Mühendislik Sanatları Merkezi. RGB Lookup. Müşteri renklerinizi renk kartelalarından gözünüzle aramayın KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mühendislik Sanatları Merkezi. RGB Lookup. Müşteri renklerinizi renk kartelalarından gözünüzle aramayın KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Lookup Müşteri renklerinizi renk kartelalarından gözünüzle aramayın KULLANIM KILAVUZU

2 Bu kitapçık, ShadeArt RGB Lookup isimli Renk Kartela Oluşturma ve Arama yazılımın kullanımını açıklar. Başlarken: ShadeArt RGB Lookup yazılımının çalışacağı bilgisayarın en az aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir. 512 Mb RAM 50 Gb HardDisk CD sürücü 1280x1024 piksel çözünürlüğü destekleyen ekran 1280x1024 piksel çözünürlüğü destekleyen ekran kartı Windows Me, Xp, NT, 2000 işletim sistemi 1 adet boş USB port Klavye Mouse Renkli yazıcı Değerli üyemiz, ShadeArt ailesinin yeni bir ferdi olmanızı sağlayan seçiminiz için sizi kutlarız. Renklerle uğraşmanın en bilimsel yolu olan ShadeArt yazılımını seçerek, işe bir adım önde başlıyorsunuz. Bu kitapçıkta yer alan bilgileri okudukça, ne kadar haklı olduğumuzu siz de görecek ve seçiminiz için kendinizle gurur duyacaksınız. Programın kullanımına ait açıklamalara geçmeden once, önemli bir hususu hatırlatmak isteriz. ShadeArt yazılımının üreticisi olan Artoksi Mühendislik Sanatları Merkezi nin web sitesini ( belirli aralıklara takip etmenizi öneririz. Bu sayede, belki de hayatınızı daha fazla kolaylaştıracak yeniliklerle ilgili haberdar olabileceksiniz. Bunlara ilaveten, renk ölçüm yazılımları konusunda çığır açacak bir başka ürünümüze de dikkatinizi çekmek isteriz. Piyasaya çıktığı günden beri büyük ilgi uyandıran bu ürünümüze RenkHesapHazinesi.DLL ismini verdik. Kendi renk ölçüm programını (ShadeArt benzeri) yazmak isteyen herkes için üretilmiş olan ve Bu iş bizi aşar demeyin, başkasına bağımlı kalmayın sloganıyla duyurduğumuz bu ürün, dünyada henüz eşi olmayan bir ürün niteliğindedir. Konu hakkında detaylı bilgiyi yine web sitemizden veya bizlerden edinebilirsiniz. Öneri ve dostuluğunuza her zaman ihtiyacımız olduğunu bildirir, ürünümüzü iyi günlerde kullanmanızı ve başarılarınıza katkıda bulunmasını temenni ederiz. Hoşgeldiniz Saygılarımızla, Mühendislik Sanatları Merkezi

3 İlk adımlar: Yazılımın bilgisayarınıza kurulması son derece basittir. Tek yapmanız gereken şey, size verilen CD içerisinde bulunan ShadeArt RGB Plus Setup.exe dosyasını tıklayarak çalıştırmanızdır. Yazılım, standart Windows kurulum aşamalarından otomatik olarak geçecek ve kendi üzerine düşen görevi kusursuzca yaparak, bilgisayarınıza kurulacaktır. Yazılımı kurduktan sonra kullanmaya başlamadan önce 2 işlem daha yapmanız gereklidir. Bunlardan birinci, yzılımla size verilen koruma kilidi ne ait sürücüleri bilgisayarınıza kurmaktır. Yazılım bu işlem olmadan asla çalışmayacatır. Yapılması gereken ikinci işlem ise, yazılımla birlikte kullanacağınız renk ölçüm cihazı PenColorArt USB ise, söz konusu bu cihaza ait sürücülerin de bilgisayarınıza kurulması gereklidir. İşlem 1: Koruma kilidinin kurulması Yazılımı kurduğunuz dizin içinde (C:\program files\... ) bulunan HINSTALL.EXE dosyasını çift tıklayarak çalıştırınız. Bu işlem konu ile ilgili tüm gerekli sürücüleri bilgisayarınıza otomatik olarak yükleyecektir. Yazılımı çalıştırabilimek için, bu güvenlik kilidinin her zaman bilgisayarınızdaki USB girişlerinden birinde takılı halde olması gerekmektedir. İşlem 2: Renk ölçüm cihazı ile haberleşme sürücülerinin kurulması Önemli not! Sürücüleri kurmadan önce cihazınızı bilgisayara USB kablosu ile bağlayınız fakat asla çalıştırmayınız. Adım 1: Cihazınızı, size verilen USB kablosu vasıtasıyla bilgisayarınızın USB bağlantı noktasına takınız. Adım 2: Size verilen ShadeArt RGB Pus yazılım CD sini CD okuyucunuza yerleştiriniz. Adım 3: Yeni donanım bulundu sihirbazı otomatik olarak açılacaktır ve aşağıdakine benzer bir ekran karşınıa çıkacaktır. Bu ekranda, üçüncü seçeneği (Hayır, bu kez değil) seçerek, İleri düğmesini tıklayınız. Ekran değişecek ve aşağıdakine benzer biz ekran çıkacaktır.

4 Bu ekranda, ikinci seçeneği (Listeden yada belirli konumdan yükle (gelişmiş) seçeneğini seçerek İleri düğmesini tıklayınız. Karşınıza aşağıdakine benzer bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda, birinci seçeneğin (Bu konumlarda en iyi sürücüyü ara) seçeneğinin işaretleyiniz. Ardından Gözat düğmesine tıklayınız. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

5 Bu ekranda, CD sürücünüzdeki Drivers klasörünü işaretleyip, Tamam düğmesine tıklayınız. Bu tıklama sonucunda bir önceki ekrana geri döneceksiniz ve aşağıdakine benzer bir ekran karşınıza çıkacak. Bu ekranda, İleri düğmesine tıklayınız. Bir süre sonra karşınıza aşağıdakine benzer bir ekran çıkacaktır.

6 Bu ekranda, Devam Et düğmesini tıklayınız. Kısa bir sure içerisinde aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda, Son düğmesini tıklayınız. Kullanıdığınız Windows işletim sisteminin yapısına bağlı olarak Windows diğer sürücüleri otomatik olarak kurar veya ikinci sürücü için aynı adımları tekrarlamanızı isteyebilir. Bu durumda, aynı işlemleri son bir kez daha tekrarlayınız. Yapılan işlemin doğruluğu test etmek için, Masaüstünde Bilgisarım simgesinin üzerinde sağ mouse tuşuna tıklayarak, özellikleri seçin ve ardından Donanım ve Aygıt Yöneticisi ne gidiniz.

7 Bu ekranda, Bağlantı Noktaları (COM ve LPT) başlığı altında, başında hiç bir soru veya ünlem işareti olmadan USB Serial Port veya USB HighSpeed Serial Port benzeri bir ifade görmelisiniz. Bu, sürücülerin doğru yüklendiğinin işaretidir. Not: Bu ifadenin sonunda parantez içerisinde yer alan COM? şeklindeki belirtecte X yerine gözüken sayı sizin haberleşme kanal numaranızdır. Bu sayıyı aklınızda tutunuz. Çünkü ShadeArt RGB Plus yazılımınız, ilk çalıştığında sizden bu numarayı isteyecektir. Yukarıdki örneğimizde bu sayı 8 dir.

8 ShadeArt RGB Lookup yazılımının kullanımı Yazılımı ilk çalıştırdığınızda, karşınıza çıkacak ekran aşağıdaki gibidir. Bu ekran, yazılımı bilgisayarınıza kurduktan sonra ilk kez çalıştırdığınızda çıkacak, daha sonraki kullanımlarda çıkmayacaktır. Bu ekranda, çalışmak istediğiniz dili, kullanacağınız renk ölçüm cihazının marka ve modelini ve yukarıda bahsedilen haberleşme kanalının numarasını girerek Tamam tuşuna tıklayınız. Bu kitapçığın bundan sonraki bölümlerinde, Dil seçeneğinin Türkçe olarak seçildiği varsayılarak anlatım yapılacaktır. Yazılım, bu bilgileri, sonraki kulanımlar için kaydetikten sonar, aşağıdaki ekranı karşınıza getirecektir.

9 Bu ekran üzerinde, herhangi bir yeri tıkladığınızda, yazılımın ana sayfasına ulaşırsınız. Şimdi, bu ekranın kullanımına bir göz atalım. Sağ tarfatki liste tanımladığınız trenk kartelalarını göstermektedir. Bu liste, kartela adı sütununa göre alfebetik olarak sıralanmış olup, ilk sütun sıra numarasını, ikinci sütun kartela adını, üçüncü sutun kartela içerisinde kayıtlı renk adedini, dördüncü sutun ise kısa notlar halinde (örneğin karttela cinsi KAĞIT, KUMAŞ v.b gibi) açıklamaları göstermektedir. Program ilk kurulduğunda bu liste doğal olarak boş haldedir. Bu listenin hemen altında yer alan iki adet düğme ise, isimlerinden de anlaşılacağı üzere Yeni Kartela tanımlama ve Tanımlı bir kartelayı silmek için kullanılır. Bu listenin sağ tarafında yer alan alan ise, o an için aktif kartelayı ve PenColorArt USB cihazı ile ölçtüğünüz renge ait R, G ve B değerlerini göstermektedir. Hedef ifadesinin hemen sağındaki Ölç düğmesi ise, bir renk ölçmek üzere, renk ölçümü ekranına geçiş için kullanılır. Bu alanın altında yer alan iki adet düğme ise, ARA ve EKLE şu işlevlere sahiptir. ARA, ölçülen renge en yakın renkleri, aktif kartela içerisinde arar. EKLE, öçülen rengi aktif kartela içerisine yeni bir renk olarak kaydeder. YENİ KARTELA TANIMLAMA: Sol taraftaki kartela listesinin altında bulunan YENİ KARTELA TANIMLA düğmesini tıklayarak yapılır. Bu dğmeye tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır.

10 Bu ekranda ilgili alanları doldurup, TAMAM düğmesine tıklamanız yeterlidir. Program otomatik olarak ana ekrana dönecek ve sol taraftaki kartela listesinde yeni tanımladığınız kartela, sıfır kayıt sayısı ile belirecektir. KAYITLI BİR KARTELANIN SİLİNMESİ: Sol taraftaki Kayıtlı Kartelalar Listesinde seçilmiş olan kartelayı içerisindeki tüm renklerle birlikte siler. Bu işlem için, kayıtlı kartelalar listesinden, silmek istediğin kartelanın bulunduğu bir satırı tıklayarak seçiniz. Daha sonra, bu listenin en altında yer alan KARTELA SİL düğmesini tıklayınız. Karşınıza onay isteyen bir soru çıkacaktır. Evet diyerek silme işlemini tanımlayınız. Not! Silme işlemi geri alınamaz. Bu sebeple dikkatli olunuz. KARTELAYI AKTİF KARTELA YAPMAK: Sol taraftaki kartela listesinden hen hangi bir satırı tıkladığınızda, o satırda bulunan kartela aktif hale gelir ve sağ taraftaki KARTELA ifadesinin yanında bu kartela ismi belirir. Okutulan rengi kaydettiğinizde veya yine okutulan bir rengi arattığınızda bütün bu işlemler aktif kartela üzerinden gerçekleşir. RENK ÖLÇMEK: Ekranın üst orta kısmında yer alan Hedef: ifadesinin sağ tarafındaki ÖLÇ >> düğmesini tıklayınız. Karşınıza aşağıdaki ölçüm ekranı gelecektir. Cihazınızın üzerindeki ölçüm düğmesini kullanarak bir ölçüm yapınız. Cihaz kullnımı ile ilgili detaylı bilgi için sitesindeki PenColorART Kullanim klavuzuna başvurunuz. Cihazınızla bir ölçüm yaptığınızda ölçüm değerleri otomatik olarak bu ekran tarafından algılanacak ve gösterilecektir. Şimdi, bir örnek ile konuyu derinleştirelim. Cihazınızı kullanarak, bir ölçüm yapınız. Ölçüm renge ait RGB değerlerinin otomatik olarak ekranda ilgili alanlara yerleştiğini ve bu değerlerin hemen altında 3 adet yeni düğmenin belirdiğini göreceksiniz.

11 Ölçülen renge ait RGB değerlerinin ekranda belirmesiyle birlikte bu ekranda aynı anda 3 adet düğme ortaya çıkacaktır Eğer ölçtüğümden herhangi bir sebeple vazgeçtiyseniz, Vazgeç düğmesini tıklayarak ana ekrana geri dönebilirsiniz. Bu durumda ölçüm değerleri iptal edilir. Eğer, ölçüm sonuçlarını kullanmak istiyorsanız, Aktar düğmesini tıklayarak bu değerleri kullanmak üzere, ana ekrandaki ilgili alanlara aktarabilirsiniz. Eğer, herhangi bir sebeple ölçümü tekrar etmek istiyorsanız, Tekrar düğmesini tıklayarak yeni bir ölçüm işlemine girişebilirsiniz. Bu durumda yine ekrandaki ölçüm değerleri iptal edilecektir. Şimdi biz Aktar düğmesine tıklayalım. Aşağıdaki ekran örneğinden de görüleceği üzere, ölçüm değerleri ana ekranda ilgili alanlara (hedef renk değerleri) otomatik olarak aktarıldılar. Bu işlemin ardından yapabileceğimiz iki şey vardır. Birincisi bu renge en yakın renkleri, aktif kartela içerisinde arama/listeleme ve ikincisi de ölçtüğümüz bu rengi aktif kartela içerisine kaydetmek.

12 ÖLÇÜLEN RENGE EN YAKIN RENKLERİN ARANMASI: ARA düğmesini tıklayarak bu işlemi son derece basit bir şekilde yapbiirsiniz. ARA düğmesine basılmasıyla birlikte program otomatik olarak aktif kartela içerisinde bir dizi hesaplama ve arama işlemi yapacak ve size ölçtüğünüz renge en yakın renklerin listesini verecektir. Ekranın hemen altında altında yer alan ayarlar bölümünde yer alan En yakın x adet ifadesinin anlamını da burada anlatmakta fayda var. Burada yer alan x sayısal değeri, ARA düğmesini tıkladığınızda, aktif kartela içerisindeki renklerden, ölçülen renge en yakın kaç adedinin listeleneceğini belirtir. Yukarıdaki ekran örneğinde görüldüğü üzere, aktif kartela içerisinde 15 adet adet renk kayıtlı olmasına rağmen, ölçülen renge en yakın 5 adedi listelenmiştir. Şimdi bu listedeki sütunların anlamlarını izah edelim. Sütun 1: Sıra no Sütun 2: Kartela içerisinden bulunan rengin adı. Sütun 3: Kartela içerisinden bulunan rengin kodu Sütun 4: Kartela içerisinden bulunan renge ait notlar. Örneğin, RGB veya CMYK bilgileri veya reçetesi veya hepsi. Sütun 5: Kartela içerisinden bulunan rengin, ölçülen Hedef renge yakınlık derecesi. 0 (sıfır) birebir aynısı demektir. Sıfırdan uzaklaştıkça renk farkı büyür. Bu değer, teknik olarak CIELab renk uzayında gün ışığı (D65) esas alınarak yapılmış fark (DeltaE) değeridir. Sütün 6: Kartela içerisinden bulunan rengin, ölçülen renkten (hedef renk) hangi yönde farklılık gösterdiğine dair yorum bilgileri. (Az/çok kırmızı, Az/Çok yeşil, Az/Çok sarı, Az/Çok mavi, daha koyu, daha açık vs.) Bu liste, her zaman Yakınlık (de) sütununa göre, küçükten büyüğe sıralı olarak görünür. Bir başka değişle, listenin en üstündeki renk, ölçülen renge en yakın renk olup, aşağı gidildikçe farklar da büyümektedir. KARTELAYA RENK KAYDETMEK: Yukarıda anlatılan yöntemle bir ölçüm yaptıktan sonra yapılabilecek 2 seçenek var demiştik. Birinci en yakın renleri aramak idi ve yine yukarıda izah ettik. Şimdi ikinci seçeneği, yani kartelaya yeni bir renk kaydetme işini anlatalım. Bu iş için, ekrandaki EKLE düğmesini tıklayarak aşğıdaki ekrana geçmek gerekir.

13 Bu ekran üzerinde bulunan bilgileri sırasıyla inceleyelim. Kartela adı: Otomatik olarak aktif kartela adı ile dolu olarak gelir. Renk adı: Ölçülen ve dolayısıyla kaydedilecek rengin adı. Aynı isim daha önceden aynı kartela içerisinde kullanılmış ise, kaydetme işlemi esnasında uyarılırsınız. Renk kodu: Ölçülen ve dolayısıyla kaydedilecek rengin kodu. Aynı kod daha önceden aynı kartela içerisinde kullanılmış ise, kaydetme işlemi esnasında uyarılırsınız. Reçete/açıklama: Ölçülen ve dolayısı ile kaydedilecek olan rengi ait diğer detaylar. Bu alana örneğin rengin bilinen reçetesi, RGB değerleri, CMYK değerleri gibi bir çok bilgi girilebilir. Bu bilgiler girildikten sonra KAYDET düğmesine basılarak ölülen renk aktif kartela içerisine kaydedilir ve otomatik olarak ana ekrana geri dönülür. Ana ekranda, kartela listesinde, ilgili kartelayı gösteren satırdaki adet bilgisi 1 artmış olarak görülür. TEKNİK BİLGİ RGB, CMYK değerleri ne demektir. RGB değerleri, Red, Green, Blue kelimelerinin baş harflerinde türetilmiş teknik bir ifadedir. Dijital ortamlarda, bir standart haline gelmiş olan bu yöntem, bilinen bütün renklerin Kırmızı (red), Yeşil (green) ve mavi (blue) bileşenlerin değişik miktarlarda karışması ile elde edilebilecği prensibine dayanır. Her bir bileşen arasında bir değeri ifade eder. Sayılar arttıkça, renk açılır düştükçe koyulaşır. Örneğin RGB= ifadesi mutlak beyaz ve RGB=0-0-0 ifadesi de mutlak siyahı gösterir. CMYK değerleri ise, yine digital ortamlarda bir standart haline gelmiş bir başka renk oluşturma yöntemidir. Daha profesyonel çalışmalar için tercih edilen bir yöntemdir. Baskı (matbaacılık) işinde tercih edilen yöntemdir. CMYK ifadesi, ingilizcedeki C: Cyan (Mavi), M: Magenta (Kırmızı), Y: Yellow (Sarı) ve K: Black (Siyah) renklerini ifade eder. DeltaE (de) nedir? İki renk arasındaki farkı tek bir sayı ile ifade etmek gayesiyle oluşturumuş olan matematiksel bir yöntemdir. Bu hesaplama sonucunda ortaya çıkan değer (de) eğer sıfır ise iki renk birbirinin tıpa tıp aynısı demektir. Değer sıfırdan uzaklaştıkça, renkler arası fark büyür. DeltaE hesabında, farkın hangi ışık kaynağı (Gün ışığı,

14 floresan, akkor v.b) esas alınarak hesaplanacağına dair paratemetreler vardır. ShadeArt RGB Lookup yazılımnda de değeri gün ışına göre yapılmaktadır. Yazılımın, Türkçe ve İngilizce dışında, istediğiniz üçüncü bir dille çalışması da mümkündür. Bunun için, dil seçeneği olarak User seçilmeli ve abc.mdb dosyasına gerekli karşılıkların girilmesi yeterlidir. Bu dosya programı kurduğunuz dizin içerinde mevcuttur. İşlem yapmadan önce bu dosyayı yedeklemeniz önemle avsiye olunur. Firmamızın, hergün yeni ürünlerle, portföyünü geliştirdiğini hatırlatır, bu sebeple zaman zaman sitemizi ziyaret etmenizin faydanıza olacağını belirtir, seçiminiz için sizi kutlar, hayırlı işler dileriz. Mühendislik Sanatları Merkezi

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Basic Renk ölçümüne en ekonomik başlangıç KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Bu kitapçık, ShadeArt RGB Plus isimli Renk ölçme, karşılaştırma yazılımın kullanımını açıklar.

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090616.1508

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090616.1508 Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Plus Renkleri karşılaştırmanın en ekonomik yolu KULLANIM KILAVUZU Surum: 090616.1508 Bu kitapçık, ShadeArt RGB Plus isimli Renk ölçme, karşılaştırma yazılımın kullanımını

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

PHONAK INVISITY PROGRAMLAMA IPU SOFTWARE 1.0. KULLANICI ve TANITMA KILAVUZU

PHONAK INVISITY PROGRAMLAMA IPU SOFTWARE 1.0. KULLANICI ve TANITMA KILAVUZU PHONAK INVISITY PROGRAMLAMA IPU SOFTWARE 1.0 KULLANICI ve TANITMA KILAVUZU ĐÇĐNDEKĐLER Güvenlik ve Genel Tanım 3 Teknik Özellikler 4-12 Çevre Bilgisi,Cihaz Kullanımı ve Hatırlatmalar 13 Nakliye,Bakım ve

Detaylı

ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç

ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç ArahWeave Dobby Hızlı Başlangıç I ÇI N D EKI LER NASIL YAPILACAĞINI ÖĞRENECEKSİNİZ: ARAH WEAVE' D E KU M AŞ G Ö RÜ N Ü M Ü BİR ÖRGÜ ÇİZİN Çİ FT KATLI B İ R Ö RG Ü O LU ŞTU RU N İ PLİ KLERİ N REN G İ N

Detaylı

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU

2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 2.50 VERSİYONUMUZDA YER ALACAK, YENİ TEORİK DERS PROGRAMI KILAVUZU 1 ĐÇĐNDEKĐLER 1. Teorik Ders Programı Hazırlık Aşamaları ve Kontroller... 3 2. Personel ve Derslikler.... 4 3. Teorik Program Đçin Grup

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok.

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok. Digitus DN-13010 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz Digitus DN-13010 isimli ürünün görevi modem ya da bazı ağ cihazlarınla bağlantı sağlayarak, üzerindeki USB arabirimleri sayesinde depolama aygıtlarından

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7/8/8.1 DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7/8/8.1 DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7/8/8.1 DA-70159 Adım 1: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Cihazı, bilgisayarınızın boş bir USB bağlantı noktasına takın. Adım

Detaylı

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Çok Fonksiyonlu

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

Sağlık Teklif Uygulaması 12.06.2014

Sağlık Teklif Uygulaması 12.06.2014 Sağlık Teklif Uygulaması 12.06.2014 1. Kurulum 2. Genel Uyarılar 3. Menü 4. Kısa Yollar 5. Ekranlar 1- Ana Sayfa Ekranı 1-Ürün Sayfaları 1-Standart plan 2-Eko Plan 3-Ekstra Plan 4-Multi Plan Multi Plan-

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

YABİL. Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU. Ocak

YABİL. Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu:

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu: Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; Microsoft Windows Me, Windows 98, Windows XP, Windows 2000, or Windows NT 4.0, Service Pack 6. Pentium veya Pentium-class işlemci. 128

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz+ modülü Makey ailesinin programlanabilen modülüdür. Temelinde Arduino bulunan bu modül ile Makey modüllerini çok basit bir şekilde

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU OYAK ERYAMAN KONUT PROJES 2.ETAP 344 KONUT Ç N TERC H S STEM KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfasında ONLINE ONLINE ÜYE H

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7 DA-70158 Adım 1: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Cihazı, bilgisayarınızın boş bir USB bağlantı noktasına takın. Adım 2: Mevcut

Detaylı

3. BELGE DENETİMİ. Bu bölümde belge denetimi için gerekli olan yazım, dil bilgisi ve dil ayarlarını öğreneceğiz.

3. BELGE DENETİMİ. Bu bölümde belge denetimi için gerekli olan yazım, dil bilgisi ve dil ayarlarını öğreneceğiz. 3. BELGE DENETİMİ Bu bölümde belge denetimi için gerekli olan yazım, dil bilgisi ve dil ayarlarını öğreneceğiz. 3.1. Dil Ayarları Open office dünyanın her yerinde kullanılan bir ofis türüdür. İşletim sistemin

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi

DynEd İngilizce g Dil Eğitimi { DynEd İngilizce g Dil Eğitimi Sistemi i Kurulumu DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: 1-İşletim Sistemine göre en az

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager)

DynEd. Kayıt Yöneticisi (Records Manager) DynEd Kayıt Yöneticisi (Records Manager) Records Manager tüm eğitim kayıtlarının kontrol ve takip sistemidir. Records Manager yazılımı, tüm DynEd yazılımları gibi DynEd Klasörü nün içindedir. DynEd Klasörü

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 Adım 1: Adım 2: Adım 3: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Aygıtı, bilgisayarınızda boş bir USB bağlantı noktasına

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

KABLOSUZ 450N ÇİFT BANT USB 2.0 ADAPTÖR

KABLOSUZ 450N ÇİFT BANT USB 2.0 ADAPTÖR KABLOSUZ 450N ÇİFT BANT USB 2.0 ADAPTÖR Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70650 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Kartı Kurulumu... Sayfa 2 Kablosuz Erişim Noktasına Bağlantı... Sayfa 5 Paket İçeriği Bu

Detaylı

1-Otomasyon Sisteminden Öğrenci Notlarının Girilmesi. *obs.btu.edu.tr/ adresinden akademik personel şifrenizle sisteme giriş yapınız.

1-Otomasyon Sisteminden Öğrenci Notlarının Girilmesi. *obs.btu.edu.tr/ adresinden akademik personel şifrenizle sisteme giriş yapınız. 1.1 Otomasyon Sistemine Giriş 1-Otomasyon Sisteminden Öğrenci Notlarının Girilmesi *obs.btu.edu.tr/ adresinden akademik personel şifrenizle sisteme giriş yapınız. DİKKAT : Not girişi yapmadan önce yoklama

Detaylı

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfası ONLINE ÜYE HİZMETLERİ Bölümünün altında yer

Detaylı

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA)

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) BİL 141 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) KURULUM DÖKÜMANI Ders kapsamında lab saatlerinde veya lab saatleri dışında Java kodları yazabilmek ve çalıştırabilmek için bilgisayarınıza bazı yazılımların kurulması

Detaylı

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan).

Kullanıcı kodunuz, Aile hekimleri için Aile Hekimliği numarasıdır. Diğer kullanıcıların ise ad ve soyadlarıdır. ( Arada boşluk olmadan). GENSİS OTOMASYON SİSTEMİ 1.GİRİŞ Sistemimize kullanmak için kullanıcı kodu ve şifresinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonraki girişlerde aynı kullanıcı kodu ve şifresi ile giriş yapacaksanız, BENİ HATIRLA

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ)

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) GRUP ve EĞİTMEN ŞİFRELERİ NEDİR? Grup ve Eğitmen şifreleri,4,5,6,7 ve 8. sınıfların İngilizce dersine giren öğretmenler tarafından,sınıflarına

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz.

kullanımınızda şifrenizi değiştirmeniz nedenle şifrenizi kimseye vermeyiniz. Klavyeden F5 tuşu ile girişe başlanılır. Programı ilk kez kullanacak hekimlerin Kullanıcı Kod ve şifreleri Doktor kodları ile aynı olup bu bilgiyi Bilgi İşlem Merkezimizden veya sekreterlerinizden öğrenebilirsiniz.

Detaylı

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması

Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması BÖLÜM 2: 2.1. STELARIS KART GENEL BİLGİ VE CODE COMPOSER STUDIO: Code Composer Studio İndirilmesi ve Kurulması 1. Aşağıdaki linkten Code Composer Studio yu indirebilirsiniz: http://processors.wiki.ti.com/index.php/download_ccs

Detaylı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı USB 2.0 Paylaşım Anahtarı Kullanım Kılavuzu Model: DA-70135-1 ve DA-70136-1 USB 2.0 Paylaşım Anahtarıyla Başlarken USB 2.0 Paylaşım Anahtarını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Günümüzde, USB bağlantıları,

Detaylı

Kasım 2013 tarihli tüm Türkiye VHF röle frekansları ile 145 Mhz üstü simpleks görüşme frekanslarını içerir.

Kasım 2013 tarihli tüm Türkiye VHF röle frekansları ile 145 Mhz üstü simpleks görüşme frekanslarını içerir. TA AMATOR KÜTÜK.EPR isimli kanal kütüğü; Kasım 2013 tarihli tüm Türkiye VHF röle frekansları ile 145 Mhz üstü simpleks görüşme frekanslarını içerir. 1.kanal APRS kullanıcıları için 144.800 Mhz olarak ayarlanmıştır.

Detaylı

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8. TEBEOS Eczane İşletme Yazılımı İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.7 TEBEOS U NASIL KURARIM? TEBEOS: Windows XP, Vista 32 ve 64, Windows 7 İşletim Sistemleri için

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması İnternet Yapılandırma Gereksinimleri Giriş Noktanızı AP Yöneticisine bağlamak için, bilgisayarınızın TCP/IP ayarında aşağıdaki yapılandırma parametrelerini yapılandırmanız gerekmektedir: Statik IP Adresi:

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009

1x1 Q-EMPB. Đlk Numune Program Paketi. Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005. Copyright 2009 1x1 Q-EMPB Đlk Numune Program Paketi Versiyon: 1 / Temmuz 2009 Doku-Nr.: PD-0005 Copyright 2009 Q-DAS GmbH & Co. KG Eisleber Str. 2 D - 69469 Weinheim Tel.: ++49/6201/3941-0 Fax: ++49/6201/3941-24 E-Mail:

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı Bayi siparişlerinin giriş ve ekstre takibini yapmak üzere geliştirdiğimiz web sitemiz bayi.obaperdesan.com.tr nin kullanımı bu dokumanda açıklanmıştır. Siteye

Detaylı

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama O - BOX PC Software Uzaktan kumanda ve alıcı programlama PC ekran görüntüsü A ) ON/OFF butonu (2 sn basılı tutun). B ) Kumanda yükleme/okuma. Kumandayı resimde görüldüğü şekilde O-Box üzerine yerleştirin.

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

4.1. Grafik Sihirbazını kullanarak grafik oluşturma

4.1. Grafik Sihirbazını kullanarak grafik oluşturma BÖLÜM14 4. EXCEL DE GRAFİK Excel programının en üstün özelliklerinden bir diğeri de grafik çizim özelliğinin mükemmel olmasıdır. Excel grafik işlemleri için kullanıcıya çok geniş seçenekler sunar. Excel

Detaylı

Mühür v2.0.1. Anasayfa:

Mühür v2.0.1. Anasayfa: Mühür v2.0.1 Mühür bir aygıt yönetim uygulaması olup, Windows cihazınızda yüklü bilgi giriş çıkışı yapan sürücülerin durumlarını görüntüleyip bu aygıtlar hakkında size bilgi sunar. Sürücülerin aktif veya

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ

EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ EMİN LOFT MANAGER PIGEON PEDIGREE PROGRAMI KULLANIM BİLGİLERİ 1 Kuş Detayları (Kayıt, Silme vb.) 2 Soyağacı Görüntüleme 3 Yarış Ekleme 4 Raporlar 5 Irk, Renk vb. Sabit Bilgi Girişi 6 İletişim Bilgileri

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

JetFlash Kullanıcı Kılavuzu

JetFlash Kullanıcı Kılavuzu JetFlash Kullanıcı Kılavuzu (Versiyon 2.4) İçindekiler Giriş... 3 Paket İçeriği... 3... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Sürücü Kurulumu... 4 Windows 98SE için sürücü kurulumu... 4 Windows Me, 2000, XP ve

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

U SB M I N I ADAPTE R BLUETOOTH

U SB M I N I ADAPTE R BLUETOOTH COMMUNICATION S U PPOR T U SB M I N I ADAPTE R BLUETOOTH CLASS I I EL KITABI NI-707520 COMMUNICATION S U PPOR T U SB ADAPTE R BLUETOOTH CLASS I I Öncelik le bu Blu etoot h Ada p t örü satın ald ı ğ ı n

Detaylı

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu TÜ RKÇ E Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu Giriş Macro Key Manager özel bir tablet uygulama yazılımıdır. Macro Key Manager'ı kullanarak, en fazla kullandığınız klavye işlevlerini (Copy= Ctrl+C ) veya

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 4 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 5 Paraf İşlemi... 5 Red İşlemi... 6 İmza İşlemi... 6 İlgi ve Ek Görüntüleme... 6 Güvenli

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.13 31/10/2012 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. SMMM DEFTER BİLGİ KONTROLÜ...

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

2. SCADA PROGRAMI. TEOS' un size sunduğu bir çok hizmet içerisinde en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz:

2. SCADA PROGRAMI. TEOS' un size sunduğu bir çok hizmet içerisinde en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz: 2. SCADA PROGRAMI Bu bölümde ülkemizde sıklıkla kullanılmaya başlayan, ülkemiz mühendislerince geliştirilmiş bir scada yazılım programı olan TEOS SCADA programı hakkında bilgiler vereceğiz. TEOS SCADA

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

Zaman Ayarlayıcı İşlemler

Zaman Ayarlayıcı İşlemler Zaman Ayarlayıcı İşlemler LOGO Haziran 2008 İçindekiler Logo-GO Zaman Ayarlayıcı İşlemler...3 Zamanlanmış Görevler...5 Zamanlanmış Görev Bilgileri...5 Hatırlatıcı...8 Hatırlatıcı Bilgileri...9 Mesajlar...11

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

ACS434 kurulum yardımcısı. LMS14 / LMS15 için parametre ve veri dönüştürülmesi için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

ACS434 kurulum yardımcısı. LMS14 / LMS15 için parametre ve veri dönüştürülmesi için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları ACS434 kurulum yardımcısı LMS14 / LMS15 için parametre ve veri dönüştürülmesi için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS434 programının başlatılması.. 3 2. PAR dosyasının dönüştürülmesi..

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı