2015 Yılı Bakan Kabulleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2015 Yılı Bakan Kabulleri"

Transkript

1 2015 Yılı Bakan Kabulleri 07 Aralık 2015 Sayın Bakanımızın Bosna Hersek Başbakanını Kabulü Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Fadıl Novalıc ve beraberindeki heyette yer alan Bosna Hersek Tarım Su ve Orman Bakanı Semsudin Dedıc i 07 Aralık 2015 tarihinde makamında kabul etti. Sayın Bakanımız görüşmede, gerek federasyon gerek ülke düzeyinde iki ülke arasındaki ilişkilerin kardeş ve dostane biçimde süreceğini belirtmiştir. Bosna Hersek'in resmen Türkiye'den yaş meyve sebze talebinde bulunduğunu belirten Sayın Bakanımız, "Kendilerinin söylediği bir şey var. Türkiye'den Bosna'ya yaş meyve sebze ihracatının çok düşük olduğunu, başka ülkelerden temin ettiklerini ve bu konuda bir çalışma yapabileceğimizi ifade ettiler. Biz de memnuniyetle hemen gerek hayvansal ürün, gerekse meyve sebze ile ilgili hemen teknik heyeti göndereceğimizi gerekli çalışmalar yapılacağını ifade ettik. Tabii ihracat konusu olunca ilgili bakan arkadaşlarımız var." şeklinde konuştu.

2 27 Kasım 2015 Sayın Bakanımızın Sudan Tarım Bakanını Kabulü Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Sudan Tarım ve Ormancılık Bakanı İbrahim Al Duheyri ve beraberindeki heyeti 27 Kasım 2015 tarihinde makamında kabul etti. Görüşmede, Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Sudan'da 793 bin hektarlık arazinin kullanılmasıyla ilgili anlaşmaya ilişkin, "Aksaray'dan daha büyük bir alanın işletmelerimiz ve Türk şirketleri tarafından orada üretime açılması, hazırlanması konusunda gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başlatacağız" dedi. Sudan'ın, Türkiye için dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Bakanımız, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda olumlu seyrettiğini söyledi. Görüşmenin bu sürece katkı sağlayacağına işaret eden Sayın Bakanımız, "Nyala bölgesinde Darfur'da 150 yataklı hastane yapılmasıyla ilgili temel atma ve o hastane şimdi bitip 10 binlerce insana hizmet veriyor olması, Türkiye ile Sudan arasındaki dostluk işbirliğinin hangi seviyelere geldiğinin görülmesi açısından son derece önemli. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı bünyesinde önemli teknik işbirliği çalışmaları devam ediyor" diye konuştu. Sayın Bakanımız, görüşmenin tarım bakanları olarak bugüne kadar sürdürülen çalışmaların daha yoğun ve daha seri bir şekilde değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. "Gıda ürünlerinde yüzde 40'lık artış olacak" Sudan'daki 793 bin hektarlık arazinin, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde işletmeye açılması konusuna değinen Sayın Bakanımız, "Bu arazinin 12 bin 500 hektarını, TİGEM bir örnek işletme olarak kısa sürede yapacağımız anlaşma ile başlatacak. Daha sonra da özel sektörümüzün de konuya dahil edilmesiyle Aksaray'dan daha büyük bir alanın, işletmelerimiz ve Türk şirketleri tarafından orada üretime açılması, hazırlanması konusunda gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başlatacağız" ifadelerini kullandı.

3 Sayın Bakanımız, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün (OECD) son açıklamalarına göre, 10 yıl içerisinde gıda ürünlerinde yüzde 40'lık artış olacağının ifade edildiğine dikkati çekti. Tarımın öneminin çok daha net şekilde ortaya çıktığına işaret eden Sayın Bakanımız, "Gelişmiş ülkeler, diğer ülkelerden arazi kiralayarak tarım üretiminin çok daha dünya sathına yayılması ve bu ihtiyacın karşılanması konusunda gayret içerisindeler. Bu çerçevede Türkiye de Sudan'dan 793 bin hektarlık bir arazinin, 99 yıllığına kullanılması anlaşması yaparak, gelecekte muhtemel sorunların çözümü ama yakın gelecekte ise ithal ettiğimiz bazı ürünlerin özellikle yağlı tohumlarla ilgili gerçekleştirdiğimiz ithalatın minimize edilmesi noktasında, bu anlaşma önemli katkı sağlayacağını belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. "Türkiye çok önemli bir stratejik ortak" Sudan Tarım ve Ormancılık Bakanı İbrahim Al Duheyri de Türkiye'nin, ülkeleri için özellikle tarım sektöründe çok önemli bir stratejik ortak olduğunu söyledi. Bu konuda bakanlık düzeyinde görev yapan delegasyonları bulunduğunu belirten Duheyri, "5 aydır görevdeyim. Şu an gerekli gözlemleri yapıp, askıda kalan konuların bir an önce çözüme kavuşturulması için kendi delegasyonumla oldukça yoğun şekilde çalışıyorum. Bugün de ilişkiler üzerinde daha ciddi bir yoğunlukla durarak hem Sayın Bakanımızla hem TİGEM'deki yetkililerle işlemlerin daha hızlı çözüme kavuşturulabilmesi için kendileriyle direkt olarak müzakere etmeye geldim. Türk ortaklarımızla bu önemli ilişkiyi başlatmak ve sürdürmek için elimizden geleni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

4 15-16 Kasım 2015 Sayın Bakanımızın Çin Dışişleri Bakanını Kabulü Türkiye'nin dönem başkanlığında Kasım 2015 tarihlerinde Antalya'da 26 ülke ve 7 uluslararası kuruluşun katılımı gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde ülkemiz ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında "Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü" ile "Türkiye'den Çin'e İhraç Edilecek Süt Ürünleri için Veterinerlik ve Sağlık Şartları Konusunda Protokol"' imzalandı. Türkiye adına anlaşmayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu imzalarken Çin Halk Cumhuriyeti adına da Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi imzaladı.

5 13 Ekim 2015 Sayın Bakanımızın Ekvator Dış Ticaret Bakanını Kabulü Bakanımız Sayın Kutbettin Arzu, Ekvator Dış Ticaret Bakanı Diego Esteban Aulestia Valencia ve beraberindeki heyeti 13 Ekim 2015 tarihinde makamında kabul etti. Sayın Bakanımız, Türkiye'nin Orta Doğu, Asya ve Avrupa'da önemli bir merkez olduğunu ifade etti. İstanbul'da yapılacak 3. havalimanı ile Türkiye'nin önemli bir ulaşım merkezi olacağını belirten Sayın Bakanımız, dünya gıda ihtiyacının üçte birini karşılayacak duruma geleceğini söyledi. Ekvator ile yapılacak işbirliğinin bu anlamda da çok önemli olduğunu vurgulayan Bakanımız, tarım alanında ticari ilişkilerimizi artırmanın ve ülkemiz coğrafyasında Ekvator ürünlerini pazarlamanın faydalı olacağını belirtti. Ekvator Dış Ticaret Bakanı Diego Esteban Aulestia Valencia, Türkiye ve Ekvator arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekerek gelecekte iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin daha da ilerleyeceğine olan inancını ifade etti. İstanbul'da Ekvator'a yatırım yapmak isteyen işadamlarını görmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Ekvator Ticaret Bakanı, Ekvator'un Türkiye'yi önemli bir merkez olarak gördüğünü iki ülke arasında işbirliğinin devam etmesinin ve Türkiye'de daha fazla Ekvator ürünü görmelerinin kendilerini mutlu edeceğini söyledi. Sayın Bakanımızda iki ülke arasında ticari ilişkilerin artırılması için Ekonomi Bakanlığı ile koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

6 20 Ağustos 2015 Sayın Bakanımızın K.K.T.C Bakanını Kabulü Sayın Bakanımız Mehdi Eker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etmiştir. Yapılan görüşmede, Sayın Bakanımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetini Türkiye'de görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Kıbrıs'ın Türkiye için ayrı bir yeri olduğunu söylemiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu da Ankara'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'den KKTC'ye aktarılacak suyun 28 Ekim'de ulaşacağını ve bunun gerek içme suyu gerekse tarımsal sulama için hayati önemde olduğunu söylemiştir. Konuk Bakan Sennaroğlu, Türkiye'nin gıda güvenilirliği konusunda yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini ve Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu belirterek, kendi

7 ülkelerinde bu sistemi kurmak için teknik desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etmiştir. Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirten Bakan Sennaroğlu, Kıbrıs'ta bu konunun bir çok ülkede olduğu gibi gıda ve sağlık bakanlıkları arasında kaldığını dile getirmiştir. KKTC Bakanı Önder Sennaroğlu ayrıca hellim peyniri üretiminde Güney Kıbrısla rekabet edebilmeleri için ihtiyaç olan küçükbaş hayvan süt üretiminde sıkıntı yaşadıklarını ayrıca hayvan hastalıklarının eradikasyonu konusunda da desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etmiştir. Sayın Bakanımız, Müsteşarımız Nihat Pakdil ve diğer birim amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda tarımın hayata dair bir uğraş olduğunu, insan organizmasının mevcut haliyle devam ettiği sürece tarımsal üretime ihtiyacı olduğunu belirtmiştir. Ülkelerin tarım bakanlarının görevinin o ülkenin coğrafi şartlarına uygun olarak gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde planlamak ve mevzuatını yapmak görevi olduğunun altını çizen Sayın Bakanımız, tarımsal ürünlerin ticaretinin önemine de işaret etmiştir. Günümüzün şartlarında rekabet edebilmek ve sürdürülebilir bir tarımsal faaliyet yürütmek için ekolojik denge ve doğal kaynakların korunması gerektiğine dikkat çeken Sayın Bakanımız, güvenilir gıda için sektörle bağlantılı bir dizi mevzuat gerektiğini belirtmiştir. Türkiye'nin gıda güvenilirliği konusundaki tüm mevzuatı 2010 yılında bir kanun altında birleştirerek buna bağlı yüzden fazla yönetmelik ve tebliğle düzenlediklerini vurgulayan Sayın Bakanımız, KKTC'ye destek vermek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylemiştir. 08 Mayıs 2015 Sayın Bakanımızın ABD Tarım Bakanı ile görüşmesi Bakanımız Sayın Mehdi Eker, G20 toplantısına katılmak üzere Türkiye de bulunan ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack ile görüşmüştür. Sayın Bakanımız bugün gerçekleştirilecek "G20 Tarım Bakanları Toplantısı" öncesinde ABD'li mevkidaşı ile yaklaşık bir saat süren ikili görüşme yapmıştır.

8 Görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, tarım alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceği konularının ele alındığı öğrenilmiştir. 07 Mayıs 2015 Sayın Bakanımız Kanada, Hindistan, Çin, İtalya ve Japonya Tarım Bakanlarını Kabulü Sayın Bakanımız, G20 toplantısına katılmak üzere Türkiye de bulunan Kanada, Hindistan, Çin, İtalya ve Japonya Tarım Bakanları ile ikili görüşme yapmıştır. Sayın Bakanımız, "G20 Tarım Bakanları Toplantısı" öncesinde Kanada Tarım Bakanı Gerry Ritz ile bir araya gelmiştir. Sayın Bakanımız Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Kanada İş Konseyi'nin düzenlediği "Tarım Yuvarlak Masa Toplantısı" sonrasında konuk bakan ile ikili görüşme gerçekleştirmiştir. Yaklaşık bir saat süren ikili görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı yapılmıştır. Sayın Bakanımız, Hindistan Tarım Bakanı Radha Mohan Singh ile yaklaşık bir saat süren ikili görüşme yapmıştır. Görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda tarım alanında Türkiye ve Hindistan arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceği konularının konuşulmuştur. İtalya Bakanı Sayın Maurizio Martina ile yapılan görüşme sonrasında, Türkiye-İtalya Bitki Sağlığı Mutabakat Zaptı imzalanmıştır. Daha sonra Sayın Bakanımız, Çin ve Japonya Tarım Bakanları Han Changfu ve Yoshimasa Hayashi ile bir araya gelerek bir saat süren ikili görüşme yapmıştır. Sayın Bakanımız, konuk bakanlara EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olan şakayık hediye etmiştir.

9 Görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Sayın Bakanımız, AA muhabirinin sorularını yanıtladı "Dünyada israf küresel bir sorun haline geldi. G20 Tarım Bakanları bu israf, gıda güvenliği ve açlık hakkına ne gibi önlemler alacak?" şeklindeki soru üzerine Sayın Bakanımız, G20'nin Tarım Bakanlarının daha önce bir kez Fransa'da toplandığını ve ikinci kez Türkiye'de Tarım Bakanları Zirvesi düzenleneceğini ifade etmiştir. Sayın Bakamız, bütün bu meseleleri G20'nin gündemine taşıyacaklarını, yayımlanacak ortak bildiride bu meselelerin gelecek için bir tasavvur oluşturması ve bir plana dönüştürmesini arzu ettiklerini kaydetmiştir. G20 ülkelerinin tarım bakanları ile gün boyu ikili görüşmeler yaptığını anımsatan Sayın Bakanımız, ilgili ülke bakanları ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunun görüşüldüğünü ve çok yararlı geçtiğini sözlerine eklemiştir. Sayın Bakanımız ayrıca Avrupa Birliği (AB) Tarım Komiseri Phil Hogan ile bir araya gelmiştir. Görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda tarım alanında Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceği konularının konuşulduğu öğrenilmiştir.

10 09 Nisan 2015 Sayın Bakanımızın Sudan Dışişleri Bakanını Kabulü Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak, Nisan 2015 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunmuştur. Bu vesileyle, Sayın Bakanımız Sudanlı Bakanı 09 Nisan 2015 tarihinde saat 20.00'de TİGEM Sosyal tesislerinde akşam yemeğinde ağırlamıştır. Yapılan görüşmeler 28 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da imzalanan Türkiye-Sudan Tarımsal İşbirliğine İlişkin Anlaşma (TİGEM Anlaşması) çerçevesinde gelişmiştir. Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Karti, Sayın Bakanımıza misafirperverliğinden ötürü teşekkürlerini iletmiştir. TİGEM Anlaşmasının Sudan parlamentosunda onaylandığını belirtmiş ve Sudan'da TİGEM'in kuracağı pilot çiftliğin çalışmalarına en kısa sürede başlanmasını arzu ettiklerini belirtmiştir. Ayrıca Türkiye ile tarım, hayvancılık, tarım ürünleri işleme sanayisi ve teknoloji transferi konularında işbirliğine açık olduklarını belirmiştir. Sayın Bakanımız, konuk Bakanı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlamıştır. Söz konusu anlaşmanın TBMM'den geçtiğini belirtmiş ve Sudan ile işbirliğine en yakın zamanda başlanması gerektiğini belirtmiştir. İlk aşamada Sudan'da TİGEM'in pilot çiftlik kuracağını belirtmiş ve bu çiftlikte yapılacak faaliyetlerin hem Sudanlılara hem de Türkiye tarafından kiralanacak diğer arazilerde tarımsal faaliyetlerde bulunacak Türk özel sektör firmalarına örnek teşkil edeceğini ifade etmiştir. Görüşme yemeğinde ayrıca Hartum Büyükelçimiz Cemalettin Aydın, Bakanlığımız bürokratları, Sudan Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdiri Elmobark ve diplomatları hazır bulunmuşlardır.

11 İki Bakan hediyeleşme merasiminden sonra ve iki ülke arasında işbirliğinin devamı yönündeki dileklerini ileterek yemeği sonlandırmışlardır. 25 Mart 2015 Sayın Bakanımızın Polonya Tarım Bakanını Kabulü Sayın Bakanımız Polonya Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Marek Sawiciki yi makamında kabul etmiştir. Sayın Bakanımız, ülkemize Polonya Dışişleri Bakanı nın heyetiyle birlikte gelen Polonya Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Marek Sawiciki ile 25 Mart 2015 tarihinde makamında ikili bir görüşme gerçekleştirmiştir. Sayın Bakanımız iki ülke arasındaki tarihten gelen dostluğa ve mevcut iyi ilişkilere dikkat çekerek iki ülke arasındaki tarımsal ticaretin daha da artırılması gerektiğini belirtmişlerdir. Sayın Bakanımız ve Polonyalı muadili, iki ülke arasında tarımsal işbirliğinin geliştirilmesi ve tarımsal ticaretin daha da artırılması yönünde mutabık kalmışlardır. Bu kapsamda ülkemiz ile Polonya arasında tarımsal ilişkilerin geliştirilmesi için Tarım Alanında İşbirliği Konulu Mutabakat Zaptı nın en kısa zamanda imzalanmasının önemini Sayın Bakanımız ifade etmiş olup Sayın Sawicki de, Sayın Bakanımızı Mutabakat Zaptı nın imzalanması hususunda Polonya ya davet etmişlerdir. Sayın Bakanımız, Polonya nın Türkiye nin Avrupa Birliği ne vermiş olduğu destek için ayrıca, Sayın Sawicki ye teşekkür etmişlerdir.

12 28 Şubat 2015 Sayın Bakanımızın Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan Bakanları Kabulü Sayın Bakanımız, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan ve Arnavutluk tarım bakanlarını makamında kabul etti. Sayın Bakanımız Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi toplantısına katılımlarından dolayı Türkiye'ye gelen konuk bakanlara teşekkür etmiştir. Bosna-Hersek Tarım, Su Yönetimi ve Ormancılık Bakanı Jerko Ivankovic-lıjanovic kabulde Bosna-Hersek vatandaşlarına yardım amacıyla Türkiye'nin yaptığı her şey için minnettar olduğunu belirtmiştir. Bosna'daki siyasi durum hakkında bilgi veren Bakan Ivankovic-lıjanovic, tarımın geliştirilmesi amacıyla yıllarını kapsayan bir plan hazırladığını, bu planda Türkiye ile işbirliğine önemli bir yer verildiğini belirtmiştir. Bakanımız ise Bosna-Hersek'te barış ve istikrar içerisinde tüm Bosna-Hersek vatandaşlarının müreffeh içinde yaşamasını arzu ettiklerini söylemiştir. Türkiye, Bosna-Hersek'in barış içinde gelişmesini ve müreffeh bağımsız bir devlet olarak varlığını devam ettirmesini desteklediklerini belirterek, bu yönde her türlü katkıya hazır olduklarını dile getirmiştir. "Bulgaristan'la daha fazla ticaret yapabiliriz" Bulgaristan Gıda ve Tarım Bakanı Desislava Taneva Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir partner olduğunu söylemiştir. Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi projesi için tebrik eden Bakan Taneva Türkiye'nin tarım alanında ne kadar ilerlediğine şahit olduklarını belirtmiştir.

13 İki ülke arasındaki ticareti artırmak için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını belirten Bakan Taneva çiftçilere yardımcı olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya mecbur olduklarını ifade etmiştir. Sayın Bakanımız ise bugünkü toplantının kendileri için çok önemli olduğunu ve komşu bir ülkenin yanımızda olmasının kendilerini sevindirdiğini söylemiştir. Türkiye ve Bulgaristan aynı kültürün ve coğrafyanın iki ülkesi olduğunu kaydeden Sayın Bakanımız ilişkilerimizi daha ileri noktalara taşımak en büyük arzumuzdur ifadelerini kullanmıştır. Türkiye ile Bulgaristan arasında tarımsal ticaret hacminin 483 milyon dolar olduğunu söyleyen Sayın Bakanımız " Türkiye'nin ihracatı 158 milyon dolar, Bulgaristan'ın ihracatı ise 326 milyon dolardır. Bu tutarlar, potansiyeli yansıtmaktan uzaktır. Daha fazla ticaret yapabiliriz ve daha dengeli olmalı." Şeklinde konuşmuştur. "Türkiye'nin damla sulamadaki tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz" Kırgızistan Tarım ve Arazi Islahı Bakanı Talaybek Aydaraliyev kabulde bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirmiştir yılında Kırgızistan'da az yağış olması sebebiyle kuraklık olduğunu söyleyen Bakan Aydaraliyev, "Çiftçilerin, sulama için yağışa bağımlı olmaları nedeniyle de zorluklar yaşandı. Bugünkü sunumda Türkiye'de 5 milyon ha alanın damla sulama sistemi ile sulandığını gördük. Bu bağlamda, damla sulama sistemi konusunda Türkiye'nin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak isteriz. Çiftçilerimizin Türkiye'de eğitim almasını isteriz." Şeklinde konuşmuştur. Sayın Bakanımız ise, konuk bakana teşekkür ederek Kırgızistan'ın son yıllardaki gelişimini, demokratikleşmesine yönelik siyasi gelişmeleri ilgiyle izlediklerini söylemiştir. Ortak etno-kültürel değerler ülkeleri birbirine daha da çok yakınlaştırdığını kaydeden Sayın Bakanımız, "Eğitim çok önemli bir konu. Türkiye'de uluslararası eğitim merkezleri kurduk. Kırgız kardeşlerimizin burada pratik eğitim görmeleri mümkün. Bir an önce bir mutabakat zaptı imzalayalım. Bu anlaşma bize bir çerçeve çizer. Bu çerçeve içerisinde bir çok faaliyet gerçekleştirebiliriz." Şeklinde konuşmuştur. Arnavutluk Tarımsal Kalkınma ve Su Kaynakları Bakanı Edmond Panarıtı kabulde Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi ile ilgili çalışmalardan dolayı tebrik ederek sözlerine başladı. İki hafta önce Arnavutluk'ta meydana gelen sel felaketinin tarımı çok olumsuz etkilediğini belirten Bakan Panarıtı, bu bağlamda su tahliye kanallarının da temizlenmesine ihtiyaç duyduklarını kaydederek gerekli araçlar konusunda Türkiye'nin yardımı olursa çok memnun olacaklarını ifade etmiştir. Sayın Bakanımız ise köklü tarihi ve kültürel bağlarımız olan Balkan ülkeleri ile işbirliğine çok önem verdiklerini söyleyerek Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemine ilişkin olarak, aslında son on yılda bu alanda çok büyük bir bilgi birikimi gerçekleştirdikleri ifade etmiştir. Bu bilgi sistemi ile bir adım daha ileriye gittiklerini belirterek, "42 farklı veri tabanını TARBİL altında entegre bir hale getirdik. Sistem sayesinde bir çiftçinin sahip olduğu arazinin bir parselini satması durumunda bu bilgi doğrudan sistemde yer alacak. Kayıtlı ekonomi için bu çok önemli. Daha da önemlisi, bu çalışma tamamen bizim Bakanlığımız personeli tarafından gerçekleştirilmiştir. Dost ülkelerle bu alandaki tecrübelerimizi paylaşmaktan mutluluk duyarız." ifadelerini kullanmıştır.

14 28-30 Ocak 2015 Sayın Bakanımızın Yeni Zelanda Ticaret Bakanını Kabulü Yeni Zelanda Ticaret Bakanı Tim Groser ve beraberindeki heyeti Ocak 2015 tarihleri arasında ülkemizde diplomatik görüşmelerde bulunmak üzere geldiklerini ve öncelikle İstanbul da görüşmelerini gerçekleştirdiklerini belirtmişlerdir. Ziyaret esnasında İstanbul u ve Boğaziçi ni çok beğendiklerini dile getirmişler ve Yeni Zelanda ile Türkiye nin 100 yıl öncesine dayanan tarihine değinilmiştir. İki ülke arasında tarımsal ve hayvan ıslahı konularında deneyim paylaşımı açısından STA nın ve diğer anlaşmaların önemine değinilmiştir. Bu noktada Sayın Bakanımız 1990 yılında iki ülke arasında imzalanmış olan Tarım, Orman ve Balıkçılık Alanlarında Teknik, Bilimsel ve Ekonomik İşbirliği ile İlgili Mutabakat Zaptı nın 2014 yılı itibari ile yenilenmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı, bu bağlamda iki ülke arasında Tarım Yürütme Komitesi Toplantılarının gerçekleştirilerek, teknik konulardaki sorunların çok daha hızlı bir şekilde çözülebileceğini ifade etmiştir. Bu konu hakkında Sayın Büyükelçi ile Müsteşar Yardımcımız Sayın Nihat Pakdil in görüşmelerde bulunabileceğine dikkat çekilmiştir.

15 21 Ocak 2015 Sayın Bakanımızın Gambiya Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanını Kabulü Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi EKER, Gambiya Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Aboubacar SENGHORE ve aralarında Gambiya Cumhuriyeti nin Ankara Büyükelçisinin de bulunduğu beraberindeki heyeti 21 Ocak 2015 Çarşamba günü makamında kabul etmiştir. Bahse konu ziyaret esnasında, Türkiye Cumhuriyeti ile ve Gambiya Cumhuriyeti arasında imzalanacak olan Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması nın faydalı olacağı üzerinde durulmuş ve konu ile ilgili hazırlıkların en kısa sürede tamamlanmasına müteakip anılan anlaşmanın imzalanmasının arzusunda olduğumuz Sayın Bakanımız tarafından dile getirilmiştir. Görüşme dostane bir havada geçmiş ve konuk Bakan Türkiye nin Afrika açılımını ve kıtaya olan yardımlarını mutlulukla karşıladıklarını ifade etmişlerdir. Devamla konuk Bakan, Bakanlığımızın Afrika kıtasında yaptığı uygulamaların, kıta siyasetçileri arasında büyük saygı ve hayranlıkla karşılandığını dile getirerek benzer uygulamaların kendi ülkelerinde de yapılmasını arzu ettiklerini dile getirmişlerdir.

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞIMIZIN GÖREVLERİ 639 Sayılı KHK kapsamında; Bakanlığın yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ile ilişkilerini yürütmek ve bu konuda koordinasyonu

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER

Detaylı

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 29 Aralık 2015 Sayın Müsteşarımızın Karadağ ın Ankara Büyükelçisini Kabulü Sayın Müsteşarımız Dr. Nihat Pakdil 29 Aralık 2015 tarihinde Karadağ ın Ankara Büyükelçisi Sayın

Detaylı

Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00 de makamında kabul etmiştir.

Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00 de makamında kabul etmiştir. 02 Eylül 2015 LETONYA NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÜÇÜNCÜ KATİBİ JENİS BEKERİS İN BAŞKANLIĞIMIZI ZİYARETİ Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde

Detaylı

SGK ve TİKA İşbirliğiyle Sosyal Güvenlik Tecrübeleri Yurtdışına Aktarılacak

SGK ve TİKA İşbirliğiyle Sosyal Güvenlik Tecrübeleri Yurtdışına Aktarılacak SGK ve TİKA İşbirliğiyle Sosyal Güvenlik Tecrübeleri Yurtdışına Aktarılacak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında işbirliği protokolü

Detaylı

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU Helsinki de gerçekleştirilen Türkiye Finlandiya İş Forumu nda konuşan TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Finlandiya arasındaki

Detaylı

TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU

TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU 27-28 Nisan 2017, Antalya Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından

Detaylı

1 2 Eylül 2018, Bişkek

1 2 Eylül 2018, Bişkek T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın Kırgızistan a Resmi Ziyareti Vesilesiyle Özel Sektör Heyet Programı ve 1 2 Eylül 2018, Bişkek 2 T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın 1 2 Eylül

Detaylı

Sıra Ürün Adı 2010 2011

Sıra Ürün Adı 2010 2011 YAŞ MEYVE VE SEBZE DÜNYA ÜRETİMİ Dünya Yaş Sebze Üretimi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nün en güncel verileri olan 2011 yılı verilerine göre; 2011 yılında dünyada 56,7 milyon hektar alanda

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Ekim 06, 2017-6:44:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL http://www.cem.gov.tr/erozyon/anasayfa/resimlihaber/14-04- 09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL ADI%E2%80%A6.aspx?sflang=tr

Detaylı

Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2693. Bakanlar Kurulundan

Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 2001/2693. Bakanlar Kurulundan 01.08.2001 Çarşamba Sayı: 24480 (Asıl) YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Milletlerarası Andlaşmalar Türkiye - Suriye Ortak Ulaştırma Komisyon Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı:

Detaylı

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton)

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton) NARENCİYE DOSYASI Kökeni Güneydoğu Asya olan turunçgillerin, çağdaş anlamda üretimi 19. yüzyılda ABD`de başlamış ve hızla yayılmıştır. Turunçgil yetiştiriciliği dünyada 40 derece kuzey enlemi ile 40 derece

Detaylı

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 STRATEJİK VİZYON BELGESİ ( TASLAK ) TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 Yeni Dönem Türkiye - Arjantin İlişkileri: Fırsatlar ve Riskler ( 2014 Buenos Aires - İstanbul ) Türkiye; 75 milyonluk

Detaylı

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler?

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz 07.10.2017 / 09:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Latin dostlarımızın barış içinde

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28 Kasım 2014 Tekirdağ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), MÜSİAD Tekirdağ Şubesi, ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 GIDA İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89

Detaylı

UKBA. e Bülten TACİKİSTAN DAN TÜRKİYE YE UKBA DERNEĞİ AMERİKA DA SOHBET MECLİSLERİ KURDU KARDEŞLERİMİZLE PİKNİKTEYİZ

UKBA. e Bülten TACİKİSTAN DAN TÜRKİYE YE UKBA DERNEĞİ AMERİKA DA SOHBET MECLİSLERİ KURDU KARDEŞLERİMİZLE PİKNİKTEYİZ UKBA e Bülten UKBA - ULUSLARARASI KARDEŞLİK BARIŞ VE AHLÂK DERNEĞİ YAYIN ORGANI EYLÜL - ARALIK 2012 SAYI / 1 TACİKİSTAN DAN TÜRKİYE YE KARDEŞLERİMİZLE PİKNİKTEYİZ ŞEMSEDDİN BEKTAŞOĞLU İLE HİNDİSTAN DAYIZ

Detaylı

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane,

İKİLİ İŞBİRLİĞİ. çevre ve ormancılık alanında otuz üç (33) Ülke ile toplam otuz yedi (38) tane, İKİLİ İŞBİRLİĞİ 1. İkili İşbirliği Türkiye tarafından; çevre, iklim değişikliği, meteoroloji, ormancılık ve su alanında sürdürülen uluslararası ilişkilerin temelinde: karşılıklı dostluğun geliştirilmesi

Detaylı

2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2015 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR Hartum İnsan Kaynakları Bakanlığının daveti ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ ve Rektör yardımcısı Prof.

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti 05-10 Ekim 2015 Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti Ülkemiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında idarenin ve kamu personel yönetiminin geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanlarda işbirliğinin

Detaylı

Tarım alanlarının bölünmesi 50 bin kişiye sorulacak

Tarım alanlarının bölünmesi 50 bin kişiye sorulacak Tarım alanlarının bölünmesi 50 bin kişiye sorulacak Şubat 29, 2012-1:29:29 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin her yıl arazi bölünmesinden, parsel küçülmesinden dolayı yaklaşık 8 milyar

Detaylı

-1470- (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998 Sayı:23360)

-1470- (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998 Sayı:23360) -1470- TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA TİCARET VE EKONOMİK VE TEKNİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı:2.6.1998

Detaylı

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İran BIE Delegesi Mr. Kazem Akbarpour, 16 Mayıs 2012 tarihinde Odamızı ziyaret etmiş, heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ. Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ. Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı ÜRÜN GRUBU UYMSİB MAL GRUBU BAZINDA İHRACAT 01.01-31.12.2014

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 AĞUSTOS

Detaylı

OECD Tarım Komitesi 163. Oturum

OECD Tarım Komitesi 163. Oturum OECD Tarım Komitesi 163. Oturum 28.01.2015 Ayhan Baran AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanlığı İçerik Katılımcılar Toplantı gündemi G20 Bilgi Heyet listesi Gıda Tarım

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

Doç. Dr. Birgül GÜLER 1. DÜNYA BANKASI ve TARIM SEKTÖRÜ KREDİLERİ

Doç. Dr. Birgül GÜLER 1. DÜNYA BANKASI ve TARIM SEKTÖRÜ KREDİLERİ Doç. Dr. Birgül GÜLER 1 DÜNYA BANKASI ve TARIM SEKTÖRÜ KREDİLERİ Dünya Bankası, kurulduğu tarihten bu yana çeşitli ülkelerle 9.822 kredi anlaşması imzalamış, Türkiye toplam kredi anlaşmalarının 163'üne

Detaylı

TARIM ALANINDAKİ ANLAŞMA VE PROTOKOLLER 1. TARIM ALANINDA TEKNİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI 2. HAYVAN SAĞLIĞI ANLAŞMALARI 3. BİTKİ SAĞLIĞI ANLAŞMALARI

TARIM ALANINDAKİ ANLAŞMA VE PROTOKOLLER 1. TARIM ALANINDA TEKNİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI 2. HAYVAN SAĞLIĞI ANLAŞMALARI 3. BİTKİ SAĞLIĞI ANLAŞMALARI TARIM ALANINDAKİ ANLAŞMA VE PROTOKOLLER 1. TARIM ALANINDA TEKNİK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI 2. HAYVAN SAĞLIĞI ANLAŞMALARI 3. BİTKİ SAĞLIĞI ANLAŞMALARI 4. BALIKÇILIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI 5. DİĞER ANLAŞMALAR

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK OLU Kasım 29, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİ NOKTASINDA EĞER HERHANGİ BİR SIKINTI DOĞACAK

Detaylı

Bazı Anlaşmaların Yürürlüğe Girdiği Tarihlerin Tespit Edilmesi Hakkında Karar

Bazı Anlaşmaların Yürürlüğe Girdiği Tarihlerin Tespit Edilmesi Hakkında Karar RG Tarihi: 14.01.2016 RG Sayısı: 29593 Bazı Anlaşmaların Yürürlüğe Girdiği Tarihlerin Tespit Edilmesi Hakkında Karar Karar Sayısı: 2016/8362 Ekli listede imza yeri ve tarihleri ile adları yazılı anlaşmaların

Detaylı

KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç.

KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç. KENYA ÜLKE RAPORU Temmuz 2013 A.Ç. 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Kenya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Kenya ekvator enlemi üzerinde yer alan bir doğu Afrika ülkesidir. Ülkenin

Detaylı

2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2015 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 MART / TÜRKİYE

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı Ormancılık alanında Bosna-Hersek ile işbirliğini geliştirmek amacıyla Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı aracılığıyla iki

Detaylı

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Belçika ya ihracat yapan 334 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

1- EKER: Doktorların Kırmızı Ete Özür Borcu Var Hayvancılık Akademisi - AA 17.09.2014

1- EKER: Doktorların Kırmızı Ete Özür Borcu Var Hayvancılık Akademisi - AA 17.09.2014 1- EKER: Doktorların Kırmızı Ete Özür Borcu Var Hayvancılık Akademisi - AA 17.09.2014 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yumurta, tereyağı ve kırmızı et tüketiminin kalp ve damar hastalıklarını

Detaylı

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir.

Bu bağlamda katılımcı bir demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanındaki çalışmalarımız, hız kesmeden devam etmektedir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN nin Entegre Sınır Yönetimi Eylem Planı Aşama 1 Eşleştirme projesi kapanış konuşması: Değerli Meslektaşım Sayın Macaristan İçişleri Bakanı, Sayın Büyükelçiler, Macaristan

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER EUROSAI AFETLERDE KULLANILAN KAYNAKLARIN DENETİMİ ÇALIŞMA GRUBU 1. TOPLANTISI Arife COŞKUN * Berna ERKAN ** ARKA PLAN Dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan birçok

Detaylı

15 Mayıs 2009 al-dimashqiyye Salonu

15 Mayıs 2009 al-dimashqiyye Salonu Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Bashar al-assad ın Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül onuruna verilen Akşam Yemeği nde yapacakları konuşma 15 Mayıs 2009 al-dimashqiyye

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012)

2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012) T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 A. MISIR GENEL BİLGİLERİ 1. HARİTA ve BAYRAK 2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012) Nüfusu : 85 milyon Yüzölçümü : 1.001.450 km 2 Dil : Arapça Din : Sünni Müslüman %90, Kıpti %9,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır.

Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 1 CEM TOPBAŞ SUNUM- Giriş Dış Ticaret Müsteşarlığı nca ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla çeşitli stratejiler uygulamaya konmuş bulunmaktadır. 2000 yılında Komşu ve Çevre Ülkeler

Detaylı

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY: -TÜRKİYE SON YILLARDA SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK REFORMLAR YAPARAK BİRÇOK UYGULAMA BAŞLATTI SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır www.mevzuattakip.com.tr Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz, Afrika'nın Tamamında Müstakil Büyükelçiliklerimizin Olmasıdır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika, bizim için büyük önem arz eden bir kıta olmuştur.

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ MALİ İŞBİRLİĞİ TARİHSEL GELİŞİM Avrupa Komisyonu tarafından sunulan öneri üzerine, Avrupa Konseyi 17 Temmuz 2006 tarihinde yeni bir Katılım

Detaylı

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 338 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sierra Leone Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Milli Tarım Projesi toplantısında konuştu

Başbakan Yıldırım, Milli Tarım Projesi toplantısında konuştu Başbakan Yıldırım, Milli Tarım Projesi toplantısında konuştu Kasım 14, 2016-5:20:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Hayvancılıkta açığımızı et ithal ederek sürdürülebilir hale getiremeyiz. Mutlaka ve mutlaka

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :2. Syf Sayfası :1-9. Syf SON DAKİKA GAZETESİ BALKAN GÜNLÜĞÜ GAZETESİ Sayfası :7. Syf Sayfası :11.

Detaylı

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA Öncelik 11.1 AB gerekliliklerine uygun olarak akredite edilecek bir IPARD (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni) ajansının kurulması 5648 sayılı Tarım

Detaylı

ENDONEZYA ÜLKE RAPORU 23.03.2016

ENDONEZYA ÜLKE RAPORU 23.03.2016 ENDONEZYA ÜLKE RAPORU 23.03.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Endonezya ya ihracat yapan 45 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ YUNANİSTAN ÜLKE RAPORU Ocak 2009 T.K. 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Yunanistan Yönetim Şekli : Parlamenter Demokrasi Coğrafi Konumu

Detaylı

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU Kuruluşu: Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU - 2007 yılı Nisan ayında, Türkiye-Afganistan ve Pakistan Devlet Başkanları Zirvesi esnasında TOBB a yapılan çağrı

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 ARALIK /

Detaylı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı SİYASİ GELİŞMELER HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER AB Liderleri 27 Haziran da Jean- Claude Juncker i AB Komisyon Başkan adayı olarak belirledi. Schulz yeniden AP Başkanı oldu. AB Liderleri Jean-Claude

Detaylı

ROMANYA ORMANCILIK SEKTÖR GEZİSİ 3-5 ARALIK 2013

ROMANYA ORMANCILIK SEKTÖR GEZİSİ 3-5 ARALIK 2013 ROMANYA ORMANCILIK SEKTÖR GEZİSİ 3-5 ARALIK 2013 Hazırlayanlar: Asil BİLGEHAN & Burte BUMİN Odamız 61. Orman Ürünleri Komitesi nin talebi ile 3-5 Aralık 2013 tarihleri arasında Romanya ya KOSGEB destekli

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

Kuraklıkta Son Durum. Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar erteke@tskb.com.tr

Kuraklıkta Son Durum. Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar erteke@tskb.com.tr Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar erteke@tskb.com.tr Ağustos 2014 2013-2014 kış döneminde ülke genelinde etkisi hissedilen meteorolojik kuraklık, 2014 ün ilk yarısında bölgesel olarak devam etti. Türkiye

Detaylı

ECOWAS Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile yaptığı toplantı sırasında Ekrem Demirtaş, İzmir in EXPO 2020 adaylığına destek istemiştir.

ECOWAS Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile yaptığı toplantı sırasında Ekrem Demirtaş, İzmir in EXPO 2020 adaylığına destek istemiştir. 20 23 Ekim 2013 tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası, Gana Cumhuriyeti ne 3 günlük bir iş ve inceleme gezisi düzenlemiştir. Söz konusu geziye İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ın başkanlığında

Detaylı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı

Güncel Bilgiler. y a y ı n l a r ı DÜNYA - SİYASET 2012 yılının Şubat ayında Tunus ta yapılan Suriye nin Dostları Konferansı nın ikincisi Nisan 2012 de İstanbul da yapıldı. Konferansta Esad rejimi üstündeki uluslararası baskının artırılması,

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU

RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI RUSYA FEDERASYONU ÜLKE RAPORU Pınar ÖKSÜZ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü MART 2011 1.GENEL BİLGİLER Ülke adı: Rusya Federasyonu Yönetim biçimi: Cumhuriyet

Detaylı

2014 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 NİSAN / TÜRKİYE

Detaylı

KAMERUN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç.

KAMERUN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç. KAMERUN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç. I- GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Kamerun Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Orta Afrika nın batısında yer alan ülkenin güneybatısında Atlantik Okyanusu,

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000290 28/01/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 41 Sayın Üyemiz, 1. GİK 45.Dönem Toplantısı

Detaylı

TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ ÜÇÜNCÜ ZİRVE BİLDİRİSİ Gebele, Azerbaycan

TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ ÜÇÜNCÜ ZİRVE BİLDİRİSİ Gebele, Azerbaycan TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ ÜÇÜNCÜ ZİRVE BİLDİRİSİ Gebele, Azerbaycan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Devlet Başkanları Konseyi (bundan böyle Türk Konseyi olarak anılacaktır)

Detaylı

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması 2010 yılında 113,9 milyar dolar olan Türkiye ihracatı, 2011 yılında

Detaylı

T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015

T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015 T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015 CONRAD HOTEL İSTANBUL SONUÇ RAPORU DEIK ve JETRO işbirliği

Detaylı

Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette

Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı faaliyette Şubat 19, 2013-2:34:27 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı'na ilişkin, ''Buradan çıkan vagonlar Anadolu'ya,

Detaylı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı

YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı YAŞ ta bedelliye olumlu bakıldı Aralık 05, 2014-3:06:00 Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik konusunun Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görüşüldüğünü ve olumlu kanaatlerin ifade edildiğini söyledi. Başbakan

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

Nilay PANCAR Tarımsal Desteklemeler Dai. Bşk. Çözümleyici 24/09/2014. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Nilay PANCAR Tarımsal Desteklemeler Dai. Bşk. Çözümleyici 24/09/2014. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Nilay PANCAR Tarımsal Desteklemeler Dai. Bşk. Çözümleyici 24/09/2014 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sunuş İçeriği Eğitim Detayları Polonya Hakkında Krakow Tarım Üniversitesi Avrupa Birliği Tarım

Detaylı

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU

2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU 2014 TEMMUZ DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 TEMMUZ /

Detaylı

2013 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2013 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2013 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 ARALIK/

Detaylı

Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı

Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı On5yirmi5.com Türkiye-Rusya ilişkilerinin son 16 yılı Türkiye ve Rusya arasında son 16 yıldaki ilişkiler, bazı anlaşmazlıklara rağmen tarihin en iyi dönemi olarak kayıtlara geçti. Yayın Tarihi : 4 Aralık

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KONYA TOHUM 2015 4. Tohum Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı KONYA SULAMA TEKNOLOJİLERİ VE BİTKİ BESLEME FUARI 4. Bitki Besleme, Zirai Mücadele, Sulama, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Gübreleme ve Ekipmanları

Detaylı

ANKARA FORUM (Bilgi Notu)

ANKARA FORUM (Bilgi Notu) ANKARA FORUM (Bilgi Notu) 21 Aralık 2010 Kronoloji (1) 19-20 Kasım 2003 M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İsrail Başbakan Yardımcısı Ehud Olmert ve Filistin Başbakanı Ahmet Kurey ile Filistin Odalar Birliği Başkanıyla

Detaylı

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 HAZİRAN

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE IRAK CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE IRAK CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı (bundan sonra iki Taraf olarak anılacaklardır), İki tarafın iki ülke arasında sağlık ve

Detaylı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı. AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES KKTC, AZERBAYCAN'DA TANITILDI - 06.12.2016 6 Aralık 2016 kibrispostasi.com Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI Hazırlayan: Ahmet TOPRAK CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 21 Kasım 2015 tarihleri arasında tarafından, Odamız 53. (Otomotiv ve Diğer Ulaşım Araçları Parçalarının İmalatı,

Detaylı

POLONYA ÜLKE RAPORU ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. Hande TÜRKER

POLONYA ÜLKE RAPORU ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. Hande TÜRKER POLONYA ÜLKE RAPORU ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Hande TÜRKER EYLÜL 2014 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Polonya Cumhuriyeti Başkenti : Varşova Yüzölçümü : 312,685 km 2 Nüfusu : 38.346.279 (2014 tahmini)

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim,

Detaylı

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU

KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU KANATLI ET SEKTÖRÜ RAPORU TÜRKİYE DE ÜRETİM VE TÜKETİM Sağlıklı beslenme konusunda her geçen gün daha da duyarlı davranmaya başlayan tüketiciler kırmızı ete alternatif olarak, daha az yağlı ve daha ucuz

Detaylı

ŞUBAT AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Macaristan a Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

ŞUBAT AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Macaristan a Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi ŞUBAT AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER SİYASİ GELİŞMELER Cumhurbaşkanı Gül, Türk-Macar İş Forumu Açılış Oturumu da İş Adamlarına Hitap Etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Macaristan a Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

Detaylı