KULLANIM KILAVUZU Surum:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KULLANIM KILAVUZU Surum: 090616.1508"

Transkript

1 Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Plus Renkleri karşılaştırmanın en ekonomik yolu KULLANIM KILAVUZU Surum:

2 Bu kitapçık, ShadeArt RGB Plus isimli Renk ölçme, karşılaştırma yazılımın kullanımını açıklar. Başlarken: ShadeArt RGB Plus yazılımının çalışacağı bilgisayarın en az aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir. 512 Mb RAM 50 Gb HardDisk CD sürücü 1280x1024 piksel çözünürlüğü destekleyen ekran 1280x1024 piksel çözünürlüğü destekleyen ekran kartı Windows Me, Xp, NT, 2000 işletim sistemi 1 adet boş USB port Klavye Mouse Renkli yazıcı Değerli üyemiz, ShadeArt ailesinin yeni bir ferdi olmanızı sağlayan seçiminiz için sizi kutlarız. Renklerle uğraşmanın en bilimsel yolu olan ShadeArt yazılımını seçerek, işe bir adım önde başlıyorsunuz. Bu kitapçıkta yer alan bilgileri okudukça, ne kadar haklı olduğumuzu siz de görecek ve seçiminiz için kendinizle gurur duyacaksınız. Programın kullanımına ait açıklamalara geçmeden once, önemli bir hususu hatırlatmak isteriz. ShadeArt yazılımının üreticisi olan Artoksi Mühendislik Sanatları Merkezi nin web sitesini ( belirli aralıklara takip etmenizi öneririz. Bu sayede, belki de hayatınızı daha fazla kolaylaştıracak yeniliklerle ilgili haberdar olabileceksiniz. Bunlara ilaveten, renk ölçüm yazılımları konusunda çığır açacak bir başka ürünümüze de dikkatinizi çekmek isteriz. Piyasaya çıktığı günden beri büyük ilgi uyandıran bu ürünümüze RenkHesapHazinesi.DLL ismini verdik. Kendi renk ölçüm programını (ShadeArt benzeri) yazmak isteyen herkes için üretilmiş olan ve Bu iş bizi aşar demeyin, başkasına bağımlı kalmayın sloganıyla duyurduğumuz bu ürün, dünyada henüz eşi olmayan bir ürün niteliğindedir. Konu hakkında detaylı bilgiyi yine web sitemizden veya bizlerden edinebilirsiniz. Öneri ve dostuluğunuza her zaman ihtiyacımız olduğunu bildirir, ürünümüzü iyi günlerde kullanmanızı ve başarılarınıza katkıda bulunmasını temenni ederiz. Hoşgeldiniz Saygılarımızla, Mühendislik Sanatları Merkezi

3 İlk adımlar: Yazılımın bilgisayarınıza kurulması son derece basittir. Tek yapmanız gereken şey, size verilen CD içerisinde bulunan ShadeArt RGB Plus Setup.exe dosyasını tıklayarak çalıştırmanızdır. Yazılım, standart Windows kurulum aşamalarından otomatik olarak geçecek ve kendi üzerine düşen görevi kusursuzca yaparak, bilgisayarınıza kurulacaktır. Yazılımı kurduktan sonra kullanmaya başlamadan önce 2 işlem daha yapmanız gereklidir. Bunlardan birinci, yazılımla size verilen koruma kilidi ne ait sürücüleri bilgisayarınıza kurmaktır. Yazılım bu işlem olmadan asla çalışmayacatır. Yapılması gereken ikinci işlem ise, yazılımla birlikte kullanacağınız renk ölçüm cihazı PenColorArt USB ise, söz konusu bu cihaza ait sürücülerin de bilgisayarınıza kurulması gereklidir. İşlem 1: Koruma kilidinin kurulması Yazılımı kurduğunuz dizin içinde (C:\program files\... ) bulunan Kilitac.bat dosyasını çift tıklayarak çalıştırınız. Bu işlem konu ile ilgili tüm gerekli sürücüleri bilgisayarınıza otomatik olarak yükleyecektir. Yazılımı çalıştırabilimek için, bu güvenlik kilidinin her zaman bilgisayarınızdaki USB girişlerinden birinde takılı halde olması gerekmektedir. İşlem 2: Renk ölçüm cihazı ile haberleşme sürücülerinin kurulması Önemli not! Sürücüleri kurmadan önce cihazınızı bilgisayara USB kablosu ile bağlayınız fakat asla çalıştırmayınız. Adım 1: Cihazınızı, size verilen USB kablosu vasıtasıyla bilgisayarınızın USB bağlantı noktasına takınız. Adım 2: Size verilen ShadeArt RGB Pus yazılım CD sini CD okuyucunuza yerleştiriniz. Adım 3: Yeni donanım bulundu sihirbazı otomatik olarak açılacaktır ve aşağıdakine benzer bir ekran karşınıa çıkacaktır. Bu ekranda, üçüncü seçeneği (Hayır, bu kez değil) seçerek, İleri düğmesini tıklayınız. Ekran değişecek ve aşağıdakine benzer biz ekran çıkacaktır.

4 Bu ekranda, ikinci seçeneği (Listeden yada belirli konumdan yükle (gelişmiş) seçeneğini seçerek İleri düğmesini tıklayınız. Karşınıza aşağıdakine benzer bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda, birinci seçeneğin (Bu konumlarda en iyi sürücüyü ara) seçeneğinin işaretleyiniz. Ardından Gözat düğmesine tıklayınız. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

5 Bu ekranda, CD sürücünüzdeki Drivers klasörünü işaretleyip, Tamam düğmesine tıklayınız. Bu tıklama sonucunda bir önceki ekrana geri döneceksiniz ve aşağıdakine benzer bir ekran karşınıza çıkacak. Bu ekranda, İleri düğmesine tıklayınız. Bir süre sonra karşınıza aşağıdakine benzer bir ekran çıkacaktır.

6 Bu ekranda, Devam Et düğmesini tıklayınız. Kısa bir sure içerisinde aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda, Son düğmesini tıklayınız. NOT: Kullanıdığınız Windows işletim sisteminin yapısına bağlı olarak Windows gerekli sürücüleri otomatik olarak kurarken bazı sürücüler için aynı işlemi tekrar etmenizi isteyebilir. Yukarıdaki Son düğmesini tıkladıktan sonra Adım 3 veya Adım 4 te belirtilen ekrana geri dönüyorsa aynı adımları tekrarlayanız. Yapılan işlemin doğruluğu test etmek için, Masaüstünde Bilgisarım simgesinin üzerinde sağ mouse tuşuna tıklayarak, özellikleri seçin ve ardından Donanım ve Aygıt Yöneticisi ne gidiniz.

7 Bu ekranda, Bağlantı Noktaları (COM ve LPT) başlığı altında, başında hiç bir soru veya ünlem işareti olmadan USB Serial Port veya USB HighSpeed Serial Port benzeri bir ifade görmelisiniz. Bu, sürücülerin doğru yüklendiğinin işaretidir. Not: Bu ifadenin sonunda parantez içerisinde yer alan COM? şeklindeki belirtecte X yerine gözüken sayı sizin haberleşme kanal numaranızdır. Bu sayıyı aklınızda tutunuz. Çünkü ShadeArt RGB Plus yazılımınız, ilk çalıştığında sizden bu numarayı isteyecektir. Yukarıdki örneğimizde bu sayı 8 dir.

8 ShadeArt RGB Plus yazılımının kullanımı Yazılımı ilk çalıştırdığınızda, karşınıza çıkacak ekran aşağıdaki gibidir. Bu ekran, yazılımı bilgisayarınıza kurduktan sonra ilk kez çalıştırdığınızda çıkacak, daha sonraki kullanımlarda çıkmayacaktır. Bu ekranda, çalışmak istediğiniz dili, kullanacağınız renk ölçüm cihazının marka ve modelini ve yukarıda bahsedilen haberleşme kanalının numarasını girerek Tamam tuşuna tıklayınız. Bu kitapçığın bundan sonraki bölümlerinde, Dil seçeneğinin Türkçe olarak seçildiği varsayılarak anlatım yapılacaktır. Yazılım, bu bilgileri, sonraki kulanımlar için kaydetikten sonar, aşağıdaki ekranı karşınıza getirecektir.

9 Bu ekran üzerinde, herhangi bir yeri tıkladığınızda, yazılımın ana sayfasına ulaşırsınız. Şimdi, bu ekranın kullanımına bir göz atalım. Görüldüğü gibi, ekran sol ve sağ iki ayrı parçadan oluşmaktadır. Sol taraftaki kısımda üst tarafta aşağıdaki gibi 7 adet düğmenin bulunduğu bir kısım görülmekte. Sağ tarafta ise tek bir düğme görülmektedir. Şimdi bu düğmelerin görevlerini açıklayalım. Otomatik düğmesi: ShadeArt RGB Plus yazılımında renk ölçmek için iki yöntem vardır. Bu yöntemlere otomatik ve manuel adı verilmiştir. Bu düğmeye tıklayarak bu iki yöntem arasında geçiş yapabilirsiniz. Otomatik yönteme geçildiğinde, bu düğmenin hemen altında yer alan ve manuel ölçüm için kullanılan 2 adet ölç düğmesi kaybolur. Manuel moda geçildiğinde ise bu iki düğme yeniden görünür.

10 Otomatik modda iken, yazılım sürekli olarak cihazın ölçme tuşuna basılıp basılmadığı kontrol eder ve basıldığını tespit ettiğinde ölçüm değerlerini otomatik olarak alır ve yeniden beklemeye başlar. Bu şekilde, sadece cihazın (PenColorArt) üzerindeki düğmeyi kullanarak ardışık ve hızlıca ölçümler alabililirsiniz. Yazılım cihazdan gelen bilgilere göre ölçümün standart (hedef) veya numune renge ait olduğunu otomatik olarak algılar. PenColorArt cihazında, standart veya numune ölçümlerinin yapılması hakkında daha fazla bilgi için cihazın kullanım kitapçığına bakınız. Cihaza ait kullanım kitapçığı size verilen CD içerisinde mevcuttur. Manuel yöntemde ise, ölçümler taker teker yapılabilir. Yapılan her ölçüm için ayrı ayrı onaylama gerekir. Manuel ölçüm yöntemine geçildiğinde ölçümler hemen altındaki 2 adet Ölç düğmesi kullanılarak yapılır. Üsteki Ölç düğmesi standart yani hedef rengin ölçümü için kullanılır. Alttaki Ölç düğmesi ise numune rengi ölçmek için kulanılır. Manuel yönteme geçildiğinde kullanılan 2 adet Ölç düğmesinin sağ tarafında bulunan düğmelerden ( Kaydet ve Çağır ) üst satırda olanlar Hedef yani ana renk olarak kabul edilecek rengi, alt satırdakiler ise Numune yani laboratuar veya işletme üretimi olan rengi ilgilendiren işlemler için kullanılır. Ekranın sağ tarafındaki kısım ise, ister manuel ister otomatik modda ölçüm yapılsın, yapılan tüm ölçümlerin ardışık olarak listelendiği bölümdür. Bu kısma ait bilgi detaylı olarak ileride anlatılacaktır. KAYDET düğmesi Ölçülmüş bir rengi, daha sonra gerektiğinde tekrar çağırmak için renk arşivine kaydetme amacına yönelik bir düğmedir. Bu düğmeye tıklandığında aşağıdaki ekran karşınıza çıkar. Burada gerekli alanlar doldurulduktan sonra Tamam düğmesine tıklanarak ölçülen renk kaydedilir. Bu ekranda Müşteri adı ve Renk adı alanları mecburi olup, diğer alanlar isteğe bağlıdır. Üstte yer alan R, G, B ve L*, a* ve b* değerleri kaydedilecek olan renge ait ölçüm değerleridir ve ana ekrandan buraya bilgi amacıyla transfer edilmişlerdir. Her yeni girilen Müşteri ve Kullanıcı adı ilgili alanda yer alan açılır listeler içinde otomatik olarak yer alır. Bu iki alana ister yeni bir bilgi girebilir veya ister listeden daha önce girilmiş bir bilgiyi de seçebilirsiniz. Eğer bu 2 alana, listeden seçmek yerine yeni bir bilgi girmişseniz, o bilgi bir sonraki seferde açılır liste içinde yer alacaktır. ÇAĞIR düğmesi Kaydedilmiş renkleri çağırmak amacıyla kullanılır. Bu düğmenin tıklanmasıyla aşağıdakine benzer bir ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda kayıtlı tüm renkler listelenmiştir. Bu liste, ilk başta Tarih/Saat sütununa göre sıralanmıştır. Dilediğinizde listenin altında yer alan sıralama kriterlerinden birini seçerek listeyi istediğiniz bir sütuna (Tarih/saat, Müşteri adı, renk adı, renk kodu, kullanıcı) göre sıralayabilirsiniz.

11 Bu liste üzerinde bir satıra tıkladığınızda karşınıza iki seçenekli bir menu açılır. Bu menüdeki seçeneklerin işlevleri aşağıdaki gibidir. SEÇ: Seçili satırın temsil ettiği renge ait RGB değerleri ana ekrandaki ilgili kısıma (Hedef veya Numune) aktarır. SİL : Seçili satırın temsil ettiği rengi kayıtlardan siler.

12 ÖLÇ düğmesi: Cihaz ile ölçüm yapmak için kullanılır. Bu düğme tıkladığınızda, aşağıdaki ölçüm ekranı karşınıza gelecektir. Cihazınızla bir ölçüm yaptığınızda ölçüm değerleri otomatik olarak bu ekran tarafından algılanacak ve gösterilecektir. Şimdi, bir örnek ile konuyu derinleştirelim. Örnek uygulama: Yazılımı, çalıştırınız ve ana ekrana geçiniz. Daha sonra, PenColorArt renk ölçüm cihazınızı bilgisayara bağlayınız, cihazınızı açınız ve beyaz kalibrasyon işlemini yapınız. Ekranın sol parçasının sağ tarafında bulunan iki adet Ölç düğmesinden üsttekine tıklayınız. Karşınıza aşağıdaki ekran çıkacaktır. Cihazınızın ölçüm tuşuna basraka, bir ölçüm yapınız. Ölçülen renge ait RGB değerlerinin otomatik olarak ekranda ilgili alanlara yerleştiğini ve bu değerlerin hemen altında 3 adet yeni düğmenin belirdiğini göreceksiniz. Ekranda gördüğünüz bu RGB değerleri aynı zamanda cihazın ekranında görünen değerlerdir.

13 Eğer ölçümden herhangi bir sebeple vazgeçtiyseniz, Vazgeç düğmesini tıklayarak ana ekrana geri dönebilirsiniz. Bu durumda ölçüm değerleri iptal edilir. Eğer, ölçüm sonuçlarını değerlendirmek istiyorsanız, Aktar düğmesini tıklayarak bu değerleri değerlendirmek üzere, ana ekrandaki ilgili alanlara aktarabilirsiniz. Eğer, herhangi bir sebeple ölçümü tekrar etmek istiyorsanız, Tekrar düğmesini tıklayarak yeni bir ölçüm işlemine girişebilirsiniz. Bu durumda yine ekrandaki ölçüm değerleri iptal edilecektir. Şimdi biz Aktar düğmesine tıklayalım. Aşağıdaki ekran örneğinden de görüleceği üzere, ölçüm değerleri ana ekranda ilgili alanlara (hedef renk değerleri) otomatik olarak aktarıldılar. Görüldüğü üzere, cihaz tarafından okunan renge ait RGB değerleri ekranın sol kısmındaki Hedef renge ait alanlara otomatik olarak yerleşmiştir. Bu örneğimizde bu değerler R(kırmızı)=35.02 G(Yeşil)=28.55 B(Mavi)=19.05 dir. Yine bu ekranda, Çevirmeler başlıklı kısımda, ölçülen bu renge ait RGB değerlerinden yola çıkarak hesaplanmış CIELab renk uzayındaki L (açıklık/koyuluk), a (kırmızılık/yeşillik) ve b (mavilik/sarılı) değerleri otomatik olarak gözükmektedir. Hesaplanan bu L, a ve b değerler gün ışığı (D65/10) içindir. Örneğimizde bu değerler L(Açıklık/koyuluk)=11.00 a(kırmızılık/yeşillik)=1.41 ve b(sarılık/mavilik)=7.41 dir. Ekranın sağ parçasında ise otomatik olarak beliren satır, yine bu ölçülen renge ait arşivlenecek diğer detayları göstermektedir. Şimdi, üretim (numune) rengimizi ölçelim. Bunun için yukarıdaki iki adet Ölç düğmesinden alttakini kullanacağız. Yine aynı adımları tatbik ederek, numune rengimizi ölçtüğümüz zaman, ana ekranımız aşağıdakine benzer bir hal alacaktır.

14 Ölçülen renge ait RGB değerleri yine otomatik olarak bu ekrandaki yerlerine otomatik olarak yerleşir. Bu örneğimizde bu değerler R=34.44 G=27.42 ve B=18.76 dır. Yine ekranın sağ tarafındaki listeye otomatik olarak bir satır daha ilave edildiğini göreceksiniz. Bu liste siz her yeni numune ölçtüğünüzde yeni bir satır eklenerek uzar. Yeni bir standart ölçüldüğünde liste otomatik olarak kaydedilir ve ekrandan temizlenerek yeniden baştan başlar. Aşağıdaki örnek ekran, 1 hedef renge karşılık yapılan 8 numune ölçümüne ait durumu göstermektedir. Bu ekranda görüldüğü gibi, yapılan 8 adet numune ölçümünden sadece 6 nolu satırdaki renk Kalır diğerleri geçer almıştır. Kalır olarak işaretlenen renk kırmızı ile yazılmış ve neden kaldığına ait yorum da (Daha koyu, kırmızımsı, daha az sarı) aynı satırda belirtilmiştir. Burada bir kez daha hatırlatmakta fay görüyoruz ki, yapılan bu yorum numunenin hedefe göre durumunu nitelemektedir. Yani, Daha koyu, kırmızımsı, daha az sarı ifadesi, numune hedefe göre Daha koyu, kırmızımsı, daha az sarı demektir. Bu listenin altındaki grafik ise, DeltaE toplam renk sapma katsayısının bu 8 ölçüm için değişimini göstermektedir. Bu sayede, görsel olarak söz konusu partinin genel durumu hakkında kolaylıkla bilgi edinmek mümkündür. Burada Delta E=0 değerinin ana renkle numune arasında sıfır fark anlamına geldiğini unutmamak gerekir. Bu sebeple siyah sütünların boyu ne kadar küçükse o kadar yakın demektir. Yine bu listenin hemen üstünde sol tarafta yazılım tarafından otomatik olarak atanan parti no ve sağ tarafta ise bu partiye ait ortalama DeltaE değeri de gösterilmektedir.

15 RGB ifadesi ingilizce Red, Green, Blue kelimelerinin baş harflerinde türetilmiş teknik bir ifadedir. Dijital ortamlarda, bir standart haline gelmiş olan bu yöntem, bilinen bütün renklerin Kırmızı (red), Yeşil (green) ve mavi (blue) bileşenlerin değişik miktarlarda karışması ile elde edilebilecği prensibine dayanır. Her bir bileşen arasında bir değeri ifade eder. Sayılar arttıkça, renk açılır düştükçe koyulaşır. Örneğin RGB= ifadesi mutlak beyaz ve RGB=0-0-0 ifadesi de mutlak siyahı gösterir. Yukarıdaki ekrana geri dönecek olursak, hedef ve numune RGB değerlerinin hemen altındaki kalın çizginin alt kısnmında yer alan bilgileri inceleyelim. Burada önemli olan, tüm karşılaştırmaların, numunenin hedefe göre yorumlandığını unutmamaktır. Bu çizgi altında yer alan -0.58, ve değerleri, iki renk arasındaki RGB kanallarının ölçüm farklarını göstermektedir. Daha düşük değerin daha az renk ifade ettiğini belirtmiş olduğumuzu hatırlaratarak, ikinci rengin (numunenin) hedeften, her kanalda daha az renk ihtiva ettiğini söyleyebiliriz. Bir başka değişle, Numune, hedefe göre daha az kırmızı, daha az yeşil ve daha az mavi dir denebilir. Zaten bu yorum da yine aynı ekranın orta kısmında aynen gözükmektedir. Yine aynı ekranın aynı kımında bu iki renk arasındaki farkların yüzdesel olarak ifadeleri her almaktadır. Mutlak değer iki renk arasındaki farkın, 255 lik skalaya göre hesaplanmış yüzdesini vermektedir. Bağıl değer ise, iki renk arasındaki farkın, hedef renkteki değere göre yüzdeel farkını vermektedir. Bunu daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki basit örneğe göz atalım Hedef RGB = Numue RGB = olsun Görüldüğü gibi iki renk arasındaki farklar her kanalda aynıdır ve 2 birimdir.

16 Birinci kanaldaki mutlak fark = 2*100/255=%0.78 dir İkinci kanaldaki mutlak fark = 2*100/255=%0.78 dir Üçüncü kanaldaki mutlak fark = 2*100/255=%0.78 dir Fakat konu bağıl farklara geldiğinde; Birinci kanaldaki mutlak fark = 2*100/90 =%2.22 dir İkinci kanaldaki mutlak fark = 2*100/88 =%2.72 dir Üçüncü kanaldaki mutlak fark = 2*100/166=%1.21 dir Yine, aynı ekranda yer alan Çevirmeler bölümünde ise, bu kez, RGB kanalları yerine L,a ve b kanalları gözükmektedir. CIE adı ile bilinen bir kuruluş tarafından ortaya atılan ve bugün tüm dünyada standart renk hesaplama yöntemi olarak kabul edilen bu sistem, özellikle dijital elektronik uygulamaları dışında kalan uygulamalar için tercih edilmektedir. Burada L açıklık/koyuluk, a kırmızılık/yeşillik ve b mavilik/sarılık miktarlarının 3 boyutlu renk uzayında simgelenmesini ifade eder. L teriminin en üst değeri 100 en alt değeri 0 dır. 100 beyaz 0 siyah demektir. a teriminin pozitif değerleri kırmızı, negative değerleri yeşil bölgeyi ifade eder. Yine b teriminin pozitif değerleri sarı, negatif değerleri ise mavi bölgeyi ifade eder. Bu tanımlardan yola çıkarak, yine aynı ekranda, ölçülen iki renk arasındaki farklar da belirtilmektedir. İki renk arasındaki bu L,a ve b farkları, özel bir yöntemle hesaplanarak toplam fark adı verilen bir değere ulaşılır ve bu değerin adı da DeltaE dir. İnsan gözü kişiden kişiye farklılık göstermesine rağmen, genelde DeltaE değeri 1 den olan farkları algılayamaz olarak kabul edilir. Yine yazılımdaki ekrana geri dönersek, L, a ve b farklarının hemen sağında hesaplanmış DeltaE değerini görürüz. Bu değerin hemen altında da Geçer veya Kalır şeklinde bir ifade yer almaktadır. Bu ifade, ekranın en altında her alan DeltaE değerine göre verilmesi gereken kararı ifade eder. Yani, ekranın altında belirtilen DeltaE değerinden büyük veya eşit ise renk olmamış (kalır), küçük ise olmuş (geçer) demektir. L, a ve b değerlerinin sayısal yorulanması zor olabileceğinden, yine aynı ekranda bu farkların grafiksel gösterimi de eklenmiştir. Soldaki, grafik a ve b farklarını (dikkat edin değerleri değil), sağdaki grafikte L değer farkını göstermektedir. Hedef rengin her iki grafikte de sıfır noktasında olduğunu düşünerek bu grafikleri daha kolayca yorumlayabilirsiniz. Son olarak, ekranın sol tarafında 3 adet Yazdır düğmesi görünmektedir. En üstteki Yazdır düğmesi sadece RGB değerlerine ait rapor verir. Orta kısımdaki Yazdır düğmesi sadece Lab değerlerine ait rapor verir. Bu rapor aynı zamanda ekranadaki grafiği de kağıda aktarır. Alt kısımdaki Yazdır düğmesi ise bu her iki raporu birlikte ama grafiksiz olarak verir. Ekranın sol tarafındaki değerler yapılan son ölçüme ait detayları gösterirken, sağ taraftaki liste en son ölçülen standartan bu yana yapılan tüm ölçümlere ait detayları listeler. Bu sayede bir standartın bir çok numuneyle aynı ekranda karşılaştırılması mümkün hale gelir. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu liste her yeni standart ölçümünde otomatik olarak arşivlenir ve ekran temizlenerek yeniden başlar. Bu her bir pakete Parti ismi verilir ve program otomatik olarak bunlara bir parti numarası atar. Sağ bölümde en üstte bulunan Parti arşivi düğmesi ise işte bu otomatik kaydedilen paketleri daha sonra çağırmak ve incelemek için kullanılır. Bu düğmeye basıldığında daha önce yapılan tüm ölçümlere ait partilerin listelendiği aşağıdakine benzer bir ekran karşınıza çıkar.

17 Bu liste, daha önce yapılan parti ölçümlerine ait listedir. En sağ sütünda yer alan Adet bilgisi o parti içerisinde kaç ölçüm olduğunu gösterir. Bu ekran üzerinde bir satıra tıklandığında, o partiye ait tüm detaylar ekrana gelir. Örneğin bu liste üzerinde 4. satıra tıkladığımızda karşımıza gelen ekran aşağıdaki gibidir. Son olarak, ekranın alt kısmında yer alan alanlara da değinelim. DL, Da, Db değerleri, grafiksel gösterimde yer alan kesik çizgili beyaz karenin büyüklüğünü ayarlar. DE değeri geçer/kalır yorumları için geekli karar verme sınırını belirtir. İletişim1 ve iletişim2 bilgileri ise, yacıcıdan rapor alırken, raporun alt kısmına otomatik eklenen firma iletişim bilgilerini ihtiva eder. Bağlantı kanalı, cihaz ile yazılımın haberleşme kanal numarasıdır. Bu konuda detaylı bilgi sürücülerin yüklenmesi bölümde mevcuttur. Bu bölümde bir değişiklik yaptığınızda, Kaydet düğmesi ile bu durumu kalıcı hale getirebilirsiniz. Buradaki tüm bilgiler, bir istisna dışında, değiştirildiği anda aktif hale gelirler. Bu istisna, Dil seçeneği için geçerlidir. Dil seçeneğini değiştirdiğinizde, Kaydet tuşu ile kaydettikten sonra, programı kapatıp yeniden girmeniz gereklidir. Yazılımın, Türkçe ve İngilizce dışında, istediğiniz üçüncü bir dille çalışmasıda mümkündür. Bunun için, dil seçeneği olarak User seçilmeli ve abc.mdb dosyasına gerekli karşılıkların girilmesi yeterlidir. Bu dosya

18 programı kurduğunuz dizin içerinde mevcuttur. İşlem yapmadan önce bu dosyayı yedeklemeniz önemle tavsiye olunur. Firmamızın, hergün yeni ürünlerle, portföyünü geliştirdiğini hatırlatır, bu sebeple zaman zaman sitemizi ziyaret etmenizin faydanıza olacağını belirtir, seçiminiz için sizi kutlar, hayırlı işler dileriz. Mühendislik Sanatları Merkezi Tel:

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230

KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Basic Renk ölçümüne en ekonomik başlangıç KULLANIM KILAVUZU Surum: 090811.2230 Bu kitapçık, ShadeArt RGB Plus isimli Renk ölçme, karşılaştırma yazılımın kullanımını açıklar.

Detaylı

Mühendislik Sanatları Merkezi. RGB Lookup. Müşteri renklerinizi renk kartelalarından gözünüzle aramayın KULLANIM KILAVUZU

Mühendislik Sanatları Merkezi. RGB Lookup. Müşteri renklerinizi renk kartelalarından gözünüzle aramayın KULLANIM KILAVUZU Mühendislik Sanatları Merkezi RGB Lookup Müşteri renklerinizi renk kartelalarından gözünüzle aramayın KULLANIM KILAVUZU Bu kitapçık, ShadeArt RGB Lookup isimli Renk Kartela Oluşturma ve Arama yazılımın

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ)

DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) DYNED RECORDSMANAGER RESİMLİ KULLANIM KILAVUZU (GRUP VE EĞİTMEN ŞİFRELERİ) GRUP ve EĞİTMEN ŞİFRELERİ NEDİR? Grup ve Eğitmen şifreleri,4,5,6,7 ve 8. sınıfların İngilizce dersine giren öğretmenler tarafından,sınıflarına

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri...

İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 1 İçindekiler Hitit Sayım Cihazı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu... 2 Sayım Cihazı Kurulum İşlemleri... 2 Hitit Kurulum işlemleri... 5 Cihazdan Sayım İşlemleri... 8 Sayım Dosyasının Hitit e Okutulması...

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu:

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu: Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; Microsoft Windows Me, Windows 98, Windows XP, Windows 2000, or Windows NT 4.0, Service Pack 6. Pentium veya Pentium-class işlemci. 128

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

Unitech PA 690 ve Unitech PA 692 El Terminallerinde Bluetooth Bağlantısı Yapmak

Unitech PA 690 ve Unitech PA 692 El Terminallerinde Bluetooth Bağlantısı Yapmak Unitech PA 690 ve Unitech PA 692 El Terminallerinde Bluetooth Bağlantısı Yapmak I) Bluetooth Özelliğini Aktif Etmek El terminalinde Bluetooth bağlantısı yapmak için aşağıdaki adımları uygulayınız. El terminalinde

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 KÖHLER Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 MERKEZ ADANA BÖLGE TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 İZMİR BÖLGE ANKARA BÖLGE TEL: 0232 459 59 95 TEL: 0312

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8. TEBEOS Eczane İşletme Yazılımı İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.7 TEBEOS U NASIL KURARIM? TEBEOS: Windows XP, Vista 32 ve 64, Windows 7 İşletim Sistemleri için

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ KURULUMU UDİSA Bilgisayar Limited Şirketi tarafından yazımı tamamlanan ve sizler için özel olarak geliştirilen bilgisayar programımızın,

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu

www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu www.wikispaces.com Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) www.wikispaces.com adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7/8/8.1 DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7/8/8.1 DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 7/8/8.1 DA-70159 Adım 1: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Cihazı, bilgisayarınızın boş bir USB bağlantı noktasına takın. Adım

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

ZTerminal KULLANMA KILAVUZU. yazılımı. USB Terminal

ZTerminal KULLANMA KILAVUZU. yazılımı. USB Terminal ZTerminal USB Terminal yazılımı KULLANMA KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 AÇIKLAMA ZTerminal Yazılımı ile

Detaylı

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri 1- www.eczatakip.com adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. 2- Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekrandan R.A.M

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı Bayi siparişlerinin giriş ve ekstre takibini yapmak üzere geliştirdiğimiz web sitemiz bayi.obaperdesan.com.tr nin kullanımı bu dokumanda açıklanmıştır. Siteye

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

Mühür v2.0.1. Anasayfa:

Mühür v2.0.1. Anasayfa: Mühür v2.0.1 Mühür bir aygıt yönetim uygulaması olup, Windows cihazınızda yüklü bilgi giriş çıkışı yapan sürücülerin durumlarını görüntüleyip bu aygıtlar hakkında size bilgi sunar. Sürücülerin aktif veya

Detaylı

idealab Kullanım Bilgileri

idealab Kullanım Bilgileri idealab Kullanım Bilgileri Hızlı Başlangıç 1. idea kontrol kartını bilgisayara bağlayın. 2. Kartın gücünü açıp Bağlan tuşuna tıklayarak Modüller Ekranı na geçin. 3. Modüller Ekranı nda kart üzerindeki

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

E-İMZA KULLANIM KILAVUZU

E-İMZA KULLANIM KILAVUZU E-İMZA KULLANIM KILAVUZU E-İmza Yazılımının Kurulumu (etoken / SafeNet) İşletim Sisteminizle ilgili detaylı bilgilere «Masaüstünde ya da Başlat Menüsünde yer alan «Bilgisayarım / My Computer» ikonuna sağ

Detaylı

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU Sayfa : 1/17 LST 0036 - TIPON Sayfa : 2/17 İMZA SAYFASI HAZIRLAYAN/LAR İsim Unvan İmza Tarih Hunain Durrani Takım Lideri 16.07.2012 GÖZDEN GEÇİREN/LER İsim Unvan İmza Tarih Türkay Yoldar Kalite Mühendisi

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir?

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir? İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR İmage nedir? Sistem yüklemelerini en kolay ve en hızlı şekilde yapmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Format atılan bir bilgisayara önce işletim

Detaylı

SWAROVSKI E-TİCARET ONLINE BİLGİ VE SİPARİŞ EĞİTİMİ. Page 1 of 13

SWAROVSKI E-TİCARET ONLINE BİLGİ VE SİPARİŞ EĞİTİMİ.   Page 1 of 13 SWAROVSKI E-TİCARET ONLINE BİLGİ VE SİPARİŞ EĞİTİMİ www.b2b.ecommerce.swarovski.com www.b2b.ecommerce.swarovski.com Page 1 of 13 ALIŞVERİŞ SEPETİ ÜZERİNDEN ÜRÜN ARAMA VE GEÇMİŞ SİPARİŞLER 1. HOŞGELDİNİZ...

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

CHATEAUXP Version 5.11

CHATEAUXP Version 5.11 CHATEAUXP Version 5.11 ChateauXp Versiyon 5.11 yazılımını kullanarak Vguard VG4C-EXP ve VG8C-XP-Tv DVR Kart a takılı kameraları uzak bilgisayar (local networkte ya da internet aracılığı ile başka bir yerde)

Detaylı

HARMES H-12 KULLANMA KILAVUZU

HARMES H-12 KULLANMA KILAVUZU HARMES H-12 KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi... 6 Windows-XP

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı

KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı KATES Yazılım Güncelleme Dokümanı Yazılım Güncelleme için aşağıdaki işlemler sırasıyla yapılmalıdır. 1. Gerekli Yazılımları ve Dokümanları İndirin 2. KATES i sürekli çalışma moduna alın. 3. Bluetooth bağlantısını

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ

SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 SGK BİOMETRİK VERİ DOĞRULAMA SİSTEMİ 1 Eylül 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Biometrik Kimlik Doğrulama Projesi, vatandaşların parmak damar okuma ve biometrik

Detaylı

Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında. Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu. Cihazın Yapısı. 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında

Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında. Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu. Cihazın Yapısı. 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında 1 Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında Trimble DiNi Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kılavuz Trimble DiNi Elektronik Nivo yu hızlı ve etkin bir şekilde kullanabilmek için hazırlanmıştır. Daha detaylı destek

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü UYAP Sorgu Modülü Uyap Sorgu Modülü İÇİNDEKİLER UYAP Sorgu Modülü... 3 Menü Yetkisinin Verilmesi... 3 1- Uyap Portalına Hukuk Partner üzerinden Bağlanmak... 3 2- Uyap Duruşma Sorgusu... 4 3- Hukuk Partner

Detaylı

e-mutabakat Ekstre Gönderimi

e-mutabakat Ekstre Gönderimi e-mutabakat Ekstre Gönderimi Kurumlar ve şirketler arasındaki borç-alacak hesap hareket ve bakiyelerinin, bs-ba formlarının, elektronik ortamda gönderimi ve mutabakat sürecinin hızlandırılmasına yönelik

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA)

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) BİL 141 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) KURULUM DÖKÜMANI Ders kapsamında lab saatlerinde veya lab saatleri dışında Java kodları yazabilmek ve çalıştırabilmek için bilgisayarınıza bazı yazılımların kurulması

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu

SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu Windows 8.1 x64 için Hazırlayan aqua ver. 2.0150504 Microsoft Windows 8.0 ve özellikle de Microsoft Windows 8.1 işletim sistemlerini kullanan veya yakın zamanda

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı