Lübnan Kan Bankası. Lübnan Whade Khaled Triaj Merkezi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Lübnan Kan Bankası. Lübnan Whade Khaled Triaj Merkezi"

Transkript

1

2 2 3 ÖZET 2011 yılının Mart ayında Suriye nin Daraa kentinde Suriye halkının özgürlük talebine karşı rejimin askeri müdahalede bulunması ve ağır saldırılarla karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalarda ölen ve yaralananların, evlerinden uzaklaşmak zorunda bırakılan mültecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu süre zarfında gerçekleşen çatışmalar sonucunda Birleşmiş Milletler in verilerine göre Suriye de kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü nün (UNHCR) verilerine göre den fazla Suriyeli, komşu ülkelerde mülteci konumunda yaşamaktadır. Bu mültecilerin 1, i Lübnan da, i Ürdün de, i Irak ta, i Mısır da hayatlarını sürdürmektedir. Türkiye de kamplarda yaşayan mültecilerin sayısı ise 223,921 iken, kamp dışında yaşayan mültecilerin sayısı 891,000 den fazladır. Mültecilerin hepsi UNHCR aracılığıyla kaydolmadığı için gerçek rakamların daha da fazla olduğu düşünülmektedir. Bununla birlikte, 7,6 milyon kişi ise Suriye içerisinde iç mülteci konumuna düşmüş durumdadır. Çatışmalarda yaralananların sayısı ise tam olarak bilinmemektedir. Bunun nedeni de hastanelere nakledilenlerin rejim tarafından tutuklanmasıdır. Her gün, sağlık hizmeti almak için ilgili kurumlara başvuramayan ve ateşli silahlarla yaralanmış yüzlerce Suriyeli tedavi edilmekten yoksun bir şekilde kurtarılmayı bekliyor. Yeryüzü Doktorları olayların başlamasıyla birlikte Lübnan a iltica edenlerin yardımına koşarak çalışmalarına başladı. Suriye-Lübnan sınırındaki Whade Khaled bölgesinde, yaralılara ilk müdahalenin yapılarak iç bölgelerdeki hastanelere transferini sağlamak üzere Islamic Medical Association (IMA) - Lübnan işbirliği ile bir Triaj Merkezi kuruldu, Trablusşam a Gönüllü Sağlık Ekipleri gönderildi, Darül Shifa Hastanesi ne kan bankası ve laboratuvar kuruldu ve büyük miktarda ilaç gönderimi gerçekleştirildi. Krizin etkilerinin Türkiye sınırında da kendini göstermesiyle birlikte Hatay Yayladağı nda ve Suruç ta Sağlık İstasyonları, Suriye içinde de bir eczane kuruldu. Bölgeye cerrahi çantalardan oluşan medikal malzemelerle birlikte yine büyük miktarlarda ilaç gönderimi gerçekleştirildi. Yayladağı ndaki Suriyeli çocuklara Sünnet Şöleni tertip edildi, ailelere Ramazan ayında kumanya dağıtıldı. Kriz devam ediyor, biz de çalışmaya devam ediyoruz. Bir yandan Sağlık İstasyonlarımızla hizmet verirken, diğer yandan da medikal malzeme ve ilaç bağışlarını bölgeye ulaştırıyoruz. Çalışmalarımız krizden sonra da devam edecek. Suriyeli kardeşlerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayıncaya dek, desteklerinizle birlikte, Orada ve Suriye de.

3 4 5 Lübnan Whade Khaled Triaj Merkezi Suriye den Lübnan a uzun ve yorucu yolculuklarla ulaşırken yaralanan ve hastalanan mültecilere, bölgede sağlık merkezi ve ambulans olmaması nedeniyle sağlık hizmeti verilememekteydi. Yeryüzü Doktorları olarak, Whade Khalid bölgesindeki bu eksikliği giderebilmek, yaralılara müdahale edebilmek ve ateşli silahlarla yaralananları en uygun hastanelere sevk edebilmek amacıyla IMA- Lübnan işbirliği ile bir triaj merkezi kurulması kararlaştırıldı. Sıfır Noktası olarak bilinen ve mültecilerin Lübnan a giriş noktası olan bu bölgede, 2012 yılı Mart ayında bir Triaj Merkezi açıldı. 3 ambulans, oksijen tüpleri, medikal kitler, tıbbi malzemeler, sarf malzemeleri ve ilaçlarla donatılan merkez; 4 acil tıp teknisyeni, 1 doktor ve 1 ambulans şoförü ile 24 saat hizmet vermektedir. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık hasta ve yaralıya hizmet veren merkezde ilaç dağıtımı da gerçekleştirilmektedir. Lübnan Kan Bankası Lübnan da bulunan ve Suriyelilere ücretsiz sağlık hizmeti veren tek hastane olan Darül Shifa Hastanesi nde Suriyeli yaralıların ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmalarının devamına yönelik olarak kapasite artırma amacıyla kan bankası ve laboratuvar kurulumu gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında IMA-Lübnan a ait Darül Shifa Hastanesi ne Acl Elite, Easylyte, Immunoassy Analyzer, Chemistry Analyzer Vitros malzemeleri bağışlanmıştır TL tutarındaki projenin sponsorluğunu TİKA üstlenmiştir.

4 6 7 Şanlıurfa-Suruç Yeryüzü Doktorları Sağlık İstasyonu Hatay-Yayladağı Yeryüzü Doktorları Sağlık İstasyonu Yeryüzü Doktorları nın Yayladağı ndaki sağlık istasyonu haftanın 5 günü; yoğun bir şekilde çalışmakta olup, sağlık istasyonunda 1 kadın doğum uzmanı, 1 kalp hastalıkları uzmanı, 1 fizyoterapist, 1 eczacı, 1 diş hekimi, 1 laborant, 1 çocuk hastalıkları doktoru, 2 hemşire ve 2 idari personelden oluşan 11 kişilik ekip görev yapmaktadır. Dahiliye, aile hekimliği ve diş polikliniklerinde her gün ortalama 150 hasta hizmet almakta olup, hastaların ilaçları da Yeryüzü Doktorları eczanesinden ücretsiz olarak temin edilmektedir. İstasyonda Libyalı bir hayırseverin bağışladığı fizik tedavi cihazları ile de Suriyeli yaralılara hizmet verilmektedir. Sağlık İstasyonunda Yeryüzü Doktorları tarafından ortopedi, travma ve anestezi branşlarında Suriye içerisinde çalışan doktorlara eğitimler verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Şam taşrasında yer alan bir sağlık merkezimizde de Yeryüzü Doktorları hekimleri gönüllü hizmet vermekte olup, içerisinde bir de eczane olan Sağlık İstasyonunda kamplarda kalamayan yaklaşık Suriyeliye sağlık hizmeti verilmektedir. Aralık 2014 tarihi itibari ile sağlık istasyonundan hizmet alan hastaların sayısı i geçmiştir. KALP HASTALIKLARI UZMANI ECZACI FiZYOTERAPiST ÇOCUK HASTALIKLARI DOKTORU Eylül 2014 Perşembe günü Kobani (Ayn-EL Arab) ve çevresinde yoğunlaşan saldırılar sonucunda Kobani den Şanlıurfa nın Suruç ilçesine sınırdan geçişlerin başlamıştır. Mülteci geçişlerinin başladığı ilk andan itibaren harekete geçen Yeryüzü Doktorları bölgeye ilk olarak ilaç sevk etmiş olup, Suruç ve bölgesinde yerleşen mültecilere hizmet verilmesi amacıyla Toplum Sağlık Merkezi (TSM) tarafından tahsis edilen mobil araçlarla Aile hekimi, Acil Tıp Uzmanları ve eczacılardan oluşan Gönüllü Sağlık Ekipleriyle bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Suruç Kampına yerleşmiş olan mültecilere ve sağlık hizmetinin ulaştırılmasında zorluk çekilen yakın köylere hizmet gönderilmesi amacı ile sağlık istasyonu kurulmuş olup, istasyonda 3 doktor, Yeryüzü Doktorları tarafından kurulan eczanede de 1 personel hizmet vermektedir. Sağlık istasyonunun hizmet verdiği YİBO da yaklaşık mülteci barınmaktadır. Eylül ayından itibaren 10,000 hastanın muayene edildiği sağlık istasyonunda, 600 kişiye kızamık ve çocuk felci aşısı yapılmıştır. İstasyona başvuran kişilerde görülen başlıca hastalıklar; hipertansiyon, diyabetin akut, alt solunum enfeksiyonu, gastrit, tozlu ortamın getirdiği şartlar nedeni ile oluşan göze bağlı enfeksiyonel hastalıklar, savaşın getirdiği travmaya bağlı olarak anksiyefe ve psikolojik hastalıklar. 3 1 ECZANE 1 PERSONEL MULTECi

5 8 9 Yamadi Hastanesi ne Destek Türkmen Dağı Yeryüzü Doktorları Eczanesi Suriye sınırları içinde Türkmen Dağı yakınlarındaki bir okul binasında 2012 yılında kurulan Yamadı Hastanesi; Lazkiye ve İdilip taşrasında kalan sivil Suriyeliler e hizmek veren tek hastanedir. Hastane, bölgedeki 100 köyün yaklaşık vatandaşına 47 personeliyle hizmet vermektedir. Yeryüzü Doktorları Ocak 2015 den itibaren hastanenin, laboratuvar, radyoloji ve eczane bölümlerini desteklemektedir. OCAK ACiL MUDAHALE 2200 MUAYENE 72 AMELiYAT Suriye içindeki ihtiyaç bölgelerine ilaç transferi gerçekleştirmek üzere Suriye nin Türkmen Dağı bölgesinde bir eczane açılmıştır. Yayladağı Gazzeli Gönüllü Sağlık Ekibi (25-29 Ocak 2012) 318 GÖRÜNTÜLEME 833 LABARATUVAR TETKiKi Filistin Eski Sağlık Bakanı Basim Naim in de aralarında bulunduğu 8 kişilik Gazzeli doktor ekibi, Yeryüzü Doktorları aracılığıyla Hatay ın Yayladağı ilçesinde Suriyelilere yönelik muayeneler gerçekleştirmiştir. Ayrıca Suriye içindeki duruma tanıklık eden ekip, yapılması muhtemel ilk yardım eğitimi projesine gönüllü desteği ile katkı sağlamak taahhüdünde bulunmuştur.

6 10 11 Lübnan Gönüllü Sağlık Ekibi 28 Ocak - 5 Şubat 2012 Lübnan sınır yerleşimlerine sığınan Suriyeli mültecilerle Beddawi ve Nahr el-badr kamplarında bulunan Filistinli mültecilere sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla 8 kişilik Yeryüzü Doktorları Gönüllü Sağlık Ekibi, 28 Ocak-5 Şubat 2012 tarihleri arasında Lübnan a gitmiştir. Ekipte 1 dermatoloji uzmanı, 2 göz hastalıkları uzmanı 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 kulak burun uzmanı, 1 eczacı ve 1 optisyen yer almıştır. Lübnan da Beddawi Safad Hastanesi, Meshtal Hasan IMA Sağlık Merkezi, Wadi Khaled IMA Sağlık Ocağı, Akkar Bölgesi Bebnin İlçesi IMA Sağlık Ocağı ve Trablus IMA Şifa Hastanesi nde çalışmalar yürütülmüştür. Suriyeli mültecilere yönelik 195 i göz muayenesi olmak üzere toplam 437 muayene ve 179 gözlük dağıtımı, Filistinli mültecilere yönelik 276 sı göz muayenesi olmak üzere toplam 633 muayene ve 306 gözlük dağıtımı gerçekleştirilmiş olup Lübnan IMA ve Filistin Kızılayı na 315 gözlük ve 1600 kutu ilaç bağışı yapılmıştır. Bu çalışma kapsamında ayrıca Yeryüzü Doktorları olarak acil ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacı için bölgeye Lübnan IMA aracılığıyla USD bağış ulaştırılmıştır. Lübnan Gönüllü Sağlık Ekibi (7-11 Nisan 2012) Yaralıların tespiti ve vakaların belirlenmesi amacıyla bir plastik cerrah ve bir eczacı içeren ekip 7-11 Nisan 2012 tarihleri arasında Trablus Devlet Hastanesi nde çalışmalar yapmıştır. 25 elektif muayene ile 11 yaralının plastik cerrahi ameliyatının planlaması yapılmış ve 1 yaralının ameliyatı gerçekleştirilmiş; bir sonraki ekibin planlamasını yapabilmek için Trablus ta bulunan ve çeşitli hastanelerde tedavi gören Suriyeli yaralıların bilgileri toplanmış, ameliyat ihtiyacı olanlar tespit edilmiştir. Lübnan Gönüllü Sağlık Ekibi (1-3 Haziran 2012) Lübnan Trablus Şifa Hastanesi nde iki plastik cerrah ve bir eczacı gönüllüden oluşan ekip 15 muayene ve 7 ağır ameliyat gerçekleştirmiştir. Sultanbeyli Sağlık Kontrolü Yeryüzü Doktorları, Şubat 2014 tarihinde bir Aile Hekimi ve Genç Yeryüzü Doktorlarından üç gönüllüden oluşan ekibi ile Sultanbeyli de yaşayan 65 kişinin sağlık kontrollerini gerçekleştirmiş ve ilaç dağıtımında bulunulmuştur. Psiko-Sosyal Destek Programı Hayat Vakfı işbirliği ile Yayladağı nda yer alan Arap ve Türkmen mülteci kamplarında, 800 Suriyeli çocuğun katılımı ile psiko-sosyal destek programı gerçekleştirildi.

7 12 13 İlaç ve Medikal Malzeme Yardımları Çatışmaların başladığı andan itibaren Yeryüzü Doktorlarınca bölgeye ulaştırılan ilaç ve tıbbi malzemenin değeri 34 milyon TL yi aşmıştır. Yardım Türü Yardım Tutarı Barınma Yardımları Ekipman Projeleri Gıda Yardımları Gönüllü Sağlık Ekipleri İlaç ve Sarf Malzemesi Yardımları Sağlık Merkezi Su, Sanitasyon Sünnet Yardımları Toplam TL 1 Çanta 1 Hayat Projesi Suriye de yaşanan iç savaş süresince güvenli olmayan bölgelerde yaşayan halk güvenli bölgelere doğru göç ederek hayatlarını kurtarmaya çalışmakta olup; Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye ye sığınan birçok Suriyeli bu bölgelere ulaşabilmek için güvenli olmayan bölgelerden geçerek hayatlarını tehlikeye atıyor. Çatışma arasında kalan yaralılara ilk müdahale, sağlık merkezi ya da ambulans olmaması durumlarında; çevredeki insanlar tarafından yapılmaktadır. Gerek malzemelerin yetersizliği gerekse de ilkyardım bilgisi eksikliği nedeni ile de müdahaleler doğru yapılamamaktadır. Bu durumun önüne geçmek için 1 Çanta 1 Hayat sloganı ile kampanya başlatan Yeryüzü Doktorları Suriye içerisine ilkyardım çantası gönderdi. Cerrahi Çanta Projesi Ateşli silahlarla yaralanan ve cerrahi ekipman yetersizliğinden dolayı zamanında müdahale edilemeyen yaralılara, yerinde ve anında müdahale ederek ölüm riskini en aza indirmek üzere hazırlanmış, 22 kg ağırlığında ve bir ekibin günde 3 ameliyat gerçekleştirmesini mümkün kılan, 73 kalem cerrahi, tıbbi sarf malzemesinden oluşan cerrahi çantalar Suriye içerisine ulaştırılmıştır. Su Temizleme Tablet ve Kitleri Dağıtımı Yeryüzü Doktorları, Suriye nin içerisinde temiz su bulma ve barınma sıkıntısı çeken siviller için Kanadalı partneri Global Medic ile bir proje başlatarak; adet su temizleme tableti, adet su temizleme torbası, 200 adet su temizleme ünitesi ve 2 çadırı Suriye nin içerisinde ihtiyaç duyulan yerlere göndermiştir. Cihaz ve tabletlerin nasıl kullanıldığına yönelik Suriyeli mültecilere 2 günlük bir de eğitim verilmiştir.

8 14 15 Hatay - Yayladağı Sünnet Şöleni Ramazan Kumanyası Dağıtımı 2013 Ramazan ayında Yeryüzü Doktorları na yapılan fitre bağışlarının TL si Yayladağı nda yaşayan 400 Suriyeli aileye alışveriş çeki şeklinde dağıtılmıştır. Yeryüzü Doktorları tarafından başlatılan Suriyeli Mülteci Çocukların Sünneti Bizden, Kirveliği Sizden kampanyası kapsamında Temmuz 2013 tarihleri arasında Yayladağı nda sünnet etkinliği düzenlenmiştir. Yeryüzü Doktorları gönüllüleri, Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde ve evlerde yaşayan 69 Suriyeli çocuğu sünnet ettirmiş ve sünnet edilen her çocuğa 50 TL hediye edilmiştir. Şölenin 6 aylık periyodlarda tekrarlanması hedeflenmektedir. Osmaniye Sünnet Şöleni Yeryüzü Doktorları tarafından başlatılan Suriyeli Mülteci Çocukların Sünneti Bizden, Kirveliği Sizden kampanyası kapsamında Ocak 2014 tarihleri arasında Osmaniye Cevdetiye Türkmen Kampında sünnet etkinliği düzenlenmiştir. Yeryüzü Doktorları gönüllüleri, Yayladağı ilçesindeki çadır kentte yaşayan 126 Suriyeli çocuğu sünnet ettirmiş ve sünnet edilen her çocuğa 30 TL hediye edilmiştir. Ayrıca 3 kişilik psikoterapi ekibi ile 500 çocuğa psikolojik destek vererek onlarla oyunlar oynanarak boyama çalışması yapılmıştır. 69 SÜNNET OPERASYONU Halkalı Sünnet Şöleni Yeryüzü Doktorları tarafından 02 Mart 2014 tarihinde Suriyeli 22 çocuk sünnet edilmiştir Ramazan- Fitre Dağıtımı Ramazan ayında toplanan fitre bağışları, Hatay ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde çok zor şartlarda yaşayan 1000 Suriyeli aileye market alışveriş çeki olarak dağıtıldı. Battaniye Dağıtımı Hatay (Reyhanlı-Yayladağı) ve Suriye (İdlib-Halep) içlerinde yaşayan mültecilere yaklaşık 5000 adet battaniye dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

9 16 17 Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye Kampanyası Yeryüzü Doktorları, İslam Dünyası STK ları Birliği (İDSB) çatısı altında gerçekleştirilen Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyasında yer almıştır. Bu kapsamda birçok STK ile yardımların organizasyonu anlamında ortak hareket edilmiş, ilaç, elbise, gıda, sedye gibi malzemeler Suriye içerisine ve Suriyelilerin yaşadığı mülteci kamplarına ulaştırılmıştır. Seninleyiz Suriye Etkinliği Yeryüzü Doktorları öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Sultanahmet Meydanı nda bir araya gelen gönüllüler, Suriye deki savaşın 3. yıl dönümü dolayısıyla akan kanın durması için ellerindeli kırmızı balonları gök yüzüne saldı. GENÇ YERYÜZÜ DOKTORLARI MÜLTECiLER için KITALARI AŞIYOR Değerli Yeryüzü Dostu, Bu pazar gerçekleştirilecek 36. İstanbul Maratonu nda Genç Yeryüzü Doktorları olarak üzerimizde t-shirt ve yeleklerimiz, elimizde pankartlarımızla mülteciler için koşuyoruz. Sizi de bu coşkulu yürüyüşte aramızda görmek isteriz. Buluşma Yeri: Capitol AVM Açık Otoparkı Önü Saat Kayıt ve irtibat: Arif Muştu GencYYD Sana İhtiyacım Var Kampanyası Yeryüzü Doktorları; Suriye yardımlarını ülke çapında 20 nin üzerinde STK nın destek verdiği Sana İhtiyacım Var kampanyası kapsamında sürdürmektedir. Kampanya kapsamında hazırlanan tanıtım görselleri ile STK lar ortak algı yürüterek soruna dikkat çekmek için faaliyetler organize etmektedirler. Yeryüzü Doktorlarının Sana İhtiyacım Var çatı kampanyası çerçevesinde gerçekleştirdiği projeler devam etmektedir: Mülteciler İçin Kıtaları Aşıyoruz Etkinliği 12 farklı üniversiteden 140 gönüllü Genç Yeryüzü Doktoru, mülteciliğe ve mültecilerin zor yaşam koşullarına dikkat çekmek amacıyla 36. İstanbul Maratonu nda koştu.

10 18 19 Sonuç Yeryüzü Doktorları, Suriye de karışıklıkların yaşanmaya başladığı ilk günden beri Suriye halkının yanında oldu ve olmaya da devam etmektedir. Bugüne kadar milyon TL değerinde sağlık hizmeti sunan Yeryüzü Doktorları, bölgeye yönelik ilaç ve tıbbi malzeme desteğini karşılamak için bağış kampanyalarına devam etmektedir. Barınma Yardımları Ekipman Projeleri Gıda Yardımları Gönüllü Saglık Ekipleri Saglık Merkezi Su, Sanitasyon Sünnet Yardımları ilaç ve Sarf Malzemesi Yardımları SURiYE YE YÖNELiK PLANLANAN PROJELER Atarib Hastanesine Destek Projesi Biernaz Hastanesi-Kadın Doğum Ünitesi Destek Projesi Yayladağı Hemşirelik Okulu ve Sağlık İstasyonu Açılımı Projesi SURiYE PROJELERiNDE işbirliği YAPILAN PARTNER KURULUŞLAR Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Hand in Hand Syria Türkmen Derneği Lübnan-Islamic Medical Association (IMA) Basamat Er-Rahme Derneği (Libya) Global Medic (Kanada) Yeryüzü Doktorları Hakkında Yeryüzü Doktorları Nisan 2000 de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak kurulmuştur. Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olan dernek ayrıca BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afet Yönetim ve Koordinasyon Ofislerinin (UNDAC) eğitim ve tatbikatlarına iştirak ederek, saha operasyonlarında adı geçen kuruluşlara akredite olarak çalışmaktadır. Bununla birlikte UNICEF, WHO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi devletlerarası kuruluşlarla paydaş olarak projeler yürütmektedir. Yeryüzü Doktorları ayrıca BM En Az Gelişmiş Ülkeler STK Forumu nun ev sahibi ülke koordinatörlüğünü de yürütmektedir. Kurulduğu günden bu yana 40 ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenen insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüştür. Dünya çapında i aşkın gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdüren Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu; Başkan Dr. Kerem Kınık, II. Başkan Uzm. Dr. Havva Sula, Genel Sekreter Uzm. Dr. Yahyahan Güney, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Murat Akbıyık, Ecz. Muhammed Karabacak, Prof. Dr. Mehmet Akif Kaygusuz ve Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ndan oluşmaktadır.

11 ? Web sayfamız üzerinden kredi kartınızla online bağış yapabilirsiniz. YeryuzuDoktorlariTR

SAVAŞIN 1.000. GÜNÜNDE SURiYE NiN DURUMU

SAVAŞIN 1.000. GÜNÜNDE SURiYE NiN DURUMU SURiYE PROJELERi SAVAŞIN 1.000. GÜNÜNDE SURiYE NiN DURUMU GENEL RAKAMLAR SAĞLIK DURUMU KRiZiN ÇATIŞMALARDA 33. AY 3. YILI KADIN MüLTECi 30.000 DOKTOR OLMAK ÜZERE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ %70 i ÜLKEYi TERK

Detaylı

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD)

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) 22-26 EKİM 2014 58. MİLLİ PEDİATRİ KONGRESİ İlk sığınma 29 Nisan 2011 tarihinde başlamıştır Nüfus Hareketleri - Mevzuat «Açık kapı politikası»

Detaylı

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER Merve Nur Bulut, Kübra Sezgin www.improkul.impr.org.tr facebook.com/improkul @improkul improkul@gmail.com SURİYE KRİZİ VE TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER 2011

Detaylı

ORTA AFRiKA CUMHURiYETi. PROJELERi

ORTA AFRiKA CUMHURiYETi. PROJELERi ORTA AFRiKA CUMHURiYETi PROJELERi OAC Krizi Hakkında Orta Afrika Cumhuriyeti nde 2013 yılının sonlarına doğru siyasi iktidarsızlık ve politik nedenlerle başlayan şiddet olayları sebebiyle; binlerce insan

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA 20.05.2016 GİRİŞ İnsanlar neden ülkelerini terk ederler? Savaş Doğal afet Ekonomik nedenler Can güvenliği ULUSLAR ARASI MEVZUAT Devlet Koruması:

Detaylı

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 02.10.2017 GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ ÜLKEMİZDEKİ TOPLAM SURİYELİ SAYISI * GEÇİCİ

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

ÜLKEMİZDE GEÇİCİ KORUMA ALTINA ALINANLARA SUNULAN SAĞLIK HİZMETLERİ

ÜLKEMİZDE GEÇİCİ KORUMA ALTINA ALINANLARA SUNULAN SAĞLIK HİZMETLERİ ÜLKEMİZDE GEÇİCİ KORUMA ALTINA ALINANLARA SUNULAN SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Kanuni KEKLİK Daire Başkanı 14 Nisan 2015 1 SUNUM PLANI Göç ve Geçici Koruma Statüsü Suriyelilere Sunulan Hizmetler ve Organizasyonu

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli Hakkında Kanun Tarihi: 29.05.1979 Sayısı: 2238 R.G. Tarihi: 03.06.1979 R.G.

Organ ve Doku Alınması, Saklanması ve Nakli Hakkında Kanun Tarihi: 29.05.1979 Sayısı: 2238 R.G. Tarihi: 03.06.1979 R.G. ACİL TIP İLE İLGİLİ MEVZUAT (Son güncelleme tarihi: 15.12.2006) Anayasa TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Tarihi: 18.10.1982 Sayısı: 2709 Kanunlar Tababet ve Şuabatı San atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

GÖÇÜN GETİRDİĞİ SORUNLAR VE GÖÇ SONRASI TÜRKİYE

GÖÇÜN GETİRDİĞİ SORUNLAR VE GÖÇ SONRASI TÜRKİYE GÖÇÜN GETİRDİĞİ SORUNLAR VE GÖÇ SONRASI TÜRKİYE Vicdan KÖKSALDI MOTOR Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD, HATAY Göçmen- Mülteci- Sığınmacı- İltica

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri

Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ülkemizde Geçici Koruma Altına Alınan Suriye Arap Cumhuriyeti Vatandaşlarına Sunulan Sağlık Hizmetleri Demet TAŞ Hastane Hizmetleri Daire Başkanlığı Sağlık Turizmi Birimi

Detaylı

GÖREV SORUMLULUK VE RESMİ YAZI TEBLİĞ FORMU HASTANE KRİZ BÜROSU YETKİLİLERİ. Eczacı Baş Teknisyen

GÖREV SORUMLULUK VE RESMİ YAZI TEBLİĞ FORMU HASTANE KRİZ BÜROSU YETKİLİLERİ. Eczacı Baş Teknisyen KOD YÖN. FR.02 YAY.TRH 02.01.2013 REV.TRH REV. NO SAYFA 1 / 5 Tebliğin Konusu: 2015 Acil Afet Planında yer alan n görevlendirilmesi. Tebliğin içeriği: 16.03.2015 Acil Afet Planında yer alan n yeniden görevlendirilmesi.

Detaylı

KIZILHAÇ-KIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI

KIZILHAÇ-KIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI KIZILHAÇKIZILAY HAREKETİ İS BİRLİKLERİ PROGRAMI KIZILHAÇKIZILAY HAREKETİ is BiRLiKLERi PROGRAMI 5 Mart 0 tarihinde başlamış olan ve Nisan 0 de ülke çapına yayılan gösterilerin neticesinde Suriye hükümetiyle

Detaylı

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler)

AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) MEB-JICA OKUL TABANLI AFET EĞĠTĠMĠ PROJESĠ FORMATÖR ÖĞRETMEN EĞĠTĠM PROGRAMI AFET YÖNETĠMĠNDE ÖĞRETMENLERĠN KONUMU (Geçmiş Afetlerden Çıkarılan Dersler) Gülgün Tezgider ACĠL DESTEK VAKFI Eylül 2011 Sunum

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Aralık 2016

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Aralık 2016 SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU Aralık 2016 Mart 2011 de Suriye içerisinde meydana gelen iç çatışmalar neticesinde 11 milyondan fazla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı evlerini terk etmek durumunda

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Suriye Krizi ne Cevap Verebilmek için ABD den Yeni İnsani Yardım. Bilgi Notu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü. Washington, D.C.

Suriye Krizi ne Cevap Verebilmek için ABD den Yeni İnsani Yardım. Bilgi Notu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü. Washington, D.C. Suriye Krizi ne Cevap Verebilmek için ABD den Yeni İnsani Yardım Bilgi Notu ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü Washington, D.C. 25/06/2015 Bugün ABD, Suriye deki savaştan etkilenenler için 360 milyon ın

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Mayıs 2017

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Mayıs 2017 SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU Mayıs 2017 Mart 2011 de Suriye içerisinde meydana gelen iç çatışmalar neticesinde 11 milyondan fazla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı evlerini terk etmek durumunda

Detaylı

LÜTFİYE NURİ BURAT DEVLET HASTANESİ HASTANE POLİKLİNİK VE YATAN HASTA HİZMETLERİ BİRİM MALİYET HESAPLAMA İŞLEMLERİ

LÜTFİYE NURİ BURAT DEVLET HASTANESİ HASTANE POLİKLİNİK VE YATAN HASTA HİZMETLERİ BİRİM MALİYET HESAPLAMA İŞLEMLERİ LÜTFİYE NURİ BURAT DEVLET HASTANESİ HASTANE POLİKLİNİK VE YATAN HASTA HİZMETLERİ BİRİM MALİYET HESAPLAMA İŞLEMLERİ AMAÇ Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi nde maliyet muhasebesi tekniği olarak Faaliyet

Detaylı

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ. Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü KİTLESEL GÖÇLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ Uzm. Dr. Muzaffer AKKOCA T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 17.04.2015 GİRİŞ İnsanlar neden ülkelerini terk ederler? Savaş Doğal afet Ekonomik

Detaylı

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2015 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 7 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK EL HİJYENİ-5 ENDİKASYON KURALI ENF. HEMŞİRESİ CPR (UYGULAMALI )

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ KOMİTE VE EKİP LİSTESİ HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ LAB. BRANŞ UZMANI HÜSEYİN GEDİK LABORANT DAHİLİ BRANŞ UZMANI UZM. DR. SELÇUK YEŞİLYURT FTR UZMANI BİLGİ SİSTEM SORUMLUSU AHMET İLHAN AYDIN BİLGİ İŞLEM SORUMLUSU

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

Türkiye deki Suriyeli Çocuklar

Türkiye deki Suriyeli Çocuklar Türkiye deki Suriyeli Çocuklar Bugün II. Dünya Savaşı ndan bu yana ortaya çıkan en ağır insani krizin tetikleyicisi olarak Suriye deki çatışma ortamı altıncı yılına girmek üzere ve görünürde sona ereceğine

Detaylı

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I 23-27 EKİM 2011 1 VAN-ERCİŞ DEPREMİ 23 Ekim de Van ın Erciş ilçesini vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların altından bir canlıya daha ulaşabilme

Detaylı

Genel Müdür. İnsan Kaynakları Direktörü. Mali İşler Müdürü

Genel Müdür. İnsan Kaynakları Direktörü. Mali İşler Müdürü Yönetim Kurulu Başkan Yönetim Kurulu Üyeleri Hukuk Servisi Yönetici Asistanı Teknik Hizmetler Müdürü Satınalma Müdürü Direktörü Mali İşler Müdürü Bilgi İşlem Müdürü Kurumsal İletişim Hekimler ÖSS Kurumsal

Detaylı

Kasım i Kasım personeli

Kasım i Kasım personeli Mart 2011 de Suriye içerisinde meydana gelen iç çatışmalar neticesinde 11 milyondan fazla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı evlerini terk etmek durumunda kalmış olup, 13.6 milyon kişi ise insani yardıma

Detaylı

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Afetler Önlenilebilir mi? Jeolojik; Deprem, heyelan, yanardağ patlamaları Hava Olayları;

Detaylı

GÖÇ VE MÜLTECİ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

GÖÇ VE MÜLTECİ HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÜLKE ALAN KOORDİNATÖRLÜĞÜ Sınır Noktası 13 Toplam Sevkiyat Tutarı 2.375.349.424TL Top. Sevkiyat İçindeki Gıda Oranı %67,55 Kurumsal-Bireysel Bağışçı 2.132 Araç Sayısı

Detaylı

2015 SURİYE MÜDAHALE PLANI SURİYE ARAP CUMHURİYETİ. Catherine Ward 2015 SURİYE MÜDAHALE PLANI

2015 SURİYE MÜDAHALE PLANI SURİYE ARAP CUMHURİYETİ. Catherine Ward 2015 SURİYE MÜDAHALE PLANI 2015 SURİYE MÜDAHALE PLANI SURİYE ARAP CUMHURİYETİ Catherine Ward 2015 SURİYE MÜDAHALE PLANI ÖZET ARALIK 2014 12.2 MİLYON ي İHTİYA SAHİBİ 4.8 MİLYON ERİŞİMİ ZOR BبLGEDEKİ İNSAN SAYISI 7.6 MİLYON İي İNDE

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ASM = KETEM. Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü. Dr. Hürol AKSU 1 ASM = KETEM Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Hürol AKSU 1 TARİHİ VE DOĞASIYLA ZENGİN BARTIN 2 KARADENİZİN İNCİSİ AMASRA 3 BARTIN KANSER TARAMA VERİLERİ 16000 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 13780

Detaylı

ÖZEL ŞAR HASTANESİ 2014 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİM SÜRESİ KATILIMCI SAYISI

ÖZEL ŞAR HASTANESİ 2014 YILI EĞİTİM PLANI EĞİTİM SÜRESİ KATILIMCI SAYISI Sayfa :1/7 İ VEREN ŞUBE/KİŞİ TARİHİ ŞEKLİ YERİ AÇIKLAMALAR HASTA GÜVENLİĞİ ENFEKSİYON Sİ TEMİZLİK İ 14.01.2014 ECZANE GİRİŞİMLERİ Sİ 16.01.2014 KAN ALMA Sİ 10.02.2014 HASTA İLE DOĞRU İLETİŞİM KURMA KBB

Detaylı

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ Uğur BARIŞ İdari Ve Mali Hizmetler Müdürü İdari Hizmetler Yönetici Temsilcisi Uzm.Dr.Duygu ÖZTÜRK Dahiliye Uzmanı Dahili Branş Uzmanı Emine ERGİN Laboratuvar Teknisyeni Laboratuvar Funda Çakın TÜYSÜZ Anestezi

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 1. Saha Özeti Türk Psikologlar Derneği, Genel Başkan Prof. Dr. Gökhan Malkoç, Öncü Ekip ve Saha Değerlendirme

Detaylı

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU - TEMMUZ, KASIM 2011 - Son 60 yılın en şiddetli kuraklığını yaşayan Doğu Afrika da 12 milyonu aşkın insan açlık ve susuzlukla karşı karşıya. Bugüne kadar

Detaylı

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 HASTANE ÇALIġANLARI EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 1.AMAÇ Midyat Devlet Hastanesi nde hizmetin kalitesini arttıracak eğitim

Detaylı

CEVAP BEKLEYEN YAZILAR CEVAP İDARE. Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği TİTCK. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği SHGM

CEVAP BEKLEYEN YAZILAR CEVAP İDARE. Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği TİTCK. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği SHGM SIRA NO GİDEN EVRAK NO GİDEN EVRAKIN TARİHİ İŞİN KONUSU 1 2424 04.06.2013 İlaç Yazım Kuralları Hakında 2 2521 07.06.2013 Fleksibl Ring SUT Fiyatları 3 3122 09.07.2013 4 3122 09.07.2013 5 5451. 1346 23.07.2013

Detaylı

HASTANEMİZİN TANITIMI. Münevver ÖZKAN Acil Ameliyathanesi Sorumlu Hemşiresi

HASTANEMİZİN TANITIMI. Münevver ÖZKAN Acil Ameliyathanesi Sorumlu Hemşiresi HASTANEMİZİN TANITIMI Münevver ÖZKAN Acil Ameliyathanesi Sorumlu Hemşiresi Hastanemiz Balkanların en büyük sağlık kompleksi olarak 19.01.1960 yılında İşçi Sigortaları Kurumu İstanbul Hastanesi adıyla hizmete

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ MESLEK KODLARINA GÖRE SAYILARI S.N. MESLEK KODU MESLEK AÇIKLMA 1 2111.1 1 Radyasyon (Sağlık) Fizikçisi 2 2131.01 Biyokimyager

Detaylı

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi AFET (Olağan Dışı Durum) l Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve

Detaylı

GENEL ORYANTASYON EĞİ

GENEL ORYANTASYON EĞİ GENEL ORYANTASYON EĞİ ĞİTİMİ JCI (Joint Commission International) Hastane Akreditasyon Süreci Kalite Koordinatörlüğü Akreditasyon Nedir? Sağlık kurumunun önceden belirlenmiş ve yayınlanmış standartlara

Detaylı

Uz. Dr. Bülent HEREK İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı

Uz. Dr. Bülent HEREK İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Bülent HEREK İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Suriye Arap Cumhuriyeti nde yaşanan iç karışıklık neticesinde, 29 Nisan 2011 tarihinde Hatay ın Yayladağ İlçesi nden Türkiye ye girişler

Detaylı

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 07/02/2014 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Enfeksiyon Kontrol Kurulunun Kuruluş ve Çalışma Yönergesi hk.

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 15 Mart 2007 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26463 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 11/5/2000 tarihli ve 24046 sayılı Resmî

Detaylı

AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKNİKERLERİ İLE ACİL TIP TEKNİSYENLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKNİKERLERİ İLE ACİL TIP TEKNİSYENLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR TEBLİĞ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak 26 Mart 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27181 Sağlık Bakanlığından: TEBLİĞ AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKNİKERLERİ İLE ACİL TIP TEKNİSYENLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014

H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET, HUKUKİ ve İNSANİ SORUNLAR H.İBRAHİM PETEKKAYA Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Antalya-Mart 2014 İDARİ HİZMET Hekimler; Her geçen gün mesleki bilgilerini yerine getirmekten uzaklaşmakta,

Detaylı

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 2015

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 2015 KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 201 M. Uğur DÜNDAR Genel Müdür Yönetici Asistanı Handan BÜYÜK Genel Müdür Yardımcısı Medikal Direktör 1. İCRA (ÜST YÖNETİM) KURULU Üye Havva İSMAİL Hemşirelik Hizmetleri

Detaylı

PERSONEL TEMİN PLANI

PERSONEL TEMİN PLANI BÖLÜMLER Özellikler Mevcut Personel Sayısı Asgari Nöbet Tutan Personel Sayısı İç Kaynaklardan Transfer Dış Kaynaklardan İstem Beyin Cerrahi - KBB- Cildiye Kliniği Yatak sayısı: 40 Branş Sayısı: 3 1 Sorumlu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Madde.1.1. Tanım: Bu yönergede adı geçen ve ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

Bosna Kurbanlarına Yardım - Bosna ve Kosova dan Gelen Mültecilere Destek

Bosna Kurbanlarına Yardım - Bosna ve Kosova dan Gelen Mültecilere Destek Soydaş Uyum Eğitimi Bulgaristan dan göç eden soydaşlarımızın Türkiye de yerleşme, yaşama ve çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla 9 aylık bir sürede 4 ilde 33 seminer düzenlenmiş, 7.000 e yakın kişiye

Detaylı

B TİPİ AMBULANS ÇALIŞMA ESASLARI

B TİPİ AMBULANS ÇALIŞMA ESASLARI B TİPİ AMBULANS ÇALIŞMA ESASLARI Dr. Neslihan BÜYÜKMURAT Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmeti İşleri İle İlgili Şube 11 Mayıs 2000 tarih ve 24046 sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği

Detaylı

Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek

Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek Ekim 2016 Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek II Dünya Savaşı ndan bu yana dünyanın yaşadığı en ağır insani kriz olan Suriye deki çatışmalar 6. yılına girdi ve görünürde sona ereceğine ilişkin

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Şartlı Nakit Transferi Uygulaması Tarihi:03.05.2004 Sayısı:2004/64-1838

Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Şartlı Nakit Transferi Uygulaması Tarihi:03.05.2004 Sayısı:2004/64-1838 Sosyal Riski Azaltma Projesi Kapsamında Şartlı Nakit Transferi Uygulaması Tarihi:03.05.2004 Sayısı:2004/64-1838 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ANKARA Sayı :

Detaylı

Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi. Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi

Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi. Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi Sağlık Hizmetlerine Erişimin Yasal Dayanağı Kronolojik düzenlemeler AFAD Yönetmeliği (Nisan 2011) AFAD Genelgesi

Detaylı

KLİNİK EĞİTİME UYUM ( ) 1 Eylül Eylül Hastanenin tanıtımı (13:30-16:30) (5 grup halinde) (Buluşma yeri=dekanlık önü)

KLİNİK EĞİTİME UYUM ( ) 1 Eylül Eylül Hastanenin tanıtımı (13:30-16:30) (5 grup halinde) (Buluşma yeri=dekanlık önü) KLİNİK EĞİTİME UYUM (2014-2015) 1 Eylül 2014-12 Eylül 2014 1. Hafta 1 Eylül 2014 Pazartesi Hoşgeldiniz (10:00-12:00) (Tüm grup) (Konferans salonu) 10:00-11:00 Açılış Konuşması ve dersi (Tıp Fakültesi Dekanı)

Detaylı

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Oğuzhan KAYA TKHK Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı khk.kaynakgelistirme@saglik.gov.tr www.tkhk.gov.tr Slayt1/28 Bakanlığımızın 2013-2017

Detaylı

GENEL İLKELER (16.10.2012 tarihinde kontrol edildi.)

GENEL İLKELER (16.10.2012 tarihinde kontrol edildi.) GENEL İLKELER (16.10.2012 tarihinde kontrol edildi.) 1- a) Küçük ameliyatlar: 149 birim'e kadar olanlardır. b) Orta ameliyatlar: 150-299 birim olanlardır. c) Büyük ameliyatlar: 300-499 birim olanlardır.

Detaylı

Ülkemize Sığınan Suriye Vatandaşlarının Barındıkları Çadırkentler Hakkında İnceleme Raporu -3-

Ülkemize Sığınan Suriye Vatandaşlarının Barındıkları Çadırkentler Hakkında İnceleme Raporu -3- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONU Ülkemize Sığınan Suriye Vatandaşlarının Barındıkları Çadırkentler Hakkında İnceleme Raporu -3-24. Dönem 3. Yasama Yılı 2013 Rapor, Komisyonun

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU YALNIZ DEĞİLSİNİZ Haziran 2014 GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar, 15 Mart

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Eylül 2017

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU. Eylül 2017 SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU Eylül 2017 Mart 2011 de Suriye içerisinde meydana gelen iç çatışmalar neticesinde 11 milyondan fazla Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı evlerini terk etmek durumunda

Detaylı

HEMŞİRELİKTE ÖZEL ALANLAR

HEMŞİRELİKTE ÖZEL ALANLAR HEMŞİRELİKTE ÖZEL ALANLAR Son yıllarda dünyada meydana gelen hızlı gelişme ve değişmeler her alanda olduğu gibi sağlık bakım sistemi üzerinde de etkisini göstermektedir. Toplum, nüfus özellikleri, ekonomi,

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU ( ) YALNIZ DEĞİLSİNİZ

SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU ( ) YALNIZ DEĞİLSİNİZ SURİYE KRİZİ İNSANİ YARDIM OPERASYONU (14.01.2014) YALNIZ DEĞİLSİNİZ GENEL DURUM 2010 yılında başlayan ve Arap halklarının demokrasi, özgürlük ve insan hakları taleplerinden ortaya çıkan olaylar, 15 Mart

Detaylı

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ 2012 YILI EĞİTİM PLANI

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ 2012 YILI EĞİTİM PLANI KOCAELİ DEVLET HASTANESİ 2012 YILI PLANI İ PLANLAYAN BİRİM İN KONUSU İN SÜRESİ YERİ VEREN KİŞİ VEYA BÖLÜM KATILMASI GEREKENLER PLANLANAN TARİHİ GERÇEKLEŞME ME NEDENİ GERÇEKLEŞEN TARİHİ DEĞERLENDİR ME YÖNTEMİ

Detaylı

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ I. Eğitim Biriminin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Eğitim Birimi hastanemizin kurulmasıyla beraber 2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta çalışan

Detaylı

Rehabilitasyon Hizmetleri

Rehabilitasyon Hizmetleri 14. HAFTA Rehabilitasyon Hizmetleri Hastalık, kaza veya yaralanma sonucu gelişen sınırlanmış fonksiyonel kapasitenin, geçici veya kalıcı yetersizliklerin, hastalığın tedavisi ile birlikte veya tedavi sonrası,

Detaylı

www.elbirdernegi.org www.elbirdernegi.org El-bir Konya dan Dünyaya Yayılan. Iyilik Hareketinin Adıdır Hakkımızda ELBİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği; ayrım yapmaksızın ülkesinde uğradığı zulüm ve sıkıntılar

Detaylı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye Afet Müdahale Planı Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmetleri Eğitimi Limak Limra, Kiriş, Antalya 19-22.03.2015 Türkiye Afet Müdahale

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz.

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. Oğuz Raşit KARAKULAK odamızı ziyaret etmiş. Oda Başkanımız

Detaylı

RAMAZAN BEREKETTİR RAMAZAN

RAMAZAN BEREKETTİR RAMAZAN RAMAZAN BEREKETTİR RAMAZAN 017 Avrasya Vakfı hayır yolculuğunda her yıl olduğu gibi bu Ramazan da dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine sizlerin adına ulaşıyor. Siz de kumanyalarınızı, fitrelerinizi,

Detaylı

TABLO-24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 1995-2006

TABLO-24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 1995-2006 4 Sağlık İnsangücü TABLO24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 19952006 YILLAR SAĞLIK BAKANLIĞI SSK ÜNİVERSİTE DİĞER TOPLAM 1995 9.019 3.715 4.865 2.149

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ Diyabet Eğitim Hemşireleri Hem. Sevil İşli 2004 Hem. Nigar Özen 2005 Uzm. Hem.

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Alerji Bilim Dalı, 0-18 yaş grubu ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı