USB BELLEĞE ZARARLI YAZILIMLARIN BULAŞMASININ ÖNLENMESİ (Adware, Virüs, Trojan vb) Fatih Projesi ile okullarımızdaki etkileşimli tahta sayısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "USB BELLEĞE ZARARLI YAZILIMLARIN BULAŞMASININ ÖNLENMESİ (Adware, Virüs, Trojan vb) Fatih Projesi ile okullarımızdaki etkileşimli tahta sayısı"

Transkript

1 USB BELLEĞE ZARARLI YAZILIMLARIN BULAŞMASININ ÖNLENMESİ (Adware, Virüs, Trojan vb) Fatih Projesi ile okullarımızdaki etkileşimli tahta sayısı artmıştır. ET tahtalar ile okullarda varolan Bilgisayar sayısının artması beraberinde virüs vb problemleri de artmasına neden olmuştur. Yapılan araştırmalara göre virüs vb zaralıların en çok USB bellekler ile yolu ile bulaştığı ve yayıldığı tespit edilmiştir. Okuldaki virüs vb zararlılar ile mücadelede başarılı olmak için, görev sadece idarecilerden, Bt öğretmenlerinden veya Bt rehber öğretmenlerinden beklenmemelidir. Başarı, okuldaki tüm öğretmen hatta tüm öğrencilerin katılımı ile sağlanır. Günlük hayatta hasta olmamak için nasıl tedbir alıyorsak, kullandığımız bilgisayarlara da virüs bulaşmaması için bir takım önlemler almak zorundayız. Nasıl aile hekiminiz sizi tek başına hasta olmaktan koruyamaz ise, okuldaki BT öğretmeni veya BT rehber öğretmeni tek başına tüm bilgisayarlara virüs bulaşmasını önleyemez. Her kurumun bir bilişim güvenliği politikası bu nedenle vardır. Bilgi İşlem Grup Başkanlığının tarihli Bilişim Sistemleri taahütnamesini bu gerekçeler ile hazırlanmış ve sizler tarafından imzalanarak hayata geçirilmiştir. Tüm personelin bu dökümandaki bilgileri okuyarak, kullandığı bilgisayarı ve USB belleğini tarayarak temiz hale getirmelidir. Son olarak da USB bellekleri yazma izinlerinin kaldırılrak isteneyen yazılımların, bilgisayara takar takmaz bulaşması önlenmeye çalışılmalıdır. Bu doküman da ücretsiz virüs programları kullanılmıştır. Ücretli virüs programı kullanmanız tavsiye edilir. Bilişimde yüzde yüz güvenlik yoktur. Bir virüs programının tespit ettiği zararlıyı başka bir virüs programı tanımayabilir. USB yazma izni kaldırılması yöntemi sizi sadece bilgisayara USB bellek takıldığında otamatik olarak bulaşan zararlılardan korur. Bunu dışındaki yollardan bulaşan zararlılar için koruma sağlamaz. Bu yöntem ile herhangi bir dosyayı sağ tıklayarak gönder>usb Bellek menüsü ile dosya gönderilemeyecektir.

2 İçindekiler 1. Usb belleğin 360 Total Security (ücretsiz virüs programı) ile taranması A. 360 Total Security nin internetten indirilmesi B. USB belleğin 360 Total Security ile taranması 2. Usb belleğin Malwarebytes (ücretsiz trojan, worm, adware vb programı) ile taranması a) Malwarebytes ın internetten indirilmesi b) USB belleğin Malwarebytes programı ile taranması 3. USB belleğin içindekilerinin bilgisayarın herhangi bir yerine yedeklenmesi (Masaüstü) 4. USB belleğin NTFS formatında biçimlendirilmesi 5. USB belleğin üzerine sağ tıklanması ve izinlerden yazma iznini kaldırılması 6. USB bellek içinde oluşturduğumuz klasöre sağ tıklanarak tam erişim izni verilmesi 1. Usb belleğin 360 total security ile taranması a. 360 total security nin internetten indirilmesi Önemli not: İnternetten program indirmeniz gerektiğinde mutlaka programı üreticinin kendi resmi sayfasından indiriniz. Program download(indirme) sitelerinden program indirmeyiniz. 1. Adım Programın resmi üretici sayfası Program indirme siteleri. Bu sitelerden program indirmeyiniz. İndirilen programlara ile beraber reklam yazılımları da bilgisayarınıza yüklenmektedir.

3 2. Adım İndir butonuna tıklayın. 3. Adım Sayfanın yüklenmesini bekleyin.

4 4. Adım Karşımıza bu ekran geliyor. 5. Adım Sol taraftan Masaüstü simgesini seçin ve Kaydet butonuna tıklayın.

5 6. Adım Sol alt köşeden indirmeyi takip edebilirsiniz. İndirme tamamlandığında aşağıdaki gibi gözükecektir.

6 7. Adım Masaüstündeki 360 Total Security programımızın simgesine çift tıklayın. Ardından gelen pencerede Evet butonuna tıklayın. 8. Adım Karşımıza bu ekran geliyor. Yüklemenin bitmesini bekleyin.

7 9. Adım Hiçbir değişiklik yapmadan Yükle butonuna tıklayın ve gelen pencerenin yüklenmesini bekleyin. 10. Adım Gelen pencerede Atla düğmesine tıklayın.

8 11. Adım a. Kurulum tamamlanmıştır. b. Usb belleğin 360 total security ile taranması 1. Adım 360 Total Security programımızı açın.

9 2. Adım Sol taraftan Virüs Taraması sını seçin ve gelen ekranda Atla düğmesine tıklayın. 3. Adım

10 Gelen ekranda Özel Tarama seçeneğine tıklayın. 4. Adım Açılan pencereden USB belleğimizi seçin ve Taramayı Başlat butonuna tıklayın.

11 5. Adım 6. Adım Tarama sona erdi ve başarılı bir şekilde USB belleğimiz tarandı. Son olarak Bitir butonuna tıklayın. Bizim belleğimizde herhangi bir virüs bulamadı eğer sizin bellekte virüs bulunursa temizle butonunu tıklayınız.

12 2. Usb belleğin malwarebyte ile taranması a. Malwarebytes ın internetten indirilmesi 1. Adım (ilk linke tıklıyoruz. Programın üreticisi) 2. Adım Karşımıza böyle bir sayfa gelecek. Sayfayı aşağı kaydırın.

13 3. Adım Download butonuna tıklayın. 4. Adım a. Karşımıza böyle bir sayfa gelecek. Biraz bekliyoruz.

14 5. Adım Karşımıza gelen bu pencerede sol taraftan Masaüstü simgesini seçin ve Kaydet düğmesine tıklayın. 6. Adım İndirmeyi sol alt köşeden takip edebilirsiniz. İndirme tamamlandığında simge aşağıdaki fotoğraftaki gibi olacak.

15 7. Adım Masaüstünde Malwarebytes ın simgesine çift tıklayarak kurulumu başlatın. 8. Adım Gelen pencerede Çalıştır butonuna ardından da gelen pencerede Evet butonuna tıklayın. 9. Adım Tamam butonuna tıklayın.

16 10. Adım İleri butonuna tıklayın. 11. Adım Anlaşmayı Kabul Ediyorum seçeneğini seçip İleri butonuna tıklayın. 12. Adım

17 İleri butonuna tıklayın. 13. Adım Bu pencere de İleri butonuna tıklayın.

18 14. Adım Bu pencerede de İleri butonuna tıklayın. 15. Adım a. Hiçbir değişiklik yapmadan İleri butonuna tıklayın.

19 16. Adım Gelen pencerede Kur butonuna tıklayın. 17. Adım Kurulumun bitmesini bekleyin.

20 18. Adım a. Kurulum bittiğinde bu pencere otomatik olarak karşınıza gelecek. Hiçbir değişiklik yapmadan Son düğmesine tıklayın. 19. Adım Programın kurulumu tamamlandı. b. USB belleğin Malwarebytes programı ile taranması 1. Adım

21 Yukarıdaki menüden Scan seçeneğini seçin. 2. Adım Gelen pencerede Özel Tarama seçeneğini seçip ardından Configure Scan butonuna tıklayın. 3. Adım Gelen pencerede USB belleğinizi seçip Scan Now butonuna tıklayın.

22 4. Adım a. Tarama başlatıldı. Bitmesini bekliyoruz.

23 5. Adım Tarama tamamlandı. Finish butonuna tıklayın. Bizim belleğimizde herhangi bir zararlı yazılım bulamadı, eğer sizin bellekte zararlı yazılım bulunursa temizle butonunu tıklayınız. 3. USB belleğin içindekilerinin bilgisayarın herhangi bir yerine yedeklenmesi (Masaüstü) 1. Adım Masaüstünde boş bir yere gelip farenin sağ tuşuna tıklayın ve aşağıdaki adımları uygulayın.

24 2. Adım Klasörün adını değiştirebilirsiniz. 3. Adım USB belleğinizin içeriğini görüntüleyin. Ctrl + A tuşu ile tümünü seçin.

25 4. Adım Herhangi bir klasörün üzerine gelip farenin sağ tuşuna tıklayın ve Kes (Ctrl + X) komutunu seçin. 5. Adım Masaüstünde oluşturduğumuz yedek klasörünü açın, fare ile boş bir yere gelin ve sağ tıklayıp Yapıştır komutunu seçin.

