(Resmi Gazete ile yayımı: Sayı: 23873)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(Resmi Gazete ile yayımı: 11.11.1999 Sayı: 23873)"

Transkript

1 -237- ULUSLARARASI TELEKOMÜNİKASYON BİRLİĞİ KURULUŞ YASASI VE SÖZLEŞMESİ İLE BUNLARA İLİŞKİN NİHAÎ KARARLAR, TAVSİYE BAŞLIKLI BELGE VE İHTİYARÎ PROTOKOLÜN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞU HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: Sayı: 23873) Kanun No Kabul Tarihi MADDE Aralık 1992 tarihleri arasında Cenevre'de yapılan Ek Tam Yetkili Temsilciler Konferansmda ülkemiz adma ilişik ihtirazi kayıtlarla imzalanan, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Kuruluş Yasası ve Sözleşmesinin, anılan düzenlemelerle ilgili uyuşmazlıklarm zarurî çözümüne ilişkin İhtiyarî Protokolün ve ITU Kuruluş Yasası ve Sözleşmesine dair "Nihaî Kararlar" ile söz konusu Yasa ve Sözleşmenin yürürlüğe girişi ve belgelerin gönderilmesi hakkında "Tavsiye" başlıklı belgenin onaylanması uygun bulunmuştur. MADDE 2. - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

2 -238- ULUSLARARASI TELEKOMÜNİKASYON BİRLİĞİ EK TAM YETKİLİ TEMSİLCİLER KONFERANSI NİHAİ BELGELERİ (Cenevre 1992) KURULUŞ YASASI VE SÖZLEŞMESİ PROTOKOL NİHAİ KARARLAR TAVSİYE Tercüme : TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş, Uluslararası Telekomünikasyon Kuruluşlan Şubesi Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 704)

3 -239- ULUSLARARASI TELEKOMÜNİKASYON BİRLİĞİ KURULUŞ YASASI

4 ULUSLARARASI TELEKOMÜNİKASYON BİRLÎSl KURULUŞ YASASI Giriş Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin temel belgesi olan bu Kuruluş Yasası'na ve bunu tamamlayan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Sözleşmesi'ne (bundan böyle "Sözleşme" olarak anılacaktır) Taraf Devletler,her ülkenin kendi telekomünikasyon hizmetlerini düzenleme hususundaki egemenlik hakkını tümüyle tanıyarak ve bütün ülkelerin sosyal ve ekonomik kalkınması ile barışın korunmasında telekomünikasyonun artan önemini gözönünde bulundurarak, etkin telekomünikasyon hizmetleri aracılığıyla toplumlar arasında barışa yönelik ilişkileri, uluslararası işbirliğini, ekonomik ve sosyal kalkınmayı kolaylaştırmak amacıyla aşağıdaki hususlarda anlaşmaya varmışlardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 704)

5 -241- BÖLÜM I Temel Hükümler MADDE 1 Birliğin Amaçları 1. Birliğin amaçları şunlardır: a) her türlü telekomünikasyon hizmetlerinin geliştirilmesi ve akılcı bir şekilde kullanımı için, Birliğin bütün üyeleri arasında uluslararası işbirliğini yaymak ve devam ettirmek; b) kalkınmakta olan bütün ülkeleri telekomünikasyon alanında desteklemek ve teknik yardımda bulunmak; uygulamada gerekli maddi ve mali kaynakların harekete geçirilmesini teşvik etmek; c) telekomünikasyon servislerinin verimini artırmak, bunlardan daha çok yararlanmak,kamu tarafından kullanılmalarını olabildiğince genelleştirmek amacıyla teknik imkanların gelişmesini ve en iyi biçimde işletilmelerini desteklemek; d) yeni telekomünikasyon teknolojilerinin yararlarını yeryüzündeki tüm yerleşim yerlerine ulaştırılmasını teşvik etmek; e) telekomünikasyon servislerinin barışçı ilişkileri. kolaylaştırmak amacıyla kullanımını desteklemek ; f) Üye ülkelerin bu amaca yönelik çabalarını birleştirmek; g) telekomünikasyonla ilgili diğer dünya ve bölgesel hükümetlerarası kuruluşlar ve özel kuruluşlarla işbirliği yaparak, küresel enformasyon ekonomisi ve toplumunda telekomünikasyon meselelerine daha geniş bir yaklaşımın benimsenmesini uluslararası düzeyde teşvik etmek; 2. Bunların gerçekleşmesi için Birlik,özellikle; a) farklı ülkelerin radyo istasyonlarının birbirlerine karışım yapmalarını önlemek amacıyla jeostasyoner uydu yörüngesine ilişkin uydu posizyonu ve radyo frekans tahsislerinin kaydını, radyo frekans tahsisi ve radyo spektrum frekans bandlarının verilmesini gerçekleştirir;

6 -242- b) Radyokomünikasyon servisleri için jeostasyoner uydu yörüngelerinin ve radyofrekans spektrumu kullanımının artırılması ve farklı ülkelerin radyo istasyonları arasındaki zararlı karışımların azaltılması konusundaki çabaları koordine eder; c) tatminkar bir servis kalitesiyle telekomünikasyon hizmetlerinin dünya çapında standartlaştırılmasını kolaylaştırır; d) Birleşmiş Milletlerin ilgili programlarına katılmak ve kendi öz kaynaklarını uygun olduğu ölçüde kullanması dahil, her türlü yoldan kalkınmakta olan ülkelere teknik yardım temini. ve bu ülkelerdeki telekomünikasyon teçhizatları ve şebekelerinin kurulması, geliştirilmesi ve daha iyi bir hale getirilmesini sağlamak amacıyla uluslararası işbirliğini teşvik eder; e) telekomünikasyon araçlarının,özellikle uzay tekniğinin sağladığı imkanların daha iyi kullanılması amacıyla, ahenkli bir şekilde geliştirilmesini sağlamak için gösterilen çabaları koordine eder; f) telekomünikasyonun mali yönden bağımsız ve sağlam bir şekilde idaresinin gerektiği dikkate alınarak, iyi nitelikte bir servis ile bağdaşabilecek şekilde, mümkün olduğunca tarifelerin düşük seviyede tutulması için üyeler arasında işbirliğini teşvik eder; g) telekomünikasyon servislerinin işbirliği sayesinde insan hayatının güvenliğini sağlamaya yarayacak tedbirlerin alınmasını teşvik eder; h) incelemeler yapar, tüzükler meydana getirir, kararları onaylar, tavsiye ve görüşleri formüle eder, telekomünikasyonla ilgili bilgileri derler ve yayınlar; ı) uluslararası finansman ve kalkınma kuruluşlarıyla birlikte, ülkelerde en ücra bölgelere, diğerleri arasında, telekomünikasyon hizmetlerinin götürülmesi amacındaki sosyal projelerin gerçekleştirilmesine yönelik tercihli ve elverişli kredi imkanlarının yaratılmasına çaba gösterir

7 -243- MADDE 2 Biliğin Kuruluşu 20 Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, Birliğe genel katılma tarzındaki keyfiyet ve evrensellik ilkesi gözönünde bulundurularak aşağıda açıklanan ülkelerden kurulmuştur: 21 a) Bu Kuruluş Yasası ve Sözleşmenin yürürlüğe girmesinden önce herhangi bir Uluslararası Telekomünikasyon Sözleşmesine taraf sıfatıyla Birlik Üyesi olan her ülke; 22 b) Bu Kuruluş Yasasının 53. Maddesine göre, Kuruluş Yasası ve Sözleşme'ye katılan ve Birleşmiş Millet ler üyesi olan diğer ülkeler; 23 c) Bu Kuruluş Yasasının 53. Maddesi hükümlerine uygun olarak Birlik Üyesi olmak isteyen ve talebi Birlik Üyelerinin üçte ikisi tarafından onaylanan, kabul edildikten sonra, Kuruluş Yasası ve Sözleşmeye katılan ve Birleşmiş Milletler üyesi olmayan diğer ülkeler, şayet böyle bir Üyelik isteği, iki Tam Yetkili Temsilciler Konferansı arasındaki dönem içerisinde yapılırsa, Genel Sekreter, Birlik üyeleri ile görüşür, herhangi bir üye görüşüne başvurulduğu tarihten itibaren dört aylık bir süre içerisinde cevap vermediği takdirde çekimser kalmış sayılır. MADDE 3 Üyelerin Hak ve Yükümlülükleri Birlik Üyeleri bu Kuruluş Yasası ve Sözleşme ile verilen haklara sahip ve yükümlülüklere tabi olacaktır Üyelerin, Birliğin konferans, toplantı ve görüşmelerine iştiraklerine ilişkin hakları şunlardır: 26 a) her Üye konferanslara katılma hakkına sahip olup Konseye seçilebilir ve Birlikte görev almak veya Radyo Tüzük Kurulu üyesi olarak seçilmek üzere aday gösterebilir; 27 b) bu Kuruluş Yasası'nın 169 ve 210 numaralı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, aynı şekilde her üye, Tam Yetkili Temsilciler Konferanslarında, dünya konferanslarında Etüd Gruplarının toplantılarında ve eğer, Konsey Üyesi ise bu Konseyin bütün toplantılarında bir oy hakkına sahiptir. Bölgesel Konferanslarda ise, sadece ilgili bölge üyelerinin oy hakkı vardır.

8 c) bu Kuruluş Yasası'nın 169 ve 210 numaralı hükümlerine bağlı kalmak kaydıyla, aynı şekilde her üye yazışma yoluyla yapılan her görüş alışverişinde bir oy hakkına sahiptir. Bölgesel konferanslarla ilgili görüş alışverişleri sözkonusu ise, sadece ilgili bölge üyelerinin oy hakkı vardır. MADDE 4 Birlik Belgeleri Birlik belgeleri şunlardır: - Uluslararası Telekommünikasyon Birliği Kuruluş Yasası Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Sözleşme 'si idari Tüzükler Sözleşme hükümleriyle tamamlanan bu Kuruluş Yasası Birliğin temel belgesidir Kuruluş Yasası ve Sözleşme hükümleri, telekomünikasyondan yararlanmayı düzenleyen ve tüm Üyeler için bağlayıcı olan ve aşağıda belirtilen idari Tüzüklerle daha da bütünleşmiştir. - Uluslararası Telekomünikasyon Tüzüğü - Radyo Tüzüğü Bu Kuruluş Yasası, Sözleşme yada idari Tüzüklerin hükümleri arasında çelişki sözkonusu olduğunda Kuruluş Yasası geçerlidir. Sözleşme ile idari Tüzüklerin bir hükümleri arasında çelişki olması halinde Sözleşme geçerlidir. MADDE 5 Tanımlar 33 Metinde aksi belirtilmedikçe : 34 a) Bu Kuruluş Yasası'nın Ek'inde tanımlanan ve Kuruluş Yasası'nda kullanılan terimler bu Ek'te belirtilen anlamı taşırlar. 35 b) Sözleşme'nin Ek'inde tanımlanan ve bu Sözleşmede kullanılan terimler - bu Kuruluş Yasası Ek'inde belirtilenlerin dışındakiler - bu Ekte belirtilen anlamı taşırlar.

9 c) idari Tüzüklerde belirtilen diğer terimler,bu Tüzüklerde belirtilen anlamları taşırlar. MADDE 6 Birlik Belgelerinin Uygulanması Üyeler, bu Kuruluş Yasası' nın 48. Maddesi hükümlerine göre, zorunlu olmayan servisler hariç, diğer ülkelerin radyokomünikasyon servislerinde bozucu karışımlara neden olabilecek, uluslararası servisler ile ilgili kurulan veya işletilen bütün telekomünikasyon istasyon ve işyerlerinde bu Kuruluş Yasası ve Sözleşme ve îdari Tüzüklerin hükümlerine uymakla sorumludur Bundan başka,üyeler, diğer ülkelerin radyokomünikasyon servislerinde bozucu karışımlara yol açabilecek istasyonları işleten veya uluslararası servisleri sağlayan ve telekomünikasyon tesislerini kurmak ve işletmek için kendilerince izin verilen işletmeler tarafından bu Kuruluş Yasası, Sözleşme ve îdari Tüzüklere ait hükümlerin gözetilmesini sağlamak maksadıyla, gerekli tedbirleri almak zorundadır. MADDE 7 Birliğin Yapısı 39 Birlik şunlardan oluşur: 40 a) Birliğin en üst organı olan Tam Yetkili Temsilciler Konferansı; 41 b) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı adına görev yapan Konsey; 42 c) Uluslararası telekomünikasyon hizmetleri dünya konferansları; 43,,. d) Dünya ve bölgesel radyokomünikasyon konferanslarını, radyokomünikasyon kurul toplantılarını ve Radyo Tüzük Kurulu'nu içeren Radyokomünikasyon Sektörü; 44 e), dünya telekomünikasyon standart konferanslarını içeren Telekomünikasyon Standart Sektörü;

10 f) dünya ve bölgesel telekomünikasyon geliştirme konferanslarını içeren Telekomünikasyon Geliştirme Sektörü; 46 g) Genel Sekreterlik; MADDE 8 Tam Yetkili Temsilciler Konferansı Tam Yetkili Temsilciler Konferansı, Üyeleri temsil eden heyetlerden meydana gelir. Her dört yılda bir toplanır Tam Yetkili Temsilciler Konferansı: 49 a) Kuruluş Yasası'nm 1. Madde'sinde belirtilen amaçlara ulaşılması için Birliğin takip etmek zorunda olduğu genel politikaları belirler; 50 b) bir önceki Tam Yetkili Temsilciler Konferansından sonra, Birliğin faaliyetleri, tavsiye edilen stratejik politika ve planlama konusundaki Konsey raporlarının incelenmesinden sonra uygun gördüğü tüm kararları alır; 51 c) gelecek Tam Yetkili Temsilciler Konferansı'nakadar olan ( süre için, bu dönemdeki Birlik faaliyetleri ile ilgili tüm hususları inceledikten sonra Birlik bütçesinin esaslarını ve yukarda 50 no.lu hükümde bahsedilen raporlarda alınmış kararlar ışığında, Birlik giderlerin tavanını belirler; 52 d) Birlik alınacak personel ile ilgili genel talimatları verir ve lüzumu halinde bütün Birlik personelinin esas maaş ve maaş skalalarını, harcırah ve tazminat sistemini saptar; 53 e) Birlik hesaplarını inceler ve uygun görürse bunları kesin olarak onaylar; 54 f) Konseyde görev yapacak Birlik Üyelerini seçer; 55 g) Birliğin seçimle tayin edilen görevlileri olan, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Sektörlerin Büro Direktörlerini seçer;

11 h) Radyo Tüzük Kurulu Üyelerini seçer; 57 i) bu Kuruluş Yasası'nın 55 ' inci Maddesi ve Sözleşme'nin ilgili Maddeleri gereğince, Kuruluş Yasası ve Sözleşme üzerinde yapılacak değişiklik tekliflerini inceler ve uygun görürse onaylar; 58 j) gerektiğinde Birlik ile diğer uluslararası kuruluşlar arasındaki anlaşmaları sonuçlandırır veya gözden geçirir ;, bu kuruluşlarla Birlik adına Konsey'ce yapılan geçici anlaşmaları inceler ve uygun bulduğunda gerekli tedbirleri alır; 59 k) gerekli görülen diğer telekomünikasyon meselelerini ele alır; MADDE 9 Seçimlere ait İlkeler ve ilgili Meseleler Tam Yetkili Temsilciler Konferansı,Kuruluş Yasasının 54' den 56" ya kadar olan hükümlerinde bahsedilen tüm seçimlerde aşağıdaki hususların yerine getirilmesini sağlar: 61 a) dünyanın bütün bölgeleri arasında Konsey üyeliklerinin eşit dağılımının gerektiği gözönünde bulundurularak, Konsey Üyelerinin seçilmelerini; 62 b) Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Büroların Direktörleri ve Radyo Tüzük Kurulu üyelerinin hepsinin farklı Üyelerin tabiyetinden olmalarını, bunların seçimlerinde, gereken dikkatin dünya bölgeleri arasında eşit coğrafi dağılım esasına verilmesini; seçimle gelen bu görevliler sözkonusu olduğunda, gereken dikkatin bu Kuruluş Yasa'nın 154 no.lu hükmünde belirtilen ilkelere verilmesini; 63 c) Radyo Tüzük Kurulu üyelerinin şahsi kabiliyetlerine göre Birlik Üyeleri tarafından önerilen adaylar arasından seçilmesini; her Üyenin kendi tabiyetinden olan yalnız bir adayı önerebilmesini; Bu seçimlere ait usûller Tam Yetkili Temsilciler Konferansı tarafından belirlenir. Görev almaya, münhal kadro ve yeniden seçilebilme durumuna ilişkin hükümler Sözleşme'de yeralır.

12 MADDE 10 Konsey (1) Konsey, bu Kuruluş Yasası'nm 61 no.lu hükmüne uygun olarak, Tam Yetkili Temsilciler Konferansı tarafından seçilmiş Birlik Üyelerinden oluşur. 66 (2) Her Konsey üyesi, kendisine bir, veya daha fazla, danışmanın yardım edebileceği bir kişiyi Konseyde çalışmak üzere tayin eder Konsey iç Tüzüğünü kendisi yapar îki Tam Yetkili Temsilciler Konferansı arasındaki sürede, ITU'nun idareci birimi olarak Konsey, Tam Yetkili Temsilciler Konferansı'nın kendisine tanıdığı yetki sınırları içerisinde onun adına hareket eder (1) Konsey bu Kuruluş Yasası, Sözleşme, îdari Tüzük hükümlerinin, Tam Yetkili Temsilciler Konferansı kararları ve, gerekirse, Birliğin diğer konferans ve toplantı kararlarının Üyeler tarafından uygulamaya konulmasını kolaylaştırmak için her türlü tedbiri almakla görevli olup, Tam Yetkili Temsilciler Konferansı' nın kendisine verdiği diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdür; 70 (2) Tam Yetkili Temsilciler Konferansı tarafından verilen talimatlara uyan Birlik politika ve stratejisinin sürekli değişen telekomünikasyon çevresine tam olarak cevap vermesini teminen, geniş telekomünikasyon politikası konularını inceler; 71 (3) Birlik faaliyetlerinin etkili koordinasyonunu sağlar, Genel Sekreterlik ve üç Sektörün mali kontrolünü yapar; 72 (A) Amaçlarına uygun olarak, Birliğin Birleşmiş Milletlerin uygun programlarına katılması dahil, emrindeki tüm vasıtalarla, kalkınmakta olan ülkelerde telekomünikasyonun gelişmesine katkıda bulunur;

13 -249- MADDE 11 Genel Sekreterimi 1. (1) Genel Sekreterlik, Genel Sekreter tarafından yönetilir ve Genel Sekreter Yardımcısı kendisine yardımcı olur. (2) Genel Sekreter, Koordinasyon Komitesinin yardımıyla, Birliğin stratejik politika planlarını hazırlar ve faaliyetleri koordine eder. (3) Genel Sekreter, Birlik kaynaklarının ekonomik bir şekilde kullanılması için gereken bütün tedbirleri alır ve Birlik faaliyetlerinin idari ve mali hususlarında Konseye karşı sorumludur. U) Genel Sekreter Birliğin yasal temsilcisi olarak görev yapar. 2. Genel Sekreter Yardımcısı, Genel Sekretere karşı sorumludur ve onun görevlerini yürütmesinde yardımcı olur ve kendisine verdiği görevleri yerine getirir. Genel Sekreterin olmadığı zamanlarda onun görevlerini de üstlenir. BÖLÜM II Radyokomünikasyon Sektörü MADDE 12 İşlevleri ve Yapısı 1. (1) Radyokomünikasyon Sektörünün işlevleri, bu Kuruluş Yasası'nm 1.Maddesinde bildirildiği gibi, Birliğin radyokomünikasyona ilişkin amaçlarını: bu Kuruluş Yasası'nm 44. Maddesi saklı kalmak kaydıyla, jeostasyoner uydu yörüngesini kullananlar dahil, tüm- radyokomünikasyon servislerinin, radyofrekans spektrumunun makul, eşit, verimli bir şekilde, etkin ve ekonomik kullanımını sağlayarak, frekans sınırını kısıtlamaksızm çalışmalarını sürdürerek ve radyokomünikasyon konularındaki Tavsiyeleri kabul ederek, yerine getirmektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 704)

14 (2) Sözleşme'nin ilgili hükümlerine uygun olarak Radyokomünikasyon Sektörü ve Telekomünikasyon Standart Sektörünün bütün yükümlülükleri, yakın işbirliğiyle, her iki Sektörü müştereken ilgilendiren konular dikkate alınarak sürekli gözden geçirmeye tabi tutulur. Radyokomünikasyon, Telekomünikasyon Standart ve Telekomünikasyon Geliştirme Sektörleri arasında yakın koordinasyon sağlanır Radyokomünikasyon Sektörü aşağıdakiler vasıtasıyla çalışır: 81 a) dünya ve bölgesel radyokomünikasyon konferansları; 82 b) Radyo Tüzük Kurulu; 83 c) radyokomünikasyon konferansları ile birlikte yapılan radyokomünikasyon kurul toplantıları; 84 d) radyokomünikasyon etüd grupları; 85 e) seçimle tayin edilmiş bir Direktör başkanlığındaki Radyokomünikasyon Bürosu, Radyokomünikasyon Sektörü üye olarak aşağıdakileri kabul eder: 87 a) yasa gereği, Birliğin bütün Üyelerinin idareleri; 88 b) Sözleşme'nin ilgili hükümleri gereği yetki verilmiş kuruluş veya teşkilatlar; MADDE 13 Radyokomünikasyon Konferansları ve Kurul Toplantıları Dünya Radyokomünikasyon Konferansı,Radyo Tüzüğünü kısmen, veya, istisnai hallerde, tamamen tashih edebilir, gündemi ile ilgili olan ve yetki alanına giren", dünya çapında niteliğe sahip diğer meseleleri ele alabilir; diğer görevleri ise Sözleşme'de belirtilmiştir Dünya Radyokomünikasyon Konferansları normal olarak iki yılda bir toplanır. Ancak, Sözleşme'nin ilgili hükümlerinin uygulamaya konulmasını takiben, böyle bir konferansın toplanması gerekmeyebilir veya ayrıca bir konferans toplanabilir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 704)

15 Radyokomünikasyon Kurulları da normal olarak iki yılda bir toplanır ve Radyokomünikasyon Sektörünün yeterliliğini ve etkinliğini artırmak amacıyla dünya radyokomünikasyon konferansıyla yer ve zaman bakımından birleştirilir. Radyokomünikasyon Kurulları dünya radyokomünikasyon konferanslarının çalışması için gerekli teknik esasları sağlar ve dünya radyokomünikasyon konferanslarının bütün taleplerini karşılar. Radyokomünikasyon Kurullarının görevleri Sözleşme'de belirtilmiştir Dünya radyokomünikasyon konferansının, radyokomünikasyon kurulunun ve bölgesel radyokomünikasyon konferansının kararları, bütün şartlarda, bu Kuruluş Yasası ve Sözleşmeye uygun olması gerekir. Radyokomünikasyon kurulunun ve bölgesel radyokomünikasyon konferansının kararları, bütün şartlarda, Radyo Tüzüğüne de uygun olması gerekir. Konferanslar, kararların ve nihai kararların kabulünde, öngörülen mali sonuçları hesaba katmalı ve Tam Yetkili Temsilciler Konferansı tarafından tespit edilen üst kredi limitinden fazla masrafa yolaçacak kararları ve nihai kararları kabulden kaçınmalıdır. MADDE 14 Radyo Tüzük Kurulu Radyo Tüzük Kurulu, radyokomünikasyon alanında oldukça vasıflı ve frekansların kullanımı ve tahsisinde tatbiki tecrübeye sahip seçilmiş üyelerden oluşur. Her üye dünyanın belli bir alanındaki coğrafi, ekonomik ve nüfus şartlarını iyi bilmesi gerekir. Birlik'teki görevlerini bağımsız olarak ifa ederler ancak tam gün çalışmazlar Radyo Tüzük Kurulu'nun görevleri şunlardan oluşur: 95 a) Radyo Tüzüğüne ve yetkili radyokomünikasyon konferansları tarafından alınabilecek herhangi bir karara uygun olarak, teknik kriter içeren İç Tüzüklerin onayı; bu iç Tüzükler, Üyelerce yapılan frekans tahsislerinin tescil etmek üzere Radyo Tüzüğünün uygulanmasında Direktör ve Büro tarafından kullanılır. Bu Tüzük kaideleri idarelerin görüşlerine açıktır ve anlaşmazlığın devamı halinde konu gelecek dünya radyokomünikasyon konferansına sunulur. 96 b) yukarda bahsedilen iç Tüzüğün uygulanmasıyla çözümlenemeyen herhangi bir konunun incelenesi;

16 c) Birlik Üyelerinin çoğunluğunun rıza göstermesiyle, Konsey veya bir konferans tarafından böyle bir konferansın hazırlanması ve bunun kararlarının uygulanması amacıyla Radyo Tüzüğünde öngörülen usûllere uygun olarak, bu Kuruluş Yasası'nm 78 no.lu hükmünde gösterildiği gibi frekansların tahsis ve kullanımına ait bütün ek görevlerin de yerine getirilmesi; (1) Radyo Tüzük Kurulu üyeleri,kurul görevlerini yerine getirirken, kendi Üye devletlerinin veya bir bölgenin temsilcileri olarak değil, uluslararası bir kamu emanetinin bekçileri olarak hizmet verir. Her bir kurul üyesi, özellikle kendi idaresini dorudan ilgilendiren kararlara müdahele etmekten kaçınacaktır. 99 (2) Kurulun hiç bir Üyesi,Birlikteki görevlerini yürütme konusunda herhangi bir hükümet veya hükümet üyesinden veya kamu yahut özel kuruluş veya kişilerden talimat alamaz veya isteyemez. Üyeler, yukarda 98 no.lu hükümde tarif edilen statüleri ile bağdaşmayan, herhangi bir karara iştirak veya davranıştan sakınmalıdır. 100 (3) Her Üye, Kurul üyeleri görevlerinin uluslararası nitelikli oluşuna bilhassa saygı göstermeli ve Kurul görevlerinin yürütülmesinde onları etki altına almaktan kaçınmalıdır Radyo Tüzük Kurulunun çalışma metodları Sözleşme 'de tanımlanmıştır. MADDE 15 Radyokomünikasyon Etüd Grupları 102 Radyokomünikasyon Etüd Gruplarının görevleri Sözleşme' de belirtilmiştir. MADDE 16 Radyokomünikasyon Bürosu 103 Radyokomünikasyon Bürosu Direktörünün görevleri Sözleşme' de belirtilmiştir.

17 -253- BÖLÜM III Telekomünikasyon Standart Sektörü MADDE 17 İşlevleri ve Yapısı (1) Telekomünikasyon Standart Sektörü 'nün işlevleri, teknik, işletme ve tarife konuları üzerinde çalışarak ve telekomünikasyonu dünya çapında standartlaştırmak amacıyla bu konudaki tavsiyeleri kabul ederek, bu Kuruluş Yasası'nın 1. Maddesi'nde belirtildiği gibi, Birliğin telekomünikasyonun standart - laştırılmasma ilişkin amaçlarını yerine getirmektir. 105 (2) Sözleşme'nin ilgili hükümlerine uygun olarak Telekomünikasyon Standart Sektörü ve Radyokomünikasyon Sektörünün bütün yükümlülükleri, yakın işbirliğiyle, her iki Sektörü müştereken ilgilendiren konular dikkate alınarak sürekli gözden geçirmeye tabi tutulur. Radyokomünikasyon, Telekomünikasyon Standart ve Telekomünikasyon Geliştirme Sektörleri arasında yakın koordinasyon sağlanır Telekomünikasyon Standart Sektörü aşağıdakiler vasıtasıyla çalışır: 107 a) dünya telekomünikasyon standart konferansları; 108 b) telekomünikasyon standart etüd grupları; 109 c) seçimle tayin edilmiş Direktör başkanlığındaki Telekomünikasyon Standart Bürosu; Telekomünikasyon Standart Sektörü, üye olarak aşağıdakileri kabul eder: 111 a) yasa gereği,birliğin bütün Üyelerinin idareleri; 112 b) Sözleşme'nin ilgili hükümleri gereği yetki verilmiş kuruluş veya teşkilatlar;

18 -254- MADDE 18 Dünya Telekomünikasyon Standart Konferansları Dünya telekomünikasyon standart konferanslarının görevleri Sözleşme'de belirtilmiştir Dünya telekomünikasyon konferansları her dört yılda bir toplanır; ancak, Sözleşme'nin ilgili Maddelerine uygun olarak ek bir konferans yapılabilir Dünya telekomünikasyon standart konferanslarının karârlarının, bütün şartlarda, bu Kuruluş Yasasına, Sözleşmeye ve îdari Tüzüklere uygun olması gerekir. Konferanslar, önergelerin ve kararların kabulünde, öngörülen mali sonuçları hesaba katmalı ve Tam Yetkili Temsilciler Konferansı tarafından tespit edilen kredi limitinden fazla masrafa yolaçacak kararları ve nihai kararları kabulden kaçınmalıdır. MADDE 19 Telekomünikasyon Standart Etüd Grupları 116 Telekomünikasyon Standart Etüd Gruplarının görevleri Sözleşme'de belirtilmiştir. MADDE 20 Telekomünikasyon Standart Bürosu 117 Telekomünikasyon Standart Bürosu Direktörünün işlevleri Sözleşme'de belirtilmiştir.

19 -255- BÖLÜM IV Telekomünikasyon Geliştirme Sektörü MADDE 21 İşlevleri ve Yapısı (1) Telekomünikasyon Geliştirme Sektörünün işlevleri, bu Kuruluş Yasası'nm 1. Maddesinde bildirildiği gibi, Birlik amaçlarını tam olarak gerçekleştirmek, teknik yardım ve işbirliği faaliyetlerinin koordinasyonu, organizasyonu ve sağlanmasıyla telekomünikasyonun gelişimini artırmak ve kolaylaştırmak amacıyla Birleşmiş Milletler kalkınma sistemi ve diğer mali anlaşmalar çerçevesinde projelerin uygulanmasında icra organı ve Birleşmiş Milletlerin uzman organı olan Birliğin bu ikili sorumluluğunu, kendi yetki alanında yerine getirmektir. 119 (2) Radyokomünikasyon, Telekomünikasyon Standart ve Telekomünikasyon Geliştirme Sektörleri, bu Kuruluş Yasası'nın ilgili hükümleri gereği, geliştirmeye ilişkin meselelerde yakın işbirliği içinde olacaktır Yukarda belirtilen çerçevede Telekomünikasyon Geliştirme Sektörünün belli başlı işlevleri şunlardır: 121 a) milli ekonomik ve sosyal kalkınma programlarında^ telekomünikasyonun önemli rolüne ilişkin karar merciilerinin hassasiyetini artırmak ve genel politik ve yapısal görüşlerle ilgili bilgi ve tavsiyeler çıkarmak; 122 b) diğer ilgili organların faaliyetlerini de gözönüne alarak, beşeri kaynakların geliştirilmesi, planlamanın, yönetimin, kaynakların seferber edilmesi ve araştırma geliştirme imkanlarını takviye ederek, özellikle kalkınmakta olan ülkelerdeki telekomünikasyon servis ve şebekelerinin geliştirilmesi, genişletilmesi ve işletilmesini teşvik etmek; 123 c) tam anlamıyla icra edilmelerini teminen kalkınma programlarında yeralan projelerin durumunu kontrol ederek, bölgesel telekomünikasyon kuruluşları, dünya ve bölgesel kalkınma kuruluşları ile işbirliği yaparak telekomünikasyonun gelinmesini artırmak;

20 d) tercihli ve uygun kredi bağlantılarının kurul masını teşvik ederek, uluslararası ve bölgesel finansman ve kalkınma kurumları ile işbirliği yaparak, kalkınmakta olan ülkelere telekomünikasyon alanında yardım sağlayacak kaynakları harekete geçirmek; 125 e) gelişmiş ülkelerin şebekelerinde meydana gelen değişiklikler ve gelişmeler ışığında, gelişmekte olan ülkelere uygun teknoloji transferini hızlandıracak programları teşvik ve koordine etmek; 126 f) kalkınmakta olan ülkelerde, sanayinin telekomünikasyonun gelişimine katılımını teşvik etmek ve uygun teknoloji seçimi ve transferi hususunda tavsiyelerde bulumak; 127 g) telekomünikasyon alanındaki özel proje ve çalışmalar dahil, gerektiğinde, teknik ekonomik, mali, idari mevzuat ve politikayla ilgili çalışmalar hakkında tavsiyede bulunmak, gerçekleştirmek, veya himaye etmek; 128 h) telekomünikasyon hizmeti vermek amacıyla bölgesel ve uluslararası telekomünikasyon şebekelerinin gelişiminde koordineyi kolaylaştıracak genel bir plan hazırlamak üzere Genel Sekreterlik, diğer Sektörler ve ilgili kurumlarla işbirliği yapmak; 129 i) yukardaki işlevlerin yürütülmesinde az gelişmiş ülkelerin ihtiyaçlarına gereken dikkatin gösterilmesi; Telekomünikasyon Geliştirme Sektörü aşağıdakiler vasıtasıyla çalışır: 131 a) dünya ve bölgesel telekomünikasyon geliştirme konferansları; 132 b) telekomünikasyon geliştirme etüd grupları; 133 c) seçimle tayin edilen bir Direktör başkanlığındaki Telekomünikasyon Geliştirme Bürosu; Telekomünikasyon Geliştirme Sektörü, üye olarak aşağıdakileri kabul eder: 135 a) yasa gereği, Birliğin bütün Üyelerinin idareleri; 136 b) Sözleşme'nin ilgili hükümlerine uygun olarak, yetki verilmiş herhangi bir teşebbüs veya kuruluşa

21 -257- MADDE 22 Telekomünikasyon Geliştirme Konferansları Telekomünikasyon Geliştirme Konferansları, Telekd münikasyonla ilgili konular,projeler ve programların tartışılması ve tetkiki ile Telekomünikasyon Geliştirme Bürosuna rehberlik ve yön vermeyi temin eden bir forumdur Telekomünikasyon Geliştirme Konferansları şu konferansları kapsamına alır: 139 a) dünya telekomünikasyon geliştirme konferansları; 140 b) bölgesel telekomünikasyon geliştirme konferansları ; iki Tam Yetkili Temsilciler Konferansı arasında bir dünya telekomünikasyon geliştirme konferansı, kaynak ve önceliğe bağlı olarak da bölgesel telekomünikasyon geliştirme konferansları yapılır Telekomünikasyon Geliştirme Konferansları Nihai Belgeler çıkaramaz. Bunların sonuçları, nihai kararlar, tavsiyeler, veya raporlardan oluşur..sonuçlar, her şartlarda, bu Kuruluş Yasasına, Sözleşmeye ve idari Tüzüklere uygun olmalıdır. Konferanslar, kararların ve nihai kararların kabulünde, öngörülen mali sonuçları hesaba katmalı ve Tam Yetkili Temsilciler Konferansı tarafından tespit edilen üst kredi limitinden fazla masrafa yolaçacak kararları ve nihai kararları.kabulden kaçınmalıdır Telekomünikasyon Geliştirme Konferansının görevleri Sözleşme'de belirtilmiştir. MADDE 23 Telekomünikasyon Geliştirme Etüd Grupları 144 Telekomünikasyon Geliştirme Etüd Gruplarının görevleri Sözleşme'de belirtilmiştir. MADDE 24 Telekomünikasyon Geliştirme Bürosu 145 Telekomünikasyon Geliştirme Bürosu Direktörünün işlevleri Sözleşme'de belirtilmiştir.

22 -258- BÖLÜM V Birliğin İşlevlerine İlişkin Diğer Hükümler MADDE 2 5 Uluslararası Telekomünikasyon hizmetlerine İlişkin Dünya Konferansları Uluslararası telekomünikasyon hizmetleri konusunda yapılan bir dünya konferansı, kısmen veya istisnai hallerde, Uluslararası Telekomünikasyon Tüzüğü'nün tamamını gözden geçirebilir, gündemine ilişkin ve dünya çapında niteliğe sahip meseleleri yetkisi dahilinde ele alabilir Dünya konferanslarının uluslararası telekomünikasyon konusundaki kararları, bütün şartlarda, bu Kuruluş Yasasına ve Sözleşmeye uygun olması gerekir. Konferanslar, kararlar ve nihai kararların kabulünde, öngörülen mali sonuçları hesaba katmalı ve Tam Yetkili Temsilciler Konferansı tarafından tespit edilen üst kredi limitinden fazla masrafa yolaçacak kararları ve nihai kararları kabulden kaçınmalıdır. MADDE 26 Koordinasyon Komitesi Koordinasyon Komitesi Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, ve üç büro Direktöründen oluşur. Genel Sekreter, onun yokluğunda Genel Sekreter Yardımcısı Komiteye başkanlık eder Koordinasyon Komitesi, Birliğin belli bir sektör veya Genel Sekreter'in yetkisi dışında kalan tüm idari,mali, enformasyon sistemi, ve teknik işbirliği konuları ile dış ilişkiler ve kamuoyunu aydınlatmada Genel Sekretere tavsiyede bulunan ve pratik yardım sağlayan bir iç yönetim ekibi olarak hareket eder. Bu meselelerin incelenmesinde Komite, bu Kuruluş Yasası ve Sözleşme hükümlerini, Konsey kararlarını ve Birliğin menfaatlerini bir bütün olarak gözönünde bulundurur.

23 -259- MADDE 27 Birlik Personeli ve Seçimle Tayin Edilenler (1) Birliğin gerek kendi personeli, gerekse seçimle tayin edilen görevlileri, görevlerini yerine getirirken, hiç bir hükümetten veya Birlik dışındaki hiç bir otoriteden talimat almaz ve kabul etmezler. Bunlar, uluslararası memuriyet sıfatlarıyla bağdaşmayan her hareketten sakınmalıdır. 151 (2) Her Üye, Birlik personeli ve bu seçimle tayin edilenlerin görevlerinin uluslararası nitelikli oluşuna saygı göstermeli ve görevlerini yürütmelerinde onları etki altına almaktan kaçınmalıdır. 152 (3) ~~ Birlik personeli ve seçimle tayin edilenler, kendi görevleri dışında, telekomünikasyon işleriyle uğraşan herhangi bir teşebbüse, ne şekilde olursa olsun, fiilen katılamayacağı gibi, mali kazanç da sağlayamazlar. Bununla birlikte "Mali Kazanç " deyimi, daha önceki vazife veya hizmetten dolayı devam etmekte olan emeklilik maaşına uygulanması için yorumlanamaz. İ53 (4) Birliğin etkin bir şekilde çalışmasını temin amacıyla, kendi ülkelerinden Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Büro Direktörü seçilen Üyeler, bu kişileri iki Tam Yetkili Temsilciler Konferansı arasında geri çağırmaktan kaçınırlar Personelin memuriyet koşullarının saptanmasında ve. memuriyete atamada gözönüne alınacak başlıca husus, Birlik için en üstün seviyede randuman, yetenek ve dürüstlüğün ihtiyacıdır. Memuriyete almaların mümkün olduğunca geniş bir coğrafi tabana dayanmasının önemi, gereğince dikkate alınmalıdır. MADDE 28 Birlik Mâliyesi Birlik giderleri aşağıdaki organların harcamalarını kapsar: 156 a) Konsey, 157 b) Genel Sekreterlik ve Birlik Sektörleri ;

24 c) Tam Yetkili Temsilciler Konferansları ve uluslararası telekomünikasyon hizmetleri dünya konferansları ; Birlik giderleri, Üyelerin ve Sözleşme'nin ilgili hükümlerine göre Birlik faaliyetlerine katılma yetkisi verilmiş teşebbüs veya kuruluşların aidatları ile karşılanır. Her Üye ve kendisine yetki verilmiş teşebbüs veya kuruluş, Sözleşmenin ilgili hükümlerine uygun olarak seçtiği iştirak payı sınıfına tekabül eden birim sayı ile orantılı olarak saptanan tutarı öder (1) Üyeler Birlik masraflarına katılma konusunda uygun buldukları iştirak payı sınıfını serbestçe seçerler. 161 (2) Bu seçim, Tam Yetkili Temsilciler Konferansını izleyen altı ay içerisinde, Sözleşme'de yeralan iştirak payı sınıfları tablosuna uygun olarak yapılır. 162 (3) Bir Tam Yetkili Temsilciler Konferansı,Sözleşme ' de yeralan iştirak payı sınıfı tablosunda değişiklik yapılmasını onaylarsa, Genel Sekreter her Üyeye_ değişikliğin yürürlüğe giriş tarihini bildirir. Her Üye bu bildirim tarihini izleyen altı ay içerisinde, yürürlükteki değiştirilmiş tabloya uygun olarak seçtiği iştirak payı sınıfını Genel Sekretere bildirir. 163 (4) Yukardaki 161 ve 162 no.lu hükümlere uygun olarak her Üye tarafından seçilen iştirak payı sınıfı, 161. veya 162. hükümlerde öngörülen altı aylık sürenin bitiminden itibaren 1 Ocak gününden başlamak üzere bir yıllık süre ile uygulanır ve 162 no.lu hükümlerde belirtilen süre içinde kararlarını bildirmeyen Üyeler, daha önce seçmiş oldukları iştirak payı sınıfını muhafaza ederler Her Üye tarafından seçilmiş iştirak payı sınıfı ancak yukardaki 161,162 ve 163 no.lu hükümlere uygun olarak azaltılabilir. Bununla birlikte, uluslararası yardım programını gerektiren doğal felaketler gibi istinai durumlarda, Üyenin talepte bulunması ve başlangıçta seçtiği iştirak payını artık ödeyemeyeceğini ispatlaması halinde, Konsey iştirak payı bildirimlerinde bir indirime izin verebilir Benzer şekilde, Üyeler Konseyce onaylanması kaydıyla, yukarda 163 no.lu hükümle belirlenen yeni dönem için geçerli tarihten itibaren, katkıda bulunabilme durumlarından daha kötü ise, yukarda 161 no.lu hükümle belirlenen iştirak payı sınıfından daha azını seçebilir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 704)

25 Bu Kuruluş Yasası'nm 43 no.lu hükümde belirtilen bölgesel konferans giderleri, kendi iştirak payı sınıflarına göre, ilgili bölgenin tüm Üyelerince, gerektiğinde, konferanslara katılmış olan diğer bölge Üyelerince aynı esasa göre karşılanır Üyeler, yukarda 159 no.lu hükümde bahsedilen teşebbüsler ve kuruluşlar, Konseyce kabul edilmiş düzeltmelerle birlikte iki yıllık olarak onaylanmış bütçeye göre hesaplanan yıllık iştirak paylarını peşin öderler Birliğe olan ödemelerinde geciken Üyeler, gecikmiş borçlarının tutarının, geçen iki yıl için bu Üye tarafından ödenmesi gereken iştirak hisseleri tutarına eşit yada daha yüksek olduğu zaman, bu Kuruluş Yasası'nın 27 ve 28 no.lu hükümlerde bahsedilen oy hakkını kaybederler Yukarda 159 no.lu hükümde bahsedilen teşebüsler veya kuruluşlar ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan mali katkılara uygulanacak özel hükümler Sözleşme içerisinde yeralmaktadır. MADDE 29 Diller (1) Birliğin resmi ve çalışma dilleri Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Rusça ve ispanyolca'dır. 172 (2) Tam Yetkili Temsilciler Konferansının ilgili kararlarına göre bu diller, Birlik konferansları ve toplantıları esnasında karşılıklı yapılan tercümelerin yanısıra çevirileri şekil ve içerik olarak aynı olan Birliğin metin ve dokümanlarının kaleme alınmasında ve yayınlanmasında kullanılır. 173 (3)~ Anlaşmazlık veya farklılık hallerinde Fransızca nüsha geçerlidir Bir konferans veya toplantıya katılanların tümünün anlaşmaya varmaları halinde, müzakereler, yukarda sözü edilenden daha az sayıda dilde yapılabilir.

26 -262- MAODE 30 Birlik Merkezi 175 Birliğin Merkezi CENEVRE'dedir. MADDE 31 Birliğin Yasal Yetkisi 176 Birlik, Üyelerinden herbirinin toprağı üzerinde görevlerini yürütmek ve amaçlarına ulaşmak için kendisine gerekli olabilecek yasal yetkiden yararlanır. MADDE 32 Konferanslar ve Diğer Toplantılara ait İç Tüzük Çalışmaların düzenlenmesi ve müzakerelerinin yürütülmesi için Birliğin Konferans ve toplantılarında Sözleşme'deki iç Tüzük uygulanır Konferanslar ve Konsey,iç Tüzük kurallarına ilave olarak lüzumlu gördükleri kuralları kabul edebilirler. Ancak, bu ilave kuralların Kuruluş Yasası ve Sözleşme hükümleriyle bağdaşabilir olması gerekir. Konferans tarafından kabul edilen ilave kurallar konferans dokümanı olarak yayınlanır. Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 704)

27 -263- BÖLÜM VI TeieKomünikasyona İlişkin Genel Hükümler MADDE 33 Uluslararası Telekomünikasyon Servislerinden Kamunun Yararlanma Hakkı 179 Üyeler uluslararası servisler aracılığıyla, kamuya haberleşme hakkını tanırlar. Her bir haberleşme kategorisi içerisinde herhangi bir öncelik ya da tercih hakkı tanımaksızın servis, ücret ve teminatlar bütün kullanıcılar için aynıdır. MADDE 34 Telekomünikasyonun Durdurulması 180 l. Üyeler devletin güvenliği bakımından tehlikeli görülebilecek, veya yasalara, kamu düzenine, ahlaka aykırı olabilecek herhangi bir özel telgrafın geçirilebilmesini, bu telgrafın tamamının veya bir kısmının iletilmesinin durdurulduğunu, derhal çıkış merkezine bildirmek koşuluyla, bu bildirme keyfiyetinin devletin güvenliği için tehlikeli görülmesi hali dışında, durdurma yetkisini saklı tutar Üyeler devletin güvenliği bakımından tehlikeli, veya yasalara, kamu düzenine veya ahlaka aykırı görülebilecek diğer her nevi özel telekomünikasyonu da kesme hakkını- saklı tutar. MADDE 35 Servisin Geçici Durdurulması 182 Her Üye, uluslararası telekomünikasyon servisini gerek genel olarak, gerekse sadece be.lirli irtibatlar veya bazı giren, çıkan yada transit haberleşmeleri için olsun, genel Sekreter aracılığıyla diğer üyeleri derhal haberdar etmek koşuluyla, geçici durdurma hakkını saklı tutar. MADDE 3 6 Sorumluluk 183 Üyeler, uluslararası telekomünikasyon servislerini kulananlar karşısında, özellikle zarar ve ziyan elde etmeyi amaçlayan şikayetler konusunda hiç bir sorumluluk kabul etmezler.

28 -264- MADDE 37 Telekomünikasyonun Gizliliği Üyeler, uluslararası haberleşmenin gizliliğini sağlamak amacıyla kullanılan telekomünikasyon sistemiyle bağdaşabilecek, mümkün olabilen bütün tedbirleri almayı taahhüd ederler Bununla birlikte, kendi iç yasalarının uygulanmasını ve taraf oldukları uluslararası anlaşmaların icraatını sağlamak amacıyla, bu haberleşmeleri yetkili merciilere bildirme hakkını saklı tutarlar. MADDE 3 8 Telekomünikasyon Tesisleri ve Kanallarının Kurulması, İşletilmesi ve Korunması Üyeler, uluslararası telekomünikasyon servislerinin kesintisiz ve süratli sağlanması için gerekli olan tesis ve kanalları en iyi teknik koşullar içerisinde, kurmak amacıyla gerekli tedbirleri alırlar Bu tesis ve kanallar, mümkün olabildiğince, pratik işletme deneyi sonucunda en iyi şekilde saptanan usûl ve yöntemlere göre işletilmeli, iyi durumda kullanılır tutulup, bilimsel ve teknik gelişmeler seviyesinde devam ettirilmelidir Üyeler, kendi yetki sınırları içerisinde bu tesis ve kanalların korunmasını sağlarlar Başka koşullar taşıyan özel anlaşmalar olmadıkça, bütün Üyeler, kendi kontrolü içerisinde kalan uluslar arası telekomünikasyon kanallarına ait bölümlerin bakımını sağlamak için gerekli tedbirleri alırlar. MADDE 39 İhlallerin Bildirilmesi 190 Bu Kuruluş Yasası'nm 6. Maddesi hükümlerinin uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla Üyeler, bu Kuruluş Yasası, Sözleşme ve idari Tüzüklere aykırı davranışlar konusunda, karşılıklı olarak birbirlerine haber vermeyi taahhüd ederler.

29 -265- MADDE 40 Cazı Güvenliğine İlişkin Telekomünikasyonun Önceliği L91 Uluslararası Telekomünikasyon servisleri denizde, karada, havada, veya atmosfer ötesi uzayda can güvenliğine ilişkin her türlü haberleşmeye, ve aynı şekilde Dünya Sağlık Teşkilatının olağanüstü ivedilik taşıyan, bulaşıcı hastalıklara ilişkin haberleşmesine mutlak surette öncelik vermelidir. MADDE 41 Devlet Telekomünikasyonunun Önceliği 192 Bu Kuruluş Yasası'nm 40.ve 46. Madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla, devlet telekomünikasyonu (Kuruluş Yasası Ek'inin 1014 no.lu hükmüne bakınız) ilgili tarafından özel olarak istendiğinde, mümkün olduğu ölçüde, diğer telekomünikasyon görüşmelerine göre öncelik hakkından yararlanır. MADDE 42 Özel Anlaşmalar L93 Üyeler, kendileri ve kendilerince yetki verilmiş işletme temsilcilikleri, bu amaçla yetkilendirilmiş diğer işletmeler için, genel olarak Üyeleri ilgilendirmeyen telekomünikasyon meseleleri üzerine özel anlaşmaların yapılması hakkını saklı tutarlar. Bununla birlikte, uygulamaya konmasının diğer üyelerin radyokomünikasyon servislerinde neden olabileceği _zararlı karışımlar ve genellikle bu uygulama ile diğer Üyelerin diğer telekomünikasyon servislerinin işletilmesinde neden olabileceği teknik zararlar açısından, bu anlaşmalar Kuruluş Yasası'nın, Sözleşmenin ve îdari Tüzüklerin hükümlerine aykırı olmamalıdır. HADDE 43 Bölgesel Konferanslar, Anlaşmalar, Kuruluşlar 194 Üyeler, bölgesel düzeyde incelenebilecek telekomünikasyon meselelerinin halledilmesi amacıyla, bölgesel konferanslar düzenleme, bölgesel anlaşmalar yapma ve bölgesel kuruluşlar kurma hakkını saklı tutarlar. Bölgesel anlaşmaların bu kuruluş Yasası ya da Sözleşme ile çelişkili olmaması gerekir.

30 BÖLÜM VII Radyo haberleşmesine ait Özel Hükümler MADDE 44 Radyo Frekans Spektrumunun ve Jeostasyoner Uydu Yörüngesinin Kullanılması Üyeler, gerekli servislerin tatminkar bir şekilde çalışmasını sağlamak için asgari zorunlulukta kullanılan frekans sayısını ve spektrumu sınırlı tutmaya çaba gösterirler. Bu amaçla tekniğin en son gelişmelerini hemen uygulamaya çalışırlar Radyo servisleri için frekans bandlarınm kullanılmasında, Üyeler, gelişmekte olan ülkelerin özel ihtiyaçları ile bazı ülkelerin coğrafi konumlarını dikkate alarak, ülkeler veya ülke gruplarının her ikisine de eşit giriş yapabilmeleri amacıyla radyo frekanslarının ve jeostasyoner uydu yörüngesinin sınırlı doğal kaynakları olduğunu ve bunların Radyo Tüzüğü hükümleri ile uygun olarak rasyonel,verimli ve ekonomik bir şekilde kullanılmaları gerektiğini unutmayacaklardır. MADDE 45 Zararlı Karışımlar Amaçları ne olursa olsun, bütün istasyonlar, radyo haberleşmesi yapan ve Radyo Tüzüğüne uygun olarak çalışan diğer Üyelerin, veya yetkili işletmelerin, veya diğer tam yetkili işletme ajanslarının radyo servislerine ve haberleşmesine zararlı karışıma neden olmayacak şekilde kurulmalı ve işletilmelidir Her Üye, yetki verdiği işletmelerden ve bu amaçla tam yetki verilmiş diğer işletme ajanslarından yukarda 197 no.lu hükmü yerine getirmelerini istemeyi üzerine alır Bundan başka Üyeler, yukarda 197. no.lu hükümde bahsedilen radyo servisleri ve haberleşmede zararlı karışıma neden olabilecek her türlü tesis ve elektrikli cihazların işletilmesini önlemek bakımından her türlü pratik tedbirlerin alınması gerektiğini kabul ederler. TüHciye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı : 704)

31 -267- MADDE 46 Tehlike Çağrıları ve Mesajları 200 Radyo haberleşme istasyonları, çıkış yeri neresi olursa olsun tehlike çağrıları ve mesajlarını mutlak bir öncelikle kabul etmeye ve aynı şekilde bu mesajlara cevap vermeye ve derhal gerekeni yapmaya mecburdur. MADDE 47 Asılsız ve Aldatıcı Tehlike, Acil Durum, Güvenlik veya Tanıtma İşaretleri 201 Üyeler asılsız veya aldatıcı tehlike,acil durum, güvenlik veya tanıtma işaretlerinin iletimini veya yayılmasını önlemek ve yetkileri dahilinde bu tür işaretleri gönderen istasyonları belirleme ve kimliğini saptama hususunda işbirliği amacıyla gereken önlemleri almayı kabul ederler. MADDE 48 Milli Savunma Hizmetlerine ait Tesisler Üyeler, askeri radyo haberleşme tesislerine ilişkin tam serbestliklerini muhafaza ederler Bununla birlikte, bu tesisler tehlike durumunda. yapılacak yardımlar ve zararlı karışımlara karşı alınacak önlemlere ilişkin hukuki hükümlere, ve bu tür tesislerce verilen hizmetlerin cinsine göre kullanılacak frekanslar ve yayın türlerine ilişkin îdari Tüzük hükümlerine mümkün olduğu kadar riayet etmelidir Bundan başka, bu tesislerin kamu haberleşme servisine veya İdari Tüzüklerle yönetilen, diğer servislere katılmaları halinde, genel olarak bu gibi servislerde uygulanan tüzük hükümlerine de uymaları gerekir.

32 -268- BÖLÜM VIII Birleşmiş Milletler,Diğer Uluslararası Kuruluşlar ve Üye Olmayan Devletlerle İlişkiler MADDE 49 Birleşmiş Milletler ile ilişkiler 205 Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği arasındaki ilişki, bu iki kuruluş arasında yapılan Anlaşmada belirlenmiştir. MADDE 50 Diğer Uluslararası Kuruluşlarla İlişkiler 206 Telekomünikasyonu etkileyen meselelerde tam bir uluslararası koordinasyonun kolaylaştırılması için Birlik, çıkarları ve faaliyetleri^ ile yakından ilgili olan uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapar. MADDE 51 Üye Olmayan Devletlerle İlişkiler 2 07 Her Üye, Birliğe üye olmayan bir devlet ile yapılan haberleşmeye ait kabul şartlarını belirleme hakkını kendisi ve yetkili işletmeleri için saklı tutar. Böyle bir devletin bölgesinden çıkan haberleşme bir Uye tarafından kabul edilirse, iletilmesi gerekir ve bir Üyenin kanallarını takip ettiği sürece bu Kuruluş Yasasının, Sözleşmenin ve idari Tüzüklerin zorunlu hükümleri ve olağan ücretler uygulanır. BÖLÜM 9 Nihai Hükümler MADDE 52 Tasdik, Kabul veya Onay Bu Kuruluş Yasası ve Sözleşme, imzacı Üye tarafından tek belgede, kendi yasal hükümlerine uygun olarak, beraberce tasdik edilir, kabul edilir veya onaylanır. Bu belge mümkün olan en kısa zamanda Genel Sekretere gönderilir. Genel Sekreter alınan belgeden Üyelere bilgi verir.

33 (1) Bu Kuruluş Yasası ve Sözleşmenin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren iki yıllık süre zarfında, imzacı Üye tasdik, kabul veya onay belgesini göndermese bile, yukardaki 208 no.lu hükme göre, bu Kuruluş Yasasının 25.'den 28 'e kadar olan hükümlerinde Birlik Üyelerine verilen haklardan yararlanır. 210 (2) Bu Kuruluş Yasası ve Sözleşmenin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren iki yıllık süreden sonra, yukarda 2 08 no.lu hükme göre, tasdik, kabul veya onay belgesini gondermeyen imzacı bir Üye, Birliğin herhangi bir Konferansında, Konseyin herhangi bi#r oturumunda, Birlik Sektörlerinin herhangi bir toplantısında, veya bu Kuruluş Yasası, Sözleşme hükümleri gereği yapılan yazılı görüşmeler sırasında, belge gönderinceye kadar, oy kullanma hakkına sahip olamaz. Oy kullanma dışındaki hakları ise bundan etkilenmez Bu Kuruluş Yasasının 58 no.lu hükmüne göre, Kuruluş Yasası ve Sözleşmenin yürürlüğe giriş tarihinden sonra tasdik, kabul veya onay belgesi Genel Sekretere ulaştığı tarihten itibaren geçerli olur. MADDE 53 Katılma Bu Kuruluş Yasasını ve Sözleşmeyi imza etmemiş olan bir Üye, veya bu Kuruluş Yasasının 2. Maddesi hükümleri uyarınca, bu maddede bahsedilen herhangi bir Devlet, istediği zamanda bu Kuruluş Yasası ve Sözleşmeye katılabilir. Bu tür katılma Kuruluş Yasası ve Sözleşmenin her ikisini de kapsayan tek bir belge halinde aynı anda yapılır Katılma belgesi, alındığı zaman üyelere bildirecek ve her birine onaylı kopyasını gönderecek olan Genel Sekretere tevdi edilir Bu Kuruluş Yasası ve Sözleşmenin yürürlüğe girişinden sonra ve Kuruluş Yasasının 58. Maddesine göre, bir katılma belgesi, aksine bir kayıt sözkonusu olmadıkça, Genel Sekretere ulaştığı tarihten itibaren geçerli olur. MADDE 54 İdari Tüzükler Bu Kuruluş Yasasının 4. Maddesinde açıklandığı gibi, idari Tüzükler,uluslararası belgeleri bağlayıcıdır ve Kuruluş Yasası ve Sözleşme hükümlerine tabidir.

34 Kuruluş Yasasının 52. ve 53. Maddelerine göre, bu kuruluş Yasası ve Sözleşmenin tasdik, kabul veya onayı, veya bu belgelere katılma, bu Kuruluş Yasası ve Sözleşmenin imza tarihinden evvel yetkili dünya konferanslarınca kabul edilen idari Tüzüklere bağlı kalmaya muvafakati da teşkil eder. Bu tür muvafakat, idari Tüzüklerin veya bunların düzeltmelerinin imzası sırasında yapılan çekinceye, veya çekincenin tasdik, kabul, onay veya katılma belgesinin gönderilmesi sırasında muhafaza edildiği ölçüde bağlıdır Yukarda bahsedilen tarihten sonra kabul edilen idari Tüzüklerin kısmen yada tamamen yenilemesi, yurtiçi kanunların elverdiği ölçüde, bu tür yenilemeyi imzalamış olan bütün üyelere geçici olarak uygulanır. Böyle geçici uygulama, orada açıklanan tarih veya tarihlerden sonra geçerlidir ve bu tür yenilemenin imzalanması sırasında yapılmış olan bu tür çekincelere bağlıdır Bu gibi geçici uygulama: 219 a) Üye böyle bir yenilemeye bağlı olma rızasını Genel Sekretere bildirinceye kadar ve uygun olduğu takdirde, yenilemeyi imza sırasında yenileme bakımından çekinceyi ne ölçüde devam ettirdiğini gösterinceye kadar; veya 220 b) bu gibi yenilemeye bağlı kalmaya razı olmadığını bildiren Üye, üye duyurusunun Genel Sekreter tarafından alındıktan sonra 60 gün ; devam eder Geçici hükmün başlangıcı için belirtilen tarih veya tarihlerden itibaren 36 aylık ( süre sonuna kadar böyle bir yenilemeyi imzalamış bir Üyeden 219 veya 220 no.lu hükme göre Genel Sekreter tarafından duyuru alınmadığı takdirde o Üye, yenilemenin imzalanması sırasında yenileme bakımından koymuş olduğu muhtemel çekinceye bağlı olarak, yenilemeyi kabul etmiş sayılır Yukarda 216 no.lu hükümde şart koşulan tarihten sonra kabul edilen idari Tüzüklerin kısmen yada tamamen yenilenmiş şeklini imzalamayan bir Üye, derhal Genel Sekretere bildirmeye gayret edecektir. Yukarda 221 numarada şart koşulan sürenin bitimine kadar Genel Sekreterin bildiri almaması halinde, bu Üye yenilemeye bağlı kalmayı kabul etmiş sayılır Genel Sekreter bu Maddeye ilişkin olarak alınan her bildiriden Üyeleri derhal haberdar eder.

35 -271- MADDE 55 Kuruluş Yasasında Değişiklik Yapılmasına ait Hükümler Her Üye bu Kuruluş Yasasında bir değişiklik yapılmasını teklif edebilir. Böyle bir teklif, zamanında iletimi ve Birlik Üyelerince incelenmesini temin amacıyla, Tam Yetkili Temsilciler Konferansının açılış tarihinden sekiz ay öncesine kadar Genel Sekretere ulaştırılır. Genel Sekreter açılış tarihinden altı ay öncesine kadar, en kısa zamanda bu teklifi tüm Üyelere gönderir Yukarda 224 numaralı hükme istinaden sunulan değişikliğe ait herhangi bir düzeltme teklifi, Tam Yetkili Temsilciler Konferansında bir Birlik Üyesi veya onun heyeti tarafından herhangi bir zamanda sunulabilir Bu Kuruluş Yasasının değiştirilmesi veya düzeltmesine ait herhangi bir teklifin incelenmesi için Tam Yetkili Temsilciler Konferansının herhangi bir Genel Toplantısında gereken çoğunluk, Tam Yetkili Temsilciler Konferansında yetkili heyet sayısının yarısından fazlasıdır Değiştirilsin veya değiştirilmesin, bir bütün olarak bir teklifin yanısıra, teklif değişikliğe ait kabul edilecek bir düzeltme, Tam Yetkili Temsilciler Konferansında oy kullanma hakkına sahip olan yetkili heyetlerin en az üçte ikisiyle, Genel Kurulda onaylanır Hükmü geçerli olan mevcut Maddenin önceki paragraflarında aksi gösterilmedikçe, konferanslara ilişkin genel hükümler ve Sözleşmede yeralan konferans ve toplantı mevzuatları uygulanır Tam Yetkili Temsilciler Konferansında kabul edilen bu Kuruluş Yasasına ait bir değişiklik, bir bütün olarak ve tek nüsha düzeltme belgesi halinde, Konferansın tespit ettiği bir tarihte, bu Yasa ve değişiklik belgesinin her ikisine tasdik, kabul veya önay_, veya katılma belgelerini bu tarihten evvel gönderen Üyeler arasında yürürlüğe girer. Böyle bir değişiklik belgesine ait bu kısmının tasdiki, kabulü, veya onayı, veya buna katılma hariç tutulur Genel Sekreter, her değişiklik, her tasdik, kabul veya onay belgesinin alınışından bütün Üyelere bilgi verir Böyle bir değişikliğin yürürlüğe girişinden sonra, bu Kuruluş Yasasının 52. ve 53. Maddeleri gereğince, tasdik, kabul, onay veya katılma, Kuruluş Yasasına da değiştirilmiş şekliyle uygulanır. Türkiye Büyük Millet Meclisi (S. Sayısı: 704)

Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 25 Nisan 2000 SALI YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 25 Nisan 2000 SALI YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 25 Nisan 2000 SALI Sayı: 24030 Mükerrer YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Milletlerarası Sözleşme Karar

Detaylı

EK-8. Madde 1. 1. Komite, 59 uncu maddenin 1 ve 2 nci paragrafları uyarınca, Sözleşmeye ilişkin değişiklik önerilerini inceler.

EK-8. Madde 1. 1. Komite, 59 uncu maddenin 1 ve 2 nci paragrafları uyarınca, Sözleşmeye ilişkin değişiklik önerilerini inceler. EK-8 İDARİ KOMİTE VE TIR YÜRÜTME KURULUNUN OLUŞUMU, İŞLEVLERİ, USUL VE ESASLARI / VE İÇ TÜZÜĞÜ İDARİ KOMİTENİN OLUŞUMU, İŞLEVLERİ, USUL VE ESASLARI VE İÇ TÜZÜĞÜ (06/06/1999 tarihli ve 23717 sayılı Resmi

Detaylı

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI 1. KURULUŞ Şirketimizin 26.04.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Đlkeleri nde yer alan hükümler kapsamında, Şirketimizin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİNE İLİŞKİN 161 SAYILI ILO SÖZLEŞMESİ

İŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİNE İLİŞKİN 161 SAYILI ILO SÖZLEŞMESİ İŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİNE İLİŞKİN 161 SAYILI ILO SÖZLEŞMESİ ILO Kabul Tarihi: 7 Haziran 1985 Kanun Tarih ve Sayısı: 07.01.2004 / 5039 Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı: 13.01.2004 / 25345 Uluslararası

Detaylı

159 NOLU SÖZLEŞME SAKATLARIN MESLEKİ REHABİLİTASYON VE İSTİHDAMI HAKKINDA SÖZLEŞME. ILO Kabul Tarihi: 1Haziran 1983. Kanun Tarih ve Sayısı (*) :

159 NOLU SÖZLEŞME SAKATLARIN MESLEKİ REHABİLİTASYON VE İSTİHDAMI HAKKINDA SÖZLEŞME. ILO Kabul Tarihi: 1Haziran 1983. Kanun Tarih ve Sayısı (*) : 159 NOLU SÖZLEŞME SAKATLARIN MESLEKİ REHABİLİTASYON VE İSTİHDAMI HAKKINDA SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 1Haziran 1983 Kanun Tarih ve Sayısı (*) : Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı: Bakanlar Kurulu Kararı

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi

Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Kanun No: 4620 Kabul Tarihi : 31/1/2001

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000 Sayı: 23956)

(Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000 Sayı: 23956) -1429- TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA TİCARET VE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞU HAKKINDA KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 6.2.2000

Detaylı

Madde I (değiştirilen 7 nci madde) Para birimi Birlik senetlerinde kullanılan para birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) hesap birimidir.

Madde I (değiştirilen 7 nci madde) Para birimi Birlik senetlerinde kullanılan para birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) hesap birimidir. 269 1131 Sayılı Kanunla Onaylanan Dünya Posta Birliği Kuruluş Yasasında Değişildik Yapılmasına İlişkin Dördüncü Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun (Resmî Gazete ile yayımı: 21JJ993

Detaylı

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME 691 DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hükmünde Kar.nin Tarihi : 19/6/1994, No : 540 Yetki Kanununun Tarihi : 16/6/1994, No : 4004 Yayımlandığı R.G.Tarihi

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ STRATEJĐ GELĐŞTĐRME KURULUNUN KURULUŞ VE ĐŞLEYĐŞĐ HAKKINDAKĐ YÖNERGE Amaç BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu yönerge, Üniversitenin misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Kabul Tarihi: 26.03.2014 Yürürlük Tarihi: 26.03.2014 Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Denetim Komitesi YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Kurumsal Yönetim

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

31/2000 TALİM VE TERBİYE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

31/2000 TALİM VE TERBİYE DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Mayıs, 2000 tarihli birleşiminde kabul olunan Talim ve Terbiye Dairesi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) Yasası Anayasa nın 94(1) maddesi gereğince,

Detaylı

187 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ, 2006

187 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ, 2006 187 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ, 2006 ILO Kabul Tarihi: 15 Haziran 2006 Yürürlüğe Giriş Tarihi: 20 Şubat 2009 Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Konferansı, Uluslararası

Detaylı

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI I- TANIM VE AMAÇ: Denetim Komitesi; Turcas Petrol A.Ş (Şirket) Yönetim Kurulu bünyesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri X, No: 19

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 22.06.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28331 KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve. Çalışma Esasları

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve. Çalışma Esasları Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve 1 TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 1. AMAÇ 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 378. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu nun ilgili düzenlemelerine uygun

Detaylı

KARAR 2016/43 Uşak Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesinin aşağıdaki şekliyle kabulüne;

KARAR 2016/43 Uşak Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesinin aşağıdaki şekliyle kabulüne; KARAR 2016/43 Uşak Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesinin aşağıdaki şekliyle kabulüne; UŞAK ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI 1. KURULUŞ Şirketimizin 26 Nisan 2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri nde yer alan hükümler kapsamında,

Detaylı

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi Resmi Gazete Tarihi: 02/05/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24743 Kabul Tarihi ve Yeri: 25/01/1996,

Detaylı

a) Birim Amiri: Dekan, Müdür, Rektörlüğe bağlı bölüm başkanını,

a) Birim Amiri: Dekan, Müdür, Rektörlüğe bağlı bölüm başkanını, AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Detaylı

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100

Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 Başkanlık Makamı Onay Tarihi: 29.05.2015 Sayı: 230100 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İKTİSADİ İŞLETMESİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünde ve taşra teşkilatlarında

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 02.04.2013 Sayı : 45 Resmi Gazete Yayım Tarihi : 07.06.2013 Sayı : 28670 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI PROJE HAZIRLAMA, GELİŞTİRME VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNU

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNU TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNU Kanun No: 4691 Kabul Tarihi : 26/06/2001 Resmi Gazete Tarihi: 06/07/2001 Resmi Gazete Sayısı: 24454 AMAÇ Madde 1 - Bu Kanunun amacı, üniversiteler, araştırma kurum

Detaylı

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI AKFEN HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞME TADİL METİNLERİ ESKİ METİN MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI A. Yönetim Kurulunun Seçimi ve Görevleri Şirket in işleri

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı )

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ. (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EVDE VE HASTANEDE EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNERGESİ (03/02/2010 tarihli ve 4 sayılı Makam Onayı ) Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2010/2629 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır. 3 Haziran 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29019 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU POSTA SEKTÖRÜNDE İDARİ YAPTIRIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik Yönetim Kurulu nun 28.03.2014 gün ve 22 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. Hazırlayan Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ BÖLÜM I BÖLÜM II SÖZLEŞMENİN UYGULANMA ALANI, AMACI VE TANIMLAR Sözleşmenin uygulanma alanı ve amacı... Madde 1 Tanımlamalar...

Detaylı

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Dayanak Madde 1- (1) Bu tüzük, 3568 sayılı yasanın 50.maddesine göre çıkarılan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları

Detaylı

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (19.1.2012 - R.G. 12 - EK III - A.E. 28 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986, 39/1992, 58/1992, 37/1997 ve 37/2011

Detaylı

YÖNETMELİK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

YÖNETMELİK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç 20 Ağustos 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28741 YÖNETMELİK ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME

TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME TEŞKİLATLANMA VE KOLLEKTİF MÜZAKERE HAKKI PRENSİPLERİNİN UYGULANMASINA MÜTEALLİK SÖZLEŞME Bu sözleşme, ILO'nun temel haklara ilişkin 8 sözleşmesinden biridir. ILO Kabul Tarihi: 18 Haziran 1949 Kanun Tarih

Detaylı

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU

İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU 7269 İSTANBUL KENTİNDE YAPILACAK OLİMPİYAT OYUNLARI KANUNU Kanun Numarası : 3796 Kabul Tarihi : 30/4/1992 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 5/5/1992 Sayı : 21219 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt :

Detaylı

34 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARININ KAPATILMASI HAKKINDA SÖZLEŞME

34 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARININ KAPATILMASI HAKKINDA SÖZLEŞME 34 NOLU SÖZLEŞME ÜCRETLİ İŞ BULMA BÜROLARININ KAPATILMASI HAKKINDA SÖZLEŞME Aynı konudaki 96 sayılı sözleşmenin onaylanması sonucu yürürlükten kalkmıştır ILO Kabul Tarihi: 8 Haziran 1933 Kanun Tarih ve

Detaylı

-1470- (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998 Sayı:23360)

-1470- (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998 Sayı:23360) -1470- TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA TİCARET VE EKONOMİK VE TEKNİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Atatürk Kültür, Dil ve

Detaylı

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI

ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI ADANA TİCARET ODASI 2016 YILI MESLEK GRUPLARI DESTEK PROGRAMI Adana Ticaret Odası üyelerinin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin arttırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma

Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma Bundan sonra "Taraflar" olarak anılacak olan Türkiye Cumhuriyeti ve Yemen Cumhuriyeti; Özellikle

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ( Şirket veya Doğan Holding ) (Komite), Şirketin kurumsal yönetim ilkelerine

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET MALZEME OFİSİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMA VE ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde l - Bu Yönergenin amacı, Devlet Malzeme Ofisi Merkez, Taşra Teşkilâtı ve

Detaylı

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Bu düzenlemenin amacı, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan düzenlemeler

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ Önsöz Avrupa Konseyi'nin üye Devletleri ve bu Sözleşmeyi imzalayan diğer Devletler, Avrupa Konseyi'nin amacının, üyeleri arasında daha sıkı bir

Detaylı

d) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt;

d) Eğitim, bilgilendirme ve kayıt; İSG MEVZUATI-1 1- İş güvenliği uzmanının görevleri nelerdir? a- Rehberlik 1) İşyerinde yapılan çalışmalar ve yapılacak değişikliklerle ilgili olarak tasarım, makine ve diğer teçhizatın durumu, bakımı,

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Unvanı/Ortakların Adı Adresi ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU : TAV Havalimanları Holding A.Ş. : TAV Havalimanları Holding Yönetim Merkez Binası Istanbul Ataturk Havalimanı Dış Hatlar Terminali (A

Detaylı

ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ GENEL KURUL GENEL KURUL FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ

ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ GENEL KURUL GENEL KURUL FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ FAVORİ DİNLENME YERLERİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL METNİ ESKİ ŞEKİL YENİ ŞEKİL ŞİRKETİN MERKEZİ ŞİRKETİN MERKEZİ Madde 3. Şirketin merkezi ANKARA' dadır. Adresi Büklüm Sokak No: 48/13 Kavaklıdere-

Detaylı

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığından:

Detaylı

6331 sayılı İş sağlığı Güvenliği Kanunu, İş Sağlığı Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik Çerçevesinde İş Sağlığı Güvenliği Kurulları

6331 sayılı İş sağlığı Güvenliği Kanunu, İş Sağlığı Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik Çerçevesinde İş Sağlığı Güvenliği Kurulları 6331 sayılı İş sağlığı Güvenliği Kanunu, İş Sağlığı Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik Çerçevesinde İş Sağlığı Güvenliği Kurulları Bu yazıda, 30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan ve

Detaylı

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Şirket) Kurumsal Yönetim Komitesi (Komite), Şirketin kurumsal

Detaylı

Turizm Şurası Yönetmeliği

Turizm Şurası Yönetmeliği TURİZM ŞURASI YÖNETMELİĞİ Turizm Şurası Yönetmeliği Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi Gazete Tarihi: 13/10/1998 Resmi Gazete Sayısı: 23492 BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 -Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ VE ÇALIŞMA ORTAMINA İLİŞKİN 155 SAYILI SÖZLEŞME

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ VE ÇALIŞMA ORTAMINA İLİŞKİN 155 SAYILI SÖZLEŞME İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ VE ÇALIŞMA ORTAMINA İLİŞKİN 155 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 3 Haziran 1981 Kanun Tarih ve Sayısı: 07.01.2004 / 5038 Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı: 13.01.2004 / 25345

Detaylı

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Ünvanı/ Ortakların Adı : TÜRK TUBORG BİRA VE MALT SANAYİİ A.Ş. Adresi : Kemalpaşa Caddesi No:52 Işıkkent/İZMİR Telefon ve Fax No : Tel : 0232-399 20 00 Fax : 0232-436

Detaylı

626 No.lu Karar ekidir. 1 BSH EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. D E N E T İ MDEN SORUMLU K O M İ T E GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1.

626 No.lu Karar ekidir. 1 BSH EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. D E N E T İ MDEN SORUMLU K O M İ T E GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. BSH EV ALETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. D E N E T İ MDEN SORUMLU K O M İ T E GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 626 No.lu Karar ekidir. 1 1.KURULUŞ Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Seri:X, No:22 sayılı

Detaylı

KADINLARA KARŞI HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN ÖNLENMESI SÖZLEŞMESI EK İHTIYARI PROTOKOL

KADINLARA KARŞI HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN ÖNLENMESI SÖZLEŞMESI EK İHTIYARI PROTOKOL KADINLARA KARŞI HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN ÖNLENMESI SÖZLEŞMESI EK İHTIYARI PROTOKOL İşbu Protokol'e Taraf Devletler, Birleşmiş Milletler Şartı Andlaşması'nın temel insan haklarına, insanlık onuru ve insan

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ VE YETKİ DEVRİ YÖNERGESİ TBMM Başkanlık Makamının Onay Tarihi : 26.06.2012 Sayı : 74144 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Türkiye

Detaylı

BAŞKAN. Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör ÜYE. Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Rektör Yardımcısı ÜYE ÜYE. Prof. Dr. Şefik TÜFENKÇİ Ziraat Fak. Dek.

BAŞKAN. Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör ÜYE. Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Rektör Yardımcısı ÜYE ÜYE. Prof. Dr. Şefik TÜFENKÇİ Ziraat Fak. Dek. Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/14-5 (Sayfa 1/5) Üniversitemizde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması ve

Detaylı

GEMİLERDE MÜRETTEBAT İÇİN İAŞE VE YEMEK HİZMETLERİNE İLİSKİN 68 SAYILI SÖZLEŞME

GEMİLERDE MÜRETTEBAT İÇİN İAŞE VE YEMEK HİZMETLERİNE İLİSKİN 68 SAYILI SÖZLEŞME GEMİLERDE MÜRETTEBAT İÇİN İAŞE VE YEMEK HİZMETLERİNE İLİSKİN 68 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 6 Haziran 1946 Kanun Tarih ve Sayısı: 15.7.2003 / 4943 Uluslararası çalışma Bürosu Yönetim Kurulunun daveti

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ADANA BTÜSEM) EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ [(30.4.1981 R.G. 37 EK III A.E. 211 Sayılı Tüzüğün), (12.6.1981 R.G. 53 EK III A.E. 301),

Detaylı

FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ

FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ FAKTORİNG SEKTÖRÜ ETİK İLKELERİ I. Giriş Faktoring Derneği (Dernek), faktoring şirketlerinin mesleki ve örgütsel alanda etik ilkelerine bağlı olarak çalışmaları zorunluluğu konusunda bir çerçeve oluşturmuştur.

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ REVİZE NO 2 YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ 03.05.2012 REVİZYON TARİHİ -1 30.06.2014 REVİZYON TARİHİ -2 31.07.2017 1. KURULUŞ

Detaylı

Kanun No. 4434 Kabul Tarihi : 5.8.1999

Kanun No. 4434 Kabul Tarihi : 5.8.1999 ARKEOLOJİK MİRASIN KORUNMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ (GÖZDEN GEÇİRİLMİŞ) NİN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞU HAKKINDA KANUN Kanun No. 4434 Kabul Tarihi : 5.8.1999 MADDE 1. 16 Ocak 1992 tarihinde Valetta

Detaylı

İstanbul, 23 Şubat 2010 2010/202. Konu: Aracı Kurumların Ücretlendirme Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağı hk.

İstanbul, 23 Şubat 2010 2010/202. Konu: Aracı Kurumların Ücretlendirme Esaslarına İlişkin Tebliğ Taslağı hk. TSPAKB TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI ARACI KURULUŞLARI BİRLİĞİ Büyükdere Cad. No:173 1. Levent Plaza A-Blok Kat:4 34394 1. Levent - İstanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr İstanbul,

Detaylı

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3 İŞ TANIMI VE GEREKLERİ BELGELERİ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3 İŞ TANIMI VE GEREKLERİ BELGELERİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3 BELGELERİ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.1 MÜDÜR Dök.No KAİM.İKS.FRM.082 Sayfa No 1 / 4 İŞİN KISA TANIMI: üst yönetimi tarafından belirlenen amaç, ilke

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü (WIPO) tarafından 20 Aralık 1996 tarihinde kabul

Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü (WIPO) tarafından 20 Aralık 1996 tarihinde kabul WIPO TELİF HAKLARI ANDLAŞMASI (1996) Resmi Gazete Tarihi: 14.05.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26876 Karar Sayısı : 2008/13597 edilen; Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü (WIPO) tarafından 20 Aralık 1996 tarihinde

Detaylı

İş ve Meslek Bakımından Ayırım Hakkında Sözleşme 44

İş ve Meslek Bakımından Ayırım Hakkında Sözleşme 44 İş ve Meslek Bakımından Ayırım Hakkında Sözleşme 44 Milletlerarası Çalışma Bürosu Yönetim Kurulu tarafından toplantıya çağırılarak 4 Haziran 1958 de Cenevre de kırk ikinci toplantısını yapan, Milletlerarası

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel)

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] 14.08.2012 16:16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) Ortaklığın Adresi : Göztepe Mah. Kartopu Cad. B226 B No:34 Kavacık-Beykoz Istanbul Telefon ve

Detaylı

Ortaklõğõn Geliştirilmesine ilişkin 19 Eylül 1980 tarihli 1/80 sayõlõ ORTAKLIK KONSEYİ KARARI

Ortaklõğõn Geliştirilmesine ilişkin 19 Eylül 1980 tarihli 1/80 sayõlõ ORTAKLIK KONSEYİ KARARI Ortaklõğõn Geliştirilmesine ilişkin 19 Eylül 1980 tarihli 1/80 sayõlõ ORTAKLIK KONSEYİ KARARI ORTAKLIK KONSEYİ, Avrupa Ekonomik Topluluğu ve Türkiye arasõnda bir Ortaklõk yaratan Anlaşmayõ göz önünde bulundurarak,

Detaylı

Türk Ticaret ve Sanayi Odası Japonya. Tüzük

Türk Ticaret ve Sanayi Odası Japonya. Tüzük Türk Ticaret ve Sanayi Odası Japonya Tüzük Madde1. İsim ve Yeri (Merkezi) Bu kuruluş Türk Ticaret ve Sanayi Odası olarak anılacaktır; bundan böyle de (aşağıdaki maddelerde ise) Oda olarak geçecektir. Odanın

Detaylı

GÖREV TANIMLARI. HABERLEŞME UZMANI (Telsiz Sistemleri) GÖREVİ

GÖREV TANIMLARI. HABERLEŞME UZMANI (Telsiz Sistemleri) GÖREVİ DİĞER Telsiz kurma ve işletme izninin verilmesi, süresi, yenilenmesi, değişikliği ve iptali ile ilgili usul ve esasları belirlemek ve bu çerçevede öngörülen telsiz cihaz veya sistemlerinin kurulması, kullanılması,

Detaylı

VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL

VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL Yargının Bağımsızlığı ve Yasama ve Yürütme Güçleriyle İşbirliği Türkiye Cumhuriyeti Hâkimler ve Savcılar

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ GENEL Nihayet! Türkiye nin Havacılık ve Uzay Teknolojileri Bakanlığı var!.. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde 1: Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII TANIITMA FONU 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL // 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO Üniversitesi Senatosunun 17.08.2015 tarih ve 2015/06-3 no lu kararıyla onaylanmıştır. Ek-3 SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ Sıra No :GMKA/Yönerge/18 Revizyon No : 1 Tarih : 26/09/2011 T.C. HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım, Hedef, İlkeler Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönerge amacı, Güney Marmara

Detaylı

YÖNETMELİK. Ardahan Üniversitesinden: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Ardahan Üniversitesinden: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Nisan 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28975 Ardahan Üniversitesinden: YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YABANCI HUKUK HAKKINDA BiLGi EDiNiLMESiNE DAiR AVRUPA SÖZLEŞMESİ NE EK PROTOKOL

YABANCI HUKUK HAKKINDA BiLGi EDiNiLMESiNE DAiR AVRUPA SÖZLEŞMESİ NE EK PROTOKOL YABANCI HUKUK HAKKINDA BiLGi EDiNiLMESiNE DAiR AVRUPA SÖZLEŞMESİ NE EK PROTOKOL Strazburg, 15.III. 1978 Bu Protokol ü imzalayan Avrupa Konseyi üyesi Devletler, 7 Haziran 1968 tarihinde Londra da imzaya

Detaylı

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı : 15.6.1985 Sayı : 18785) Kanun No. 3223. Kabul Tarihi 7. 6

(Resmî Gazete ile yayımı : 15.6.1985 Sayı : 18785) Kanun No. 3223. Kabul Tarihi 7. 6 789 1581 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununun Bazı Maddelerini Değiştiren 237 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 15.6.1985

Detaylı

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİ A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİ A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİ A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik Yönetim Kurulu nun 29 Haziran 2012 gün ve 111 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. Hazırlayan Riskin

Detaylı

GEMİADAMLARININ ULUSAL KİMLİK KARTLARINA İLİŞKİN 108 SAYILI SÖZLEŞME

GEMİADAMLARININ ULUSAL KİMLİK KARTLARINA İLİŞKİN 108 SAYILI SÖZLEŞME GEMİADAMLARININ ULUSAL KİMLİK KARTLARINA İLİŞKİN 108 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 29 Nisan 1958 Kanun Tarih ve Sayısı: 15.7.2003 / 4939 Uluslararası Çalışma Bürosu Yönetim Kurulu nun daveti üzerine,

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Denetimden Sorumlu Komite Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 31/12/2012 tarih ve 926 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup 15.04.2014 tarih ve 2014/11 sayılı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARININ ÇALIŞMA ESASLARI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARININ ÇALIŞMA ESASLARI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARININ ÇALIŞMA ESASLARI EĞİTİM NOTLARI HAZIRLAYAN M. Özkan ÖZGÜR İş Güvenliği Uzmanı DETAM YAYINLARI 1 KURULLARIN OLUġTURULACAĞI ĠġYERLERĠNĠN ÖZELLĠKLERĠ İşyerlerinin İş Kanununa

Detaylı

YÖNETMELİK. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 31 Ocak 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27832 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: YÖNETMELİK OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Tanımlar ve Kısaltmalar Madde 3- Bu Yönetmelikte geçen;

Tanımlar ve Kısaltmalar Madde 3- Bu Yönetmelikte geçen; TÜBİTAK BİLİM, TEKNOLOJİ VE YENİLİK POLİTİKALARI DAİRE BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik ile, Bilim

Detaylı