TİCARİ bilimler fakültesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TİCARİ bilimler fakültesi"

Transkript

1 Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER (İNGİLİZCE DESTEKLİ) ULUSLARARASI TİCARET (İNGİLİZCE DESTEKLİ)

2 İstanbul Ticaret Üniversitesi nin kuruluşuyla akademik yaşamına başlayan Ticari Bilimler Fakültesi, İstanbul TicaretOdası nın da katkılarıyla ticari faaliyetlerin geliştirilmesinde öncü fakültelerden olmayı hedeflemektedir. Fakülte bünyesinde açılmış ikisi İngilizce, üçü İngilizce destekli, üçü Türkçe eğitim veren toplam sekiz bölümün teorik kurgusunun yanı sıra ticari yaşamın pratiğine de yer ayıran müfredatı, bu hedefe ulaşmayı önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır. Fakültemiz, öğrencilerimize güçlü öğretim kadrosuyla kazandırdığı akademik bilgi ve donanımın yanı sıra onları staj, iktisadi birimlerde görev alan profesyonellerin ve iş adamlarının deneyimlerini paylaştıkları mesleki seminer ve benzeri derslerle iş dünyasının zorlu koşullarına güçlü bir şekilde hazırlamaktadır. Prof. Dr. Ali Osman GÜRBÜZ Ticari Bilimler Fakültesi Dekanı Fakültemizde öğrenim görenlerin yanı sıra değişim programlarıyla bölümlerimize kabul edilen öğrencilerin tercihlerinde, geniş perspektifte sunulan zorunlu ve seçmeli derslerin rolü büyüktür. Günümüzde iktisadi, siyasi ve sosyokültürel çevreleri etkileyen küresel güç olabilmek için ticareti bilimsel disiplin içinde değerlendirebilen, donanımlı insan kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede, lisans düzeyinde alacakları eğitimle, ticari bilimlerle ilişkili alanlarda kendini geliştirmek isteyen gençlerimizi ülkemiz ve dünya ticaretinde önemini giderek artıran İstanbul da kurulu üniversitemize / fakültemize davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Ticari Bilimler Fakültesi, bilgi çağının gerektirdiği teorik ve uygulamalı donanım ve becerileri kazanmış, etkin yönetimanlayışıyla çağdaş mesleki bilgilere sahip, önde gelen ulusal ve uluslararası kurumlarda çalışmak üzere nitelikli girişimci ve yönetici adayları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Tİcarİ Bİlİmler Fakültesİ, bilgi çağının gerektirdiği teorik ve uygulamalı donanım ve becerileri kazanmış, etkin yönetim anlayışıyla çağdaş mesleki bilgilere sahip, önde gelen ulusal ve uluslararası kurumlarda çalışmak üzere nitelikli girişimci ve yönetici adayları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

3 BANKACILIK VE FİNANS İNGİLİZCE DESTEKLİ

4 Bankacılık ve finans bölümü, firmaların finans yönetiminde ve finansal kurumlarda çalışmayı planlayanlara yönelik tasarlanmış lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde programlarıyla finansal kararlarda teori ve uygulamayı uyumlaştıran, risk ve getiri analizini yapabilen, ekonomik gelişmeleri araştıran ve çözümleyen gençleri sektöre kazandırmayı hedeflemektedir. ÇALIŞMA ALANLARI: Bankacılık ve Finans Bölümü, işletmelerin finans departmanlarında ve finansal kurumlarda çalışmayı planlayan meslek adaylarını yetiştirmektedir. Mezunlarımız mevduat ve katılım bankaları başta olmak üzere, aracı kurumlar, yatırım ortaklıkları, bağımsız denetim, değerleme ve derecelendirme kuruluşları, portföy yönetim şirketleri, ipotek finansmanı kuruluşları, varlık kiralama şirketleri, sigorta şirketleri, bireysel emeklilik şirketleri, leasing ve faktöring şirketleri vb. para ve sermaye piyasalarında faaliyette bulunan kuruluşlar ile bu piyasaları düzenleyen ve denetleyen TCMB, SPK, BDDK gibi kurumlarda istihdam edilmektedir. Bankacılık ve Finans Bölümü nden mezun olanlar, kamuda ve özel sektörde faaliyet gösteren bu kurum ve kuruluşlarda bütçe ve mali planlama uzmanı, finansal raporlama uzmanı, finansal analist, yatırım uzmanı-danışmanı, portföy yöneticisi, sigorta uzmanı olarak çalışabilecekleri gibi, teftiş kurullarında ve mali müşavirlik hizmeti sunan kurumlarda müfettiş ve uzman unvanlarıyla görev yapabilirler.

5 İKTİSAT TÜRKÇE/İNGİLİZCE

6 İKTİSAT BÖLÜMÜ Lisans programının temel amacı, öğrencilere, sağlam bir teorik, analitik ve uygulamalı altyapı üzerine, ihtiyaç duydukları türden mesleki formasyon inşa etme, bir mesleki iletişim dili olarak etkin İngilizce kullanabilme, ilgi duydukları alanlarda derinleşme ve diledikleri alanlarda kariyer yapma (kariyer çizgisi seçme) olanakları tanımasıdır. İKTİSAT (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ İktisat bölümü, bilgi teknolojilerinin getirdiği yenilikleri bilim öğretiminde kullanmayı, bu imkânların ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunma potansiyelinden yararlanmayı ve bu çerçevede, mezunlara teorik ekonomi formasyonu kazandırmayı ve mesleki formasyonlarının bilgi-teknoloji boyutunu güçlendirmeyi hedeflemektedir. ÇALIŞMA ALANLARI: İktisat Bölümü mezunları, özel sektörde özel bankalar, özel şirketler, borsa, danışmanlık şirketlerinde; kamu sektöründe ekonomi yönetimi ile ilgili bakanlıklar, Merkez Bankası, kamu bankaları, Türkiye İstatistik Kurumu nda; sivil sektörde vakıflar, sivil araştırma merkezleri, diğer sivil toplum kuruluşlarında; uluslararası kuruluşlarda Dünya Bankası, IMF ve benzeri kuruluşlarda çalışma imkanı bulabilirler. Mezunlarımız, belirtilen kurumlarda araştırmacı, müfettiş ve uzman pozisyonlarında iş imkanı elde edebilmektedir.

7 İŞLETME TÜRKÇE/İNGİLİZCE

8 İŞLETME BÖLÜMÜ İngilizce işletme bölümü, küreselleşen dünyada rekabetin artması olgusu çerçevesinde, öğrencilere işletme kavramı, politika ve stratejilerini teorik ve uygulamalı olarak evrensel literatürden örneklerle öğretirken, ilgili bilim dalında önderlik etmeyi ve farklılık yaratmayı amaçlamaktadır. İŞLETME (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ İşletme bölümü çağın değişen koşullarına uygun, işletme yönetiminin tüm branşlarına yönelik kapsamlı bir eğitim programı sunmaktadır. İşletmeler, uluslararası faaliyetlerinde de görev alabilecek, yaratıcı, özgün düşünebilen ve katma değeri yüksek bilgi üretebilecek, çağdaş yönetim yaklaşımlarını kullanabilen çalışanları tercih etmektedir. ÇALIŞMA ALANLARI: İşletme bölümü öğrencileri, bir işletmenin yönetilmesinde gerekli tüm fonksiyonlar üzerine eğitilip, yönetici olmak üzere yetiştirilmektedir. Bu bağlamda, bölümden mezun öğrenciler kamu sektöründe ve özel sektörde faaliyet gösteren pek çok ulusal ve uluslararası işletmede hemen her departmanda iş bulabilme imkanına sahiptir. İşletme Bölümü mezunları, işletmelerin satış ve pazarlama, muhasebe ve finans, lojistik, insan kaynakları, kurumsal iletişim, iş geliştirme, satın alma ve üretim departmanlarında görev alabilmektedir.

9 MUHASEBE VE DENETİM

10 Lisans programının temel amacı, küreselleşme olgusuna uyum için yeni Türk Ticaret Kanunu nun uygulamasını düzenlediği, uluslararası muhasebe standartlarına göre evrensel finans diliyle bilgisayar destekli muhasebe tutabilen, güvenilir, şeffaf ve karşılaştırılabilir finansal tablolar hazırlayabilen, maliyet muhasebesi uygulamalarını bilen, uluslararası denetim standartlarını uygulayabilen, yönetime finansal veri ve karar desteği sağlayabilen, çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış yetkin mezunlar yetiştirmektir. ÇALIŞMA ALANLARI: Muhasebe ve Denetim Bölümü mezunları, her türlü sanayi, ticaret, hizmet şirketlerinde ve finans kurumlarında, bu şirketlerin muhasebe ve mali işler departmanlarında çeşitli kademelerde görev alabilir, bu şirketlerin muhasebe organizasyonunu, bilgisayar destekli muhasebe düzenini kurabilir, iç denetim ve iç kontrol alanlarında çeşitli kademelerde çalışabilirler. Kamu Denetimi, Gözetimi ve Muhasebe Standartları Kurulu ndan Bağımsız Denetçi yetki belgesi alarak, yerli ve yabancı ortaklı büyük şirketlerde, SPK na tabi şirketlerde, BDDK ve EPDK kapsamındaki şirketlerde, Uluslararası Denetim Standartları ve Kalite Kontrol Standartlarını uygulayarak uluslararası düzeyde, güvenilir, şeffaf ve karşılaştırılabilir finansal tabloların bağımsız denetimini yapabilirler. Ulusal ve yabancı ortaklı şirketlerde, uluslararası muhasebe standartlarını uygulayarak, bunlarla uyumlu küresel kabul görmüş finansal tablolar hazırlayabilirler. Ruhsatlı mali müşavir olarak her türlü şirket ve kamu kesiminde, yerel yönetimlerde çeşitli kademelerde çalışabilirler. Serbest meslek erbabı olarak muhasebe bürosu kurabilir ve buralarda çalışabilir, yeminli mali müşavir olarak özel sektörde, devlet adına vergi denetimi, tam tasdik, vergi danışmanlığı yapabilir, meslek mensupları ile birlikte şirket kurabilir, vergi ihtilaflarına aracılık edebilir ve bilirkişilik yapabilirler. Kamu sektöründe vergi müfettişi, SGK da sigorta müfettişi, Sayıştay denetçisi, yerel yönetimler denetçisi, kamu kesiminde üst düzey bürokrat, özel ve kamu bankalarında ve sigorta şirketlerinde müfettiş olarak çalışabilirler.

11 siyaset BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER İNGİLİZCE DESTEKLİ

12 İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, küreselleşmenin ortaya çıkardığı sorulara ve sorunlara cevap verebilecek, yarattığı imkânlardan ve fırsatlardan yararlanabilecek vizyona ve donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerini bunun için gerekli siyaset, felsefe, tarih, ekonomi, hukuk bilgisiyle donatmaya yönelik bir eğitim gerçekleştirmektedir. ÇALIŞMA ALANLARI: Öğrencilerimiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümümüzden mezun olduktan sonra kamu meslek kuruluşlarında (Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı vb), özel sektör kuruluşlarının personel yönetimi ve insan kaynakları birimlerinde, çeşitli ulusal/uluslararası kurum ve örgütlerde ( BM, UNICEF, UNHCR, NATO, UNESCO, Dünya Bankası, AB vb), STK larda (Strateji Merkezleri, Toplum Merkezleri, bölgesel/küresel Politika Merkezleri vb) çalışabilirler. Ayrıca yurt içi ve yurtdışındaki düşünce ve araştırma kuruluşlarında (think tank) uzman ya da danışman olarak, basınyayın kuruluşlarının ilgili merkezlerinde araştırmacı ve danışman olarak görev yapabilirler. Bu geniş yelpazedeki meslek seçimlerinin yanı sıra mezunlarımız mesleki kariyerlerine akademik alanda da devam edebilirler.

13 ULUSLARARASI TİCARET İNGİLİZCE DESTEKLİ

14 Disiplinlerarası müfredata sahip bölüm, dış ticaret alanında çalışmak isteyen girişimci ve profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programın müfredatı, temel ekonomi veişletme formasyonuna yönelik dersler yanında, dış ticaret politikalarıyla finansal ve ticari yönetim stratejileri vb. konular üzerinde yoğunlaşmaktadır. Çalışma Alanları: Uluslararası Ticaret Bölümü küresel pazarlarda iş dünyasının gerçeklerini ve rekabet ortamını kavramak isteyen gençlere yönelik girişimci bir anlayışı benimsemektedir. Bölümün amacı, en az iki yabancı dil bilen, ulusal ve uluslararası piyasalarda yetkin olarak görev yapabilecek orta ve üst düzey yönetici adayı yetiştirmektir. Uluslararası Ticaret Bölümü, güncel ve uygulamaya yönelik müfredatının yanı sıra, alaniçi ve alandışı seçmeli dersleri ile öğrencilerimizin çok yönlü olarak ilgi duydukları alanlarda uzmanlaşmalarını sağlamaktadır. Bölümümüzde İngilizce destekli öğretim yapılmakta, küresel pazarlarda yaygın olarak kullanılan farklı dilde ek yabancı dil seçme hakkı tanınmaktadır. Bölümümüzde verilen Mesleki Seminer dersi ve yurtiçi-yurtdışı staj imkanları ile öğrencilerimiz, henüz mezun olmadan dış ticaret, uluslararası işletmecilik, uluslararası finans alanlarında ticaret hayatı ile ilişki kurabilmekte ve iş olanakları elde edebilmektedir. Bölümümüzün mezunları dış ticaret firmaları, çokuluslu şirketler, uluslararası finans şirketleri, perakende sektörü ve uluslararası lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketler tarafından tercih edilmekte ve kolayca iş imkanı bulmaktadırlar.

TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TİCARİ Bİ Ulusl Siyaset Bilimi ve Ulusl Banka BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü (Türkçe ve İngilizce) İktisat Bölümü (Türkçe ve İngilizce) Uluslararası Ticaret Bölümü (İngilizce

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKANIN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Fakültemiz 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı Kanun la Dumlupınar Üniversitesi ne bağlı olarak Bilecik

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

izmirmba: Farklı düşün!

izmirmba: Farklı düşün! İZMİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME YÜKSEK LİSANS PROGRAMI izmirmba: Farklı düşün! şirketlerin işini iyi bilen yöneticilere ihtiyacı artıyor. Oysa hem büyük şirketler hem de kobiler beklentilerini

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KÜRESEL SİYASET VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İZMİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KÜRESEL SİYASET VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İZMİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KÜRESEL SİYASET VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Küreselleşme ve gittikçe artan karşılıklı bağımlılık nedeniyle büyük devletlerin küresel siyaset

Detaylı

HİZMETLER BÜLTENİ 1/5

HİZMETLER BÜLTENİ 1/5 HİZMETLER BÜLTENİ 1/5 Başarılarınızı Destekliyoruz! Danışmanlık hizmetinden fazlasını sunuyoruz. Sürdürülebilir sonuçlar için çözüm odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Sizinle çalışmaya başladığımız andan

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6

DERS BİLGİLERİ. İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS İşletmeye Giriş BBA 101 Güz 3, 0, 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı kanunla Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İş Analitiği. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İş Analitiği Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

Finansta Kariyer Günleri 09 İstanbul, 6 Mayıs 2009

Finansta Kariyer Günleri 09 İstanbul, 6 Mayıs 2009 Finansta Kariyer Günleri 09 İstanbul, 6 Mayıs 2009 Taylan Matkap İstatistikçi & Aktüer Anadolu Sigorta (Sorumlu Aktüer) Aktüerler Derneği (Genel Sekreter) Amerika Kaza Aktüerleri Birliği (Derecelendirme

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI TANITIM BROŞÜRÜ KURULUŞ 08.04.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu`nda bölümümüzün birinci öğretimine 2010-2011 öğretim

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; temeli 1944 te kurulan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu na dayanan bir fakültedir. Bu okulun ismi 1959 tarihinde İktisadi

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) BAŞKENT Üniversitesi Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü (Türkçe) Genel Bilgi Muhasebe ve Finansal Yönetim

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

İşletme Uzaktan Öğretim (e-mba) Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İşletme Uzaktan Öğretim (e-mba) Tezsiz Yüksek Lisans Programı İşletme Uzaktan Öğretim (e-mba) Tezsiz Yüksek Lisans Programı Programın Amacı İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Enstitüsü, eğitim dili İngilizce ve Türkçe olan iki İşletme Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 Yeni Nesil MBA Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI

ULUSLARARASI FİNANS UZMANI TANIM Bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir. A-GÖREVLER Uluslararası

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU.

Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ GÖLPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU http://bilecik.edu.tr/ Gölpazarı Meslek Yüksekokulu 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun hizmet binasında eğitim

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Staj BBA 491 Güz 0+0+0 NC 7

DERS BİLGİLERİ. Staj BBA 491 Güz 0+0+0 NC 7 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Staj BBA 491 Güz 0+0+0 NC 7 Ön Koşul Dersleri Üçüncü sınıf dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ Genel Bilgi BAŞKENT Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü (Türkçe) Yoğun rekabet koşulları altında olan

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014 İŞLETME (ALANYA İŞLETME FAKÜLTESİ) ANA BİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KURAMSAL UYGULAMA TOPLAM ULUSAL KREDİ DERS YENİ KODU ESKİ ADI SAATİ SAATİ SAAT KREDİ (AKTS) DURUMU KODU

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) 8.2. Ders İçerikleri

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) 8.2. Ders İçerikleri AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) 8.2. Ders İçerikleri 1. YARIYIL YLS 101-Sağlık Yönetimi ve Organizasyonu Sağlık yönetimi / işletme yönetiminin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri BBA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 )

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM TANITIMI ( 2018 ) TARİHÇE Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2008 yılında kurulmuş olup 2009 yılında İktisat, İşletme

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKULUMUZ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayılı (7. Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan,

Detaylı

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr

GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ. www.ticaret.edu.tr GELECEĞE HAZIRLIK REHBERİ www.ticaret.edu.tr BAŞKAN IN MESAJI Yoğun bir sınav dönemine hazırlanacak ve sonrasında geleceğinize yön vereceğiniz bir tercih yapacaksınız. İstediğiniz bölümü kazanmak için

Detaylı

Büro Yönetimi ve Yönetici

Büro Yönetimi ve Yönetici Büro Yönetİmİ ve Yönetİcİ Asİstanlığı Programı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının a- macı; hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış,

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KAMU HUKUKU TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Z. Özen İNCİ 0232 246 49 49 / 208 ozen.inci@izmir.edu.tr Enstitü Sekreterliği Elif BADAKAL ESENOĞLU 0232 246 49 49 / 143 elif.badakal@izmir.edu.tr

Detaylı

Finansal Kurumlar ve Araçlar (Seçmeli) (MGMT 614) Ders Detayları

Finansal Kurumlar ve Araçlar (Seçmeli) (MGMT 614) Ders Detayları Finansal Kurumlar ve Araçlar (Seçmeli) (MGMT 614) Ders Detayları Ders Adı Finansal Kurumlar ve Araçlar (Seçmeli) Ders Kodu MGMT 614 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Her İkisi

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ve İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ SEMİNERİ

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ve İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ SEMİNERİ MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİMDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ve İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ SEMİNERİ 19 /04/ 2010 Azize Gökmen Genç Nüfus Yapısına Sahip Türkiye Bugün; GENÇ İŞSİZLER Sorununu Tartışmaktadır.

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

uygulamalı bilimler fakültesi

uygulamalı bilimler fakültesi KÜÇÜKYALI YERLEŞKESİ uygulamalı bilimler fakültesi ULUSLARARASI LOJİSTİK BÖLÜMÜ (İNGİLİZCE DESTEKLİ) HAVACILIK YÖNETİMİ Turİzm Yönetİcİlİğİ Bölümü (İNGİLİZCE DESTEKLİ) İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uygulamalı

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN FİNANS VE BORSA HİZMETLERİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN FİNANS VE BORSA HİZMETLERİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN FİNANS VE BORSA HİZMETLERİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ PROGRAMI TYYÇ BİLGİ PAKETİ ÖRNEĞİ Genel Bilgi BAŞKENT Üniversitesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü (Türkçe) Başkent Üniversitesi Sigortacılık

Detaylı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Lisans Programının amacı, envanter, taşımacılık, depolama ve paketleme gibi konuları içeren ve bu

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

Kurumsal Eğitimler Dosyası

Kurumsal Eğitimler Dosyası Kurumsal Eğitimler Dosyası Đstanbul Osmanağa mah. Halitağa cad. No:22 Kadıköy / Đstanbul 0216 330 52 04 Đzmir 1379. cad. Güven Đş Merkezi No:59 / 702 Kat 4-7 Alsancak / Đzmir 0232 482 01 01 Maksimum Akademi

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri;

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri; KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya mühendisliği; temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji, çevre, kalite ve ekonomi bilimlerini kullanarak proses tasarlayabilen ve önemli endüstriyel, teknolojik

Detaylı

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER

İŞLETMECİ TANIM A- GÖREVLER TANIM İşletmeci; otel, banka, sigorta, maden, reklamcılık gibi mal ve hizmet üreten işletmelerde üretim, yönetim, para kaynakları, muhasebe, satış, pazarlama konularında çalışan küçük işletmeleri kuran

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI

BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI BANKACILIK VE SİGORTACILIK MESLEK ELEMANI TANIM Bankacılık ve sigortacılık konusunda, sigorta ürünlerinin pazarlanması, bilgilendirme ve satış işlemlerini yürüten kişidir. GÖREVLER Bankada hesap açma,

Detaylı

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları

Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları Gaziantep SMMM Odası Aday Meslek Mensupları Toplantısı 20 Nisan 2017 Türkiye de Muhasebe Mesleğinin Son 28 Yıldaki Kilometre Taşları 1. Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Yasası,

Detaylı

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Stratejik Marka Yönetimi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Stratejik Marka Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yalova Üniversitesi, 22.05.2008 Tarih ve 5765 sayılı kanunla eğitim ve öğretimine başlamıştır. Çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış; sosyal ve analitik çözümler üretebilen, ürettiği bilgiyi toplumla

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU } BESLENME VE DİYETETİK } ÇOCUK GELİŞİMİ } EBELİK } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } HEMŞİRELİK } SAĞLIK YÖNETİMİ } SOSYAL HİZMET

Detaylı

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ TANIM Ayakkabı tasarım ve üretimi tekniklerini kullanarak ayakkabı üreten kurum ve kuruluşlar ile kendi adına çalıştığı işletmede kesim, saya, montaj, finisaj, kalite kontrol ve üretim planlaması yapabilecek

Detaylı

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Küresel Düşün, Profesyonel Hareket Et fcc@fcc.com.tr www.fcc.com.tr Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Fagelviksvagen 9c

Detaylı

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları:

BÖLÜM. Hedef: Program Öğrenme Çıktıları: BÖLÜM Amaç: Öğrencilere organizasyon, yönetim ve değerlendirme yeteneği kazandırarak geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Geniş bir ders yelpazesi sayesinde öğrencilere sosyal konulara analitik bakış

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

ARTVİN MESLEK YÜKSEKOKULU 6

ARTVİN MESLEK YÜKSEKOKULU 6 ARTVİN MESLEK YÜKSEKOKULU 6 Artvin Meslek Yüksekokulu, gerek ülkemizin gerekse bölgenin kalkınmasındaki en önemli unsur olan alanında uzman, yeterli teorik ve uygulamalı eğitimle donatılmış, aldığı eğitim

Detaylı

MBA MBA. Finans Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Finans Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Finans Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı ile

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK DANIŞMANLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK DANIŞMANLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü PAZARLAMA VE PERAKENDE EMLAK DANIŞMANLIĞI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2015 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN

MUHASEBE VE FİNANSMAN MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANIN TANIMI Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Muhasebe ve Finansman alanı

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu

AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU. Tanıtım Sunumu AFŞİN MESLEK YÜKSEKOKULU Tanıtım Sunumu Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim öğretime başlamıştır.

Detaylı

Genel Eğitim Planı

Genel Eğitim Planı T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 2014-2018 Genel Planı Denetim Geliştirme ve Merkezi ŞUBAT 2014 GENEL EĞİTİM PLANI (2014-2018) 2014-2018 Genel Planı, Denetim Geliştirme ve Merkezi (DEGEM) bünyesinde bulunan Hizmet

Detaylı

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLERİ DÜZEY SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLERİ DÜZEY SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 5 Kasım 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29166 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLERİ DÜZEY SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİNE LİSANS TAMAMLAMA KAPSAMINDA BAŞVURABİLECEK BÖLÜMLER/PROGRAMLAR

2014-2015 ÖĞRETİM YILI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİNE LİSANS TAMAMLAMA KAPSAMINDA BAŞVURABİLECEK BÖLÜMLER/PROGRAMLAR 2014-2015 ÖĞRETİM YILI AÇIKÖĞRETİM,, FAKÜLTELERİNE LİSANS TAMAMLAMA KAPSAMINDA BAŞVURABİLECEK 1 2 3 4 5 6 7 ÖN LİSANS MEZUNİYET ALANLARI AVRUPA BİRLİĞİ VE İLİŞKİLERİ AVRUPA TOPLULUĞU BANKACILIK BANKACILIK

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ İŞLETME BÖLÜMÜ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ İŞLETME BÖLÜMÜ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ İŞLETME BÖLÜMÜ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ İSTANBUL UN MERKEZİNDE TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK KAMPÜSLERİNDEN BİRİ Üniversite Sanayi İşbirliğinde

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN MALİYET HESAPLAMA TEKNİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN MALİYET HESAPLAMA TEKNİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN MALİYET HESAPLAMA TEKNİKLERİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

2015-2016 YILI GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI

2015-2016 YILI GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2015-2016 YILI GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1SINIF BANKACILIK VE SİGORTACILIK 2SINIF BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASISTANLIĞI 1SINIF BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASISTANLIĞI

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI. Genel Bilgi

(EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI. Genel Bilgi (EK-C) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BANKACILIK ve FİNANS PROGRAMI Genel Bilgi Bankacılık ve Finans Bölümü 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Dersler ve ders içerikleri, öğrencilerin yeterli mesleki altyapıyı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Bilgisayarlı Muhasebe-II Ders No : 0690160082 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ VİZE PROGRAMI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ VİZE PROGRAMI İŞLETME - 1 MUHASEBE - 1 İŞLETME - 2 MUHASEBE - 2 HALKLA İLİŞKİLER BÜRO YÖNETİMİ - 1 BÜRO YÖNETİMİ - 2 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1SINIF 16 Kasım 2015 Pazartesi 13:00

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BULENT ECEVİT UNIVERSITY SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRADUATE SCHOOL OF SOCIAL SCIENCE

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BULENT ECEVİT UNIVERSITY SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRADUATE SCHOOL OF SOCIAL SCIENCE BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BULENT ECEVİT UNIVERSITY SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRADUATE SCHOOL OF SOCIAL SCIENCE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NÜN GENEL YAPISI Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı