MART ayı bülteni ile yeniden merhaba! Bu ayki temalarımız, BİTKİLER TOHUM HAVA NEDİR? HAVANIN VARLIĞINI NASIL HİSSEDERİZ? HAVA DENEYLERİ HAVA OLAYLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MART ayı bülteni ile yeniden merhaba! Bu ayki temalarımız, BİTKİLER TOHUM HAVA NEDİR? HAVANIN VARLIĞINI NASIL HİSSEDERİZ? HAVA DENEYLERİ HAVA OLAYLARI"

Transkript

1 MART ayı bülteni ile yeniden merhaba! Bu ayki temalarımız, BİTKİLER TOHUM HAVA NEDİR? HAVANIN VARLIĞINI NASIL HİSSEDERİZ? HAVA DENEYLERİ HAVA OLAYLARI Bu ayki temalarımızdan ilki olan BİTKİLER ünitesiyle mart ayına başladık. Alimünyum folyoya sarılmış elma ile sınıfa girerek çocuklarda merak uyandırıp İÇİNDE NE OLABİLİR? diye sorduk. Elden ele gezerek çocukların tahmin etmelerini istedik. Çocukların tahminleri alındıktan sonra folyoyu açtık ve elmayı keserek tohumu çocuklara gösterdik.

2 Hazırladığımız elma çizimli kâğıtları dağıttıktan sonra kesmelerini istedik. Elmayı ikiye katlayıp bir tarafını kâğıda yapıştırdık. Elmanın iç tarafına çocuklar çekirdek resmi çizdiler ve dış tarafını boyadılar. Daha sonra çocuklara şeritler dağıtıldı ve yelpaze şeklinde katlamaları istendi. Katlanan şeritleri elma kurdu olarak elmanın iç tarafına yapıştırarak sevimli kurtlu elmalarımızı oluşturduk. Bitkilerin nasıl oluştuğunu öğrenmek için evden getirdiğimiz bitki tohumlarını inceledik. Tohumlar hakkında yapılan kısa sohbetten sonra, kâğıtlarımıza tohumları kullanarak özgün örüntüler oluşturduk.

3 "Tohumcuk" hikâyesini ppt sunumu ile izledik. Tohumun büyüme aşamaları hakkında beyin fırtınası yaptık. Bahçe ve bitkilerle ilgilenen meslekler hakkında sohbet ettik. Evden getirdiğimiz tohumları bahçemize ektik. Çocuklara faklı tohum resimlerinin bulunduğu çalışma sayfası dağıttık. Tohumun büyüyünce nasıl bir bitki olacağı ile ilgili tahminlerini resimleyerek ifade etmelerini istedik. DÜNYANIN EN İLGİNÇ ÇİÇEĞİ Yaratıcı düşünce çalışmasında, çocuklarımıza dünyanın en ilginç çiçeğini çizmelerini istedik. İsminin ne olduğunu ve hangi özelliklere sahip olduğunu sorduk.

4 RENGÂRENK ÇİÇEKLER Renkli elişi kâğıtlarından çiçek (origami ) kâğıt katlama tekniğiyle rengârenk çiçekler yaptık sınıfımızın kapısında sergiledik. Bu ayki temalarımızdan HAVA ünitemizde, Hava nedir? Havanın varlığını nasıl hissederiz? Sorularıyla beyin fırtınası çalışması yaptık. Bitkilerin büyümesi için gerekli olan elementlerin resimlerini yaptık. Sınıfımıza bir haftalık hava durumu ölçüm tablosu hazırladık. Her gün termometre ile hava ölçümü yapılarak çalışma sayfasında işaretleme yaptık. Hafta sonunda (cuma) sonuçlar ve hava durumu hakkında konuştuk. GÖKYÜZÜNDEN YAĞMUR YERİNE ŞEKER YAĞSAYDI NE OLURDU? Sorusunu sorarak şeker resimlerini renklendirdik ve sorumuzun cevaplarını üzerlerine yazdık. Okul panomuzda sergileyerek yaratıcı düşünce çalışması yaptık. HAVA temamıza denizli meteoroloji istasyonunu ziyaret ederek devam ettik. İlgili memurun bize verdiği bilgilerden, okula döndüğümüzde aklımızda kalanların resimlerini yaptık. NEYİN SESİ Çocuklar yere yatarak etraflarındaki sesleri dinlediler. Duydukları seslerle ilgili konuştuktan sonra, masalara geçerek, çalışma kâğıtları dağıtıldı. Öğretmen farklı sesleri arka arkaya çocuklara dinletti. Çocuklarda duydukları sesleri önlerinde bulunan çalışma sayfasında işaretledi. A sesi ile ilgili çalışma sayfalarımızı tamamladık. A sesi ile başlayan nesnelerin isimlerini söyledik kelime bulma oyunu oynadık. Sonrasında A sesi çalışma sayfaları yaptık.

5 Dergilerden resimler inceledik. A ve E sesi ile başlayan resimler keserek "a" ve "e" sesi afişleri hazırladık. "İ" sesi ppt sunumu izledik. Sınıfa "i" sesi sakladık. Ebe seçtik arkadaşlarımızın yardımıyla (uzak-yakın) yönlendirmeleriyle sesi bulmaya çalıştık. "i" sesi çalışma sayfaları tamamladık. Farklı renkteki dört geometrik şekil resmini tahtaya astık. Aynı şekillerden daha fazlasını yere dağıttık. Öğrenciler iki gruba ayrılarak sırayla tahtaki şekillerden birine top attılar, belirlenen şekil ve verilen süre içinde her grup yerden şeklini topladı. Toplanan şekiller sayılarak az çok kavramına dikkat çekildi. Kafiyeli sözcükleri, resimli kartları iki ayrı kutuya yerleştirdik. Çocuklar sıra ile önce bir kutudan kart çektiler ve ne olduğunu söylediler. Daha sonrada diğer kutudan birinci kutudan seçtiğimiz kelime ile kafiyeli olan bir kart bulmayı çalıştık. Tangram parçalarının bulunduğu kâğıtları boyayıp kestik. Daha sonrada yeni bir şekil oluşturacak şekilde kâğıtlarımıza yapıştırarak resim oluşturduk.

6 Çizgi çalışması kitaplarımızı yapmaya devam ettik. ÇOCUKLARDA İŞLEMSEL AKICILIĞA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1-10 arasındaki sayılarla Uzamsal algılama Bir ve iki fazlası; bir ve iki azı Referans sayılar Parçalar ve Bütün Bu ay öğrencilerimizle işlemsel akıcılığa yönelik çalışmalar yaptık. Şipşak kartlarımızla, Nesnelerin dizilişlerini tanıyarak saymadan kaç tane olduğunu söylemeye çalıştık. Öğrencilere kartlarda farklı sayı dizilişleri gösterdik ve kaç olduğu sorduk. Noktalı, geometrik şekilli, kalpli kartlarımızla domino oyunu oynadık. Bu ayki kitap projemizde Benekli Faremi Gördün mü? Adlı hikâyeyi işledik. Çocuklarda merak uyandırmak için, sınıfa getirdiğimiz masal resimlerinin hangi masala ait olduklarını sorduk. Daha sonra hikâyemizi okuduk. Hikâyede geçen masal kahramanlarından biriyle karşılaşsan ona ne sormak isterdin sorusunu sorduk ve resmini yapmalarını istedik. Kedinin hikâyede karşılaştığı masal kahramanlarını sırasıyla çalışma kâğıdına işaretlemelerini istedik.

7 Kedi ve fare kâğıt katlama (origami) sanat etkinliği yaptık. Hikâyede adının geçtiği yerlerde havaya kaldırmalarını istedik. Serbest zaman etkinliklerimizde yaratıcılığımızı geliştirme, kendimizi ifade etmemizi sağlama, yardımlaşma, paylaşma, işbirliği, başladığımız işi sonuçlandırma, konusunda kararlı olma, sorumluluk alma, problem çözme, neden sonuç ilişkisi kurma alanlarında kazanımlar sağlamaya devam ediyoruz. Bu ayki renk temamızda YEŞİL rengimiz bizimle oldu. Evden getirdiğimiz YEŞİL renkli nesnelerle YEŞİL köşemizi oluşturduk. YEŞİL rengin nerelerde olduğunu söyledik. Müzikli YEŞİL partimiz başladı, YEŞİL nesnelerimizi elimize aldık ve hoplayalım zıplayalım oyununu oynadık yarışmalar yaptık çoook eğlendik partimiz hiç bitmesin istedik.

8 BEDEN EĞİTİMİ Mart ayı içerisinde beden eğitimi dersinde vücut farkındalığı ve alan farkındalığı etkinlikleri yapılmıştır. Vücudun yapabildiği şekiller: Farklı vücut parçaları farklı yükseklikteki objelere değer ve farklı şekiller oluşturuldu. Minder üzerinde çeşitli alan çalışmaları ve mekik,şınav egzersizleri yapıldı. Don ateş oyunu, Heykel Oyunu, Zindelik İstasyon Çalışmaları ve Mendil Kapmaca oyunu oynatıldı.

9 DRAMA Mart ayı içerisinde bu ay drama dersinde ritim çalışmaları yapıldı ve Üç Küçük Domuz hikayesi anlatıldı,canlandırma yapıldı. YOGA Mart ayı içerisinde yoga dersinde denge ile ilgili koordinasyonu geliştirebilme, duruş çalışmaları ile ilgili temel beceriler edinebilme çalışmaları yapıldı. Kahraman duruşu,elmas duruşu,savaşçı duruşları,üçgen duruşlar,top pozu,kelebek pozu,fare pozu,kuğu pozu,vahşi at pozu,kurbağa pozu,kaplumbağa pozu,yere bakan köpek,yukarı bakan köpek kartal pozu,dansçı pozu,flamingo,planör,kaktüs ve sandal pozları yapıldı.

10 SATRANÇ Satranç taşlarından şah ve at uygulamaları yapıldı.boyama ve uygulamalar ile desteklendi.

11 Tohum çeşitlerini görerek öğrendik ve tohumlarımızı çimlendirdik. Çiçeğin büyütme oyununu oynayarak çimlenmenin nasıl olması gerektiğini öğrendik.

12 Bahçemize çıkarak farklı yaprak çeşitlerini toplayarak sınıfımıza getirdik. Sınıfımızda büyüteçlerimizle inceledik.

13 Havanın var olduğunu deneyler yaparak gördük. Havanın içindeki oksijen gazının varlığının ne kadar olduğunu deney yaparak gördük.

14 Toprak hakkında çizgi film izledik. Bahçemize çıkıp toprağın içinde neler olduğuna baktık. REHBERLİKLE ELELE NİTELİKLİ ZAMAN GEÇİRMEK Nitelikli zaman geçirmek sadece çocuğun değil, anne babanın da ihtiyacıdır. Bu anlamda nitelikli zamandan bahsedildiğinde, çocuğun olduğu kadar, anne babanın da keyif aldığı, paylaşabildiği ve eğlenebildiği, ebeveynliğinin tadını çıkarabildiği bir süreç söz konusu olmaktadır. Özellikle yoğun çalışan kişilerin, çocuklarıyla daha az zaman geçirdikleri için çocuğuna yeterince iyi bakım veremediklerini düşünmeleri, suçluluk hissetmelerine neden olmaktadır. Bu durum çocuğa açıkça söylenmese de, özür dileme ve telafi etme duruşu çocuk tarafından, Bana kötü bir şey yapıyorlar galiba gibi algılanmakta ve kızgınlık yaratabilmektedir. BİR ARADA GEÇİRİLEN TÜM ZAMANLAR KIYMETLİ Birlikte zaman geçirmek, öyle gerektiği için, günün 20 dakikasını baş başa ve sadece çocuğun keyif alacağı bir şeyi yaparak bir arada bulunmak değildir. Anne -babanın sıkılacağı zorunlu 20 dakikaların çocuğa bir katkısı olmamasının yanı sıra, doğal olmayan her durumda olduğu gibi, bir süre sonra sıkıntılı tuhaf bir durum ortaya çıkarmaktadır. Birlikteyken tartışmak da, kaliteli zamana dahildir. Günlük yaşayışı sürdürürken yemek, uyku, ödev gibi konuların sözde tartışmasında bile, hakaret ya da aşağılama içermediği sürece, her türlü duygunun, kızgınlık bile olsa, paylaşılıyor olması kıymetlidir. Zamanın kısıtlı olması, yapılan şeylerin tatsız olmasını gerektirmez. Günlük rutinlerin dışında bir şeye vakit kalmıyor gibi görünse de, o rutin durumları keyifli yaşamak mümkündür.

15 Bu bültenimizde nitelikli zamanlar için birkaç öneri sunuyoruz KENDİNİ TANIMA HER İNSAN BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. BU FARKLILIKLAR KİŞİYİ TEK YAPAR. Çocuğunuzla birlikte önce kendi özellikleriniz ( saç rengi, boy, cinsiyet, göz rengi, yapmaktan hoşlandıklarınız ya da hoşlanmadıklarınız ) hakkında konuşun. Daha sonra onun kendi özelliklerini söylemesini isteyin. Kendisinin ve sizin benzer özellikleriniz hakkında, daha sonra ailenin diğer fertleri ile ilgili olarak konuşmasını sağlayın. Çevrenizde gördüğünüz insanların özelliklerini, farklı görünen, farklı konuşan bireylerle karşılaşıldığında bu kişilerin özellikleri hakkında çocuğunuzla konuşun. Her kişinin kendine ait belli bir özelliği olduğu ve buna saygı göstermemiz gerektiğini vurgulayın. DUYGULARI İFADE ETME UNUTMAYIN! DUYGULARINIZI NASIL YANSITIRSANIZ ÇOCUĞUNUZ DA DUYGULARINI O ŞEKİLDE İFADE EDECEKTİR. Çocuğunuzla günlük yaşantınız içinde bulunduğunuz duyguları ( kızgınüzüntülü- mutlu vb. ) paylaşın ve neden böyle hissettiğinizi açıklayın. Onun da bu duygularını açıklaması için destek olun. Aile resimleri, gazete ve dergilerdeki insanların resimleri gösterilerek, bu kişilerin yüzlerinden hangi duygular içinde oldukları ile ilgili ve neden böyle hissedebilecekleri hakkında konuşun. BAŞKALARININ DUYGULARINI ANLAMA HER CANLI BİR TOPLULUĞUN İÇİNDE YAŞAR. KENDİ DUYGULARINI ANLAMASI KADAR BİRLİKTE OLDUKLARININ DUYGULARINI DA ANLAMASI ÖNEMLİDİR.

16 Çocuğunuzla çeşitli aktiviteler yaparken önce kendi duygularınızı ifade edin sonra çocuğunuzun neler hissedebileceğini düşündüğünüzü söyleyin. Örneğin; ben bu işi yaparken mutlu oluyorum ama senin davranışlarına baktığımda senin bundan hoşlanmadığını hissediyorum. Onun kendi duygularını ve sizin neler hissettiğinizi söylemesini sağlayın. İstediğiniz bir şeyi yapmadığında; örneğin; oyuncaklarını toplamadığında sence ben ne hissediyorum? diye sorarak sizin duygularınızı anlamasını ve ifade etmesini isteyin. PROBLEM ÇÖZME PROBLEM ÇÖZME BECERİSİNİN ERKEN YAŞTA KAZANIMI, BİREYİN YAŞAMINDA DAHA BAŞARILI VE KENDİ KENDİNE YETEN BİR KİŞİ OLARAK YETİŞMESİNİ SAĞLAR. Çocuğunuzla oyun oynarken ya da bir iş yaparken problem durumları oluşturun. Örneğin; seninle top oynayalım ama top kayboldu, ne yapabiliriz? diyerek onun bu oyun için gerekli materyali nasıl elde edebileceği hususunda düşünmesini ve çeşitli önerilerde bulunmasını, önerileri denemesini sağlayın. Başka neler olabilir? diyerek çocuğun farklı fikirler üretmesini destekleyin, zorlandığında küçük ipuçları verin. HATIRLAMA BELLEĞİ GELİŞTİRİCİ ÇALIŞMALAR

17 ÇOCUĞUN ZİHİNSEL GELİŞİMİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLER. Çocuğunuzun belleğine güvendiğinizi gösteren sorumluluklar verin. Örneğin; Bana hatırlat, markete gittiğimizde bal alalım, Babana söyleyeceğim bir şey var bana hatırlat ya da Seninle alışverişe çıktığımızda neler almıştık? gibi sorumluluklar verin. Bu da çocuğun dikkatle dinlemesini ve akılda tutma becerisini geliştirecektir. ANLATMA DİNLEMEK YETMEZ ANLATMAK DA ÖNEMLİ Okuldan gelen çocuğa okulda ne yemek yediğini ya da o gün derste hangi konuyu işlediğini sormak ilgi değildir. Çoğu çocuk, sıkıcı olan, öylesine sorulmuş bu sorulara öylesine cevap verir. Çocuğu dinlemek mutlaka çok önemli, ama anne ve babanın kendisinden bir şeyler anlatabilmesi daha da önemlidir. Eve gelen babanın çocuğuna dönüp Biliyor musun bugün işte ne oldu? diye başladığı bir yerde gerçek ilişki yaşanır. Anne ve babanın yaşantısını paylaşabildiği, onların yaşadıkları gerçekliklere dahil olabildiği ilişki alışverişinde, kendisini daha ait ve daha güvende hissetmesi söz konusudur. Çocuk o sırada istemese de, ebeveynin ondan, zaman geçirme ya da anlattıklarını dinlemesi talebinde bulunması bile onun için anlamlıdır. ANLATMA VE ANLAMA ÇOCUĞUNUZ OKUMAYA GÖRDÜKLERİNİ ANLATMAKLA BAŞLAR. Çocuğunuzla çeşitli dergilerdeki resimleri ya da hikâye kitaplarını inceleyin, resimleri anlatmasını sağlayın. Küçük ipuçları vererek anlatımını genişletmesi için destek olun. Daha sonra sorular sorarak resimdeki ilgili yerleri göstermesini sağlayın.

18 DİNLEME BECERİSİ Çocuğunuza hikaye okuyun. Bu hikayenin 2-3 gün süren bir hikaye olmasına dikkat edin. Her gün hikayenin bir kısmını okuyun ve onunla ilgili sorular sorun. Dinlediklerini anlatmasına fırsat verin. TANIMLAR YAPMA TANIMLAMALAR YAPABİLMEK ÇOCUĞUN ÇEVRESİNİ TANIMASININ EN TEMEL GÖSTERGESİDİR. Çocuğunuzla günlük yaşamınızda karşılaştığınız olaylar, farklı nesneler, canlılar hakkında ve onların özellikleri üzerine konuşun. Bu konuşma ortamında çocuğunuzun aktif olmasını sağlayın. Bilmediği noktalarda siz konuşmaya devam edin. Çocuğun belli bir konu hakkında konuşabilmesi için sorular sorun, merak uyandırın. Örneğin; bu çiçeğin ismi ne? Nasıl görünüyor? Bu hayvanın ismi ne? Nasıl hareket eder? Gibi. ZAMAN KAVRAMI Çocukla konuşurken, önce - sonra, bugün yarın kavramlarını kullanmaya özen gösterin. bugün seninle şunları yapalım ya da bugün neler yapmak istiyorsun gibi ifadeleri kullanarak konuşun. Bir etkinlik yaparken örneğin; oda toplama, yemek yerken ya da dışarı çıkarken önce çorabımızı giyelim sonra pantolonumuzu giymeliyiz gibi. Beraber bir şeyler yapmak, birlikte çalışmak insanları birbirine yaklaştırır ve birbirleri hakkında anlayışlarını derinleştirir. Çocuğunuzla beraber bir konu üzerinde çalışırsanız çocuğunuzun fark etmediğiniz bir yönünü görme şansınız olur. Onun problemlere nasıl baktığını, çözüm olarak neler düşündüğünü, düşüncesini eyleme nasıl aktardığını görürsünüz. Kaynak: Yael Profeta, Milliyet Gazetesi 8 Aralık 2009 Belma Tuğrul, Sevgi Menüsü

19 Sayın velimiz, ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFLARI MART AYI İNGİLİZCE DERSİ ETKİNLİKLERİ Mart ayının ikinci haftasında I m Somebody adlı temamız tamamlanmıştır. Bu temada öğrencilerimiz, beş duyu organımızı ve duyularımızı tanımışlardır. (el, göz, kulak, burun, dil-ağız, koklama, işitme, dokunma, görme, tatma). Ayrıca öğrencilerimiz duyusal sıfatları ( sour, sweet, salty, hard, soft... etc) da tanımış, sınıfa getirilen çeşitli yiyeceklerle bu tatları tadıp ifade etme olanağı yakalamışlardır. Sayılar (1-10) ve tüm renkler çeşitli aktivitelerle ve çalışma kâğıtları ile tekrar edilmiştir. Şekillerden circle (daire), square (kare), triangle (üçgen), rectangle (dikdörtgen) hakkında bilgisayar tabanlı ve sınıf içi etkinliklerle tekrar çalışmaları yapılmıştır. Zıtlık sıfatlarından ise hard x soft, sweet x sour, bad x good, hot x cold kavramları gerçek nesneler kullanılarak tanıtılmış ve öğrencilerin bu sıfatları kullanmaları sağlanmıştır. Çeşitli hikâyeler, şarkılar, el işi çalışmaları, bilgisayar tabanlı çalışmalarla öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirip yaparak ve yaşayarak aktif öğrenme süreci yaşamaları sağlanmıştır. Mart ayının üçüncü haftasında 6. temamız olan Space temasına başlanmıştır. Bu temada öğrencilerimiz uzayla ilgili kelimeleri tanımışlardır. ÖĞRENDİĞİMİZ KELİMELER sun day night astronaut rocket moon star

20 OYUN GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Hopscotch game: Öğretmenimiz yere çizgi çizdi ve her karenin içine duyularımızla ilgili bir resim koydu. Biz de sırayla elimizdeki fasulye torbasını istediğimiz resmin üzerine atıp sekerek resmin yanına gittik ve kelimeyi yüksek sesle söyledik. Chinese whisperers: Öğretmenimiz bizi iki gruba böldü, yere de şekerleme, limon, sıcak ve soğuk su koydu. Sıranın başındaki arkadaşlarımıza birer cümle söyledi. Kulaktan kulağa cümleyi birbirimize söyledik. Sondaki arkadaşımız cümleyi duyduktan sonra gidip doğru yiyeceğe dokundu. (It s sour. Arkadaşımız limona dokundu.) What s missing?: Öğretmenimiz duyu organlarımıza hitap eden nesneleri yere koydu. Biz de nesnelerin etrafında daire olduk. Öğretmenimiz gözlerimizi kapatmamızı söyledi ve nesnelerden bir tanesini çıkardı. Gözlerimiz açtık ve hangi nesnenin çıkarıldığını bulduk. Sırayla çıkarılan tüm nesneleri her defasında söyledik. ( biscuit - biscuit and teddy - biscuit, teddy and perfume etc) How many little indians sitting behind me?: Öğretmenimiz bir arkadaşımızı Kızılderili Şefi olarak seçti. Arkadaşımız sınıfın önünde arkası dönük olarak oturdu. Öğretmenimizin seçtiği diğer arkadaşlar da Kızılderili sesi çıkararak arkadaşımızın arkasına geldi. Arkadaşımız arkasında kaç Kızılderili olduğunu tahmin etti. Bu oyunu oynarken çok eğlendik. Popcorn: Öğretmenimizin hazırladığı tatlı ve tuzlu patlamış mısırları, ekşi limonu ve acı turpu tattık. Tatlı olarak hazırlanan patlamış mısır hepimizin çok hoşuna gitti. Active chain game: Öğretmenimiz tahtaya duyularımızla ilgili resimler astı. Bizi iki gruba ayırdı ve tahtanın önüne her grup için 3 er hulahop sıraladı. Öğretmenimizin söylediği kelimeye ulaşmak için birinci hulahopun içine atlayıp 5 kere zıpladık, ikinci hulahopun içinde bir kez kendi etrafımızda döndük, üçüncü hulahopun içinde de adımızı yüksek sesle söyledik. Daha sonra öğretmenimizin söylediği resme dokunmaya çalıştık. Categorizing game: Tahtada asılan kelimeleri ekşi-tatlı-sıcak-soğuk-sert-yumuşak olarak gruplandırdık. Ball game: Öğretmenimiz öğrendiğimiz kelimeleri kâğıtlara yapıştırmış ve bu kâğıtları top şekline getirmişti. Biz de daire şeklinde oturup müzik eşliğinde topu birbirimize geçirdik ve müzik durduğunda elinde top olan arkadaşımız topu açıp içindeki resimde ne olduğunu söyledi. Fly swatter game: Öğretmenimiz tahtaya öğrendiğimiz kelimelerin resimlerini astı ve biz de ikişerli olarak öğretmenimizin söylediği kelimenin resmine vurduk ve ilk vuran kazandı. Jump on it game: Öğretmenimiz resimleri yere daire şeklinde sıraladı ve biz de bu dairenin etrafında müzik eşliğinde döndük. Müzik durduğunda öğretmenimizin söylediği kelime hangi arkadaşımızın yanındaki resimde ise o arkadaşımız kelimeyi yüksek sesle söyledi.

21 Hot Cold Game: Gönüllü bir arkadaşımız dışarı çıktı ve öğrenilen nesnelerden bir tanesini sınıfta sakladık. Dışarı çıkan arkadaşımıza sakladığımız nesneyi bulması için hot cold diyerek yardımcı olduk. Nesneye yaklaşınca hot, uzaklaşınca da cold diyerek çok eğelendik. Nesneyi bulunca arkadaşımız I can touch / smell / hear / see / taste gibi cümleler söylemeye çalıştı. Dance of Ostriches: Öğretmenimiz arkalarımıza konu ile ilgili resim kartları astı ve her birimiz kendi resmini göstermeden arkadaşlarımızın resimlerini görüp söylemeye çalıştık. Flashcard Walk: Konu ile ilgili resim kartlarını yere daire şeklinde sıraladık ve müzik eşliğinde resimlerin etrafında döndük. Müzik durunca öğretmenin söylediği kartın yanında duran kimse, onun hangi duyu olduğunu doğru ifadeyi kullanarak söylemeye çalıştı. ( cake- I can taste. Tree- I can see..etc). Flashcard Act Out: Arkadaşlarımızdan biri öğretmenin seçtiği bir resme, sınıfa göstermeden bakıp, o resmi canlandırmaya çalıştı. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

22 STORY GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Goldilocks and Three Bears adlı hikâyemizi önce izledik, daha sonra öğretmenimiz sınıfta hikâyeyi canlandırdı ve biz de öğretmenimizle birlikte hikâyede geçen kalıpları tekrar ettik ( It s too soft. It s too hard. It s too hot. It s too cold. ). Me My Senses adlı kısa hikâyeyi izledik. Öğretmenimiz hikâyeyi canlandırdı ve bize hikâye ile ilgili sorular sordu. Öğretmenimizle biz de hikâyedeki bazı kalıpları söylemeye çalıştık. Space song adlı şarkıyı dinledik, biz de öğretmenimizle birlikte şarkıya katıldık. The Secret Astronaut adlı hikâyeyi izledik. Öğretmenimiz hikâyeyi canlandırarak anlattı biz de hikâyede geçen kalıpları söylemeye çalıştık. Goodnight Moon adlı hikâyeyi izledik. Hikâyeyi dinlerken öğretmenimizin dağıttığı hikâye ile ilgili resimleri kaldırdık. Hikâye ile ilgili bir kitapçık hazırladık. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

23 DRAMA GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Dinlediğimiz hikâyeleri öğretmenimizle birlikte izledik ve belli kalıpları tekrar ettik. Gruplar halinde hikâyelerimizi canlandırdık. Goldilocks and The Three Bears adlı hikâyemizin resimli kitapçığını hazırladık. Senses train adlı şarkıyı dinledik ve biz de sınıfımızda senses train oluşturarak şarkımıza katıldık. Öğretmenimizin getirdiği patates kafa oyuncağı ile de My Senses konusunu tekrar ettik. Patates kafaya duyu organlarını taktık ve He can see gibi cümleler kurduk. Sofia s Dream adlı kısa hikâyeyi izledik. Biz de gözlerimizi kapatıp kendi rüyamızı hayal ettik. Hayallerimizi arkadaşlarımızla paylaştık ve hayallerimizin resimlerini çizdik. Gece-gündüz-yıldız-ay-güneş kelimelerini tekrarlamak amacı için öğretmenimiz gece ile ilgili bir resim gösterdiği zaman gözlerimizi kapadık, gündüz ile ilgili bir resim gösterdiğinde gözlerimizi açtık. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

24 DIGITAL GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Dinlediğimiz seslerin ne sesi olduğunu tahmin ettiğimiz bir etkinlik yaptık. Renkleri, şekilleri ve sayıları tekrar ettiğimiz bir etkinlik yaptık ve ekranda gördüğümüz soruları cevaplandırdık. Öğretmenimizin hazırladığı farklı bir aktivite ile de soruları cevaplandırdık. Beş duyumuzla ilgili bilgisayar tabanlı bir etkinlik daha yaptık ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

25 ARTS AND CRAFTS GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Mr. Anderson ile yaptığımız bu derste ilk hafta Hot or Cold adında bir etkinlik yaptık. Bu etkinlikteki amacımız sıcak ve soğuk olan nesneleri kategorize etmekti. İkinci hafta Goldilocks And Three Bears hikâyesine paralel olarak ayıcık maskeleri yaptık ve yüzümüzün bölümlerini ve duyularımızı tekrar ettik. Üçüncü hafta ise sınıf olarak bir büyük ayıcık yaptık. Son olarak kendi uzayımızı plastik tabakların üzerine oluşturduk. Yıldızlar, gezegenler, vb. yapıştırdık ve boyadık. PEN AND PAPER GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Öğretmenimizin hazırladığı çalışma kâğıdında verilen resimleri uygun duyu organlarımız ile eşleştirdik. Bir diğer çalışma kâğıdında ise her duyu organına uygun resimler çizdik ve resimlerimizi arkadaşlarımız ile paylaştık (nose: I can smell a flower. vb.) Benzer çalışmalara duyabildiğimiz ve duyamadığımız nesneleri işaretleyerek devam ettik. Touch the stars adlı şarkıyı dinledik ve aktif olarak hareketlerini yaptık. Benzer ve farklı olan resimleri bulduğumuz etkinlikler yaptık. Ayrıca şekilleri hatırladığımız Spin and Stop adlı bir oyun oynadık. Öğretmenimiz yere şekiller koydu ve müzik eşliğinde şekillerin etrafında döndük. Müzik durunca doğru şekle zıpladık. Yanlış şekle yönelen arkadaşımız yandı. Daha sonra kendi gülen yıldızlarımızı yaptık ve hepsini birleştirip kocaman bir yıldız oluşturduk. Son olarak da şekillerin olduğu bir çalışma kâğıdını öğretmenimizin yönergeleri ile boyadık.

Anasınıfları, nisan ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Gökyüzü. - Tohum

Anasınıfları, nisan ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Gökyüzü. - Tohum Anasınıfları, nisan ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Gökyüzü - Tohum - Hava, Toprak, Su, Güneş - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Öğrencilerimizin bireysel ve akademik özelliklerini tanımaya yönelik uygulama ve gözlemler

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

Gökyüzü Hakkında Neler Biliyorum? Sorusuna arkadaşlarımızın verdiği cevaplar.

Gökyüzü Hakkında Neler Biliyorum? Sorusuna arkadaşlarımızın verdiği cevaplar. 04.12.2015 Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; Bu hafta, Gökyüzü ve Uzay konusuna giriş yaptık. Konumuzu Gökyüzü ve Uzay olarak iki başlığa ayırdık, bu hafta Gökyüzü konusunu işledik. İlk olarak gökyüzü

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

KELEBEK VE YILDIZ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

KELEBEK VE YILDIZ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KELEBEK VE YILDIZ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kışa ait bir resmi inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Sınıfımızda

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI B. Kasım Atatürk ün salıncakta sallanan fotoğrafını grafon kağıtlarıyla tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI B. Kasım Atatürk ün salıncakta sallanan fotoğrafını grafon kağıtlarıyla tamamladık. ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ün salıncakta sallanan fotoğrafını grafon kağıtlarıyla tamamladık. Besin piramidini oluşturduk ve yararlı besinleri öğrendik. Arkadaşımızın resmini

Detaylı

20 Mart Vızıltı. Mercanlar Sınıfından Merhaba;

20 Mart Vızıltı. Mercanlar Sınıfından Merhaba; Mercanlar Sınıfından Merhaba; 20 Mart Vızıltı Bu hafta konumuz ormanlar idi. Orman nedir? Ormanların önemi ve faydaları nelerdir? Ormanları koruma konusunda üzerimize düşen görevler nelerdir? gibi sorular

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz; Okul öncesi eğitimin bir boyutu olan sanat eğitimi içerisinde müzik, çok önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi eğitimde müzik eğitiminin amaçları, çocukların bilişsel,duyuşsal, devinişsel

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze

ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. öze KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ ŞUBAT AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Yarıyıl tatilinden ilginç çoraplarımızla döndük. İLGİNÇ ÇORAPLAR PARTİSİ düzenleyerek, çoraplarımızı renk, şekil, vb. özelliklerine göre saydık,

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz Mercanlar Sınıfı olarak Aralık ayında Duyu organlarımız, vücut organlarımız ve sevgi konusu üzerine ağırlık verdik. Bu konularla ilgili bol bol çalışmalar yaptık. Sevginin hayatımızda çok

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ SINIFIMIZDAKİ

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

Sevgili Velimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velimiz, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini tamamladık. Birbirimizi tanıyalım, kaynaşalım, öğrenelim ve öğrendiklerimizi pekiştirelim derken bir dönem hızla geçti. Dolu dolu geçirdiğimiz

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 UZAY SINIFI Hayatımızı kolaylaştıran nesnelerle ilgili tema çalışmasına öncelikle İcatlar sunumunu izledik. Birer

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 15.12.2014-19.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik.

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMAMIZ

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları Yapıldı. Renk çalışmalarında; çocukların renk algısını geliştirmek amacıyla üç ana renk vererek ara

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR 5 ve 6 sayıları ile tanışıp, çizgi çalışmalarımızı yaptık. Sayılarla ilgili

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 ŞUBAT MART 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 ŞUBAT MART 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 ŞUBAT 2014 21 MART 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 10 Şubat 2014-21 Mart 2014 tarihleri arasındaki dördüncü temamıza ait

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ NİSAN 2015

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ NİSAN 2015 Sevgili Velimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti nin temellerinin

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Sınıfımızda bir

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO TEA TIME BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ SINIF

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Besin nedir? Sağlıklı beslenme nedir? Sağlıklı beslenmenin

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 08.12.2014-12.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart-04 Mayıs 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart-04 Mayıs 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart-04 Mayıs 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade

Detaylı

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa

2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ. 6 da ARALIK AYI 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ ARALIK AYI ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ. sayfa. sayfa ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 2 de PDR ÇALIŞMALARIMIZ 2. SINIF ETKİNLİKLERİMİZ sayfa 6 da ANA SINIFI ETKİNLİKLERİMİZ Sınıflarımızda "Duygularımı Tanıyorum" etkinliğini uyguladık. Etkinlikte öğrencilerimizin

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

OCAK AYI BÜLTENİ ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU 6 YAŞ ANASINIFI

OCAK AYI BÜLTENİ ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU 6 YAŞ ANASINIFI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU 6 YAŞ ANASINIFI OCAK AYI BÜLTENİ 1-31 OCAK TEMA ÇALIŞMALARIMIZ Bu ay farklı duygular içindeydik. Birçok duyguyu hem hep birlikte yaşadık hem de yaşattık. Bizi en çok heyecanlandıran

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı