GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ"

Transkript

1 GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı : Gazetecilik Topluluğu b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1-Topluluğun Kurulma Amacı GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU nun amacı; a) Üniversite öğrencilerini, herhangi bir ayrım yapmadan, yazar ve gazeteciler ile tanıştırmak, b) Yazarlık ve gazetecilik hakkında bilgiler vermek, c) Đnsanlarda gazete ve kitap okuma alışkanlığı oluşturmak, d) Gerekli alt yapıyı hazırlayarak gazete çıkarmak, e) Ana dilimiz olan Türkçemizin düzgün kullanılması ve korunması konusunda üniversite öğrencilerine örnek olmak ve yapılacak etkinliklerde bu konudaki duyarlılığı arttırmaktır. Madde 2-Topluluğun Çalışma Konuları Yukarıda belirlenen amaçlar doğrultusunda bu amacı yerine getirmek için şu çalışmalar yapılır; a) Gazete ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, b) Amacımıza uygun olarak kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla iletişim sağlayarak, üniversitemiz öğrencilerinin teorik ve pratik bilgilerine katkıda bulunmak amacıyla konusunda uzman kişilerin verecekleri konferans, panel, seminer, gösteri, kurs vb. etkinlikleri organize etmek, duyurmak ve düzenlemek, c) Gerekli görüldüğünde diğer topluluklarla ortak projeler üretmek ve etkinlikler düzenlemek, d) Sakarya Üniversitesi nin tüm öğrencilerini GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU na üye yapabilmek için gerekli faaliyet ve çalışmalarda bulunmak, e) Đlgi alanına giren etkinliklere, GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU adı altında Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin katılımını sağlamak amacıyla teknik geziler düzenlemek, f) Diğer üniversite yönetimleri ve öğrenci toplulukları ile iletişime geçerek ortak faaliyetlerde bulunmak ve üniversite öğrencilerimizi bilgilendirmek, g) Mezunlarla iletişime geçilerek etkinliklerimizi desteklemelerini sağlamak, h) Topluluk ile ilgili her çeşit duyuruların öğrenciler tarafından rahatlıkla takip edilebilmesi için kampüste bulunan ilgili panolara gerekli izinler alınarak duyurular ve afişler asmak. Madde 3- Topluluğun Faaliyet Alanı GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU, basın-yayın, kültür-sanat alanlarının yanında gazetecilik mesleğini ilgilendiren gündemi oluşturan güncel her alanda faaliyet gösterir.

2 Madde 4- Üye Olma Hakkı ve Üyelik Đşlemleri Madde 4.1- Üye Olma: a) Topluluk üyelik formunu doldurup, üyelik istemi kabul edilen aktif Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin tümüdür. b) Yapacakları üyelik başvuruları sonucunda kulübe kabul edilirler. c) Üyeler, topluluk içerisinde ve tüm çalışmalarda eşit haklara sahiptir. d) Üyeler, kulübün amaçlarına uygun hareket etmek, faaliyetler süresince etkinlik kurallarına uymak, üye bilgi formunu her yıl yeniden doldurmak zorundadır. e) Üye, öneri ve eleştirilerini Denetleme Kurulu'na iletebilir. f) Üyeler birden fazla kulübe üye olabilir. g) Her aktif üyenin Genel Kurul da bir oy hakkı vardır ve üye oyunu kendisi kullanmak zorundadır. h) Üyeler topluluk aktivitelerinden maddi kazanç ve menfaat sağlayamaz. i) Her üye etkinlikler için yönetim kuruluna öneri verme, bireysel ya da çalışma grubu oluşturarak kulübün çalışma alanları kapsamında proje, araştırma ve etkinlikler için kaynak isteme hakkına sahiptir. j) Üyelik için başvuran kişilerden üye kartı bastırmak amaçlı kartın maliyeti kadar bir tutar alınabilir. k) Yalnızca, aktif Sakarya Üniversitesi öğrencileri, öğretim görevlileri ve çalışanları kulübe asli üye olabilir. Sakarya Üniversitesi mezunları, kulübe onur üyesi olabilir. Onur üyelerinin oy verme ve seçilme hakları yoktur. Kurucu üyeler üyeliklerini yenilemeseler de fahri üye olarak Sakarya Üniversitesi Kulübü nün çalışmalarına katılabilirler. Söz hakları var, oy hakları yoktur. l) Üyelik ikiye ayrılır. 1) Onur Üyesi: Topluluk tarafından onur üyesi unvanı verilmiş konuklar ve mezun kurucu üyelerdir. 2) Asli Üye: Asli üyelik de ikiye ayrılır. a. Aktif Üye: En az bir yarıyıl boyunca topluluk toplantı ve etkinliklerinin 3 te 2 sine katılmış, topluluk tarafından kendisine verilmiş görevleri yapmış üyeler arasından Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. b. Pasif Üye: Aktif üye şartlarını yerine getirmemiş, oy hakkı olan fakat seçilme hakkına sahip olmayan üyelerdir. Madde 4.2- Üyelikten Çıkma ve Çıkarılma a) Topluluktan çıkmak isteyen üyeler, yazılı olarak Yönetim Kurulu'na başvururlar. b) Yönetim Kurulu ve kararlarına uymayan, etkinlik kurallarına aykırı davranan, topluluk tüzüğüne aykırı hareket eden üyenin durumu Yönetim Kurulu'nda değerlendirilir. Üyenin savunması alınır.

3 Varılacak sonuca göre üyelikten çıkartılabilir. Üyelikten çıkarılma işlemine karşı Genel Kurul a itiraz edilebilir. Genel Kurul un % 70 nin, itirazı kabul etmesi durumunda karar iptal edilir. c) Üyelikten çıkan veya çıkartılan kişi, kulübe üyelik için aynı yıl yeniden başvuramaz, topluluk çalışmaları ve varlığı üzerinde hak ileri süremez. Madde 5- Topluluğun Organları Topluluğun organları aşağıda gösterilmiştir. a) Genel Kurul b) Yönetim Kurulu Başkan Başkan Yardımcısı Sekreter Sayman Üç asil, üç yedek üye c) Denetleme Kurulu Madde 6- Genel Kurul Madde 6.1- Genel Kurulun Oluşum Şekli a) Bütün yetkilere sahiptir, en büyük karar organıdır. b) Genel Kurul, Akademisyen başkan, Kurucu üyeler, Aktif Üyeler ve Onur Üyelerinden (fahri üyelerin oy hakkı yoktur.) oluşur. Madde 6.2- Genel Kurulun Toplanma Şekli a) Her akademik yılbaşında olağan olarak toplanır, yönetim kurulunu ve denetleme kurulu üyelerini seçer. b) Yönetim Kurulu veya üyelerin 1/3`nün yazılı isteği üzerine olağanüstü olarak da toplanabilir. c) Eğer Yönetim Kurulu istifa eder ise 1 ay içerisinde Genel Kurul olağanüstü toplanır ve yeni Yönetim Kurulu nu seçer. Bu süreç bitene kadar istifa eden Yönetim Kurulu idarede kalır. d) Genel kurul toplantısına hazırlık olarak; Yönetim kurulu toplantıya katılmaya hakkı olanlara ait bir liste düzenler. Üyeler, toplantıdan on beş gün önceden toplantının günü, yeri, saati ve gündemi konusunda haberdar edilir. e) Genel kurul, tüzüğe göre toplantıya katılma hakkı olan üyelerin yarısından bir fazlasının katılımı ile yapılır. Toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantının bir haftadan erken olmaksızın erteleneceği gün de belirtilir. Tüzüğü değiştirme yetkisine sahiptir. Bu durumda üyelerin % 70 nin onayı aranır. Madde 6.3- Genel Kurulda Oy kullanma ve Karar Alma Usulü a) Genel Kurul kararları açık ve kapalı oy usulüne göre yapılır. Kararların açık ya da kapalı olması kurul başlarken yapılacak açık oylamayla tespit edilir. b) Genel Kurul Kararları Genel Kurula katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Madde 6.4- Genel Kurulun Görev ve Yetkileri a) Yönetim Kurulunu seçer. b) Yönetim Kurulunun faaliyetlerini onar. c) Denetleme kurulu raporlarını görüşür. d) Genel Kurulun her üyesi Yönetim kurulunca kendisine görev verilmesi halinde çalışmakla yükümlüdür.

4 e) Her üye Topluluk etkinlikleri için Yönetim kuruluna öneri verme, bireysel ya da çalışma gruplarına katılma hakkına sahiptir. Madde 7- Yönetim Kurulu Madde 7.1- Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri a) Üniversite yönetimi ve kurullarıyla iletişimi sağlar. b) Đlgili kuruluşlarla temas kurulması ve ortak faaliyet düzenlenmesi konusunda girişimde bulunur. c) Topluluk tüzüğünde yapılacak ek ve değişiklikleri belirler ve bunları genel kurul toplantılarında üyelerin oylarına sunar. d) Faaliyetlerin devamını ve verimliliğini sağlar. e) Yönetim Kurulu ayda en az iki kere olağan toplantısını yapar. Toplantıya katılmak zorunludur. Mazeretsiz olarak toplantıya üç defadan fazla katılmayan üye yönetim kurulundan çıkartılır. Yerine yedek üye geçirilir. f) Tüzük değişikliği önerisinde ve isteminde bulunabilir. g) Topluluk içi disiplini sağlar ve gerekli görüldüğünde disiplin cezalarını verir. h) Topluluk üyelerine gerektiğinde görevler verir ve faaliyet programını hazırlar. i) Sponsor firma, kurum ve kuruluş bulunması için girişimlerde bulunur. j) Üye yapımı ve üyeler hakkında karar alır. k) Yönetim Kurulu nun üç yedek üyesi olup, Genel Kurulca seçilen yedek üyeler, başkan ve yardımcısı dışında boşalan görevlere atanır ve Yönetim Kurulu seçimlerine kadar görevde kalırlar. l) Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği nin bilgisi dâhilinde yurt içi ve yurt dışında topluluk amaç ve faaliyet alanlarına uygun olan çeşitli seminer ve kongrelere katılabilir ve aktif olarak yer alabilir. Madde 7.2- Yönetim Kurulu Üyeleri a. Akademik Başkan Görevi: Topluluk ve yönetim kurulunu temsil etmek. Yönetim Kurulu görevlerinin yerine getirilmesini denetlemek. Faaliyet döneminin sonunda, Topluluğun mali işleri, demirbaş varlıklarını ve diğer belge ve evrakları yeni faaliyet döneminde Yönetim Kuruluna tam ve eksiksiz olarak devredilmesine yardımcı olmak. Olağan toplantılar dışında gerekli görüldüğü hallerde yönetim kurulunu toplanmaya çağırabilir. b. Öğrenci Başkanı Görevi: Asli görevi, GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU nun tüzükte belirlenmiş işleyiş düzenini sağlamaktır. Yönetim Kurulu na ve genel toplantılara başkanlık eder, toplantı düzeni ve verimliliğinin arttırılmasını sağlar. Gündem maddelerini belirler ve okur. Olağanüstü toplantı kararını Yönetim Kurulu ndan salt çoğunluk sağlanması halinde alabilir. Topluluk faaliyetlerini, eğitimlerini, program akışlarını inceler ve denetler. GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU nun etkinliklerine başkanlık yapar. Gerektiğinde Yönetim Kurulu üyeleriyle görev dağılımı yapabilir.

5 c. Öğrenci Başkan Yardımcısı Görevi: Asli görevleri, GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU`nun tüzükle belirlenmiş işleyiş düzeninin sağlanmasında başkana yardımcı olmaktır. Başkanın yokluğunda başkan yardımcısı, topluluk faaliyetlerinin içeriğinin belirlenmesi, programlar, faaliyet organizasyonu, işleyişi ve denetlenmesi konusunda Yönetim Kurulu nda salt çoğunluğun sağlanması ve başkanın onayı ile tam yetki ile hareket etme hakkına sahiptir. Başkan Yardımcısı, sayman ve sekreter ile koordinasyon içinde çalışıp, kulübün işleyişi hakkında başkana bilgi verir. Başkanın yokluğunda Yönetim Kurulu na ve genel toplantılara başkanlık eder, toplantı düzeninin ve verimliliğin arttırılmasını sağlar. d. Sekreter Görevi: Topluluğun yürütme görevlisidir. Üye kayıtlarını yapar. Topluluk evraklarından ve kayıtlarının düzenli olarak tutulmasından sorumludur. Yönetim Kurulu toplantı tutanaklarını yazar ve üyelere imzalatır. Gerekli belge, doküman ve bilgileri arşivler. Đç-dış yazışmaları hazırlar. Başkana karşı sorumludur. e. Sayman Görevi: : GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU `nun ihtiyaçları doğrultusunda kulübün bütçesini belirler. Yönetim Kurulu toplantılarına katılır. Bu toplantılarda kurulu bütçe konusunda bilgilendirir. Her türlü mali kaynağın sağlanması (sponsor arama ve sponsorluk antlaşması yapma), kayıtların tutulması ve gerekli yönde harcamaların yapılmasından sorumludur. Tüm mali işlemler, Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği nin bilgisi dâhilinde ve Üniversite prosedürüne uygun olarak gerçekleşir. Yapılan harcamaların hesabını gerektiğinde Spor, Kültür ve Sanat Birliği ne bildirmek ile yükümlüdür. Yapılacak etkinliklerin masrafını hesaplar. f. Üye Görevi: Bu kişiler yönetim kurulunda karar alma aşamasında, uygulama aşamasında görev alırlar. Başkan tarafından verilen görevleri yerine getirir. Madde 8- Denetleme Kurulu Genel Kurul tarafından seçilir. Görev ve Yetkileri a) Üyelerden gelen eleştiri ve önerileri incelemek ve gerekli gördüklerini Yönetim Kurulu'na iletmekle sorumludur. b) Ayrıca, Yönetim Kurulu tarafından alınan kararları, eğitim faaliyetlerini, mali faaliyetleri ve alınan disiplin kararlarını her dönem en az bir kez denetler ve vardığı sonuçları yazılı olarak Yönetim Kurulu'na sunar. Denetleme esnasında istediği her türlü defterin, belge ve işlemi yazıların topluluk yetkilileri tarafından kendilerine verilmesi zorunludur. c) Yönetim Kurulu nun toplantılarına katılabilir, söz hakkı var oy hakkı yoktur. Madde 9- Topluluğun Gelir Kaynakları a) Topluluğun tüm gelir ve giderleri Spor Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesinin ilgili 11. maddesine uygun olarak gerçekleştirilir. b) Topluluk giderleri tüzükte belirtilen amaçlar doğrultusunda (afiş bastırma, gazete çıkarma, seminer düzenleme, kültürel etkinlikler, geziler vb.) yapılan harcamalar, etkinlik giderleri, kırtasiye giderleri ve diğer giderlerden oluşur. c) Giderlerin karşılanması kişi ve kuruluşların sponsorlukları ile sağlanır. d) Bu masrafların karşılanması için katılımcılara katılım veya eğitim sertifikaları verilebilir.

6 Madde 10- Topluluğun Çalışma Usulleri a) Gazete ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çalışmalar yürütmek, b) Amacımıza uygun olarak kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla iletişim sağlayarak, üniversitemiz öğrencilerinin teorik ve pratik bilgilerine katkıda bulunmak amacıyla konusunda uzman kişilerin verecekleri konferans, panel, seminer, gösteri, kurs vb. etkinlikleri organize etmek, duyurmak ve düzenlemek, c) Gerekli görüldüğünde diğer topluluklarla ortak projeler üretmek ve etkinlikler düzenlemek, d) Sakarya Üniversitesi nin tüm öğrencilerini GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU na üye yapabilmek için gerekli faaliyet ve çalışmalarda bulunmak, e) Đlgi alanına giren etkinliklere, GAZETECĐLĐK TOPLULUĞU adı altında Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin katılımını sağlamak amacıyla teknik geziler düzenlemek, f) Diğer üniversite yönetimleri ve öğrenci toplulukları ile iletişime geçerek ortak faaliyetlerde bulunmak ve üniversite öğrencilerimizi bilgilendirmek, g) Mezunlarla iletişime geçilerek etkinliklerimizi desteklemelerini sağlamak, h) Topluluk ile ilgili her çeşit duyuruların öğrenciler tarafından rahatlıkla takip edilebilmesi için kampüste bulunan ilgili panolara gerekli izinler alınarak duyurular ve afişler asmak. Madde 11- Tutulacak Defterler a) Üye kayıt defteri b) Karar defteri c) Gelen-giden evrak defteri d) Üye kayıt belgeleri, üye tarafından doldurulmuş halde sekreter tarafından muhafaza edilir. Madde 12- Tüzüğün Ne Şekilde Değiştirileceği Tüzük değişikliği yapma yetkisi Genel Kurulu nundur. Genel Kurul gerekli değişikliği gündemine alır ve oylar. Tüzük değişikliği yapma önerisi, Yönetim Kurulu nun isteği ya da Genel Kurul un % 70 nin yazılı olarak talep etmesi halinde Genel Kurul da tartışılmak üzere kabul edilir. %70 oy birliği sonucunda yapılan değişiklik veya düzeltme Spor, Kültür ve Sanat Birliği nin de onayıyla birlikte tüzüğe geçirilir. Madde 13- Topluluğun Feshi ve Kapatılması Gerekli görüldüğü takdirde, genel kurul kararı ve rektörlüğün onayı ile topluluk faaliyetleri sonlandırılır. Genel Kurul üyelerinin 4/5 nin, kulübün feshedilmesini kabul etmesi durumunda topluluk feshedilir. Madde 14- Disiplin işleri a) Topluluk içi disiplinden, Yönetim Kurulu sorumludur. b) Ceza gerektiren durumlar, Yönetim Kurulu`nda oylanır ve çoğunluğun sağlanması durumunda ceza işlemi uygulanır. Ceza Gerektiren Durumlar: a. Tüzük hükümlerine aykırı davranmak, b. Yönetim kurulu toplantılarından ve çalışmalarından üç kere özürsüz olarak uzak kalmak, verilen görevleri yapmamak, görev almaktan kaçınmak ve böylelikle kulübün yaşamasına ve amaçlarına ilgi göstermemek.

7 c. Kulübü ve üyeleri küçük düşürmeye yönelik davranışlar sergilemek. d. Faaliyetler sırasında, etkinlik sorumlusunun talimatlarına sebepsiz yere uymamak. Faaliyetlerin yolunda gitmesini engellemek, e. Topluluk yükümlülüklerini yerine getirmemek. f. Topluluk malzemelerini yanlış veya hor kullanmak, c) Verilecek Cezalar: Yönetim Kurulu, gerekli gördüğü hallerde topluluk ihraç, süreli veya süresiz olarak topluluktan uzaklaştırma veya uyarı cezaları verebilir. Topluluktan, işlediği bir disiplin suçu nedeniyle çıkarılan üye, kulübe üyelik için yeniden başvuramaz. Ayrıca, o günün, olayın ve faaliyetin şartlarına göre başka cezalar vermek, Yönetim Kurulu nun yetkisindedir. Verilecek cezalara itiraz Genel Kurul a yapılır. Verilen cezanın iptali için Genel Kurul daki üyelerin %70 nin itirazı kabul etmesi gerekir. Madde 15- Yürürlük: Topluluğun Kurulması ile ilgili başvuru yapıldıktan sonra Spor, Kültür ve Sanat Birliği Yönetim Kurulu Kararı ile yürürlüğe girer.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1-Bu topluluk, üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmelerini sağlamayı, sosyal projeler üreterek

Detaylı

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ T.C. BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde 1: Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal

Detaylı

T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönergenin amacı, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

. Topluluğun Adı :.. Topluluğun Merkezi : Sakarya dır Madde 1- Topluluğun Kurulması Spor Kültür ve Sanat Birliğine Bağlı Topluluklar:

. Topluluğun Adı :.. Topluluğun Merkezi : Sakarya dır Madde 1- Topluluğun Kurulması Spor Kültür ve Sanat Birliğine Bağlı Topluluklar: .Topluluğu TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı ve Merkezi a) Topluluğun Adı :.. b) Topluluğun Merkezi : Sakarya dır. Topluluğun Amacı, Çalışma Konuları ve Faaliyet Alanı Madde 1- Topluluğun Kurulması Öğrenci Toplulukları

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE ETKİLEŞİM TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ AMAÇLAR: MADDE 1-1- Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ve toplumun düşünmesine ve sorgulamasına katkı sağlamak. 2. Öğrencilerin toplumla

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (06/08/2009 tarih ve 14 Sayılı Senato kararıyla) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Gümüşhane Üniversitesinin

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

YÖNETMELİK. Ardahan Üniversitesinden: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Ardahan Üniversitesinden: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Nisan 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28975 Ardahan Üniversitesinden: YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ COĞRFAYA KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosu nun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ TOPLUMSAL DUYARLILIK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- a) Muş Üniversitesi öğrencilerinin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak b) Öğrenciler

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Bingöl Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DENEY HAYVANLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kafkas Üniversitesi Deney Hayvanları

Detaylı

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge ile Bilecik Üniversitesinde kayıtlı bulunan önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MAADE 1-Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Topluluğu (YİÜBES) Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: MADDE 1-Amaç Bu yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin, kuracakları öğrenci kulüplerinin kuruluş ve işleyiş esaslarını belirlemektir.

Detaylı

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ T.C. YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ ve AMAÇ: Madde 1 T.C. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma

Detaylı

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ

ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ ANİMASYON TEKNOLOJİLERİ VE OYUN GELİŞTİRME KULÜBÜNÜN TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİYEL TASARIM KLÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- Yüksek İhtisas Üniversitesi Dans Topluluğu (YİD) Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmenlikleri ve yasalar

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ÇEVRE KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1. Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Kulübü, Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları/Kulüpleri Yönergesine dayanarak

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Bu Yönerge, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulacak

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar,

T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar, T.C. ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar, Amaç MADDE 1- (1) Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, Atatürk

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. TANIM VE AMAÇ Madde 1. Tanım Topluluğun adı Mustafa Kemal Üniversitesi. Topluluğu dur...topluluğu, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına

Detaylı

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amaçları aşağıda belirtilmiştir. a) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI Öğrenci topluluklarının kurulmasındaki amaç; öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yapmasına, değerlendirmesine, tanıtım ve

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin

Detaylı

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF EĞİTİM KURULU TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu Talimatın amacı, Eğitim Kurulunun oluşumu, işleyişi, görev ve yetkileri ile ilgili usûl ve esasları düzenlemektir. Kapsam Madde 2-

Detaylı

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak.

5- Öğrencilerin özgün fikir üretme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlamak. K KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME ve TASARIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ TOPLULUĞUN ADI T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DOĞA, KÜLTÜR VE İZCİLİK TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Muş Alparslan Üniversitesi Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğudur. TOPLULUĞUN AMACI (1) Doğa, Kültür ve İzcilik Topluluğu

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) .././20... YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yıldırım Beyazıt

Detaylı

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ

BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ BİLGESAM GENÇLİK PLATFORMU TÜZÜĞÜ Madde 1: Topluluğun Adı Ve Merkezi a)topluluğun Adı : Bilgesam Gençlik Platformu dur. b)topluluğun Merkezi : İstanbul dur. Madde 2: Topluluğun Kurulma Amacı 1-BİLGESAM

Detaylı

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE TOPLULUK ADI MADDE 1- T.C. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TİYATRO TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Tiyatro Topluluğu Yüksek İhtisas Üniversitesi nin yönetmelikleri ve yasalar uyarınca Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL HİZMET KULÜBÜ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ TÜZÜĞÜ MADDE 1 İSİM Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Ana Tüzüğü uyarınca, Boğaziçi

Detaylı

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAĠRE BAġKANLIĞI ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönerge, Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin eğitim-öğretim dışında kalan zamanlarını

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Amaç. MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin,

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. Amaç. MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin, ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE1-(1)Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesi Öğrencilerinin, Amaç, Dayanak, Tanımlar, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda sosyal,

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Tüzüğü MADDE-1 : TANIM : Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Topluluğu, ülkemizde psikoloji biliminin tanınması, bu bilim dalının ışığında mevcut kaynak

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Tunceli Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi ( tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir.

Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi ( tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir. Amaç ve Kuruluş Madde 1- Sakarya Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Birim Yönergesi (15.12.2016 tarihi itibariyle Senato kararı ile yürürlüğe girmiştir.) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 47

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ.TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- DAYANAK Topluluğu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. MADDE 2- TOPLULUĞUN

Detaylı

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14

ESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç. Öğrenci. Kapsam. Öğrenci. Dayanak. Tanımlar. öğrencilerin. her bir 1 / 14 BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; İzmirr Yüksek Teknoloji T Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor s ve

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1 : (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi önlisans, lisans ve

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gazi Üniversitesi Sağlık

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ GEREKÇESİ Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bilim-Kültür-Sanat Kulübü ismi ile anılır. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OTOMASYON SİSTEMLERİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü ana tüzüğü aşağıdaki maddelerden oluşur; 1. Tanım 2. Kulübün amaç ve faaliyetleri 3. Üyelik

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER BĠRĠMLERĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER BĠRĠMLERĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR SĠĠRT ÜNĠVERSĠTESĠ ULUSLARARASI ĠLĠġKĠLER BĠRĠMLERĠ KOORDĠNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 30.05.2014; Senato Sayısı: 2014/06) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönerge, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin eğitim,

Detaylı

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ*

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge, öğrencilerin ruh ve beden terbiyesi, kültürel birikimlerinin arttırılması ve ders dışı zamanlarının

Detaylı

YÖNETMELİK. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 31 Ocak 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27832 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden: YÖNETMELİK OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 2 Ocak 2000 Sayı : 23924 Harran Üniversitesinden : Harran Üniversitesi Spor Birliği Yönetmeliği Kuruluş ve Kapsam

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 21.12.2010; Senato Sayısı: 2010-08) AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ Madde 1 - Bu Yönerge, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin eğitim, sağlık,

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kuruluş ve Temel Etik İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Mevlana Üniversitesi İnsan Araştırmaları

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ. YÖNETİM ve EKONOMİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1 Muş Alparslan Üniversitesi Yönetim ve Ekonomi Topluluğu

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ. YÖNETİM ve EKONOMİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ. Madde 1 Muş Alparslan Üniversitesi Yönetim ve Ekonomi Topluluğu MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM ve EKONOMİ TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Adı, Adresi ve Amblemi Madde 1 Muş Alparslan Üniversitesi Yönetim ve Ekonomi Topluluğu Topluluğun Merkezi:Muş - MERKEZ Topluluğun

Detaylı

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Dayanak Madde 1- (1) Bu tüzük, 3568 sayılı yasanın 50.maddesine göre çıkarılan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ MADDE-1 Kulübün İsmi, Logosu ve Adresi a. Kulübün ismi Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü ve kısa

Detaylı

YÖNETMELİK. Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28624 YÖNETMELİK Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ

FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI VE KOMİTELER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Madde-1: Amaç Bu yönerge, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve akademik gelişimlerine

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

MÜDÜR T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu MÜDÜR Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Genel Sekreter Yardımcısı - Genel Sekreter - Rektör Yardımcısı - Rektör Yrd. Doç. Dr. Namık BİLİCİ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu nda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ KONGRE, ÇALISTAY, KURULTAY, SEMPOZYUM, KONFERANS, PANEL VE DĠĞER ETKĠNLĠKLERĠN DÜZENLEMESĠ YÖNERGESĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ KONGRE, ÇALISTAY, KURULTAY, SEMPOZYUM, KONFERANS, PANEL VE DĠĞER ETKĠNLĠKLERĠN DÜZENLEMESĠ YÖNERGESĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ KONGRE, ÇALISTAY, KURULTAY, SEMPOZYUM, KONFERANS, PANEL VE DĠĞER ETKĠNLĠKLERĠN DÜZENLEMESĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Hitit Üniversitesine

Detaylı

REKLAM KURULU NEDİR?

REKLAM KURULU NEDİR? REKLAM KURULU NEDİR? Reklam Kurulu, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 17. maddesine göre oluşturulmuştur. Kurulun amaç ve faaliyetleri hakkında en iyi bilgiyi yönetmelikte bulabileceğimiz

Detaylı

T.C. TRABZON BELEDĠYESĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ YÖNETMELĠĞĠ

T.C. TRABZON BELEDĠYESĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ YÖNETMELĠĞĠ T.C. TRABZON BELEDĠYESĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ YÖNETMELĠĞĠ Amaç MADDE 1 (1)Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak temsil kabiliyetini geliştirmek,

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı SANKO Üniversitesi ne bağlı öğrenci kulüplerinin kuruluş, işleyiş

Detaylı

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ YÖNERGESİ

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ YÖNERGESİ İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (Değişik: Senato-18/10/2018-2018/15-3) (1) Bu yönerge İbn Haldun Üniversitesindeki öğrencilerin üniversitenin sağladığı geniş imkânları

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge nin amacı, Yeditepe Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE-1 YASAL DAYANAK 2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu nun 46 ncı ve 47 nci maddeleri uyarınca Sağlık Kültür ve Spor Dairesi nin

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İstanbul Arel Üniversitesi ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Madde 1: KURULUŞ İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri kuruluş ve çalışma esasları hükümlerini temel

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinin birlikte çalışma ortamı içerisinde; kendi öz değerlerimizden kopmadan,

Detaylı

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ AMAÇ Madde 1 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ. BÖLÜM I Genel Hükümler

T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ. BÖLÜM I Genel Hükümler T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ TOPLULUKLARI YÖNERGESĠ BÖLÜM I Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönerge, Iğdır Üniversitesi önlisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin; Atatürk ilke

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ Amaç Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş Madde 1. Bu yönerge, Gebze Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge

BATMAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge BATMAN ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Topluluklarının Kurulması ve Çalışmalarının Düzenlenmesine İlişkin Yönerge Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, BATMAN ÜNİVERSİTESİ öğrencilerinin toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin ders dışı toplumsal ve kültürel gelişmelerine

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- Topluluğun amacı Sanata gönül vermiş Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirerek, yetenekleri doğrultusunda

Detaylı