Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö4"

Transkript

1 Toplantı : 7 S A l / CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Uö yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/425; C. Senatosu 1/832) T. C. Başkanlık Kanunlar ve -Kararlar Tetkik Dairesi Sayı: /7500 MİLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan, «1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı» ile gerekçesi ve eki cetveller ilişik olarak sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. Süleyman Demirel B,aşbakan Birinci madde : GEREKÇE 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 49 ve 166 nci maddeleri gereğince kendilerine verilmesi gereken kıta tazminatlan ile mezkûr kamına göre verilecek ödüller için Millî Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı 1967 yılı bütçelerinin nci (Personel giderleri) bölümünün ve nci tertip unvanlarının değiştirilmesine lüzum hâsıl olmuştur. İkinci madde : Bölüm Madde Düşülen Eklenen İzahat 1, (A/l) Devlet İstatistik Enstitüsü tarihinde yapılmış olan genel nüfus sayımının bitirilmiyen sonuçlarının tamamlanması, cari program gereğince münferit 've periyodik olarak yapılmakta olan anketler ile Devlet Plânlama Teşkilâtının, Devlet İstatistik Enstitüsünden istemiş olduğu verilerin zamanında yetiştirilmesi için mezkûr Enstitü personelinin mesai saati dışında fazla mesai yapmak mecburiyeti hâsıl olmuştur. Tertibinde yeteri kadar ödenek olmadığından bu miktarın eklenmesine lüzum hâsıl olmuştur.

2 Bölüm Madde Düşülen Eklenen İzahat ^ yılında Amerika Birleşik Devletleri ile Avra- 4 pa'nın muhtelif memleketlerine gitmiş olan 20 personelin yurda dönüş masrafları ile cari yıl içinde gidecek olanların gidiş masraflarını karşılamak üzere tertibine konulan liralık ödenek kifayet etmemektedir. Bu masrafları karşılamak üzere mezkûr tertibe daha liranın eklenmesine «ihtiyaç duyulmuştur Devlet İstatistik Enstitüsü cari yıl bütçesinin ncu tertibine konulmuş bulunan liralık ödenek yıllık çalışma programının uygulanmasına kâfi gelmiyeoeğinden mezkûr tertibe bu (miktarın eklenmesi gerekmektedir Tasarrufu mümkündür. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşradaki tapu dairelerinden hükümet konakları dışındakiler kira ile muhtelif binalarda oturmaktadırlar. Kira Kanununun takdire mütaallik hükümlerinin Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi karşısında kiraların mal sahipleri tarafından artırılması gibi haller yüzünden bütçeye konulan ödenek kâfi gelmemektedir. Bu itibarla, kira bedeli ihtiyacının karşılanması için bu tertibe liranın eklenmesine lüzum görülmüştür ) Sarfiyat seyrine göre mezkûr tertiplerden bu mik ) tarların tasarrufu mümkün görülmektedir. Adalet Bakanlığı ) Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne ) dair 3656 sayılı Kanuna bağlı 1 sayılı cetvelin ) Adalet Bakanlığı kısmına 882, 885 ve 887 sayılı ka C3 800) nunlar gereğince ilâve kadrolar verilmiş bulun S0 000) maktadır. Mezkûr kanunlar yayınlandıkları tarihten itibaren yürürlüğe girdiklerinden gerekli ödeneğin eklenmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu itibarla; Adalet Bakanlığı eari yıl bütçesinin. aylıklar, emekli keseneği, tazminatlar ve hâkim ödeneklerine ait tertiplere cem'an liralık ödeneğin eklenmesine lüzum hâsıl olmuştur.

3 3 Bölüm Madde Düşülen Eklenen izahat Eylül 1967 tarihinde yapılması gereken genel mahallî kamu seçimleri 904, 905 ve 906 sayılı kanunlar ile tarihine ertelenmesi dolayısiyle mezkûr tertipten bu miktarın düşülmesi mümkündür ) ' ) ) ) ) ) Tertiplerindeki ödenekler yıl sonuna kadar olan ihtiyaçları karşılıyamıyacağından bu miktarların eklenmesine zaruret hâsıl olmuştur. Millî Savunma Bakanlığı sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 49 ncu maddesi gereğince emekli edilmiş general, amiral ve albaylara ödenmesi gereken tazminatlıarla Tnezkûr kanunun 166 ncı maddesine göre l f Aralık 1967 tarihinden itibaren Silâhlı Kuvvetler mensuplarına ödenecek kıta tazminatının karşılanabilmesi için bu miktarın ilgili tertibine aktarılmasına ihtiyaç duyulmuştur ) ) ) ) ) ) ) ) Tasarrufu mümkündür ) ders yılmda Millî Eğitim Bakanlığına bağlı sanat enstitülerine Millî Savunma Bakanlığı adına 200 öğrenci burslu olarak yetiştirilecekken 18 öğrenci alınmış ve 182 kişilik kontenjan-- açık kalmıştır. Elektronik cihazların bakım, tutum ve kullanılması ile ilgili bu personele olan âcil ihtiyacın biran önce giderilmesi için Mamak Muhabere Okuluna bağlı Elektronik Astsubay Okulunun yeniden hizmete açılması zorunlu görülmüştür. Bu sebeple okulun bu ders yılında hizmete açılması için , ve ncu tertiplerin hizalarında gösterilen miktarların eklenmesine, ayrıca Hava Harb Okulunun izmir'den istanbul'a nakli sebebiyle ncu maddeye de liranın ilâvesine zaruret görülmüştür Tasarrufu mümkündür. Jandarma Genel Komutanlığı sayılı Süâhlı Kuvvetler Personel Kanununun ilgili maddeleri hükümleri gereğince Silâhlı Kuvvetler personeline 1 Aralık 1967 tarihinden itibaren kıta tazminatı verilecektir.

4 Bölüm Madde Düşülen Eklenen İzahat ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) Tertibinde yeterli ödenek olmadığından bu miktarın (aktarılmasına zaruret basıl olmuştur. Tasarrufu mümkündür Sağlık ve Sosyal Yadım Bakanlığı ) ) ) 5 79 t 6 ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) ) 224, 229 ve 472 sayılı kanunlar gereğince sağlık personeline verilecek tazminat karşılığı olarak cari yıl bütçesinin ilgili tertibine konulmuş bulunan ödenek yıl sonuna kadar olan ihtiyacı karşılıyıamıyacağından tasarrufu mümıkün görülen diğer tertiplerden karşılık gösterilmek suretiyle mezkûr maddeye aktarılmasına ihtiyaç hissedilmiştir. Bütçede mevcut ödenek yıl sonuna kadar ihtiyacı karşılıyamıyacağından bu miktarın eklenmesine zaruret görülmüştür. Sarfiyat seyrine göre bu tertiplerden mezkûr miktarların tasarrufu mümkündür.

5 Bölüm Madde Düşülen Eklenen İzahat Ö Q Sarfiyat seyrine göre bu tertiplerden mezkûr miktarlann tasarrufu mümkündür Tertibindeki ödenek yıl sonuna kadar ihtiyacı karşılıyamadığından bu miktann eklenmesi zaruridir. Tasarrufu mümkündür (A/2) Devlet İstatistik Enstitüsü ÜNİVAC yedek parçalan akreditif bedelinin ödenmesi için lira, Remington ve ÎBM makinalan yedek parçalan akreditif bedelinin ödenmesi için de lira olmak üzere cem'an liraya ihtiyaç vardır. Tertibinde bu ihtiyacı karşılıyacak ödenek bulraıımadığından mezkûr enstitü (A/l) işaretli cetvelin nci maddesinden karşılık gösterilmek suretiyle nci maddeye ajktanlmasına zaruret hâsıl olmuştur.

6 6 Bölüm Madde Düşülen Eklenen, İzahat Millî Savunma Bakanlığı ) Çankaya Komutan lojmanları, Afyon Harita kıtası ) ve Ağrı Orduevi inşaatlarının mukaveleleri gereğince cari yıl içinde bitirilmeleri gerektiğinden mütaaıhhitler ile hukukî ihtilâfa düşmemek için bu miktarların aktarılmasına ihtiyaç hâsıl olmuştur Bu tertibe bütçe ile lira ödenek konulmuştur. İhalesi yapılarak mukaveleye bağlanan projelerdeki iş artışı ve fiyat farkları dolayısiyle mevcut ödenek kifayet etmemektedir. Bu itibarla; bu miktarın (aktarılmasına zaruret hâsıl olmuştur. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı (A/3) Millî Savunma Bakanlığı Tasarrufu mümkündür. Jandarma Grenel komutanlığı s Tasarrufu mümkündür. Üçüncü madde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı için 1967 malî yılı içinde ihtiyaç karşılığı olan taşıt ithal edilemediğinden bu miktarın tasarrufu mümkün görül- ' inektedir. Turizm ve Tanıtma Bakanlığının yıllarından Posta, Telgaraf ve Telefon İşletmesi Genel Müdürlüğüne telefon mükâlemelerinden dolayı liralık borçları bulunmaktadır. Karşılığı olmıyan bu borçların tediyesini sağlamak üzere Turizm ve Tanıtma Bakanlığ; 1967 yılı bütçesinin (A/3) işaretli cetvelinin ncu (Kamulaştırma bedeli) maddesinden tasarrufu mümkün görülen liranın, adı geçen bakanlık bütçesinin mezkûr cetvelinde (Geçen ve' eski yıllar karşılıksız borçları «Bu ödenekten harcanmıyan kısmını ertesi yıla devren ödenek kaydetmeye Maliye Bakanı yetikilidir») adiyle yeniden açılacak nci maddeye olağanüstü ödenek olarak aktarılması zorunlu görülmüştür.

7 Dördüncü Madde : Bölüm Madde Eklenen (A/l) Danıştay 521 sayıl Danıştay Kanununun' 116 ncı maddesinin ikinci fıkrasının değiştirilmesine dair 886 sayılı Kanunla başyardımcı, yardımcı ve kanun sözcülerinin ödenekleri tarihinden geçerli olarak hâkimlerin halen almakta oldukları ödenek miktarlarına çıkarılmıştır. Tertibinde yeterli ödenek bulunmadığından, bu miktarın eklenmesine lüzum hâsıl olmuştur ) ) ) ) ) ) ) ) ) Emniyet Genel Müdürlüğü Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Emniyet Genel Müdürlüğü kısmına 911 sayılı Kânunla toplum zabıtasında kullanılmak üzere muhtelif derecelerde 2190 ve 912 sayılı Kanunla da 350 lira aylıklı polis memuru kadrosu olmak üzere, cem'an 5190 aded kadro eklenmiş bulunmaktadır. Mezkûr kadroların aylık ve sair istihkaklarını karşılamak üzere, tertipleri hizalarında yazılı miktarların eklenmesine zaruret görülmüştür. Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Genel Komutanlığı personeline ait 926 sayılı Tür^k Silâhlı Kuvvetleri Personeli Kanununun 49 ve 166 ncı maddeleri gereğince kıt'a tazminatı verilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyacı karşılamak üzere liranın eklenmesi gerekmektedir. Tertibinde bulunan ödenek yıl sonuna kadar ihtiyacı karşılayamıyaeağından, 100, 000 liranın eklenmesine zaruret hâsıl olmuştur. Millî Eğitim Bakanlığı Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Millî Eğitim Bakanlığı kısmına ilkokul öğretmenleri için , orta dereceli okullar için de aded kadro olmak üzere cem'an aded kadro ilâve edilmiştir. Bu kadroların 7 aylık karşılığı olan cem'an liranın ilgili tertiplerine eklenmesi gerekmektedir Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine yeniden tâyin olunan 60 aded öğretim üye ve yardımcılarına 224 sayılı Kanun gereğince ödenmesi gereken sosyalizasyon tazminatı karşılığı olarak liranın eklenmesi gerekmektedir. O. Senatosu (S. Sayısı : 1034)

8 Bölüm Madde Eklenen Asil ilkokul öğretmeni olup, 291 sayılı Kanun gereğince askerlik hizmetlerini ilkokullarda öğretmen olarak fiilen ifa eden er öğretmenlerin 443 sayılı Kanun gereğince verilen eğitim ödeneğinden faydalandırılmaları gerekmektedir. Ancak; bu durum 1967 yılı Bütçesinin ihzarında nazarı itibara alınmadığından, gerekli ödenek cari yıl bütçesinin ilgili tertibine konulmamıştır. Bu itibarla; nci maddeye liranın eklenmesi lüzumludur tarihinden itibaren yürürlüğe giren 871 sayılı Kanunun 5 nci maddesinin (a), (b) ve (e) fıkraları gereğince ödenmesi gereken özlük hakları ile ilgili mahrumiyet ödeneği cari yıl bütçesinin ihzarı sırasında nazara alınmamıştır. Gereken tediyeyi sağlamak üzere bütçede kâfi ödenek olmadığından, bu miktarın eklenmesi zorunlu görülmektedir. Okul, öğrenci ve öğretmen artışı dolayısiyle müfettişlerin birbirinden uzak ve çok sayıda köyleri içine alan geniş bir bölgede görevlerini yapabilmeleri için müfettiş adedinin çoğaltılmasına ihtiyaç hissedilmiştir. Tertibinde bulunan ödenek ihtiyacı karşılıyanladığından, liranın eklenmesi gerekmektedir. (A/3) Maliye Bakanlığı Tertibinde liralık ödenekten, lirası verile emrine bağlanmış bulunmaktadır. Halen bu maddeden verile enirine bağlanması gereken lira olup, sene sonuna kadar gelmesi muhtemel fatura tutarlarının da evvelki devrelerde fatura yekûnları nazara aknarak lira civarında olacağı tahmin edilmektedir. Mezkûr tertipten yapılan ödemeler Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce faize tabi olup tediyenin gecikmesi halinde, faiz ödennresi gerekmektedir. Bu itibarla; elde mevcut ve bundan sonra gelecek fatura muhteviyatlarını karşılamak üzere, mezkûr tertibe liranın eklenmesi lüzumludur. Beşinci Madde : Orta - Doğuda vukubulan olaylar dolayısiyle zarar gören Ürdün, Suriye ve Mısır hükümetlerine Türkiye Kızılay aracılığı ile yiyecek, giyecek ve benzeri ihtiyaç maddeleri yardımı yapılmasına Hükümetimizce karar verilmiş bulunmaktadır. Kızılay mezkûr yardım maddelerini çeşitli kurumlardan gerek kendi imkânları ile ve gerekse bedeli bilâharâ ödenmek suretiyle temin etmektedir. Şimdiye kadar yapılan yardımlar karşılığı olan fatura tutarları liradır. Gerekli, ödemeyi sağlamak üzere Maliye Bakar lığı 1967 yılı Bütçesinin (A/3) işaretli cetvelinin nci maddesine bu miktarın eklenmesine zaruret hasıl olmuştur.

9 9 Altıncı Madde : Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Emniyet Genel Müdürlüğü kısmına 911 sayılı Kanunla toplum zabıtasında kullanılmak üzere muhtelif derecelerden aded kadro verilmiş bulunmaktadır. Mezkûr kanunun 2 nci maddesi ile 654 sayılı Toplum zabıtası kurulması hakkındaki Kanuna bir madde eklenmek suretiyle toplum zabıtasında görevli memurlara ayda 225 lira toplum zabıtası ödeneği verilmesi kabul edilmiştir. Adı geçen genel müdürlük cari yıl bütçesinin A/l işaretli cetvelinde (911 sayılı Kanun gereğince verilecek toplum zabıtası tazminatı) adı ile yeniden açılacak inci maddeye liralık olağanüstü ödenek konulması gerekmektedir. Yedinci Madde : 1967 yılı Bütçe Kanununun 26 neı maddesinin (j) fıkrası (Gider Vergileri Kanununun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı hük'amler ilâve edilmesine dair 482 sayılı Kanunun 15 nci maddesi hükmü) nün cari bütçe yılında uyjulanamıyacağı derpiş etmiş bulunmaktadır. Malûm olduğu üzere, 6802 sayılı Gider Vergi! iri Kanununda bâzı değişiklikler yapılması hakkındaki tarihli ve 851 sayılı Kanunun 2 nci maddesi 482 sayılı Kanunun 15 nci maddesini (Gazyağından alman istihsal vergisi hasıla'"inin lirası Köy içme suları ve köy yolları, finansmanında kullanılmak üzere, Köy İşleri Bakanlığı emrine, İller Bankasına yatırılır.) şeklinde değiştirmiştir. Ancak; 851 sayılı Kanunun yürürlük tarihi 1967 yılı bütçesinin kabulünden sonradır. Bu itibarla; cari yıl Bütçe Kanununun 26 nci maddesinin (j) bendi hükmünün kaldırılması gerekmektedir. f Sekizinci Madde : Gerekçenin 7 nci maddesinde açıklandığı gibi, Maliye Bakanlığı cari vıl bütçesinin A/3 işaretli cetvelinin inci (Malî transferler) bölümünün uncu madde unvanı (851 sayılı Kanunun 15 nci maddesi gereğince köy içme suları ve köy yolları finansmanında kullanılmak üzere İller Bankasına yatırılacak paralar) şeklinde değiştirilmesine ve bu tertibe de liralık ek ödenek verilmesine lüzum hâsıl olmuştur. T. B. Millet Meclisi Esas No : 1/425 Karar No : 81 Bütçe Karma Komisyonu raporu Cumhuriyet Senatosu Yüksek Başkanlığına 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkındaki kanun tasarısı, ilgili Hükümet temsilcilerinin de katılmasiyle incelendi,.görüşüldü ; Tasarı, İnci maddesi ile 926 sayılı Askerî Personel Kanunu uyarınca Millî Savunma Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığının madde unvanlarında gerekli değişikliklerin yapılmasını, 2 nci maddesiyle 1967 Bütçesinin (1) sayılı cetvelde görülen tertipleri arasında ( ) liralık aktarma yapılmasını, ' 3 ncü maddesi ile, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı nıcu maddesinden ( ) lira düşülerek yeniden açılan nci maddeye, Bakanlığın yıllarına ait telefon mükâleme borçlarının ödenmesi için olağanüstü ödenek olarak aktarılmasını, 4 ncü maddesi ile (2) sayılı cetvelde görülen tertiplerine ( ) liralık ek ödenek verilmesini, 5 nci maddesi ile, Orta T Doğu'da vukubulan olaylar dolayısı ile zarar ıgören Ürdün, Suriye, ve Mısır hükümetlerine Türkiye Kızılay aracılığı ile yapılan yardım maddelerinin tutarı bulunun

10 10 ( ) liranın Türkiye Kızılay Kurumuna transferini sağlamak için ( ) liralık ek ödenek verilmesini, 6 nci maddesi ile, 911 sayılı Kanunla Toplum Zabıtasına verilecek 225 lira toplum zabıtası ödeneğinin karşılanması için Emniyet Genel Müdürlüğü Bütçesinde yeniden açıdan nci maddeye (i ) liralık olağanüstü ödenek verilmesini. 7 nci madde ile, 1967 yılı Bütçe Kanununun 26 nci maddesinin (j) fıkrasının kaldırılmasını, 6802 sayılı Gider Vergileri Kanununda bâzı değişiklikler yapılması hakkındaki tarihli 851 sayılı Kanunun 2 nci maddesi, 482 sayılı Kanunun 15 nci maddesini (ıgaz yağından alınan istihsal vergisi hasılatının (12 OOO OOO) lirası köy içme suları ve köy yolları finansmanında 'kullanılmak üzere, Köy İşleri Bakanlığı emrine, İller Bankasına yatırılır.) şeklinde değiştirilmiştir. Bu bakımdan (j) fıkrasının kaldırılması, 8 nci madde ile, 7 *ci maddede açıklandığı gibi, Maliye Bakanlığı Bütçesinin (A/3) işaretli cetvelin nci (tmalî Transferler) bölümünün ncu madde unvanı (851 sayılı Kanunun 15 nci maddesi gereğince 'köy içme suları ve köy yolları finansmanında kullanılmak üzere İller Bankasına yatırılacak paralar) şeklinde değiştirilmesine ve bu tertibe ( OOO) liralık ek ödenek verilmesini, öngörmelktedir. Yapılan (görüşmeler ve ilgililerce verilen bilgilerden sonra tasarı yerinde görüşülerek cetvelleriyle birlikte aynen kabul edilmiştir. Öncelik ve ivedilikle görüşülmek ve Genel Kurulun tavsiplerine arz edilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. ıbaşkan Aydın 1. Sezgin Adıyaman M. A. Atalay^ Aydın M. iş. Koç İmzada bulunamadı. Elâzığ K. Nedimoğlu İçel C. T. Okyayuz İmzada bulunamadı. İzmir L. Yurdoğlu İmzada bulunamadı. Muğla T. Şahin Samsun Y. Akal Trabzon A. Ş. Ağanoğhı İmzada bulunamadı. Uşak M. F. Atayurt Baskanvekili Aydın t. C. Ege Ankara 1. S. Hatipoğlu (Balıkesir E. Güreli Erzurum C. Önder İstanbul N. Eroğan Kayseri A. Hacıpaşaoğlu Niğde R. Soyer Samsun S. Kılıç İmzala bulunamad. Trabzon A. î. Birin cioğlu Van F. Melen İmzada (bulunamadı. Sözcü Sakarya İV. Bayar Ankara Y. Köker Balıkesir F. Islimyeli Eskişehir İ. Angı İmzada bulunamadı. İstanbul M. Güven Kocaeli L. Tokoğlu İmzada bulunamadı. Bize C. Yalçın Sivas O. Kabibay İmzada bulunamadı. Trabzon Ö. L. Hocaoğlu İmzada bulunamadı. Yozgat N. Tanrıdağ İmzada (bulunamadı. Kâtip Bolu. H. t Cop Ankara M. K. Yümaz Cumhurbaşkanınca S. Ü. R. Üner Gümüşane S. Savacı İzmir 1. Gürsan Kütahya M. Erez Sakarya O. Salihoğlu İmzada bulunamadı. Tabiî Üye S. Karaman Trabzon A. R. Uzvner Yozjgaıt İ. Yeşilyurt İmzada bulunamadı.

11 HÜKÜMETİN TEKLİFİ 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelin : I - Millî Savunma Bakanlığı kısmının nci (Personel giderleri) bölümünün : a) nci madde unvanı (5802, 5686, 5950, 6725, 7345, 4335, 4688, 233, 336, 5957, 223, 6996, 6245, 645 sayılı kanunlar ile 926 sayılı Kanunun 49 ve 166 nci maddeleri gereğince verilen diğer tazminatlar); b) nci madde unvanı (6320, 1493 ve 4511 sayılı kanunlar gereğince verilen ordu ikramiyesi ile 926 sayılı Kanun gereğince verilecek ödüller); II - Jandarma Genel Komutanlığı kısmının nci (Personel giderleri) bölümünün : a) nci madde unvanı (4335, 6535, 233, 336, 144, 645 sayılı kanunlar ile 926 sayılı Kanunun 49 ve 166 nci maddeleri gereğince verilecek tazminatlar); b) nci madde unvanı (4511 ve 7268 sayılı kânunlar gereğince verilecek ikramiyeler ile 926 sayılı Kanun gereğince verilecek ödüller); Şeklinde değiştirilmiştir. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l), (A/2) ve (A/3) işaretli cetvellerin ilişik (1) sayılı cetvelde yazılı tertipleri arasında liralık aktarma yapılmıştır. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/3) işaretli cetvelin Turizm ve Tanıtma Bakanlığı kısmının nci (Kamulaştırma ve satmalmalar) bölümünün ncu (Kamulaştırma ve satınalma bedeli) maddesinden lira düşülerek aynı bakanlık nci (Borç ödemeleri) bölümüne (Geçen ve eski yıllar karşılıksız borçları «Bu ödenekten harcanmayan kısmının ertesi yıla devren ödenek kaydetmeye Maliye Bakanı yetkilidir.») adiyle yeniden açılan nci maddeye olağanüstü ödenek olarak aktarılmıştır. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/3) işaretli cetvellerin ilişik (2) sayılı cetvelde yazılı tertiplerine liralık ek ödenek verilmiştir. 11 BÜTÇE KARMA KOMİSYONUNUN KABUL ETTİĞİ METİN 1967 yıh Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı MADDE 1. Tasarının 1 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 2. Tasarının 2 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 3. Tasarının 3 ncü maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 4. Tasarının 4 ncü maddesi aynen kabul edilmiştir.

12 Hükümetin teklifi 12 Bütçe Karma Komisyonunun kabul ettiği metin MADDE 5. Orta - Doğuda vukubulan olaylar dolayısiyle zarar gören Ürdün, Suriye ve Mısır hükümetlerine Türkiye Kızjjay aracılığı ile yardım olarak yapılan yiyecek, giyecek ve benzeri ihtiyaç maddelerinin temin ve her türlü giderleri karşılığı olarak Maliye Bakanlığı 1967 yılı bütçesinin (A/3) işaretli cetvelin nci (Sosyal transferler) bölümünün nci (Türkiye Kızılay Kurumuna yardım) maddesine liralık ek ödenek verilmiştir.. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) işaretli cetvelin Emniyet Genel Müdürlüğü kısmının nci bölümünde (911 sayılı Kanun gereğince verilecek toplum zabıtası tazminatı) adiyle yeniden açılan nci maddeye liralık olağanüstü ödenek konulmuştur. MADDE yılı Bütçe Kanununun 26 nci maddesindeki «Gider Vergileri Kanununun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı hükümler ilâve edilmesine dair 482 sayılı Kanunun 15 nci maddesi hükmü;» ibaresini havi (j) fıkrası kaldırılmıştır. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/3) işaretli cetvelin Maliye Bakanlığı kısmının ncu (482 sayılı Kanunun 15 nci maddesi gereğince köy bütçeleri arasında bölüştürülmek üzere ÎUer Bankasına) madde unvanı (851 sayılı Kanunun 15 nci maddesi gereğince köy içme sulan ve köy yollan finansmanında kullanılmak üzere îller Bankasına yatmlacak paralar) şeklinde değiştirilmiş ve bu maddeye lira ek ödenek verilmiştir. MADDE 9. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 10. r Bu kanunun Maliye Bakanı yürütür. Başbakan S. D emir el Devlet Bakanı H. Atabeyli hükümlerini Devlet Bakanı S. Öztürk Devlet Bakanı K. Ocak MADDE 5. Tasarının 5 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 6. Tasarının 6 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 7. Tasarının 7 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 8. Tasarının 8 nci maddesi aynen kabul edilmiştir. MADDE 9. Tasarının 9 ncu maddesi aynen kabul edilmiştir. «MADDE 10. Tasarının 10 ncu maddesi aynen kabul edilmiştir. CETVEL Tasanya bağlı 1 ve 2 sayılı cetvemer aynen kabul edilmiştir.

13 Hükümetin teklifi 13 Devlet Bakanı 8. T. Müftüoğlu Millî Savunma Bakanı A. Töpaloğlu Dışişleri Bakanı /. S. Çağlayangil Millî Eğitim Bakanı 1. Ertem Ticaret Bakanı V. S. öztürk Clüm. ve Tekel Bakanı 1. Tekin Ulaştırma Bakanı S. Bilgiç Sanayi Bakanı M. Turgut Adalet Bakanı H. Dinçe r İçişleri Bakam F. Sükan Maliye Bakanı C. Bilgehan Bayındırlık Bakam O. Alp Sağ. ve Sos. Y. Bakanı V. Â. Özkan Tarım Bakanı B. Dağdaş Çalışma Bakanı A. N. Erdem Enerji ve Tabiî Kay. Bakanı R. Sezgin Turizm ve T. Bakanı İmar ve İskân Bakanı N. Kürşad H. Menteşeoğlu Köy İşleri Bakanı T. Toker

14 (Hükümet tadiline, bağlı cetveller) [1] SAYILLI CETVEL (A/l) Bölüm Madde Devlet istatistik Enstitüsü Ödeneğin çeşidi jen Lira k Eklenen Lira PERSONEL GİDERLERİ EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI Fazla çalışma ücretleri Sayım ve anketlerde görevlendirileceik enstitü memur ve hizmetlileri fazla çalışma ücreti YOLLUKLAR öğretim yollukları Yurt dışı staj ve öğrenim yolluğu özel hizmet yollukları 'Sayım ve anketlerde görevlendirilecek enstitü memur ve hizmetlileri yolluğu HİZMET GİDERLERİ Ü EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ Araştırma ve İnceleme Giderleri 'Sayım ve anketler giderleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü YÖNETİM GİDERLERİ KİRA GİDERLERİ Kira bedeli * HİZMET GİDERLERİ ÇEŞİTLİ HİZMET GİDERLERİ Tapulama giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alim ve giderleri Adalet Bakanlığı PERSONEL GİDERLERİ AYLLKLAR Genel idare aylıkları SOSYAL YARDIMLAR Emeli keseneği karşılıkları O

15 -16- Bölüm Madde Ödenenin çeşidi Düşülen Eklenen TAZMİNATLAR Özel kanunlar 'gereğince verilen diğer tazminatlar sayılı Kanun gereğince adlî *tababelfcle ilgili olarak ödenecek tazm'imat sayılı Kamın gereğince verilecek tızmünat ÖDENEKLER Hâkim ödeneği HİZMET (^DERLERİ Bölüm Toplamı ÇEŞİTLİ HİZMET GİDERLERİ Seçim işleri giderleri Seçim giderleri ' KURUM GİDERLERİ Bölüm Toplamı ADALET KURUMLARI GİDERLERİ Ceza <ve 'Tevkifevleri Büro 'giderleri Ulaştırma ve yollama 'giderleri Taşıt üşletme ve onarma giderleri Kira bedeli Yiyecek alım ve giderleri Dıiğer alım ve giderler Millî Savunma Bakanlığı PERSONEL GİDERLERİ Bölüm Toplamı TAZMİNATLAR , 5686, 5950, 6725, 7345, 4333, 4688, 233, 336, 5957, 223, 6996, 6245, 645 sayılı kanunlar ile 926 sayılı Kanunun 49 ve 166 >ncı maddeleri gereğince verlen diğer 'tazminatlar YÖNETİM GİDERLERİ Bölüm Toplamı HİZMETLERLE İLGİLİ ALIMLAR Giyim - kuşam 'alımları ve giderleri Savaiş 'gereçleri ve savaş stokları alımları ve giderleri HİZMET GİDERLERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ Burs giderleri Staj ve öğrenim giderleri

16 16 Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi Düşülen Lira Eklemen Lira KURUM GİDERLERİ OKULLAR GİDERLERİ Ortaokul, liseler ve kolejler giderleri Büro giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderler Yüksek Genel öğretim giderleri Diğer alım ve giderler ÇEŞİTLİ GİDERLER ULUSLARARASI İLİŞKİLER GİDERLERİ NATO ve ÖENTO giderleri Jandarma Genel Komutanlığı PERSONEL GİDERLERİ TAZMİNATLAR , 6535, 233, 336, 144, 645 sayılı kanunlar ile 926 sayılı Kanunun 49 ve 166 ncı maddeleri gereğince verilecek tazminatlar YÖNETİM GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ x\limlar Kırtasiye alımları ve giderleri HİZMETLERLE İLİGİLİ ALIMLAR Yiyecek, yem ve yakacak alımları ve giderleri Hayvan alımları tazminleri ve giderleri Çalıştırıcı kuvvet alımları ve giderleri ULAŞTIRMA GİDERLERİ Posta - telgraf giderleri HİZMET GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLİGİLİ HİZMET GİDERLERİ Yanığından korunma ve sigorta giderleri ADALET HİZMETLERİYLE İLGİLİ GİDERLER Kovuşturma giderleri EĞİTİM VE ARAŞTIRMA GİDERLERİ Diğer eğitim giderleri 14,594 Kamp ve dinlenme giderleri (Manevra ve "tatbikat ıgiderleri C. Senatosu S. Sayısı : 1034)

17 17 Bölüm: Madde ödeneğin çeşidi Düşülen Lira Eklenen Lira KURUM GİDERLERİ OKULLAR GİDERLERİ Jandarma ısu'bay Okulu Giderleri Büro giderleri Malzeme alım ve giderleri i ÇEŞİTLİ GİDERLER İŞEVLERİ VE İŞYERLERİ GİDERLERİ Lâboratuvar giderleri Askerî kimyahaneler giderleri GİZLİ HİZMET GİDERLERİ Gizli haber alma giderleri BAKIM VE KÜÇÜK ONARIM GİDERLERİ Makina ve teçhizat onarımı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı (PERSONEL GİDERLERİ Tazminatlar , 229 ve 472 sayılı kanunlar gereğince verilecek tazminatlar karşılığı ÖZEL HİZMET YOLLUKLARI Veremle savaş ıgeçki görev yolluğu '13,430 YÖNETİM GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ ALIMLAR Kırtasiye alımları ve giderleri Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri Yakacak alımları ve giderleri Hizmetli giyim alımları ve giderleri GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDERLER Baihçe gidenleri HİZMETLERLE İLGİLİ ALIMLAR 'Sağlık, araç, gereç ve ilâç alımları ve giderleri Hükümet tabipleri için alınacak tıp aletleri ve malzeme giderleri 1262 sayılı Kanunun 10 ncu maddesi tatbik giderleri ULAŞTIRMA GİDERLERİ Posta - telgraf giderleri Taşıma giderleri ı ' ÇL Şeiıatöşü; ' (S. Sayısı : 1034)

18 Bö^ii'Hî Madde ödeneğin çeşidi en Lira Eklenen HİZMET GİDERLERİ '$ , EĞİTİM VE ARAŞTIRMA Burs giderleri SAĞLTK HİZMETLERİ GİDERLERİ -Verem Savaş giderleri Taşıt işletme ve onarma giderleri Malzeme -alım ve giderleri Diğer: alım ve giderler Bulaşıcı hastalıklarla savaş-gidileri Ulaştırma giderleri.giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderler Sıtma ile savaş giderleri - Büro giderleri Taşıt işletme ve onarma giderleri 'Giyim - kuşam alım ve giderleri - Malzeme alım ve giderleri Diğer almfe giderler 'Traibomla savaş giderleri Uiaştırm-a.giderleri *. Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme atlım ve giderleri - Diğer alım ve giderler» GİDERLERİ rt ZtİHREVt, HASTALIKLARLA SAVAŞ MBOTfc&Rt Bura,.giderleri Ulaştırma giderleri Kira bedeli ;" CÜZZAMLA SAVAŞ GİDERLERİ Ulaştırma giderleri Ana ve Çocuk 1 plânlaması giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderler Sağlığı ve "Nüfus- HIFZISSIHHA ENSTİTÜLERİ GİDERLERİ : Ulaştırma- giderleri -. ;.. " , T ; aşıt işletme ve onarma giderleri , Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderler MUAYENE VE TEDAVİ EVLERİ GİDERLERİ Büro giderleri Malzeme alım ve giderleri m! SÜÖ PS # fr <m IW **$ ' %m ooo -''' mfc ıt5 om % ooo :n m a ooo : 5 00$ m ooo »Senatosu

19 19 Bölüm Madde : Ödeneğin çeşidi Düşülen Lira '' Eklenen Lira Kurum gider. Bölüm Toplamı YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI GİDERLERİ Devlet hastaneleri giderleri Büro giderleri ÇEŞİTLİ GİDERLER t3 nerler giderleri İŞEYLERİ YE İŞYERLERİ GİDERLERİ Merkez tamir atalyeleri giderleri Büro giderleri Ulaştırma giderleri Taşıt işletme ve onarma giderleri Giyim - kuşam alım ve gileıieri._. Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderleri - ULUSLARARASI İLİŞKİLER GİDERLERİ Uluslararası yurt içi toplantıla ı giderleri Millî Türk Tıp kongresi giderleri İç kongreler giderleri Türkiye'de toplanacak uluslar arası kongre ve semi (A/l) Toplamı ı T (A/2) ; Deyiet istatistik Enstitüsü MAKİXA, TEÇHİZAT YE TAŞIMA ALD1LARI YE ONARIMLARI HİZMETLER SEKTÖRÜ Makina, teçhizat alınılan ve büyük onannılan ç Millî Savunma Bakanlığı YAPI,. TESİS.YE BÜYÜK ONAHIM GİDERLERİ HİZMETLER YE TURİZMİ SEKTÖRÜ Yapı, tesis ve büyük onanm Giderleri Enfrastrüktür tesislerinin gerektirdiği her türlü giderler (Bu ödenekten lüzum görülecek miktarını hava meydan- 'danları ve akar yalkıt tesisleri inşaatı işlerinde sarf olunmak üzere aynı isimde Bayındırlık Bakanlığı Bütçesinin sonunda açılacak hususi bölüme aktarmaya Maliye Bakanı yetkilidir.) KONUT SEKTÖRÜ 22.7*11 Yapı, tesis ve büyük onarım giderleri C. 'Senatosu' '"' (S. Sayısı : 1Ö34) 1. ' " n

20 20 Düşülen Eklenen Bölüm Madde ödeneğin çeşidi Lira Lira Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı MAKINA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIMLARI VE ONARIMLARI SAĞLIK SEKTÖRÜ Halk sağlığı, yataklı tedavi kurumları, depo ve tamirihaneler Taşıt alımları (A/2) Toplamı (A/3) Millî Savunma Bakanlığı KAMULAŞTIRMA VE SATINALMALAR =f Kamulaştırma ve satınalma bedetf MALI TRANSFERLER ULUSLARARASI TEŞEKKÜLLERE ÖDEMELER Uluslararası teşekküllere yatırılacak üye aidatları, katılma payı ve iştirak hisseleri Jandarma Genel Komutanlığı SOSYAL TRANSFERLER ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT VE YARDIMLAR sayılı Kanuna göre verilecek tazminat Kabir yaptırma giderleri (A/3) Toplamı Genel toplam

21 21 [2] SAYILI CETVEL Bölüm Madde Ödeneğin çeşidi idüşüleıı Lira Eklenen Lira Danıştay PERSONEL GİDERLERİ ÖDENEKLER 12, sayıiı Kanun gereğince verilen ödenekler PERSONEL GİDERLERİ Emniyet Genel Müdürlüğü AYLIKLAR Genel idare aylıkları, SOSYAL YARDIMLAR Çocuk zammı Tedavi gideri Emekli keseneği karşılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI 6564 sayılı Kanun gereğince verilecek fazla çalışma ücreti TAZMİNATLAR Tayın bedeli ve iaşe (bedeli YOLLUKLAR Sürekli görev yollukları YÖNETİM GİDERLERİ HİZMETLERLE İLGİLİ ALIMLAR Giyim - kuşam alımları ve giderleri 'Savaş gereçleri ve savaş stdklan adımları ve giderleri msm Jandarma Genel Komutanlığı PERSONEL GİDERLERİ TAZMİNATLAR , 6535, 233, 336, 144, 645 sayılı kanunlar ile 926 sayüı Kanunun 49 ve 166 ncı maddeleri gereğince verilecek tazminatlar YOLLUKLAR öğretim yollukları Kurs yolluğu

22 22 Bölüm Madde ödeneğin çeşidi *en lira Eklenen Lira Millî Eğitim Bakanlığı PEESONEL GİDERLERİ AYLIKLAR İlkokul öğretmenleri aylıkları Orta dereceli okullar ve gezici köy kursları aylıkları SOSYAL YARDIMLAR Çocuk zammı Emekli keseneği kargılıkları TAZMİNATLAR Ek görerv tazminatı 4644 ve 222 sayılı kanunlar gereğince verilen ek görev tazminatı özel kanunları gereğince verilecek diğer tazminatlar Atatürk Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Diyaıftyakir Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve yardımcıları tazminatı ile 224 sayılı Kanun gereğince verilecek tazminatlar ÖZEL KANUNLARI GEREĞİNCE VERİLEN DİĞER ÖDENEK LER 443 sayılı Kanun, gereğince verilecek ilkokul öğretmenleri ödeneği 535 sâyılr Kanun gereğince Atatürk Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Diyarbakır Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin mahrumiyet ödeneği YOLLUKLAR Denetim yolukları Müfettişler geçici görev yolluğu A/l toplamı SOSYAL TRANSFERLER (A/3) Maliye Bakanlığı EMEKLİ SANDIĞINA ÖDEMELER sayılı Kanun gereğince yapılacak ödemeler Qenel toplam >> << C. Senatosu. (S. Sayısı )

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C.

Detaylı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı DONEM : 22 CİLT : 1 YASAMA YILI: 1 7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı I. - GEÇEN TUTANAK ÖZETİ II. - GELEN KÂĞITLAR İÇİNDEKİLER III. - BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A) OTURUM BAŞKANLARININ KONUŞMALARI

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ AĞUSTOS 2014 AĞUSTOS 2015 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel 6.923.242.369,58 7.610.897.643,07 9,93 1 1 0 0 Memurlar 6.532.460.120,65

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (Mîllet Meclisi 1/397;

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 216 MALĐ YILI BÜTÇESĐ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4 41 42 43 44 45 46 47 48

Detaylı

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA BAĞLI OKULLARIN MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİ İLE BAZI KANUNLARDA VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi:

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS 38 60 RİZE ÜNİVERSİTESİ 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000 49.799.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Dönem : 22 T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Yasama Yılı: 3 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İspanya Krallığı Turizm ve Ticaret Devlet Sekreterliği Arasında Turizm Alanında işbirliği Mutabakat

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 396)

TBMM (S. Sayısı: 396) Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 396) Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu (1/712) Not:

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748)

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) -94- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1999 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) Kanun No 4395 Kabul Tarihi 29.6.1999 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, öz gelirler, hazine

Detaylı

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490)

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) 101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) No. Kabul tarihi 4976 23. XII. 1946 BİRİNCİ MADDE 1946 yılı

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI Bütçe Giderinin Türü 20 20 2008 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR TEMEL MAASLAR TEMEL MAASLAR ZAMLAR VE TAZMINATLAR

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

"A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU

A CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU "A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU KURUMSAL 38 TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU 95.344.986,70 92.437.851,01 161.230.000,00 68.792.148,99 04 İŞLER VE HİZMETLER 95.344.986,70 92.437.851,01

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF) I II III IV V I II III IV I I II III IV Bütçe Ödeneği Harcama Bütçe Ödeneği Harcama 46 20 23 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 100.000.000,00 19.503.478,95 90.000.000,00 28.466.285,23 151.000.000,00 161.167.680,00

Detaylı

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511)

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 130) Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 24/01/2008

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a

MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I. T. a MİLLET MECLÎSİ S. Sayıaı : /I Ankara Üniversitesi Rektörlük kadroları ile Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu kuruluş kadroları kanunu tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları (/0)

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

Meclisce GİDER BÜTÇESİ

Meclisce GİDER BÜTÇESİ GELİR BÜTÇESİ KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNİN 2013 YILI BÜTÇESİ Meclisce Kabul Edilen Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alinan Paylar 38.700.000,00 Mevduat Faizleri 4.500.000,00 Madenlerden Devlet Hakki 4.000.000,00

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, tali olarak Adalet, esas olarak da Bayındırlık, İmar, Komisyonuna havale edilmiştir. Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 252) Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve T\ırizm Komisyonu

Detaylı

2014 YILI BÜTÇE KARARI

2014 YILI BÜTÇE KARARI 2014 YILI KARARI 1 2014 YILI KARARI 2 2014 YILI KARARI 3 2014 YILI KARARI 4 2014 YILI KARARI 2014 MALİ YILI KARARI Sosyal Güvenlik Kurumu Ziyabey Caddesi No:6 06520 Balgat / ANKARA Telefon : 0312 207 80

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ OCAK 2014 OCAK 2015 OCAK DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 1.071.862.867,43 1.167.829.232,66 8,95 1 1 0 0 Memurlar 1.038.286.996,43

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

ASGARİ ÜCRET PRİME ESAS KAZANÇ TABAN VE TAVAN MATRAHLARI SAKATLIK (ENGELLİ) İNDİRİM ORANLARI

ASGARİ ÜCRET PRİME ESAS KAZANÇ TABAN VE TAVAN MATRAHLARI SAKATLIK (ENGELLİ) İNDİRİM ORANLARI ASGARİ ÜCRET 16 Yaşından Büyükler için (01.01.2018 31.12.2018) 2.029,50 TL PRİME ESAS KAZANÇ TABAN VE TAVAN MATRAHLARI Taban (01.01.2018-31.12.2018 Tarihleri arası) Tavan(01.01.2018-31.12.2018 Tarihleri

Detaylı

1. Aylık ve Ücretlerinin Ödenme Zamanı Değiştirilen Personel :

1. Aylık ve Ücretlerinin Ödenme Zamanı Değiştirilen Personel : Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 100) Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri ile kamu kesiminde çalışan işçilerin aylık ve ücret ödemelerinin ödeme zamanlarının değiştirilmesine dair

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 903.000.000 01 GENEL SEKRETERLİK 3.031.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.031.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 3.031.000

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 16 Ağustos 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26969 (Mükerrer) BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2008/14012 Ekli 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3 üncü Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemeye

Detaylı

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000 02 ÖZEL KALEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.336.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.336.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 5.336.000

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624

re Millî Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği 72 Mart 1982 'Kanunlar Müdürlüğü Sayı : 840 [41624 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 412 S. 7.1971 Günlü, 1425 Sayılı Kanuna kli Olup 3.7. 1B75 Gürihi, 1922 Saydı Kanunla Değiştirilen «Emeklilik Gösterge Tablosu» ve 5434 Sayılı T. C. Emekli Sandığı Kanununa

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ DORKM:TOI CÎLT : 2 TOPLANTI:! T, B M, M TUTANAK DERGİSİ Onuncu birleşim 29 XI 1946 Cuma t fîegen tıodtanak ggeti 130 2 hayale edilen kâğıtlar 130,131 3 Başkş,nj3fc iy^nmın Kamutaya sunuşla*} 131 1 $ajnı

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN 9665 KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5436 Kabul Tarihi : 22/12/2005 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih:

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*)

87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) 87 1966 yılı Bütçe Kanunu (*) (Resmî Gazete ile yayımı : 1. 3. 1966 - Sayı : 12239) No. Kabul tarihi 752-28. 2. 1966 MADDE 1. Genel bütçeye giren dairelere cari harcamaları için (A/l) işaretli cetvelde

Detaylı

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek

Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek Dönem : 4 Topiant, : 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 194'e 2 nci Ek 2 ve 4ncü Maddelerinin Değiştirilmesine, Değişik 60 nci ve Bu Kanuna Bir Ek Madde ile Bir Geçici Madde İlâvesine Dair nın C. Senatosunca

Detaylı

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Giderin Türü Gelirin Türü 630 630 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ÖDENEKLER 630 ÖDENEKLER 630 SOSYAL HAKLAR 630 SOSYAL

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

Temsil Tazminatı. I-Genel Açıklama

Temsil Tazminatı. I-Genel Açıklama Temsil Tazminatı I-Genel Açıklama Temsil tazminatı, 12 Şubat 2000 tarih ve 23962 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4505 sayılı Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 630 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU YILI : REKABET KURUMU 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 Özel Kalem Müdürlüğü Memurlar Tertibine Konulan 4.0 TL Bütçe Ödeneğinden., TL Harcama Yapılmıştır. Harcama Bütçe Ödeneğinin %9,'İ Seviyesinde

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FONKSİYON VE EKONOMİK SINIFLANDIRMAYA GÖRE OCAK-MART GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİNDE KULLANILABİLECEK VE KULLANILAMAYACAK IV DÜZEY BÜTÇE KODLARI KURUMSAL SINFLANDIRMA FONKSİYONEL KODLAR

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ BELEDYE AÇKLAMA 0 YL 00,000,000.00 KONYA 00,000,000.00 MERAM 00,000,000.00 0 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,,.00 0 GENEL KAMU HİZMETLERİ,,.00 Yasama ve Yürütme Organları Finansal ve Mali işler Dışişleri Hizmetleri,,.00

Detaylı

2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU 2011 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Temmuz 2011 2011 ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

Dönem : 22 Yasama Yılı: 2

Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı : 449) Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in; Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Sağlık,

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 63

MİLLİ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 63 MİLLİ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 63 488 Sayılı Damga Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Bütçe - Plan Komisyonu Raporu. (1/46) T. C. Başbakanlık 20.11. 1980 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ 2016 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU 4 MECLİS KARARLARI (KOMİSYONA SEVK İLE İLGİLİ) 10 ENCÜMEN KARARI 11 ÖZET

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YILI 2012 BÜTÇE KESİN HESABI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 SIRA SAYFA İÇİNDEKİLER NO NO 1 Meclis Kararları - 2 Gider Kesin Hesap Cetveli Açıklaması 8 3 Gelir

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 1.9.467.287,69 Personel Giderleri 65.940.578,57 Memurlar 59.351.642,40 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Zamlar ve Tazminatlar 26.879.830,22 Zamlar ve Tazminatlar

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 31.12.1992 TARİHLİ BİLANÇOSU

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 31.12.1992 TARİHLİ BİLANÇOSU TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 3.2.992 TARİHLİ BİLANÇOSU AKTİF PASİF Ozvarlıklar 594.58.59. Alacaklılar Hs 2.634.869.55. Geçici Hs 357.3.567. Hazır Değerler.37.246.26. Kasa 79.985.288.- Bankalar 47.26.738.-

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 2.847.265, 6 GELİRLER HESABI 850.285.4,55 PERSONEL GİDERLERİ 1.524.773,16 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.789.8,10 MEMURLAR 1.3.653,72 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.1.3,98

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 563)

TBMM (S. Sayısı: 563) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 563) Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşmanın Onaylanmasının

Detaylı

MADDE 5-5411 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.

MADDE 5-5411 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. BANKACILIK KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI MADDE 5-5411 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. "Kamu sermayeli katılım bankası

Detaylı

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI KANUNU 1

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI KANUNU 1 1 SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI KANUNU 1 Kanun Numarası : 2692 Kabul Tarihi : 9.7.1982 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 13.7.1982 Sayı : 17753 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 21 Sayfa : 379 Amaç Madde

Detaylı

* * * Bu Kanun ile ilgili tüzük için, "Tüzükler Külliyatı" nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. * * * Amaç ve kapsam:

* * * Bu Kanun ile ilgili tüzük için, Tüzükler Külliyatı nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. * * * Amaç ve kapsam: TOPLU KONUT KANUNU (1) Kanun Numarası : 2985 Kabul Tarihi : 2/3/1984 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih: 17/3/1984 Sayfa: 18344 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 23 Sayfa: 53 * * * Bu Kanun ile ilgili

Detaylı