Toplantı : 9 AA CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Qs YİLİ Ege Üniversitesi Bütçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toplantı : 9 AA CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Qs. 1970 YİLİ Ege Üniversitesi Bütçesi"

Transkript

1 Toplantı : 9 AA CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Qs 970 YİLİ Ege Üniversitesi Bütçesi

2

3 Ege Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısı ve Bütçe K Komisyonu raporu (/292) T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 7-024/2825 MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Maliye Bakanlığınca 'hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar Ku tarihinde kararlaştırılan «Ege üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısı rekçesi ve eki cetveller ilişik olarak sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. Süleyman Dem Başbakan Eige Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393]

4 4 Ege Üniversitesi 070 Malî yılı Bütçe GEREKÇESİ Üniversitemiz, bu yıl 70 sayılı Kanunla bağlanan iktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ile!.-itlikte lük ve altı Fakülteden meydana gelen 970 yılı Bütçemiz müteakip paragraflarda izah olunan sebepler bütçemize nazaran ( ) lira fazlasiyle ( ) lira olarak hazırlanmış bulunmaktadır. Üniversitemiz henüz kuruluş noksanlıklarını tamamlama çabası içinde bulunduğu cihetle öğretim ve ihtiyaca cevap verecek şekilde tomin etmek zorunluğundadır. Bu nokta göz önüne alınarak 970 yılı Bütç lıiv'ar ve hizmet karşılıkları için artış kaydeden ödenekler aşağıda kurumlarına göre sıralanan tertiplerd BUKTÖRLÜK : Aylıklar tertibinde : Bu yıl (L) cetveline alı t atı 2 aded (450) liralık ve aded (400) liralık kadronun muştur. Bölüm M adide 2.20 Hizmetliler ücreti : Bu yıl ihtiyaç duyulan yeni hizmetliler için alınan kadrolar dolayısiyle ( ) lira Geçici llıizmetliler ücreti : Bu yıl istihdamı zaruri bulunan geçici hizmetlilerin hesaplanan ödeneklerine göre (535) l Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti : Bu yıl istihdamları kararlaştırılan 5 uzman için yapılan hesap sonunda (40 ) lira azal Sözleşmeli personel ücreti : Özel ihtisas sahiplerine inceletilme s' ve programa bağlatılması lüzumlu görülen idlerde ç öğrencilerin eğitsel faaliyetlerini düzenlemek üzere, angaje edilecek beden eğitimi, müz retleri karşılığı olarak (0 000) lira konulmuştur işçi ücretleri : Rektörlüğe ait dekarlık at ad üzerinde mevsimlik saha hizmetlerinin, çapa, t es fiye, s tırıl acalk işçi ihtiyacı dolayısiyle (20 000) lira artırılmıştır Çocuk zammı : Yabancı Diller Okulunun Rektörlüğe bağlanması neticesi artan kadro sayısına 'göre (2 lige Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

5 5 Bölüm Madde Emekli keseneği karşılığı : :Bıı yıl alman kadrolar sebebiyle (3 299) lira artırılmıştır Prim karşılıkları : İşçi ücretlerine muvazi olarak (2 450) lira artırılmıştır Konferans ücreti : İhtiyaca göre () lira azaltılmıştır Ek görev tazminatı : Rektörlüğe bağlanan Yabancı Diller Okulu dolayısiyle ( 723) lira artırılmıştır Kasa tazminatı : 970 yılında olacak terliler nazara alınarak (2 652) lira artırılmıştır Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev yolluğu : İhtiyaca göre ( 000) lira azaltılmıştır Sbabşmeli personel geçici görev yolluğu : İstihdamı gerekli görülen sözleşmeli personel için (2 499) lira artırılmıştır Staj Ve 'öğrenim yolluğu : İhtiyaca göre ( 000) lira azaltılmıştır Kongre ve konferans yolluğu : İhtiyaca göre (2 ) lira azaltılmıştır Araştırma ve inceleme yolluğu : İhtiyaca göre (2 000) lira azaltılmıştır Kurs yolluğu : Zuhuru muhtemel kurslara katılacaklara Ankara ve İstanbul'daki Elektronik hesap kursların artırılmıştır Merkezi Kurum ve Enstitülerin yolluğu : 970 yılında faaliyete geçecek olan Elektronik hesap merkezi personeli için aynen muhafaza edilm Yurt dışı geçici görev yolluğu : Üniversitenin dış ilişkileri ve Avrupa üniversiteleri ile mevcut anlaşmaları dolayısiyle lüzumlu ihtiyaçları tjniversitenin gelişiminde ileri memleketler örneklerinden faydalar ma zarureti b tırılmıştır. Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

6 6 Bölüm Madde Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu : İhtiyaca göre (7 ) lira azaltılmıştır Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu : Üniversitemizi ilgilendiren kongrelere katılmak üzere yurt dışına gönderilecek üç kişinin mek üzere (28 073) lira artırılmıştır. J Yönetim giderleri maddelerimde hizmetin icabı olarak ceman (3 830) lira artma (j-enel yönetimle ilgili aydınlatma sarfiyatı ile bahçe giderlerini ilgilendiren hizmetlerin kar artırılmıştır Posta, Telgraf giderleri : Gelişen rektörlüğümüz teşkilâtının artan haberleşme giderlerini karşılamak i^cre ( Telefon giderleri : Görülen lüzuma binaen () jira artırılmıştır Hizmet taşıtları işletme ve onarma giderleri : 969 yılında hizmete giren ve ^70 yılında hizmete girecek olan taşıtlar da nazara alınma 4.30 Mahkeme harçları ve giderleri : 969 harcamasına göre (2 000) Jira azaltılmıştır S.K. 9 ncu maddesinin gerektirdiği giderler : Sivil savunma servislerinin tesis ve donatımı ile yıl içinde uygulanması gerekd eğitim pr için () lira artırılmıştır Spor giderleri : 968 yılında başlıyan üniversitemiz spor faaliyetlerinin geliştirifmesi ve öğrenciye; faydalı branşlarının ihtiyacının karşıla' abilmesi için (2) lira artırılmıştır Mediko - (Sosyal merkezi büro g"derleri : Öğrenci sağlığı ile ilgili faaliycller gösteren bu merkeze yıl, yıl teşkilâtlanması sonucu yaçlar düşünülerek (0 000) lira artırılmıştır Giyim, kuşam alım ve giderleri : Mediko - Sosyal için alınan (D) cetveli kadroları nazara alınarak () lira artırılmıştır Malzeme alım ve giderleri : Hizmet gelişimine ve artan öğrenci sayısına paraılel olarak temini gereken malzeme için ( Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 39::

7 _ 7 Madde Yiyecek lalım ve (giderleri : Personel ile özel beslenmeye ihtiyacı olan hastaların mutfak masraf]arma karşılık olarak (İÜ Diğer alım ve giderleri : öğrencilere yapılacak tedavi ile iiaç yardımları ve sağlık, hijyen hizmetleri giderleri için ( 5.26 Büro giderleri : Yabancı Diller Okulunun 970 yılında hizmete, «irecek olan yeni binasının mefruşat, demirbaş mizlik gibi giderlerini karşılayabilmek için (40 000) lira artırılmıştır Taşıt işletme ve onarma giderleri : Yabancı Diller Okuluna 970 yılında alınması plânlanan aded kaptıkaçtının yakıt ve sair mas lira artırılmıştır Kira bedeli : Okul 970 yılında kendi binasına taşınacağı için bu madde kaldırılmıştır Griyim kuşam alım ve giderleri : Alman (D) cetveli kadrosuna muvazi olarak (600) lira artırılmıştır Ders ücreti : Görülen lüzuma binaen ( ) lira azaltılmıştır Kitaplık îbüro giderleri : Ayrı binada faaliyet göstermekte olan rektörlük kütüphanesinin kırtasiye, demirbaş, mefruşa gibi nci bölüme dair yönetim giderleri ile genel yönetim giderlerini karşılamak üze 5.43 Taşıt işletme ve onarım giderleri : Radyo izotop merkezimizin aracı için sarl'ı gereken akar - yakıt ve işletme giderleri için görülen tılmıştır Giyim kuşam alım ve giderleri: Radyo izotop merkezi ihtiyacından bulunan ve miatları uzunca olan bâzı teknik giyimler 969 personel için giyim, kuşam düşünüldüğü cihetle () lira azaltılmıştır Malzeme alım ve giderleri : Radyo izotop merkezi için yurt dışından getirtilecek radyo izotopların alım ve giderleri ile r masında kullanılacak kurşun kutuların imali için (30 000) lira artırılmıştır. Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 39:

8 Bölüm Madde 5.49 Diğer lalım ve giderler : 8 Görülen lüzumuna binaen (3 İ)'v0) lira azaltılmıştır. ımil'letlerarası iktisadi münasebetler araştırma enstitü giderleri : İlgili oustitüaıütı büro ve diğer müteferr ödt nek artırılmıştır. Arkeoloji Enstitüsü giderleri : Rektörlükçe yaptırılan çeşitli kazıların ihtiyacı için (4 600) Ura artırılm ^Elektronik hesap merkezi giderleri : Yeni kurulmuş bulunan ilgili merkezin ihtiyaçlarına binaen 969 öden nek artırılmıştır. İş evleri ve işyerleri giderleri : Rektörlüğümüze bağlı basımevi ile çeşitli atölyelerinin 970 yılı ihtiyaçları i rılmıştır. Uluslararası ilişkiler giderleri : Uluslararası yuııt içi, yurt dışı toplantıları ile mübadelesini karşılamak ü lira artırılmıştır. Temsil ve ağırlama giderleri : -Geçen seneki ödaneğin aynısı teklif edilmiştir. Bakım ve küçü konarım giderleri : Rektörlük ve bağlı örgütlerinin onarımları ficin mezkûl öd nek ( Etüt ve proje giderleri : Üniversitemiz 970 yılı projeleri için Devlet Plânlama Teşkilâtınca verilen ödene Yapı tesis ve büyük onarım giderleri : 9.70 yılı programına giren yapı tesis büyük onarımlar için konulmuştur. Makina teçhizat alımları ve onarımları giderleri : Üniversitemiz için 970 yılında alınacak makina teçh rilen ödenek konulmuştur. Kamulaştırmalar ve satmalmalar : Üniversitemiz ihtiyacı için istimlâk edilecek gayrimenkullere öden nek konulmuştur. Malî transferler : Uluslararası teşekküllerden üyesi bulunduğumuz ve üye olmak istediğimiz kurum ve d mak üzere () lira artırılmıştır. Sosyal transferler : Alman kadrolar sebebiyle % ek karşılıklarında, sandık yönetim giderlerinde, artan öğr muhtaç talebeler için ( ) lira artırılmıştır. Memur ve müstahdemlerin öğle yemekleri için yardım tertibindeki ödenek, kadrolara göre yapılan hesap Geçen yıllar borçları: Rektörlüğün Tıp, Ziraat ve Fen Fakültesinin geçen yıllarda izmir Eshot Genel Müdürlü lerinde ödeneği bulunan aydınlatma giderleri bedelinin ödenebilmesi için (20 000) lira artırılmıştır. TIP FAKÜLTESİ : 2.0, 2. : AylMar kesimindeki ödenek (L) cetvelinde serbest bırakılan kadrolar sebebiyle (6 200 deki ödenek (D) cetvelinden alman kadrolar sebebi ile ( ) lira artırılmıştır. Eıge Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

9 9 2.30, 2.340, Çocuk zammı ve tedavi giderleri ile emekli keseneği karşılığı maddelerindeki ödenekl Tazminatlar : 87 sayılı Kanun gereği olarak özel kanunları gereğince verilen diğer tazminatlar madd lira artırılmıştır. Yurt işi yolluklarından (5 998) lira azaltılmıştır. Yönetim giderleri kesimine dâhil genel yönetimle ilgili alımlar kısmında basılı kâğıt döşeme ve demirbaş içi dâhil telefon konuşmaları için (20 000) lira, hizmet karşılıkları için (2 000) lira olmak üzere cem'an ( Laborant Okulu giderleri : Okulun kırtasiye, döşeme ve demirbaş, aydınlatma ihtiyacı için (3 000) lira artır Yataklı tedavi kurumları giderleri : İzmir Devlet hastanelerine muvazi olarak faaliyet göstermekte olan nik, klinik kırtasiye, döşeme demirbaş, yakacak, aydınlatma giderleri ile taşıtlarının işletmesinde ve kliniklerin i nin temini maksadı ile (24 093) lira artırılmıştır. İşevleri ve işyerleri giderleri : Fakültenin demir, marangoz ve dikiş atelyelerinin malzeme ihtiyacını karşıla rılmıştır. Uluslararası ilişkiler giderleri : Yurt içinde yapılmakta olan tıbbi uluslararası toplantılar için (9 000) liralık yurt dışı uluslararası tıbbi toplantıları için mevcut bulunan ödenekten (2 499) lira ve mübadele giderlerinde ( (9 999) lira indirilmiştir. Makina ve teçhizat onarımı için 969 da konulan ödenek fakültede mevcut makina ve teçhizatın küçük (0 000) lira artırılmıştır. Bina onarımındaki 969 ödeneği ise (50 000) lira azaltılmıştır. Transferler : (D) cetveline alman kadrolar sebebiyle % ek karşılıklarda, öğrenci sayısının artması sonucu maddesinde hâsıl olan artıştan toplam olarak ( 40) lira artırılmıştır. ZİRAAT FAKÜLTESİ : Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları 970 yılı için (L) cetvelinden kurtarılan kad tırılmıştır. Ücretler kesimi (D) cetvelinden alman kadrolar ve işçi ücretlerine yapılan artırmalar ile ( ) lira artır Sosyal yardımlar kesimindeki ödenek çocuk zammmdaki çocuk sayısının artması alman kadrolara muvazi o ları ödeneğin artması işçi ücretlerine muvazi olarak, keza. Sosyal Sigortalar Kurumları kesenelder karşılıkların lira artırılmıştır sayılı Kanunun 55 nci maddesi gereğince verilecek ücretler fakülte lâboratuvarlarında yapılmakta olan mu gelir nazara alınarak () lira artırılmıştır. Genel yönetimle ilgili giderler; Fakültenin su ve aydınlatma ihtiyacı için (2) lira artırılmıştır. lige Üniversitesi.Bütçesi (S. Sayısı :!3:)3)

10 0 Posta - telgraf giderleri : Fakültenin haberleşme ıgiderleri için ( 000) lira artırılmıştır. Taşıt işletme ve onarma giderleri : Fakültenin sık silk arıza yapmakta olan hizmet taşıtları ve traktörlerinin şılıyabilmek için (30 700) lira artırılmıştır. Eğitim ve araştırma giderleri : Kurs giderlerinden (9 000) lira, staj ve öğretim giderlerinden (20 000) li den (50 000) lira olmak üzere (79 000) lira düşürülmüştür. Aynı kesime () lira spor giderleri için (2 (7 400) lira artırılmıştır. Kurum giderleri : Bu kesime dâhil ıbâzı maddelerden toplam olarak (26 ) lira düşülmüştür. Bâzı ma Çeşitli giderler : Atelyeler «malzemeler alım ve giderleri tertibinde (0 000) lira, lâboratuvar diğer alım ve sergiler giderlerinden ( 999) lira, uluslararası yurt içi toplantılarından (4 999) lira öğrenci mübadelesi rım maddesinden (60 000) lira, makina onarımından (0 000) lira olmak suretiyle cem'an (32 468) lira düşülm van yem alımı için cem'an (3 900) lira ilâve edilmiştir. Ayrıca yeniden açılan nci maddeye () lira kon Sosyal transferler : Memur ve hizmetliler öğle yemeğine yardımdan (8 92) lira düşülmüş muhtaç öğrencile % ek karşılıkları maddesine (4 396) lira cem'an (9 369) lira ilâve edilmiştir. FEN FAKÜLTESİ : Öğretim üyeleri, görevlileri, ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları maddesindeki ödenek (L) cetvelinden kur lira artırılmıştır. Ücretler : (D) cetvelinden alman kadrolar, $70 yılında istihdamı kararlaştırılan geçici hizmetlerle yabanc tırılmıştır. Sosyal yardımlar : (D) cetveli mensuplarından tedavi masrafları olduğundan, tedavi ödenmeye başlanmış ol karşılamak ve yeni alınan kadrolara muvazi olarak emekli keseneği karşılıkları artmış olduğundan (9 000) lira Ek çalışmalar karşılıkları : Verdirilecek konferanslar için konferansiyerlerin ücretlerinin ödenebilmesi ve m lamak için (8 600) lira artırılmıştır. Tazminatlar : 87 ısayılı Kanunla artan ( ) liralık tazminat farkı ilâve edilmiştir. Yolluklar : Sürekli ıgörev yolluğundan (2 ) lira, yabancı uzmanlara geçici 'görev yolluğundan^5 ) lira (6 ) lira yabancı uzmanlar yurt dışı geçici yolluğundan (7 ) lira yurt dışı staj ve öğretim yolluğundan kurs yolluklarından () lira yurt dışında konferans için getirileceklerin yolluğundan () lira olm müş, geçici görev ve kongre ve konferans yolluğu ve yurt dışı araştırma inceleme yolluğu için cem'an (23 000) Yönetim giderleri : Fakültenin kırtasiye, döşeme ve demirbaş alımları ile yayın alımları için (56 570) lir mizlik giderleri ile bahçe giderleri için de (7 ) lira ilâve edilmiştir. Eğitim ve araştırma (kesimindeki 969 ödeneği spor giderleri için () lira artırılmış, staj ve öğretim gide E>ge Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

11 Eğitim kurumları giderleri : Fakülte kütüphanesine alınacak ilmî eserlerle personelin giyim ve kuşamına h araştırmalar, işçi yevmiyeleri hazırlayıcı enstitü büro ihtiyacı, deniz 'biyolojisi büro ihtiyacı ve taşıt işletme g tırma yolluğu nazara alınarak (00 025) lira artırılmıştır. İş evleri ve işyerleri giderlerinden giyim - kuşam maddesi hesabı sonunda ( 660) lira düşülmüştür. Lâboratuvar giderleri : Fakülte lâboratuvar mensuplarının giyim - kuşam için (5 535) lira artırılmış, haber ve giderleri tertibinden (08 60) lira düşürülmüştür. ısosyal transferler : % ek karşılıklarına (3 29) lira muhtaç öğrencilere yapılacak yardımlara () lira artırılmıştır. M om ur ve hizmetlilere öğle yemedi ödeneceğinden hesabı sonunda (3 800) lira azaltılmıştır. MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ : Aylıkla!' : (U) cetveline alınan kadrolar sebebiyle (28 700) lira azaltılmıştır. Ücretler : Geçici hizmetliler, yabancı uzmanlar ve yardımcılar ve işçi ücretleri olarak (203 2) lira düşü sebebiyle de (97 200) lira artırılmıştır. Sosyal yardımlar : Sigorta primlerinden (700) lira düşülmüş, (D) cetveli mensuplarının da tedavi giderler cetvelinden alman kadrolar sebebiyle tedavi giderleı i ve emekli keseneği maddeleri toplam olarak (90 794) lira il Ek çalışına karşılıkları : Konferans ve dei's ücretlerinden ceman (4 999) lira düşürülmüştür. Yolluklar : Sürekli görev yolluğu, yabancı uzmanlar geçici görev yolluğu, konferans için getirileceklerin irin getirtileceklerin yolluğu maddelerinden toplam olarak (.'M 000) lira düşülmüş, geçici görev yolluğu, staj v re ve konferans yolluğu ve yurt dışı araştırma ı meleme yolluğu maddelerine yapılan ilâve sebebiyle toplam o Yönetim giderleri : Kırtasiyeden (), döşeme ve demirbaş ödeneğinden (7). yayından (20 000), diğ oh i.'ak. üzere ceman (03 000) lira düşülmüş hizmetliler giyimleri, bahçe giderleri maddeleri için toulanı olarak ile diğer taşıtlar için. konulan (2 000) lira ile birlikte ceman (25 540) lira artırılmıştır. Eğitim giderleri : Burs ve staj öğrenim maddelerinden toplanı, olarak. (2) lira düşülmüştür. Kitaplık giderleri : Fakültenin yeni kurulan kütüphanesi kırtasiye, demirbaş, mefruşat, aydınlatma, yakac bilmesi için (3 000), giyim kuşam için açılan nuulieye () lira (3 00.!) lira artırılmış, malzeme ihtiyacından (5 İş.evleri ve işyerleri giderleri : Fakülte atclyc'nin büro ihtiyacı ve giyim kuşamı için ceman (3 400) lira ar tırma giderlerinden toplanı olarak (30 499) lira düşülmüştür. Lâboratuvar giderleri : Bu kesimden görülen lüzuma binaen (3İ0 ) lira azaltılmıştır. uluslararası ilişkiler giderleri : Bu kesimden de (6 997) lira. azaltılmıştır'. Bina onarımı : Fakültenin bina onarımı ihtiyacından (27 ) lira düşülmüştür. Sosyal transferler : Bu bolümden (. 503) lira (düşülmüştür.

12 2 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ : Aylıklar : İdari ayılıklarından (9 440) lira düşülmüş, öğretim üyeleri ve yardımcıları için Kakültenin lında global olarak konmuş olan. ödeneğin (45 805) lira artırılmıştır. Ücretler : Hizmetliler ücreti ile yabancı uzmanlar ücreti için coman (77 49) lira artırılmıştır. isosyal yardımlar ve ek çalışmalar : Tedavi giderleri, emekli keseneği karşılığı ve muayene ve tahlil ü tırılmıştır. Tazminatlar : 87 sayılı Kanunun nazara alı imasının fiilî kadro üzerinden yapılan hesaba göre (43. Yolluklar : Bu kcisime dâhil çeşit yolluklar için 969 yılında konulan ödeneklerinden toplam olarak (8 uzmanlar yurt dışı geçici görev yolluğu için (4 699) lira artırılmıştır. 'Genel öğretimle ilgili alımlar : Bu kesim için 969 yılında konulan ödenekten (82 278) lira (düşülmüştü Genel yönetimle ilgili giderler: Bu kesim için 969 yılında kabul edilmiş bulunan ödenek tutarında (33 0 Hizmet taşıtları işletme ve onarım giderleri : Fakülte hizmetlerinde çalıştırılacak taşıtlar için \ akıt ve o artırılmıştır. Genel yönetimle ilgili giderler : Bu kesini için 969 yılında kaibul edilmiş bulunanı ödenek tutarun,,. (33 040) Hizmet taşıtları işletme ve onarma giderleri Ea'külte hizmetlerinde çalıştırılacak: taşıtlar için yakıt ve on tırılmıştır. Hizmet giderleri : Kurs, burs ve staj ve öğrenim giderleri maddelerinden ceman (30 844) lira düşürülm Kumun giderleri : Bu bölüme dâhil araştırma enstitülerinin kırtasiye, döşeme, demirbaş, yakaca.k ve haberleşme giderlerini yiyecek alım ve giderleri ile düşünülimiyen masrafları karşılamak ve tedavi kurum kuşamları için (5 850) lira artırılmıştır. Çeşitli giderler bölümü : Bu holümün işevleri ve işyerleri giderlerinden lâboratuvar ( ihtiyaçları için 96 o'arak (80 399) lira. düşülmüş ve yalnız atelyeler haberleşme giderleriyle lâboratuvar haberleşme giderlerine rılmıştır. isoisyal transferler : (D) cetveline alman kaideler dol ay isiyle % eık karşılıklara muhtaç; öğrencilere ya lan ilâveler sonucu olarak (4 978) lira artırılmıştır. İKTİSADİ VE TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ : Aylııklar : Bu kesime dâhil idare aylıklarına Kanuni kadrolardan (L) cetveline alınanlar dışında kalan ti..i üyeleri, görevlileri ve yardımcıları aylığı için de fiilî kadrolara göre yapılan hesapla ( ) lira öd Ücretler : Geçici hizmetlerle işçi ücretleri için madde açılmasını teminen () er lira hizmetli ücretlerine retine (00 ) lira olmak üzere ceman (63 052) liralık ödenek konulmuştur. Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

13 3 <Sosyal yardımlar : Öğretim üye ve yardımcıları ile personelin çocuk zammı doğum yardımı, ölüm yardımı, ve prim karşılıkları için ceman (289 8) liralık ödenek konulmuştur. ık çalışma karşılıkları : Fakültenin gece öğrenimi yapması nedeniyle mesai dışında çalıştırılacaklara ödenek rans ve ders ücreti, muayene, tahlil ücreti için ceman ( ) liralık ödenek konmuştur. 'Tazminatlar : Fakülte dekanının ek görev tazminatı ile 87 sayılı Kanunla artan Üniversite tazminatını kar olarak ( ) liralik ödenek konulmuştur. Yolluklar: Bu kesime yurt içi yönetim, öğretim ve tedavi yollukları ile yurt dışı öğretim ve yönetim yollukları mad (20 002) liralık ödenek konmuştur. Yönetim giderleri : Malî yönden 970 yılında lige f'niversitesine iltihak etmiş ve edecek olan fakültemizin bu n e ti m'le ilgili alımlar, genel yönetimle ilgili giderler, ulaştırma giderleriyle taşıt işletme maddelerine yapılan h ler toplamı (72 5) lira konmuştur. Hizmet gidenleri : Bu bölüme dâhil yangını u. n korunma, ve sigorta giderleri, eğitim ve araştırma giderleri i leri ihtiyacı için toplam olarak (223 60) lira konulmuştur. Kurum giderleri : Bu bölüme dâhil kitaplık maddeleri ihtiyacını, araştırma enstitülei'i, büro haberleşme ve ceman ( ) liralık ödenek konmuştur. Çeşitli giderler : Fakültemiz atölyeleri için. (70 50) lira lâboratuvar ihtiyacı için (02 50.) lira, uluslarara temsil giderleri için (3 000) lira, bina ve ma kir,; teçhizat küçük onarım için (5) lira olmak üzere cema muştur. 'Emekli Sandığına, ödemeler : % (>^ karşılık hırı maddesine fiilî kadrolara göre maaş ve üetet tertiplerin % olan (J8 64) lira ile bölüm açılmasına tonıkum emekli ikramiyesi maddesine konulan (8 65) liralık öden ımuhtaç öğrencilere yapılacak, yardımlar : Bu maddeye.970 yılı için (2) liralık ödenek konmuştur. Memur ve hizmeulilerine öğle yemeğine yardım : Bu maddeye ele fiilî kadrolar üzerinden yapılan hesaba, ke-n muştur. Fgc Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

14 T. B. M. M. Bütçe Karma Komisyonu Esas No. : /292 Karar No. : 6 4 Bütçe Karma Komisyonu raporu Cumhuriyet Senatosu Başkanlığına tarihinde Millet Meclisine sunulup bilâhara Ko misyonumuz a havale ediieıı (^'e Üniversite Millî Eğitim Bakam, Üniversite Rektörü, I)ekanlar ve Maliye Bakanlığı temsilcisinin hazır bulunduğu oturumd Ege Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısında, sırasiyle (A/l), (A/2) ve (A/o) işaretli cetvellerde ((J ) lira, yatırını harcamaları için. (7(i 200 (İ3G) lira, sermaye teşkili ve transfer harcamaları için. de suretiyle söz konusu Üniversitenin Gider Bütçesindeki harcamalar toplamı ( ) lira oıarnk tekli!' e Ege Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısı üzerinde, Millî Eğitim Bakanı ve Üniversite Rektörü ge sorunları ve bunların çareleri konusunda, sayın üyelerin kişisel görüşlerini ifade ederek ilgililere <-ycilı ettik maddelerin, görüşülmesine geçilerek.;! ;ıe: \iiad.de, maddeye bağlı (A/.l) işaretli cetvelin bölüm.5.000, ( 5.5(.i malzeme alın giderimi).haddesin bölüm 2.000, (2.87) nei maddesine aktarılmak ve (A/2) işaretli cetvelin Rektörlük kısmında, bölüm giderleri) maddesine ( ) lira, aynı cetvelin FVn fakültesi ksımında bölüm de yeniden, açılan (80 000) lira ilâve edilmek suretiyle değiştirilerek, 2 nei madde, Bütçe tevazünü dolayısiyle m ad de deki-gel ir rakamına (. İSO 000) lira iki ve edilmek suretiyle d o, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 2 ve 3 ncü maddeler ise aynen kabul edilmiştir. Gene! Kurulun tasviplerine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Başkan V. Sözcü Katip Sakarya Aydın Ankara Erzurum. Afy N. Bay ar I. C. Ege M. K. Yılma.?: II. Danışman II. Ankara Ankara Bolu Bolu B Fi. T. Toker î. Yetiş II. İ. Cop Söz hakkım muhtuzdıır.,söz hakkım K. Demir N. Y

15 5 Edirne M. Harmancıoğlu Elâzığ Ö. F. S anaç Eskişehir Hatay M. t A.ngı SözhaMkDml mahfuzdur II. Özkan, İçel C. Okyayu İstanbul Söz halkikıiml mahfuzdur. L. Y ur d oğlu İzmir M. Akan İzmir İzmir Söz hakfloml mahfuzdur. Muhalifim C. Karagözoğlu T. Orhon Kars K. Okyay.Kütahya İ. E. Erdinç Manisa 0. Kara>osmanoğlu Manisa Maraş //'. Okçv A. İmamoğlu Maraş A. Karakü Tokat /. II. Balcı Trabzon A. Ş. Ağanoolu Trabzon l T şak Muhalifim M. F. Atayurt A. Ii. Vzuncr Uşak 0. Dengi Zonguldak K. Ncdimoğlu Eı>e Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : '39o)

16 HÜKÜMETİN TEKLİFİ BÜTÇE KARMA KO Ege Üniversitesi 970 yılı Bütçe kanunu tasarısı MADDE. Ege Üniversitesine, aşağıda gösterildiği üzere (A/l) cari harcamalar için ( ) lira, (A/2) yatırım harcamaları için ( ) lira, (A/3) sermaye teşkili ve transfer harcamaları için de ( ) lira ki, toplam olarak ( ) lira ödenek verilmiştir. (A/l) Cari harcamalar (A/2) Yatırım harcamaları (A/3) Sermaye teşkili ve transfer harcamaları Toplanı Ege Üniversitesi 9 MADDE. Ege Ünivers cari harcamalar için ( için ( ) lira, (A/3) için de ( ) lira ki, t verilmiştir. (A/l) Cari harcamalar h Rektörlük Tıp Pak. Ziraat Fak. Fen Fak. Mühendislik Bilimleri Fak. Dişhekim. Fak İk. ve Ticari Bilimler Fak Rektörlük Tıp Fak. Ziraat Fak. Fen Fak. Mühendislik Bilimleri Fak. Dişhekim. Fak İktisadi ve Tir Bilimler Fak MADDE 2. Ege Üniversitesinin gelirleri, bağlı (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( ) lira olarak tahmin edilmiştir. MADDE 2. Ege Ünivers velde gösterildiği üzere (43 6 Ege Üniversitesi üütç (S. Savısı : 393)

17 7 ( Hükümetin teklifi) MADDE 3. Ege Üniversitesince 970 yılında e'lde edilecek gelir çeşitlerinden her birinin dayandığı hükümler, 'bağlı (C) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelde yazılı gelirlerin tarh ve tahsiline 970 bütçe yılında da devam olunur. MADDE 4. Ege Üniversitesinin 30. (i. 939 tarihli ve 3656 sayılı Kanunun 9 ncu maddesine giren hizmetlilerine ait kadrolar bağlı (D) işaretli cetvelde gösterilmiştir. (luitçe Karma Komisy MADDE 3. Tasarının 3 ncü m MADDE 4. Tasarının 4 ncü m 3656 sayılı Kanunun 9 ncu maddesi gereğince geçici mahiyetteki hizmetler için Balkanlar Kurulu karariyle kadro alınabilecek tertipler, bağlı (E) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu kadrolar ertesi yıl Bütçe kanunu tasarısı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur. Bunların eldeki kadrolara ek olmaması şarttır. MADDE 5. Ege Üniversitesince gelecek yıllara geçici yüklenmelere girişmeye yetki veren kanunlar, bağlı ((>) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 6. Ege 'Üniversitesinin kuruluşu hakkındaki tarihli ve 6953 sayılı Kanun ile bu kanuna ek 7353, 354, 096, 097, 098 ve İ70 sayılı kanunlara bağlı () sayılı cetvelde yazılı kadrolardan'bağlı (IJ) işaretli cetvelde gösterilenler 970 bütçe yılında kullanılamaz. MADDE 7. Bütçe Kanununa bağlı (A/2) işaretli cetvelin (Yapı, tesis ve 'büyük onarım giderleri) bölümüne -dâhil tertiplerden (A/3) işaretli cetvelin (Kamulaştırma ve satmalmalar) bölümüne aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. MADDE 8. Üniversite Bütçesinin rektörlük ve fakülteler kısmına dâhil tertipler arasında, bölümle bağılı kalınmak kaydiyle aiktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. Ege Üniversitesi Bütçesi MADDE 5. Tasarının 5 nci m MADDE 6. Tasarının 6 ncı m MADDE 7. Tasarının 7 nci m MADDE 8. Tasarının 8 nci m (S. Sayısı : 393)

18 8 (Hükümetin teklifi) MADDE 9. Yabancı devletler veya uluslararası kurumlardan yapılmış ve yapılacak anlaşmalar gereğince belli hizmetler, taahhütler, yatırım veya projeler için 970.malî yılında elde edilecek bağış, kredi ve imkâırlarm Türk lirası karşılıkları ile malzeme ve hizmet bedellerinin bir taraftan Ege Üniversitesi Bütçesine gelir-, diğer taraftan yeniden açılacak özel tertiplere ödenek kaydetmeye ve harcanmıyan gelir ve ödenek bakiyelerini devretmeye Maliye Bakanı yetkilidir. MADDE 0. (Geçen yıllar borçları) maddelerindeki ödeneğin yetmemesi halinde : a) 969 yılı bütçesindeki tertibimle karşılığı bullunan borçlar, ilgili oldukları hizmet tertiplerinden bu nıcddelere, b) bütçe yıllarına aidolup da Muhasebe! Umumiye Kanununun 93 ncü maddesine göre zamanaşımına uğramış ve karşılkıları yılları bütçdlerinde bulunan borçlar, 970 yılı bütçesinin ilgili hizmet tertipleri veya (Aylık ve ücretler kesimleri hariç) (A/l), (A/2) ve (A/3) cetvellerine dâhil ödeneklerden (Geçen yıllar borçları) maddelerine, Maliye Bakanlığınca, aktarılacak ödenekten ödenir. MADDE. Gider bölümlerinden yapılacak harcamalara, ilişkin formül, bağlı (XI) işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 2. Bu kanun Mart 970 tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. Bu kanunu Maliye ve Millî Eğitim bakanları yürütür. Başbakan Devlet Bakanı Devlet Bakam S. Demirci R. Sezgin II. Atabeyli İçişleri Bakanı Dışişleri Bakanı Maliye Bakanı //. Menteşeoğlu t. S. Çağlayangil M. Erez Sağ. ve Sos. Y. Bakanı Güm. ve 'Tekel Bakanı Tarım Bakanı V. Â. Özkan A. T. Birincioğlu t. Ertem En. ve Ta. Kay. Bakanı Turizm ve Ta. Bakanı İmar ve İskân Bakanı AS*. O. Avcı. X. Cevheri İL Nakiboğlu Ege Üniversitesi Eiitç' (l)ü'tçe Karma Ko MADDE 9. Tasarının 9 u MADDE 0. - Tasarının 0 MADDE. Tasarının MADDE 2. Tasarının 2 MADDE.3. Tasarının 3 Devlet Bakanı T. Bilgin Millî Eğitim Bakanı O. Oğuz Ulaştırma Bakanı N. Menteşe Köy İşleri Bakanı T. Kapanh S. Sıvısı : 393 Adalet Y. Z. liaymdır T. Galışm S. Ö Orman //. Ö

19 Rektörlük 9 (A/l) CARİ HARCAMALAR 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı "Bölüm Madde ödeneğin çeşidi i PERSONEL GİDERLERİ Hiükümetç e istenen Madde Bölüm to AYLIKLA"!i Aylıklar sayılı Kaımn gereğince yapılacak ödeîu(4 er ÜCR F/rL ER 2.20 Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti 2.27)0 Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti İşçi ücretleri SOSYAL YARDİMLAR 2.:'> 0 Gocuk zammı Doğum yardımı ölüm yardımı Tedavi ve cenaze giderleri Emekli keseneği karşılıkları 2.3SG Sosyal Sigortalar Kurumları kesenek ve prim karşılıkları EK GALŞMA KARŞILIKLARI 72S !) ) ooo ) (5 49 > (İ G ) in Fazla çalışma ücreti Ego Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı 393)

20 Rektörlük 20 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe iste Madde Bölüm 2.4:>0 Konferans ücreti TAZMİNATLAR Ek görev tazminatı Kasa tazminatı Özel. kanunları gereğince verilen diğer tazminatlar İ KRAM İ Y UI, UR V K \! r K Â I' A T!, A R 2.00 Yabancı dil ikramivosi !) YOLLUKLAR Si:î :! 832 8;Î:5 8:54,885.S. )(i / - Yurt iri jfolhıl:l(irı YÖNKTLM YOLLUKLARI Sürekli görev yollukları (leeici görev yolluğu Yabancı uzmanlarla yardımcıla görev yolluğu Sözleşmeli personel geçici görev ÖĞRETİM YOLLUKLARI Staj ve öğrenim yolluğu Kongre ve konferans yolluğu Araştırma' ve inceleme yolluğu Kurs yolluğu Merkezi kurum ve enstitülerin Konferans için getirtileceklerin ^ rı ırecıcı Huğu uyu :i (i ( ) t; Kı>v Üniversitesi Bütçesi (S. Savısı

21 Rektörlük 2 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı 9 Hükümetçe istenen Madde Bölüm topl DİĞER YOLLUKLAR 2.84 Tedavi yolluğu (Yurt içi yollukları toplamı : ) // - Yurt dışı yollukları YÖNETİ M YOLLUKLART 2.85-') Yurt dışı geçici görev yolluğu Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici göre\ r yolluğu Sözleşmeli personel yurt dışı geçici görev yolluğu ÖÖRHTİM YOLLUKLARI 2.87 Yurt dışı staj ve öğrenim yolluğu Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu Yurt dışı araştırma ve inceleme yolluğa Yurt dışı kurs yolluğu Yurt dışından konferans için getirtileceklerin yolluğu (Yurt dışı yollukları toplamı : ) YÖNETİM GİDERLERİ J'S G96 8 GENEL YöNl^TİMLE İLCİİLİ ALIMLAR Kırtasiye alımları ve giderleri 3.20 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri 3.40 Yayın alımları ve giderleri ivv Üniversitesi Bütçesi Sav

22 Rektörlük 22 Bölüm M'add( Öden eslin, e es id i 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümete e isten Madele Bölüm 5.50 Yakacak alınılan ve giderleri 5.60 ili/.metli yivlin alınılan ve giderleri 5.90 Diğer alımlar ve giderleri (İEN'KL YÖNETİMLE İLdlLİ C.İDV. LEIİ Kesim todlaı :5.20 Su giderleri Temizlik giderleri l:5.2oo Aydınlatma giderleri Bahee giderleri 3,290 Diğer yönetim giderleri 'l'laştir'ma (ÎİDERLERİ G > i0 Posta - telgraf giderleri Telefon giderleri TAŞIT İŞLETME VE ONARMA (ÖDER LERİ lil/auet taşıtları işletme ve onarma giderleri KİBA (ÖDERLERİ 0 Kira bedeli Ege Üniversitesi Bütecsi (S. Savısı : 39:5)

23 Rektörlük ödeneği Madde Bölüm toplamı Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi HİZMET GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ. HİZM LT GİDERLERİ 2g 000 i4.0 Yangından korunma ve sigorta bedeli 4. :>() Mahkeme harçları ve giderleri GÜVENLİK GİDERLERİ 4..'Î4 :>:J25 sayılı Kanunun *! neü maddesinin gerektirdiği giderler 4..'İ , 72(5 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan tüzüğün!9 neu maddesinin gerektirdiği giderler MALÎ HİZMETLERLE İLGİLİ GİDER LER yg QQQ YERGİ, RESİM VE HARÇLAR.4.44 Rina ve arazi vergileri :>Q QQQ DİĞER MALÎ ITİZ.M ETLERLE İLGİLİ GİDERLER Taşınıı- ve taşınmaz malların gene! giderleri EcHTÜI YE ARAŞTIRMA (i! DERLERİ 34 4.;") 0 Kurs giderleri Hükümetçe istenen Madde Bölüm topl (İ4 5 Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Savısı

24 000 ıc î/l f 5" ü' ^ crç o S ~ ^ i l ^?- sı! OT Ula Ol fe c S. -^ ~ *-* S ^ î?, ^ M 3 -< ^ ~ j-çc *<: ^ ^ 7 ~ P w- ^ i :- f- Ö - ; p = ; M < i -. - o f J3 e- 75 = - ft ^ ~ ^ 2 İ W i ^,""' z n.j;.-: < ^ ' X,-~. X v^- ' ^ İl J= ş 7 ~ 2 ^ -^ 2 kaj ~ --- W w ^, e-'* - -5 * v* ~ d t ^ jfoı ^ r-*- 3 ;,-~ ^s. ^ * TQ ' -İ ^ l-- ^ S _: z, ^ o -İ' ^ : - ~î ^. a5c CfC ^L ^ ç 2 O T? ~ t/_. c SS: o 3 3. r o fco t x: O X: 00 C> o o o l ""w ^: ;r 696 c: C- o Kc tc ri^ X 03 ^ co en o o o 3 O 00 S s CO o Ol 03 o o w 0 o o o 05 Oi 00 O Üt O O O o o il* 9 o ; w r:: r-t- l-j- OT co 3 ti; ST o

25 Rektörlük 2ö Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi Malzeme alını ve giderleri Ders ücreti 5.26'!) Diğer alımlar ve giderleri HfjtTİM.' KURUMLARI (JİDEKLERİ 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hüküm ere e istenen Madde Bölüm toplam KİTAPLIK O İ DÜKLERİ!5.:î7 Büro giderleri 5..')72 Ulaştırma giderleri 5.,'575 (tiyim - kuşam alını ve giderleri 5..')7() Malzeme alını ve giderleri 5..'579 Diğer- alımlar ve giderler ARAŞTİRMA KURUM LARl fîiderllv Rî GOO.00 00O GOO RADİO - İZOTOP MERKEZİ (Îİl)ivR- LERİ 5.4 Büro giderleri 5.42 Ulaştırma giderleri 5.4-') Taşıt işletme ve onarma giderleri 5.45 Giyim - kuşam alım ve giderleri 5.40 Malzeme alım ve giderleri.5.49 Diğer alımlar ve giderler (Radio - İzotop Merkezi giderleri toplamı : 24 ) fi 000?,<) Lge Üniversitesi Büteesi (S. Sayısı

26 Rektörlük _ ödeneği Hükümetçe isten Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi L MİLİ.JETLERARAKl İKTİSADİ MÜNA SEBETLER ARAŞTIR MA ENSTİTUSi v GİDERLERİ G Büro giderleri Ulaştırma giderleri Cliyinı - kuşam alım ve giderleri Malzeme, alım ve giderleri Diğer alımlar ve giderler : (Milletlerarası İktisadi Münasebetler Araştırma Enstitüsü giderleri toplamı : 34 (00) ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ GİDERLERİ Büro giderleri Ulaştırma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alımlar ve giderler (Arkeoloji Enstitüsü giderleri toplamı : ) ELEKTRONİK HESAP MERKEZİ Gİ DERLERİ , ,440 Büro giderleri Ulaştırma giderleri Taşıt işletme ve onarma giderleri Kira bedeli Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve üideıieri L Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

27 o r^ * T * a o a <J3 w 2.a O) ı-t.3 O t- 05 TH o >>.a 2 ^ > i O isten t3 ^S l H r*î s S «3 PH O +- 3 s.s J Ç«PH M O o ' o o CO CO CO 9 9 it İt O it O O it (M O o a H3 co TH CO Tl ti o câ o 00 o C-3.S Ü : O o - c o c o o ut o «t «3 (35 C3,-.,) r I i o 3. t3 öt -d >ÖC O s J ;r H ü P ti a s? i?.. B.' C - js g, X' t 5 ^ := ' *.>? "S-.BP ^ - ^> r K "3 >_ x- ^ -.r- H O & İi -^ i- "Z! j^ j - E - o "o rh -i. 3c p "*" S= * < *â c ^ ~ X y:- ı ÎTİ C r: 0J a& 5 fc 3 <! s t> 2 «<.^ -'- X; >> ^ S â I x er. ı_t ^ t- X C İt' < >' tj -M o

28 Rektörlük 28 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe is Madde Bölü ULUSLARARASİ" İ liişkt LUR GİDER LERİ Uluslararası yurt i<;i toplantıları ^derleri Uluslararası yurt dışı toplantıları ^iderleri Uluslararası profesör, uzman, memur ve öğrenci mübadelesi giderleri TEMSİL, AOİRLAMA YE TÖREN (ii- DERLERİ o ) Ki.70 Temsil giderleri Hî.ToO Tören giderleri Konut giderleri BAKIM VK KÜUUK ()XAULU Gİ HÜR LERİ i i I Rina onarımı Makin a ve teçhizat onarımı 'PERSONEL O İ DERLER! Holümü toplamı YÖNKTİM GİDERLURİ Holümü toplamı UİZMKT GİDERLERİ Holümü toplamı KUR UM GİDERİ, ERİ Böl iimü toplam ı URŞİTLİ (TİDERLLR Rolümü toplamı :) 04 4 o; : :ioo CARİ HARCAMALAR TOPLAMI Ege Üniversitesi Büteesi (S. Sayısı : 49:!

29 Rektörlük Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 29 (A/2) YATIRIM HARCAMALARI 969 ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm top ETÜT VE PROJE GİDERLERİ EĞİTİM SHKTÖKÜ Etüt ve proje giderleri Teknik personel ücretleri Teknik personel geçici görev yolluğu YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM Gİ- DERLERİ OOO EĞİTİM (SEKTÖRP Yapı, tesis ve büyük ona fini giderleri Teknik personel ücreti Teknik personel geçici görev yolluğu MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAfjIT ALIM LARI VE ONARIMLARI ) EĞİTİM SEKTÖRÜ Makina, teçhizat alınılan ve büyük onarımları Taşıt alımları Teknik personel ücreti Ege Üniversitesi luiteesi (S. Sarısı : 393)

30 Rektörlük 30 I -'f'uii Madde ödeneğin çeşidi ETÜT VK PROJK GİDERLERİ. Bölümü toplamı YAPI, THSİK VK BÜYÜK ONARİM (İÎDKRLKRİ Bölümü toplamı 2Ü.000 MA.Kt.NA, T KO HİZ AT VK TA$.IT ALM- LAR[ VE ONAKLMLAUI Bölümü t<>ı>lnnıi YATIRIM HARCAMALARI TOPLAMI 969 ödeneği Hükümetçe isten Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm L Ki :;si) ooo 58 î) 97 ()() _) Eıi'-' Utıive

31 Rektörlük 3 (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm to / - Sermaye teshili KAMULAŞTIRMA VE SATINALMALAR Kamulaştırma ve satmalına bedeli (KM) // - Transferler MALÎ TRANSFERLER 0 OOO BAĞIMSIZ BÜTÇELİ İDARELERE ÖDEMELER 508 sayılı Kanunun 3 ncü maddesine <>re Millî Prodüktivite Merkezine ödenecek aidat ULUSLARARASI TEŞEKKÜLLERE ÖDEMELER Uluslararası kurum ve derneklere üye olma ve katılma payı SOSYAL TRANSFERLER EMEKLİ SAXI)(";IXA ÖDEMELER % ek karşılıkları Emekli ikramiyesi i- I E'e Üniversitesi Bütçesi (S. Savısı : 393)

32 Rektörlük _ 32 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe iste Madde Bölüm.">;").2-rO 'Î5.240 Sandık yönelim giderleri Diğer ödemeler 2(f 000 HM) 000 ÖDÜL, İKRAM i YH, MÜKÂKAT YK YARDIMLAR :î5.(>48 Üniversite öğrencilerine yemek yardımı :">;").(58 Muhtaç öğrencilere yapılacak yardımlar DHRNEK, DİRLİK, KURUM, KURULUŞ, SANDIK VD DENZURİ THSKKKÜL- LLRE YARDIMLAR 7;>o ooo ooo '!.">.70 Memur ve müstahdemlerin öğle yemeği için yardım ' Üniversiteler öğrenci birliğine yardım BORÇ ÖDEMELERİ ı() 000 (İL(/h\\ YILLAR DOKULAR!.'HU) 0 Kanın İklisadi Teşebbüslerine <j-eçen yıllar borçları 86.o20 Diğ(M' «'ecen yıllar borçları (İS :U).4()() İlâma bağlı borçlar (îi>xı ödeneği ihtiyaç nisbotinde arlırmaya Maliye Dukanı yetkilidir.) lö 000.'">().fiOO ı(!(m'i verilecek paralar DL>;C Üniversitesi Düteesi (S. Savısı :!'KU

33 Rektörlük 33 Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Hükümetçe Menen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm top KAMULAŞTIRMA YE SATINALMA- LAR Bölümü toplamı MALÎ TRANSFERLER Bölümü toplamı SOSYAL TRANSFERLER Bölümü toplamı BORÇ ÖDEMELERİ Bölümü toplamı SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI TOPLAMI Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

34 Tıp Fakültesi 34 (A/l) CARİ HARCAMALAR Bölüm. Madde ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm L PERSONEL GİDERLERİ AYLIKLAR Genel idare aylıkları 2.. öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları sayılı Kanım gereğince yapılacak ödemeler ÜCRETLER 2.20 Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti İşçi ücretleri SOSYAL YARDIMLAR 2.30 Çocuk zammı Doğum yardımı Ölüm yardımı Tedavi ve cenaze giderleri Emekli keseneği karşılıkları ^ : ) ' 26 00O '! ' Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

35 Tıp Fakültesi Bölüm Madde ödeneğin çeşidi ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm top Sosyal Sigortalar Kurumları kesenek ve prim kargılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLAR Konferans ücreti Ders ücreti sayılı Kanunu tadil eden 5 sayılı Kanunun 55 nci maddesi gereğince verilecek ücretler TAZMİNATLAR 2.50 Ek görev tazminatı Özel kanunları gereğince verilen diğer tazminatlar İKRAMİYELER VE MÜKÂFATLAR 2.60 Yabancı dil ikramiyesi ' ' *24 0* YOLLUKLAR / - Yurt içi yollukları YÖNETİM YOLLUKLARI 2.8 Sürekli görev yollukları 2.83 Geçici görev yolluğu 2.84 Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev yolluğu Ege Üni «i Bütçesi (S. Sayısı : 393)

36 Tıp Fakültesi 36 Bölüm. Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe isten Madde Bölüm ÖĞ RETIM: YOLLUKLART 2.83 Staj ve öğrenim yolluğu Kongre ve konferans yolluğu Araştırma ve inceleme yolluğu Kurs yolluğu Merkezî kurum ve enstitülerin yolluğu Konferans için getirtileceklerin yolluğu DİĞER YOLLUKLAR 2,84 Tedavi yolluğu (Yurt içi yollukları toplanıl : "34 004) - Yurt dışı yollukları YÖNETİM YOLLUKLARİ Yurt dışı geçici görev yolluğu Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLAR 2.87 Yurt dışı staj ve öğrenim yolluğu Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu Yurt dışı araştırma ve inceleme yolluğu Yurt dışından konferans için getirtileceklerin yolluğu (Yurt dışı yollukları toplamı : 42 ) YÖNETİM GİDERLERİ ' 000 T ı OENLL YÖNETİMLİ] İLGİLİ ALİMLAR Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

37 Tıp Fakültesi Bölüm Madde ödeneğin çeşidi ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm topla 3.0 Kırtasiye alımları ve giderleri 3.20 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri.3.40 Yayın alımları ve giderleri 3.50 Yakacak alımları ve giderleri 3.60 Hizmetli giyim alımları ve giderleri 3.90 Diğer alımlar ve giderleri GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDER LER 3.20 Su giderleri Temizlik giderleri Aydınlatma giderleri Bahçe giderleri Diğer yönetim giderleri ULAŞTIRMA GİDERLERİ Posta - telgraf giderleri Telefon giderleri TAŞIT İŞLETME VE ONARMA GİDER LERİ Hkmet taşıtları işletme ve onarma giderleri KİRA GİDERLERİ 3.60 Kira bedeli Ege Üni itesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

38 Tıp Fakültesi 38 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm to HİZMET GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ HİZMET GİDERLERİ 4.0 Yangından korunma ve sigorta giderleri EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ Kurs giderleri Burs giderleri Araştırma ve inceleme giderleri Staj ve öğrenim güderleri DİĞER EĞİTİM GİDERLERİ Spor giderleri KURUM GİDERLERİ OKULLAR GİDERLERİ LABORANT OKULU GİDERLERİ 5.26 Büro giderleri Ulaştırma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alımlar ve giderleri (Laborant Okulu giderleri toplamı : ) M a ooo ıoo ooo Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

39 Fakültesi ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm top Madde Ödeneğin çeşidi YÜKSEK HEMŞİRE OKULU GİDER LERİ 5.29 Büro giderleri Ulaştırma giderleri Taşıt işletme ve onarma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alımlar ve giderleri (Yüksek Hemşire Okulu giderleri toplamı : ) EĞİTİM KURUMLARI GİDERLERİ / KİTAPLIK GİDERLERİ 5.37 Büro giderleri Ulaştırma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alımlar ve giderleri ARAŞTIRMA KURUMLARI GİDERLE Rİ ARAŞTIRMA MERKEZİ KURUM VE ENSTİTÜLERİ GİDERLERİ 5.4 Büro giderleri Ulaştırma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

40 Tıp Fakültesi 40 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi 5.46 Malzeme alım ve giderleri 5.47 Yiyecek alım ve giderleri 5.49 Diğer alımlar ve giderleri YATAKLİ TEDAVİ KURUMLARI Gİ DERLERİ 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hüfeümetç < Madde : TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ Gİ DERLERİ 5.5 Büro giderleri 5.52 Ulaştırma giderleri 5.53 Taşıt (işletme ve onarma giderleri 5.55 Giyim - kuşam alım ve giderleri 5.56 Malzeme alım ve giderleri 5.57 Yiyecek alım ve giderleri 5.58 Hasta yatak bedeli 5.59 Diğer alımlar ve giderleri ÇEŞİTLİ GİDERLER ' m ooo! İŞEVLERt Rİ VE İŞYERLERİ GİDERLE ATELYELER Gİ) ERL ER İ 6.2 Büro giderleri 6.25 Giyim - kuşam alım ve giderleri 6.26 Malzeme alım ve giderleri il Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

41 Fakültesi ~ 4 Madde Ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı 970 Hülkümetçe istenen Madde Bölüm topl 6.29 Diğer alımlar ve giderleri LÂBORATUVAR GİDERLERİ Büro giderleri Ulaştırma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Yiyecek alım ve giderleri Diğer alımlar ve giderleri ULUSLARARASI İLİŞKİLER GİDER LERİ ' Uluslararası yurt içi toplantıları giderleri Uluslararası yurt dışı toplantıları giderleri Uluslararası, profesör, uzman, memur ve öğrenci mübadelesi giderleri TEMSİL, AĞIRLAMA VE TÖREN Gİ DERLERİ 6.70 Temsil giderleri BAKIM VE KÜÇÜK ONARIM GİDER LERİ 6.80 Bina onarımı Makina ve teçhizat onaranı ' Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

42 Tıp Fakültesi ödeneği Hükümetçe isten Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm Bö]üm Madde Ödeneğin çeşidi L PERSONEL GİDERLERİ Bölümü toplamı YÖNETİM: GİDERLERİ Bölümü toplamı HİZMET GİDERLERİ Bölümü toplamı KURUM GİDERLERİ Bölümü toplamı ÇEŞİTLİ GİDERLER Bölümü toplamı (İ CARİ HARCAMALAR TOPLAMI Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 395)

43 Fakültesi _ 43 (A/2) YATIRIM HARCAMALARI 969 ödeneği Hükümetçe istenen Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm t Madde Ödeneğin çeşidi Lir MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI EĞİTİM SEKTÖRÜ Makina, teçhizat alımları ve büyük onarımları Teknik personel ücretleri Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

44 Tıp Fakültesi 44 (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI Bölüm Madde ödeneğin çeşidi 969 ödeneği Hükümetçe iste Madde Bölüm toplamı Madde Bölüm Transferler SOSYAL TRANSFERLER EMEKLİ SANDIĞINA ÖDEMELER :55.2 lü Îİ5.220 :55.68 % ek karşılıkları Emekli ikramiyesi ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT YL YARDIMLAR Muhtaç öğrencilere yapılan yardımlar ' GD :55.7ü DERNEK, BİRLİK, KURUM, KURULUŞ, SANDIK VE BENZERİ TEŞEKKÜL LERE YARDIMLAR Memur ve müstahdemlerin öğle yemeği için yardım

45 Ziraat Fakültesi 45 (A/l) CARİ HARCAMALAR Bölüm Madde Ödeneğin eesidi PERSONEL GİDERLERİ 969 ödeneği Madde Bölüm toplamı Hükümetçe istenen Madde Bölüm top 8 50 AYLIKLAR Genel idare aylıkları 2. Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları sayılı Kamın gereğince yapılacak ödemeler ÜCRETLER 2.20 Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla: yardımcıları ücreti İşçi ücretleri SOSYAL YARDIMLAR 2.30 Çocuk zammı Doğum yardımı Ölüm yardımı Tedavi ve cenaze giderleri Emekli keseneği karşılıkları Sosyal Sigortalar Kurumları kesenek ve prim karşılıkları Ege Üniversitesi Bütçesi (S. Sayısı : 393)

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS 38 60 RİZE ÜNİVERSİTESİ 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000 49.799.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ AĞUSTOS 2014 AĞUSTOS 2015 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel 6.923.242.369,58 7.610.897.643,07 9,93 1 1 0 0 Memurlar 6.532.460.120,65

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 630 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 216 MALĐ YILI BÜTÇESĐ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4 41 42 43 44 45 46 47 48

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 15.321.473,94 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 15.321.473,94 GELİRLER HESABI 31.6.870,52 PERSONEL GİDERLERİ 6.277.936,41 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 180.5,86 MEMURLAR 5.823.456,92 Mal

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 0.00 41,315,953.79 44,609,693.18 630 01 1 MEMURLAR 0.00 5,641,495.95 6,236,655.84 630 01 1 1 Temel Maaşlar 0.00 3,040,891.55 3,271,081.21 630 01 1 1 01 Temel Maaşlar

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF) I II III IV V I II III IV I I II III IV Bütçe Ödeneği Harcama Bütçe Ödeneği Harcama 46 20 23 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 100.000.000,00 19.503.478,95 90.000.000,00 28.466.285,23 151.000.000,00 161.167.680,00

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 830 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88 Kodu : 38. Yılı : GİDERLER HESABI 46.887.791,88 GELİRLER HESABI 1.286.8,76 PERSONEL GİDERLERİ 23.520.988, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.4.3,50 MEMURLAR 23.270.429,63 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 831.596,50

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70 TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 26 AKTİF HESAPLAR N Yılı 26 PASİF HESAPLAR N Yılı 26 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.758.677,59 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 329.357,81 10 HAZIR DEĞERLER 983.1,57 32 FAALİYET BORÇLARI 48.364,75

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 830 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 830 01 1 1 01 Temel Maaşlar 3,040,891.55

Detaylı

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 1.9.467.287,69 Personel Giderleri 65.940.578,57 Memurlar 59.351.642,40 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Zamlar ve Tazminatlar 26.879.830,22 Zamlar ve Tazminatlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 1.545.231,93 6 GELİRLER HESABI 8.559.250,42 PERSONEL GİDERLERİ 66.1.837, 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.844.765,56 MEMURLAR 58.738.460,42

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

Meclisce GİDER BÜTÇESİ

Meclisce GİDER BÜTÇESİ GELİR BÜTÇESİ KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNİN 2013 YILI BÜTÇESİ Meclisce Kabul Edilen Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alinan Paylar 38.700.000,00 Mevduat Faizleri 4.500.000,00 Madenlerden Devlet Hakki 4.000.000,00

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 76.5.871,49 6 GELİRLER HESABI 154.536.871,86 Personel 2.615.963,94 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 79.1.823,12 Memurlar 2.539.120, 6 Mal ve

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI Bütçe Giderinin Türü 20 20 2008 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR TEMEL MAASLAR TEMEL MAASLAR ZAMLAR VE TAZMINATLAR

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 2.847.265, 6 GELİRLER HESABI 850.285.4,55 PERSONEL GİDERLERİ 1.524.773,16 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.789.8,10 MEMURLAR 1.3.653,72 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.1.3,98

Detaylı

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000 02 ÖZEL KALEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.336.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.336.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 5.336.000

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 25 AKTİF HESAPLAR N Yılı 25 PASİF HESAPLAR N Yılı 25 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.870.8,81 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 393.5, 10 HAZIR DEĞERLER 1.193.622,44 32 FAALİYET BORÇLARI 42.687,25

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.235.8,38 6 GELİRLER HESABI 4.536.7,27 PERSONEL GİDERLERİ 71.310.872,70 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.693.817,40 MEMURLAR 64.422.5, 6

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 365.182.150,38 GELİRLER HESABI 4.7.5,40 PERSONEL GİDERLERİ 241.462.510,23 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.7.348,78 MEMURLAR 218.218.281,35 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.266.773,34

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 22 GİDERLER HESABI 3.498.279, 6 GELİRLER HESABI 18.2.292, PERSONEL GİDERLERİ 1.732.1,62 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 9.631,60 MEMURLAR 1.732.1,62 6 Mal ve

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 54.298,01,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74 Yılı : GİDERLER HESABI 73.793.929,74 GELİRLER HESABI 71.449.874,53 PERSONEL GİDERLERİ 32.449.344,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.2.163,95 MEMURLAR 31.347.872,76 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 1.917.218,40

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,71

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,71 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 236.1.384,71 GELİRLER HESABI 326.0.7,87 PERSONEL GİDERLERİ 7.7.4,10 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.467.888,64 MEMURLAR 1.646.953,36 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 9.645.886,41

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FONKSİYON VE EKONOMİK SINIFLANDIRMAYA GÖRE OCAK-MART GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİNDE KULLANILABİLECEK VE KULLANILAMAYACAK IV DÜZEY BÜTÇE KODLARI KURUMSAL SINFLANDIRMA FONKSİYONEL KODLAR

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 66.522.4,70 GELİRLER HESABI 96.594.3,48 PERSONEL GİDERLERİ 40.225.8,85 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.676.1,49 MEMURLAR 39.177.6,21 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 78.4.6,45 GELİRLER HESABI.454.823, PERSONEL GİDERLERİ 43.623.325,73 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.194.839, MEMURLAR 42.1.482,33 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.6,69 Temel

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,08

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,08 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 459.375.5, GELİRLER HESABI 552.844.242,82 PERSONEL GİDERLERİ 297.970.844,39 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 27.592.162,51 MEMURLAR 274.1.877,15 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.6.1,

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 8.647.365,72 GELİRLER HESABI 32.6.980,27 PERSONEL GİDERLERİ 4.0.5,62 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 110.952,54 MEMURLAR 3.935.439,42 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,53

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,53 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 78.0.951,53 GELİRLER HESABI 84.541.851, PERSONEL GİDERLERİ 36.7.656,38 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.881.9,36 MEMURLAR 34.869.9,56 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 3.752.0,65

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,92

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,92 Yılı : GİDERLER HESABI 1.198.394,92 GELİRLER HESABI 2.6.198, PERSONEL GİDERLERİ 1.5.9,18 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 17.2.8,19 MEMURLAR 1.549.6,86 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.538.785, Temel Maaşlar

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C.

Detaylı

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4

Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/425; C. Senatosu

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 2.673.947,88 GELİRLER HESABI 192.726.482,23 PERSONEL GİDERLERİ 86.447.235,27 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.278.474,82 MEMURLAR 83.368.572,95

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2015 BİRİM BÜTÇE DAĞILIMI

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2015 BİRİM BÜTÇE DAĞILIMI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ 2015 BİRİM BÜTÇE DAĞILIMI BÜTÇE KODU 2015 YILI BÜTÇESİ EKONOMİK KOD ADI SAĞLIK YÜKSEK OKULU 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.1.01 331.300 Temel Maaşlar 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.2.01

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 42.652.357,55 GELİRLER HESABI 59.398.9,97 PERSONEL GİDERLERİ 24.4.577, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.848.540,26 MEMURLAR 23.526.7,41 Mal

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,75

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,75 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 288.1.974,75 GELİRLER HESABI 186.0.1,43 PERSONEL GİDERLERİ 76.9.1,70 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.0.0, MEMURLAR 73.886.1,16 Mal ve Hizmet

Detaylı

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik I II III IV I II III IV Kodu I II III IV Açıklaması 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 521.528.212,18 GELİRLER HESABI 739.9.743,17 PERSONEL GİDERLERİ 125.744.473,97 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 16.7.459,41 MEMURLAR 120.297.4,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.512.227,48

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2018-30.06.2018 46.35.13 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) 630 01 Personel Giderleri 16.686.599,63 18.091.282,12 11.590.034,41 600 01 Vergi Gelirleri 36.230.963,13 42.369.467,00 40.996.542,94

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64 GİDERLER HESABI 250.280.4,64 GELİRLER HESABI 216.586.625, PERSONEL GİDERLERİ 1.210.416,98 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.747.268,22 MEMURLAR 1.865.8,80 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 9.0.2,87 Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 GİDERLER HESABI 9.835.758, GELİRLER HESABI 8.894.162,50 PERSONEL GİDERLERİ 75.645.571,49 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 6.927.573,15 MEMURLAR 74.5.339,56 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 6.768.274,94 Temel

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 163.837.624, GELİRLER HESABI 253.8.3,89 PERSONEL GİDERLERİ 92.593.5,95 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 8.458.762,40 MEMURLAR 89.879.166,47 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 7.788.822,

Detaylı

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 903.000.000 01 GENEL SEKRETERLİK 3.031.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.031.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 3.031.000

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,94

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,94 Yılı : GİDERLER HESABI 2.193.217.517,94 6 GELİRLER HESABI 2.547.2.935,59 Personel 3.958.1,82 6 Vergi Gelirleri 224.968.595,68 Memurlar 246,24 6 Harçlar 224.968.595,68 Ek Çalışma Karşılıkları 246,24 6 Diğer

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,68

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,68 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 23.554.6,68 GELİRLER HESABI 67.195.4,92 PERSONEL GİDERLERİ.853.4,81 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 97.3,64 MEMURLAR.297.285,92 Mal ve Hizmet

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ BELEDYE AÇKLAMA 0 YL 00,000,000.00 KONYA 00,000,000.00 MERAM 00,000,000.00 0 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,,.00 0 GENEL KAMU HİZMETLERİ,,.00 Yasama ve Yürütme Organları Finansal ve Mali işler Dışişleri Hizmetleri,,.00

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ OCAK 2014 OCAK 2015 OCAK DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 1.071.862.867,43 1.167.829.232,66 8,95 1 1 0 0 Memurlar 1.038.286.996,43

Detaylı

TCMaliye Bakanlığı 99999999 MUH BİRİM KOD 0001759 2434529,28 PERSONEL GİDERLERİ 162494213,24 MEMURLAR 830 1568129, Temel Maaşlar 59279652,31 Temel Maaşlar Zamlar ve Tazminatlar 59279652,31 47312433,79

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 75.6.319,79 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 45.332.3,96 PERSONEL GİDERLERİ 61.610.3,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 892.272,93 MEMURLAR 57.9.563, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 882.242,74

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,36

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,36 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 196.4.694,36 6 GELİRLER HESABI 220.238.421,50 PERSONEL GİDERLERİ 8.724.351,85 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 27.676.854,43 MEMURLAR 5.328.720,38 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU YILI : REKABET KURUMU 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 Özel Kalem Müdürlüğü Memurlar Tertibine Konulan 4.0 TL Bütçe Ödeneğinden., TL Harcama Yapılmıştır. Harcama Bütçe Ödeneğinin %9,'İ Seviyesinde

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 7 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 53,132,315.89 630 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 7,044,749.59 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 3,520,342.71

Detaylı

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YILI 2012 BÜTÇE KESİN HESABI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 SIRA SAYFA İÇİNDEKİLER NO NO 1 Meclis Kararları - 2 Gider Kesin Hesap Cetveli Açıklaması 8 3 Gelir

Detaylı

"A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU

A CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU "A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU KURUMSAL 38 TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU 95.344.986,70 92.437.851,01 161.230.000,00 68.792.148,99 04 İŞLER VE HİZMETLER 95.344.986,70 92.437.851,01

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,50

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,50 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 552.988.881,50 GELİRLER HESABI 665.161.3, PERSONEL GİDERLERİ 270.921.5,87 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 51.387.781, MEMURLAR 233.942.3,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 39.9.752,81

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98 Yılı : GİDERLER HESABI 89.842.981,98 GELİRLER HESABI 4.858.929,22 PERSONEL GİDERLERİ 45.718.5,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.948.6,39 MEMURLAR 44.2.3,73 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.515, Temel

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,96

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,96 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 66.673.3,96 GELİRLER HESABI 71.346.775, PERSONEL GİDERLERİ 23.628.398,93 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.6.4,39 MEMURLAR 22.572.6,58 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 3.493.571,67

Detaylı

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR Dök. No: AUZEF-FR-3.1-24 Yayın Tarihi:12.09.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM ANALİTİK BÜTÇE KODLARINA GÖRE

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,16

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,16 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 38.5.1,16 GELİRLER HESABI 52.553.353,95 PERSONEL GİDERLERİ 17.439.676,68 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 333.670,68 MEMURLAR 16.648.278,86 Mal

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,97

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,97 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : GİDERLER HESABI 180.450.778,97 GELİRLER HESABI 219.5.248,42 PERSONEL GİDERLERİ 1.542.1,47 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.6.4,35 MEMURLAR 1.878.9,43 Mal ve Hizmet

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 48.836.972,57 GELİRLER HESABI 2.173.478,22 PERSONEL GİDERLERİ 31.586.7,96 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.291.757,87 MEMURLAR 31.193.860,52

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,82

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,82 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 69.642.422,82 GELİRLER HESABI 89.4.344,65 PERSONEL GİDERLERİ 37.838.782,37 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.229.8,42 MEMURLAR 35.783.928,32

Detaylı

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ 830 BÜTÇE HESABI 303,138,520.47 218,365,887.13 177,218,827.30 830 01 PERSONEL 53,132,315.89 60,869,561.14 65,906,398.20 830 01 1 MEMURLAR 7,044,749.59 7,956,369.31 8,601,011.72 830 01 1 1 Temel Maaşlar

Detaylı

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*)

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) 87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) (Resmî Gazete ile yayımı : 1. 3. 1966 - Sayı : 12239) No. Kabul tarihi 752-28. 2. 1966 MADDE 1. Genel bütçeye giren dairelere cari harcamaları için (A/l) işaretli cetvelde

Detaylı