[SUB-TITLE 1] Özellikler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "------------------------------------------------- [SUB-TITLE 1] Özellikler"

Transkript

1 [TITLE] CitiDirect CitiDirect Online Bankacılık sistemi birçok alanda ödül almış, çok uluslu şirketlere ve finansal kuruluşlara sorunsuz, verimli ve web-tabanlı global bankacılık hizmetlerine güvenli erişim sağlayan global internet bankacılığı platformudur. [SUB-TITLE 1] Özellikler CitiDirect'in başlıca özellikleri: Ödeme otomasyonu ve dosya alış-verişine dayalı muhasebe entegrasyonu, Müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilen işlem akışı, Dosya alış-verişlerinin ve raporların otomatikleştirilmesi, CitiDirect'i 24 dilde kullanma imkanı, Her ekranın kullanıcıya göre özelleştirilebilmesi. [SUB-TITLE 2] Hizmetler CitiDirect İnternet Bankacılığı'nı kullanarak aşağıda belirtilmiş olan hizmetleri kullanabilirsiniz. Yurtiçi ödemeler (EFT ve havaleler) Yurtiçi ve yurtdışı döviz transferleri Bloke Çek düzenleme talimatı Vergi, SSK ve gümrük vergisi ödemeleri Toplu ödeme dosyası aktarımı Hesap ekstresi görüntüleme Denetim Raporlarını görüntüleme [SUB-TITLE 3] Güvenlik Prosedürleri SafeWord Doğrulama Metodu: Sistem Yöneticileri ve işlem yaratma ve onaylama hakkına sahip her kullanıcı, Safeword Doğrulama Metodunu kullanmak zorundadır. Safeword Doğrulama Metodu bir Safeword Kartı kullanımını gerektirmektedir. SafeWord kartı CitiDirect'e giriş ekranında sorulan soruların cevaplanması için kullanılan bir fiziksel donanımdır. SafeWord kartın kullanılması için kart sahibi öncelikli olarak kişisel şifresini (PIN) girerek kartı çalışır hale getirmelidir. Doğru PIN girilip SafeWord kart açıldıktan sonra CitiDirect giriş ekranındaki soru SafeWord kartına girilir. SafeWord kartı, kullanıcı ve oturuma özel olarak dinamik bir

2 şifre üretir ve bu cevap CitiDirect giriş ekranındaki cevap boşluğuna girilir. Doğru cevap girilmesi sonrasında CitiDirect o kullanıcının hakları doğrultusunda kullanıma açılır. Güvenli Şifre Metodu: Güvenli Şifre Metodu sadece görüntüleme ve raporlama haklarına sahip olan kullanıcılar içindir. Buna ek olarak Safeword Doğrulama Metodu ile sisteme giriş yapabilen ve sadece görüntüleme, raporlama ve Netting haklarına erişmek isteyen kullanıcılar, kullanıcı profillerinde tanımlanmış ise, Güvenli Şifre Metodu ile de CitiDirect'e giriş yapabileceklerdir. Fakat CitiDirect oturumuna Güvenli Şifreleme Metodu ile erişen kullanıcılar işlem girme ve/veya işlem onaylama yetkileri bulunsa bile bu haklarını kullanamazlar. Bu nedenle Sistem Yöneticileri ve/veya işlem girmeye ve/veya onaylamaya yetkili kullanıcılar, yukarıda SafeWord Doğrulama Metodu altında tarif edilen yöntem ile CitiDirect'e girmek durumundadırlar. Güvenli Şifre Metodu ile sisteme giriş yapabilmek için Sistem Yöneticilerinin kullanıcıları bu şekilde yetkilendirmesi gerekmektedir. Bir kere bu ayarlama yapıldıktan sonra, Sistem Yöneticileri gerekli şifreleri kullanıcılara iletmekle sorumludur. Bir kullanıcı, doğru kimlik ve şifreyi girdiği takdirde CitiDirect'e girip kullanıcı profilinin izin verdiği görüntüleme ve raporlama işlemlerini yapabilecektir. [SUB-TITLE 4] Karşılıklı Sorumluluklarımız CitiDirect Internet Bankacılığı, müşterilerinin finansal bilgilerini korumak için güvenli ve başarısını kanıtlamış teknolojiler kullanmaktadır. Birden çok kademe içeren güvenlik altyapısı sayesinde bankacılık işlemleri güvenli bir şekilde yürütülmektedir Bankamızın Sorumlulukları Citibank, müşterilerinin güvenliğini en üst düzeyde tutabilmek için her zaman en son teknolojileri uygulamaya çalışmaktadır. Aşağıda belirtilmiş olan maddeler CitiDirect'de kullanılmakta olan çeşitli güvenlik uygulamalarından bazılarıdır. CitiDirect'e kullanıcılar Safeword Kart (dinamik şifre kartı) ile giriş yapabilirler. Sadece görüntüleme yapmak isteyen kullanıcılara Güvenli Kullanıcı Kimliği ve Güvenli Şifre verilmektedir. CitiDirect kullanıcılara ilk girişleri sırasında, Safeword kartlarını ya da güvenli şifrelerini aktive etmek için müşteri kimliklerini sormaktadır. CitiDirect'deki oturumlarınız Soket Düzeyi Güvenlik Protokolü (SSL) kullanılarak 128 bit şifreleme ile şifrelenir. CitiDirect aynı zamanda Mesaj Doğrulama Kodu (MAC) kullanarak şifreli SSL bağlantısı üzerinden gönderilen verilerin bütünlüğünü korur. CitiDirect İnternet Bankacılığının SSL sertifikası Verisign tarafından temin edilmiştir. CitiDirect'deki tüm faaliyetleriniz denetim kayıtlarında tutulmaktadır.

3 Müşterilerimizin Sorumlulukları Lütfen unutmayın; bizim sağlamış olduğumuz güvenlik önlemlerinin yanı sıra, sizin dikkat etmeniz gereken noktalar da güvenliğinizi sağlamak için çok önemli rol oynamaktadır. Citibank, müşterilerinin gizli nitelikteki bilgilerini e-posta yolu ile talep etmemektedir. Tarafınıza gönderilen ve bilgi talebini içeren bu tarz e-postaları cevaplamayınız ve doğrudan müşteri temsilciniz ile temasa geçiniz. Güvenli şifrenizin tahmin edilmesi ihtimaline karşı basit olmayan şifreler belirlemeye çalışınız. Safeword kartınızın şifresini kimse ile paylaşmayınız ve kartınızın çalınması ya da kaybolması gibi durumlarda hemen müşteri temsilciniz ile temasa geçiniz. CitiDirect'e giriş yaparken sağ altta görünen kilit işaretini kontrol ederek sitenin doğruluğundan emin olunuz. Kullandığınız web tarayıcısında üretici firmanın duyurmuş olduğu yazılım güncellemelerinin ve güvenlik yamalarının yüklü olduğundan emin olunuz. CitiDirect'i kullanacağınız bilgisayarın güvenliğinden emin olunuz. Eğer güvenliğinizi tehdit edecek herhangi bir unsurla karşılaştığınızı düşünüyorsanız, lütfen müşteri temsilciniz ya da Elektronik Bankacılık ekibimiz ile temasa geçiniz. (Telefon: , e-posta: [SUB-TITLE 5] Bilmeniz Gerekenler Önce Güvenlik CitiDirect İnternet Bankacılığı'nın tasarımındaki ana kriterlerden bir tanesi, verilerinizin güvenli olarak hazırlanması, iletimi ve işleme alınmasıdır. Standart güvenlik prosedürlerimizi kullanarak, erişim iki şekilde sağlanmaktadır: İşlem yapmak için mutlaka SafeWord kartı (dinamik şifre kartı) ve PIN kullanılmalıdır. Sadece hesap görüntülemek amacıyla - Güvenli Kullanıcı Kimliği ve Güvenli Şifre kullanılabilir. CitiDirect, dört kademeden oluşan güvenlik sistemine sahiptir: Kimlik tespiti ve doğrulama Kullanıcı izni ve yetkisi Veri şifreleme Kontroller ve uyarılar Yetkisiz erişimi engellemek için kullanıcı kimliğinin tespiti ve doğrulanması CitiDirect platformuna işlem yapmak amacıyla erişim yetkisi, sadece SafeWord karta (dinamik şifre kartı) sahip kullanıcılara tanınmaktadır. SafeWord kartları, yetkisiz kişilerin CitiDirect İnternet Bankacılığı'na erişebilme riskini büyük ölçüde azaltırlar.

4 SafeWord kartıyla CitiDirect'e giriş yapacak kullanıcıların, her seferinde yeni bir şifre oluşturmak için Kişisel Kimlik Numarası'nı (PIN) SafeWord kartına girmesi gerekir. Şirketinizin tercih etmesi halinde, sadece raporlama ve, sorgulama amacı ile CitiDirect'e giriş yapacak kullanıcılar, alternatif bir yol olarak, Güvenli Kullanıcı Kimliği ve Güvenli Şifre kullanabilirler. Kullanıcı erişimini sınırlandırmak bakımından kullanıcı izni ve yetkisi Kullanıcı izinleri, erişim profilleri tarafından kontrol edilirler. Bu profiller, CitiDirect İnternet Bankacılığı içerisindeki kullanıcı erişim seviyelerini ve fonksiyonlarını belirlemektedir. Bu nedenle kullanıcılar sadece CitiDirect'te tanımlanmış yetkilerini kullanabilirler. Bu profiller, bankamızın güvenlik yöneticileri tarafından kontrol edilir ve kullanıcının işlem yapma yetkisini, diğer kriterlerin yanı sıra ödeme tutarı, hesap, para birimi veya işlem tipi bazında belirler. Finansal bilgileriniz için verilerin korunması CitiDirect ile transfer edilen veriler Soket Düzeyi Güvenlik Protokolü (SSL) kullanılarak 128-bit şifreleme yöntemiyle şifrelenir. SSL gizlilik ve güvenilirlik sağlamak üzere tasarlanmış bir protokoldür. Finansal kuruluşların kullanmakta oldukları internet uygulamaları için bir standart olan 128 bit şifreleme, CitiDirect Online Bankacılık'da SSL sertifikası ile sağlanır ve yetkisiz tarafların erişimini engeller. Buna ek olarak, SSL, Mesaj Doğrulama Kodu (MAC) kullanarak SSL bağlantısı üzerinden gönderilen verilerin bütünlüğünü korur. MAC, SSL oturumu sırasında transfer edilen verilere herhangi bir şekilde müdahale edilip edilmediğini kontrol eder. Yetkisiz Erişim teşebbüslerini tespit etmek için güvenlik kontrolleri ve uyarılar CitiDirect İnternet Bankacılığı'nın güvenliği, yetkisiz erişimi önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra, kontroller ve uyarılar, CitiDirect platformuna yetkisiz erişim teşebbüslerinin tespitini ve etkisiz hale getirilmesini sağlar. CitiDirect İnternet Bankacılığı'nın tanıtımını görmek ve Citi'nin yerel ve global ölçekte neden tercih edilen bir iş ortağı olduğunu öğrenmek için lütfen müşteri temsilciniz ile irtibata geçiniz. CitiDirect'deki Değişiklikler Citibank, CitiDirect İnternet Bankalığı'nda yapılacak değişiklikler hakkında müşterilerini bilgilendirir. Ayrıca kullanıcılar CitiDirect'e giriş yaptıklarında bu bilgilendirme mesajlarını görüntüleyebilirler. Mobil Bankacılık Mobil Bankacılık için kullandığınız cep telefonunuzun güvenliği çok önemlidir. Mobil bankacılığı kullanırken cep telefonunuzu başkalarının kolayca ulaşabileceği alana bırakmamalı, mutlaka mobil bankacılık işlemlerinizi tamamladıktan sonra çıkış yapmalısınız. Güvenliğiniz için mobil uygulamaları sadece güvendiğiniz kaynaklardan indiriniz.

5 Mobil tarayıcınızdaki Otomatik Tamamlama fonksiyonunu kullanmayınız. Otomatik Tamamlama ile daha önce işlem yaparken (bankacılık, adresine giriş vb.) kullandığınız tüm şifreler ve kullanıcı bilgileri saklanır. Telefonunuzun 3. şahısların eline geçmesi durumunda bu bilgilere erişimini engellemek için, mobil tarayıcınızın Otomatik Tamamlama özelliğini kullanmayınız veya bu özelliği kullanıyorsanız devre dışı bırakınız. Bluetooth uygulamasının kapalı olması, Mobil bankacılık uygulamasını kullanırken daha güvenli işlem yapmanızı sağlayacaktır. Bluetooth üzerinden gelen, kaynağını ve güvenilirliğini bilmediğiniz dosyaları kabul etmeyiniz. Gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonlarının da birer işletim sistemlerinin olması sebebiyle, zararlı yazılımlar cep telefonlarına da bulaşabilmektedir. Bu zararlı yazılımlardan korunmak için cep telefonunuza uygun ve lisanslı bir anti-virüs yazılımı kurunuz. Anti virüs programları, cep telefonunuza virüs, casus programlar gibi zararlı yazılımların yüklenmesine engel olabilir veya yakalanmasını sağlar.

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009

Kamuoyu Duyurusu. 16 Aralık 2009 Kamuoyu Duyurusu 16 Aralık 2009 İnternet Bankacılığına Girişlerde Tek Kullanımlık Şifre Uygulaması Bankacılık hizmetlerine kullanıcının istediği zaman ve yerden erişim imkanı sağlayan internet bankacılığı

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı

İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İnternet te Bireysel Güvenliği Nasıl Sağlarız? Rauf Dilsiz Bilgi Güvenliği Uzmanı İçerik Kişisel Bilgilerin Korunması İnternet üzerinden saldırganların kullandığı yöntemler Virüsler Trojan (Truva Atı)

Detaylı

[Type text] Başvuru Kılavuzu

[Type text] Başvuru Kılavuzu [Type text] Başvuru Kılavuzu MobilePASS Token pilot programına katıldığınız için teşekkür ederiz. Bu uygulama, Citi nin Dijital Güvenlik te sınıfının en iyi müşteri deneyimini sunma konusunda süregelen

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:...

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:... ELEKTRONİK İMZA 1 İÇİNDEKİLER Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 1. Adım:... 4 2. Adım:... 4 Sürücü Yükleme Nasıl Yapılır?...

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Emniyet Genel Müdürlüğü Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Emniyet Genel Müdürlüğü Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak yurda giriş/çıkış kayıtlarınızı sorgulayabilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz.

Detaylı

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Firmamız,çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne

Detaylı

1. MobilePASS nedir? MobilePASS, SafeWord Kartınızın mobil uygulama versiyonudur. Güvenlik Yöneticiniz, MobilePASS ı CitiDirectBE haklarınıza ekler

1. MobilePASS nedir? MobilePASS, SafeWord Kartınızın mobil uygulama versiyonudur. Güvenlik Yöneticiniz, MobilePASS ı CitiDirectBE haklarınıza ekler 1. MobilePASS nedir? MobilePASS, SafeWord Kartınızın mobil uygulama versiyonudur. Güvenlik Yöneticiniz, MobilePASS ı CitiDirectBE haklarınıza ekler eklemez, uygulamayı akıllı telefonunuza indirebilirsiniz

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Liseleri Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, öğrenci durum bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu Öğrenci

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı

bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı bayi.obaperdesan.com.tr Kullanıcı Dokumanı Bayi siparişlerinin giriş ve ekstre takibini yapmak üzere geliştirdiğimiz web sitemiz bayi.obaperdesan.com.tr nin kullanımı bu dokumanda açıklanmıştır. Siteye

Detaylı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, ilimiz Derince ilçesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyet göstermektedir. Telefon & Faks : 0(262) 229 0706 e-posta:kocaeli155@egm.gov.tr siber.kocaeli@egm.gov.tr

Detaylı

İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper

İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper İnternet te Güvenli Alışveriş İçin. Alper Başaran basaranalper@gmail.com www.alperbasaran.com Twitter: @basaranalper Nasıl okumalı? Slaytlar sırasıyla öneriler ve Hacker ın bakış açısını ortaya koymaktadır.

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE ZARARLI YAZILIMLAR. Bilgi Güvenliği: Kendimize ait olan bilginin başkasının eline geçmemesidir.

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE ZARARLI YAZILIMLAR. Bilgi Güvenliği: Kendimize ait olan bilginin başkasının eline geçmemesidir. BİLGİ GÜVENLİĞİ VE ZARARLI YAZILIMLAR Bilgi Güvenliği: Kendimize ait olan bilginin başkasının eline geçmemesidir. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İstiklal Ortaokulu www.istiklalorta.meb.k12.tr Bilgi

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adınıza yapılmış şahıs ödemelerini sorgulayabilirsiniz.

Detaylı

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy

Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy GO GÜVENLİ ÖDE İLE İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: Troy Troy adını Türkiye nin Ödeme Yöntemi

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI 1. BÖLÜM Bakanlığımızın resmi e-posta hesaplarına kayıt olabilmek için aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere iki yol izleyebilirsiniz. http://www.saglik.gov.tr http://www.usaksaglik.gov.tr NURGÜL ERDOĞAN

Detaylı

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ   KULLANICI KULLANIM DOKÜMANI YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ WWW.YSSKOPRUSUVEOTOYOLU.COM.TR 2017 İÇİNDEKİLER YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ VE KUZEY ÇEVRE OTOYOLU İŞLETMESİ... 1 1. İHLALLİ GEÇİŞ BORÇ SORGULAMA...

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU

Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, şahıs ödemeleri için geçmişte yaptığınız banka hesabı tanımlama işlemlerini görüntüleyebilirsiniz.

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

Başlangıç Ayarları. www.trippersoft.com

Başlangıç Ayarları. www.trippersoft.com Başlangıç Ayarları www.trippersoft.com Tripper > Kullanıcı Ayarları 1 LOGO Sys de TRİPPER kullanacaklar için birer kullanıcı açıyoruz. (Bu kullanıcıların her biri için LOGO programı içinde SATIŞ ELEMANI

Detaylı

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta

Şekil 1- CryptoLocker Tarafından Kullanıcılara Gönderilen Eposta CryptoLocker Virüsü Nedir? Fidyeci (ransomware) truva atıdır [1]. Microsoft Windows işletim sistemlerini hedef alır. İnternet üzerinde ilk olarak 5 Eylül 2013 tarihinde görülmüştür [2]. CryptoLocker, virüslü

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU

DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU Elektronik Belge Yönetim Sistemi Yardım Üniversitemize kurulumu yapılan EBYS tüm birimlerimizde gerçek ortamda kullanıma açılmıştır. Kullanıcılarımız sisteme giriş yapabilmesi için OMÜ e-posta (@omu.edu.tr

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER 1. BAŞVURU... 4 1.1. Hesap Oluşturma... 5 1.2. Kimlik Bilgileri... 6 1.3. Hesap, Tarife, Paket Seçimi... 7 1.4. Ödeme Seçenekleri... 10 2. WEB POSTA HESAP KULLANIMI... 13 2.1. Web Posta Kullanıcı

Detaylı

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ

BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ 1. BDDK ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİM 1.1. Giriş Ekranları İş yazılım tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu için geliştirilen

Detaylı

BİLGİ ye Hoş Geldiniz,

BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI Ana Sayfa Ana Sayfada yer alan sekmelerden Alıcı Başvurusu Yapılan Firmaları Eksik Kalan Bildirimlerinizi ve Alıcı Analiz ve Prim Borcunuzu izleyebilirsiniz. ANA SAYFA Poliçe

Detaylı

Gizlilik Sözleşmesi. Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe

Gizlilik Sözleşmesi. Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe Gizlilik Sözleşmesi GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Şirketimizde verilen tüm servisler ve hizmetler Orhaniye Mah Cumhuriyet Cad 25/4 Menteşe /Muğla adresinde kayıtlı Mikron Bilişim Teknoloji Tur. İnş.

Detaylı

KAYSERİ / Talas Belediyesi. Borç Ödeme / Tahakkuk Bilgileri Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

KAYSERİ / Talas Belediyesi. Borç Ödeme / Tahakkuk Bilgileri Sorgulama KULLANIM KILAVUZU KAYSERİ / Talas Belediyesi Borç Ödeme / Tahakkuk Bilgileri Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Borç Ödeme ve Tahakkuk Bilgileri Sorgulama hizmetlerinden faydalanarak borç bilgilerini görüntüleyebilir

Detaylı

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA

AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK HAKKINDA AG DANIŞMANLIK; Bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına, yurtiçi ve yurtdışında danışmanlık, kurulum, eğitim, bilişim güvenliği ve dış kaynak sağlama(outsource) alanlarında,

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI Kayıt Hizmeti KULLANIM KILAVUZU

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI Kayıt Hizmeti KULLANIM KILAVUZU Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI Kayıt Hizmeti KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmetten faydalanarak, yurt dışından kişisel kullanım amacı ile yanınızda getirdiğiniz cep telefonlarını

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HAKEM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TFF HAKEM İŞLERİ FYS KULLANIM KLAVUZU

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HAKEM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TFF HAKEM İŞLERİ FYS KULLANIM KLAVUZU TFF HAKEM İŞLERİ FYS KULLANIM KLAVUZU İçindekiler: 1. Şifre talep etme 2. Sisteme Giriş ve Şifre Güncelleme 3. Hakem Raporu Girişi 1. Şifre Talep Etme: Eğer daha önce hiç şifre almadıysanız, mevcut şifreniz

Detaylı

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE

ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE ETA Work İLE ETA CEBİNİZDE Hangi platformlarda çalışır? Uygulama ios ve Android işletim sistemi destekli tüm cep telefonlarında ve tabletlerde çalışır. Çalışma Özellikleri İNTERNET BAĞLANTISI ŞART DEĞİL!

Detaylı

Kullanım ve Yardım Kılavuzu

Kullanım ve Yardım Kılavuzu Kullanım ve Yardım Kılavuzu 2007 Genel Bakış TradeMaster International, uluslar arası piyasalardaki Hisse Senedi ve Futures işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde yapmanıza olanak sağlayan bir uygulamadır.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat

İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat İnternetten Kredi Kartı İle Online Tahsilat Bayileriniz kendi müşterilerine yaptıkları satışların tutarını sizin online tahsilat sisteminizden size ödeyecekler ve bayilerinizin satış ciroları direkt olarak

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU

ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Ölçme Değerlendirme Merkezi EÜTF ÖDEM ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN KULLANICI KILAVUZU sürüm 4.11-2014 EÜTF TEAD SUNUŞ Değerli Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

EkoPC Bilişim Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Güvenli İnternet Kullanımı

EkoPC Bilişim Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Güvenli İnternet Kullanımı Güvenli İnternet Kullanımı Mahir B. Aşut Şirket Müdürü EkoPC Bilişim Hizmetleri www.ekopc.com Gündem İnternet vazgeçilmez; problem ne? İnternet'te Çocuk Güvenliği Çevrimiçi ( Online ) Bankacılık İnternet

Detaylı

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Hesaplar menüsünde Hesap Açma alt başlığının altında bulunan Cari/Kıymetli Maden Hesabı Açma, Tasarruf Hesabı Açma veya Katılma Hesabı Açma seçeneklerinden

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim?

II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? ASYAMOBİL ASYAMOBİL I. AsyaMobil Nedir? II. AsyaMobil i Nasıl Yükleyebilirim? III. AsyaMobil in Yenilikleri Nelerdir? IV. Mobil Şifreci mi Nasıl Aktive Edebilirim? V. AsyaMobil Şube ye Nasıl Giriş Yapabilirim?

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt KULLANIM KILAVUZU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt KULLANIM KILAVUZU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmetten faydalanarak T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan ÖSYS sonucunda yerleşmiş olduğunuz

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak üniversite mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz. Eğer mezuniyet bilgilerinizde

Detaylı

ATM Kullanım Kılavuzu

ATM Kullanım Kılavuzu ATM Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER ATM DEN PARA ÇEKME İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? ATM Uyarı Ekranı Nedir

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU

İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İNTERNET ŞUBESİ KULLANIM KILAVUZU İnternet Şubesi: ICBC Turkey İnternet Şubesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hizmet vermektedir. İnternet Şubesine web sitemiz (www.icbc.com.tr) üzerinden giriş

Detaylı

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz.

Bütün beyanlarınızı görebilir, yazıcıdan makbuz ve örnek çıktılarını alabilirsiniz. E- BELEDIYE NEDIR? Yüreğir Belediyesi "İnternet Belediyeciliği" uygulaması ile Tahakkuk, Tahsilat ve Borç bilgilerinizi öğrenebilir, kredi kartınız ile 256 bit güvenlik sistemi ile borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ DOKÜMAN ARŞİV VE ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ YAZILIMI TEMEL KULLANICI KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme

Detaylı

E-İMZA KULLANIM REHBERİ

E-İMZA KULLANIM REHBERİ E-İMZA KULLANIM REHBERİ Elektronik imza (e-imza) nedir? Nitelikli elektronik sertifika (NES) nedir? Elektronik imza mevzuatına nasıl erişebilirim? Nitelikli elektronik imza için gerekli programlar nelerdir?

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

MÜŞTERİLER ŞUBEYE GELMEDEN ÖNCE SIRAMATİK'TEN NUMARA ALABİLİR...

MÜŞTERİLER ŞUBEYE GELMEDEN ÖNCE SIRAMATİK'TEN NUMARA ALABİLİR... MÜŞTERİLER ŞUBEYE GELMEDEN ÖNCE SIRAMATİK'TEN NUMARA ALABİLİR... Sıramatik Uygulaması; DenizBank Şubelerinden fiili olarak sıra numarası almadan işlem yapabilmek için alınması gereken sıra numarasını tek

Detaylı

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl

1.5. Başvuru formundaki bilgileri aşağıdaki şekilde doldurunuz. Kart Okuyucu Tipi: Mini Kart Okuyucu Sertifika Süresi: 3 Yıl 1. E-imza bulunmayan personelin e-imza alması gerekmektedir. 1.1. https://portal.kamusm.gov.tr/bp/ws.go internet adresine giriniz. 1.2.Girdiğiniz internet sayfasında Nitelikli Elektronik Sertifika Başvurusu

Detaylı

ING Bank Güvenlik Bildirimi

ING Bank Güvenlik Bildirimi ING Bank Güvenlik Bildirimi ING Bank olarak, internet ortamında kullandığınız verilerinizi ve tüm işlemlerinizi en yüksek seviyede korunmasını sağlamak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Fakat yine de

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü Adıma Tescilli Araç Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Emniyet Genel Müdürlüğü Adıma Tescilli Araç Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Emniyet Genel Müdürlüğü Adıma Tescilli Araç Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak Emniyet Genel Müdürlüğü bilgi sisteminde adınıza tescilli araçları sorgulayabilirsiniz.

Detaylı

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI https://www.mikrokep.com.tr/application sayfasından Kurumsal Başvuru seçeneği ile devam ediniz. Kurumsal Başvuru Formunuzu doldururken, aşağıdaki adımları takip

Detaylı

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ Emekli indirimli kartlarınızı aktif duruma getirmek için aşağıdaki işlemler yapılmalıdır. www.a-kent.com adresinde bulunan Online İşlem Menüsünden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu)

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler I.

Detaylı

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ELEKTRONİK BELGE VE ARŞİV YÖNETİM SİSTEMİ EBYS NİN GÜVENİLEN SİTELERE EKLENMESİ Elektronik Belge Yönetim Sistemi web tarayıcınızda açık durumdayken güvenilen sitelere ekleme işlemi

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Ahmet SOYARSLAN biltek.info. Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları

BİLGİ GÜVENLİĞİ. Ahmet SOYARSLAN biltek.info. Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları BİLGİ GÜVENLİĞİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları BİLGİYE ULAŞMAK ÇOK KOLAY! Teknolojinin sürekli gelişmesi, bilgi ve iletişim

Detaylı

Yüksek Öğren m Kred ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü. Yurt Kayıt İşlemler KULLANIM KILAVUZU

Yüksek Öğren m Kred ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü. Yurt Kayıt İşlemler KULLANIM KILAVUZU Yüksek Öğren m Kred ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Yurt Kayıt İşlemler KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu h zmetten faydalanarak, daha önce yapmış olduğunuz yurt başvurunuz ç n kes n kaydınızı

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI HAZIRLAYAN: Fatih AYDOĞAN Bu doküman Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü için Hazırlanmıştır

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad.soyad@ E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Şifre Yenileme (Resetleme) veya

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

(OKS)

(OKS) Kamu İçin Otomatik BES Şube ile kurumunuza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, kurumunuz ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bursa Teknik Üniversitesi Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgi Güvenliği Alt Politikaları KURUMA ÖZEL BGYS-PL-02 0 / - 1 / 4 İÇİNDEKİLER 1. Amaç...2 2. Kapsam...2 3. Kayıtları...2 4. Tanımlamalar ve Kısaltmalar...2

Detaylı

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz,

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Kullanmakta olduğunuz mevcut elektrik sayaçlarınız Ön Ödemeli (KONTÖRLÜ) sayaçlardır. Elektrik sarfiyatınız kontör sistemi mantığıyla hesaplanacak, satın alacağınız kontör

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

Yükseköğret m Kurulu Başkanlığı. Öğrenc Belges Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Yükseköğret m Kurulu Başkanlığı. Öğrenc Belges Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Yükseköğret m Kurulu Başkanlığı Öğrenc Belges Sorgulama KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu h zmetten faydalanarak, eğ t m gördüğünüz okulları gösteren Öğrenc Belgeler n z elektron k ortamda ed neb

Detaylı

Şeffaf İnsan Kaynakları. Aktif personel. Etkin yönetici

Şeffaf İnsan Kaynakları. Aktif personel. Etkin yönetici Şeffaf İnsan Kaynakları Aktif personel Etkin yönetici HR-WEB ile Fark Yaratacak uygulamalar! HR-WEB İnsan Kaynakları ve Bordro Yönetimi çözümümüz, uzun yıllar boyunca edindiğimiz tecrübelerimiz ve iş dünyasının

Detaylı

Güncel CryptoLocker Saldırısına Dikkat

Güncel CryptoLocker Saldırısına Dikkat 1 / 16 2 / 16 Ülkemizdeki internet kullanıcılarını hedef alan KriptoKilit saldırıları daha önce de gerçekleşmişti. [1,2] Fakat açık uzantılara birbu şekilde sefer sahip KriptoKilit CryptoLocker dosyaları

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Wap nedir? WAP (Wireless Application Protocol/Kablosuz Uygulama Protokolü) mobil telefonlar, avuç içi bilgisayarlar (pda) gibi mobil iletişim araçları üzerinden internet bağlantısı

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim?

fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? 1 fastpay nedir? Cep Telefonuma Nasıl Yükleyebilirim? fastpay Uygulamasına Nasıl Kayıt olur ve Giriş Yapabilirim? fastpay den Hangi İşlemleri Yapabilirim? fastpay Kampanyaları Sıkça sorulan sorular 2 Nedir?

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER * 1 AMAÇ... 4 2 KAPSAM... 4 3 KISALTMALAR VE TANIMLAR... 4 4 REFERANS VE İLGİLİ DOKÜMANLAR... 4 5 TNB KEP - SÜRECİ... 4 * Bu doküman, Doküman Oluşturma Yönergesi içerisinde yazılan kurallar

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü 1 Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü Eczanem Otomasyon Sistemi Sms Modülü, değişik gönderim seçeneklerine ile her ihtiyaca göre mesaj gönderim

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.

Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. Bilgisayar Ağları ve Ağ Güvenliği DR. ÖĞR. ÜYESİ KENAN GENÇOL HİTİT ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Bilgisayarlar arasında veri haberleşmesini

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğretmen Kılavuzu)

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğretmen Kılavuzu) 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğretmen Kılavuzu) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. NEDEN BİYOMETRİK?DOĞRULAMA Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz! Şifre olmadığı için, casus yazılımlara karşı güvenlidir! Biyometrik

Detaylı

Güvenliğiniz için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir:

Güvenliğiniz için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir: İnternet Bankacılığı, bankacılık hizmetlerinin internet üzerinden sunulduğu bir alternatif dağıtım kanalıdır. Türkiye'de bugün internet bankacılığı, herhangi bir banka şubesinin size sağlayacağı hizmetlerin

Detaylı

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ

HATAY KHB BILGI İŞLEM BİRİMİ TANIMLAR HBYS: Hastane Bilgi Yönetim Sistemi. Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve diğer sağlık tesislerinde kullanılan hasta kayıtlanın saklanmasına ve erişimine imkân veren bilgi sistemidir.

Detaylı

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın]

Online Kanal Durum Başvuru. [Belge alt başlığını yazın] Online Kanal Durum Başvuru [Belge alt başlığını yazın] www.sakarya-saski.gov.tr adresinden yapılan Kanal Durum Başvuruların hangi adımları izlediği ve nasıl takip edileceğini içeren dokumandır. Songul

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Baskı 1.0 TR Nokia Müzik Nokia Müzik'i Windows Phone'dan kullanarak, şarkıları telefonunuza ve uyumlu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Başlangıç ekranında sola kaydırın ve

Detaylı

HİKAYE TAHTASI ETKİNLİĞİ. Yetişkinler İçin Güvenli İnternet Hilal Seda Yıldız

HİKAYE TAHTASI ETKİNLİĞİ. Yetişkinler İçin Güvenli İnternet Hilal Seda Yıldız HİKAYE TAHTASI ETKİNLİĞİ Yetişkinler İçin Güvenli İnternet Hilal Seda Yıldız Güvenli internet nedir? Güvenlik Sertifikası Güvenilmez içerikler Arama araçları Güvenli internet nedir? İnternetten korkmayın!

Detaylı