DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş"

Transkript

1 DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş

2 DÖŞEMELİK KUMAŞ NEDİR? Döşemelik kumaş, mobilya üretiminde kullanılan ve mobilyanın en önemli görsel parçasını oluşturan bir dokuma kumaş türüdür.

3 DÖŞEMELİK KUMAŞ TASARIMI Döşemelik kumaş üretiminde en önemli özellik kumaşın görselliğidir.bu nedenle bir çok firma kumaş görünümünü farklılaştırmak pazarın talep ettiği renk ve teknik özelliklerde kumaş üretebilmek için Desen ve kumaş tasarımcısı çalıştırmakta ve bazı durumlarda firmasının dışındaki desen ofislerinden Desen veya tasarlanmış kumaş satın almaktadırlar. Desen tasarımı ve kumaş tasarımından sonraki en önemli etken kumaşın göstereceği teknik özelliklerdir.bu teknik özellikler kumaş tasarımı esnasında oluşturulmaya çalışılır.

4 DÖŞEMELİK KUMAŞ ÜRETİMİ Tasarımı yapılmış ve müşteri beklentileri sağlanarak siparişi alınan kumaşlar aşağıdaki aşamalardan sonra üretime başlanır. Sipariş kabulü Hammadde ihtiyaçlarının belirlenmesi Gerekli iç ve dış tedarikin sağlanması Üretim planının termine göre belirlenmesi İş emirlerinin oluşturulması Üretimin belirlenen iş akışına göre yapılması Sevkiyat tarihinde kumaşların sevk edilmesi

5 İŞ EMRİ NEDİR? İş emri ilgili bölümün hangi işlemi yapacağını ve ne zaman yapması gerektiğini ve işlemin teknik detaylarını içeren bilgidir. İşlem özelliğine göre pek çok iş emri çeşidi bulunmaktadır.boyama iş emri,dokuma iş emri,çözgü iş emri,apre iş emri,aktarma iş emri gibi. Geçmişte ve günümüzde bazı firmalar bu iş emirlerini el emeği ile oluşturulmakta iken pek çok firmada bilgisayar programları yardımı ile oluşturulmaktadır.

6 DOKUMA İŞ EMRİ

7 İPLİK DEPO

8 ÇÖZGÜ BÖLÜMÜ

9 ÇÖZGÜ BÖLÜMÜ

10 NUMUNE ÇÖZGÜ MAKİNASI

11 ÇÖZGÜ LEVENT RAFLARI

12 KONİK ÇÖZGÜ MAKİNASI

13

14

15 ÜRETİM TAKİBİ Üretim takibi için bilgisayar programları kullanılmakta ve bütün ürünler barkot sistemi ile takip edilmektedir. Bütün proses aşamaları için üretim sıralamaları belirlenmekte ve bu sıralamalar bilgisayar ortamında izin verilen bütün kullanıcılar tarafından görülebilmektedir.bu şekilde müşteriye istenen ürünün zamanında sevk edilebilmesi için üretim aşamaları izlenebilmektedir.

16 HAM KUMAŞ TOP ETİKETİ

17

18

19 DURUŞ ANALİZ

20 DOKUMA İŞLETMESİ

21 ARMÜRLÜ DOKUMA TEZGAHLARI

22 ÜRETİM TAKİBİ Üretim işletmelerinde en önemli unsur müşteri memnuniyetidir.bu nu sağlamak için verimli,kalite ve zamanında üretim yapılmalıdır. Bunların takibi için teknolojinin tüm olanakları kullanılmaktadır. Örnek olarak dokuma işletmesinde,bütün makineler bilgisayar sistemine bağlantılıdır ve makinelerin çalışıp çalışmadığı ve neden kapalı kaldığı anlık olarak izlenebilmekte ve verimlilik takip edilmektedir.

23 KUMAŞ KALİTESİ Kumaş hatalarının takibi için tüm aşamalarda proses kontrolü yapılmakta ve son kontrolde kumaşın nihai kalitesi belirlenmektedir. Geçmişte sadece ham kumaş kalite kontrol ve mamül kumaş kalite kontrol işlemleri yapılmakta ve kumaşlar hatalarına göre tasnif edilmekteydi.bu gün bu yöntem devam edip ilave olarak etkili bir işlemler esnasında proseslerin doğruluğunu kontrol amacıyla proses kontrol yapılmakta ve kumaş hatalarının kalite kontrolden gelecek bilgiye göre düzeltilmesine kadar geçecek sürede oluşacak hatalı kumaşın oluşmamasını sağlayarak, para ve zaman kazancı sağlamaktadır.

24 HAM KALİTE KONTROL

25 HAM KALİTE KONTROL

26 APRE ÖNCESİ HAM KUMAŞ DOKLARI

27 KUMAŞ TÜŞESİ Döşemelik kumaş mobilyanın yüzeyinde kullanılan ve nihai kullanıcının temas ettiği bir tekstil yüzeyidir. Kullanım yerine ve Kullanıcı isteklerine göre farklı bitim işlemleri uygulanarak kullanıcının talep ettiği özellikler kazandırılmaya çalışılır.

28 APRE ÇEŞİTLERİ Kuru apre: iplik boyalı kumaşların finish işlemi yapılır. Kumaş fulara girmeden kurudan işlem görür. Dolgunlaştırma: şönil ipliklerinde yaşanan abrasyon sıkıntısı nedeniyle kumaşta tutumu sertleştiren bir apredir. Fularda uygulanır. İstenen tuşeye göre miktarı ayarlanabilir. Soft apre: İstenen tuşeye göre kumaşa yumuşatıcı verilerek uygulanan bir bitim işlemidir.

29 Buharlama: kumaşa ram üzerinde bulunan özel buharlama ünitesinde buhar verilmesi suretiyle herhangi bir fular işlemine gerek kalmadan yumuşatma yapılır. Termofiksaj: Düz boyamaya girecek kumaşlarda boyama esnasında oluşabilecek boyutsal değişikliklerin önüne geçebilmek için termofikse işlemi yapılır.

30 Su yağ itici: fularda yapılan bir işlemdir. Florokarbon içerikli kimyasallarla yapılır. Kumaşa hidrofob ve oilefob özellik kazandırır. Güç tutuşurluk: Kumaşta alev almayı geciktiren veya önleyen apre işlemidir.

31 RAM

32 RAM GİRİŞİ

33 BIANCALANI İŞLEMİ Mekaniksel olarak sıcaklık ve buhar vererek kumaşa yumuşak bir tuşe vermek için kullanılan makinedir. Sıcaklık, buhar ve süre değerleri değiştirilerek değişik tuşeler elde edilebilir.

34 BIANCALANI ( YUMUŞATMA)

35 BIANCALANİ MAKİNESİ

36 JUMBO JAKAR GENİŞ TEZGAH

37 Döşemelik Kumaşın Teknik Özellikleri Döşemelik kumaş teknik özellikleri ile ilgili çok farklı pazarlarda farklı teknik değerler istenmektedir.aşağıda sıralanan değerler Türkiye şartları için en çok tercih edilenlerdir. Aşınma testi Dikiş dayanımı testi Yırtılma Mukavemeti testi Sürtme Haslığı testi Işık Haslığı testi Pilling testi

38 AŞINMA DAYANIM TESPİTİ Aşınma dayanımının tespitinden Martindale abrasyon test cihazı veya Martindale cihazı en fazla tercih edilen cihaz olup, bu cihazda BS 5690:91 veya ASTM- D4966:89 standart metotlarına göre testler yapılmaktadır. Bu standartlar; kumaşın önceden belirlenmiş basınç altında birbirlerine göre dairesel harmonik hareket yaparak aşınmasını içermektedirler. Aşınma direnci; - İplik kopuşunun gözlendiği andaki devir sayısı, - Belirli bir devir sayısından sonraki ağırlık kaybı, - Belirli bir devir sayısından sonraki renk değişimine göre belirlenmektedir. İstikbal,Bellona ve Mondi firmalarının kumaştan beklentisi 5000 devirdeki hav kaybının olmamasıdır.

39 MARTINDALE TEST CİHAZI

40 DİKİŞ DAYANIM VE YIRTILMA MUKAVEMET TESTİ Dikiş dayanımı, dikilmiş kumaşlarda bir veya birden fazla kumaş ile dikişin meydana getirdiği bağlantının kopmaya karşı gösterdiği en büyük dirençtir. Döşemelik kumaşlarda dikiş dayanımı tayini BS2543 standardına göre test edilir. Yırtılma mukavemeti,kumaşın kullanımı esnasında oluşacak kuvvetlere karşı direncidir.bs4303 İstikbal,Bellona ve Mondi firmalarının kumaştan beklentisi dikiş dayanımı testinde açılmanın 3 mm den düşük olması,yırtılma mukavemetinin de 27 N dan büyük olmasıdır.

41 DİKİŞ DAYANIMI VE YIRTILMA MUKAVEMET TEST CİHAZI

42 KALİTE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI Tedarik edilen ipliklerin,çözgü,dokuma,apre,boya veya fason işlemleri sırasında karşılaşılan kalitesizlik durumlarının tespit edilerek ilgili birimlerle çalışma yapılarak düzeltilmesi Müşteri talepleri ve şikayetleri Fiyat ve randıman çalışmaları

43 İplik Örnekleme Kontrol Adımları İplikler lot bazında örnekleme olarak laboratuara getirilir(1 bobin) Gelen bobinde renk-numara-tur-mukavemet-flam şekli-flam sayısı ile ilgili kontroller yapılır. Girdi kontrole getirilen bobinde sıkıntı görülmüş ise örnekleme kontrol sayısı artırılır ve tekrar kontrol edilir.

44 İplik Fiziksel Testler İpliklerin renk kontrolü yanı sıra sonra numara ölçümü,tur sayısı ve mukavemet testi yapılarak sisteme girilir.

45 İpliklerin Sisteme işlenmesi İpliklerin kontrolleri yapıldıktan sonra sisteme tur sayısı,numara ve mukavemet değeri girilir.

46 Renk Çalışmaları Takibi Kalite problemi yaşanan iplikler veya alternatif tedarikçi oluşturmak için renk ve kalite çalışmaları yapılmaktadır. İplik tedarikçilerimizden gelen renk çalışmaları kartela yapılarak kontrol edilir. Doğru karar verebilmek için iplik ihtiyacı olan kumaştan kumaş dokutulup renk kıyaslaması yapılır. Fizik laboratuarımızda sakladığımız orijinal bobinimizden ve gelen renk çalışmasından peş peşe kumaş dokutulup renk bazından kıyaslama yapılır.

47 Ham Torba Arşiv Alma Bilindiği gibi yeni desenler Mamul kartelasından okey verilip yeni ham torba numara veriliyor ve sonraki gelecek desen onayları ise yeni açılmış ham torbadan verilmektedir. Ham kumaş torbasının içine 4-5 tane üretim onay parçası konularak üretim onayında onay toleransı genişletilmiştir.

48 Ham Kalite Kontrol desen ve renk kontrolü

49 Atkı Çaprazlığını düzeltmek için yapılan iyileştirmeler Ham Kalite Kontrol de kumaşlar sepetten sarılırken özellikle sıklığı düşük kumaşlar sürtmeye maruz kaldığından kaymakta ve kumaşta çaprazlığa sebep olmaktadır.bunun için Rezervli kumaş arabası yaptırıldı ve sayede bomlar milin üzerinde dönmekte ve herhangi bir yere sürtmeden Kalite masasına gelmektedir. Çaprazlık büyük oranda azalmıştır. Ayrıca top değişim zamanındaki kayıplar azalmıştır. Şu an HKKda ARKACI personel yoktur. İşlerin yoğunlaşması durumunda bu aparata sürekli rezerv yapılarak HKK verimliliği daha da arttırılabilir.

50 Verimliliği ve Kaliteyi artırmak için yapılan iyileştirmeler Fantezi İpliklerde Düğüm çalışmaları:

51 Şahit numune alımı ve arşiv oluşturma

52 RAM&APRE

53 ROTASINA GÖRE İŞLEM GÖRECEK HAM KUMAŞ DOKLARI

54 İĞNELEME

55 TRANSFER BASKI&KALENDER

56 TRANSFER BASKI &KALENDER

57 BOYA LABORATUARI

58 NUMUNE BOYAMA

59 KUMAŞ AÇMA

60 KUMAŞ AÇMA

61 KUMAŞ BOYA

62 İPLİK BOYA

63 KUMAŞ BOYA KAZANI

64 İPLİK BOYA KAZANLARI

65 AKTARMA

66 AKTARMA

67 İPLİK BOYAMA ÖNCESİ

68 BOBİN SIKMA

69 BOBİN KURUTMA

70 BOBİN KATLAMA&BÜKÜM MAKİNASI

71 BOBİN KATLAMA

72 MAMUL KALİTE KONTROL

73 KUMAŞ DEPO

74 DÖŞEMELİK KUMAŞIN GELECEĞİ Döşemelik kumaş üretiminin Türkiye de devam etmesi aşağıdaki hususlara bağlıdır. Zamanında ve Kaliteli üretim.hızlı servis Kumaş tasarımı ve ürün görselliğinde fiyat ve görünüm ilişkisinin çok iyi uygulanabilmesi. Yeni tasarımlar yapabilme ve modayı yönlendirmek. Müşteri beklentilerinin önüne geçebilmek. Çevreye duyarlı ekolojik ürünler üretebilmek.

75 BOYTEKS A.Ş BURSA İŞLETMESİ DÖŞEMELİK KUMAŞ SUNUMU DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

TESTLER. Haslık Testleri. Fiziksel Testler. Boyutsal Değişim Testleri. Ekolojik Testler. Elyaf Analizi Testleri

TESTLER. Haslık Testleri. Fiziksel Testler. Boyutsal Değişim Testleri. Ekolojik Testler. Elyaf Analizi Testleri TESTLER Haslık Testleri Fiziksel Testler Boyutsal Değişim Testleri Ekolojik Testler Elyaf Analizi Testleri Laboratuvar Eğitimi Zafer Güngör 2011 1 Haslık Testleri Laboratuvar Eğitimi Zafer Güngör 2011

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

DEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEST LABORATUVARLARI TALEP, TEKLİF VE SÖZLEŞME

DEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEST LABORATUVARLARI TALEP, TEKLİF VE SÖZLEŞME MÜŞTERİ BİLGİLERİ Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Vergi Dairesi: Vergi No: Başvuru Tarihi: İlgili kişi adı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: e-posta : Raporun İngilizce hazırlanmasını

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

DENİM ÜRETİMİ & KALİTE

DENİM ÜRETİMİ & KALİTE T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS ORTAK PROGRAMI DENİM ÜRETİMİ & KALİTE BAHAR ŞAHİN 2017 MAYIS İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. Denim Nedir? 2. DENİM KUMAŞ ÜRETİMİ

Detaylı

PA Textile&Apparel. Yenilik ve gelişme vaadiyle Tekstil & Konfeksiyon sektörüne sektörün en iyi uygulamalarını götürmek. www.pa-textileapparel.

PA Textile&Apparel. Yenilik ve gelişme vaadiyle Tekstil & Konfeksiyon sektörüne sektörün en iyi uygulamalarını götürmek. www.pa-textileapparel. PA Textile&Apparel Yenilik ve gelişme vaadiyle Tekstil & Konfeksiyon sektörüne sektörün en iyi uygulamalarını götürmek. www.pa-textileapparel.com PA T&A Tekstil & Konfeksiyon Özel Yazılımlar PA Tekstil

Detaylı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı Yüksek performanslı yumuşatıcı Yağ asit türevlerinin bileşiği Nonyonik Alanları SOFTYCON N 50 tüm iplik cinsilerinde rahatlıkla kullanılabilen, çok yumuşak bir tuşe sağlayan pseudokatyonik yumuşatıcıdır.

Detaylı

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri

Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Endüstriyel Yatık Tip Redüktör Seçim Kriterleri Gelişen imalat teknolojileri ile birlikte birim hacimde daha yüksek tork değerlerine sahip redüktörihtiyacı kullanıcıların en önemli beklentilerinden biri

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

TAÇ FLAME RETARDANT iplikler kullanıldıkları tekstil ürünlerine kalıcı güç tutuşurluk özelliği kazandırırlar. Güç tutuşurluk özelliği sağlayan

TAÇ FLAME RETARDANT iplikler kullanıldıkları tekstil ürünlerine kalıcı güç tutuşurluk özelliği kazandırırlar. Güç tutuşurluk özelliği sağlayan TAÇ FLAME RETARDANT iplikler kullanıldıkları tekstil ürünlerine kalıcı güç tutuşurluk özelliği kazandırırlar. Güç tutuşurluk özelliği sağlayan ko-mononer polyester polimerin reaksiyonu esnasında moleküler

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI K.Maraş ta en önemli sektör olan tekstil Endüstrisine kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla 1995 yılında kurulan okulumuzda; en fazla öğrenciye ve en geniş eğitim ortamına sahip

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ SIRA NO ANALİZ ADI Ücret (TL)*** Uygulanan Standartlar 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini 2 Tek

Detaylı

Yıkama İşleminin Denim Kumaşların Kopma Ve Yırtılma Mukavemetine Etkisi

Yıkama İşleminin Denim Kumaşların Kopma Ve Yırtılma Mukavemetine Etkisi KSU Mühendislik Bilimleri Dergisi, 16(1),2013 38 KSU. Journal of Engineering Sciences, 16(1),2013 Yıkama İşleminin Denim Kumaşların Ve ne Etkisi Kübra ÇETİNASLAN 1, Serin MEZARCIÖZ 2, Suat ÇETİNER 1 *

Detaylı

1. Konu. Yüzey Kontrolde Ayrılan Kumaş Firelerinin Azaltılması

1. Konu. Yüzey Kontrolde Ayrılan Kumaş Firelerinin Azaltılması 27. 09.2018 1. Konu Yüzey Kontrolde Ayrılan Kumaş Firelerinin Azaltılması 2. Takım ZİRVE EKİBİ ( 17.07.2017) Sponsor Lider Üye Üye Üye Üye Üye Üye Nihal TEKİN Ergül Sürücü (Yüzey Kontrol) Hakan Akay (Kalite

Detaylı

Hazırlayan : Şükran Yasa Tekstil Müh.

Hazırlayan : Şükran Yasa Tekstil Müh. Hazırlayan : Şükran Yasa Tekstil Müh. Kumaş üretim tiplerimiz: Modaya ve görüntüye yönelik kumaşlarımız. Fonksiyonellik ve performans odaklı kumaşlarımız. Hangi Tip Kumaşlar Üretebiliriz? Fabrikamızın

Detaylı

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir.

Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. ENTEGRE ŞERİT ÜRETİM YAZILIMI Octopus BS Entegre Şerit Üretim Yazılımı Türkiye nin lider Şerit ve Tel üreten işletmesi için özel olarak 2014 yılında projelendirilmiş ve geliştirilmiştir. Ham döküm girişi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Tümsan 2 San. Sit. İkitelli Plaza No:21 K: 2/15 Küçükçekmece 34303 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 485

Detaylı

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Polysiloksilanların mikro emülsiyonu Hafif Katyonik SOFTYCON ASH ile muamele edilen ürün, yumuşak, kaygan ve ipeksi tuşe

Detaylı

BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır.

BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır. BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır. 1 Hakkımızda Köklerimizi unutmuyor, geleceğe dokunuyoruz 2000 yılında Şanlıurfa da open end tesisi olarak kurulan ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş., kaliteli üretim

Detaylı

ARBUL ENTEGRE TEKSTİL İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ

ARBUL ENTEGRE TEKSTİL İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ ARBUL ENTEGRE TEKSTİL İŞLETMELERİ ANONİM ŞİRKETİ Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme Raporu Fiyat Tespit Değerlendirme Raporu, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarihli ve 5/145 sayılı kararında

Detaylı

TEKSTİL TERBİYE SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM İÇİN ÖRNEK MODELLERİN OLUŞTURULMASI

TEKSTİL TERBİYE SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM İÇİN ÖRNEK MODELLERİN OLUŞTURULMASI TEKSTİL TERBİYE SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM İÇİN ÖRNEK MODELLERİN OLUŞTURULMASI Prof. Dr. Mehmet KANIK Tekstil Müh. Ali RÜZGAR Avrupa Birliği Girişimcilik Teşvik Ödüllerinde National Winner 2014 NATIONAL WINNER

Detaylı

İ.T.Ü Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi. Tekstil Mühendisliği Bölümü. Yeni Staj Esasları

İ.T.Ü Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi. Tekstil Mühendisliği Bölümü. Yeni Staj Esasları İ.T.Ü Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Yeni Staj Esasları 1. Öğrenciler, Fabrika stajlarında İTÜ Genel Staj Esasları na uymakla yükümlüdürler. 2. Öğrenciler stajla

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Deney Laboratuvarı Adresi : İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Tümsan 2 San. Sit. İkitelli Plaza No:21 K: 2/15 Küçükçekmece 34303 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması

Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması Büyükakıncı BY1, Özkenar T, Yücel D, Ortaç R 1 Özet Son yıllarda tekstil ürünlerine uygulanan tutum ve görünüm geliştiren

Detaylı

TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ

TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE NEDİR? Bir tekstil yüzeyinde türlü nedenlerle oluşan kısmi renk değişiklikleri ve kirlenmelere leke denilmektedir.

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -38 TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Bu öğrenme faaliyeti

Detaylı

DOLGU FORKLİFT LASTİKLERİ

DOLGU FORKLİFT LASTİKLERİ Dolgu Lastik Dünyasının Yeni Yıldızı DOLGU FORKLİFT LASTİKLERİ Mobil Presimiz ile Yerinde Pres Hizmeti Türkiye de Bir İlk.! Jantlı Gönderim mükemmele doğru... www.solidlas.com /Solidlas Otomotiv Maksimum

Detaylı

AKBAŞLAR TEKSTİL FİZİKSEL TEST LABORATUVARI

AKBAŞLAR TEKSTİL FİZİKSEL TEST LABORATUVARI AKBAŞLAR TEKSTİL 1962 den bu güne global tekstil markaları için üretim yapıyoruz. Kalitenin ve standartların, önemli olduğunun bilincinde olarak,ölçümlenebilir ve sürdürülebilir üretim yapmak, gelişen

Detaylı

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLARI (Test Listesi)

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLARI (Test Listesi) LİF TEST/ANALİZLERİ STANDARTLAR Numune Miktarı 1 TEK LİF UZUNLUĞU TS 715 ISO 6989 10 g 2 TEK LİF MUKAVEMETİ TS EN ISO 5079 10 g 3 ELYAF İNCELİĞİ(GRAVİMETRİK) TS 2874 EN ISO 1973 10 g 4 PAMUK LİFİNDE OLGUNLUK

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

Yüksek Teknolojili Kaliteli Çözümlerin Adresi

Yüksek Teknolojili Kaliteli Çözümlerin Adresi Yüksek Teknolojili Kaliteli Çözümlerin Adresi 1984 yılından bu yana, tekstil terbiye sektöründe boya baskı - terbiye makineleri alanında dünyanın önde gelen markalarının Türkiye mümessili olan İnter Tekstil

Detaylı

KALİTE EKONOMİSİ PROF.DR. AHMET ÇOLAK

KALİTE EKONOMİSİ PROF.DR. AHMET ÇOLAK KALİTE EKONOMİSİ PROF.DR. AHMET ÇOLAK TOPLAM KALİTE MALİYETLERİ TOPLAM İÇİNDEKİ PAYI 1.Önleme maliyetleri % 5 2.Ölçme ve Değerleme Maliyetleri % 50 3.Başarısızlık Maliyetleri % 45 3.1.İç Başarısızlık Maliyetleri

Detaylı

ADAYLAR İÇİN SINAV REHBERİ TEKSTİL SERTİFİKASYON MERKEZİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ SEVİYE 3-4

ADAYLAR İÇİN SINAV REHBERİ TEKSTİL SERTİFİKASYON MERKEZİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ SEVİYE 3-4 TEKSTİL SERTİFİKASYON MERKEZİ MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK ADAYLAR İÇİN SINAV REHBERİ ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ SEVİYE 3-4 UYGULAMA SINAV KİTAPÇIĞI 2013 TÜRKİYE TEKSTİLSANAYİİ İŞVERENLERİ

Detaylı

TS 1: 2002 T1: Kasım 2006

TS 1: 2002 T1: Kasım 2006 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD Sayfa 1/5 TS 1: 2002 T1: Kasım 2006 ICS: 59.080.30 Bu tadil, TSE Tekstil İhtisas Grubu nca hazırlanmış ve TSE Teknik Kurulu nun 30 Kasım 2006 tarihli toplantısında kabul

Detaylı

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu Halka Arz Tarihi 21 22 Nisan 2014 Halka Arz Fiyatı 2,00 TL Şirket Profili Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri («Arbul») 19.04.2000 yılında

Detaylı

Kapak Konusu www.madencilik-turkiye.com Barkom, Ürün Portföyü İle Göz Dolduruyor...

Kapak Konusu www.madencilik-turkiye.com Barkom, Ürün Portföyü İle Göz Dolduruyor... Kapak Konusu www.madencilik-turkiye.com Barkom, Ürün Portföyü İle Göz Dolduruyor... Madencilik, sahada karşılaşılan sorunlar ve bilinmeyenleri ile oldukça zorlu bir sektördür. Madencilikte kaybedilen zamanın

Detaylı

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ Prof. Dr. Mehmet KANIK Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü PROF. DR. MEHMET KANIK 1 SUNUMUN

Detaylı

MES GT 35 TKM SFT. İyonik Yapısı Nonyonik Nonyonik Nonyonik Nonyonik. -Berrak sıvı. -ph~4,0 ±1

MES GT 35 TKM SFT. İyonik Yapısı Nonyonik Nonyonik Nonyonik Nonyonik. -Berrak sıvı. -ph~4,0 ±1 MES GT 35 TKM SFT -ph~3,0±1 -ph~4,0 ±1 -ph~3,0 ±1 -ph~3,0 ±1 NRC-A TK GST GW elyaflı tüm dokuma ve Organo fonksiyonel -ph~5,0±1 -ph~4,0 ±1 -Yıkamaya -ph~ 4,0 ± 1 -ph~5,0 ±1 MNR ALM BHS GSW Her tür elyaf

Detaylı

DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ

DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ HAZIRLAYAN: DEMET KÜÇÜK-17320906156 DERS: SEM 770-SEMİNER DERSİ DANIŞMAN: DOÇ. DR. ONUR BALCI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Tekstil Mühendisliği

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Yüksek Lisans BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ ZORUNLU DERSLER Dersin Kodu Dersin adı Teorik Uygulama AKTS TEK 795 Bilimsel Araştırma

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PARTİ OLUŞTURMA

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PARTİ OLUŞTURMA T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PARTİ OLUŞTURMA ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı

Sewing 5. Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 Dikiş sanayii için 5 yıldızlı hizmet anlayışı Sewing 5 katma değerli 5 yıldızlı hizmet anlayışı Endüstriyel dikiş teknolojisi yüzyıllardan beri hemen hemen hiç değişmemiştir. Makineler son derece

Detaylı

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası

J 20 Hava-Jetli İplik Makinası J 20 Hava-Jetli İplik Makinası......................... Mükemmel Com4 jet iplikleri için verimlilik artışı ve yeni sarım sistemi........................... Rieter. Aile Bayramı. Türkiye.. Mayıs. 2014.

Detaylı

KONFEKSĐYON ĐŞLETMELERĐ KALĐTE KONTROL DEPARTMANLARINDAKĐ AYDINLATMA SEVĐYELERĐ

KONFEKSĐYON ĐŞLETMELERĐ KALĐTE KONTROL DEPARTMANLARINDAKĐ AYDINLATMA SEVĐYELERĐ KONFEKSĐYON ĐŞLETMELERĐ KALĐTE KONTROL DEPARTMANLARINDAKĐ AYDINLATMA SEVĐYELERĐ Mücella GÜNER E.Ü. Tekstil Müh. Böl. Ege Üni. Tekstil Müh. Bölümü/Đzmir mucella.guner@ege.edu.tr A. Aslı ĐLLEEZ E.Ü. Emel

Detaylı

ÜNİTELER KATALOĞU ÜSTÜN KALİTE, YÜKSEK VERİM

ÜNİTELER KATALOĞU ÜSTÜN KALİTE, YÜKSEK VERİM KATALOĞU ÜSTÜN KALİTE, YÜKSEK VERİM HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA 2011 yılında başladığımız çalışmalara çok yüksek kalite ve hakkaniyetli fiyat anlayışımızla tüm enerjimizle çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle

Detaylı

Monolitik Refrakter Malzemelerde Temel Özelliklerin Detaylandırılması

Monolitik Refrakter Malzemelerde Temel Özelliklerin Detaylandırılması Monolitik Refrakter Malzemelerde Temel Özelliklerin Detaylandırılması 1.Giriş Monolitik Refrakter Malzemelerin Teknik Bilgi Formları (Data Sheet) malzemelerin laboratuar koşullarında Standardlara uygun

Detaylı

Proforma Maliyet Müþterinizin vermiþ olduðu sipariþ için fire, kar ve komisyon oranlarý belirterek proforma maliyet hazýrlayabilirsiniz. Sipariþ Müþteri sipariþ bilgilerini detaylý olarak girebilirsiniz.

Detaylı

2018 İlkbahar Koleksiyonu

2018 İlkbahar Koleksiyonu 2018 İlkbahar Koleksiyonu Karmen Halıda; Hikâyesi Olan, Estetik Tasarımlar.. Yaşam alanlarınızda huzurlu ve mutlu bir atmosfer oluşturmanın peşine düşen Karmen Halı, duygularınıza hitap edecek, hikâyesi

Detaylı

Lenzing Müşteri Hizmetleri TENCEL dokuma kumaşların terbiye işlemleri

Lenzing Müşteri Hizmetleri TENCEL dokuma kumaşların terbiye işlemleri Lenzing Müşteri Hizmetleri TENCEL dokuma kumaşların terbiye işlemleri Türkiye Müşteri Hizmetleri Niyazi Bahar: Lenzing Müşteri Hizmetleri Servis Ofisi, Gaziantep / TR Martin Köllerer: Lenzing Müşteri Hizmetleri

Detaylı

DÖŞEMELİK KUMAŞ ÜRETEN BİR İŞLETMEDE RANDIMAN ANALİZİ

DÖŞEMELİK KUMAŞ ÜRETEN BİR İŞLETMEDE RANDIMAN ANALİZİ Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, Cilt 7, Sayı 1, 22 DÖŞEMELİK KUMAŞ ÜRETEN BİR İŞLETMEDE RANDIMAN ANALİZİ Binnaz MERİÇ * Ayşe ÖZKAL Özet: Dokuma makinelerinde randımanı ve ürün

Detaylı

Çevresel Ürün Beyanı Enviromental Product Declaration (EPD) Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi

Çevresel Ürün Beyanı Enviromental Product Declaration (EPD) Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Enviromental Product Declaration (EPD) Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Çevresel Ürün Beyanları, ISO 14025'e göre tanımlanan, bir ürünün veya servisin çevre performansını nicel olarak değerlendiren

Detaylı

Pamukta Muhafaza Islahı

Pamukta Muhafaza Islahı Güven BORZAN DOĞU AKDENİZ GEÇİT KUŞAĞI TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Bitkisel üretim; toprak, su,iklim gibi doğal kaynaklar ile kimyasal ve organik gübreler, pestisit, tarım makineleri, tohum

Detaylı

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir.

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir. KAYNAK VE ERİMİŞ METAL SIÇRAMALARINA KARŞI KORUYUCU GİYSİLER Kaynak işlemi, birleştirilecek materyallerin dokunma yerlerinin ısı etkisiyle eritilerek birbirine kalıcı bir şekilde birleştirilmesi işlemidir.

Detaylı

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ Depolarını 2008 den günümüze 130 Firma 1.000 Kullanıcı İle Yönetiyor! SmartWM DEPO YÖNETİMİ Çözüm Ortaklarımız SENTIA BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN TİC. LTD.ŞTİ AKTİF PROJE VE DANIŞMANLIK ERBİLİŞİM BİLGİSAYAR

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (İSGÜM) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM LABORATUVARI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (İSGÜM) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM LABORATUVARI T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (İSGÜM) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM LABORATUVARI KKD TEST TALEP FORMU Talep No: (Lab. tarafından doldurulacak) KURUM/

Detaylı

Ocean WMS. Tedarik Zinciri Çözümleri

Ocean WMS. Tedarik Zinciri Çözümleri Ocean WMS Tedarik Zinciri Çözümleri Ocean WMS Referanslar Tedarik Zinciri Çözümleri Neden Depo Yönetim Sistemine İhtiyaç Duyulur? Yüksek hacimli depolama alanlarında iş organızyonu ve anlık olarak ürün

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 1 PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ PREFABRİK YAPI ŞANTİYE KATALOĞU 2 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile

Detaylı

Golder Associates Saha Çalışmalarında Veri Kontrolü Ekipman Dekontaminasyonu ve Kontrol Numuneleri

Golder Associates Saha Çalışmalarında Veri Kontrolü Ekipman Dekontaminasyonu ve Kontrol Numuneleri Golder Associates Saha Çalışmalarında Veri Kontrolü Ekipman Dekontaminasyonu ve Kontrol Numuneleri 23 Mart 2017 - ANTALYA 1 Golder Associates 1960 Kanada 165 Ofis, 6500 Çalışan Avrupa Bölgesi - Toprak

Detaylı

STAJ İLKELERİ Doç.Dr. Emel Ceyhun SABIR

STAJ İLKELERİ Doç.Dr. Emel Ceyhun SABIR STAJ İLKELERİ Doç.Dr. Emel Ceyhun SABIR Bölümü 1 Ç.Ü. MÜH. MİM. FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ (PRATİK ÇALIŞMA) İLKELERİ 1. Bu ilkeler, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yapacakları

Detaylı

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI www.yalinenstitu.org.tr 1 YALIN ENSTİTÜ Yalın Düşünce AMAÇ Müşteriye mükemmel değer sunmak YÖNTEM İsraflardan arındırılmış mükemmel prosesler 2 YALIN ENSTİTÜ Değer Müşteriye

Detaylı

Shop Floor Automation

Shop Floor Automation Shop Floor Automation Üretim Yönetimi ve Takibi Depo Yönetimi ve Takibi BOM Tanımları ve Kontrolü Üretim Hattı Kontrol ve Yönlendirme Operatör Kontrol ve Yönlendirme İş Emri Yönetimi ve Takibi Otomatik

Detaylı

BERDAN TEKSTĐL SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. 01 Ocak 30 Eylül 2010 ARA DÖNEM FAALĐYET RAPORU

BERDAN TEKSTĐL SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. 01 Ocak 30 Eylül 2010 ARA DÖNEM FAALĐYET RAPORU 01 Ocak 30 Eylül 2010 ARA DÖNEM FAALĐYET RAPORU Sayfa No: 1 A)-YÖNETĐM VE DENETĐM KURULU ÜYELERĐ 1)- Şirketimizin 30.09.2010 tarihi itibarı Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu leri aşağıdaki gibidir; Yönetim

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 2

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 2 Makinelerin sınıflandırılması MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Ders 2 Enerji çevirici olarak makineler, motorlar ve iş makineleri olmak üzere iki büyük gruba ayrılabilir. Motorlar elektrik, termik, hidrolik,

Detaylı

E.Ü. TEKSTİL VE KONFEKSİYON ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ nin

E.Ü. TEKSTİL VE KONFEKSİYON ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ nin E.Ü. TEKSTİL VE KONFEKSİYON ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ nin KAMU KURUMLARINA VE ÖZEL SEKTÖRE VERDİĞİ HİZMETLER Prof.Dr. Faruk BOZDOĞAN MÜDÜR MERKEZ YÖNETİMİ Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk BOZDOĞAN Müdür

Detaylı

KILAVUZ. Perçin Makineleri KILAVUZ

KILAVUZ. Perçin Makineleri KILAVUZ 2016 Perçin Makineleri 1. PERÇİNLEME NEDİR? Perçin, sökülemeyen bir bağlantı elemanıdır. İki parça bir birine birleştirildikten sonra tahrip edilmeden sökülemiyorsa, bu birleştirmeye sökülemeyen birleştirme

Detaylı

Araç kasasına yan dikme montajı. İrsaliye/Fatura çıkarılması. Açık kasalı araçların branda örtümü. Aracın rampadan çıkışı. Müşteriye sevk.

Araç kasasına yan dikme montajı. İrsaliye/Fatura çıkarılması. Açık kasalı araçların branda örtümü. Aracın rampadan çıkışı. Müşteriye sevk. 1 Sipariş Yükleme planının oluşturulması Tedarikçiden araç talebi Pick listelerinin çıkarılması Listedeki ürünlerin toplanması Aracın rampaya alınması Araç uygunluk kontrolü Araç kasasına yan dikme montajı

Detaylı

factos YaRNMASTER DIGItaL ONLINE QUaLItY control MaStERS IN textile QUaLItY control MaStERS IN textile QUaLItY control 045911/007t

factos YaRNMASTER DIGItaL ONLINE QUaLItY control MaStERS IN textile QUaLItY control MaStERS IN textile QUaLItY control 045911/007t MaStERS IN textile QUaLItY control MaStERS IN textile QUaLItY control YaRNMASTER YaRNMASTER factos YaRNMASTER LabPack İplikhane İçin Online Laboratuvar YaRNMASTER 045911/007t LABPACK ONLINE LABoRATUVAR

Detaylı

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR-GE YÖNETİMİ YILDIZ KALIP SAN. TİC. A.Ş. SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ

Detaylı

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İLİŞKİLİ ŞİRKETLER RAPORU (01.01.2012 31.12.2012) SERİ : IV NO:52 TEBLİĞ İNE UYGUN HAZIRLANMIŞTIR

BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İLİŞKİLİ ŞİRKETLER RAPORU (01.01.2012 31.12.2012) SERİ : IV NO:52 TEBLİĞ İNE UYGUN HAZIRLANMIŞTIR BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İLİŞKİLİ ŞİRKETLER RAPORU (01.01.2012 31.12.2012) SERİ : IV NO:52 TEBLİĞ İNE UYGUN HAZIRLANMIŞTIR 1 BİLİCİ YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU KARARI Toplantı

Detaylı

Ġpliği Boyalı Pamuklu KumaĢlarda KumaĢ Konstrüksiyonunun Boncuklanma ve AĢınmaya Etkisinin AraĢtırılması

Ġpliği Boyalı Pamuklu KumaĢlarda KumaĢ Konstrüksiyonunun Boncuklanma ve AĢınmaya Etkisinin AraĢtırılması Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 29(1), 89-97 ss., Haziran 2014 Çukurova University Journal of the Faculty of Engineering and Architecture, 29(1), pp. 89-97, June 2014 Ġpliği

Detaylı

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU

PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU PREFABRİK YAPI ÇÖZÜMLERİ 2015 YILI KATALOĞU 1 HAKKIMIZDA AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ile geliştirdiği yeni teknoloji ve farklı tasarımlarının sağladığı avantajlarla donatılan ürünleri ile şantiye taleplerinizi

Detaylı

Qualab Kalite Analiz ve Teşhis Laboratuvarı Yalçın Koreş Cad. No: 34 Güneşli 34209 İstanbul Türkiye T: + 90 212 4748183 F: + 90 212 4748188

Qualab Kalite Analiz ve Teşhis Laboratuvarı Yalçın Koreş Cad. No: 34 Güneşli 34209 İstanbul Türkiye T: + 90 212 4748183 F: + 90 212 4748188 ABRAJ NEDİR? Yuvarlak örme sektörünün çok genel bir ifade ile Abraj olarak isimlendirdiği kumaş hatalarının sanıldığından çok daha fazla nedenleri bulunmakla birlikte çoğu zaman bu nedenlerin birbirinden

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

ORTA ANADOLU Önce / Sonra Kaizenleri

ORTA ANADOLU Önce / Sonra Kaizenleri ORTA ANADOLU Önce / Sonra Kaizenleri ORTA ANADOLU MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUMUZ Bir Karamancı Holding şirketi olan Orta Anadolu Tekstil, 1953 yılında entegre iplik ve dokuma fabrikası olarak Kayseri de kurulmuştur.

Detaylı

1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ

1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ 1- KONU SEÇİMİ KONU: BİANCALANİ VE PENTEK MAKİNALARINDA TEMİZLİK SÜRELERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ -Biancalanimakinasıkumaşa nihai tutum/yumuşaklık kazandırma amaçlı kullanılan özel bir makinadır. -Biancalani

Detaylı

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır.

Şişecam Boyalı Cam, yüksek kalitede boyanın float ham cama uygulanması ile elde edilen dekoratif camdır. ŞİŞECAM BOYALI CAM UYGULAMA VE İŞLEME KILAVUZU 0 İÇERİK 1. Giriş 2. Ürün Tanımı 3. Paketleme 4. Stoklama 5. Kesme 6. Şekillendirme 7. Yıkama 8. Uygulama 9. Nihai ürün paketlemesi 10. Isıcam ve Çift Camlama

Detaylı

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım

Selüloz, sentetik ve diğer elyaflarda kullanılabilen HAFİF KATYONİK YUMUŞATICI. Quenter Amonyum tuzu. Yağ asidi esteri ve Özel karışım EK 18 HF 15 EK 25 HSY 20 kullanılabilen yumuşak tutum veren HİDROFİL yumuşak tutum veren Yüksek HİDROFİL esteri ve Özel karışım Özel karışım İyonik Yapısı Hafif Katyonik Katyonik Hafif Katyonik Hafif katyonik

Detaylı

Rieter yedek parça + servis

Rieter yedek parça + servis Rieter yedek parça + servis......................... Olağanüstü performans için........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Levent. Turna./ Roger. Eberhart............... 1 Rieter yedek

Detaylı

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLAR

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLAR LİF TEST/ANALİZLERİ TEK LİF UZUNLUĞU TS 75 ISO 6989 0 gr TEK LİF MUKAVEMETİ TS EN ISO 5079 30 gr 3 ELYAF İNCELİĞİ(GRAVİMETRİK) TS 87 EN ISO 973 0 gr PAMUK LİFİNDE OLGUNLUK(Mikroskop) TS 0 gr 5 RUTUBET

Detaylı

Rieter Open End Makinaları

Rieter Open End Makinaları Rieter Open End Makinaları......................... Son teknolojinin sağladığı ekonomik avantajlar........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Erman. Coşkun. / Stephan. Weidner-Bohnenberger...............

Detaylı

yarnmaster DiGital online Quality Control

yarnmaster DiGital online Quality Control Masters in Textile textile Quality Control Masters in textile Quality Control yarnmster facts yarnmster Optik iplik temizleme 045910/007t İPLİK VE YÜZEYLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tekstil yüzeylerinin kalite

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Önce vatan anlayışıyla 2011 yılında başladığımız çalışmalara çok yüksek kalite ve hakaniyetli fiyat anlayışımızla yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle Avrupalıların pazar lideri olduğu

Detaylı

Tekstil Laboratuvarı. 2015 Yılı Eğitim Programı

Tekstil Laboratuvarı. 2015 Yılı Eğitim Programı Tekstil Laboratuvarı 2015 Yılı Eğitim Programı Tekstilde Bakım Etiketleri Eğitimi 2015 Yılı Tekstil Laboratuvarı Eğitim Tarihleri Eğitim Adı Tarih* Çekmezlik ve Görünüm Testleri Eğitimi Fiziksel Testler

Detaylı

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr

Kinesis. Enerjiden doğan güç! 60J. www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr 60J Kinesis Enerjiden doğan güç! www.profleet.com.tr www.lassa.com.tr Satış ve Pazarlama Kısıklı Caddesi Şehit Teğmen İsmail Moray Sokak No: 2/1 Altunizade 34662 İstanbul T: (0262) 544 35 00 F: (0262)

Detaylı

Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir.

Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir. Kaynak metalin lokal eritilmesi yoluyla metal parçaların birleştirilmesi işlemidir. Kaynak işlemi sırasında oluşan metal parçalarının sıçraması, kaynak dumanı, radyan ışınları, gürültü, yüksek sıcaklığa

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL ve KONFEKSİYON ARAŞTIRMA-UYGULAMA MERKEZİ. DENEY (FİZİKSEL, KİMYASAL ve YIKAMA) LABORATUVARLARI FİYAT LİSTESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL ve KONFEKSİYON ARAŞTIRMA-UYGULAMA MERKEZİ. DENEY (FİZİKSEL, KİMYASAL ve YIKAMA) LABORATUVARLARI FİYAT LİSTESİ EGE ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL ve KONFEKSİYON ARAŞTIRMA-UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ KODU FTM 01 FTM 02.1 FTM 02.2 DENEY (FİZİKSEL, KİMYASAL ve YIKAMA) LABORATUVARLARI FİYAT LİSTESİ ( 01 OCAK 2019-31 ARALIK 2019)

Detaylı

PÝLSA PE 100 BORULARI

PÝLSA PE 100 BORULARI PÝLSA PE BORULARI Plastik teknolojisinin hýzlý geliþimi hammadde üretiminde de önemli geliþmelerin yaþanmasýný saðlamýþtýr. PE 32, 40 ve 63 ten imal borular yüksek basýnç gerektirmeyen sistemlerde baþarý

Detaylı

SATILIK TEKSTİL MAKİNALARI ----------------------------------------------

SATILIK TEKSTİL MAKİNALARI ---------------------------------------------- SATILIK TEKSTİL MAKİNALARI ---------------------------------------------- 1 ADET KONTİNÜ KASAR ÇALIŞMA ENİ: 3,40 CM MARKA: GOLLER MODEL: 2003 GİRİŞ DOKTAN ARABADAN ÇALIŞILABİLİR YIKAMA KABİNİ 2 ADET GİRİŞ,

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

Askeri Teknik Tekstillerin Tedarikinde Kullanılan Muayene Yöntemleri. Inspection Methods Of Military Technical Textile Used In Procurement

Askeri Teknik Tekstillerin Tedarikinde Kullanılan Muayene Yöntemleri. Inspection Methods Of Military Technical Textile Used In Procurement Tekstil Teknolojileri Elektronik Dergisi Cilt: 4, No: 2, 2010 (59-64) Electronic Journal of Textile Technologies Vol: 4, No: 2, 2010 (59-64) TEKNOLOJĐK ARAŞTIRMALAR www.teknolojikarastirmalar.com e-issn:

Detaylı

Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması

Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması Dersimizin Amacı: Tekstil liflerinin tanımının ve sınıflandırmasının öğrenilmesi. Lif özelliklerinin öğrenilmesi Yakma testi sonucunda lifleri tanıyabilme Tekstil Liflerinin

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup)

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 5.YARIYIL TEK3405 Bilgisayarlı Kumaş Tasarımı (2-0-0) AKTS:4 1-2 Bilgisayarlı örme desen programının tanıtılması 3-4 Bilgisayarda desen

Detaylı

Ġpliği Boyalı Pamuklu KumaĢların Boyutsal DeğiĢimi Üzerine Bir AraĢtırma

Ġpliği Boyalı Pamuklu KumaĢların Boyutsal DeğiĢimi Üzerine Bir AraĢtırma Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 29(2), 141-148 ss., Aralık 2014 Çukurova University Journal of the Faculty of Engineering and Architecture, 29(2), pp. 141-148, December 2014

Detaylı

FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ

FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ İŞİN ADI Cam Kürecik Deneyleri Görünüş Kusurlu cam küreciklerin ağırlıklı yüzdesi Tane Büyüklüğü Dağılımı Kırılma İndisi Tanelerin ve yabancı taneciklerin ağırlıklı yüzdesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : Yalıncak 61117 TRABZON / TÜRKİYE Tel : 0462 334 1105 Faks : 0462 334 1110 E-Posta : dsi22@dsi.gov.tr Website : www.dsi.gov.tr Sertleşmiş

Detaylı

www.gulasmakina.com Ürün Kataloğu

www.gulasmakina.com Ürün Kataloğu www.gulasmakina.com Ürün Kataloğu 2015 Hoşgeldiniz Ürünlerimiz Kumaş üretim işinin safhaları arasındaki yerimiz bizce en önemli olan müşteri beğenisinin oluştuğu andır. Bizde üretimini yapmış olduğumuz

Detaylı