Değerlerinizi Koruyun!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Değerlerinizi Koruyun!"

Transkript

1 İnternet ve Bilgi Teknolojileri Değerlerinizi Koruyun!

2 NetKilit ; Sizin dışınızdaki kullanıcıların internet ve dosya erişimlerini kolayca sınırlandırmanızı sağlayan, donanım korumalı (NetKilit Anahtarı) bir yazılımdır.

3 NETKİLİT Teknolojileri 1 Elektronik Anahtar ( Dongle) 2 3 Çekirdek (Kernel ) Seviyesi Servis Yazılımları Elektronik Anahtar İle Kırılamaz Web Entegrasyonu 4 Ethernet Seviyesinde Trafik Yönetimi 5 USB,CD/DVD-ROM/RW, DOSYA Erişim Kontrolü 6 7 Admin Haklarına Karşı Koruma Özelleşmiş Güvenlik Algoritmaları

4 1 Elektronik Anahtar Otomatik Tanıma! Kopyalanamaz! 256 Bit HASH ler! NetKilit USB Anahtarı, donanımsal olarak kopyalanamayan, tamamen yerli üretim, yüksek seviyede şifreleme yöntemlerine sahip, kurulum gerektirmeden kendini bilgisayara tanıtabilen, bilgisayarın USB portuna takarak kullanılabilen, yüksek teknoloji bir güvenlik donanımıdır.

5 1 Elektronik Anahtar Lisanslama veya farklı kullanım senaryoları için; Bir Netkilit Anahtarı birden fazla bilgisayarda tanımlanabilir yada Bir bilgisayar için birden fazla NetKilit Anahtarı tanımlanabilir. Kullanılan donanım ve yazılım teknolojileri ile, NetKilit Anahtarı'nın donanım olarak kopyalanıp çoğaltılamaz olması sağlanmıştır. NetKilit Anahtarı, Netkilit Yazılımı ile haberleşmesinde standart ve standart olmayan ( Güvenliği arttırması açısından) şifreleme algoritmalarını kullanmaktadır. NetKilit Anahtarı bilgisayarınıza ilk bağlandığında ek bir sürücü gerekmeden, otomatik olarak tanınır.

6 1 Elektronik Anahtar Netkilit Yazılımı yetkilendirme işlemlerinde, NetKilit Anahtarını kullanır. NetKilit Anahtarı olmadan yazılım limitli kullanım modunda devam eder. NetKilit yazılımı Windows'da çekirdek seviyesinde çalışarak, Windows En Yetkili Kullanıcısı (Administrator) ile durdurulamaz ve silinemez. Yazılım yetkilendirme işlemlerinde Windows kullanıcı yetkilendirmelerini kullanmadığı için Anahtarsız erişim isteklerine cevap vermez. Güvenliği en üst seviyede tutar. PC üzerinde yazılımın kullandığı bilgiler, ayrıca şifreli olarak muhafaza edilir ve her PC için farklı algoritmalar seçilerek otomatik olarak uygulanır. İlgili dosyalar Netkilit Sistemi ile Senkronize çalışır.

7 2 Kernel Seviyesi Servis Yazılımları Kernel Microsoft VeriSign 1 Windows un en alt seviyesinde çalışan Kernel seviyesi NetKilit servisleri ile Admin Haklarına Karşı tam Koruma sağlar. Yoğun trafikler bile bu servisler sayesinde sisteme yük getirmez. 2 NetKilit geliştirdiği yazılımlar için Microsoft tan Netkilit e özel Altitude Numarası almıştır. Bu numara ile NetKilit Kernel Servisleri Microsoft Güvenilir Servisleri arasına girmiştir. 3 NetKilit almış olduğu VeriSign Code Signing Certificates for Microsoft Authenticode sertifikası ile tüm yazılımlarını uluslararası platformda digital olarak tanınır hale getirmiştir.

8 3 Elektronik Anahtar İle Kırılamaz Web Entegrasyonu Pc üzerinde herhangi bir Private Key tutulmaz. Erişimler 2048 Bit Key ler ile şifrelenmektedir. Her bir anahtar kendi algoritma ve Key lerine sahiptir. Hiçbir anahtarın Key i fiziksel olarak okunamaz. Oturumlar, anahtar olmadan açılıp sürdürülemez. Anahtar oturumu olmadan yetkilendirme yapılamaz. Rastgele Algoritmalar web ve anahtar tarafında senkronizedir.

9 4 Ethernet Seviyesinde Trafik Yönetimi Paket İçeriği Kontrolü 1 DNS Kontrol Tüm internet trafiği kontrol edilerek, uygun trafiğe izin verilir. Uygun trafik ( izin verilen erişimler), NetKilit Anahtar sahibinin belirlediği kişiselleştirilmiş trafiktir. NetKilit servisleri yoğun trafiklerde bile sisteme yük getirmez. 2 Sisteme tanıtılmamış tüm DNS değişiklikleri otomatik olarak algılanıp, kurala göre değiştirilir. VPN/3G/Harici Proxy Kontrol 3 Program kurulumundan sonra eklenen 3G gibi yeni network arayüzleri otomatik olarak kapsanır.

10 5 USB,CD/DVD-ROM/RW, DOSYA Erişim Kontrolü Taşınabilir Medya Kontrolü 1 CDROM/DVDROM/CDRW/DVDRW vb. medyaya Netkilit yetkili modunda değilken (Anahtar bilgisayara bağlı değilken);bilgisayarın medya erişimleri istenirse kısıtlanabilir. Bilgisayardaki dosyaların CD'ye yazılmasını,usb diske kopyalanmasını veya bu medyalardan bilgisayara yeni dosyaların girişi engellenebilir. Dosya/Klasör Erişim Kontrolü 2 Bilgisayar üzerinde istenilen dosyaların erişim hakları kernel seviyesinde NetKilit tarafından yönetilir. Dosya gizlendiği zaman Pc Kullanıcı haklarından bağımsız (Admin Dahil) dosyaya anahtarsız ulaşılamaz. Dosya okuma moduna getirildiği zaman Pc Kullanıcı haklarından bağımsız (Admin Dahil) dosya anahtarsız değiştirilemez. Exe uzantılı dosyaların günlük/saatlik internet erişim süreleri anahtar sahibi tarafından zamana göre düzenlenebilir.

11 6 Admin Haklarına Karşı Koruma Kullanıcı Haklarından Bağımsız Zamanlanmış görev Teknolojisi 1 NetKilit sahip olduğu Microsof Altitude Numarası ile yüklendiği Windows 2 üzerindeki en yetkili kullanıcı haklarının bile üzerinde çalışır. Yazılım Mimarisi windows Administrator kullanıcısının NetKilit Yazılımını durduramayacağı şekilde tasarlanmıştır. NetKilit anahtarına sahip olunmadan program öngörülen çalışma seyrinden çıkartılamaz. (Safe-Mode ve diğer alt modlar dahil) NetKilit Yazılımını kullanarak, bilgisayarınızın Dosya Çalıştırma Haklarını ve İnternet Erişimini zamana bağlı bir biçimde düzenlenebilir. Netkilit Yetkili Modunda değilken (Anahtar bilgisayara bağlı değilken); bilgisayardaki seçilen uygulamaların veya Zamanlanmış Görevler dahilinde izin verilmiş sitelerin hangi zaman aralıklarında izinli olacaklarını ayarlanabilir.

12 Netkilit Ürün Ailesi Aile İş Yerim. PD

13 NetKilit Teknolojileri ile NetKilit PD NetKilit PD, PC üzerindeki dosya ve klasörlerin erişimlerini izleyip kontrol edebilen (Gizleme / Yazma Korumalı hale getirme/şifreleme), Sistem kullanıcıları tarafından bile engellenemeyen altyapısı ile, Bilgi güvenliğinizi koruyan ve NetKilit Anahtarı ile tamamen uyumlu çalışan bir yazılımdır. NetKilitPD ile, Gizlenen Dosya/Klasör, Anahtar çekildiğinde otomatik kaybolur ve hiçbir şekilde (windows un kendi servisleri dahil) ulaşılamaz.anahtar takıldığında otomatik olarak tekrar kullanıma açılır. Yazma Korumalı hale getirilen Dosya/Klasör, Anahtar çekildiğinde otomatik olarak korunur ve hiçbir şekilde (windows un kendi servisleri dahil) değiştirilemez. Anahtar takıldığında otomatik olarak tekrar kullanıma açılır. Şifrelenen dosya, Windows ve PC den bağımsız olarak hiçbir ortamda anahtarsız açılamaz.

14 NetKilit Teknolojileri ile NetKilit AİLE NetKilit AİLE, Günümüz şartlarında bilgisayar kullanım bilgisi oldukça ileri seviyede olabilen çocuklarımızı HERHANGİ BİR TEKNİK BİLGİYE İHTİYAÇ DUYMADAN internetteki tehlikelere karşı koruyabileceğiniz, bilgisayar başında geçirdikleri süreleri ayarlayabileceğiniz, tamamen Türkiye İnternet Kullanıcı Profili göz önüne alınarak geliştirilmiş bir yazılımdır. NetKilitAİLE, NetKilitPD yazılımının tüm fonksiyonlarını içermektedir. NetKilit Aile, merkezi sistem sunucuları ile sürekli senkron halde çalışır. Böylece, isteyen kullanıcı uzaktan evdeki bilgisayarında lokal çalışan NetKilitAİLE yazılımını yönetebilir. Yönetim Arayüzünü test etmek için; adresini kullanabilirsiniz. adresi: Şifre :

15 NetKilit Teknolojileri ile NetKilit AİLE NetKilitAİLE Yazılımında, NetKilitPD fonksiyonlarınının tamamı bulunmaktadır. Bir Netkilit Anahtarı birden fazla bilgisayarda tanımlanabilir yada bir bilgisayar için birden fazla NetKilit Anahtarı tanımlanabilir. Taşınabilir Medya Kontrolü yapılabilir. Zamanlanmış Görevler(Günlük,Saatlik) dahilinde uygulama çalıştırma imkanı vardır. Zamanlanmış Görevler (Günlük,Saatlik) dahilinde İnternet Kategorileri kısıtlanabilir. Kişiselleştirilmiş Kategoriler oluşturulabilir. Kara Liste (Black List) oluşturulabilir. Tek tuşla süreli/süresiz PD dışındaki tüm fonksiyonlar kapatılabilir. * **Talep halinde NetKilitAİLE Katagorileri Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı nın yayınladığı izin verilen adresler ile uyumlu hale getirilebilir.

16 NetKilit Teknolojileri ile NetKilit İŞYERİM NetKilit İŞYERİM, Yöneticilerin, herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan personellerinin internet erişimlerini kontrol edebilecekleri, işyerindeki bilgi değeri yüksek dosya/klasörleri koruyabilecekleri tamamen Türkiye İnternet Kullanıcı Profili göz önüne alınarak geliştirilmiş bir yazılımdır. NetKilitİŞYERİM, NetKilitAİLE yazılımının tüm fonksiyonlarını içermekle birlikte özelleştirilmeye müsaittir.

17 adresi: Şifre :

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri

5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall. Rekare Bilgi Teknolojileri 5651 ve 5070 Sayılı Kanun Tanımlar Yükümlülükler ve Sorumluluklar Logix v2.3 Firewall 5651 Sayılı Kanun Kanunun Tanımı : İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. NEDEN BİYOMETRİK?DOĞRULAMA Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz! Şifre olmadığı için, casus yazılımlara karşı güvenlidir! Biyometrik

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. NEDEN BİYOMETRİK?DOĞRULAMA Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz! Şifre olmadığı için, casus yazılımlara karşı güvenlidir! Biyometrik

Detaylı

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi 05.12.2013 TRscaler Technology Solutions SİSTEM MİMARİSİ: Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi Teknik Şartnamesinde

Detaylı

MaestroPanel Kurulum

MaestroPanel Kurulum MaestroPanel Kurulum 28.09.2011 Oğuzhan YILMAZ oguzhan@maestropanel.com Gereksinimler Windows Server 2008 R2 x64 Any Edition Web Platform Installer 3.0+ Desteklenen Yazılımlar MailEnable 5.x SQL Server

Detaylı

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1)

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) Ders 4 BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu

Detaylı

S. N ala l n n T OP OP A B Ğ Fatih i h A BL B AK K

S. N ala l n n T OP OP A B Ğ Fatih i h A BL B AK K DİJİTAL GÜVENLİK SİSTEMLERİ VE PGP S. Nalan TOPBAĞ nalan@turksis.com Fatih ABLAK fatih@turksis.com ŞİFRELEME VE ALGORİTMALARI Şifreleme : Bir bilginin içeriğini başkalarının anlayamayacağı hale getirilmesidir.

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi. FT232R ve MAX232 Entegreleri. Çalışma Raporu

Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi. FT232R ve MAX232 Entegreleri. Çalışma Raporu Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi FT232R ve MAX232 Entegreleri Çalışma Raporu Hazırlayan: Fatih Erdem 26 Mayıs 2011 Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi Günümüz bilgisayarları USB,

Detaylı

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir.

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir. Netsis 3 Netsis 3 Netsis 3, Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzüdür. 3. Boyut, Logo ürün ailesi için ortak bir hedefi işaret eder, çünkü yapılan

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Plaka Tanıma Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Plaka Tanıma Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş alanındaki tüm araçların

Detaylı

TODAİE edevlet MERKEZİ UYGULAMALI E-İMZA SEMİNERİ 16-17 KASIM 2011. E-imza Teknolojisi. TODAİE Sunumu

TODAİE edevlet MERKEZİ UYGULAMALI E-İMZA SEMİNERİ 16-17 KASIM 2011. E-imza Teknolojisi. TODAİE Sunumu TODAİE edevlet MERKEZİ UYGULAMALI E-İMZA SEMİNERİ 16-17 KASIM 2011 E-imza Teknolojisi TODAİE Sunumu Ferda Topcan Başuzman Araştırmacı ferdat@uekae.tubitak.gov.tr (312) 4688486-19 İçerik Açık Anahtarlı

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar) Öğr.Gör. Dr. Dr. Şirin KARADENİZ

İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar) Öğr.Gör. Dr. Dr. Şirin KARADENİZ İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, Kabuk ve diğer temel kavramlar) Öğr.Gör. Dr. Dr. Şirin KARADENİZ Bir işletim sisteminin yazılım tasarımında ele alınması gereken iki önemli konu bulunmaktadır; Performans:

Detaylı

ARiL Veri Yönetim Platformu Gizlilik Politikası

ARiL Veri Yönetim Platformu Gizlilik Politikası ARiL Veri Yönetim Platformu Gizlilik Politikası NAR Sistem Bilgi Teknolojileri A.Ş. nin sunmuş olduğu ARiL Veri Yönetim Platformu üzerinde kullanıcıların arzusuna bağlı olarak elde edilen verilerin toplanması,

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, kabuk ve diğer temel kavramlar) Bir işletim sisteminin yazılım tasarımında ele alınması gereken iki önemli konu

İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, kabuk ve diğer temel kavramlar) Bir işletim sisteminin yazılım tasarımında ele alınması gereken iki önemli konu İŞLETİM SİSTEMİ KATMANLARI (Çekirdek, kabuk ve diğer temel kavramlar) Bir işletim sisteminin yazılım tasarımında ele alınması gereken iki önemli konu bulunmaktadır; 1. Performans: İşletim sistemi, makine

Detaylı

Selahattin Esim CEO

Selahattin Esim CEO info@esimyazilim.com www.esimyazilim.com Selahattin Esim CEO A private cloud is a new model for IT delivery. It turns a datacenter s infrastructure resources into a single compute cloud and enables the

Detaylı

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum

VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIO ERP12 Muhasebe Kurulum VIOERP12 kurulumu başlatılmadan önce windows güvenlik duvarı, antivirus, firewall vb. kurulum esnasında muhtemel engelleme teşkil edebilecek olan araçlar geçici olarak devre

Detaylı

PAPERWORK TEKNİK MİMARİ

PAPERWORK TEKNİK MİMARİ PAPERWORK ECM TEKNİK MİMARİ 1. Şekilde (1) numara ile gösterilen Content Server adı verilen Uygulama Sunucusudur. Content Server tüm iş mantığını içerir. Veri Tabanına ve arşivlenen belgelere erişim yetkisi

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta CryptoLocker Virüsü Nedir? Fidyeci (ransomware) truva atıdır [1]. Microsoft Windows işletim sistemlerini hedef alır. İnternet üzerinde ilk olarak 5 Eylül 2013 tarihinde görülmüştür [2]. CryptoLocker, virüslü

Detaylı

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014

HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU. Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 HP PROCURVE SWITCHLERDE 802.1X KİMLİK DOĞRULAMA KONFİGÜRASYONU Levent Gönenç GÜLSOY 27.01.2014 1. GİRİŞ 1.1 Network Access Control (NAC) Metodları MAC Doğrulaması: 802.1x ve Web Kimlik doğrulaması desteklemeyen

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

USB Keylogger İncelemesi

USB Keylogger İncelemesi USB Keylogger İncelemesi Aşağıdaki fotoğrafta gördükleriniz her tür klavye girişine uygun keyloggerlar. USB keyloggerımızda bulunan özelliklerin en önemlisi kendisine ait bir depolama alanı olması. Biraz

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Yeni Nesil Ağ Güvenliği

Yeni Nesil Ağ Güvenliği Yeni Nesil Ağ Güvenliği Ders 6 Mehmet Demirci 1 Bugün Taşıma katmanı güvenliği (TLS, SSL) İnternet katmanı güvenliği (IPSec) Kablosuz bağlantı güvenliği Güvenlik duvarları 2 SSL/TLS SSL ilk olarak Netscape

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi

Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Ekin SAFE TRAFFIC Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi Leader in Safe City Technologies Ekin Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, yüksek çözünürlüklü video tabanlı plaka tanıma teknolojisini kullanarak görüş

Detaylı

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler

------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler [TITLE] CitiDirect CitiDirect Online Bankacılık sistemi birçok alanda ödül almış, çok uluslu şirketlere ve finansal kuruluşlara sorunsuz, verimli ve web-tabanlı global bankacılık hizmetlerine güvenli erişim

Detaylı

Safetica kurumsal ağa kolayca entegre edilebilen kapsamlı ve çok bileşenli bir DLP programıdır.

Safetica kurumsal ağa kolayca entegre edilebilen kapsamlı ve çok bileşenli bir DLP programıdır. Neden Safetica! Çünkü insanlar hata yapar Safetica kurumsal ağa kolayca entegre edilebilen kapsamlı ve çok bileşenli bir DLP programıdır. Gelişmiş özellikleriyle hassas kurumsal verilerinizin korunmasına

Detaylı

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme Kerem Can Karakaş kerem.can.karakas@linux.org.tr Neden Bir Ateş Duvarı Sahibi Olmalıyım? İç ağım dışarıdan korunabilmeli, Birden çok bilgisayar beraberce tek bağlantıdan

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü

Kaspersky Open Space Security: Release 2. İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Kaspersky Open Space Security: Release 2 İşletmeniz için birinci sınıf bir BT güvenliği çözümü Güncellenmiş uygulamalar Updated applications Release 2 uygulamaları: Kaspersky Anti-virus for Windows Workstations

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Medula Eczane Stok Bilgileri Web Servisleri Kullanım Kılavuzu

Medula Eczane Stok Bilgileri Web Servisleri Kullanım Kılavuzu T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Medula Eczane Stok Bilgileri Web Servisleri Kullanım Kılavuzu 29 ARALIK 2016 Amaç Eczanelerin sorgulanan güne ait olan reçete ilaç bilgilerinin istemci tarafına gönderilmesi.

Detaylı

FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu

FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu FRAGnStein PC ye İlk Kurulum ve Konfigürasyon Klavuzu Doküman Versiyonu Versiyon 1.0 (Mart 2010) İçerik Bu doküman, FRAGnStein'ın PC'de ilk kullanımı, PC için güncel sürücünün kurulumu ve PC ve PS3 için

Detaylı

BONASUS. Ertuğrul AKBAS [ANET YAZILIM] 01.06.2010

BONASUS. Ertuğrul AKBAS [ANET YAZILIM] 01.06.2010 2010 BONASUS Ertuğrul AKBAS [ANET YAZILIM] 01.06.2010 2 BONASUS: Log Toplama ve Analiz Programı... 3 AYARLAR... 4 KULLANICI AYARLARI... 5 GENEL AYARLAR... 6 Network AYARLARI... 6 HTTP... 7 MSN LOGLARI...

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

08224 Sunucu İşletim Sistemleri

08224 Sunucu İşletim Sistemleri Ders Tanıtım Sunumu 08224 Sunucu İşletim Sistemleri Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2013 Bahar Yarıyılı 26-27 Şub. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU 1980 li yıllarda ortaya çıkan Personal Computer sistemlerden

Detaylı

Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi

Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TECHNOLOGY SOLUTIONS Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi Test ve Kabul Raporu TRscaler Technology Solutions 2013 A N K A R A Ü N İ V E R S İ T E S İ T E K N O L O J İ G E L İ Ş T İ R M E

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

Donanım Hizmetleri Şube Müdürlüğü 1

Donanım Hizmetleri Şube Müdürlüğü 1 Bilgisayarımızın bağlantılarını (Monitör-Mouse-Klavye ve Network) yaptıktan sonra Bilgisayarımızı Power(elektrik) düğmesinden açarak Şekil-1 deki ekran gelene kadar kesinlikle müdahale etmiyoruz. Bu ekranda

Detaylı

315.381945. 315.381947 Forcepoint WDLP-C-CP24-N. 315.381949 Forcepoint TDSD-C-CP24-N

315.381945. 315.381947 Forcepoint WDLP-C-CP24-N. 315.381949 Forcepoint TDSD-C-CP24-N 315.381945 Forcepoint WSPA-C-CP24-N Forcepoint TRITON AP-WEB URL Filtreleme yazılımı ile İnternet üzerinde istenmeyen sitelere erişimler filtrelenebilirken Malware, Trojan ve zararlı içeriklerinde kullanıcılara

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P E L K I T A B I A I - 7 0 7 9 4 5 T Ü R K Ç E H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

Mehmet Fatih Zeyveli CISSP fatih@beyaz.net. Kullanıcı Tarafı Güvenliği

Mehmet Fatih Zeyveli CISSP fatih@beyaz.net. Kullanıcı Tarafı Güvenliği Mehmet Fatih Zeyveli CISSP fatih@beyaz.net Kullanıcı Tarafı Güvenliği Giriş Güvenlik Kuralı : Client Side Security does not Work Neden? Bilgisayarların kullanıcıların kontrolünde olması, Çok sayıda kullanıcı

Detaylı

Disk Alanı 100 Mb 1 000 Mb 3 000 Mb 5 000 Mb 10 000 Mb 15 000 Mb. Aylık Trafik (Bandwidth) 1 Gb 5 Gb 10 Gb 15 Gb 25 Gb 35 Gb

Disk Alanı 100 Mb 1 000 Mb 3 000 Mb 5 000 Mb 10 000 Mb 15 000 Mb. Aylık Trafik (Bandwidth) 1 Gb 5 Gb 10 Gb 15 Gb 25 Gb 35 Gb WINDOWS HOSTING PAKETLERİ (Plesk Panel) ÖZELLİKLER Platform Özellikleri Disk Alanı 100 Mb 1 000 Mb 3 000 Mb 5 000 Mb 10 000 Mb 15 000 Mb Aylık Trafik (Bandwidth) 1 Gb 5 Gb 10 Gb 15 Gb 25 Gb 35 Gb Windows

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R23 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R23 Serisi Kullanım

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır.

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır. Kurulum Dökümanı * v1.4.3 9.11.2017 * Bu döküman FortiLogger 3.1.7 versiyonu için hazırlanmıştır. Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır:

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e t o u c h b a c k u p E L K I T A B I A I - 7 0 7 9 4 4 T Ü R K Ç E H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e

Detaylı

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list

Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1. http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Aktif Dizin Logon/Logoff Script Ayarları Versiyon 0.0.1 http://support.labrisnetworks.com/index.php?/knowledgebase/list Genel Bakış Labris ürünlerinin Aktif Dizin ile entegrasyonu yapılarak Güvenlik Duvarı,

Detaylı

Ekin SPOTTER Dünyanın İlk ve Tek Tamamen Modüler Akıllı Şehir Mobilyası

Ekin SPOTTER Dünyanın İlk ve Tek Tamamen Modüler Akıllı Şehir Mobilyası Ekin SPOTTER Dünyanın İlk ve Tek Tamamen Modüler Akıllı Şehir Mobilyası Leader in Safe City Technologies Ekin Spotter trafik yönetimi, çevresel analizler ve şehir gözetimi fonksiyonlarıyla çeşitlendirilebilir

Detaylı

Server Operating System

Server Operating System Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 1945-1954 1980 li yıllarda ortaya çıkan Personal Computer sistemlerden bugüne bilgi toplumuna doğru hızlı adımlarla ilerliyoruz.

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr

BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr BİLGİ GÜVENLİĞİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ www.bilgimikoruyorum.org.tr PROJE HAKKINDA Bilgimi Koruyorum e Öğrenme Projesi DPT tarafından desteklenmiş olan Ulusal Bilgi Sistemleri Programı kapsamında gerçekleştirilmiş

Detaylı

SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 19/12/2018 BİTİŞ TARİHİ : 20/02/2019 KURS SÜRESİ : 144 Saat KURS NO :

SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 19/12/2018 BİTİŞ TARİHİ : 20/02/2019 KURS SÜRESİ : 144 Saat KURS NO : 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Konya / Hüyük Hüyük Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Alanı Siber Tehdit İstihbaratı (Cyber Threat Intelligence) Kurs Planı SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 19/12/2018

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İÇİNDEKİLER I-DONANIM GRUBU İŞ AKIŞI SÜREÇLERİ 1- Yedek Alma İş Akış Şeması 2 2- Paket Program Kurulumu İş Akışı Şeması..3 3- Bilgisayar Montajı İş Akış Şeması.4

Detaylı

Ekin MICRO SPOTTER Mobil Plaka Tanıma Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies

Ekin MICRO SPOTTER Mobil Plaka Tanıma Sistemi. Tamamen Yeni Jenerasyon. Leader in Safe City Technologies Ekin MICRO SPOTTER Mobil Plaka Tanıma Sistemi Tamamen Yeni Jenerasyon Leader in Safe City Technologies Ekin Micro Spotter, görüş alanındaki araçların plakalarını video tabanlı plaka tanıma teknolojisi

Detaylı

Veri Tabanı-I 1.Hafta

Veri Tabanı-I 1.Hafta Veri Tabanı-I 1.Hafta 2010-2011 Bahar Dönemi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Burdur 2011 Muhammer İLKUÇAR 1 Veri ve Veri Tabanı Nedir? Veri Bir anlamı olan ve kaydedilebilen

Detaylı

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23 Ağ Temelleri Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013 Ref: HNet.23 Ağ Nedir Ağ, iki yada daha fazla cihazın kablolu veya kablosuz olarak birbirleri ile belirli protokoller

Detaylı

BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Ekim 2017

BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Ekim 2017 BULUT BİLİŞİM VE BÜYÜK VERİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI Ekim 2017 Bulut Bilişim ve Büyük Veri Araştırma Laboratuvarı (B3LAB) Kamunun ihtiyaçları doğrultusunda, açık kaynak kodlu ve güvenli çözümler için Ar-Ge

Detaylı

My EBSCOhost Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

My EBSCOhost Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com My EBSCOhost Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Kullanıcılara, geçerli oturumlarının ötesinde EBSCOhost arama sonuçlarının kullanım alanını genişletmesine olanak tanıyan, ücretsiz kişiselleştirme (My

Detaylı

Tarzan: A Peer-to-Peer Anonymizing Network Layer 1 EMRE YESĐRCĐ 2 KONULAR Giriş Anonimlik Nedir? Tasarım ve Hedefler Kural Tanımı Kodlama Sonuç 3 Giriş Tarzan her düğümünde bir karıştırıcı olan bir peer

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ HOTSPOT İNTERNET ERİŞİMİ YAZILIM VE DONANIM ALTYAPISI KURULUMU VE BAKIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. ŞARTNAMENİN KONUSU ŞİRKET tarafından, DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarına

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Bilgi ve Bilgisayar Sistemleri Güvenliği (Information and Computer Systems Security)

Bilgi ve Bilgisayar Sistemleri Güvenliği (Information and Computer Systems Security) Bilgi ve Bilgisayar Sistemleri Güvenliği (Information and Computer Systems Security) Bu bölümde; Bilgi Güvenliği ve Önemi Güvenliğin Sınıflandırılması, Bilgi Güvenliği Tehditleri, İhtiyaç Duyulan Alanlar,

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Çok Fonksiyonlu

Detaylı

HSE RADAR. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Uygulama, Denetim, Eğitim ve Takip HSE GLOBAL YAZILIM A.Ş. 11 Mart 2016

HSE RADAR. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Uygulama, Denetim, Eğitim ve Takip HSE GLOBAL YAZILIM A.Ş. 11 Mart 2016 HSE RADAR İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Uygulama, Denetim, Eğitim ve Takip HSE GLOBAL YAZILIM A.Ş. 11 Mart 2016 Copyright 2016 İçerik 1. HSE RADAR NEDİR? 2. HSE RADAR IN UYGULAMA ALANLARI 3. HSE RADAR

Detaylı

ProFTPD FTP Sunucusu. Devrim GÜNDÜZ. TR.NET Sistem Destek Uzmanı. devrim@gunduz.org

ProFTPD FTP Sunucusu. Devrim GÜNDÜZ. TR.NET Sistem Destek Uzmanı. devrim@gunduz.org Devrim GÜNDÜZ TR.NET Sistem Destek Uzmanı devrim@gunduz.org http://seminer.linux.org.tr http://belgeler.linux.org.tr http://lkd.belgeler.org http://www.linux.org.tr/belgeler.php http://www.gunduz.org/belgeler.php

Detaylı

Bay.t Destek. İnternetten Uzak Erişim. Kullanım Klavuzu

Bay.t Destek. İnternetten Uzak Erişim. Kullanım Klavuzu Bay.t Destek İnternetten Uzak Erişim Kullanım Klavuzu İnternetten uzak erişim için iki program kullanılmaktadır. Destek verecek işyerindeki bilgisayara Firebird SQL yüklenerek, bir dizin içine Lisans.exe,

Detaylı

FortiMail Gateway Modunda Kurulum. v4.00-build0245-2011/08

FortiMail Gateway Modunda Kurulum. v4.00-build0245-2011/08 FortiMail Gateway Modunda Kurulum v4.00-build0245-2011/08 0 FortiMail Kurulumu Gateway Modunda Kurulum Datasheet FortiMail - Gateway Modunda Kurulum Şemada görüldüğü gibi FortiMail 10.10.10.20 IP adresi

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı

Quedra L MON Log Yönetim ve Güvenli Kayıt Yazılımı PC veya Server Üzerinde Quedra Kurulumu Önemli Notlar : Kurulum sırasında Quedra a vereceğiniz IP adresinin internete çıkışında bir kısıtlama olmadığından emin olunuz. Özellikle Firewall veya modem içerisindeki

Detaylı

İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak.

İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak. Amaçlarımız 2 İnternet ve ağ kavramlarını tanımlamak. İnternet in nasıl çalıştığını açıklamak. Elektronik posta ve sohbet kavramlarını açıklamak. Dosya transferi ve arama motoru kavramlarını tanımlamak.

Detaylı

PROGRAMLAMA DERSİ 1. İNTERNET

PROGRAMLAMA DERSİ 1. İNTERNET PROGRAMLAMA DERSİ 1. İNTERNET İnternet sunucu-istemci modeline göre çalışır. Fiziksel olarak bu sistem genelde isteği yapan bir bilgisayar (kullanıcı-client) ve bu isteği karşılayan özel bir bilgisayar

Detaylı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KAYITÇI KULLANIM TALİMATI

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KAYITÇI KULLANIM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-012 00 31.12.2013 Uyarı : Yalnız Kamu SM dosya sunucudan erişilen elektronik kopyalar güncel ve kontrollü olup, elektronik ortamdan alınacak kağıt baskılar

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

İşlem Terminali (TW) Kurulum Kılavuzu BIST Sürüm: 4.0.1006

İşlem Terminali (TW) Kurulum Kılavuzu BIST Sürüm: 4.0.1006 İşlem Terminali (TW) Kurulum Kılavuzu BIST Sürüm: 4.0.1006 Belge Kimliği: Belge Sürümü: TW_IG_80 GENIUM_Product_a1135 Sürüm Tarihi: 2014-06-25 Yayın Tarihi: 2014-06-25 Yayımlandıklarında detayların doğru

Detaylı