26 6. Adım Yedekleme işlemi tamamlanmıştır. 4. USB belleğin NTFS formatında biçimlendirilmesi 1. Adım a. Bilgisayarıma girin ve USB belleğinizi seçin.

27 2. Adım USB belleğiniz seçili iken sağ tıklayın ve Biçimlendir i seçin. 3. Adım Biçimlendirme seçeneklerinde Dosya Sistemi ni NTFS olarak seçin ve başka bir değişiklik yapmadan Başlat butonuna tıklayın.

28 4. Adım Gelen pencerede Tamam butonuna tıklayın. 5. Adım Biçimlendirmenin bitmesini bekleyin.

29 6. Adım Gelen pencerede Tamam butonuna ardında da Kapat butonuna tıklayın. Biçimlendirme işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı. 7. Adım Bilgisayarım klasörüne girin. USB belleğinizin üzerine çift tıklayın.

30 8. Adım USB belleğinizin içerisinde fare ile boş bir yere gelin, sağ tuşuna tıklayın ve fotoğrafta gösterilen adımları uygulayın. 9. Adım Klasör oluşturuldu. Dilerseniz ismini değiştirebilirsiniz.

31 5. USB belleğin üzerine sağ tıklanması ve izinlerden yazma iznini kaldırılması 1. Adım Bilgisayarıma girin ve USB belleğinizi seçin. Ardından sağ tıklayın ve Özellikleri seçin. 2. Adım Karşımıza bu ekran gelecek üstteki sekmelerden Güvenlik sekmesini seçin.

32 3. Adım Gelen pencerede Düzenle seçeneğine tıklayın. 4. Adım Açılan pencereden Yazma seçeneğinin onayını kaldırın ve Tamam butonuna tıklayın.

33 5. Adım Açılan pencerede Devam butonuna tıklayın. Yazma izni başarılı bir şekilde kaldırılmıştır. 6. USB bellek içinde oluşturduğumuz klasöre sağ tıklanarak tam erişim izni verilmesi 1. Adım a. USB belleğinizin içeriğini görüntüleyin.

34 2. Adım Klasörünüzü seçin ve sağ tıklayın. Özellikler seçeneğine tıklayın. 3. Adım Güvenlik sekmesini seçin ve Düzenle butonuna tıklayın.

35 4. Adım Tam Denetim seçeneğini onaylayın ve Tamam butonuna tıklayın. 5. Adım Tamam butonuna tıklayın. Tam erişim izni verilmiştir.

36 Bu yöntem ile USB belleğinizi autorun (sizin isteğiniz dışında, otomatik olarak ) olarak bulaşan zararlılara karşı korumuş oluyorsunuz. Yöntemin dezavantajı; ÖNEMLİ Herhangi bir dosya üzerine sağ tıklayarak USB belleğe gönderme işlemi devre dışı bırakılacaktır. Sağ tık ile USB belleğe bir dosya göndermek istersek aşağıdaki uyarı ile karışlaşacağız ve kopyalama işlemi gerçekleşmeyecektir.

37

38 Kopyalama işlemini yapmak için kopyalayacağımız dosyaya sağ tıklayıp kopyaladıktan sonra,

39 USB Bellek içinde oluşturduğumuz klasörü seçerek; Oluşturduğumuz klasör içine yapıştırabiliriz. Hasbi ERDOĞMUŞ Bergama Fatih Projesi Eğitmeni

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ

MİKRO PROGRAMININ GÜNCELLENMESİ İŞLEMLERİ UYGULAMADAN ÖNCE TÜM DOKÜMANI LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ. İŞLEMLER ESNASINDA UYGULAMA EKSİKLİKLERİNDEN, KONFİGÜRASYON YETERSİZLİKLERİNDEN VB. SEBEPLERDEN OLUŞABİLECEK HATALARDAN DOLAYI ERAY

Detaylı

8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız.

8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız. İŞ TALEP İSTEK 8.Talebe ait ilgili alanları doldurunuz. 9. Kaydet butonuna basınız. İŞ TALEBİNİ ONAYLAMA VE REDDETME 1.ONAYLAMA *Yapmış olduğunuz İş Talebi ilgili teknik personel tarafından tamamlandığında

Detaylı

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde

Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde MICROSOFT OFFICE Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde anlatılmasına sunu denir. Sunuyu sınıfa ya

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Vekâlet İptali... 5 Klasörler... 6 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 8 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 8 Mobil İmza İşlemi...

Detaylı

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU PLATFORMUN BAŞLATILMASI http://gedik-cdn.foreks.com/mail/gedikforex4setup.exe linkinden MT4 İşlem Platformunu bilgisayarınıza indirin. Link yardımı ile indirilen

Detaylı

5. GÖSTERİ AYARLARI. 5.1. Geçiş Efekti

5. GÖSTERİ AYARLARI. 5.1. Geçiş Efekti 5. GÖSTERİ AYARLARI Sunumun başarısını düşünüyorsanız gösteri ayarlarını, sunum konusunu destekleyici biçimde kullanmalı gereksiz düzenlemelerle dikkati dağıtmaktan kaçınmalısınız. Animasyonlar, slaytlara

Detaylı

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma

BTU 100 Bilgisayar okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Excel de Dosya Tablo ve Grafik Oluşturma EXCELDE DOSYA, TABLO VE GRAFİK OLUŞTURMA İÇİNDEKİLER 1. Excel Arayüzünü Tanıma... 2 1.1. Giriş Sekmesi... 2 1.2. Ekle Sekmesi...

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - II TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT POWER POINT - II İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Slaytlar ile ilgili işlemler Slayt eklemek Slayt düzenini belirlemek Slayt çoğaltmak Slayt silmek Slayt görünümleri Slaytları

Detaylı

R-Linux. Erkan Esmer. Nisan, 2016

R-Linux. Erkan Esmer. Nisan, 2016 R-Linux Erkan Esmer Nisan, 2016 İçindekiler 1 Giriş................................................ 2 2 R-Linux Özellikleri........................................ 3 3 R-Linux indirme ve kurulum...................................

Detaylı

BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ

BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ 1-Bilgisayarı çalıştırma 2-Bilgisayarı düzgün şekilde kapatma 3-Bilgisayarı yeniden başlatmak 4-Bilgisayarın temel sistem bilgisi 5-Masaüstü kavramı 6-USB bellek

Detaylı

10)Bir pencerede bulunan sıralı olmayan simgeleri seçebilmek için hangi yardımcı tuş kullanılır? a-)alt b-)ctrl c-)shift d-)caps Lock e-)enter

10)Bir pencerede bulunan sıralı olmayan simgeleri seçebilmek için hangi yardımcı tuş kullanılır? a-)alt b-)ctrl c-)shift d-)caps Lock e-)enter 1)Aşağıdakilerden hangisi Windows İşletim Sisteminin genel özelliklerindendir? a-)görsel bir işletim sistemi olması b-)grafik tabanlı bir işletim sistemi olması c-)herhangi bir işlemin birden çok yöntemle

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu Haziran - 2016 Güneş Sistemi Li-Nova 9.01 / TÜİK e-vt Kullanıcı Klavuzu 1/16 Güneş Sistemi TÜİK e-vt İşlemleri TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından

Detaylı

ANKOS Akademi Toplantı / Eğitim Programlarına Katılım Rehberi

ANKOS Akademi Toplantı / Eğitim Programlarına Katılım Rehberi ANKOS Akademi Toplantı / Eğitim Programlarına Katılım Rehberi ANKOS Akademi eğitimleri GoToMeeting yazılımı üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu yazılım üzerinden Toplantı / Eğitim programlarına katılmak

Detaylı

Firefox - Firebug Eklentisi İndirilmesi,kurulması Ve Kullanımı. Firebug

Firefox - Firebug Eklentisi İndirilmesi,kurulması Ve Kullanımı. Firebug İndirilmesi,kurulması Ve Kullanımı Bu başlık altında mozilla firefox internet tarayıcısının ufak bir eklentisi olan firebugın indirilmesini,kurulmasını ve kullanımını öğreneceksiniz. Firebug Volkan GÖRGÜLÜ'nün

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 3 Ekle Menüsü Çizimler Grafikler Bağlantılar Metin Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel hakkında temel işlemler öğrenildikten sonra grafik nasıl oluşturulur, çizim

Detaylı

Nasıl yapılır: Kopyalama. Dijital Gönderme. Fakslama. İşleri Depolama. HP Color LaserJet CM6030/6040 MFP Series Hızlı Başvuru Kılavuzu

Nasıl yapılır: Kopyalama. Dijital Gönderme. Fakslama. İşleri Depolama. HP Color LaserJet CM6030/6040 MFP Series Hızlı Başvuru Kılavuzu HP Color LaserJet CM6030/6040 MFP Series Hızlı Başvuru Kılavuzu Nasıl yapılır: Kopyalama Dijital Gönderme Fakslama İşleri Depolama www.hp.com/support/cljcm6030mfp www.hp.com/support/cljcm6040mfp www.hp.com/go/usemymfp

Detaylı

BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ. Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları

BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ. Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar Alınacak Tedbirler Güvenlik Yazılımları BİLGİYE ULAŞMAK ÇOK KOLAY! Teknolojinin sürekli gelişmesi, bilgi ve iletişim teknolojisi

Detaylı

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının 1 İÇİNDEKİLER Contents KİTaS Nedir?... 3 KİTaS Ne Değildir?... 3 KİTaS ı kullanmam için neler gerekli?... 4 KİTaS Sistemi 3 kullanıcı profili bulunmaktadır... 4 A. Öğrenci Profili,... 4 B. Öğretmen Profili...

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz.

6. NESNE İŞLEMLERİ. 6.1. Şekil Ekleme. Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesne eklemeyi ve biçimlendirmeyi öğreneceğiz. 6.1. Şekil Ekleme Metin Belgesi üzerine çeşitli otomatik şekiller ekleyebiliriz. Çizim araç çubuğu üzerindeki şekiller fare

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2. Hazırlayan : Erdem YAVUZ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Temel Bilgisayar 2 Hazırlayan : Erdem YAVUZ FORMULLER Formül Çubuğuna yazmış olduğumuz formuller sayaesinde hücreler arasında matematiksel işlemler yapabiliriz. Excel de formüller

Detaylı

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin

WORDPAD. Hızlı erişim araç çubuğu ve dosya menüsü. Kayıt, yazdırma ve sayfa yapısına yönelik işlemlerin Donatılar-WordPad WORDPAD WordPad Windows 7 işletim sistemi ile birlikte gelen bir kelime işlemci programıdır WordPad programı not defterinden daha gelişmiş özelliklere sahiptir ve oldukça kullanışlıdır.

Detaylı

Gparted İle Windows tan Linux a Yer Ayırıyoruz

Gparted İle Windows tan Linux a Yer Ayırıyoruz Gparted İle Windows tan Linux a Yer Ayırıyoruz Abbas Dehmen Nisan, 2016 Ubuntu yu denemek isteyen ve Windows undan da vazgeçemeyen kullanıcılar bilgilerim kaybolur endişesiyle bilgisayarına kurmaktan çekinirler.

Detaylı

Xerox WorkCentre 7970 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 7970 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO 6 WXYZ 9 7 İş kontrolleri

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

LASERJET PRO 400 MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M425

LASERJET PRO 400 MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M425 LASERJET PRO 400 MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M425 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında bu

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIFLAR EXCEL DERS NOTU

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIFLAR EXCEL DERS NOTU EXCEL 2010 Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları ve analizleri yapma imkânı sunan bir uygulama

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA BELGE SAHİPLERİNİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU

OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU OLIVETTI OL-7000 PC YAZILIMI KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. DOSYA... 3 1.1. PLU... 3 1.2. PLU TUŞU... 5 1.3. TERAZİ PLU TUŞU... 6 1.4. KISIM... 7 1.5. PARAMETRE AYARLARI... 8 1.6. KDV ORANI... 9 2. RAPOR...

Detaylı

GRUNDIG GTB 1050 TABLET MODELİNİN SIFIRLAMA İŞLEMİ:

GRUNDIG GTB 1050 TABLET MODELİNİN SIFIRLAMA İŞLEMİ: GRUNDIG GTB 1050 TABLET MODELİNİN SIFIRLAMA İŞLEMİ: Tabletinizi sıfırladığınızda cihaz orijinal fabrika ayarlarına döndürülerek tüm saklanan Google Hesapları kaldırılır ve tüm veriler silinir. Yerel olarak

Detaylı

HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010)

HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010) HESAP TABLOSU (Microsoft Office Excel 2010) Okt. Halit KARALAR Bu bölümü bitirdiğinizde hesap tablosu yazılımı olan Microsoft Office Excel 2010 ile ilgili olarak: Excel 2010 ekran görünümünü tanıyacak

Detaylı

Jdk İndirilmesi Ve Kurulması - Java Netbeans 6.1 İndirilmesi Ve Kurulması JDK İNDİRİLMESİ VE KURULMASI

Jdk İndirilmesi Ve Kurulması - Java Netbeans 6.1 İndirilmesi Ve Kurulması JDK İNDİRİLMESİ VE KURULMASI Netbeans 6.1 İndirilmesi Ve Kurulması Bu sayfada jdk indirilmesi ve kurulması - java netbeans 6.1 indirilmesi ve kurulması ile ilgili resimli anlatım dökmanı bulunmaktadır. JDK İNDİRİLMESİ VE KURULMASI

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. www.albarakafx.com.tr. 1- Programın Web Ortamında İndirilmesi

KULLANICI KILAVUZU. www.albarakafx.com.tr. 1- Programın Web Ortamında İndirilmesi KULLANICI KILAVUZU 1- Programın Web Ortamında İndirilmesi Albaraka FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz. Link: http://albrk.link/albarakafx 2- Platformun Kurulumu

Detaylı

Şekil1. Dönüşümleri yapılmış raster hazır

Şekil1. Dönüşümleri yapılmış raster hazır RASTER SAYISALLAŞTIRMA Raster ve Dönüşüm Đşlemleri başlıklı dersimizde elimizde resim olarak, hatta çıktısı alınmış bir kağıt olarak bulunan bir harita ya da paftanın Netcad ortamına aktarılarak koordinat

Detaylı

ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI

ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇIRAKLIK VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERS KİTABI YAZAR Mustafa TAŞ DEVLET KİTAPLARI ALTINCI BASKI..., 2012 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYINLARI... : 4365 DERS KİTAPLARI DİZİSİ... : 1214 12.?.Y.0002.3585

Detaylı

Dil değiştiği andan itibaren bilgisayar yeniden başlatılmalıdır.

Dil değiştiği andan itibaren bilgisayar yeniden başlatılmalıdır. BAŞLARKEN Mac OS 10.9 ve üzeri sürümleri Java 6 ile çalışmamaktadır. Daha önceki sürümlerde Java, Apple firması tarafından sağlanmaktaydı. Fakat Java 7 ve üzeri sürümlerde sağlayıcı Apple değildir ve bu

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ

BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ BİLİŞİM SUÇLARI VE GÜVENLİK İNTERNETTE ALIŞVERİŞ İNTERNETTE ALIŞVERİŞ ÜYE OLURKEN Bir internet alışveriş sitesine üye olurken; ad, soyad, telefon numarası, adres ve kredi kartı numarası gibi önemli bilgileri

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI

ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN ESKİ MOODLE DAN YENİ MOODLE A DERS TAŞIMA ADIMLARI http://moodle.baskent.edu.tr http://moodle2.baskent.edu.tr/ Ders Taşıma Halil Ersoy / Eylül 2018 YENİ MOODLE(2) Öğretim ve İçerik

Detaylı

Glogster - Öğrenciler için Rehber

Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster - Öğrenciler için Rehber Glogster Nedir? Glogster blut tabanlı geliştirilmiş bir platformdur. Bu platformda metin, grafik, ses ve video gibi çoklu ortam öğelerini bir arada kullanarak kavram karikatürleri,

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız.

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız. AUTOCAD STUDENT ÜYELİK İŞLEMLERİ VE KURULUMU Aşağıdaki doküman Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup, doküman Autocad2010-2014 Öğrenci(Student)Versiyonu kurulumu

Detaylı

EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu. Erişim İndirme Özelliği

EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu. Erişim İndirme Özelliği EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim İndirme Özelliği Anahtar kelimeler kullanarak e-kitaplarınız arasında arama yapabilirsiniz En son eklenen ya da yeni e-kitaplar arasından seçim yapabilirsiniz

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

YABİL. Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU. Ocak

YABİL. Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Açık Lise Öğrencilerinin Maol.meb.gov.tr den Alımı KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU İnternet tarayıcınızın adres satırına www.dernekler.gov.tr adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS

Detaylı

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU SİM Sipariş Yönetim Sistemi YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU 02 Şubat 2011 http://www.sim-sistem.com SİM SİSTEM sayfasına giriş yapılır ve SIM MARKET bağlantısı tıklanır. İşletme kodu ve Şifre girilir. Ardından

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-03 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri 1) Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Personel İzin Takip Programı. Kullanım Kılavuzu Dokümanı

Personel İzin Takip Programı. Kullanım Kılavuzu Dokümanı Personel İzin Takip Programı Kullanım Kılavuzu Dokümanı Personel İzin Takip Kullanım Kılavuzu Rev.: İ Ç İ N D E K İ L E R 1. GİRİŞ...3 1.1 TANIM...3 1.2 KISALTMA VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ...3 2. KULLANIM KILAVUZU...4

Detaylı

AVCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK İŞLEM SİSTEMİ

AVCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK İŞLEM SİSTEMİ AVCILAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EVRAK İŞLEM SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU A. ÇİMEN H. ÇELİKER 2011 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ VE KULLANICI AYARLARI SAYFA 1-2 KULLANICI ARAYÜZ EKRANI SAYFA 3 VEKALET MOD KULLANIMI

Detaylı

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir.

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir. İçindekiler: 1. Adim: Kullanıcı Hesap Denetimi 2. Adim: Güvenlik duvarı etkinleştirme 3. Adim: Virüs tarayıcıları kullanmak 4. Adim: Otomatik Güncelleştirmeler 5. Adim: Yedek Dosyaları 6. Adim: Güvenli

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

BÜRO YÖNETİMİ ALANI BÜRO ELEMANI DALI

BÜRO YÖNETİMİ ALANI BÜRO ELEMANI DALI BÜRO YÖNETİMİ ALANI BÜRO ELEMANI DALI Modülün Adı Modülün Amacı Modülün Süresi : A1- Kişisel Bakım Yapma : Kişisel bakımını tekniğine uygun olarak yapabilme. : Hedef kitleye göre ortalama öğrenme süresi

Detaylı

-> 8 04.10.2012 17:58

-> 8 04.10.2012 17:58 Bülent Ecevit Üniversitesi BİDB iphone telefonumdan eduroam kablosuz ağına nasıl bağlanabilirim? Eduroam kablosuz ağına bağlanmanızı sağlayan güvenlik ayarlarını yapmak için "iphone Configuration Utility"

Detaylı

Computer Setup. Belge Parça Numarası: 383705-141. Mayıs 2005

Computer Setup. Belge Parça Numarası: 383705-141. Mayıs 2005 Computer Setup Belge Parça Numarası: 383705-141 Mayıs 2005 İçindekiler Computer Setup Dizin Computer Setup Programına Erişim............... 2 Computer Setup Programının Varsayılan Ayarları............................

Detaylı

TARAYICI VİRÜSLERİNDEN KURTULMA REHBERİ. tarafından hazırlanmıştır.

TARAYICI VİRÜSLERİNDEN KURTULMA REHBERİ. tarafından hazırlanmıştır. TARAYICI VİRÜSLERİNDEN KURTULMA REHBERİ tarafından hazırlanmıştır. Haber 7 sorumlu yayıncılık ilkesiyle, farklı okuyucu profillerinin bir araya geldiği, gelişmelere ilişkin kendi görüşlerini dile getirdikleri

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını değerlendirme uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/

Detaylı

JAVA KURULUM REHBERİ 1. Java Nedir? 2. Java Kurulumu Görsel 1

JAVA KURULUM REHBERİ 1. Java Nedir? 2. Java Kurulumu Görsel 1 JAVA KURULUM REHBERİ 1. Java Nedir? Java web uygulamalarını kullanılışlı hale getiren bir teknolojidir. Java oyunlar oynamanıza, fotoğraflar yüklemenize, çevrimiçi sohbet etmenize, sanal turlar yapmanıza

Detaylı

İçindekiler. 1 İçindekiler

İçindekiler. 1 İçindekiler KULLANIM KLAVUZU 1 İçindekiler İçindekiler İçindekiler... 1 Trimble TerraSync Kullanım Kılavuzu Hakkında... 2 TerraSync Programının Çalıştırılması... 3 Ana Menü... 4 Durum Simgeleri... 4 Ayarların Yapılması...

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre yoksa,

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanım Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanım Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3. 3. Güvenlik Ayarları 5

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3. 3. Güvenlik Ayarları 5 1 1 1 2 1. Yardım Masası 3 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3 3. Güvenlik Ayarları 5 3.1. Açılır Pencere Engelleyicisi 5 3.2. Güvenilen Sitelere Anadolu Sigorta Adresini

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan

Detaylı

MÜZE PROFESYONELLERİ İÇİN E-PORTAL ÇALIŞTAYI

MÜZE PROFESYONELLERİ İÇİN E-PORTAL ÇALIŞTAYI MÜZE PROFESYONELLERİ İÇİN E-PORTAL ÇALIŞTAYI Yasemin Gülbahar Ankara Üniversitesi Enformatik Bölümü 2 Uzaktan Eğitim Nedir? Fırsat eşitliğine çözüm getiren, isteyen herkese yaşam boyu eğitim sağlayan ve

Detaylı

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI

E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI E-İMZA OTOMATİK KURULUM PAKETİ DÖKÜMANI Adım 1: İnternet tarayıcısı (İnternet Explorer vb.) açılarak http://mgmftp.muhasebat.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra kurulum paketi indirilir. Şekil 1 de

Detaylı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi

Detaylı

Yazılım Kurulum Kılavuzu

Yazılım Kurulum Kılavuzu İskeleStatik Kurulum Kılavuzu Yazılım Kurulum Kılavuzu Haziran 2016 Versiyon 1.00 Memfis Yazılım Yeni Mh. Aşık Veysel Blv. Erciyes Teknopark-5 67/B No:19 Melikgazi/Kayseri +90 850 840 28 29 info@memfis.com.tr

Detaylı

CORELDRAW GRAPHICS SUITE X8

CORELDRAW GRAPHICS SUITE X8 CORELDRAW GRAPHICS SUITE X8 Yükleme Kılavuzu Değerli Müşterimiz, İçindekiler Genel Bilgiler Corel ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Müşterilerimizin programımızdan memnun kalması BAŞAK

Detaylı

Proticaret Exclusive v3.2.1 'den v3.3.0 'a Yükseltme Dokümanı

Proticaret Exclusive v3.2.1 'den v3.3.0 'a Yükseltme Dokümanı Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcıların kurulu olan Proticaret Exclusive portalının versiyon v3.2.1'den versiyon 3.3.0'a yükseltirken izleyeceği adımları anlatılmaktadır. Tüm dökümanı okumadan,

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI

MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI MOTOR ARIZA TAKİP SİSTEMİ (MATAS) PROGRAMI KULLANIM TALİMATI Svl. Müh. Murat ŞİMŞEK 1nci HİBM K.lığı Jet Revizyon Müdürlüğü Mayıs 2004, ESKİŞEHİR 1 / 9 Uçak motorlarının arıza analizinde kullanılacak motor

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DESEN DÜZELTME

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DESEN DÜZELTME T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DESEN DÜZELTME ANKARA 2008 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU

VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU VIP70 VIP71-VIP100 IP DAİRE MONİTÖRLERİ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA KILAVUZU AEEE Yönetmeliğine uygundur. V1.0 20150222 1 VIP70 VIP71 VIP100 IP INTERKOM DAİRE MONİTÖRÜ AKILLI EV ÖZELLİKLERİ KULLANMA

Detaylı

SentezPocket Route Araçta Satış (Mobil Satış) Kurulumu

SentezPocket Route Araçta Satış (Mobil Satış) Kurulumu SentezPocket Route Araçta Satış (Mobil Satış) Kurulumu Hem bilgisayarda hem de cihazın üzerine kurulması gereken programlar ve yapılması gereken ayarlamalar sırasıyla aşağıda gibi olacaktır. 1. Denetim

Detaylı

WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER

WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER WORD 2010 KULLANIMI OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER Office Word Programı ile çalışma sayfamıza Yazı yazabilir, Yazılarımızın görünümlerini değiştirebilir,

Detaylı

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu

Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu Teftiş Kurulu Teftiş Modülü Kullanım Kılavuzu TEFTİŞ PROGRAMLARI - Giriş e-içişleri ana sayfasına giriş yapıldıktan sonra, adınızın üzerine tıklayarak Teftiş Kurulu nda sahip olduğunuz yetki seçilir. Arama

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!!

GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! GPSTURK SL350D Navigasyon İçin 2009/2 Güncellemesi Ve Yapılması Gerekenler!!!!!!!! Değerli GPSTURK SL350D GPS NAVİGASYON Kullanıcıları; Yapacağımız 15 aşamalı işlem ile GPSTURK SL350D NAVİGASYON cihazlarımız

Detaylı

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir.

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scracth ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilir, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabilir ya da interaktif

Detaylı

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download

Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Free Download Manager Kullanarak Internetten Download Öncelikle belirtmeliyim ki bu program bilgisayarınıza herhangi bir virüs, spy benzeri programcık kurmaz. Tamamen bedavadır. Daha pek çok amaçla kullanılabilir

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

YABİL. Öğrencinin Sigorta Çıkışının Yapılması İşlemleri KILAVUZU. Ocak

YABİL. Öğrencinin Sigorta Çıkışının Yapılması İşlemleri KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Öğrencinin Sigorta Çıkışının Yapılması İşlemleri KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok.

Detaylı

Bilgi Güvenliği Nedir? Bilgi Güvenliğinde Saldırı Kavramı. Bilgi Güvenliğinde Saldırı Örneği : SPAM Mail

Bilgi Güvenliği Nedir? Bilgi Güvenliğinde Saldırı Kavramı. Bilgi Güvenliğinde Saldırı Örneği : SPAM Mail BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Güvenliği Nedir? Bilgi Güvenliği: Bilişim ürünleri/cihazları ile bu cihazlarda işlenmekte olan verilerin bütünlüğü ve sürekliliğini korumayı amaçlayan çalışma alanıdır. Bilgi Güvenliğinin

Detaylı

Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri

Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul İşlemleri Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol Listesi Muayene Kabulden Önce 15 Maddelik Etkileşimli Tahta Muayene Kabul Kontrol

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA SÜRÜMLERİ İÇİN) 1. Secure W2 İstemci Programını Yükleme: Bilgisayarınıza istemciyi

Detaylı

Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Microsoft Windows Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft

Detaylı

1 OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ

1  OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 1 www.mepsan.com.tr OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. Sistem Gereksinimleri 2. Flash Bellek Sıfırlama 3. Flash Belleğe Sistem Yükleme 4. Sistemi Yükleme İşlemi 3 www.mepsan.com.tr

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı