T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI"

Transkript

1 Karar No : 2009/10-1 (1) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Đnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 28/10/2009 tarih ve 1770 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 112. maddesi ile tarih ve 86/10985 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin 11. maddesi uyarınca aşağıda hazırlanmış olan; T.C. TARSUS BELEDĐYE BAŞKANLIĞI SĐCĐL AMĐRLERĐ YÖNETMELĐĞĐ AMAÇ : 1- Bu yönetmelik, Tarsus Belediye Başkanlığı personelinin mesleki ehliyetinin tespiti için, sicilinde bulunacak bilgileri, ayrılış sicilinin verileceği halleri, sicil raporunun şeklini, taşıyacağı soruları, sicil raporlarının doldurulmasında uygulanacak not usulünü, notların derecelendirilmesini, düzenleme zamanını, uyarılan memurlarca yapılacak itirazları ve bunları inceleyecek mercileri, sicil raporlarının muhafazası ile görevli makamlara dair esasları, hangi memurların birinci, ikinci ve üçüncü sicil amirleri olduklarını, hangi memurlar hakkında da ek sicil raporu vereceklerini ve diğer hususları düzenler. KAPSAM : 2- Bu yönetmelik hükümleri, Tarsus Belediye Başkanlığında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan personele uygulanır TANIMLAR : 3- Bu yönetmelikte geçen deyimlerden ; Sicil Raporu : Sicil Amirlerinin, mesleki ehliyetinin belirlenmesini sağlayan soruları not usulüyle, şahsiyetle ilgili konuları mütalaa şeklinde değerlendirerek memurların mesleki, ehliyetleriyle şahsi meziyet ve kusurlarını belirledikleri bu yönetmeliğe ekli formu. Sicil Amiri : 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 112 nci maddesinde öngörüldüğü şekilde yürürlüğe konulan yönetmelikler gereğince sicil raporlarını birinci, ikinci ve üçüncü derecede yetkili olarak doldurmakla görevlendirilen amirleri, Atamaya yetkili Amir : Yürürlükteki Kanun hükümlerine göre personeli atamaya yetkili amiri, ifade eder../..

2 Karar No : 2009/10-1 (1) DAYANAK : sayılı Devlet Memurları Kanununun 121 nci maddesine dayanılarak hazırlanan Kurum personeli hakkında tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanan tarih ve 86/10985 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Kurum personelinin birinci, ikinci ve üçüncü sicil amirleri bu yönetmeliğe ekli cetvelde gösterilmiştir. (657 sayılı Kanununun 112.Maddesi) YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN HÜKÜMLER : 5-Tarsus Belediye Başkanlığının tarih ve 12/2 (2) sayılı Meclis Kararıyla yürürlüğe konulmuş bulunan Tarsus Belediye Başkanlığı Sicil Yönetmeliği ve ekli Sicil Amirlerini gösterir cetvel yürürlükten kaldırılmıştır. YÜRÜRLÜK : 6- Bu yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. YÜRÜTME : 7- Bu yönetmelik hükümlerini Tarsus Belediye Başkanı yürütür. TARSUS BELEDĐYESĐ SĐCĐL AMĐRLERĐ ÇĐZELGESĐ ÜNVANI 1. SĐCĐL AMĐRĐ 2. SĐCĐL AMĐRĐ 3. SĐCĐL AMĐRĐ BELEDĐYE BAŞKAN YARDIMCISI BELEDĐYE BAŞKANI YAZI ĐŞLERĐ MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRÜ FEN ĐŞLERĐ MÜDÜRÜ ĐMAR VE ŞEHĐRCĐLĐK MÜDÜRÜ BASIN YAY.HALK. ĐLŞ. MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI BELEDĐYE BAŞKANI BELEDĐYE BAŞKANI BELEDĐYE BAŞKANI TEMĐZLĐK ĐŞLERĐ MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI./..

3 Karar No : 2009/10-1 (1) ĐTFAĐYE MÜDÜRÜ ZABITA MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI BELEDĐYE BAŞKANI HUKUK ĐŞLERĐ MÜDÜRÜ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI BELEDĐYE BAŞKANI ĐNSAN KAY. VE EĞT. MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI KÜLTÜR VE SOSYAL ĐŞL.MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI SAĞLIK ĐŞLERĐ MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI HAL MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI ULŞIM HĐZMETLERĐ MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI SU VE KANZ. ĐŞL. MÜDÜRÜ ĐÇ DENETÇĐ BĐRĐM MEMURLARI BELEDĐYE BAŞKANI BELEDĐYE BAŞKANI BĐRĐM MÜDÜRÜ BELEDĐYE BAŞKANI Tarsus Belediye Başkanlığı Sicil Amirleri Yönetmeliği için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

4 Karar No : 2009/10-1 (2) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Đnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 28/10/2009 tarih ve 1771 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 55. maddesi ile tarih ve 83/6061 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmeliğinin 33. maddesi uyarınca aşağıda hazırlanmış olan; T.C. TARSUS BELEDĐYESĐ ADAY MEMURLARI YETĐŞTĐRME YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmelik, Tarsus Belediyesi ne atanan aday memurların yetiştirilmeleri ve asli memurluğa geçirilmeleri için uygulanacak eğitim programlarını, eğitim sürelerini, eğitimlerde uygulanacak sınavları, sınav değerlendirme esaslarını ve ilgili diğer hususları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir. Kapsam Madde 2 - Bu Yönetmelik hükümleri, Tarsus Belediyesi ne aday memur olarak atananlar hakkında uygulanır. Dayanak Madde 3 - Bu Yönetmelik, 21/02/1983 tarihli ve 83/6061 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmeliğin 33 üncü maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmıştır Tanımlar Madde 4 - Bu Yönetmelikte geçen; Belediye: Tarsus Belediyesini Aday Memur : Đlk kez Devlet memurluğuna atanacaklar için uygulanacak merkezi sınavı kazanarak temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staja tabi tutulmak üzere atananları, Asli Memur : Adaylık süresi içinde temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj dönemlerinin her birinde başarılı olan ve bu süre içinde olumlu sicil alarak adaylığı kaldırılan memuru,./..

5 Karar No : 2009/10-1 (2) Adaylık Süresi : Devlet kamu hizmeti ve görevlerine ilk kez atananların, atandıkları tarihten başlamak üzere, bir yıldan az, iki yıldan çok olmayan süreyi, Eğitim : Birbirini izleyen sıra içinde sürdürülen temel eğitim ile hazırlayıcı eğitim ve stajın tamamını, Temel Eğitim : Aday memurların, asli memur olabilmeleri için tabi tutuldukları Devlet memurlarının ortak nitelikleri ile ilgili hususları kapsayan eğitimi, Hazırlayıcı Eğitim : Aday memurların Belediyede atandığı birim ve sınıfı ile ilgili olarak yapılan eğitimi, Staj : Aday memurların birimlerindeki görevleriyle ilgili olarak yapılan uygulamalı eğitimi, Sınav : Temel ve hazırlayıcı eğitim dönemleri sonunda yapılacak değerlendirmeler için bilgi düzeylerini ölçme işlemini, Değerlendirme : Temel ve hazırlayıcı eğitim dönemleri sonunda yapılacak sınavlar ile staj dönemi sonundaki bilgi düzeyini ölçme işlemini, Temel Eğitim Kurulu : 21/02/1983 tarihli ve 83/6061 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmelikte belirtilen, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nda oluşturulan üst kurulu, Yönetme Kurulu : Belediyede, aday memurların eğitimlerinin yönetimi, yürütülmesi ve denetimi için oluşturulan Merkezi Eğitim Yönetme Kurulu'nu, Komisyon : Belediyede Yönetme Kurulu'nca oluşturulan Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonu'nu, ifade eder. ĐKĐNCĐ BÖLÜM : Eğitim Đlke ve Esasları Eğitimin Genel Đlkeleri Madde 5 - Aday memurların eğitiminde, aşağıda belirtilen ilkeler göz önünde tutulur: a) Eğitimlerin amacı; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na, Atatürk inkılap ve ilkelerine, Anayasa'da ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacak, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını milletin hizmetinde olarak, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacak, yurt ve yurttaş sevgisi ile dolu, güler yüzlü, yol gösterici, yurttaşlara daima yardımcı, disiplinli ve bilgili memur yetiştirmektir b) Aday memurlara Belediye hizmetlerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırarak; görevlerini, zaman ve kaynak savurganlığına yol açmadan, en verimli biçimde yapmalarını sağlayacak yönde yetiştirilmeleri esastır. c) Eğitimlerini başarıyla tamamlayamayan aday memurlar, asli memurluğa atanamaz. d) Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj, birbirini izleyen sıra içinde sürdürülür. Bu eğitimler, hiçbir nedenle adaylık süresini aşamaz. e) Eğitimler, aday memurların öğrenim durumuna göre düzenlenip yürütülür. f) Eğitimler, Merkezi Eğitim Yönetme Kurulu sorumluluğunda yürütülür../..

6 Karar No : 2009/10-1 (2) g) Eğitim sürelerine sınavlar dahildir. Temel Eğitimin Đlkeleri Madde 6 - Temel eğitimin hedefi; aday memurlara, Devlet memurlarının ortak nitelikleriyle ilgili bilinmesi gereken asgari bilgileri vermektir. Bu eğitim; her sınıf ve kadroya atanan aday memura, ortak bir program içinde, öğrenim durumları dikkate alınarak uygulanır. Bu eğitimin süresi, on günden az, iki aydan çok olamaz. Hazırlayıcı Eğitimin Đlkeleri Madde 7 - Hazırlayıcı eğitimin hedefi; aday memurlara, Belediyede atandıkları kadro ve görevlerin yürütülmesi için gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak, görevlerine uyum göstermelerini sağlamaktır. Bu eğitimin süresi, bir aydan az, üç aydan çok olamaz..stajlarla Đlgili Đlkeler Madde 8 - Stajın hedefi; aday memurlara hazırlayıcı eğitim döneminde verilen kuramsal bilgileri, atandıkları kadro ve görevlerle ilgili bilgi ve işlemlerle kazandırılan becerileri uygulamak suretiyle deneyim kazandırmaktır Aday memurlara, atandıkları birimlerde staj yaptırılması esastır. Gerektiğinde, Belediyenin diğer birimlerinde ya da aday memurun göreviyle ilgili olmak üzere, diğer bir kurum veya kuruluşta da staj yaptırılabilir Bu yetiştirme, iki aydan az olmamak koşuluyla, adaylık süresi içinde tamamlanır. Eğitim Konuları Madde 9 - Aday memurların eğitim konuları, aşağıda gösterilmiştir: a) Temel eğitim konuları: 1 - Atatürk ilkeleri, 2 - T.C. Anayasası (genel esaslar, temel hak ve ödevler, Cumhuriyetin temel organları, yürütme), 3 - Genel olarak Devlet teşkilatı, sayılı Devlet Memurları Kanunu (ödev ve sorumluluklar, genel haklar, yasaklar, sicil ve disiplin işleri, sosyal ve mali haklar, amir ve memur ilişkileri, müracaat ve şikayetler, kılık kıyafet, yer değiştirme, beşeri ilişkiler) 5 - Yazışma ve dosyalama usulleri, 6 - Devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri, 7 - Halkla ilişkiler, 8 - Gizlilik ve gizliliğin önemi, 9 - Đnkılap tarihi, 10 - Milli güvenlik bilgileri, 11 - Haberleşme, 12 - Türkçe dil bilgisi kuralları ve kompozisyon, 13 - Đnsan hakları ve demokrasinin temel kuralları. b) Hazırlayıcı eğitim konuları:./..

7 Karar No : 2009/10-1 (2) Aday memurların kadro ve görevleri göz önünde tutularak, aşağıdaki konularda eğitim yapılır: 1 Belediye ile ilgili bilgiler (tanıtımı, görevleri, teşkilatı, hizmet politikası, ilgili mevzuatı, diğer kurumlarla ilişkileri), 2 - Aday memurların görevleriyle ilgili konular, 3 - Đlgili birimce uygun görülecek diğer konular. c) Staj dönemi konuları Bu eğitimde aday memur; atandığı birimde, birim yöneticisinin gözetiminde birimde yapılan faaliyetlerin tümü hakkında bilgilendirilir. Birim yöneticisinin uygun göreceği sürelerde, diğer birimlerde, ilgili başka kurum ve kuruluşlarda da çalıştırılabilir. Eğitim Programları Ve Eğitim Yeri Madde 10 - Temel eğitim programları, bu eğitim konularını kapsayacak biçimde Temel Eğitim Kurulu'nca hazırlanır, Devlet Personel Başkanlığı'ndan temin edilerek, Belediyenin Merkezi Eğitim Yönetme Kurulu'nca dağıtılır. Teminin mümkün olamaması durumunda bu program; Yönetme Kurulu'nun talimatları doğrultusunda, Belediye Yazı Đşleri Müdürlüğü nce hazırlanır. Hazırlayıcı eğitim ve staj programlarını, Yönetme Kurulu hazırlar. Eğitim programları; ilköğretim, lise ve dengi okullar ile yükseköğretim mezunları düzeyinde olmak üzere, ayrı ayrı düzenlenir. Hazırlayıcı eğitim, temel eğitimin yapıldığı yerde yapılır. Eğitimin Yapılması Madde 11 - Eğitimler, Komisyonca yürütülür. Temel ve hazırlayıcı eğitimler ile stajın başlangıç ve bitiş tarihleri, yerleri, eğitime katılanların sayısı ve diğer bilgiler; eğitimlerin başlamasıyla birlikte, Belediye Đnsan kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM : Sınavlara Đlişkin Esaslar Sınav Sorularının Hazırlanması Madde 12 - Temel eğitime ilişkin sınav soruları, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'ndan temin edilememesi halinde Yönetme Kurulu'nca hazırlanır. Hazırlayıcı eğitime ilişkin sınav soruları ise; aday memurların kadro ve görevleri göz önünde tutularak, eğitim programlarındaki her konu için ayrı ayrı olmak üzere Yönetme Kurulu'nca, konuların ağırlıklarına göre hazırlanıp Komisyon'a teslim edilir. Sorular, her iki eğitim programında, her konu için saptanacak zamanlarla orantılı olacak biçimde, önceden en az toplam 100'er adet olarak hazırlanır. Sınav başlamadan önce; Komisyonca, her konu için ayrı ayrı olmak üzere, sınav konusu yapılacak sorular kura yöntemiyle adayların önünde belirlenir. Sınavlar Madde 13 - Sınavlar; üç aşamalı olarak, her eğitimin bitiminde ayrı ayrı yapılır. Sınavlarda aşağıda belirtilen kurallara uyulur: a) Sınavlar; test, uzun cevaplı veya uygulamalı biçimde yapılır. Bunlardan biri ya da birkaçı da uygulanabilir,./..

8 Karar No : 2009/10-1 (2) b) Sınavlar, duyurulan gün, saat ve yerde yapılır. c) Sınav soruları; salon başkanı tarafından yoklama yapılıp sınava katılmayanların tutanakla saptanmasından, sınav kurallarının adaylara açıklanmasından sonra dağıtılır. d) Sınavda, köşesi kapalı kağıt kullanılması zorunludur. e) Sınav sonunda da sınavın başlayışını, akışını, bitimini, kullanılan sınav kağıtları ile sınava giren adayların sayısını, her adayın kullandığı kağıt adedini gösterir bir tutanak düzenlenir. Tutanak, salon başkanı ve en az iki gözetmen tarafından imzalanır, f) Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj süreleri içinde de adayları eğitim sonunda yapılacak sınavlara hazırlamak amacıyla, ara sınavlar yapılabilir. Değerlendirme Madde 14 - Eğitimler, aşağıdaki şekillerde değerlendirilir: a) Temel ve hazırlayıcı eğitimler: Bu eğitimlerde sınav kağıtları, Komisyonca değerlendirilir. Değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. 60 ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır. Başarısız olan aday memurların kağıtları, Komisyonca bir daha okunarak yeniden değerlendirilir. Sınavlarda alınan buçuklu puanlar, bir üst tam puana tamamlanır. Uzun cevaplı, yazılı ve uygulamalı sınavların kesin puanı, sınavı yapmakla görevli komisyon üyelerinin verdikleri puanların aritmetik ortalaması alınarak bulunur. Sınavlarda alınan puanların değerlendirilmesi; 0-59 başarısız, orta, iyi, pekiyi olarak kabul edilir. b) Stajlar: Staja katılanlar, Staj Değerlendirme Belgesi'ndeki (EK-1) niteliklere göre, staj yaptıran amirlerce değerlendirilir. Bu dönemdeki aday memurlar, yazılı veya uygulamalı sınavdan geçirilerek de değerlendirilebilir. Bu durumda değerlendirme, bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendindeki esaslara göre yapılır. c) Genel değerlendirme: Aday memurların aldıkları üç notun aritmetik ortalaması, genel değerlendirme sonucunu belirler. Adayların başarı sıralaması, göz önünde tutulur. 90 puanın üzerinde başarı gösterenler ile en çok puan alan üç aday memur, ayrıca birer yazı ile kutlanır. Sınav Sonuçlarının Bildirilmesi Madde 15 - Sınav sonuçları, sınavların yapıldığı günü izleyen iki gün içinde açıklanır. Başarısız olan adaylara, durum ayrıca yazılı olarak bildirilir. Yazılı sınavlara itiraz Madde 16 - Aday memurlar, yazılı sınav sonuçlarına itiraz edebilirler. Đtirazlar, sınav sonuçlarının adaylara duyurulmasından başlayarak iki gün içinde, dilekçeyle Komisyon Başkanlığı'na yapılır. Komisyon, dilekçeleri on gün içinde yanıtlamak zorundadır. Yapılan bu inceleme sonucu kesindir. Sınava itiraz edenlerin itirazları sonuçlanıncaya kadar, aday memurlar bir sonraki eğitime devam ettirilirler../..

9 Karar No : 2009/10-1 (2) Sınavlara Katılmama Durumu Madde 17 - Sağlık nedenleri dışında sınavlara katılmayanlar, başarısız sayılır. Sağlık nedeniyle sınava katılamayanların sınavları, adaylık süresi içinde uygun bir zamanda yapılır. Soruların açılmasından sonra sınav salonuna gelenler, sınava katılmamış sayılır ve başarısız olarak değerlendirilir. Sınavları Geçersiz Sayılacaklar Madde 18 - Adaylardan; a) Kopya girişiminde bulunanlar, kopya çekenler veya kopya verenler, b) Sınav düzenine aykırı davranışta bulunanlar, c) Kendi yerine başkasını sınava sokanlar, sınavlarda başarısız sayılır. Bu adaylar hakkında tutanak düzenlenir. Sınavları geçersiz sayılır. Ayrıca haklarında gerekli kanuni işlem yapılır. Sınavların Đptalini Gerektiren Haller Madde 19 - Aşağıda belirtilen durumlarda, sınavlar Yönetme Kurulu'nca iptal edilir: a) Sınav sorularının çalınmış olduğunun saptanması, b) Soru zarflarının, sınav zamanından önce açıldığının saptanması, c) Soruların, yetkili olmayan kişilerce sınavdan önce görülmüş olması. Saptanan bu durumlara neden olanlar hakkında, ayrıca kanuni işlem yapılır. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM : Eğitim ve Sınavlarla Đlgili Kurullar Merkezi Eğitim Yönetme Kurulu Madde 20 Belediye Merkezi Eğitim Yönetme Kurulu; Belediye Başkanı veya görevlendireceği Başkan Yardımcısının başkanlığında, Yazı Đşleri Müdürü ve üç hizmet biriminin müdüründen oluşur. Kurulun sekreterlik görevi Yazı Đşleri Müdürlüğü nce yürütülür. Kurulun Görevleri; a) Eğitimin belli bir program içinde yürütülmesini sağlamak, b) Temel eğitim programları ile sorularının, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'ndan istenmesini sağlamak, c) Eğitim programlarının uygulanmasıyla ilgili araç ve gereçleri hazır etmek, d) Eğitim ve sınav yürütme komisyonunu kurmak, e) Eğitici personeli ve yedeklerini belirlemek, f) Eğitimler ve bunlarla ilgili sınavların belirtilen sürelerde yapılması için gerekli önlemleri almak, g) Eğitimleri planlamak, sınav yerlerini belirlemek, h) Diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, ı) Eğitimleri denetlemek veya denetlenmesini sağlamak, j) Hazırlayıcı eğitim ile staj programlarını düzenlemek, bunların sınav sorularını hazırlayıp eğitim yerlerine dağıtılmasını sağlamak../..

10 Karar No : 2009/10-1 (2) Eğitim Ve Sınav Yürütme Komisyonu Madde 21 - Aday memur eğitiminin yapılacağı yerlerde, Yönetme Kurulu'nca oluşturulan Komisyonun başkan ve üyeleri; eğitilecek aday memur sayısı, adayların eğitim düzeyleri ve atandıkları görevler dikkate alınarak, en az daire müdürü düzeyindeki yöneticiler arasından üç kişiden az olmamak üzere seçilir. Komisyonun görevleri; a) Eğitimleri, Yönetme Kurulu'nca saptanan programlar ve esaslar dahilinde yürütmek, b) Eğitim ve sınavları, belirlenen süreler içinde tamamlamak, c) Adaylara sınav salonu sağlamak, d) Yeteri kadar sınav uygulayıcısı, gözetmen ve salon başkanını belirlemek, e) Sınavlar için gerekli güvenlik önlemlerini almak, f) Sınavları yapmak ve değerlendirmek, g) Sınav sonuçlarını aday memurlara tebliğ etmek, h) Sınav sonuçlarına yapılacak itirazları inceleyerek sonuca bağlamak. BEŞĐNCĐ BÖLÜM : Çeşitli ve Son Hükümler Askerlik Durumu Madde 22 - Aday memurların askerlik hizmetiyle ilgili hususlar, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35 inci maddesinin (E) ve (F) bentleri hükümleri göz önünde bulundurularak kurumlarınca belirlenir. Aday memurların adaylık süresi içinde silah altına alınmaları nedeniyle tamamlanamayan eğitimleri, terhislerinden sonra tamamlattırılır. Başarısız Adayların Bildirilmesi Madde 23 - Görevlerine son verilen aday memurlar; Devlet Personel Başkanlığı'nca tespit edilen formlar doldurularak, en geç bir ay içinde adı geçen Başkanlığa bildirilir. Formda, göreve son vermeyi gerektiren nedenler açıkça belirtilir. Memurluğa Alınmama Madde 24 - Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj dönemlerinin her birinde başarısız olan ve bu nedenle görevlerine son verilen aday memurlar, üç yıl süreyle Devlet memurluğuna alınmazlar. Ancak, sağlık nedeniyle ilişkileri kesilenler için, bu koşul aranmaz. Üç yıllık sürenin saptanmasında, Devlet Personel Başkanlığı'nda tutulan kayıtlar esas alınır. Eğitim ve Öğretim Elemanları Madde 25 - Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj çalışmalarında; Belediye personeli arasından görevlendirilecek öğretme niteliğine sahip uzman personel ile diğer kurum ve kuruluşlardaki ilgili uzmanlardan, gerekirse üniversite öğretim elemanları ile diğer eğitim ve öğretim elemanlarından da yararlanılır. Ders Ücretleri Madde 26 - Eğitim işlerinde eğitim veya öğretim elemanı olarak görev alanlara verilecek ücretler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile bütçe kanunları hükümleri gereğince ödenir../..

11 Karar No : 2009/10-1 (2) Denetim Madde 27 - Devlet Personel Başkanlığı; temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj faaliyetlerini yerinde denetlemeye yetkilidir. Sınav Belgelerinin Saklanması Madde 28 - Sınav sorularının cevap anahtarları ile cevap kağıtları bir yıl, tutanaklar ile değerlendirme fişleri iki yıl, kanuni süresi içinde yargı yoluna başvuranların dosyası ise dava sonuçlanıncaya kadar saklanır.yargı yoluna başvuran aday memurlar, bu durumlarını bağlı olduğu birime de yazılı olarak bildirirler. Đşbirliği ve Ortak Eğitim Madde 29 - Temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj programlarının uygulanmasında, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılabilir, ortak eğitim olanaklarından yararlanılabilir. Hüküm Bulunmayan Haller Madde 30 - Bu Yönetmelikte yer almayan konularda, Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Genel Yönetmelik hükümleri uygulanır. Yürürlük Madde 31 - Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme Madde 32 - Bu Yönetmelik hükümlerini Tarsus Belediye Başkanı yürütür. ADAY MEMURLAR STAJ DEĞERLENDĐRME BELGESĐ 1. Aday Memurun Kimliği : a. Adı ve Soyadı : b. Kurumu : c. Birimi : d. Kadro-Unvanı ve Görevi : e. Doğum Yılı ve Yeri : f. Baba Adı : g. Adaylık Süresi Đçinde Diğer Eğitimler : 2. Eğitim Aldığı Puan Temel Hazırlayıcı 3. Merkezi Sınavda Aldığı Puan a. Yazıyla : b. Rakamla :./..

12 Karar No : 2009/10-1 (2) 4. Doldurma Talimatı a. Bu belge 2 nüsha tanzim edilir. Bir nüsha memurun özlük dosyasına konur, diğer nüsha ise aday memura verilir. b. Nitelikler kısmı, adayın staj yaptığı birimdeki ilk amiri ve ikinci amiri tarafından doldurulur. Eğer aday memur başka bir kurumda staj yapıyorsa bu takdirde staj belgesinin doldurulmasına esas olarak bilgiler aday memurun görevli olduğu kurum ve kuruluşa gönderilecek belge bu bilgilere dayanarak aday memurun 1 ve 2 nci amiri tarafından tanzim edilecektir. c. Her niteliğin toplam puanı karşısına yazılmıştır. Niteliği verilecek puan amirlerce o niteliğin kriterlerine göre takdir edilerek kendilerine ait sütuna yazılmak suretiyle nitelik puanı bulunacaktır. d. Mesleki bilgiye ait niteliklerin hangi kriterlerden oluşacağı ilgili kurum ve kuruluşça belirlenecektir. NĐTELĐKLER Puan ağırlığı ve dağılımı I. Amir 2. Amir 1. Genel Nitelikler 10 a. Kılık kıyafetine özen 2 b. Terbiyesi, nezaketi ve tevazu sahibi olması 2 c. Ağır başlılığı ve vakarı 1 d. Ciddiyeti 1 e. Kişisel çıkarlarına düşkünlüğü 2 f. Uygulamadaki tarafsızlığı ve hakkaniyeti 1 g. Malzeme ve zamanı yerinde kullanımı 1 2. Disiplin Kurullarına Uyarlığı 15 a. Kanun, yönetmelik ve emirlere uyması 4 b. Görevlerini tam ve zamanında yapması 5 c. Üstlerine karşı tavır ve hareketi 3 d. Masa arkadaşlarına karşı tavır ve hareketi 1 e. Đtaati 2 3. Çalışkanlığı a. Görev yapmada heves ve gayreti 5 b. Araştırma ve inceleme kabiliyeti 5 c. Fiziki yorgunluğa dayanıklılığı 2 d. Fikri yorgunluğa dayanaklılığı 3 4. Đşbirliğine Uyumu 5 a. Grup çalışmasına yatkınlığı 3 b. Geçimliliği 2 5. Güvenirliği ve Sadakatı 5 a. Dürüstlüğü 2./..

13 Karar No : 2009/10-1 (2) b. Dedikodu yapma alışkanlığı 1 c. Gizliliğe riayeti ve sır saklaması 1 d. Güveni kötüye kullanması 1 6. Mesleki Bilgisi 50 (Bu niteliğin kriterleri ilgili kurum ve kuruluşlarca belirlenir.) TOPLAM PUANI... Amirlerin Kimliği Adı ve Soyadı :... Unvanı :... Kurumu :... Dolduruluş Tarihi :... Đmza ve Mühür :... I. nci Amirin Toplam Notu :... II. Amirin Toplam Notu :... I. ve II nci Amir Toplam Notlarının Ortalaması :... Staj Notu :... Tasdik olunur. Tasdik Eden Yetkili Amirin Kimliği :.. Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmeliği için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

14 Karar No : 2009/10-1 (3) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü nün 30/10/2009 tarih ve 1194 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun gereği Belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, toplu taşım hizmetlerinde malul, yaşlı, öğrenci ve basın kimlik kartı sahiplerine indirim uygulamaya yetkilidirler. Belediyemiz araçlarının da yer aldığı Tarsus toplu taşımasında kullanılan indirimli TAKART tarifesinde yaşlı tarifesi uygulanması, bu tarifeden 65 yaşını doldurmuş olanların bu durumu nüfus cüzdanlarını ibraz ederek alacakları Đndirimli TAKART yoluyla kullanmaları şartıyla, yılı için 0,60 TL yılı için 0,70 TL olarak belirlenmesi için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

15 Karar No : 2009/10-1 (4) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Kültür ve Sosyal Đşler Müdürlüğü nün 22/10/2009 tarih ve 520 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediyemiz 02 Ekim 2002 tarih ve 12/3-1(9) sayılı meclis kararı ile Yerel GÜNDEM 21 Programı Ulusal Koordinatörlüğü ne müracaat ederek, Yerel Gündem 21 Ulusal Koordinatörlüğü nün tarihli kararı ile IULA-EMME- Uluslar arası Yerel Yönetimler Birliği- Doğu Akdeniz ve Ortadoğu Bölge Teşkilatı resmi üyesi olarak faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır. T.C Bakanlar Kurulu onayıyla Milletler arası Antlaşma olarak 24 Nisan 2007 tarih ve sayılı T.C. Resmi Gazete de yayınlanan Proje Dokümanı ve T.C. Đç Đşleri Bakanlığı Mahalli Đdareler Genel Müdürlüğü nün tarihli Genelgesi uyarınca ; Türkiye Yerel Gündem 21 Programı kapsamında, belediyemiz öncülüğünde Kentimiz BM Binyıl Kalkınma Hedeflerini Destekliyor kampanyasının başlatılması ve desteklenmesi: Belediye Kanunu nun 76. maddesi ile yasal dayanağa kavuşan Kent Konseyleri nin ( ve bu katılımcı yapıyla bağlantılı olarak kadın, sağlık, çevre, kültür ve sanat komisyonları vb. çalışmalarının ) desteklenmesi ve güçlendirilmesi, yerel eylem planlaması süreçlerinin desteklenmesi ve yerel projelerin desteklenmesi için oluşturulan fonlardan yararlanılması, diğer ülkelerdeki yerel yönetimlerle bilgi ve deneyim alışverişinin güçlendirilmesi, Avrupa Birliği ne tam üyelik sürecinin desteklenmesi ve benzeri çalışmalara doğrudan katılım sağlanması amacıyla, UCLG Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler( United Cities and Local Goverments) Dünya Teşkilatı na bireysel yerel yönetim üyesi ve buna bağlı olarak UCLG MEWA- Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı na kurumsal/ program üyesi olmuştur. Yine söz konusu anlaşma gereğince kentimiz ölçeğinde çalışmaların aksamadan yürütülmesi amacıyla Yerel Gündem 21 Program Ortağı Yerel Yönetimlerden, ilgili çalışmaları yerel katkılarla desteklemeleri beklenmektedir. Bu bağlamda Tarsus Yerel Gündem 21 Kent Konseyi kapsamında yürütülmesi öngörülen proje faaliyetlerinde kullanılmak üzere TL nin Garanti Bankası-Bahçekapı Şubesi, Şube No:86, Nolu proje hesabına aktarılması, belirlenen meblağın hazırlanacak proje miktarına göre taksitler halinde yatırılması için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

16 Karar No : 2009/10-1 (5) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Özel Kalem Müdürlüğü nün 30/10/2009 tarih ve 1016 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Üyesi olduğumuz Tarihi Kentler Birliği; Tarihi ve kültürel dokunun korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarını yerinde görmek ve incelemek amacı ile Aralık 2009 tarihinde Side- Alanya Semineri ni takiben Aralık 2009 tarihleri arasında Fas ın Marrakesh, Casablanka, Rabat, Meknes ve Fas şehirlerini kapsayan bir inceleme gezisi düzenlemiştir. Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerin belediye başkanlarının ücretleri birlik tarafından karşılanacağı geziye Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ ın katılması için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

17 Karar No : 2009/10-1 (6) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Su ve Kanalizasyon Đşletmesi Müdürlüğü nün 27/10/2009 tarih ve 2507 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Mahalli Đdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği nin Beşinci Bölüm 38. Maddesinde yazılı Bütçenin herhangi bir tertibinde bulunan ve o hesap döneminde kullanılmayacağı anlaşılan ödeneklerden alınarak, ödenek ihtiyacı olan diğer gider tertiplerine yapılan eklemeye aktarma denir. Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Đşletme Müdürlüğü nün 2009 mali yılı gider bütçesi yer alan kurumsal kodlama ( ) 4 düzeyde yer alan Su ve Kanalizasyon Đşletmesi Müdürlüğü nün, fonksiyonel sınıflandırma ( ) Atık Su Arıtma Hizmetleri, finans tipi (5) Ekonomik sınıflandırma 1.düzey (6) Sermaye Giderleri, 2.düzey (05) Gayrimenkul Sermaye Üretim giderleri, 3.düzey (07) Müteahhitlik Giderleri, 4.düzey (02) Çamur Kurutma Tesisi Yapım Ödenek Giderinden TL nin, fonksiyonel sınıflandırma ( ) Su Hizmetleri finans tipi (05), Ekonomik sınıflandırma 1.düzey (06)Sermaye Giderleri, 2.düzey (05) Gayrimenkul Sermaye Üretim giderleri, 3.düzey (07) Müteahhitlik Giderleri, 4.düzey (02) Şehir içi Parklar Đçin 6 adet Kuyu Açımı Ödenek Giderinden TL nin, kurumsal kodlama ( ) 4 düzeyde yer alan Su ve Kanalizasyon Đşletmesi, fonksiyonel sınıflandırma ( ) Finansal ve Mali Đşler ve Hizmetleri, finans tipi sınıflandırma (05), ekonomik sınıflandırma 1.düzey (09), 2.düzey (06), 3.düzey (01), 4. düzey (01) Yedek Ödenek Giderine, ( TL TL) toplam TL nin aktarılması için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oyçokluğu ile kabul edildi.

18 Karar No : 2009/10-1 (7) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Đmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün 02/11/2009 tarih ve 6002 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Mersin Đli, Tarsus Đlçesi, Fevziçakmak Mahallesi 323 ada 61 parsel 1/1000 ölçekli imar planında yol, park ve trafo alanına isabet etmektedir. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Mersin Đl Müdürlüğünün tarih sayılı yazısı ile 323 ada 61 nolu parsel üzerindeki trafo alanını 334 ada 1 parsel üzerine kaydırılmasını istemektedirler. Mersin Đli, Tarsus Đlçesi Fevziçakmak Mahallesi 323 ada 61 parsel üzerindeki trafo alanın 334 ada 1 parsel üzerine kaydıran 1/1000 ölçekli imar planı tadilatının, 3194 sayılı imar kanununun 8 (b) maddesine göre onanması için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

19 Karar No : 2009/10-1 (8) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Đmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün 02/11/2009 tarih ve 6003 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş Mersin Đl Müdürlüğünün tarih sayılı yazısı ile Şehitkerim Mahallesi 700 ada 13 nolu parsele denk gelen Trafo alanına ihtiyaç duyulmadığı belirtilmiş olup; Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce nolu kararı ile Şehitkerim Mahallesi 700 ada 13 parsel üzerindeki bina Korunması Gerekli Kültür Varlığı (Tescilli Bina) olarak ilan edilmiştir. Tescilli binanın imar paftasına işaretlenmesi gerekmektedir. Mersin Đli, Tarsus Đlçesi, Şehitkerim Mahallesi 700 ada 13 parsel üzerindeki Söz konusu trafo alanını iptal ederek tescilli bina olarak düzenleyen 1/1000 ölçekli imar planı tadilatının, 3194 sayılı imar kanununun 8 (b) maddesine göre onanması için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

20 Karar No : 2009/10-1 (9) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Đmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün 02/11/2009 tarih ve 6004 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus, şehir içerisinde yer alan hızarcılar, marangozlar, karocular, birikeçtiler ve hurdacılar, madeni sanatkârlar odasına bağlı işletmeler vb. konut alanları içinde gürültü ve çevre kirliliği yarattığından, vatandaşların şikayetleri üzerine bunların şehir dışında, sanayi sitelerine taşınması ile ilgili tarih 12/1-1(7) sayılı meclis kararı alınmıştır. Karocular, biriketçiler ve hurdacıların bir kısmı 2. küçük sanayi sitesine taşınmış geriye kalanlar taşınmaktadırlar. Hızarlar ve marangozlar için yer tahsisi çalışmaları devam etmektedir. Bunların dışında kalan plastik doğrama atölyeleri, oto yıkama ve kaporta atölyeleri, tamirhaneler ve inşaat malzemesi satanlar gibi gürültü ve çevre kirliliğine neden olan işletmelerin şehir dışına, sanayi sitelerine yoksa organize sanayi sitesine taşınması için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

21 Karar No : 2009/10-1 (10) Belediye Meclisi 02/11/2009 Pazartesi günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Galip Aydın ARIKAN ve Nihat DOĞAN ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Đmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün 02/11/2009 tarih ve 6005 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus, Mithatpaşa Mahallesi 2045 ada 211 nolu parsel onaylı imar planında Ayrık Nizam 5 Katlı Konut Alanına isabet etmektedir. Söz konusu parsel 492m 2 yüzölçümünde olup, 62/492 (62m2) hisse Tarsus Belediyesi Tüzel Kişiliğine aittir ada 211 nolu parselde bulunan Tarsus Belediyesi Tüzel Kişiliğine ait hissenin, 5393 sayılı Belediye kanununun 18. maddesinin (e) bendine göre satışına, satış işlemlerinin Belediye Encümenince yapılması ve Belediye Encümenine yetki verilmesi için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

22 Karar No : 2009/9-1 (1) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 30/09/2009 tarih ve 286 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus Belediyesi 2010 ( ) Mali Yılı Tasarı Bütçesi, Belediye Encümeni nin tarih ve 1087 sayılı kararı ile gelir bütçesi TL. gider bütçesi de TL. ve + ( TL.) Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması tablosu ( )TL karşılık gösterilmek suretiyle denklik sağlanmış olarak karara bağlanmıştır. Belediye, Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddesine göre Encümen tarafından görüşülerek üst yöneticiye sunulan bütçe tasarısı, büyük şehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde Ekim ayı toplantısında görüşülmek üzere Ekim ayının 1. gününden önce Meclise sunulur. Yönetmeliğin 28. maddesine istinaden bütçe tasarısını incelenmek üzere oluşturulan plan ve bütçe komisyonuna havale eder. Komisyon kendisine havale edilen bütçe tasarısını beş iş gününden fazla olmamak üzere meclisin belirleyeceği sürede inceleyerek görüşünü içeren bir rapor düzenler ve meclise sunar. Yönetmeliğin 29. maddesine göre meclise sunulan bütçe tasarısı, bütçe kararnamesini madde madde, gider bütçesinde kurumsal kodlaması yapılan birimlerin fonksiyonel kodlamasının birinci düzeyi, gelir bütçesinin ekonomik kodlamasının birinci düzeyi ve finansmanın ekonomik sınıflandırılması cetvelinin birinci düzeyi itibariyle görüşür ve kabul eder. hükmü uyarınca Tarsus Belediyesi 2010 ( ) Mali Yılı Bütçe Tasarısının incelenmek üzere yapılan işaretle oylama neticesinde evrakın Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havalesine oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

23 Karar No : 2009/9-1 (2) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 30/09/2009 tarih ve 287 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; TASKĐ (Su ve Kanalizasyon Đşletmesi) 2010 ( ) Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Belediye Encümeni nin tarih ve 1088 sayılı kararı ile gelir bütçesi TL. gider bütçeside TL. ve + ( TL) Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması tablosu ( ) karşılık gösterilmek suretiyle denklik sağlanmış olarak karara bağlanmıştır. Belediye, Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddesine göre Encümen tarafından görüşülerek üst yöneticiye sunulan bütçe tasarısı, büyük şehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde Ekim ayı toplantısında görüşülmek üzere Ekim ayının 1. gününden önce Meclise sunulur. Yönetmeliğin 28. maddesine istinaden bütçe tasarısını incelenmek üzere oluşturulan plan ve bütçe komisyonuna havale eder. Komisyon kendisine havale edilen bütçe tasarısını beş iş gününden fazla olmamak üzere meclisin belirleyeceği sürede inceleyerek görüşünü içeren bir rapor düzenler ve meclise sunar. Yönetmeliğin 29. maddesine göre meclise sunulan bütçe tasarısı, bütçe kararnamesini madde madde, gider bütçesinde kurumsal kodlaması yapılan birimlerin fonksiyonel kodlamasının birinci düzeyi, gelir bütçesinin ekonomik kodlamasının birinci düzeyi ve finansmanın ekonomik sınıflandırılması cetvelinin birinci düzeyi itibariyle görüşür ve kabul eder. hükmü uyarınca TASKĐ (Su ve Kanalizasyon Đşletmesi) 2010 ( ) Mali Yılı Tasarı Bütçesinin incelenmek üzere yapılan işaretle oylama neticesinde evrakın Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havalesine oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

24 Karar No : 2009/9-1 (3) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 30/09/2009 tarih ve 288 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus Belediyesi ULAŞIM HĐZMETLERĐ 2010 ( ) Mali Yılı Tasarı Bütçesi, Belediye Encümeni nin tarih ve 1086 sayılı kararı ile gelir bütçesi TL. gider bütçesi TL. denklik sağlanarak karara bağlanmıştır. Belediye, Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddesine göre Encümen tarafından görüşülerek üst yöneticiye sunulan bütçe tasarısı, büyük şehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde Ekim ayı toplantısında görüşülmek üzere Ekim ayının 1. gününden önce Meclise sunulur. Yönetmeliğin 28. maddesine istinaden bütçe tasarısını incelenmek üzere oluşturulan plan ve bütçe komisyonuna havale eder. Komisyon kendisine havale edilen bütçe tasarısını beş iş gününden fazla olmamak üzere meclisin belirleyeceği sürede inceleyerek görüşünü içeren bir rapor düzenler ve meclise sunar. Yönetmeliğin 29. maddesine göre meclise sunulan bütçe tasarısı, bütçe kararnamesini madde madde, gider bütçesinde kurumsal kodlaması yapılan birimlerin fonksiyonel kodlamasının birinci düzeyi, gelir bütçesinin ekonomik kodlamasının birinci düzeyi ve finansmanın ekonomik sınıflandırılması cetvelinin birinci düzeyi itibariyle görüşür ve kabul eder. hükmü uyarınca Ulaşım Hizmetlerinin 2010 ( ) Mali Yılı Tasarı Bütçesinin incelenmek üzere yapılan işaretle oylama neticesinde evrakın Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havalesine oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

25 Karar No : 2009/9-1 (4) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 30/09/2009 tarih ve 289 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus Belediyesi 2010 ( ) Mali Yılı Tasarı Bütçesi, Belediye Encümeni nin tarih ve 1089 sayılı kararı ile gelir bütçesi TL. gider bütçesi TL. Ve + ( TL) Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması tablosu ( ) TL karşılık gösterilmek suretiyle denklik sağlanmış olarak karara bağlanmıştır. Belediye, Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddesine göre Encümen tarafından görüşülerek üst yöneticiye sunulan bütçe tasarısı, büyük şehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde Ekim ayı toplantısında görüşülmek üzere Ekim ayının 1. gününden önce Meclise sunulur. Yönetmeliğin 28. maddesine istinaden bütçe tasarısını incelenmek üzere oluşturulan plan ve bütçe komisyonuna havale eder. Komisyon kendisine havale edilen bütçe tasarısını beş iş gününden fazla olmamak üzere meclisin belirleyeceği sürede inceleyerek görüşünü içeren bir rapor düzenler ve meclise sunar. Yönetmeliğin 29. maddesine göre meclise sunulan bütçe tasarısı, bütçe kararnamesini madde madde, gider bütçesinde kurumsal kodlaması yapılan birimlerin fonksiyonel kodlamasının birinci düzeyi, gelir bütçesinin ekonomik kodlamasının birinci düzeyi ve finansmanın ekonomik sınıflandırılması cetvelinin birinci düzeyi itibariyle görüşür ve kabul eder. hükmü uyarınca Tarsus Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Đşletmesi ve Ulaşım Hizmetlerinin (BĐRLEŞĐK) 2010 ( ) Mali Yılı Tasarı Bütçesinin incelenmek üzere yapılan işaretle oylama neticesinde evrakın Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havalesine oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

26 Karar No : 2009/9-1 (5) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Strateji Geliştirme Birimi nin 28/09/2009 tarih ve 41 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 41. Maddesi gereği 2010 yılı Performans Programı Taslağı hazırlanmıştır yılı Performans Programı Taslağının görüşülmek üzere yapılan işaretle oylama neticesinde evrakın Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havalesine oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

27 Karar No : 2009/9-1 (6) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Đnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 30/09/2009 tarih ve 1630 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli Đdare Birlikleri Norm Kadro Đlke ve Standartlarına dair yönetmelik 22 Şubat 2007 gün ve Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmeliğin 11. maddesinin 1. paragrafında Boş memur kadrolarının sınıf, unvan ve derece değişikliği ile boş memur kadrolarının iptali ve dolu kadrolarda derece değişikliği meclis kararıyla yapılır denilmektedir. Ayrıca; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 49. maddesinin 2. cümlesinde de Belediyenin ve Bağlı Kuruluşların Norm Kadroları, bu ilke ve standartlar çerçevesinde Belediye Meclis kararıyla belirleneceği hüküm altına alınmıştır. II SAYILI CETVEL:(MEMUR) BOŞ KADRO ĐPTALLERĐ: 1 Adet 6. dereceli memur kadrosunun iptaline, 1 adet 5. dereceli Anbar Memuru kadrosunun iptaline, 1 adet 5. dereceli Tahsildar kadrosunun iptaline, 1 adet 5. dereceli Đtfaiye Onbaşısı kadrosunun iptaline, Yönetmelik doğrultusunda düzenlenen ve yukarıda bahsedilen kadroların iptalleri için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin (1 oy çekimser) oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

28 Karar No : 2009/9-1 (7) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Zabıta Müdürlüğü nün 30/09/2009 tarih ve 946 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediyemiz sınırları içerisinde halkımızın temiz ve sağlıklı ekmek tüketebilmesini sağlamak maksadıyla bakkal, büfe, market vs. işyerlerinde satışa sunulan unlu gıda mamulleri satış yerlerinin kontrol denetiminin sağlıklı ve düzenli bir şekilde yapılabilmesi için ayrıca Ekmek Satış Ruhsatı ile ruhsatlandırılması ve bu yerlerde aranacak ruhsat şartlarının; 1- Ekmek Satış Ruhsatı verilirken satıcı bayiinin Vergi Levhası, Belediye Đşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ve ilgili Oda kaydı istenecektir. 2- Belediye Đşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatında faaliyet konusu Fırın, Market, Süpermarket, Bakkal, Büfe, Ekmek Bayii, Kantin ve Unlu Gıda Maddeleri üreten, satan işyerleri dışındaki işyerlerinde ekmek ve ekmek çeşitleri satılamaz. 3- Ekmekler satış yerlerinde özel bölmelerde olmak kaydıyla kirlenmeye mahal vermeden satışa sunulacak, dükkânların önlerinde açıkta ekmek satışına müsaade edilmeyecektir. 4- Ekmek satış yerlerinde alıcıların ekmeklere el sürmesine müsaade edilmeyecek, konuyla ilgili tedbirler işletmeci tarafından alınacaktır. 5- Ekmek dolabı oksitlenmeye mani olacak (alüminyum, 1.sınıf PVC) malzemeden hava sirkülasyonuna müsait şekilde yaptırılacaktır. 6- Ruhsat düzenlenirken imalatçı firma satış esnasında doğabilecek tüm olumsuzlukları kabul ettiğine dair taahhütname verecektir. 7- Bayiler ruhsatlarını her yıl yenilemek zorundadır. 8- Ekmek satış bayileri sağlıklı denetim yapılması ve şikayetleri değerlendirme açısından ekmeği hangi fırından aldıklarını belgeleyeceklerdir. Olağanüstü hallerde fırın değiştirilmesi gerekiyorsa bu değişim işlemi Belediye Zabıta Müdürlüğü bilgisi dahilinde yapılacaktır. 9- Ekmek Satış Ruhsatı harcı 50,00.-TL olup, harç miktarı her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl içinde tarih ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298. maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanır. olarak belirlenmesi için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin (1 oy çekimser) oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

29 Karar No : 2009/9-1 (8) Karar Tarihi : 01/10/2009 Belediye Meclisi 01/10/2009 Perşembe günü saat de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında 2009 Yılı Dokuzuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak Belediye Meclis Üyesi Behçet SARI, Đsmail AKDAĞCIK, Yaşar YAĞMUR ve Hikmet AVŞAR ın haricinde Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Zabıta Müdürlüğü nün 30/09/2009 tarih ve 945 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Đnsan hayatında temel gıda maddesi olarak kullanılan ekmeğin daha hijyenik daha sağlıklı ve daha temiz ortamda üretilmesini sağlamak, vatandaşlardan yoğun olarak gelen gürültü, duman, koku vb. şikayetleri en aza indirgemek, haksız rekabet koşullarını ortadan kaldırmak için tekelleşmeye giderek halkın ucuza ekmek almasını engellemek isteyenlere mani olmak, ve kapasiteleri çok yüksek olupta küçük esnaf statüsünde çalışıp vergi kaybına sebep olmalarını önlemek düşüncesiyle fırınlar ruhsatlandırılırken yeni düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur. Kapasiteleri; ile 5000 ekmek arasında olan fırınların 200 m ile 7000 ekmek arasında olan fırınların 300 m ile ekmek arasında olan fırınların 400 m in üzerinde olan fırınların kullanım alanlarının 1000 m2 nin üzerinde ve Sanayi Bölgelerinde fabrikalaşarak faaliyet göstermelerine - Belediye ekmek fırınlarının bir denge unsuru olduğu, kamu yararına çalıştığı, kar marjı gütmediği, vatandaşın yararına rekabet sağladığından dolayı yukarıda belirtilen şartlardan muaf tutulması, Yukarıda belirtilen şartların mevcut faaliyet gösteren fırınlarda Belediyeden izin almaksızın değişiklik ya da yenileme yapamayacaklarının işyerlerine tebligatla bildirilerek uygulanması için yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin (1 oy çekimser) oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler

CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler CEZA İNFAZ KURUMLARI VE TUTUKEVLERİ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmelik, ceza infaz kurumları ve tutukevlerine ait kadrolara aday olarak atanan

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu Yönerge; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatında ilk

Detaylı

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler EDİRNE İL ÖZEL İDARESİ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu yönetmelik, Edirne İl Özel İdaresinde, 657 sayılı Kanunun 2670 sayılı kanunla değişik

Detaylı

T.C. MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK

T.C. MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK T.C. MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Genel Yönetmelik Tarihi:21.02.1983 Sayısı:83/6061

Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Genel Yönetmelik Tarihi:21.02.1983 Sayısı:83/6061 Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Genel Yönetmelik Tarihi:21.02.1983 Sayısı:83/6061 (21.2.1983 tarihli ve 83/6061 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan bu Yönetmelik, 27.6.1983 tarih

Detaylı

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Genel Kurul tarafından kabulü; Karar tarihi : 24.02.1992 Karar No. : 15-8 Amaç ve kapsam Madde 1-

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik, Türkiye İş Kurumu kadrolarına aday olarak atanan memurların yetiştirilmeleri

Detaylı

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik, Başkanlığa ait kadrolara aday olarak atanan memurların yetiştirilmeleri ve asli

Detaylı

SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI ADAY MEMURLARI YETĠġTĠRME YÖNETMELĠĞĠ

SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI ADAY MEMURLARI YETĠġTĠRME YÖNETMELĠĞĠ SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI ADAY MEMURLARI YETĠġTĠRME YÖNETMELĠĞĠ Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 09/09/1999 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23811 BĠRĠNCĠ BÖLÜM : Genel

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAY MEMURLARI YETİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmelik, Denizli Büyükşehir Belediyesine ait kadrolara aday olarak atanan memurların

Detaylı

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmelik; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2670 sayılı

Detaylı

KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİĞİ

KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİĞİ KARATAY BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç: GENEL HÜKÜMLER Madde 1 Bu yönetmelik; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2670 sayılı Kanunla

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 2670 sayılı

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ: Madde 1- Bu yönetmelik 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 2670 Sayılı Kanunla

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, Müsteşarlığa ait kadrolara aday olarak atanan memurların

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINCA ATANACAK ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINCA ATANACAK ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler 30.11.1997 tarihli ve 23186 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINCA ATANACAK ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Kapsam: Madde 2- Bu yönetmelik Sağlık Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatına aday memur olarak atananları kapsar.

Kapsam: Madde 2- Bu yönetmelik Sağlık Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatına aday memur olarak atananları kapsar. Sağlık Bakanlığı Aday Memurlarının Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER Amaç: Madde 1- Bu yönetmelik, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına atanan aday memurların yetiştirilmesi

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik

Konya Büyükşehir Belediyesi Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik Konya Büyükşehir Belediyesi Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Yönetmelik 1.BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik; Belediyede 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Hükümlerine

Detaylı

TÜRKĠYE Ġġ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARI YETĠġTĠRME YÖNETMELĠĞĠ

TÜRKĠYE Ġġ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARI YETĠġTĠRME YÖNETMELĠĞĠ TÜRKĠYE Ġġ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARI YETĠġTĠRME YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmelik, Türkiye İş Kurumu kadrolarına aday olarak atanan memurların yetiştirilmeleri

Detaylı

ANTALYA SU VE ATIKSU ĠDARESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETĠġTĠRĠLMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler

ANTALYA SU VE ATIKSU ĠDARESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETĠġTĠRĠLMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler ANTALYA SU VE ATIKSU ĠDARESĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETĠġTĠRĠLMESĠNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu yönetmelik, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğünde,

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI Karar No : 2009/9-1 (1) Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 30/09/2009 tarih ve 286 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus Belediyesi 2010 (2011 2012) Mali Yılı Tasarı Bütçesi, Belediye

Detaylı

T.C. KANDIRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. KANDIRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. KANDIRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik, Kandıra Belediyesine ait kadrolara aday olarak atanan memurların

Detaylı

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK AMAÇ VE KAPSAM Madde 1- Bu yönetmelik BALIKESİR Su ve Kanalizasyon

Detaylı

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER SAKARYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ ( SASKİ ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu yönetmelik Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI. Karar No : 2013/10-1 (237) Karar Tarihi : 03/10/2013

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI. Karar No : 2013/10-1 (237) Karar Tarihi : 03/10/2013 Karar No : 2013/10-1 (237) Belediye Meclisi 03/10/2013 Perşembe günü saat 14.00 de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında, 2013 Yılı Onuncu Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak, Belediye

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAY MEMURLARININ YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmelik, Muğla Büyükşehir Belediyesine ait kadrolara aday olarak

Detaylı

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Görev ve Yetki Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik; 657 sayılı Devlet Memurları

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI Karar No : 2011/4-1 (23) Gündem maddesi gereğince; Đnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 01/03/2011 tarih ve 325 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli Đdare

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI Karar No : 2010/10-1 (1) Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 01/10/2010 tarih ve 328 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus Belediyesi 2011 (2012 2013) Mali Yılı Tasarı Bütçesi, Belediye

Detaylı

ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK

ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı : 21/2/1983-83/6061 Resmî Gazete : 27.6.1983 / 18090 Ek ve Değişiklikler: 1) 3/3/1990-90/205 B.K.K. 13.4.1990/20491 RG

Detaylı

ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK

ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK 1581 ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 21/2/1983, No: 83/6061 Dayandığı Kanunun Tarihi : 14/7/1965, No: 657 Yayımlandığı R. Gazetenin Tarihi

Detaylı

İNCESU BELEDİYESİ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK

İNCESU BELEDİYESİ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK İNCESU BELEDİYESİ ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE İLİŞKİN GENEL YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 - Bu yönetmelik; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2670 sayılı Kanunla değişik

Detaylı

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ

ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünde ve taşra teşkilatlarında

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : 1-Bursa Büyükşehir Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA İLK DEFA ATANAN ADAY MEMURLARIN YETİŞTİRİLMELERİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 2670 sayılı

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİS KARARI. Karar No : 2013/11-1 (243) Karar Tarihi : 05/11/2013

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİS KARARI. Karar No : 2013/11-1 (243) Karar Tarihi : 05/11/2013 Karar No : 2013/11-1 (243) T.C. Gündem maddesi gereğince; Mali Hizmetler Müdürlüğü Strateji Geliştirme Yöneticiliği nin 01/11/2013 tarih ve 35541 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 5393 Sayılı Belediye

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI : 2011/11-1 (114) Belediye Meclisi 04/11/2011 Cuma günü saat 14.00 de Burhanettin Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 25/10/2011 tarih ve 324 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Tarsus

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM 22 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28921 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

TARSUS BELEDĐYESĐ MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2010 MALĐ YILI KESĐN HESABI

TARSUS BELEDĐYESĐ MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2010 MALĐ YILI KESĐN HESABI Karar No : 2011/6-1 (41) Belediye Meclisi 03/05/2011 Salı günü saat 14.00 de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında, 2011 Yılı Altıncı Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak, Belediye Meclis

Detaylı

T.C. BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 04.KASIM.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI MECLİS ÜYELERİ

T.C. BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 04.KASIM.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI MECLİS ÜYELERİ T.C. BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANLIĞI 04.KASIM.2015 TARİHLİ MECLİS KARARLARI MECLİS ÜYELERİ BELEDİYE BAŞKANI :Dr.Hakan Can YILMAZ MECLİS ÜYESİ :Arzu ARAL MECLİS ÜYESİ :Necla ERSÖZ MECLİS ÜYESİ :Mehmet TALAY

Detaylı

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK

8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK 8 Şubat 2016 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29618 YÖNETMELİK Savunma Sanayii Müsteşarlığından: SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI Karar No : 2011/8-1 (60) Gündem maddesi gereğince; Ulaşım Hizmetleri Đşletmesi Müdürlüğü nün 30/06/2011 tarih ve 996 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediye Meclisinin 20/10/2010 tarih ve 2010/10-2(16)

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI MALİYE UZMAN YARDIMCILARI EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. MALİYE BAKANLIĞI MALİYE UZMAN YARDIMCILARI EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. MALİYE BAKANLIĞI MALİYE UZMAN YARDIMCILARI EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge; Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında görev

Detaylı

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : 29844 YÖNETMELİK Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden: DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLK DEFA AÇIKTAN ATANACAK MÜHENDİS PERSONEL HAKKINDA SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedef ve Esaslar Amaç Madde 1- Manisa Su ve Kanalizasyon

Detaylı

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak

T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak T.C. FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİYÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1: (1) Bu yönetmeliğin amacı Fatih Belediyesi, Emlak

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI : 2012/1-1 (1) Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığının 27/12/2011 tarih ve 390 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereğince Belediye Meclisi, her

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı: 29371 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI Karar No : 2012/7-1 (63) Gündem maddesi gereğince; Özel Kalem Müdürlüğü nün 02/07/2012 tarih ve 751 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 30 Mayıs 05 Haziran 2012 tarihleri arasında üyesi bulunduğumuz

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Torbalı

Detaylı

Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar

Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik, Hazine Müsteşarlığınca

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

(Ġl Genel Meclisi nin 07.03.2012 tarih ve 38 sayılı kararı ile kabul edilmiģtir.)

(Ġl Genel Meclisi nin 07.03.2012 tarih ve 38 sayılı kararı ile kabul edilmiģtir.) (Ġl Genel Meclisi nin 07.03.2012 tarih ve 38 sayılı kararı ile kabul edilmiģtir.) KIRKLARELĠ ĠL ÖZEL ĠDARESĠ ADAY MEMURLARIN YETĠġTĠRĠLMELERĠNE ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI : 2012/2-1 (6) Belediye Meclisi 02/02/2012 Perşembe günü saat 14.00 da Burhanettin Gündem maddesi gereğince; Đnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 30/01/2012 tarih ve 182 sayılı yazısının incelenmesi

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28962 SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YURT DIŞI TEŞKİLÂTINA SÜREKLİ GÖREVLE ATANACAK PERSONELİN SEÇİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YURT DIŞI TEŞKİLÂTINA SÜREKLİ GÖREVLE ATANACAK PERSONELİN SEÇİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YURT DIŞI TEŞKİLÂTINA SÜREKLİ GÖREVLE ATANACAK PERSONELİN SEÇİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi : 24/02/2004 Sayısı: 25383 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. T U R H A L BELEDİYE MECLİSİ. Toplantının Ayı : Kasım 2015/11 Toplantının Tarihi : 05.11.2015 Birleşim : 1 Toplantının Günü : Perşembe Oturum : 1

T.C. T U R H A L BELEDİYE MECLİSİ. Toplantının Ayı : Kasım 2015/11 Toplantının Tarihi : 05.11.2015 Birleşim : 1 Toplantının Günü : Perşembe Oturum : 1 T.C. T U R H A L BELEDİYE MECLİSİ Sayfa 1 Toplantının Ayı : Kasım 2015/11 Toplantının Tarihi : 05.11.2015 Birleşim : 1 Toplantının Günü : Perşembe Oturum : 1 Belediye Meclisinin 05.11.2015 tarihi Perşembe

Detaylı

2016 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2016 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No :442 Karar Tarihi :10/12/2015 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi j) Ula ilçe Belediye Başkanlığına ait 2016 yılı bütçesi

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Bağlılık Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik Kütahya

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ İLİ ÇERKEZKÖY İLÇESİ KAPAKLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. TEKİRDAĞ İLİ ÇERKEZKÖY İLÇESİ KAPAKLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. TEKİRDAĞ İLİ ÇERKEZKÖY İLÇESİ KAPAKLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-306 09.12.2013 Özü: Ödenek aktarılması K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.12.2013 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 09.12.2013

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM Başkanlık Makamının

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli İdari Personelin, Üniversitenin hedeflerine ulaştıracak yetkinlik düzeyine ulaşmalarını ve görevinin gerektirdiği bilgi, beceri ve

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- Belediye idare birimleri için (A) Ödenek Cetveli gösterildiği gibi toplam 21.600.00 TL. liralık verilmiştir. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile Madde 2- Belediye

Detaylı

MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ

MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ MĐLLÎ EĞĐTĐM BAKANLIĞI ÖZEL HĐZMET ĐÇĐ EĞĐTĐM MERKEZLERĐ YÖNETMELĐĞĐ Resmî Gazete de yayım tarih ve sayısı: 23 Ekim 2009-27385 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

KAPAKLI BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler

KAPAKLI BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler KAPAKLI BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,Kapsam,Dayanak,Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1-Bu Yönetmeliğin amacı;kapaklı Belediye Başkanlığı

Detaylı

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C ÇAYIROVA BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ AVUKAT BÜRO ELEMANI

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, 71-100-D-01 Yıldız Teknik Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Mesleki Uyum Eğitimi İle Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavına İlişkin Usul ve Esaslar Amaç Madde 1 Bu düzenlemenin amacı; BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler a) Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2014/029 Meclis Karar Tarihi : 12.06.2014 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 19.06.2014 Amaç ve

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ( 14/10/2014 tarih ve 316 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

Detaylı

27 Eylül 2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Kamu İhale Kurumundan:

27 Eylül 2006 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Kamu İhale Kurumundan: 27 Eylül 2006 tarih ve 26302 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır Kamu İhale Kurumundan: KAMU İHALE UZMAN YARDIMCILARI YARIŞMA VE YETERLİK SINAVLAR İLE KAMU İHALE UZMAN VE YARDIMCILARININ ÇALIŞMA ESAS

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Çanakkale Belediyesi Fen

Detaylı

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Kararı - Tarihi: 12.04.2016, Sayısı: 143 Genel Kurul Kararı - Tarihi: 17.05.2016, Sayısı: 416668568-050.01.04.01.01-2 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Malatya

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar.

EĞİTİM PROSEDÜRÜ. Aday Memur: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu na tabi olarak ilk defa Devlet Memurluğuna atananları kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli akademik ve idari personelin kuruma uyumunu sağlamak, mevcut ve/veya değişen iş akışını mümkün olan en kısa sürede öğrenmesini sağlamak, kurum kültürü

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 BAĞIMSIZ DENETÇİLİK SINAV TEBLİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı bağımsız denetçilik sınavına

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DUYURUSU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DUYURUSU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DUYURUSU GENEL AÇIKLAMALAR: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca, 657 sayılı

Detaylı

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠSMAĠL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ ANTALYA BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ ĠSMAĠL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönetmelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı bölümlerine ait öğretim, eğitim ve sınav esaslarını düzenler. Kısaltmalar

Detaylı

BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR

BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR BELEDİYEMİZDE YAPILACAK OLAN GÖREVDE YÜKSELME SINAV DUYURUSUDUR GÖREVDE YÜKSELME SURETİYLE ATAMA YAPILMAK ÜZERE İLAN EDİLEN BOŞ KADROLAR SINIF ÜNVANI DER. KADRONUN BULUNDUĞU BİRİM ADET GİH ŞEF 3 MEMUR

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ

T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ T.C. MALKARA BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ KARAR TARİHİ : 27.10.2015 KARAR NO : 257 KONUSU : 2016 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi MECLİS BAŞKANI : Ulaş YURDAKUL MECLİS KÂTİPLERİ : Ali İhsan USLU, Nuran BAŞKÜTÜK

Detaylı

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. KONYA MERAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1: Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TARSUS BELEDĐYESĐ MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2011 MALĐ YILI KESĐN HESABI

TARSUS BELEDĐYESĐ MALĐ HĐZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2011 MALĐ YILI KESĐN HESABI Karar No : 2012/5-1 (43) Belediye Meclisi 02/05/2012 Çarşamba günü saat 14.00 de Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında, 2012 Yılı Beşinci Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak, Belediye

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2016 Bu kılavuz Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI 2. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 100: Gündemin birinci maddesi; 2016 mali yılı bütçe görüşülmesine

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ R.G. Tarihi : 16.01.2005 R.G. Sayısı : 25702 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Yeminli Mali

Detaylı

KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 31 Aralık 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29579 YÖNETMELİK Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından: KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME

Detaylı

GAZİOMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

GAZİOMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar GAZİOMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar MADDE 1: (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Talim ve Terbiye Kurulu'nun 20 Şubat 2014 tarihli

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI. Karar No : 2013/2-1 (95) Karar Tarihi : 04/02/2013

T.C. TARSUS BELEDİYE MECLİSİ KARARI. Karar No : 2013/2-1 (95) Karar Tarihi : 04/02/2013 Karar No : 2013/2-1 (95) Gündem maddesi gereğince; Özel Kalem Müdürlüğü nün 22/01/2013 tarih ve 2563 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 1991 Yılından beri Almanya nın Langen kenti ile kardeş şehir

Detaylı

7 EYLÜL 2013 CUMARTESİ RESMÎ GAZETE SAYI: 28758 YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

7 EYLÜL 2013 CUMARTESİ RESMÎ GAZETE SAYI: 28758 YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 7 EYLÜL 2013 CUMARTESİ RESMÎ GAZETE SAYI: 28758 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN: YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ KISIM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

Detaylı

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ

ERENLER BELEDİYE MECLİSİNİN 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ ERENLER N 04/01/2016 TARİHİNDE YAPMIŞ OLDUĞU TOPLANTISINA AİT TUTANAK ÖZETİ G Ü N D E M : Bir evvelki Meclis Toplantısına ait Tutanağın okunarak kabulü 1- Revizyon Uygulama İmar Planına Ait Komisyon Raporu

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI T.C. DEFNE BELEDİYESİ MECLİS KARARI DÖNEMİ : EKİM 2018 BİRLEŞİM : 2 OTURUM : 1 TOPLANTI TARİHİ : 18.10.2018 GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 56 ÖZÜ : 04.10.2018 Tarih Ve 2018 / 48 Sayılı Kararla Plan ve

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ LÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde; 657

Detaylı

Grup 1 İstatistikçi İstatistik TH 2 8 İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü Grup 2 Mühendis Bilgisayar Mühendisliği

Grup 1 İstatistikçi İstatistik TH 2 8 İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü Grup 2 Mühendis Bilgisayar Mühendisliği DOĞU ANADOLU PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAV DUYURUSU (İlan Tarihi : 2 KASIM 2015) Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Personelinin Görevde Yükselme

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.12.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 20 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.12.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 20 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 20 Yüzme Havuzu Tahsisi Hk. edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü nün 19/11/2015 tarih ve 2583 sayılı teklifi üzerinde gerekli inceleme yapılması talep edilmektedir. neticesinde;

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI. Karar No : 2015/3-1 (21) Karar Tarihi : 05/03/2015

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI. Karar No : 2015/3-1 (21) Karar Tarihi : 05/03/2015 T.C. TARSUS MECLĠSĠ Karar No : 2015/3-1 (21) Gündem maddesi gereğince; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü nün 02/03/2015 tarih ve 5477 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 20 yaģındaki üniversite öğrencisi

Detaylı