SISTEM KONTROL KLAVYESI SSC-1000 KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SISTEM KONTROL KLAVYESI SSC-1000 KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 SISTEM KONTROL KLAVYESI SSC-1000 KULLANIM KILAVUZU

2 INDEKS 1. Özel Karakteristikler...Sayfa 6 2. Parçalarin Isimleri ve Fonksiyonlari...ayfa Montaj ve Baglanti...Sayfa Programlama...Sayfa Ariza Durumlari...Sayfa Özellikler...Sayfa 18

3 Eskenar bir üçgen içerisinde asagi bakan ok ile sonlanan yildirim simgesi, bu kitapta cihaz/ürün kasasi içerisinde, kullaniciya elektrik çarpma riski olusturabilecek malzeme bulundugunu ve yeterli büyüklükte yalitimsiz tehlikeli gerilim varligi konusunda uyarmak amaciyla kullanilmistir. Eskenar bir üçgen içerisinde ünlem isareti seklindeki simge, kullaniciya düzenek ile beraber gönderilen basili malzeme içerisinde önemli çalistirma ve bakim (ikmal) talimat ve bilgilerinin var oldugunu anlatmak amaciyla kullanilmistir. UYARI YANGIN YA DA ELEKTRIK ÇARPMASI RISKLERINDEN KORUNMAK IÇIN, BU CIHAZI HIÇBIR ZAMAN YAGMUR YA DA NEME DOGRUDAN MARUZ BIRAKILMAMALIDIR.

4 ÖNEMLI GÜVENLIK TALIMATLARI 1. Talimatlari okuyunuz, Tüm güvenlik ve kullanim talimatlari cihaz çalistirilmadan önce okunmalidir 2. Kullanim kilavuzunuzu muhafaza ediniz, Kullanim kilavuzu ve güvenlik talimatlarini gelecekte de yararlanabilmek için muhafaza ediniz. 3. Temizleme, Temizlemeden önce cihazi bagli oldugu prizden çekiniz. Temizlik için sivi halde bulunan veya püskürtmeli temizlik maddeleri kullanmayiniz. Temizlemek için sadece yumusak nemli bir bez kullaniniz 4. Ekler, Satici ve/veya üretici firmanin izni olmadan cihaza herhangi bir cihaz ve/veya eklenti baglamayiniz. Bu gibi islemler yangin, elektrik çarpmasi veya kisisel yaralanmalara sebep olabilir. 5. Su ve/veya Nem, Cihazi kesinlikle bir su kaynagi yakininda veya islak alanlarda (banyo, yüzme havuzu yani, mutfak, vs.) kullanmayiniz ve su ile temas etmesinden sakininiz. 6. Aksesuarlar, Bu cihazi sabit olmayan bir tasiyiciya, standa veya masaya yerlestirmeyiniz. Yerine uygun konmamasi cihazin düsmesine, çocuk veya yetiskinlerin yaralanmasina ve cihazin ciddi bir sekilde zarar görmesine sebep olabilir. Duvara veya rafa yerlesimlerde üretici/satici firmanin vermis oldugu talimatlara uyunuz ve üretici/satici firmanin önermis oldugu montaj setlerini kullaniniz. 7. Tasima, Bu cihazin seyyar bir araçla tasinmasi durumunda dikkatli tasiyiniz. Ani durmalar, asiri güçlü itme hareketi veya düz olmayan yüzeylerde itilerek tasinmasi cihaz ile tasima aleti arasindaki birlesikligi bozup düsmesine sebep olabilir. 8. Düsük hava akimi, Cihazin bir kabin (raf, dolap vs.) içerisine yerlestirilmesi cihazin güvenli çalismasi için gereken hava akimini yeterince almamasina sebep olacagindan önerilmemektedir. 9. Enerji Kaynaklari, Bu cihaz sadece üzerindeki etikette yer alan enerji kaynagi (gücü) tarafindan beslenmelidir. Eger enerji kaynaginizdan emin degilseniz satici/üretici firma yetkilinizden veya lokal enerji saglayan kurumunuzdan yardim talep ediniz. 10. Cihazin Enerji kablosu üzerine hiç bir sey koymayiniz. Enerji kablosunu insanlarin ayaklarinin takilabilecegi yerlerden uzak tutunuz. 11. Uyarilara Dikkat ediniz, Tüm uyarilar cihazin üzerinde ve kullanim kilavuzu içerisinde yer almaktadir. 12. Servis ve onarim, Kendi kendinize cihazi tamir etmeye kalkismayiniz. Her türlü tamir bakim/onarim islemleri için yetkili servis istasyonuna basvurunuz. 13. Servis hizmetine ihtiyaç duyulmasi durumunda, Cihazi bagli oldugu prizden sökünüz ve asagida verilen talimatlar geregince yetkili servisinizi arayiniz. a. Enerji (güç) kablosu veya fisi zarar gördügünde, b. Eger bir sivi döküldüyse veya cihazin üzerine bir nesne düstü ise, c. Eger cihaz yagmur veya suya maruz kaldiysa,

5 d. Kullanim talimatindaki tüm islemler düzgün ve dogru bir sekilde uygulanmis olmasina ragmen cihaz normal fonksiyonlarini yerine getiremiyorsa. Bu durumda kullanim talimati içerisinde belirtilenler haricinde baska ayarlar yapmaya kalkismayiniz. Yapacaginiz bu tipte ayarlar cihazin daha fazla zarar görmesine sebep olabilir dolayisiyla normal çalisma fonksiyonlarina dönebilmesi için yetkili servis elemanin daha fazla ugrasmasina neden olabilir. e. Eger cihaz düstü ise veya dis kasasi zarar gördüyse, f. Cihaz eger normal performansindan tamamiyle farkli bir sekilde çalisiyorsa ki bu servis hizmeti almaniz gerektigini gösteren bir durumdur. g. Parça degisikligi/çikarilmasi, Parça yenileme ve degistirme gerekliligi dogarsa, servis yetkilisinin üretici firmanin tanimladigi parçayi kullanip kullanmadigindan veya orijinal parçayla ayni karakteristiklerine sahip bir parça ile degistirildiginden emin olunuz. Yetkisiz yedek parçalarin kullanimi elektrik çarpmalarina, yangina, cihazin normal islevini görmemesine veya diger zararlara sebep olabilir.v 14. Güvenlik kontrolü, Bu cihaza uygulanacak olan herhangi bir servis hizmeti veya onarimi neticesinde, yetkili servis elemanina cihazin uygun çalisma kosulunu saglayacak olan güvenlik kontrollerini yapip yapmadigini sorunuz.

6 1. ÖZEL KARAKTERISTIKLER 1) Uzun mesafelerde bile uzaktan kontrol mümkündür 1.2 km. Ye kadar uzun mesafelerden bile RS-485 baglanti ile kontrol mümdür. 2) Tanimli sistemlerin kontrolü mümkündür Samsung Dome Kameralarin (SCC-641P, SCC-643P), Alici ünitelerin (MRX- 1000) ve Matrix Anahtarliyicilarin (MMS-220) kontrol edilebilmesi mümkündür. 3) Birden fazla sayida Samsung Dome Kameralar ile Alici ünitelerin baglanmasi mümkündür 128 adede kadar Samsung Dome Kameralarin ve 32 adede kadar alici ünitelerin baglanilmasi mümkündür. 4) Biden fazla Sistem Kontrol Klavyesinin kontrolü ve kullanilmasi mümkündür Herbiri farkli noktalarda olacak sekilde ve toplamda 8 adede kadar kontrol klavyesinin es zamanli olarak baglanmasi ve kullanilmasi mümkündür. Fakat bu çoklu ünitelerin es zamanli kullanimlari bazen iletisimde çakismalara ve hatali operasyonlara sebep olabilmektedir. 5) Çalistirma kolayligi Sistem kontrol klavyesini aktif olarak durumunu bildirebilmesi için LCD eklenilmistir. Ve ayni zamanda joystick ile kullanim daha da kolay hale gelmistir.

7 2. PARÇALARIN ISIMLERI VE FONKSIYONLARI 1) LCD Kontrol klavyesinin durumunu yansitan ekran 2) 0~9 Kameralarin kullaniminda monitör numarasi, preset ve pattern numaralarini gösterir. 2 den 4 e ve 6 dan 8 e kadar ki numaralar menüde ayar modunda hareket etmek için veya ayar degerini degistirmek için kullanilir. 3) CAM (Kamera) Samsung Dome Kamera veya alici ünitelerin adres sayilarini seçebilmek için ve adreslarin giris kanallarini seçebilmek amaciyla kullanilir. 4) MON (Monitör) Matrix anahtarlayicilarin çikis kanallarini seçmek için kullanilir.

8 5) Joystick Samsung Dome Kameralari veya alici ünitelerin pan/tilt hareketlerinin gerçeklestirilebilmesi için kullanilir. Asagi, yukari, sag, sol hareketleri buradan gerçeklestirilir. 6) CLOSE/OPEN, NEAR/FAR ve TELE/WIDE (Açik/Kapali, Yakin/Uzak ve Dar/Genis) Samsung Dome Kameralarin ve alici ünitelerin iris, fokus, zoom fonksiyonlarinin kontrolü amaciyla kullanilirlar. 7) MENU (Menü) Bu, çesitli tipteki ayarlarin girilmesi veya bu ayarlardan çikilmasi için kullanilan butondur. Ayarlar moduna girdiginizde LED yanar ve buradan çiktiginizda LED söner. 8) PRESET Samsung Dome Kamera veya alici üniteleri için preset lerinin pozisyon ayarlarinin aranmasi için kullanilir. Bu butona basildiginda LED yanar ve çikildigi zaman da LED söner 9) PATTERN Samsung Dome Kamera için ayarlanmis olan patternin yürütülebilmesi amaciyla kullanilir. Pattern mod butonunu seçtiginizde LED yanar ve bu menüden çiktiginizda LED söner 10) SCAN Samsung Dome Kamera için ayarlanmis olan preset lerin birbirini takip edecek sekilde tarayabilmesi amaciyla bu buton kullanilir. Bu mod seçildigi zaman LED yanar ve çikildiginda LED söner. 11) AUTO PAN (Otomatik Pan) Samsung Dome Kameralara veya alici ünitelere bagli olan pan/tilt larin iki noktasi arasinda sürekli hareket edebilmesi amaciyla kullanilir. Auto pan modunu seçtiginiz zaman LED yanar ve menüden çikildiginda LED söner 12) RESET (Ilk Ayarlarina Dön) Herhangi bir alarm olustugunda Alarm Modunu kesmek için kullanilir. Ayrica Matrix anahtarlayiciya baglanmis ise klavye, F1 butonuna basarak alarm listesinin görüntülenmesi saglanabilir bu durumda bu butona basarak ilg ili bu liste silinebilir. 13) AUX1 ~ AUX4 (Harici Çikislar 1-4) Alici ünitelerin harici çikisini kontrol etmek için kullanilir. 14) SEQUENCE (Ardisil Tarama) Matrix anahtarlayicida tanimlanmis olan ardisil tarama eyleminin yerine getirilebilmesi için kullanilir. Ayrica Salvo butonuna basilir ise salvo modunda ardisil tarama eylemini yerine getirir.

9 15) TOUR (Tur) Matrix anahtarlayicida tanimlanmis olan tur programinin yerine getirilebilmesi için kullanilir. 16) SALVO Matrix anahtarlayicida tanimlanmis olan salvo hareketinin yerine getirilebilmesi amaciyla kullanilir. 17) F1 Matrix anahtarlayicida saklanmis olan alarm listesinin görüntülenebilmesi amaciyla kullanilir. 18) HOLD (Dur) Matrix anahtarlayicinin salvo, tur ve ardisil tarama modlarini durdurmak için kullanilir. 19) NEXT (Sonraki) Matrix anahtarlayicinin dur (hold) tarama modu içinde, herhangi bir anda, bir sonraki adima geçebilmesi için kullanilir. 20) BEFORE (Önceki) Matrix anahtarlayicinin dur (hold) tarama modu içinde, herhangi bir anda, bir önceki adimina geçebilmesi için kullanilir. 21) ENTER (Giris) Seçili konuya veya ayarlara girebilmek veya onaylayabilmek için kullanilir.

10 22) DC 9V, 0.6A 9V DC enerji girisi 23) IN-RX-OUT (RX giris ve çikis) RS-485 baglantinin yapisi geregi Samsung Dome Ka meraya baglanacak olan kisim veya bir baska kontrol klavyesi ile baglanacak giris. 24) MATRIX (Matrix anahtarlayici) Matrix anahtarlayicinin RS-485 terminaline baglanacak olan kisim

11 3. MONTAJ VE BAGLANTI 1) RS-485 Kablosunu Baglayiniz Samsung Dome Kameranin veya alici ünitenin RS-485 kablosunu RX out (çikis) terminaline baglayiniz. Diger klavyelerle baglanti için de RS- 485 kablosunu RX in (giris) terminaline baglayiniz. Matrix anahtarlayicinin RS-485 kablosunu da matrix terminaline baglayiniz. RX terminali için, 3 numarali (sari) kablo ucu DATA + ve 5 numarali uçta DATA - dir. Matrix terminali için, 2 numarali uç DATA + ve 3 numarali uç DATA - dir. 2) 9V DC enerji beslemesini veriniz. 4. AYARLAR VE ISLETME

12 1. Ayarlar 1. Baslangiç konumunda olan cihazin Menu butonuna basiniz böylece ayar menüsüne girebilirsiniz. 2. Menu butonuna bastiginizda, LCD üzerinde parolanizi isteyen ifade ile karsilasirsiniz ve ilgili parolayi girdiginiz zaman asil menüye geçebileceksiniz. Ancak herhangi bir parola tanimlanmadiysa direk olarak ana menüye de geçilebilir 3. Ana menüden hangi ayarlari gerçeklestirmek istiyorsaniz seçiniz. Menü seçenekleri arasinda hareket edebilmek için (yukari ok) ve (asagi ok) butonlarini kullaniniz ve seçmek için de enter (giris) butonuna basiniz. Ana menü pozisyonunda Menu butonuna basarsaniz ayar modundan çikarsiniz. 4. Kontrol Ayarlari Ana menü üzerinde controller (kontrol) seçenegini seçerseniz Kontrol klavyesi ile ilgili olabilecek ayarlari yapabilrisiniz.. Menü seçenekleri arasinda hareket edebilmek için (yukari ok) ve (asagi ok) butonlarini kullaniniz ve seçmek için de enter (giris) butonuna basiniz. Bu menüden çikmak isterseniz Menu butonuna basiniz Password (Parola) Ayari - Parola girisi için yan ok ile ilerleyiniz ve enter (giris) basiniz ve 4 haneli bir sayi giriniz. - Parolanin kullanilip kullanilmayacagina dair ise yine için yan ok ile ilerleyiniz ve disable (olmasin) veya enable (olsun) seçeneklerinden birine göre hareket ediniz ve Enter (giris) butonuna basiniz. Bu menüden çikmak istediginizde Menu butonuna basiniz Baud Rate Ayari Istemis oldugunuz iletim hizini yan ok ile Seçiniz ve sonra Enter (giris) butonuna basiniz Kontrol klavyesinin adresini vermek istediginiz zaman yan ok ile adres numarasina gidiniz ve Enter (giris) butonuna basiniz, numarayi giriniz ve tekrar Enter (giris) butonuna basiniz. * 0 : Stand Alone (Tek basina çalisma) 1 : Master (Yönetici) 2 ~ 8 : Slave (Kullanici) * Eger sistemde tek bir cihaz kullanilacak ise 0 a getiriniz. * Eger sistemde birden fazla klavye kullanilacak ise içlerinden

13 birtanesini 1 e digerlerini de 2 ~ 8 arasinda herhangi bir degere getiriniz. * Eger Samsung Web Transmitter veya Dijital Kayit cihazi kullanilacak ise 0 a getiriniz. 5. Camera Set (Kamera Ayarlari) Samsung Dome Kameralarla ilgili kamera ayarlarini yapmak istiyorsaniz yan ok ile ana menüdeki Camera Set (kamera ayari) kismina geliniz ve Enter (giris) e basiniz. Bundan sonra monitör üzerine kamera menüsünün geldigini Göreceksiniz. 6. Matrix Set (Matrix Anahtarlayici Ayarlari) Matrix anahtarlayici ile ilgili herhangi bir ayar yapacaksaniz yan ok ile ana menüden Matrix Set e geliniz ve Enter (giris) butonuna basiniz. Bundan sonra monitöre ilgili menü gelecektir. 7. Preset Set (Preset Ayarlari) Alici ünitenin (veya Samsung Dome Kameranin) preset ayarlarini yapmak için yan ok ile ana menüden Camera Set altindaki Preset Set bölümüne geliniz ve Enter (giris) Butonuna basiniz. Önce yan ok ile preset no ya geliniz Ve Enter (giris) butonuna basiniz, bir numara veriniz ve tekrar Enter (giris) e basiniz. Sonra yan ok ile position set (pozisyon ayari) e geliniz, pan/tilt ve lensin kontrolü için Enter (giris) e basiniz. Eger bu preseti kesmek (silmek) istiyorsaniz yan ok ile Delete (sil) e geliniz ve Enter (giris) e basiniz. Ana menüye dönmek istiyorsanizda Menu butonuna basiniz. 8. Data Güvenligi (Yedeklenmesi) Kamera degisikliklerinde Samsung Dome Kamera için ayarli olan datalarin indirilmesinde kullanilir. Degistirilen kameranin oldugu sekliyle mevcut degerlerini ayarlamak için kullanilir. Bu modu çalistirmak için yan ok ile Camera Set menu içerisindeki Data Back-Up kismina geliniz ve Enter (giris) e basiniz. Ana menüye dönmek isterseniz Menu butonuna basiniz. * Eger bire fazla cihaz bagli ise, data güvenligi islemi sadece adres numarasi 1 olan yani yönetici klavyede gerçeklesecektir Kamerayi baslangiç konumuna getirmek isterseniz, yan ok ile Cam Reset (Kamera Sifirlama) kismina geliniz ve Enter (giris) e basiniz Kameranin ayar bilgilerini indirmek istediginizde

14 yan ok ile Download (indir) a geliniz ve Enter (giris) e basiniz Kameraya indirilmis olan ayar bilgilerini yeniden ayarlamak için yan ok ile Upload (yükle) a geliniz ve Enter (giris) e basiniz. * Eger iletisim hatasi olusursa, ERR hata mesajini alirsiniz. 2. Kameranin Kullanimi 1) Kameranin isletilmesi için önce, LCD üzerinde ilgili kameranin numarasinin düsmesi saglanmalidir bunun için önce kameranin numarasini seçiniz. Kamera seçimi için CAM+Numara+Enter e bastiginiz zaman o kameranin numarasi LCD üzerinde görünür hale gelir. 2) LCD nin 3. satirinda kameranin aktif olarak durumu görüntülenir. Manual olarak görünür ve bu durumda joystick yardimi ile ve lens control (lens kontrol) butonlariyla kamerayi yönetebilmeniz mümkün olur. 3) Auto PAN (Otomatik Pan) Hareketi Kamera menüsünde ayrlanmis olan iki nokta arasinda sürekli olarak hareket edilmesi istenildiginde bu butona basiniz. Bu noktada, AutoPan butonunun isigi LCD üzerinde yanacak ve yine LCD nin 3. satirinda auto pan ibaresi çikacaktir. Eger bu modu sonlandirmak isterseniz tekrar Auto Pan butonuna basiniz. 4) SCAN Hareketi Bu fonksiyon; kameraya atanmis olan birden fazla preset pozisyonu arasinda hareket etmeyi saglar. Manual (manuel) modda Scan butonuna basarsaniz bu islem çalismaya baslar ve ayni zamanda Scan butonu üzerindeki LED aktif hale gelir, LCD üzerinde de scan yazisi görünür. Bu islemi durdurmak isterseniz Scan butonuna tekrar basiniz. 5) Pattern Hareketi Kameranin pattern modu ayarina göre kullanici tarafindan ayarlanmis olan kamera hareketlerini 30sn. Için seyredilmesini saglar. Pattern butonuna manual (manuel) konumunda basiniz, pattern numarasini giriniz ve enter (giris) e bastiginizda pattern hareketi aktif hale gelir. Bu noktada, Pattern butonunun LED i yanar ve LCD üzerinde Pattern [ ] ifadesi görülür. Eger bu hareketi sonlandirmak isterseniz, Pattern butonuna bir kere daha basiniz. 6) Preset Hareketi Kamerada ayarli olan preset pozisyonunu seçmek ve izlemek amaciyla kullanilir. Eger bu fonksiyonu seçmek istiyorsaniz, Preset butonuna basiniz ve istemis oldugunuz pozisyon numarasini giriniz ve Enter (giris) e basiniz. Bu durumda preset butonunun LED i yanar ve Preset [ ] ifadesi LCD de görünür. Islem bittikten sonra Manual Mod a geri döner. 3. Alici Ünite Kullanimi 1) Alici ünitenin kullanimi için ayni sekilde çalistirmak istediginiz kamerayi seçmeniz gerekmektedir. Kamera seçimi için CAM+Numarasi+Enter e

15 basarsaniz, LCD üzerinde ilgili kamera numarasinin yanip söndügünü görürsünüz. (Kamera numarasi alici ünitenin adres sayisidir) 2) LCD nin 3. satirinda kameranin aktif durumu görülür. Ilk önce Manual (manuel) seklinde görülür ve bu durumda joystickve lens kontrol butonlari vasitasiyla lens ve çikan isaretler dogrultusunda kullanim mümkün olur. 3) Preset Hareketi Alici ünitedeki preset pozisyon ayarlarinin seçimi ve izlenilmesi fonksiyonunu içerir. Preset pozisyonunu seçmek istiyorsaniz önce Preset butonuna basiniz uygun numarayi giriniz ve sonra Enter (giris) butonuna basiniz. Bu durumda, Preset butonunun isigi yanacak, Preset [ ] ifadesi LCD üzerinde görünecektir. Bu islemi kesmek istediginizde Preset butonuna tekrar basiniz. 4) AUX power control (harici enerji kontrolü) Alici ünitenin harici enerjisini çalistirmak içindir. AUX1~ AUX4 enerjisini aktif hale gitrimek istiyorsaniz, uygun AUX butonuna basiniz. Bu durumda, LCD nin 4. satirinda ilgili AUX görüntülenecektir. Eger bu islemi sonlandirmak isterseniz tekrar AUX butonuna basiniz. 4. Matrix Anahtarlayici Kullanimi 1) Manual Select (Manuel seçim) Hareketi Bu fonksiyon istemis oldugunuz kamera görüntüsünü istemis oldugunuz monitöre aktarminiza yarar. Monitör seçimi için MON+Numarasi+Enter e ve kamera seçimi için de CAM+Numarasi+Enter e basiniz. Bu durumda matrix anahtarlayicidaki kamera giris kanal numarasi ile kameranin adresinin ayni oldugundan emin olunuz. Seçilmis olan monitör ve kamera numarasi LCD nin ilk satirinda görüntülenecektir. Ve matrix anahtarlayicinin da aktif durumu 2. satirda görüntülenecektir. 2) SEQUENCE SWITCHING (Ardisil Tarama) Hareketi Bu fonksiyon matrix anahtarlayicinin bagli oldugu her bir monitöre kameralari otomatik olarak çevirmeye yarar. Sequence butonuna manual (manuel) modda basarsaniz, monitörlerle ilintili olan kameralarin bilgileri LCD üzerinde görünecektir. Bu durum sequence modunun çalistigini gösterir, eger sequence modu devam ederken HOLD (durdur) butonuna basarsaniz bu otomatik dönüstirme hareketi durur ve LCD üzerinde sequence hol (ardisil tarama durdu) uyarisini görürsünüz. Eger bu durumda Next (sonraki) veya Before (önceki) butonuna basarsaniz mevcut seçtiginiz durumdan bir önceki veya bir sonraki durumunu gösterir hale gelecektir. Eger tekrar otomatik olarak dönüstürmek isterseniz, Sequence butonuna basiniz. Eger Sequence Run (ardisil tarama çalisiyor) modunu manual seçim moduna getirmek isterseniz CAM+Numarasi+Enter e basiniz. 3) Tour (Tur) Hareketi Bu fonksiyon, istemis oldugunuz monitördeki matrix anahtarlayici tur tarama program ayarlarini çikarmak için kullanilir. Önce çikarmak istediginiz monitörü seçiniz ve Tour+Numarasi+Enter e bastiginiz takdirde ilgili olan tur programi otomatik olarak dönüstürülecek ve LCD ekran üzerine Tour [ ] Run (-ilgili numarasi ile birlikte- tur programi çalisiyor) ibaresi gelecektir. Tur programi çalisir halde iken Hold (durdur) a basarsaniz bu otomatik dönüstüme hareketi duracak ve LCD üzerine Tour [ ] Hold (-ilgili numarasi ile birlikte- tur programi durduruldu) ibaresi gelecektir.

16 Eger bu durumda Next (sonraki) veya Before (önceki) butonuna basarsaniz mevcut seçtiginiz durumdan bir önceki veya bir sonraki durumunu gösterir hale gelecektir. Eger tekrar otomatik olarak dönüstürmek isterseniz, Sequence butonuna basiniz. Eger tur modundan maunel moda dönmek isterseniz CAM+Numarasi+Enter e basiniz. 4) Salvo hareketi Bu fonksiyon; matrix anahtarlayicinin salvo programinda belirlenmis olan ilgili monitörlere ilgili kamera görüntülerinin es zamanli olarak atilmasi islemini saglar. Eger monitör salvo grubunu seçmek isterseniz; Salvo+Numarasi+Enter e basiniz. Bu esnada LCD üzerinde Slavo [Numarasi] görünecektir. Ayni durumda Next (sonraki) veya Before(önceki) butonuna basarsaniz, bir önceki veya bir sonraki slavoya otomatik olarak geçersiniz. Tüm salvo numaralari dönüstürülüp, Salvo [numarasi] Run (-ilgili numarasi ile birlikte- salvo çalisiyor) uyarisini alirsiniz. Bu pozisyonda Hold (durdur) a basarsanizbir önceki salvo numarasina gidip orada sabitlenecektir. Manuel seçim moduma geçmek için CAM+Numarasi+Enter e basiniz.

17 5. ARIZA VE HATA LISTESI Belirti Kameranin kontrolü yapilamiyor Matrix anahtarlayicidaki kamera giris kanal sayisi ile kamera tarafindaki numara farkli görünüyor Parolami hatirlayamadigim için Ayarlar menüsüne giremiyorum Onay ve Yönetim Konulari 1. RS-485 hattinin baglantilarini kontrol edin. 2. Kamera adreslerinin düzgün verilip verilmedigini kontrol edin Kamera tarafindaki adres numarasini ayarlayiniz ve matrix anahtarlayicidaki giris kanal numarasi ile ayni oldugundan emin olunuz. RESET butonuna basip, enerjiyi kesip tekrar verir seniz, cihaz bu uygulamanin disina çikar ve böylece Siz de ayarlar mensüne girebilirsiniz. * Bu açiklamada yeralan içerik ve ifadeler, ürüne yapilabilecek operasyonel foksiyon degisiklikleri sebebiyle degistirilebilir.

18 6. ÖZELLIKLER BASLIKLAR ÖZELIKLER Iletisim Arabirim Tipi RS-485 Portu Konnektör Tipi Modüler Tip x2, D-SUB x 1 Baud Rate * * * bps Görüntüleme LCD 20 x 4 çizgi LED MENU, PRESET, PATTERN, SCAN, AUTO PAN, RESET Tarama Video Seçimi SEQUENCE, TOUR, SALVO Ve Pan/Tilt ve Pan left/right (sag/sol) Lens Kontrol Kontrolü Tilt up/down (asagi/yukari) Iris open/close (açik/kapali) Fokus far/near (uzak/yakin) Zoom tele/wide (genis/dar) Preset, Auto pan, Scan, Pattern Harici AUX1, AUX2, AUX3, AUX4 Cihaz Kontrolü Enerji Kaynagi 9V DC, 600mA Ölçüleri 315 x 205 x 65 Agirligi 1.1 kg. (paketleme hariç) RS -485 Konnektör D-SUB Konnektör 3 Numarali Uç (Sari) : DATA + 5 Numarali Uç (Kirmizi) : DATA - 2 Numarali Uç : DATA +, 3 Numarali Uç : DATA -

19 IMALATÇI FIRMA BILGILERI: Samsung Electronics Co., Ltd. 416, Maetan-3Dong, Paldal Gu, Suwon City, Kyungki-Do, Korea Tel: , 5578 Fax: UYGUNLUK DEGERLENDIRME KURULUSU: Samsung Electronics Co., Ltd. EMC Testing Laboratory 416 Maetan 3 Dong, Paldal-Ku, Suwon City, Kyungki-Do, Korea Tel: Fax: ITHALATÇI FIRMA BILGILERI: l Tel : (021 ) Faks : (021 ) www. Cihazin kullanim ömrü 7 (yedi) yildir.

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI

Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. KONTROL KOMUTLARI Speed dome kameralarda Otomatik fonksiyonları kullanabilmek için; Kameranın protokol bilgisi önemlidir. Speed Dome Kamerayı D-MAX protokolünde kullanıyorsanız. 3.PRESET İŞLEMLERİ KONTROL KOMUTLARI A. Preset

Detaylı

RENKLI EKRAN MONITÖR. Model : 21 Tüm modeller Model : 15 Tüm modeller. Kullanim Kilavuzu

RENKLI EKRAN MONITÖR. Model : 21 Tüm modeller Model : 15 Tüm modeller. Kullanim Kilavuzu RENKLI EKRAN MONITÖR Model : 21 Tüm modeller Model : 15 Tüm modeller Kullanim Kilavuzu IÇINDEKILER Sayfa - ÖNEMLI GÜVENLIK TEDBIRLERI 2-5 - Genel 2-5 - Ön Panel Parçalari ve Kontrolleri 5 SMC-210F, SMC-150F

Detaylı

Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi

Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu IRIS+ FOCUS+ ZOOM+ IRIS- FOCUS- ZOOM- EXIT PRESET AUTO PRE VIEW F1/ON F2/OFF FUN ACK Kurulum ve kullanımdan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz.

Detaylı

Verilen Aksesuarlar.

Verilen Aksesuarlar. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

220X POWER ZOOM KAMERA SCC-C4201(P),C4203(P),C4301(P),C4303(P) SCC-C4201,C4203,C4301,C4303 KULLANIM KILAVUZU

220X POWER ZOOM KAMERA SCC-C4201(P),C4203(P),C4301(P),C4303(P) SCC-C4201,C4203,C4301,C4303 KULLANIM KILAVUZU 220X POWER ZOOM KAMERA SCC-C4201(P),C4203(P),C4301(P),C4303(P) SCC-C4201,C4203,C4301,C4303 KULLANIM KILAVUZU Eskenar bir üçgen içerisinde asagi bakan ok ile sonlanan yildirim simgesi, bu kitapta cihaz/ürün

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Önlemler. Güvenlik İpuçları.

Önlemler. Güvenlik İpuçları. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KĐTABI ACS Z SERĐSĐ ĐÇĐNDEKĐLER. 3 Kg - 6 Kg 15 Kg - 30 Kg

Elektronik Terazi KULLANMA KĐTABI ACS Z SERĐSĐ ĐÇĐNDEKĐLER. 3 Kg - 6 Kg 15 Kg - 30 Kg ĐÇĐNDEKĐLER Elektronik Terazi KULLANMA KĐTABI ACS Z SERĐSĐ Özellikler Tuş Takımı Çalıştırma - Cihazı açma kapama - Alarm ayarları - Tartım Fonksiyonu - Sayıcı Fonksiyonu - Yüzdeleme Fonksiyonu Hata Mesajları

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-i5243 Tanım IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlamaya yarayan cihazlardır. Bu sayede ADSL,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kablosuz arama sistemi ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanım öncesi lütfen kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz, yönergeleri takip ediniz. Özellikler ve

Detaylı

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Yeşil RS485 A (

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU PDC-1200A. Sistem Kontrol Klavyesi. Versiyon 1.0. Kullanım Klavuzu Hakkında

KULLANIM KLAVUZU PDC-1200A. Sistem Kontrol Klavyesi. Versiyon 1.0. Kullanım Klavuzu Hakkında KULLANIM KLAVUZU Sistem Kontrol Klavyesi Versiyon 1.0 PDC-1200A Kullanım Klavuzu Hakkında Kuruluma başlamadan önce kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İçindekiler 1. GENEL BAKIŞ... Hata! Yer işareti

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL FPR100 PARMAK İZİ OKUYUCU BİOS Limited Şirketi M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL www.bios.com.tr FPR100_KK_ V1.0.1 (1) 21.03.17 İÇİNDEKİLER 1 GENEL... 3 2 KURULUM... 4 2.1 MONTAJ

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

Speed Dome Kamera & DVR Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu

Speed Dome Kamera & DVR Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Speed Dome Kamera & DVR Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Kurulum ve kullanımdan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz. Içerik I. Performans Açıklamaları-----------------------------------------------------------------2

Detaylı

ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu

ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu 1.0 Giriş AC-3200 cihazı, maliyet odaklı tasarlanmış yüksek entegreli Seri den ZigBee ye kablosuz çevirici adaptördür. Dahili ZigBee teknolojisi

Detaylı

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU ALP 44 L ÖLÇÜ VE KONTROL CİHAZI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK ÖZELLİKLER... 1 2. BAĞLANTILAR... 2 3. ÖN PANEL TANIMLARI. 3 4. CİHAZIN PROGRAMLANMASI. 4 4.1. Skala Değerinin Girilmesi (S_Lo /

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Turuncu RS485

Detaylı

D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU D89/90 SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Turuncu RS485

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1 D53R Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Cihazın Verileri... 3 1.1. Cihazın Genel Özellikleri... 3 1.2. Teknik Veriler... 3 2. Montaj... 3 3. Kullanım... 7 3.1. Buton ve Sesli Işıklı İkaz Fonksiyonları...

Detaylı

Önlemler. Güvenlik İpuçları.

Önlemler. Güvenlik İpuçları. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

MODELLER B8220, B8520

MODELLER B8220, B8520 IR Bullet IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER B8220, B8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MEGAPİKSEL IP KAMERA TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-2201IP-D, BLW-2201IP-DV, BLW-2202IP, BLW-2203IP-V, BLW-2204IP-V, BLW-2205IP, BLW-2206IP-B UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

UZAKTAN KUMANDA TANITILMASI

UZAKTAN KUMANDA TANITILMASI UZAKTAN KUMANDA TANITILMASI [201] 1.Uz.kumandanın A butonuna basılı tut. [217] 17.Uz.kumandanın A butonuna basılı tut. [202] 2.Uz.kumandanın A butonuna basılı tut. [218] 18.Uz.kumandanın A butonuna basılı

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU

SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU SOĞUTMALI ÇALKALAMALI İNKÜBATÖR MODEL: H200SH KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel : (0212) 549 94 96 Fax : (0212)

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Kamera RF CARD Kart Okutma Penceresi 182 mm Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

SMT-W WiFi Dect Telefon. Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

SMT-W WiFi Dect Telefon. Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-W 5100 WiFi Dect Telefon Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu TELİF HAKKI Bu kılavuz SAMSUNG Electronics Co., Ltd. nin mülküdür ve telif hakkı ile korunmaktadır.. Burada yer alan bilgiler hiçbir ticari

Detaylı

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU

PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR KULLANMA KILAVUZU PID KONTROLLÜ STERİLİZATÖR MODELLER: G11320SD / G11420SD G11520SD / G11540SD KULLANMA KILAVUZU Fabrika Adres : İkitelli Organize San. Bölgesi İPKAS San Sitesi 10/A Blok No: 7 / 9 İkitelli / İstanbul Tel

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

D53R. Montaj ve Kullanma Kılavuzu.

D53R. Montaj ve Kullanma Kılavuzu. D53R Montaj ve Kullanma Kılavuzu İçindekiler : 1. Cihazın Verileri 1.1 Cihazın Genel Özellikleri 1.2 Teknik Veriler 2. Montaj 3. Kullanım 3.1 Buton ve Sesli - Işıklı İkaz Fonksiyonları 3.2 Tanımlama ve

Detaylı

CKB423-A55 KULLANIM KILAVUZU

CKB423-A55 KULLANIM KILAVUZU CKB423-A55 IR Kamera KULLANIM KILAVUZU 1 2 CKB423-A55 IR Kamera KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr ANKARA

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002

USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002 USB Şarj Girişi ile Bluetooth Ses Alıcısı Kılavuz 50002 LÜTFEN BU ÜRÜNÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE BU TALİMAT ELKİTABINI OKUYUN VE İLERİDE BAŞVURMAK İÇİN BU KİTAPÇIĞI SAKLAYIN. ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Bu cihazı

Detaylı

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VPON VİLLA SİSTEMİ BAĞLANTI DİYAGRAMI KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KANAL 1 KANAL 2 KONNEKTÖR KABLO UÇLARI BEYAZ - VİDEO SARI - +12 V MAVİ - VİDEO GND KIRMIZI

Detaylı

TT - SC6V Video Modülü

TT - SC6V Video Modülü Kullanım Kılavuzu TT - SC6V Video Modülü Ortak Video Hafızası Merdiven Işık Kontrolü Yükseltilebilir Kamera Sayısı SC6V modülü DT sistemler için tasarlanmış video paylaşım, ışık kontrolü ve ekstra kamera

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1 Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Markalı alarm sisteminiz hakkında bilinmesi ve uygulanması gereken Teknik bilgiler asağıda sıralanmıstır. Sistem Kullanıcıları için uyarılar Alarm sisteminizin

Detaylı

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ

Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ Elektronik Terazi KULLANMA KİTABI JCS A SERİSİ 3 Kg - 6 Kg - 15 Kg - 30 Kg DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Oto Sanayi Sitesi, Menderes cad. No : 19 4. Levent / İstanbul Tel : 0212-283 37 15

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K-390 KULLANIM KILAVUZU 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu Okuyunuz. Tanıtım Monitör, 3.9 inch olarak tasarlandı. Yüksek görüntü kalitesini 800x480 piksel çözünürlüğüyle

Detaylı

POWERWAVE 64 ZONE KABLOSUZ ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KLAVUZU

POWERWAVE 64 ZONE KABLOSUZ ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KLAVUZU POWERWAVE 64 ZONE KABLOSUZ ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KLAVUZU Version 1.11 ve yukarısı için P=Program tuşu, E=Enter tuşuna basınız demektir. Master Şifre=123, Mühendislik Şifresi=000000 dır. * Program 123

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc.

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc. IP55 Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Tel. +886 2 2918 0169, Fax +886 2 2915 2389 4/F, No.12, Alley 6, Lane 45, Pao Shin Road Hsintein City, Taipei, Taiwan.

Detaylı

SİSTEM KLAVYESİ (SSC- 2000P/SSC-2000(P)

SİSTEM KLAVYESİ (SSC- 2000P/SSC-2000(P) SİSTEM KLAVYESİ (SSC- 2000P/SSC-2000(P) DİKKAT: DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ, AÇMAYIN ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAPAĞINI (VEYA ARKA KISMINI) AÇMAYIN. İÇİNDE KULLANICI TARAFINDAN KULLANILABİLECEK

Detaylı

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-i3100 Tanım IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlamaya yarayan cihazlardır. Bu sayede ADSL,

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

İÇERİK. 1. Giriş. * Özellikler * Ürünler ve Aksesuarlar. 2. Kurulum

İÇERİK. 1. Giriş. * Özellikler * Ürünler ve Aksesuarlar. 2. Kurulum İÇERİK 1. Giriş * Özellikler * Ürünler ve Aksesuarlar 2. Kurulum * Başlangıç Pozisyonu Kontrolü * DIP Switch Ayarları * Duvar Montaj Ayağı Kurulumu * Tavan Montaj Ayağı Kurulumu * Kablolama 3. Çalışma

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda RM-LVR1 Bu el kitabı üniteye ait Kullanma Kılavuzu için bir tamamlayıcı niteliğindedir. Bazı eklenen veya değiştirilen işlevleri tanıtır ve çalışmalarını açıklar. Ayrıca bu

Detaylı

Test Monitörü CAM123-025 KULLANIM KILAVUZU

Test Monitörü CAM123-025 KULLANIM KILAVUZU CAM123-025 Test Monitörü KULLANIM KILAVUZU 1 2 CAM123-025 Test Monitörü KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma sıcaklığı için kullanım kılavuzuna başvurun.

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın SBA3005/00. Kullanım kılavuzu

Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın  SBA3005/00. Kullanım kılavuzu Adresinde ürününüzü kaydedin ve destek alın www.philips.com/welcome SBA3005/00 Kullanım kılavuzu 1 Önemli Güvenlik Önemli Güvenlik Talimatları Tüm uyarıları dikkate alın. Tüm talimatları izleyin.

Detaylı

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU HT 350 kablolu dijital oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Mavi ışıklı, LCD ekranlı 95 Kablosuz, 4 kablolu zonlu 6 grup telefon aramalı 10 saniye ses kayıtlı Uzaktan dinleme ve ayarlama fonksiyonu Detektörler için öğrenme

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

AKÜ REDRESÖR GRUBU KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ REDRESÖR GRUBU KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ REDRESÖR GRUBU KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM CİHAZLARI KABLOSUZ ALICI MODÜLÜ MARKA: MODEL: AMC MIX 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114, 34384

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. NORDMENDE LE82N8HM İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü satın

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m Kullanma Kılavuzu DS-55101 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 130 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

CAZ123-2D KONTROL KLAVYESİ

CAZ123-2D KONTROL KLAVYESİ www.karel.com.tr www.karel.com.tr CAZ123-2D KONTROL KLAVYESİ KULLANIM KILAVUZU 1 2 CAZ123-2D KONTROL KLAVVYESİ KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı