülenmesini sağlamak istiyorsanız, bir kutucuğu sağ tıklatarak seçin ve Özelleştir menüsünü açın. Görev çubuğuna tuttur'u seçin. Uygulamaları nasıl yükleyebilirim? Store'dan Windows Store uygulamalarını indirebilirsiniz. Store'dan uygulama satın almak ve indirmek için bir Microsoft Kimliği'ne sahip olmanız gerekir. Notepad ve Paint gibi uygulamaları bulamıyorum! Bunlar neredeler? İmleci ekranın sağ üst köşesine hareket ettirin, Ara'yı tıklatın ve açılan klavyede açmak istediğiniz uygulamanın adını yazın. Alternatif olarak Tüm uygulamalar'ı açın ve 'Windows Donatıları'na ilerleyerek eski programların listesini görün. Aynı anda birden fazla uygulama kullanabilir miyim? 1. Başlat ekranından bir uygulama açmak için bir kutucuğu tıklatın. 2. Başlat ekranına geri dönün ve işlemi tekrarlayın. 3. Açtığınız son uygulamayı görüntülemek için ekranın sol kenarından sağa çekin. 4. Her iki uygulamayı aynı anda görüntülemek için bir sütun bölücüyü görene kadar ekranın sol kenarından sağa çekin. Aynı anda en fazla üç sütun halinde üç uygulama görüntülenebilir. Önce masaüstü uygulamalarımı görüntüleyebilir miyim? Evet, aşağıdaki adımları uygulayın: 1. Masaüstüne gidin. 2. Görev çubuğunu sağ tıklatın ve açılan menüden Özellikler'i seçin. 3. Gezinme sekmesinde, Kategoriye göre sıralandığında Uygulamalar görünümünde masaüstü uygulamalarını önce listele'yi işaretleyin.

67 Sık sorulan sorular - 67 Microsoft Kimliği (hesap) nedir? Microsoft hesabı, Windows'ta oturum açmak için kullandığınız bir e-posta adresi ve paroladır. Herhangi bir e-posta adresi kullanabilirsiniz. Ancak arkadaşlarınızla iletişim kurmak ve en sık kullandığınız web sitelerinde oturum açmak için kullanmakta olduğunuz e-posta adresini kullanmanız daha iyi olacaktır. Bir Microsoft hesabı ile bilgisayarınızda oturum açtığınızda bilgisayarınızı önem verdiğiniz kişilere, dosyalara ve aygıtlara bağlamış olursunuz. Buna ihtiyacım var mı? Windows 8.1'i kullanmak için bir Microsoft Kimliği'ne ihtiyacınız yoktur. Ancak bir Microsoft Kimliği kullanarak oturum açtığınız farklı makinelerde veri senkronizasyonu yapabilmenize olanak sağladığı için işinizi kolaylaştırır. Nasıl edinebilirim? Eğer zaten Windows 8.1'i yüklediyseniz ve bir Microsoft hesabına kayıt olmadıysanız ya da bir Microsoft hesabınız yoksa ve hesap açmak istiyorsanız, imlecinizi ekranın sağ üst köşesine götürün ve Ayarlar > Bilgisayar ayarlarını değiştir > Hesaplar > Bir Microsoft hesabına bağlan'ı tıklatın ve ekranda verilen talimatları uygulayın. Internet Explorer'a nasıl bir sık kullanılan ekleyebilirim? Internet Explorer 10'da eskiden olduğu gibi sık kullanılanlar bulunmaz. Bunun yerine kısayolları Başlat'a sabitleyebilirsiniz. Sayfa açıldıktan sonra, parmağınızı ekranın alt kenarından yukarı doğru kaydırarak ekranın en altındaki menüyü açın. Başlata Tuttur'u tıklatın. Windows güncelleştirmelerini nasıl kontrol edebilirim? İmleci ekranın sağ üst köşesine götürün ve Ayarlar > Bilgisayar ayarlarını değiştir > Güncelleme ve kurtarma > Windows Update'i tıklatın. Şimdi denetle'yi tıklatın.

68 68 - Sık sorulan sorular Nereden daha fazla bilgi alabilirim? Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki sayfaları ziyaret edin: Windows 8 ve 8.1 öğreticileri: Destek SSS'leri: support.acer.com

69 Sorun giderme Sık sorulan sorular - 69 Bu bölümde, sık karşılaşılan sistem sorunlarıyla nasıl ilgilenebileceğiniz gösterilmektedir. Bir sorun meydana geldiğinde bir teknisyeni aramadan önce bu belgeyi okuyun. Daha ciddi sorunların çözülmesi için bilgisayarın açılması gerekebilir. Bilgisayarı kendiniz açmaya çalışmayın; yardım almak için bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün. Sorun giderme ipuçları Bu bilgisayarda, sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacak ekranda hata mesajı raporlarını gösteren gelişmiş bir tasarım bulunmaktadır. Sistem bir hata mesajı verirse ya da bir hata belirtisi meydana gelirse aşağıdaki "Hata mesajları"na bakın. Sorun çözülemiyorsa bayinizle görüşün. Hata mesajları Eğer bir hata mesajı alırsanız, mesajı not edin ve düzeltici işlemleri yapın. Aşağıdaki tabloda hata mesajları alfabetik sırada ve önerilen giderme işlemleriyle birlikte verilmektedir. Hata mesajları CMOS battery bad CMOS checksum error Disk boot failure Equipment configuration error Hard disk 0 error Hard disk 0 extended type error I/O parity error S IK SORULAN Düzeltici işlem Bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün. Bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün. Bir sistem (açılış yapabilir) diski takın ve <Enter> düğmesine basarak tekrar başlatın. BIOS uygulamasına girmek için <F2> (POST sırasında) basın, ardından BIOS içinde Exit'i seçerek bilgisayarı tekrar başlatın. Bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün. Bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün. Bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün.

70 70 - Sık sorulan sorular Hata mesajları Keyboard error or no keyboard connected Keyboard interface error Memory size mismatch Düzeltici işlem Bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün. Bayinizle ya da yetkili servis merkeziyle görüşün. BIOS uygulamasına girmek için <F2> (POST sırasında) basın, ardından BIOS içinde Exit'i seçerek bilgisayarı tekrar başlatın. Düzeltme işlemlerini uyguladıktan sonra bile sorun yaşamaya devam ederseniz lütfen yardım almak için bayinizle ya da bir yetkili servis merkeziyle görüşün.

71 İnternet ve çevrimiçi güvenlik - 71 İ NTERNET VE ÇEVRIMIÇI GÜVENLIK Internet'teki ilk adımlar Bilgisayarınızın korunması Bilgisayarınızı virüslere ve internetteki saldırılara karşı korumanız son derece önemlidir (bkz. Güvenlik sayfa 75). Bilgisayarınızı ilk kez başlattığınızda kapsamlı bir Internet güvenlik programı kullanmanız önerilir. Bu korumayı Internet'e bağlanmadan önce en kısa sürede etkinleştirmelisiniz. Bir İnternet Servis Sağlayıcısı seçin Artık sadece birkaç basit adımda çok sayıda çeşitli bilgi ve iletişim aracına bağlanılabilmektedir. Birkaç basit adımla, çok geniş bir bilgi ve iletişim araçları koleksiyonuna ulaşabilirsiniz. Bu adımları gerçekleştirmek için ilk yapmanız gerekense bilgisayarınız ile İnternet arasında bağlantıyı sağlayacak olan bir İnternet Servis Sağlayıcısı (İSS) seçmektir. Bölgenizde bulunan Internet Servis Sağlayıcılarını araştırmalı, dostlarınız ve ailenizle deneyimleri hakkında konuşmayı ihmal etmemeli ya da eleştirileri ve tüketici raporlarını gözden geçirmelisiniz. Seçtiğiniz ISS size Internet e nasıl bağlanacağınıza ilişkin talimatlar sağlayacaktır (ek bir yazılıma ya da telefon hattınıza bağlanan özel bir kutuya ihtiyaç duyabilirsiniz). Bağlantı tipleri Bilgisayar modelinize, konumunuza ve iletişim ihtiyaçlarınıza bağlı olarak Internet e bağlantı için birçok yolunuz vardır. Çevirmeli ağ Bazı bilgisayarlarda telefon çevirmeli ağ ( modem ) konektörü vardır. Bu, Internet'e telefon hattı üzerinden bağlanmanıza olanak sağlar. Çevirmeli ağ bağlantısıyla, tek bir telefon hattı üzerinden modem ve telefonu aynı anda kullanamazsınız. Bağlantı hızı düşük olduğundan ve bağlantı süresi genellikle saat başı hesaplandığından, yalnızca sınırlı şekilde Internet i kullanıyorsanız bu tip bir bağlantı tavsiye edilir.

72 72 - İnternet ve çevrimiçi güvenlik DSL (ör. ADSL) DSL (Dijital Abone Hattı), telefon hattı üzerinden gerçekleştirilen daima açık bir bağlantıdır. DSL ve telefon, benzer frekansları kullanmadığından, Internet e bağlı durumdayken telefonunuzu kullanabilirsiniz (paraziti önlemek için her telefon soketinde 'mikro filtre' bulunmalıdır). DSL kullanabilmek için, bir telefon şirketinin merkez ofisinin yakınında bulunmanız gerekir (servis bazı şehir dışı bölgelerde mevcut değildir). Bağlantı hızları bulunduğunuz yere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Öte yandan DSL genel anlamda hızlı ve güvenilir bir Internet bağlantısı sunar. Bağlantı her zaman açık olduğundan, genelde aylık sabit ücretler alınır. Not DSL bağlantısı uygun bir modem gerektirir. Modem genellikle kaydolduğunuzda ISS tarafından verilir. Bu modemlerin çoğu, ağ ve Wi-Fi erişimi sağlayan bir yönlendirici içerir. Kablo Kablo bağlantısı, kablolu televizyon hattının kullanımıyla hızlı ve daima açık Internet hizmeti sunar. Bu servis genelde büyük şehirlerde mevcuttur. Internet e bağlıyken aynı anda telefonunuzu kullanabilir ve kablolu TV nizi izleyebilirsiniz. 3G (WWAN veya "Kablosuz Geniş Alan Ağı") Bir 3G bağlantısı hücresel ağ kullanarak (örneğin cep telefonlarının kullandığı) evden uzakta iken Internet'e bağlanmanıza olanak sağlar. SIM kartın soketi bilgisayarınızda yerleşik olabilir ya da USB modemi veya uygun donanıma sahip bir cep telefonu gerektirebilir. Not Bilgisayarınızda SIM kartı yuvası varsa, uyumlu bir SIM kartı ve cep telefonu sağlayıcı ile sözleşme yapmanız gerekir. 3G özelliğini kullanmadan önce özellikle dolaşım masrafları gibi herhangi bir ilave masraf gerekip gerekmediğini görmek için servis sağlayıcınıza danışın.

73 İnternet ve çevrimiçi güvenlik - 73 Ağ bağlantıları LAN (Yerel Alan Ağı), ortak iletişim hattını ve kaynaklarını paylaşan bir bilgisayar grubudur (örneğin, bir ofis binası veya ev içerisinde). Bir ağ oluşturduğunuzda dosyaları, çevre aygıtlarını (yazıcı gibi) ve Internet bağlantısını paylaşabilirsiniz. Kablolu (Ethernet gibi) veya kablosuz teknolojileri (Wi-Fi veya Bluetooth gibi) kullanarak LAN (yerel alan ağı) oluşturabilirsiniz. Kablosuz ağlar Kablosuz LAN ya da WLAN, kablo kullanmaksızın iki ya da daha fazla bilgisayarı bağlayan kablosuz bir yerel ağ. Bir WiFi ağ oluşturmak kolaydır ve dosyaları, çevre birimi aygıtlarını ve bir Internet bağlantısını paylaşmanıza izin verir. Kablosuz bir ağın avantajları nelerdir? Mobilite Kablosuz LAN sistemleri gerek sizin gerekse evdeki ağınızın diğer kullanıcılarının ağa bağlı olan dosyaları ve aygıtları paylaşmak üzere erişim sağlamasına imkan tanımaktadır. Bu aygıtlara örnek olarak yazıcı ya da tarayıcıyı vermek mümkündür. Ayrıca evinizdeki diğer bilgisayarlarla bir Internet bağlantısını paylaşmanız mümkündür. Yükleme hızı ve basitlik Kablosuz bir LAN sistemini yüklemek hızlı ve basit olabilir. Bunun dışında kablosuz bağlantı ile duvarlarda ve tavanlarda kablo görme zorunluluğu da ortadan kalkar. Kablosuz LAN ın bileşenleri Kablosuz ağınızı evinizde kurmak için aşağıdakilere sahip olmanız gerekmektedir: Ağ erişim noktası (bağlantı yönlendiricisi) Ağ erişim noktaları (bağlantı yönlendiricileri) çevredeki ortama veri akışını sağlayan iki yönlü alıcı vericidir. Ağ erişim noktaları kablolu ve kablosuz ağ arasında bağlantı kurmaktadır. Bağlantı Yönlendiricilerin büyük bir çoğunluğu DSL modeminin içerisinde yer alır ve yüksek hıza sahip bir DSL Internet bağlantısına erişmenizi sağlar.

74 74 - İnternet ve çevrimiçi güvenlik Seçmiş olduğunuz Internet Servis Sağlayıcısı (ISS) normal şartlarda hizmetlerine abone olmanızla birlikte bir modem ya da bağlantı Yönlendiricisi tedarik etmektedir. Detaylı kurulum talimatları için Ağ Erişim Noktası/Bağlantı Yönlendiricisi ile birlikte tedarik edilmiş belgeleri dikkatle okuyun. Ağ kablosu (RJ45) Ağ Kablosu (RJ45 olarak da adlandırılır), ana Bilgisayarı, Erişim Noktası na (Aşağıdaki Resme bakın) bağlamak üzere kullanılır. Bu tip kablolar ayrıca Erişim Noktası na diğer çevre birimlerini bağlamak için de kullanılmaktadır. Kablosuz adaptör Normal olarak bilgisayarınızda dahili bir kablosuz adaptör kurulu durumdadır. Windows taki düğme veya kontroller adaptörü etkinleştirmenize veya devre dışı bırakmanıza olanak sağlar. Çalışan bir ağın görünümü 1. Ağ erişim noktası/bağlantı yönlendiricisi 2. Masaüstü bilgisayar 3. Modem 4. Yazıcı 5. Taşınabilir bilgisayar 6. PDA/Akıllı telefon 7. Ağ kabloları (RJ45) Kablosuz ağ bağlantısının açılması/kapatılması Pek çok bilgisayarda ağ bağlantısını açan ve kapatan bir Wi-Fi düğmesi bulunur. Eğer bilgisayarınızda kablosuz ağ erişimi varsa ancak İletişim düğmesi yoksa, ağ yönetimi seçeneklerinden kablosuz ağı açabilir ve kapatabilir ya da ağ üzerinden nelerin paylaşılacağını kontrol edebilirsiniz. Windows tuşuna ( ) + W tuşuna basın, "Ev Grubu" yazın ve Ev Grubu'nu tıklatın. Uyarı Kablosuz aygıtların uçaklarda kullanılması da yasaklanmıştır. Uçağa binmeden önce tüm aygıtlarınızı kapatın; bu aygıtlar uçağın kullanılmasında tehlikeli olabilir, iletişimi kesebilir ve hatta yasadışı olabilir.

75 İnternet ve çevrimiçi güvenlik - 75 Net Üzerinde Sörf Yapın! İnternet te sörf için İnternet tarayıcısı adı verilen bir programa ihtiyacınız vardır. Internet Explorer, kolay ve güvenli web'de gezinme deneyimi sağlamaktadır. İnternet erişiminiz kurulduktan ve bağlandıktan hemen sonra, Masaüstünde yer Internet Explorer kısayoluna tıklayın ve Internet deneyiminizi yeni bir seviyeye yükseltin. Acer web sitesi Başlangıç için adresindeki web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Acer, sürekli bir kişiselleştirilmiş destek sunmaya önem vermektedir. İhtiyaçlarınıza uygun yardım için Destek bölümümüze göz atın. çevrimiçi aktiviteler ve hizmetler dünyası portalınızdır: en son bilgiler ve dosya ve program indirmeler için bizi düzenli olarak ziyaret edin! Güvenlik Büyük olasılıkla siz de Internet in sunduklarını keşfetmeye can atıyorsunuz. Çevrimiçi güvenliğinizi sağlamak amacıyla Acer, bilgisayarınıza McAfee Internet Security Suite'i önceden yüklemiştir. McAfee Internet Security Suite günümüzün karmaşık tehditlerini engellemek ve alışveriş yaparken, bankacılık hizmetlerinden yararlanırken veya çevrimiçi dolaşırken kimliğinizi korumak amacıyla arka planda sessizce çalışır. McAfee Internet Security Suite çevrimiçi kimlik hırsızlığını önler, casus yazılımları tespit eder ve ortadan kaldırır, virüsleri ve İnternet solucanlarını siler, sizi bilgisayar korsanlarından korur.

Aspire V Hızlı Başlama Kılavuzu

Aspire V Hızlı Başlama Kılavuzu Aspire V3-772 Hızlı Başlama Kılavuzu Ürün kaydı Ürününüzü ilk kez kullanırken, hemen kayıt olmanız önerilir. Böylece aşağıdaki gibi bazı faydalı yerlere erişim sağlayabileceksiniz: Eğitimli bir temsilciden

Detaylı

Aspire E 15 Serisi Kullanım Kılavuzu

Aspire E 15 Serisi Kullanım Kılavuzu Aspire E 15 Serisi Kullanım Kılavuzu 2-2015. Tüm Hakları Saklıdır. Aspire E 15 Serisi Bunları kapsar: Aspire E5-574G / E5-574 / E5-573G / E5-573 / E5-552G / E5-552 / E5-532G / E5-532 / E5-522G / E5-522

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Bir Acer ID ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın!

Bir Acer ID ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın! Kullanım Kılavuzu 2-2014. Tüm Hakları Saklıdır. Aspire V 17 Nitro Bunları kapsar: Aspire VN7-791 Bu değişiklik: 07/2014 Bir Acer ID ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın! Bir Acer ID'ye kayıt olmak

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutluyoruz. Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır.

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır.

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu

MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler,

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı kılavuzunda

Detaylı

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 XPS 12 Servis El Kitabı Bilgisayar Modeli: XPS 12 9250 Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, tabletinizi daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutluyoruz P27! Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kolay kullanım kılavuzu, sisteminizi başlatmak için kullanacağınız bir referans niteliğindedir. Daha detaylı bilgiyi cihaz kutusundan çıkan Device Drivers & Utilities

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

Sorun Giderme Kýlavuzu

Sorun Giderme Kýlavuzu Sorun Giderme Kýlavuzu Kılavuza giriş Sony VAIO bilgisayarınızla sorun yaşıyorsanız, çözümleri bu kitapçıkta sunulmuştur. Bilgisayarınızın kapsamlı Yardım ve Destek Merkezi nde sorun gidermeye yönelik

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Sürücüler. Kullanıcı Kılavuzu

Sürücüler. Kullanıcı Kılavuzu Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler,

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Belge Parça Numarası: 389194 142 Aralık 2005 İçindekiler 1 Setup Yardımcı Programı erişimi 2 Setup Yardımcı Programı nın dili 3 Setup Yardımcı Programı varsayılan değerleri 4Setup

Detaylı

emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu

emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Copyright 2008. Acer Incorporated. Tüm Hakları Saklıdır. emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Orijinal İhraç: 08/2008 Bu şirket bu konunun içeriği ile

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant Kullanıcı Kılavuzu AE6000 Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant a İçindekiler Ürüne Genel Bakış Özellikler 1 Kurulum Kurulum 2 Kablosuz Ağ Yapılandırması Wi-Fi Protected Setup 3 Kablosuz ağ yapılandırma

Detaylı

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler Uyarı Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler 1 2 3 4 24 25 26

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

N150 WiFi Yönlendirici (N150R)

N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Sürücüler. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatılır.

Sürücüler. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatılır. Sürücüler Belge Parça Numarası: 410771-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatılır. İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 Sürücü ışığı 3 Sabit disk sürücüsü Sabit

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

emachines E625 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu

emachines E625 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu emachines E625 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Copyright 2009. Acer Incorporated. Tüm Hakları Saklıdır. emachines E625 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Orijinal İhraç: 02/2009 Bu şirket bu konunun içeriği ile

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

emachines D720/D520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu

emachines D720/D520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu emachines D720/D520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Copyright 2008. Acer Incorporated. Tüm Hakları Saklıdır. emachines D720/D520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Orijinal İhraç: 08/2008 Bu şirket bu konunun

Detaylı

emachines E720/E520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu

emachines E720/E520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu emachines E720/E520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Copyright 2008. Acer Incorporated. Tüm Hakları Saklıdır. emachines E720/E520 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Orijinal İhraç: 08/2008 Bu şirket bu konunun

Detaylı

emachines D620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu

emachines D620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu emachines D620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Copyright 2008. Acer Incorporated. Tüm Hakları Saklıdır. emachines D620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Orijinal İhraç: 09/2008 Bu şirket bu konunun içeriği ile

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Çoklu Ortam. Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam. Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

emachines G620/G420 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu

emachines G620/G420 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu emachines G620/G420 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Copyright 2008. Acer Incorporated. Tüm Hakları Saklıdır. emachines G620/G420 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Orijinal İhraç: 08/2008 Bu şirket bu konunun

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu

Dizüstü Bilgisayar Turu Dizüstü Bilgisayar Turu Belge Bölüm Numarası: 419443-141 Ocak 2007 Bu kılavuzda bilgisayarın donanım özellikleri açıklanmıştır. İçindekiler 1 ler Üstteki bileşenler............................... 1 2 Işıklar.....................................

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı kılavuzunda

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu

Dizüstü Bilgisayar Turu Dizüstü Bilgisayar Turu Belge Bölüm Numarası: 419661-141 Ocak 2007 Bu kılavuzda bilgisayarın donanım özellikleri açıklanmıştır. İçindekiler 1 ler Üstteki bileşenler............................... 1 2 Işıklar.....................................

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

JABRA speak 810. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/speak810

JABRA speak 810. Kullanım Kılavuzu. jabra.com/speak810 JABRA speak 810 Kullanım Kılavuzu jabra.com/speak810 2015 GN Netcom A/S. Tüm hakları saklıdır. Jabra, GN Netcom A/S'nin tescilli markasıdır. Buraya dahil edilmiş olan tüm diğer tescilli markalar ilgili

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı