TEKSTİL AMBALAJ - PLASTİK GIDA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKSTİL AMBALAJ - PLASTİK GIDA"

Transkript

1 TEKSTİL AMBALAJ - PLASTİK GIDA

2

3 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

4 Fiziksel Kumaş Test Cihazları Haslık Test Cihazları Genel Amaçlı Test Cihaz ve Aparatları Test Malzemeleri

5 Mukavemet Test Cihazı Titan 5 tekstil, teknik tekstil, deri ve benzeri formada kopma, yırtılma, dikiş açılması, uzama-esneme-geri dönme, kaplama sıyrılması, sıkıştırma ve patlatma, oyuncak, delme-kırma, düğme-fermuar gibi aksesuar testlerinin tümü için uluslararası standartlara uygun olarak dizayn edilmiş, programlanabilir çok amaçlı elektronik mukavemet test cihazıdır.

6 Aşındırma ve Boncuklaşma Test Cihazı Martindale üç farklı modelde aşınma, boncuklaşma, çorap aşındırma testleri uygulandığı gibi farklı birçok malzemeyi test etmek için de kullanılabilir; dokuma ve örme tekstil, nonwoven, eldiven, kordon ve kayışlar, halı, deri, ahşap, kaplamalı, boyalı yüzeyler vb.

7 Dijital Yırtılma Test Cihazı ElmaTear tekstil materyalleri dışında kağıt ve plastik sektörü için de kullanılan, kumaşların balistik yırtılma mukavemetini ölçen test cihazıdır.

8 Patlatma Mukavemeti Test Cihazı TruBurst örme tekstil, nonwoven, deri, plastik torbalar, gıda paketleme, doku, alüminyum folyo ve tıbbi ürünler dahil olmak üzere, çeşitli malzemelerin patlatma mukavemetini test etmek için kullanılır.

9 Boncuklaşma Test Cihazı Orbitor 2 dokuma ve örme ürünlerinin boncuklaşma testi için kullanılır. Kumaş yüzeyinde boncuklaşma ve tüylenme eğilimi belirlenir. Çentikleme Testi Boncuklaşma test cihazına takılabilen Snagpod çentikleme (Snagging) test başlığı da mevcuttur.

10 Esneme, Geri Dönme, Kalıcı Uzama Test Aparatı FelxiFrame aparatı örme ve dokuma kumaşların çekme, esneme, geri dönme ve kalıcı uzama testlerini yapan cihazdır.

11 Çentikleme Test Cihazı ProMace giyim ve döşemelik kumaşlarda en verimli, doğru ve tekrarlanabilir iğneli top başlığı ile yüzeyde iplik çekme performansını belirlemek için tasarlanmıştır.

12 Boncuklaşma Test Cihazı Impulse 3 modüler tasarımı ile uluslararası standartlara uygun Random Tumble Prensibi ne göre çalışan boncuklaşma test cihazıdır.

13 Su İticilik ve Emicilik Test Cihazı Spray Rating su dayanım veya iticilik apresi uygulanmış kumaşların su tutma özelliğini gözlemlemek için kullanılan bir test cihazıdır.

14 Gramaj Numune Kesici Sample Cutters sabit çaplı dairesel numune elde edip gramaj ölçmek için kullanılan kesme aparatıdır. Hemen hemen her tür tekstil, halı, film, sünger, kağıt, köpük, dokuma, nonwoven, örme vb. malzemelerde doğru ve hızlı bir şekilde dairesel numune kesilebilir.

15 Katlanma Geri Dönme Test Cihazı Crease Recovery katlanma geri dönüşümü açısı test cihazı katlanmış numunenin, geriye açılma dönüşümünü açı derece birimi olarak ölçer.

16 Buruşma Geri Dönme Test Cihazı Wrinkle Recovery tekstil kumaşlarının buruşturma sonrası geriye dönebilme görünümünü belirlemek için kullanılmaktadır. Her tür örme ve dokuma kumaşlar için kullanılabilir.

17 Standart Tamburlu Kurutma Cihazı AccuDry 3 her türlü kumaşın yıkama sonrası kurutma işleminde boyutsal değişimi tespit etmek için kullanılan, Avrupa standartları ve belli başlı perakendeci firmalar için tasarlanmış laboratuvar tipi, tamburlu, standart kurutma cihazıdır. Hassas sıcaklık kontrollü, programlanabilir tamburlu kurutucudur.

18 Baskı Dayanıklılığı Test Cihazı Dynawash 825 yıkama sonrası konfeksiyon ürün ve aksesuarlarının; baskı kalıcılığı, plise kalıcılığı tela ve dolgulu telaların; büzüşmesi (orantılı çekme), flok kalıcılığı, kırışma dayanımı, gofre kumaş, efekt dayanımı, yaka ve vatka dayanımı gibi özelliklerini test etmek için kullanılır.

19 Yıkama ve Kuru Temizleme Haslığı Test Cihazı GyroWash 2 tekstil ve deri materyallerinin yıkama ve kuru temizleme sonrası renk akması ve değişimini tespit etmek için kullanılan test cihazıdır.

20 Sürtünme Haslığı Test Cihazı Islak ve kuru sürtünme renk haslığını belirlemek için kullanılan temel haslık test cihazıdır. Crockmaster halı ve yer döşemeleri de dahil olmak üzere her türlü tekstil ürününün sürtünme haslığı testi için uygun bir cihazdır.

21 Ter, Su Haslığı ve Sararma Test Cihazı Perspirometer her türlü kumaşın ter, su ve deniz suyuna karşı renk haslığı tayini için kullanılan ünitelerdir. Aynı aparat üzerinde fenolik sararma testi de uygulanabilir.

22 Ütü Haslığı ve Stabilite Test Cihazı Thermaplate kumaşların ısıl işlem ve özellikle ütüleme sonucunda oluşabilecek renk değişimini, süblimasyon haslığını ve boyutsal değişimini tespit etmek için kullanılan cihazdır.

23 Işık Haslığı Test Cihazı Tekstil, deri ve diğer malzemelerin ışık haslığını tespit etmek için kullanılan test cihazıdır. Malzemelerin güneşe maruz kalması sonucu solmaya karşı direncini belirlemek amacıyla yapılan testtir.

24 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

25 Genel Cihaz ve Aparatlar Nonwoven Test Cihazları Elyaf Test Cihazları Halı Test Cihazları İplik Test Cihazları Kumaş Test Cihazları

26 Elyaf İncelik Test Cihazı Pamuk İncelik ve Olgunluk Test Cihazı Electronic Fibre Fineness Meter yün vb. elyaf incelik ölçümü için geliştirilmiş dijital ekranlı elektronik test cihazıdır. Electronic Cotton Fineness & Maturity Meter pamuk elyafın incelik ve olgunluk ölçümünü tespit etmek için tasarlanmış elektronik test cihazıdır.

27 Elyaf Uzunluk Test Cihazı Fiber Diagram Machine elyaf uzunluğunu ve dağılımını tespit etmekte kullanılan elektronik ve bilgisayar kontrollü test cihazıdır.

28 Buhar Silindiri Steaming Cylinder her türlü kumaşın serbest buhar içinde uzama ve çekmesini tespit etmek için kullanılan test cihazıdır.

29 Tek Elyaf Mukavemet Test Cihazı Single Fibre Strength Machine tek elyaf mukavemet ve uzamasını ölçen elektronik test cihazıdır.

30 Hızlı Yağ Ölçme Cihazı Rapid Oil Extraction Apparatus elyaf, iplik vb. malzemelerin yağ veya bitim işlem yağ miktarını hızlı bir şekilde ölçülebilmesini sağlayan cihazdır.

31 Hassas Elyaf Kesit Alma Cihazı Precision Fibre mikroskop altında elyaf kesiti incelemek için hassas numune hazırlama amacı ile kullanılan cihazdır.

32 Hexapod Halı Aşındırma Test Cihazı Hexapod halıların aşınma ve dış görünüm değişim değerlendirilmesin için kullanılan test cihazıdır.

33 Hexapod Kir Uygulama Test Cihazı Hexapod tambur modifiye edilerek halıya kir uygulaması testi yapmak için kullanılan bir cihazdır

34 Halı Aşındırma Test Cihazı Carpet Abrasion Machine halı aşınma direncini ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Ayrıca halı için ağırlık kaybı testi de yapabilir.

35 Dinamik Yük Uygulama Test Cihazı Dynamic Loading Machine halı hav yatması, yürüme ezilmesi ve hasarı efektlerini simüle etmek için kullanılan bir test cihazıdır.

36 Halı Statik Yükleme Test Cihazı Carpet Static Loading Tester halı ve yer döşemelerinin kullanım sonucunda oluşan kalınlık kaybını statik yükleme metodu ile ölçen bir cihazdır.

37 Dijital Kalınlık Ölçer Halı kaplaması, nonwoven ve geotekstillerin kalınlığını ve basınç sonrası geri dönüşümünü ölçmeye yarayan test ölçüm cihazıdır.

38 Hav-İlmek Çekme Test Cihazı Tuft Withdrawal Tensometer halıdaki hav formundaki tek bir ilmek veya püskülün kopması için gerekli olan kuvveti ölçmek için kullanılan test cihazıdır.

39 Halı Yanmazlık Test Cihazı Carpet Flammability Tester yer kaplama ve halılara uygulanan küçük yakıcı kaynakların yanma etkilerini gözlemlemek için kullanılan test cihazıdır.

40 Dijital Halı Hav Yüksekliği Test Cihazı Digital Carpet Pile Thickness Gauge halıların hav yüksekliğini ölçmek için kullanılan bir cihazdır.

41 Dijital Halı Hav Yüksekliği Test Aparatı Carpet Pile Height Gauges manuel olarak halı hav kalınlığını ölçmek için kullanılan aparattır.

42 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

43 RENK & IŞIK KAYNAKLARI RENK GÖRME PERFORMANSI RENK GÖRME TESTİ UZMANLIK ALANLARI

44 Renk Değerlendirme Kabinleri (CAC60) Verivide renk değerlendirme kabinleri gün ışığı için mükemmel bir alternatif yaratarak, uluslararası standartlara uygun lambalar ile renklerin görsel değerlendirmesi için kullanılan ışık kabinleridir.

45 Haslık Değerlendirme Kabinleri CF60 içinde kullanılan standart D65 lambası ile yapay gün ışığı sağlanarak, renk haslığı için değerlendirme ve derecelendirme için mükemmel görüntüleme koşulları sağlayan renk değerlendirme kabinidir.

46 DigiEye Renk Ölçüm Sistemi Kontrollü, tutarlı ve kapalı ortam ışıklandırması ile dış ortamın etkisini ortadan kaldırır. Tarafsız renk ölçümü Temassız numune ölçümü Tam görsel tutarlılık Görüntü alanının serbestliği yüzünden, numune boyut, sınır ve limitinin olmaması Görüntü ile birlikte tüm renk verilerinin sunulması ve global haberleşmeye uygun olması Katı ve katı olmayan renklerin ölçümü Temassız sistem ile düzgün olmayan, parlak ve çok renkli yüzeyler de ölçülebilir.

47 Portatif Renk Ölçüm Kabini Askılı Aydınlatma Portable Cabinet renk ölçüm kabinlerinden CAC yelpazesinin portatif modelidir. Luminaires dikkatli renk çalışması gerektiren alanlarda, optimize renk incelemesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

48 Boncuklaşma İnceleme Kabini PAV Kumaşlarda boncuklaşma test numunelerini incelemek ve değerlendirmek için kullanılan özel dizayn edilmiş kabindir.

49 AATCC Görüntü İnceleme Paneli Giysi ve diğer tekstil ürünlerindeki yıkama sonrası dikiş ve kırışıklık değerlendirilmesinde kullanılan AATCC standartlarına göre dizayn edilmiş gözlem panelidir.

50 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

51 Temassız renk ölçümü için kullanılan sistemdir.

52 DigiEye Geniş Alan Ölçüm Large Area Imaging System Tekstil, Giyim ve Konfeksiyon endüstrisinde renk ve görünüm değerlendirilmesinde daha geniş ölçüm alanı test etmek için özel olarak dizayn edilmiştir.

53 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

54 İPLİK TESTLERİ

55 Çekim Kuvvet Test Aparatlı Sıcak Çekimli İplik Örme Makinesi HDK-DFT laboratuvar tipi, sıcak hava fırınlı, POY çorap örme ve ipliğin üzerinde oluşan gerilimi (Draw Force) ölçme makinesidir.

56 Yarı Otomatik Besleyicili İplik Örme Makinesi FAK-S with SAF yarı otomatik iplik besleyici bağlantılı, laboratuvar tipi, 15 denge 1500 denge arası ipliklerden kumaş (çorap) örme makinesidir.

57 Tekstüre İplik Test Cihazı TYT-EW makinesi, tekstüre iplikler ve halı ipliklerinin kalite kontrolü için endüstri standardıdır.

58 Çekme Kuvveti Test Cihazı DFT-HT Lawson Hemphıll ın geliştirdiği en yeni laboratuvar cihazlarından birisidir. POY, MOY ve LOY iplikler için kullanılır.

59 Sabit Gerilimli Test Cihazı CTT-E cihazı, 15 adetten fazla iplik testinin aynı makine üzerinde, sadece modül değiştirilerek yapılabilmesini sağladığı için mini bir fiziksel iplik test laboratuvarı olarak değerlendirilir.

60 Elektronik İplik İnceleme Test Cihazı EIB-S Lawson Hemphıll ın ürettiği EIB cihazının kesik elyaf ATY iplikleri için kullanılan modeldir.

61 Punta Dayanıklılık Test Cihazı EST cihazı, iplik punta sayısı ve punta kalıcılığını ölçmek için kullanılır.

62 Dinamik Modül Test Cihazı Dynamic Modulus Tester iplik elastik modülüs değerlerini, ses dalgası kullanarak ölçen cihazdır.

63 Kuvvet Çekme Test Cihazı FST sentetik ipliklerin kısalma ve kısalma esnasında oluşan gerilim değerlerini aynı anda ölçen makinedir.

64 Elektronik Konik Tablası Konik levhalar üzerine, gerekli iplik numara aralığında iplik sarım yapma makinesi olup, ipliklerde moire efekti, düzgünlük, tüylenme ve diğer hataların tespitinde kullanılır.

65 Elektronik Büküm Cihazı Electronic Twist Tester iplik büküm ölçme cihazı olup, tek ve çift katlı iplikler için kullanılır.

66 İplik Sarma Çıkrığı Wrap Reel for Yarns iplik numarası test cihazıdır.

67 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

68 Geçirgenlik Test Cihazları Hava Su Su Buharı Air Bag Test Cihazı Genel Amaçlı Aparatlar Yırtılma Mukavemeti Profil (Nonwoven) Test Cihazı

69 Otomatik Su Geçirgenliği Test Cihazı Hydrotester IV su geçirgenliği test cihazı ile hızlı, hassas ve otomatik olarak plastik filmlerin, kaplamalı ve kaplamasız kumaşların ve nonwoven ürünlerin su geçirgenlik direnci ölçülür.

70 Hava Geçirgenliği Test Cihazı LabAir IV her türlü tekstil, plastik, kağıt, sünger vb. materyallerin hava geçirgenliği ölçümünde kullanılan test cihazıdır.

71 Hava Geçirgenliği Test Cihazı MinAir hava geçirgenliği ve buna bağlı malzeme geçirgenlik homojenliği ölçümleri için kullanışlıdır.

72 Taşınabilir Hava Geçirgenlik ve Kalınlık Test Cihazı Portair hava geçirgenliğinin sürekli olarak ölçümünü yapar ya da basınç düşüşünü göreceli olarak yapar. Kumaşların nonwoven ve kağıt kumaşların kalınlığını ölçer.

73 Hava Geçirgenliği Test Cihazı Combiscan hava geçirgenliği devamlı olarak üretim hattında akışta olarak üretim devamlılığında ölçer.

74 Yırtılma Test Cihazı Elmendorf tekstil materyalleri için balistik (ani darbe) yırtılma mukavemetini Elemendorf metoduna göre ölçen test cihazıdır.

75 Su Buharı Geçirgenliği Test Cihazı CupMaster membranlar ve plastik filmlerin su buharı geçiş hızını tespit eder ve gravimetrik ölçüm yapak için kullanılır.

76 Sıklık Sayım Cihazı Pick Counter Dokuma kumaş sıklığı, örme kumaş ilmek sıklığını otomatik ölçen portatif bir cihazdır. Cihaz laboratuvar, üretim ortamı ve mobil uygulama alanları için uygundur.

77 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

78 Kritik Limit Oksijen İndeksi Test Cihazı Sıcaklık Endeksi Test Cihazı

79 Kritik Limit Oksijen İndeks Test Cihazı LOI olarak ta bilinen bu cihaz ile değişik malzemelerin gerekli oksijen/azot karışım miktarına göre karşılaştırmalı geç/güç tutuşma özellikleri ölçülür.

80 Sıcaklık Endeksi Test Cihazı LOI cihazının sıcaklık kontrollü tipi olan TOI, yüksek sıcaklıktaki materyallerin oksijen indeksini ölçmek için kullanılır.

81 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

82 Güç Tutuşurluluk Test Cihazları

83 45 Yanmazlık Test Cihazı TC-X 45 o açıda giyim kumaşların güç tutuşurluk testlerinin temel cihazıdır. Bazı döşemelik kumaşlar için de kullanılmaktadır.

84 Büyük Boyut Dikey Yanmazlık Test Cihazı NFPA 701 perdelik ve hacimli perdelik kumaşların, dış ortamda kullanılan ürünlerin, afişlerin ve daha birçok ürünün tutuşma direnci özelliklerini ölçmede kullanılan test cihazıdır.

85 Koruyucu Giysiler Yanmazlık Test Cihazı TPP-2-X özellikle koruyucu giysiler gibi malzemelere uygulanan yüksek ısı sonucu malzemenin termal performans özelliklerini ölçmek için kullanılan test cihazıdır.

86 Plastik Yanmazlık Test Cihazı GOV-94-X küçük ölçekli testlerde en yaygın kullanımlı plastik malzemelerin yatay ve dikey yanmazlık özelliklerini test eder.

87 Dikey Yanmazlık Test Cihazı 701S-X perdelik, hacimli perdelik, döşemelik sünger ve çocuk gece kıyafetlerinin alevlenme direncini ölçmek için kullanılan test cihazıdır.

88 Dikey Yanmazlık Test Cihazı VC-1-X, VC-2-X uçak ve taşımacılık malzemelerinin, tente brandaların ve koruyucu giysilerin yanma direncini ölçmek için kullanılan test cihazıdır. VC- 1-X modeli manuel, VC-2-X modeli otomatik alev uygulama zamanı kontrollüdür.

89 Yatay Yanmazlık Test Cihazı HC-1-X, HC-2-X otomotiv iç malzemeleri ve bazı uçak malzemelerinin yanma oranlarını ölçmek için kullanılan, numunenin yatay formda monte edildiği güç tutuşurluk test cihazıdır.

90 Yanmazlık Test Donanımları Döşemeli oturma malzeme kombinasyonlarının yanabilirliğinin belirlenmesi için kullanılır. Test donanımları, standart bir köpük ve test edilebilen kumaş ile kaplanmıştır. Montaj sonrası, standart ateşleme kaynaklarından birini kullanarak ateşlenir ve yanma işlemi izlenir.

91 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

92 Su buharı Geçirgenlik Oranı Ölçüm Cihazı

93 Su buharı Geçirgenlik Oranı Ölçüm Cihazı 6300/6400 Su buharı Geçirgenlik Oranı Ölçüm Cihazı 650 GraviTest plastik filmler, saç, çatı ve bina izolasyon malzemelerinin, dokuma ve nonwoven tekstillerin, (kaplamalı) kumaşların ve medikal malzemelerin gravimetrik test methodu ile su buharı geçirgenlik oranını ölçen test cihazıdır. Easyperm her tür düz malzemenin, özellikle plastik filmlerin ve membranların oldukça hızlı bir şekilde su buharı geçirgenlik oranını tespit eden test cihazıdır.

94 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

95 Mikro Makro Dijital Mikroskop Sistemleri

96 Dijital Ölçüm Mikroskobu DMM-2000 mikro ve makro dijital ölçüm mikroskobu; dijital ve video kamera tekniği ile birleştirilmiş mükemmel görüntü kalitesi yakalayan bir mikroskoptur. Cihaz; tekstil, metalurji, kablo, hassas mühendislik, gıda, kağıt, ambalaj, plastik ve kimya gibi birçok uygulama alanlarında kullanılabilir.

97 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

98 Endüstriyel Test Amaçlı Standart Yıkama ve Kurutma Makinaları

99 Programlanabilir Otomatik Yıkama Makinesi FOM71 CLS mamul kumaş üzerindeki apre vb. özellik kazandıran kimyasalların, tekrarlı yıkama sonrası kalıcılığı, kimyasalların performansına yönelik olarak da boncuklaşma, buruşma geri dönüşümü, güç tutuşurluk vb. testlerin ön işlem yıkaması için de kullanılır.

100 Tamburlu Kurutucu T5130 kumaşların yıkama sonrası kurutma işleminde boyutsal değişimini tespit etmek için kullanılan tamburlu kurutma cihazıdır.

101 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

102 Işık Haslığı Test Cihazları Korozyon Test Cihazları Densitometreler

103 Işık Haslığı Test Cihazı Solarbox 1500 / 1500E kumaşların güneş altında renk değişimini simule eden xenon ışık haslığı test cihazıdır.

104 Işık Haslığı Test Cihazı Solarbox 3000 gün ışığını simule ederek kumaşların renklerindeki değişimi ölçen bir cihazdır. Cihazda güneş ışıma seviyesi, üstün hava soğutmalı xenon lamba tarafından sağlanır.

105 SunChex R.H. SunChex R.H. xenon birkaç gün veya hafta içinde ay veya güneş ışınlarına maruz kalarak yıl içinde oluşan hasarı ve aşınma testi ile kontrol eder.

106 Renk Değerlendirme Cihazı EasyCo 566 portatif ve temassız compact renk ölçme, değerlendirme ve karşılaştırma cihazıdır. Cihaz referans ve numune arasındaki renk farkını karşılaştırarak değerini ölçer.

107 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

108 Sıcaklık ve Nem Kayıt Cihazı Dijital Sıcaklık ve Nem Kayıt Cihazı Thermohygrograph ortamdaki sıcaklık ve bağıl nemi kaydeden analog çizimli bir cihazdır. Datalogger ölçülen sıcaklık ve nem değerlerini depolamak için kullanılan veri kayıt cihazıdır.

109 ÜRÜNLERİMİZ ELYAF TESTLERİ KUMAŞ GÜÇ TUTUŞURLULUK TESTLERİ İPLİK TESTLERİ RENK OPTİK ÖLÇÜM TEKSTİL TESTLERİ KUMAŞ FİZİKSEL TESTLERİ GÖRSEL DEĞERLENDİRMELER KUMAŞ HASKLIK TESTLERİ HALI NONWOVEN TESTLERİ

110 Kuvvet Ölçme Aparatları Çekme Basma Sistemleri Tork Ölçüm Sistemleri

111 Tekstil ürünlerinde uygulanan aksesuarların düğme, çıt çıt, fermuar gibi tutunma, açılma veya ayrılma dayanımını ölçmek için kullanılan test cihazıdır.

112 Aksesuar Test Cihazları Düğme, Fermuar, Rivet, Çıtçıt vb. Oyuncak Güvenlik Test Cihazları

113 Düğme Aksesuar Test Cihazı SafGuard tekstil ürünlerine (çocuk giyim, ayakkabı vb.) uygulanan aksesuarların (düğme, çıt çıt, fermuar gibi ) tutunma, açılma veya ayrılma dayanımını ölçmek için kullanılan el kontrollü analog test cihazıdır.

114 TEKSTİL AMBALAJ-PLASTİK GIDA PANTONE

TESTLER. Haslık Testleri. Fiziksel Testler. Boyutsal Değişim Testleri. Ekolojik Testler. Elyaf Analizi Testleri

TESTLER. Haslık Testleri. Fiziksel Testler. Boyutsal Değişim Testleri. Ekolojik Testler. Elyaf Analizi Testleri TESTLER Haslık Testleri Fiziksel Testler Boyutsal Değişim Testleri Ekolojik Testler Elyaf Analizi Testleri Laboratuvar Eğitimi Zafer Güngör 2011 1 Haslık Testleri Laboratuvar Eğitimi Zafer Güngör 2011

Detaylı

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLARI (Test Listesi)

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLARI (Test Listesi) LİF TEST/ANALİZLERİ STANDARTLAR Numune Miktarı 1 TEK LİF UZUNLUĞU TS 715 ISO 6989 10 g 2 TEK LİF MUKAVEMETİ TS EN ISO 5079 10 g 3 ELYAF İNCELİĞİ(GRAVİMETRİK) TS 2874 EN ISO 1973 10 g 4 PAMUK LİFİNDE OLGUNLUK

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Tümsan 2 San. Sit. İkitelli Plaza No:21 K: 2/15 Küçükçekmece 34303 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 485

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ SIRA NO ANALİZ ADI Ücret (TL)*** Uygulanan Standartlar 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini 2 Tek

Detaylı

DEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEST LABORATUVARLARI TALEP, TEKLİF VE SÖZLEŞME

DEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEST LABORATUVARLARI TALEP, TEKLİF VE SÖZLEŞME MÜŞTERİ BİLGİLERİ Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Vergi Dairesi: Vergi No: Başvuru Tarihi: İlgili kişi adı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: e-posta : Raporun İngilizce hazırlanmasını

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Deney Laboratuvarı Adresi : İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Tümsan 2 San. Sit. İkitelli Plaza No:21 K: 2/15 Küçükçekmece 34303 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212

Detaylı

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLAR

TEKSTİL VE TEKNİK TEKSTİL MÜKEMMELİYET MERKEZİNDE UYGULANAN TESTLER VE STANDARTLAR LİF TEST/ANALİZLERİ TEK LİF UZUNLUĞU TS 75 ISO 6989 0 gr TEK LİF MUKAVEMETİ TS EN ISO 5079 30 gr 3 ELYAF İNCELİĞİ(GRAVİMETRİK) TS 87 EN ISO 973 0 gr PAMUK LİFİNDE OLGUNLUK(Mikroskop) TS 0 gr 5 RUTUBET

Detaylı

Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması

Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması Denim Kumaşlara Buruşmazlık Apresi Uygulamak Suretiyle Üç Boyutlu Görünüm Kazandırılması Büyükakıncı BY1, Özkenar T, Yücel D, Ortaç R 1 Özet Son yıllarda tekstil ürünlerine uygulanan tutum ve görünüm geliştiren

Detaylı

BUTEKOM - TTTMM TEST / ANALİZ VE MUAYENE HİZMETLERİ LİSTESİ

BUTEKOM - TTTMM TEST / ANALİZ VE MUAYENE HİZMETLERİ LİSTESİ FİZİKSEL TESTLER 1 2 3 KOPMA MUKAVEMETİ - Tek Lif Mukavemeti TS EN ISO 5079 180 - İplik Kopma Dayanımı TS EN ISO 2062 110 - İplik Düğüm/Halka Kopma Dayanımı TS 5692 110 - Kumaş Kopma Dayanımı (Şerit Metodu)

Detaylı

MALZEME - TEKSTİL LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI

MALZEME - TEKSTİL LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI MALZEME - TEKSTİL LABORATUVARI NUMUNE KABUL ŞARTLARI KİMYASAL ANALİZLER Lif Tanımı Yağ Tayini, Lif Kompozisyonu Renk Farklılığı Beyazlık Derecesi Kükürt Tespiti Elyaf Olmayan Madde Miktarı Fuel Oil Testleri

Detaylı

DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş

DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş DÖŞEMELİK DOKUMA KUMAŞ ÜRETİMİ HAZIRLAYAN R.SINAN ÇATAL BOYTEKS A.Ş DÖŞEMELİK KUMAŞ NEDİR? Döşemelik kumaş, mobilya üretiminde kullanılan ve mobilyanın en önemli görsel parçasını oluşturan bir dokuma kumaş

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : MAHMUTBEY MAH. 2538. SK NO:6/11 BAĞCILAR 34218 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0850 311 51 77-78-79 Faks : E-Posta : Website : Kantitatif Kimyasal

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Şerifali Çiftliği Hendem cad. No:58 Kat:1 Yukarıdudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 420 47 52 Faks : 0 216 466 31

Detaylı

ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL

ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL Doç. Dr. Kenan YILDIRIM 3.TEKSTİL GÜNLERİ TASLAK PROGRAMI 08-09.05.2014 Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/Konferans Salonu KALİTE Ürün veya hizmetlerin,

Detaylı

AKBAŞLAR TEKSTİL FİZİKSEL TEST LABORATUVARI

AKBAŞLAR TEKSTİL FİZİKSEL TEST LABORATUVARI AKBAŞLAR TEKSTİL 1962 den bu güne global tekstil markaları için üretim yapıyoruz. Kalitenin ve standartların, önemli olduğunun bilincinde olarak,ölçümlenebilir ve sürdürülebilir üretim yapmak, gelişen

Detaylı

1 Turgut Reis Mah. Giyimkent Sitesi D7 Blok B63-1 P.K ESENLER/İSTANBUL Tel : (0212) Pbx Fax : (0212)

1 Turgut Reis Mah. Giyimkent Sitesi D7 Blok B63-1 P.K ESENLER/İSTANBUL Tel : (0212) Pbx Fax : (0212) GÜÇ TUTUŞURLUK / FIL.VA S.r.l. Amerikan UL94 e göre onaylanmış Polyester Monofilament PET-V0, Güç Tutuşurluk Bu monofilament, aleve uygun bir davranışa sahiptir. Standart PET, yatay yanış (HB Horizontal

Detaylı

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün

SOFTYCON ASH. Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Alkaliye dayanıklı hidrofil silikon, tüm elyaflara hidrofillik kazandıran özel ürün Polysiloksilanların mikro emülsiyonu Hafif Katyonik SOFTYCON ASH ile muamele edilen ürün, yumuşak, kaygan ve ipeksi tuşe

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Şerifali Mah. Hendem cad. No:58 Kat:1 Yukarıdudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 420 47 52 Faks : 0 216 466 31 52 E-Posta

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir.

Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu giyecekler için aranması gereken standart EN ISO 11611:2007 dir. KAYNAK VE ERİMİŞ METAL SIÇRAMALARINA KARŞI KORUYUCU GİYSİLER Kaynak işlemi, birleştirilecek materyallerin dokunma yerlerinin ısı etkisiyle eritilerek birbirine kalıcı bir şekilde birleştirilmesi işlemidir.

Detaylı

Yıkama İşleminin Denim Kumaşların Kopma Ve Yırtılma Mukavemetine Etkisi

Yıkama İşleminin Denim Kumaşların Kopma Ve Yırtılma Mukavemetine Etkisi KSU Mühendislik Bilimleri Dergisi, 16(1),2013 38 KSU. Journal of Engineering Sciences, 16(1),2013 Yıkama İşleminin Denim Kumaşların Ve ne Etkisi Kübra ÇETİNASLAN 1, Serin MEZARCIÖZ 2, Suat ÇETİNER 1 *

Detaylı

3

3 3 4 5 6 7 8 9 Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/18) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 2/18) Akreditasyon Kapsamı EKOTEKS LABORATUVAR VE GÖZETİM HİZMETLERİ A. Ş. Deney Laboratuvarı

Detaylı

1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TEKNİK TEKSTİLLER VE TEKSTİL MAKİNALARI ÇAĞRI DUYURUSU

1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TEKNİK TEKSTİLLER VE TEKSTİL MAKİNALARI ÇAĞRI DUYURUSU 1511 ÖNCELİKLİ ALANLAR ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TEKNİK TEKSTİLLER VE TEKSTİL MAKİNALARI ÇAĞRI DUYURUSU 1. Çağrı Kodu 1511-TKS-TKNK-2015-2-1 2. Çağrı Başlığı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Bağlar Mh. Osmanpaşa Cd. No:95 İş İstanbul Plaza E Girişi Güneşli 34209 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 368 40 00 Faks : 0 212 296 47

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

FLO AR-GE LABORATUVARI DENEY LİSTESİ

FLO AR-GE LABORATUVARI DENEY LİSTESİ Doküman : LST.005 Sayfa: 1 / 11 İlk Yayın Tarihi: 01.07.2015 Revizyon Tarihi/: 04.12.2018/08 01 Tekstilde Azoboyar Maddeleri Kolon Metodu KDTL.001 TS EN ISO 14362-1 Tekstil, sentetik deri En az 5 g ürün

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (İSGÜM) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM LABORATUVARI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (İSGÜM) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM LABORATUVARI T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (İSGÜM) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM LABORATUVARI KKD TEST TALEP FORMU Talep No: (Lab. tarafından doldurulacak) KURUM/

Detaylı

MALZEMELERİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ

MALZEMELERİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ MALZEMELERİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ Farklı üretim yöntemleriyle üretilen ürünler uygulama koşullarında üzerlerine uygulanan kuvvetlere farklı yanıt verirler ve uygulanan yükün büyüklüğüne bağlı olarak koparlar,

Detaylı

FLO AR-GE LABORATUVARI DENEY LİSTESİ

FLO AR-GE LABORATUVARI DENEY LİSTESİ Doküman : LST.005 Sayfa: 1 / 10 İlk Yayın Tarihi: 01.07.2015 Revizyon Tarihi/: 15.08.2018/07 Standart/Metot 01 Tekstilde Azoboyar Maddeleri Kolon Metodu KDTL.001 TS EN ISO 14362-1 Tekstil, sentetik deri

Detaylı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı 1. Basma Deneyinin Amacı Mühendislik malzemelerinin çoğu, uygulanan gerilmeler altında biçimlerini kalıcı olarak değiştirirler, yani plastik şekil değişimine uğrarlar. Bu malzemelerin hangi koşullar altında

Detaylı

SIZDIRMAZLIK ELEMANLARINDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER, NEDENLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

SIZDIRMAZLIK ELEMANLARINDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER, NEDENLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 313 SIZDIRMAZLIK ELEMANLARINDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER, NEDENLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Bülend DEMİRALP ÖZET Hidrolik silindirler, sızıntı problemleri nedeniyle ya da bakım amaçlı söküldüklerinde, kullanılan

Detaylı

FLO AR-GE LABORATUVARI DENEY LİSTESİ

FLO AR-GE LABORATUVARI DENEY LİSTESİ Doküman : LST.005 Sayfa: 1 / 10 İlk Yayın Tarihi: 01.07.2015 Revizyon Tarihi/: 28.03.2018/06 Adı Standart/Metot 01 Tekstilde Azoboyar Maddeleri Kolon Metodu KDTL.001 TS EN 14362-1 Tekstil, sentetik deri

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

Malzeme Bilgisi ve Gemi Yapı Malzemeleri

Malzeme Bilgisi ve Gemi Yapı Malzemeleri Malzeme Bilgisi ve Gemi Yapı Malzemeleri Grup 1 Pazartesi 9.00-12.50 Dersin Öğretim Üyesi: Y.Doç.Dr. Ergün Keleşoğlu Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Davutpaşa Kampüsü Kimya Metalurji Fakültesi

Detaylı

SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü ENTOPI ENTOPI. Cumhuriyet Bulvarı Konak İşhanı

SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü ENTOPI ENTOPI. Cumhuriyet Bulvarı Konak İşhanı SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü No:24/703 35250 Konak / İzmir 0232 4841803 0532 3527560 1 SunTherm Isı Yalıtım Malzemeleri Resmi Türkiyer Distribütörü BATTANİYE Folyoya sarıldıktan

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 APP MODİFİYELİ, PLASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (APP- Ataktik Polipropilen) Tanımı Polione, her türlü iklim koşulunda uygulanmak

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) MKM Muayene Merkezi Arge Ve Laboratuvar Hizmetleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Laboratuvarı Adresi : Küçükkızılhisar Mahallesi Mahmut Teyfik Atay Bulvarı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Çamlık Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. No:1 Kurtköy-Pendik 34906 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 646 01 87 Faks : 0 216 646 18 62 E-Posta

Detaylı

FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ

FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ FİZİK LABORATUVARI HİZMETLERİ İŞİN ADI Cam Kürecik Deneyleri Görünüş Kusurlu cam küreciklerin ağırlıklı yüzdesi Tane Büyüklüğü Dağılımı Kırılma İndisi Tanelerin ve yabancı taneciklerin ağırlıklı yüzdesi

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

1 AYAK VE BACAK KORUYUCU TESTLERİ

1 AYAK VE BACAK KORUYUCU TESTLERİ STANDART ADI AYAKKABI VE BOTLAR Sayfa No :1 / 6 1 AYAK VE BACAK KORUYUCU TESTLERİ a)baskı direncinin tayini(*)(t)(s) TS EN ISO 20344:5.5 b)darbe direncinin tayini(*)(s) TS EN ISO 20344:5.4 c)ayakkabı Burnu

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Deney Laboratuvarı Adresi : Yalıncak 61117 TRABZON / TÜRKİYE Tel : 0462 334 1105 Faks : 0462 334 1110 E-Posta : dsi22@dsi.gov.tr Website : www.dsi.gov.tr Sertleşmiş

Detaylı

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME THERMOMEX ISI,SES YALITIMI ile SU İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME TEMEL ÖZELLİKLER TANIM Yapısında bulunan özel hafif agregalar ve polimerler sayesinde her koşulda kolayca hazırlanıp rahatlıkla uygulanabilen

Detaylı

İçerik Mühendislik Polimerleri... 2 Transparant Polimerler... 7 Temizleme ve Bakım Granülatları... 7 Diğerleri... 7

İçerik Mühendislik Polimerleri... 2 Transparant Polimerler... 7 Temizleme ve Bakım Granülatları... 7 Diğerleri... 7 Ürün Listesi Plastik Türkiye İçerik Mühendislik Polimerleri... 2 Transparant Polimerler... 7 Temizleme ve Bakım Granülatları... 7 Diğerleri... 7 1 Mühendislik Polimerleri TPE VERSAFLEX ONFLEX VERSALLOY

Detaylı

2

2 2 lk seferde do ru üretmek; lk seferde do ru üretim ve performans verimli bir flekilde yakalamak imalat n en erken aflamalar ndan bafllayarak üretimin tüm teknik ad mlar nda ürünün kalite kontrolü ile

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS)

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 SBS MODİFİYELİ, ELASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (SBS- Stiren Bütadien Stiren) Tanımı SBS modifiyeli İzomax Gold bitümlü su

Detaylı

FLAMCOVENT MİKRO KABARCIK YÖNTEMLİ HAVA AYIRICILARI

FLAMCOVENT MİKRO KABARCIK YÖNTEMLİ HAVA AYIRICILARI FLAMCOVENT MİKRO KABARCIK YÖNTEMLİ HAVA AYIRICILARI Isıtma ve soğutma sistemlerinden havanın tamamen atılması içindir. En küçük hava kabarcıklarını gidermekle kalmaz aynı zamanda suda erimiş durumdaki

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Ostim Mah. Alınteri Bulv. SS Gül 86 San.Sit. No:1/49 06370 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 03123855201 Faks : 03123855202 E-Posta : tuncay.katirci@metaltekk

Detaylı

NIOSH 7082 TS ISO 8518

NIOSH 7082 TS ISO 8518 Sayfa 1 / 6 Sıra No Adı Referans Metot Matris Numune Miktarı İŞ HİJYENİ FİZİKSEL FAKTÖRLER ÖLÇÜM ve ANALİZ LİSTESİ 1 Solunabilir Toz Numunesi Alma ve Gravimetrik Değerlendirilmesi MDHS 14/3 Çalışma Ortamı-Kişisel

Detaylı

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi

KAMARA FIRINLAR. PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi KAMARA FIRINLAR PLF Serisi MoS Serisi PAS Serisi Asfalt Fırını Serisi Kamara Fırınlar PLF Serisi PLF 160/30 PLF serisi uzun yıllardır güvenilir bir şekilde profesyonel kamara fırını olarak labaratuvarlarda

Detaylı

Safety Mat. Polymer Electric. (Emniyet Paspası) Kanıtlanmış Güvenlik

Safety Mat. Polymer Electric. (Emniyet Paspası) Kanıtlanmış Güvenlik Polymer Electric Kanıtlanmış Güvenlik Basınca duyarlı halılar Basınca duyarlı halılar, tehlikeli bölgeleri korumak için kullanılan koruyucu ekipmanlardır. Sensör, kontrol elemanı ve çıkış sinyali anahtarlama

Detaylı

ÜRÜN TEKNİK FÖYÜ RİGİPROFİL TM. 1. Üretici Bilgileri

ÜRÜN TEKNİK FÖYÜ RİGİPROFİL TM. 1. Üretici Bilgileri Rev. No :02 Sayfa :1/7 1. Üretici Bilgileri Üretici : Hadley Rollform Çelik Profil Üretimi A.Ş. Üretim Yeri : Deri O.S.B., Gergef Sk. Ç4-2, No: 7 Tuzla/İstanbul Genel Müdürlük : İlkbahar Mahallesi 606.

Detaylı

Rieter yedek parça + servis

Rieter yedek parça + servis Rieter yedek parça + servis......................... Olağanüstü performans için........................... Rieter. Aile Bayramı.. Mayıs. 2014.. Levent. Turna./ Roger. Eberhart............... 1 Rieter yedek

Detaylı

Controltac Plus 180 Baskı Folyosu

Controltac Plus 180 Baskı Folyosu Yayınlanma Tarihi: 2001 Subat Controltac Plus 180 Baskı Folyosu Ürün Tanımı Avantajları Tekrar tekrar pozisyonlandırılabilir yapışkan özelliği sayesinde büyük formatlı dijital baskılar için mükemmel bir

Detaylı

Gerçek Profesyonellerin Dünyasına Hoşgeldiniz yılında üretime başlayan Türkiye nin ilk termoplastik toz kaplama ürünleri üreticisi

Gerçek Profesyonellerin Dünyasına Hoşgeldiniz yılında üretime başlayan Türkiye nin ilk termoplastik toz kaplama ürünleri üreticisi Gerçek Profesyonellerin Dünyasına Hoşgeldiniz 2012 yılında üretime başlayan Türkiye nin ilk termoplastik toz kaplama ürünleri üreticisi Korotek termoplastik toz kaplama ürünleri, uzun süre dayanım gerektiren

Detaylı

MALZEME BİLİMİ. Mekanik Özellikler ve Davranışlar. Doç. Dr. Özkan ÖZDEMİR. (DERS NOTLARı) Bölüm 5.

MALZEME BİLİMİ. Mekanik Özellikler ve Davranışlar. Doç. Dr. Özkan ÖZDEMİR. (DERS NOTLARı) Bölüm 5. MALZEME BİLİMİ (DERS NOTLARı) Bölüm 5. Mekanik Özellikler ve Davranışlar Doç. Dr. Özkan ÖZDEMİR ÇEKME TESTİ: Gerilim-Gerinim/Deformasyon Diyagramı Çekme deneyi malzemelerin mukavemeti hakkında esas dizayn

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİR GETİRİCİ FAALİYET CETVELİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİR GETİRİCİ FAALİYET CETVELİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE GELİR GETİRİCİ FAALİYET CETVELİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ S.N Bilim Dalı İşin Adı Mesai İçi Mesai Dışı Mahalinde Fiyat (TL) Fiyat (TL) Fiyat (TL) Analiz Süresi

Detaylı

Ultra mikrofiber bezler Polisaj diskleri Aksesuar

Ultra mikrofiber bezler Polisaj diskleri Aksesuar Kaliteyi Seviyoruz Ultra mikrofiber bezler Polisaj diskleri Aksesuar OEM ve taşıt temizliği için özel, Endüstriyel, yatçılık ve hava-uzay alanlarında Doğrudan üreticisinden profesyonel kalite: Yetkin ve

Detaylı

RULMANLI YATAKLAR 28.04.2016. Rulmanlı Yataklar

RULMANLI YATAKLAR 28.04.2016. Rulmanlı Yataklar RULMANLI YATAKLAR MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE ELEMANLARI-II DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Rulmanlı Yataklar Yataklar minimum sürtünme ile izafi harekete müsaade eden, fakat kuvvet doğrultusundaki

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

MENZEL HYPERDESMO -PB-2K ETA-10/0095. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş İki Komponentli Poliüretan-Bitüm Esaslı Likit Membran.

MENZEL HYPERDESMO -PB-2K ETA-10/0095. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş İki Komponentli Poliüretan-Bitüm Esaslı Likit Membran. Sayfa 1/5 Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş İki Komponentli Poliüretan-Bitüm Esaslı Likit Membran ÜRÜN TANIMI, hızlı kürlenen, iki komponentli, bitümle zenginleştirilmiş poliüretan esaslı likit

Detaylı

Tekstil Laboratuvarı. 2015 Yılı Eğitim Programı

Tekstil Laboratuvarı. 2015 Yılı Eğitim Programı Tekstil Laboratuvarı 2015 Yılı Eğitim Programı Tekstilde Bakım Etiketleri Eğitimi 2015 Yılı Tekstil Laboratuvarı Eğitim Tarihleri Eğitim Adı Tarih* Çekmezlik ve Görünüm Testleri Eğitimi Fiziksel Testler

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Kalibrasyon Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Alınteri Bulvarı Gül 86 Toplu İşyerleri Sitesi No:1/51 Ostim ANKARA / TÜRKİYE Tel : 0312 386 25 86 Faks : 0312

Detaylı

MaxiFlex. prorange TM. Ultimate TM. MaxiFlex Ultimate

MaxiFlex. prorange TM. Ultimate TM. MaxiFlex Ultimate Ultimate TM MaxiFlex Ultimate Hava geçirgen bir eldiven olarak tasarlanıp geliştirilen MaxiFlex Ultimate kuru ortamlarda hassas işleme için ölçüt haline gelmiştir. 7 boy ve 4 kaplama çizgisine sahip MaxiFlex

Detaylı

Hazırlayan : Şükran Yasa Tekstil Müh.

Hazırlayan : Şükran Yasa Tekstil Müh. Hazırlayan : Şükran Yasa Tekstil Müh. Kumaş üretim tiplerimiz: Modaya ve görüntüye yönelik kumaşlarımız. Fonksiyonellik ve performans odaklı kumaşlarımız. Hangi Tip Kumaşlar Üretebiliriz? Fabrikamızın

Detaylı

Ġpliği Boyalı Pamuklu KumaĢların Boyutsal DeğiĢimi Üzerine Bir AraĢtırma

Ġpliği Boyalı Pamuklu KumaĢların Boyutsal DeğiĢimi Üzerine Bir AraĢtırma Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 29(2), 141-148 ss., Aralık 2014 Çukurova University Journal of the Faculty of Engineering and Architecture, 29(2), pp. 141-148, December 2014

Detaylı

prorange TM MaxiCut CutTech teknoloji platformu

prorange TM MaxiCut CutTech teknoloji platformu Hava geçirgen ve kesiklere karşı dirençli eldiven olarak tasarlanıp geliştirilen kuru ortamlarda kesiklere karşı korumayı; konfor, esneklik ve hünerle birleştirir. 6 boy, 2 kaplama çizgisi ve 4 kesme seviyesi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ il HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) Çamaşır suyu 1. ph değeri 12,5-14 arasında, sodyum hipoklorit oranı en az %5 olmalıdır.

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

ÇELİK YAPILAR (2+1) Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK

ÇELİK YAPILAR (2+1) Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK ÇELİK YAPILAR (2+1) Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK Dersin Amacı Çelik yapı sistemlerini, malzemelerini ve elemanlarını tanıtarak, çelik yapı hesaplarını kavratmak. Dersin İçeriği Çelik yapı sistemleri, kullanım

Detaylı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı

SOFTYCON N 50. Yüksek performanslı yumuşatıcı Yüksek performanslı yumuşatıcı Yağ asit türevlerinin bileşiği Nonyonik Alanları SOFTYCON N 50 tüm iplik cinsilerinde rahatlıkla kullanılabilen, çok yumuşak bir tuşe sağlayan pseudokatyonik yumuşatıcıdır.

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ

EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ ZANAAT / DIY OTOMOBİL DOKUMACILIK HASSASİYET. KESİM.

Detaylı

3M VHB Bantlar VHB. THE Acrylic Foam Tape. Güvenilirlik, Güç. ve Dayanıklılık. VHB Akrilik Köpük Bantlar

3M VHB Bantlar VHB. THE Acrylic Foam Tape. Güvenilirlik, Güç. ve Dayanıklılık. VHB Akrilik Köpük Bantlar 3M VHB Bantlar VHB THE Acrylic Foam Tape Güvenilirlik, Güç ve Dayanıklılık VHB Akrilik Köpük Bantlar Kalite avantajları güçlü ve dayanıklı yapıştırma geliştirilmiş estetik görüntü mükemmel sızdırmazlık

Detaylı

NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar.

NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar. www.panelium.com.tr KULLANIM ALANLARI NEDEN HONEYCOMB? Altıgen petek hücre yapısı sayesinde panellere uygulanan kuvvet veya enerjilerin homojen dağılımını sağlar. matris malzemelerinin arasına yerleştirilen

Detaylı

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI Lignoselülozik Materyallerin Kimyasal Analizleri AÇIKLAMA YÖNTEM ÜNİVERSİTE

Detaylı

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Günümüzde bara sistemlerinde iletken olarak iki metalden biri tercih edilmektedir. Bunlar bakır ya da alüminyumdur. Ağırlık haricindeki diğer tüm özellikler bakırın

Detaylı

YÜZME HAVUZLARININ PVC MEMBRAN (LİNER) İLE KAPLANMASINDA ARANAN ŞARTLAR

YÜZME HAVUZLARININ PVC MEMBRAN (LİNER) İLE KAPLANMASINDA ARANAN ŞARTLAR YÜZME HAVUZLARININ PVC MEMBRAN (LİNER) İLE KAPLANMASINDA ARANAN ŞARTLAR PVC MEMBRAN (LİNER) PVC iki tabaka arasına yerleştirilmiş, polyester donatı ile güçlendirilmiş, 1,5 mm kalınlığında, havuz kaplama

Detaylı

PROTEK PROSTAR İtfaiyeci Elbisesi

PROTEK PROSTAR İtfaiyeci Elbisesi PROTEK PROSTAR Üretim Model Numarası 832100 o Dış Katman: Nomex Outershell Tough o Nem Bariyeri: Örgü Kumaşa lamine edilmiş PU Membran o Isı Katmanı: %100 Aramid keçe o İç Astar: Aramid/Viscose FR 50/50,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/12) Laboratuvarı Akreditasyon No: Adresi : Fevzi Çakmak Mah. 10564 Sok. No:44 42050 KONYA / TÜRKİYE Tel : 0 332 342 70 20 Faks : 0 332 342 70 23 E-Posta : ukm@ukm.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Deney Laboratuvarı Adresi : Barış Mahallesi Dr. Zeki Acar Caddesi No:1 Gebze 41470 KOCAELİ / TÜRKİYE Tel : 0 262 677 27 00 Faks : 0 262 641 23 09 E-Posta : mam.ee@tubitak.gov.tr

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup)

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 5.YARIYIL TEK3405 Bilgisayarlı Kumaş Tasarımı (2-0-0) AKTS:4 1-2 Bilgisayarlı örme desen programının tanıtılması 3-4 Bilgisayarda desen

Detaylı

YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU

YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPI LABORATUVARI CİHAZ KATALOĞU 1 S a y f a CİHAZLAR Cihazın ismi Sayfa Beton Basınç Dayanımı ve Kiriş

Detaylı

OTOMOTİVDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİLLER VE BEKLENEN ÖZELLİKLER

OTOMOTİVDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİLLER VE BEKLENEN ÖZELLİKLER OTOMOTİVDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİLLER VE BEKLENEN ÖZELLİKLER FARUK YILMAZ / TOFAŞ ARGE MALZEME MÜH. 01/06/2016 1 20 Novembre, 2010 Şirket İçi BU SUNUM 2 BÖLÜM İÇERMEKTEDİR 1- Otomotivde kullanılan teknik

Detaylı

Şekil 1. Sarkaçlı darbe deney düzeneği

Şekil 1. Sarkaçlı darbe deney düzeneği DARBE DENEYİ Giriş Ani darbelere karşı dayanımı yüksek olan malzeme seçimi için, malzemenin kopmaya karşı olan direnci darbe testi ile ölçülmelidir. Malzemenin ani darbelere karşı dayanımı tokluğu ile

Detaylı

Y A P I L A R A H A Y A T V E R E N Ç Ö Z Ü M L E R

Y A P I L A R A H A Y A T V E R E N Ç Ö Z Ü M L E R Y A P I L A R A H A Y A T V E R E N Ç Ö Z Ü M L E R sentetik membran Sentetik membran Polyplan sentetik membranları Yapıların temelden çatıya suyun zararlı etkilerine karşı korunması, yapının ekonomik

Detaylı

İçindekiler TEKSTİL HAVA KANALLARI TEKSTİLLER YENİ. KUMAŞLAR ve BAĞLANTI PARÇALARI DİFÜZYON TİPLERİ AVANTAJLARI ve FAYDALARI CFD ANALİZİ UYGULAMALAR

İçindekiler TEKSTİL HAVA KANALLARI TEKSTİLLER YENİ. KUMAŞLAR ve BAĞLANTI PARÇALARI DİFÜZYON TİPLERİ AVANTAJLARI ve FAYDALARI CFD ANALİZİ UYGULAMALAR İçindekiler TEKSTİL HAVA KANALLARI YENİ KUMAŞLAR ve BAĞLANTI PARÇALARI DİFÜZYON TİPLERİ AVANTAJLARI ve FAYDALARI CFD ANALİZİ UYGULAMALAR 4 6 TEKSTİLLER BENELUX 160 11 12 7 8 9 FULL COLOR LINE 13 AERO FLEX

Detaylı

Dräger PARAT Kaçış başlıkları

Dräger PARAT Kaçış başlıkları Dräger PARAT Kaçış başlıkları Dräger PARAT kaçış başlıkları her zaman mümkün olduğunca hızlı bir kaçış gerekliliği dikkate alınarak kullanıcılarla beraber geliştirilmiştir. Dräger PARAT optimize edilmiş

Detaylı

Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması

Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması Tekstil Liflerinin Sınıflandırılması Dersimizin Amacı: Tekstil liflerinin tanımının ve sınıflandırmasının öğrenilmesi. Lif özelliklerinin öğrenilmesi Yakma testi sonucunda lifleri tanıyabilme Tekstil Liflerinin

Detaylı

EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ

EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ ZANAAT / DIY OTOMOBİL DOKUMACILIK HASSASİYET. KESİM.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Deney Laboratuvarı Adresi : Ostim Mah. Alınteri Bulv. SS Gül 86 San.Sit. No:1/49 06370 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 03123855201 Faks : 03123855202 E-Posta : tuncay.katirci@metaltekkimya.com

Detaylı

web: www.plastikkelepce.com

web: www.plastikkelepce.com ATS plastik Kelepçe Nedir? Kullanım Alanları? Ekonomik, Yumuşak, Esnek ve fazlasıyla pek çok işe uygun bir ürün olan ATS Plastik Kelepçe, Naylon bağlar gibi kablo ve ürünleri sıkıştırıp kırmaz ve ezmez.

Detaylı

Hoş Geldiniz. Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi. K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü

Hoş Geldiniz. Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi. K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü Hoş Geldiniz Denizhan Taşdıvar MEGA Danışmanlık Satış Mühendisi K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s ü Merhaba MEGA Hakkında Ürünlerimiz Servis Ekibi Demir-Çelik Uygulamaları K a l i t e n i z i n Ö l ç ü s

Detaylı

.Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı

.Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/13) Akreditasyon Kapsamı .Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/13) Deney Laboratuvarı Adresi : Ostim Mah. Alınteri Bulv. SS Gül 86 San.Sit. No:1/49 06370 ANKARA/TÜRKİYE Tel : 0 312 3855201 Faks : 0 312 3855202 E-Posta : tuncay.katirci@metaltekkimya.com.tr

Detaylı