KLUTTO E-BÜLTEN KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI. tto.klu.edu.tr SAYI. Mayıs 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KLUTTO E-BÜLTEN KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI. tto.klu.edu.tr SAYI. Mayıs 2016"

Transkript

1 SAYI E-BÜLTEN KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 3 Aylık Bültenidir tto.klu.edu.tr KLUTTO KLUTTO ile Fikirlerinizi Faaliyete Geçirin Mayıs 2016

2 PROJE GÜNLERİ ETKİNLİĞİNİN İLKİ DÜZENLENDİ Trakya Üniversiteler Birliğinde (TÜB) alınan kararlar doğrultusunda Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığımız tarafından 25 Mayıs 2016 tarihinde Üniversitemizde ilk kez "Proje Günleri" etkinliği düzenlendi. Kayalı Kampüsü Derslik 2 de gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Üniversitemiz akademik personeli yanı sıra öğrenciler katıldı. Etkinlikte Proje Günleri ne müracaatta bulunan akademik personel ve öğrenciler hazırlamış oldukları toplam 29 araştırma konusu ve proje fikri poster şeklinde katılımcılara sundular.

3 Proje Günleri etkinliğinde sunulan poster sunumları, kişi ve konu başlıklarıyla aşağıdaki listede sıralanmaktadır. 1. Drontrak Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan, Busem Yalçınsoy, Nuray Yıldırım. 2. Himalaya Tuzunun Sağlık Üzerine Etkileri- Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu, Ayça Asrav, Gamze Sığak. 3. Kocayemiş Meyveli Dondurma- Yeşim Gökgöz, Müzeyyen Bayraktar, Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu. 4. Goji Berry (Kurt Üzümü) Meyvesinden Gazlı İçecek Üretimi - Müzeyyen Bayraktar, Yeşim Gökgöz, Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu. 5. Ülkemizde Tescil Edilmiş Bazı Oleik Tip ve Linoleik Tip Ayçiçeği Çeşitlerinin Yağ Verimi İle Bazı Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Merve Afacan, Vildan Biçer, Özgür Karadaş, İsmail Konuk. 6. Kabak Cipsi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Dilan Hanoğlu, Merve Afacan, Vildan Biçer, Eslem Yurtseven. 7. Kırklareli İlinde Ergene Nehri ile Sulanan Çeltik Tarımında Ağır Metal Birikiminin Toprak, Su ve Bitkide Belirlenmesi ve İlgili Gıda Ürünlerinde (Esmer ve Beyaz Pirinç) Değişiminin İzlenmesi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Prof. Dr. Bülent Şengörür, Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın. 8. Oleik Tip Rafine Ayçiçeği Yağının Derin Yağda Kızartma ile Termal Stabilitesinin Belirlenmesi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Aylin Mutlu, Kısmet Civek, Merve Tezcan. 9. Ülkemizde İlk Kez Adaptasyonu Yapılacak Olan Bazı Lavander Çeşitlerinin (Druzhba, Sevtopolis, Yubileina, Hebar) Yağ Verimi Ve Kalitesinin Araştırılması- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, Yasemin Ulaş, Bahar Dizman. 10. Renkli ve Aromalı Kornet Külah Üretimi- Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, İsmail Konuk, Fırat Durmuş, Özgür Karadaş, Adnan Uzel.

4 11. Hamsi Döner- Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın. 12. Hamsi Köftesi- Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın Tr 003 Hibrit Ayçiçeği Çeşidinin Mildiyö (Plasmopara Halstedii (Farl.) Berl. And De Toni) Hastalığına Genetik Olarak Dayanıklı Duruma Getirilmesi- Göksel Evci, Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Yalçın Kaya, Veli Pekcan, M.İbrahim Yılmaz, T. Hilal Çiftçigil. 14. Üzüm Çekirdeği Tozu Katkılı Ekmek Üretimi- Yrd. Doç. Dr. Orhan Onur Aşkın, Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın. 15. Probiyotikli Beyaz Peynir- Yrd. Doç. Dr. Sadık Uçar, Dilan Hanoğlu, Esra Çiçek. 16. Kırklareli Üniversitesindeki Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıkları- Yrd. Doç. Dr. Harun Uran, Mehmet Şahin, Mustafa Uzun. 17. Kızılcık ve Kuşburnu Meyvelerinin Sosislerin Buzdolabı Şartlarında Muhafazası Esnasında Duyusal Ve Kimyasal Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi- Gizem Kanar, Esra Mersin, Yrd. Doç. Dr. Harun Uran. 18. Kır Mekânının Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Dönüşümü: Modernleşen Ve Kaybolan Geleneksel Mekânlar ve Anlamlar- Doç. Dr. Murat Öztürk, Demet Gediz Aydoğdu. 19. Sanal Gerçeklik Ortamlarında Kemik Ameliyatı Simülasyonları- Yrd. Doç. Dr. Turhan Civelek, Hakan Kıssaboylu. 20. Optical And Electrical Properties Of Fe Doped Zno Thin Films- Burhan Coşkun, Akif Şengül. 21. Effect Of Cobalt Dopant On Electrical And Optical Properties Of Zno Thin Films- Burhan Coşkun, Nihat Akkurt. 22. Mikrodalga Destekli Biyodizel Üretimi- Yrd. Doç. Dr. Zafer Ömer Özdemir, Halil Mutlubaş.

5 23. Ambalaj Sektöründe Kullanılan Termoplastik Levhaların Vakum ve Isı İle Şekil Verme Prosesi Parametrelerinin Belirlenmesi - Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi, Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Doç. Dr. Erol Türkeş. 24. Organik ve İnorganik Malzemelerle Takviye Edilmiş Termoplastik Kompozit Levhaların Özelliklerinin İncelenmesi- Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi, Doç. Dr. Erol Türkeş. 25. Polipropilen (Pp) ve Polietilen (Pe) Polimerlerinde Kullanılan Köpürtücü Azodikarbonamidin Malzeme Üzerinde Oluşan Etkisinin İncelenmesi- Yrd. Doç. Dr. Sencer Süreyya Karabeyoğlu, Prof. Dr. Bülent Eker, Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk. 26. Geri Dönüşümlü Sürtünme Malzemelerinin Ulaşım Sektöründe Değerlendirilmesi- Yrd. Doç. Dr. Mustafa Timur, M. Mert Kısasöz. 27. Trakya Bölgesi Turizm Paydaşlarının Ortak Turizm Rotaları ve Ortak Tanıtımına Yönelik İş Birliği Platformu Kurulması- Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan, Hilmi Ar, Meltem Yalçın Kayıkçı, Ayşegül Kutluk. 28. Metal Organik Kafesler ve Enerji Uygulamaları- Yrd. Doç. Dr. Fatih Semerci. 29. Transglutaminaz Enzimi Katkılı Dondurma- Büşra Kefelioğlu, Fatma Hançar, Sümeyra Eser, Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu.

6 ÖĞRENCİLERİMİZİN TÜBİTAK BAŞARISI TÜBİTAK tarafından desteklenen "2209/A-Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin proje başvuruları desteklenmeye uygun görüldü. Desteklenecek projeler; Oleik Tip Rafine Ayçiçeği Yağının Derin Yağda Kızartma ile Termal Stabilitesinin Araştırılması ; Aylin Mutlu, Kısmet Civek, Merve Tezcan (Danışman: Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın) Kocayemiş Meyvesi İlaveli Dondurma Üretim Yönteminin Geliştirilmesi ve Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi ; Yeşim Gökgöz, Müzeyyen Bayraktar (Danışman: Doç. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu)

7 KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATINILDI Avrupa Birliği Bakanlığının Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının döneminin tanıtılması amacıyla, 25 Nisan 2016 tarihinde İstanbul da Dosso Dossi Dowtown Otelde Tanıtım Konferansı düzenlendi. Söz konusu etkinliğin açılış konuşmasını Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Sayın Beyza TURAN ile Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Sayın Emine DÖĞER yaptı. Programın döneminin ilk teklif çağrısına Haziran 2016 da çıkılarak bu kapsamda 19,7 milyon avro hibe verileceği ve Türk ortakların artık ana yararlanıcı olabileceği bilgisini de paylaşmıştır. Etkinlikte Karadeniz Programı hakkında genel bilgilendirme yapılarak dönemindeki başlıca değişiklikler ve döneminde uygulanan projelerden çıkarılan dersler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

8 PROJE DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ Trakya Üniversiteler Birliği Proje Çalışma Grubu Kararları doğrultusunda Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı tarafından tarihinde "Proje Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. Kayalı Kampüsü 2. Derslik 1 No'lu Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına akademik ve idari personel katıldı. Proje destekleme ve geliştirme hakkında bilgiler veren Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Uğur Okuş; sunum eşliğinde bölgesel kalkınma aktörü olarak ajanslar, kalkınma ajansı faaliyetleri, mali destek mekanizmaları ve proje döngüsü yönetimi konuları hakkında bilgeler verdi.

9 BİR ROMAN YAZIYORUM: DÜŞÜM, GERÇEĞİM PROJE TOPLANTISI DÜZENLENDİ Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Üniversitemizin de ortak olduğu "Bir Roman Yazıyorum: Düşüm, Gerçeğim" Projesi kapsamında projenin işleyişi ve uygulanması amacı ile 9 Mart 2016 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gönüllü öğrencilerin ve araştırma görevlilerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Uzun, Ar-ge sorumlusu Fırat Yağdıran ve Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı sorumlusu Uzman Selin Özden projenin işleyişi ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı; soru-cevap bölümü ile son buldu.

10 BULGARİSTAN SALTED WINDS DERNEĞİ İLE ORTAK PROJE Üniversitemiz ile Bulgaristan Burgas Salty Winds Derneği arasında Avrupa Birliği IPA Sınır Ötesi İşbirliği Bulgaristan-Türkiye Programı na sunulmasına karar verilen Doğa ve Kültür Turizmi konulu projenin ortaklık sözleşmesi imzalandı. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen törende ortaklık sözleşmesinin imzaları, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Salty Winds Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Svetlana Stoyanova tarafından atıldı. Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç; Doğanın korunması ve sürdürülebilir turizm alanlarında hazırladığımız projeyle Kırklareli nde turizmin gelişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Bulgaristan daki kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve diğer kuruluşlarla işbirliğini önemsiyoruz. Bu noktada daha güçlü bir Avrupa işbirliği ve bütünleşmesine imkan tanıyan IPA Sınır Ötesi İşbirliği Bulgaristan-Türkiye Programı iyi bir fırsat. İnşallah faydalı bir işbirliği yaparız ve projemizi başarı ile tamamlarız dedi.

11 Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Salty Winds Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Svetlana Stoyanova ise, kültür ve turizm alanlarında faaliyet gösteren bir dernek olduklarını belirterek Topolovgrad Belediyesi ve Topolovgrad Müze Müdürlüğü nün de projeye destek verdiğini söyledi. Törende; Topolovgrad Belediye Başkan Yardımcısı Margarita Georgieva, Topolovgrad Müze Müdürü Veselin Kılvaçev, Balkan Türkleri Federasyonu (Edirne) Genel Başkanı Nedim Dönmez, Üniversitemiz Turizm Fakültesi nden Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Akay ile Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzman Selin Özden hazır bulundu.

12 BULGARİSTAN BURGAS PROF. ASSEN ZLATAROV ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ile Bulgaristan Burgas Prof. Assen Zlatarov Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Magdalena Mitkova arasında IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı na sunulmasına karar verilen Sürdürülebilir Turizm konulu projenin ortaklık sözleşmesi imzalandı. Bulgaristan ın Burgas kentinde Prof. Assen Zlatarov Üniversitesi Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde proje ekibiyle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, sunulması kararlaştırılan proje hakkında değerlendirmelerde bulundu. Törende; Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Akhisar, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür V. Öğr. Gör. Ahmet Altay ve Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzman Selin Özden hazır bulundu.

13 ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİNE TÜBİTAK TAN PROJE DESTEĞİ Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, TÜBİTAK proje desteği almaya hak kazandı. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür ün danışmanlığını yaptığı Ergene Havzasında ve Gaziantep teki (atık sulardan etkilenen) kimyasal kirleticilerin etkisi ve bunların arasındaki ilişkiler başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Projenin yürütücülüğünü Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Avcı üstlenirken, araştırmacılığını Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemile Özcan yapacak. Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Hüner in proje yürütücülüğünü yaptığı Bobinli Fırlatıcılar için volanlı eksenler akılı sabit mıknatısı motoralternatör sistemi tasarımı ve uygulaması başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Semerci nin proje yürütücülüğünü üstlendiği Okzalamit ile fonksiyonel hale getirilmiş yeni metal organik kafeslerin sentezi, yapılarının aydınlatılması ve gaz adsorpsiyon özelliklerinin araştırılması başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Öğretim Üyelerimizi ve proje ekibini tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.

14 YEREL KALKINMANIN ANAHTARI: YÖRESEL ÜRÜNLER PANELİ DÜZENLENDİ 16 Şubat 2016 Salı günü Kırklareli Şeker Fabrikası Depoları Konferans Salonunda Yerel Kalkınmanın Anahtarı: Yöresel Ürünler paneli düzenlendi. Gerçekleşen panelde konuşma yapan Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK; her alanda güçlü potansiyele sahip Kırklareli nin, umutla geleceğe yürüdüğünü belirtti. Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzm. Selin Özden'in de katıldığı panele; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet GİDER, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali ÇANDIR, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan ALTINTEL, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya ÇETİNTAŞ, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz GÜNAY, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Kaymakamlar, Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar katıldılar.

15 PROJE ÇAĞRILARI Gelecek Turizmde ERA-NET ACT TÜBİTAK-2242 LİSANS ÖĞRENCİLERİ YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI T.C. Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı TÜRKİYE-KKTC Programı TÜBİTAK-1007-GTHB KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI HORIZON 2020 ERA-NET HDHL COFUND TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı TÜBİTAK-ARDEB Tanıbilim (Diagnostics) Çağrı Programı SAB-TANI Kanser Tanısı TÜBİTAK-ARDEB Mikro/Nano/Opto-Elektronik Teknolojileri (MEMS, NEMS, MOEMS) ve Yarı İletken Teknolojileri Çağrı Programı 1003-BIT-MNOE Yarıiletken Malzemelere Dayalı Optoelektronik Aygıt ve Sis ERA-NET JPI-EC-AMR (Joint Programming Initiative on Antimicrobial Resistance) ERA-NET JPI-EC-AMR (Joint Programming Initiative on Antimicrobial Resistance) Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programı "Yenilikçi Girişimcilik Mali Destek Programı" Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programı "Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programı "Sosyo- Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı" Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Mali Destek Programı "İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı"

16 PROJE ÇAĞRILARI ERA-NET Akıllı Kentsel Sistemler (Smart Urban Futures - ENSUF) MANUNET II İMALAT TEKNOLOJİLERİ AR-GE PROJELERİ ÇAĞRISI TÜBİTAK 1511-Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı KOBİ Proje Destek Programı Proje Teklif Çağrısı Horizon 2020-ERC 2016 Consolidator Grant Çağrısı 2522 TÜBİTAK-Macaristan Araştırma ve Teknoloji Ulusal Ofisi (NRDI) Ortak Proje TET Ar-Ge Proje Pazarı 2016 programı 2223-D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı Matra ve İnsan Hakları Programları TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK-Münir Birsel Lisansüstü Bursları Vakfı Burs Müracaatları ERANet-LAC Bilim ve Teknoloji İkinci Ortak Çağrısı EMBO-Genç Araştırmacı Programı EMBO-Bilimsel Etkinlik Destekleri SOLAR-ERA.NET 2016 Yılı Çağrısı IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı TÜBİTAK-4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı Horizon 2020-Sağlık, Demografik Değişim ve Refah Alanı 2016 Yılı Çağrıları 2016 Verimlilik Proje Ödülleri

17 PROJE ÇAĞRILARI TÜBİTAK 2548-Kırgızistan Ulusal Bilimler Akademisi (NAS KR) ile İkili İşbirliği Programı TÜBİTAK 3001-Başlangıç A-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK Mentor Adaylığı Başvuruları AB HORIZON ECSEL Elektronik Komponent ve Sistemler Ortak Girişimi Programı TÜBİTAK 2502-Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) ile İkili İşbirliği Programı AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı TÜBİTAK Türkiye ve Fransa Ortak Proje Çağrısı TÜBİTAK 2221-Konuk veya Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Programı TÜBİTAK 2229-Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı On Dördüncü Başvuru Çağrı İlanı Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı COSPAR 2015 Sempozyum Başvuruları 2015 Yılı Herkes İçin Adalet Mali Destek Programı YTB Yılboyu Hızlı Destek Programı Çift Dilli Eğitim Mali Destek Programı Çağrısı Tübitak 2239-Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Çağrı Planlaması Tübitak 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Program Çağrısı TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı TÜBİTAK KAMAG Psikolojik Ölçme Aracı Geliştirilmesi Proje Çağrısı

18 PROJE ÇAĞRILARI TÜBİTAK-Research Councils UK İkili İşbirliği Programı Çağrısı 1511-TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Programı Bill&Melinda Gates Fonu Proje Çağrısı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu 2015 Eylül Dönemi Proje Başvuruları TÜBİTAK KAMAG 1007 Kuduz Aşısının Geliştirilmesi ve Üretimi Çağrısı TÜBİTAK-ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) İkili İşbirliği Çağrısı Kore ile Konnect Dolaşım Çağrısı H2020-JTI-IMI "Alzheimer hastalığının erken teşhisi için gelişen modeller: Aşamalı genişletme çalışması" Programı Başvuruları 2015 Yılı Herkes İçin Adalet 2. Dönem Mali Destek Programı 2015 Yılı Aile ve Sosyal Çalışmalar 2. Dönem Mali Destek Programı 2015 Yılı Kültürel Çalışmalar 2. Dönem Mali Destek Programı TÜBİTAK D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği Programı Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı Trakya Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı Proje Teklif Çağrısı

19 SAYI E-BÜLTEN KLUTTO KLUTTO ile Fikirlerinizi Faaliyete Geçirin... Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 3 Aylık Bültenidir TTO Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ Hazırlayan Uzm. Selin ÖZDEN Grafik Tasarım Uzm. Selin ÖZDEN tto.klu.edu.tr 04 Mayıs 2016

KLUTTO E-BÜLTEN. 02 Ekim 2015. tto.klu.edu.tr SAYI. Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 3 Aylık Bültenidir

KLUTTO E-BÜLTEN. 02 Ekim 2015. tto.klu.edu.tr SAYI. Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 3 Aylık Bültenidir SAYI E-BÜLTEN KLUTTO KLUTTO ile Fikirlerinizi Faaliyete Geçirin... Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 3 Aylık Bültenidir tto.klu.edu.tr 02 Ekim 2015 Haziran 2015 KIRKLARELİ VALİLİĞİ 2015

Detaylı

KLUTTO E-BÜLTEN. 01 Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Üç Aylık Bültenidir. tto.klu.edu.tr SAYI

KLUTTO E-BÜLTEN. 01 Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Üç Aylık Bültenidir. tto.klu.edu.tr SAYI SAYI E-BÜLTEN KLUTTO KLUTTO ile Fikirlerinizi Faaliyete Geçirin... tto.klu.edu.tr 01 Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Üç Aylık Bültenidir Haziran 2015 TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER)

Detaylı

E-BÜLTEN. KLUTTO KLUTTO ile Fikirlerinizi Faaliyete Geçirin... TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ. tto.klu.edu.

E-BÜLTEN. KLUTTO KLUTTO ile Fikirlerinizi Faaliyete Geçirin... TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ. tto.klu.edu. SAYI E-BÜLTEN KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 3 Aylık Bültenidir tto.klu.edu.tr KLUTTO KLUTTO ile Fikirlerinizi Faaliyete Geçirin...

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesinde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine,

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu

SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu o ARDEB Araştırma Grupları o Bazı Akademik Araştırma Destek Programları 1001

Detaylı

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN ADI : T.C İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FORM-19 A 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN ULUSAL BİLİMSEL TOPLANTILAR VE BUNLARIN SAYISAL DAĞILIMI (KONGRE, SEMPOZYUM, SEMİNER, FORUM, WORKSHOP

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 17. Hafta ( 25 Nisan 1 Mayıs 2011) 25 NİSAN 2011, PAZARTESİ 09:30-16:00 Avrupa Birliği

Detaylı

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ

EK 10. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ POLİTİKA BELGESİ 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 37. Hafta (10-16 Eylül 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 37. Hafta (10-16 Eylül 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 37. Hafta (10-16 Eylül 2012) 10 EYLÜL 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Orhan Aydın

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 23. Hafta (4-10 Haziran 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 23. Hafta (4-10 Haziran 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 23. Hafta (4-10 Haziran 2012) 4 HAZİRAN 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar Tanlak

Detaylı

Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları. Mali Kaynaklar

Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları. Mali Kaynaklar Mali Kaynaklar / Fon (Hibe) Kaynakları Mali Kaynaklar 1 Mali Kaynaklar I. AB Katılım Öncesi Mali Yardım (Hibeler) II. AB Topluluk Programları III. Diğer Fon Kaynakları Mali Kaynaklar I. AB Katılım Öncesi

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 19.10.2010 23.11.2010 BAYRAM ZİYARETLERİMİZ KURBAN BAYRAMI NEDENİ İLE MECLİS BAŞKANMIZ İLE BİRLİKTE ODAMIZDA GEÇMİŞ DÖNEM GÖREV YAPAN ESKİ BAŞKANLARIMIZI ZİYARET ETTİK VE

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz.

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. Oğuz Raşit KARAKULAK odamızı ziyaret etmiş. Oda Başkanımız

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ BAŞKANLIĞI KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Rektörlük Binası Kırklareli/Merkez Şubat 2019 İÇİNDEKİLER 1. BİRİM

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik

Detaylı

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM OCAK 2011 03.01.2011 YAYIN KURULU TOPLANTISI 04.01.2011 ODA 06.01.2011 ODA ODAMIZ VE BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE YENİ İŞE BAŞLAYAN JEOFİZİK

Detaylı

YIL : 6 SAYI : 7 EYLÜL 2007

YIL : 6 SAYI : 7 EYLÜL 2007 YIL : 6 SAYI : 7 EYLÜL 2007 SEMİNER * Fakültemiz Dekanlık Toplantı Salonunda 5 Eylül 2007 tarihinde Aberdeen Üniversitesi (İskoçya) öğretim elemanı Stan Matthews, Seed Vigoor and Crop Performance konulu

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği. 11 Aralık 2014

TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği. 11 Aralık 2014 TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği 11 Aralık 2014 TÜBİTAK 1000 Üniversitelerin ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) Tarafından

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011-

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- 22 Aralık 2010 tarihli Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu toplantısında belirlenen 4 farklı sektörel çalışma grubundan

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

31.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI

31.MÜHENDİSLİK DEKANLARI KONSEYİ TOPLANTISI 31. TOPLANTISI 16-17 Ekim 2015 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, BİLECİK MÜHENDİSLİK MÜHENDİSLİK DEKANLARI DEKANLARI KONSEYİ KONSEYİ (MDK) Mühendislik dekanları arasında deneyimlerin paylaşıldığı, iyi

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) 26 ARALIK 2011, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Sayın Büyükelçi M. Haluk Ilıcak

Detaylı

OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL PROJESİ. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Proje Ekibi

OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL PROJESİ. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Proje Ekibi OBEZİTE KADERİMİZ DEĞİL PROJESİ Proje Ekibi TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Sosyo- Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Başvuru Kodu Obezite Kaderimiz Değil Geçici_TR21/14/SOS/0097

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ - 2016 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesinde

Detaylı

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ

KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ Ahmet YAMAN Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Ankara 28 Mayıs 2010 İçerik o Bağlam: Stratejik Planlama/Yönetim o Program Yönetiminden Proje Yönetimine

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) 27 ŞUBAT 2012, PAZARTESİ 09:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Sn. M. Süreyya Süner ile Mali

Detaylı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı Bu Sayıda: 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı ARGE Merkezleri İletişim ve İşbirliği ve Platformu (ARGEMİP) Toplantısı Türkiye İnovasyon Haftası Kasım-Aralık Ayları Etkinlikleri 1 1) 2.Dünya Otomotiv

Detaylı

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI 20.05.2009 tarih ve 27233 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama

Detaylı

2011-2012 ÖĞRETĐM YILI YATAY GEÇĐŞ SONUÇLARI ÖSYS PUANI ÖSS GĐRĐŞ YILI

2011-2012 ÖĞRETĐM YILI YATAY GEÇĐŞ SONUÇLARI ÖSYS PUANI ÖSS GĐRĐŞ YILI 2011-2012 ÖĞRETĐM YATAY GEÇĐŞ LARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına Đlişkin

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) 1 EKİM 2012, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Meltem

Detaylı

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri

Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Kamu Destekleri Dr. Sinan Tandoğan Girişim Destek Grubu TEYDEB TÜBİTAK TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri: TÜBİTAK Girişimcilik Destekleri

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) KURULUŞU

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) KURULUŞU T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) KURULUŞU Şubat 2014 Çiğli-İZMİR T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2014/028-01: 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında tez konusu alan öğrencilerin Anabilim Dallarından gelen Tez Öneri Formalarının Yönetim Kurulumuzca yapılan incelemeler neticesinde; A.K.Ü.

Detaylı

ENSTİTÜ FARABİ KOORDİNATÖRLERİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ FARABİ KOORDİNATÖRLERİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ FARABİ KOORDİNATÖRLERİ

ENSTİTÜ FARABİ KOORDİNATÖRLERİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ FARABİ KOORDİNATÖRLERİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ FARABİ KOORDİNATÖRLERİ Geçmişte Farabi Programına hizmet veren Koordinatörlerimize candan teşekkür ederiz. Öğretim Gör. H.Serhan Yaylacı (2009) Doç.Dr. Seçil Deren Van HET HOF ve Ar.Gör Umut TUNCER (2010) ENSTİTÜ FARABİ KOORDİNATÖRLERİ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO

KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO KONYA TEKNOKENT-SELÇUK TTO (1513 TTO Başvuru Deneyimleri Paylaşımı Çalıştayı- Ankara Sanayi Odası-26 Temmuz 2013) PROF. DR BAYRAM SADE YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELÇUK TTO (2006) ; Teknoloji transferi, girişimciliği

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür

2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür Sağlık Sektörü Ulusal Ekonomimiz Açısından Kritik Sağlık Harcaması/GSYİH 2012 yılı sağlık harcamaları 76 milyar TL olup, GSYİH nin %5,4 üdür 10 % 9 8 7 6 5,4 5,3 5,4 5,4 5,8 6,0 6,1 6,1 5,6 5,3 5,4 5 4

Detaylı

HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 23 YEREL YÖNETİM TEMSİLCİSİ ANKARA DA

HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 23 YEREL YÖNETİM TEMSİLCİSİ ANKARA DA TTMAG S AY I AB MÜKTESEBATI VE ŞEHİR EŞLEŞTİRME ALANLARINDAKİ KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMLARININ İLK BÖLÜMÜ ANKARA DA TAMAMLANDI. HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 23 YEREL YÖNETİM TEMSİLCİSİ ANKARA

Detaylı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Kom. Sekreteri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Değişen

Detaylı

Sergi - Tipitop ve Arkadaşları ile Toprağı Tanıyoruz

Sergi - Tipitop ve Arkadaşları ile Toprağı Tanıyoruz Ana Sayfa E-Posta Telefon Rehberi Hava Durumu Bulutlu 17 PAÜ'yü Keşfet Yönetim Akademik İdari Ar-Ge Hastane Servisler Basın & Yayın Spor Kütüphane Birimler Sergi - Tipitop ve Arkadaşları ile Toprağı Tanıyoruz

Detaylı

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör.

TEKLIF ÇAĞRILARI SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) AB VE TÜRKIYE ARASINDA KAPSAMINDA YAYIMLANAN. Fikirden Projeye. Hazırlayan: Öğr. Gör. ADAPAZARİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ PROJE DESTEK BİRİMİ AB VE TÜRKIYE ARASINDA SIVIL TOPLUM DIYALOĞU (CSD-IV) KAPSAMINDA YAYIMLANAN TEKLIF ÇAĞRILARI Hazırlayan: Öğr. Gör. Hakan ERYÜZLÜ Adres : Sakarya Üniversitesi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UYUM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UYUM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UYUM PROGRAMI ETKİNLİKLERİ TARİH SAAT ETKİNLİKLER YER AÇIKLAMA 11 Eylül 2017 Pazartesi 10.00 17.00 A-Blokta bulunan öğrenci

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

GENEL SIRA Sıra No Öğrenci No Adı Soyadı Not Ort. Burs Oranı

GENEL SIRA Sıra No Öğrenci No Adı Soyadı Not Ort. Burs Oranı FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ GENEL SIRA Sıra No Öğrenci No Adı Soyadı Not Ort. Burs Oranı 1 1 1301.02049 PINAR ECE KIRAÇ 4 %100 2 2 1301.02028 DUYGU BAKIR 3,98 %100 3 3 1201.02066 YASEMİN GÜLER

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, Muğla Ticaret

Detaylı

EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ 2015 MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞENLER LİSTESİ

EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ 2015 MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞENLER LİSTESİ EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ 2015 MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞENLER LİSTESİ SIRA NO ADI-SOYADI YERLEŞİLEN ÜNİVERSİTE VE BÖLÜM 1 AHMET ÇERÇİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)/Fen Fakültesi/Matematik 2

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi

Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi Prof. Dr. Figen ÇOK Okulumuz Velilerine Yönelik Günümüzde Çocuklar ve Ergenler Konulu Seminer Verdi TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Öğretim

Detaylı

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI S. N. ADI SOYADI ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE BÖLÜM 1 OĞUZCAN EREN FATİH ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Tıp (Burslu) 2 ÖMER ÖZ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Tıp

Detaylı

ANADOLU TEKNİK LİSESİ LİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRECİLERİMİZ Adı Soyadı Program Adı

ANADOLU TEKNİK LİSESİ LİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRECİLERİMİZ Adı Soyadı Program Adı ANADOLU TEKNİK LİSESİ LİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRECİLERİMİZ ALTUĞ PEKTAŞ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ)/Edebiyat Fakültesi/İngiliz Dili ve Edebiyatı (İÖ) ARDA BAĞÇE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Hasan Ali

Detaylı

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ

BAġKAN : Özcan KALAYCI. SAYMAN : Nesrin FĠDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMĠTELER TOPLANTI BĠLGĠLERĠ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&Ġsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI Kuruluş 13 Mart 2007 Charter 30 Mayıs 2007 Dönem: 2011-2012 Tarih: 27.12.2011 Sayı: 26 U.R ve BÖLGE YÖNETĠMĠ YÖNETĠM

Detaylı

KİMYA ANABİLİM DALI PROGRAMI PROGRAMI Der sin Kodu

KİMYA ANABİLİM DALI PROGRAMI PROGRAMI Der sin Kodu KİMYA ANABİLİM DALI PROGRAMI PROGRAMI Der sin Kodu Dersin Adı H.S Ders Sorumlusu Yer P.Tesi Salı Çarş. Perş. Cuma KMY 5302 Atomik Spektroskopi 3 Prof. Dr. Oktay TORUL ÖÜO 14-17 UAD 8000 Uzmanlık Alan Dersi-I

Detaylı

2016 TD BAŞVURU REHBERİ DEĞİŞİKLİĞİ

2016 TD BAŞVURU REHBERİ DEĞİŞİKLİĞİ 2016 TD BAŞVURU REHBERİ DEĞİŞİKLİĞİ 23/02/2016 tarih ve 2016/2 sayılı Yönetim Kurulu kararınca 2016 Teknik Destek Programı Başvuru Rehberinde aşağıdaki değişiklik yapılmıştır. ÖNCEKİ HALİ 1. 2016 TEKNİK

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2014/009-01: Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı 120729551 numaralı Yüksek Lisans öğrencisi Deran TURAN nın Tez Konusu değişikliği önerisi Enstitümüz Yönetim Kuruluna Anabilim Dalı 120729551

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (22.11.2018-27.12.2018) AFYONKARAHISAR CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ÜYE İSTATİSTİKİ 22.11.2018-27.12.2018 tarihleri arasında Odamıza; 54 yeni üye kaydedilmiş, 89 üyenin

Detaylı

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir.

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı,

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

YIL SONU ÖZEL SAYISI 2015 EDİTÖRDEN

YIL SONU ÖZEL SAYISI 2015 EDİTÖRDEN YIL SONU ÖZEL SAYISI 2015 EDİTÖRDEN Bültenimizin yıl sonu özel sayısında HT-TTM nin faaliyetlerine detaylı olarak yer verdik. Üniversite Sanayi İşbirliği Birimimiz, Proje Ofisimiz, Patent Ofisimiz ve Girişimcilik

Detaylı

BÖLGENİN SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜNE YÖNELİK MALİ DESTEKLER

BÖLGENİN SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜNE YÖNELİK MALİ DESTEKLER BÖLGENİN SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜNE YÖNELİK MALİ DESTEKLER www.kosgeb.gov.tr Genel Destek Programı KOBİ Proje Destek Programı İşbirliği Güçbirliği Destek Programı AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama

Detaylı

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım Horizon

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR Avrupa Birliği Genel Sekreterliği AVRUPA BİRLİĞİ TOPLULUK PROGRAMLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ ve TÜRKİYE NİN KATILMAKTA OLDUĞU PROGRAMLAR 1 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ABGS 9 Temmuz 2009 tarih 5916

Detaylı

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 1 ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 2 MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KAYNAKLARIYLA YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER: 3 Sağlığın Adresi Spordan

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş"

PANEL: Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş E- BÜLTEN Sayı: 03 Mart 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş" Odamızın paydaşı olduğu BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 05.02.2013 TOPLANTI SAYISI : 2013/ 4 KARAR NO: 2013 / 71 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitümüz Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı

Detaylı

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2005 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 6-7 3. Özet 8-9 4. Faaliyetler ve Çıktılar 10 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez)

T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) T.C. BİLİM,SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sanayi Tezleri Programı (San-Tez) 2012 1 San-Tez Programı Program; 5593 sayılı Kanun ve 7 Temmuz 2007 tarihli Sanayi Tezlerinin

Detaylı

EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ. ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı

EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ. ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı ETO, ülkemizde ekolojik tarımın hızlı ve sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla üretici, tüketici, işleyici, tüccar, kontrolör, araştırıcı

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 12.06.2012 SAYI: 69 KATILANLAR T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Doç. Dr. Haluk ÖZMEN Doç. Dr. Bülent GÜVEN Yrd. Doç. Dr. Mehmet

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde kurulan Proje

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Koordinatör Teknoloji Bakanlığı Öncelikli Dönüşüm Programları, 16/02/2015 tarihli ve 2015/3

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 06.11.2015 2015-2016/3

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 06.11.2015 2015-2016/3 Üniversitemiz Yönetim Kurulu, 06.11.2015 Cuma Günü saat 15.00 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ın başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü EĞİTİM FAKÜLTESİ YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN HÜSNÜ BAHAR 0 446 2240089 1103 0 533 653 39 22 hhbahar@erzincan.edu.tr BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ ARŞ. GÖR. ÖZTÜRK AĞIRBAŞ 0446 2240089 1416 0505 8313642 oagirbas@erzincan.edu.tr

Detaylı

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu

Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Koç Üniversitesi (KÜ) TTO Vizyonu Araştırma temelli, katma değeri yüksek ürünlerle bilgi odaklı kalkınmaya destek ve ülke ekonomisinin daha rekabetçi bir ekonomi olarak dünya çapında yarışmasına katkı

Detaylı

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 24/04/2015 2014-2015/12

T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU KARARLARI 24/04/2015 2014-2015/12 Üniversitemiz Yönetim Kurulu, 24/04/2015 Cuma Günü saat 14.30 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ın başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı