Batman, 93. GİK Toplantısı Nisan Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri,"

Transkript

1 Batman, 93. GİK Toplantısı Nisan 2016 Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, İçinde pek çok medeniyetin izi bulunan binlerce yıllık bir tarihin, Doğal güzellikleriyle öne çıkan zengin bir kültürün, Dicle nin bereketiyle beslenen verimli ovaların, Görenleri büyüleyen antik kent Hasankeyf in, Ve nice camilerin, köprülerin, imaretlerin, kalelerin şehri Batman dayız. Bu güzel günde, bu güzel şehirde, bu güzel toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyor; sizleri ve Batman ı, 93. GİK toplantımızda saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Değerli Misafirler, Bugün Batman da bulunmamız bir tesadüf değil.

2 MÜSİAD olarak, dürüst ticaret yapmak isteyen herkesi birlikteliğe davet eden, aynı değerleri önemseyen işadamlarını buluşturan, büyük bir aileyiz. Bu yıl, kuruluşumuzun 26. yılını idrak ederken, her geçen gün daha da büyüyor, büyüdükçe de büyütüyoruz. Bu yıl, Ordu, Karaman, Seydişehir, Çankırı, Batman,... açılılarıyla büyüyeceğiz. Devamında, Strasbourg, Karlsruhe,... açılışlarıyla büyüyeyeceğiz. Bugün Genel İdare Kurulu Toplantımız için Batman ı seçtik, çünkü Batman, yaşlı olduğu kadar bilge, güzel olduğu kadar da, ferasetli bir şehir. Şiddeti kabul etmeyen, teröre boyun eğmeyen, kanlı siyaseti istemeyen bir şehir. Akif diyor ki, Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez. Batman, tefrikayı, peşinden düşmanın gireceğini anladığı için reddeden bir şehir. Bu nedenle, ülkemizin geleceği üzerine birlikte düşünmek için, oldukça anlamlı bir zemini teşkil ediyor. Bunun için, bir mesaj olarak, bugün Batman'dayız. Bunun için, önümüzdeki ay Adıyaman'da olacağız. Bunun için, sonraki GİK toplantımızı Malatya'da yapacağız.

3 Henry Ford güzel söylemiş: "Bir araya gelmek, başlangıçtır. Bir arada durabilmek, ilerlemedir. Bir arada çalışmak ise, başarıdır." Bugün, Batman da tekrar bir araya gelerek, yeni bir başlangıç daha yapmak istedik. İnşallah bundan sonra da bir arada durarak ilerleyecek, bir arada çalışarak başaracağız. Yükseklere çıkmayan uzakları göremez, demişler. MÜSİAD olarak, bugüne kadar yaptığımız araştırmalarla, yürüttüğümüz çalışmalarla, bilginin tepesine tırmanarak, ufkun ötesini görmeye çalıştık. Gördüğümüz şey, yeni paradigmaların başlangıcı ve ihtiyacı. 18. Yüzyılın sonlarında başlayan 1. Sanayi Devrimiyle, el ve beden emeğinden, makine gücüne geçilmişti. 2. Sanayi Devrimi sürecinde, makineler gelişmiş, elektriğin yaygınlaşmasıyla, gündelik yaşantımızı tepeden tırnağa etkileyen büyük bir değişim yaşanmıştı. 20. Yüzyılın sonlarında gerçekleşen 3. Sanayi Devrimi yle, bilgi teknolojileri, artık hem sosyal hayatımızın, hem de üretim süreçlerinin tamamında etkili olmaya başladı. Günümüzde, 4. Sanayii Devrimi ni konuşuyoruz. Makinelerin kendi aralarında haberleşeceği ve insan gücüne gerek kalmadan üretim süreçlerinde etkin olacağı bir gelecekten söz ediyoruz. Ülkemiz, önceki teknolojik devrimlerde geç kalmıştı. Bu defa aynı gecikmeyi yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle, 2016 ya girerken, Yeni ekonomik hikayeyi birlikte yazalım, çağrısını yaptık.

4 Sorunları birlikte saptayalım, çözümleri birlikte çalışalım dedik. Bu bağlamda, çeşitli çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Yüksek teknolojiyi yalnızca ithal eden bir ülke olmaktan kurtulmamız gerekiyor. Yüksek katma değer içeren ürünlere ihtiyacımız var yılında toplam yüksek teknoloji ürün ihracatımız 4,9 milyar $, toplam yüksek teknolojili ürün ithalatımız ise 26,2 milyar $. Yani, geçen yıl yüksek teknoloji dış ticaret açığımız 21,3 milyar $. Bu da, katma değerli ürünlerin önemini gösteriyor. Bir başka çarpıcı istatistiği de paylaşmak istiyorum: 2015 yılı itibariyle ülkemizin, Sermaye (yatırım) malı ihracatı 15,4 milyar $ iken, Sermaye (yatırım) malı ithalatı 34,9 milyar $ olmuştur. Ara (ham madde) malı ihracatı 68,5 milyar $ iken, Ara (ham madde) malı ithalatı 143,3 milyar $ olmuştur. Diğer taraftan, 2015 yılı tüketim malı ihracatımız 59,2 milyar $ iken, ithalatımızın 28,6 milyar $. Bu tablo şunu ortaya koyuyor: Türkiye, yatırım ve üretime dönüştürebileceği sermaye ve ara malı ihtiyacını ithal ederken, tüketim malları ticaretinde dış ticaret fazlası veriyor. Yatırım ve ham madde mallarında gözlenen dış ticaret açığını, dış ticaret fazlasına dönüştürmek içinse, AR-GE ve İnovasyon un, mühendislik bilgisinin öne çıktığı, teknoloji yoğun ürünlere ağırlık vermemiz gerektiği ortadadır.

5 İşte bu yüzden 4. Sanayi Devrimi ne yetişmemiz çok önemli. Bu yüzden AR-GE ve İnovasyon çalışmalarına hız vermeliyiz. Artık paradigmaların arası giderek kısalıyor, her şey çabucak değişiyor, hızın kendisi bile hızlanıyor. Gelecekte istenmeyen sonuçlara maruz kalmamak için, gelişmeleri takip etmek, daima teyakkuzda olmak ve hazırlık yapmak önem kazanıyor. Bu yüzden MÜSİAD olarak, gelecekte ekonomiyi nelerin beklediğini tartışmak için VİZYONER Zirveleri düzenliyoruz. Fikir sahibi olunmadan öngörüde bulunmak imkansızdır. Bilgi sahibi olunmadan da fikir sahibi olunmaz. Bu yüzden araştırma raporları hazırlayarak, ekonominin içinden topladığımız bilgileri, bürokratik dile tercüme ediyoruz. AR-GE ve İnovasyon Raporu nu da bu yüzden hazırlamıştık. Bu yıl, hükümetimizin açıkladığı AR-GE Reform Paketi ni de bu yüzden olumlu karşıladık. Patent Kanunu, Vergi Usul Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili yapılan çalışmalara, bu yüzden katkı verdik, bu yüzden destek veriyoruz. Türkiye nin uzun dönemde hedefi dünya ihracatından %1,5 pay almak. Bugün, dünya mal ihracatındaki payımız %0,9 civarında. Bu yüzden, her ay panellerde, oturumlarda, küresel iş fırsatları ve ihracatta yeni pazarlar konusunda üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Yüksek katma değer için, yalnızca mühendisliğe yatırım değil, aynı zamanda özgün ve yenilikçi fikirlere de alan açmak gerekiyor. Çünkü, en büyük yenilikleri, her zaman genç girişimciler getirmiştir. Bu yüzden 2 senede bir Genç Girişimcilik Kongreleri düzenliyoruz.

6 Bu yüzden, MÜSİAD Fuarı içinde, High-Tech Port projesini hayata geçirdik. Ve dedik ki, High-Tech Port, Türkiye gemisinin yeni istikametini gösteren bir gelecek pusulasıdır. Çarşamba günü, Ankara da 2016 yılı High-Tech Port un tanıtımını yaptık. Ve yine dedik ki, High-Tech Port, yalnızca ilgili sektörlerdeki teknolojik yenilikleri değil, Türkiye nin vizyonunu da dünyaya gösterecek. High-Tech Port by MUSİAD ile, Havacılık ve Savunma Sanayii nin yalnızca ulusal güvenlik bakımından değil, ulusal ekonomi bakımından da stratejik sektörler olmasını istiyoruz. Hepsinden önemlisi, Türkiye nin gelecekte, uluslararası ticaretin merkez ülkelerinden birisi haline gelmesini arzu ediyoruz. Bu yüzden, MUSİAD EXPO yu düzenliyoruz. Bu sene, 9-12 Kasım tarihlerinde 16.sını düzenleyeceğimiz MUSİAD EXPO ya, yine dünyanın dört bir yanından işadamları gelecek. İstanbul CNR Fuar Merkezi ndeki 8 Holün tamamını kaplayan fuarımız, dünyanın önde gelen uluslararası ticaret fuarlarından birisi olarak ülkemizin imajını güçlendirecek. Bu vesileyle, burada bulunan herkesi de MUSİAD EXPO ya beklediğimizi yeniden hatırlatmak isterim. Değerli Misafirler, Sanayii ve üretimde bir diğer önemli konu, teşvikler.

7 Yüksek sermaye ve ara malların ülkemizde yatırım ve üretiminin artırılmasını sağlamayan araçların başında teşvikler geliyor. Yatırım-üretim-istihdam-ihracat hedeflerini kapsayan geniş çaplı bir teşvik sistemi, kalkınmanın en büyük destekçisidir. Bölgesel ekonomik asimetriyi gözeterek kullanılan teşviklerle, sağlıklı bir ekonomik büyümeyi sağlayabiliriz. Bu noktada, MÜSİAD olarak uzun bir süredir dile getirdiğimiz bir konunun, yakında hükümetimiz tarafından uygulamaya alınacağını öğrenmek mutluluk verici. Önemli sorunlarımızın başında, hızlı, makul maliyetli ve yeter miktarda kredi bulabilmek geliyor. Bunun hemen devamındaki temel sorun da, bankacılık sistemimizin, tapu-teminat sistemi dışına çıkamaması. Hükümetin, Makina Techizat gibi, Stok ve piyasa alacağı gibi, sınai mülkiyet hakları gibi, taşınır varlıkları da teminat kapsamına almak için yaptığı çalışmayı çok olumlu karşılıyoruz. Öte yandan, teşvik kavramının çok geniş bir anlam dünyası olduğunu da gözden kaçırmamak gerekir. Yeni fikirlerin hayata geçirmesini kolaylaştıran bütün pratiklerin, genç girişimcilerin önünün açılmasına imkan tanıyan bütün uygulamaların da teşvik olduğunu unutmamalıyız. Teşvikleri yalnızca maddi desteklere indirgemeyelim. Teşvik heveslendirmek, yüreklendirmek demektir. Bu nedenle, üretmek ve iş yapmak isteyen dimağların hevesini kıracak sorunların giderilmesi için atılan her adım, ayrıca bir teşviktir.

8 Bu noktada, piyasalarda yaşanan ve dozu giderek artan bazı sorunlara hızla neşter vurulması gerekiyor. Maalesef, Çek Yasasının değişmesinden sonra ortaya çıkan olumsuzlukları gidermedik. Maalesef, iyi niyetle başlatılan iflas erteleme sisteminin, yeni mağduriyetler oluşturmasına engel olamadık. Piyasanın koşullarını geliştirmek, çalışma şartlarını iyileştirmek, kısacası ülke ekonomisini iyiye götürmek için harcanan her çaba bir teşviktir. Bu bakımdan, üstlendiği sorumluluk, sahip olduğu vizyon ve ekonomiye yaptığı katkılarla, MÜSİAD da, üyeleri için bir teşviktir ve inşallah sizlerle birlikte hep yürürlükte kalacaktır. Batman GİK toplantımızın yarınki oturumlarında, Ekonomi Bakanlığımızın yetkilileriyle, İthalat, İhracat, Serbest Bölgeler ve Teşvik Mevzuatını konuşacağız. Kendilerinden bilgi alacak, soru ve sorunlarımızı, ya da önerilerimizi paylaşacağız. Bu vesileyle, bu toplantıda bizimle olmak için buraya gelen Ekonomi Bakan Yardımcımız ve Değerli arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Sayın Bakan Yardımcım, Değerli Misafirler, Sözlerimin sonunda, öncelikle ev sahibiz, Batman Şube Başkan'ımız Suad Özdemir ve YK ile tüm Batman üyelerine, katılımınız için sizlere, programımızı destekleriyle ayakta tutan firmalarımıza

9 teşekkür ediyor, yarınki toplantının da hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Nail Olpak MÜSİAD Genel Başkanı

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa Bursa İş Geliştirme Toplantısı 28 Mayıs Cumartesi Bursa Sayın Bakanım (Mehmet Müezzinoğlu), Sayın Valim (Münir Karaloğlu), Sayın MV'lerim, Sayın Rektörüm, Sayın B.Belediye Bşk Vekilim Sayın Bursa Tic.San

Detaylı

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül),

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), 2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 29.11.2016 Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), Bakanlıklarımızın, ESOA nın, TÜRKSAT'ın, Global Satshow'un, SSPI'ın Değerli Başkan

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 09.06.2016 Sn.Rektörlerim, Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirler, Sözlerime başlamadan önce, önceki gün İstanbul da, dün de Mardin de gerçekleştirilen

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016 AR-GE REFORM PAKETİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul 27.Şubat.2016 Sayın Bakanım, Müsteşar Yardımcım, Genel Müdürlerim, Bakanlığımızın Değerli Temsilcileri,

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Sayın Bakanlarım, Sn Valim, MV'lerim, Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD

Detaylı

3. Hightech Port Tanıtım Resepsiyonu. 12 Nisan 2016 Salı, Ankara. Dost ve Müttefik Ülkelerin Askeri ve Ticaret Ateşeleri,

3. Hightech Port Tanıtım Resepsiyonu. 12 Nisan 2016 Salı, Ankara. Dost ve Müttefik Ülkelerin Askeri ve Ticaret Ateşeleri, 3. Hightech Port Tanıtım Resepsiyonu 12 Nisan 2016 Salı, Ankara Sayın Savunma Sanayii Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Değerli Büyükelçiler, Dost ve Müttefik Ülkelerin Askeri ve Ticaret Ateşeleri,

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Katılım Bankalarımızın Kıymetli Genel Müdürleri, Sayın İnceif

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim,

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Adıyaman Başkanlar Toplantısı, Akşam Yemeği Mayıs Sayın Belediye Başkan Vekilim Hasan Demir,

Adıyaman Başkanlar Toplantısı, Akşam Yemeği Mayıs Sayın Belediye Başkan Vekilim Hasan Demir, Adıyaman Başkanlar Toplantısı, Akşam Yemeği 13-14 Mayıs 2016 Sayın Valim Mahmut Demirtaş, Sayın Belediye Başkan Vekilim Hasan Demir, Sayın Rektörüm Prof.Dr Mustafa Talha Gönüllü, İş Dünyasının Değerli

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, MÜSİAD İSVİÇRE 25.11.2017 Sayın Başkonsolosum (Asiye Nurcan İpekçi), Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD dostları, 1

Detaylı

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ 06.01.2016 İSTANBUL Sn Başbakan Yardımcım, Sn. Belediye Başkanım, Genel Başkanlarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Bşk ve Tems, DEİK, TİM, İTO Başkanlarım,

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "SAĞLIĞA YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI: MOBİL SAĞLIK RAPORU TANITIM TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI 22 Mart 2016 İstanbul, Sheraton Hotel&Convention Center

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım,

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR 17-19.01.2018 DOHA Exhibition and Convention Center Sayın Büyükelçim (Fikret Özer), Sayın TOBB Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, İş Dünyasının

Detaylı

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları, Kıymetli Basın Mensupları, MÜSİAD Alanya

Detaylı

MÜSİAD Otomotiv Sektör Zirvesi. Kocaeli 18 Ekim 2014 Cumartesi

MÜSİAD Otomotiv Sektör Zirvesi. Kocaeli 18 Ekim 2014 Cumartesi MÜSİAD Otomotiv Sektör Zirvesi Kocaeli 18 Ekim 2014 Cumartesi T. C. Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sayı Zeki Aygün, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ticaret

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 Sn Bakanlarım, Sayın Valim, AKParti GBY'ım, MV'lerim, Büyükşehir Bel. Başkanım ve Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK 20-21 Temmuz 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Detaylı

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim,

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Sayın Bakanlarım, Valim 15 Ekim 2015, İzmir Sayın MV'lerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD İzmir Şubemizin düzenlediği

Detaylı

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI 05.12.2016, BARTIN Sayın Valim, MV'im, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı Kardeşlerim, Değerli Medya

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN ÇÖZÜM SÜRECİNİN İKTİSADİ BOYUTUNA KATKI: ALTERNATİF TURİZM KONFERANSI AÇILIŞ KONUŞMASI 27 Eylül 2014 Mardin Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Saygıdeğer

Detaylı

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları,

MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD VİZYONER 15 Basın Toplantısı 16.11.2015, Feriye Lokantası Değerli Basın Mensupları, 18-19.Kasım tarihleri arasında, yani, bu hafta Çarşamba- Perşembe günü, İstanbul Yeşilköy Wow Otel de gerçekleştireceğimiz,

Detaylı

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn.

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn. MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI 18.11.2016 KONYA Sayın Bakan Yardımcım Harun Tüfekçi, Sayın Milletvekilim Uğur Kaleli, Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Sayın Belediye Başkanım (Mehmet Tutal), Ticaret

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

MÜSİAD Sinop Temsilcilik Açılışı, Gala Yemeği. 03 Ocak 2014, Cuma. Sayın Valim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım,

MÜSİAD Sinop Temsilcilik Açılışı, Gala Yemeği. 03 Ocak 2014, Cuma. Sayın Valim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım, MÜSİAD Sinop Temsilcilik Açılışı, Gala Yemeği 03 Ocak 2014, Cuma Sayın Valim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Bşk ve Tems, Değerli MÜSİAD Başkanları, Üyeleri,

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Bu toplantı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası nın kuruluşunun 50 inci yılına denk gelmesi vesilesiyle bizler için ayrı bir öneme sahip.

Bu toplantı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası nın kuruluşunun 50 inci yılına denk gelmesi vesilesiyle bizler için ayrı bir öneme sahip. Saygıdeğer Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcım, Sayın Kamu Temsilcilerimiz, Akademik Camiamızın Değerli Temsilcileri, Sektörümüzün Değerli Temsilcileri, Değerli Basın Mensupları, Sayın Konuklar, Hoş

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI KONUŞMAMA BAŞLARKEN, BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ OLMAK ÜZERE SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ANKARA

MÜSİAD İFTARI ANKARA MÜSİAD İFTARI ANKARA 06.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim

Detaylı

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı MÜSİAD Genel Merkez, 10.02.17 Sayın Bakanım, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli

Detaylı

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Belçika ya ihracat yapan 334 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Hazine Müsteşarım, Yurt dışından gerek

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

İKV DTSO BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan Açış Konuşması Diyarbakır, 26.05.2014

İKV DTSO BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan Açış Konuşması Diyarbakır, 26.05.2014 İKV DTSO BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan Açış Konuşması Diyarbakır, 26.05.2014 Sayın Valim, Sayın Belediye Eş Başkanları, Sayın Başkanlar, Saygıdeğer Protokol, Değerli Davetliler

Detaylı

Sağlık Sektörünün Olmazsa Olmazı: Tıbbi Malzeme Alt Sektörü

Sağlık Sektörünün Olmazsa Olmazı: Tıbbi Malzeme Alt Sektörü Sağlık Sektörünün Olmazsa Olmazı: Tıbbi Malzeme Alt Sektörü Tıp sürekli ilerliyor sözündeki aslan payı bize göre; Tıbbi Malzeme Alt Sektörüne ait. Nitekim; tıbbi malzemeden yoksun sağlık sektörünün eli

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yayınları Yayın No: 235 KURULUŞUNUN 60. YILINDA KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE KURUMSAL ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yayınları Yayın No: 235 KURULUŞUNUN 60. YILINDA KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE KURUMSAL ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ Karadeniz Teknik Üniversitesi Yayınları Yayın No: 235 KURULUŞUNUN 60. YILINDA KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE KURUMSAL ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ KURULUŞUNUN 60. YILINDA KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Finansal Erişim Konferansı Açılış Konuşması 3 Haziran 2014 Sn. Hazine Müsteşarım, Sn. BDDK Başkanım, Dünya Bankasının ülke direktörü Sn. Raiser, yurtiçinden

Detaylı

Piyasalardaki Dalgalanma Otomotiv Sektörüne Nasıl Yansıyor?

Piyasalardaki Dalgalanma Otomotiv Sektörüne Nasıl Yansıyor? Piyasalardaki Dalgalanma Otomotiv Sektörüne Nasıl Yansıyor? Pınar ELMAS Otomotiv sektörü, ekonomide yarattığı katma değer, istihdama olan katkısı ve ilişkide bulunduğu diğer sektörlerdeki teknolojik gelişmenin

Detaylı

40. İktisatçılar Haftası İstanbul Üniversitesi İktisat Mezunları Cemiyeti 18 Nisan 2016, İstanbul. Büyüme: Kim İçin, Ne İçin, Ne Pahasına?

40. İktisatçılar Haftası İstanbul Üniversitesi İktisat Mezunları Cemiyeti 18 Nisan 2016, İstanbul. Büyüme: Kim İçin, Ne İçin, Ne Pahasına? 40. İktisatçılar Haftası İstanbul Üniversitesi İktisat Mezunları Cemiyeti 18 Nisan 2016, İstanbul Büyüme: Kim İçin, Ne İçin, Ne Pahasına? Kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenciler, Değerli Dinleyiciler, Değerli

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00

Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Ankara 16 Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi 28 Ağustos 2013, Çarşamba 18:00 Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim,

Detaylı

NAİL OLPAK MÜSİAD ANKARA İFTARI KONUŞMASI. 26 Temmuz 2012 ATO CONGRESIUM

NAİL OLPAK MÜSİAD ANKARA İFTARI KONUŞMASI. 26 Temmuz 2012 ATO CONGRESIUM NAİL OLPAK MÜSİAD ANKARA İFTARI KONUŞMASI 26 Temmuz 2012 ATO CONGRESIUM Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Milletvekillerim, Siyasi Partilerimizin Değerli Başkan ve Yöneticileri, Sayın Büyükelçiler, Kamu

Detaylı

Sayın Valim, Belediye Başkanım,

Sayın Valim, Belediye Başkanım, MÜSİAD 98. Genel İdare Kurulu (GİK) Yerli ve Milli Savunma Sanayisi TRABZON 11-12 MAYIS 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, Sayın Savunma Bakan Yardımcım (Şuay Alpay), 1 Sayın Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları. MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Yürütülen Ar-Ge Destek Programları MURAT YILDIZ Kurumsal Ar-Ge Destekleri Şube Müdürü Vizyonumuz Ülkemizin bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilikçilik hedefleri doğrultusunda

Detaylı

MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ. Açılış Konuşması. 27 Mayıs İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems,

MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ. Açılış Konuşması. 27 Mayıs İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems, MÜSİAD KADIN GİRİŞİMCİLER ZİRVESİ Açılış Konuşması 27 Mayıs 2016 Sayın Bakanım, Tuzla Belediye Başkanım, İş Dünyamızın ve STK'larının, Kurumların Değerli Bşk ve Tems, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Detaylı

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi Sayın Başbakan Yardımcım, Valim, Büyükşehir Belediye Başkanı, (Endonezya İst.) Başkonsolosum, Sayın MV lerim, Sanayi ve Ticaret Odası Bşk, İş Dünyası

Detaylı

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım,

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı

Detaylı

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, 16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ 11.11.2016, WOW Sayın Başbakanım, Bakanları, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa ve Meslek Örgütlerinin

Detaylı

17. MÜSİAD EXPO WELCOMING DINNER 21 KASIM 2018 İSTANBUL WOW KONGRE MERKEZİ

17. MÜSİAD EXPO WELCOMING DINNER 21 KASIM 2018 İSTANBUL WOW KONGRE MERKEZİ 17. MÜSİAD EXPO WELCOMING DINNER 21 KASIM 2018 İSTANBUL WOW KONGRE MERKEZİ Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, Sayın Bakanlarım, Valilerim, Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa ve Meslek Örgütlerinin

Detaylı

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri,

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri, MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016 Brüksel Bölgesi Ekonomi Bakanı Sn Didier Gosuin, Devlet Bakanı Kabine Şefi Sn Christophe T Sas, BECI ve Brussels Invest &

Detaylı

Gündemde Öne Çıkanlar

Gündemde Öne Çıkanlar 1 Yıl : 3 Sayı : 40 TÜRMOB Haber Bülteni 20.04.2015 TÜRMOB GENEL BAŞKANI SANLI 4. TÜRK PATENT ÖDÜLLERİ TÖRENİNE KATILDI TÜRMOB GENEL BAŞKANI SANLI 4. TÜRK PATENT ÖDÜLLERİ TÖRENİNE KATILDI 4. Türk Patent

Detaylı

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI 2023 e 10 Kala Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı nda konuya yönelik düşüncelerimi ifade etmeden önce sizleri, şahsım ve İstanbul

Detaylı

15.Uluslararası MÜSİAD Fuarı Basın Toplantısı. Genel Merkez 20.11.2014. Basın toplantımızda sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk

15.Uluslararası MÜSİAD Fuarı Basın Toplantısı. Genel Merkez 20.11.2014. Basın toplantımızda sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk 15.Uluslararası MÜSİAD Fuarı Basın Toplantısı Genel Merkez 20.11.2014 Değerli Basın mensupları, hepinize günaydın. MÜSİAD Genel Merkezimize hoş geldiniz. Basın toplantımızda sizleri aramızda görmekten

Detaylı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Ayan YERENOV, Sayın Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Mert SARI, Değerli Katılımcılar,

Detaylı

ASOMECLİS. Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı

ASOMECLİS. Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı 29 Haziran 2011 Yeni hükümetten beklentimiz, üretimi gündemin birinci maddesi haline getirmesidir NURETTİN ÖZDEBİR ASO YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın Başkan, Meclisimizin

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE CANSEN BAŞARAN- SYMES IN

TÜSİAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE CANSEN BAŞARAN- SYMES IN TÜSİAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE ŞİRKET İŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN- SYMES IN FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI SEMİNERLERİ 09 Aralık 2013 Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası, Trabzon Değerli Konuklar,

Detaylı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milletlerarası Ticaret Odası Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye Toplantısı 7 Mart 2014, İstanbul Saygıdeğer Konuklar, Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle, Sayın

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ın Konuşma Metni. 2010 I. YOİKK Toplantısı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ın Konuşma Metni. 2010 I. YOİKK Toplantısı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ın Konuşma Metni 2010 I. YOİKK Toplantısı 11 Mart 2010 Saygıdeğer Üyeler, Çok Değerli Katılımcılar, Değerli Basın Mensupları, Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Detaylı

KRİZ ÖNCESİNİN TEK İYİ HABERİ

KRİZ ÖNCESİNİN TEK İYİ HABERİ KRİZ ÖNCESİNİN TEK İYİ HABERİ Necmi Gürsakal 1 I. GİRİŞ Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa daki 250 Büyük Firma Araştırması nın 2000 yılı sonuçlarını yayınladı. 1997 yılından başlayarak 2000 yılına kadar

Detaylı

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI ve ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANI: ALTERNATİF YATIRIM FON VE ORTAKLIKLARI İLE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI ve ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANI: ALTERNATİF YATIRIM FON VE ORTAKLIKLARI İLE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI ve ALTYAPI YATIRIMLARININ FİNANSMANI: ALTERNATİF YATIRIM FON VE ORTAKLIKLARI İLE DİĞER SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI KONULU ÇALIŞTAY AÇILIŞ KONUŞMASI Dr. Vahdettin ERTAŞ SPK Başkanı

Detaylı

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ 02.04.17 Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Büyükşehir Belediyesi Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının,

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 31.01.2018 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeytin Dalı Harekatı 20 Ocak ta Başladı Harekatın adı bile çok şey anlatıyor Sonuna kadar haklıyız

Detaylı

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı.

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı. X. KOBİ İ ZİRVESİİ İ REKABET GÜCÜ İÇİN ULUSLARARASILAŞMA VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı 13 Şubat 2014 KOSGEB KOSGEB,

Detaylı

2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler. 23 Ocak 2015, İstanbul. Sayın Bakanım,

2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler. 23 Ocak 2015, İstanbul. Sayın Bakanım, 2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler 23 Ocak 2015, İstanbul Sayın Bakanım, Değerli misafirler, Değerli basın mensupları, 2023 e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

Nail OLPAK MÜSİAD 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı 09 Mayıs 2013 İstanbul Sayın Bakanım, Sayın Rektörüm, Değerli Katılımcılar,

Nail OLPAK MÜSİAD 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı 09 Mayıs 2013 İstanbul Sayın Bakanım, Sayın Rektörüm, Değerli Katılımcılar, Nail OLPAK MÜSİAD 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı 09 Mayıs 2013 İstanbul Sayın Bakanım, Sayın Rektörüm, Değerli Katılımcılar, 5. Biltronik Yarışması ve 3. Ar Ge Proje Pazarı Ödülleri Gecesinde

Detaylı

GELENEKSEL MÜSİAD İFTARI Haliç Kongre Merkezi, İstanbul. Sayın Cumhurbaşkanım ve Değerli Hanımefendi,

GELENEKSEL MÜSİAD İFTARI Haliç Kongre Merkezi, İstanbul. Sayın Cumhurbaşkanım ve Değerli Hanımefendi, GELENEKSEL MÜSİAD İFTARI 03.06.2017 Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Sayın Cumhurbaşkanım ve Değerli Hanımefendi, Bakanlarım, Milletvekillerim, Valim, Belediye Başkanlarım, Anadolumuzdan ve dünyadan gelen

Detaylı

Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı nın 3 üncü Arap-Türk Bankacılık Forumu nda Yaptığı Konuşma. 13 Mart 2014, İstanbul

Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı nın 3 üncü Arap-Türk Bankacılık Forumu nda Yaptığı Konuşma. 13 Mart 2014, İstanbul Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı nın 3 üncü Arap-Türk Bankacılık Forumu nda Yaptığı Konuşma 13 Mart 2014, İstanbul Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulumuzun ve Türkiye Bankalar Birliği nin

Detaylı

MÜSİAD PARİS AÇILIŞI, GALA YEMEĞİ 11.10.2014, CUMARTESİ

MÜSİAD PARİS AÇILIŞI, GALA YEMEĞİ 11.10.2014, CUMARTESİ MÜSİAD PARİS AÇILIŞI, GALA YEMEĞİ 11.10.2014, CUMARTESİ Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Sayın Mahir Yağcılar, Paris Büyükelçimiz Sayın Hakkı Akil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar,

Detaylı

Sayın Meclis Başkanım, Kıymetli Misafirimiz Dr. Sayın Cevdet Akçay, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli arkadaşlar

Sayın Meclis Başkanım, Kıymetli Misafirimiz Dr. Sayın Cevdet Akçay, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli arkadaşlar Sayın Meclis Başkanım, Kıymetli Misafirimiz Dr. Sayın Cevdet Akçay, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli arkadaşlar 26.08.2015 Ülke olarak hep birlikte üzücü ve zor günlerden geçiyoruz. Geçen ay Komite Başkanlarımızdan

Detaylı

MÜSİAD İFTARI MERSİN

MÜSİAD İFTARI MERSİN MÜSİAD İFTARI MERSİN 08.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Sayın Valim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim

Detaylı

İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığı bir dönemde rahat İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR ÜLKE

İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığı bir dönemde rahat İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR ÜLKE İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR İspanya 1,5 trilyon dolar GSMH, 30 bin dolar kişi başı milli geliriyle küresel ekonomik krize rağmen AB nin önemli ekonomilerinden biri. İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla

Detaylı

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann,

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, MANNHEIM MÜSİAD AÇILIŞI 17 HAZİRAN 2013 PAZARTESİ - MANNHEIM Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, Yabancılar Meclisi Başkanı Sayın Suat Selçuk, Karlshure Başkonsolosumuz Sayın Serhat Aksan,

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO Bir Dönemin Ardından 2009-2013 Nisan 2013 DSO Yeni Hizmet Binamızın Yapımı İçin Dev Adımlar Attık Odamızı yeni hizmet binasına kavuşturabilmek adına dev adımlar attık. Binamızın mimari projesinin tamamlandığı

Detaylı

Enerjide yüksek ithalat ekonomiye büyük risk

Enerjide yüksek ithalat ekonomiye büyük risk Tarih: 13.01.2013 Sayı: 2013/01 (RAPOR 13 OCAK PAZAR GÜNÜNE AMBARGOLUDUR) Türkiye Enerji İstatistikleri ve Vizyon Raporu na göre; Enerjide yüksek ithalat ekonomiye büyük risk İstanbul Serbest Muhasebeci

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Koordinatör Teknoloji Bakanlığı Öncelikli Dönüşüm Programları, 16/02/2015 tarihli ve 2015/3

Detaylı

ÇÖZÜM SÜRECİNDE MÜSİAD YK BAŞKANLAR BULUŞMASI 6 MAYIS 2013, PAZARTESİ BATMAN

ÇÖZÜM SÜRECİNDE MÜSİAD YK BAŞKANLAR BULUŞMASI 6 MAYIS 2013, PAZARTESİ BATMAN ÇÖZÜM SÜRECİNDE MÜSİAD YK BAŞKANLAR BULUŞMASI 6 MAYIS 2013, PAZARTESİ BATMAN Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, Sayın Kalkınma Ajansı Sekreterim, Kıymetli YK Üyelerim,

Detaylı